Σάββατο, 3 Αυγούστου 2013

Κυπαρισσία: Παραιτήθηκε ο Πάνος Μπόζος από αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου.

Την παραίτηση του από αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας υπέβαλε πριν λίγες μέρες ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας - Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας Παναγιώτης Μπόζος.
Οι λόγοι της παραίτησης του .........

δεν έγιναν γνωστοί καθώς ο κ. Μπόζος δεν ανέφερε -τουλάχιστον στην επιστολή του- τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.
Το κλίμα για τον τέως πλέον αναπληρωτή Διοικητή ήταν ήδη βαρύ καθώς όλα αυτά τα σενάρια που ακούγονται για το νοσοκομείο περί υποβάθμισης του ή ακόμα και συγχώνευσης του ακούγονταν έντονα τον τελευταίο καιρό προκαλούσαν δυσφορία στον Αναπληρωτή Διοικητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλιατρά News, το ήδη βαρύ κλίμα που υπήρχε για τον Παναγιώτη Μπόζο επέτεινε και η υπόθεση με την μαύρη παράνομη - ανασφάλιστη εργασία από αλλοδαπές ψευτο-αποκλειστικές Βουλγαρικής καταγωγής οι οποίες τα τελευταία χρόνια εργάζονταν σωρηδόν στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας χωρίς ασφαλιστικές εισφορές και χωρίς τα απαιτούμενα έγγραφα και βιβλιάρια σε σχέση με τις νόμιμες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για το θέμα ασχολήθηκε σοβαρά το Σωματείο αποκλειστικών Μεσσηνίας με έγγραφη αναφορά που υποβλήθηκε ακόμα και προς στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια.
Περισσότερα για το θέμα με την παράνομη μαύρη εργασία σε νεότερη δημοσίευση με στοιχεία που θα έχουμε στα χέρια μας.

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 2-8-2013 ]
Μεσσηνιακές εφημερίδες της 3ης Αυγούστου 2013
Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013

Μυνητήρια αναφορά κατά της ΜΚΟ ΑΡΧΕΛΩΝ για παράνομες περιφράξεις στην παραλία του Καλού Νερού

ΠΡΟΣ ΤΗΝ Kα ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ


ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
1) Του Δημητρόπουλου Κωνσταντίνου του Χρήστου Επιχειρηματία κατοίκου Καλού Νερού Παραλία
2) Των κάτωθι υπογεγραμμένων κατοίκων περιοχής Καλού Νερού.

Κυρία Εισαγγελεύ

Άγνωστης ταυτότητας κυρίως αλλοδαποί, συνοδευόμενοι τις.........

περισσότερες φορές από Έλληνες που δηλώνουν ότι ανήκουν στην ΜΚΟ ΑΡΧΕΛΩΝ, εμφανίζονται σε ομάδες στην ακτή από το Καλό Νερό μέχρι τις εκβολές της Νέδα και τοποθετούν στον χώρο του αιγιαλού πάνω στην άμμο καλάμια, και αιχμηρά σιδεροπλέγματα που χρησιμοποιούνται σε κατασκευές από μπετόν, με τα οποία περιφράσσουν εδαφικά τμήματα διαστάσεων περίπου 1.5 Χ 1,5 μ. και τοποθετούν πινακίδες σύμφωνα με τις οποίες τα τμήματα αυτά είναι φωλιές θαλάσσιας χελώνας. Η εικόνα αυτή είναι άκρως αντιαισθητική, απωθητική για τους τουρίστες που μας επισκέπτονται και δημιουργεί συνειρμούς ‘’νεκροταφείου’’ στην παραλία του Καλού Νερού.

Εξαιτίας της τοποθέτησης των καλαμιών και των σιδερο-πλεγμάτων προ τετραημέρου συνέβηκε ατύχημα, όταν μικρής ηλικίας παιδιά οικογένειας που παραθέριζε στην περιοχή, παίζοντας στην άμμο έπεσαν πάνω σε αυτά, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν ευτυχώς ελαφρά, και μονάχα από τύχη δεν προκλήθηκε κάτι πιο σοβαρό από εκδορές. Αισθανθήκαμε μεγάλη ντροπή και δεν μπορούσαμε να ψελλίσουμε κάποια σοβαρή δικαιολογία στους διαμαρτυρόμενους γονείς.
Ο ίδιες ομάδες με την σύνθεση που ποικίλλει από ημέρα σε ημέρα έχουν παρατηρηθεί να μεταφέρουν αυγά θαλάσσιας χελώνας από τις θέσεις όπου πραγματικά έχει ωοτοκήσει η χελώνα σε σημεία μεγαλύτερης απόστασης από την ακτογραμμή, όπου έχουν κατασκευάσει οι ίδιοι και όχι η χελώνα φωλιές. Από πού απόκτησαν το δικαίωμα παρέμβασης στο οικολογικό οικοσύστημα της περιοχής μας αυτοδιοριζόμενοι ‘’προστάτες’’ και ποιές είναι οι επιπτώσεις των αυθαίρετων ενεργειών τους στην πανίδα της περιοχή μας. Εξάλλου έχει παρατηρηθεί ότι ενώ καμία φωλιά δεν υπήρχε σε συγκεκριμένη περιοχή –έμπροσθεν και πλησίον του κτήματος ‘’Παπαηλιού’’ την επόμενη μέρα το πρωί είχαν ήδη τοποθετηθεί πινακίδες δέκα (10) και πλέον φωλιών σε μικρή απόσταση όχι μεγαλύτερη του 1 μέτρου η μία από την άλλη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρές υπόνοιες ότι κατασκευάζονται στην διάρκεια της νύκτας τεχνητά φωλιές, δίχως να υπάρχουν πραγματικά. Μια αυτοψία με την παρουσία σας στο συγκεκριμένο σημείο, θα μας φανερώσει την αλήθεια εάν υπάρχουν σε κάθε πραγματική φωλιά χελώνας 80- 120 αυγά όπως ισχυρίζονται , η είναι φωλιά κατασκευασμένη μόνο με 10-20 αυγά.

Περαιτέρω, είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η ίδια ΜΚΟ ΑΡΧΕΛΩΝ έχει δημοσιεύσει στοιχεία στον ελληνικό τύπο ότι ο πληθυσμός της Caretta- Caretta, στην περιοχή μας αυξάνεται και εν πάσει περιπτώσει ότι δεν μειώνεται, την ίδια στιγμή καταγγέλλει συστηματικώς την χώρα μας στην ΕΕ ότι, παραλείπει τάχα να λάβει μέτρα προστασίας με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται δήθεν το περιβάλλον στην περιοχή μας, επιδιώκοντας να θεσπισθούν μέτρα και απαγορεύσεις που θα μετατρέψουν την περιοχή μας σε νεκρή ζώνη.

Τέλος αν και σύμφωνα με τον Ν. 3937/2011 η ΜΚΟ ΑΡΧΕΛΩΝ υποχρεούται να ανακοινώνει δημόσια και κυρίως στην ιστοσελίδα της αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό φωλιών και ωοτοκιών της θαλάσσιας χελώνας τέτοια πληροφόρηση δεν παρέχει.
Επειδή, οι παραπάνω ενέργειες πλήττουν το δικαίωμα μας να απολαμβάνουμε ελεύθερα τον κοινόχρηστο χώρο του αιγιαλού και δημιουργούν θανάσιμους κινδύνους για τα μικρά παιδιά, που παραθερίζουν στην περιοχή μας με βέβαιη πιθανότητα πρόκλησης σοβαρώτατου ατυχήματος.
Επειδή δεν γνωρίζουμε αν οι ενέργειες αυτές γίνονται με βάση κάποια νόμιμη άδεια και αν έχουν παραπλανηθεί οι αρμόδιες αρχές σχετικά με τον αριθμό και την θέση των φωλιών της θαλάσσιας χελώνας, με την χρήση αναληθών στοιχείων.

Επειδή, έχουμε καθήκον να προστατεύουμε το δικαίωμα μας να ζούμε ελεύθερα στον τόπο μας, όπως συμβαίνει αιώνες τώρα σε απόλυτη αρμονία με όλα τα στοιχεία της φύσης σεβόμενοι την χλωρίδα και πανίδα αυτής.
Επειδή έχουμε παρενοχληθεί επανειλημμένα να κάνουμε συσκότιση στις επιχειρήσεις μας, με παρεμβάσεις στην απρόσκοπτη άσκηση των δικαιωμάτων στις ιδιοκτησίες μας , που το Σύνταγμα προστατεύει. Επιφυλασσόμεθα να σας καταθέσουμε συμπληρωματικά στοιχεία αν απαιτηθεί.
Επειδή, από την έρευνα που πραγματοποιήσαμε στην ιστοσελίδα του ΔΙΑΥΓΕΙΑ δεν υπάρχει άδεια που να έχει χορηγήσει η μόνη αρμόδια για το σκοπό αυτό Κτηματική Υπηρεσία Ν.Μεσσηνίας που να δίνει στην ΜΚΟ ΑΡΧΕΛΩΝ το δικαίωμα να κατασκευάζει στον αιγιαλό τις ανωτέρω επικίνδυνες σε κάθε περίπτωση περιφράξεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ

Όπως ελέγξετε α) τις ευθύνες των αρμοδίων της ΑΡΧΕΛΩΝ που προβαίνουν στην κατασκευή των περιφράξεων αυτών στον αιγιαλό καθώς επίσης τον λόγο της μη απομάκρυνσης τους όπως επιβάλλει η νομοθεσία περί αιγιαλού και να διατάξετε την άμεση αφαίρεση τους για να προλάβουμε μελλοντικά ατυχήματα με παιδιά και ηλικιωμένους β) αν και σε ποια δημόσια αρχή έχει υποβάλει η ΜΚΟ ΑΡΧΕΛΩΝ αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό φωλιών και ωοτοκιών της θαλάσσιας χελώνας στην περιοχή μας και σε περίπτωση διαπίστωσης παράνομων πράξεων παραλείψεων ενεργηθούν τα νόμιμα.

Κυπαρισσία 16-7-2013
Οι καταγγέλλοντες

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει σε διπλή συνεδρίαση την Πέμπτη 8 Αυγούστου και ώρα 20:00 Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας
Στην πρόσκληση που υπογράφφει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μπασδάνης περιλαμβ'άνοπνται για συζήτηση και λήψη απόφασης τα παρακάτω θέματα: .....


21η Συνεδρίαση

1. Απολογισμός Εσόδων – Εξόδων Δημοτικής Φιλαρμονικής (ΝΠΔΔ), τέως Δήμου Κυπαρισσίας, οικ. έτους 2010 (Έγκριση της αριθ. 75/2013 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής).

22η Συνεδρίαση


1. Εξέταση αιτήσεων για μειώσεις σε τέλη ύδρευσης στην Τ.Κ. Μαραθόπολης (απόφ. 6/2013 Τ.Κ. Μαραθόπολης).
2. Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τους Δήμους Τριφυλίας και Μεσσήνης για την υλοποίηση του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΚΕΦΑΛΗΝΟΥ – ΚΑΛΟΓΕΡΕΣΙ».
3. Αίτηση κ. Βρεττού Αριστομένη σχετικά με διαγραφή προσαυξήσεων των οφειλών του ξενοδοχείου ΙΟΝΙΟΝ, λόγω οικονομικών αδυναμιών.
4. Αίτηση Κωνσταντέλου Τιμόθεου του Σωτ. για διαγραφή ποσών από βεβαιωτικούς καταλόγους ΤΑΠ και τελών καθαριότητας κ΄ φωτισμού, έτους 2013,στην Τ.Κ. Σπηλιάς.
5. Αίτηση των α) Παζαίτη Ιωάννη του Χρ. Και β) Παζαίτη Κυριακής συζ. Ιωάν. για διαγραφή ποσών από βεβαιωτικούς καταλόγους ΤΑΠ και τελών καθαριότητας κ΄ φωτισμού, έτους 2013,στην Δ.Κ. Κυπαρισσίας.
6. Αίτηση Σύλλα Χαράλαμπου του Χρ. για διαγραφή ποσών από βεβαιωτικούς καταλόγους ΤΑΠ και τελών καθαριότητας κ΄ φωτισμού , έτους 2013,στην Δ.Κ. Κυπαρισσίας.

