ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013

Aνατροπή στη φορολογία των Ι.Χ. Τι αλλάζει στα τέλη ΚυκλοφορίαςΜεγάλες αλλαγές αναμένονται στη φορολογία των αυτοκινήτων το 2014, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών αναζητά μια νέα φόρμα, που θα είναι δίκαιη και θα βασίζεται σε πραγματικές αξίες αντί απλώς στα κυβικά.

Η κατακραυγή αλλά και η απόγνωση των 600.000 ιδιοκτητών που ......

έχουν καταθέσει πινακίδες φαίνεται πως έπαιξαν τον ρόλο τους και πλέον πολύ σύντομα θα υπάρξουν αλλαγές στη φορολογία αλλά και στο κόστος χρήσης του αυτοκινήτου.

Τέλη με... τον μήνα

Από τη νέα χρονιά αλλάζει ο τρόπος καταβολής των τελών κυκλοφορίας αλλά και ο τρόπος φορολόγησης, ο οποίος μέχρι σήμερα γίνεται με κριτήριο μόνο τον κυβισμό.

Στην πρώτη περίπτωση θα υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής των τελών ανάλογα με το χρονικό διάστημα που θα χρησιμοποιεί το όχημά του ο κάθε ιδιοκτήτης. Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει στην κατοχή του ένα αυτοκίνητο 2.000 κ.εκ. και μέχρι σήμερα αδυνατούσε να το κυκλοφορήσει, πλέον με τη νέα χρονιά θα μπορεί και θα πληρώνει ανάλογα με τους μήνες που το έχει στον δρόμο. Δηλαδή, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι 1.200 ευρώ και το κυκλοφορεί δύο μήνες τον χρόνο, θα πληρώνει το ανάλογο ποσοστό, που εν προκειμένω ανέρχεται σε 200 ευρώ.

Αλλάζει και ο φόρος πολυτελείας;

Από εκεί και πέρα, ενδέχεται να αλλάξει και το σύστημα του φόρου πολυτελείας. Όπως όλα δείχνουν, θα καταργηθούν τα... κυβικά και η φορολόγηση θα βασίζεται στην αξία των αυτοκινήτων. Για παράδειγμα, αν ένα αυτοκίνητο 3.000 κ.εκ. κοστίζει 30.000 ευρώ θα φορολογείται με «Χ» ευρώ, ενώ ένα άλλο, με κινητήρα 1.800 κ.εκ. και τιμή 60.000 ευρώ, θα φορολογείται με «Χ επί 2» ευρώ. Το ίδιο θα ισχύει και με τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, γεγονός που σημαίνει ότι θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στις τιμές τους επόμενους μήνες, κυρίως στα... απαξιωμένα και με μεγάλους κινητήρες αυτοκίνητα.

Δίκαιη φορολογία

Στόχος της Κυβέρνησης είναι η πιο δίκαιη φορολογία και, φυσικά, η είσπραξη χρημάτων που δεν θα τα εισέπραττε. Με λίγα λόγια, περιμένει πως σημαντικό ποσοστό των 600.000 ιδιοκτητών θα σκεφτεί να κυκλοφορήσει έστω και για λίγους μήνες τον χρόνο το... παρκαρισμένο του αυτοκίνητο, οπότε με αυτόν τον τρόπο θα πληρώσει χρήματα που δεν θα τα έδινε αν είχε κατατεθειμένες τις πινακίδες κυκλοφορίας. Όσον αφορά τις τιμές των αυτοκινήτων (καινούργιων και μεταχειρισμένων), η λίστα θα βασίζεται σε τιμές Ευρώπης, τις οποίες ανακοινώνουν ευρωπαϊκοί φορείς και όχι εταιρείες με... πατέντες που δίνουν λανθασμένα στοιχεία.

Αλλάζουν και τα τέλη;

Αν προχωρήσει το νέο σχέδιο, ενδέχεται να μεταβληθούν σημαντικά και τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. Ακόμα δεν έχει διαρρεύσει τίποτα συγκεκριμένο, αλλά θεωρείται σίγουρο ότι τα... μηδενικά τέλη δεν θα κρατήσουν πολύ.

Τέλος, να σημειώσουμε πως οι φήμες θέλουν το θέμα να το έχει αναλάβει προσωπικά ο Γιάννης Στουρνάρας. Ο υπουργός Οικονομικών σκοπεύει να διορθώσει τα κακώς κείμενα στον κλάδο του αυτοκινήτου, όπου έχουν οδηγηθεί στην ανεργία σχεδόν 50.000 εργαζόμενοι.

Zougla.gr

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από την Τράπεζα Πειραιώς

Τους όρους ενός νέου προγράμματος εθελούσιας εξόδου που αφορά το 10% του προσωπικού που απασχολεί στην Ελλάδα, γνωστοποίησε πριν από λίγο η διοίκηση του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στους εργαζομένους.

Σύμφωνα με ......

στελέχη της Πειραιώς, μέσω αυτής της διαδικασίας θα αποχωρήσουν από την τράπεζα και τις εν Ελλάδι θυγατρικές της περίπου 1.800 με 2.000 άτομα. Συνολικά, ο όμιλος απασχολεί 25.000 υπαλλήλους, εκ των οποίων οι 18.000 στην Ελλάδα.

Ωστόσο, το πρόγραμμα δεν έχει ανώτατο αριθμό αποδοχής αιτήσεων και προβλέπει πλήρη αποζημίωση, καθώς και ισχυρά κίνητρα. Το πρόγραμμα θα παραμείνει σε ισχύ από την Παρασκευή, 19 Ιουλίου μέχρι τη Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα χωρίζει τους εργαζόμενους του ομίλου σε δύο «κατηγορίες»: Στους εργαζόμενους της Αγροτικής Τράπεζας και στους εργαζόμενους της Τρ.Πειραιώς (συμπεριλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι των υπόλοιπων τραπεζών).

Για τους εργαζόμενους της Τρ. Πειραιώς ισχύουν τα εξής:

Για όσους είναι έως 30 ετών: Προσφέρεται ποσό ίσο με το 25% του τελευταίου μισθού επί τα χρόνια προϋπηρεσίας.

Για ηλικίες 30-39 ετών: Προσφέρεται ποσό ίσο με το 40% του τελευταίου μισθού επί τα χρόνια προϋπηρεσίας.

Για ηλικίες: 40-49 ετών: Προσφέρεται ποσό ίσο με το 60% του τελευταίου μισθού επί τα χρόνια προϋπηρεσίας.

Για ηλικίες 50-53 ετών: Προσφέρεται ποσό ίσο με το 100% του τελευταίου μισθού επί τα χρόνια προϋπηρεσίας.

Για ηλικίες 54-56 ετών: Προσφέρεται ποσό ίσο με το 80% του τελευταίου μισθού επί τα χρόνια προϋπηρεσίας.

Για ηλικίες 57-60 ετών: Προσφέρεται ποσό ίσο με το 70% του τελευταίου μισθού επί τα χρόνια προϋπηρεσίας.

Για ηλικίες 61 και άνω: Προσφέρεται ποσό ίσο με το 50% του τελευταίου μισθού επί τα χρόνια προϋπηρεσίας.

Ως έτη προϋπηρεσίας στην Τράπεζα/Θυγατρική Εταιρία ορίζονται τα έτη συνεχούς πραγματικής (ή και αναγνωρισμένης) παροχής εργασίας στην Τράπεζα/Θυγατρική Εταιρία, μέχρι τις 31/08/2013 με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ή σύμβαση παροχής νομικών υπηρεσιών με πάγια αντιμισθία. Δε λαμβάνονται υπόψη για τους σκοπούς συμπλήρωσης προϋπηρεσίας άλλες μορφές παροχής υπηρεσιών όπως λ.χ. συμβάσεις έργου, παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών, σύμβαση παροχής ανεξάρτητων νομικών υπηρεσιών κλπ.

Όσοι εργαζόμενοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα SABBATICAL της Τράπεζας Πειραιώς, δικαιούνται να συμμετάσχουν και στο παρόν ΠΑ, εφαρμοζόμενων των ακόλουθων όρων: α) τα έτη συμμετοχής στο πρόγραμμα SABBATICAL θεωρούνται ως πλήρη έτη προϋπηρεσίας για τους σκοπούς συμμετοχής στο παρόν ΠΑ, β) ως τελευταίος μισθός θα θεωρηθεί ο μεικτός που λάμβανε ο εργαζόμενος πριν ενταχθεί στο πρόγραμμα SABBATICAL, όπως θα είχε διαμορφωθεί αν εργαζόταν στην Τράπεζα υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

Για τους εργαζόμενους της πρώην Αγροτικής Τράπεζας:

Έως 30 ετών: 5 μισθοί

30-39 ετών: 13 μισθοί

40-49 ετών: 16 μισθοί

50-53 ετών: 22 μισθοί

54-56 ετών: 21 μισθοί

57-60 ετών: 18 μισθοί

61 ετών και άνω: 14 μισθοί

Επίσης, προσφέρεται διατήρηση της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για δύο (2) έτη από την ημερομηνία της με κοινή συμφωνία λύσης της σύμβασης εργασίας, για κάθε εργαζόμενο που είναι ασφαλισμένος καθώς και τα ήδη ασφαλισμένα εξαρτώμενα μέλη του στην εκάστοτε ασφαλιστική εταιρεία με την οποία η τράπεζα / θυγατρική εταιρία διατηρεί σχετικό συμβόλαιο.

Επίσης προσφέρεται κίνητρο οικογένειας που ισούται με 2 μισθούς για κάθε ανήλικο παιδί. Ως ανήλικο παιδί ορίζεται κάθε τέκνο το οποίο κατά την 31.08.2013 δε θα έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Το συγκεκριμένο κίνητρο αφορά τους εργαζόμενους όλου του ομίλου.

Τέλος, το ελάχιστο της αποζημίωσης ορίζεται σε 8.000 μικτά, ενώ το μέγιστο σε 170.000 ευρώ.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να είναι έγγραφες και ανεπιφύλακτες, να απευθύνονται ηλεκτρονικά (programmaprosopikoy@piraeusbank.gg) και στη συνέχεια με εσωτερική αλληλογραφία στη διεύθυνση Αμερικής 4, 105 64 Αθήνα 1ος όροφος, (υπόψη Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου, με την ένδειξη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ) και να υποβάλλονται από τον Δικαιούχο, από την Παρασκευή, 19/07/2013 έως και τη Δευτέρα 02/09/2013. Για τυχόν ερωτήσεις, οι εργαζόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ανθρώπινο Δυναμικό Ομίλου στα τηλέφωνα που αναγράφονται στον Πίνακα.

