ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013

Φτού να μην σας .... ματιάσουμε!!!!!

Αμα το τελειώσεις πες μας να σου φέρουμε άλλο...
Μην σου αποσπάει κανείς και την προσοχή και δεν μπορείς να λύσεις το καινούριο σταυρόλεξο που θα σου φέρουμε...!!!
Δείτε τα χάλια τους! ........

Οι "ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ" δουλεύουν σκληρά μέσα στην βουλή!!
ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ στην δουλειά.
Παίρνουν 8 με 9 χιλιάδες ευρώ, ζουν με χιλιάδες παροχές εισιτήρια, αεροπορικά ταξίδια, αυτοκίνητα, σπίτια, και το λουρί της μάνας και ψηφίζουν μειώσεις μισθών και συντάξεων για να σώσουν την χώρα...!!!
Μεγάλο σώσιμο της κάνουν... Το βάρος της γης λύνει σταυρόλεξο, ο άλλος διαβάζει εφημερίδα (πιθανόν την στήλη Lifestyle αλλά.. Σώζουν την χώρα μας!!!!!!!!!
ΕΡΗΜΗ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΠΟΙΟΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ....

Φυσικά δεν είναι οι μόνοι που κάνουν κάτι τέτοιο. Μην είμαστε και άδικοι. Υπάρχουν και άλλα τέτοια μπουμπούκια.

Κλίκ στην εικόνα να δείτε τα χάλια τους!

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV καλαμάτας [ 12-7-2013 ]
«Aντρίκιο» ΟΧΙ από Ελληνίδα Βουλευτή!...

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Βιώσαμε, τέλη Ιουνίου, μερικά 24-ωρα με συνεχή ροή «δηλώσεων», με υπονοούμενα, χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, προσβολές και μετά υπεκφυγές, παρεμβάσεις, θεατρινισμούς, παλιμπαιδισμούς, νταηλίκια εκ του ασφαλούς με χέρια υψωμένα σε στυλ ικέτη ή γροθιές σφιγμένες απειλητικά και μαζί «κομψές» και «αφελείς» εισόδους στον, και «γενναίες» αποχωρήσεις από, τον ελληνικό πολιτικό-Κομματικό αχταρμά.

Και έτσι μετά τον φόβο που πέρασαν οι 300 της Βουλής (και κυρίως οι δύο .........

Πρόεδροι των πάλαι ποτέ κραταιών παρατάξεων χρώματος Πρασίνου και κυανού), είχαμε μετά από παλινωδίες, διαβουλεύσεις, συσκέψεις, τελικά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την 3-Κομματική Συγκυβέρνηση.
Και, στη χώρα «της φαιδρής πορτοκαλιάς» έχουμε εδώ και λίγες μέρες:
«Νέα Κυβέρνηση» από το γνωστό επί 40 χρόνια ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟ πλέγμα και ορκισμένο ενώπιον Προέδρου και Πρωθυπουργού,
«Νέο Υπουργικό Συμβούλιο» από…«Παλαιά Υλικά».

Ανυπόφορη, τελικά, μέσα στον γενικότερο ορυμαγδό η επωδός του πόνου και χαμένων μεγαλείων με γυναίκες επιθετικές, άνδρες παθητικούς και ελάχιστους πλέον…κυνηγούς…
ΕΞΩ από την παρέα των χαμογελαστών Υπουργών η Κυρία Σοφία Βούλτεψη που είπε με πολύ «αντρίκιο ύφος» στους Συν-Πρωθυπουργούς κκ Σαμαρά και βενιζέλο:
ΟΧΙ, Ευχαριστώ, ΔΕΝ θα πάρω τον Υπουργικό θώκο!..
Δύσκολες εποχές για εμάς τους Έλληνες οικογενειάρχες και γονείς, μισθωτούς και μεροκαματιάρηδες, ακόμη πιο δύσκολες για τους άνεργους και τους νέους. Πρωτόγνωρα ΔΥΣΚΟΛΕΣ για τους…άρρενες πολιτικούς του Ελληνικού Κοινοβουλίου που, μετά την άφιξη των ΑΝΔΡΩΝ της «τρόικα», αδυνατούν πλέον να παίρνουν «αντρίκιες» αποφάσεις για το καλό της Πατρίδας και των Ελλήνων ψηφοφόρων τους…
«Άνδρα μοι ένεπε Μούσα πολύτροπον…»

Για τον λεξικογράφο (έκδοση Τεγόπουλου –Φυτράκη) ο «άνδρας» είναι αρσενικό και ενήλικο άτομο, ο «σύζυγος» για το σπίτι και την οικογένεια, ο… «απλός στρατιώτης» για τον διοικητή της στρατιωτικής του μονάδας.
Ο Υπουργός Εμπορίου, εάν έμπαινε στον κόπο να ρίξει μια ματιά στην καθημερινότητα μας, θα διαπίστωνε ότι ο «άνδρας» αποτελεί πλέον «αγαθό σε ανεπάρκεια» που μάλλον χρειάζεται να υπαχθεί στη λίστα των διατιμημένων.
Εάν, όμως, στην καρέκλα του Υπουργού Εμπορίου καθόταν μια φεμινίστρια φοβάμαι ότι μάλλον θα αμφισβητούσε τη διάσταση «του…αγαθού!» αποδεχόμενη την άλλη της…»ανεπάρκειας».

Για τις μισές εκπροσώπους του φεμινιστικού κινήματος ο σύγχρονος άνδρας αποτελεί πλέον απλά και μόνο μια «σκιά του παρελθόντος του» και για τις άλλες μισές, ένα …εμπόδιο στη δική τους εξελικτική πορεία!
Κοινωνικό-ψυχολογικά οι πρώτες «μισές» έχουν δίκαιο καθώς το χθεσινό πρότυπο του άνδρα «πατριάρχη» που με την χειρωνακτική ή πνευματική του εργασία ήταν ο ζωοδότης της οικογένειάς του και ως αυτοδημιούργητος παράγοντας κυριαρχούσε στο κοινωνικό-οικονομικό στερέωμα έχει εκλείψει προ πολλού καθώς η αγορά εργασίας διεκδικήθηκε και κερδήθηκε από τεράστιους αριθμούς γυναικών σε όλα τα επίπεδα της κατοχής δεξιοτήτων και γνώσεων. Σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ οι πρωτιές ανήκουν πια στα κορίτσια και ακόμη και σε πανελλαδικής εμβέλειας εξετάσεις μία στις δύο θέσεις ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις τις κέρδισαν γυναίκες!
Σήμερα σε Ευρώπη και Αμερική σχεδόν μία στις δύο οικογένειες έχουν την εργαζόμενη γυναίκα, σύζυγο, μητέρα να κερδίζει περισσότερα από τον εργαζόμενο άντρα, σύζυγό της!

Το πρόβλημα με την οικονομική διάσταση του «ανδρισμού» ήταν ότι ενώ από την μια πλευρά μας παρείχε ως άνδρες εξουσία, υπεροχή, αυτονομία, κινητικότητα από την άλλη μας τύλιγε με άγχος, μας γέμιζε ανησυχία, μας έκλεινε στην μοναξιά.
Δεν είναι πρόθεσή μου να το θέσω εκδικητικά αλλά θα δημοσιοποιήσω την διαπίστωση που προκύπτει από διεθνείς ερευνητικές προσπάθειες και τεκμηριώνει το γεγονός ότι αυτά τα προβλήματα πέρασαν πλέον και στο γυναικείο στρατόπεδο.
Στην εποχή μας η μαζική είσοδος των γυναικών σε όλες πλέον τις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες έφερε και την μετάλλαξη της κλασικής έννοιας του «ανδρισμού» που οδηγεί σταθερά και μάλλον αμετάκλητα στην εξίσωση του οικονομικού, κοινωνιολογικού, πολιτιστικού και πολιτικού ρόλου «άνδρα-γυναίκας».
Αυτό δεν το θεωρώ αρνητικό, αν και έτσι το κρίνουν όσοι με το τέλος της κλασικής ανδροκρατίας θεωρούν ότι εμείς οι αρσενικοί homo sapiens καταντήσαμε…ανδρείκελα!...

Σε αυτούς προτείνω να υψώσουμε έναν ανδριάντα στον «πεσόντα Ιππότη» ο οποίος στον ανδρικό του ρόλο συνθέτει με επιτυχία την αντίθεση της βιαιότητας και της πραότητας.
Για τον «ιππότη» εξουσία και βιαιότητα χωρίς τρυφερότητα συνιστούν κτηνωδία ενώ, αντίστροφα, τρυφερότητα και συμπόνια χωρίς την ανδρική σταθερότητα και επιθετικότητα σβήνουν τη «φλόγα» που μας έδωσε ο Προμηθέας και την πλήρωσε τόσο ακριβά…


Υστερόγραφο: Το κείμενο γράφτηκε ως δημόσια αναγνώριση της «άρνησης» της κ Σοφίας Βούλτεψη να αναλάβει Υφυπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση. Ήταν μια «άρνηση» που ΔΕΝ έχουμε συνηθίσει να συναντάμε συχνά στην σύγχρονη πολιτική μας ζωή…
Αναρωτιέμαι εάν στην επικείμενη ψηφοφορία για το εξοντωτικό νέο ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ που θα μας πληγώσει ως Λαό και Οικονομία ακόμα περισσότερο (λες και δεν μας φτάνουν τα όσα ήδη τραβάμε) θα βρεθούν Άνδρες και Γυναίκες Βουλευτές να πούνε το ΟΧΙ οδηγώντας την Ελλάδα σε ιστορικά «κρίσιμο σταυροδρόμι…»

Παραλίγο πνιγμός γυναίκας στον Αϊ-Λαγούδη Κυπαρισσίας

Λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της στη θαλάσσια περιοχή του Αϊ-Λαγούδη Κυπαρισσίας προχθές το απόγευμα μια γυναίκα, όταν εξαιτίας των κυμάτων αισθάνθηκε να την εγκαταλείπουν οι δυνάμεις της. Λουόμενοι που είδαν το περιστατικό έσπευσαν να τη σώσουν και κατάφεραν να τη βγάλουν στην παραλία, όπου και τις έδωσαν τις πρώτες βοήθειες για να ανακτήσει τις αισθήσεις της και να συνέλθει.

Όπως μας είπαν πολίτες που ήταν παρόντες στο συμβάν και .......

συνέδραμαν στη διάσωση της γυναίκας, τηλεφωνούσαν για ασθενοφόρο, όμως δεν έβγαινε το ΕΚΑΒ Φιλιατρών, αλλά της Πάτρας, και ο ένας τους έκανε μπαλάκι στον άλλο, μέχρι που αναγκάστηκαν να ειδοποιήσουν και την Αστυνομία και το Λιμενικό.
Ευτυχώς που η γυναίκα, με τις προσπάθειες των λουομένων, ανέκτησε τις αισθήσεις της και δεν αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα η υγεία της. Πάντως, όπως έλεγαν στο «Θ», παρά τα τηλεφωνήματα που έκαναν, βοήθεια άργησε να φθάσει, ενώ αναρωτιούνταν τι γίνεται με τους ναυαγοσώστες στην παραλία του Αϊ-Λαγούδη.

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Βοηθός του Παναγιώτου ο Αθανασόπουλος

Βοηθός του νέου προπονητή της Εράνης κ. Παναγιώτου θα είναι ο Βασίλης Αθανασόπουλος. Ο έμπειρος τερματοφύλακας που υπερασπιζόταν την εστία της Φιλιατρινής ομάδας συμφώνησε με την διοίκηση να αναλάβει αυτό το νέο πόστο και έτσι να βοηθήσει όσο μπορεί την ομάδα.

Από κει και πέρα, δεν .......

έχουμε κάποια εξέλιξη στο μεταγραφικό κομμάτι. Απλώς, να υπενθυμίσουμε ότι έχουν αποκτηθεί μέχρι στιγμής οι: Χρονόπουλος, Κίτο και Μπεγλεκτζής ενώ εσωτερική μεταγραφή είναι ο Σταύρος Γιάννης.

Τώρα, στόχος είναι η απόκτηση μέχρι 5 ποδοσφαιριστών ενώ όσο αφορά τις αποχωρήσεις να θυμίσουμε ότι παρελθόν αποτελούν οι Αλεβίζος, Ζώης, Παναγόπουλος, Καραπετιάν αλλά και ο Λυκούργος Ανδρώνης που επέστρεψε στον Τέλλο Άγρα.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι σε κυκλοφορία έχουν τεθεί τα διαρκείας της ομάδας με σκοπό της ενίσχυση της. Η τιμή είναι στα 50 ευρώ και το σίγουρο είναι ότι οι Φιλιατρινοί θα στηρίξουν και αυτή την προσπάθεια όπως πάντα.

taklin.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 13ης Ιουλίου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Νέα «σκουπιδορεζιλέματα» για το Δήμο Καλαμάτας

Χωρίς κανένα πρόσχημα νομιμότητας φαίνεται ότι παίζεται το...

παιχνίδι της μεταφοράς σκουπιδιών του Δήμου Καλαμάτας, υπό την ανοχή των επίσημων αρμόδιων τοπικών αρχών.

Έτσι, μετά τα περσινά γεγονότα, με σκουπίδια και πάλι του Δήμου Καλαμάτας που θάβονταν στη Φλόκα του Νομού Ηλείας, προχθές τα ξημερώματα συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω άτομα που έθαβαν σκουπίδια της Καλαμάτας στο δρυοδάσος της Φολόης στην Αρχαία Ολυμπία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

"ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ" οι Δήμοι για τις απολύσεις! Τριήμερο "λουκέτο" αποφάσισε η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).
Ενταση και διαφωνίες για το ενδεχόμενο παραιτήσεων δημάρχων. Τις απουσίες πολλών δημάρχων επέκρινε ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Παν. Νίκας. Νέα απεργία απο την ΠΟΕ-ΟΤΑ, καμία δραστηριότητα το Σαββατοκύριακο.

Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:

"ΕΞΑΓΩΓΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ' απο Καλαμάτα και Σπάρτη! Στις 3 τα ξημερώματα συλλήψεις οδηγών και κατασχέσεις φορτηγών για θάψιμο σκουπιδιών στο προστατευόμενο δρυοδάσος της Φολόης Ηλείας.
ΣΧΕΔΙΟ "ΑΘΗΝΑ" και μείωση του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού δυσκολεύουν τη λειτουργία των Α-ΤΕΙ. Επισημάνσεις και διαπιστώσεις απο την έκτακτη Σύνοδο των προέδρων και αναπληρωτών.
ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ για ηρωίνη και χασίς στη Μεσσηνία απο το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών. 109 γραμμάρια αργού θανάτου στο σπίτι 45χρονης!!!
102 πιστοποιητικά, βεβαιώσεις και δημόσια έγγραφα απο το σπίτι, μέσω της πύλης "ΕΡΜΗΣ".
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ βανδαλισμού εναντίον αυτοκινητήτου του Συλλόγου απο τον "ΑΡΧΕΛΩΝ' στο Καλονερό.
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ προβολή στη μεγαλύτερη εφημερίδα του Κατάρ για τη Δυτική πελοπόννησο (απο την Τριφυλία).
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ η εικονική αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου που εγκαινιάστηκε χθες στην Πύλο..
ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

ΟΠΕΚΕΠΕ. Πλήρωσε σήμερα την Εξισωτική Αποζημίωση για το 2012.

Ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε), μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, ανακοινώνει ότι σήμερα 12 Ιουλίου προχώρησε στην πληρωμή της Εξισωτικής Αποζημίωσης του έτους 2012.
Η εξισωτική αποζημίωση αφορά στην παροχή ενίσχυσης προς ........

τους αγρότες των μειονεκτικών, ορεινών περιοχών και τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους, ως αντιστάθμιση για τα προβλήματα που τους δημιουργούν τα μόνιμα φυσικά μειονεκτήματα των περιοχών τους. Το συνολικό ποσόν της εξισωτικής αποζημίωσης ανέρχεται στα 81.331.919,15 € και αφορά συνολικά 62.038 δικαιούχους.

Η πληρωμή πραγματοποιείται σε όσους πληρούν τα προβλεπόμενα κριτήρια επιλεξιμότητας στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και δεν είχαν ελλείψεις στις αιτήσεις τους. Οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για τα ποσά πληρωμής που τους καταβλήθηκαν από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ  θα μπορούν να ενημερώνονται επίσης αναλυτικά και όσοι δικαιούχοι δεν τους καταβλήθηκε η Εξισωτική Αποζημίωση, είτε γιατί δεν πληρούσαν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, είτε γιατί οι αιτήσεις τους παρουσιάζουν ελλείψεις δικαιολογητικών. Για τους γεωργούς που έχουν ελλείψεις δικαιολογητικών διευκρινίζεται ότι πρέπει να υποβάλλουν (αυτοπροσώπως ή δια μέσου των ΕΑΣ) στον ΟΠΕΚΕΠΕ, τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά, ώστε αφού γίνει ο έλεγχος τους, να καταστεί δυνατή η πληρωμή τους στο πλαίσιο των διαθέσιμων πιστώσεων. Η δυνατότητα υποβολής ενστάσεων είναι εντός 10 ημερών από την ανάρτησή τους στους αντίστοιχους Δήμους.

Εκ του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Σήμερα το Φιλιατρά News γιορτάζει. Κλείνουμε 5 χρόνια ζωής.

Ημέρα γιορτής είναι η σημερινή για το Φιλιατρά News καθώς σαν σήμερα πριν από 5 χρόνια κάναμε δειλά δειλά τα πρώτα μας βήματα στο internet.

Μια προσπάθεια που σαν σκοπό της είχε να καταγράφονται ειδήσεις πρωτίστως από τα Φιλιατρά, την γύρω περιοχή αλλά και να δημοσιεύουμε ειδήσεις που το περιεχόμενο τους επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα και εμάς ως περιοχή.

Από το αποτέλεσμα το τότε εγχείρημα ήταν καταδικασμένο να .......

πετύχει και να "ενώσει" όλους τους απανταχού της γης Φιλιατρινούς και να μαθαίνουν τα νέα από την ιδιαίτερη πατρίδα τους.
Είναι το ελεύθερο βήμα έκφρασης των πολιτών αλλά και αυτών που θέλουν και επιθυμούν να δημοσιεύσουν τις απόψεις τους, τα άρθρα τους σε εμάς ή και σε εμάς.

Το να κάτσουμε να κάνουμε αναδρομή στο παρελθόν θα είναι κουραστικό για εσάς.
Θεωρούμε ότι ένα απλό ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ που βγαίνει από την ψυχή μας είναι η καλύτερη αναδρομή για την συνολική αγάπη που μας έχετε δείξει όλα αυτά τα 5 χρόνια.

Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε.

Και πάλι σας ευχαριστούμε.

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών: Αγανάκτηση από τους κτηνοτρόφους που εδω και καιρό είναι απλήρωτοι.


ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΚΟΙΝ: ΥΠΟΥΡΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΕΜΠΟΡΙΟΥ
           ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
           Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
           ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Κύριε Υφυπουργέ φτάνουμε στο σημείο να σας στείλουμε επιστολή θέλοντας να σας γνωρίσουμε οτι στην περιοχή μας οι κτηνοτρόφοι έχουν φτάσει στα ορια της απόγνωσης και της εξαθλίωσης και αυτό γιατι η Εταιρία παραγωγής και εμπορίας γαλακτοκομικών προϊόντων ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΒΕΕ - ΜΠΙΤΣΙΚΑΣ με έδρα την Τρίπολη Αρκαδίας, χρωστάει στους κτηνοτρόφους πάνω απο 100.000 ευρώ για γάλα που έχει πάρει από τον Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι τον Απρίλιο τους 2013.

Μια εταιρία που δραστηριοποιείται στην αγορά θεωρεί ..........

παραστατικά πωλήσεων και εισπράττει χωρίς να πληρώνει τους κτηνοτρόφους.
Δεν μπορεί όλοι να ζουν εις βάρος του Αγρότη και του κτηνοτρόφου και να μην έχουνε κυρώσεις.
Ζητάμε από το υπουργείο να προβεί στις κατάλληλες νέργειες ωστε να διασφαλίζεται ο Παραγωγός και να πληρώνεται άμεσα. Δεν μπορεί να σταθεί ο πρωτογενής τομέας με αυτές τις συνθήκες.
Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας είναι σε απόγνωσηκαι αν δεν πληρωθούν γι το προίόν τους θα προβούν σε ενέργειες που σίγουρα δεν θα ήθελε κανείς.

                                               Για το Δ.Σ.

        Ο πρόεδρος                                             Ο Γραμματέας
Γιώργος Αλεξανδρόπουλος                     Γριβοκωστόπουλος Ιωάννης

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 11-7-2013 ]Νέο Δ.Σ. Στον Σύλλογο Απανταχού Κατσιμπαλαίων

Στις 06 Ιουλίου 2013 το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Απανταχού Κατσιμπαλαίων, πραγματοποίησε επαναληπτικές αρχαιρεσίες μετά την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου .
Από τη διαδικασία προέκυψε η εξής σύνθεση


1) ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ
2) ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ , ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
3) ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ , ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
4) ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ,ΤΑΜΙΑΣ
5) ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ , ΕΦΟΡΟΣ
6) ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ,ΜΕΛΟΣ
7) ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ,ΜΕΛΟΣ

Με πνεύμα συνεργασίας και υπευθυνότητας, απέναντι στην εμπιστοσύνη των μελών και συγχωριανών μας, αναλαμβάνουμε την ευθύνη της διοίκησης του Συλλόγου των Απανταχού Κατσιμπαλαίων που μετρά 21 χρόνια ζωής .
Η δράση που επέδειξε όλο αυτό το διάστημα , οι πρωτοβουλίες που πήρε για την προώθηση των συμφερόντων του χωριού και η ορθή διαχείριση που υπήρξε από όλες τις παρελθούσες διοικήσεις, καθιστά την αποστολή μας σημαντική .
Με γνώμονα τον εθελοντισμό και την αγάπη για το Κατσίμπαλι , έχοντας αρωγούς τα μέλη μας και εμπνεόμενοι από τους συγχωριανούς μας, που ίδρυσαν και υπηρέτησαν το Σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια , θα συνεχίσουμε την καλή προσπάθεια
Στην πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφασίστηκαν σειρά καλοκαιρινών εκδηλώσεων , που θα πραγματοποιηθούν στο χωριό μας, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα .
Με εκτίμηση

Διοικητικό Συμβούλιο
Συλλόγου Απανταχού Κατσιμπαλαίων

Τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο στις 16-17-18 Ιουλίου 2013 στη Χώρα Μεσσηνίας
Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Ιουλίου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«Περίεργες» παραλείψεις αλλά και καθυστερήσεις
*Σε Tσακώνα-Καλαμάτα και περιμετρικό
*ΝΕΑ αποκάλυψη για «λάθος» υπουργού
*Καταγγελία στον ευρωπαϊκό οργανισμό
OLAF και για Ολυμπία Οδό


Στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει ένας οργανισμός-τιμωρός......

της απάτης, της διαφθοράς και της διαπλοκής. Λέγεται OLAF και εγγυάται τη χρηστή διοίκηση στους ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Πλην, όμως, όπως και σε πλείστες άλλες περιπτώσεις, ουδείς αναμάρτητος.

Όπως και να έχει, ο εν λόγω ευρωπαϊκός οργανισμός, όπως είχε δημοσιεύσει το «Θ», διεξάγει έρευνα για ενδεχόμενη εσκεμμένη καθυστέρηση της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα & Λεύκτρο - Σπάρτη, που προκάλεσε ζημία 68 εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε, πριν από 15 ημέρες περίπου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, Ν. Χουντής.

Ο οργανισμός εξετάζει αν ήταν εσκεμμένη εκ μέρους των Δημοσίων Υπηρεσιών η «πολύμηνη καθυστέρηση έγκρισης της τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων» του έργου Κόρινθος- Τρίπολη-Καλαμάτα & Λεύκτρο-Σπάρτη, εξαιτίας της οποίας προκλήθηκε «αναβολή της ημερομηνίας παράδοσής του, αλλά και ενεργοποίηση ρήτρας υπέρ του παραχωρησιούχου για αποζημιώσεις 68 εκατομμυρίων ευρώ από το ελληνικό κράτος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ κατέθεσαν τρεις μεγάλες κοινοπραξίες για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου.
Ικανοποίηση στην Περιφέρεια για το επενδυτικό ενδιαφέρον μέσω του Διεθνούς Διαγωνισμού, που παρά την υπονόμευση εξελίσσεται θετικά.
Μέχρι τέλους του χρόνου ο οριστικός ανάδοχος - Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες.
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:

"ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ" σημαντικα έργα της Τριφυλίας. Σε θετικό κλίμα συνάντηση Τατούλη-Κόλλια στην Περιφέρεια.
ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΤΑΚΤΟ συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αθήνα για απολύσεις - κινητικότητα. Ψήφισμα της ΠΕΔ Πελοποννήσου - Νέα απεργία σήμερα και στην Καλαμάτα με απόφαση των εργαζομένων.
1,1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ μέσω ΕΣΠΑ για τη μεταφορά και λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πύλου. Ικανοποίηση στο Δήμο Πύλου-Νέστορος για την εξέλιξη και υπογράμμιση του πρωθυπουργικού ενδιαφέροντος για τα έργα Πολιτισμού της περιοχής.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ καλά κρατεί στην Ελλάδα, αλλά η κατάστσαη πάει από το κακό στο χειρότερο. Αρθρο του Κ.Δ. Αποστολόπουλου, δημοτικού συμβούλου Μεσσήνης.
ΑΨΟΓΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ των αντιπεριφερειαρχών, υποστηρίζει ο Αλευράς, δίνοντας έμμεση απάντηση για δήθεν "καπέλωμα" απο την Ντ. Νικολάκου. Ανοιχτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του στο Δήμο Οιχαλίας.
Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της Κυριακής αργίας θα έχει αρνητικές επιπτώσεις, υποστηρίζει το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.
ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ της Ελευθερίας στην Καλαμάτα, τοποθετήθηκε χθες στο βάθρο του.
ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ χρεοκοπίας η Ρraktiker στη Γερμανία. Δεν επηρεάζεται η εταιρεία στην Ελλάδα διαβεβαιώνουν οι αρμόδιοι.

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

Η καλλιέργεια κουλτούρας κυβερνητικής συνεργασίας θα μας οδηγήσει στην επανίδρυση της Κοινωνίας και του Κράτους.

Η ανάγκη για επανίδρυση του κράτους στις χώρες του αναπτυγμένου κόσμου έγινε εξαιρετικά έντονη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Η πρόοδος στην τεχνολογία, ιδιαίτερα στους τομείς της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, την ενοποίηση των παγκόσμιων αγορών και την απελευθέρωση της κίνησης κεφαλαίων, επέβαλε νέες συνθήκες ανταγωνισμού μεταξύ των χωρών, των επιχειρήσεων και των ατόμων. Εμείς ως χώρα είχαμε διαλέξει ως βηματισμό το σημειωτόν και την όπισθεν καθώς και τα μεγάλα λόγια.

Σήμερα αν θέλουμε επανίδρυση της κοινωνίας, θα πρέπει η κουλτούρα .......

κυβερνητικής συνεργασίας να γίνει πλέον συστατικό στοιχείο του πολιτικού μας συστήματος για την επόμενη χρονική περίοδο, αφού φαίνεται με πολύ πειστικό τρόπο ότι έχει παρέλθει οριστικά το σχήμα μονοκομματικής διακυβέρνησης στη χώρα μας.
Ο συνδικαλισμός, αλλά κυρίως το κομματικό σύστημα, όπως είχε δομηθεί σ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, αποτελούσε ένα σύστημα κλειστών ακροατηρίων, με την ανάπτυξη των μηχανισμών ως βασικών εργαλείων της σύστασής τους και με μοναδικό σκοπό την ανέλιξη των στελεχών τους. Αυτό δεν βοήθησε να συμβεί η επανίδρυση ούτε στο κράτος, αλλά ούτε και στην κοινωνία.
Έτσι ως αποτέλεσμα ήταν η διόγκωση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, η μειωμένη παραγωγικότητα και η αναπόφευκτη εκρηκτική αύξηση του κόστους των δημοσίων υπηρεσιών για την οικονομία. Αυτά τα χαρακτηριστικά θεωρήθηκαν η κύρια αιτία της αντιοικονομικής, και αντικοινωνικής σε μεγάλο βαθμό, λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών.

