Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Δημαρχείο Φιλιατρών. Εδω και 15 μέρες βουλωμένη η αποχέτευση.

Ένα πρόβλημα που υπάρχει στο Δημαρχείο Φιλιατρών μας επεσήμανε χθες το βράδυ αναγνώστης του Φιλιατρά News.
Συγκεκριμένα το......

Ε-mail που μας έστειλε έλεγε ότι έξω από το αίθριο του Δημαρχείου το φρεάτιο της αποχέτευσης έχει βγάλει υγρά τα οποία προφανώς είναι από το αποχετευτικό δίκτυο με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη μυρωδιά στο σημείο.

Άνθρωπος μας επισκέφθηκε το σημείο και διαπίστωσε τα καταγγελλόμενα του αναγνώστη μας και όταν απευθύνθηκε στους υπευθύνους του θερινού μινηματογράφου που παίζει στο αίθριο του Δημαρχείου, του είπαν ότι πράγματι εδώ και περίπου 15 μέρες υπάρχει πρόβλημα με βλάβη στο αποχετευτικό δίκτυο του Δημαρχείου.
Και μας επεσήμανε ότι και στις τουαλέτες του Δημοτικού καταστήματος έχουν επικολληθεί χαρτιά που αναφέρουν την βλάβη στο αποχετευτικό δίκτυο.

Εμείς πραγματικά αναρωτιόμαστε. ΑΝ πράγματι είναι εδώ και 15 μέρες η βλάβη και τόσες μέρες βγαίνουν νερά από το φρεάτιο μπροστά από το αίθριο τι περιμένουν και δεν το φτιάχνουν?
Να βγουν τα σκ@τ@ μέσα στα γραφεία του δημαρχείου για να ενεργήσουν????
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι ακόμα και τα υγρά αυτά που βγαίνουν στο πλακόστρωτο της πλατείας του Δημαρχείου είναι ασφαλώς ακαθαρσίες οι οποίες εγκυμονούν κινδύνους μόλυνσης τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες με τα κουνούπια???

Υγειονομικές υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας ΥΠΑΡΧΟΥΝ????

Εισαγγελέας ΥΠΑΡΧΕΙ για να παρέμβει αυτεπάγγελτα καθώς υπάρχει κίνδυνος για την Δημόσια Υγεία?????
Και γιατί υπάρχει κίνδυνος για την Δημόσια υγεία? Γιατί πολύ απλά στον χώρο του θερινού κινηματογράφου συγκεντρώνεται κόσμος. Ε δεν θέλει και πολύ σκέψη η συνέχεια...
Σέρνεται και ο ιός του Δυτικού Νείλου κύριοι.... και οι ακαθαρσίες είναι ότι καλύτερο για την ταχεία ανάπτυξη του!!!!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΑΜΕΣΑ, ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ!!!!

ΡΟΖ ΒΙΝΤΕΟ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ ΠΟΥ ΤΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ .......

Χαμός στη Λάρισα με ροζ βίντεο νεαρής φοιτήτριας που τη δείχνει να....

Φαίνεται το......

έχει η θεσσαλική πρωτεύουσα με τα video... τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί video στη Λάρισα που δείχνει ...."νεοσύλλεκτη" φοιτήτρια του ΤΕΙ Λάρισας σε προσωπικές στιγμές με άλλα 2 άτομα το ένα μάλιστα θηλυκού γένους...!

Το περίεργο είναι πως το video φαίνεται να έχει συγκατάθεσή της... Εμείς τι να πούμε ;;

Καλές σπουδές...

Αγρίλης Φιλιατρών: Σκέτη κόλαση το party της Εράνης στον Μύλο [ Φωτογραφίες + Video ]

Ένα διαφορετικό party από τα προηγούμενα party έκανε χθες βράδυ η Εράνη Φιλιατρών στον μύλο στον Αγρίλη.

