Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Τρίτεκνοι Μεσσηνίας: Τροποποίηση της διάταξης που αφορά την διαθεσιμότητα των γονέων τριών τέκνων

O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ενημερώνει ότι μετά από συντονισμένες ενέργειες του Συλλόγου ,της Περιφερικής Ένωσής Τριτέκνων Πελοποννήσου και της Πανελλήνιας Ένωσης καταφέραμε την τροποποίηση της διάταξης που αφορά την διαθεσιμότητα των γονέων τριών τέκνων που εργάζονται στο δημόσιο τομέα .Συγκεκριμένα ο κος Κυριάκος Μητσοτάκης (Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης)ανέφερα τα εξής:..........

΄΄...Θα ήθελα να καταθέσω κάποιες τελευταίες νομοτεχνικές βελτιώσεις η σημαντικότερη εκ των οποίων αφορά ένα αίτημα το οποίο κατατέθηκε από αρκετούς συναδέλφους, αρκετών κομμάτων σχετικά με την ενδεχόμενη δυνατότητα να εξαιρεθούν οι τρίτεκνοι από την διαδικασία της διαθεσιμότητας.
Κατά συνέπεια, το Υπουργείο ανταποκρινόμενο σε αυτό το αίτημα προσθέτει στην παράγραφο 2 του άρθρου 99 την εξής φράση: «Οι τρίτεκνοι υπάλληλοι μετατάσσονται ή μεταφέρονται κατά προτεραιότητα. Με απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθορίζονται εισοδηματικά και άλλα κριτήρια καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης»΄΄.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους βουλευτές του Ελληνικού κοινοβούλιο που έστω και την ύστατη ώρα έκαναν μια κίνηση καλής θέλησης σε μια κοινωνική ομάδα που το 35% των οικογενειών είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και σε μια χώρα που είναι η τρίτη πιο γερασμένη στο κόσμο.


ΑΒ Βασιλόπουλος 15ήμερο προσφορών από 18 έως 31 Ιουλίου




ΑΒ FOOD MARKET ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
Π.Γ. Αλεξανδρόπουλος Μ.Ε.Π.Ε.
1ο Χιλιόμετρο Εθνικής οδού Φιλιατρών - Κυπαρισσίας
Τηλ: 2761 0 33835

Δείτε παρακάτω το φυλλάδιο προσφορών ...........

(από 18 έως 31 Ιουλίου).
Το ίδιο φυλλάδιο μπορείτε να το δείτε πιο άνετα και πιο εύκολα αλλά και να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας πατώντας εδώ (κλίκ)



Π.Ε. Μεσσηνίας: Σύσκεψη για το 1ο Αντάμωμα των Απανταχού Μεσσηνίων

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013 στην αίθουσα «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΩΤΕΑΣ» του Διοικητηρίου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά και με τη συμμετοχή του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Κώστα Κόλλια, του Γενικού Γραμματέα της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας κ. Παναγιώτη Μπαζίγου, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Αμφικτυονίας και της Οργανωτικής Επιτροπής , για την οργάνωση του πρώτου Διήμερου Ανταμώματος των Απανταχού Μεσσηνίων.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλες οι οργανωτικές λεπτομέρειες ......

της εκδήλωσης αυτής βάσει του προγράμματος .Το Σάββατο 20 Ιουλίου 2013 θα πραγματοποιηθεί Πέρασμα της Νέδας από τα Πλατάνια .Την Κυριακή 21 Ιουλίου 2013 στα Πλατάνια Τριφυλίας ,στο « Ανοικτό Θέατρο Νότα Αρνόκουρου» θα λάβει χώρα η κεντρική εκδήλωση του Ανταμώματος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης και συμπρόεδρος της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας κ. Αλευράς εξέφρασε την πεποίθηση ότι το 1ο Αντάμωμα των Απανταχού Μεσσηνίων θα αποτελέσει την απαρχή για την περαιτέρω σύσφιξη των δεσμών με τους ομογενείς ,φέρνοντας πιο κοντά όλους τους Μεσσήνιους της Διασποράς και όσους κατοικούν στην υπόλοιπη Ελλάδα, με τους Μεσσήνιους που κατοικούν εδώ στη Μεσσηνία. Τέλος εστάλη κάλεσμα προς όλους τους απανταχού Μεσσήνιους να συμμετέχουν στο Αντάμωμα.

Ικανοποιημένο το Επιμελητήριο Μεσσηνίας για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας εκφράζει την ικανοποίηση του, για την εξαγγελία και την προσωπική επιτυχία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για την συμφωνία Κυβέρνησης και Τρόικας, για μείωση του ΦΠΑ της εστίασης στο 13% από 1η Αυγούστου 2013 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013.