7. Αίτηση Κόλλιας Ελένης του Περικλή για διαγραφή ποσών από βεβαιωτικούς καταλόγους ΤΑΠ και τελών καθαριότητας κ΄ φωτισμού, έτους 2013,στην Δ.Κ. Κυπαρισσίας.
8. Αίτηση Θεοδωρακόπουλου Νικόλαου του Γεωργ. για διαγραφή ποσών από βεβαιωτικούς καταλόγους ΤΑΠ, έτους 2012, 2013, στην Τ.Κ. Σπηλιάς.
9. Λειτουργία εμποροπανήγυρης οικισμού «Αγρίλι», Δ.Ε. Φιλιατρών (έγκριση της αριθ.
94/2013 απόφ. Οικον.Επιτροπής & της αριθ. 48 /2013 απόφ. Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)
10. Αίτηση Γκότση Ιωάννη σχετικά με την κατασκευή πεζοδρομίου έξωθεν της οικίας του (έγκριση αριθ. 47/2013 απόφ. Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
11. Αίτηση Παγάνη Χαράλαμπου σχετικά με τοποθέτηση εμποδίων στάθμευσης επί του πεζοδρομίου της οικίας του (έγκριση της αριθ. 39/2013 απόφ. Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
12. Αίτηση της εταιρείας «Μ.& Π. Ιμιρτζιάδη Ο.Ε.» σχετικά με τοποθέτηση ενδεικτικής πινακίδας προορισμού (έγκριση της αριθ. 41/2013 απόφ. Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
13. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος, Προυπολογισμού & Ετήσιου Προγράμματος Δράσης Δήμου Τριφυλίας, οικ.έτους 2013.
14. Ανάθεση στη Δ.Ε.Υ.Α.ΚΥ. της διαχείρισης και λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού.


«Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου»!...

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Γνωριστήκαμε με τον Βασίλη Τριανταφυλλίδη, καλλιτεχνικά γνωστό ως Χάρρυ Κλυνν, τον χαρακτηρισθέντα και «Εθνικό γελωτοποιό», πριν τριάντα περίπου χρόνια την εποχή που ως Πρόεδρος της ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς με κάλεσε να βοηθήσω την ιστορική Ποντιακή ομάδα που έπαιζε ξανά στην Πρώτη Εθνική Κατηγορία. Το δέχτηκα με χαρά καθότι είμαι και εγώ Ποντιακής καταγωγής από τη μεριά του πατέρα μου, (Μικρασιάτικης καταγωγής από τη μεριά της μητέρας μου…)

Ομολογώ δημοσίως ότι κάθε φορά που προσπαθώ να .......

εμπλουτίσω κάποια από τα κείμενά μου που φιλοξενούνται στα ελληνικά blogs με οπτικό-ακουστικό υλικό ο φίλος μου Χάρυ με εξυπηρετεί τα μέγιστα!..
Ζωντανό παράδειγμα αυτής της «εξυπηρέτησης» το μεγάλο, καυτό και σχεδόν λησμονημένο θέμα των περιώνυμων, υποβαθμισμένων και δραματικά υποτιμημένων στην αξία τους «Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου»…Είδα τις προάλλες την έκθεση του Ιουλίου 2013 του ΔΝΤ με αριθμό 13/241 για τον Τραπεζικό τοπίο της χώρας μας (αναρτήθηκε και στην Ναυτεμπορική) (http://www.naftemporiki.gr/documents/681874), και όπως καθαρά φαίνεται το Τραπεζικό μας Σύστημα είναι τελικά στα χέρια του Ελληνικού Κράτους…
Η Άλφα, η Εθνική, η Eurobank και η Πειραιώς έχουν το 96% συνολικά των καταθέσεων των Ελλήνων και με ποσοστά 83.7% η Άλφα, 84.6% η Εθνική, 78.3% η Πειραιώς και 98.6% η Eurobank ανήκουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δηλαδή στο Ελληνικό Δημόσιο.
Κάποτε καταγράφαμε «πρωτιές» χαρακτηριζόμενοι ως Οικονομία Σοβιετικού Τύπου (αφού το Τείχος είχε ήδη πέσει) καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των επενδύσεων ελεγχόταν από το Κράτος…

Τώρα πάλι καταγράφουμε παρόμοιες «πρωτιές» καθώς το Τραπεζικό μας σύστημα ελέγχεται, όπως φαίνεται στα ποσοστά που δείχνω παραπάνω, από το Ελληνικό Κράτος…
Δεν θα σταθώ στο ερώτημα που εύλογα προκύπτει και αφορά τα πάρα πολλά δις ευρώ που «δόθηκαν» στις Ελληνικές Τράπεζες…
Δεν θα σταθώ ούτε στο ερώτημα του τι συνέβη στις Κυπριακές Τράπεζες και ποιο θα είναι το τελικό ποσοστό του υποχρεωτικού «κουρέματος» που θα γίνει στις καταθέσεις των Κυπρίων αδελφών μας…
Θα αποφύγω και το «πονηρό» ερώτημα που αφορά στο εάν (και πότε) θα μπορούσε να γίνει κάτι ανάλογο στην Ελλάδα και στους Έλληνες καταθέτες.
Το ερώτημα που πρόσφατα γεννήθηκε μετά τις σχετικές αποφάσεις του Eurogroup για «εγγυημένες» καταθέσεις μέχρι του ποσού των 100,000 ευρώ θα το αποφύγω τελείως καθώς πολλοί αναφέρονται ήδη σε κάποιες μικρές αλλά πολύ επικίνδυνες «τρυπούλες» και ασάφειες στα σχετικά κείμενα…
Εύλογα θα μπορούσε να μου πει κάποιος άγνωστος φίλος και καλόπιστος αναγνώστης της σημερινής μου ανάρτησης:
«Κύριε Πιπερόπουλε, πού στοχεύει το κείμενό σας;»

Καλόπιστα θα απαντήσω ότι στοχεύει στο υφιστάμενο μεγάλο δράμα πολλών συμπατριωτών μας που κατέχουν «Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου» τα οποία τους δόθηκαν κάποτε ως αποζημιώσεις ή τα οποία καλόπιστα αγόρασαν ως επενδύσεις για τα…γεράματα!...
Αναφέρομαι στους συμπατριώτες μας καθότι οι «Ξένοι επενδυτές» που κρατούσαν και κρατούν «Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου» φαίνεται ότι έχουν χάσει κάτι αλλά οι δικές τους απώλειες ΔΕΝ συγκρίνονται, μου λένε φίλοι ειδικοί στο θέμα, με τις απώλειες των Ελλήνων που κρατούν στα χέρια τους «σκουπίδια…»
Όπως όλοι γνωρίζουμε στις Διεθνείς αγορές τα «Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου» 10ετούς διάρκειας βρίσκονται σε πρωτόγνωρο ναδίρ και εάν η Κυβέρνησή μας «τολμούσε» να κυκλοφορήσει νέα ομόλογα στις Διεθνείς Αγορές τα επιτόκια είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ…
Τα ΔΑΝΕΙΚΑ των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ της τρόικα ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ τον Μάη του 2014 και τότε, κατά τα συμφωνημένα και εν πολλοίς λησμονημένα, θα πρέπει να βγούμε ξανά στις Διεθνείς Αγορές!...

Προβληματίζομαι, λοιπόν, από χτες διαβάζοντας την νέα Έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, μελετώντας τις τρέχουσες συζητήσεις σε προσκήνια και παρασκήνια για το Κυπριακό κούρεμα καταθέσεων που θα αντικατασταθούν με Ομόλογα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ακούγοντας από φίλους επιχειρηματίες ότι το σλόγκαν που έκανε «διάσημο» ο τότε Υπουργός κ Ανδρέας Λοβέρδος «ότι ΔΕΝ υπάρχει σάλιο» ισχύει τώρα στην ελληνική επιχειρηματική αγορά και προσδοκώντας τις Γερμανικές Εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου…

Πώς θα βγούμε στις Διεθνείς αγορές το 2014 με το ερώτημα που έθετε το γνωστό τότε διαφημιστικό σλόγκαν το οποίο διακωμωδεί ο συμπολίτης και παλιός φίλος Χάρρυ Κλυνν; Και μη μου πει κάποιος ότι τώρα έχουμε ευρώ και όχι Δραχμές:
«Εσείς ΕΝΑ εκατομμύριο Δραχμές πόσο θα το αγοράζατε;»


Φιλιατρά: 1η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ «ΓΕΥΣΗ – ΑΠΟΛΑΥΣΗ – ΧΑΡΑ»
Αντίθετος ο Αλευράς με την επιβολή του ΟΑΕΕ σε μικρά καταστήματα σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων.

Κατά της επιβολής ΟΑΕΕ σε μικρά καταστήματα που λειτουργούν σε περιοχές με λιγότερους από 2.000 κατοίκους τάχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς.

Ο κ. Αλευράς δήλωσε: .......

«Είναι απαράδεκτο να επιβάλει η κυβέρνηση υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ). Τα καταστήματα στα χωριά ασκούν κοινωνικό λειτούργημα. Δεν νοείται ένα μικρό μαγαζί σε ένα ορεινό χωριό να είναι υποχρεωμένο να ενταχθεί στον ΟΑΕΕ, δεδομένου ότι τα οικονομικά του μεγέθη είναι πολύ μικρά. Οι πιο πολλοί επαγγελματίες στα χωριά, από χόμπι κάνουν αυτή τη δουλειά και όχι γιατί έχουν εισόδημα.

Αν ισχύσει αυτό, είναι εγκληματικό και σημαίνει το οριστικό κλείσιμο των μαγαζιών. Θα μαραζώσει όλη η ύπαιθρος και κυρίως, λόγω της οικονομικής κρίσης, πολλοί επαγγελματίες δεν θα μπορούν ν’ ανταποκριθούν στον ΟΑΕΕ και υπάρχουν μεγάλες οφειλές. Γι’ αυτό χρειάζεται μια ρύθμιση για να μπορέσουν τμηματικά να πληρώσουν» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης.


ΙΚΑ: Σε 12 δόσεις η ρύθμιση οφειλών του 2013

Το υπουργείο Εργασίας διευκολύνει την υπαγωγή στη «Νέα Αρχή» με νέα εγκύκλιο

Την ευκαιρία να ρυθμίσουν όλα τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν επιχειρήσεις και επιτηδευματίες.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ, που θα εκδοθεί μέσα στις ........

επόμενες μέρες, όσοι οφειλέτες ρυθμίσουν τα χρέη του 2013 προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις θα μπορούν να ενταχθούν και στην ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών που επιτρέπει τη σταδιακή αποπληρωμή χρεών μέχρι και τον Ιούνιο του 2017.

Η διευθέτηση των 12 δόσεων θα αφορά αρχικά στο ΙΚΑ και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΕΑ.

Μέχρι σήμερα προϋπόθεση για την υπαγωγή στη «Νέα Αρχή», όπως ονομάσθηκε η νέα ρύθμιση, ήταν να καταβάλλονται ανελλιπώς οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές από 1η Ιανουαρίου 2013 ή να έχουν καταβληθεί μέχρι την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση.

Η πρόβλεψη αυτή απέκλεισε από την ευνοϊκή ρύθμιση χιλιάδες ασφαλισμένους που είτε είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ταμεία (που δημιουργήθηκαν το 2013), είτε δεν μπορούσαν μέχρι τις 30 Ιουνίου οπότε ενεργοποιήθηκε η ρύθμιση, να συγκεντρώσουν και καταβάλλουν εφάπαξ τα χρωστούμενα.

