Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΒΙΒΗ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ

Αγαπητή μας κυρία Παντελάκη.

Εστω ότι σε μερικές μέρες, σε κάποιο χωριό του Δήμου Τριφυλίας Χωριό του πρώην (δυστυχώς) Δήμου Φιλιατρών) θα γίνει πανηγύρι και θα θέλαμε και την συμμετοχή της Φιλαρμονικής των Φιλιατρών.
Θα μπορούσε .....

να έρθει;
Εκτός από το κέρασμα στα παιδιά που θα παίξουν κλπ κλπ, θα κοστίσει τίποτα;; Αν ναι, τι θα κοστίσει όλο το νιτερέσο;
Θα μας τιμούσε ιδιαίτερα μια απάντηση σας που θα είναι προϊόν του υπερπολύτιμου χρόνου σας....

27 Ιουλίου 2013: μεγάλο λαϊκό πανηγύρι στη Βάλτα Τριφυλίας

Όπως κάθε χρόνο η Βάλτα γιορτάζει στις 27 Ιουλίου 2013 την κοίμηση του Πολιούχου της Μεγαλομάρτυρα Παντελεήμονος του Ιαματικού.

Το βράδυ της Παρασκευής 26 Ιουλίου παραμονή της εορτής, θα γίνει εσπερινός και περιφορά της εικόνας του Αγίου στους δρόμους του χωριού.

Το Σάββατο ...........

27 Ιουλίου θα γίνει η πρωινή λειτουργία στην εκκλησία του χωριού. Το βράδυ μετά τις 22:00 θα ακολουθήσει μεγάλο λαϊκό πανηγύρι, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάλτας, στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου του χωριού με τη συνοδεία Γουρουνοπούλας κρύας μπύρας και κρασιού!

valta Trifylias

Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Δευτέρα 29 Ιουλίου και ώρα 14:00 η οικονομική Επιτροπή τοπυ Δήμου Τριφυλίας.
Στην πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής Ευστάθιος Ανδρινόπουλος περιλαμβάνονται τα παρακάτω θέματα για συζήτηση και λήωη απόφασης:


1) Έγκριση δαπάνης μετακίνησης και συμμετοχής υπαλλήλων του Δήμου Τριφυλίας, σε επιμορφωτικό σεμινάριο.
2) Έγκριση δαπάνης μετακίνησης υπαλλήλου του Δήμου Τριφυλίας για συμμετοχή σε επιμορφωτικό σεμινάριο.
3) Έγκριση ανάληψης δαπανών και ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας, οικ. έτους 2013.
4) Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης κι απευθείας ανάθεση του έργου «Βελτίωση αγροτικών οδών Αυλώνας-Καλίτσαινας-Πλατανίων».
5) Αποδέσμευση ποσών προτάσεων ανάληψης δαπάνης.
6) Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και καθορισμός όρων πρόχειρου διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «Δημοτική Οδοποιία Κυπαρισσίας».
7) Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και καθορισμός όρων ανοικτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «Συνδέσεις Δικτύου Ύδρευσης Δ.Κ. Φιλιατρών».
8) Ορισμός δικηγόρου για διερεύνηση τυχόν αστικών αξιώσεων του Δήμου ένεκα της εν λόγω προμήθειας λαμπτήρων.

Π.Ε. ΜΕσσηνίας: Από δευτέρα η υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση Ειδικών Αδειών Αλιείας

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι ξεκινάει τη Δευτέρα 29/07/2013 η υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση Ειδικών Αδειών Αλιείας μεγάλων πελαγικών ψαριών –Τόνου και Ξιφία για το αλιευτικό έτος 2014.

Οι ενδιαφερόμενοι ......

πλοιοκτήτες θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο Τμήμα Αλιείας, γραφείο 223, της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας έως και τις 26/08/2013.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2721361222.

«Σπάει» σε τρία κομμάτια η ΔΕΗ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου με την οποία επικυρώνεται το πρόγραμμα αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, με βάση τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι της τρόικας και προβλέπονται στο μνημόνιο.

Συγκεκριμένα, η ........

πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου προβλέπει την έναρξη της ιδιωτικοποίησης της 100% θυγατρικής της ΔΕΗ (του ΑΔΜΗΕ), στον οποίο έχει περιέλθει το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε αυτή να ολοκληρωθεί το 2014. Αρχικά θα πωληθεί το 49% και το management και κατόπιν το υπόλοιπο του ΑΔΜΗΕ.

Σε ό,τι αφορά την λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ» σε αυτή θα μεταβιβαστούν μονάδες ηλεκτροπαραγωγής (περίπου το 30% της Επιχείρησης) ώστε να διατεθεί για πώληση το 2015. Κατόπιν θα ακολουθήσει η διάθεση ποσοστού 17% των μετοχών της ΔΕΗ που θα έχει απομείνει στο ελληνικό δημόσιο (2016).