Ουσιαστικά αποτελεί αναπτυξιακό μέτρο που θα οδηγήσει στη ........

μείωση της ανεργίας, στην τόνωση του τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας.
Εφ’ όσον μετά την εφαρμογή του μέτρου τα έσοδα από τον ΦΠΑ εστίασης, εξελιχθούν θετικά, πρέπει να παραμείνει στο 13% και ταυτόχρονα να εξεταστούν μειώσεις σε όλο το τουριστικό πακέτο.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας καλεί τους επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού να φροντίσουν ώστε η μείωση του ΦΠΑ κατά 10% να περάσει στο σύνολο της στις τελικές τιμές των προϊόντων, δηλαδή στους καταναλωτές.

Επειδή, για το συγκεκριμένο θέμα έχει γίνει μεγάλη συζήτηση στην εφαρμογή του, κρίνεται η αξιοπιστία ολόκληρου του κλάδου της εστίασης.
Σαν Επιμελητήριο προτείνουμε την προσπάθεια καθιέρωσης ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο αυτόν που ισχύει στις ανταγωνίστριες χώρες.

Πιστεύουμε στο προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για τη Χώρα και αναμένουμε στο αίτημα μας που αφορά τα ΠΥΡΟΔΑΝΕΙΑ την προσωπική του παρέμβαση για την επίλυση του.

Επιστολή Αναγνώστριας: "Γι’ αυτό το Στόμιο σου θα ξαναρθώ…!"

Προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Είναι σκληρή η οικονομική κρίση που διαπερνά κάθε ίνα του κορμιού και του μυαλού μας, μέρα με τη μέρα… Όλα γίνονται δυσβάσταχτα, κάθε ώρα και πιο πολύ!
Λύσεις δε διαφαίνονται…!
Πόσα να αντέξει ο νους ακόμα;
Πόσα να σηκώσει .....

η ψυχή του απλού πολίτη;
Αλλά,… νάτο, δεν ξεχνιέται, είναι καλοκαίρι, υπάρχει μέσα μας, ένα γαλαζοπράσινο πέλαγος, ευτυχώς, μας περιμένει, λύση για όλους μας, καταφύγιο ψυχής και νου!
Η φυγή σε μια γωνιά, σε μια παραλία της ιδιαίτερης πατρίδας!
Εκεί θα πάμε, όλοι μας!

Εκεί, που το συναίσθημα δένει με την πελαγίσια ομορφιά και τις καλοκαιρινές βουτιές μας…
Εκεί, που το Ιόνιο μας χαμογελάει, εκεί, που μας καλεί για να μας διώξει τις σκέψεις από τη… μιζέρια του σήμερα, με υπόσχεση τη γαλήνη του, την ομορφιά του, την απεραντοσύνη του δικού του ορίζοντα!
Υπόσχεση για δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες εσωτερικούς μετανάστες, που ποθούν να ξαναδούν αυτήν την απεραντοσύνη.
Εκεί, στην παραλία του Στόμιου…!
Μα…, δεν υπάρχει Στόμιο πια, ρήμαξε κι αυτό μαζί με την Ελλάδα!
Χωρίς σκιά, χωρίς ένα κεντράκι για νερό, χωρίς καρέκλες, χωρίς τις προσδοκίες της γαλήνης που μας χάριζε.
Και… ο Λαγγούβαρδος, η Κυπαρισσία, είναι μακριά, θέλει πολύ βενζίνη πια, αλλά και ο Αγρίλης, παραμελημένος κι αυτός…

Γιατί κύριε Δήμαρχε;
Γιατί κύριοι του Δημοτικού Συμβουλίου;
Ό,τι και όποιος κι αν ήταν ο ανασταλτικός παράγοντας, σε σχέση με το Στόμιο, γιατί δεν τον αντιμετωπίσατε;
Γιατί δεν τον προβλέψατε;
Βουλές ανόητων ανθρώπων ή αδιαφορία της τοπικής αυτοδιοίκησης;

Τι άλλο πια θα συμβεί, που θα ξεριζώνει, όλο και πιο πολύ, την αγάπη του Έλληνα για την πατρίδα του;
Παρακάμπτουμε δεκάδες, ατέλειωτες, πανέμορφες παραλίες, για να ξανάρθουμε, να χαθούμε μέσα στα νερά του, κι εσείς το ξεχνάτε, αφήνοντας ρημαγμένη μια τέτοια ομορφιά;

Μα, οι παραλίες είναι ο λόγος που θα ξανάρθουμε, θα καταναλώσουμε στην τοπική αγορά, θα μιλήσουμε με συντοπίτες, θα δώσουμε και θα πάρουμε…
Μην αργείτε άλλο, μην αφήνεστε, έστω και τώρα, υλοποιείστε τα όνειρα τόσων κουρασμένων, αποκαμωμένων συμπατριωτών!