Καμιά αίτηση δε θα γίνει δεκτή μετά τη Δευτέρα 02/09/2013. Η υποβολή και ο χρόνος υποβολής της αίτησης θα αποδεικνύονται μόνο με την επιβεβαίωση του Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου μέσω e-mail, ρητά αποκλειόμενου κάθε άλλου αποδεικτικού μέσου.

Newsit

Αγριο χώσιμο Μπελογιάννη σε Πετράκο: “Είσαι ένας επαγγελματίας τεμπέλης συνδικαλιστής κ.Πετράκο”…! [ VIDEO ]

Απίστευτες ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ έκανε χθες βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού best tv,ο διευθυντής του καναλιού Νίκος Μπελόγιαννης, στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας κ.Θανάση Πετράκο.

Οι αποκαλύψεις .....

είναι πρωτόγνωρες Πανελλήνια.

Ο κ.Πετράκος είχε αφήσει υπονοούμενα στην Βουλή εναντίον του κ.Μπελόγιαννη.Μάλιστα τον χαρακτήρισε…”παρακρατικό στοιχείο”..!

Οπως ήταν φυσικό ήρθε στον αέρα η απάντηση απο τον Καναλάρχη της Μεσσηνίας.

Ποιός είδε τον Νίκο και δεν τον φοβήθηκε…

Για πρώτη φορά δημόσια ακούσθηκαν τόσο σοβαρές καταγγελίες για βουλευτή.

Είπε μεταξύ άλλων ότι ο κ.Πετράκος διαβάζει στην Βουλή ότι του γράφουν…ο Πλεμμένος και ο Μπιτσάνης..!

Και συνέχισε…”Ο κ.Πλεμμένος θέλει να πεθάνουμε όλοι για να μείνει μόνος του στα μέσα ενημέρωσης”…

Και…..μετά ήρθε η έκρηξη

Κ. Πετράκο σε σέβομαι σαν βουλευτή αλλά σαν Πετράκος είσαι ένας τεμπέλης συνδικαλιστής….σιτίζεσαι απο το δημόσιο εσύ και η γυναίκα σου….Τι λες άραγε στα παιδιά σου;

Ιστορική η χθεσινή απάντηση του Νίκου Μπελόγιαννη.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:Morias News

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 19-7-2013 ]
Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Ιουλίου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ανακλήθηκε η άδεια του φεστιβάλ Χ.Α.
*Mε χθεσινή απόφαση του Μ. Αγγελάκα
*Γίνεται η αντιφασιστική διαδήλωση σήμερα
*X.A.: «Το φεστιβάλ θα γίνει και με οποιοδήποτε κόστος»!


Με μία απόφαση που μπορεί να μεταφραστεί ποικιλοτρόπως, ......

ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μαν. Αγγελάκας, απαγορεύει κάθε πολιτική και συνδικαλιστική εκδήλωση στο Πάρκο Λιμενικού έως τις 30 Αυγούστου. Έτσι, το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής προς τιμήν του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά στις αρχές Αυγούστου, μεταφέρεται, ίσως, σε άλλη, άγνωστη, ημερομηνία.

Πάντως, αν και η πρώτη επίσημη ανακοίνωση - αντίδραση της Χρυσής Αυγής (σ.σ. νωρίς χθες το μεσημέρι) δεν έλεγε τίποτα για την τύχη της εκδήλωσης, εν τούτοις ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουκούτσης είχε δηλώσει ότι «και ο Θεός ο ίδιος να κατέβει κάτω, το φεστιβάλ θα γίνει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΚΑΛΑ ΝΕΑ για το δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος! Κοινή συνέντευξη χθες στο Δημαρχείο από Μανώλη Αγγελάκα, Παναγιώτη Νίκα, Στάθη Αναστασόπουλο και Δημήτρη Καφαντάρη.
Με ταχείς ρυθμούς η δημοπράτηση και έναρξη του έργου αρχές του ’14 και ολοκλήρωση στο τέλος του 2015.
Καθοριστική η συμβολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή ΦΩΝΗ στην οποία προβάλλονται τα θεματα:
• ΦΕΣΤΙΒΑΛ Χρυσής Αυγής γιοκ στην Καλαμάτα! Με απόφαση του Μ. Αγγελάκα απαγορεύονται λόγω έργων και τουρισμού οι πολιτικές εκδηλώσεις στο πάρκο του Λιμενικού – Αντιδράσεις και δηλώσεις.
• ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ η πρεμιέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και άψογη η λειτουργία του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.
Δυο παραστάσεις και σήμερα – Πρεμιέρα με πολλές και ηχηρές παρουσίες.
• ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ σήμερα οι ομογενείς μαθητές του Θερινού Σχολείου Καλαμάτας.
• ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για ρύθμιση οφειλών στον ΟΑΕΕ με άρθρο της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ και επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρη Μανιάτη.
• ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΕΣ – διαρκείας στο τμήμα της εθνικής οδού Πύργου-Κυπαρισσίας.
• ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ κατάντησε να θάβει νύχτα τα σκουπίδια της. Άρθρο του Σταμάτη Μπεχράκη.
• ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΕΡΟΜΥΛΟ της Κυπαρισσίας σήμερα Νίκος Ξυδάκης και Μιχάλης Γκανάς παρουσιάζουν τα «Γιάλυνα Γιάννενα».
• ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
• ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!


Εκλογή Νέου Δ.Σ στον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών

Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου την Κυριακή 21-07-2013 στο Φουρναράκειο και ώρα 10:00 - 15:00 για την διαδικασία εκλογής νέου Δ.Σ.

Από το Δ.Σ.

Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

ΥΠΕΣ: €30 εκατ. σε δήμους, περιφέρειες για τη μεταφορά των μαθητών

Το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ θα διαθέσει το υπουργείο Εσωτερικών σε δήμους και περιφέρειες, έναντι των συνολικών τους δαπανών για τη μεταφορά μαθητών κατά τη σχολική περίοδο 2012-2013.

Συγκεκριμένα, οι δήμοι θα λάβουν συνολικό ποσό .........

5.001.260,74 €, ενώ οι περιφέρειες θα εισπράξουν συνολικά 25.000.000 €.

Σύμφωνα με την απόφαση ο Δήμος Τριφυλίας θα λάβει το ποσό των 33.000,00 ευρώ ενω η περιφέρεια Πελοπονήσου θα λάβει το ποσό των 4.198.000,00 ευρώ από τα οποία η περιφερειακή Ενότητα μεσσηνίας θα πάρει 1.176.000,00 ευρώ.

Στο upload Center μας θα βρείτε τις δυο αποφάσεις (για Δήμους και περιφέρειες της χώρας.

Δείτε:
α.Απόφαση μεταφοράς μαθητών 2012 - 2013 Δήμοι

β. Απόφαση μεταφοράς μαθητών 2012-2013 Περιφέρειες

Την υποχρεωτική αναγραφή της μείωσης ΦΠΑ στους τιμοκαταλόγους θα προτείνει ο ΣΕΤΕ

Αύξηση των τουριστικών εσόδων της χώρας, σημαντικά μεγαλύτερη από την αύξηση των αφίξεων, δείχνουν τα ως τώρα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο ΣΕΤΕ.

Οι ιδιαίτερα .......

θετικές αυτές εξελίξεις αναμένεται να αντικατοπτριστούν τους επόμενους μήνες τόσο στην πορεία του φετινού ΑΕΠ όσο της ανεργίας, σημειώνει στην ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Η μείωση του ΦΠΑ της εστίασης από την 1η Αυγούστου, αναμένεται να λειτουργήσει πολύ θετικά, αρκεί να περάσει στον Έλληνα και ξένο καταναλωτή και να εκδίδονται όλες οι αποδείξεις. Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί η μόνιμη εφαρμογή του μέτρου, με προφανείς θετικές επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση του 2014 και μετά.

Στην επερχόμενη σύσκεψη, την Κυριακή 21.07.2013, με τα συναρμόδια υπουργεία σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου, ο ΣΕΤΕ θα καταθέσει προτάσεις άμεσης τριήμερης σφράγισης των καταστημάτων που δεν εκδίδουν αποδείξεις αλλά και διαγραφής των οριστικά καταδικασθέντων για φοροδιαφυγή, από τα μητρώα των συνδέσμων όπου είναι εγγεγραμμένοι.

Τέλος, ο ΣΕΤΕ θα προτείνει την υποχρεωτική αναγραφή της μείωσης ΦΠΑ στους τιμοκαταλόγους και άλλα πρακτικά μέτρα, ώστε να περάσει η μείωση του ΦΠΑ άμεσα στην τελική τιμή.

kerdos.gr

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 18-7-2013 ]
Μια εικόνα...χίλιες λέξεις. Η μεγάλη στεναχώρια των κυβερνώντων μας για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Το Reuters δημοσίευσε μια φωτογραφία του Αντώνη Σαμαρά και Γιάννη Στουρνάρα, που δείχνει τον πόνο και τη δυστυχία που επικρατεί μέσα στο Κοινοβούλιο κατά την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου.
Πανηγυρίζουν με την ψήφση του Νομοσχεδίου που οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση την Ελλαδα.
Τόσο πόνο δεν έχουμε ξαναδεί.
Εσείς;;;
Βουλευτές με μισθό 8 και 9 χιλιάδες ευρώ και υπουργοί με ακόμα περισσότερα τον μήνα.
ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ να μην τους ματιάσετε και στις εκλογές μαυρίστε τους.

Δείτε την εικόνα πιο κάτω !!

Οικογενειακό Επίδομα: Από 24 Ιουλίου η καταβολή του

Το ποσό που θα δοθεί αρχικά φτάνει τα 23.750.000 ευρώ

Ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη, 24 Ιουλίου, για πρώτη φορά, η καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων στους πρώτους 39.381 δικαιούχους, για τους οποίους έγινε εκκαθάριση του εντύπου Ε1 από την ΓΓΠΣ, συμπλήρωσαν σωστά το έντυπο Α21 και κρίθηκαν δικαι­ούχοι μετά τους ελέγχους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας την Παρασκευή, μετά την .......

ολοκλήρωση της πρώτης φάσης επεξεργασίας των φορολογικών δηλώσεων και των εντύπων Α21 από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, η Γενική Γραμματεία Πρόνοιας σε συνεργασία με τον ΟΓΑ προχωρούν στην καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομά­των.

