Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013

Αντίστροφη μέτρηση για τις αλλαγές στη συλλογή αποδείξεων

Ευρεία σύσκεψη των στελεχών του υπουργείου Οικονομικών έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να εξεταστούν όλα τα «σενάρια» για τις αλλαγές στο καθεστώς συλλογής των αποδείξεων. Κατ' αυτόν τον τρόπο αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τις ανατροπές που έρχονται από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ........

Οικονομικών έχει ήδη αποφασίσει οι αλλαγές να κινηθούν γύρω από δύο βασικούς άξονες: αφενός να δοθούν ειδικά κίνητρα, αφετέρου δε να μην είναι υποχρεωτική η συγκέντρωσή τους από όλους τους επιτηδευματίες.

Ειδικότερα, μελετάται όπως οι αποδείξεις αναγνωρίζονται μόνο από συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους, ώστε να μην απαιτείται η συλλογή τους από άλλες συναλλαγές, όπως π.χ. τα σούπερ μάρκετ, που κατά κανόνα εκδίδουν αποδείξεις.

Από την άλλη πλευρά, αναμένεται να θεσπιστούν ειδικά φορολογικά κίνητρα για τη συλλογή αποδείξεων, μέσω της παροχής συγκεκριμένων φορο-εκπτώσεων, με ταυτόχρονη φυσικά κατάργηση των «ποινών» που προβλέπονται σήμερα, στην περίπτωση που κάποιος δεν καταφέρει να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες αποδείξεις.

Μεταξύ των μέτρων που σχεδιάζονται είναι είτε η επιστροφή μέρους του καταβληθέντος ΦΠΑ για αγορά προϊόντων και παροχή υπηρεσιών είτε η επιστροφή μέρους του φόρου εισοδήματος που αναλογεί βάσει του κατώτερου φορολογικού συντελεστή (22%).

Μάλιστα κορυφαία στελέχη του υπουργείου εισηγούνται όπως για κάθε συναλλαγή η οποία θα γίνεται με πιστωτική κάρτα ο φορολογούμενος να κερδίζει μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 20% ή από το 13% στο 10%, που θα παρέχεται άμεσα.

Άλλες εισηγήσεις μιλούν για αναγνώριση αποδείξεων σε διπλάσια αξία από την πραγματική, στις περιπτώσεις που οι αποδείξεις προέρχονται από συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, ακόμη και τη διεξαγωγή κληρώσεων για ταξίδια, κινητά τηλέφωνα, δωροεπιταγές, ακόμη και αυτοκίνητα, που θα κληρώνονται με βάση το μοναδικό αριθμό κάθε απόδειξης.

in.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 24ης Αυγούστου 2013
Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013

Αναβίωσε παραδοσιακό αλώνισμα με γλέντι στο «Τρενοτεχνείον» Κυπαρισσίας (βίντεο & φώτο)!

Εντυπωσιακή, από κάθε άποψη, ήταν η αναβίωση του παραδοσιακού αλωνίσματος το βράδυ της Τετάρτης στο «Τρενοτεχνείον» Κυπαρισσίας, τον πολιτισμικό πολυχώρο που έχει δημιουργήσει στο παλιό Μηχανοστάσιο του ΟΣΕ ο γνωστός Καλόγερας, ο Τριφύλιος ηθοποιός και τραγουδοποιός, Νίκος Καλογερόπουλος!

Την ιδέα για την αναβίωση του αλωνίσματος στο «Τρενοτεχνείον» είχε......

η πρόεδρος της Ένωσης Φιλιατρινών Γυναικών και της ΑΜΚΕ «Η Φιλιατρινούλα», Ελένη Μακρή, ενώ ουσιαστική ήταν η συμβολή ιππέων από τα Φιλιατρά – μελών του Αθλητικού Ιππικού Ομίλου Τριφυλίας με τα άλογά τους, καθώς και των Πουτζαίων, λαϊκών οργανοπαιχτών από τα χωριά της Μαντίνειας Αρκαδίας!

Για το αλώνισμα μίλησε ο δάσκαλος, λαογράφος, συγγραφέας και ερμηνευτής παραδοσιακών τραγουδιών, Στάθης Κακούτης.
Παράδοση, ήθη, έθιμα, μουσικές, τραγούδια, χοροί έσμιξαν σε μια βραδιά με το ολόγιομο φεγγάρι και όλοι θαύμασαν την αναβίωση του αλωνίσματος και γλέντησαν με κέφι και χαρά.

Σε δηλώσεις του ο Νίκος Καλογερόπουλος τόνισε πως η αναβίωση του αλωνίσματος είναι ένα ακόμη δρώμενο στο «Τρενοτεχνείον» και ευχαρίστησε την κα Μακρή και τις Φιλιατρινές γυναίκες για την ιδέα, καθώς και όσους συνέβαλαν στην εκδήλωση και συμμετείχαν. Όπως είπε ο Καλόγερας, «τα δρώμενα θα συνεχιστούν. Αυτή την Κυριακή κάνουμε μια εκδήλωση για τον Κολοκοτρώνη, ενώ θα παρουσιάσουμε και το εκπληκτικό βιβλίο από τις εκδόσεις Καγιάφα, που είναι Κολοκοτρωναίικες επιστολές από το ’21 μέχρι το ’27. Επίσης σας έχουμε μία πολύ ωραία έκπληξη, όπως κι απόψε ήταν έκπληξη.

Μουσικές βραδιές έχουμε καθημερινά, εκτός Δευτέρας & Τρίτη, έχουμε κινηματογράφο, συναυλίες και στις 8 Σεπτέμβρη θα παίξει ο Αντώνης ο Καφετζόπουλος, στις 18 ο Γιώργος ο Κιμούλης τη Μήδεια και κατά τις 25 θα παίξουμε τη δίκη του Κολοκοτρώνη».
Για το «Τρενοτεχνείον», είπε: «Είναι πολιτισμικός πολυχώρος! Απόψε κάνουμε αυτό το δρώμενο, το αλώνισμα. Όλα είναι ενταγμένα στον πολιτισμό μας. Και το αλώνι και ο τρύγος και η γεωργία και η επιστήμη και οι τέχνες και τα γράμματα…».

Με τη σειρά της, η Ελένη Μακρή σημείωσε: «Είναι ο τέταρτος χρόνος, κατά σειρά, που αναβιώνουμε το αλώνισμα. Ξεκινήσαμε από τα Φιλιατρά και φέτος, όταν αντίκρισα αυτό το μεγαλείο εδώ που έχει δημιουργήσει αυτός ο άνθρωπος, ο Νίκος, συγκινήθηκα ειλικρινά τόσο πολύ, που είπα ότι “ναι, πρέπει να αναδειχθεί αυτός ο χώρος” και όχι μόνο να αναδειχθεί, αλλά και να μονιάσουμε, Φιλιατρινοί και Κυπαρίσσιοι, γιατί μια ζωή είμαστε στη διαμάχη! Καιρός, λοιπόν, είναι να μονιάσουμε.

Όλοι μαζί, ενωμένοι, να προχωρήσουμε. Απόψε (σ.σ. προχθές) αναβιώνουμε το αλώνισμα, με όλη του την ιεροτελεστία. Τα άλογα έχουν έρθει από τα Φιλιατρά, από τους Φιλιατρινούς, από τον Ιππικό Όμιλο, εμείς οι Φιλιατρινές γυναίκες, η Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών και η “Φιλιατρινούλα”, μαζί με τον Νίκο εδώ απόψε συνυπάρχουμε και ελπίζω στο μέλλον να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί… Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε και θα κάνουμε πολλά πράγματα, γιατι το ’χει ανάγκη ο τόπος μας!».

Θάρρος

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα 5μηνης απασχόλησης 45.000 άνεργων

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, πεντάμηνης απασχόλησης περίπου 45.000 άνεργων συμπολιτών μας σε δήμους και επιμελητήρια, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Πρόκειται για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για........

ανέργους για το οποίο αναμένεται να διατεθούν έως το τέλος του έτους 170 εκατομμύρια ευρώ για δικαιούχους, μέλη οικογενειών που δεν έχουν κανένα εισόδημα.

Οπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr oι ειδικότητες της πληροφορικής, διοικητικοί, οικονομολόγοι, λογιστές, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, βρεφοκόμοι ειδικής αγωγής, ψυχολόγοι και γενικών καθηκόντων, συγκεντρώνουν μεταξύ πολλών άλλων, τη μεγαλύτερη ζήτηση στον κατάλογο των εποχικών προσλήψεων πεντάμηνης διάρκειας, που θα γίνουν το Σεπτέμβρη μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους και Επιμελητήρια.

Οι περισσότερες θέσεις του προγράμματος, κατανέμονται σε Αθήνα, 1.865 και Θεσσαλονίκη, 1.010. Ακολουθούν ο Δήμος Πάτρας με 845, Ρόδος 674, Κέρκυρας με 694, Ηρακλείου Κρήτης με 688 Λάρισας με 607, Ιωαννίνων 599, Λέσβου με 566, Βόλου με 538, Πειραιά με 455, Χανίων με 457, Κοζάνης, 462, Χαλκίδας με 434, Περιστέρι με 385, Αγρινόυ 365, Λαμίας 353, Κορδελιό – Εύοσμος με 314, Παύλου Μελά 307, Τρικκαίας 302, Αλεξανδρούπολης 296, Εορδαίας, 296, Αχαρνών 296, καβάλας 286, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Καλαμαριάς 284, Καλλιθέας 278, Κομοτηνής, 269 Κατερίνης 267, ,Ζακύνθου 266, Ξάνθης 262, Νέαπολη – Συκεών 260, Κερατσινίου – Δραπετσώνας 253, Ρεθύμνου, 247, Γλυφάδας 242, Δράμας 238, Σερρών 238, Κεφαλλονιάς, 234, Καστοριάς 233, Άρτας 230, Πυλαίας – Χορτιάτη 220. Θέσεις θα προκηρυχθούν και σε άλλους Δήμους σε όλες τις Περιφέρειες.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι, νέοι άνεργοι, μακροχρόνια άνεργοι, βραχυχρόνια άνεργοι που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας πλέον ή μέλη οικογενειών χωρίς κανέναν εργαζόμενο, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο του ΟΑΕΔ.

aftodioikisi.gr - Θάρρος

Οι εργαζόμενοι των ΔΟΥ για τα επεισόδια στην Μαραθούπολη

Ανακοίνωση για όσα συνέβησαν στη Μαραθούπολη, κατά τη διάρκεια ελέγχου καταστημάτων από κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Νήσου Κυθήρων.

