Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

BASKET: Εράνη Φιλιατρών - Απόλλων Τρίπολης 50-58. Δυο διαφορετικά πρόσωπα σε δυο ημίχρονα.[ VIDEO ]

Δεν τα κατάφερε στον δεύτερο αγώνα της για την φάση των μπαράζ η Εράνη Φιλιατρών κόντρα στον Απόλλωνα Τρίπολης και ηττήθηκε χθές το απόγευμα εντός έδρας με σκορ 50-58.
Οι δυο ομάδες .......

είχαν από ένα ημίχρονο υπεροχής η καθεμιά καθώς η Εράνη τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο δεκάλεπτο φάνηκε ότι ελέγχει το παιχνίδι καθώς βρισκόταν σταθερά μπροστά στον αγώνα και έφτασε στο δεύτερο δεκάλεπτο να προηγείται ακόμα και με 12 πόντους.
Στο τρίτο δεκάλεπτο η Εράνη έμοιαζε να είναι απούσα από το γήπεδο και οι Φιλοξενούμενοι βρήκαν την ευκαιρία ανα ανασυνταχθοιύν και με ένα σερί 27-7 κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους διαφορά και να προηγηθούν. Έκτοτε η Εράνη δεν μπόρεσε να απειλήσει ούτε στο Ελάχιστο και μοιραία οδηγήθηκε στην πρώτη της ήττα στους αγώνες μπαράζ.
Τώρα ο επόμενος αγώνας είναι με την Μονεμβασιά και η Εράνη επιζητά νίκη για την συνέχεια.

Τα δεκάλεπτα: 13-10 , 33-21 , 40-48 , 50-58

Πόντοι για την Εράνη:
Σταματελόπουλος με 20 πόντους
Σύλλας 9
Κωντσαντόπουλος με 7
Ντουγερόγλου και Αθανασόπουλος με 6
Μητρόπουλος με 2
Ενω συμμετοχή στον αγώνα είχαν οι Μπαρκάς και Τασσουλής


Πόντοι για τον Απόλλων Τρίπολης:
Παπαχαραλάμπους με 23
Γενιάς με 14 πόντους
Μάλλιος 7
Μιχαλάκης - Λελές - Φέλιος, με 4 πόντους
Σελήνιος (Συμμετοχή)



Διαψεύδει ο ΟΠΕΚΕΠΕ Δημοσίευμα του Euro2day

Με αφορμή δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας euro2day.gr και προς αποκατάσταση της αλήθειας, ο ΟΠΕΚΕΠΕ γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

1. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ........

ο μοναδικός διαπιστευμένος από την Ε.Ε. Οργανισμός πληρωμών στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Κ.1290/2005 και σκοπός του είναι η διαχείριση των κοινοτικών και Εθνικών κονδυλίων στους τομείς της Γεωργίας και Αλιείας, ύψους 3,2 δις ευρώ ετησίως. Η διαχείριση αυτή στηρίζεται σε ένα σύστημα ελέγχου στο οποίο ακολουθείται η αναγνώριση, εκκαθάριση και πληρωμή της δαπάνης μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Εγγυήσεων Γεωργικών Προϊόντων (ΕΛΕΓΕΠ)

2. Με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, δίδεται η εσφαλμένη εντύπωση ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ αποτελεί “αδύναμο κρίκο ανάμεσα στις ΔΕΚΟ” διότι κατά την ιστοσελίδα, παρουσιάζει την μεγαλύτερη απόκλιση στο 1ο Τρίμηνο του 2013 σε σχέση με τους στόχους του μνημονίου κατά 632%. Η πραγματικότητα είναι ότι η πρώτη εκταμίευση του προϋπολογισμού του έτους 2013, (όπως και των προηγούμενων ετών), αρχίζουν μετά τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Εάν ο ΟΠΕΚΕΠΕ είχε επιχορηγηθεί στο χρονικό διάστημα που έπρεπε με το ποσό των 7,5 εκατ. €, (ποσό που αποτελεί μέρος του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του), θα είχε θετική απόκλιση κατά 584,42%. Επισημαίνεται ότι οι οικονομικοί απολογισμοί γίνονται πάντα σε πραγματικά δεδομένα και όχι σε υποθετικές εισπράξεις, για τον λόγο αυτόν και ο Πίνακας Απολογισμού του Οργανισμού παρουσίαζε μόνο τα έξοδα και όχι ανείσπρακτα έσοδα.

Σε ότι αφορά δε τις πληρωμές του Α΄ Τριμήνου, αυτές πραγματοποιήθηκαν κανονικά, χρησιμοποιώντας τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ από προηγούμενες οικονομικές χρήσεις.

3. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ από ιδρύσεως του, εκτελεί τον προϋπολογισμό του σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και έχει πετύχει μέχρι σήμερα:

· Να πληρώνει κανονικά και στην ώρα του το Προσωπικό του.