Η καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων, του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων (Ν 4093/2012) και του ειδικού επιδόματος τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών (Ν 4141/2013) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιουλίου στους πρώτους 39.381 δικαιούχους, για τους οποίους έγινε εκκαθάριση του εντύπου Ε1 από την ΓΓΠΣ, συμπλήρωσαν σωστά το έντυπο Α21 και κρίθηκαν δικαι­ύχοι μετά τους ελέγχους.

Το ποσό που θα καταβληθεί σε πρώτη φάση ανέρχεται σε 23.750.000 ευρώ.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες καταβολές στους υπόλοιπους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων.

Δικαιούχοι είναι πλέον και όσοι έχουν ένα παιδί και πάνω και πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο νόμος.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε για μία ακόμη φορά ότι αυτό που πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι, είναι να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μετά τη φορολογική τους δήλωση και το έντυπο Α21 μέσω του TaxisNet.

«Η εφαρμογή για πρώτη φορά ενός ενιαίου και διαφανούς συστήματος απονομής των οικογενειακών επιδομάτων από το πρώτο παιδί με την αξιοποίηση του ηλεκτρονικού συστήματος TaxisNet συμβάλλει στον εξορθολο­γισμό και εκσυγχρονισμό του συστήματος οικογενειακών παροχών, χωρίς γραφειοκρατία, με δίκαιο τρόπο και βάσει των εισοδημάτων», δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Β. Κεγκέρογλου.

«Η Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, αρμόδια για το σχεδιασμό της οικογενειακής πολιτικής, σε συνεργασία με τον Ο.Γ.Α. και τη Γ.Γ.Π.Σ. εντείνουν τις προσπάθειες τους, ώστε το επόμενο διάστημα να ολοκληρωθεί απρόσκοπτη η καταβολή των επόμενων δόσεων για το 2013», προσέθεσε.

Vimaonline

ΤΕΘ: Πρόγραμμα Θερινών Παραστάσεων [ VIDEO ]

Το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο και το έργο του Ντάριο Φο, Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω!, την Τετάρτη 24 Ιουλίου και ώρα 21:30 στο Αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών.

Το πλήρες πρόγραμμα των καλοκαιρινών παραστάσεων είναι:

27 Ιουλίου Λιμάνι Κυπαρισσίας
2 Αυγούστου Προφήτη Ηλία (Τουριστικό), Γαργαλιάνοι
4 Αυγούστου Θέατρο ’’Νότα Αρνόκουρου’’, Πλατάνια
7 Αυγούστου Διαβολίτσι

Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω!
του Ντάριο Φο


Σε μια κοινωνία που οι τιμές ανεβαίνουν και οι μισθοί κατεβαίνουν, δυο απελπισμένες νοικοκυρές αποφασίζουν να περάσουν στην αντεπίθεση.
Η ξεκαρδιστική κωμωδία του νομπελίστα συγγραφέα σε μια σύγχρονη μετάφραση που φέρνει το έργο στην Ελλάδα του 2013.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Κώστας Δριμυλής
Σκηνικά – Κοστούμια: Κώστας Δριμυλής

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:

Αλεξανδρόπουλος Γιάννης, Βελισσάρη Τότα, Βλαχαδάμη Ελίζα, Γαραντζιώτη Άσπα,Ζαχαροπούλου Γιούλα, Μαγγανά Νάνσυ, Μακρής Βασίλης, Μερκούρη Ντίντα,Μίχος Κωνσταντίνος, Πετροπούλου Ελένη, Ράλλης Λεωνίδας, Σαρδέλη Ευγενία, Σταθόπουλος Γιάννης, Φιλντίσης Κωνσταντίνος, Χριστοδουλοπούλου Μαρία, Χρυσανθακόπουλος Τάκης.

Δείτε Video - trailer για την παράσταση που είχε γυριστεί για την πρεμιέρα που είχε γίνει τον Μάρτιο.Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Τετάρτη 26 Ιουλίου και ώρα 20:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας σε διπλή συνεδρίαση.

Τις προσκλήσεις που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Μπασδάνης περιλαμβάνονται τα εξής θέματα προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων:

19η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

1. Απολογισμός Εσόδων – Εξόδων Δημοτικού Ξενώνα – Λαογραφικού Μουσείου Αρμενιών (ΝΠΔΔ), τέως Δήμου Κυπαρισσίας, οικ. έτους 2010 (Έγκριση της αριθ. 51/2013 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής).

20η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

1. Απόδοση λογαριασμού χρηματικού εντάλματος προπληρωμής, ποσού 3.000,00 ευρώ, για κάλυψη δαπανών αλληλογραφίας του Δήμου Τριφυλίας.
2. Αντικατάσταση μέλους Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας εκπαίδευσης, Δήμου Τριφυλίας.
3. Παραχώρηση της αίθουσας του Δημοτικού Σχολείου Προδρόμου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Προδρομητών.
4. Αποδοχή ποσού 43.700,00 ευρώ για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων.
5. Παραχώρηση της αίθουσας του Δημοτικού Καταστήματος Αυλώνος στο Σύλλογο Γυναικών Σιδηροκάστρου.
6. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας, οικ.έτους 2013.
7. Εξέταση ενστάσεων κατά λογαριασμών τελών – ύδρευσης νεκροταφείων, Δ.Ε. Αυλώνος.
8. Λήψη απόφασης για α) ορισμό δυο (2) αντιπροσώπων του Δήμου Τριφυλίας που θα συμμετέχουν στην Μεσσηνιακή Αμφικτυονία και β) εγγραφή στον ετήσιο Προϋπολογισμό Δ. Τριφυλίας, οικ.έτους 2013, της ετήσιας συνδρομής συμμετοχής του Δήμου Τριφυλίας στην Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, ύψους 1.000 ευρώ.
9. Εξέταση αίτησης κ. Κοροβίλα Αθανασίου, εκπροσώπου της εταιρείας «ΡΙΛΛΑ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ», σχετικά με επανεξέταση της αριθ. 219/11-07-2012 αποφάσεως Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας.
10. Έγκριση Επιχειρησιακού Προγράμματος (Α΄φάση).
11. Επέκταση χωρικής αρμοδιότητας της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Κυπαρισσίας (Δ.Ε.Υ.Α.ΚΥ.).

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Ιουλίου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ
Έκρυθμη η κατάσταση λόγω του φεστιβάλ Χ.Α.


Κλιμακώνεται σε επικίνδυνο βαθμό η κατάσταση για την......

εκδήλωση στην Καλαμάτα της νεολαίας της Χρυσής Αυγής, η οποία επέλεξε για τη γιορτή της την επέτειο ανακήρυξης του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου του Ιωάννη Μεταξά.

Στη Μεσογείων (σ.σ. έδρα της Χρυσής Αυγής), παρά τις αντιδράσεις, συνεχίζονται οι προετοιμασίες, και όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα τελειώσει ειρηνικά όλη αυτή η ιστορία.

Ενδεικτικό του κλίματος, εκτός από όσα ιλαρά συνέβησαν χθες στην Ελληνική Βουλή...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΣΤΑ... ΑΚΡΑ χθες η αντιπαράθεση Κουκούτση-Πετράκου! Μεσσηνιακός "εμφύλιος" στη Βουλή για το "Φεστιβάλ" με φόντο την Πηγάδα Μελιγαλά, το Γράμμο και το Βίτσι...
Συγκρούση "αλα Γαλλικά' και σκηνές απείρου κάλλους στο περιστύλιο. "Φτιάχνουν" σύγκρουση Χρυσή Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ στα... γουναράδικα της Καλαμάτας!
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:

ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ Τριφυλίας το Σαββατοκύριακο το 1ο Παμμεσσηνιακό Αντάμωμα απο την Μεσσηνιακή Αμφικτυονία και την Περιφέρεια.
ΜΕ ΤΟ ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΛΟΜΠΙ τα 'βαλε χθες ο Κώστας Μαργέλης για τις φυλακές, τονίζοντας οτι προσδοκά παρέμβαση Σαμαρά.
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ πρεμιέρα του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Δύο παραστάσεις σήμερα στο Μέγαρο Χορού και το ΔΗΠΕΘΕ.
ΓΙΑ "ΛΟΥΚΕΤΟ" οδεύει η εξυπηρέτηση της ΔΕΗ στα Φιλιατρά.
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ εκφράζει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%.
ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ απο σήμερα στη Μεσσήνη. Σύσκεψη για εξασφάλιση πρόσβασης στην παραλία της Βελίκας.
"ΠΕΡΙΕΡΓΗ" εξάντληση εισιτηρίων για τα Θυρανοίξια του Αρχαίου Θεάτρου στην Αρχαία Μεσσήνη στις 3 Αυγούστου!
Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ του αντλιοστασίου στη Νέδοντος μείωση τη δυσοσμία στη Μαρίνα.
ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

Τρίτεκνοι Μεσσηνίας: Τροποποίηση της διάταξης που αφορά την διαθεσιμότητα των γονέων τριών τέκνων

O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ενημερώνει ότι μετά από συντονισμένες ενέργειες του Συλλόγου ,της Περιφερικής Ένωσής Τριτέκνων Πελοποννήσου και της Πανελλήνιας Ένωσης καταφέραμε την τροποποίηση της διάταξης που αφορά την διαθεσιμότητα των γονέων τριών τέκνων που εργάζονται στο δημόσιο τομέα .Συγκεκριμένα ο κος Κυριάκος Μητσοτάκης (Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης)ανέφερα τα εξής:..........

΄΄...Θα ήθελα να καταθέσω κάποιες τελευταίες νομοτεχνικές βελτιώσεις η σημαντικότερη εκ των οποίων αφορά ένα αίτημα το οποίο κατατέθηκε από αρκετούς συναδέλφους, αρκετών κομμάτων σχετικά με την ενδεχόμενη δυνατότητα να εξαιρεθούν οι τρίτεκνοι από την διαδικασία της διαθεσιμότητας.
Κατά συνέπεια, το Υπουργείο ανταποκρινόμενο σε αυτό το αίτημα προσθέτει στην παράγραφο 2 του άρθρου 99 την εξής φράση: «Οι τρίτεκνοι υπάλληλοι μετατάσσονται ή μεταφέρονται κατά προτεραιότητα. Με απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθορίζονται εισοδηματικά και άλλα κριτήρια καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης»΄΄.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους βουλευτές του Ελληνικού κοινοβούλιο που έστω και την ύστατη ώρα έκαναν μια κίνηση καλής θέλησης σε μια κοινωνική ομάδα που το 35% των οικογενειών είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και σε μια χώρα που είναι η τρίτη πιο γερασμένη στο κόσμο.


