Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Αποσυνδέεται από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων

Ο νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων ο οποίος θα θεσμοθετηθεί από το Σεπτέμβριο, δεν θα εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, όπως αποσαφήνισε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα προηγούμενων ημερών.

Ο ίδιος σημείωσε ότι από το 2014 ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα......

εισπράττεται από τις εφορίες και θα είναι αποσυνδεδεμένος από το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Τόνισε, επίσης, ότι κρίσιμο ζήτημα για την επιβολή του φόρου είναι η επικαιροποίηση της βάσης με τα στοιχεία ακινήτων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων μέσω του εντύπου Ε9 που καταθέτουν την τρέχουσα περίοδο οι φορολογούμενοι.

Σχετικά με τους 33 συντελεστές - ζώνες που προβλέπει η κυβερνητική πρόταση για τη φορολόγηση των αστικών ακινήτων τόνισε πως το ζήτημα αυτό δεν έχει κλείσει και ότι ενδεχόμενος να υπάρξουν προσαρμογές τεχνικού χαρακτήρα. «Έχουμε καιρό να το δούμε έως το φθινόπωρο που θα κατατεθεί το νομοσχέδιο», είπε χαρακτηριστικά.

Eklogika.gr

Τρίτεκνοι Μεσσηνίας: Μηνιαία συνάντηση στο REX

O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ενημερώνει ότι την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013 και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί η μηνιαία συνάντηση των μελών του Συλλόγου μας στο ξενοδοχείο REX. Κατά την διάρκεια της συνάντησης θα γίνει ενημέρωσή για όλα τα τρέχοντα θέματα που μας απασχολούν όπως την ........

καταβολή του οικογενειακού επιδόματός, έκπτωση στα εισιτήρια του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας ,το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων καθώς και θα απαντηθούν ερωτήματα που θα τεθούν από τα μέλη μας.

Ανακοίνωση για μελισοκόμους δικαιούχους των δράσεων 3.1 και 3.2

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Μεσσηνίας ενημερώνει τους μελισσοκόμους της περιοχής μας, δικαιούχους των δράσεων 3.1 και 3.2. του Προγράμματος βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προΐόντων μελισσοκομίας έτους 2013,για τα παρακάτω:........

Δράση 3.1. Αντικατάσταση Κυψελών:

Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης τιμολογίων - δελτίων αποστολής περιόδου έκδοσης από 1 Σεπτεμβρίου 2012 έως και 10 Ιουλίου 2013 είναι η 10η Ιουλίου 2013 ημέρα Τετάρτη.
Στα πρωτότυπα τιμολόγια πρέπει να αναγράφεται η λέξη «εξοφλημένα» καθώς και η υπογραφή και σφραγίδα του εκδότη.

Δράση 3.2. “Οικονομική στήριξη της νομαδικής Μελισσοκομίας” (Μετακινήσεις) έτους 2013:

Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης δελτίων αποστολής εφόσον για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποίησαν φορτηγά ιδιωτικής χρήσης, ή τα δελτία φορτωτικής εφόσον χρησιμοποίησαν φορτηγά δημοσίας χρήσης είναι η 31η Ιουλίου 2013 ημέρα Τετάρτη.
Υπενθυμίζουμε ότι επιλέξιμες είναι οι μετακινήσεις που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Σεπτεμβρίου 2012 μέχρι και την 31η Ιουλίου 2013.

Η υποβολή των ανωτέρω δικαιολογητικών γίνεται στο Κέντρο Μελισσοκομίας Πελοποννήσου, Βασιλείου Δεκάζου 5, 22100 Τρίπολη τηλ. 2710-243352 κ. Τσιάμπα Γεώργιο.
Πληροφορίες στο γραφείο 214 της Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και στο τηλ. 2721361214 κ. Μανωλόπουλο Δημήτριο και κ. Μαυροειδή Ευγενία.

«Σφιχταγκαλιάστηκαν» τώρα για να μας «Σώσουν!...»

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Στην ψυχοκοινωνική θεωρία είναι αποδεκτό ότι η χάραξη ορίων και ο προσδιορισμός κάποιων μορφών αποδεκτής ατομικής και συλλογικής ......

συμπεριφοράς αποτελούν απαραίτητα στοιχεία για τη θεμελίωση "πλαισίων αναφοράς". Τα συγκεκριμένα πλαίσια αναφοράς απορρέουν από το πλέγμα των γραπτών και άγραφων νόμων που τα διέπουν και από τη φύση των δοσμένων δομών και θεσμών που στοιχειοθετούν την αποδεκτή συστοιχία ηθών και εθίμων.