Πρώτο Θέμα

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 2ας Αυγούστου 2013
Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων τοπυ BEST TV Καλαμάτας [ 1-8-2013 ]
Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013

ΑΒ Βασιλόπουλος 15ήμερο προσφορών από 01 έως 14 Αυγούστου
ΑΒ FOOD MARKET ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
Π.Γ. Αλεξανδρόπουλος Μ.Ε.Π.Ε.
1ο Χιλιόμετρο Εθνικής οδού Φιλιατρών - Κυπαρισσίας
Τηλ: 2761 0 33835

Δείτε παρακάτω το φυλλάδιο προσφορών ...........

(από 01 έως 14 Αυγούστου).
Το ίδιο φυλλάδιο μπορείτε να το δείτε πιο άνετα και πιο εύκολα αλλά και να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας πατώντας εδώ (κλίκ)

Ο Θεός Αγαπάει Το Χαβιάρι [ God Loves Caviar ]

Ο Θεός Αγαπάει Το Χαβιάρι
[ God Loves Caviar ]


Του του Γιάννη Σμαραγδή

Με τους: Catherine Deneuve, Sebastian Koch, John Cleese, Catherine Deneuve, Juan Diego Botto, Evgeny Stychkin, Olga Sutulova, Λάκη Λαζόπουλο, Άκη Σακελλαρίου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Γιάννη Βούρο, Αλέξανδρο Μυλωνά, Γιώργο Χαραλαμπίδη, Μιχάλη Ιατρόπουλο, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Παύλο Κοντογιαννίδη, Δημήτρη Καλλιβωκά, Τάσο Νούσια, Μάνο Τσαγκαράκη

Είδος: Κωμωδία (2012)
Προβολές: Από 02 έως 05 Αυγούστου
Ωρα προβολής: 21:45
Τόπος: Αίθριο Δημαρχείου Φιλιατρών


ΥΠΟΘΕΣΗ: .......

Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι είναι η συγκλονιστική ιστορία του Ιωάννη Βαρβάκη, ο οποίος από πειρατής του Αιγαίου Πελάγους, φτάνει στην Αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας, απλώνεται στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας και καταλήγει στην διχασμένη από εμφύλιες διαμάχες Ελλάδα, κατά την επανάσταση του 1821. Κατά την παραμονή του στην Ρωσία, εξελίσσεται σε ζάμπλουτο εξαγωγέα χαβιαριού. Η υπέρμετρη φιλοδοξία του τον φέρνει αντιμέτωπο με απανωτές συμφορές, μέχρι που αποφασίζει να χαρίσει όλη του την περιουσία και στο τέλος τον ίδιο του τον εαυτό στο όνομα της αγάπης.

Δείτε το trailer της ταινίας.
Ολόκληρο το πρόγραμμα προβολών των ταινιών θα το δείτε πατώντας εδώ

Βελτίωση – Συντήρηση Ε.Ο. Κυπαρισσία – Περδικονέρι – Πλάτη».

Για τις ανάγκες εκτέλεσης των εργασιών του έργου «Βελτίωση – Συντήρηση 19ης Ε.Ο. Κυπαρισσία – Περδικονέρι – Πλάτη» απαιτείται η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας περί τη ΧΘ 0+800 του τμήματος Περδικονερίου - Πλάτης της 19ης Επ. Οδού Κυπαρισσία – Περδικονέρι – Πλάτη.

Η έναρξη της διακοπής θα γίνει τη ........

Δευτέρα 5-8-2013 και ώρα 7:30 πμ και προβλέπεται να διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή16-8-2013.

Για ενδεχόμενη παράταση διακοπής της κυκλοφορίας θα γίνει νέα ενημέρωση.


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΩΝ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Με τρεις εκδηλώσεις που έχουν πια καθιερωθεί θα δώσει το παρόν στον πολιτιστικό Αύγουστο ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών.

Στις 3 και 4 Αυγούστου θα γίνει η πολλή αγαπημένη εκδήλωση των παιδιών, το «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ».
 Παιδιά από.......

την ηλικία του νηπιαγωγείου μέχρι και του γυμνασίου θα περάσουν δύο δημιουργικά απογεύματα ζωγραφίζοντας, κάνοντας κατασκευές, κολάζ και πλαστελίνη. Το διήμερο αυτό θα γίνει στο Πάρκο της Βλαχέρνας από τις 6.30 το απόγευμα ως τις 9.00 το βράδυ με τις οδηγίες εκπαιδευτικών και εθελοντών.

Οι εκδηλώσεις στο Πάρκο της Βλαχέρνας θα κορυφωθούν με τη «ΒΡΑΔΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ» τη Δευτέρα 5 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ.. Σ` αυτήν θα δώσει συναυλία η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων και θα χορέψουν τα τμήματα των παραδοσιακών χορών. Επίσης θα υπάρχει έκθεση με τις δραστηριότητες των παιδιών που πήραν μέρος στο διήμερο «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ». Στο τέλος της εκδήλωσης το Διοικητικό Συμβούλιο θα φιλοξενήσει τους παρευρισκόμενους με γλυκά και αναψυκτικά.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων του Συλλόγου Φιλοπροόδων θα κλείσει με την εμφάνιση της φιλαρμονικής και τριών τμημάτων του χορευτικού του στην Πλατεία της πόλης την Τετάρτη 7 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ..

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τρυφιλίας.

Εκ Μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου
Η Πρόεδρος

ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 1ης Αυγούστου 2013
Εκδήλωση Συλλόγου Ελαίας

Αγαπητοί συντοπίτες,

Απευθυνόμαστε στα τοπικά sites και blogspots ώστε να σας ενημερώσουμε για την επικείμενη καλοκαιρινή εκδήλωσή μας. Πιστεύουμε ότι η εκδήλωση αυτή, συμβάλει στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας και σας παρακαλούμε να την αναρτήσετε στους ιστότοπούς σας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία.

Με εκτίμηση

Ντίνα Κάππου Πρόεδρος
Στέλλα Ριτσάτου Γραμματέας


ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Ζητείται το φάρμακο prograf

O ΘΩΜΑΣ ΦΙΛΗΣ γεννημένος το 1967, ανασφάλιστος ΟΑΕΕ, ΤΗΛ ΕΠΟΙΚΙΝΩΝΙΑΣ 6973626767 έχει κάνει ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΝΕΦΡΟΥ ( ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 09905/2012/10615ΙΚΑ-ΕΤΑΜ/ΚΕΠΑ ΤΟΠΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΘΗΒΑΣ) ι ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 80% και έχει άμεση ανάγκη από το φάρμακο prograf του 1mg. Παίρνει 4 κάψουλες την ημέρα και χρειάζεται 4 ΚΟΥΤΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ!

Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα
31/7/2013

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ (ΚΙΦΒ)
Ελλησπόντου 12 – Βύρωνας
210-7628209 + 6977.747431


-

Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

Γιορτή Μπάμιας στους Αρμενιούς και οι εκδηλώσεις στην γιορτήΑκολουθούν οι εκδηλώσεις
<


Αξιολογώντας «αριστούχους» και «πρωτιές!…»

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Κλείνει ο φετινός Ιούλιος, αφού αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες των πανελληνίων, έληξε η «επιστράτευση» των καθηγητών και τα παιδιά μας κατέθεσαν τα μηχανογραφικά τους δελτία.
Αφορμή έψαχνα για να καλέσω την ......

προσοχή σας στο στίχο του λαϊκού μας άσματος που περιγράφει με περισσή ψυχοκοινωνική διείσδυση την αμοιβαιότητα της σχέσης ανάμεσα στον δάσκαλο, που χρειάζεται το αστέρι του για να επιβεβαιωθεί, και στο μαθητή που εκφράζει την εσώτερη ανάγκη του να διαπρέψει, λέγοντας «ο πιο καλός ο μαθητής ήμουν εγώ στην τάξη, κι δάσκαλοί μου με είχανε μη βρέξει και μη στάξει...»
Εκδικούμενοι αυτή τη σχέση, υποβαθμίζουν τη διαφορά οι υπόλοιποι της τάξης, διαφοροποιώντας τους πρώτους από τους εαυτούς τους κράζοντάς τους ως «φυτά, κοράκια και φλώρους».

Η αλήθεια είναι ότι η «πρωτιά» αναδεικνύει στην αντιμετώπιση των τρίτων το εγγενές κωμικοτραγικό στοιχείο της συμπεριφοράς κάθε αλεπούς που... «όσα δεν φτάνει τα κάνει κρεμαστάρια» αλλά και κάθε ξεχωριστής προσωπικότητας που γεύεται την «μοναξιά» καθώς στερείται χαρές της καθημερινότητας για να ξεπεράσει αυτήν την ίδια την ισοπεδωτική καθημερινότητα!..
Το σχολείο, όπως αργότερα το πανεπιστήμιο ή το ΤΕΙ, αποτελούν μια πράξη στην καθημερινά εξελισσόμενη, σύνθετο παράσταση της ζωής όπου ισχύουν οι ίδιοι κανόνες:

Οι πολλοί μένουν στην αφάνεια και αρκούνται στην αναγνώριση που τους προσφέρει ένας περιχαρακωμένος κύκλος επιδόσεων, φίλων και θαυμαστών.
Μερικοί ξεφεύγουν από την αφάνεια, δεσπόζουν στο κέντρο της ομάδας και απολαμβάνουν όσα περιέχει ο χαρακτηρισμός της «χρυσής μετριότητας».
Ελάχιστοι είναι εκείνοι που θέτουν ως στόχο την κορυφή, που θέλουν να διαπρέψουν, να ξεχωρίσουν, να πρωτεύσουν όντας έτοιμοι να υποστούν τις μύριες θυσίες, ταλαιπωρίες, πικρίες και στερήσεις ακόμη και την εφηβική και «καλοπροαίρετη» σκωπτική προσέγγιση των υπολοίπων συμμαθητών που έμμεσα τους προωθούν σε ακόμη ψηλότερες κορφές του συμβολικού Ολύμπου καθώς τους διαφοροποιούν από την υπόλοιπη ομάδα...

Κάθε φορά που συνομιλώ με παιδιά που πρωτεύουν διαπιστώνω ότι έχουν έντονο μέσα τους, πέρα από τον ψηλό δείκτη νοημοσύνης, και το θεμελιακό ψυχοκίνητρο της ανάγκης για αναγνώριση, διάκριση και επιτυχία!
O προικισμένος μαθητής που σήμερα πρωτεύει στο σχολείο ή σε πανελλήνια κλίμακα και αύριο θα εξελιχθεί σε σπουδαίο επιστήμονα, ο δημιουργικά προικισμένος έφηβος, τελικά γεννιέται ή γίνεται;

Η απάντησή μου είναι ότι «και γεννιέται...και γίνεται» καθώς στη μορφοποίηση της συμπεριφοράς μας εμπλέκονται τρείς αλληλένδετοι παράγοντες: ο βιολογικός, ο ψυχολογικός και ο κοινωνιολογικός.
Η διαμάχη ανάμεσα στους υποστηρικτές της κληρονομικότητας και του περιβάλλοντος στο θέμα της ποιοτικής και ποσοτικής σημασίας του ενός από τους δύο παράγοντες στην τελική διαμόρφωση, στην απόληξη που αποτελεί η ατομική συμπεριφορά και επίδοση κάθε καλού, μέτριου ή κακού μαθητή είναι, σχεδόν, πανάρχαια.
Πάντως «Μεγαλοφυΐα» είχε πει κάποτε ο Αϊνστάιν «είναι το άθροισμα δύο μόνο παραγόντων όπου το 1 τοις εκατό είναι η ευφυΐα και το 99 τοις εκατό ο...ιδρώτας!» Με άλλα λόγια ο πρώτος μαθητής όπως και ο τελευταίος ΚΑΙ γεννιέται ΚΑΙ γίνεται..
Η ζωή του καθένα μας, από την αρχή ως το τέλος, αποτελεί μια ξέχωρη κουκίδα μέσα στα εκατομμύρια άλλων που στο σύνολό τους συνθέτουν «το υπαρξιακό μωσαϊκό της ζωής κάθε Λαού» ή αλλιώς την προσωπογραφία του.