Μπορεί να μην ήταν σαν τα γνωστά beach party της Εράνης που αφήνουν εποχή (ας όψεται η ανικανότητα του Δήμου για το Στόμιο......) αλλά και το χθεσινό party είχε και αυτό την χάρη του.
Αν και βρεθήκαμε......


αρκετά αργά (περίπου 1:30) στον Μύλο εν τούτοις είχε αρκετό κόσμο και τόσο την θερμοκρασία όσο και την αδρεναλίνη κράταγαν σε υψηλά επίπεδα οι δυο sexy χορεύτριες που έκαναν Dance Show λικνίζοντας τα κορμιά τους στον ρυθμό της μουσικής του DJ Sparky T κρατώντας αμείωτο το κέφι και την διάθεση.

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι διοικούντες και παράγοντες της Εράνης.
Εκεί συναντήσαμε και Αυτοδιοικητικούς του Δήμου Τριφυλίας όπως τον Δήμαρχο Κώστα Κόλλια συνοδευόμενο από την σύζυγο του Αθηνά, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας Παναγιώτη Τσίγγανο, Τον Δημοτικό Σύμβουλο της συμπολίτευσης Ζαχαρία Κανελλόπουλο

Οτι και να σας πούμε για το party της Εράνης είναι λίγο. Οι παρακάτω εικόνες καθώς και το video μπορούν να σας δείξουν το τι επικρατούσε χθες πολυ αργά το βράδυ στον μύλο του Αγρίλη.















Η Νήσος Πρώτη ετοιμάζεται να γιορτάσει την Κοίμηση της Θεοτόκου

Την Κοίμηση της Θεοτόκου ετοιμάζεται να γιορτάσει η Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Γοργοπηγής που βρίσκεται στην νήσο απέναντι από την Μαραθόπολη.

Σύμφωνα .......

με το πρόγραμμα σήμερα το απόγευμα στις 7.00 θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Θείου κηρύγματος, λιτάνευσις του Επιταφίου και αρτοκλασία.

Αύριο Πέμπτη ανήμερα του 15Αυγούστου στις 7.30 το πρωί, θα τελεστεί όρθος και θεία λειτουργία.
Όσοι επιθυμούν να μεταβούν για προσκύνημα στην πρώτη τα δρομολόγια θα γίνονται από σήμερα στις 6:30 μ.μ και ανήμερα το 15Αυγουστο στις 7 το πρωί.

Χιλιάδες αιτήσεις 5μηνης εργασίας στους Δήμους, για 614 θέσεις στη Μεσσηνία

Ως μάννα εξ ουρανού περιμένουν εκατοντάδες άνεργοι στη Μεσσηνία την υλοποίηση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες σε εξέλιξη είναι οι διεργασίες για το νέο αυτό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, το οποίο θα οδηγήσει στην πρόσληψη ανέργων σε Δήμους και Περιφέρειες.
Σύμφωνα με την κατανομή που έχει γίνει για τους δήμους της .......

Μεσσηνίας προβλέπονται οι εξής θέσεις: Δήμος Καλαμάτας 263, Δυτικής Μάνης 28, Πύλου- Νέστορος 81, Μεσσήνης 91, Τριφυλίας 106, Οιχαλίας 45. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το πρόγραμμα προσφέρει εργασία συνολικά σε 2.236 ανέργους.
Σε κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν πριν από λίγες ημέρες οι υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών καθόρισαν τον τρόπο πρόσληψης καθώς και τα κριτήρια που θα ισχύσουν για τις προσλήψεις ανέργων σε δήμους που συμμετέχουν στη δράση.
Οι θέσεις αφορούν κυρίως διοικητικές ειδικότητες, με έμφαση στην Πληροφορική, ενώ μεγάλος αριθμός θέσεων θα καλυφθεί από εργατικό προσωπικό Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Για τη χρηματοδότηση του προγράμματος έχουν εξασφαλιστεί 170 εκατ. ευρώ από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους του ΕΣΠΑ.
Το υπουργείο Εργασίας δίνει μάχη προκειμένου το πρόγραμμα να «βγει στον αέρα» στο τέλος του Αυγούστου. Ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.
Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες με ενίσχυση των κοινωνικών δομών σε ανθρώπινο δυναμικό και η αναβάθμιση των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών των ΟΤΑ, καθώς και των πληροφοριακών συστημάτων και προγραμματισμού.