Ο Σύλλογος κάνει .....

λόγο για εντάσεις που δημιουργήθηκαν στην περιοχή της Μαραθούπολης σε βάρος των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ οι οποίοι βρίσκονταν σε εντεταλμένη υπηρεσία και επισημαίνει τα εξής: «Οι όποιες εντάσεις δημιουργούνται από επιχειρηματίες και μη, με σκοπό την αποφυγή του ελέγχου, είναι λανθασμένες ενέργειες και βλάπτουν την κοινωνία και το κράτος γενικότερα και σε καμία περίπτωση δεν αποτρέπουν τον έλεγχο των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών στους οποίους έχει ανατεθεί η ευθύνη εφαρμογής των νόμων κατά της φοροδιαφυγής.

Οι επιχειρήσεις πρέπει να επιδιώκουν τον έλεγχο για τη διαφάνεια των επιχειρήσεών τους και όχι να τον αποφεύγουν. Η κοινωνία να είναι αρωγός στο έργο των ελεγκτικών αρχών για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών μοχθούν καθημερινά για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την υλοποίηση του προϋπολογισμού.
Η χάραξη της πολιτικής για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής γίνεται από την πολιτική ηγεσία και οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών εντέλλονται για την εφαρμογή της πολιτικής αυτής».

Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και ο γύρος της Μεσσηνίας

Κυρίες και κύριοι, απαγορεύεται να αρρωστήσετε Σαββατοκύριακο το μήνα Αύγουστο και, μάλιστα, κοντά στο Δεκαπενταύγουστο στην επαρχία, στην πιο βαθιά επαρχία (εννοώ σε χωριό).

Τι, ξαμοληθήκατε στις επαρχίες της Ελληνίδος γης, τρώτε και φρούτα, σας πιάνει πόνος στην κοιλιά και περιμένετε να βρείτε γιατρό ή νοσοκομείο που να διαθέτει έστω ένα κυπελλάκι να πιείτε νεράκι;
Αρχίζω από την αρχή. Είχα την ατυχία να… ......

επιλέξω να αρρωστήσω Σαββατόβραδο, 10 του μηνός Αυγούστου. Στο χωριό μου (εγκαταλελειμμένο από το Δήμο-τέρας) γιατρός δεν υπήρχε.

Στο πλησιέστερο ιατρικό κέντρο των Γαργαλιάνων εφημέρευε μία κυρία, που της τηλεφώνησα. Με ξαπόστειλε με μια ευγενική διαταγή:
-«Να πάρετε το 166 να σας πάει στην Κυπαρισσία».

-«Μα τι λέτε, κυρία μου, πονάω πολύ και η Κυπαρισσία είναι μακριά».
-«Να πάρετε ταξί»!
Πού να βρεθεί ταξί από τα πανηγύρια. Κάποιος γείτονας προθυμοποιήθηκε να με μεταφέρει. Δεν είχε βενζίνη. Το πλησιέστερο βενζινάδικο ήταν στη Γιάλοβα. Δεν μπορούσε να πάει. Παρακαλάω, εκλιπαρώ έναν ταξιτζή από το τηλέφωνο και έναν δεύτερο, είχαν, λέει, δουλειά (ο ένας μου έκανε το φίλο, τέτοιους φίλους να ‘χει στη ζωή του ο αναθεματισμένος!).

Τέλος, έρχεται το ασθενοφόρο, αρπάζω την τσάντα μου με όλα τα πράγματα μέσα και φθάνω στην Κυπαρισσία μετά από τρία τέταρτα κούνημα γερό και πόνους μεγάλους.
Οι άνθρωποι εκεί, γιατρός και νοσηλευτές, ευγενείς μεν, ανίκανοι δε να προσφέρουν τίποτε.
-«Νερό» φώναζα, «νεράκι, καίγομαι!»
-«Δεν έχουμε», λέει, «κύπελλο»!
-«Να αγοράσουμε για όνομα του Θεού», απαίτησα.
-«Είναι νύχτα δεν μπορούμε, όλα είναι κλειστά».
-«Θέλω να πάω στην τουαλέτα».
-«Δεν έχουμε χαρτί!».
-«Να βρείτε προς Θεού! Να ζητήσετε από οποιονδήποτε ασθενή».
-«Δεν μπορούμε».
Όλα αυτά με ευγένεια!
-«Τι έχω και πονάω τόσο» ρωτάω.
-«Δεν ξέρουμε!”
-«Να μου κάνετε υπέρηχο».
-«Δεν έχουμε υπέρηχο»
Μου έκαναν καθισμένη ακτινογραφία. Φυσικά δεν έδειχνε τίποτε.
-«Θα σε στείλουμε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας».
Ήθελα να κάνω εμετό, να βγάλω ό,τι είχα φάει. Αντ’ αυτού μου έκαναν ΑΝΤΙΕΜΕΤΙΚΗ ΕΝΕΣΗ κάτω από τα ουρλιαχτά μου:
-«Όχι, όχι, σας παρακαλώ πρέπει να κάνω εμετό, μην τον σταματάτε».
Σημασία δε μου έδωσαν οι σοφοί εγκέφαλοι. Δεν ήθελαν να βγουν από το στόμα στο τόσο πλουσιοπάροχα οργανωμένο νοσοκομείο από την Ελληνική Πολιτεία.
Ντροπή!

Οι πόνοι γιγαντώθηκαν μέχρι να φθάσουμε στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας με το ασθενοφόρο, στα Επείγοντα, μετά από πολλή ώρα. Με υποδέχθηκε μια μικρή ειδικευόμενη γιατρός, η οποία με «τιμώρησε» να πονάω από τις 4.30 μέχρι τις 9.00 το πρωί της Κυριακής επί πέντε ώρες, γιατί δε δέχθηκα να μου περάσει ένα σωληνάκι από τη μύτη (ας σημειωθεί, έχω πρόβλημα με το διάφραγμα της μύτης, είναι τελείως ελαττωματικό, πνίγομαι εύκολα). Έκλαιγα, ούρλιαζα, πονούσα, φώναζα:
-«Θα αυτοκτονήσω, θα πέσω από το παράθυρο. Καίγομαι».

Η ειδικευομένη κυρία αγέρωχη έλεγε ότι ήθελε να έχει εικόνα της αρρώστιας. Της αρρώστιας ή της εξαθλίωσης της ανθρώπινης ύπαρξης; Σφάδαζα. Έφθασε και μία άλλη της Σύντομης Νοσηλείας. Παρακολουθούσανε το θέαμα, όπως βλέπουμε στις ταινίες τον Βέγγο να τρώει ξύλο και να βογκάει!
Θέλανε εικόνα επί πέντε ώρες!

Επαναλάμβανα:
-«Θα πέσω από το παράθυρο», και το εννοούσα, γιατί ήμουνα ανίκανη να κουνήσω το χεράκι μου από τους πόνους του ειλεού για να τους… στραγγαλίσω!
Κάποιος κυνικός είπε:
-«Να πέσεις είναι ισόγειο, δεν παθαίνεις τίποτε!».
-«Άστε στο διάβολο», φώναξα.
Όταν με ανέβασαν στη Χειρουργική, μου φέρθηκαν καλά, αλλά ο θάλαμος έμοιαζε με λαϊκή αγορά. Λαός, κόσμος, παιδάκια, τσιγγάνοι, έμπαιναν, έβγαιναν και κανείς δεν τους το απαγόρευε. Μου έκλεψαν οι επισκέπτες της διπλανής άρρωστης όλα μου τα χρήματα και τη φωτογραφική μηχανή. Τέλος έφυγα για την Αθήνα.
Ξαλαφρωμένη τώρα από χρήματα και από πόνους, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γιατρούς και τις νοσοκόμες της Χειρουργικής, ιδιαίτερα τη νοσηλεύτρια Κατερίνα, για την προθυμία και την κατανόησή τους.
Το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας ή να είναι νοσοκομείο ή να κλείσει!

Με κάθε ειλικρίνεια,

Β. Λαμπροπούλου Εφημερίδα Θάρρος

Εξοπλίζεται μέσω ΕΣΠΑ με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα το Νοσοκομείο της Καλαμάτας

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας το τελευταίο διάστημα εξοπλίζεται με σύγχρονα ιατροτεχνολογικά μηχανήματα, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 2.407.000 ευρώ, που το καθιστούν νοσηλευτικό ίδρυμα υψηλών προδιαγραφών.

Τα μηχανήματα που μέχρι σήμερα έχουν παραληφθεί από το......

νοσοκομείο έρχονται να καλύψουν ένα μεγάλο κενό, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει στους πολίτες και τους χιλιάδες επισκέπτες της Μεσσηνίας.
Μέχρι σήμερα έχει παραλάβει νέο μαγνητικό τομογράφο και με την ολοκλήρωση πρόσληψης εντός Σεπτεμβρίου δύο επικουρικών ιατρών Ακτινοδιαγνωστικής, θα ξεκινήσει να λειτουργεί και με προγραμματισμένα ραντεβού.

Επίσης, έχει παραληφθεί αξονικός τομογράφος, ψηφιακός μαστογράφος, τομογράφος οπτικής συνοχής, κλίβανος, σύστημα ψηφιακής δερματοσκόπησης, υπέρηχος καρδιολογικής χρήσης, πλυντήριο ενδοσκοπίων, διπλό φορητό ακτινολογικό σύστημα, laser λιθοτριψίας, δύο φορητά σύστημα υπερηχοτομογραφίας, φορητό ακτινοσκοπικό C-ARM και 5 νέα μηχανήματα κλασικής αιμοκάθαρσης.