ΑΒ Βασιλόπουλος 15ήμερο προσφορών από 18 έως 31 Ιουλίου
ΑΒ FOOD MARKET ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
Π.Γ. Αλεξανδρόπουλος Μ.Ε.Π.Ε.
1ο Χιλιόμετρο Εθνικής οδού Φιλιατρών - Κυπαρισσίας
Τηλ: 2761 0 33835

Δείτε παρακάτω το φυλλάδιο προσφορών ...........

(από 18 έως 31 Ιουλίου).
Το ίδιο φυλλάδιο μπορείτε να το δείτε πιο άνετα και πιο εύκολα αλλά και να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας πατώντας εδώ (κλίκ)Π.Ε. Μεσσηνίας: Σύσκεψη για το 1ο Αντάμωμα των Απανταχού Μεσσηνίων

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013 στην αίθουσα «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΩΤΕΑΣ» του Διοικητηρίου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά και με τη συμμετοχή του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Κώστα Κόλλια, του Γενικού Γραμματέα της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας κ. Παναγιώτη Μπαζίγου, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Αμφικτυονίας και της Οργανωτικής Επιτροπής , για την οργάνωση του πρώτου Διήμερου Ανταμώματος των Απανταχού Μεσσηνίων.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλες οι οργανωτικές λεπτομέρειες ......

της εκδήλωσης αυτής βάσει του προγράμματος .Το Σάββατο 20 Ιουλίου 2013 θα πραγματοποιηθεί Πέρασμα της Νέδας από τα Πλατάνια .Την Κυριακή 21 Ιουλίου 2013 στα Πλατάνια Τριφυλίας ,στο « Ανοικτό Θέατρο Νότα Αρνόκουρου» θα λάβει χώρα η κεντρική εκδήλωση του Ανταμώματος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης και συμπρόεδρος της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας κ. Αλευράς εξέφρασε την πεποίθηση ότι το 1ο Αντάμωμα των Απανταχού Μεσσηνίων θα αποτελέσει την απαρχή για την περαιτέρω σύσφιξη των δεσμών με τους ομογενείς ,φέρνοντας πιο κοντά όλους τους Μεσσήνιους της Διασποράς και όσους κατοικούν στην υπόλοιπη Ελλάδα, με τους Μεσσήνιους που κατοικούν εδώ στη Μεσσηνία. Τέλος εστάλη κάλεσμα προς όλους τους απανταχού Μεσσήνιους να συμμετέχουν στο Αντάμωμα.

Ικανοποιημένο το Επιμελητήριο Μεσσηνίας για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας εκφράζει την ικανοποίηση του, για την εξαγγελία και την προσωπική επιτυχία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για την συμφωνία Κυβέρνησης και Τρόικας, για μείωση του ΦΠΑ της εστίασης στο 13% από 1η Αυγούστου 2013 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013.

Ουσιαστικά αποτελεί αναπτυξιακό μέτρο που θα οδηγήσει στη ........

μείωση της ανεργίας, στην τόνωση του τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας.
Εφ’ όσον μετά την εφαρμογή του μέτρου τα έσοδα από τον ΦΠΑ εστίασης, εξελιχθούν θετικά, πρέπει να παραμείνει στο 13% και ταυτόχρονα να εξεταστούν μειώσεις σε όλο το τουριστικό πακέτο.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας καλεί τους επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού να φροντίσουν ώστε η μείωση του ΦΠΑ κατά 10% να περάσει στο σύνολο της στις τελικές τιμές των προϊόντων, δηλαδή στους καταναλωτές.

Επειδή, για το συγκεκριμένο θέμα έχει γίνει μεγάλη συζήτηση στην εφαρμογή του, κρίνεται η αξιοπιστία ολόκληρου του κλάδου της εστίασης.
Σαν Επιμελητήριο προτείνουμε την προσπάθεια καθιέρωσης ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο αυτόν που ισχύει στις ανταγωνίστριες χώρες.

Πιστεύουμε στο προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για τη Χώρα και αναμένουμε στο αίτημα μας που αφορά τα ΠΥΡΟΔΑΝΕΙΑ την προσωπική του παρέμβαση για την επίλυση του.

Επιστολή Αναγνώστριας: "Γι’ αυτό το Στόμιο σου θα ξαναρθώ…!"

Προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Είναι σκληρή η οικονομική κρίση που διαπερνά κάθε ίνα του κορμιού και του μυαλού μας, μέρα με τη μέρα… Όλα γίνονται δυσβάσταχτα, κάθε ώρα και πιο πολύ!
Λύσεις δε διαφαίνονται…!
Πόσα να αντέξει ο νους ακόμα;
Πόσα να σηκώσει .....

η ψυχή του απλού πολίτη;
Αλλά,… νάτο, δεν ξεχνιέται, είναι καλοκαίρι, υπάρχει μέσα μας, ένα γαλαζοπράσινο πέλαγος, ευτυχώς, μας περιμένει, λύση για όλους μας, καταφύγιο ψυχής και νου!
Η φυγή σε μια γωνιά, σε μια παραλία της ιδιαίτερης πατρίδας!
Εκεί θα πάμε, όλοι μας!

Εκεί, που το συναίσθημα δένει με την πελαγίσια ομορφιά και τις καλοκαιρινές βουτιές μας…
Εκεί, που το Ιόνιο μας χαμογελάει, εκεί, που μας καλεί για να μας διώξει τις σκέψεις από τη… μιζέρια του σήμερα, με υπόσχεση τη γαλήνη του, την ομορφιά του, την απεραντοσύνη του δικού του ορίζοντα!
Υπόσχεση για δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες εσωτερικούς μετανάστες, που ποθούν να ξαναδούν αυτήν την απεραντοσύνη.
Εκεί, στην παραλία του Στόμιου…!
Μα…, δεν υπάρχει Στόμιο πια, ρήμαξε κι αυτό μαζί με την Ελλάδα!
Χωρίς σκιά, χωρίς ένα κεντράκι για νερό, χωρίς καρέκλες, χωρίς τις προσδοκίες της γαλήνης που μας χάριζε.
Και… ο Λαγγούβαρδος, η Κυπαρισσία, είναι μακριά, θέλει πολύ βενζίνη πια, αλλά και ο Αγρίλης, παραμελημένος κι αυτός…

Γιατί κύριε Δήμαρχε;
Γιατί κύριοι του Δημοτικού Συμβουλίου;
Ό,τι και όποιος κι αν ήταν ο ανασταλτικός παράγοντας, σε σχέση με το Στόμιο, γιατί δεν τον αντιμετωπίσατε;
Γιατί δεν τον προβλέψατε;
Βουλές ανόητων ανθρώπων ή αδιαφορία της τοπικής αυτοδιοίκησης;

Τι άλλο πια θα συμβεί, που θα ξεριζώνει, όλο και πιο πολύ, την αγάπη του Έλληνα για την πατρίδα του;
Παρακάμπτουμε δεκάδες, ατέλειωτες, πανέμορφες παραλίες, για να ξανάρθουμε, να χαθούμε μέσα στα νερά του, κι εσείς το ξεχνάτε, αφήνοντας ρημαγμένη μια τέτοια ομορφιά;

Μα, οι παραλίες είναι ο λόγος που θα ξανάρθουμε, θα καταναλώσουμε στην τοπική αγορά, θα μιλήσουμε με συντοπίτες, θα δώσουμε και θα πάρουμε…
Μην αργείτε άλλο, μην αφήνεστε, έστω και τώρα, υλοποιείστε τα όνειρα τόσων κουρασμένων, αποκαμωμένων συμπατριωτών!

Γιώτα Τσαρμποπούλου
Λυκειάρχης

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 17-7-2013 ]
Εκδήλώση μνήμης στο κρυονέρι.

Παρακαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση μνήμης και τιμής που θα τελεστεί στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Κρυονερίου την Κυριακή 28 Ιουλίου 2013 στις 20:00
για τους πεσόντες στην Κύπρο το 1974.Ο Δήμαρχος Τριφυλίας               Η εκπρόσωπος της Τ.Κ Κρυονερίου
Κωνσταντίνος Κόλλιας                       Ελένη Τσίρου-Μερκούρη


Τότε «ανέχεια», τώρα «φτώχεια»!..

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Οι Βουλευτές και Βουλευτίνες που ψήφισαν «ΝΑΙ» στο «πολυνομοσχέδιο» γνωρίζουν ότι αυξάνονται τα συσσίτια σε Ενορίες και Δήμους και οι ουρές αυτών που προσέρχονται για να φάνε ένα πιάτο φαγητό μακραίνουν ολοένα και περισσότερο, από εβδομάδα σε εβδομάδα, μήνα σε μήνα;
Λέει, κατηγορηματικά, το σχετικό .......

Ινδικό δίστιχο Tiruvalluvar's Tirukural, «ρωτήστε τι είναι πιο άθλιο από το να είσαι φτωχός, και η απάντηση είναι ότι μόνο η φτώχεια πονάει όπως η φτώχεια…»

Δεν το είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος, ούτε κανένας άλλος δικός μας Μητροπολίτης αλλά το κατέθεσε επιγραμματικά ο Αρχιεπίσκοπος της Βραζιλίας Dom Helder Camara, συνθέτοντας ένα σύγχρονο ‘σλόγκαν’:
«όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή…»
Αναφέρεται πολύ συχνά πια για να περνά απαρατήρητο στα ΜΜΕ (και ακόμη πιο συχνά και έντονα στα blogs) ότι λιποθυμούν από την πείνα πολλά Ελληνόπουλα μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας ενώ πολλά εγκαταλείπουν τα σχολεία τους…

Ήταν η εποχή της γενικευμένης«ανέχειας» για εμάς που γεννηθήκαμε στη δεκαετία του 1940 και παιδιά του Δημοτικού, κρατούσαμε το κύπελλο για να το γεμίσουν οι μαγείρισσες στη δεκαετία του 1950 με το βρασμένο γάλα (από σκόνη) που μας έδινε η UNRA και μαζί ένα κομμάτι σταφιδόψωμο πριν μπούμε για μάθημα στο σχολείο…
Ήμασταν τότε «φτωχοί» με την ευρύτερη έννοια της «ανέχειας», όχι ΟΛΟΙ βέβαια, αλλά σίγουρα οι περισσότεροι.