Το ερώτημα που τίθεται είναι: Μπορεί να μετασχηματιστεί το όλο κομματικό εποικοδόμημα, να αναιρέσει συστατικά του στοιχεία, να αντιστοιχηθεί στις κοινωνικές διεργασίες και εξελίξεις και να οδηγήσει τη χώρα μέσα από μια νέα αντίληψη διακυβέρνησης, στην οποία θα κυριαρχεί η συναίνεση, η σύνθεση των απόψεων αλλά και η ουσιαστικοποίηση του πολιτικού λόγου και της πολιτικής πράξης ;
Για τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου του κράτους, πρέπει να γίνει σαφής διάκριση των επιτελικών αρμοδιοτήτων-δραστηριοτήτων του. Θέλουμε κράτος «πλοηγό» ή κράτος «κωπηλάτη». Η ανωτέρω διάκριση αρμοδιοτήτων-δραστηριοτήτων στη χώρα μας ήταν και είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη. Το κράτος παραδοσιακά λειτουργεί ταυτόχρονα ως «πλοηγός» και ως «κωπηλάτης», συνθέτοντας ένα εξαιρετικά σύνθετο μόρφωμα, που παραμένει περίπλοκο υπό την επίδραση αλλεπάλληλων νομοθετικών ρυθμίσεων, ταξικών συμφερόντων και κομματικών επιδιώξεων. Οι όποιες μεταρρυθμίσεις γίνονταν, είχαν σαν στόχο να μετατρέψουν το κράτος από «πλοηγό» σε «κωπηλάτη» και αντιστρόφως.

Στο νέο κράτος, κεντρική επιδίωξη πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των φορολογουμένων πολιτών (που είναι και οι βασικοί χρηματοδότες της δημόσιας υπηρεσίας) και όχι των συμφερόντων των δημοσίων υπαλλήλων. Όσον αφορά τις κρατικές δημόσιες υπηρεσίες, πρέπει να υπάρχουν συστήματα μέτρησης της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας τους. Στη χώρα μας, η μέτρηση και η αξιολόγηση της απόδοσης αυτών των υπηρεσιών συνήθως δεν εξετάζονται. Οι Διοικήσεις των Οργανισμών και των κρατικών υπηρεσιών να απολογούνται για το αποτέλεσμα επίσης δεν συνηθίζεται. Στο παρελθόν οι Διοικήσεις έπαιρναν αυξήσεις και bonus ακόμα και στις περιπτώσεις που τα έσοδα των Οργανισμών τους πάτωναν! Απαιτείται η εφαρμογή μιας στρατηγικής σαφών στόχων-κινήτρων-επιβραβεύσεων και κυρώσεων.

Όπως διαμορφώνεται σήμερα ο κομματικός χάρτης, στις επόμενες εκλογές θα υπάρχουν δύο σχετικά μεγάλα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.). Το πρώτο από πλευράς εκλογικής δύναμης κόμμα θα έχει τον πρώτο λόγο για το σχηματισμό κυβέρνησης πάντα με τη συνέργεια και άλλων μικρότερων κομμάτων. Αν δεν καλλιεργηθεί και δεν κατακτηθεί τώρα μια κουλτούρα κυβερνητικής συνεργασίας μέσα από τις κοινωνικές διεργασίες και τις ιδεολογικές ζυμώσεις και αναζητήσεις, δεν μπορεί να σχηματοποιηθεί ως ένα έτοιμο σχέδιο που θα «ανακαλυφθεί» κατά τη διάρκεια της όποιας διακυβέρνησης.

Κατά τη γνώμη μου η λύση στο πρόβλημα της χώρας δεν βρίσκεται σε μονοκομματικές αλήθειες ούτε σε αγωνιστικούς ανέξοδους παλιάς κοπής βερμπαλισμούς· βρίσκεται στην ενίσχυση των κοινωνικών κινημάτων για εμβάθυνση της δημοκρατίας, στη σύνθεση και διαμόρφωση ενός «προγράμματος» που θα βγάλει το συντομότερο δυνατό τη χώρα από το σκοτάδι της ύφεσης και που θα θέσει στην πρώτη γραμμή την στήριξη των ευρέων πλέον κοινωνικών στρωμάτων που έχουν βρεθεί στη σκοτεινή πλευρά της απόλυτης φτώχειας, της ασύνορης ανέχειας και της απώλειας κάθε ελπίδας.

ΥΓ1. Κάποιοι που χθες διόριζαν πελατειακά και ψηφοθηρικά σήμερα είναι «fan» των απολύσεων.
ΥΓ2. Πως είναι δυνατόν πολλοί από αυτούς που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση να είναι σήμερα υπουργοί και να προσπαθούν για την «σωτηρία μας!».
ΥΓ3. Οι 153 βουλευτές «της συμμαχίας» είναι επισφαλές ως σύνολο, γι’ αυτό οι εθνικές εκλογές θα είναι διαρκώς «προ των πυλών».

Θόδωρος Σταυριανόπουλος
Εκπαιδευτικός - Περιφερειακός Σύμβουλος Μεσσηνίας


Η ΕΕΤΤ εγκρίνει 21 προγράμματα του ΟΤΕ

Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ εξέτασε 25 συνδυαστικά οικονομικά προγράμματα του ΟΤΕ, εκ των οποίων ενέκρινε τα 21 και απέρριψε τα 4, καθότι προκαλούσαν συμπίεση περιθωρίου κέρδους σε βάρος των ανταγωνιστών του.
Από τις........

αρχές του έτους 2013 μέχρι σήμερα, η ΕΕΤΤ έχει εξετάσει συνολικά 70 συνδυαστικά οικονομικά προγράμματα του ΟΤΕ, από τα οποία 62 έχουν εγκριθεί ενώ 8 έχουν απορριφθεί.

Επισημαίνεται ότι ο έλεγχος από την ΕΕΤΤ των οικονομικών προγραμμάτων, που περιλαμβάνουν συνδυαστικές υπηρεσίες τηλεφωνίας και internet, προκύπτει από τη ρυθμιστική υποχρέωση που έχει επιβληθεί στον ΟΤΕ ως επιχείρηση με σημαντική ισχύ στις λιανικές αγορές πρόσβασης και κλήσεων. Η εξέταση κάθε προγράμματος γίνεται εξατομικευμένα. Ο χρόνος εξέτασής του από τη Ρυθμιστική Αρχή εξαρτάται από την πληρότητα των συνοδευτικών υποστηρικτικών στοιχείων και την ημερομηνία υποβολής του σε αυτή από τον ΟΤΕ. Πριν από την έγκριση εκάστου πακέτου, δεν είναι επιτρεπτή ουδεμία δημόσια ανακοίνωση για το περιεχόμενό του ή για λοιπά χαρακτηριστικά του. Τυχόν εμπορική διάθεση στην αγορά μη εγκεκριμένων πακέτων αποτελεί παράβαση της νομοθεσίας.

Ο έλεγχος των οικονομικών προγραμμάτων από τη Ρυθμιστική Αρχή ενισχύει τον υγιή ανταγωνισμό και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. Στόχος είναι η εξασφάλιση ανταγωνιστικών υπηρεσιών σε προσιτές τιμές και σε βάθος χρόνου για τους Έλληνες καταναλωτές.

ΕΕΤΤ

Αγώνας καρτ στην Καλαμάτα

Με 32 συνολικά συμμετοχές από όλη την Ελλάδα θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου ο 1ος αγώνας του κυπέλλου καρτ Loux για το 2013. Η αγωνιστική... μάχη θα γίνει στην πίστα San Nicolas στην Καλαμάτα και θα υπάρξουν τρεις κατηγορίες, Loux, Masters και Super.

Σύμφωνα με ......

το αγωνιστικό πρόγραμμα οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 11.30. Να σημειώσουμε ότι οι αγώνες loux έχουν ιδιαίτερο τρόπο διεξαγωγής ,αφού στο δεύτερο σκέλος του αγώνα ο πρώτος (του Α’ σκέλους) ξεκινά τελευταίος και ο τελευταίος- πρώτος με αποτέλεσμα οι «μάχες» για τις «καλές» θέσεις να είναι μεγάλες.

Οι αγώνες αναμένονται να τελειώσουν στις 15.30 περίπου, οπότε και θα γίνουν οι απονομές των επάθλων στους νικητές.

Σε ισχύ το μέτρο των αποδείξεων με νέα ρύθμιση

Νέα ρύθμιση τον Σεπτέμβριο με την οποία δεν θα καταργείται το μέτρο των αποδείξεων, αλλά θα συνδυαστεί με κίνητρα (φορολογικά, ελαφρύνσεις κ.ά.), προανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, μιλώντας για το πολυνομοσχέδιο στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σε παρέμβασή του,......

και αφού είχε υπάρξει σφοδρή κριτική από την πλευρά της αντιπολίτευσης αλλά και από κυβερνητικούς βουλευτές για την κατάργηση της συλλογής των αποδείξεων, ο Γ. Στουρνάρας δήλωσε ότι «στηρίζουμε τη φορολογική συνείδηση, δεν καταργούμε το μέτρο» και δεσμεύθηκε ότι τον Σεπτέμβριο θα έρθει διάταξη που θα συνδυαστεί με κίνητρα.

Αναφερόμενος στο νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που εισάγει το νομοσχέδιο ο Υπουργός τόνισε ότι «ο νέος Κώδικας είναι περίπου μισός σε έκταση από τον υφιστάμενο και πιο αποτελεσματικός». Επίσης τόνισε ότι «είναι δημοσιονομικά ουδέτερος», καθώς δεν έχει μέτρα, ότι δεν επιβάλλει νέους φόρους και ότι είναι αναπτυξιακός, καθώς «η απλοποίηση είναι αφ’ εαυτής αναπτυξιακό μέτρο».

Για τα τεκμήρια ο Γ. Στουρνάρας ανέφερε ότι θα καταργηθούν με το περιουσιολόγιο, τη βάση του οποίου αποτελεί ο νέος Φορολογικός Κώδικας.

Γερμανία: Στα πρόθυρα της πτώχευσης η Praktiker

Η μεγάλη γερμανική εταιρεία λιανικών πωλήσεων Praktiker ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης, λόγω της έλλειψης ρευστότητας και των υψηλών χρεών της, μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς.

Σύμφωνα με.......

το ίδιο τηλεγράφημα, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας δεν βασίζεται πλέον στην υπόθεση ότι ο όμιλος μπορεί να συνεχίσει τις εργασίες του, μετά τη χωρίς συμφωνία κατάληξη των διαβουλεύσεων με τους πιστωτές της για τη χρηματοδότηση.

Στο μεταξύ, όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωποι της εταιρείας στην Ελλάδα, «οι εξελίξεις στην Praktiker Γερμανίας δεν αφορούν την Praktiker Ελλάδος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Praktiker Hellas:

H Praktiker Hellas, όπως και όλες οι εταιρίες της Praktiker που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό (Praktiker International GmbH) καθώς και οι εταιρίες της Max Bahr (Premium Βrand του Ομίλου στη Γερμανία), δεν επηρεάζονται από τις εξελίξεις στην Praktiker AG που αφορούν ενέργειες εξυγίανσης του χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων του Ομίλου για συγκεκριμένες δραστηριότητες στη Γερμανία και συνδέονται με την αδυναμία εκπλήρωσης των οικονομικών υποχρεώσεων από τις συγκεκριμένες μονάδες.

Η Praktiker Hellas παραμένει η μόνη κερδοφόρα αλυσίδα στον κλάδο της στην Ελλάδα, και μία από τις καλύτερες σε αποδόσεις στον Όμιλο Praktiker, με κύκλο εργασιών €196 εκ. & κέρδη προ φόρων € €3,5 εκ. για το οικονομικό έτος 2012. Η εταιρία λειτουργεί απρόσκοπτα από το 1991, έχοντας σήμερα 14 καταστήματα και ηλεκτρονικό κατάστημα που πρόσφατα αναβαθμίστηκε.

Το εκτεταμένο πλάνο δραστηριοτήτων της ελληνικής εταιρίας, ως μέλος του Ομίλου Praktiker, συνεχίζεται κανονικά, αναμένοντας ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα για το 2013.

Με ισχυρό δίκτυο και brand name, ευρεία πελατειακή βάση, εξαιρετική συνεργασία με τους προμηθευτές και συνεργάτες της και ανερχόμενο μερίδιο αγοράς, η εταιρία προσβλέπει σε ακόμη καλύτερες αποδόσεις για τα επόμενα χρόνια, συνεχίζοντας να συμβάλει στην οικονομική ζωή της χώρας.

Zougla.gr

Σύσκεψη Αλευρά με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργο Μπέζο.

Σύσκεψη με το Διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Γεώργιο Μπέζο πραγματοποίησε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013,με τη συμμετοχή της Προέδρου του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Ελένης Κουζή ,καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ένταξη στο ΕΣΠΑ της...........

κατασκευής του νέου Περιφερειακού Ιατρείου Πεταλιδίου ,προϋπολογισμού 270.000,00 €. Όπως υπογραμμίστηκε στη συζήτηση, έγινε αναπροσαρμογή της οικοδομικής άδειας, με παρεμβάσεις διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου και αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να περάσει από την έγκριση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, ενώ ο φάκελος του έργου, έως το τέλος του μήνα ,θα υποβληθεί προς ένταξη στο ΕΣΠΑ,
Αξίζει να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής δύο ακόμη νέων Περιφερειακών Ιατρείων ,ενταγμένων στο ΕΣΠΑ, αυτού της Μεθώνης που έχει ήδη δημοπρατηθεί ,καθώς και του Βλαχόπουλου, που θα δημοπρατηθεί 23-7-2013.

