Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Οι Νικητές του Διαγωνισμού E-Click


To Ε-click.gr και το Φιλιατρά News σας ανακοινώνουν τους νικητές του Διαγωνισμού που κερδίζουν από ένα tablet 7 ιντσών

Κλήρωση που έγινε στα γραφεία του e-click.gr και σήμερα σας ανακοινώνουμε τους νικητές.

Ενας τέτοιος διαγωνισμός έγινε για πρώτη φορά στο Φιλιατρά News και ευελπιστούμε να σας προσφέρουμε και άλλους.

Οι νικητές του Διαγωνισμού είναι:........


o Κατσούλης Χαράλαμπος από τα Φιλιατρά
και ο
o Τζωρτζίνης Λεωνίδας από τους Γαργαλιάνους.

Kαι οι δυο κερδίζουν από ένα tablet 7 Ιντσών προσφορά του ηλεκτρονικού καταστήματος e-click.gr

Με τους νικητές θα επικοινωνήσουν από την εταιρία είτε τηλεφωνικά είτε μεσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τον τρόπο παραλαβής των δώρων τους και για επιβεβαίωση των στοιχείων.

Και οι δυο πλευρές θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε πολύ για την μεγάλη συμμετοχή σας στην κλήρωση.

To Φιλιατρά News ευχαριστεί τον συμπατριώτη μας κ. Θανάση Ψιλόπουλο Ιδιοκτήτη της εταιρίας e-click.gr και του ευχόμαστε καλή συνέχεια με την επιχείρηση του.
Το Φιλιατρά News θα είναι χορηγός του σε όποια προσπάθεια αναπτύξει στο μέλλον.

Φιλιατρά: Τσιγγάνες προσπαθησαν να κλέψουν πορτοφόλι

Θύμα κλοπής παραλίγο να πέσει συμπολίτης μας σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης από δυο τσιγγάνες.
Ο συμπολίτης μας ......

αν δεν ήταν υποψιασμένος με τις γύφτισσες πιθανόν να του είχαν βουτήξει το πορτοφόλι μέσα από το τσαντάκι μπανάνα που είχε στον ώμο του.

Αφηγόντας μας πριν λίγα λεπτά τι του συνέβη μας είπε ότι στις 12:30 - 12:45 στο σκέπαστρο του κλειστού περιπτέρου που βρίσκεται απέναντι από το Häagen-Dazs Φιλιατρών τον πλησίασαν δυο άγνωστες τσιγγάνες η μία γύρω στα 55 λίγο ευτραφής, που φορούσε κλαρωτά ρούχα, και η άλλη περίπου 18 με 20 ετών λίγο ψηλή με πολλά κοσμήματα κρεμασμένα στο στήθος της με μπλε φόρεμα φαρδύ με λουλούδια.

Η 55άρα τσιγγάνα με την άλλη νεαρή τσιγγάνα πλησίασε τον συμπολίτη μας και του ζήτησε ένα τσιγάρο. Μόλις εκείνος της έδωσε άρχισε το "ποίημα" της η 55άρα τσιγγάνα λέγοντας του "Εσύ είσαι καλό παιδί έχεις χρυσή καρδιά μα όλοι πίσω σε κατηγορούν...." και προθυμοποιήθηκε να του πει -έναντι αμοιβής φυσικά- την "μοίρα και το ριζικό του".
Υποψιασμένος ο συμπολίτης μας έσφιξε με το μπράτσο του το τσαντάκι που κρεμόταν στον ώμο του ακινητοποιώντας το και με τρόπο που να μην μπορεί να ανοίξει όλο το φερμουάρ.
Ταυτόχρονα η μικρή τσιγγάνα με τρόπο κατάφερε να φτάσει στο πλάϊ του όπου προσπάθησε να ανοίξει το φερμουάρ από το τσανάκι.
Και ενώ πίστευε ότι ο συμπολίτης μας δεν την είχε πάρει είδηση εκείνος απότομα γύρισε και την ρώτησε αν θέλει κάτι από το τσαντάκι του.
Αμέσως οι δυο τσιγγάνες έφυγαν -φυσικά με άδεια χέρια- προς το συντριβάνι και κάτι λέγοντας κάτι στα γύφτικα.