Μέχρι τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να παραλάβει επιπλέον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, που αφορά σε: ψηφιοποιητή ακτινολογικών, φορητό αναπνευστήρα, 6 νέα μόνιτορ για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με κεντρικό σταθμό παρακολούθησης, 6 αναπνευστήρες και ισάριθμα μόνιτορ με κεντρικό σταθμό παρακολούθησης για το τμήμα εμφραγμάτων της ΜΕΘ, αναισθησιολογικό συγκρότημα πέντε τεμαχίων, ND YAG Laser και ενδοσκοπικό πύργο.

Θάρρος

Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Τρίτη 27 Αυγούστου 2013 και ώρα 14:00 η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.

Στην πρόκληση που υπογράφει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ευστάθιος Ανδρινόπουλος περιλαμβάνονται για συζήτηση και λήψη απόφασης τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:......


1) Έγκριση πρακτικού του πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια θραυστών υλικών λατομείου Δ.Ε. Γαργαλιάνων.

2) Έγκριση πρακτικού του πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια θραυστών υλικών λατομείου Δ.Ε. Φιλιατρών.

3) Έγκριση πρακτικού του πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια υδραυλικών υλικών συντήρησης- επέκτασης υδραγωγείων Δ.Ε. Γαργαλιάνων.

4) Έγκριση πρακτικού του πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια υδραυλικών υλικών συντήρησης- επέκτασης υδραγωγείων Δ.Ε. Φιλιατρών.

5) Έγκριση πρακτικού του ανοικτού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Συνδέσεις Δικτύου Ύδρευσης Φιλιατρών».

6) Καθορισμός παράβολου υπέρ του Δήμου, για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας ζωήλατου οχήματος καθώς και καθορισμός παράβολου για την ετήσια ανανέωση των
χορηγούμενων αδειών.

Παρατείνεται η διακοπή κυκλοφορίας του τμήματος Περδικονερίου - Πλάτης

Η Δ/νση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι η διακοπή της κυκλοφορίας του τμήματος Περδικονερίου - Πλάτης της 19ης Επ. Οδού Κυπαρισσία – Περδικονέρι – Πλάτη περί τη ΧΘ 0+800, θα συνεχιστεί έως και την ......

4-9-2013, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα οι προβλεπόμενες εργασίες για τις ανάγκες εκτέλεσης του έργου: «Βελτίωση – Συντήρηση 19ης Ε.Ο. Κυπαρισσία – Περδικονέρι – Πλάτη».

Κάστρο Κυπαρισσίας: Σήμερα το Θεατρικό μονόπρακτο "Το Μέτριο"

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου και ώρα 8 μ.μ. στο Κάστρο της Κυπαρισσίας, στο θέατρο, ο συγγραφέας Γιάννης Πετρόπουλος, θα παρουσιάσει το θεατρικό του μονόπρακτο "Το Μέτριο".

Είναι ένα ......

έργο το οποίο αναφέρεται στην ανάγκη να εξαλειφθεί η υπερβολή ενώ υμνείται η ισορροπία που χαρίζει η ενδιάμεση κατάσταση στις επιλογές του ανθρώπου.

Το έργο γράφτηκε πολλά χρόνια πριν, όταν ήταν έγκλειστος στις φυλακές. Ο Γιάννης Πετρόπουλος έχοντας γράψει κι άλλα έργα, προσπαθεί να διαπαιδαγωγήσει τους αναγνώστες τους μέσα από τις τραυματικές δικές του εμπειρίες ζωής.

Είναι η δεύτερη χρονιά που στον ίδιο χώρο παρουσιάζει δικό του θεατρικό δρώμενο, που εκτός από συγγραφέας είναι και ερμηνευτής. Η είσοδος δωρεάν.


Το επιμελητήριο Μεσσηνίας για την στήριξη των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας θέτει, από τον θεσμικό του ρόλο, ως σύμβουλος της πολιτείας, τις εξής προτεραιότητες των ανθρώπων της αγοράς, των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων.

1. Ενίσχυση ........

της ρευστότητας των επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα, μετά την ανακεφαλαίωσή του από τα χρήματα πολιτών και επιχειρήσεων, για να ενισχύσει την πραγματική οικονομία.

2. Σε αντίθεση με την πτώση του τζίρου σε ποσοστό πλέον του 50%, το Επιμελητήριο διαπιστώνει αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.
Ζητείται από τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ πάγωμα όλων των τιμολογίων και μειώσεις σε κλάδους της οικονομίας που ακόμα προσπαθούν να παράξουν προϊόντα και υπηρεσίες.

3. Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ζητά μείωση των ενοικίων επαγγελματικής στέγης, με εξωδικαστική επίλυση των διαφορών, ώστε να αποφύγουν οι επαγγελματίες – έμποροι επιζήμιους, μακροχρόνιους δικαστικούς συμβιβασμούς.

4. Να δοθεί η δυνατότητα στις ΜμΕ να προσλάβουν έναν εργαζόμενο με επιδότηση εργασίας, στόχος είναι η απορρόφηση τουλάχιστον 650.000 ανέργων.

5. Απλοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ώστε αυτά τα χρήματα να μη χαθούν και να φτάσουν μέσα από τις απλές διαδικασίες, ως ενίσχυση, στην πραγματική οικονομία. Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας θεωρεί ότι τα χρήματα των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ θα ενισχύσουν την ρευστότητα, θα αυξηθεί η απασχόληση, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

6. Πρέπει το πολιτικό μας σύστημα να πείσει τους δανειστές μας ώστε οι φόροι των επιχειρήσεων και ο ΦΠΑ να είναι ίδιος με τις ανταγωνίστριες χώρες, διότι έτσι θα τονωθεί οικονομικά και ψυχολογικά η αγορά προς όφελος της ελληνικής οικονομίας.

7. Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές θα λειτουργήσει προς όφελος των μεγάλων και όχι των μικρών επιχειρήσεων. Θα γίνει μονοπώληση της αγοράς από μεγάλες «ΚΑΡΤΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ» επιχειρήσεις.

8. Περισσότεροι από το 70% των ελεύθερων επαγγελματιών, εμπόρων, βιοτεχνών και επιχειρηματιών είναι ανασφάλιστοι.
Δεν μπορούν να είναι ενήμεροι στις υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα πάνω από ένα εκατομμύριο συνάνθρωποι μας, τόσο οι ίδιοι, όσο και οι οικογένειες τους να μην έχουν πρόσβαση στο ασφαλιστικό σύστημα.
Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας έχει κάνει σημαντικές και υλοποιήσιμες προτάσεις, ώστε να αποκτήσουν και πάλι εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες ασφαλιστική ενημερότητα και κάλυψη.

9. Για το ενδεχόμενο άρσης της απαγόρευσης πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, την δεδομένη περίοδο, μια τέτοια απόφαση θα ήταν καταστροφική. Τόσο για τους δανειολήπτες όσο και για την κτηματαγορά γενικότερα, με πλήρη απαξίωση των τιμών των ακινήτων, λόγω της υπερπροσφοράς, που θα οδηγήσει σε αφανισμό και την κτηματαγορά.

Ευελπιστούμε ότι η Κυβέρνηση θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα υιοθετήσει τις απόψεις των Επιμελητηρίων και των συλλογικών οργάνων που εκπροσωπούν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα πράξει ότι είναι δυνατόν για να δώσει λύση που θα εξασφαλίζει την βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, διότι το ζητούμενο είναι να εξέλθει η χώρα μας από την παρατεταμένη ύφεση.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, με βάση τον θεσμικό του ρόλο, θα αναζητεί λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του, προβάλλοντας τα σε κάθε συνάντηση, τόσο με τα Κυβερνητικά στελέχη, όσο και σε κάθε άλλο αρμόδιο φορέα.

H Ζωή του Πι [ The Life of Pi ]

H Ζωή του Πι
[ The Life of Pi ]


Του Ανγκ Λι

Με τους: Ιρφάν Καν, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Σουράι Σάρμα

Είδος: Φαντασίας (2012)
Προβολές: Από 23 έως και 26 Αυγούστου
Ωρα προβολής: 21:45
Τόπος: Αίθριο Δημαρχείου Φιλιατρών


ΥΠΟΘΕΣΗ: .......

Ο νεαρός Ινδός Πι Πατέλ είναι ο μοναδικός επιζών ενός ναυαγίου, ο οποίος διέσχισε τον ωκεανό σε μια βάρκα με συνεπιβάτιδα μια άγρια τίγρη. Χρόνια αργότερα αφηγείται την απίστευτη ιστορία του σε έναν Καναδό συγγραφέα.

Δείτε το trailer της ταινίας.
Ολόκληρο το πρόγραμμα προβολών των ταινιών θα το δείτε πατώντας εδώ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 23ης Αυγούστου 2013
Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013

Καλαμάτα: Επιτυχημένη η λήξη των σεμιναρίων μελισσοκομίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο σεμινάριο μελισσοκομίας, που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα με την ευθύνη παρακολούθησης και ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Μεσσηνίας.

Στην τελετή ........

λήξης του σεμιναρίου παρευρέθη ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς , ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι σε μια περίοδο έντονου ανταγωνισμού ,η εξωστρέφεια και η ταυτότητα των αγροτικών μας προϊόντων είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα.Επιπλέον,η διασύνδεση της έρευνας με την εκπαίδευση ,κατάρτιση και ενημέρωση των παραγωγών, είναι ο βασικός μοχλός στήριξης του πρωτογενούς τομέα.

