Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Aφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι από τον Συλλόγο για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας

Για τρίτη συνεχή χρονιά το Δ.Σ. του Συλλόγου για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας διοργανώνει εκδήλωση - αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι το Σάββατο 10 Αυγούστου 2013 και ώρα 10.00μμ στο πάρκο του 2ου Νηπιαγωγείου δίπλα στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.

Η εκδήλωση «Ρεμπέτικη Ιστορία» είναι ένα μουσικό ταξίδι στους .......

δρόμους του ρεμπέτικου! Στην ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού, που έχεις βαθιές ρίζες στο Βυζάντιο και ήρθε στη χώρα μας μετά την καταστροφή της Σμύρνης.

«Το ρεμπέτικο τραγούδι είναι ένα είδος ελληνικού λαϊκού τραγουδιού που έχει τις ρίζες του από την εποχή του Βυζαντίου. Αρχικά, εξέφραζε κοινωνικές ομάδες που ζούσαν στις φτωχογειτονιές των αστικών κέντρων και τα τραγούδια του ήταν απαγορευμένα, από την άρχουσα τάξη της εποχής, αλλά με το πέρασμα του χρόνου ολοένα και περισσότεροι σιγοτραγουδούσαν διάφορους σκοπούς από αυτά τα τραγούδια. Το ρεμπέτικο έγινε η έκφραση του πόνου, της αδικίας, της φτώχειας, της ανέχειας του λαού. Αγαπήθηκε και τραγουδήθηκε! Έγινε η αναφορά της κοινωνικής κατάστασης, του λαϊκού κόσμου!»

Το Σάββατο 10 Αυγούστου, μια νύχτα όπως παλιά, στη γειτονιά, με καλή παρέα, με χαμόγελο, με χαρούμενη διάθεση, με κέφι, με τραγούδι και χορό! Μια νύχτα μαζί με τους κατοίκους της Άνω Πόλης και τους φίλους της Κυπαρισσίας και της περιοχής, συντροφιά με ρεμπέτικα τραγούδια από γνωστούς ρεμπέτες, όλοι οι Απανωπολίτες και οι φίλοι που αγαπάνε την Άνω Πόλη σμίγουμε πάλι στην εκδήλωση!

Μια εκδήλωση - αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι, για να μιλήσουμε, να διασκεδάσουμε, να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε και να περάσουμε καλά αφήνοντας για λίγο στην άκρη τα προβλήματα τις καθημερινότητας και της κρίσης. Στην εκδήλωση θα γίνονται μικρές αφηγήσεις για το ρεμπέτικο τραγούδι και θα αναβιώσει η παραγγελιά! Σας περιμένουμε στο πάρκο του 2ου Νηπιαγωγείου, δίπλα στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας, το Σάββατο 10 Αυγούστου στις 10μμ


Φιλιατρά: Και νέα Διακοπή νερού σήμερα το πρωί.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Και νέα διακοπή νερού θα έχουμε σήμερα το πρωί της Κυριακής από τις 10 έως τις 12 το μεσημέρι λόγο βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Αν και η χθεσινοβραδινή διακοπή της υδροδότησης αποκαταστάθηκε σήμερα το πρωί και όχι το μεσημέρι όπως είχε ανακοινωθεί, εν τουτοις λόγο βλάβης απαιτείται ξανά διακοπή νερού αυτή την φορά για δυο ώρες όπως ανακοινώθηκε.
Άντε να δούμε τι θα γίνει με αυτό το βιολί....


Μεσσηνία: Ο χάρτης των τριών τοπικών πρωταθλημάτων.

Η ΕΠΣΜ ανακοίνωσε σήμερα τις ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στα τρία τοπικά πρωταθλήματα.

Στην Α” και τη Β” τοπική .......

δεν έγινε κάποια έκπληξη και τελικά όλες οι ομάδες δήλωσαν συμμετοχή, ενώ στη Γ” τοπική υπήρξαν ορισμένες αποχωρήσεις. Συγκεκριμένα δεν δήλωσαν συμμετοχή και δεν θα λάβουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα τα Ενωμένα Σωματεία, ο Δημάκειος Ταϋγέτου και ο Ερμής Καλαμάτας.