Ερχόμαστε στον κόσμο φορτωμένοι με κληρονομικές προδιαθέσεις που μας επιφύλαξε η φύση καθώς διάλεξε 23 χρωμοσώματα του κάθε γονέα μας και δημιουργούμε βιώματα επηρεασμένοι από το κοινωνικό, το ψυχολογικό και το οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε, δρούμε, ωριμάζουμε.
Σε κάθε κοινωνικό σύστημα από την ουτοπιστική ΠΟΛΙΤΕΙΑ του Πλάτωνα μέχρι την ψευδεπίγραφη σοσιαλδημοκρατία της απόλυτης ισότητας που ισοπεδώνει τα πάντα προς χάριν αποφυγής δημιουργίας συμπλεγμάτων «κατωτερότητας» στους λιγότερο προικισμένους ελαχιστοποιώντας έτσι και τις αναγκαίες προσφορές σε ολάκερο το κοινωνικό σύστημα των πραγματικά προικισμένων και ταλαντούχων η ΔΙΑΦΟΡΑ είναι και ευδιάκριτη και απαραίτητη και χρειάζεται ενίσχυση.
Εδώ και μερικά χρόνια στον Αγγλοσαξονικό χώρο έχει επικρατήσει η άποψη να δίνεται μεγαλύτερη σημασία στον μαθητή του Λυκείου που έχει ψηλές επιδόσεις σε συνδυασμό με πολλές κοινωνικό-πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες και ΟΧΙ αποκλειστικά ΜΟΝΟ στον μαθητή που περιχαρακώνει τον εαυτό του στην απόλυτη πρωτιά των βαθμών.

Πιστεύω ότι αυτή η τάση χρειάζεται να υιοθετηθεί από παιδιά και δασκάλους και καθηγητές και στο σύγχρονο ελληνικό εκπαιδευτικό-παιδαγωγικό σύστημα γιατί έτσι θα κερδίσει στον 21ο αιώνα και η Ελλάδα παρά τα δραματικά δεδομένα της οικονομικής μας κατάστασης...
Διαβάζουμε, βλέπουμε ακούμε στα ΜΜΕ και τα Blogs από την ημέρα που αναρτήθηκαν οι φετινές βαθμολογίες για δραματικές πτώσεις βάσεων σε όλα σχεδόν τα γνωστικά επίπεδα. Ας ψάξουμε τις αιτίες, ας σκύψουμε με προσοχή και αγάπη πάνω από τα παιδιά μας και ας δημιουργήσουμε με κουράγιο και προοπτική βάθους χρόνου απαλλαγμένοι από την ηλιθιότητα του «πολιτικού κόστους».

Ποτέ δεν θα λείψουν από ανάμεσά μας «φυτά, κοράκια και φλώροι» που ανέκαθεν βηματίζουν στον ήχο ενός διαφορετικού τυμπανιστή!..
Αρκεί ως σώφρονες παιδαγωγοί, δάσκαλοι, καθηγητές και στελέχη του κοινωνικού συστήματος να αμείβουμε αυτά τα παιδιά για τον κόπο και τις προσωπικές τους θυσίες που κάποια μέρα στο μέλλον θα απολήξουν θετικά για όλους τους υπόλοιπους, συμπεριλαμβανομένων και των συμμαθητών τους που έχουν μέτριες ακόμη και φτωχές επιδόσεις…

Το e-click.gr και το Φιλιατρά News σας πάνε διακοπές !!!


ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ !!!!

Μετά την μεγάλη συμμετοχή που υπήρξε για τα δύο tablet που είχαμε πριν λίγες μέρες, Το μεγάλο διαδικτυακό ηλεκτρονικό κατάστημα e-click.gr σε συνεργασία με το Φιλιατρά News δημιουργεί για εσάς ένα απόλυτο διαγωνισμό.
Το e-click προσφέρει 5 ταξίδια των 2 ατόμων για 4 ημέρες (3 διανυκτερεύσεις) και φυσικά ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΜΟΝΗ σε Σαντορίνη η Ναυπλιο η Πάλαιρο (Απέναντι από την Λευκάδα)


Πως θα συμμετέχετε:........


Προϋπόθεση για την συμμετοχή σας να είστε ΜΟΝΟ από τον Δήμο Τριφυλίας και πάνω από 18 ετών.
Ο Διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί αυστηρά μέχρι Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013 στις 23:59 τα μεσάνυχτα. (Ωρα λήψης του τελευταίου E-mail).
E-mail που θα ληφθούν από 01 Αυγούστου ωρα 00:00 και μετά ΔΕΝ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠ ΟΨΙΝ και φυσικά δεν θα συμμετέχουν στην κατάρτιση του καταλόγου. Φροντίστε για την έγκαιρη συμμετοχή σας.
Ο κατάλογος με τις συμμετοχές σας θα αποσταλεί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο διαδικτυακό κατάστημα E-click όπου και θα πραγματοποιήσει την κλήρωση και θα σας ανακοινώσουμε πολύ σύντομα τους νικητές - νικήτριες.

Τι πρέπει να κάνετε?

Στείλτε μας ένα απλό e-mail στο Φιλιατρά News στην διεύθυνση Filiatranews@gmail.com με Θέμα ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ E-CLICK ΤΑΞΙΔΙΑ από τον λογαριασμό σας γράφοντας μας μέσα:

To Ονοματεπώνυμο σας
Την Διεύθυνση σας
Το E-mail σας
Τον Αριθμό τηλεφώνου σας (Σταθερό και κινητό)

ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΙΜΑ. Δηλαδή αν τελικά δεν μπορείτε για τον οποιονδήποτε λόγο να πάτε εσείς που το κερδίσατε μπορείτε να το μεταβιβάσετε σε άλλον φίλο - φίλη σας.

Τα ταξίδια θα πραγματοποιηθούν την περίοδο για φέτος από 31 Αυγούστου έως και 15 Οκτωβρίου 2013 και για το 2014 οι περίοδοι είναι:
Μαρτιο έως 15 Ιουλίου και φυσικά 31 Αυγούστου έως και 15 Οκτωβρίου

Κάθε συμμετοχή (μία για τον καθένα σας) θα καταγράφεται σε κατάλογο συμμετοχών ο οποίος θα αποσταλεί σε κλειδωμένο Ζιπαρισμένο φάκελο στο e-click.gr προκειμένου να γίνει η κλήρωση.
Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του e-click.gr και τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στην σελίδα του E-click και από το Φιλιατρά News.
Για τον τρόπο παραλαβής των δώρων σας θα επικοινωνήσουν μαζί σας από το e-click.gr είτε τηλεφωνικά στο νούμερο που δηλώσατε στο E-mail Συμμετοχής είτε μέσω Ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Συνεπώς χρειάζεται έγκυρο e-mail)

Καλή σας επιτυχία και ... Καλό ταξίδι.
Περιμένουμε τις συμμετοχές σας.

Αγρίλης Φιλιατρών: Σήμερα στον Μύλο ο Πέτρος Ίμβριος
Διαμαρτυρία πολίτη για δάσος Ελαίας

Καταφύγιο το δάσος και η παραλία της Ελαίας όχι μόνο για την άγρια ζωή, αλλά και για τους χειμαζόμενους Έλληνες.

Η Ελλάδα ........

δοκιμάζεται μ' αδιανόητη ένταση κι απερίγραπτες επιπτώσεις. Οικογένειες με μικρά παιδιά βλέπουν σα μοναδικό διέξοδο «το καταφύγιο» της Ελαίας, αφού πριν ξανανοίξουν τα σχολεία η εντολή των παιδιάτρων είναι «τα παιδιά στη θάλασσα για μπάνια» για νάναι υγιή τον χειμώνα.

Πώς έρχονται τα πράγματα και κάθε φορά αποδεικνύεται ότι σεβάσου το φυσικό τοπίο, τη συνύπαρξη φυσικού βασιλείου κι ανθρώπου, παρά την περιφρόνηση σ' αυτή, την ψεύτικη ευημερία του παρελθόντος, την οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων, έρχεται πάλι το φυσικό περιβάλλον ο τόπος του Δάσους και της παραλίας της Ελαίας να μας δεχθεί χωρίς να μας ζητήσει χρήματα. Μας δίνει όμως αυτό, που έχουμε ανάγκη στιγμές δροσιάς ξεκούρασης «τα μπάνια του λαού» που έλεγαν οι παλαιοί.

Αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου και μήνυμα ανυπέρβλητης κοινωνικής ανεκτικότητας. Ώρες είναι τώρα να εκδιωχθούν οι κατασκηνωτές από κει;

Ας σεβαστεί το κράτος τους χειμαζόμενους πολίτες κι αυτοί με τη σειρά τους να σεβαστούν και να συνυπάρξουν με το δάσος την παραλία και την άγρια ζωή της περιοχής.

Με εκτίμηση
Αντώνιος Αντωνόπουλος
Κυπαρισσία

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 31ης Ιουλίου 2013
Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Και άλλα παιδιά της Νίκης Πλάτης εκτός από τον Βασιλόπουλο, θα προωθηθούν

Η ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της Εράνης θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες με ποδοσφαιριστές από τη θυγατρική Νίκη Πλάτης.

Για το λόγο αυτό, οι .......

παράγοντες των δύο ομάδων το τελευταίο διάστημα είναι σε συνεχή επαφή για να δουν ποια παιδιά μπορούν τη νέα περίοδο να προωθηθούν στην Εράνη. Στόχος είναι να ενταχθούν στο ρόστερ της 5 με 6 ποδοσφαιριστές (μαζί με τον Βασιλόπουλο που γράψαμε το πρωί)από τη Νίκη Πλάτης. Για την ώρα δεν έχει γνωστοποιηθεί ποιοι θα είναι αυτοί οι παίκτες, όμως όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Οσο για τις μεταγραφικές κινήσεις, οι παράγοντες της Εράνης έχουν προχωρήσει τις επαφές με τους για την απόκτηση ενός έμπειρου επιθετικού ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τα Φιλιατρά.

Το φετινό έμψυχο δυναμικό της ομάδας δεν αναμένεται να έχει πολλές αλλαγές, αφού οι πιο πολλοί παίκτες που έφυγαν είχαν αποκτηθεί για έναν χρόνο και με τη λήξη της προηγούμενης αγωνιστικής χρονιάς έμειναν ελεύθεροι. Ο λόγος για τους Παναγιώτη Σπυρόπουλο, Βασίλη Αλεβίζο, Γιώργο Παναγόπουλο, Λυκούργο Ανδρώνη, Σέρτζιο Καραπετιάν και Νίκο Ζώη. Οι τρεις παίκτες της Εράνης που αποχώρησαν ήταν ο νεαρός Αντώνης Σταθόπουλος, ο οποίος μεταγράφηκε στην Ολλανδική Τβέντε και οι Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος και Κώστας Καραχάλιος.

Τέλος σε ότι αφορά τις εργασίες στο γήπεδο, φτάνουν στο τέλος τους. Κάποιες λεπτομέρειες απομένουν ώστε να είναι όλα έτοιμα όταν η Εράνη θα ξεκινήσει την προετοιμασία της για την ερχόμενη ποδοσφαιρική σεζόν.

Δε τα βρήκε με Ντουγέρογλου. Απέκτησε Δημήτρη Βασιλόπουλο από Νίκη Πλάτης

Τον 22χρονο πορτιέρο Δημήτρη Βασιλόπουλο από τη Νίκη Πλάτης απέκτησε η Εράνη Φιλιατρών. Η διοίκηση ποντάρει και φέτος στα ντόπια παιδιά και αυτό το δείχνει εμπράκτως.