Το ελληνικό κοινωνικό σύστημα, όπως όλες οι κοινωνίες του Δυτικού Κόσμου, ακολουθούσε το παραπάνω σχήμα αλλά αυτό μοιάζει σαν να μην ισχύει πια στις μέρες μας, εποχή της τρόικα, στην Ελλάδα της, πρωτόγνωρης όσο και αγαστής, συνεργασίας των δύο ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ιδεολογικών πόλων και πολιτικών Κομμάτων της μεταπολιτευτικής εποχής, τουτέστιν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!
“Τις ή τι πταιει» για την κατάσταση;

Διαβάζοντας προσεκτικά τα όσα πρόσφατα είπα ο Βουλευτής, και τέως Υπουργός της «Νέας» Νέας Δημοκρατίας κ Μάκης Βορίδης, μάλλον το οφείλουμε, κατά κύριο λόγο, στον γεννήτορα του ΠΑΣΟΚ, τον μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου άν και, κατά την προσωπική μου άποψη, ολάκερο το πολιτικό μας σύστημα τις τελευταίες 4 δεκαετίες καταφέρνει να τα πάει καλά στο παιχνίδι του ‘Φάσκω και...Αντιφάσκω!’
Δεν αποτελεί τρανταχτή απόδειξη αυτής της εκτίμησής μου η ιστορικά-ανιστόρητη «αγαστή Συγκυβέρνηση» Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ και των πάλαι ποτέ φανατικών «ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ» κκ Σαμαρά, Βενιζέλου και των επιτελείων τους;

Πρακτικά, και τα 2 Κόμματα είχαν ήδη μεταλλαχθεί με τον κ Σημίτη να συγκλίνει προς το Κέντρο με την «φιλελευθεροποίηση» του ΠΑΣΟΚ που ενώ υποτίθεται ότι αντιμαχόταν, ουσιαστικά ευνοούσε το κέρδος, πίεζε την υπερκατανάλωση και λειτουργούσε με καπιταλιστικές μεθόδους συναλλαγής και τη Νέα Δημοκρατία που, υπό την ηγεσία του κ Καραμανλή, φάνηκε να εγκαταλείπει τις κλασικές της θέσεις συγκλίνοντας προς τις κεντρώες απόψεις του ΠΑΣΟΚ.
Και ήταν, υπό τον κ Σημίτη Σοσιαλιστική Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ προερχόμενη από το Κόμμα που ενσάρκωνε, έλεγε ο Ιδρυτής του, τη σοσιαλιστική θεωρία κοινωνικής δικαιοσύνης και της δικαίωσης του αγώνα των εργαζομένων τάξεων απέναντι στο.. μεγάλο Κεφάλαιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση του Μάαστριχτ.
Ήταν το ΠΑΣΟΚ του κ Σημίτη που μας ενέταξε στην ΕΥΡΩΖΩΝΗ και ήταν ο κ Σημίτης εκείνος που παρέδωσε το «δαχτυλίδι εξουσίας» στον κ Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου ανοίγοντάς του το δρόμο προς την Πρωθυπουργία μετά από μία πενταετή «παρένθεση» της, εντυπωσιακά μεταλλαγμένης για πολλούς παραδοσιακούς της οπαδούς ψηφοφόρους και φίλους, Νέας Δημοκρατίας.

Σε γενικές γραμμές ευελπιστώ ότι λίγοι θα διαφωνήσουν, άσχετα με την Κομματική τους τοποθέτηση...
Πώς, όμως, εξελίσσονται τα πράγματα στα μέσα του έτους 2013;
Οι σχέσεις Κράτους πολίτη στην πατρίδα μας ήταν ανέκαθεν όχι μόνο δυσλειτουργικές, αλλά θα πρέπει επιτέλους να τις δούμε και σαν εντυπωσιακά ψυχοπαθολογικές. Η ψυχοπαθολογική συμπτωματολογία αυτής της σχέσης συνίσταται στην κραυγαλέα αντίφαση της συμπεριφοράς του πολίτη απέναντι στο ελληνικό κράτος.
Έτσι, τη στιγμή που οι Έλληνες κάθε νέας γενιάς εθίζονταν στο να θεωρούν το κράτος σαν "καταπιεστικό, φορομπηχτικό, υδροκέφαλο και ψυχρό αφεντικό" ταυτόχρονα κοινωνικοποιούσαμε τις νεώτερες γενιές να προσβλέπουν σε αυτό το δυσλειτουργικό κράτος σαν "τον καλό πατέρα, τον πιό σίγουρο εργοδότη, σαν μιά παροιμιακή αγελάδα που περιμένει την αλλαγή της κυβέρνησης για να αρμεχτεί από τα...δικά της παιδιά!"

