ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013

Εξυγίανση; Ούτε καν με…κλειστή (την ΕΡΤ)!

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΣΤΟΝ αέρα, απολυμένοι κι απελπισμένοι; ‘Όχι, και ετοιμάζονται για μάχη. Στον πόλεμο Κυβέρνησης-ΕΡΤ και με τους «θεατές» και πάλι διχασμένους και απογοητευμένους.

ΟΣΟ κρατούσαν το πόστο τους (στην υδροκέφαλη ΕΡΤ), «μικροί», «μεγάλοι» και «μέτριοι», διορισμένοι, φυτευτοί και ουρανοκατέβατοι, είχαν και τα όπλα τους. Και, βέβαια, δεν εννοούμε κάποιους συμβασιούχους είτε δημοσιογράφους με ήθος που σκοτώνονταν στη δουλειά. Δεν είναι το ίδιο π.χ. Κ. Μπλιάτκας και Α. Τριανταφυλλίδης της «ευρωπαϊκής» ΕΤ3 με τα φυτευτά ενεργούμενα σε προσοδοφόρα πόστα και με αστρονομικούς μισθούς στα «Κεντρικά».

ΜΕ τα όπλα τους, λοιπόν, εκείνα τα .......

αστραφτερά, μεγάλου βεληνεκούς και πληρωμένα απ’ τον φορολογούμενο έπαιζαν το παιχνίδι τους. Σε κράτος (εν κράτει), «αγωνιστών» (μπροστάρηδων και μισθοφόρων). Ένας στρατός εξοπλισμένων για δουλειά, αλλά και για αντίδραση. Κι όταν, βέβαια, μιλάνε για «κερδοφόρο» ΕΡΤ, αφήνουν απ’ έξω την υποδομή, έτοιμη και δοσμένη. Τα δις για τον εξοπλισμό του δημόσιου τηλεοπτικού μας φορέα, με πανάκριβα μηχανήματα και την τελευταία λέξη της ηλεκτρονικής, πληρωμένα απ’ τον φορολογούμενο. Για να εργάζονται οι…πολυπληθείς της ΕΡΤ και ενίοτε να «ξαλαφρώνουν» το αρχείο της.

ΕΚΕΙ, λοιπόν, στον κόσμο εκείνο της πλησμονής των μέσων και των «μέσων», δεν μπορούσες να βγάλεις κουβέντα «αντιεργατική», θα σ’ έτρωγαν ζωντανό. Κι αν ήσουν κυβέρνηση, θα τους είχες απέναντι. Παραταγμένους, πάνοπλους και αποφασισμένους. Μπροστάρηδες αμαρτωλούς και μισθοφόρους εντεταλμένους. Για το «σύστημα» με τη νοοτροπία και τους ανθρώπους του.

ΚΑΙ η απεργία; Συνταγματικό και κατοχυρωμένο δικαίωμα, ωστόσο, όπλο για χρήση και κατάχρηση. Βαρύς οπλισμός για τα μεγάλα, η σφεντόνα τους για τα μικρά, πρόχειρα και καθημερινά. Σε τάπωναν ως υπερεξουσία και οι δεκαετίες πέρασαν με «αγώνες» και υποχωρήσεις.
ΠΕΣ, λοιπόν, πως αποφάσιζε κυβέρνηση να βάλει τάξη και πως ξεμυτούσε υπουργός για αλλαγές με…ανοικτή την ΕΡΤ. Θα τον είχαν φάει ζωντανό συνδικαλισταράδες, επιμένοντας στον δικό τους «πολιτισμό». Εξυγίανση με το ασκέρι πάνοπλο σε θέση μάχης; Μάταιος κόπος και τα κρυμμένα λαμόγια με τους φανερούς της εμπροσθοφυλακής θα’ χαν κόψει λαρύγγια και θα φωτογραφίζονταν πατώντας στο πτώμα της «εξουσίας».

ΔΕΝ είναι όνειρο, δεν είναι φαντασία. Είναι εικασία από μια ματιά στο παρελθόν και…πρόγνωση για το μέλλον. Δεν τους είδες; Απολυμένοι και ξεκρέμαστοι, αλλά λυσσώδεις για αντίσταση. Και αμετανόητοι. Σαν να μη συνέβη τίποτα κακό και αρνητικό στην ΕΡΤ-όαση στην Ελλάδα της ρεμούλας.
Εξυγίανση, λοιπόν με «ανοικτή» της ΕΡΤ; Ούτε με…κλειστή να το διανοηθείς.

Κρόνος, Δαμoκλής και… «ζντούπ»!…

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Τον Κρόνο, τον μυθικό Τιτάνα που έτρωγε τα παιδιά του στην Αρχαία Ελλάδα, τον θυμήθηκα καθώς παρακολουθώ, αλλά ΟΧΙ με κομμένη την ανάσα, τις εξελίξεις στο πολιτικό ταμπλό της σύγχρονης Ελλάδας.
Παραμονές του «Αγίου Πνεύματος» και βλέπουμε την εισαγόμενη τρόικα να παραμένει 3-μελής ενώ η εγχώρια κουτσουρεύτηκε καθώς τα 3 (Κόμματα) της Συγκυβέρνησης έγινα…2, καταλήγοντας (Ώ του θαύματος) στο γνωστό ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟ «ντουέτο» ΠΑΣΟΚ - ΝΔ…

Την Δαμόκλεια σπάθη από ..........

χτες την κρατά σίγουρα και σταθερά ο κ Βενιζέλος πάνω από το κεφάλι του κ Σαμαρά και των στελεχών του! Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατάφερε να γίνει, ουσιαστικά, «ελεγκτής και ρυθμιστής» της τύχης της πρώην 3- τώρα 2-Κομματικής Συγκυβέρνησης!..
Τώρα προχωρώ λέγοντας «Κυρίες και Κύριοι βουλευτές πλησιάστε τον τηλεοπτικό σας δέκτη και κάντε…ζντούπ» και θα αναρωτηθούνε φίλες και φίλοι του blog πού το θυμήθηκα εκείνο το «ζντούπ» της διαφημιστικής καμπάνιας του MEGA και το φέρνω στην επικαιρότητα;

Το «ζντούπ» το θυμήθηκα καθώς τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που κρατούσαν Υπουργικούς θώκους από τον περασμένο Ιούνιο κατέθεσαν χτες τις παραιτήσεις τους. ΞΑΦΝΙΚΑ εκκενώθηκαν οι συγκεκριμένες θέσεις εξουσίας (στις οποίες θα προστεθούν και μερικές ακόμη άλλων στελεχών της ΝΔ που θα «καταβροχθίσει» ως Κρόνος η ανάγκη της διατήρησης στη ζωή αυτής της 3-Κομματικής Συγκυβέρνησης).
Έτσι θα «βολευτούν» άλλα πρόσωπα σε «θώκους εξουσίας!...»

Από το καλοκαίρι του 2010 μέχρι σήμερα, 2013, τα δύο Κόμματα που μας Κυβέρνησαν επί 4 δεκαετίες, και ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ για την σημερινή μας τραγική οικονομική και κοινωνική κατάσταση, αποδείχθηκε ότι λειτούργησαν από κοινού ως μοντέρνος ΚΡΟΝΟΣ…
Αρχικά «κατασπάραξαν» το «Κεντροδεξιό» Κόμμα του ΛΑΟΣ, τον κ Καρατζαφέρη και τους Βουλευτές του, και στη συνέχεια φάνηκε ότι θα «έτρωγαν» και το «Κεντροαριστερό» και νεότευκτο Κόμμα της ΔΗΜΑΡ του κ Κουβέλη στις επόμενες εκλογές.
Αυτό, ΙΣΩΣ να το απέτρεψε αποχωρώντας τώρα από την 3-Κομματική Συγκυβέρνηση ο κ Κουβέλης. Οι επόμενες εθνικές εκλογές θα δείξουν εάν αποχώρησε έγκαιρα ή εάν κατέληξε «αυτόχειρας» όπως ο κ Καρατζαφέρης…

Πάντως κάποιος (σίγουρα ΟΧΙ εγώ) πρέπει να συγχαρεί ΔΗΜΟΣΙΩΣ τους κκ Σαμαρά και Βενιζέλο οι οποίοι κατόρθωσαν, καλοκαίρι του 2013, να διαιωνίσουν τον ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ, δηλαδή το πολιτικό σύστημα που μας οδήγησε στην αγκαλιά της τρόικα.
Τελικά από το καλοκαίρι του 1974 μέχρι αυτό, «το καλοκαίρι της ΕΡΤ», ο Ελληνικός Δικομματισμός ΠΑΣΟΚ-ΝΔ βόλεψε και συνεχίζει να βολεύει τους δικούς του ανθρώπους και μαζί τους «άλλους» που παραμένουν «αθέατοι στο απυρόβλητο» πίσω από τις κλειστές κουρτίνες και συνεχίζουν να απολαμβάνουν «τη λεία της Εξουσίας»…

ΣΩΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΠΝΙΓΜΟ

Το νερό είναι θανάσιμος εχθρός των ηλεκτρονικών συσκευών. Οι κάμερες, τα κινητά τηλέφωνα, τα λαπτοπ και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές γενικότερα είναι μερικές μόνο από τις συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά και που πρέπει να αποφεύγουν την επαφή με το νερό.