Για το περιστατικό ο συμπολίτης μας ενημέρωσε την Αστυνομία.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν πάει να σας πλησιάσει τσιγγάνα. Μην μένετε ποτέ ανυποψίαστοι γιατί μπορείτε να την πατήσετε χωρίς να το καταλάβετε καθώς αυτές δρουν με τρόπο ταχυδακτυλουργικό και σας αφαιρούν το πορτοφόλι χωρίς να το καταλάβετε.
Αν δείτε τέτοιες τσιγγάνες οπουδήποτε ενημερώστε αμέσως την αστυνομία

Χρειαζόμαστε νέο μύθο όχι νέο..."Παραμυθά"

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Έχουμε ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ «Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ» και «νέο» Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ ζούμε ως Έθνος και Λαός ένα πρωτόγνωρο δράμα με:
Δυσθεώρητα ποσοστά ανεργίας, προσβλητικά ποσοστά οικογενειών που ζούνε κάτω από τα όρια της φτώχειας, πρωτοφανής αριθμός αυτοκτονιών, και διαρκώς διογκούμενη η εθνική κατάθλιψη...

Και μέσα στη δίνη ..........

πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών εξελίξεων και προβληματισμών και την εμφανή κατάρρευση παραδοσιακών προτύπων συμπεριφοράς και πλαισίων αναφοράς αναμφίβολα προβάλλει επιτακτική η ανάγκη για κάποια κοινωνιολογική ψυχολογική αξιολόγηση των δεδομένων δίχως φόβο και πάθος.
Άτομα και ομάδες, αντιμετωπίζουμε μια χωρίς προηγούμενο πτώση συστημάτων αξιών, κατανόησης και ερμηνείας της πραγματικότητας, ορθής αξιολόγησης του χθες, έλλειψης επιθυμίας, ελπίδας και ικανότητας για προγραμματισμό του αύριο..
Μήπως θα έπρεπε να μιλάμε για το τέλος της ιδεολογίας, για τη βάναυση κατακρεούργηση της ουτοπίας; Η μήπως τα παραπάνω αποτελούν πικρόχολες διαπιστώσεις πίσω από τις οποίες κρύβονται κάποιες μικροπολιτικές σκοπιμότητες;
Κατηγορηματικά, Όχι!

Η ελληνική εμπειρία πιστοποιεί ότι υπάρχει καταστροφικό χάσμα ανάμεσα στη σύλληψη και δόμηση μιας ΟΥΤΟΠΙΑΣ και στην ειλικρινή και τίμια προσπάθεια εφαρμογής της στην πράξη ιδιαίτερα όταν πρόκειται για κοινωνικοπολιτικά και οικονομικά σχήματα.
Και το χάσμα γίνεται ακόμη πιο καταστροφικό και οδηγεί ακόμη πιο γοργά στη θανάτωση της ουτοπίας όταν η απόπειρα πραγμάτωσής της γίνεται χωρίς ειλικρίνεια, χωρίς εντιμότητα, χωρίς πίστη στην πιθανή επιτυχία της!
Με τον τρόπο αυτό πέρα από την πίκρα της καθολικής απογοήτευσης φαίνεται να δημιουργείται ένα πολύ πιο επικίνδυνο ψυχοκοινωνικό και πολιτικά συλλογικό συναίσθημα των Ελλήνων που είναι ο ΚΥΝΙΣΜΟΣ...

Μέσα σε αυτόν τον διάχυτο πλέον κυνισμό, που εκφράζεται μέσα από τις διαδικασίες της απώλειας ιδεολογίας, της απάθειας και της άρνησης πίστης και αφοσίωσης σε υψηλά ιδεώδη και συλλογική εθνική ανάταση, κρύβεται - κατά την προσωπική μου γνώμη - συγκεκριμένος φόβος.
Φοβάμαι ότι οι ΗΓΕΤΕΣ μας και οι παρατρεχάμενοί τους δεν έχουν την πρόθεση, το σθένος, την έφεση αλλά ούτε την δυναμική να προχωρήσουν στην πραγμάτωση του οράματος, στην υλοποίηση ενός νέου ‘μύθου’ που τόσο χρειαζόμαστε και λεκτικά μας παρέχουν καθημερινά αλλά στην πράξη δεν μπορούν να δημιουργήσουν!…
Στην ψυχοκοινωνική και πολιτική θεωρία είναι δεδομένο ότι κάθε ηγέτης, κάθε δημιουργός, κάθε άτομο που προσφέρει ένα νέο όραμα, μια καινοτομία, ένα νέο μύθο, μια πρωτότυπη ιδέα σίγουρα προσκρούει στις αντιστάσεις εκείνων που περιχαρακωμένοι στην αδράνεια της «αυτό-ικανοποίησής» τους θα του αντισταθούν καθώς τους τρομάζει η συλλογική κίνηση από το οικείο στο όραμα, από την γνωστή πραγματικότητα στην άγνωστη πραγμάτωση του μύθου.