Στάση εργασίας στις υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην έναρξη του ωραρίου

Κοινή Ανακοίνωση Συλλόγων Υπαλλήλων Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ενωμένα και Αποφασισμένα τα Δ.Σ. των Συλλόγων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν δίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013 στην έναρξη του ωραρίου.
Πρέπει αυτή .......

τη φορά η διαμαρτυρία η αντίσταση και η αγανάκτηση να εκδηλωθούν ταυτόχρονα σε ένα ακόμα νομοσχέδιο το οποίο αναιρεί το προηγούμενο και προετοιμάζει το επόμενο προς το χειρότερο.

Με τα νέα μέτρα της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας νομιμοποιείται η τακτική του «ξαφνικού θανάτου» στις απολύσεις, έξω από κάθε λογική και προγραμματισμό, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην ανεργία εργαζόμενοι που έχουν χρόνια προσφοράς στο δημόσιο και στην κοινωνία. Οι εξαγγελίες για αναδιάρθρωση του δημοσίου και αξιοκρατία, απέχουν πολύ από τις πράξεις της κυβέρνησης οι οποίες οδηγούν με ακρίβεια στην υποβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών.
Ως εργαζόμενοι οφείλουμε να συμπαρασταθούμε στους εργαζόμενους των Δήμων και στους εκπαιδευτικούς και να αντισταθούμε στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους. Εμείς ως εργαζόμενοι οφείλουμε να διαφυλάξουμε το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών και να διεκδικήσουμε την πραγματική ανασύσταση του δημοσίου, χωρίς τα πολιτικά και τα επικοινωνιακά παιχνίδια και χωρίς τα μεγαλοσυμφέροντα που ορέγονται την εμπορευματοποίηση των δημοσίων αγαθών.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να κατανοήσουν ότι :
• Η απομάκρυνση-απόλυση δημοσίων υπαλλήλων δεν θα επιφέρει καμία βελτίωση ούτε στην ανεργία που μαστίζει τη χώρα, ούτε στην βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών της οικονομίας. Αντίθετα θα οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και στην αύξηση του κόστους των παρεχομένων υπηρεσιών για τους πολίτες.
• Η καλλιέργεια κλίματος προνομιακής μεταχείρισης των δημοσίων υπαλλήλων σε σχέση με το υπόλοιπο εργατικό δυναμικό της χώρας που μαστίζεται από την ανεργία έχει σκοπό να νομιμοποιήσει στη συνείδηση των πολιτών τη μεθόδευση των απολύσεων.
• Καλλιεργείται μεθοδευμένα, από κέντρα εξουσίας και κέντρα ενημέρωσης, ότι η δημόσια διοίκηση είναι υπαίτια για την κρίση που βιώνουμε. Αποκρύπτεται όμως ότι η δημόσια διοίκηση χρησιμοποιήθηκε από τους πολιτικούς της χώρας, για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων πελατειακών συμφερόντων και τη στήριξη της πολιτικής επιβίωσής τους.

Βιώνουμε όλοι τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες αγωνίες.
Οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι προκειμένου όλοι μαζί να αντιστρέψουμε την υπάρχουσα κατάσταση.
Όλοι μαζί μπορούμε. Κανένας μόνος του

Οι Σύλλογοι Υπαλλήλων Περιφέρειας Πελοποννήσου
(Π.Ε Μεσσηνίας, Π.Ε Αργολίδας, Π.Ε Αρκαδίας, Π.Ε Λακωνίας, Π.Ε Κορίνθου)


Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την πάγια ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Όσοι έχασαν την ρύθμιση της τελευταίας ευκαιρίας για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους ή για κάποιους λόγους δεν υπάγονται σε αυτή, μπορούν να αξιοποιήσουν την πάγια ρύθμιση για την τακτοποίηση των οφειλών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε ο γενικός .......

γραμματέας δημοσίων εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης οι οφειλέτες που θα υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν τις οφειλές τους προς το δημόσιο, σε 24 κατ΄ ανώτατο όριο δόσεις. Συγκεκριμένα οι οφειλές μπορούν να ρυθμιστούν, άπαξ, μέχρι δώδεκα ή είκοσι τέσσερις μηνιαίες δόσεις, κατά περίπτωση, ενώ για τις μεγαλύτερες οφειλές, απαιτείται, ανάλογα με το ύψος των οφειλών, προσκόμιση επιχειρηματικού σχεδίου που να αποδεικνύει την οικονομική αδυναμία και τη βιωσιμότητα της ρύθμισης.

Για τις πολύ μεγάλες οφειλές απαιτείται και παροχή εγγυήσεων ή εμπραγμάτων ασφαλειών για τη διασφάλιση αυτών, ως προϋπόθεση για την χορήγηση ρύθμισης. Όσοι επιθυμούν να υπαχθούν στη ρύθμιση πρέπει να έχουν υποβάλει τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και τις εκκαθαριστικές δηλώσεις του φόρου προστιθέμενης αξίας της τελευταίας πενταετίας καθώς και τις περιοδικές δηλώσεις του φόρου προστιθέμενης αξίας .Για χρέη άνω των 50.000ερώ οι οφειλέτες πρέπει να προσκομίσουν υποχρεωτικά και βεβαίωση, από τρίτο ανεξάρτητο εκτιμητή περί της ορθότητας των οικονομικών στοιχείων, ενώ για χρέη άνω των 150.000 ευρώ πρέπει να προσκομισθούν εγγυήσεις ή εμπράγματες ασφάλειες
1. Οφειλές που υπάγονται στη ρύθμιση

-Στη ρύθμιση, υπάγεται υποχρεωτικά το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων (έως και την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής)οφειλών που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο (αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών).
- Στη ρύθμιση, με τους ίδιους όρους δύνανται να υπαχθούν, εφόσον αιτηθεί ο οφειλέτης και :
α) οι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες (έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής) οφειλές που τελούν σε διοικητική ή δικαστική αναστολή,
β)μη ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών, των οποίων τουλάχιστον μία δόση έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ρύθμισης,
Διευκρινίζεται ότι από τη ρύθμιση δεν εξαιρούνται τα χρέη πτωχών οφειλετών.

2. Δικαιούχοι υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση
- Η ρύθμιση χορηγείται άπαξ ανά οφειλέτη και για τις οφειλές για τις οποίες έχει ευθύνη καταβολής. Σε περίπτωση που μετά την ημερομηνία υπαγωγής δημιουργηθούν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, ο οφειλέτης μπορεί να τις συμπεριλάβει στη πάγια ρύθμιση (άπαξ) με τους ίδιους όρους.
-Στη ρύθμιση δύνανται να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής με τους ίδιους όρους:
α) ο πρωτοφειλέτης (φυσικό πρόσωπο ή ο νόμιμος εκπρόσωπος στην περίπτωση του νομικού προσώπου).
β)τα πρόσωπα που ευθύνονται μαζί με τον πρωτοφειλέτη κατά το μέρος ευθύνης τους.
γ) οι κληρονόμοι αποβιωσάντων οφειλετών, δεδομένου ότι δεν πρόκειται περί συνυπευθυνότητας με τον οφειλέτη, αλλά επιμεριστικής ευθύνης καταβολής σύμφωνα με το ποσοστό της κληρονομικής τους μερίδας.
δ) οι οφειλέτες σύζυγοι για φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων που προέκυψε από την κοινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος, δεδομένου ότι η ευθύνη καταβολής ανήκει στον κάθε σύζυγο χωριστά για το φόρο που αναλογεί στα εισοδήματά του.

3. Στη ρύθμιση δεν δύνανται να υπαχθούν :


-οφειλέτες που έχουν καταδικαστεί ή έχει ασκηθεί κατ’ αυτών ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή. Μάλιστα οι οφειλέτες θα πρέπει να δηλώνουν με ευθύνη δήλωση ότι δεν ΄χουν καταδικαστεί. Αντίθετα στη ρύθμιση δύνανται να υπαχθούν οφειλέτες κατά των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και έχουν αθωωθεί.

4.. Υποβολή αίτησης – Καταβολή δόσεων
-Η αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.
Μεταβατικά και για όσο διάστημα υφίσταται τεχνική αδυναμία διαδικτυακής υποστήριξης, η αίτηση υποβάλλεται στη Δ.Ο.Υ. Κατ΄ εξαίρεση, όταν η αίτηση δεν υποβάλλεται από τον πρωτοφειλέτη, η υποβολή της διενεργείται μόνο στην αρμόδια Υπηρεσία.
- η υποβολή των αιτήσεων για υπαγωγή σε ρύθμιση και η καταβολή της πρώτης δόσης πραγματοποιείται στην αρμόδια υπηρεσία από 01.07.2013 έως και την 25.07.2013. Μετά την ανωτέρω ημερομηνία η αίτηση υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά και η καταβολή των δόσεων πραγματοποιείται υποχρεωτικά στους φορείς είσπραξης.
-Εφόσον ο αιτών δεν καταβάλει την πρώτη δόση εντός της ανωτέρω αποκλειστικής προθεσμίας, πρέπει να υποβάλει νέα αίτηση προκειμένου να ρυθμίσει τις οφειλές του.
-Η καταβολή των δόσεων διενεργείται στους φορείς είσπραξης (συνεργαζόμενες Τράπεζες, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΕΛ.ΤΑ.), με πάγια εντολή πληρωμής των επόμενων δόσεων, χωρίς να επιβάλλεται στον οφειλέτη οικονομική επιβάρυνση για την εντολή αυτή.
-Η ανωτέρω πάγια εντολή αυτόματης χρέωσης είναι υποχρεωτική για όλους τους οφειλέτες δικαιούχους τραπεζικών λογαριασμών ή δικαιούχους λογαριασμών πληρωμών των Ελληνικών Ταχυδρομείων-ΕΛ.ΤΑ. ΑΕ.

5. Προϋποθέσεις υπαγωγής στη ρύθμιση

- Σε κάθε περίπτωση για την υπαγωγή στη ρύθμιση θα πρέπει να αποδεικνύεται τη δεδομένη χρονική στιγμή, η αδυναμία εξόφλησης της οφειλής σύμφωνα με τα στοιχεία της βεβαίωσης καθώς και η βιωσιμότητα του διακανονισμού.
-Οι οφειλέτες πρέπει να έχουν υποβάλει τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και τις εκκαθαριστικές δηλώσεις του φόρου προστιθέμενης αξίας της τελευταίας πενταετίας καθώς και τις περιοδικές δηλώσεις του φόρου προστιθέμενης αξίας που έπονται της τελευταίας εκκαθαριστικής.
-Με την υποβολή της αίτησης, ο οφειλέτης πρέπει:
α) να δηλώσει με υπεύθυνη δήλωση τ το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων (κινητή και ακίνητη περιουσία οποιασδήποτε μορφής), όπως το μηνιαίο εισόδημά του, επενδύσεις/συμμετοχές κάθε μορφής, τους αριθμούς των τραπεζικών του λογαριασμών (IBAN), μεταφορικά μέσα, τα ακίνητα επί των οποίων έχει εμπράγματο δικαίωμα, απαιτήσεις από τρίτους, καθώς και πληροφορίες που θα περιλαμβάνουν οφειλές του σε ασφαλιστικά ταμεία ή άλλες υπηρεσίες του δημοσίου τομέα και άλλες πάγιες υποχρεώσεις προς τρίτους, εφόσον υφίστανται, το τρέχον και το αναμενόμενο (επιπλέον) εισόδημά του (πχ εκτίμηση για τυχόν έσοδα από μελλοντική εκμίσθωση ακινήτου, εμπορική συμφωνία κλπ).

-) για ποσό βασικής οφειλής άνω των 50.000ερώ ο οφειλέτης πρέπει να προσκομίσει υποχρεωτικά και βεβαίωση, από τρίτο ανεξάρτητο εκτιμητή περί της ορθότητας των οικονομικών στοιχείων καθώς και των λοιπών δικαιολογητικών που αποδεικνύουν την αδυναμία εξόφλησης της οφειλής καθώς και τη βιωσιμότητα του διακανονισμού. H προαναφερθείσα βεβαίωση – μελέτη βιωσιμότητας πρέπει να περιλαμβάνει την καθαρή θέση, ανάλυση ρευστότητας και προσδοκώμενα έσοδα – αναμενόμενες δαπάνες του αιτούντα. Από το αποτέλεσμα της ανωτέρω μελέτης πρέπει να προκύπτει τόσο η βιωσιμότητα του αιτούμενου προγράμματος ρύθμισης όσο και η οικονομική αδυναμία εξόφλησης ή ανταπόκρισης σε πρόγραμμα ρύθμισης με λιγότερες δόσεις.

-για ποσό βασικής οφειλής άνω των 150.000 ευρώ πέραν των ανωτέρω απαιτείται να παρέχει εγγυήσεις ή εμπράγματες ασφάλειες για τη διασφάλιση της οφειλής οι οποίες μπορούν να συνίστανται (διαζευκτικά ή σωρευτικά) σε προσκόμιση εγγυητικής επιστολής τράπεζας για όλο το διάστημα της ρύθμισης για το σύνολο της ρυθμιζόμενης οφειλής πλέον των επιβαρύνσεων, πλήρη διασφάλιση της οφειλής με εγγραφή υποθήκης επί ακινήτου ελευθέρου βαρών αντικειμενικής αξίας τουλάχιστον ίσης με το ύψος της συνολικής οφειλής ή επί βεβαρημένου ακινήτου αντικειμενικής αξίας, αφαιρουμένων των ποσών για τα οποία έχουν εγγραφεί βάρη, τουλάχιστον ίσης με τη συνολική οφειλή, εγγύηση τρίτου αξιόχρεου προσώπου και οποιοδήποτε άλλο τρόπο εγγύησης αποδεκτό από τις φορολογικές και τελωνειακές αρχές.
- Για ποσά βασικής οφειλής συνολικού ύψους κάτω των 50.000 ευρώ, η αρμόδια Δ.Ο.Υ. / Τελωνείο / Υπηρεσία οφείλει να πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους, ζητώντας από τους οφειλέτες να αποστείλουν τα σχετικά δικαιολογητικά, εντός μηνός από την έγγραφη ειδοποίησή τους.

