Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Εξυγίανση; Ούτε καν με…κλειστή (την ΕΡΤ)!

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΣΤΟΝ αέρα, απολυμένοι κι απελπισμένοι; ‘Όχι, και ετοιμάζονται για μάχη. Στον πόλεμο Κυβέρνησης-ΕΡΤ και με τους «θεατές» και πάλι διχασμένους και απογοητευμένους.

ΟΣΟ κρατούσαν το πόστο τους (στην υδροκέφαλη ΕΡΤ), «μικροί», «μεγάλοι» και «μέτριοι», διορισμένοι, φυτευτοί και ουρανοκατέβατοι, είχαν και τα όπλα τους. Και, βέβαια, δεν εννοούμε κάποιους συμβασιούχους είτε δημοσιογράφους με ήθος που σκοτώνονταν στη δουλειά. Δεν είναι το ίδιο π.χ. Κ. Μπλιάτκας και Α. Τριανταφυλλίδης της «ευρωπαϊκής» ΕΤ3 με τα φυτευτά ενεργούμενα σε προσοδοφόρα πόστα και με αστρονομικούς μισθούς στα «Κεντρικά».

ΜΕ τα όπλα τους, λοιπόν, εκείνα τα .......

αστραφτερά, μεγάλου βεληνεκούς και πληρωμένα απ’ τον φορολογούμενο έπαιζαν το παιχνίδι τους. Σε κράτος (εν κράτει), «αγωνιστών» (μπροστάρηδων και μισθοφόρων). Ένας στρατός εξοπλισμένων για δουλειά, αλλά και για αντίδραση. Κι όταν, βέβαια, μιλάνε για «κερδοφόρο» ΕΡΤ, αφήνουν απ’ έξω την υποδομή, έτοιμη και δοσμένη. Τα δις για τον εξοπλισμό του δημόσιου τηλεοπτικού μας φορέα, με πανάκριβα μηχανήματα και την τελευταία λέξη της ηλεκτρονικής, πληρωμένα απ’ τον φορολογούμενο. Για να εργάζονται οι…πολυπληθείς της ΕΡΤ και ενίοτε να «ξαλαφρώνουν» το αρχείο της.

ΕΚΕΙ, λοιπόν, στον κόσμο εκείνο της πλησμονής των μέσων και των «μέσων», δεν μπορούσες να βγάλεις κουβέντα «αντιεργατική», θα σ’ έτρωγαν ζωντανό. Κι αν ήσουν κυβέρνηση, θα τους είχες απέναντι. Παραταγμένους, πάνοπλους και αποφασισμένους. Μπροστάρηδες αμαρτωλούς και μισθοφόρους εντεταλμένους. Για το «σύστημα» με τη νοοτροπία και τους ανθρώπους του.

ΚΑΙ η απεργία; Συνταγματικό και κατοχυρωμένο δικαίωμα, ωστόσο, όπλο για χρήση και κατάχρηση. Βαρύς οπλισμός για τα μεγάλα, η σφεντόνα τους για τα μικρά, πρόχειρα και καθημερινά. Σε τάπωναν ως υπερεξουσία και οι δεκαετίες πέρασαν με «αγώνες» και υποχωρήσεις.
ΠΕΣ, λοιπόν, πως αποφάσιζε κυβέρνηση να βάλει τάξη και πως ξεμυτούσε υπουργός για αλλαγές με…ανοικτή την ΕΡΤ. Θα τον είχαν φάει ζωντανό συνδικαλισταράδες, επιμένοντας στον δικό τους «πολιτισμό». Εξυγίανση με το ασκέρι πάνοπλο σε θέση μάχης; Μάταιος κόπος και τα κρυμμένα λαμόγια με τους φανερούς της εμπροσθοφυλακής θα’ χαν κόψει λαρύγγια και θα φωτογραφίζονταν πατώντας στο πτώμα της «εξουσίας».