Με άλλα λόγια, γενιά μετά από γενιά, οι νέο-Έλληνες αναπτύξαμε τη σχιζοτυπική συμπεριφορά, σαδομαζοχιστικών τάσεων, όπου περιμέναμε να ευνοηθούμε από το κράτος που όχι μόνο αντιμετωπίζαμε με καχυποψία αλλά και με εμφανή συμπτώματα παρανοϊκότητας άσχετα με το που στεκόμασταν ...Κομματικά!
Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό έρχεται τώρα ο Πρωθυπουργός μας και Πρόεδρος και Πρόεδρος της «Νέας» Νέας Δημοκρατίας να εναγκαλίζεται με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εμφανώς φιλικά, εάν όχι στοργικά, καθώς τους «ενώνει ο κοινός στόχος ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ…»

Η «Δεξιά» (άντε επιεικώς Κεντροδεξιά) σε εναγκαλισμό αγαστής συνεργασίας με την «Αριστερά» (άντε επιεικώς Κεντροαριστερά) για να μας «ΣΩΣΟΥΝ» εμάς τους Έλληνες και την Ελλάδα αφού μας παρέδωσαν, Κυβερνώντας μας εναλλάξ, στην αγκαλιά της «Τρόικα…»
Ήμαρτον, Κύριε!...

Και άντε τώρα να καταλάβει ο σύχρονος Έλληνας τι σημαίνει Αριστερός, τι σημαίνει Καπιταλιστής, τι σημαίνει σοσιαλιστής, τι σημαίνει φιλελεύθερος και τελικά ποιός ευθύνεται για το μπέρδεμα και τον Εθνικό μας αχταρμά;

Το Χθεσοινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 4-7-2013 ]



ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Σας καλούμε σε ευρεία σύσκεψη φορέων και πολιτών που θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στην Κυπαρισσία Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου στις 8 μ.μ για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τις .........

ενέργειες και αγωνιστικές δράσεις που πρέπει να αναπτύξουμε για να διασφαλίσουμε τη λειτουργία και αναβάθμιση του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων της Τριφυλίας και της ευρύτερης περιοχής
ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΡΑ !
Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ !

Λαϊκή Συσπείρωση Τριφυλίας

ΚΟΥΤΣΟΥΝΑΤΕΣ ΝΥΧΤΕΣ!!!!!

ΕΧΘΕΣ  ΗΤΑΝ  ΜΟΝΟ  Η ΑΡΧΗ....ΤΑ  ΠΑΝΤΑ  ΣΤΗ  ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ  ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
                                            CAFE-CLUB   KOYTΣΟΥΝΙ   - -

Επίδομα τέκνων: Ποιοι το δικαιούνται και πόσο φτάνει ετησίως;

Μέσα Ιούλιου, αμέσως μετά την υποβολή των δηλώσεων, ξεκινά η καταβολή των επιδομάτων τέκνου.

Η ετήσια ενίσχυση φτάνει τα 480 ευρώ για οικογένειες με ένα παιδί, ενώ το καταβαλλόμενο ποσό αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων.

Η κλιμάκωση των επιδομάτων γίνεται ως εξής:

• Δικαιούχος με ένα παιδί και φορολογητέο εισόδημα έως 9.000 ευρώ θα εισπράξει 480 ευρώ ετησίως. Σε περίπτωση που το φορολογητέο εισόδημα είναι από 9.000 έως 18.000 ευρώ θα πάρει 320 ευρώ τον χρόνο.
Τέλος αν το φορολογητέο εισόδημα κυμαίνεται από 18.000 μέχρι 27.000 ευρώ, δικαιούται 160 ευρώ τον χρόνο.
• Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έχει δύο παιδιά και φορολογητέο εισόδημα έως 10.000 ευρώ δικαιούται 960 ευρώ τον χρόνο. Από 10.000 έως 20.000 ευρώ το επίδομα είναι 640 ευρώ τον χρόνο, ενώ για εισοδήματα από 20.000 έως 30.000 ευρώ καταβάλλονται 320 ευρώ ετησίως.
• Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έχει τρία παιδιά και φορολογητέο εισόδημα 11.000 ευρώ, παίρνει 1.400 ευρώ τον χρόνο. Από 11.000 έως 22.000 ευρώ καταβάλλονται 960 ευρώ, ενώ από 22.000 έως 33.000 δίνονται 480 ευρώ.
Μία πρόσθετη οικονομική ενίσχυση θα πάρουν όσοι έχουν πάνω από τρία παιδιά, που εκτός από το συγκεκριμένο επίδομα θα λάβουν και ένα επιπλέον ποσό (εφάπαξ). Το ποσό αυτό διαμορφώνεται στα 1.500 ευρώ για δικαιούχους με τρία παιδιά (και εισόδημα έως 45.000 ευρώ), στα 2.000 ευρώ για δικαιούχους με τέσσερα παιδιά (και εισόδημα έως 48.000 ευρώ), στα 2.500 ευρώ για όσους έχουν πέντε παιδιά (και εισόδημα έως 52.000 ευρώ).

ethnos