-Το συνολικό ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των δέκα πέντε (15) ευρώ.
-Η υπαγωγή στη ρύθμιση μπορεί να γίνει οποτεδήποτε.
-Στον οφειλέτη που είναι συνεπής στη ρύθμιση θα χορηγείται αποδεικτικό ενημερότητας των οφειλών του προς το Δημόσιο μηνιαίας διάρκειας,
-Στην περίπτωση καθυστέρησης μιας δόσης, αυτή πρέπει να καταβληθεί με επιβάρυνση 15% εντός της προθεσμίας καταβολής της επόμενης δόσης.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΙΛΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ «Η ΠΟΛΥΜΝΙΑ»

Σας προσκαλούμε στη συναυλία του Συλλόγου Φίλων της Μικτής Τετράφωνης Χορωδίας Γαργαλιάνων «Η ΠΟΛΥΜΝΙΑ» που συνδιοργανώνεται από το Σύλλογο Φίλων Χορωδίας και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας και θα γίνει την Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 9.15 μ.μ., στον προαύλιο χώρο του Λυκείου Γαργαλιάνων.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΙΛΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ «Η ΠΟΛΥΜΝΙΑ»
ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ
Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Δευτέρα 15 Ιουλίου και ώρα 14:00 η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.

Στην πρόσκληση .....

που υπογράφει ο Πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής Ευστάθιος Ανδρινόπουλος περιλαμβάνονται για συζήτηση και λ΄΄ηψη απόφασης τα εξής θέματα:

1) Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και καθορισμός όρων πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος, ειδών τροφίμων & λοιπών αναλώσιμων ειδών παντοπωλείου για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Τριφυλίας και του Ν.Π.Δ.Δ., για το έτος 2013.
2) Πρόταση τιμών για τη μίσθωση θέσεων για την τέλεση της ετήσιας παραδοσιακής εμποροζωοπανήγυρης στη Δ.Κ. Κυπαρισσίας, έτους 2013.
3) Έγκριση ανάληψης δαπανών και ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας, οικ. έτους 2013.
4) Ορισμός δικαστικού επιμελητή για επίδοση εγγράφων του Δήμου Τριφυλίας.
5) Ορισμός δικηγόρου για νομική εκπροσώπηση του Δήμου στην εκδίκαση της από 04-11-2011 μήνυσης του κ. Ματζώρου Σπυρίδωνος του Σωτ. κατά του κ. Σμυρνή Γεωργίου του Νικ.

Ξεκίνησε το ευρώ των 2 ταχυτήτων;

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News.

Είχε συζητηθεί, είχε απορριφθεί ως δημιούργημα φαντασιόπληκτων και εχθρών του κοινού νομίσματος των Κρατών-μελών της Ευρωζώνης, είχε εξοστρακισθεί στο ‘πυρ το εξώτερον…’

Και όμως, ίσως η ...........

πραγματικότητα του «ευρώ 2 ταχυτήτων» να υπάρχει ήδη όπως αναφέρουν δημοσιεύματα έγκυρων ΜΜΕ (π.χ. new York Times) φέρνοντας ως πολύ ΖΩΝΤΑΝΟ παράδειγμα την περίπτωση όχι ενός τυχαίου πολίτη της Ευρωζώνης αλλά ενός επώνυμου οικονομικού παράγοντα πολίτη της Κύπρου ο οποίος ανακάλυψε ότι το ευρώ της δικής του πατρίδας ΔΕΝ μπορεί να του αγοράσει ένα διαμέρισμα που είδε και του άρεσε στην Αθήνα!
Κύπρος και Ελλάδα, ως γνωστόν, έχουν τα σοβαρά προβλήματα που τα μοιράζονται με Πορτογαλία και Ισπανία όπως έχουν και το ευρώ ως κοινό τους νόμισμα…
Αμ, δεν!...

Ο συγκεκριμένος Κύπριος επιχειρηματίας ΔΕΝ μπόρεσε να αγοράσει το διαμέρισμα που είχε βρει στην Αθήνα καθώς ΔΕΝ του επετράπη η εξαγωγή του ποσού των 170,000 ευρώ!!!
Η συγκεκριμένη περίπτωση απαγόρευσης της διακίνησης κεφαλαίων ανάμεσα στις «αδελφές» χώρες δηλαδή Κύπρο και Ελλάδα που συμμετέχουν στην Ευρωζώνη εγείρει ένα πολύ κρίσιμο ερώτημα που οι Κεντρικές Εξουσίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφεύγουν να απαντήσουν, λειτουργώντας μάλλον κατά την παροιμιακή περίπτωση του «Διαβόλου με το λιβάνι…»

Λέτε να ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΩΝ 2 ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ και τα περισσότερα, εάν όχι όλα, τα Ευρωπαϊκά ΜΜΕ να «κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο;»
Τις προάλλες είχαμε εκείνες τις ανιστόρητα-ιστορικές αποφάσεις που ναι μεν διασφαλίζουν τις τραπεζικές ατομικές καταθέσεις μέχρι τις 100,000 ευρώ αλλά αφήνουν πολύ, εντυπωσιακά πολύ, ανοιχτό το θέμα του «κουρέματος» (εάν και εφόσον και όταν χρειασθεί) για ποσά άνω των 100,000 ευρώ.
Τι σόι, όμως, ευρωζώνη είναι αυτή όταν ένα μέλος της η Κύπρος ΔΕΝ επιτρέπει στους πολίτες της να διακινούν ελεύθερα τα κεφάλαιά τους αν και η χώρα τους μπήκε μεν στον μηχανισμό στήριξης (εμείς εδώ το λέμε…τρόικα) αλλά συνεχίζει να ανήκει στην ευρωζώνη και να έχει ως εθνικό νόμισμα το ευρώ;

Αυτούς που πολλοί αργυρώνητοι δημοσιογράφοι είχαν αποκαλέσει και φαντασιόπληκτους και πιθανά εχθρούς του ευρώ και της ευρωζώνης με το δίκαιό τους αναρωτιούνται:
Ξεκίνησε η λειτουργία της ευρωζώνης 2 ταχυτήτων;
Εάν η απάντηση είναι ΝΑΙ, γιατί την…κρύβουν;
Συνδέεται η περίπτωση του Κυπρίου επιχειρηματία με τις…Γερμανικές εκλογές;
Κάποιος θα μου πει, πάλι «αφελείς» ερωτήσεις κάνεις κ Πιπερόπουλε!...
(Επειδή, σίγουρα, υπάρχουν και οι…δύσπιστοι, μια ματιά στο παρακάτω: ( http://www.cnbc.com/id/100877096 )

Η Χρυσή Αυγή για την παράνομη απασχόληση αλλοδαπών Αποκλειστικών νοσοκόμων

Βροχή πέφτουν οι καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Καλαμάτας. Εργαζόμενοι μας επισκέπτονται για να μας αναφέρουν ότι η παράνομη απασχόληση αλλοδαπών αποκλειστικών νοσοκόμων συνεχίζεται.
Όπως μας ........

δήλωσαν οι ίδιοι, ένα μήνα μετά την επίσκεψή μας στο νοσοκομείο τα πάντα λειτούργησαν όπως ορίζει ο νόμος και σύμφωνα με τους κανονισμούς που πρέπει να τηρούνται. Τον τελευταίο καιρό, όμως, αλλοδαπές παράνομες αποκλειστικές, χωρίς να έχουν περάσει από απαραίτητους υγειονομικούς ελέγχους, δουλεύουν υπό την ανοχή του Δ.Σ. του νοσοκομείου Καλαμάτας, το οποίο κάνει τα στραβά μάτια. Αρκετοί εργαζόμενοι έχουν αναφέρει το γεγονός στο Δ.Σ. του νοσοκομείου και η απάντηση που πήρανε ήταν ''Έ άνθρωποι είναι, πεινάνε''.

Φαίνεται το Δ.Σ. του νοσοκομείου και τα καλοπληρωμένα κομματόσκυλα του δεν βλέπουν ως ανθρώπους τις Ελληνίδες αποκλειστικές νοσοκόμες, παρά μόνον τις αλλοδαπές. Φυσικά το Δ.Σ. έχει να ασχοληθεί με πιο σημαντικά πράγματα από τα θέματα της υγείας, όπως το να βγάζει κομματικά κατευθυνόμενες ανακοινώσεις για την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής που θα γίνει τον Αύγουστο, ανακοινώνοντας ότι δεν θα την. επιτρέψει (!!!), λες και η εκδήλωση μας θα γίνει στο σπίτι τους ή στο αμπέλι του πατέρα τους. Το έχουμε ξανά πει και θα το ξανά πούμε. ΕΞΩ ΤΑ ΚΟΜμΑΤΟΣΚΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ! Αν θέλουν να πουλήσουν ''ανθρωπιά'' και να βοηθήσουν τις αλλοδαπές παράνομες αποκλειστικές, ας δώσουν λεφτά από την τσέπη τους κι όχι στερώντας το μεροκάματο του Έλληνα εργαζόμενου!

Φιλιατρά: Γενική Συνέλευση για αρχαιρεσίες στον Αγροτικό Σύλλογο
ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΟΥΝ!!!! Αποζημιώσεις 80 εκατομμυρίων ευρώ στην ΕΡΤ!

Στο ύψος των 80 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να φτάσουν οι αποζημιώσεις που θα δοθούν στους εργαζομένους της ΕΡΤ, οι οποίοι οδηγούνται σε απόλυση μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει το Ραδιομέγαρο και να λειτουργήσει κάτω από άλλα δεδομένα τη δημόσια τηλεόραση.

Τη σχετική αποκάλυψη κάνει ο δημοσιογράφος των “Νέων”..........

Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στην εφημερίδα του Συγκροτήματος Λαμπράκη, επικαλούμενος μάλιστα σχετική επιβεβαίωση από πλειάδα αρμοδίων κυβερνητικών στελεχών, με τα οποία επικοινώνησε.

Σύμφωνα με όσα μετέφεραν τα κυβερνητικά στελέχη στον Γιώργο Παπαχρήστο, και καταγράφει ο δημοσιογράφος στη στήλη του στα “Νέα”, η τρόικα έχει ενημερωθεί για το ποσό που θα απαιτηθεί για τις αποζημιώσεις των απολυμένων υπαλλήλων της ΕΡΤ, και το σχετικό αίτημα βρίσκεται στη διαδικασία της έγκρισης.

Υστερόγραφα

Η ΠΟΕΣΥ… κατεβάζει ρολά στα ιδιωτικά κανάλια λόγω ΕΡΤ

Από την ΠΟΕΣΥ ήρθε η πρώτη συγκροτημένη αντίδραση των δημοσιογραφικών Ενώσεων για την εκπομπή σήματος από την Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, καθώς η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι προχωρεί σήμερα σε πεντάωρη στάση εργασίας στα ιδιωτικά κανάλια από τιε 13.00 μέχρι τις 18.00.

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ έχει ως εξής:.....

“Με νέα πραξικοπηματική, αντισυνταγματική, αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική παρέμβαση, η κυβέρνηση εμμένοντας πεισματικά στο μαύρο που επέβαλε στην ΕΡΤ, ανέβασε μέσω της Digea τον ψευδεπίγραφο και πειρατικό τίτλο ΕΔΤ (Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση), ενώ σύμφωνα με δήλωση του αρμόδιου υπουργού θα μεταδίδεται από ιδιωτικό στούντιο στην Παιανία και πρόγραμμα, χωρίς το προσωπικό της ΕΡΤ.

Αντιδρώντας άμεσα σ’ αυτή τη νέα και αιφνίδια πραξικοπηματική και αντιδημοσιογραφική κυβερνητική ενέργεια, που υλοποιείται με την επικούρηση των ιδιοκτητών της Digea και των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) αποφάσισαν την κήρυξη προειδοποιητικής 5ωρης στάσης εργασίας στα ιδιωτικά κανάλια, για αύριο Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013 από τις 13.00 έως τις 18.00.
Προειδοποιούμε ταυτόχρονα ότι οποιαδήποτε απόπειρα μετάδοσης προγράμματος, απ’ αυτό το νέο «ενημερωτικό» μόρφωμα, θα αντιμετωπιστεί από ολόκληρο τον κόσμο της Ενημέρωσης, με διαρκή γενική απεργία, με τη συμπαράσταση της πλειοψηφίας του λαού και των εργατικών συνδικάτων της χώρας.
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ
Στην αιφνίδια εκπομπή σήματος από την συχνότητα της ΝΕΤ από την αγνώστων λοιπών στοιχείων «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση» από το πρωί της Τρίτης 10 Ιουλίου 2013, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις του αρμόδιου Υφυπουργού με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα που δημιούργησαν οι παράνομες και αντισυνταγματικές ενέργειες της Κυβέρνησης. Μόλις την Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013, οι συνδικαλιστικές ενώσεις κατέθεσαν στην αρμόδια επιτροπή τις Βουλής τις θέσεις τους για τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Η παράνομη εκπομπή σήματος από τη συχνότητα της ΝΕΤ αποδεικνύει τον προσχηματικό χαρακτήρα των διαδικασιών διαβούλευσης, απαξιώνει τον ρόλο των συνδικαλιστικών ενώσεων, αποσκοπεί στην χειραγώγηση των εργαζομένων και στη δημιουργία τετελεσμένων καταστάσεων, οι οποίες δεν θα γίνουν αποδεκτές από τους εργαζομένους στον Τύπο.
Οι τρεις Ομοσπονδίες επιμένουν ότι μοναδική λύση είναι η εξάλειψη του μαύρου από τις οθόνες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και η επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλους τους εργαζομένους της.
Καλούμε τις Ενώσεις-μέλη μας να φροντίσουν για την επιτυχία της 5ωρης στάσης εργασίας και να καλέσουν όλα τα μέλη τους σε νέα αγωνιστική ετοιμότητα”.