Από κει και πέρα, όσο αφορά το ενδιαφέρον για τον Θοδωρή Ντουγέρογλου φαίνεται ότι δεν θα προχωρήσει η μεταγραφή του μιας και δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων ανάμεσα στις δύο πλευρές.

taklin.gr

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

Εμφάνιση στην Κεντρική Πλατεία Φιλιατρών θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 1 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ η Δημοτική Φιλαρμονική Γαργαλιάνων. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει είναι διάρκειας μιας ώρας και σαρανταπέντε λεπτών και θα ακουστούν κομμάτια από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο.

Η Δημοτική Φιλαρμονική Γαργαλιάνων ιδρύθηκε το 1940. Σήμερα αν.......

και δημοτική συντηρείται από το Σύλλογο Φίλων Μουσικής και Πολιτισμού Γαργαλιάνων. Μέλη της είναι ανήλικοι μαθητές Γυμνασίου μέχρι και ενήλικες ηλικίας 62 ετών. Μαέστρος της ο γνωστός σε όλους μας Γιάννης Καλογερόπουλος.

Η εκδήλωση οργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση. Είμαστε βέβαιοι ότι όσοι την παρακολουθήσουν θα περάσουν υπέροχα!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Τι ποσό διατέθηκε για πολιτιστικά φέτος κ Παντελάκη???

Του πρώην Διαχειριστή μας.

Διαβάζοντας χθες το μεσημέρι στο Φιλιατρά News, το πρόγραμμα για τις εκδηλώσεις του Δήμου Τριφυλίας, διαπίστωσα το τραγελαφικό να περιλαμβάνονται σήμερα 30 Ιουλίου εκδηλώσεις ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ(!!!!) τις οποίες κάποιες αν και ήταν καλές δεν ήξερα ότι γίνονται (πιθανόν αυτό να συμβαίνει και σε άλλους πολίτες) και φυσικά τις έχασα.

Αφου οι ημερομηνίες ..........

πέρασαν κ. Παντελάκη, γιατί γράφτηκαν στο πρόγραμμα που κυκλοφόρησε από το τυπογραφείο ΧΘΕΣ (ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ) ένα μήνα μετά την πραγματοποίηση τους????
Η δικαιολογία που δώσατε και λέει ότι Η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι σε κάποιες εκδηλώσεις άργησαν να προσδιοριστούν με ακρίβεια οι ημερομηνίες από τους συνδιοργανωτές είναι το λιγότερο που μπορώ να την χαρακτηρίσω αστεία.
Φτάσατε τέλος Ιουλίου (πάλι καλά που δεν το βγάλατε το 15αυγουστο) να μας παρουσιάσετε πρόγραμμα εκδηλώσεων όλου του Ιουλίου αλλά και ημερών του Ιουνίου.
Δηλαδή κ Παντελάκη αν ήθελε κάποιος ή κάποιοι πολίτες να πάνε σε μια εκδήλωση που είχε γίνει τις προηγούμενες ημέρες θα του γυρίσετε τον χρόνο πίσω??

Τόσα χρόνια ασχολείστε με το πρόγραμμα πολιτιστικών -ο θεός να το κάνει- του Δήμου. ΔΕΝ μάθατε ότι για να κυκλοφορήσει έγκαιρα το πρόγραμμα θα πρέπει όλες οι ημερομηνίες να έχουν φιξαριστεί μέχρι την τελευταία μέρα του Μαΐου προκειμένου να πάει στο τυπογραφείο και να κυκλοφορήσει???
ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ????

Ενα άλλο ερώτημα κ. Παντελάκη
Πέρσι αν θυμάμαι καλά, ο Δήμος διέθεσε 30.000 ευρώ για πολιτιστικό καλοκαίρι σε όλο τον Δήμο Τριφυλίας. (Αν κάνω λάθος ευχαρίστως θα δεχτώ την διόρθωση.)
Φέτος τι ποσό διατέθηκε από τον Δήμο για το .... -τέλος πάντων ας το πούμε- Πολιτιστικό καλοκαίρι??? Και ποιές εκδηλώσεις κάλυψε το όποιο ποσό διατέθηκε???

Ξέρω ότι δεν απαντάτε σε "ανώνυμους" σχολιαστές προς το πρόσωπο σας. Στην περίπτωση αυτή δεν ισχύει η "ανωνυμία", καθώς γνωρίζετε πολύ καλά ποιός είμαι και σας ενημερώνω ότι ως πολίτης του Δήμου Τριφυλίας -όπως και όλοι οι πολίτες του Δήμου- ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ενημερωθούμε για τα ποσά που διαθέτει ο δήμος καθώς και ανάλυση του τι θα πληρωθεί από το ποσό αυτό σε εκδηλώσεις καθώς επίσης και ποιές εκδηλώσεις θα επιχορηγηθούν από τον Δήμο.
Γιατί εξ όσων γνωρίζω ΚΑΝΕΝΑΝΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ δεν παίρνει φράγκο για τις εκδηλώσεις που θα κάνει.

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να κρύψετε στοιχεία από κανέναν πολίτη του Δήμου. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕI. ΕΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ.
Για να μην παρεξηγηθώ δεν υπονοώ τίποτα απολύτως. Λέω με ακρίβεια αυτό που συμβαίνει.
Περιμένω λοιπόν μια απάντηση σας σε όλα τα ζητήματα που σας έθεσα. Ελπίζω να μην ξαναγίνει καρφιτσωμένο θέμα...

Με εκτίμηση
Ο πρώην Διαχειριστής του Φιλιατρά News
(Γνωριζόμαστε.....)

Τέλος η επιδότηση για αγρότες και οικιακούς πελάτες της ΔΕΗ

Την εξάλειψη των επιδοτήσεων στα τιμολόγια του ηλεκτρικού για αγρότες και οικιακούς πελάτες με χαμηλή κατανάλωση, προβλέπει το κείμενο του νέου μνημονίου.

Συγκεκριμένα, στο ........

κείμενο αναφέρεται η ανάγκη, οι τιμές να αντανακλούν το κόστος προκειμένου να ενθαρρύνεται η είσοδος νέων παικτών στην αγορά, να καλυφθεί το πρόβλημα ρευστότητας της ΔΕΗ και να μειωθεί το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για τη βιομηχανία, η οποία - κατά το σκεπτικό αυτό - «επιδοτεί» τα χαμηλότερα τιμολόγια που ισχύουν για τις άλλες κατηγορίες πελατών.

Ωστόσο, στο κείμενο σημειώνεται ότι ενώ το σύνολο των τιμολογίων του ηλεκτρικού (όπως προέβλεπε το προηγούμενο μνημόνιο) απελευθερώθηκαν από την 1η Ιουλίου, υπάρχει αντίσταση σε πολιτικό επίπεδο να γίνουν αυξήσεις στα τιμολόγια χαμηλής τάσης, δηλαδή αυτά που ισχύουν για τους οικιακούς πελάτες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Επίσης, το μνημόνιο προβλέπει την επιβολή πλαφόν στην ισχύ μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που μπορεί να διαθέτει ή να λειτουργεί οποιοσδήποτε ηλεκτροπαραγωγός, συμπεριλαμβανομένης της ΔΕΗ, με στόχο, προφανώς, η πώληση του 30% των μονάδων της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, που περιλαμβάνεται στο σχέδιο αποκρατικοποίησης, να μην οδηγήσει στη δημιουργία ενός νέου παίκτη με δεσπόζουσα θέση στην αγορά.

Το πλαφόν θα επιβληθεί με νόμο τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Με τον ίδιο νόμο θα γίνει ο πλήρης ιδιοκτησιακός διαχωρισμός του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) που εντάσσεται, επίσης, στο σχέδιο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, και θα αρθούν τα όποια νομικά εμπόδια υπάρχουν για την αποκρατικοποίηση «με προστασία των συμφερόντων των μικρομετόχων».

Στο μνημόνιο επισημαίνονται τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση του ελλείμματος στον λογαριασμό χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για το οποίο στόχος παραμένει ο μηδενισμός του χρέους έως το τέλος του 2014.

Έως τον Σεπτέμβριο προβλέπεται η λήψη μέτρων που θα αφορούν τις ήδη λειτουργούσες μονάδες ΑΠΕ και κυρίως τα φωτοβολταϊκά (θα περιλαμβάνουν πιθανότατα μείωση των εγγυημένων τιμών απορρόφησης της πράσινης ενέργειας), με στόχο η απόδοση των επενδύσεων να φτάσει στα ευρωπαϊκά επίπεδα.

Επίσης, ενώ τονίζεται η ανάγκη να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω οι καταναλωτές, ωστόσο, αναφέρεται ότι το «τέλος ΑΠΕ» (ΕΤΜΕΑΡ) θα αναθεωρείται σε εξαμηνιαία βάση, δηλαδή μετά την αύξηση του Ιουλίου θα επανεξεταστεί τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο του 2014.

Πρώτο θέμα

Την Πέμπτη η καταβολή της σύνταξης Αυγούστου από τον ΟΓΑ

Την ερχόμενη Πέμπτη, 1η Αυγούστου, θα καταβάλλει ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) τη σύνταξη Αυγούστου σε 745.268 δικαιούχους.

Σύμφωνα με .......

ανακοίνωση της Διοίκησης του Οργανισμού, η σύνταξη θα καταβληθεί είτε με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων, είτε σε λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ. που έχουν επιλέξει οι δικαιούχοι.

Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων Αυγούστου ανέρχεται σε 335,774 εκατομμύρια ευρώ.

Λουκέτα από το ΣΔΟΕ σε όσα καταστήματα συλλαμβάνονται να μην εκδίδουν αποδείξεις

Με άμεσο λουκέτο για τουλάχιστον 48 ώρες θα τιμωρούνται, μεταξύ άλλων, από την 1η Αυγούστου όσα καταστήματα συλλαμβάνονται να μην εκδίδουν αποδείξεις.

Το υπουργείο .......

Οικονομικών διακηρύσσει ότι έχει κηρύξει πόλεμο στη φοροδιαφυγή, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με καταστήματα σε τουριστικούς προορισμούς, και για το λόγο αυτό έχει «στρατολογήσει» ήδη περίπου 1.400 εφοριακούς, οι οποίοι και θα ξεκινήσουν άμεσα τα... σαφάρι σε νυχτερινά κέντρα, μπαρ, εστιατόρια, ξενοδοχεία, οργανωμένα beach bar και παραλίες δεκάδων νησιών και δημοφιλών προορισμών σε όλη τη χώρα. Στόχος τους θα είναι να εντοπιστούν τυχόν παραβάσεις ως προς την έκδοση αποδείξεων και την απόδοση ΦΠΑ από τους επιχειρηματίες. Μάλιστα, στα καταστήματα τα οποία θα κλείνουν, θα τοποθετείται και η σχετική πινακίδα στην οποία θα αναγράφεται «Κλειστόν λόγο φοροδιαφυγής»! Αφορμή για την εξόρμηση αυτή των ελεγκτών του ΣΔΟΕ, είναι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, καθώς και η εκτεταμένη παραβατικότητα που διαπιστώνεται ειδικά σε τουριστικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα «Νέα», στο υπουργείο οικονομικών θεωρούν ότι από το αποτέλεσμα που θα έχει ο «πόλεμος» για την έκδοση αποδείξεων, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και το αν η μείωση του ΦΠΑ θα είναι προσωρινή ή αν θα συνεχιστεί. Και αυτό γιατί ένας από τους βασικούς παράγοντες που θα εξετασθούν, θα είναι η επίπτωση του μέτρου στα δημόσια έσοδα.

Το σχέδιο που έχουν καταρτίσει για τους ελέγχους ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης και ο γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλος, περιλαμβάνει ελέγχους σε περίπου 3.000 επιχειρήσεις μέχρι και το τέλος του Σεπτεμβρίου, ενώ επαναφέρει στο προσκήνιο αυστηρές διατάξεις για την τιμωρία της φοροκλοπής, οι οποίες παρέμεναν για αρκετό καιρό ανενεργές.