ΔΕΝ είναι όνειρο, δεν είναι φαντασία. Είναι εικασία από μια ματιά στο παρελθόν και…πρόγνωση για το μέλλον. Δεν τους είδες; Απολυμένοι και ξεκρέμαστοι, αλλά λυσσώδεις για αντίσταση. Και αμετανόητοι. Σαν να μη συνέβη τίποτα κακό και αρνητικό στην ΕΡΤ-όαση στην Ελλάδα της ρεμούλας.
Εξυγίανση, λοιπόν με «ανοικτή» της ΕΡΤ; Ούτε με…κλειστή να το διανοηθείς.

Κρόνος, Δαμoκλής και… «ζντούπ»!…

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Τον Κρόνο, τον μυθικό Τιτάνα που έτρωγε τα παιδιά του στην Αρχαία Ελλάδα, τον θυμήθηκα καθώς παρακολουθώ, αλλά ΟΧΙ με κομμένη την ανάσα, τις εξελίξεις στο πολιτικό ταμπλό της σύγχρονης Ελλάδας.
Παραμονές του «Αγίου Πνεύματος» και βλέπουμε την εισαγόμενη τρόικα να παραμένει 3-μελής ενώ η εγχώρια κουτσουρεύτηκε καθώς τα 3 (Κόμματα) της Συγκυβέρνησης έγινα…2, καταλήγοντας (Ώ του θαύματος) στο γνωστό ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟ «ντουέτο» ΠΑΣΟΚ - ΝΔ…

Την Δαμόκλεια σπάθη από ..........

χτες την κρατά σίγουρα και σταθερά ο κ Βενιζέλος πάνω από το κεφάλι του κ Σαμαρά και των στελεχών του! Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατάφερε να γίνει, ουσιαστικά, «ελεγκτής και ρυθμιστής» της τύχης της πρώην 3- τώρα 2-Κομματικής Συγκυβέρνησης!..
Τώρα προχωρώ λέγοντας «Κυρίες και Κύριοι βουλευτές πλησιάστε τον τηλεοπτικό σας δέκτη και κάντε…ζντούπ» και θα αναρωτηθούνε φίλες και φίλοι του blog πού το θυμήθηκα εκείνο το «ζντούπ» της διαφημιστικής καμπάνιας του MEGA και το φέρνω στην επικαιρότητα;

Το «ζντούπ» το θυμήθηκα καθώς τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που κρατούσαν Υπουργικούς θώκους από τον περασμένο Ιούνιο κατέθεσαν χτες τις παραιτήσεις τους. ΞΑΦΝΙΚΑ εκκενώθηκαν οι συγκεκριμένες θέσεις εξουσίας (στις οποίες θα προστεθούν και μερικές ακόμη άλλων στελεχών της ΝΔ που θα «καταβροχθίσει» ως Κρόνος η ανάγκη της διατήρησης στη ζωή αυτής της 3-Κομματικής Συγκυβέρνησης).
Έτσι θα «βολευτούν» άλλα πρόσωπα σε «θώκους εξουσίας!...»

Από το καλοκαίρι του 2010 μέχρι σήμερα, 2013, τα δύο Κόμματα που μας Κυβέρνησαν επί 4 δεκαετίες, και ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ για την σημερινή μας τραγική οικονομική και κοινωνική κατάσταση, αποδείχθηκε ότι λειτούργησαν από κοινού ως μοντέρνος ΚΡΟΝΟΣ…
Αρχικά «κατασπάραξαν» το «Κεντροδεξιό» Κόμμα του ΛΑΟΣ, τον κ Καρατζαφέρη και τους Βουλευτές του, και στη συνέχεια φάνηκε ότι θα «έτρωγαν» και το «Κεντροαριστερό» και νεότευκτο Κόμμα της ΔΗΜΑΡ του κ Κουβέλη στις επόμενες εκλογές.
Αυτό, ΙΣΩΣ να το απέτρεψε αποχωρώντας τώρα από την 3-Κομματική Συγκυβέρνηση ο κ Κουβέλης. Οι επόμενες εθνικές εκλογές θα δείξουν εάν αποχώρησε έγκαιρα ή εάν κατέληξε «αυτόχειρας» όπως ο κ Καρατζαφέρης…