Οι δικαιούχοι

Η κατανομή των θέσεων ανά Περιφέρεια και Δήμο έγινε με κριτήρια πληθυσμιακά και ανεργίας, με ταυτόχρονη ενίσχυση των μικρότερων σε πληθυσμό Δήμων. Οι προβλεπόμενες ειδικότητες του προγράμματος είναι Π.Ε., Τ.Ε., Δ.Ε. και ΙΕΚ κατεύθυνσης πληροφορικής, ΠΕ, ΤΕ Διοικητικοί, Οικονομολόγοι, Λογιστές, Διοίκηση Επιχειρήσεων, ΔΕ Διοικητικοί καθώς και Υ.Ε. γενικών καθηκόντων και Π.Ε., Τ.Ε., Κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, Βρεφοκόμοι Ειδικής Αγωγής, Ψυχολόγοι, Φυσιοθεραπευτές, ΔΕ Βοηθοί Βρεφοκόμοι, Νοσηλευτές καθώς και ΥΕ γενικών καθηκόντων.
Στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας έχουν δικαίωμα συμμετοχής Έλληνες πολίτες, πολίτες Κρατών μελών της Ε.Ε και υπήκοοι Τρίτων Χωρών που διαμένουν και εργάζονται νόμιμα στη χώρα.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ καθώς και μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
Ακόμη, δεκτοί γίνονται εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι 16 έως 29 ετών, εγγεγραμμένοι μακροχρόνια -άνω των 12 μηνών- άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και βραχυχρόνια άνεργοι που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Μάλιστα, σε νοικοκυριά που δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος, μπορεί να κάνει αίτηση μόνο ένας εκ των ανέργων. Σημειώνεται ότι στη διαδικασία επιλογής δεν θα έχουν καμία ανάμειξη οι Δήμοι. Η επιλογή των ανέργων θα πραγματοποιηθεί με το σύστημα της μοριοδότησης, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα σε οικογένειες που δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο.
Το χρονικό διάστημα της συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, για το μέλος της οικογένειας-στόχου που υποβάλλει αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα, όπως αποτυπώνεται στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, με ανώτατο όριο αυτό των 36 μηνών, θα μοριοδοτείται ως εξής.
Για τους πρώτους δώδεκα μήνες προβλέπεται μια μονάδα ανά πλήρη μήνα, ενώ για τους επόμενους δώδεκα μήνες προβλέπεται 1,5 μονάδα ανά πλήρη μήνα. Τέλος, για τους υπόλοιπους δώδεκα μήνες αντιστοιχούν δύο μονάδες ανά πλήρη μήνα. Επιπλέον μόρια θα προσθέτουν ο αριθμός των παιδιών και το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος.

ΘΑΡΡΟΣ

Το πρώτο «Πράσινο» Νοσοκομείο της Ελλάδας αυτό της Καλαμάτας

Το πρώτο «πράσινο» νοσοκομείο της χώρας παρουσιάζει σε άρθρο του στο επιστημονικό περιοδικό Υγείας «The Scanner» ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος.
Συγκεκριμένα, ........

στο τελευταίο τεύχος κυκλοφορίας του περιοδικού παρουσιάζεται το έργο ηλιοθερμίας που ολοκληρώνεται στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Καλαμάτας.

Σε ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου σημειώνεται για το δημοσίευμα: «Θετική αναφορά γίνεται στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας από το έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Υγείας The Scanner στο τελευταίο τεύχος κυκλοφορίας του. Ειδικότερα το περιοδικό παρουσιάζει το πρωτοποριακό έργο της ηλιοθερμίας προϋπολογισμού 776.000 ευρώ, που ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μεσσηνίας και που το κατατάσσουν ως πρώτο «πράσινο» νοσοκομείο της χώρας.