Το μοιραίο όμως δεν θέλει πολύ να γίνει, έτσι σε περίπτωση που ...........

βρεθείτε σε αυτήν την δυσάρεστη θέση, καλό είναι να έχετε στο νου τις παρακάτω συμβουλές- πρώτες βοήθειες- που θα σας βοηθήσουν τουλάχιστον να σώσετε κάτι από τα βρεγμένα. Αν ην συσκευή είναι ακόμα ανοικτή, να την σβήσετε αμέσως και να μετακινήσετε μπαταρία CD και κάρτα μνήμης εφόσον υπάρχουν μέσα στην συσκευή. Αν το θύμα είναι notebook μετακινήστε Pc cards η οποιοδήποτε άλλο drive έχετε συνδεδεμένο εκείνη τη στιγμή με τον υπολογιστή σας και σκουπίστε με κάποια στεγνή πετσέτα τη συσκευή σας. Ο στόχος είναι να στεγνώσετε το drive όσο πιο γρήγορα γίνεται, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Πρέπει όμως να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί μη τυχόν και άθελα σας προκαλέσετε μεγαλύτερη βλάβη από την ήδη υπάρχουσα. Μια ακραία άποψη είναι να βουτήξετε τη βρεγμένη συσκευή σε αλκοόλ (με 99% οινόπνευμα και όχι το συνηθισμένο 70%) κάτι που θα εξατμίσει το υγρό.

Αν πάλι βραχεί το πληκτρολόγιο σας μια πρώτη ενέργεια που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να το κρατήσετε κάθετα για λίγα λεπτά για να βγει το νερό από μέσα. Σε περίπτωση που έχετε χύσει κάτι κολλώδες, όπως αναψυκτικό. Στο λαπτοπ η στο κινητό σας θα χρειαστεί να το τρίψετε, αφού θα έχει στεγνώσει, και με μια πετσέτα βρεγμένη με λίγο οινόπνευμα. Όπως και να έχει ο καλύτερος τρόπος να φυλάξετε τις ηλεκτρονικές συσκευές είναι να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα αγοράζοντας τα αντίστοιχα αξεσουάρ, μιας και ο κίνδυνος να έρθουν σε επαφή με νερό είναι αυξημένος το καλοκαίρι. Με μια μικρή έρευνα αγοράς μπορείτε να βρείτε αδιάβροχες και υποθαλάσσιες θήκες για τη φωτογραφική σας μηχανή το κινητό σας ακόμη και για το iPod, θήκες που είναι εξίσου ανθεκτικές και σε πτώσεις.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΩΡΙΣ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ.
Τώρα που ξεκινά το καλοκαίρι και θα βρισκόσαστε στη παραλία με το πιστό και αχώριστο φίλο, το κινητό σας, θα πρέπει να γνωρίζετε μερικά πράγματα απαραίτητα για την καλή λειτουργία της συσκευής σας.
Υπάρχουν πολλοί εχθροί που παραμονεύουν καθημερινά. Οι υψηλές θερμοκρασίες και ο ήλιος είναι πολύ επικίνδυνα. Απαγορεύεται η παραμονή και έκθεση των τηλεφώνων σε κλειστούς χώρους (όπως είναι τα πορτμπαγκάζ των αυτοκίνητων) επί μακρό διάστημα, όπως απαγορεύεται και η έκθεση των τηλεφώνων στον ήλιο (ούτε και για μικρό διάστημα). Μην αφήνετε τα τηλέφωνα εκτεθειμένα στο ταμπλό του αυτοκινήτου, ούτε να τα παίρνετε μαζί σας όταν κάνετε ηλιοθεραπεία. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα τηλέφωνα δεν μαυρίζουν όπως εσείς (εξ αλλού τα περισσότερα είναι μαύρα από μόνα τους).

Προσοχή! Τα κινητά τηλέφωνα δεν μαθαίνουν κολύμπι. Μην μπαίνετε μαζί τους στη θάλασσα, μην τα τυλίγετε με βρεγμένες πετσέτες μην τα βάζετε στη τσέπη του βρεγμένου μαγιό σας. Μην το κρεμάτε στην ομπρέλα που είστε από κάτω , γιατί με ένα αεράκι θα βρεθούν και τα δυο στη θάλασσα. Εάν κάνετε κάτι από όλα τα πιο πάνω δεν θα δροσίσετε το κινητό σας. Απλά θα το καταστρέψετε. Ο χειρότερος εχθρός του κινητού σας τηλεφώνου είναι το νερό και μάλιστα το θαλασσινό. Μετά από ένα τέτοιο ατύχημα και να επισκευαστεί το κινητό σας ποτέ δεν θα ξαναγίνει όπως όταν ήταν στην αρχή.
Επίσης όταν τρώτε η πίνετε τον καφέ σας, μην αφήνετε το κινητό σας πάνω στο τραπέζι. Ένα ποτήρι νερό η ένα ποτήρι μπύρα (δεν έχει σημασία αν είναι παγωμένο) άμα πέσει στο τηλέφωνο θα κάνει μεγάλη ζημιά.

Μεγάλη προσοχή θέλει και στα κτυπήματα και πεσίματα. Μην αφήνετε τα τηλέφωνα πάνω σε καρέκλες, τραπέζια, στο καπό του αυτοκίνητου όταν ξεκινά το αυτοκίνητο και γενικά σε μέρη που έχουν μεγάλες πιθανότητες να πέσουν και να σπάσουν. Και εδώ δεν καλύπτεστε από εγγύηση και οι εταιρείες σέρβις θα αρνηθούν να το επισκευάσουν.
Για όλους αυτούς τους λόγους αγοράστε μια καλή αδιάβροχη θήκη και ένα ζευγάρι ακουστικά. Τι αξία μπορεί να έχουν 20 ευρώ μπροστά στην ανεκτίμητη (όχι πάντα υλική) αξία της συσκευής σας;

Γιαννης Πετσέλης
Ηλεκτρονικός

Μήνυμα αναγνώστη για το κοινωνικά ανάλγητο κράτος

Είμαι 68 ετών, συνταξιούχος του Δημοσίου. Τυχαίνει να είμαι τυχερός γιατί έχω ακόμα τους γονείς μου, ηλικίας 202 ετών! (και οι δύο μαζί) με σώας, στο ακέραιο, τας φρένας, αλλά ανήμπορους να εξυπηρετηθούν μόνοι τους και ως εκ τούτου χρήζουν φροντίδας σε 24ωρη βάση.

Γεννηθέντες και οι δύο το........

1912 σε ένα ορεινό χωριό της Τριφυλίας γνωρίζονται από νήπια, είναι παντρεμένοι και ζουν αχώριστα 72 χρόνια.
Ο πατέρας μου πολέμησε στην Αλβανία, πιάστηκε αιχμάλωτος το ’41 στο Καλπάκι και οδηγήθηκε για ένα διάστημα στην Ιταλία και η μοναδική του αμοιβή!, ήταν τα κρυοπαγήματα από τα οποία υποφέρει κάθε χειμώνα από τότε. Χωρίς ούτε ένα παράπονο προς την πατρίδα για την ανάλγητη συμπεριφορά της και την αδιαφορία της, τη στιγμή που νήπια και καιροσκόποι κατά την κατοχή συνταξιοδοτήθηκαν αργότερα ως αντιστασιακοί.

Η μητέρα μου με αναπνευστικά και άλλα πολλά προβλήματα κάνει χρήση οξυγόνου και περιμένουν και αυτή και ο πατέρας μου με την πενιχρή αγροτική τους σύνταξη να καλύψουν τα τεράστια έξοδα για φάρμακα, γιατρούς και για το άτομο που τα φροντίζει.

Η πατρίδα θεώρησε σωστό να τους στερήσει δώρα Χριστουγέννων κλπ. και από τη μητέρα μου την ισόβια σύνταξη των 101 € το μήνα για να σωθεί η οικονομία και να τους τιμωρήσει κατά κάποιο τρόπο …γιατί εξακολουθούν ακόμα να ζουν.