Ιδιαίτερα όσον αφορά τον μελισσοκομικό τομέα, ο κ. Αλευράς ανέφερε ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπάρχουν 200.000 κυψέλες και παράγονται 2.000 τόνοι μέλι ετησίως ,στη δε Μεσσηνία υπάρχουν 52.000 κυψέλες από 150 επιχειρηματίες και 1.000 ερασιτέχνες μελισσοκόμους και παράγονται 500 και πλέον τόνοι μέλι ετησίως.
Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι ο μελισσοκομικός τομέας στηρίζει την αγροτική οικονομία της περιοχής μας και οι προοπτικές που διαγράφονται είναι ευνοϊκές για την εξέλιξη του κλάδου.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πιστεύει ότι ο πρωτογενής τομέας είναι σημαντικός παράγοντας με τον οποίο μπορούμε να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση, επενδύοντας σε έργα υποδομής και παρέμβασης στο σύστημα διακίνησης, προώθησης και εμπορίας των παραγόμενων προϊόντων.
Κλείνοντας, ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι ο αγρότης του μέλλοντος είναι ο ενημερωμένος αγρότης και στο πλαίσιο αυτό γίνονται αντίστοιχα σεμινάρια.


Συνάντηση Αλευρά - Κορομηλά για προβλήματα εν όψει της Νέας σχολικής χρονιάς.

Τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά επισκέφτηκε στις 22-8-2013 στο γραφείο του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας κ. Χρήστος Κορομηλάς.

Στη συνάντηση .......

τέθηκαν τα προβλήματα των τρίτεκνων οικογενειών, εν όψει έναρξης της σχολικής περιόδου, που αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολη για πολλές από τις τρίτεκνες οικογένειες.
Επίσης ο κ. Κορομηλάς ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για τη συνεργασία που είχαν στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων, με το οποίο θα παρέχονται τρόφιμα σε 550 περίπου τρίτεκνες οικογένειες και ζήτησε τη συνδρομή του Αντιπεριφερειάρχη προκειμένου να επιτευχθεί έκπτωση 20% στην τιμή εισιτηρίου του ΚΤΕΛ Ν. Μεσσηνίας για τους τρίτεκνους.

Ο κ. Αλευράς τόνισε ότι συμπαρίσταται στα προβλήματα των τρίτεκνων οικογενειών ,στηρίζει τις δράσεις του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας και θα αποστείλει επιστολή στον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ ,ενισχύοντας το δίκαιο αίτημα των τριτέκνων για μειωμένο εισιτήριο.


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 22ας Αυγούστου 2013
Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του συλλόγου των απανταχού Χαλαζονιτών.

Με μια λαμπρή γιορτή το Σάββατο 17 Αυγούστου στην πλατεία ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του ΧΑΛΑΖΩΝΙΟΥ ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού.

Οι γυναίκες του χωριού μας ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμα του συλλόγου μας και παρουσίασαν η κάθε μια υπέροχες γαστριμαργικές δημιουργίες.

Αξίζει να σημειωθεί .........

πως ο θεσμός αυτός που τείνει να καθιερωθεί μια και έλαβε χώρα για δεύτερη συνεχή χρονιά συγκέντρωσε περισσότερες από τις διπλάσιες συμμετοχές εδεσμάτων σε σύγκριση με την πρώτη χρονιά.

Αλλά και η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Η πλατεία του μικρού χωριού μας ήταν κατάμεστη από τους συγχωριανούς μας και από πολλούς φίλους του χωριού τόσο από τα Φιλιατρά , τον Αγρίλη αλλά και από την Κυπαρισσία.

Η απόλαυση των γεύσεων σε συνδυασμό με το κέφι και τον χορό δημιούργησε μια όμορφη ατμόσφαιρα διασκέδασης που μόνο εμείς οι Έλληνες ξέρουμε να ζούμε.
Με αυτή την πανέμορφη γιορτή τελειώνει σιγά σιγά το καλοκαίρι και προετοιμαζόμαστε για το δύσκολο φθινόπωρο. Όμως δεν μας φοβίζουν οι δυσκολίες αντίθετα τις αντιμετωπίζουμε σαν προκλήσεις γιατί οι ¨μπαταρίες ¨μας είναι γεμάτες από τις εικόνες ,τα χρώματα και τις εμπειρίες του φετινού καλοκαιριού στο χωριό μας . Αγαπητοί φίλοι σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου μας, σας ευχαριστεί για τη συμμετοχή σας και την υποστήριξη σας-οικονομική ,εθελοντική εργασία κι κάθε άλλη - στα δρώμενα του χωριού μας.

Θυμίζω πως ούτε η παιδική βραδιά ούτε η βραδιά μνήμης ούτε η υπέροχη εκδρομή μας στην αρχαία Ιθώμη και στο μοναστήρι του Βολκάνο ούτε η βραδιά γεύσεων από τις γυναίκες του χωριού μας θα είχαν πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία , συμμετοχή και βοήθεια σας.
Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω επίσης και όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου μας για την ακούραστη βοήθεια τους .
Ευχόμαστε σε όλους υγεία και δύναμη ,καλή επιστροφή στις οικίες σας .
Στους μικρούς μας φίλους καλή πρόοδο.

Υποσχόμαστε του χρόνου το καλοκαίρι να είμαστε πάλι όλοι μαζί εδώ στο αγαπημένο μας χωριό για περισσότερες εκδηλώσεις , έργα καλλωπισμού , φροντίδας και δημιουργίας στο χωριό μας ,περισσότερο κέφι και χαρά.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.


Ώχ, «γλίστρησε» ο Dr Schaeuble!...

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Ή μάλλον «γλίστρησε η γλώσσα του» σύμφωνα με το « Η λανθάνουσα γλώσσα λέει την αλήθεια» καθώς αναφέρθηκε σε 3ο πακέτο «διάσωσης» για την Πατρίδας μας και την «άρπαξαν από τα μαλλιά» οι Γερμανοί Σοσιαλιστές για να του πούνε ότι τόσο καιρό την έκρυβε την αλήθεια για την τραγικότητα της ελληνικής οικονομίας προσπαθώντας να αποφύγει ‘το πικρό ποτήρι’ πριν την 22α Σεπτεμβρίου που γίνονται οι Γερμανικές εκλογές…

Το λέγαμε, πολλοί από εμάς, στην μπλογκόσφαιρα ότι το 3ο πακέτο είναι .......

αναπόφευκτο όπως δείχνουν τα απλά οικονομικά, και η απλή αριθμητική και η απλή λογική, αλλά είναι μπροστά μας οι Γερμανικές Εκλογές!...
Το αρνούνται με πείσμα οι πολιτικοί ταγοί εντός και εκτός Ελλάδος και μαζί τους, σε στυλ ‘πρίμο σεκόντο’ οι βολεμένοι της νεοσύστατης παρέας των ‘γαλάζιο-πράσινων’ Κυβερνητών μας.

Τρίτο πακέτο σημαίνει ‘κούρεμα’ και μάλιστα βάρβαρο και ίσως σε στυλ «Κυπριακού κουρέματος» που για την Ελλάδα και το Τραπεζικό της σύστημα δεν θα είναι και τόσο δύσκολο να εφαρμοστεί καθώς οι 4 μεγάλες Τράπεζες ΑΛΦΑ, ΕΘΝΙΚΗ, EUROBANK και ΠΕΙΡΑΙΩΣ «ανήκουν στο Δημόσιο εξαιτίας του ΤΧΣ» και εκεί υπάρχει το 95% των καταθέσεων ιδιωτών και επιχειρήσεων…

Θα μου αντιτάξει κάποιος η κάποια ‘ξέρετε τι θα γίνει εάν συμβεί κάτι τέτοιο κ Πιπερόπουλε;»
Και θα τον/την προλάβω λέγοντας «γιατί μέχρι σήμερα με τόσα που μας έκαναν και μας κάνουν τι ακριβώς συνέβη;»
Θέμα μεγάλο, λοιπόν, από χτες η ΕΛΛΑΔΑ που ξαναβγήκε στα ΜΜΕ και την επικαιρότητα που ανάγκασε ακόμη και την κ Μέρκελ να δηλώσει σε προεκλογική σύναξη ‘»δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για την Ελλάδα πριν το τέλος του χρόνου που τρέχει ακόμη το δεύτερο πακέτο στήριξης…»
Με αυτή την άποψη μάλλον ταυτίζεται και η δική μας Κυβέρνηση και έτσι βλέπω να ‘σπρώχνεται προς το μέλλον και το θέμα της κατάσχεσης πρώτης κατοικίας’ εκτός εάν ‘κινδυνεύσει η σταθερότητα του Τραπεζικού μας συστήματος’ όπως γράφτηκε ότι δήλωσε πρόσφατα ο κ Στουρνάρας…

Να ρωτήσω ο αφελής:
«Μήπως και ένα…ψιλοκούρεμα καταθέσεων θα βοηθούσε τη σταθερότητα του Τραπζεικού μας συστήματος;»
Μιλάμε για το μέλλον, φυσικά…

Παραθέτω ενδεικτικά μόνο 2 δείγματα από τη διεθνή αρθρογραφία ΜΜΕ:
http://www.cnbc.com/id/100977002
http://news.sky.com/story/1131024/schaeuble-greece-needs-third-bailout


“Καληνύχτα” ΕΡΤ, “καλημέρα” Δημόσια Τηλεόραση…

Σχεδόν δυο μήνες μετά τη δραματική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ, ο ιστορικός φορέας κατέβασε από σήμερα στις 08.00 το πρωί και ουσιαστικά… ρολά.

Η Δημόσια Τηλεόραση, δηλαδή ο μεταβατικός φορέας που επελέγη .........

να στελεχωθεί με εργαζομένους της πρώην ΕΡΤ, ξεκίνησε τη μετάδοση προγράμματος, με τους δημοσιογράφους Γιάννη Τρουπή και Οντίν Λιναρδάτου να βρίσκονται στην παρουσίαση, έχοντας μαζί τους τη Χρύσα Παπασταύρου.

“Πιάνουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε στην ΕΡΤ”, δήλωσε στο ξεκίνημα της εκπομπής η Οντίν Λιναρδάτου.