Πάντως κάποιος (σίγουρα ΟΧΙ εγώ) πρέπει να συγχαρεί ΔΗΜΟΣΙΩΣ τους κκ Σαμαρά και Βενιζέλο οι οποίοι κατόρθωσαν, καλοκαίρι του 2013, να διαιωνίσουν τον ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ, δηλαδή το πολιτικό σύστημα που μας οδήγησε στην αγκαλιά της τρόικα.
Τελικά από το καλοκαίρι του 1974 μέχρι αυτό, «το καλοκαίρι της ΕΡΤ», ο Ελληνικός Δικομματισμός ΠΑΣΟΚ-ΝΔ βόλεψε και συνεχίζει να βολεύει τους δικούς του ανθρώπους και μαζί τους «άλλους» που παραμένουν «αθέατοι στο απυρόβλητο» πίσω από τις κλειστές κουρτίνες και συνεχίζουν να απολαμβάνουν «τη λεία της Εξουσίας»…

ΣΩΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΠΝΙΓΜΟ

Το νερό είναι θανάσιμος εχθρός των ηλεκτρονικών συσκευών. Οι κάμερες, τα κινητά τηλέφωνα, τα λαπτοπ και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές γενικότερα είναι μερικές μόνο από τις συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά και που πρέπει να αποφεύγουν την επαφή με το νερό.

Το μοιραίο όμως δεν θέλει πολύ να γίνει, έτσι σε περίπτωση που ...........

βρεθείτε σε αυτήν την δυσάρεστη θέση, καλό είναι να έχετε στο νου τις παρακάτω συμβουλές- πρώτες βοήθειες- που θα σας βοηθήσουν τουλάχιστον να σώσετε κάτι από τα βρεγμένα. Αν ην συσκευή είναι ακόμα ανοικτή, να την σβήσετε αμέσως και να μετακινήσετε μπαταρία CD και κάρτα μνήμης εφόσον υπάρχουν μέσα στην συσκευή. Αν το θύμα είναι notebook μετακινήστε Pc cards η οποιοδήποτε άλλο drive έχετε συνδεδεμένο εκείνη τη στιγμή με τον υπολογιστή σας και σκουπίστε με κάποια στεγνή πετσέτα τη συσκευή σας. Ο στόχος είναι να στεγνώσετε το drive όσο πιο γρήγορα γίνεται, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Πρέπει όμως να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί μη τυχόν και άθελα σας προκαλέσετε μεγαλύτερη βλάβη από την ήδη υπάρχουσα. Μια ακραία άποψη είναι να βουτήξετε τη βρεγμένη συσκευή σε αλκοόλ (με 99% οινόπνευμα και όχι το συνηθισμένο 70%) κάτι που θα εξατμίσει το υγρό.

Αν πάλι βραχεί το πληκτρολόγιο σας μια πρώτη ενέργεια που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να το κρατήσετε κάθετα για λίγα λεπτά για να βγει το νερό από μέσα. Σε περίπτωση που έχετε χύσει κάτι κολλώδες, όπως αναψυκτικό. Στο λαπτοπ η στο κινητό σας θα χρειαστεί να το τρίψετε, αφού θα έχει στεγνώσει, και με μια πετσέτα βρεγμένη με λίγο οινόπνευμα. Όπως και να έχει ο καλύτερος τρόπος να φυλάξετε τις ηλεκτρονικές συσκευές είναι να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα αγοράζοντας τα αντίστοιχα αξεσουάρ, μιας και ο κίνδυνος να έρθουν σε επαφή με νερό είναι αυξημένος το καλοκαίρι. Με μια μικρή έρευνα αγοράς μπορείτε να βρείτε αδιάβροχες και υποθαλάσσιες θήκες για τη φωτογραφική σας μηχανή το κινητό σας ακόμη και για το iPod, θήκες που είναι εξίσου ανθεκτικές και σε πτώσεις.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΩΡΙΣ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ.
Τώρα που ξεκινά το καλοκαίρι και θα βρισκόσαστε στη παραλία με το πιστό και αχώριστο φίλο, το κινητό σας, θα πρέπει να γνωρίζετε μερικά πράγματα απαραίτητα για την καλή λειτουργία της συσκευής σας.
Υπάρχουν πολλοί εχθροί που παραμονεύουν καθημερινά. Οι υψηλές θερμοκρασίες και ο ήλιος είναι πολύ επικίνδυνα. Απαγορεύεται η παραμονή και έκθεση των τηλεφώνων σε κλειστούς χώρους (όπως είναι τα πορτμπαγκάζ των αυτοκίνητων) επί μακρό διάστημα, όπως απαγορεύεται και η έκθεση των τηλεφώνων στον ήλιο (ούτε και για μικρό διάστημα). Μην αφήνετε τα τηλέφωνα εκτεθειμένα στο ταμπλό του αυτοκινήτου, ούτε να τα παίρνετε μαζί σας όταν κάνετε ηλιοθεραπεία. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα τηλέφωνα δεν μαυρίζουν όπως εσείς (εξ αλλού τα περισσότερα είναι μαύρα από μόνα τους).