Στην ιστορία της ανθρωπότητας και στην κοινωνική ψυχολογία της γνώσης, όμως, τέτοιες οι αντιστάσεις ποτέ δεν σταμάτησαν τον ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ηγέτη να ηγηθεί, το δημιουργικό άτομο να δημιουργήσει, τον καινοτόμο να εισαγάγει τις νεωτεριστικές του αντιλήψεις.
Συχνά, μάλιστα, τέτοια προικισμένα άτομα επιζητούν την κριτική έστω και σαν επιβεβαίωση της αντικειμενικής πραγματικότητας ότι οι άλλοι έτσι ομολογούν και την ύπαρξή του και την κατανόηση των προθέσεών του.
Μύθους είχαν οι άνθρωποι πάντοτε και ανέκαθεν κάθε μύθος είχε την καλή και την κακή του πλευρά, τις θετικές και τις αρνητικές ιδιομορφίες και χαρακτηριστικά.
Ίσως ο κυνισμός της εποχής μας να προχώρησε σε τέτοιο σημείο ώστε να αρνούμεθα πλέον κάθε μύθο, θετικό ή αρνητικό, σαν κάτι άχρηστο, ανεφάρμοστο και ολότελα παιδαριώδες!

Ο Albert Camus είχε παρατηρήσει ότι κάθε πράξη επανάστασης προϋποθέτει και την σιωπηρή αποδοχή εκείνου στο όνομα του οποίου γίνεται η επανάσταση.
Η αίσθηση του Νεοέλληνα ότι είναι πλέον αλλοτριωμένος από την εξουσία, ότι απομακρύνθηκαν απ' αυτόν οι πολιτικοί του ηγέτες και τα Κόμματα επιβαρύνει με σημαντικό κόστος την προγενέστερη αίσθηση της ψυχοκοινωνικής και πολιτικής μας αλλοτρίωσης (καθώς η συντριπτική πλειοψηφία θεωρεί ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ τους Ηγέτες και τους Βουλευτές μας).
Η θανάτωση του "μύθου" καθώς ζούμε πια στον τρίτο χρόνο της τρόικας δημιουργεί την απελπισία η οποία αποδεικνύεται, δυστυχώς, ακόμη χειρότερη και από τον διαπιστωμένο κυνισμό καθώς οδηγεί στον καταστροφικό νιχιλισμό.
Σαν κοινωνία, σαν Έθνος και λαός αλλά και σαν άτομα αυτό που τώρα χρειαζόμαστε - όπως νομίζω το χρειάζεται ολάκερη η ανθρωπότητα - έστω και εάν κατηγορηθώ θα το πω, είναι ένας νέος «μύθος»!...
Φρονώ ότι ως ΛΑΟΣ έχουμε στο ελληνικό συλλογικό και ατομικό μας υποσυνείδητο όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για να δημιουργήσουμε το «νέο μύθο» για να πραγματώσουμε καινοτομικά, χρήσιμα οράματα.

Χρειαζόμαστε ως ΛΑΟΣ νέα οράματα που θα μας καθοδηγήσουν όχι με εξορκισμούς του χθες, αλλά καθώς θα ζούμε το ΣΗΜΕΡΑ, διδασκόμενοι από το ΧΘΕΣ να είμαστε σε θέση να προγραμματίσουμε με ελπίδα για το ΑΥΡΙΟ, ξεπερνώντας τα ρεκόρ που σημειώνουμε ως Έλληνες στην απαισιοδοξία και την απελπισία!...
Χρειαζόμαστε διοικητική οργάνωση εμπλουτισμένη με ανθρωπιστικά συναισθήματα, απαιτείται να θυμηθούμε τις ατομικές και συλλογικές μας ευθύνες απέναντι στην ιστορία μας.
Χρειάζεται να ξαναβρούμε την ανθρωπιά μας, να ενεργοποιήσουμε το ξεχασμένο μας φιλότιμο, την αγάπη για τον συνάνθρωπό μας, και το ρωμαίικο κυμπαριλίκι μας...
Και τότε, ίσως κατορθώσουμε ως ιστορικός λαός, να προσφέρουμε στους λαούς της Δύσης και της Ανατολής οράματα και μύθους που και αυτοί, όπως και εμείς πλέον, τα χρειάζονται επιτακτικά καθώς η διαπιστωμένα διογκούμενη καθημερινά αλλοτρίωση έφερε την ανθρωπότητα στο έσχατο σημείο της υποβάθμισής της, με την κατάρρευση πατροπαράδοτων συστημάτων αξιών και τον εκμηδενισμό της ελπίδας...

Κλείνω διατρανώνοντας την πεποίθησή μου, ευελπιστώντας πως και εσείς συμφωνείτε, ότι όχι μόνο εμείς οι Έλληνες αλλά η ανθρωπότητα ολάκερη χρειάζεται ένα «νέο μύθο» ως πυξίδα - ΑΝΤΙΔΟΤΟ στην εκφυλιστική πορεία απαξίωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της υποκατάστασης της αλήθειας με ψέματα που επεξεργάζονται οι κάθε λογής προπαγανδιστές, για επιστροφή στην κοινωνία του ανθρώπου και όχι των πολυεθνικών, των Τραπεζιτών και των Αγορών…
Δεν χρειαζόμαστε νέο ‘παράγωγο’ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ και ‘Δημοσκόπων’ που μας σερβίρεται ως… «χαρισματικός Ηγέτης».
Χρειαζόμαστε νέο ‘μύθο αλλά, κατηγορηματικά, ΟΧΙ νέα παραμύθια!...