Η έναρξη μετάδοσης προγράμματος από τη Δημόσια Τηλεόραση, ακολουθείται από τη διακοπή της μετάδοσης του προγράμματος που εξέπεμπαν μέσω της EBU οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ από το Ραδιομέγαρο, μια εξέλιξη η οποία προκάλεσε την έντονη αντόδραση των τελευταίων.

Ο υφυπουργός αρμόδιος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής έχει δηλώσει ότι σε πρώτη φάση, το πρόγραμμα θα είναι δίωρο ενημερωτικό, και θα περιλαμβάνει και δελτίο ειδήσεων.

Υστερόγραφα


ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Ξεκίνησαν οι διπλές προπονήσεις

Σε φουλ ρυθμούς προετοιμασίας έχει μπει για τα καλά η Εράνη Φιλιατρών. Συγκεκριμένα, στην Φιλιατρινή ομάδα έχουν αρχίσει ήδη οι διπλές προπονήσεις και αυτό θα συνεχιστεί περίπου για ένα μήνα.

Από κει και ........

πέρα, η τεχνική ηγεσία προσπαθεί να κλείσει φιλικά προετοιμασίας μέχρι το πρώτο επίσημο ματς που είναι με τον Τσικλητήρα Πύλου για το Κύπελλο Μεσσηνίας.

Τέλος, το μόνο σίγουρο είναι όσο αφορά το μεταγραφικό κομμάτι ότι θα υπάρξει απόκτηση ενός τερματοφύλακα.

Taklin.gr


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21ης Αυγούστου 2013
Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013

Κάστρο Κυπαρισσίας: Θεατρικό του μονόπρακτο "Το Μέτριο"

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου και ώρα 8 μ.μ. στο Κάστρο της Κυπαρισσίας, στο θέατρο, ο συγγραφέας Γιάννης Πετρόπουλος, θα παρουσιάσει το θεατρικό του μονόπρακτο "Το Μέτριο".

Είναι ένα ......

έργο το οποίο αναφέρεται στην ανάγκη να εξαλειφθεί η υπερβολή ενώ υμνείται η ισορροπία που χαρίζει η ενδιάμεση κατάσταση στις επιλογές του ανθρώπου.

Το έργο γράφτηκε πολλά χρόνια πριν, όταν ήταν έγκλειστος στις φυλακές. Ο Γιάννης Πετρόπουλος έχοντας γράψει κι άλλα έργα, προσπαθεί να διαπαιδαγωγήσει τους αναγνώστες τους μέσα από τις τραυματικές δικές του εμπειρίες ζωής.

Είναι η δεύτερη χρονιά που στον ίδιο χώρο παρουσιάζει δικό του θεατρικό δρώμενο, που εκτός από συγγραφέας είναι και ερμηνευτής. Η είσοδος δωρεάν.


Κινητικότητα ΕΣΥ. Πότε λήγουν οι προθεσμίες

Καζάνι που βράζει θυμίζει ο ευαίσθητος χώρος της υγείας. Η α' φάση της κινητικότητας των 1618 εργαζομένων στο ΕΣΥ έχει προκαλέσει αναταράξεις από τη μια στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και από την άλλη αφάνταστη ταλαιπωρία στου ασθενείς.

Η κινητικότητα στην Υγεία σε αυτή τη φάση αφορά........

1.618 εργαζόµενους (στον αριθµό αυτό περιλαµβάνονται και περίπου 210 γιατροί που υπηρετούσαν στα νοσοκοµεία του ΤΚΑ και µε τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ «απορροφήθηκαν» στο ΕΣΥ) από δέκα φορείς σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ενώ μέχρι τέλος του έτους τον ίδιο «δρόµο» θα ακολουθήσουν επιπλέον 1.000 - 1.500 άτομα από μονάδες της περιφέρειας.

Εξάλλου όπως έχει δηλώσει ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στόχος είναι με την νέα χρονιά όλοι οι εργαζόμενοι να βρίσκονται στις νέες τους θέσεις.

Για τους πρώτους 1.618 n διαδικασία προβλέπει ηλεκτρονική υποβολή αίτησης που θα περιλαμβάνει τρεις επιλογές επανατοποθέτησης, που θα κριθούν µε βάση τα μόρια που προκύπτουν από τα χρόνια προυπηρεσίας

Αξίζει να υπενθυμιστεί εδώ ότι οι φορείς και οι δοµές που συμμετέχουν στην πρώτη φάση είναι n κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας, n Πολυκλινική, το νοσοκομείο «Πατησίων», το «Αµαλία Φλέµινγκ», το«Σπηλιοπούλειο», n «Αγία Βαρβάρα» και στην Θεσσαλονίκη, το Αφροδισίων, των Ειδικών Παθήσεων, το παράρτηµα «Παναγία» του «Άγιος Παύλος» και το Ινστιτούτο Νοσηµάτων Θώρακος.

Σύμφωνα µε το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Υγείας:

Μέχρι αύριο θα έχει ολοκληρωθεί n αξιολόγηση των φορέων ώστε την Παρασκευή 23 Αυγούστου να έχει εκδοθεί ο ονομαστικός κατάλογος του προσωπικού που τίθεται σε κινητικότητα.

Από 24 Αυγούστου έως στις 30 του ίδιου μήνα οι εργαζόμενοι θα έχουν το περιθώριο του χρόνου να καταθέσουν την προτίμησή τους για το σε ποιο από τα κοντινά νοσοκομεία επιθυμούν να μετακινηθούν.

Στις 31 του μήνα ξεκινά n διαδικασία της κινητικότητας.

Η αξιολόγηση θα γίνει από τριμελές ειδικό υπηρεσιακό Συµβούλιο που αποτελείται από δυο μέλη του υπουργείου Υγείας και ένα μέλος από το ΑΣΕΠ.

Στις 16 Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί n διαδικασία της κινητικότητας και n τοποθέτηση των εργαζομένων στις νέες τους θέσεις.

The Best

Σε φαύλο κύκλο χρεών έχει περιέλθει ο ΕΟΠΥΥ

Σε μία ατέρμονη διαδικασία δημιουργίας νέων (σημαντικών) χρεών προς τους παρόχους του, έχει βρεθεί ο ΕΟΠΥΥ.

Τα χρέη του .......

για το 2012 - 2013 έχουν ήδη ανέλθει στα 500 εκατομμύρια ευρώ, υπονομεύοντας την προσπάθεια του υπουργείου Υγείας να εξοφλήσει, έως το τέλος του έτους, τα ληξιπρόθεσμα χρέη που δημιουργήθηκαν έως το τέλος του 2011.

Η διοίκηση του Οργανισμού κατέβαλε το 2012 το 90% των οφειλών του προς τους παρόχους, προγραμματίζοντας να εξοφλήσει τα χρέη με την εκκαθάριστη των παραστατικών που έχουν υποβάλει οι πάροχοι.

Η εκκαθάριση δεν έχει ακόμη γίνει και έτσι οφείλει το 10% ή πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ ( 7,8 εκατομμύρια ευρώ προς τους κλινικούς γιατρούς, 48 εκατομμύρια για τους εργαστηριακούς και 48 εκατομμύρια για τις ιδιωτικές κλινικές.

Νέα χρέη 400 εκατομμυρίων ευρώ έχουν δημιουργηθεί και το 2013, καθώς ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει πληρώσει καθόλου από την αρχή του έτους.

Πρόκειται για οφειλές 25 εκατομμυρίων προς τους γιατρούς, 200 εκατομμυρίων προς τους εργαστηριακούς και 200 εκατομμύρια προς τις ιδιωτικές κλινικές.

Iatronet

Γιαννιτσοχώρι: Δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη προς Πρασιδάκι

Με το "καλημέρα" σε δράση οι πυροσβέστες στην Ηλεία που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή απο Γιαννιτσοχώρι προς Πρασιδάκι.

Η φωτιά σύμφωνα......

με πληροφορίες έχει κάψει ήδη δέκα στρέμμματα, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν καταφέρει να την ανακόψουν.

Πρόκειται για έκταση που έχει καεί το 2007 και είχε προχωρήσει η φυσική αναγέννηση. Επικεφαλής των δυνάμεων απο τον Πύργο και την Κρέστενα, είναι ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Νίκος Νικολακόπουλος.

Ηλεία LIVE

Αλλουβρόχηδες στην εκπαίδευση υπήρχαν και υπάρχουν σε όλα τα πόστα.

Γράφει ο Θοδωρής Σταυριανόπουλος
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου


Η διαθεσιμότητα και η κινητικότητα πρόσφατα έκαναν την επισκεψή τους στο χώρο της εκπαίδευσης. Ο χώρος της εκπαίδευσης πάντα αποτελούσε τον εύκολο «αντίπαλο» όταν ξεσπούσε μια κρίση.
Πάντα ο κλάδος των ........

εκπαιδευτικών είχε πολλά θύματα σε περιόδους κρίσης. Αυτό όμως συνέβαινε γιατί πάντα στο χώρο της εκπαίδευσης συνδικαλιστικά υπήρχε μια εσωστρέφεια που δεν άφηνε την διεκδίκηση ενωμένη να φθάσει στον προορισμό της.

Υπήρχε αυτή η συνδικαλιστική παραταξιακή φαγωμάρα που έβλεπε το δέντρο και δεν έβλεπε το δάσος. Αυτό προσωπικά το έχω βιώσει δύο φορές ως σύνεδρος σε συνέδρια της ΟΛΜΕ. Αυτό που παρατηρείς στο χώρο που εξελίσσεται το συνέδριο είναι να μοιάζει ο χώρος με εμπόλεμη ζώνη που στο τέλος αφήνει πίσω του καμένη γη. Πάντα σε πλεόνασμα ήταν η έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των παρατάξεων. Κυρίαρχος στόχος κάθε παράταξης ήταν να βγάλει την ουρά της απέξω και να ενοχοποιήσει τις άλλες . Η συναίνεση και η διαπαραταξιακή συνοχή ήταν πάντα απούσες.