Γιώτα Τσαρμποπούλου
Λυκειάρχης

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 17-7-2013 ]




Εκδήλώση μνήμης στο κρυονέρι.

Παρακαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση μνήμης και τιμής που θα τελεστεί στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Κρυονερίου την Κυριακή 28 Ιουλίου 2013 στις 20:00
για τους πεσόντες στην Κύπρο το 1974.



Ο Δήμαρχος Τριφυλίας               Η εκπρόσωπος της Τ.Κ Κρυονερίου
Κωνσταντίνος Κόλλιας                       Ελένη Τσίρου-Μερκούρη


Τότε «ανέχεια», τώρα «φτώχεια»!..

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Οι Βουλευτές και Βουλευτίνες που ψήφισαν «ΝΑΙ» στο «πολυνομοσχέδιο» γνωρίζουν ότι αυξάνονται τα συσσίτια σε Ενορίες και Δήμους και οι ουρές αυτών που προσέρχονται για να φάνε ένα πιάτο φαγητό μακραίνουν ολοένα και περισσότερο, από εβδομάδα σε εβδομάδα, μήνα σε μήνα;
Λέει, κατηγορηματικά, το σχετικό .......

Ινδικό δίστιχο Tiruvalluvar's Tirukural, «ρωτήστε τι είναι πιο άθλιο από το να είσαι φτωχός, και η απάντηση είναι ότι μόνο η φτώχεια πονάει όπως η φτώχεια…»

Δεν το είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος, ούτε κανένας άλλος δικός μας Μητροπολίτης αλλά το κατέθεσε επιγραμματικά ο Αρχιεπίσκοπος της Βραζιλίας Dom Helder Camara, συνθέτοντας ένα σύγχρονο ‘σλόγκαν’:
«όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή…»
Αναφέρεται πολύ συχνά πια για να περνά απαρατήρητο στα ΜΜΕ (και ακόμη πιο συχνά και έντονα στα blogs) ότι λιποθυμούν από την πείνα πολλά Ελληνόπουλα μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας ενώ πολλά εγκαταλείπουν τα σχολεία τους…

Ήταν η εποχή της γενικευμένης«ανέχειας» για εμάς που γεννηθήκαμε στη δεκαετία του 1940 και παιδιά του Δημοτικού, κρατούσαμε το κύπελλο για να το γεμίσουν οι μαγείρισσες στη δεκαετία του 1950 με το βρασμένο γάλα (από σκόνη) που μας έδινε η UNRA και μαζί ένα κομμάτι σταφιδόψωμο πριν μπούμε για μάθημα στο σχολείο…
Ήμασταν τότε «φτωχοί» με την ευρύτερη έννοια της «ανέχειας», όχι ΟΛΟΙ βέβαια, αλλά σίγουρα οι περισσότεροι.

Τότε, όμως, τα εκατομμύρια Ελλήνων που ζούσαμε στην «ανέχεια» διαθέταμε μπόλικη αξιοπρέπεια (μεταξύ μας, οι βολεμένοι πάντα υπήρχαν όπως υπάρχουν και τώρα).
Τη δική μου γενιά την περιγράφει επιτυχημένα εκείνο που είχε πει ο Πρόεδρος της Αμερικής Lyndon Johnson εγκαινιάζοντας την εφαρμογή των Ομοσπονδιακών Δράσεων «προγράμματα κατά της φτώχειας»:
«Όταν ήμουν νέος, η φτώχεια ήταν κάτι τόσο κοινό που δεν ξέραμε ότι είχε και όνομα» .

«Η φτώχεια» έγραψε 25 αιώνες πριν ο Σταγειρίτης Αριστοτέλης, «είναι ο γονιός της επανάστασης και τους εγκλήματος» και όπως βλέπουμε στην δραματικά δοκιμαζόμενη πια Πατρίδα μας, το κοινό έγκλημα που αποφέρει μερικά ευρώ ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ ενώ μένουν στο απυρόβλητο πολλοί που ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΑΝ εναντίον της Ελληνικής Οικονομίας και των Ελλήνων με αποφάσεις και πράξεις που μας οδήγησαν εδώ που είμαστε…
Σε ένα λαό, στον Ελληνικό λαό, που έχυσε αίμα μπόλικο σε αγώνες για λευτεριά και αξιοπρέπεια, ειλικρινά αναρωτιέμαι μήπως οι σημερινοί ηγήτορές μας στις πολιτικές και οικονομικές δομές εξουσίας εφαρμόζουν αυτό που αποδίδεται στον Βίκτωρα Ουγκώ:
«Για να είσαι λεύτερος, πρέπει να μάθεις να είσαι φτωχός!»