Τότε, όμως, τα εκατομμύρια Ελλήνων που ζούσαμε στην «ανέχεια» διαθέταμε μπόλικη αξιοπρέπεια (μεταξύ μας, οι βολεμένοι πάντα υπήρχαν όπως υπάρχουν και τώρα).
Τη δική μου γενιά την περιγράφει επιτυχημένα εκείνο που είχε πει ο Πρόεδρος της Αμερικής Lyndon Johnson εγκαινιάζοντας την εφαρμογή των Ομοσπονδιακών Δράσεων «προγράμματα κατά της φτώχειας»:
«Όταν ήμουν νέος, η φτώχεια ήταν κάτι τόσο κοινό που δεν ξέραμε ότι είχε και όνομα» .

«Η φτώχεια» έγραψε 25 αιώνες πριν ο Σταγειρίτης Αριστοτέλης, «είναι ο γονιός της επανάστασης και τους εγκλήματος» και όπως βλέπουμε στην δραματικά δοκιμαζόμενη πια Πατρίδα μας, το κοινό έγκλημα που αποφέρει μερικά ευρώ ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ ενώ μένουν στο απυρόβλητο πολλοί που ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΑΝ εναντίον της Ελληνικής Οικονομίας και των Ελλήνων με αποφάσεις και πράξεις που μας οδήγησαν εδώ που είμαστε…
Σε ένα λαό, στον Ελληνικό λαό, που έχυσε αίμα μπόλικο σε αγώνες για λευτεριά και αξιοπρέπεια, ειλικρινά αναρωτιέμαι μήπως οι σημερινοί ηγήτορές μας στις πολιτικές και οικονομικές δομές εξουσίας εφαρμόζουν αυτό που αποδίδεται στον Βίκτωρα Ουγκώ:
«Για να είσαι λεύτερος, πρέπει να μάθεις να είσαι φτωχός!»

Η δική μου γενιά, σε μικρότερο σίγουρα βαθμό και λιγότερη ένταση από τη γενιά των προσφύγων και ντόπιων γονιών μας, βίωσε για αρκετό χρονικό διάστημα τη «φτώχεια» διατηρώντας ακέραιο το αίσθημα της αξιοπρέπειας που δεν το μείωσε αυτό που ως «ανέχεια» χαρακτήριζε την αγαπημένη μας …Ψωροκώσταινα!
Καθώς περνούν οι μήνες και τα χρόνια της υποταγής μας ως Οικονομίας, ως Έθνους και ως Λαού στην περιβόητη τρόικα, αυξάνονται οι άνεργοι όλων των ηλικιών, αυξάνονται οι αριθμοί νέων επιστημόνων που μεταναστεύουν, βουλιάζουμε στην κατάθλιψη, υπενθυμίζω στη ‘Νέα-Συγκυβέρνηση» τη φράση που αποδίδεται στον Κάρολο Μαρξ:
«Καλύτερα ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος...»

 Πέρασε με 153 “ναι” το πολυνομοσχέδιο

Έπειτα από μία θυελλώδη συνεδρίαση η Βουλή υπερψήφισε το πολυνομοσχέδιο με 153 ψήφους υπέρ.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, το οποίο πέρασε με 153 ψήφους υπέρ από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Όλα τα άρθρα εγκρίθηκαν με .........

153 ψήφους (από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), εκτός από το άρθρο 81 που πήρε 152 ψήφους.

Εντύπωση προκάλεσαν η αρνητική ψήφος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Πάρη Κουκουλόπουλου στο άρθρο 81 που αφορά την Δημοτική Αστυνομία, αλλά και η απουσία του Απόστολου Κακλαμάνη που είχε πει ότι δεν θα ψήφιζε τα άρθρα για τις απολύσεις εκπαιδευτικών.

Απουσίασαν ακόμη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο Δημήτρης Κυριαζίδης της ΝΔ (ήταν στη Δράμα στην κηδεία της μητέρας του), οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στάθης Παναγούλης και Χαρά Καφαντάρη, αλλά και οι ανεξάρτητοι Γιώργος Κασαπίδης και Πάρις Μουτσινάς.
Η ΔΗΜΑΡ υπερψήφισε το άρθρο 14, ενώ οι Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Μαρία Γιαννακάκη και Μαρία Ρεπούση ψήφισαν και το άρθρο 30.

Υστερόγραφα

1ο Διήμερο αντάμωμα των Απανταχού Μεσσηνίων

Λίγες μέρες πριν το 10ο Τακτικό Συνέδριο και τη Γενική Συνέλευση μετά Αρχαιρεσιών, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑΣ που θα διεξαχθεί στο COSTA NAVARINO, το Σάββατο 3 Αυγούστου 2013, θα πραγματοποιηθεί στη Νέδα και τα Πλατάνια το Πρώτο Αντάμωμα των Απανταχού Μεσσηνίων το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιουλίου 2013. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.

Το διήμερο πρόγραμμα ....

περιλαμβάνει, το Σάββατο 20 Ιουλίου, το πέρασμα της Νέδας, το οποίο απευθύνεται κυρίως στους νέους με σκοπό να έρθουν σε επαφή οι απανταχού Μεσσήνιοι νέοι με ένα κομμάτι της ομορφιάς της φύσης της ιδιαίτερης πατρίδας όπως είναι το ποτάμι της Νέδας. Σημείο συνάντησης όσων επιθυμούν να συμμετέχουν θα είναι στις 10.00 πμ, τα Πλατάνια. Την Κυριακή 21 Ιουλίου στις 8.00 μ.μ. θα γίνουν το καλωσόρισμα και οι χαιρετισμοί από όλους τους Μεσσηνίους στο Ανοικτό Θέατρο Νότα Αρνόκουρου. Στη συνέχεια το χορευτικό του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς της Μεσσηνίας και το ΑΝΤΑΜΩΜΑ θα τελειώσει με δημοτικά τραγούδια από το παραδοσιακό συγκρότημα του Λεωνίδα Παπακώστα.

Οι οργανωτές θα φιλοξενήσουν όσους παραβρίσκονται με παραδοσιακά φαγητά.
Σημειολογικά, το 1ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ γίνεται σε ένα μέρος που αντιπροσωπεύει το ελληνικό πνεύμα, τα Πλατάνια, όπου οι συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων απαιτούν τη μέγιστη προσπάθεια, προικισμένο από την ομορφιά της Μεσσηνιακής φύσης με το μοναδικό σε ομορφιά ποτάμι της Νέδας, σε ένα θέατρο προσφορά αγάπης ενός Μεσσήνιου, του Κώστα Αρνόκουρου, ο οποίος αν και μεγαλούργησε στην επαγγελματική του ζωή δεν λησμόνησε την ιδιαίτερη πατρίδα και πραγματοποιείται με το μοναδικό στοιχείο της ελληνικής φυλής τη ζεστή ελληνική φιλοξενία.

Έχει σκοπό να φέρει σε επαφή τους Μεσσήνιους της διασποράς και αυτούς που διαβιούν στην υπόλοιπη Ελλάδα με τους Μεσσήνιους που κατοικούν στη Μεσσηνία με στόχο τη σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων και την καταγραφή των στοιχείων που τους ενώνουν μέσα από μια ελεύθερη διατύπωση απόψεων και καλών πρακτικών μεταξύ των Μεσσηνίων που ζουν σε διαφορετικά πολιτισμικά και οικονομικά περιβάλλοντα προκειμένου να γίνει ανάδειξη ωφέλιμων δράσεων από την μια περιοχή στις άλλες, προς όφελος των Μεσσηνιακών κοινωνιών.

Το αντάμωμα γίνεται με τη συνεργασία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας, της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Τριφυλίας και των πολιτιστικών Συλλόγων των Πλατανίων, Σιδηροκαστριτών, Φίλων Νέδας, Αυλωνιτών, Ελαίας, Πτέρης και τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας.


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Ιουλίου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«Το φεστιβάλ θα γίνει», η αντίδραση μεγαλώνει

«Το φεστιβάλ θα γίνει. Όσον αφορά στην αντιφασιστική ......

εκδήλωση μεθαύριο στην κεντρική πλατεία, θέλουμε να πιστεύουμε ότι δε θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα τα γραφεία μας ή ο κόσμος που μας υποστηρίζει» δήλωσε στο «Θ» ο βουλευτής της Χ.Α., Δημήτρης Κουκούτσης.

Από την άλλη πλευρά, στο αντιφασιστικό μέτωπο δεν επιδιώκουν επεισόδια, ωστόσο, δήλωσαν πως, αν προκληθούν, «δε θα αφήσουμε τους φασίστες να κάνουν ό,τι θέλουν στην πόλη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΕΦΤΟΥΝ οι βάσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ μέχρι και 700 μόρια! Παρά ταύτα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις αφού παρά τις χαμηλές βαθμολογίες παρατηρούνται ανοδικές τάσεις σε κάποιες "περιζήτητες" Σχολές.
Σε ποια επιστημονικά πεδία παρατηρούνται οι μεγαλύτερες αυξομοιώσεις. Αρχίζει σήμερα και η υποβολή αιτήσεων για τις μετεγγραφές φοιτητών.
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:

ΣΤΟ 13% ο ΦΠΑ στην εστίαση! Μήνυμα αισιοδοξίας σε δήλωση-διάγγελμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
ΔΙΠΛΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ σήμερα στην Καλαμάτα. Ανοίγει η αυλαία του Φεστιβάλ στο Μέγαρο Χορού που ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες του. Η Καλαμάτα στους ρυθμούς του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ που φιλοξενεία παραστάσεις υψηλού επιπέδου, με τα εισιτήρια να ειναι περιζήτητα.
26-27 ΙΟΥΛΙΟΥ: Οι Απανταχού Πελοποννήσιοι πάνε Ραμοβούνι για το Μεγάλο Αντάμωμα.
ΕΛΗΞΕ Η ΑΠΕΡΓΙΑ επανέρχονται οι έλεγχοι για τη στάθμευση. Ανοίγει αύριο το λιμάνι για δωρεάν πάρκινγκ απο 6 το απόγευμα μέχρι 2 τα ξημερώματα.
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ διαμαρτυρίας πολιτών για τα "συμβαίνοντα" σε Κάτω Βέργα, Κορώνη και Χράνους! Ακούει κανείς;
ΚΑΛΑ ΝΕΑ ανακοίνωσε ο Καφαντάρης για το οδικό άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος και Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ στην Αθήνα για υδατικούς πόρους και αξιοποίηση της μαρίνας της Πύλου!

