Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΟΠΕΚΕΠΕ. Πλήρωσε σήμερα την Εξισωτική Αποζημίωση για το 2012.

Ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε), μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, ανακοινώνει ότι σήμερα 12 Ιουλίου προχώρησε στην πληρωμή της Εξισωτικής Αποζημίωσης του έτους 2012.
Η εξισωτική αποζημίωση αφορά στην παροχή ενίσχυσης προς ........

τους αγρότες των μειονεκτικών, ορεινών περιοχών και τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους, ως αντιστάθμιση για τα προβλήματα που τους δημιουργούν τα μόνιμα φυσικά μειονεκτήματα των περιοχών τους. Το συνολικό ποσόν της εξισωτικής αποζημίωσης ανέρχεται στα 81.331.919,15 € και αφορά συνολικά 62.038 δικαιούχους.

Η πληρωμή πραγματοποιείται σε όσους πληρούν τα προβλεπόμενα κριτήρια επιλεξιμότητας στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και δεν είχαν ελλείψεις στις αιτήσεις τους. Οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για τα ποσά πληρωμής που τους καταβλήθηκαν από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ  θα μπορούν να ενημερώνονται επίσης αναλυτικά και όσοι δικαιούχοι δεν τους καταβλήθηκε η Εξισωτική Αποζημίωση, είτε γιατί δεν πληρούσαν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, είτε γιατί οι αιτήσεις τους παρουσιάζουν ελλείψεις δικαιολογητικών. Για τους γεωργούς που έχουν ελλείψεις δικαιολογητικών διευκρινίζεται ότι πρέπει να υποβάλλουν (αυτοπροσώπως ή δια μέσου των ΕΑΣ) στον ΟΠΕΚΕΠΕ, τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά, ώστε αφού γίνει ο έλεγχος τους, να καταστεί δυνατή η πληρωμή τους στο πλαίσιο των διαθέσιμων πιστώσεων. Η δυνατότητα υποβολής ενστάσεων είναι εντός 10 ημερών από την ανάρτησή τους στους αντίστοιχους Δήμους.

Εκ του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Σήμερα το Φιλιατρά News γιορτάζει. Κλείνουμε 5 χρόνια ζωής.

Ημέρα γιορτής είναι η σημερινή για το Φιλιατρά News καθώς σαν σήμερα πριν από 5 χρόνια κάναμε δειλά δειλά τα πρώτα μας βήματα στο internet.

Μια προσπάθεια που σαν σκοπό της είχε να καταγράφονται ειδήσεις πρωτίστως από τα Φιλιατρά, την γύρω περιοχή αλλά και να δημοσιεύουμε ειδήσεις που το περιεχόμενο τους επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα και εμάς ως περιοχή.

Από το αποτέλεσμα το τότε εγχείρημα ήταν καταδικασμένο να .......

πετύχει και να "ενώσει" όλους τους απανταχού της γης Φιλιατρινούς και να μαθαίνουν τα νέα από την ιδιαίτερη πατρίδα τους.
Είναι το ελεύθερο βήμα έκφρασης των πολιτών αλλά και αυτών που θέλουν και επιθυμούν να δημοσιεύσουν τις απόψεις τους, τα άρθρα τους σε εμάς ή και σε εμάς.

Το να κάτσουμε να κάνουμε αναδρομή στο παρελθόν θα είναι κουραστικό για εσάς.
Θεωρούμε ότι ένα απλό ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ που βγαίνει από την ψυχή μας είναι η καλύτερη αναδρομή για την συνολική αγάπη που μας έχετε δείξει όλα αυτά τα 5 χρόνια.

Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε.

Και πάλι σας ευχαριστούμε.

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών: Αγανάκτηση από τους κτηνοτρόφους που εδω και καιρό είναι απλήρωτοι.


ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΚΟΙΝ: ΥΠΟΥΡΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΕΜΠΟΡΙΟΥ
           ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
           Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
           ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Κύριε Υφυπουργέ φτάνουμε στο σημείο να σας στείλουμε επιστολή θέλοντας να σας γνωρίσουμε οτι στην περιοχή μας οι κτηνοτρόφοι έχουν φτάσει στα ορια της απόγνωσης και της εξαθλίωσης και αυτό γιατι η Εταιρία παραγωγής και εμπορίας γαλακτοκομικών προϊόντων ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΒΕΕ - ΜΠΙΤΣΙΚΑΣ με έδρα την Τρίπολη Αρκαδίας, χρωστάει στους κτηνοτρόφους πάνω απο 100.000 ευρώ για γάλα που έχει πάρει από τον Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι τον Απρίλιο τους 2013.

Μια εταιρία που δραστηριοποιείται στην αγορά θεωρεί ..........

παραστατικά πωλήσεων και εισπράττει χωρίς να πληρώνει τους κτηνοτρόφους.
Δεν μπορεί όλοι να ζουν εις βάρος του Αγρότη και του κτηνοτρόφου και να μην έχουνε κυρώσεις.
Ζητάμε από το υπουργείο να προβεί στις κατάλληλες νέργειες ωστε να διασφαλίζεται ο Παραγωγός και να πληρώνεται άμεσα. Δεν μπορεί να σταθεί ο πρωτογενής τομέας με αυτές τις συνθήκες.
Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας είναι σε απόγνωσηκαι αν δεν πληρωθούν γι το προίόν τους θα προβούν σε ενέργειες που σίγουρα δεν θα ήθελε κανείς.

                                               Για το Δ.Σ.