Εντυπωσίασε ο Πασχάλης Τερζής, χιλιάδες κόσμου χθες στο στάδιο (Φωτογραφίες και βίντεο)

Κατάμεστο από κόσμο ήταν χθες το στάδιο παραλίας, όπου ο Πασχάλης Τερζής έδωσε την τελευταία συναυλία της περιοδείας του.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ένα ρεμιξ τραγουδιών για την Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια ερμήνευσε επιτυχίες του που απογείωσαν το στάδιο παραλίας.

Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας - Θάρρος

Δειτε στο πρώτο Video Φωτογραφίες και στα υπόλοιπα Video, αποσπάσματα απο την συναυλία
Σωτήρης Γιαννόπουλος: Προτάσεις για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας

Η Κυπαρισσία, τα δυόμιση τελευταία χρόνια, βιώνει την πλήρη εγκατάλειψη από το Δήμο Τριφυλίας εξαιτίας της απόλυτης αδιαφορίας που επιδεικνύει η Δημοτική Αρχή. Ποιά ήταν η παρουσία του Δήμου Τριφυλίας στην πόλη της Κυπαρισσίας, τους οικισμούς, τις γειτονιές; Μηδενική! Ποιες ήταν οι παρεμβάσεις στο Κάστρο των Γιγάντων; Στα καλντερίμια; Τι έκαναν για το Πολιτιστικό Κέντρο στο κτίριο της ΕΤΕ;

Τι έκαναν για το περίφημο ......

Λαογραφικό Μουσείο που εδώ και χρόνια μόνο την ταμπέλα έχει απέξω; Πού είναι η Δημοτική Βιβλιοθήκη; Πού είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην παραλία, που εδώ και χρόνια εξαγγέλλονταν; Τί έκαναν για το Δημοτικό Στάδιο - Γήπεδο, το Αθλητικό Κέντρο «Κ. Αδαμόπουλος» και το Κολυμβητήριο; Πού είναι η εφαρμογή της μελέτης του κυκλοφοριακού, η καθαριότητα και ο ηλεκτροφωτισμός; Τι έκαναν για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας; Για παιδικές χαρές και πάρκα; Τι έκαναν για την άρδευση; Ποιες ήταν οι παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής στην ιστορική Άνω Πόλη - Παλιά Πόλη Κυπαρισσίας, στην Τερψιθέα, το Βαθύ, τη Γιαννίτσαινα, το Ροντάκι, τους Μύλους, τους Μπλεμενιάνους, το Μεταλλείο, τη Μαύρη Λίμνα (Πλετσέικα), το Μεμί, το Σεργιάνι, το Σανί, τον Καρτελά; Ανύπαρκτες. Ποιες ήταν οι παρεμβάσεις για ανάδειξη των παραλιών μας; Ανύπαρκτες. Ποιες ήταν οι παρεμβάσεις και οι πρωτοβουλίες για την τόνωση της αγοράς και την ενίσχυση των καταστημάτων; Ανύπαρκτες.

Ανικανότητα, αδιαφορία, σκοπιμότητα, όποια και αν είναι η αιτία της εγκατάλειψης της Κυπαρισσίας από τη φροντίδα και τη μέριμνα της Δημοτικής Αρχής, το αποτέλεσμα είναι τραγικό για την Κυπαρισσία, το βιώνουν οι κάτοικοι και το διαπιστώνουν οι επισκέπτες: Η πόλη έχει εγκαταλειφθεί και μόνο χάρη στις πρωτοβουλίες συλλόγων, επαγγελματιών και κατοίκων, κάτι γίνεται. Από το Δήμο, τίποτα! Έδρα του Δήμου Τριφυλίας, κατ' όνομα είναι μόνο η Κυπαρισσία. Η κατάσταση που επικρατεί στην πόλη είναι χειρότερη σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας από όλες τις άλλες Δημοτικές Ενότητες. Η περιβόητη ισόρροπη ανάπτυξη, όπως καταγγέλλουν και δημοτικοί σύμβουλοι - μέλη της Δημοτικής Αρχής, έχει καταντήσει ανισόρροπη λειτουργία, σε βάρος της Κυπαρισσίας! Ούτε καν τα δημοτικά τέλη, που χρυσοπληρώνουν οι κάτοικοι της Κυπαρισσίας, ακριβότερα από κάθε άλλη Δημοτική Ενότητα, δεν ανταποδίδει ο Δήμος, παρόλο που είναι υποχρεωμένος να τα ανταποδίδει με υπηρεσίες, δράσεις και έργα. Τι γίνονται αυτά τα λεφτά; Πού πάνε τα λεφτά που πληρώνουν οι φορολογούμενοι δημότες της Κυπαρισσίας; Γιατι στους ίδιους και την Κυπαρισσία, δεν ανταποδίδονται από το Δήμο με τις υπηρεσίες που (δεν) παρέχει!

Το Τοπικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας, της έδρας - κατ' όνομα μόνο - του Δήμου Τριφυλίας έχει απαξιωθεί πλήρως από τη Δημοτική Αρχή και στην πράξη έχει καταργηθεί αφού ούτε ερωτόμαστε ούτε και λαμβάνονται υπόψη από τη Δημοτική Αρχή οι προτάσεις μας! Ο, δε, ρόλος του Τοπικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας (όπως και των συμβουλίων όλων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου) έχει και πρακτικά ακυρωθεί, από τη Δημοτική Αρχή, σε αντίθεση με τα Τοπικά Συμβούλια των άλλων δύο Δημοτικών Κοινοτήτων, καθώς ούτε καν τις θεσμοθετημένες αρμοδιότητες που ο νόμος δίνει στο Συμβούλιο της Δημοτική Κοινότητας, δεν ασκεί!

Επειδή, ωστόσο, εκ του νόμου, προβλέπεται να καταθέτουμε προτάσεις για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, και μας ζητήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή - ως είχαν υποχρέωση να πράξουν - χωρίς να έχω ψευδαισθήσεις ότι μπορεί κάποια από τις προτάσεις που κάνω να τεθεί σε προτεραιότητα και να υλοποιηθεί από τη Δημοτική Αρχή και για να μη δώσω κανενός είδους άλλοθι στην απραξία και την αδιαφορία της, συνεργώντας στην εγκατάλειψη της πόλης μας, και μιας και είναι η τελευταία χρονιά της Δημοτικής Περιόδου και σε 10 μήνες όλοι θα κριθούμε για την προσφορά και τις υπηρεσίες στον τόπο και τους συμπολίτες μας, προτείνω:


Αναπτυξιακή Προτεραιότητα: Φυσικό και Οικιστικό Περιβάλλον

Βελτίωση της προσβασιμότητας για άτομα της Τρίτης Ηλικίας και ΑΜΕΑ σε Δημοτικά κτίρια, πεζοδρόμια, πλατείες, πάρκα, παραλίες.

Μελέτη Αποχέτευσης - Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και σύνδεση με το Βιολογικό Καθαρισμό των Οικισμών (και των Τοπικών Κοινοτήτων).

Μελέτη διαμόρφωσης - ανάπλασης - ανάδειξης της τεράστιας χερσαίας ζώνης λιμανιού.

Υλοποίηση Επεκτάσεων Σχεδίου Πόλεως που εκκρεμούν πολλά χρόνια.

Ολοκλήρωση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου - Καθορισμός χρήσεων γης.

Αντικατάσταση καρκινογόνων αμιαντοσωλήνων εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης.

Κατασκευή δεξαμενών ύδρευσης, αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων πηγών, ανόρυξη ή αγορά γεωτρήσεων.

Επικάλυψη ρέματος «Χαμέρη» από Εθνική Οδό μέχρι τη θάλασσα.

Έργα Οδοποιίας στο Νέο Σχέδιο Πόλεως, στην Αποβάθρα, στην περιοχή Νοσοκομείου κ.α.

Ηλεκτροφωτισμός από το Εν Πλω έως την ντίσκο και από το λιμάνι έως το κάμπινγκ.

Σχεδιασμός και εφαρμογή Προγράμματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης Πυρκαγιών (δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, επιτήρηση δασικών εκτάσεων, δημιουργία δικτύου πυρόσβεσης)

Υποστήριξη δημιουργίας εθελοντικών δικτύων με προσανατολισμό στην προστασία του περιβάλλοντος.

Αποκατάσταση περιβάλλοντος και ανάπλαση χώρου ανενεργού λατομείου στο Ροντάκι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Ανάδειξη παραλιών Κυπαρισσίας.

Ενίσχυση της ιδέας του εθελοντισμού στην ανάδειξη και διαφύλαξη του περιβάλλοντος (δενδροφυτεύσεις, καθαρισμοί κτλ)

Καλλιέργεια, υποστήριξη και ουσιαστική στήριξη του εθελοντικού πνεύματος όσον αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα.

Αναπτυξιακή Προτεραιότητα: Λειτουργία Πόλης

Κυκλοφοριακό Κυπαρισσίας. Λύση του προβλήματος με επικαιροποίηση της μελέτης με τις απαιτούμενες προσθήκες και αλλαγές και την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης.

Κατασκευή Πεζοδρόμου από το Γυμνάσιο έως τις Εργατικές Κατοικίες και Ηλεκτροφωτισμός του.

Μελέτη κατασκευής περιφερειακού δακτυλίου.

Μελέτη Ανάπλασης της κεντρικής πλατείας (σιντριβάνι, πλάκες, αισθητική του χώρου και πράσινο - λουλούδια) με τη δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης.

Μελέτη ανάπλασης - Ανάδειξης κεντρικής Αγοράς.

Υπογειοποίηση καλωδίων ΔΕΗ στην Παλιά Πόλη και τις κεντρικές οδούς 25ης Μαρτίου και Ελ. Βενιζέλου.

Μελέτη για τη δημιουργία Πλατείας στην Παλιά Πόλη.

Δημιουργία πάρκων και παιδικών χαρών.

Αναπτυξιακή Προτεραιότητα: Παιδεία - Πολιτισμός - Αθλητισμός

Αξιοποίηση, ανάδειξη και προβολή της ιστορικής Άνω Πόλης - Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας, που είναι χαρακτηρισμένος διατηρητέος οικισμός και του Κάστρου των Γιγάντων.

Αξιοποίηση του Κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με την υπάρχουσα κτιριολογική μελέτη και την προμελέτη του κυρίου Διαμάντη - Δημιουργία Πνευματικού Κέντρου και Θερινού Κινηματογράφου.

Λειτουργία Λαογραφικού Μουσείου «Κ. Παλαμάς».

Λειτουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Αποκατάσταση κτιρίου δωρεάς Π. Αντωνόπουλου - Κάμπρα.

Μελέτη αποκατάστασης - ανάδειξης παλιού χαμάμ.

Ένταξη στο ΕΣΠΑ της κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων στην ΠΕ3 (Νέο Σχέδιο Πόλης - Παραλία) και της ανάπλασης των Καλντεριμιών της Παλιάς Πόλης (Χιλιάδες ευρώ, για αυτά τα έργα, χάθηκαν με ευθύνη της τελευταίας Δημοτικής Αρχής Κυπαρισσίας από το Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ»).

Βελτίωση εγκαταστάσεων Αθλητικού Κέντρου «Κώστας Αδαμόπουλος».

Ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα των προβλεπόμενων από τη μελέτη έργων για το Δημοτικό Στάδιο και το γήπεδο της Κυπαρισσίας (κερκίδες, κουλουάρ, αποδυτήρια κ.α.).

Κατασκευή νέων αιθουσών και εργαστηρίων σε Γυμνάσιο - Λύκειο.

Μελέτη αντιμετώπισης προβλημάτων σχολικού συγκροτήματος ΤΕΕ λόγω ρηγμάτων του εδάφους.

Επισκευή πρώην Δημοτικών Σχολείων οικισμών και δημιουργία - λειτουργία Βιβλιοθηκών και Πνευματικών Κέντρων.

Μελέτη και κατασκευή έργου ηλεκτροφωτισμού του Κάστρου τω Γιγάντων.

Ενίσχυση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, του Εικαστικού Εργαστηρίου και του Δημοτικού Ωδείου.

Ενίσχυση - στήριξη των δράσεων πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.

Κατασκευή παραλιακού πεζόδρομου - ποδηλατόδρομου από ντίσκο έως Γιαννίτσαινα 2

Ανάπτυξη ειδικών προγραμμάτων για την ένταξη της νεολαίας στην κοινωνική ζωή της πόλης, και την ισχυροποίηση και ομογενοποίηση του κοινωνικού ιστού του ενιαίου Δήμου.


Αναπτυξιακή Προτεραιότητα: Υγεία - Πρόνοια

Σχεδιασμός, μελέτη και εφαρμογή δράσεων και έργων κοινωνικής πολιτικής, πολιτικών ισότητας των φύλων, πολιτικών στήριξης ευαίσθητων και ευάλωτων ομάδων.

Υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας, κοινωνικής αλληλεγγύης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής.

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών για ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας, θέματα υγείας και υγιεινής κ.α.

Ουσιαστική συγκρότηση και λειτουργία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Προστασίας, του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Δημ. Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού-Αθλητισμού και ιδιαίτερα του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής, Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων και του Γραφείου Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, όπως προβλέπονται στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου Τριφυλίας προκειμένου να συντονιστούν οι δράσεις και να οργανωθεί η διερεύνηση, ανάδειξη, καταγραφή και ιεράρχηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών και προβλημάτων των πολιτών του Δήμου και προωθηθούν παρεμβάσεις, δράσεις και λύσεις στα προβλήματα συμπολιτών μας.

Ενίσχυση του ΚΑΠΗ Φιλιατρών με πόρους και προσωπικό όλων των αναγκαίων για τη λειτουργία του ειδικοτήτων (κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, νοσηλευτές, οικογενειακούς βοηθούς, φυσικοθεραπευτές, γυμναστές κ.α.) για επέκταση της δράσης και των υπηρεσιών του και σε γειτονικές πόλεις και Τοπικές Κοινότητες.