Σας κούρασα αλλά φτάνω στο δια ταύτα. Άρχισα να υποβάλλω τα δικαιολογητικά από το Γενάρη του 2012 στον ΕΟΠΥΥ -μάλλον ΟΠΗ πρέπει να λέγεται γιατί καταπίνει τα πάντα- όλα τα δικαιολογητικά για τη χρήση οξυγόνου της μητέρας μου …αλλά μέχρι τώρα καμία ανταπόκριση. Αλλά και τα τηλέφωνά τους ή δεν τα απαντούν ή είναι κατεβασμένα.

Και τα γράφω αυτά, όχι γιατί θα τα ακούσει κάποιος αρμόδιος -άγνωστο αυτό το φρούτο- αλλά για να εκτονωθώ κάπως και να αποτρέψω μια επίσκεψή μου στον ΕΟΠΥΥ με άγριες διαθέσεις που ίσως προσθέσει μερικές ακόμα ΟΠΕΣ στο χιλιοτρύπιο σύστημά τους.
Εκεί μας φτάσανε!

Και να τους επισυνάψω και μια δήλωση μετανοίας των γονιών μου, γιατί, όπως είπα, εξακολουθούν ακόμα να ζουν.

Από Αναγνώστη μας: Αφιερωμένο

Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ακουσα τους ΚΚΕδες να αποκαλούν τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας Ιωάννη Μεταξά προδότη.
Ο "προδότης" που λένε είναι αυτός που ίδρυσε πριν 74 χρόνια την τότε ραδιοφωνία στην Ελλάδα. Αυτή που σήμερα υπερασπίζονται υποκριτικά.
Αφιερωμένο λοιπόν το παρακάτω δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία" της 20ης Ιουνίου 2013 Σελίδα 40 στους ΚΚΕδες και ΣΥΡΙΖΕΟΥΣ ....
Κλικ για μεγάλο μέγεθος
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Φουλ για Πρωταθλητισμό στην νεα αγωνιστική περίοδο

Μια ανάσα από Χρονόπουλο, Αλμπάν και Κίτο. Επαφές με Ντουγέρογλου και Μπεγλεκτζή. Μένουν Ανδρώνης και Σπυρόπουλος

Με ταχύτερους ρυθμούς κινούνται άπαντες στην Εράνη Φιλιατρών ώστε να κλείσει γρήγορα το ρόστερ με ανανεώσεις και μεταγραφές. Συγκεκριμένα, η διοίκηση της ομάδας και .......

ο Πρόεδρος Μπάμπης Αλεξανδρόπουλος σε συνεργασία με τον νέο προπονητή Δημήτρη Παναγιώτου αναμένεται να λύσουν όλα τα καυτά ζητήματα ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί στο νέο Πρωτάθλημα της Α” Τοπικής όπου οι στόχοι θα είναι πρωταγωνιστικοί.

Μένουν Ανδρώνης, Σπυρόπουλος

Όσον, αφορά το υπάρχον υλικό η Εράνη είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τους Λυκούργο Ανδρώνη και Παναγιώτη Σπυρόπουλο στο να ανανεώσουν ακόμη ένα χρόνο με την ομάδα ενώ να τονίσουμε ότι ήταν από τους καλύτερους στο πρωτάθλημα της Δ” Εθνικής. Υπάρχει προφορικά συμφωνία με τους δύο προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές και μένει μόνο οι υπογραφές ώστε να κλείσει το θέμα. Από κει και πέρα, εσωτερική μεταγραφή θεωρείται ο Γιάννης Σταύρου που γύρισε και πάλι στην ομάδα όπου απείχε πέρυσι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Εμπιστοσύνη στα «Φιλιατρινά παιδιά»

Τώρα, όσο αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις οι Φιλιατρινοί βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με τους Ανδρέα Χρονόπουλο, Γκρέτσο Αλμπάν και Βασίλη Κίτο. Και οι τρεις παλιά είχα φορέσει πάλι την φανέλα της Εράνης και αυτό αναμένεται να γίνει και τώρα. Επίσης, υπάρχουν επαφές και με τους Θοδωρή Ντουγέρογλου και Στέλιο Μπεγλεκτζή και υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα προχωρήσουν και αυτές οι υποθέσεις.

Taklin.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 22ας Ιουνίου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«Μπούκωσε» το Ειρηνοδικείο με αιτήσεις υπερχρεωμένων

Γιατροί και νοσηλευτές φωνάζουν ως εδώ και μη παρέκει
Κραυγή για κατάρρευση ΕΣΥ και εξόντωση εργαζομένων

Δε συμπληρώθηκε καλά καλά το πρώτο εξάμηνο του 2013 .........

και ήδη στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας έχουν κατατεθεί (από τις αρχές του έτους) 138 αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία αίτηση για ρύθμιση υπερχρεωμένου νοικοκυριού που κατατέθηκε στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας πήρε σειρά συζήτησης για τις 10 Απριλίου του 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών λόγω δυσκολίας στα Μαθηματικά και τη Φυσική. Ελάχιστοι φέτος οι αριστούχοι – Κάποιοι ξεχώρισαν στη Μεσσηνία – Την άλλη εβδομάδα η επιλογή των Σχολών.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην οποία προβάλλονται:
• ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ: Σαμαράς και Βενιζέλος πήραν το παιχνίδι πάνω τους αποτρέποντας τις καλοκαιρινές εκλογές. Το χρονικό της εμπλοκής – Αντιδράσεις στη ΔΗΜΑΡ – 153 η νέα πλειοψηφία (ΝΔ –ΠΑΣΟΚ) και ό,τι προστεθεί από ανεξάρτητους και ΔΗΜΑΡ.
• ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ μπορεί να χτυπηθεί το παραεμπόριο στην Πελοπόννησο πιστεύει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημ. Μανιάτης. Πρότεινε σε Επιμελητήρια, Ομοσπονδίες και Εμπορικούς Συλλόγους τη συγκρότηση Διεπιμελητηριακής Επιτροπής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
• ΜΙΑ 78ΧΡΟΝΗ έχασε τη ζωή της, αφού η αδιαθεσία που ένιωσε στην παραλία Καλαμάτας ήταν σοβαρή. Έτσι στο Νοσοκομείο δεν μπόρεσαν να την επαναφέρουν.
• ΤΡΙΗΜΕΡΟ για δροσερές αποδράσεις του Αγίου Πνεύματος με το θερμόμετρο στα ύψη!
• ΠΕΝΤΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ της Μεσσηνίας εξέδωσαν ψήφισμα κατά του Φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα.
• ΣΤΕΓΝΩΣΑΝ χωρίς νερό τα Πλατάνια Τριφυλίας. Τρίτη ημέρα σήμερα και το… Αγιο Πνεύμα να φωτίσει τους άρχοντες να διορθώσουν τη βλάβη στο μοτέρ!
• Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ Μαρία Κάλλας (Από τον γραμματέα της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας Παναγιώτη Μπαζίγο).
• ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
• ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας για τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων

Με την ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, θα ήθελα να δώσω θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες που, μετά από μια πολύπονη προσπάθεια, βλέπουν τους κόπους τους να δικαιώνονται.
Μπροστά τους ανοίγονται .........

πραγματικά νέοι ορίζοντες, όχι μόνο σε πνευματικό επίπεδο, αλλά και στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους, με κατάλληλα ερεθίσματα, εμπειρίες και ευκαιρίες για τη ζωή τους.

Για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια και οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς των μαθητών, που βάδισαν συμπαραστάτες τους όλη τη σχολική χρονιά.
Ωστόσο πρέπει να τονίσω, απευθυνόμενος και σε όσα παιδιά δεν κατάφεραν εφέτος να εκπληρώσουν τους στόχους τους, πως οι Πανελλήνιες Εξετάσεις ανοίγουν απλώς την αυλαία στην ενήλικη ζωή τους. Πως οι ίδιοι είναι στην πιο ωραία και δημιουργική ηλικία και πως η ζωή δίνει πάντα ευκαιρίες σε όσους είναι ενεργοί για να τις αδράξουν, έχοντας υπομονή, επιμονή και αισιοδοξία για το μέλλον.

Χρειάζεται λοιπόν να συμβάλουμε όλοι στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών, παρόλη τη δυσχερή συγκυρία για τη χώρα μας, ώστε οι νέοι μας να έχουν όσο γίνεται περισσότερες ευκαιρίες για την ευόδωση των στόχων τους.