Μάλιστα, ειδικά για τις μεγάλες πίστες, στις οποίες έχουν επανειλημμένα διαπιστωθεί φορολογικές παραβάσεις, τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ θα είναι εφοδιασμένα με ειδική εντολή ελέγχου από τον ειδικό γραμματέα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Στ. Στασινόπουλο, ώστε σε περιπτώσεις που κάποια επιχείριση βρεθεί να μην έχει εκδώσει πάνω από 10 αποδείξεις είτε οι αποδείξεις που δεν εκδόθηκαν υπερβαίνουν σε αξία τα 500 ευρώ, να αναστέλλεται άμεσα και για 48 ώρες η λειτουργία του καταστήματος.

Το λουκέτο στα νυχτερινά κέντρα, μπαρ, εστιατόρια, κτλ θα μπαίνει επιτόπου με πράξη των οργάνων που θα διενεργούν έλεγχο και εφόσον αυτό απαιτείται, η επαγγελματική εγκατάσταση θα σφραγίζεται και με την συνδρομή της τοπικής αστυνομικής αρχής. Έξω από την επιχείρηση θα μπαίνει πινακίδα με την ένδειξη «Κλειστόν λόγω φοροδιαφυγής». Στην περίπτωση κατά την οποία η εν λόγω επιχείρηση είναι υπότροπη για την ίδια παράβαση μέσα στην ίδια χρήση, τότε αυτόματα το λουκέτο θα επεκτείνεται από τις 48 ώρες στον ένα μήνα.

Παράλληλα, όταν το πλήθος των αποδείξεων που δεν έχουν εκδοθεί ξεπερνά τις 10 ή υπερβαίνει σε αξία τα 500 ευρώ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου θα υποβάλλουν μηνυτήρια αναφορά και θα ζητούν από τον αρμόδιο εισαγγελέα την κατά προτεραιότητα εκδίκασης της υπόθεσης με βάση τα πορίσματα του φορολογικού ελέγχου. Στην περίπτωση αυτή και για τις συγκεκριμένες συναλλαγές που δεν έχουν εκδοθεί στοιχεία θα επιβάλλεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 4 μηνών και σε υποτροπή ποινή φυλάκισης 6 μηνών.

Επιτόπου τα πρόστιμα

Σε κάθε περίπτωση οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ και των εφοριών θα επιβάλλουν επιτόπου πρόστιμα σε επιχειρήσεις, επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες που δεν κόβουν τιμολόγια και αποδείξεις για τις συναλλαγές που πραγματοποιούν με τους πελάτες τους. Αν αρνηθούν να παραλάβουν τις πράξεις, τότε οι εκθέσεις και οι αποφάσεις επιβολής προστίμου θα θυροκολλούνται στη επαγγελματικής εγκατάσταση του ελεγχόμενου.

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 29-7-2013 ]
Νέες ριζικές ανατροπές σε λύκειο και πανελλήνιες ετοιμάζεται να φέρει το υπουργείο Παιδείας

Μεγάλες ανατροπές στο εκπαιδευτικό σύστημα ετοιμάζεται να φέρει το υπουργείο Παιδείας.
Το υπουργείο αναμένεται να καταθέσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το σχετικό νομοσχέδιο με το οποίο θα αλλάξουν για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια τα δεδομένα για χιλιάδες μαθητές που βρίσκονται στο λύκειο και ετοιμάζονται για τις εξετάσεις τους προκειμένου να εισαχθούν στα πανεπιστήμια.

Μάλιστα, στο υπουργείο φιλοδοξούν οι αλλαγές αυτές να ..........

εφαρμοστούν άμεσα από τη νέα σχολική χρονιά! Με τις αλλαγές φέρονται να συμφωνούν και τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, ενώ ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, δηλώνει σίγουρος ότι η ολοκληρωτική ανάπτυξή του σε διάστημα τριών ετών θα δημιουργήσει νέο «επαναστατικό τοπίο μάθησης».

Οι βασικές αλλαγές που θα γίνουν, είναι οι εξής:

1. Μειώνονται τα εξεταζόμενα μαθήματα στις πανελλαδικές εξετάσεις από έξι σε τέσσερα

2. Περιορίζονται τα επιστημονικά πεδία από τέσσερα σε τρία. Στην ουσία ενοποιείται το τεχνολογικό με αυτό των θετικών επιστημών και δημιουργείται ένα ανεξάρτητο επιστημονικό πεδίο που θα περιλαμβάνει όλες τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές

3. Οι μαθητές της τελευταίας τάξης λυκείου θα παίρνουν το απολυτήριο με εξέταση σε έξι έως οκτώ βασικά μαθήματα και μετά εφόσον επιθυμούν να συνεχίσουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα προσέρχονται στις πανελλαδικές εξετάσεις και θα εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα ανά ομάδα προσανατολισμού

4. Καταργείται η κεντρική επιτροπή εξετάσεων και στη θέση της έρχεται ένας «κυρίαρχος – επόπτης» Οργανισμός, ο Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων. Παράλληλα δημιουργείται και τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας ώστε να «εξαντλείται» η ύλη και να μην εξαρτάται από τον κάθε διδάσκοντα

5. Εισάγεται ως βασικό μάθημα η «Φιλοσοφία» στη Β' λυκείου, καθώς και το μάθημα της «Πολιτικής Παιδείας» (Θεσμοί - Αρχές Δικαίου - Οικονομία) στην Α' και Β' λυκείου

6. Ενισχύονται τα μαθήματα γενικής παιδείας στην Α' και Β' λυκείου, ενώ στην Γ' τάξη αναπτύσσονται τα μαθήματα εξειδίκευσης. Αυτό έχει ως συνέπεια, πρώτον, την αυτοτέλεια στο πρόγραμμα (Α' και Β' λυκείου) και δεύτερον την ουσιαστική εμβάθυνση στην Γ' λυκείου που προετοιμάζει για το πανεπιστήμιο.

Eklogika.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 30ης Ιουλίου 2013
Οδηγίες αντιμετώπισης του καύσωνα

Παλαιότερο θέμα αλλά πάντα επίκαιρο από τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας

Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ξεπεράσει ορισμένα όρια ανεκτά από τον ανθρώπινο οργανισμό, σε συνδυασμό με ορισμένους άλλους παράγοντες (υγρασία - άπνοια - ρύπανση περιβάλλοντος) δημιουργούνται παθολογικές καταστάσεις που κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, μπορούν να οδηγήσουν σε κωματώδη κατάσταση αλλά και στον θάνατο.

Παρά τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος, ο ..........

οργανισμός του ανθρώπου έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται και να διατηρεί σταθερή την θερμοκρασία του.
Αυτό το κατορθώνει μόνο μέχρι ενός ορίου (43° C) πέρα από το οποίο δεν μπορεί να αντιδράσει.
Τότε αρχίζουν να εμφανίζονται λειτουργικές διαταραχές και ελαφρά ή βαριά νοσηρά φαινόμενα.
Ενα από αυτά είναι η θερμική εξάντληση η οποία εμφανίζεται μετά από παρατεταμένη έκθεση του ατόμου (ώρες ή ημέρες) σε υψηλές θερμοκρασίες.
Πρόκειται για παροδική ανεπάρκεια του καρδιαγγειακού συστήματος σ’ ένα θερμικό στρες.
Τα αρχικά συμπτώματα είναι πονοκέφαλος, ίλιγγος, ανορεξία, ναυτία, έντονο αίσθημα εξάντλησης τα οποία καταλήγουν σε ξαφνική και μικρής διάρκειας κατάρρευση.

Η αρτηριακή πίεση είναι χαμηλή και υπάρχει ταχυκαρδία. Το δέρμα είναι ψυχρό και υγρό.
Οι κόρες των ματιών είναι διεσταλμένες. Η θερμοκρασία είναι φυσιολογική. Το σύνδρομο αποδίδεται σε μέτρια απώλεια ύδατος και χλωριούχου νατρίου (αλατιού).
Η θεραπεία είναι απλή και συνιστάται στη μεταφορά του ατόμου σε δροσερό περιβάλλον και τη χορήγηση ύδατος και χλωριούχου νατρίου.
Αν παρ’ όλα αυτά ο ίλιγγος και η ναυτία δεν υποχωρήσουν, συστήνεται η ενδοφλέβια χορήγηση χλωριούχου νατρίου (φυσιολογικός ορός) από γιατρό.

Μια άλλη λειτουργική διαταραχή είναι η θερμοπληξία, η οποία εμφανίζεται όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι πολύ υψηλή και η σχετική υγρασία της ατμόσφαιρας είναι πάνω από 70% γεγονός που δυσκολεύει και εμποδίζει την εξάτμιση του ιδρώτα και την αποβολή θερμότητας του σώματος.
Υπάρχουν όμως και άλλοι παράγοντες που βοηθούν στο να πάθει κάποιος θερμοπληξία. Μερικοί από αυτούς είναι η βαριά σωματική εργασία (ιδιαίτερα σε χώρους υψηλής θερμοκρασίας, άπνοιας και μεγάλης υγρασίας), η παρατεταμένη βάδιση κάτω από τον ήλιο, η ένδυση με θερμά σκούρου χρώματος ρούχα που απορροφούν μεγάλο ποσό ηλιακών ακτίνων, η ανεπαρκής λήψη νερού, τα άφθονα και βαριά γεύματα και η κατάχρηση αλκοολούχων ποτών.

Τα αρχικά συμπτώματα της θερμοπληξίας είναι η έντονη δίψα, η ξηρότητα του στόματος, του φάρυγγα και του δέρματος.
Στη συνέχεια εμφανίζεται ερυθρότητα του προσώπου που συνοδεύεται από άφθονο ιδρώτα, ζάλη, πόνο στο κεφάλι και στο στήθος, κατάπτωση του οργανισμού, αδυναμία στα πόδια και μυϊκές κράμπες, δυσφορία, ταχυσφυγμία, δύσπνοια και βουητά στ’ αυτιά.
Ο πυρετός είναι πάντα σταθερός και μπορεί να φτάσει στους 42° C .
Τέλος εμφανίζονται λιποθυμικά φαινόμενα και ο θερμόπληκτος πέφτει αναίσθητος.
Τα παχύσαρκα άτομα και εκείνα που πάσχουν από αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις, οι αλκοολικοί, οι διαβητικοί, οι ηλικιωμένοι και κυρίως τα βρέφη, των οποίων ο οργανισμός δεν έχει την ικανότητα να αντιδρά και να προσαρμόζεται στις μεταβολές της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος, προσβάλλονται ευκολότερα από θερμοπληξία.

Πρώτες βοήθειες που μπορεί κάποιος να προσφέρει σε κάποιον πολίτη που εμφανίζει συμπτώματα θερμοπληξίας
- Μεταφέρετε τον θερμόπληκτο χωρίς χρονοτριβή σε μέρος δροσερό, ευάερο και σκιερό ή κάτω από δένδρα αν υπάρχουν.
Τον ξαπλώνετε ανάσκελα και απομακρύνετε τους περίεργους που συγκεντρώνονται γύρω για να μην εμποδίζουν τον αερισμό.
- Αφαιρείτε τα βαριά ρούχα για να αερίζεται το σώμα και του κάνετε αέρα με οποιοδήποτε πρόχειρο μέσο π.χ. βεντάλια, χαρτόνι.
- Βρέχετε το πρόσωπο, το λαιμό, το στήθος και γενικά το σώμα του με κρύο νερό.
- Τοποθετείτε ψυχρά επιθέματα στο πρόσωπο και το κεφάλι.
- Κάνετε εντριβές στα άκρα με κατεύθυνση από κάτω προς τα πάνω.
- Αν μπορεί να πιει, του δίνετε άφθονα υγρά και μικρές ποσότητες αλατιού, για να αναπληρώσει αυτό που έχασε ο οργανισμός του εξαιτίας της μεγάλης εφίδρωσης.
- Καλείτε το ΕΚΑΒ για την μεταφορά του σε νοσοκομείο και περαιτέρω αντιμετώπιση.