Ο συνδικαλισμός αλληθωρίζοντας ψηφοθηρικά πάντα έδινε δίκιο στα αιτήματα των εργαζομένων. Πάντα διεκδικούσε προνόμια για κολλητούς και φίλους. Ποτέ δεν αντιπαρατάθηκε σε προνόμια, που αφορούσαν και που τα απολάμβαναν ολίγοι εκλεκτοί. Χιλιάδες ήταν αυτοί οι εκπαιδευτικοί που απολάμβαναν αποσπάσεις και βολέματα υπό την «ευλογία» των υπηρεσιακών συμβουλίων και των συνδικαλιστών.
Ποτέ δεν αμείφτηκε η παραγωγικότητα, η αξιοπρέπεια και η εργατικότητα των εκπαιδευτικών, απεναντίας η ομοσπονδία μας ήταν πάντα ταμπουρωμένη πίσω από την πρόταση που έλεγε όχι στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, προστατεύοντας πολλές φορές τους λουφαδόρους, αγνοώντας την πλειοψηφία του κλάδου που επιτελούσε και επιτελεί με αξιοπρέπεια και εργατικότητα το καθήκον τους.

Ποτέ η ΟΛΜΕ δεν εκμεταλλεύτηκε αγωνιστικά το πληθυσμιακό πλεονέκτημα του κλάδου, αλλά πάντα κατέβαινε στη διεκδίκηση χωρίς συνοχή, κουράζοντας τον κλάδο με τις ανούσιες 24-ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις, φθάνοντας σε εξευτελιστικά ποσοστά συμμετοχής της τάξης του 20% τις απεργίες.
Η ΟΛΜΕ (Καθηγητές) αντί να κατεβαίνει σε απεργίες μαζί με την ΔΟΕ (Δάσκαλοι) βάζοντας ως αιτήματα καθαρά εργασιακά εκπαιδευτικά ζητήματα, γινόταν συνοδοιπόρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις με την ΑΔΕΔΥ. Δηλαδή οι εκπαιδευτικοί πορεύονταν στην διεκδίκηση με άλλους κλάδους που απολάμβαναν με λιγότερα προσόντα μισθούς τουλάχιστον διπλάσιους από τους μισθούς των εκπαιδευτικών. Έτσι οι εκπαιδευτικοί γίνονταν ασπίδα προστασίας των κεκτημένων άλλων ακριβοπληρωμένων εργασιακών κλάδων. Αυτό κατά ένα λόγο γινόταν γιατί οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έβλεπαν ως προαγωγή την συνδικαλιστική τους μεταπήδηση και πορεία στο Δ.Σ. της ΑΔΕΔΥ. Η ΑΔΕΔΥ στην πρόσφατη επιστράτευση των εκπαιδευτικών δεν στάθηκε αλληλέγγυα, απεναντίας καταδίκασε τη στάση των εκπαιδευτικών. Μία επιστράτευση η οποία έγινε με απαράδεκτο τρόπο, διότι πραγματοποιήθηκε χωρίς οι εκπαιδευτικοί να έχουν αποφασίσει απεργία, αλλά έγινε υπό την υποψία πραγματοποίησης απεργίας!

Πρόσφατα η Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επέβαλε αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών κατά δύο ώρες και συζητιέται η εφαρμογή του ωραρίου στα σχολεία 8π.μ.-14μ.μ..Ως αντεπιχείρημα η ΟΛΜΕ θα έπρεπε να απαιτήσει τμήματα μαθητών σε όλα τα σχολεία μέχρι 20 μαθητές, καθώς και δημιουργία κατάλληλων υποδομών στα σχολεία για τους εκπαιδευτικούς όπου εκεί θα προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα, θα προετοιμάζουν και θα διορθώνουν τα διαγωνίσματά τους καθώς επίσης θα δέχονται και τους γονείς των μαθητών για ενημέρωση. Όλα αυτά απαιτούν συγκεκριμένους χώρους με εποπτικά μέσα και υποδομές όπως συμβαίνει σε προηγμένα σε θέματα εκπαίδευσης κράτη, τα οποία εμείς ως κράτος δεν είμαστε ικανοί ούτε να τα αντιγράψουμε. Με τέτοιες προτάσεις οι εκπαιδευτικοί θα αποχτήσουν κοινωνικούς εταίρους στις κινητοποιήσεις τους και θα έχουν και την συμπαράσταση των γονιών, που σήμερα θεωρούν κάποιους εκπαιδευτικούς ότι τους βάζουν χέρι στο πορτοφόλι τους.

Πλην ελαχίστων περιπτώσεων ποτέ δεν είδαμε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με διάθεση διαλόγου και ικανοποίηση αιτημάτων εκπαιδευτικών. Έτσι ο εκπαιδευτικός είχε καταντήσει ο φτωχός συγγενής του δημόσιου τομέα. Είναι ο μοναδικός εργασιακός κλάδος που το 100% είναι πτυχιούχοι, αλλά ποτέ αυτό δεν αποτέλεσε συγκριτικό πλεονέκτημα του κλάδου στην όποια διεκδίκηση.

Τελειώνοντας λέγω ότι ο κλάδος πρέπει να επαναπροσδιοριστεί αγωνιστικά και διεκδικητικά αφού πρώτα βάλει πολλές κόκκινες γραμμές. Θα πρέπει να δει ως συγκριτικό πλεονέκτημα το πληθυσμιακό του μέγεθος με την προϋπόθεση φυσικά ότι θα υπάρξει συναίνεση και συνοχή στην όποια διεκδίκηση. Επίσης από τον συνδικαλισμό θα πρέπει να απομακρυνθούν άτομα που ταυτόχρονα με τα συνδικαλιστικά τους καθήκοντα τους έχουν ανατεθεί και υψηλοί κεντρικοί κομματικοί ρόλοι.

ΥΓ.1 Η μάνα μας έχει καταλήξει σε μια συνταγή και φτιάχνει τα κουλούρια της. Τόσοι Υπουργοί Παιδείας, τόσα χρόνια δεν μπορούν να βρουν την συνταγή για να φτιάξουν την εκπαίδευση; Οι συνεχόμενες απόπειρες μεταρρύθμισης της εκπαίδευσης έχουν κόστος. Για την ανούσια αυτή σπατάλη αυτών των πειραματισμών δεν πρέπει να λογοδοτούν και οι Υπουργοί; Έχουν δαπανηθεί τεράστια ποσά για τις κατά καιρούς μεταρρυθμίσεις και μεταρρύθμιση δεν είδαμε ακόμα!

ΥΓ.2 Για αυτό το διαχρονικό «ράβε – ξήλωνε» στο χώρο της εκπαίδευσης δεν ευθύνεται ο εκπαιδευτικός αλλά οι εκάστοτε ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. Ας αποφασίσουν οι ηγεσίες τη εκπαιδευτικό σύστημα θέλουν τελικά!

Μέχρι τις 30 Αυγούστου η υποβολή όλων των δηλώσεων

Ως εξαιρετικό και μοναδικό μέτρο, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει πως προτίθεται να επιτρέψει, με νομοθετική ρύθμιση που πρόκειται να κατατεθεί, την εμπρόθεσμη υποβολή όλων των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων (ΦΕΦΠ) μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 30ης Αυγούστου ανεξαρτήτως του ψηφίου λήξης του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογουμένου.

Η δυνατότητα αυτή δίνεται λαμβάνοντας υπόψη τον αυξημένο ........

φόρτο που δημιούργησε η υποχρεωτική για όλους – για πρώτη χρονιά φέτος – ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων, αλλά και τα περισσότερα στοιχεία που ζητήθηκαν (όπως ο ΑΜΚΑ για τα προστατευόμενα μέλη και το ρολόι της ΔΕΗ για τα οικήματα). Για την απόφαση αυτή συνυπολογίστηκαν η συμπιεσμένη, σε σχέση με την νομοθετημένη, διάρκεια υποβολής, τα τεχνικά ζητήματα των εφαρμογών στις αρχές Ιουνίου, πως παρατηρήθηκαν αυξημένες, παράλληλες, υποχρεώσεις κατά την υποβολή, ιδιαίτερα το μήνα Ιούλιο, αλλά και οι καθυστερήσεις που έλαβαν χώρα στη συλλογή των απαραίτητων για την υποβολή βεβαιώσεων από επιχειρήσεις, ταμεία και τράπεζες.

Οι τεχνικοί αυτοί λόγοι δυσχέραναν την υποβολή από μεριάς μεγάλου αριθμού φορολογουμένων και το Υπουργείο ανταποκρίνεται με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων.

Τονίζεται πως η καταληκτική ημερομηνία της 30ης Αυγούστου δεν πρόκειται να πάρει παράταση, καθώς δεν υπάρχουν τεχνικοί ή άλλοι λόγοι. Η υποβολή συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και ο υπολειπόμενος χρόνος κρίνεται αρκετός για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Συνεπώς, κάθε υποβολή μετά την 30η Αυγούστου θα εκκαθαριστεί ως εκπρόθεσμη με τα προβλεπόμενα πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Τέλος, ενημερώνουμε πως ο προγραμματισμός για την υποβολή όλων των δηλώσεων του οικ. έτους 2014 θα ξεκινήσει από το Φθινόπωρο με σκοπό τη δημιουργία πλάνου για την ενίσχυση των πληροφοριακών συστημάτων και την επίλυση δυσλειτουργιών, αλλά και να ανακοινωθούν οριστικές, αμετάκλητες, ημερομηνίες υποβολής το Δεκέμβριο, πράγμα που θα επιτρέψει το σωστό προγραμματισμό εργασίας για όλους τους φορολογούμενους, αλλά και τους επαγγελματίες του κλάδου την επόμενη χρονιά.

Τα κριτήρια για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Έντονες αντιδράσεις εντός της κυβέρνησης προκαλεί η πρόθεση για απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από την 1η Ιανουαρίου του 2014.

Τα σπίτια που ......

κινδυνεύουν είναι 25.000 και είναι αυτά που αποκτήθηκαν με δάνεια που δεν αποπληρώνονταν και παρουσίαζαν καθυστέρηση πριν από το 2008.

Τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης διαβεβαιώνουν πως δε θα θιγούν τα ακίνητα εκείνων που πραγματικά αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω της κρίσης στην αποπληρωμή των δανείων τους.

Στο στόχαστρο, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα μπουν εκείνοι που πήραν δάνεια σε καλές εποχές και δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ ή έχουν δώσει ελάχιστα χρήματα.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα «ξεπαγώσουν» οι πλειστηριασμοί για 25.000 σπίτια, για τα οποία είχαν ξεκινήσει το 2008 οι διαδικασίες αλλά δεν ολοκληρώθηκαν.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν πως με αυτή την κίνηση θα καμφθούν οι αντιδράσεις των βουλευτών και θα περάσει τελικά το επίμαχο νομοσχέδιο.

Τα κριτήρια

Τα βασικά κριτήρια που εξετάζει η κυβέρνηση είναι:

- Μειώνεται στις 150.000 από τις 200.000 ευρώ το ύφος της αντικειμενικής αξίας της κύριας κατοικίας που θα προστατεύεται.

- Θα λαμβάνεται υπόψη το ύψος του ανεξέλεγκτου δανείου για την προστασία του ακινήτου

- Άνεργοι, πολύτεκνοι, δανειολήπτες με χαμηλά εισοδήματα δεν κινδυνεύουν να βγει σε πλειστηριασμό το σπίτι τους

- Όσοι εντάσσονται σε προγράμματα ρυθμίσεων των δανείων τους κι εφόσον είναι συνεπείς σε αυτά θα προστατεύονται από πλειστηριασμούς

newsbomb.gr

Καθημερινό φαινόμενο οι απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

Ιδιαίτερα «δημοφιλείς» είναι, το τελευταίο διάστημα, οι απάτες με το πρόσχημα της νοσηλείας συγγενικών προσώπων σε νοσοκομεία
Σχεδόν καθημερινό ........

φαινόμενο αποτελούν οι απάτες σε βάρος ηλικιωμένων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δύο επιτήδειων (Ρομά) που συνελήφθησαν προ 10ημέρου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Προσποιούμενοι άλλοτε τους ασφαλιστές κι άλλοτε τους εφοριακούς, οι δύο συλληφθέντες - ένας 40χρονος κι ένας 28χρονος - προσέγγιζαν τα ηλικιωμένα θύματά τους, από τα οποία αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, που προορίζονταν για τη δήθεν τακτοποίηση οφειλών συγγενικών τους προσώπων.

Μέχρι τη σύλληψή τους είχε διαπιστωθεί ότι, με την παραπάνω μέθοδο, απέσπασαν από 18 θύματα (στη Θεσσαλονίκη) πάνω από 63.000 ευρώ. Η έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των ονομάτων τους, οδήγησε στην εξιχνίαση άλλων δύο περιπτώσεων απάτης ηλικιωμένων, στις οποίες «πρωταγωνίστησε» ένας εκ των δύο συλληφθέντων.

Οπως ανακοινώθηκε, ο 40χρονος, τον Απρίλιο και τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, με την παραπάνω μεθοδολογία, εξαπάτησε δύο ηλικιωμένες, από τις οποίες άρπαξε 16.650 ευρώ. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες, σε ορισμένες περιπτώσεις λειτουργούσαν μεμονωμένα, ενώ κατά διαστήματα είχαν μαζί τους μία συνεργό, η οποία παραμένει ασύλληπτη.

Οι απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, που είναι τα «εύκολα» θύματα την εποχή της κρίσης, έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με τα κρούσματα να είναι πλέον καθημερινά. Όπως και στην περίπτωση των δύο παραπάνω συλληφθέντων, οι επιτήδειοι συχνά παριστάνουν τους εφοριακούς και ζητούν από τα θύματά τους την εξόφληση οφειλών συγγενικών τους προσώπων, ενώ ενίοτε ισχυρίζονται ότι οι συγγενείς έχουν αγοράσει προϊόντα και δεν τα έχουν πληρώσει.

Ιδιαίτερα «δημοφιλείς» είναι, το τελευταίο διάστημα, οι απάτες με το πρόσχημα της νοσηλείας συγγενικών προσώπων σε νοσοκομεία. Σε αυτή την περίπτωση, οι δράστες τηλεφωνούν - κατά βάση τις νυχτερινές ώρες, ώστε να πετύχουν τον απόλυτο αιφνιδιασμό - σε ηλικιωμένους, στους οποίους συστήνονται ως δήθεν γιατροί, ενώ υποστηρίζουν ψευδώς ότι παιδιά των θυμάτων αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Για να γίνει, όμως, αυτό πρέπει να καταβάλλουν χρήματα ή τιμαλφή.

Οι ηλικιωμένοι πολλές φορές πείθονται και πέφτουν θύματα αυτής της απάτης.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ανθυπασπιστή του Ελληνικού Στρατού, που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, κατηγορούμενος ότι με τον παραπάνω τρόπο αποπειράθηκε να εξαπατήσει επτά ηλικιωμένους στη Θεσσαλονίκη.

Σε κάθε περίπτωση, οι διωκτικές αρχές συνιστούν προσοχή και ζητούν από τους πολίτες να συμβουλεύσουν τους ηλικιωμένους συγγενείς τους ότι δεν πρέπει να πείθονται από κανέναν για να παραδίδουν χρήματα.

ΑΜΠΕ

22 Αυγούστου: Μεγάλο λαϊκό πανηγύρι στο δάσος της Ευαγγελίστριας Βάλτας

Και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ο Πολιτιστικός σύλλογος Βάλτας διοργανώνει μεγάλο λαϊκό πανηγύρι στο δάσος της Ευαγγελίστριας Βάλτας, το βράδυ της παραμονής της εορτής την Πέμπτη 22 Αυγούστου.

Το πανηγύρι θα .......

ξεκινήσει αμέσως μετά το τέλος του εσπερινού, με τη συμμετοχή λαϊκής ορχήστρας και θα σερβίρεται κρασί, κρύα μπύρα και η παραδοσιακή "γουρνοπούλα" σε ένα περιβάλλον μοναδικής ομορφιάς που αξίζει να επισκεφθείτε.
Πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης θα βρείτε στο blog της Βάλτας Τριφυλίας.

Μαδαγασκάρη 3 Οι φυγάδες της Ευρώπης [ MADAGASCAR 3: EUROPE'S MOST WANTED ]

Μαδαγασκάρη 3 Οι φυγάδες της Ευρώπης
[ MADAGASCAR 3: EUROPE'S MOST WANTED ]


Των Eric Darnell, Tom McGrath, Conrad Vernon

Με τους: Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimme, Jada Pinkett Smith , Sacha Baron Cohen , Tom McGrath , Frances McDormand , Jessica Chastain , Bryan Cranston , Martin Short , Chris Miller , Conrad Vernon , Vinnie Jones

Είδος: Κινούμενα Σχέδια (2012)
Προβολές: Από 20 έως 22 Αυγούστου
Ωρα προβολής: 21:45
Τόπος: Αίθριο Δημαρχείου Φιλιατρών


ΥΠΟΘΕΣΗ: .......

Η γνωστή και μη εξαιρετέα παλιοπαρέα του Ζωολογικού Κήπου, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, αγωνίζεται και σε αυτήν την ταινία, προκειμένου να φτάσει… (πού αλλού;) στη Νέα Υόρκη!!! Ο Άλεξ το λιοντάρι, ο Μάρτι η ζέβρα, ο Μέλμαν η καμηλοπάρδαλη και η Γκλόρια ο ιπποπόταμος ακόμα προσπαθούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους και φυσικά, από την τρίτη αυτή απόπειρά τους, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα λεμούρια, ο Βασιλιάς Τζούλιαν, ο Μορίς και οι ανεκδιήγητοι, αλλά τρισχαριτωμένοι, τζέιμς μποντικού ύφους Πιγκουίνοι...

Δείτε το trailer της ταινίας.
Ολόκληρο το πρόγραμμα προβολών των ταινιών θα το δείτε πατώντας εδώ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Αυγούστου 2013
Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013

Με καθυστέρηση φέτος η ανακοίνωση των βάσεων - Πότε θα αναρτηθούν στα σχολεία.

Με καθυστέρηση μερικών ημερών αναμένεται να γίνει φέτος η ανακοίνωση των βάσεων οι οποίες παρασοσιακά, κάθε χρόνο, δεν καθυστερήσουν περισσότερο από τις 23 με 24 Αυγούστου.

Σύμφωνα με.......

πληροφορίες του ιστοτόπου Vima.gr, όμως, φέτος, για πρώτη φορά αναμένεται να ανακοινωθούν λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 30 Αυγούστου.

Η πτώση στις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας αναμένεται φέτος να καταγράψουν μεγάλη πτώση που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φθάνει και τα 1.000 μόρια. Βουτιά αναμένεται να κάνουν οι βάσεις του δεύτερου και του τέταρτου επιστημονικού πεδίου, ενώ μεγάλη θα είναι η μείωση και στο τρίτο πεδίο.

Lady Gaga - Applause [ VIDEO + Στίχοι ] Γυμνή η Lady Gaga στο νέο της Video Clip

Μετά από γκόμενα του Ιησού Χριστού στο Video Clip "Judas" (Ιούδας κλίκ εδώ) σήμερα γυμνή στο "Applause".

Και η Lady ........

Gaga ξέρει πολύ καλά αυτό το παιχνίδι της μεγάλης διαφήμισης.

Έχουμε ξαναγράψει ότι η lady Gaga είναι μια προκλητικότατη τραγουδίστρια που δεν κολλάει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να κάνει τους πάντες να μιλάνε γι αυτήν και φυσικά μέσω της έμμεσης και δωρεάν διαφήμισης τα τραγούδια της επιτυχίες.

Μετα λοιπόν από το Video Clip "judas" που παρίστανε την γκόμενα του Ιησού Χριστού τώρα η Lady Gaga εμφανίζεται σχεδόν γυμνή στο Video Clip της γυμνή με καλυμμένα μόνο τα πολύ επίμαχα σημεία της.