Η δική μου γενιά, σε μικρότερο σίγουρα βαθμό και λιγότερη ένταση από τη γενιά των προσφύγων και ντόπιων γονιών μας, βίωσε για αρκετό χρονικό διάστημα τη «φτώχεια» διατηρώντας ακέραιο το αίσθημα της αξιοπρέπειας που δεν το μείωσε αυτό που ως «ανέχεια» χαρακτήριζε την αγαπημένη μας …Ψωροκώσταινα!
Καθώς περνούν οι μήνες και τα χρόνια της υποταγής μας ως Οικονομίας, ως Έθνους και ως Λαού στην περιβόητη τρόικα, αυξάνονται οι άνεργοι όλων των ηλικιών, αυξάνονται οι αριθμοί νέων επιστημόνων που μεταναστεύουν, βουλιάζουμε στην κατάθλιψη, υπενθυμίζω στη ‘Νέα-Συγκυβέρνηση» τη φράση που αποδίδεται στον Κάρολο Μαρξ:
«Καλύτερα ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος...»

 Πέρασε με 153 “ναι” το πολυνομοσχέδιο

Έπειτα από μία θυελλώδη συνεδρίαση η Βουλή υπερψήφισε το πολυνομοσχέδιο με 153 ψήφους υπέρ.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, το οποίο πέρασε με 153 ψήφους υπέρ από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Όλα τα άρθρα εγκρίθηκαν με .........

153 ψήφους (από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), εκτός από το άρθρο 81 που πήρε 152 ψήφους.

Εντύπωση προκάλεσαν η αρνητική ψήφος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Πάρη Κουκουλόπουλου στο άρθρο 81 που αφορά την Δημοτική Αστυνομία, αλλά και η απουσία του Απόστολου Κακλαμάνη που είχε πει ότι δεν θα ψήφιζε τα άρθρα για τις απολύσεις εκπαιδευτικών.

Απουσίασαν ακόμη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο Δημήτρης Κυριαζίδης της ΝΔ (ήταν στη Δράμα στην κηδεία της μητέρας του), οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στάθης Παναγούλης και Χαρά Καφαντάρη, αλλά και οι ανεξάρτητοι Γιώργος Κασαπίδης και Πάρις Μουτσινάς.
Η ΔΗΜΑΡ υπερψήφισε το άρθρο 14, ενώ οι Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Μαρία Γιαννακάκη και Μαρία Ρεπούση ψήφισαν και το άρθρο 30.

Υστερόγραφα

1ο Διήμερο αντάμωμα των Απανταχού Μεσσηνίων

Λίγες μέρες πριν το 10ο Τακτικό Συνέδριο και τη Γενική Συνέλευση μετά Αρχαιρεσιών, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑΣ που θα διεξαχθεί στο COSTA NAVARINO, το Σάββατο 3 Αυγούστου 2013, θα πραγματοποιηθεί στη Νέδα και τα Πλατάνια το Πρώτο Αντάμωμα των Απανταχού Μεσσηνίων το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιουλίου 2013. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.

Το διήμερο πρόγραμμα ....

περιλαμβάνει, το Σάββατο 20 Ιουλίου, το πέρασμα της Νέδας, το οποίο απευθύνεται κυρίως στους νέους με σκοπό να έρθουν σε επαφή οι απανταχού Μεσσήνιοι νέοι με ένα κομμάτι της ομορφιάς της φύσης της ιδιαίτερης πατρίδας όπως είναι το ποτάμι της Νέδας. Σημείο συνάντησης όσων επιθυμούν να συμμετέχουν θα είναι στις 10.00 πμ, τα Πλατάνια. Την Κυριακή 21 Ιουλίου στις 8.00 μ.μ. θα γίνουν το καλωσόρισμα και οι χαιρετισμοί από όλους τους Μεσσηνίους στο Ανοικτό Θέατρο Νότα Αρνόκουρου. Στη συνέχεια το χορευτικό του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς της Μεσσηνίας και το ΑΝΤΑΜΩΜΑ θα τελειώσει με δημοτικά τραγούδια από το παραδοσιακό συγκρότημα του Λεωνίδα Παπακώστα.

