Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Mέχρι τις 31 Αυγούστου η καταβολή ασφαλιστικής εισφοράς του ΕΛΓΑ

Mέχρι τις 31 Αυγούστου παρατείνεται ο χρόνος καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς του 2012 από τους αγρότες ύστερα από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΑ.

Το Διοικητικό ........

Συμβούλιο του ΕΛΓΑ έλαβε την παραπάνω απόφαση εκτιμώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και την αδυναμία ορισμένων παραγωγών να ανταποκριθούν έγκαιρα στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Ο Οργανισμός επισημαίνει πως οι παραγωγοί που είχαν επιλέξει ως τρόπο καταβολής της εισφοράς του 2012 την εξουσιοδότηση και χρέωση του καταθετικού τους λογαριασμού από τον ΕΛΓΑ και για οποιονδήποτε λόγο δεν κατέστη δυνατή η είσπραξη του συνόλου ή μέρους της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς, πρέπει να καταθέσουν στον ειδικό λογαριασμό του ΕΛΓΑ στην Τράπεζα Πειραιώς το οφειλόμενο ποσό της εισφοράς έτους 2012 προκειμένου να εκπληρώσουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

News.gr

Φιλιατρά: Ξεκινά απόψε προβολές η κινηματογραφική λέσχη στο αίθριο του Δημαρχείου

Ξεκινά σήμερα το βράδυ στις 21:45 τις προβολές της η κινηματογραφική λέσχη Φιλιατρών στο Αίθριο του Δημαρχείου της πόλης μας όπως κάθε καλοκαίρι κάτω από τ' αστέρια.

Το πρόγραμμα προβολών ξεκινά με την ταινία Οδηγός Αισιοδοξίας [ Silver Linings Playbook ]
Πρόκειται για μια αισθηματική δραματική κομεντί του 2012 σε σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ και παίζουν οι Μπράντλεϊ Κούπερ, Τζένιφερ Λόρενς, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζάκι Γουίβερ

Η ταινία θα .......

προβληθεί στις 28 , 29, 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου.

Λεπτομέρειες για την ταινία καθώς και trailer του έργου μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ

Ολόκληρο το πρόγραμμα προβολών των ταινιών θα το βρείτε πατώντας εδώ

KKE ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Λαέ της Τριφυλίας πρέπει να σημάνει συναγερμός

Παρά τις διαβεβαιώνεις ότι δεν θα κλείσει το νοσοκομείο όλα δείχνουν το αντίθετο. Ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί 27000 κατοίκους που το καλοκαίρι σχεδόν διπλασιάζονται οδεύει για λουκέτο.
Ήδη ανακοινώθηκε ότι κλείνουν 13 νοσοκομεία ανάμεσα τους.........

και της Κυπαρισσίας και ουσιαστικά το επιβεβαίωσε ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Με το κλείσιμο και των νοσοκομείων ακολουθείται πιστά η πολιτική της ΕΕ, της Τρόικας , των μνημονίων και των ελληνικών κυβερνήσεων .Θυμηθείτε ότι στη περιοχή μας έχουν κλείσει ήδη η ΔΟΥ Κυπαρισσίας , παιδικοί σταθμοί, γυμνάσια ή έχουν υποβαθμιστεί και πάνε για κλείσιμο το ΙΚΑ και το ΚΥ Γαργαλιάνων κ.α .
Είναι η πολιτική που έχει 30% ανεργία, που κόβει μισθούς συντάξεις δικαιώματα, που οι αγρότες πουλάνε φτηνά για να κερδίζουν οι μεσάζοντες και οι έμποροι, που η παιδεία-υγεία γίνονται εμπόρευμα για να πληρώνουμε παντού. Δεν πρόκειται για ΛΑΘΟΣ, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για ανικανότητα, δεν πρόκειται για πολιτικές που χαράσσονται στο πόδι. Υπάρχει σχεδιασμένη πολιτική που ακολουθείται κατά γράμμα.

Υπεύθυνοι είναι η σημερινή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με το δεκανίκι της ΔΗΜΑΡ. Είναι αυτοί που μας έφτασαν στη σημερινή άθλια κατάσταση, που κυβερνούν 40 χρόνια και τώρα το παίζουν αθώες περιστερές, κήρυκες της κάθαρσης και της ανάπτυξης. Είναι αυτοί που έφτιαξαν ένα νοσοκομείο με τεράστιες ελλείψεις σε μηχανολογικό -νοσηλευτικό προσωπικό που ουσιαστικά υπολειτουργεί. Το σημερινό καθεστώς του νοσοκομείου σαφώς και δεν μας εκφράζει. Ζητάμε να εκσυγχρονιστεί πλήρως, να γίνουν προσλήψεις προσωπικού και μονιμοποίηση του υπάρχοντος. Η υποβάθμιση επίσης δεν ήρθε τυχαία, έγινε σχεδιασμένα για να φτάσουμε ως εδώ , είχε τη λογική του ώριμου φρούτου.
Οι διαβεβαιώσεις παραγόντων της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι για τα σκουπίδια. Την ίδια ώρα η δημοτική αρχή σιγοντάρει αυτή τη κατάσταση. Είναι με τη κυβέρνηση και παρά τις ψεύτικες φωνές για τα ΜΜΕ τους στηρίζει με το παραπάνω. Άλλωστε δεν μπορεί να είσαι με τη κυβέρνηση αλά καρτ, πότε υπέρ του μνημονίου και πότε κατά, ο λαϊκισμός έχει και όρια.