Αναπτυξιακή Προτεραιότητα: Βελτίωση της Εσωτερικής Λειτουργίας του Δήμου

Επανεξέταση και αξιολόγηση της λειτουργίας όλων των Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών του Δήμου Τριφυλίας και, ακολούθως, ανακαθορισμός αρμοδιοτήτων.

Ουσιαστική συγκρότηση και λειτουργία όλων των Υπηρεσιών ανάλογα με τις ανάγκες του Δήμου και τις απαιτήσεις της καθημερινότητας για την αντιμετώπιση προβλημάτων και όχι με τοπικιστικά χαρακτηριστικά που αντί να ενώνουν τις δυνάμεις και δυνατότητες του προσωπικού για παροχή υπηρεσιών, διαλύουν την ενιαία μορφή και εξανεμίζουν την ενότητα στην απόδοση των υπηρεσιών.


*Τα περισσότερα από τα παραπάνω έργα και δράσεις είναι προτάσεις που έχω καταθέσει και τα δυόμιση προηγούμενα χρόνια είτε για τα Τεχνικά Προγράμματα είτε για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

Θεωρώ αυτονόητο πως, πριν τη συζήτηση, κατάρτιση και ψήφιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Τριφυλίας στο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να προηγηθεί Δημόσια Διαβούλευση με τους συλλόγους, τους φορείς και τους κατοίκους του Δήμου σε ανοιχτή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης.

Κυπαρισσία, 10/07/2013

Σωτήρης Γιαννόπουλος*Σημείωση: Το Υπόμνημα κατατέθηκε στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας το απόγευμα της Τετάρτης 10/07/2013 για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου και έγινε ομόφωνα αποδεκτό από το Συμβούλιο.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Ιουλίου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Στον... κουβά τα λεφτά για τους πυρόπληκτους

Έκθεση στην οποία διαπιστώνονται οι καθυστερήσεις και......

η ολιγωρία που επιδείχθηκε από τους αρμοδίους ως προς την έγκαιρη και πλήρη αξιοποίηση των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν στο λεγόμενο Ταμείο Μολυβιάτη για την ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών του 2007 και την ανασυγκρότησή τους, θα υποβληθεί εντός των προσεχών ημερών στην Ολομέλεια της Βουλής...

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

Από Αναγνώστη: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ «Όταν ο λόγος περνάει στη νεολαία»

Από ό,τι φαίνεται, η Βουλή των Ελλήνων έχει χάσει το νόημα της ως δημοκρατικός θεσμός, γιατί σίγουρα οι Βουλευτές που συναντήσαμε εμείς στη Βουλή, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν έδειχναν με τον τρόπο τους εκπρόσωποι της δημοκρατίας.

Τα πρόσωπα τους .........

περισσότερο αδιάφορα φαίνονταν παρά ενθουσιασμένα με το γεγονός της συνεδρίασης. Από τις δικές μας εμπειρίες, η Βουλή των Εφήβων, μία έκφανση της πραγματικής δημοκρατίας, έχει μετατραπεί σε τυποποιημένες διαδικασίες που δεν στοχεύουν στην αληθινή έκφραση των νέων… Έχει μετατραπεί περισσότερο σε ένα event, στο οποίο ακόμη και τα ελάχιστα πολιτικά πρόσωπα που παρέστησαν, μας έδωσαν την εντύπωση ότι η παρουσία τους ήταν συνυφασμένη με την επιθυμία τους για επίδειξη αυτού που ενδιαφέρεται για τα προβλήματα των νέων, για επίδειξη ενός προσωπείου.Δεν ήταν η έλλειψη ενδιαφέροντος από τη δική μας πλευρά, που λανθασμένα μερικοί εκπρόσωποι τύπου έφεραν ως αιτία , αλλά η προκατάληψη των ίδιων των βουλευτών για το θεσμό της Βουλής των Εφήβων.

Όλοι οι Συνάδελφοι Έφηβοι Βουλευτές αισθάνθηκαν μία διάχυτη αδιαφορία.
Όλοι αντιληφθήκαμε πως οι διαδικασίες ήταν πέρα για πέρα τυπικές και έως ένα βαθμό μη δημοκρατικές, καθώς αν και ακούστηκαν απόψεις, δε δόθηκε χρόνος σε όλα τα μέλη να μιλήσουν, ειδικά τη Δευτέρα, τη μέρα που συγκλήθηκε η ολομέλεια, τη μέρα που περιμέναμε όλοι με ανυπομονησία.Παράδειγμα αποτελεί η αιφνιδιαστική λήξη της ολομέλειας που αν και ήταν σχεδιασμένη να τελειώσει στις δύο μετά μεσημβρίας, τελείωσε νωρίτερα. Εμείς - αντιπροσωπευτικό δείγμα της νεολαίας- ήμασταν εκεί ! Έτοιμοι να παραθέσουμε τις απόψεις μας. Έτοιμοι να ακολουθήσουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Παρόλα αυτά , μας " προσφέρανε " μία προσομοίωση τυπικών διαδικασιών. Διαδικασίες που μας έκαναν να ντρεπόμαστε για τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις στη χώρα μας.

H ελληνική Βουλή, λοιπόν , δε βρήκε χρόνο για εμάς. Το κράτος απέδειξε την ανικανότητα και κυρίως την απροθυμία του να «ΑΚΟΥΣΕΙ» τη φωνή του λαού του διαμέσου των εφήβων βουλευτών.Παίρνουμε έτσι το μήνυμα πως όλα αυτά είναι προσχεδιασμένα ώστε να καταργηθούν θεσμοί καθόλα δημοκρατικοί και κοινωνικοί, όπως η Βουλή των Εφήβων.Αποδείχθηκαν επίσης, οι βλέψεις του κράτους για μια νεολαία ελεγχόμενη, απαθή και άβουλη, διότι μόνον έτσι θα καταφέρει να συντηρήσει το διεφθαρμένο σύστημα που τόσα χρόνια τρέφει.

Παράλληλα, το γεγονός ότι οι επιτροπές μειώθηκαν φανερώνει, όχι μόνο τον «περιορισμένο» χρόνο που είχαν να μας διαθέσουν οι βουλευτές, μα και την προσπάθεια τους να μας απομακρύνουν και από άλλα σημαντικά ζητήματα. Είναι εμφανές ότι η επιλογή των φετινών θεμάτων προς συζήτηση έγινε με σκοπό να περιοριστούν οι τοποθετήσεις των εφήβων βουλευτών σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και να μην επιτραπεί η εμβάθυνση σε δεσπόζοντα κοινωνικά προβλήματα που θα εξέφραζαν την πραγματική σήψη της πολιτικοκοινωνικής σκηνής. Σε ένα χρόνο θα έχουμε το δικαίωμα ψήφου και θεώρησαν πως για τα μόνα θέματα που μπορούμε να εκφέρουμε άποψη είναι ο σχολικός εκφοβισμός, η οικολογική διάσταση της οικονομικής κρίσης και οι κίνδυνοι του διαδικτύου, θέματα που μοιάζουν μάλλον ουτοπικά σε μία Ελλάδα που παλεύει να ανασάνει από τα κυκλώματα της διαφθοράς και του χρέους.

Γιατί εμείς, σε αντίθεση με τους βουλευτές, μπορούμε να συνδιαλεγόμαστε ώρες καθισμένοι προκειμένου να βρούμε κοινές λύσεις, λύσεις αποδεκτές από όλους.Διότι, εμείς δεν έχουμε ξεχάσει πως ζούμε στην Ελλάδα, και ελπίζουμε ακόμα σε ένα καλύτερο αύριο.Γιατί, εδώ, δεν πρέπει να παλεύεις για το χρόνο, μα για την βελτίωση του κράτους.Όταν, λοιπόν, οι έφηβοι βουλευτές έχουν το πάθος, τη δυνατότητα και τον νου να βρουν λύσεις – όχι μόνο για τα θέματα που συζητήθηκαν στις συνεδριάσεις της Βουλής, αλλά και για άλλα- δεν μπορείς να τους φιμώνεις. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΙΜΩΝΕΙΣ!
Θεωρούν την Βουλή των Εφήβων – που προσφέρει και θα μπορούσε να προσφέρει ακόμα πιο πολλά – οικονομικό βάρος και δε θεωρούν κόστος τους υπέρογκους μισθούς που οι ίδιοι οι βουλευτές λαμβάνουν. Δε θεωρούν κόστος τη φοροδιαφυγή των ασυνείδητων Ελλήνων πολιτών, καθώς δε λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα. Επίσης, δε θεωρούν κόστος την κατάχρηση χρημάτων από μέρους ατόμων του δημοσίου, περιλαμβανομένων και των βουλευτών εις βάρος του ελληνικού λαού που δεινοπαθεί. Θεωρούν, όμως, κόστος την επένδυση στο μόνο σίγουρο όπλο, την ορθή και πολύπλευρη παιδεία των νέων. Γι’ αυτό θα βγουν οι εκάστοτε κυβερνητικοί εκπρόσωποι και θα επαναλάβουν τα λόγια του Χ. Τρικούπη, στην τελευταία του θητεία ως πρωθυπουργός, δηλαδή «Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν». Θεωρούν κέρδος τη σιωπή τους.
Κληθήκαμε να μιλήσουμε για τη σχολική βία. Πώς μπορούμε να την καταδικάζουμε όταν έχουμε αποδεχτεί την ύπαρξή της στο πολιτικό προσκήνιο;

Τι μήνυμα λαμβάνουμε όταν ο εκφοβισμός στην πολιτική είναι πιο σπουδαίος από τη δημιουργία μία σωστής νέας κυβέρνησης;Τι μήνυμα παίρνουμε όταν ο τρόπος πολιτικής κομμάτων εξαρτάται από τα υπερατλαντικά ταξίδια τους και όχι από τις απόψεις τους;Τι μήνυμα λαμβάνουμε όταν φήμες θέλουν κομματικές παρατάξεις να διαλύονται λόγω εσωτερικών διαμαχών; Αυτό είναι το εκκωφαντικό μήνυμα «ενότητας» και "επιτυχημένης ιστορίας - success story " που στέλνουν;Το μήνυμα του να συμπεριφερόμαστε με νόμους άγριας φύσης για την ιεραρχική ανέλιξή μας. Από την αρχαιότητα ακόμα, σε περιόδους κρίσης, το μέρος της ενότητας και της ομόνοιας το έπαιρνε η διχόνοια και το συμφέρον. Οι Έλληνες ενωμένοι μεγαλουργούν και το αξίζουν, οπότε είναι καιρός να το ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ!Η ιστορία επαναλαμβάνεται, και αυτό το ξέρουμε καλά…

Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να βαδίζουμε στα χνάρια ενός τυφλού και μισαλλόδοξου πολιτικού στάτους ώστε να μην γυρίσουμε χρόνια πίσω στην εποχή όπου η «τρέλα» της καθαρής- άριας - φυλής είχε καταστροφικά αποτελέσματα για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο γενικότερα. Η χούντα των Συνταγματαρχών εμφανίζεται με διαφορετικό πρόσωπο σήμερα, σε μία εποχή που συστηματικά καταπατώνται νόμοι και κηρύσσονται προεδρικά διατάγματα δίχως τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των Ελλήνων Βουλευτών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ξαφνική πραξικοπηματική απόφαση για τη λήξη της ροής του προγράμματος της Ε.Ρ.Τ.Μα το χειρότερο δεν είναι η στρατηγική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» που εφήρμοσαν οι κύριοι της κυβέρνησης,
αλλά πως μας παραπλάνησαν με την αναγγελία παύσης της Ε.Ρ.Τ κι όχι με το ταυτόχρονο κλείσιμο των Ε.Α.Σ. και της ΕΛ.Β.Ο.Αν ήθελαν να πάρουν δραστικές αποφάσεις ας μείωναν τους μισθούς των βουλευτών, των υπαλλήλων της βουλής ( που οι ίδιοι πολιτικοί τους έχουν βολέψει ), των υψηλόβαθμων στελεχών δημόσιων εταιριών- που χρησίμευαν ως γλάστρες- και όχι να «γκρεμίσουν» τον εργατικό κόσμο.

Μας είπαν πως θα είναι κοντά μας και θα στηρίζουν τις απόψεις μας. Μοιράστηκαν, ακόμα, μαζί μας το «όραμα» τους για μία εκπομπή που θα αναφέρεται αποκλειστικά σε εμάς, τη νεολαία της Ελλάδας, και στις ιδέες μας. Είναι αλήθεια ή μία ακόμα αποπροσανατολιστική κίνηση δήθεν δημοκρατική;
Εμείς, λοιπόν, ως έφηβοι βουλευτές της ΙΗ' Συνόδου της Βουλής των Εφήβων (που κατέχουμε ακόμη αυτόν τον τίτλο αφού με την νέα σύνοδο δεν θα θεωρούμαστε πλέον βουλευτές) δεσμευόμαστε πως θα σταθούμε εμπόδιο στα σχέδια τους με όποιον τρόπο μπορούμε ακόμη και αν χρειαστεί να ''καλέσουμε'' μια έκτακτη συνεδρία που θα διέπεται από πραγματική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ο καθένας από εμάς θα έχει λόγο αλλά και χρόνο για να εκφράσει τις απόψεις του. Στο επιχείρημα ότι η Βουλή των Εφήβων δεν προωθεί ως θεσμός ουσιαστικές απόψεις και προτάσεις, εμείς αντιπροτείνουμε τη σύγκληση περισσότερων συνόδων μέσα στη χρονιά, οι περισσότερες από τις οποίες θα γίνονται διαδικτυακά και με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, ώστε να μετατραπεί σε ένα ισχυρό κοινωνικό όργανο και λιγότερο σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Πέρυσι τέτοια εποχή ακούγαμε τον πρωθυπουργό να ευαγγελίζεται μέσω τηλεοπτικής διαφήμισης πως με το μέλλον των παιδιών δεν παίζει. Πράγματι, δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν στο εξής να παίξει με το μέλλον το δικό μας και της πατρίδας μας και όποιος το επιχειρήσει θα μας βρει απέναντί του. Δεν επιδιώκουμε να παραλάβουμε τα σκήπτρα της εξουσίας, αλλά να βελτιώσουμε την ήδη υπάρχουσα και να διεκδικήσουμε το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ.
Μιλάτε για κατάργηση του θεσμού της Βουλής των Εφήβων; Μιλάτε για πορεία προς τον ολοκληρωτισμό!