Απεναντίας επανήλθε ο Αχιλλέας Αβραμιού και ακόμη όπως ανακοίνωσε η Ενωση «για τα σωματεία που ιδρύθηκαν το 2013 και δεν έχει ολοκληρωθεί η αναγνώριση τους από την ΕΠΟ, θα γίνει δεκτή η δήλωση τους όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αναγνώρισης τους και εφόσον γίνουν πριν από την κλήρωση των αγώνων».
Αυτό σημαίνει πως μέχρι τις 12 Αυγούστου που θα πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις θα προστεθούν στη Γ” τοπική ορισμένα σωματεία.

Ας δούμε τα σωματεία που θα λάβουν μέρος στα πρωταθλήματα:

Α” ΤΟΠΙΚΗ (16 ομάδες)
Εθνικός Μελιγαλά, Εράνη, Πάμισος, Α.Ο. Κυπαρισσίας, Σπερχογεία, Ολυμπιακός Καλαμάτας, Δώριο, Τέλλος Αγρας, Αστέρας Αρφαρών, Ομόνοια, Απόλλωνας Καλαμάτας, Α.Ο. Φαραί, Α.Ο. Διαβολιτσίου, Μεθώνη, Τσικλητήρας Πύλου, Ανδρούσα.

Β” ΤΟΠΙΚΗ (28 ομάδες σε 2 ομίλους)
Ασπρόχωμα, Α.Ε. Αβίας, Αίαντας, Απόλλωνας Πεταλιδίου, Πανθουριακός, Πανιώνιος, Ακρίτας Κορώνης, Αστέρας Μικρομάνης, Πατίστα, Μάνεση, Χανδριναϊκός, Παπαφλέσσας Χώρας, Ηρακλής Καλαμάτας, Βλαχόπουλο, Μιλτιάδης, Δόξα Καλαμάτας, Ολυμπιακός Ανάληψης, Καλλιθέα, Α.Ε. Λογγάς, Νέος Αρις, Παναθηναϊκός Καλαμάτας, Ηρακλής Κυπαρισσίας, Κεραυνός Καλαμάτας, Νίκη Πλάτης, Αστέρας Βαλύρας, Βέργα, Παπαφλέσσας Αμφειας, Αρις Καλαμάτας.

Γ” ΤΟΠΙΚΗ (23 ομάδες σε 2 ομίλους)
Θύελλα Χαροκοπιού, Στενωσιά, Ατρόμητος Πλατύ, Χατζή, Θησέας, ΠΑΟ Καλού Νερού, Α.Ε. Μάνης, ΠΑΟ Καλαμάτας, Πράσινα Πουλιά, ΑΕΚ Καλαμάτας, Διόδια, Α.Ε. Γαργαλιάνων, Αιθαία, Ικαρος, Νέδουσα Αλαγονίας, Δαναός, Νέστορας Πύλου, Αναγέννηση Παραλίας, Αμφιθέα, Διαγόρας Κοπανακίου, Θύελλα Παραλίας, Πανευαϊκός, Αχιλλέας Αβραμιού.

taklin.gr

Οι απολύσεις πυροδοτούν εκλογικά σενάρια

Το θερμό φθινόπωρο που έρχεται φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Οι κοινωνικές εντάσεις που προκαλεί η εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας δημιουργούν συνθήκες πολιτικής αστάθειας σε συνδυασμό με τον εύθραυστο χαρακτήρα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε .........

αναλυτικά σε σύσκεψη συνεργατών του πρωθυπουργού η πιθανότητα να μην αντέξει η κυβέρνηση, ειδικά εφόσον η Τρόικα εξακολουθήσει να δείχνει αδιαλλαξία και τιμωρητική διάθεση.