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013

Νίκη ΠΛάτης: Επαναληπτική συνάντηση γενικής Συνέλευσης την Παρασκευή

Την Παρασκευή 19 του μηνός στις 20:00 θα γίνει η Επαναληπτική Γενική Συνέλευση στην Νίκη Πλάτης λόγω μη απαρτίας στην σημερινή συνέλευση.

Θα γίνει απολογισμός της διοίκησης και εκλογές για την αναδειξη νέου Δ.Σ.


Σαμαράς: «Γαμώ το κεφάλι μου μαλάκα…!» (video)

Η είδηση δεν είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς σε διάγγελμα του ανακοίνωσε την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, όπως καμάρωναν πώς θα καταφέρουν στην κυβέρνηση, μετά από πολλές και σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Η είδηση είναι πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει κεφάλι που του προκαλεί …πόνους και ταλαιπωρίες. «Γαμώ το κεφάλι μου, μαλάκα!» αναφώνησε αμέσως μετά από το διάγγελμα που μεταδιδόταν απ ευθείας στην τηλεόραση.
Η λεπτομέρεια πως δεν είχε αντιληφθεί ότι η κάμερα ακόμη «έγραφε», έκλεψε τη δόξα της μεγάλης κυβερνητικής επιτυχίας.

Δείτε το βίντεο και ακούστε τι λέει όταν αποχωρεί από το αναλόγιο
Απορίες για την φοέστα ανοίγματος του μεγάρου χορού Καλαμάτας

Αναρωτιόμαστε όταν απόψε το βράδυ ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο που καταδικάζει σε εξαθλίωση, μερικές ομάδες συμπολιτών μας, πως η Δημοτική Αρχή στα πλαίσια της πολιτικής Άρτος και Θεάματα προχωράει στη φιέστα του ανοίγματος του Μεγάρου Χορού ?

Δεν γνωρίζει άραγε ότι το ετήσιο κόστος λειτουργίας του είναι 1.000.000 ευρώ ?
Το σημερινό κόστος της......

φιέστας δεν αποτελεί πρόκληση και εμπαιγμό για τους υπό απόλυση συμπολίτες μας ?

Αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις που για μας αποτελούν κατά παράφραση της γνωστής διαφήμισης ‘‘ Φιέστες με τα λεφτά του άλλου ’’

Δεν αρκούμαστε σε μεγαλόστομες δηλώσεις δήθεν συμπαράστασης και ψευτοαντίστασης.

Νίκος Φωτέας
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Πρωτοπορία


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 17ης Ιουλίου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σε όλο τον Μοριά δρούσε ο Μεσσήνιος απατεώνας

Για απάτες κατ’ εξακολούθηση σε βάρος φαρμακοποιών, ...

γιατρών, καθώς και του ΕΟΠΥΥ, κατηγορείται 43χρονος Μεσσήνιος, ο οποίος συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, «εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνα της Ασφάλειας Καλαμάτας, 10 περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης, σε βάρος ιατρών και φαρμακοποιών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΤΑ... ΔΥΟ ο ΣΥΡΙΖΑ και στη Μεσσηνία!
Δεν "περπατάει" τοπικά "σύμφωνο συμβίωσης" γιατί πληθαίνουν οι μνηστήρες της βουλευτικής έδρας.

Πέντε Μεσσήνιοι στη νέα Κ.Ε. - Τρεις με Λαφαζάνη και δύο με Τσίπρα - Σε φθίνουσα πορεία ο Πετράκος - Διεργασίες για αποκοπή του 'ομφάλιου λώρου" με "Ελευθερία" - Δεν έγινε μάθημα το πάθημα με την "περίπτωση Κοσμόπουλου". Οι χοροί καλά κρατούν στον τοπικο ΣΥΡΙΖΑ, όπου τα... ζεϊμπέκικα εξουσίας συναγωνίζονται τα... τσιφτετέλια επικοινωνίας, τη στιγμή που ο μισός τοπικός ΣΥΡΙΖΑ δεν "ψηφίζει" Πετράκο για περιφερειάρχη, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που παρουσίασε το επίσημο έντυπο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης!
Μια πολιτική ανάλυση απο τον Θανάση Τσαμούλη με χιούμορ και αποκαλύψεις για την "επόμενη μέρα" του ΣΥΡΙΖΑ, που βγήκε ένα άλλο κόμμα απο το ιδρυτικό του Συνέδριο.
ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ σήμερα οι κινητοποιήσεις για το πολυνομοσχέδιο με την Αυτοδιοίκηση και τους εκπαιδευτικούς στα... κάγκελα!!!
ΠΡΕΜΙΕΡΑ αύριο στο Μέγαρο Χορού, που ανοίγει τις πύλες του για πρώτη φορά στην έναρξη του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Ολόκληρο το πρόγραμμα, οι παράλληλες εκδηλώσεις και τα εισιτήρια.
Ο ΝΕΑΡΟΣ ταλαντούχος τραγουδιστής Κωνσταντίνος Αναστασιάδης μιλά για τα νέα του τραγούδια, τα σχέδιά του και την... οικονομική κρίση!
ΔΕΣΜΕΥΣΗ Αδωνι Γεωργιάδη σε μαντά και Φωτεινό για απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.
ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ το πρακτικό του Διεθνούς Διαγωνισμού για τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο. Προχωρουν και οι τρεις κοινοπραξίες, εντός του Αυγούστου οι οικονομικές προσφορές και ο προσωρινός ανάδοχος. Μέχρι το τέλος του χρόνου ο οριστικός ανάδοχος και η σύμβαση.
ΣΥΛΛΗΨΗ 43χρονου Ελληνα για χοντρές απάτες κατά γιατρών, φαρμακοποιών και ΕΟΠΥΥ.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Σαμπαζιώτη και άλλων 12 βουλευτών να μην καθιερωθεί υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ για επαγγελματοβιοτέχνες σε οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων.
ΑΤΕΛΕΣΦΟΡΕΣ οι ρυθμίσεις για τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ για συνταξιοδότηση απο τα 50 σε 10 Ασφαλιστικά Ταμεία.

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Μειώνεται ο ΦΠΑ στην εστίαση από 1η Αυγούστου [ VIDEO ]

Μειώνεται ο ΦΠΑ στην εστίαση από 1η Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο σε διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

Μειώνεται ο ΦΠΑ στην εστίαση από 1η Αυγούστου από το 23% στο 13%, όπως ανακοίνωσε σε διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του προειδοποίησε ότι «εάν η φοροδιαφυγή αυξηθεί, τότε αυτό θα φταίει που ο ΦΠΑ θα αυξηθεί ξανά στο 23%».

Όπως είπε, ......

«τα καταστήματα πρέπει να κόβουν αποδείξεις, μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για νέες μειώσεις φόρων». Έστειλε μήνυμα ότι «το πείραμα πρέπει να πετύχει για να αρχίσει η αποκλιμάκωση των φόρων». Είπε επίσης ότι έλαβε υπόψιν του τις διαβεβαιώσεις χιλιάδων καταστηματαρχών ότι το μέτρο αυτό θα βοήθησει στην αύξηση του τζίρου.

Ο κ. Σαμαράς στο μήνυμά του σημείωσε ότι οι πιστωτές δεν έχουν ακόμη πειστεί για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, ωστόσο δέχτηκαν να το δοκιμάσουν για πρώτη φορά. «Το είχαμε υποσχεθεί αυτό πριν από ένα χρόνο ως κυβέρνηση και τώρα το υλοποιούμε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, λόγω της επίτευξης των στόχων δεν θα εφαρμοστούν μέτρα που είχαν ψηφιστεί στο μνημόνιο για το 2014. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις απόστρατων και δεν θα εφαρμοστεί η επιβολή πρόσθετου φόρου 2 τοις χιλίοις στους τζίρους των επιχειρήσεων.

«Όχι μόνο αποτρέπουμε κάποια δυσάρεστα, αλλά επιβάλουμε θετικές αλλαγές», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «αντίθετα από ό,τι ισχυρίζονται κάποιοι έχουμε πετύχει τους στόχους». «Πήρα πάνω μου την πρώτη μεγάλη μείωση φόρων» υπογράμμισε.Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

Στην Αθήνα το πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου

Το πρώτο κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, για φέτος το καλοκαίρι, επιβεβαιώθηκε από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Το περιστατικό αφορά ηλικιωμένο ασθενή με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, κάτοικο Ανατολικής Αττικής, ο οποίος δεν αναφέρει ιστορικό πρόσφατης μετακίνησης σε άλλες περιοχές της χώρας.

Δεδομένα εντομολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ από .......

την Αττική υποδηλώνουν ότι στην περιοχή της Αρτέμιδας, όπου καταγράφηκε και το πρώτο περιστατικό, έχει αρχίσει η κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου από τα τέλη Μαΐου 2013, ενώ, πρόσφατα η ομάδα ερευνητών της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενημέρωσε για την κυκλοφορία του συγκεκριμένου ιού και στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, αναμένεται και φέτος η εμφάνιση του ιού του Δυτικού Νείλου, τόσο σε περιοχές που καταγράφηκε κατά τα προηγούμενα έτη, όσο και σε νέες.

Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται μέσω του δήγματος (τσιμπήματος) των απλών κουνουπιών και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι ασθενείς παραμένουν ασυμπτωματικοί ή έχουν ήπια συμπτωματολογία. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι πιο σοβαρές εκδηλώσεις της νόσου εμφανίζονται σε ηλικιωμένα άτομα και ανοσοκατεσταλμένους (με προβλήματα στο ανοσοποιητικό) ασθενείς.