Εκ μέρους των Εφήβων Βουλευτών της ΙΗ’ Συνόδου. Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε την ευκαιρία έστω και με αυτόν τον τρόπο να «ακουστούμε»!

Το Eurobasket 2013 στον ΑΝΤ1 και τον OTE TV

H FIBA ανακοίνωσε σήμερα ότι χορήγησε τα αποκλειστικά δικαιώματα τηλεοπτικής κάλυψης του Eurobasket 2013, που θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στη Σλοβενία, στον ΑΝΤΕΝΝΑ TV και τον OTE TV.
Ο ελεύθερης .......

λήψης ΑΝΤΕΝΝΑ ΤV, μέλος του ομίλου ANTENNA, ηγετικός όμιλος ΜΜΕ στην Ελλάδα, και ο ΟΤΕ TV, η συνδρομητική πλατφόρμα με τη πιο γρήγορη ανάπτυξη στην Ελλάδα και μέρος του ομίλου του ΟΤΕ, θα μεταδώσουν το σύνολο των αγώνων του τουρνουά.

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Eurobasket χορηγούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα αποκλειστικά σε ιδιωτικά δίκτυα.

Οι φίλοι του μπάσκετ στην Ελλάδα θα μπορούν να παρακολουθούν την κάλυψη του Eurobasket 2013 απο την ιστοσελίδα antenna.gr του ΑΝΤΕΝΝΑ, καθώς και από mobile συσκευές.

digitaltvinfo

BASKETBALL CAMP "BRENT PETWAY AND FRIENDS"

8 - 12 ΙΟΥΛΙΟΥ-

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αντιδρούν για το νέο σήμα

Η “Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση” (ΕΔΤ) που έκανε από το πρωί την εμφάνισή της στη θέση της ΕΡΤ, προκάλεσε όπως αναμενόταν την ένταση αντίδραση των εργαζομένων στο Ραδιομέγαρο.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έκαναν λόγο για “ψεύτικο αντίγραφο”.......

και κατήγγειλαν ότι δεν έχει αδειοδοτηθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ενώ δεν έχουν προκηρυχθεί και θέσεις εργασίας, για να ακολουθήσουν προσλήψεις.

Ο τεχνικός της ΕΡΤ Νίκος Μιχαλίτσης, μιλώντας στην εκπομπή ροής που έχουν οι εργαζόμενοι στο Ραδιομέγαρο, έθεσε τα παρακάτω ερωτήματα:

- Έχει αναγνωριστεί ο νέος τίτλος από το ΕΣΡ;

- Έχει ζητηθεί αδειοδότηση από την κυβέρνηση;

- Πως η Digea και ο ΟΤΕ εκπέμπουν χωρίς αδειοδότηση;

- Ποιός πληρώνει τους εργαζομένους, σκηνοθέτες και τεχνικούς, με ποιές συμβάσεις και ποια ανταλλάγματα;

Αν..... του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Αν.....

Του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Με τους: Μαρίνα Καλογήρου, Μάρω Κοντού, Γιώργο Κωνσταντίνου, Μαρία Σολωμού, Χριστόφορο Παπακαλιάτη

Είδος: Δράμα (2012)
Προβολές: Από 12 έως 15 Ιουλίου
Ωρα προβολής: 21:45
Τόπος: Αίθριο Δημαρχείου Φιλιατρών


ΥΠΟΘΕΣΗ: .......

Βγάζοντας ένα βράδυ το σκύλο του βόλτα, ο Δημήτρης θα γνωρίσει τη Χριστίνα, την οποία και θα ερωτευτεί. Πώς όμως θα εξελισσόταν η ζωή του αν εκείνο το βράδυ έμενε στο σπίτι;

Δείτε το trailer της ταινίας.Ολόκληρο το πρόγραμμα προβολών των ταινιών θα το δείτε πατώντας εδώ

Απαίτησαν... την παραμονή του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας [ 2 VIDEO ]

ΤΗΝ διεκδίκηση παραμονής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας απαίτησαν οι φορείς σε σύσκεψη που διεξήχθη στο Δημαρχείο με πρωτοβουλία της Λαικής συσπείρωσης Τριφυλίας με την αποστολή υπομνημάτων στο Πρωθυπουργό και κόμματα αλλά και με αγωνιστικές διαθέσεις.

Μετά το ........

τέλος της εκδήλωσης ο επικεφαλής της παράταξης Σαράντος Κουκούμης δήλωσε ότι είμαστε αντίθετοι στο κλείσιμο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας που δεν έχει διαψευστεί από τους υπουργούς ενώ ο νέος υπουργός Υγείας διεμήνυσε ότι αν χρειαστεί να βάλει λουκέτα σε ιδρύματα θα το πράξει.

Πρέπει να γνωρίζουν όπως συνέχισε ότι οι στόχοι της τρόικας και της πλουτοκρατίας που θέλει να δώσει τομείς του κοινωνικού κράτους στο κεφάλαιο δεν θα σταματήσει πουθενά αλλά εμείς θα δηλώσουμε την αντίθεσή μας. Ζήτησε να ληφθούν αποφάσεις και πρωτοβουλίες με αγωνιστικές αντιδράσεις από φορείς και συλλόγους ώστε να ανατραπεί αυτό το χάλι που διαλύει το νοσοκομείο. Εξήγησε ότι θα γίνουν αγώνες με συγκεκριμένους στόχους μαζί με το Δ.Σ. για να μην περάσει η απόφαση. Εκτίμησε ότι μας ενδιαφέρει το νοσοκομείο πρέπει να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό μόνιμο και γόνιμο ώστε το νοσοκομείο να στελεχώσει όλες τις κλινικές και μπορεί να θεωρηθεί μικρό νοσοκομείο αλλά επιδιώκουμε να είναι πλήρως λειτουργικό.

Η ΑΠΗΧΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Η κα Αλέκα Μαρίνη πρόσθεσε ότι το ίδρυμα μπορεί να λειτουργήσει ως φορέας δευτεροβάθμιας φροντίδας εξυπηρετώντας Τριφυλία και Ολυμπία, ενώ η διαμαρτυρία αυτή θα μεταφερθεί με μορφή ψηφίσματος σε όλους τους πολιτικούς φορείς ενώ ο Δήμος σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Μεσσηνίας και με ιδιώτες γιατρούς της περιοχής να γίνει μια πλατιά κινητοποίηση ώστε να παραμείνει.

Κατέληξε λέγοντας ότι η παρουσία κρίθηκε από τους χιλιάδες πολίτες που εξυπηρετούνται αλλά και από την τεράστια προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο σε εποχές κρίσης που χρειαζόμαστε τέτοιες δομές υγείας. Στη σύσκεψη ήταν παρών ο Δήμαρχος Τριφυλίας που μίλησε για τις πάγιες θέσεις του Δήμου και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων.

ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ - BEST TV

Λαγκούβαρδος: Τρυγάνε τους καρπούς του φρούτου της ευτυχίας

Τους πρώτους καρπούς του φρούτου της ευτυχίας τρυγάνε εδώ και λίγες μέρες στη Φάρμα Goji Berry στο Λαγκούβαρδο! Η απόδοση των πρώτων καρπών και η ποιότητα των φρούτων της καλλιέργειας του ελληνικού Goji, που είναι και η πρώτη στην περιοχή και, μάλιστα, σπορόφυτη, είναι εξαιρετική και το γεγονός αυτό γεμίζει με χαρά και ικανοποίηση τους καλλιεργητές – παραγωγούς, Παναγιώτη Τσαγκάνη και Παναγιώτη Καμπύλη!

Ήδη, αν και πρώτη χρονιά συγκομιδής, η παραγωγή πάει πολύ.......

καλά. Ξεκίνησαν πριν από μερικές μέρες συγκομίζοντας περίπου 700 γραμμάρια, έπειτα γύρω στα 800, μετά λίγο περισσότερο από 1 κιλό, 2 κιλά περίπου την επόμενη φορά και νωρίς το πρωί της Κυριακής, που τρυγούσαν για πέμπτη φορά, είχαν συγκομίσει περίπου 20 κιλά και υπήρχε πολύς καρπός για να μαζευτεί.

Τις επόμενες μέρες θα συγκομίσουν πάλι και υπολογίζουν να βγάλουν περί τα 50 με 60 κιλά, τη μέρα, που θεωρείται εξαιρετική απόδοση για πρώτη χρονιά, ενώ υπάρχει πάρα πολύς καρπός, επίσης, στο στάδιο της ωρίμανσης!
Όπως έχουμε γράψει, παρουσιάζοντας στο «Θ» της φάρμα Goji Berry, σε 4 στρέμματα περίπου, στις 10 Απριλίου 2012, φύτεψαν τα σπορόφυτα δέντρα τους! Το δε ενδιαφέρον από εταιρείες βιολογικών προϊόντων καθώς και τη ΦΑΓΕ, είναι έντονο και οι δύο παραγωγοί βρίσκονται σε συζητήσεις για τη διάθεση του παραγόμενου προϊόντος τους, είτε νωπό είτε αποξηραμένο. Σημειώνουμε ότι η ποικιλία της συγκεκριμένης καλλιέργειας είναι το Lycium barbarum, με γλυκό καρπό και υψηλή απόδοση!

Θάρρος

"Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση" στον αέρα απ' το πρωί της Τετάρτης

Στις συχνότητες της πρώην ΕΡΤ μέσω Digea εκπέμπει από το πρωί της Τετάρτης η κάρτα "Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση".

Η κάρτα της .......

εκπομπής απεικονίζει σε γαλάζιο φόντο μία υδρόγειο και κυματιστά μια πράσινη, μία κόκκινη και μία μπλε γραμμή με το λογότυπο Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση.

skai.gr - Θάρρος

Κύριοι, επιτρέπεται να κάνω μία «αφελή» ερώτηση;

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Θυμούνται, και μου το θυμίζουν, παλαιοί συμμαθητές στα θρανία του Β’ Γυμνασίου Αρρένων Θεσσαλονίκης, ότι κάθε φορά που θα έκαμνα μια κάπως πονηρή ερώτηση, καλοπροαίρετα, στους καθηγητές μας ξεκινούσα πάντα με την καθιερωμένη φράση-πρόλογο:
«Κύριε, επιτρέπεται .........

να κάνω μια ‘αφελή’ ερώτηση;»

Μου το θύμισε τις προάλλες εδώ στην Αγγελάκη 53 χρόνια μετά την αποφοίτησή μας από το αγαπημένο και ιστορικό Β΄ Θεσσαλονίκης, για εμάς και πολλούς άλλους, όπως τον ποιητή κ Χριστιανόπουλο, τον τέως Υπουργό κ Τσοχατζόπουλο που είχαν αποφοιτήσει πριν από εμάς και τον τωρινό «Συν-πρωθυπουργό» μας κ Βενιζέλο που ακολούθησε τη δική μας αποφοίτηση, ένας πολύ καλός φίλος και συμμαθητής, τώρα δικηγόρος.
Όχι, ειλικρινά, δεν θα σας παρασύρω σε ‘memory lane’ με αναφορές σε γεγονότα που επηρέασαν τη μαθητική μας ζωή, μισό και βάλε αιώνα πριν, και τη μετέπειτα πορεία μας εντός και εκτός Ελλάδος.

Θα χρησιμοποιήσω, όμως, το τίτλο εκείνων των ερωτήσεών μου επειδή μου το ζήτησε ο αγαπητός συμμαθητής και η παρέα των συνταξιούχων φίλων αλλά και των νεότερων που προστίθενται στη δική μας παρέα ανάλογα με την ώρα της σύναξης για ‘καφεδάκι και συζήτηση’ χειμώνα-καλοκαίρι.
ΕΝΤΑΞΕΙ, το έκοψαν από εδώ, το ψαλλίδισαν από εκεί, το τέντωσαν το ‘σχοινί της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στην τρόικα’ τα στελέχη της ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ μας Συγκυβέρνησης, μας πίεσαν οι ‘τροικανοί’ και τελικά θα πάρουμε κάποια 4,2 δις ευρώ μετά το τέλος Ιουλίου ΕΦΟΣΟΝ φανούμε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας απέναντι στους δανειστές μας…
Επιτρέπεται να κάνω μία «αφελή» ερώτηση;

Δηλαδή θα πάρουμε κουτσουρεμένη δόση, αφού ΑΠΟΛΥΣΟΥΜΕ μερικές χιλιάδες, (δικαίως για κάποιους που είναι ήδη απολυμένοι από τον ιδιωτικό τομέα όπου απασχολούνταν εδώ και 10,20 ή περισσότερα χρόνια – αδίκως για πολλούς απασχολούμενους στον στενό και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα που αναπολούν τη Υπουργική θητεία του συναδέλφου καθηγητή του ΑΠΘ κ Μανιτάκη τον οποίο αντικατέστησε ο Dr Κυριάκος Μητσοτάκης).
Θα πάρουμε κουτσουρεμένη δόση αφού ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ όσα (ποιος μας είπε τι είναι αυτά) που ΑΠΑΙΤΕΙ η τρόικα!
ΕΣΤΩ!...

Είδα σήμερα εκείνο το σχεδόν 5% της ύφεσης που ανακοίνωσε το ΙΟΒΕ, θυμήθηκα μια «ανοιχτή παλάμη πέντε δακτύλων» και αναρωτήθηκα προς ποια κατεύθυνση πάει αυτό που ο λαός μας αποκαλεί «μούντζα;»
Έτσι, καλοκαιριάτικα, θα παρακαλέσω:
Να μας πει, ΕΠΙΣΗΜΑ, κάποιος από την Κυβέρνηση, από το ποσό που θα εισπράξουμε, όταν το εισπράξουμε, πόσα ευρώ θα πάνε σε αποπληρωμή δανειστών και πόσα θα διατεθούν για την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ οικονομία;