· Να αποδίδει στις ημερομηνίες τους και χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις τις υποχρεώσεις του σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

· Να εξοφλεί με κανονική ροή τους προμηθευτές του και να μην συσσωρεύει ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Εκ του ΟΠΕΚΕΠΕ

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών

Η παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών είναι μια ημέρα που οφείλει να μας κρατάει σε εγρήγορση για δράση και ουσιαστική συζήτηση για την πρόληψη και αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της εξάρτησης από τα ναρκωτικά. Ενός προβλήματος που υπάρχει στην καθημερινότητα πολλών και κατ’ επέκταση οικογενειών.

Ειδικά σήμερα που πνευματικά και ηθικά η χώρα μας απαξιώνεται. Το μόνο που μας σώζει είναι να σταθούμε με ευθύνη μπρος στους νέους και να αρχίσουμε την κριτική από τον εαυτό μας.

Το μήνυμα είναι η προαγωγή ........

αξιών έτσι ώστε το άτομο να μην έχει ανάγκη τη χρήση ουσιών για τη διαχείριση δυσκολιών της ζωής του. Έτσι η κοινωνία μας θα οδηγηθεί σε διαφορετική θεώρηση, που κεντρική θέση θα έχουν οι ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις, η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, η δημιουργικότητα, η επικοινωνία.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και εγώ προσωπικά στην Π.Ε. Μεσσηνίας στηρίζουμε εδώ και χρόνια τις υπηρεσίες που προσφέρει το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ πάνω στην απεξάρτηση, επανένταξη και ενημέρωση.
Είμαστε αρωγοί όχι μόνο στο αναντικατάστατο του κοινωνικού έργου τους, αλλά όλης της φιλοσοφίας που το διέπει στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΥΡΑΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Οδηγός Αισιοδοξίας (Silver Linings Playbook )

Οδηγός Αισιοδοξίας
[ Silver Linings Playbook ]


Του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

Με τους: Μπράντλεϊ Κούπερ, Τζένιφερ Λόρενς, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζάκι Γουίβερ

Είδος: αισθηματική δραματική κομεντί (2012)
Προβολές: 28 Ιουνίου έως 01 Ιουλίου
Ωρα προβολής: 21:45
Τόπος: Αίθριο Δημαρχείου Φιλιατρών

ΥΠΟΘΕΣΗ: .......

Ύστερα από οκτώ μήνες στο ψυχιατρείο, ο Πατ επιστρέφει στο σπίτι των γονιών του και προσπαθεί αφενός να προσαρμοστεί στην καινούργια του ζωή και αφετέρου να έρθει σε επαφή με την πρώην γυναίκα του, την οποία δεν μπορεί –βάσει δικαστικής απόφασης– να πλησιάσει. Η γνωριμία του με τη νεαρή, γοητευτική αλλά και προβληματική Τίφανι θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Δείτε το trailer της ταινίας.



Ολόκληρο το πρόγραμμα προβολών των ταινιών θα το δείτε πατώντας εδώ

Cinema κάτω από τ' αστρα 2013. Ολόκληρο το πρόγραμμα του θερινού κινηματογράφου Φιλιατρών

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Το Φυλλάδιο με το πρόγραμμα

Κυκλοφόρησε το πρόγραμμα θερινών προβολών της κινηματογραφικής Λέσχης του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών "Ο Πυρσός" που θα πραγαμτοιποιηθούν όπως πάντα στο αίθριο του Δημαρχείου της πόλης και φυσικά κάτω από τ' άστρα.
Το πρόγραμμα υπόσχεται......

στον θεατή ένα πραγματικό μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο της 7ης Τέχνης μέσα από ένα πρόγραμμα για όλα τα γούστα.

Η ταινία που ξεχωρίζει και έχει κάνει μεγάλη εισπρακτική επιτυχία είναι "Ο Θεός Αγαπάει το χαβιάρι" στις Αρχές του Αυγούστου.

Οι προβολές της κινηματογραφικής Λέσχης θα γίνονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα στις 21:45 και Τρίτη - Τετάρτη - Πέμπτη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών:

ΙΟΥΛΙΟΣ

Το κινηματογραφικό ταξίδι στον κόσμο της 7ης Τέχνης ξεκινά την Παρασκευή 28 Ιουνίου μέχρι την Δευτέρα 1η Ιουλίου στις 21:45 με την ταινία "Οδηγός Αισιοδοξίας (Silver Linings Playbook )" [THIS MUST BE THE PLACE ] παραγωγής του 2011 και το είδος της ταινίας είναι αισθηματική δραματική κομεντί.