        Ο πρόεδρος                                             Ο Γραμματέας
Γιώργος Αλεξανδρόπουλος                     Γριβοκωστόπουλος Ιωάννης

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 11-7-2013 ]



Νέο Δ.Σ. Στον Σύλλογο Απανταχού Κατσιμπαλαίων

Στις 06 Ιουλίου 2013 το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Απανταχού Κατσιμπαλαίων, πραγματοποίησε επαναληπτικές αρχαιρεσίες μετά την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου .
Από τη διαδικασία προέκυψε η εξής σύνθεση


1) ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ
2) ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ , ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
3) ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ , ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
4) ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ,ΤΑΜΙΑΣ
5) ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ , ΕΦΟΡΟΣ
6) ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ,ΜΕΛΟΣ
7) ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ,ΜΕΛΟΣ

Με πνεύμα συνεργασίας και υπευθυνότητας, απέναντι στην εμπιστοσύνη των μελών και συγχωριανών μας, αναλαμβάνουμε την ευθύνη της διοίκησης του Συλλόγου των Απανταχού Κατσιμπαλαίων που μετρά 21 χρόνια ζωής .
Η δράση που επέδειξε όλο αυτό το διάστημα , οι πρωτοβουλίες που πήρε για την προώθηση των συμφερόντων του χωριού και η ορθή διαχείριση που υπήρξε από όλες τις παρελθούσες διοικήσεις, καθιστά την αποστολή μας σημαντική .
Με γνώμονα τον εθελοντισμό και την αγάπη για το Κατσίμπαλι , έχοντας αρωγούς τα μέλη μας και εμπνεόμενοι από τους συγχωριανούς μας, που ίδρυσαν και υπηρέτησαν το Σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια , θα συνεχίσουμε την καλή προσπάθεια
Στην πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφασίστηκαν σειρά καλοκαιρινών εκδηλώσεων , που θα πραγματοποιηθούν στο χωριό μας, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα .
Με εκτίμηση

Διοικητικό Συμβούλιο
Συλλόγου Απανταχού Κατσιμπαλαίων

Τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο στις 16-17-18 Ιουλίου 2013 στη Χώρα Μεσσηνίας




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Ιουλίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«Περίεργες» παραλείψεις αλλά και καθυστερήσεις
*Σε Tσακώνα-Καλαμάτα και περιμετρικό
*ΝΕΑ αποκάλυψη για «λάθος» υπουργού
*Καταγγελία στον ευρωπαϊκό οργανισμό
OLAF και για Ολυμπία Οδό


Στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει ένας οργανισμός-τιμωρός......

της απάτης, της διαφθοράς και της διαπλοκής. Λέγεται OLAF και εγγυάται τη χρηστή διοίκηση στους ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Πλην, όμως, όπως και σε πλείστες άλλες περιπτώσεις, ουδείς αναμάρτητος.

Όπως και να έχει, ο εν λόγω ευρωπαϊκός οργανισμός, όπως είχε δημοσιεύσει το «Θ», διεξάγει έρευνα για ενδεχόμενη εσκεμμένη καθυστέρηση της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα & Λεύκτρο - Σπάρτη, που προκάλεσε ζημία 68 εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε, πριν από 15 ημέρες περίπου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, Ν. Χουντής.

Ο οργανισμός εξετάζει αν ήταν εσκεμμένη εκ μέρους των Δημοσίων Υπηρεσιών η «πολύμηνη καθυστέρηση έγκρισης της τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων» του έργου Κόρινθος- Τρίπολη-Καλαμάτα & Λεύκτρο-Σπάρτη, εξαιτίας της οποίας προκλήθηκε «αναβολή της ημερομηνίας παράδοσής του, αλλά και ενεργοποίηση ρήτρας υπέρ του παραχωρησιούχου για αποζημιώσεις 68 εκατομμυρίων ευρώ από το ελληνικό κράτος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ κατέθεσαν τρεις μεγάλες κοινοπραξίες για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου.
Ικανοποίηση στην Περιφέρεια για το επενδυτικό ενδιαφέρον μέσω του Διεθνούς Διαγωνισμού, που παρά την υπονόμευση εξελίσσεται θετικά.
Μέχρι τέλους του χρόνου ο οριστικός ανάδοχος - Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες.
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:

"ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ" σημαντικα έργα της Τριφυλίας. Σε θετικό κλίμα συνάντηση Τατούλη-Κόλλια στην Περιφέρεια.
ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΤΑΚΤΟ συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αθήνα για απολύσεις - κινητικότητα. Ψήφισμα της ΠΕΔ Πελοποννήσου - Νέα απεργία σήμερα και στην Καλαμάτα με απόφαση των εργαζομένων.
1,1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ μέσω ΕΣΠΑ για τη μεταφορά και λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πύλου. Ικανοποίηση στο Δήμο Πύλου-Νέστορος για την εξέλιξη και υπογράμμιση του πρωθυπουργικού ενδιαφέροντος για τα έργα Πολιτισμού της περιοχής.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ καλά κρατεί στην Ελλάδα, αλλά η κατάστσαη πάει από το κακό στο χειρότερο. Αρθρο του Κ.Δ. Αποστολόπουλου, δημοτικού συμβούλου Μεσσήνης.
ΑΨΟΓΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ των αντιπεριφερειαρχών, υποστηρίζει ο Αλευράς, δίνοντας έμμεση απάντηση για δήθεν "καπέλωμα" απο την Ντ. Νικολάκου. Ανοιχτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του στο Δήμο Οιχαλίας.
Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της Κυριακής αργίας θα έχει αρνητικές επιπτώσεις, υποστηρίζει το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.
ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ της Ελευθερίας στην Καλαμάτα, τοποθετήθηκε χθες στο βάθρο του.
ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ χρεοκοπίας η Ρraktiker στη Γερμανία. Δεν επηρεάζεται η εταιρεία στην Ελλάδα διαβεβαιώνουν οι αρμόδιοι.

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!