Ευχές του υπεύθυνου Παιδείας Δήμου Τριφυλίας Ιωάννη Μερκούρη, στους μαθητές των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, θέλω να απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια στις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετείχαν στις εξετάσεις. Η επιτυχία αυτή είναι το αποτέλεσμα της συστηματικής και αδιάλειπτης προσπάθειας που καταβάλατε όλα τα προηγούμενα χρόνια και δικαιώνει τους κόπους και τις θυσίες που υποβληθήκατε εσείς και οι γονείς σας.

Αξίζει να σημειωθεί .....

ότι στα σχολεία του Δήμου Τριφυλίας πολλοί μαθητές πέτυχαν υψηλές βαθμολογίες, γεγονός, που επιβεβαιώνει την πολύ καλή και συστηματική δουλειά που κάνατε μαζί με τους εκπαιδευτικούς σας, οι οποίοι στάθηκαν αρωγοί και σύμβουλοι παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Αισθάνομαι όμως επιτακτική την ανάγκη να απευθυνθώ και στους μαθητές που δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η ζωή θα σας προσφέρει και άλλες πολλές ευκαιρίες και προκλήσεις, αρκεί να τις αξιοποιήσετε.

Εύχομαι από δω και πέρα να επιτύχετε υψηλότερους στόχους, ώστε εσείς οι σημερινοί επιτυχόντες στο μέλλον να μετουσιωθείτε σε άξιους και λαμπρούς επιστήμονες για ένα καλύτερο αύριο.

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 01 Ιουλίου έως 07 Ιουλίου 2013 εφημερεύει το φαρμακείο:

Χριστόφορος Ψιλόπουλος

Tηλ: 2761 0 32 940
Κιν. 694 - 57 92 394


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 1ης Ιουλίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

"NEA ΕΛΛΑΔΑ" με την ενωμένη Κεντροδεξιά, εξήγγειλε χθες ......

κατά τη δευτερολογία του στη λήξη του Συνεδρίου ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Απηύθυνε προσκλητήριο ενότητας στους κατά καιρούς φευγάτους απο τη ΝΔ, ανοίγοντας έτσι την πόρτα για επιστροφή βουλευτών, στελεχών, πολιτευτών απο όμορους πολιτικούς χώρους.
- Κερδισμένοι απο την πολιτική κρίση για την ΕΡΤ βγήκαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπήση της ALCO, ενώ τη "λέζα' πληρώνει τη ΔΗΜΑΡ.
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη "ΦΩΝΗ της Δευτέρας" στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:

ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ πύλη μπορεί να γίνει η Καλαμάτα σε δύο χρόνια. Πλήθος κόσμου με ενδιαφέρον παρακολούθησε την παρουσίαση της διαστημικής... απελευθέρωσης της ιδιωτικοποίησης από τον Μεσσήνιο Dr. Περικλή Παπαδόπουλο, καθηγητή Αστροφυσικής και συνεργάτη της NASA.
ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ παραλίες και δάσος Ελαίας χθες εθελοντές και τοπικοί φορείς με το συνδυασμό του Δήμου Τριφυλίας. Ο ΣΚΑΪ δεν μπόρεσε να παραστεί, αλλά η δουλειά έγινε.
52ΧΡΟΝΟΣ έχασε χθες τη ζωή του παρασυρόμενος απο μεγάλα κύματα στο Στόμιο Φιλιατρών, παρά τη βοήθεια απο Λιμενικό και εθελοντές.
ΤΟ 3ο Forum Εργασίας απο το Επιμελητήριο Μεσσηνίας στο REX.
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΘΑΝ. ΠΕΤΡΑΚΟΥ: ΤΑΡ: Μύθοι και πραγματικότητα.
ΧΑΣΙΣΟΦΥΤΕΙΑ με 153 δένδρα εντοπίστηκε απο την Αστυνομία στην Καλογερόρραχη του Δήμου Μεσσήνης, συνελήφθη ο 59χρονος καλλιεργητής.
ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ σήμερα το βράδυ η παράσταση του Δημοτικού Ωδείου: "Το γέλιο δεν ειναι σε... κρίση".
ΤΙ ΕΙΔΕ (ως... τουρίστας) Ο ΠΑΝΤΕΣ στο 9ο Συνέδριο της ΝΔ;
ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!