Παναγιώτης Αλευράς

Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

ΑΒ Βασιλόπουλος Φιλιατρών 15ήμερο προσφορών από 20 Ιουνίου έως 03 Ιουλίου
ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒ FOOD MARKET ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
Π.Γ. Αλεξανδρόπουλος Μ.Ε.Π.Ε.
1ο Χιλιόμετρο Εθνικής οδού Φιλιατρών - Κυπαρισσίας
Τηλ: 2761 0 33835

Δείτε παρακάτω το φυλλάδιο προσφορών ...........

(από 20 Ιουνίου έως 03 Ιουλίου).
Το ίδιο φυλλάδιο μπορείτε να το δείτε πιο άνετα και πιο εύκολα αλλα και να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας πατώντας εδώ (κλίκ)Σωτήρης Λυμπερόπουλος: Εχει στα σχέδια του την Μεσσηνία και παρακολουθεί στενά την Εράνη στα βήματα της. [ VIDEO ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ]

Αποκλειστική συνέντευξη για το Φιλιατρά News

Είναι ένας από τους κορυφαίους goalkeeper στην Ελλάδα. Γεννήθηκε στα Φιλιατρά στις 29 Ιουνίου του 1977.
Τα πρώτα του βήματα στον Αθλητισμό, τα έκανε στην Νίκη Πλάτης όπου στην συνέχεια μεταγράφηκε στην Εράνη Φιλιατρών ομάδα από την οποία ξεκίνησε και την λαμπρή του καριέρα στο ποδόσφαιρο.
Πρώτος του σταθμός στην καριέρα του η Μαύρη Θύελλα όπου .......

έκανε το ντεμπούτο του στην Α' Εθνική στις 14 Ιανουαρίου του 1996 στον τότε αγώνα με τον Απόλλωνα στην Ριζούπολη. Έκτοτε ξεκίνησε γι αυτόν μια λαμπρή καριέρα σε διάφορες ομάδες ανα την Ελλαδα με την τελευταία να είναι η Skoda Ξάνθης για τα τελευταία 6 χρόνια.
Στα 36 του σήμερα, κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του με την ΑΕΚ παρόλο που όπως μας είπe δεν έχει κλείσει ακόμα το Deal.
Προσωπική μας εκτίμηση ότι είναι θέμα χρόνου να επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές και από την νέα σεζόν θα τον παρακολουθούμε να αγωνίζεται με τον δικέφαλο Αετό.
Θα παρακολουθούμε την πορεία του όπως κάνουμε εμείς οι Φιλιατρινοί με όλα μας τα παιδιά που αγωνίζονται οπουδήποτε και μας κάνουν υπερήφανους για το ήθος τους.

Ο λόγος για το δικό μας παιδί, τον Φιλιατρινό Σωτήρη Λυμπερόπουλο. Tερμρματοφύλακα μέχρι πρότινος της Skoda Ξάνθης και εφόσον όλα πάνε καλά, τερματοφύλακα της ΑΕΚ στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Η Συνάντηση με τον Σωτήρη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στον Μύλο του Αγρίλη Φιλιατρών όπου με χαρά δέχτηκε να απαντήσει στην "ανάκριση" που του είχαμε ετοιμάσει.

Τον ρωτήσαμε για τα μελλοντικά του σχέδια μετά την Skoda για το μυστικό που του επιτρέπει να συνεχίζει στα 36(!!!) του την καριέρα του σε κορυφαίο επίπεδο, για το αν χωρά στα σχέδια του η Μεσσηνία και τα Φιλιατρά για την γνώμη που έχει για την οικονομική κρίση, πόσο έχει επηρεάσει το χώρο του ποδοσφαίρου και πως ο ίδιος την βιώνει το φαινόμενο αυτό.
Φυσικά στις ερωτήσεις δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να ρωτήσουμε και για την Εράνη και αν ανησυχεί για την μετέπειτα πορεία της μετα και την αναδιάρθρωση των κατηγοριών που ισχύει από φέτος.

Δείτε τι απάντησε ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος στην συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά για το Φιλιατρά News.Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Χωρίς γιατρούς και προσωπικό προσπαθούν να ανταπεξέλθουν. [ VIDEO ]

Το θεμα που κυκλοφορεί τις τελευταίες μερες στο διαδίκτυο είναι το κλείσιμο νοσοκομείων αναμεσα τους και αυτό της Κυπαρισσίας, εφερε προ ημερησίας διάταξης για συζήτηση το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.
Εγινε αναφορά.......

στα δημοσιεύματα όπου ο Δήμαρχος τριφυλίας Κώστας Κόλλιας είπε ότι εχουν βγεί ψηφίσματα από το Δημοτικό Συμβούλιο για το θλεμα του νοσοκομέιου και ότι θα είναι casus belli για τον Δήμο και ότι αυτή η συνδιοίκηση θα οδηγήσει στην εξουδετέρωση του νοσοκομείου.

Αίσθηση έκανε η τοποθέτηση του αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Μεσσηνίας (Κυπαρισσίας) λέγοντας ότι παρά την συνδιοίκηση με την Καλαμάτα οι γιατροί αρνούνται να έρθουν έστω και μια μέρα την εβδομάδα να καλύψουν κάποια περιστατικά.

O Αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας (Κυπαρισσίας) Πανος Μπόζος είπε ότι η διασύνδεση δεν λειτουργεί και αποκάλυψε ότι στην Καλαμάτα υπάρχουν 6 καρδιολόγοι και 7 πνευμονολόγοι, εν τούτοις δεν έρχεται κανένας διαπιστώνοντας επίμονη άρνηση στο να έρθουν. Και επέρριψε ευθύνες στον Διοικητή του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργο Μπέζο για την όλη κατάσταση.
Ζήτησε να διαχωριστούν τα δυο νοσοκομεία προκειμενου να μπορέσει η νοσηλευτική μονάδα Κυπαρισσίας να πατ΄σηει στα πόδια της.

Ο Σωτήρης Μπακούρος τόνισε ότι υπάρχει αθέτηση συμφωνίας και αδυναμία διοίκησης. κατηγόρησε τον κ. Μπέζο λέγοντας ότι αδυνατεί να αποσπάσει για κάποιο διάστημα καρδιολόγο.
Ο Ευστάθοιος Ανδρινόπουλος τόνισε ότι πρέπει να πιέσουμε και να απαιτήσουμε το νοσοκομείο να λειτουργήσει καλύτερα
Ο Αναστάσιος Πούλος υπογράμμισε ότι η κατάργηση του Νοσοκομείου έχει ξεκινήσει απο την ώρα που καταργήθηκε η αυτόνομη διοίκηση, ενω ο Παναγιώτης Τσίγγανος είπε ότι τώρα είναι το casus belli.
Ο Γιάννης Κατσαργύρης τόνισε ότι η Καλαμάτα θέλει το κλείσιμο του Νοσοκομείου και υπογράμμισε ότι μας κοροϊδεύουν και κάλεσε τον κόσμο σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
ο Ζαχαρίας Κανελόπουλος αναρωτήθηκε γιατί ως δημόσιοι υπάλληλοι αρνούνται να έρθουν και αναρωτήθηκε αν λειτουργεί το σύστημα και τι είδους ασυλία υπάρχει στον ιατρικό χώρο. και ζήτησε από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ να εφαρμοστεί ο νόμος.

Δείτε το σχετικό VideoΜΜΕ: από 4η Εξουσία έγιναν…Πρώτη!..

‘Αποφάσισε, διέταξε και έκλεισε την ΕΡΤ’ ο κ Σαμαράς, μετά μείναμε χωρίς ειδήσεις όταν έκλεισαν και τα υπόλοιπα κανάλια, μετά ‘αποφάσισε και διέταξε το άνοιγμα της ΕΡΤ’ το ΣτΕ και μετά κόντεψε να μείνουμε χωρίς Κυβέρνηση με τις διαμάχες των κκ Σαμαρά, Κουβέλη και Βενιζέλο…
Οι τρείς μάλλον πάνε να........

γίνουνε δύο αλλά με κάποιους ‘πρόθυμους’ να επιστρέψουν στα πολιτικά μαντριά η Κυβέρνηση, προς το παρόν, δεν κινδυνεύει να…πέσει!...
Κατηγόρησαν έντονα και διεθνώς οι Τούρκοι γείτονές μας που επί τρείς εβδομάδες συνεχίζουν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις τους, τα Τουρκικά ΜΜΕ που «τηρούν σιγήν ιχθύος» για τα γεγονότα…Έτσι και στην Τουρκία, όπως και στην Αίγυπτο, εποχή της «Αραβικής Άνοιξης», το διαδίκτυο και τα αποκαλούμενα ‘social media’ υποκατέστησαν την TV…

Διαβάζω σε αμερικανική ιστοσελίδα, ότι στις ΗΠΑ αλλά και διεθνώς, μια χούφτα ανθρώπων που διοικούν μια χούφτα ομίλων εταιριών τεραστίων διαστάσεων ελέγχουν πάνω από το 90% όλων των ΜΜΕ, δηλαδή εφημερίδες, περιοδικά, εκδόσεις βιβλίων, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς!...
Με άλλα λόγια διαβάζουμε, ακούμε και βλέπουμε ως «ειδήσεις» ή ως πολιτιστικά γεγονότα ότι θέλει να μας σερβίρει μια χούφτα ανθρώπων που επίσης ελέγχουν διεθνώς τις εταιρίες που μας σερβίρουν όλα τα προϊόντα που καταναλώνουμε και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε!..
Η 4η εξουσία, δηλαδή τα ΜΜΕ είναι πλέον διεθνώς η…«πρώτη»!..