Euro2day

Η ΣΥΛΛΗΨΗ AΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕ ΤΟ Δ.Σ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ. [ VIDEO ]

Από το KopanakiNews

Για …ψύλλου πήδημα μας πάνε στον Εισαγγελέα, κατάγγειλε ο Δήμαρχός μας Κώστας Κόλλιας, με αφορμή την σύλληψη του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καστούλα, για φωτιά στον σκουπιδότοπο Γαργαλιάνων. Δυστυχώς …δεν συνέλαβαν κανένα, εδώ και πολλά χρόνια για στις πυρκαγιές στο Αλιμάκι.
(Γνωρίζουμε για την ομαδική αθώωση των Δημάρχων Τριφυλίας)

Δεν είναι ο κ. Κατσούλας ο ένοχος της υπόθεσης, είναι όλο το ........

Δημοτικό συμβούλιο ή μάλλον όλα τα Δημοτικά συμβούλια και Τριφυλίας, αλλά και Κυπαρισσίας και Γαργαλιάνων που χρόνια τώρα δεν κάνουν τίποτα για τις φωτιές στις χωματερές. Δεν φταίνε οι συμπολίτες μας αν η καταγγελία τους στον εισαγγελέα ήταν …υπερβολική ως προς την χρονική διάρκεια της πυρκαγιάς, γιατί το αδίκημα αφορά την πρόληψη τέλεσης του γεγονότος (Ακούστε τι ρωτά ο κ. Καλκαβούρας).

Όλοι ξέρουμε τους ενόχους. Αθίγγανοι που βάζουν φωτιές για να μαζέψουν παλιοσίδερα, αλλά και …τουλάχιστον παλιότερα, Δήμους …ναι με εντολή Δημάρχων, για να …πέφτει το επίπεδο των σκουπιδιών και να μην …γεμίζουν οι χωματερές και φυσικά οι κωλυσιεργίες της Περιφέρειας.

Ένας ακόμα ένοχος, είναι ο Δήμος Καλαμάτας, που έχει γεμίσει όλα τα ποτάμια αλλά και τα λαγκάδια και τις χωμετερές μας με τα σκουπίδια του. Το καταγγέλει δημοτικός σύμβουλος, το κατάγγειλε και το παρόν blog (kopanakinews), σε παλαιότερο ρεπορτάζ του, με σχετικές φωτογραφίες:



Υπερψηφίστηκε με τροπολογίες το άνοιγμα των καταστημάτων Κυριακές

Υπερψηφίστηκε τελικά, το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που έβγαλε: 52 «ναι» και 44 «όχι» σε σύνολο 96 ψηφισάντων βουλευτών λόγω της σύνθεσης του Θερινού Τμήματος της Βουλής.
Με τις τρεις τροπολογίες που συμπεριέλαβε ο υπουργός .......

κ. Χατζηδάκης, εκφράστηκε η αποδοχή του νομοσχεδίου από τον εμπορικό κόσμο.

Να σημειωθεί ότι την ύστατη ώρα στη βουλή κατατέθηκε τροπολογία 25 βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με την οποία, οι συμβεβλημένοι με σύμβαση franchise να μπορούν να ανοίγουν τις Κυριακές. Η τροπολογία, παρ΄ ότι ήταν εκπρόθεσμη, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης την αποδέχθηκε. Τέθηκε σε ονομαστική ψηφοφορία, κατά την οποία υπήρξαν βουλευτές (Τ. Κουίκ και Β. Οικονόμου) που την υπερψήφισαν ενώ καταψήφισαν το άρθρο για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές... Από την αντιπολίτευση, εκφράστηκαν έντονες αντιδράσεις για την «εξυπηρέτηση των αλυσίδων»

Ο πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης που έγινε δέκτης παραπόνων από την αντιπολίτευση, απάντησε ότι επιτρέπεται από τον Κανονισμό του Κοινοβουλίου και ότι εφόσον την αποδέχεται η κυβέρνηση, θα ετίθετο σε ονομαστική ψηφοφορία, όπως και έγινε και τελικά η τροπολογία υπερψηφίστηκε.

Eklogika.gr

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 24-7-2013 ]




Κέντρο Δήμητρα Κυπαρισσίας: 3ημέρο μελισσοκομίας 2013


Επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την Τυποποίηση – Εμπορία – Μάρκετινγκ των προϊόντων μελιού, για τα σπουδαιότερα Μελισσοκομικά Φυτά καθώς τον τρόπο παραγωγής προϊόντων κυψέλης κατά τη διάρκεια του ταχύρυθμου εκπαιδευτικού τριημέρου που υλοποιεί ο ΕΛ.Γ.Ο «ΔΗΜΗΤΡΑ» .

Η εκπαίδευση θα γίνει στις εγκαταστάσεις του ...........

Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας στις 7,8 & 9 Αυγούστου 2013. Η διάρκεια της εκπαίδευσης θα είναι 5 ώρες ημερησίως από τις 8:30-13:30.
Εκπαιδευτής θα είναι η Γεωπόνος κα Γούναρη Σοφία.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Προϊστάμενο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας κ. Τσουμάνη Γεώργιο στα τηλέφωνα 27610- 22116, 6934796092.


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 24ης Ιουλίου 2013