Αποτυπώνονται τα πολλαπλά οφέλη από τη λειτουργία του τόσο στην εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα γίνεται αναφορά και στο δεύτερο μεγάλο έργο που λαμβάνει χώρα αυτή την περίοδο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και που έχει να κάνει με την αντικατάσταση - αναβάθμιση του πεπαλαιωμένου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού προϋπολογισμού 1.089.000 ευρώ που έρχεται να συνδεθεί με το έργο της ηλιοθερμίας».

Θάρρος

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 13-8-2013 ]




ΔΕΗ: Νέες αυξήσεις για αγρότες και εξοχικά

Νέο ηλεκτροσόκ περιμένει τους μικρούς καταναλωτές ρεύματος και τους αγρότες από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με τις αναμενόμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, καθώς στο αναθεωρημένο μνημόνιο προβλέπεται η κατάργηση των επιδοτήσεων στις χαμηλές καταναλώσεις και στα αγροτικά τιμολόγια.

Αυτό σημαίνει ότι θα επιβληθούν ......

νέες αυξήσεις στα τιμολόγια με κατανάλωση έως 800 κιλοβατώρες και στα αγροτικά. Η αύξηση αυτή είναι επιβεβλημένη, καθώς οι επιδοτήσεις έπρεπε να έχουν καταργηθεί από την 1η του περασμένου Ιουλίου, που υποτίθεται ότι ισχύει η απελευθέρωση των τιμολογίων ρεύματος.

Συγκεκριμένα, θα έπρεπε πριν απο την πλήρη απελευθέρωση των τιμολογίων στη Χαμηλή Τάση να είναι όλες οι κατηγορίες τιμολογίων κοστοβαρείς, κάτι που τελικά δεν έγινε και προβλεπόταν.

Η κατάργηση επιδοτήσεων συνεπάγεται αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια μικρής κατανάλωσης (έως 800 κιλοβατώρες που κυρίως αφορούν εξοχικές κατοικίες) και στα αγροτικά τιμολόγια με παράλληλη ελάφρυνση των εμπορικών τιμολογίων.

Υπενθυμίζεται ότι στο κείμενο του νέου μνημονίου που δόθηκε στα τέλη του περασμένου Ιουλίου στη δημοσιότητα προβλέπεται ότι οι τιμές πρέπει να αντανακλούν το κόστος προκειμένου να ενθαρρύνεται η είσοδος των επενδυτών στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, να καλυφθεί το πρόβλημα ρευστότητας της ΔΕΗ και να μειωθεί το κόστος του ρεύματος για τη βιομηχανία. Πρέπει να σημειωθεί ότι στο αναθεωρημένο μνημόνιο τονίζεται πως ενώ το σύνολο των τιμολογίων του ηλεκτρικού απελευθερώθηκε από την 1η Ιουλίου, υπάρχει αντίσταση σε πολιτικό επίπεδο να γίνουν αυξήσεις στα τιμολόγια χαμηλής τάσης, δηλαδή αυτά που ισχύουν για τους οικιακούς πελάτες. Προβλέπεται ακόμη ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα ενιαίο οικιακό τιμολόγιο, στο οποίο δεν θα υπάρχει διαφοροποίηση ανάλογα με το ύψος της κατανάλωσης.

newsbomb

Διακοπή κυκλοφορίας στην Επαρχιακή Οδό Περδικονέρι - Πλάτη

Για τις ανάγκες εκτέλεσης των εργασιών του έργου «Βελτίωση – Συντήρηση 19ης Ε.Ο. Κυπαρισσία – Περδικονέρι – Πλάτη» και επειδή οι εργασίες συνεχίζονται, απαιτείται να παραταθεί η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας περί τη ΧΘ 0+800 του τμήματος Περδικονερίου – Πλάτης μέχρι τις 24-8-2013.