Διαφέρει πολύ αυτή η εικόνα από τα ελληνικά δεδομένα «συγγένειας» ΜΜΕ και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων;
Στην ευλογημένη χώρα μας όπου σήμερα κατοικούν 11,5 εκατομμύρια ανδρών, γυναικών και παιδιών (δέκα εκατομμύρια Έλληνες και ενάμιση εκατομμύριο αλλοδαποί), παραμένει άγνωστος ο αριθμός των…φιλελλήνων.
Κάποτε οι ρόλοι ήταν ευκόλως διακριτοί καθώς η Νομοθετική εξουσία νομοθετούσε, η Εκτελεστική εφάρμοζε, η Δικαστική ήλεγχε και ο ΤΥΠΟΣ μέσω των ΡΕΠΟΡΤΕΡ κάθε φορά που εντόπιζε πρόβλημα, απεκάλυπτε πτυχές και ιδιαιτερότητες που θα έμεναν κρυμμένες επιτήδεια, ξεσκέπαζε πρωταγωνιστές και λεπτομέρειες ανατριχιαστικές ή …γαργαλιστικές δίνοντας στο αναγνωστικό κοινό υλικό για στοχασμό, σχολιασμό και μαθησιακές εμπειρίες!…
Όμως ο κόσμος άλλαξε, αλλάξανε οι καιροί, και είναι ΟΛΑ ψέματα, και ας φαίνονται για…αλήθεια!

Διεθνώς, αλλά με ιδιαίτερη ένταση στην Ελλάδα σήμερα ΔΕΝ διαβάζουμε, αλλά κοιτάμε ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ η οποία δεν προσπερνά, αλλά μένει στην επιδερμίδα στην οποία έμειναν και όσοι πριν μερικά χρόνια «θεωρούσαμε ανόητες και εφήμερες» τις επιδράσεις του big brother, του μπαρ, της φάρμας…
Τότε λίγοι είχαμε αναλάβει την ΕΥΘΥΝΗ που οφείλουμε να έχουμε ΟΛΟΙ οι επιστήμονες της συμπεριφοράς απέναντι στην κοινή γνώμη…
Δεν μπορεί να αποτελέσει ξεπερασμένη ηθικολογία ούτε όμως και να βαπτισθεί ως οπισθοδρομική η θέση ότι ως ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και μέλη της κοινωνίας στην οποία ζούμε και λειτουργούμε οφείλουμε να έρθουμε αρωγοί στην τηλεοπτική κοινή γνώμη που μάταια αναζητά ένα σημείο αναφοράς για να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές…Τουτέστιν, ότι προφανώς, έστω σε επίπεδο αντιγραφής, κάποιοι τηλεοπτικοί παραγωγοί έχουν εμπλέξει και το ελληνικό τηλεοπτικό φιλοθεάμων κοινό σε μια διελκυστίνδα σύγχρονου Μιθριδατισμού!

Tο πρόβλημα με τις κάμερες που εισέβαλαν βάναυσα, βίαια και αδηφάγα στον προσωπικό μας χώρο εξαγοράζοντας την χυδαιότητα με το τίμημα της αναγνώρισης, της καθιέρωσης και της εισπρακτικής μας δυναμικής είναι ότι στο στυλ του αρχαίου μυθικού ηγεμόνα Μιθριδάτη μας οδηγούν σε ολοένα και δελεαστικότερες, ολοένα και περισσότερο απαξιωτικές καταστάσεις.
Όλοι όσοι ασχολούμεθα με τις επιστήμες της συμπεριφοράς και μαζί μας, κατά κύριο λόγο, όσοι θεραπεύουμε την ειδικότητα της επικοινωνιολογίας χρειάζεται να αποδώσουμε ΟΡΘΑ για την επιμόρφωση του ελληνικού τηλεοπτικού κοινού την εκπληκτική δύναμη της σύγχρονης τηλεόρασης στην άσκηση όχι της συνειδητής αλλά κυρίως της υποδόριας, της υποσυνείδητης, επίδρασής της στην καθιέρωση προτύπων συμπεριφοράς προς μίμηση και ταύτιση για τα παιδιά που στέκονται ευάλωτα και εύπλαστα μπροστά στους δέκτες και για μας τους μεγάλους που έχουμε σχεδόν συστηματικά οδηγηθεί στην αποδοχή της ψεύτικης «εικονικής πραγματικότητας» με την αποκρυστάλλωση μιας πολύ στρεβλής αντίληψης της…πραγματικότητας!

Στη μεταπολεμική περίοδο και με απίστευτα υψηλούς ρυθμούς στις τελευταίες δύο δεκαετίες από τα τρία επικοινωνιακά μέσα μεταφοράς μηνυμάτων, τον Τύπο (εφημερίδες-περιοδικά), το Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση η τελευταία έχει πάρει την αδιαμφισβήτητη πρωτιά και μέσα από αυτήν περνούν και σε συνειδητό αλλά και σε υποσυνείδητο επίπεδο μηνύματα που καθιερώνουν εταιρίες και προϊόντα, που προάγουν αντιλήψεις και διαμορφώνουν απόψεις που καθιερώνουν στην κοινή γνώμη ως αναγνωρίσιμα πρόσωπα τα οποία στη συνέχεια και διεκδικούν και επιτυγχάνουν την εκλογή τους στα ύψιστα αξιώματα – όχι μόνο στην Ελλάδα μας – αλλά και σε κάθε δημοκρατική κοινωνία από το επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού μέχρι και εκείνο των Εθνικών Αντιπροσωπειών ως Βουλευτές και γερουσιαστές.
Η ουσία το περιεχόμενο και ο «λόγος» όχι μόνο στην ελληνική αλλά στην παγκοσμιοποιημένη «τηλεοπτική δημοκρατία» δίνουν τη θέση τους στο περίβλημα, στο επιδερμικό, στην εικόνα. Ίσως άλλοι λαοί να μην νοιάζονται για αυτές τις μεταλλάξεις, αλλά εμάς εδώ στην χώρα-κοιτίδα του πολιτισμού, της δημοκρατίας και της λογικής δεν θα έπρεπε να μας…πειράζει, έστω… λιγουλάκι!

Το πρόβλημα δεν είναι η δημοκρατία την οποία εμείς και διδάξαμε στους λαούς και σεβόμαστε. Το πρόβλημα έγκειται στον τύπο της δημοκρατίας και στο ρόλο της σύγχρονης ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ που λέγεται τηλεόραση.
Η τηλεόραση ως το Μέσο Επικοινωνίας που έχει αναδείξει τα ΜΜΕ ως «πρώτη εξουσία» με τη βοήθεια ψυχολογικών τεχνικών και ανεπίτρεπτης χρήσης στρατηγικών προπαγάνδας, ανελέητα και μεθοδικά αποβλακώνει!..

Απορώ πώς εμείς οι Έλληνες, ένας λαός λεξιπλάστης και λεξιλάγνος οδηγηθήκαμε – και εξαιτίας της άκριτης τηλεοπτικής μας εξάρτησης και εθελουσίας αποβλάκωσης σε λαό…διακεκριμένης… λεξιπενίας!
Τι κρίμα!...

Κυπαρισσία: 3ος αγώνας Παννελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχυπλοΐας 2013 Personal Watercraft (Jet Ski).

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» και ο Αθλητικός Σύλλογος Τριφυλίας σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Ταχυπλόων διοργανώνουν στις 6 και 7 Ιουλίου 2013 τον 3ο αγώνα του Παννελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχυπλοΐας 2013 Personal Watercraft (Jet Ski).