Το «Applause», έτσι λέγεται το νέο τραγούδι της από τον νέο της δίσκο «ARTPOP», παίχτηκε για πρώτη φορά στην εκπομπή «Good Morning America», στην οποία ήταν καλεσμένη και η ίδια. Μίλησε για τον πρόσφατο τραυματισμό της, το νέο της τραγούδι, αλλά και για τον δίσκο.

Το Σάββατο θα το ερμηνεύσει και ζωντανά στα μουσικά βραβεία των MTV.Στίχοι

[Verse 1:]
I stand here waiting for you to bang the gong
To crash the critic saying "is it right or is it wrong?"
If only fame had an I.V., baby could I bear
Being away from you, I found the vein, put it in here

[Chorus:]
I live for the applause, applause, applause
I live for the applause-plause
Live for the applause-plause
Live for the way that you cheer and scream for me
The applause, applause, applause

[Post-Chorus:]
Give me that thing that I love (I'll turn the lights out)
Put your hands up, make 'em touch, touch (make it real loud)
Give me that thing that I love (I'll turn the lights out)
Put your hands up, make 'em touch, touch (make it real loud)

(A-P-P-L-A-U-S-E) Make it real loud
(A-P-P-L-A-U-S-E) Put your hands up, make 'em touch, touch
(A-P-P-L-A-U-S-E) Make it real loud
(A-P-P-L-A-U-S-E) Put your hands up, make 'em touch, touch

[Verse 2:]
I've overheard your theory "nostalgia's for geeks"
I guess sir, if you say so, some of us just like to read
One second I'm a Koons, then suddenly the Koons is me
Pop culture was in art, now art's in pop culture in me

[Chorus:]
I live for the applause, applause, applause
I live for the applause-plause
Live for the applause-plause
Live for the way that you cheer and scream for me
The applause, applause, applause

[Post-Chorus:]
Give me that thing that I love (I'll turn the lights out)
Put your hands up, make 'em touch, touch (make it real loud)
Give me that thing that I love (I'll turn the lights out)
Put your hands up, make 'em touch, touch (make it real loud)

(A-P-P-L-A-U-S-E) Make it real loud
(A-P-P-L-A-U-S-E) Put your hands up, make 'em touch, touch
(A-P-P-L-A-U-S-E) Make it real loud
(A-P-P-L-A-U-S-E) Put your hands up, make 'em touch, touch

[Bridge:]
Ooh-ooh
Touch, touch
Ooh-ooh ooh-ooh
Touch, touch now

Ooh-ooh-ooh-hoo
Ooh-ooh-ooh-hoo
Ooh-ooh-ooh-hoo
Ooh-ooh

[Chorus:]
I live for the applause, applause, applause
I live for the applause-plause
Live for the applause-plause
Live for the way that you cheer and scream for me.
The applause, applause, applause

[Post-Chorus:]
Give me that thing that I love (I'll turn the lights out)
Put your hands up, make 'em touch, touch (make it real loud)
Give me that thing that I love (I'll turn the lights out)
Put your hands up, make 'em touch, touch (make it real loud)

(A-P-P-L-A-U-S-E) Make it real loud
(A-P-P-L-A-U-S-E) Put your hands up, make 'em touch (make it real loud)
(A-P-P-L-A-U-S-E) Make it real loud
(A-P-P-L-A-U-S-E) Put your hands up, make 'em touch, touch

A-R-T-P-O-P

Υψηλά πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία

«Αυστηροποιούμε τα πρόστιμα σε υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στο 18πλάσιο του κατώτατου μισθού δηλαδή 10.550 ευρώ ανά αδήλωτο εργαζόμενο.
Τα πρόστιμα.........

αυτά καθιστούν πλέον την αδήλωτη εργασία μία ασύμφορη και ιδιαιτέρως ριψοκίνδυνη πρακτική για τις επιχειρήσεις».

Aυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης με αφορμή την παρουσίαση της υπουργικής απόφασης που περιέχει το νέο τρόπο επιβολής και το ύψος των προστίμων για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.

Ο υπουργός αφου ανεφερε ότι » τα ψέματα τελείωσαν. Άλλοθι δεν υπάρχει για κανέναν. Όποιος σχεδιάζει να παρανομήσει θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά» πρόσθεσε ότι οι κυρώσεις θα επιβάλλονται άμεσα, επιτόπια και κατά «δέσμια αρμοδιότητα» του ελεγκτή, καθώς η αδήλωτη εργασία θα αντιμετωπίζεται πλέον, και με την υποστήριξη των πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου, ως ευθέως αποδεικνυόμενη παράβαση.

«Γνωρίζουμε ότι οι ποινές είναι υψηλές έως εξοντωτικές. Ωστόσο η υψηλή παραβατικότητα και η ευρεία έκταση του φαινομένου έχει αγγίξει τα όρια ανοχής της κοινωνίας. Με το νέο σύστημα σταματάει η ουσιαστική ατιμωρησία που οφειλόταν είτε στην ευχέρεια της υποκειμενικής εκτίμησης του ελεγκτή είτε στην παρελκυστική διαδικασία ανταλλαγής απόψεων και υπομνημάτων«, είπε ο υπουργός.

Στην απόφαση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται το έξης:

α) Ειδικός Επιθεωρητής Εργασίας ή Επιθεωρητής Εργασίας που διαπιστώνει τη μη αναγραφή εργαζομένου στον ισχύοντα πίνακα προσωπικού που τηρείται από τον εργοδότη, επιβάλλει διοικητική κύρωση (πρόστιμο) σύμφωνα με το άρθρο 3 της παρούσης, κατά δέσμια αρμοδιότητα, χωρίς προηγούμενη πρόσκληση του για παροχή εξηγήσεων ως κατωτέρω :

Παράβαση: Μη αναγραφή εργαζομένου στον πίνακα προσωπικού .

Επιβαλλόμενο πρόστιμο: ο κατώτατος νόμιμος νομοθετημένος μισθός, μη προσαυξημένος για κάθε τριετία προϋπηρεσίας επί (18) δεκαοχτώ μήνες εργασίας για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο – υπάλληλο και το κατώτατο νόμιμο νομοθετημένο ημερομίσθιο, μη προσαυξημένο για κάθε τριετία προϋπηρεσίας επί τετρακόσιες τρεις (403) ημέρες εργασίας για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο – εργατοτεχνίτη, ανάλογα με την ηλικιακή διάκριση που θεσπίζει η υποπαράγραφος ΙΑ 11 του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 .

Συγκεκριμένα για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο

Μισθός
 Επί Μήνες Εργασίας
Επιβαλλόμενο Πρόστιμο
Για υπάλληλο ηλικίας άνω των 25 ετών
586,08
18
10.549,44 €
Για υπάλληλο ηλικίας κάτω των 25 ετών
510,95
18
9.197,10 €
Ημερομίσθιο
Επί Ημέρες Εργασίας
Επιβαλλόμενο Πρόστιμο
Για εργατοτεχνίτη ηλικίας   άνω των 25 ετών
26,18
403
10.550,54
Για εργατοτεχνίτη ηλικίας κάτω των 25 ετών
22,83
403
9.200,49  €

β) Σε περίπτωση υποτροπής της επιχείρησης / εργοδότη για την παραπάνω παράβαση, επιβάλλεται, πέραν των ανωτέρω χρηματικών προστίμων, προσωρινή ή οριστική διακοπή της λειτουργίας συγκεκριμένης παραγωγικής διαδικασίας ή τμήματος ή τμημάτων ή του συνόλου της επιχείρησης ή εκμετάλλευσης στις οποίες έχει διαπραχθεί η παράβαση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο εδάφιο β΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 23 σε συνδυασμό με το εδάφιο Β. της παραγράφου 1 του άρθρου 24 , του ν. 3996/2011, όπως ισχύει.

Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τις 15 Σεπτεμβρίου.

Aftodioikisi.gr

Μαραθούπολη: Γιουχαρίσματα σε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ από πολίτες.Παρατράγουδα σημειώθηκαν λίγο μετα τα μεσάνυκτα στην Μαραθούπολη καθώς κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που πραγματοποιούσε έλεγχο αποδείξεων σε ταβέρνα της Μαραθούπολης που βρίσκεται στην αρχή του πεζόδρομου, ξεσήκωσαν τις διαμαρτυρίες τόσο της ιδιοκτήτριας της λόγω των πολλών ελέγχων που έχει δεχτεί η επιχείρηση της αλλα και διαμαρτυρίες από πολίτες.

Σύμφωνα με .......

πληροφορίες του Φιλιατρά News το όλο σκηνικό έγινε στην γιορτή Σαρδέλας που γινόταν χθες στην Μαραθούπολη.
Πολίτες που ήταν μπροστά στο επεισόδιο άρχισαν να γιουχάρουν το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ λέγοντας τους Μπράβο, τώρα βρήκατε τους πραγματικούς φορογυγάδες, αλλά και πολλά "γαλλικά".

Αλλοι πελάτες και περαστικοί άρχισαν να γιουχάρουν του ελεγκτές ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάποιοι άλλοι τους προπηλάκισαν και οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ αποχώρησαν.

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΩΝΑ, 15/8/2013

Η Αυλώνα ξανάζησε στιγμές αυθεντικού πανηγυριού!

Ο Σύλλογος .......

Αυλωνιτών Τριφυλίας, με την αμάριστη συμπαράσταση του τοπικού συμβουλίου, χάραξε ένα καινούριο δρόμο στα τοπικά πανηγύρια, τολμώντας την επιλογή μιας ποιοτικής ορχήστρας, με τη Μάρω Λύτρα και τους συνεργάτες της, με σωστό και πεντακάθαρο ήχο, κάτι που ο κόσμος αγκάλιασε και έδειξε ότι έλειπε από τον τόπο μας.
Το κέφι και ο χορός κράτησαν μέχρι πρωΐας, με μπροστάρηδες τους νέους της Αυλώνας και των γύρω χωριών.