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΜΑΝΟ ΛΟΪΖΟ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ Ν.ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Στις 17 Αυγούστου 2013, ημέρα Σάββατο και ώρα 20:30 το βράδυ στο χωριό Πλατάνια Τριφυλίας, στο Ανοιχτό Θέατρο « ΝΟΤΑ ΑΡΝΟΚΟΥΡΟΥ» στο Συγκρότημα «ΠΥΡΓΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑ-ΑΛΕΚΟΥ» θα δοθεί μια συναυλία αφιέρωμα στον Μάνο Λοίζο από το μη κερδοσκοπικό σωματείο «ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΛΙΔΑΣ !» .

Το πέτρινο θέατρο, στον ΠΥΡΓΟ ΜΠΑΡΜΠΑ ΑΛΕΚΟΥ, χωρητικότητας .........

1.300 ατόμων, βρίσκεται στις παρυφές του χωριού μας, πάνω από τους καταρράκτες της Νέδα, αντίκρυ στον Επικούρειο Απόλλωνα και την αρχαία Φιγαλεία, με θέα το Ιόνιο Πέλαγος. Αυτή είναι η δέκατη τέταρτη κατά σειρά εκδήλωση από το 1998 που κατασκευάστηκε ο Πύργος Μπάρμπα Αλέκου και η έκτη μετά την ανακατασκευή του Θεάτρου το 2005.

Το έτος 2013 συμπληρώθηκαν 15 χρόνια λειτουργίας του Θεάτρου. Με την ευκαιρία αυτή μετά από πρόταση του Συλλόγου μας, το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε έγγραφο στην Διεύθυνση β’/θμιας εκπαίδευσης των νομών Μεσσηνίας και Ηλείας για την συμμετοχή των μαθητών της Γ΄ τάξης Γυμνασίων – Λυκείων σε διαγωνισμό έκθεσης. Φέτος επανελήφθη για Πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η διαδικασία διαγωνισμού έκθεσης με Θέμα : “Το περιοδικό που εκδίδει το σχολείο σας, πρόκειται να αφιερώσει το επόμενο τεύχος του , στη φτώχεια,ως κοινωνικό φαινόμενο που αφορά την Ελλάδα αλλά και ολόκληρο τον κόσμο ακόμη και τον ανεπτυγμένο.Εσείς καλείστε από τον υπεύθυνο ύλης να γράψετε ένα άρθρο σχετικά με το θέμα στο οποίο να παρουσιάσετε τα αίτια που προκαλούν το πρόβλημα,τις συνέπειες του για τους ανθρώπους και την κοινωνία και να προτείνετε τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε αυτό να μετριαστεί. ”.

Τα βραβεία, οι έπαινοι, τα αναμνηστικά καθώς και τα βιβλία, θα δοθούν λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας. Πρόθεσή μας είναι να καθιερωθεί η διαδικασία της βράβευσης στην μνήμη της αδικοχαμένης Νότας Αρνοκούρου (θύματος της ασφάλτου στο άνθος της ηλικίας της) και στο χώρο αυτό να γίνεται η τελετή βράβευσης κάθε χρόνο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι εκδηλώσεις αυτές, γίνονται με την χορηγία του ευπατρίδη συντοπίτη μας Κωνσταντίνου Αλέκου Αρνόκουρου, του ανθρώπου που εμπνεύστηκε και υλοποίησε το περίτεχνο και μοναδικό θέατρο μας.

Τα βιβλία είναι ευγενική χορηγία των εκδοτικών οργανισμών «ΛΙΒΑΝΗ & ΠΑΠΑΔΗΜΑ & ΠΑΠΑΖΗΣΗ ».

Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε σε μια βραδιά Πολιτισμού κάτω από το φως του Αυγουστιάτικου Φεγγαριού.


              O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ              ΑΡΝΟΚΟΥΡΟΥ ΤΑΣΟΥΛΑ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 14ης Αυγούστου 2013