Θαλάσσια περιοχή Κυπαρισσίας (Παραλία Αϊ Λαγούδη)

Σάββατο: 17:00 – 20:00
Κυριακή: 9:00 – 15:30

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

Κωτσόπουλος Νίκος: 6945701393
Ευαγγελίδου Έφη: 6938490598


-

Γυμναστικές επιδείξεις στην Κυπαρισσία

Σας προσκαλούμε στην ετήσια επίδειξη Ρυθμικής Γυμναστικής, την Κυριακή 23 Ιουνίου 2013, στο κλειστό γήπεδο Κυπαρισσίας « Τάκης Αδαμόπουλος».
Θα είναι χαρά μας να σας δούμε από κοντά για να γνωρίσετε τον μαγικό κόσμο της Ρυθμικής Γυμναστικής.

Αλέξης Π. Παναγιωτόπουλος


-

Βαθμολογίες Πανελλαδικών 2013

Ανακοινώνονται σήμερα το μεσημέρι μετά την μία οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών εξετάσεων για το 2013.

Τα αποτελέσματα ......

θα ανακοινωθούν στα Λύκεια όλης της χώρας το μεσημέρι και ταυτόχρονα θα είναι αναρτημένα στην σελίδα του Υπουργείου παιδείας.

Για να δείτε ατα αποτελέσματα on line θα πρέπει να επισκεφθείτε την διεύθυνση http://results.minedu.gov.gr

Απάτη εταιριών κινητής τηλεφωνίας σε βάρος της μικρής λιανικής ( περίπτερα, ψιλικά, Mini Market)

Σήμερα ανοίγουμε το κεφάλαιο εταιρίες κινητής τηλεφωνίας όσον αφορά τη χρόνια «απάτη» σε βάρος των περιπτερούχων – καπνοπωλών και ψιλικών ειδών.

Όπως θα ενθυμούνται οι παλιοί συνάδελφοι όταν ξεκίνησε η κινητή ..........

τηλεφωνία στην Ελλάδα τα ποσοστά μας επί της ονομαστικής τιμής κυμαίνονταν από 16% έως 18%.

Τα χρόνια πέρασαν και η κινητή τηλεφωνία έγινε απαραίτητη ακόμα και στον τελευταίο καταναλωτή, όμως σιγά σιγά τα ποσοστά προμηθειών για τη μικρή λιανική εκμηδενίστηκαν.

Σήμερα όλοι έχουμε φτάσει να είμαστε σε ένα ποσοστό χαμηλότερο του 3,6%επί της ονομαστικής τιμής και μέρα με τη μέρα να μειώνεται και αυτό. Πώς φτάσαμε ως εδώ!!!

Καταρχάς όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε καμία ουσιώδης παρέμβαση από τα λεγόμενα «Συνδικαλιστικά όργανα» προς τις συγκεκριμένες εταιρίες ούτε και στα εποπτεύοντα όργανα αυτών.

Μια προσπάθεια αντικατάστασης της βλάβης των περιπτερούχων καπνοπωλών με συγκεκριμένη πρόταση για βελτίωση του ποσοστού κερδοφορίας αραχνιάζει χρόνια τώρα σε κάποιο συρτάρι του Υπουργείου Οικονομικών και έχει την υπογραφή του Νομικού Συμβούλου κου. Ευάγγελου Παπαγιάννη ως πληρεξούσιος τότε δικηγόρος της Ο.Π.Κ.Ε. και φέρει και την υπογραφή του εκλιπόντος προέδρου αυτής Κωνσταντίνου Κόγια.

Επειδή λοιπόν ήρθε η ώρα να ανοίξει και αυτό το κεφάλαιο με αφορμή την ίδρυση του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Λιανεμπόρων Ψιλικών Ειδών Αττικής θα γνωστοποιήσουμε σε όλους τους συναδέλφους τι ακριβώς παιχνίδι παίζεται σε βάρος τους όλα αυτά τα χρόνια.

Τα ποσοστά που έχουν φτάσει σε αυτό το εξευτελιστικό επίπεδο για τα σημεία μικρής λιανικής οφείλονται σε μεθοδεύσεις «Βλαχογιάπιδων» σκέψεων και σχεδίων για να βγάζουν κάποιοι επιτήδειοι χρήματα καθήμενοι σε αναπαυτικές πολυθρόνες και πουλώντας αέρα κοπανιστό σε όλους τους συναδέλφους που νυχθημερόν κάθονται εγκλωβισμένοι σε ένα σκαμπό για να πουλήσουν τα εμπορεύματα τους.

Αναλυτικότερα…

Σε κάθε κάρτα ανανέωσης χρόνου ομιλίας ο περιπτεράς παίρνει αυτό το εξευτελιστικό ποσοστό ενώ υπάρχουν από πίσω κάποιοι επιτήδειοι που έχουν πιστοποιήσει το νούμερο τους με πακέτα δωρεάν σύνδεσης τα οποία μοιράζουν στους καταναλωτές.

Η προμήθεια αυτή των επιτηδείων κυμαίνεται από 4% έως 8% δηλ, ο περιπτεράς από ένα καταναλωτή που αγοράζει μια κάρτα ανανέωσης κινητής τηλεφωνίας από ένα περίπτερο ή ψιλικατζίδικο θα βγάλει ένα μέσο όρο 3% ενώ αυτοί που κάθονται αναπαυτικά στο σαλόνι τους και έχουν πιστοποιήσει το νούμερο βγάζουν χιλιάδες ευρώ προμήθεια από το χρόνο ομιλίας των καταναλωτών.

Αυτό το έγκλημα που συντελείται σε βάρος των ιδιοκτητών μικρής λιανικής γίνεται στο βωμό εταιρικών συμφερόντων από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafone και Wind λόγω ανταγωνισμού μεγαλύτερου μεριδίου στην αγορά.

Αντί λοιπόν αυτοί οι κύριοι να δίνουν τα ποσοστά όπως είναι σε όλη την Ευρώπη στα σημεία πώλησης γύρω στο 10%, σκυλεύουν την άγνοια και τον ιδρώτα του κλάδου μας στο βωμό των προσωπικών τους συμφερόντων στήνοντας ένα μηχανισμό ευημερίας μόνο για αυτούς.

Στη δική τους γλώσσα αυτό το λένε Προμήθειες Airtime.

Αυτό θα λάβει τέλος διότι είμαστε χρόνια στον κλάδο και γνωρίζουμε πώς να τους αντιμετωπίσουμε σε όλα τα επίπεδα.

Το Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη όλα τα γραφόμενα. Επίσης τόσο η Ελληνική Πολιτεία όσο και η Ε.Ε.Τ.Τ θα πρέπει να δουν με πολύ σοβαρότητα ότι ο αέρας κοπανιστός, διότι περί αυτού πρόκειται, δε μπορεί να αποβαίνει σε βάρος των πολλών και υπέρ των λίγων.

Η απαίτηση μας είναι τουλάχιστον ποσοστά για το λιανεμπόριο όπως είναι σε όλη την Ευρώπη.

Το κεφάλαιο κινητή τηλεφωνία σήμερα άνοιξε, θα επακολουθήσει η κατάλληλη ενημέρωση και η κατάθεση όλων των απαραίτητων εγγράφων εκεί που πρέπει.

Δεν πρόκειται να κλείσει αυτή η ιστορία εάν δεν αποκατασταθεί η απάτη-κλοπή που γίνεται σε βάρος της μικρής λιανικής.

Δούκας Γεώργιος - synpeka.gr

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

Εκλογές στον Σύλλογο Πολυτέκνων Τριφυλίας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Τριφυλίας στην τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε και όρισε ως ημέρα διεξαγωγής των εκλογών την Κυριακή 30/Ιουν/2013.

Όσοι ενδιαφέρονται και .......

θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές πρέπει να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας στο Δ.Σ. έως τις 19/Ιουν/2013 (παράταση ημερ/νίας ώς 24/Ιουν/2013) στο γραφείο του συλλόγου.

Επειδή κατά την πρώτη Γενική Συνέλευση που έχει ορισθεί στις 23/Ιουν/2013 δεν ώρα 11:00
προβλέπεται να υπάρχει απαρτία, το Δ.Σ. για να αποφύγουν την ταλαιπωρία τα μέλη όρισε ως ημέρα που θα γίνει ή δεύτερη

Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 30/Ιουν/2013
στην αίθουσα στο Εργατικό Κέντρο στο γραφείο του συλλόγου στην Κυπαρισσία.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετέχει ένα μέλος στη Γ.Σ. και στις εκλογές είναι να έχει μαζί του το πολυτεκνικό βιβλιάριο και να το έχει θεωρήσει.

Ο Πρόεδρος
Κωνσταντόπουλος Κωνσταντίνος

Η Γραμματέας
Κατερίνα Αγγελινά

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Φωνές και αντιπαραθέσεις για το Φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής [ VIDEO ]

Έγιναν ξανά "Κουμούτσα!!!"