Προσοχή! Τα κινητά τηλέφωνα δεν μαθαίνουν κολύμπι. Μην μπαίνετε μαζί τους στη θάλασσα, μην τα τυλίγετε με βρεγμένες πετσέτες μην τα βάζετε στη τσέπη του βρεγμένου μαγιό σας. Μην το κρεμάτε στην ομπρέλα που είστε από κάτω , γιατί με ένα αεράκι θα βρεθούν και τα δυο στη θάλασσα. Εάν κάνετε κάτι από όλα τα πιο πάνω δεν θα δροσίσετε το κινητό σας. Απλά θα το καταστρέψετε. Ο χειρότερος εχθρός του κινητού σας τηλεφώνου είναι το νερό και μάλιστα το θαλασσινό. Μετά από ένα τέτοιο ατύχημα και να επισκευαστεί το κινητό σας ποτέ δεν θα ξαναγίνει όπως όταν ήταν στην αρχή.
Επίσης όταν τρώτε η πίνετε τον καφέ σας, μην αφήνετε το κινητό σας πάνω στο τραπέζι. Ένα ποτήρι νερό η ένα ποτήρι μπύρα (δεν έχει σημασία αν είναι παγωμένο) άμα πέσει στο τηλέφωνο θα κάνει μεγάλη ζημιά.

Μεγάλη προσοχή θέλει και στα κτυπήματα και πεσίματα. Μην αφήνετε τα τηλέφωνα πάνω σε καρέκλες, τραπέζια, στο καπό του αυτοκίνητου όταν ξεκινά το αυτοκίνητο και γενικά σε μέρη που έχουν μεγάλες πιθανότητες να πέσουν και να σπάσουν. Και εδώ δεν καλύπτεστε από εγγύηση και οι εταιρείες σέρβις θα αρνηθούν να το επισκευάσουν.
Για όλους αυτούς τους λόγους αγοράστε μια καλή αδιάβροχη θήκη και ένα ζευγάρι ακουστικά. Τι αξία μπορεί να έχουν 20 ευρώ μπροστά στην ανεκτίμητη (όχι πάντα υλική) αξία της συσκευής σας;

Γιαννης Πετσέλης
Ηλεκτρονικός

Μήνυμα αναγνώστη για το κοινωνικά ανάλγητο κράτος

Είμαι 68 ετών, συνταξιούχος του Δημοσίου. Τυχαίνει να είμαι τυχερός γιατί έχω ακόμα τους γονείς μου, ηλικίας 202 ετών! (και οι δύο μαζί) με σώας, στο ακέραιο, τας φρένας, αλλά ανήμπορους να εξυπηρετηθούν μόνοι τους και ως εκ τούτου χρήζουν φροντίδας σε 24ωρη βάση.

Γεννηθέντες και οι δύο το........