Πρόληψη θερμοπληξίας

- Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο.
- Παραμονή σε σκιερά και δροσερά μέρη.
- Αποφυγή των χώρων όπου επικρατεί συνωστισμός.
- Το ντύσιμο πρέπει να είναι ελαφρύ, άνετο και ανοιχτόχρωμο.
- Απαραίτητη είναι η χρήση καπέλου και γυαλιών που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ηλίου.
- Πολλά δροσερά ντους κατά την διάρκεια της ημέρας. Καλό επίσης είναι να τοποθετούνται υγρά πανιά στο κεφάλι και στο λαιμό σαν προστατευτικά μέτρα.
- Λήψη άφθονων υγρών (νερού και χυμών φρούτων).
- Αν η εφίδρωση είναι μεγάλη τότε συστήνεται πρόσθετη λήψη αλατιού για να κρατηθεί το επίπεδο των υγρών στον οργανισμό.
- Αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών.
- Μικρά σε ποσότητα και ελαφρά γεύματα με έμφαση στη λήψη φρούτων και λαχανικών και περιορισμός στα λιπαρά.
- Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας ιδιαίτερα μάλιστα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
- Αποφυγή βαδίσματος για πολλή ώρα ή τρεξίματος κάτω από τον ήλιο.
- Αποφυγή πολύωρων ταξιδίων με διάφορα μέσα συγκοινωνίας, κατά την διάρκεια της υψηλής ζέστης.
- Ατομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά κ.λπ.) θα πρέπει να συμβουλευτούν τον θεράποντα γιατρό τους για εφαρμογή ειδικών για την περίπτωσή τους οδηγιών. Ιδιαίτερα όσοι παίρνουν φάρμακα να συμβουλευτούν τον γιατρό τους αν πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία γιατί μερικά έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν την θερμοκρασία του σώματος.
- Τα βρέφη και τα παιδιά πρέπει να είναι ντυμένα όσο γίνεται πιο ελαφρά (ειδικά για τα βρέφη είναι προτιμότερο τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες) και να πίνουν συχνά υγρά (νερό- τσάι) μαζί με το γάλα.
- Το δωμάτιο ή το σπίτι γενικά πρέπει να είναι δροσερό κατά την διάρκεια ολόκληρου του 24ώρου.
- Να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας για οποιοδήποτε πρόβλημα της υγείας σας.
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες για την προστασία των ηλικιωμένων ατόμων
- Οι οικογένειες που έχουν ηλικιωμένα άτομα, να φροντίζουν να μην τα εγκαταλείπουν μόνα τους σε περίπτωση θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας από το σπίτι.
- Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να εξασφαλίσουν κάποιο άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.

Απο Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας

Η σωστή διατροφή στον καύσωνα

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, και ειδικά μέρες με υπερβολική ζέστη και καύσωνα, πρέπει να προσέξουμε πολύ τη διατροφή μας, ώστε να βοηθήσουμε το σώμα μας να αντέξει τις υψηλές θερμοκρασίες.

Υπάρχουν μερικοί κανόνες που θα πρέπει να ακολουθήσουμε:


Να αποφεύγουμε:

Πρέπει να αποφεύγουμε τα αλκοολούχα ποτά, γιατί το αλκοόλ κάνει το σώμα μας να χάνει τα υγρά πιο γρήγορα. Επίσης πρέπει να αποφεύγουμε ποτά με καφεϊνη (όπως καφέ και τσάι), τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αφυδάτωση, αλλά και ποτά με ζάχαρη γιατί η ζάχαρη επιβραδύνει την απορρόφηση των υγρών από το αίμα.

Φαγητό:

Φυσικά πρέπει να τρώμε ελαφριά φαγητά και μικρά και συχνά γεύματα. Ευτυχώς τους καλοκαιρινούς μήνες αφθονούν τα φρούτα και τα λαχανικά, οπότε καλό είναι τα ζεστά μεσημέρια του καύσωνα να τρώμε κρύες σαλατούλες και να αφήνουμε τα πιο μεγάλα γεύματα για το βράδυ.

Μην ξεχνάτε πως το σώμα μας έχει ανάγκη τις θερμίδες για να παράγει την ενέργεια που χρειάζεται για να ιδρώνει και να παραμένει δροσερό. Οπότε φροντίστε μέσα στη μέρα να τρώτε έτσι ώστε να πάρετε όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Αποφύγετε φαγητά με πολλές πρωτεΐνες, γιατί ανεβάζουν το μεταβολισμό και τη θερμοκρασία. Προτιμήστε το ψαράκι από το κόκκινο κρέας, αποφύγετε τις βαριές σάλτσες, τα ζεστά φαγητά και τα τηγανητά και να τρώτε ελαφρώς αλατισμένα φαγητά.

Καλό είναι επίσης να αποφεύγουμε το μαγείρεμα τις μεσημεριανές ώρες. Μαγειρέψτε καλύτερα πολύ νωρίς το πρωί ή το βράδυ που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες.

Αγρίλης: "Όπερα για γέλια" στο Κάστρο των Παραμυθιών!
Αστερίξ και Οβελίξ στη Βρετανία [ Asterix and ovelix Au service de sa majeste ]

Αστερίξ και Οβελίξ στη Βρετανία
[ Asterix and ovelix Au service de sa majeste ]


Του Λοράν Τιράρ

Με τους: Εντουάρ Μπαέρ, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Κατρίν Ντενέβ, Γκιγιόμ Γκαλιέν

Είδος: Κωμωδία (2012)
Προβολές: Από 30 Ιουλίου έως 01 Αυγούστου
Ωρα προβολής: 21:45
Τόπος: Αίθριο Δημαρχείου Φιλιατρών


ΥΠΟΘΕΣΗ: .......

Οι ένδοξες ρωμαϊκές λεγεώνες, οδηγημένες από τον Καίσαρα, έχουν εισβάλλει στη Βρετανία. Ένα μόνο χωριό εξακολουθεί να αντιστέκεται, αλλά οι δυνάμεις του έχουν αρχίσει να εξασθενούν. Η Βασίλισσα των Βρετανών στέλνει τον έμπιστο αξιωματικό της Αντικλίμαξ στη Γαλατία, για να ζητήσει βοήθεια από ένα άλλο χωριό, φημισμένο για τη γενναία του αντίσταση στους Ρωμαίους... Στο μεταξύ, ο Αστερίξ κι ο Οβελίξ έχουν αναλάβει μια ευαίσθητη αποστολή: να κάνουν άντρα τον Γιακλωτσίξ, τον μπελαλή ανιψιό του Αρχηγού, που έχει το μυαλό του μόνο στα κορίτσια και τη μουσική. Όταν ο Αντικλίμαξ τους περιγράφει την απελπιστική κατάσταση, οι Γαλάτες του δίνουν ένα βαρέλι με το διάσημο μαγικό τους φίλτρο, και ο Αστερίξ κι ο Οβελίξ τον συνοδεύουν πίσω στην πατρίδα του, σέρνοντας μαζί και τον Γιακλωτσίξ.

Έξαλλος, ο Καίσαρας αποφασίζει να επιστρατεύσει τους Νορμανδούς ως μισθοφόρους, για να συντρίψουν τους Βρετανούς μια και καλή. Στο Λονδίνιουμ, ο Γιακλωτσίξ ερωτεύεται την Οφηλία, την αξιαγάπητη αρραβωνιαστικιά του Αντικλίμαξ, ενώ ο Οβελίξ γοητεύεται από τη δασκάλα της. Με την προσοχή τους αποσπασμένη από την αποστολή, οι ήρωές μας χάνουν το βαρέλι και ο Γιακλωτσίξ πέφτει αιχμάλωτος των Νορμανδών. Σύντομα Γαλάτες, Βρετανοί, Νορμανδοί και Ρωμαίοι μπλέκονται σ' ένα τρελό κυνηγητό για ν' αποκτήσουν το μαγικό φίλτρο, από το οποίο εξαρτάται η σωτηρία ενός έθνους...

Δείτε το trailer της ταινίας.
Ολόκληρο το πρόγραμμα προβολών των ταινιών θα το δείτε πατώντας εδώ

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

Η επιβράβευση του …τζίτζικα!

Γράφει: Η Αντωνία Μπούζα

Από παιδιά όλοι ζυμωθήκαμε με τους μύθους του Αισώπου, που με το λογοτεχνικό είδος της αλληγορίας, περνούσε μηνύματα στην κοινωνία.
Έτσι ο τζίτζικας .....

στο μύθο, σηματοδοτούσε τον τεμπέλη λάτρη των απολαύσεων και της καλοζωίας, ενώ ο μέρμηγκας το συνεπή και προνοητικό εργάτη που αγωνιούσε για το μέλλον και μεριμνούσε γι΄αυτό.

Φθάσαμε στην κοινωνία του 21ου αιώνα ,ο μύθος αυτός να είναι τραγικά ανατρεπτικός και να υπερισχύουν τ΄αντίθετα από όσα ίσχυαν διαχρονικά στις κοινωνίες, όπως την εποχή του 6ου πχ αιώνα, όπου έζησε ο αρχαίος μυθοποιός.
Στο ζοφερό σήμερα, βλέπουμε νομοθετικές πρωτοβουλίες να επιφέρουν αντίθετα των προσδοκομένων αποτελέσματα. Έτσι εμμέσως μεν, σαφώς δε, βλέπουμε την …ποινικοποίηση της εργατικότητας, της αποταμίευσης και της απόκτησης κάποιας στοιχειώδους περιουσίας . Ακόμη, την ισοπέδωση της ζωής των μεσαίων κοινωνικά στρωμάτων και τον εξαναγκασμό σε οικονομική αποψίλωση όσων μέχρι σήμερα ήσαν συνεπείς και με κόπο έβαλαν το λιθαράκι της προσωπικής τους προόδου.
Όσοι λοιπόν είχαν την ατυχή έμπνευση να αποκτήσουν ακίνητα,να αποκτήσουν αγροτεμάχια, να επενδύσουν στη γη και να επεκτείνουν γενικά την ακίνητη περιουσία τους είναι στο μάτι του κυκλώνα, πληρώνοντας και ξαναπληρώνοντας μέχρι και τέσσερις φόρους κάθε μήνα.

Έπειτα έχουμε τις περικοπές αποδοχών όσων εργάσθηκαν και πλήρωσαν με το παραπάνω εισφορές ,περίθαλψη και φόρους, τις αναδρομικές περικοπές και γενικά την εξαθλίωση του οικονομικά υγιούς μέρους της Ελληνικής κοινωνίας.
Αυτή η μερίδα Ελλήνων, με τις ακολουθούμενες πολιτικές, εξομοιώθηκε πλέον με όσους ίσως δεν εργάσθηκαν καίτοι μπορούσαν να το κάνουν, που επέλεξαν έναν ανέμελο τρόπο ζωής , που ζούσαν πλουσιοπάροχα με δανεικά από κάρτες , δάνεια κλπ. και που σήμερα εξαγριωμένοι για τις….ανισότητες, βάλλουν πυρ ομαδόν κατά όσων κρατούν στοιχειωδώς ένα επίπεδο διαβίωσης, συνεπικουρούμενοι και από πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Οι Έλληνες δυστυχώς εγκλωβίσθηκαν μέσα σε αυτές τις ψευδεπίγραφες και επικίνδυνες αντιπαραθέσεις , ενώ η διαίρεση του λαού, ανοίγει την κερκόπορτα σε δυσβάσταχτα μέτρα κατά των εντίμων φορολογουμένων που μονίμως είναι τα εξιλαστήρια θύματα.
Εμείς λοιπόν που πάθαμε τόσα, ζητούμε εναγωνίως από τους υπευθύνους να μάθουμε τι απέγιναν όσοι έβγαλαν λαθραία τα χρήματά τους στο εξωτερικό, τι απέγινε με τις περιβόητες λίστες των φοροφυγάδων, τι μέτρα παίρνονται για την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων και καπνικών και πόσες κατασχέσεις περιουσιών και παραδειγματική τιμωρία επεβλήθη σε διαπιστωμένες παραβατικές συμπεριφορές επιόρκων λειτουργών.