Απορρίφθηκε από το χθεσινοβραδινό δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας με ψήφους 15 έναντι 7 η πρόταση του επικεφαλής της Ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντου Κουκούμη για ψήφισμα διαμαρτυρίας προκειμένου να μην τελεστεί στην Καλαμάτα το Φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής.
Ο Σαράντος Κουκούμης ανέγνωσε την πρόταση που έφερε στο.........

σώμα προς ψήφιση χρησιμοποιώντας βαρύ υβραιολόγιο εναντίον της Χρυσής Αυγής με την οποία συντάχθηκε ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θανάσης Πετρόπουλος (αντικαθιστούσε τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο λόγω απουσίας) αλλα και οι κ.κ. Σωτήρης Τσίγγανος και Σωτήρης Μπακούρος.
Αρκετές ήταν οι φορές που το ακροατήριο αποτελούμενο οι περισσότεροι από μέλη αριστερών κομμάτων (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) έκανε παρεμβάσεις φωνάζοντας και προκαλώντας το σώμα, ακόμα και με συνθήματα περί Κόκκινου Στρατού κάνοντας τους Δημοτικού Συμβούλους της συμπολίτευσης Θοδωρή Δεληγιάννη και Ιωάννη Μερκούρη να εκραγούν.

Το σκηνικό με το θέμα αυτό για το ψήφισμα εναντίον της πραγματοποίησης του Φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα μύριζε μπαρούτι απο την προηγούμενη διακοπήσα συνεδρίαση όπου τελικά δεν είχε συζητηθεί τότε και συζητήθηκε σήμερα.
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας στην τοποθέτηση του είπε ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί ένα φεστιβάλ το οποίο δεν γίνεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Τριφυλίας και κατα συνέπεια δεν διαταρράσει την Τοπική ειρήνη. Θεώρησε σωστό να μην εμπλακεί το Δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας σε μια εκδήλωση που δεν αγγίζει ουτε στο ελάχιστο τον Δήμο μας.

Δείτε το σχετικό Video από την χθεσινή συζήτησηΤο χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 19-6-2013 ]
Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Ιουνίου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Έρευνα για σκάνδαλο στο δρόμο του «Μορέα»

Γιατροί και νοσηλευτές φωνάζουν ως εδώ και μη παρέκει
Κραυγή για κατάρρευση ΕΣΥ και εξόντωση εργαζομένων

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) .........

ερευνά αν ήταν εσκεμμένη, εκ μέρους των ελληνικών δημόσιων υπηρεσιών, η πολύμηνη καθυστέρηση έγκρισης της τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων του έργου Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη.

Εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης προκλήθηκε αναβολή της ημερομηνίας παράδοσης του έργου, αλλά και η ενεργοποίηση ρήτρας υπέρ της παραχωρησιούχου κοινοπραξίας (Μορέας Α.Ε.) για αποζημιώσεις ύψους 68.000.000 ευρώ από το ελληνικό κράτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΒΗΜΑΤΑ για απεμπλοκή απο το πολιτικό αδιέξοδο, στη χθεσινή πολύωρη σύσκεψη των αρχηγών που θα επαναληφθεί σήμερα στις 8.30 στο Μέγαρο Μαξίμου η οποία θα ειναι η "τρίτη και φαρμακερή". Στη σημερινή σύσκεψη οι τρεις αρχηγοί θα γνωρίζουν και την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ (Τμήμα Αναστολών) που συνέρχεται σήμερα στις 4 μ.μ.

"ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ" τα ζητήματα του νέου ΕΣΠΑ και της χρηματοδότησης των Περιφερειών χθες στην Αθήνα, όπου οι 13 περιφερειάρχες συναντήθηκαν με τους υπουργούς Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.
ΜΝΗΜΟΝΙΟ συνεργασίας μεταξύ Δήμου και ΤΕΙ Καλαμάτας, όπου χθες έγινε ορκωμοσία τελειοφοίτων της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας.
Η ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ μιλάει στη "ΦΩΝΗ" για την ξεκαρδιστική παράσταση "Ντροπής Πράγματα" που μπορείτε να δείτε και σήμερα στο Yachting Cafe στη Μαρίνα Καλαμάτας.
ΟΜΟΦΩΝΑ εξελέγη χθες νέος γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ ο εκπαιδευτικός Γιάννης Χριστόπουλος.
LEADER των ελληνικών εξαγωγών το παρθένο ελαιόλαδο και τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ απο τη Μεσσηνία στην ΠΕΜΕΤΕ για τα ΠΟΠ "ελιά Καλαμών".
ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ έργα ύδρευσης σε χωριά του Δήμου Μεσσήνης. Συγγνώμη ζήτησε ο δήμαρχος Μεσσήνης για τις διακοπές νερού που έγιναν πρόσφατα στην πόλη χωρίς την ευθύνη του Δήμου.
ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ χώρος καθημερινής διασκέδασης ημέρα και νύχτα το ΒΑΗΙΑ coctail bar στην παραλία Καλαμάτας.
ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

Ηλίαση: ποια τα συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζεται;

Στην περίπτωση της ηλίασης, ο οργανισμός αδυνατεί να ρυθμίσει τη θερμότητά του, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να προκαλείται υψηλή θερμοκρασία σώματος και πυρετός.

Στην ουσία, .,.....

δηλαδή, πρόκειται για τον πιο κοινό τύπο θερμοπληξίας, ο οποίος συμβαίνει εξαιτίας ενός συνδυασμού αφυδάτωσης και υπερθέρμανσης του σώματος.

Γιατί συμβαίνει η ηλίαση;

Το σώμα για να δροσιστεί εκκρίνει ιδρώτα. Ανάλογα με την υγρασία του αέρα, ο ιδρώτας στο δέρμα σας μπορεί να εξατμίζεται πιο γρήγορα ή πιο αργά. Όσο πιο γρήγορα εξατμίζεται ο ιδρώτας, τόσο πιο γρήγορα δροσίζεται το σώμα, ρυθμίζοντας στην ουσία την αρμονική και σωστή θερμοκρασία του.

Όμως, αν ο αέρας είναι πολύ υγρός (όπως για παράδειγμα στις τροπικές περιοχές), ο ιδρώτας θα πάρει πολύ περισσότερο χρόνο για να εξατμιστεί, επομένως, δεν είναι σε θέση να κρυώσει γρήγορα το σώμα.

Ποια είναι τα συνήθη συμπτώματα;

Τα συνήθη συμπτώματα της ηλίασης είναι το ζεστό και ξηρό δέρμα, η ταχυκαρδία, τα προβλήματα εφίδρωσης, η γρήγορη αναπνοή, η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, οι μυϊκές κράμπες, ο πονοκέφαλος, η ναυτία, η σύγχυση και η ζάλη.

Τα συμπτώματα, ωστόσο, τείνουν να χειροτερεύουν όσο εκτίθεστε στο ηλιακό φως και τη θερμότητα. Εάν μάλιστα, δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, ενδέχεται να υπάρξει σημαντικός κίνδυνος για την υγεία σας, καθώς η ηλίαση μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της συνείδησης, πυρετό και βλάβες στα ζωτικά όργανα.

Αναλυτικότερα, τα συμπτώματα της ηλίασης, περιλαμβάνουν:

• υψηλή θερμοκρασία του σώματος – μια θερμοκρασία 40°C και πάνω, είναι συχνά ένα σημαντικό σημάδι της θερμοπληξίας, αν και η ηλίαση μπορεί να διαγνωστεί σε χαμηλότερες θερμοκρασίες και μερικοί άνθρωποι μπορούν να φτάσουν αυτές τις θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης, χωρίς να αναπτύξουν θερμική εξάντληση ή θερμοπληξία

• έντονη εφίδρωση, που ξαφνικά σταματά

• ζάλη

• υπερβολική κούραση

• αίσθημα αδιαθεσίας (ναυτία)

• έμετος

• ταχυκαρδία

• διανοητική σύγχυση

• πιο σπάνια ούρηση, που συνοδεύεται από πολύ πιο σκούρα ούρα από το συνηθισμένο.

Σε ακραίες καταστάσεις, η ηλίαση, μπορεί να επηρεάσει επίσης το νευρικό σύστημα, το οποίο ενδεχομένως να προκαλέσει με τη σειρά του άλλα συμπτώματα όπως:

• διανοητική σύγχυση

• έλλειψη συντονισμού

• επιληπτικές κρίσεις (σπασμοί)

• νευρικότητα ή άγχος

• προβλήματα κατανόησης ή συνομιλίας

• ψευδαισθήσεις

• απώλεια συνείδησης.