1912 σε ένα ορεινό χωριό της Τριφυλίας γνωρίζονται από νήπια, είναι παντρεμένοι και ζουν αχώριστα 72 χρόνια.
Ο πατέρας μου πολέμησε στην Αλβανία, πιάστηκε αιχμάλωτος το ’41 στο Καλπάκι και οδηγήθηκε για ένα διάστημα στην Ιταλία και η μοναδική του αμοιβή!, ήταν τα κρυοπαγήματα από τα οποία υποφέρει κάθε χειμώνα από τότε. Χωρίς ούτε ένα παράπονο προς την πατρίδα για την ανάλγητη συμπεριφορά της και την αδιαφορία της, τη στιγμή που νήπια και καιροσκόποι κατά την κατοχή συνταξιοδοτήθηκαν αργότερα ως αντιστασιακοί.

Η μητέρα μου με αναπνευστικά και άλλα πολλά προβλήματα κάνει χρήση οξυγόνου και περιμένουν και αυτή και ο πατέρας μου με την πενιχρή αγροτική τους σύνταξη να καλύψουν τα τεράστια έξοδα για φάρμακα, γιατρούς και για το άτομο που τα φροντίζει.

Η πατρίδα θεώρησε σωστό να τους στερήσει δώρα Χριστουγέννων κλπ. και από τη μητέρα μου την ισόβια σύνταξη των 101 € το μήνα για να σωθεί η οικονομία και να τους τιμωρήσει κατά κάποιο τρόπο …γιατί εξακολουθούν ακόμα να ζουν.

Σας κούρασα αλλά φτάνω στο δια ταύτα. Άρχισα να υποβάλλω τα δικαιολογητικά από το Γενάρη του 2012 στον ΕΟΠΥΥ -μάλλον ΟΠΗ πρέπει να λέγεται γιατί καταπίνει τα πάντα- όλα τα δικαιολογητικά για τη χρήση οξυγόνου της μητέρας μου …αλλά μέχρι τώρα καμία ανταπόκριση. Αλλά και τα τηλέφωνά τους ή δεν τα απαντούν ή είναι κατεβασμένα.

Και τα γράφω αυτά, όχι γιατί θα τα ακούσει κάποιος αρμόδιος -άγνωστο αυτό το φρούτο- αλλά για να εκτονωθώ κάπως και να αποτρέψω μια επίσκεψή μου στον ΕΟΠΥΥ με άγριες διαθέσεις που ίσως προσθέσει μερικές ακόμα ΟΠΕΣ στο χιλιοτρύπιο σύστημά τους.
Εκεί μας φτάσανε!

Και να τους επισυνάψω και μια δήλωση μετανοίας των γονιών μου, γιατί, όπως είπα, εξακολουθούν ακόμα να ζουν.

Από Αναγνώστη μας: Αφιερωμένο

Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ακουσα τους ΚΚΕδες να αποκαλούν τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας Ιωάννη Μεταξά προδότη.
Ο "προδότης" που λένε είναι αυτός που ίδρυσε πριν 74 χρόνια την τότε ραδιοφωνία στην Ελλάδα. Αυτή που σήμερα υπερασπίζονται υποκριτικά.
Αφιερωμένο λοιπόν το παρακάτω δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία" της 20ης Ιουνίου 2013 Σελίδα 40 στους ΚΚΕδες και ΣΥΡΙΖΕΟΥΣ ....
Κλικ για μεγάλο μέγεθος




ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Φουλ για Πρωταθλητισμό στην νεα αγωνιστική περίοδο

Μια ανάσα από Χρονόπουλο, Αλμπάν και Κίτο. Επαφές με Ντουγέρογλου και Μπεγλεκτζή. Μένουν Ανδρώνης και Σπυρόπουλος

Με ταχύτερους ρυθμούς κινούνται άπαντες στην Εράνη Φιλιατρών ώστε να κλείσει γρήγορα το ρόστερ με ανανεώσεις και μεταγραφές. Συγκεκριμένα, η διοίκηση της ομάδας και .......

ο Πρόεδρος Μπάμπης Αλεξανδρόπουλος σε συνεργασία με τον νέο προπονητή Δημήτρη Παναγιώτου αναμένεται να λύσουν όλα τα καυτά ζητήματα ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί στο νέο Πρωτάθλημα της Α” Τοπικής όπου οι στόχοι θα είναι πρωταγωνιστικοί.