Οι οργανωτές θα φιλοξενήσουν όσους παραβρίσκονται με παραδοσιακά φαγητά.
Σημειολογικά, το 1ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ γίνεται σε ένα μέρος που αντιπροσωπεύει το ελληνικό πνεύμα, τα Πλατάνια, όπου οι συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων απαιτούν τη μέγιστη προσπάθεια, προικισμένο από την ομορφιά της Μεσσηνιακής φύσης με το μοναδικό σε ομορφιά ποτάμι της Νέδας, σε ένα θέατρο προσφορά αγάπης ενός Μεσσήνιου, του Κώστα Αρνόκουρου, ο οποίος αν και μεγαλούργησε στην επαγγελματική του ζωή δεν λησμόνησε την ιδιαίτερη πατρίδα και πραγματοποιείται με το μοναδικό στοιχείο της ελληνικής φυλής τη ζεστή ελληνική φιλοξενία.

Έχει σκοπό να φέρει σε επαφή τους Μεσσήνιους της διασποράς και αυτούς που διαβιούν στην υπόλοιπη Ελλάδα με τους Μεσσήνιους που κατοικούν στη Μεσσηνία με στόχο τη σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων και την καταγραφή των στοιχείων που τους ενώνουν μέσα από μια ελεύθερη διατύπωση απόψεων και καλών πρακτικών μεταξύ των Μεσσηνίων που ζουν σε διαφορετικά πολιτισμικά και οικονομικά περιβάλλοντα προκειμένου να γίνει ανάδειξη ωφέλιμων δράσεων από την μια περιοχή στις άλλες, προς όφελος των Μεσσηνιακών κοινωνιών.

Το αντάμωμα γίνεται με τη συνεργασία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας, της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Τριφυλίας και των πολιτιστικών Συλλόγων των Πλατανίων, Σιδηροκαστριτών, Φίλων Νέδας, Αυλωνιτών, Ελαίας, Πτέρης και τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας.


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Ιουλίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«Το φεστιβάλ θα γίνει», η αντίδραση μεγαλώνει

«Το φεστιβάλ θα γίνει. Όσον αφορά στην αντιφασιστική ......

εκδήλωση μεθαύριο στην κεντρική πλατεία, θέλουμε να πιστεύουμε ότι δε θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα τα γραφεία μας ή ο κόσμος που μας υποστηρίζει» δήλωσε στο «Θ» ο βουλευτής της Χ.Α., Δημήτρης Κουκούτσης.

Από την άλλη πλευρά, στο αντιφασιστικό μέτωπο δεν επιδιώκουν επεισόδια, ωστόσο, δήλωσαν πως, αν προκληθούν, «δε θα αφήσουμε τους φασίστες να κάνουν ό,τι θέλουν στην πόλη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΕΦΤΟΥΝ οι βάσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ μέχρι και 700 μόρια! Παρά ταύτα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις αφού παρά τις χαμηλές βαθμολογίες παρατηρούνται ανοδικές τάσεις σε κάποιες "περιζήτητες" Σχολές.
Σε ποια επιστημονικά πεδία παρατηρούνται οι μεγαλύτερες αυξομοιώσεις. Αρχίζει σήμερα και η υποβολή αιτήσεων για τις μετεγγραφές φοιτητών.
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:

ΣΤΟ 13% ο ΦΠΑ στην εστίαση! Μήνυμα αισιοδοξίας σε δήλωση-διάγγελμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
ΔΙΠΛΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ σήμερα στην Καλαμάτα. Ανοίγει η αυλαία του Φεστιβάλ στο Μέγαρο Χορού που ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες του. Η Καλαμάτα στους ρυθμούς του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ που φιλοξενεία παραστάσεις υψηλού επιπέδου, με τα εισιτήρια να ειναι περιζήτητα.
26-27 ΙΟΥΛΙΟΥ: Οι Απανταχού Πελοποννήσιοι πάνε Ραμοβούνι για το Μεγάλο Αντάμωμα.
ΕΛΗΞΕ Η ΑΠΕΡΓΙΑ επανέρχονται οι έλεγχοι για τη στάθμευση. Ανοίγει αύριο το λιμάνι για δωρεάν πάρκινγκ απο 6 το απόγευμα μέχρι 2 τα ξημερώματα.
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ διαμαρτυρίας πολιτών για τα "συμβαίνοντα" σε Κάτω Βέργα, Κορώνη και Χράνους! Ακούει κανείς;
ΚΑΛΑ ΝΕΑ ανακοίνωσε ο Καφαντάρης για το οδικό άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος και Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ στην Αθήνα για υδατικούς πόρους και αξιοποίηση της μαρίνας της Πύλου!

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!