Τα μέτρα ατομικής προστασίας από τα κουνούπια, περιλαμβάνουν τόσο τη χρήση εντομοαπωθητικών ουσιών, σητών, κουνουπιέρων κ.λπ., όσο και την αποφυγή λιμναζόντων νερών σε αυλές και μπαλκόνια (γλάστρες κ.λπ.). Επίσης, το ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνει το πότισμα των φυτών και του γρασιδιού να γίνεται κατά τις πρωινές ώρες. Σε επίπεδο κοινότητας συστήνονται συστηματικές κουνουποκτονίες, απομάκρυνση λιμναζόντων υδάτων, καθαρισμός αγωγών ομβρίων υδάτων και άλλα μέτρα υγειονομικής διαχείρισης περιβάλλοντος.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνάντηση Μαντά με Αδωνη Γεωργιάδη για το νοσοκομείο Κυπαρισσίας [ Ηχητική συνέντευξη ]

Συνάντηση μες τον υπουργό Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη είχε χθες το απόγευμα της Δευτέρας στην Αθήνα ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς συνοδεία του Προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. Κυπαρισσίας και μέλους της ΝΟ.Δ.Ε. Γιώργου Φωτεινού.

Αποκλειστικό θέμα συζήτησης ήταν η λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Στην συνάντηση τονίστηκε στο ......

μέγιστο βαθμό, η σπουδαιότητα και η αναγκαιότητα ύπαρξης και συνέχισης της λειτουργίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και αναλύθηκαν διεξοδικά όλες οι παράμετροι που αφορούν τις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Ο Υπουργός κατανόησε πλήρως την αναγκαιότητα ύπαρξης του νοσοκομείου Κυπαρισσίας και διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός κατάργησης ή υποβάθμισης του.
Δεσμεύτηκε πως παρόλη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε, θα προσπαθήσει, στα πλαίσια των δυνατοτήτων που υπάρχουν, να σταθεί αρωγός στην ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του.

Δείτε τις μας είπε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο Φιλιατρά News για το θέμα.Φιλιατρά: Παράσταση καραγκιόζη σήμερα 16 Ιουλίου 2013 στο Αίθριο του Δημαρχείου

Κλίκ στις δυο πωτογραφίες
Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 15-7-2013 ]

Τέτοιες μέρες το ‘65

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΔΕΝ ξεχάσαμε τα «Ιουλιανά». Απλά, μας απορρόφησαν τα σημερινά. Πριν κι αυτά περάσουν στην ιστορία. Τη μελέτησες; Είσαι σοφός και ευτυχής («όλβιος όστις της ιστορίας έσχε μάθησιν»). Σε δίδαξε; Προχώρα. Αλλιώτικα την επαναλαμβάνεις (ενίοτε ως φάρσα) και η ζημιά είναι σωρευτική.

ΔΕΝ το’ χαν σκοπό οι Αμερικάνοι να ......

μας αφήσουν «ελεύθερους»…πρόωρα. Κι αν ήταν «φρέσκος» απ’ τα «Δεκεμβριανά και το αντικομουνιστικό του φρόνημα ο Γεώργιος Παπανδρέου, στα στερνά του έγινε ο «Γέρος της Δημοκρατίας». Ανάμεσα σε φανερούς βασιλιάδες και αθέατους (βυσσοδομούντες) χουντικούς.
ΟΙ εκλογές βίας και νοθείας του ’61 γέννησαν τον «Ανένδοτο Αγώνα» κι αυτές τη «χλωμή» νίκη (3/11/63) της ΕΚ (Ένωσης Κέντρου). Με την εξουσία να μην αλλάζει χέρια. Κυβερνούσε το Παλάτι και ο (βραχύβιος) Πρωθυπουργός δεν είχε τη δύναμη να μεταθέσει έναν ταγματάρχη. Ωστόσο, ο λαός πείστηκε πως με την ψήφο του αλλάζουν κυβερνήσεις και κατεστημένα (και μόνο τον…ξενοδόχο δεν λογάριασε).

ΗΡΘΕ ο εκλογικός θρίαμβος της ΕΚ του 53% και ο «Γέρος»…ξανάνιωσε. Η πρώτη απόπειρα αναδιανομής του δημόσιου πλούτου και η «απελευθέρωση» με τη δημοκρατία διάχυτη εδραίωσε την πεποίθηση πως ο λαός μπορεί και ο Γ. Παπανδρέου θέλει. Με τον λαό δίπλα του, αλλά με τους…μακρινούς «φίλους, προστάτες και συμμάχους» ακόμα πιο…δίπλα του. Το κόμμα του έμελε να διαλυθεί αφού το κόψουν κομματάκια φίλοι και εχθροί, κι ο ίδιος να καρατομηθεί.
ΕΙΠΕ το «όχι» του στους Αμερικανούς ορθώνοντας το ανάστημά του, κι αυτοί ψιθύρισαν σε κάποιους συνεργάτες του τη μαγική λέξη Αποστασία! Σαλαμοποιούμε την αποδυνάμωση της ΕΚ με τους αποστάτες που κρατούν μαχαίρια και…τσάντες.

ΗΤΑΝ ο εξ απορρήτων του «Γέρου» ο κ. Κων. Μητσοτάκης κι έγινε ο εφιάλτης του. Παλατιανός ο «κεντρώος» αρχιμάστορας της ΑποσταΣΙΑς κι «όποιος θέλει οπίσω μου ελθείν. Με τα κίνητρά του και με το…σχέδιό μου». Με το λαό να ξεχύνεται στους δρόμους για την προδοσία και με τη μυριόστομη κραυγή «Παπανδρέου-Δημοκρατία» να μη φτάνει στα μακρινά και αθέατα (υπερπόντια) κέντρα εξουσίας.

ΤΕΤΟΙΕΣ μέρες ο Βασιλιάς (Κωνσταντίνος) κυβερνούσε με σφηνωμένη την ιδέα πως μπορούσε να ορίσει πρωθυπουργό ακόμα και τον κηπουρό του. Και βρέθηκαν «κηπουροί» που «ενήδρευον», με το φράκο (για ορκωμοσία) φρεσκοσιδερωμένο και στη μασχάλη την ποιητική τους δεινότητα (γαργάλατα…). Ακολούθησαν «κομουνιστές» τύπου Τσιριμώκου στην πρωθυπουργία και ο κύκλος έκλεισε με «Βούδες». Μιας χρήσεως «εργαλεία», για την προετοιμασία.
Κι ύστερα; Η δημοκρατία στο απόσπασμα και ο λαός στο γύψο!


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 16ης Ιουλίου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αναδίπλωση της Χρυσής Αυγής για το νεοναζιστικό φεστιβάλ

Όσο πλησιάζουν οι ημέρες διεξαγωγής του νεοναζιστικού ...

φεστιβάλ μίσους στο Πάρκο Λιμενικού, στις αρχές Αυγούστου, όλο και δυναμώνουν οι διαμαρτυρίες φορέων και σωματείων, φορτίζοντας πολιτικά το κλίμα.

Μάλιστα, σχετικό ρεπορτάζ την περασμένη Κυριακή στην εφημερίδα Real News έχει τίτλο «Το φεστιβάλ μίσους βάζει φωτιά στην Καλαμάτα». Από το κείμενο, εκείνο που προξενεί εντύπωση είναι η στροφή του βουλευτή Μεσσηνίας της Χ.Α., Δημήτρη Κουκούτση...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ η αυτοδιοίκηση για τις απολύσεις! Ολες οι εξελίξεις που ανεβάζουν το θερμόμετρο στα ύψη ενόψει ψήφισης του νομοσχεδίου αύριο.
- Νίκας: 200.000 ευρώ το χρόνο μόνο η φύλαξη των σχολείων της Καλαματας. Δηλώσεις περιφερειακών και δημοτικών παραγόντων.
Αυτο ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινη "ΦΩΝΗ" στην οποία προβάλλονται ακόμη:

ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ! Νέα διάψευση απο τη Ντ. Νικολάκου στην "Ελευθερία" που τη χαρακτήρισε εκ νέου επίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. "Αλχημική" η παρουσίαση της δημοσκόπησης με στόχο τον Τατούλη και την περιφερειακή αρχή.
ΣΧΟΛΙΟ του Θαν. Τσαμούλη για τον... παρανοϊκό σχολιασμό της δημοσκόπησης της Marc απο "Ελευθερία".
ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ της εκπαιδευτικής κοινότητας της Μεσσηνίας με κατάληψη για την κατάργηση ειδικοτήτων της Τεχνικής εκπαίδευσης.
ΤΑ "ΜΥΣΤΙΚΑ" του ποιοτικού ελαιολάδου. Τι πρέπει να γνωρίζουμε απο την παραγωγή στην κατανάλωση. Ενδιαφέρουσα επιστημονική ανάλυση.
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ οι εργασίες ολοκλήρωσης του αποχετευτικού της Πύλου.
"ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ" στον ΣΥΡΙΖΑ η δυναμική της Αριστερής Πλατφόρμας Λαφαζάνη, με την οποία εξελέγη στην Κ.Ε. ο Θαν. Πετράκος, μοναδικός απο τη Μεσσηνία.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ απο Παγκόσμια Συνομοσπονδία Μεσσηνίων ομογενών για το θερινό Σχολείο Καλαμάτας, που ξεκίνησε χθες.
ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ χθες ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας.

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Θεατρικό μονόπρακτο "ΤΟ ΚΑΠΑ" του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου [ VIDEO - HXHTIKO ]

Το θεατρικό μονόπρακτο ΚΑΠΑ του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου παίχτηκε πρόσφατα στο ραδιόφωνο στα πλαίσια αναβίωσης του ραδιοφωνικού θεάτρου, με πρωταγωνιστή τον Άγγελο Αντωνόπουλο στο ρόλο του καθηγητή γραφολογίας και τον Στέλιο Ψαρουδάκη ως μαθητή. Η μουσική είναι του Φίλιππου Περιστέρη. Στο τραγούδι και τα φωνητικά η Θέλμα Καραγιάννη ενώ στην αφήγηση ο Αντώνης Χαλιακόπουλος. Η ραδιοσκηνοθεσία είναι του Άγγελου Αντωνόπουλου.

AKOYSTE TO HXHTIKO MONOPRAKTO

Λίνκολν [ Lincoln ]

Λίνκολν [ Lincoln ]

Του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Με τους: Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Σάλι Φιλντ, Τόμι Λι Τζόουνς, Ντέιβιντ Στράδερν, Τζάκι Ερλ Χέιλι

Είδος: Βιογραφία (2012)
Προβολές: Από 19 έως 22 Ιουλίου
Ωρα προβολής: 21:45
Τόπος: Αίθριο Δημαρχείου Φιλιατρών


ΥΠΟΘΕΣΗ: .......