Μένουν Ανδρώνης, Σπυρόπουλος

Όσον, αφορά το υπάρχον υλικό η Εράνη είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τους Λυκούργο Ανδρώνη και Παναγιώτη Σπυρόπουλο στο να ανανεώσουν ακόμη ένα χρόνο με την ομάδα ενώ να τονίσουμε ότι ήταν από τους καλύτερους στο πρωτάθλημα της Δ” Εθνικής. Υπάρχει προφορικά συμφωνία με τους δύο προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές και μένει μόνο οι υπογραφές ώστε να κλείσει το θέμα. Από κει και πέρα, εσωτερική μεταγραφή θεωρείται ο Γιάννης Σταύρου που γύρισε και πάλι στην ομάδα όπου απείχε πέρυσι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Εμπιστοσύνη στα «Φιλιατρινά παιδιά»

Τώρα, όσο αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις οι Φιλιατρινοί βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με τους Ανδρέα Χρονόπουλο, Γκρέτσο Αλμπάν και Βασίλη Κίτο. Και οι τρεις παλιά είχα φορέσει πάλι την φανέλα της Εράνης και αυτό αναμένεται να γίνει και τώρα. Επίσης, υπάρχουν επαφές και με τους Θοδωρή Ντουγέρογλου και Στέλιο Μπεγλεκτζή και υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα προχωρήσουν και αυτές οι υποθέσεις.

Taklin.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 22ας Ιουνίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«Μπούκωσε» το Ειρηνοδικείο με αιτήσεις υπερχρεωμένων

Γιατροί και νοσηλευτές φωνάζουν ως εδώ και μη παρέκει
Κραυγή για κατάρρευση ΕΣΥ και εξόντωση εργαζομένων

Δε συμπληρώθηκε καλά καλά το πρώτο εξάμηνο του 2013 .........

και ήδη στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας έχουν κατατεθεί (από τις αρχές του έτους) 138 αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία αίτηση για ρύθμιση υπερχρεωμένου νοικοκυριού που κατατέθηκε στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας πήρε σειρά συζήτησης για τις 10 Απριλίου του 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών λόγω δυσκολίας στα Μαθηματικά και τη Φυσική. Ελάχιστοι φέτος οι αριστούχοι – Κάποιοι ξεχώρισαν στη Μεσσηνία – Την άλλη εβδομάδα η επιλογή των Σχολών.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην οποία προβάλλονται:
• ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ: Σαμαράς και Βενιζέλος πήραν το παιχνίδι πάνω τους αποτρέποντας τις καλοκαιρινές εκλογές. Το χρονικό της εμπλοκής – Αντιδράσεις στη ΔΗΜΑΡ – 153 η νέα πλειοψηφία (ΝΔ –ΠΑΣΟΚ) και ό,τι προστεθεί από ανεξάρτητους και ΔΗΜΑΡ.
• ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ μπορεί να χτυπηθεί το παραεμπόριο στην Πελοπόννησο πιστεύει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημ. Μανιάτης. Πρότεινε σε Επιμελητήρια, Ομοσπονδίες και Εμπορικούς Συλλόγους τη συγκρότηση Διεπιμελητηριακής Επιτροπής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
• ΜΙΑ 78ΧΡΟΝΗ έχασε τη ζωή της, αφού η αδιαθεσία που ένιωσε στην παραλία Καλαμάτας ήταν σοβαρή. Έτσι στο Νοσοκομείο δεν μπόρεσαν να την επαναφέρουν.
• ΤΡΙΗΜΕΡΟ για δροσερές αποδράσεις του Αγίου Πνεύματος με το θερμόμετρο στα ύψη!
• ΠΕΝΤΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ της Μεσσηνίας εξέδωσαν ψήφισμα κατά του Φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα.
• ΣΤΕΓΝΩΣΑΝ χωρίς νερό τα Πλατάνια Τριφυλίας. Τρίτη ημέρα σήμερα και το… Αγιο Πνεύμα να φωτίσει τους άρχοντες να διορθώσουν τη βλάβη στο μοτέρ!
• Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ Μαρία Κάλλας (Από τον γραμματέα της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας Παναγιώτη Μπαζίγο).
• ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
• ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!