Με το κλείσιμο του νοσοκομείου θα ανοίξει νέα λεία για το ιδιωτικό κεφάλαιο, να πληρώνουμε και να ξανάπληρωνουμε σε ιδιώτες από τις πιο απλές εξετάσεις έως τις πιο σύνθετες. Θα έχουμε νέα επίθεση στο εισόδημα μας όταν για το ελάχιστο θα πηγαίνουμε στη Καλαμάτα ή σε ένα ιδιωτικό κέντρο της περιοχής.

Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ευθύνες για το κλείσιμο των νοσοκομείων και για τη κατάσταση του κινήματος.Ήταν συνομιλητές στους κοινωνικούς διαλόγους, συνεταιράκια με το ΠΑΣΟΚ στην ΑΔΕΔΥ και στη ΠΟΕΔΗΝ, βάζουν καπέλο στο κίνημα και το αφήνουν λεία στα χέρια της κυβέρνησης με μόνο σκοπό να έρθουν αυτοί στην εξουσία.

Τώρα χρειάζεται ταξικός, ενωτικός αγώνας μακριά από τοπικιστικούς λαϊκισμούς, ενδοκυβερνητικά παιχνίδια, « καπέλα» και «μεσσίες» που θα μας λύσουν το πρόβλημα για εμάς χωρίς εμάς. Το ΚΚΕ σου μιλάει καθαρά και σου δείχνει το δρόμο. Παρά τις διαφωνίες και τις παρατηρήσεις που μπορεί να έχεις τώρα χρειάζεται να συμπορευτείς στο δρόμο του αγώνα, της Λαϊκής Συμμαχίας που είναι ο μόνος ρεαλιστικός και σύγχρονος. Μην πατήσεις τη πεπονόφλουδα του « φως στο τούνελ» ούτε του «Μεσσία» πίστεψε στη δύναμή σου και αγωνίσου με το ΚΚΕ.

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 27-6-2013]




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Ιουνίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ
Χωρίς πρόβλημα η κατασκευή της


«Είδηση» διάρκειας μερικών ωρών φαίνεται πως .........

ήταν το... τραπεζικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τον περιμετρικό της Καλαμάτας και το τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λεύκτρο- Σπάρτη.

Η κινητοποίηση των αρμόδιων υπουργών ήταν άμεση και έτσι το όποιο πρόβλημα αντιμετωπίστηκε εν τη γενέσει του, με αποτέλεσμα οι εργασίες να συνεχίζονται πλέον κανονικά.

Πάντως, σε επικοινωνία που είχε το «Θ» με παράγοντες της εργολαβικής κοινοπραξίας «Μορέας», μας είπαν ότι για το κομμάτι του αυτοκινητόδρομου Λεύκτρο - Σπάρτη χθες έγιναν προσλήψεις εργαζομένων...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ σπείρας Ρουμάνων κακοποιών στην Κυπαρισσία που είχε ρημάξει περιοχές της Τριφυλίας και Ζαχάρως.
Τρεις συλλήψεις και αναζήτηση συνεργού για εννέα ληστείες και κλοπές. Βαριές κατηγορίες κατά των κακοποιών.
-Πληροφορίες για κατάργηση της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Τριφυλίας στον επικείμενο νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. Δατηρούνται και αυξάνονται τα Τμήματα.
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ' στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:

"ΒΟΥΤΙΑ" της ΔΗΜΑΡ στο 3% σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB. Ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ. Μπροστά η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου και την παράσταση νίκης. Απόλυτη υπεροχή Σαμαρά έναντι Τσίπρα για την πρωθυπουργία.
ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ομιλητής σε σημαντικό Ιατρικό Συνέδριο ο διοικητής του Νοσοκομείο Γ. Μπέζος, με τιμητική πρόσκληση, λόγω των πολύ καλών επιδόσεων σε απορροφήσεις πόρων για την υγεία μέσω ΕΣΠΑ.
Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ Μεσσήνιος επιστήμονας συνεργάτης της NASA Dr. Περικλής Παπαδόπουλος, μιλάει αύριο για την "απελευθέρωση του διαστήματος", σε εκδήλωση που οργανώνει στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2ΗΜΕΡΟ Πανελλήνιο Συνέδριο στην Καλαμάτα, για τους καρδιομεταβολικούς παράγοντες κινδύνου και ενημέρωση του κοινού.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΣΟΚ: "Αβανταδόροι και άρπαγες στην Ελλάδα". Απίστευτη απορία οικιστικής και πολεοδομικής τρέλας στην Κορώνη.
ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ απο τον Μανώλη Αγγελάκα για τη στήριξη των Νέων Αγροτών, μέσα απο την υλοποίηση προγραμμάτων.
ΑΙΧΜΕΣ απο τον Νίκο Πατσαρίνο κατά Τατούλη, αλλά και Δράκου για τη δυσλειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.\
ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!



Φιλιατρά: Γιορτή λήξης του Κατηχητικού Σχολείου Αγίου Νικολάου

Τα παιδιά του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φιλιατρών έχουν την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουν το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 8:00 μ.μ. στην γιορτή λήξης του Κατηχητικού Σχολείου που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Ναού μας.

Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά!

Με τιμή

Τα Στελέχη του Κατηχητικού Τμήματος