1865, ο Εμφύλιος Πόλεμος τελειώνει από μέρα σε μέρα με τους Νότιους να έχουν χάσει τις περισσότερες πολιτείες. Η Διακήρυξη Χειραφέτησης των έγχρωμων που υπέγραψε πριν δύο χρόνια, εν καιρώ πολέμου, κινδυνεύει να ακυρωθεί μετά τη λήξη αυτού, και ο Λίνκολν βιάζεται να αλλάξει το σύνταγμα πριν τη παράδοση των Νοτίων. Για να ψηφιστεί όμως πρέπει να συγκεντρώσει τα 2/3 των ψήφων των γερουσιαστών του Κογκρέσου, ποσοστό που δεν έχει. Ετσι πρέπει να χρησιμοποιήσει κάθε τρόπο, νόμιμο ή μη, για να καταφέρει περάσει τη τροποποίηση, με τους εχθρούς να καραδοκούν εκτός αλλά και εντός του κόμματός του...

Δείτε το trailer της ταινίας.Ολόκληρο το πρόγραμμα προβολών των ταινιών θα το δείτε πατώντας εδώ

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

Γαργαλιάνοι: Με κάθε μεγαλοπρέπεια γιόρτασαν τα Αγαπήνεια

Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκαν και φέτος ατα Αγαπήνεια στους γαργαλιάνους προς τιμής του μακεδονομάχου ήρωα Σαράντη Αγαπηνού Γνωστού και ως ΤΕΛΟΥ ΑΓΡΑ.
Στον Εορτασμό........

παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος, οΒουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμνου Τριφυλίας και μέλη του τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων.

Ο Εορτασμός ξεκίνησε με δοξολογία στην πλατεία της Μπρίσκειου βιβλιοθήκης της Δ.Ε. υπο του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και σύντομοι χαιρετισμοί στην πλατεία της πόλης.
Από τους σύντομους χαιρετισμούς ξεχώρισε αυτός του Δημάρχου Έδεσσας. Αφού μετέφερε την τεράστια ευγνωμοσύνη των Μακεδόνων για τον ήρωα Τέλο Αγρα -όπως ήταν το ψευδώνυμο του- αναφέρθηκε στο Μακεδονικό λέγοντας ότι η Ελλάδα ξεκινά από την Μακεδονία και δεν χρειάζεται να σφετεριζόμαστε το όνομα και έριξε τα καρφιά προς τους πολιτικούς λέγοντας ότι δεν πρέπει ποτέ να συγχέουμε το μνημόνιο με την δυστυχία που δέρνει την Ελλάδα αυτή την στιγμή.

Τον πανηγυρικό της ημέρας ανέγνωρε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας ενω αμέσως μετά ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τον Μικρασιατικό Σύλλογο Σερρών Ο Άγιος πολύκαρποςΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ: Στο ίδιο έργο θεατές

Παρακολουθούμε, στο ίδιο έργο θεατές, άλλη μια συνέχεια στο ιδιότυπο κυνήγι μαγισσών, άλλη μια παράσταση στο θέατρο του παραλόγου που διαδραματίζεται στην κοινωνία μας, με την επικείμενη ψήφιση του πολυνομοσχέδιου από την Ελληνική Βουλή και της αναγκαστικής απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων, σε έναν κόσμο:......

- που κατακερματίζεται βίαια στο όνομα μιας ακόμη μνημονιακής δέσμευσης
- που γίνεται έντονα αυταρχικός στο όνομα της Δημοκρατίας
- που γίνεται κοινωνικά ανάλγητος στο όνομα εξυγίανσης των αριθμητικών δεικτών

Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ότι ο ακολουθούμενος δρόμος δεν οδηγεί πουθενά, απλά αυξάνει την ποικιλία των ανισοτήτων και θέτει σε κίνδυνο το όποιο επίπεδο της κοινωνικής συνοχής, αφήνοντας μόνο ερείπια.
Επιτακτικό χρέος όλων μας να μιλήσουμε.
Εδώ και τώρα αφύπνιση για να μπει φραγμός στην επιχειρούμενη διασπορά δυστυχίας του λαού μας.

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτή την εβδομάδα.

Την εβδομάδα από 15 Ιουλίου έως 21 Ιουλίου 2013 εφημερεύει το φαρμακείο:

Αικατερίνη Βορίση

Tηλ: 2761 - 0 - 34 065
Κιν. 694 - 61 04 914


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Ιουλίου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ» αθωωτικών αποφάσεων τα Πειθαρχικά Συμβούλια .......

στον ευρύτερο δημόσιο τομέα!
Πρωταθλητές στη διαφθορά Δήμοι (ειδικά οι Πολεοδομίες) και Ασφαλιστικά Ταμεία.
Αποκαλυπτικά στοιχεία στην έκθεση του γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ της Δευτέρας», στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:
• ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ εκλογή (με 75%) του Αλέξη Τσίπρα και επικράτηση των πολιτικών του θέσεων στο ιδρυτικό Συνέδριο του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ.
• ΤΡΕΙΣ ΝΕΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ στο διπλωματικό σώμα συνεχίζουν την πλούσια παράδοση του νομού μας στην εξωτερική πολιτική.
• ΣΥΛΛΟΓΟΙ και κάτοικοι χωριών της Τριφυλίας βαρέθηκαν να περιμένουν το Δήμο και μόνοι τους προσπαθούν να φτιάξουν έργα συντήρησης και καλλωπισμού.
• Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ σ’ εγκατάλειψη. Προτάσεις για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας από τον Σωτήρη Γιαννόπουλο.
• ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ στην Πύλο η Εικονική Αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου.
• ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ στην Τριφυλία από Αρκαδική γαλακτοβιομηχανία, καταγγέλλουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Γαργαλιάνων και Φιλιατρών.
• ΠΡΕΜΙΕΡΑ σήμερα για το Θερινό Σχολείο Ομογενών μαθητών στην Καλαμάτα.
• ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ σήμερα η «Ελένη» του Ευριπίδη, από τα ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και Αγρινίου.

• ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
• ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013

Φιλιατρά: Πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο Χαλαζόνι

Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι σας ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ .
Ο Σύλλογος μας στην προσπάθεια του να είναι κοντά στο χωριό μας ουσιαστικά και λειτουργικά ανακοινώνει το πρόγραμμα των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στο χωριό μας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: ........


ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ

Η ημέρα είναι αφιερωμένη στα παιδία του χωριού μας . Στο προαύλιο χώρο του σχολείου θα οργανωθεί μεγάλο παιδικό πάρτι με μουσική ,χορό εδέσματα για τους μικρούς μας φίλους και βέβαια η καθιερωμένη τούρτα του καλοκαιριού. Στη διάρκεια αυτής της γιορτής θα πραγματοποιηθούν αθλητικές εκδηλώσεις όπως ποδηλατοδρομίες , τσουβαλοδρομίες, και αυγοδρομίες. Η βραδιά θα κλείσει όπως της
αξίζει … με μια βροχή πυροτεχνημάτων .ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ


Αποκαλυπτήρια μαρμάρινης πλάκας των αγωνιστών συγχωριανών μας στην διάρκεια της επανάστασης του 1821 και των αδικοχαμένων εκτελεσθέντων από τους γερμανούς στα χρόνια της κατοχής. Θα προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση . Η τελετή θα λάβει χώρα στο χώρο του σχολείου.ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ


Ο Σύλλογος διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στην Αρχαία ΙΘΩΜΗ . Σε ένα αρχαιολογικό χώρο με ολοκληρωμένα αναστηλωμένα αρχαιοελληνικά και ρωμαϊκά κτίσματα . Η εκδρομή θα περιλαμβάνει επίσκεψη στο μουσείο καθώς και ξενάγηση στο αρχαίο θέατρο, στο στάδιο, στο Ασκληπιείο αλλά και στα κυκλώπεια τοίχοιΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ


Ένας άτυπος θεσμός τείνει να καθιερωθεί . Στη πλατεία του χωριού μας όλοι οι συγχωριανοί , οι φίλοι και οι καλεσμένοι μας θα γευτούν τις ιδιαίτερες γεύσεις κάθε χαλαζωνιτισας . Τα μακριά τραπέζια γεμάτα με κάθε λογής σπιτικά καλούδια θα μας απογειώσουν σε μαγικούς γαστριμαργικούς κόσμους . Φίλοι μας αυτή η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στις λιχουδιές στο τραγούδι στο χορό και στη διασκέδαση.

Βοϊδοκοιλιά: Η ομορφότερη (και μοναδική) παραλία στο κόσμο χωρίς W.C. και κάδο απορριμάτων

Aπό τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, σίγουρα η δημοφιλέστερη της Μεσσηνίας.

Η εξωτική, στρογγυλή παραλία της Βοϊδοκοιλιάς με τους αμμόλοφους, τα γαλαζοπράσινα και πεντακάθαρα νερά είναι τόπος ιδιαίτερης απόλαυσης που σε καλεί να τον ερωτευτείς και να τον ζήσεις.
Αρκεί να .......

μη χρειαστεί να κάνεις την ...ανάγκη σου. Κοινός θνητός η επώνυμος (και υπάρχουν πολλοί) θα χρειαστεί να περπατήσεις αρκετά με τα μπαγκάζια σου (από το σημείο που θα παρκάρεις) για να βρεις μια θέση στην άμμο και στη μαγευτική φύση. Αν όμως σε καλέσει απροσδόκητα η ...
φύση του εντέρου, τότε, όπως και χιλιάδες ντόπιοι και ξένοι παραθεριστές μαζί με τα ζώα τους, θα πρέπει να σκάψεις στην άμμο (κλικ φωτό).
Αυτή ήταν η σ..κατάσταση όταν πρωτοπήγαμε το 2011.

Φέτος τίποτα δεν έχει αλλάξει εκτός από τα φύκια (λόγω υπερ-λίπανσης?) και τα κωλ..χαρτα που αρχίζουν και βγαίνουν στην ...αφρό.
Και επειδή δεν είναι λίγοι αυτοί θεωρούν κόπο να κουβαλάν τα σκουπίδια χιλιόμετρα πίσω εκεί που παρκάρησαν, τα φυτεύουν στη παραλία.
Φυσικά και υπάρχει η δικαιολογία ότι η περιοχή είναι προστατευόμενη, γι αυτό και δεν τοποθετούνται τουαλέτες.
Ποιον όμως θα πείσουν οι Δημοτικοί άρχοντες ότι η...NATURA θα είχε ενστάσεις για προσωρινές φορητές -χημικές w.c., η για κάδους απορριμάτων (που θα τους άδειαζαν πότε πότε).

Αλλά είπαμε δικαιολογίες, και μάλιστα του ...ορθού.
Κρίμα στο τόπο...