Το «παρών» των βουλευτών της ΝΔ Ν. Κακλαμάνη και Δ. Κυριαζίδη στην τροπολογία για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών με μεταπτυχιακά και η αναγκαστική αλλαγή θερινού τμήματος για τους βουλευτές Γ. Βλάχο (ΝΔ) και Θ. Τζάκρη (ΠΑΣΟΚ) προκειμένου να μην καταψηφίσουν είναι ενδεικτική της δυσκολίας που θα υπάρξει σε οποιαδήποτε επόμενη ψηφοφορία στη Βουλή, εφόσον αφορά τέτοιου είδους ζητήματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάρης Κουκουλόπουλος που καταψήφισε το άρθρο του πολυνομοσχεδίου για τη δημοτική αστυνομία δεν έχει καν αντικατασταθεί στη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο δείχνει την αμηχανία και τη δυσκολία της ηγεσίας να ελέγξει την κοινοβουλευτική ομάδα.

Άλλωστε, η δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ότι η Τρόικα παίζει με την πολιτική σταθερότητα, δεν αποτύπωνε απλώς τις προσωπικές του σκέψεις αλλά τη νέα στρατηγική της κυβέρνησης που θα επιχειρήσει να πολιτικοποιήσει τη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές, προειδοποιώντας ότι όσο πιέζουν τόσο πιο κοντά φέρνουν τις κάλπες.

Aftodioikisi.gr

Στις 18 και 25 Μαΐου 2014 οι δημοτικές εκλογές χωρίς χρίσματα

Μία εβδομάδα πριν από τις 25 Μαΐου 2014, θα γίνουν τελικά, οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Συγκεκριμένα, .......

προκειμένου ο β΄ γύρος να διεξαχθεί στις 25 Μαΐου, ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές ο α΄ γύρος θα πραγματοποιηθεί την προηγούμενη Κυριακή 18 Μαΐου.

Αυτοδιοικητικές εκλογές χωρίς χρίσματα

Στα κομματικά επιτελεία έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η τάση που διαμορφώνεται μέχρι στιγμής στο εσωτερικό της κυβέρνησης είναι υπέρ της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης αποπολιτικοποίησης αυτής της αναμέτρησης, με την ενθάρρυνση υποψηφιοτήτων που θα εμφανιστούν ως ανεξάρτητες.

Το πρόβλημα αφορά κυρίως το ΠΑΣΟΚ που θα χάσει σημαντικό αριθμό δυνάμεων και δεν θα ήθελε αυτό να καταγραφεί. Ηδη, δήμαρχοι και περιφερειάρχες που εξελέγησαν με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να παρουσιαστούν ως υπερκομματικοί στις τοπικές κοινωνίες προσπαθώντας να βρουν κώδικα συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ και πάντως να διαχωρίσουν τη θέση τους από τη Χαριλάου Τρικούπη και τη συγκυβέρνηση.

Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της ενδιαφέρεται έντονα για τους Δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αλλά δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να μοιράσει γαλάζια χρίσματα σε όλη την επικράτεια γνωρίζοντας ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με αντάρτικα.

Ένα ερώτημα που δεν έχει ακόμη απαντηθεί είναι εάν τα κόμματα της συμπολίτευσης θα κάνουν κοινή επιλογή υποψήφιου σε κάποιες περιπτώσεις και, αν ναι, σε ποιες. Φαίνεται πως οι ηγεσίες εξετάζουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά οι αντιδράσεις από κάτω προς τα πάνω αναμένονται έντονες, ειδικά καθώς η γαλάζια βάση παραμένει ενοχλημένη από τον πολιτικό εναγκαλισμό Σαμαρά-Βενιζέλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει και αυτός προβλήματα, παρά τη δυναμική του ως αξιωματική αντιπολίτευση, επειδή δεν έχει στελέχη με εκτόπισμα σε τοπικό επίπεδο. Επομένως, η Κουμουνδούρου αναζητά πιθανούς υποψήφιους στη δεξαμενή των απογοητευμένων του ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτό προκαλεί αντιδράσεις στον κομματικό μηχανισμό που δεν θέλει να δίνεται προβάδισμα σε «δάνειες δυνάμεις».