Eπόμενη ταινία στην σειρά των προβολών θα είναι από την Παρασκευή 5 έως και Δευτέρα 8 Ιουλίου. Θα προβληθεί η ταινία "Στη Ρώμη Με Αγάπη [ To Rome With Love ]" Παραγωγής 2012 και το είδος της ταινίας είναι Κωμωδία.

Από την Παρασκευή 12 έως και 15 Ιουλίου θα προβληθεί η Ελληνική ταινία "Αν...." παραγωγής 2012 και το είδος της ταινίας είναι Δραματική.

Από την Τρίτη 19 έως και την Παρασκευή 22 Ιουλίου θα προβληθεί η ταινία "Λίνκολν [ Lincoln ] παραγωγής 2012.

Από την Παρασκευή 26 έως και Δευτέρα 29 Ιουλίου θα προβληθεί η ταινία Επιχείρηση Argo [ ARGO ] παραγωγής 2012 και το είδος της είναι Περιπέτεια - θρίλερ.

Από την Τρίτη 30 έως και την Πέμπτη 1 Αυγούστου θα προβληθεί η παιδική ταινία Αστερίξ και Οβελίξ στην Βρετανία [ Asterix and ovelix Au service de sa majeste ] παραγωγής 2012 και το είδος της είναι Κωμωδία.


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Από Παρασκευή 2 Αυγούστου έως και Δευτέρα 5 Αυγούστου θα προβληθεί η ταινία "Ο θεός Αγαπάει το χαβιάρι" παραγωγής 2012 και το είδος της Δραματική.

Από την Τρίτη 6 έως και την Πέμπτη 8 Αυγούστου θα προβληθεί η ταινία "Ομορφιές και Δυσκολίες [ Μίτσιγκαν ]" παραγωγής 2012 και το είδος της είναι Ντοκυμαντέρ.

Από την Παρασκευή 9 έως και την Δευτέρα 12 Αυγούστου θα προβληθεί η ταινία "Πρίν τα μεσάνυχτα [ Before Midnight ]" παραγωγής 2012 και το είδος της ταινίας είναι Δραματική.

Από την Τρίτη 13 έως και Πέμπτη 15 Αυγούστου θα προβληθεί η παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων "BRAVE" παραγωγής 2012

Την Παρασκευή 16 έως και την Δευτέρα 19 Αυγούστου θα προβληθεί η ταινία "James Bond Skyfall" παραγωγής 2012 και το είδος της Περιπέτεια.

Από την Τρίτη 20 έως και την Πέμπτη 22 Αυγούστου θα προβληθεί η παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων "Μαδαγασκάρη 3 Οι φυγάδες της Ευρώπης [ MADAGASCAR 3: EUROPE'S MOST WANTED ]" παραγωγής 2012

Την Παρασκευή 23 έως και την Δευτέρα 26 Αυγούστου θα προβληθεί η ταινία "H Ζωή του Πι. [ The Life of Pi ]" παραγωγής 2012 και το είδος της Φαντασίας.

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου έως και την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου θα προβληθεί η ταινία "Το κεφάλαιο [ The Capital ] παραγωγής 2013 και το είδος της ταινίας είναι Θρίλερ.

Η Ομάδα διαχείρισης του Φιλιατρά News σας εύχεται να περάσετε όμορφα σε ότι και αν επιλέξετε να δείτε.

Δείτε άνετα το πρόγραμμα με περιλήψεις ταινιών πατώντας εδω

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 25ης Ιουνίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ συνευθύνης και υψηλών προδιαγραφών! Σε.........

χρόνο ρεκόρ χθες οι διαβουλεύσεις Σαμαρά-Βενιζέλου. Νο2 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με το 25% των μελών της δικομματικής κυβέρνησης. Στα υπουργεία αιχμής Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Μιχελάκης και Χαράλαμπος Αθανασίου.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ της Δευτέρας» που κυκλοφορεί σήμερα λόγω της χθεσινής αργίας του Αγίου Πνεύματος. Στην πρώτη σελίδα προβάλλονται και τα θέματα:
• Η ΗΓΕΣΙΑ της Δικαιοσύνης και πλήθος επισήμων χθες στη γιορτή του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.
• Ο ΔΡΟΜΟΣ Αυλώνα-Πτέρη –Πανόραμα-Καρυές φαίνεται ότι ολοκληρώνεται! Έστω και 60 χρόνια μετά… ας γίνει τουλάχιστον σωστά!
• Η AEGEAN και πάλι βραβεύτηκε η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη.
• Ο ΙΟΥΛΙΟΣ θα «δείξει» για τη φετινή τουριστική κίνηση, υποστηρίζει ο Σωτήρης Σαραντέας, επιχειρηματίας και γραμματέας του Επιμελητηρίου.
• ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ από τον Θανάση Πετράκο για αγροτικά θέματα, σε Επιτροπή της Βουλής.
• ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ σήμερα χρειαζόμαστε μια νέα Εθνική Αντίσταση.
• ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ στην Καλαμάτα η επέτειο της νικηφόρας Μάχης της Βέργας.
• ΑΥΡΙΟ στη «ΦΩΝΗ» μη χάσετε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα για το ελαιόλαδο και τις προοπτικές του.

• ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
• ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!



Ποιος ανασχηματισμός; Τα προβλήματα είναι το…πρόβλημα

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. Πολλά, ποικίλα, μείζονα και ελάσσονα, σωρευμένα στην πόρτα κι εμείς τα προσπερνάμε. Έργο ημετέρων δυνάμεων και πρακτικής μας δεκαετιών; Οι ξένοι μας δάνεισαν, μας γλύκαναν και μας παράτησαν. Όπως αδιαφορούν για τον χρεώστη που τα σκορπάει ασυλλόγιστα κι ύστερα βράζει στο ζουμί του.

ΤΟ…ωραίο είναι πως δεν .........

συνειδητοποιήσαμε το πρόβλημα και μόνο το…νιώθουμε. Όποιοι το νιώθουν. Οι άλλοι το χαζεύουν και κάποιοι ποντάρουν πάνω του για κέρδη. Δεν μετρήσαμε τις διαστάσεις κι ούτε χολοσκάμε για τη λύση του. Λες κι είναι φιλέλληνες και υπεράνω συμφερόντων τους οι ξένοι και θα σπεύσουν να μας «σώσουν». Ωστόσο, δεν τους βλέπουμε και τόσο…ενθουσιώδεις, τους βρίζουμε (από μακριά) και καθαρίζουμε. Κι ύστερα; Αρπάζουμε τα ελάσσονα προβλήματα, χωνόμαστε στο σωρό και χανόμαστε στα λόγια. Κι όλο βουλιάζουμε στο τέλμα.

ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ασθμαίνουσα η ΔΗ.ΜΑΡ κι έγιναν οι τρεις…δύο, για να ενισχυθεί το στρατόπεδο των αντιμάχων στην αντιπολιτευτική του πτέρυγα. Με τα εύκολα και σε απόσταση. Χωρίς συμμετοχή, και με κορώνες. Κι αν πηγαίναμε σε εκλογές και καμάρωναν διπλοστεφανωμένοι με της…νίκης τα κλαριά, δεν θα’ ταν και οι ευτυχέστεροι του πολιτικού μας κόσμου. Θα το’ βαζαν στα πόδια σκουντουφλώντας στα (μείζονα) προβλήματα και ατενίζοντας το έρεβος.

ΤΟ θέμα είναι η βάση. Ο μέσος έλληνας ανέχεται, υπομένει και περιμένει. Με τη λογική του και με το συναίσθημα. Κάποιοι σφίγγοντας τα δόντια κι άλλοι με την ανάσα κρατημένη. Το πρόβλημα είναι οι άλλοι. Οι κάποιοι που σχετίζονται με τα προβλήματα, προσδοκώντας οφέλη. Πέραν των αφελών που τα ρουθούνια τους δεν έπιασαν τον κίνδυνο και εκείνων που επιμένουν κομματικά, σε καιρούς που μας πνίγουν τα απόνερα της κομματικής προσήλωσης.

ΚΛΩΤΣΗΣΑΜΕ, λοιπόν, τα μείζονα προβλήματα στην πόρτα μας, σηκώσαμε τη σκέψη απ’ τα βασανιστικά κι αρπάξαμε τα ελάσσονα. Για τον ανασχηματισμό που δεν…στέρξαμε, για τα πρόσωπα που δεν είναι της αρεσκείας μας. Και, βέβαια, οι εποφθαλμιώντες την αυριανή κυβέρνηση και καραδοκούντες για στραβοπατήματα της σημερινής, θ’ αρχίσουν το τροπάρι της αδιανόητης(;) σύζευξης των ετερόκλιτων (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.). Τότε, στουπώνεις τ’ αυτιά τους με τους φάλτσους ήχους της ζερβοδέξιας συμμαχίας του (βρώμικου) ’89 και καθαρίζεις.

ΤΑ προβλήματα, λοιπόν, που όλοι μαζί τα φτιάξαμε είναι το…πρόβλημα. Άγγιξέ το, άγγιξε και το χέρι του διπλανού. Στη θήκη το θηκάρι κι έχουμε δρόμο.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ



ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΠΕΡΙΒΛΛΟΝΤΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.......

Οι μαθητές της Σχολής Τέχνης στους Γαργαλιάνους λίγο πριν τις καλοκαιρινές τους διακοπές θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013, στις 9.15 μ.μ., στον προαύλειο χώρο του Λυκείου Γαργαλιάνων μια υπέροχη παράσταση με τίτλο «Τέσσερεις Εποχές».

Σας προσκαλούμε να τους καμαρώσουμε μαζί!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