Ζητούμε την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου , την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στους θεσμούς, την ισόρροπη φορολόγηση και την ομαλοποίηση της αγοράς που έχει απορρυθμιστεί εντελώς και η όποια ευθυγράμμισή της σύμφωνα με τους νόμους της αγοράς, φαντάζει ακόμη πολύ μακριά.
Ζητούμε να πληροφορούνται οι πολίτες για τον πραγματικό ρόλο που έχει διαδραματίσει στην κατάσταση που έχουμε βρεθεί ως Χώρα, η ανεξάρτητη δικαστική εξουσία που ορίζεται από το Σύνταγμα και αν πράγματι παρεμβαίνει εκεί που επιβάλλεται , χωρίς εξαρτήσεις και συντεχνιακά οφέλη.
Ζητούμε τη διαφάνεια της δημόσιας ζωής και την αξιοποίηση των εντίμων και ικανών Ελλήνων.

Ζητούμε την αυτοκάθαρση του πολιτικού συστήματος και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς.
Ίσως όσα ζητούμε φαντάζουν πολλά και δύσκολα, αλλά εδώ που φτάσαμε είναι απολύτως αναγκαία και ιδιαιτέρως χρήσιμα.
Τα όσα βιώνει η δική μας γενιά, δεν περικλείει πολιτικά χρώματα, αλλά μόνο την αναγκαιότητα επίλυσης και διεξόδων.

Κατόπιν αυτών, ζητώ τόσον εγώ όσο και οι συμπατριώτες μου, απαντήσεις για το δέον γενέσθαι, από όλους τους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος της Μεσσηνίας , είτε ευρίσκονται στην Κυβερνητική πλευρά που ομολογουμένως σηκώνει και το βαρύ φορτίο της υλοποίησης, είτε στις αντιπολιτεύσεις που επιβάλλεται να συνθέτουν και όχι να διχάζουν!

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Παρασκευή 2 Αυγούστου και ώρα 14:00 η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του δήμου στην Κυπαρισσία.

Στην πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος της οικονομικής ΕΔπιτροπής Ευστάθιος Ανδρινόπουλος περιλαμβάνονται για συζήτηση και λήψη απόφασης τα παρακάτω θέματα:

1) Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης κι απευθείας ανάθεση του έργου «Αντικατάσταση πλακιδίων 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων».
2) Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και καθορισμός όρων πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια υδραυλικών υλικών συντήρησης – επέκτασης υδραγωγείου Δ.Ε. Φιλιατρών.
3) Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και καθορισμός όρων πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια θραυστών υλικών λατομείου Δ.Ε. Γαργαλιάνων.
4) Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και καθορισμός όρων πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια θραυστών υλικών λατομείου Δ.Ε. Φιλιατρών.
5) Καθορισμός όρων πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια υδραυλικών υλικών συντήρησης – επέκτασης υδραγωγείου Δ.Ε. Γαργαλιάνων.
6) Καθορισμός όρων πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού συντήρησης
δημοτικού φωτισμού Δ.Ε. Γαργαλιάνων.
7) Αποδέσμευση ποσών προτάσεων ανάληψης δαπάνης.


Σε ετοιμότητα η ΠΕ Μεσσηνίας για τον καύσωνα.

Σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η Ε.Μ.Υ, από Δευτέρα 29-07-2013 ως 31-07-2013, αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες (καύσωνας).

Το Τμήμα Πολιτικής .......

Προστασίας της Π.Ε.Μ. βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας, έχει ενημερώσει με sms όλους τους Δήμους και τους εμπλεκόμενους φορείς.
Επιπροσθέτως η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας θα διαθέτει το κλιματιζόμενο Αμφιθέατρο ¨Αλέξανδρος Κουμουνδούρος¨ στο Διοικητήριο, οδός Αριστομένους, για την ανακούφιση των πολιτών, από Δευτέρα 29-07-2013 ως και Τετάρτη 31-07-2013, από τις 08:00 πμ έως τις 08:00 μμ.

Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως βρέφη, νήπια, ηλικιωμένους και άτομα με ιδιαίτερα προβλήματα υγείας.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή όλων των πολιτών.

Μουζάκι: Η Δε γυνή να φοβήται τον Ανδρα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο.
Μέχρι τον Οκτώβριο η αξιολόγηση των ΟΤΑ

Σύμφωνα με ίδιες πληροφορίες, «πλοηγός» στην όλη διαδικασία θα είναι η διαδικασία αξιολόγησης των 14 ΟΤΑ (Αθηναίων, Αμφιλοχίας, Έδεσσας, Θεσσαλονίκης, Καλλιθέας, Λαρισαίων, Λευκάδας, Λεβαδέων, Λίμνης Πλαστήρα, Σκύρου, Κω και τις Περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας) που έχει ξεκινήσει από το Μάιο και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος θεωρούν ότι η διαδικασία θα .........

«τρέξει» πιο γρήγορα αμέσως μετά καθώς οι συγκεκριμένοι ΟΤΑ θα λειτουργήσουν ως «πρότυπα» για τους αντίστοιχους υπόλοιπους. Για παράδειγμα ένας αστικός δήμος 100.000 κατοίκων θα προχωρήσει σε αντίστοιχο οργανόγραμμα και, βεβαίως, καταργήσεις θέσεων, με αυτόν του Δήμου Καλλιθέας που είναι ένας από τους 12 ΟΤΑ στους οποίους εφαρμόζεται πιλοτικά η αξιολόγηση.

Έμφαση στα διεθνή στάνταρντ

Παράλληλα το υπουργείο Εσωτερικών θα δώσει έμφαση στα διεθνή στάνταρντ για τον αριθμό του προσωπικού στους ΟΤΑ ανά τομέα. Για παράδειγμα αν σε αστικό δήμο 50.000 κατοίκων ο τομέας καθαριότητας, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα έχει 50 άτομα προσωπικό κι ένας αντίστοιχος ελληνικός δήμος έχει 100, όσοι υπάλληλοι «περισσεύουν» θα μετακινηθούν είτε εσωτερικά σε άλλες υπηρεσίες του δήμου είτε, το πιθανότερο, σε γειτονικούς δήμους, που ο τομέας καθαριότητας έχει ελλείψεις σε προσωπικό.

Πάντως, οι επιτελείς του υπουργείου Εσωτερικών με βάση τα σημερινά δεδομένα δεν μπορούν να προχωρήσουν σε εκτιμήσεις πόσοι από τους περίπου 70.000 υπάλληλους της αυτοδιοίκησης θα θεωρηθούν υπεράριθμοι και μέσω της διαθεσιμότητας:

1) Θα μετακινηθούν εσωτερικά στους δήμους τις περιφέρειές τους.

2) Θα μετακινηθούν σε γειτονικούς ΟΤΑ.

3) Θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Ευχαριστήριο μήνυμα Αναγνώστη προς το Φιλιατρά News

ΧΑΙΡΕΤΕ
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ.
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΞΙΕΠΑΙΝΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.
ΠΑΝΑΓΟΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Υ.Γ
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ.......

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ
ΠΑΝΑΓΟΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Δήμου Τριφυλίας 2013

Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ για άλλη μια χρονιά συνδιοργανώνει μαζί με πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού του 2013. Το κάνει για να προβάλλει το τόσο σημαντικό έργο τους.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το καλοκαίρι του 2013 τυπώθηκε τώρα αν και οι εκδηλώσεις που υποστηρίζει η Επιχείρηση έχουν οριστικοποιηθεί από τις αρχές Ιουλίου.

Η καθυστέρηση οφείλεται ......

στο ότι σε κάποιες εκδηλώσεις άργησαν να προσδιοριστούν με ακρίβεια οι ημερομηνίες από τους συνδιοργανωτές.

Το φυλλάδιο περιλαμβάνει τις εκδηλώσεις που υποστηρίζει η Κοινωφελής Επιχείρηση αλλά και εκδηλώσεις που οι φορείς τους ζήτησαν να συμπεριληφθούν προκειμένου να γίνουν γνωστές στο κοινό. Περιέχει επίσης τις ταινίες του θερινού κινηματογράφου. Δεν είναι μόνο ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων αλλά και ένα έντυπο καταγραφής δράσεων φορέων που δραστηριοποιούνται στην Τριφυλία.

Ευχαριστούμε όσους άκοπα μοχθούν για να υπάρχει πολιτιστική δραστηριότητα στην Τριφυλία. Ευχόμαστε σε όλους σας καλό το υπόλοιπο καλοκαίρι.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΔΕΙΤΕ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ UPOLOAD CENTER ΜΑΣ.


Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 29 Ιουλίου έως και 04 Αυγούστου 2013 εφημερεύει το φαρμακείο:

Άλκη Ξύγκα

Tηλ: 2761 0 33 560
Κιν. 697 - 76 92 544


Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013

Aφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι από τον Συλλόγο για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας

Για τρίτη συνεχή χρονιά το Δ.Σ. του Συλλόγου για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας διοργανώνει εκδήλωση - αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι το Σάββατο 10 Αυγούστου 2013 και ώρα 10.00μμ στο πάρκο του 2ου Νηπιαγωγείου δίπλα στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.

Η εκδήλωση «Ρεμπέτικη Ιστορία» είναι ένα μουσικό ταξίδι στους .......

δρόμους του ρεμπέτικου! Στην ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού, που έχεις βαθιές ρίζες στο Βυζάντιο και ήρθε στη χώρα μας μετά την καταστροφή της Σμύρνης.

«Το ρεμπέτικο τραγούδι είναι ένα είδος ελληνικού λαϊκού τραγουδιού που έχει τις ρίζες του από την εποχή του Βυζαντίου. Αρχικά, εξέφραζε κοινωνικές ομάδες που ζούσαν στις φτωχογειτονιές των αστικών κέντρων και τα τραγούδια του ήταν απαγορευμένα, από την άρχουσα τάξη της εποχής, αλλά με το πέρασμα του χρόνου ολοένα και περισσότεροι σιγοτραγουδούσαν διάφορους σκοπούς από αυτά τα τραγούδια. Το ρεμπέτικο έγινε η έκφραση του πόνου, της αδικίας, της φτώχειας, της ανέχειας του λαού. Αγαπήθηκε και τραγουδήθηκε! Έγινε η αναφορά της κοινωνικής κατάστασης, του λαϊκού κόσμου!»

Το Σάββατο 10 Αυγούστου, μια νύχτα όπως παλιά, στη γειτονιά, με καλή παρέα, με χαμόγελο, με χαρούμενη διάθεση, με κέφι, με τραγούδι και χορό! Μια νύχτα μαζί με τους κατοίκους της Άνω Πόλης και τους φίλους της Κυπαρισσίας και της περιοχής, συντροφιά με ρεμπέτικα τραγούδια από γνωστούς ρεμπέτες, όλοι οι Απανωπολίτες και οι φίλοι που αγαπάνε την Άνω Πόλη σμίγουμε πάλι στην εκδήλωση!

Μια εκδήλωση - αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι, για να μιλήσουμε, να διασκεδάσουμε, να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε και να περάσουμε καλά αφήνοντας για λίγο στην άκρη τα προβλήματα τις καθημερινότητας και της κρίσης. Στην εκδήλωση θα γίνονται μικρές αφηγήσεις για το ρεμπέτικο τραγούδι και θα αναβιώσει η παραγγελιά! Σας περιμένουμε στο πάρκο του 2ου Νηπιαγωγείου, δίπλα στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας, το Σάββατο 10 Αυγούστου στις 10μμ