Πώς αντιμετωπίζεται η ηλίαση;

Εάν αισθανθείτε οποιοδήποτε από τα συμπτώματα, που προαναφέρθηκαν, όταν βρίσκεστε στο ήλιο ή σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, προσπαθήστε να απομακρυνθείτε το συντομότερο δυνατό και να μεταβείτε σε ένα δροσερό και σκιερό μέρος. Η καλύτερη επιλογή θα ήταν ένα κλιματιζόμενο δωμάτιο. Επίσης, πιείτε πολύ νερό, για να μπορέσετε να βοηθήσετε το σώμα σας να ενυδατωθεί προκειμένου να επαναφέρει τη σωστή θερμοκρασία του.

Να θυμάστε, ότι η ηλίαση είναι μία αρκετά σοβαρή περίπτωση, με επιπτώσεις ακόμα και στα ζωτικά σας όργανα, εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα. Για τον λόγο αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να την παραμελήσετε. Μάλιστα, εάν τα συμπτώματα δεν υποχωρούν επικοινωνήστε με τον γιατρό σας ή μεταβείτε στο κοντινότερο νοσοκομείο.

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο;

Τέσσερις είναι οι βασικές ομάδες υψηλού κινδύνου στην περίπτωση της ηλίασης:

• τα παιδιά κάτω των δύο ετών

• τα υπέργηρα άτομα

• τα άτομα με προβλήματα νεφρού, καρδιάς ή κυκλοφορίας του αίματος

• και τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη και χρησιμοποιούν ινσουλίνη.

Ωστόσο, τον υψηλότερο κίνδυνο μεταξύ αυτών των ομάδων τον διατρέχουν τα παιδιά. Τα συμπτώματα εμφανίζονται πιο γρήγορα, είναι πολύ πιο έντονα και γι’ αυτό καλό θα ήταν να μην παραμένουν εκτεθειμένα στον ήλιο για πολύ ώρα. Επίσης, να χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό και να πίνετε αρκετό πόσιμο νερό, για να μπορεί το σώμα σας, αλλά ιδιαίτερα των παιδιών, να παραμένει ενυδατωμένο.

clickatlife.gr

«Μην αποτολμήσετε το κλείσιμο νοσοκομείων»

«Στην κυβέρνηση δεν αρκεί που έφερε τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας στο χείλος του γκρεμού. Τώρα φαίνεται πως σχεδιάζει το επόμενο βήμα, το τελειωτικό σπρώξιμο» αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Δημήτρης Βαρνάβας.

«Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις συναντήσεις υπουργείου.......

Υγείας και τρόικας φαίνεται πως για αρκετά Νοσοκομεία της χώρας επιφυλάσσουν το μοντέλο λουκέτου της ΕΡΤ, επικαλούμενοι διάφορα ανόητα και γελοία προσχήματα.

Έχουμε δηλώσει κατ΄ επανάληψη πως συνιστά κακουργηματική πράξη το κλείσιμο κρεβατιών, Τμημάτων και ολόκληρων Νοσοκομείων όταν η οικονομική κρίση έχει αυξήσει 40% την προσέλευση ασθενών στο ΕΣΥ, οι άνεργοι και ανασφάλιστοι έχουν ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο και χιλιάδες παιδιά μένουν ανεμβολίαστα.

Συνιστά γελοιότητα να επικαλείται η κυβέρνηση μειωμένη πληρότητα ορισμένων Νοσοκομείων, όταν είναι γνωστό πως λόγω έλλειψης προσωπικού έχουν κλείσει χειρουργικές αίθουσες και κλίνες ΜΕΘ, όταν δεν υπάρχουν φάρμακα και υγειονομικό υλικό, όταν τα ιατρικά μηχανήματα βρίσκονται συχνά εκτός λειτουργίας.

Καλούμε την κυβέρνηση να μην αποτολμήσει κλείσιμο Νοσοκομείων. Η κοινωνία ήδη έχει φορτιστεί στο έπακρο με τις μαύρες τηλεοπτικές οθόνες και είναι βέβαιο πως θα εξεγερθεί εάν διαπιστώσει πως μπαίνουν λουκέτα σε υπηρεσίες υγείας.

Καλούμε τους πολίτες να υπερασπιστούν σθεναρά το δημόσιο σύστημα υγείας απλώνοντας δίχτυ προστασίας σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να αποτραπούν οι καταστροφικοί κυβερνητικοί σχεδιασμοί» τόνισε ο κ. Βαρνάβας.

enikos

Εράνη: Πρωτάθλημα, ανακοινώνει "8" παίκτες, η "πρώτη" με Παναγιώτου...

Ανακοίνωση, μέσω της οποίας γνωστοποιεί την έναρξη της συνεργασίας της με τον τεχνικό Δημήτρη Παναγιώτου, αλλά και το προχωρημένο των επαφών με 7-8 ποδοσφαιριστές, εξέδωσε η διοίκηση της Φιλατρινής ομάδας, θέλοντας αρχικά να καθησυχάσει τους πολυάριθμους φίλους της, για την μετεγγραφική στασιμότητα της νεας διοίκησης.

Απο κει και πέρα αναλυτικά η .......

ανακοίνωση έχει ως εξής: «Στο πρόσωπο του νέου τεχνικού μας Δημήτρη Παναγιώτου βρήκαμε τον άνθρωπο που πιστεύουμε πως θα ανταποκριθεί στο πλάνο και τη φιλοσοφία του συλλόγου μας.

Ο χαρακτήρας του, το πλούσιο βιογραφικό του, η βοήθεια στα τμήματα υποδομής, η μόνιμη διαμονή του στα Φιλιατρά, είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που λάβαμε υπόψη μας και ευελπιστούμε ότι είναι ο κατάλληλος προπονητής για να βοηθήσει την Εράνη να πετύχει τους στόχους της.

Οι στόχοι της Εράνης δεν μπορεί παρά να είναι πρωταγωνιστικοί.

Καθησυχάζουμε τους φίλους της ομάδας μας λέγοντας ότι θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις.

Ήδη εκτός από το προπονητή, έχουν γίνει επαφές και θεωρούνται σίγουρες οι προσθήκες 7-8 αξιόλογων ποδοσφαιριστών, που μαζί με τα δικά μας παιδιά, που έχουν μεγάλη διάθεση, θα φτιάξουμε ένα πλούσιο ρόστερ όπως αρμόζει στο σύλλογο μας.

Επίσης θα εξεταστούν και ανανεώσεις παικτών και ανακοινώσεις θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες».

Sport Sto Noto

ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (Δ.Ο.Υ.-ΤΕΛΩΝΕΙΑ) ΦΟΡΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ενημερώνει τα ενδιαφερόμενα μέλη του, για τις παρακάτω ρυθμίσεις χρεών προς το Δημόσιο και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης:

Α. ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (Δ.Ο.Υ.-ΤΕΛΩΝΕΙΑ)
1. Βεβαιωμένες-ληξιπρόθεσμες οφειλές έως την 31/12/2012 (Υπ.Οικ.ΠΟΛ.1111/21.05.2013)
Ρυθμίζονται έως 48 δόσεις και όχι πέραν της 30/06/2017. Κατά περίπτωση σταδιακής καταβολής απαλλάσσεται η πληρωμή των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής από 25% έως 50%.
2. Πάγια ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών (Υπ.Οικ.ΠΟΛ.1112/21.05.2013)
Υπάγονται οφειλές από 01/01/2013 και μετά, με τις νόμιμες προσαυξήσεις. Καταβάλλονται σε 2 έως 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις και κατ’ εξαίρεση έως 24, εφόσον πρόκειται για οφειλές από έκτακτη αιτία και επιβαρύνονται με προσαύξηση εκπρόθεσμης καταβολής.

Β. ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
1. Καθυστερούμενες έως 31/12/2012 οφειλές (Απ. Υπ.Εργ., Κοιν.Ασφ. & Πρόν. αρ πρ. Β/7/15878/2915/23.05.2013)
Ρυθμίζονται σε έως 48 ισόποσες μηνιαίες δόσεις και όχι πέραν της 30/06/2017. Κατά περίπτωση σταδιακής καταβολής παρέχονται εκπτώσεις προσαυξήσεων, τελών, επιβαρύνσεων από 25%-50%.
2. Πάγια ρύθμιση οφειλόμενων εισφορών (Απ. Υπ.Εργ., Κοιν.Ασφ. & Πρόν. αρ.πρ. Β/7/15877/2914/23.05.2013)
Υπάγονται οφειλές από 01/01/2013 και μετά και ρυθμίζονται σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, επιβαρυνόμενες με τις νόμιμες προσαυξήσεις.

Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Μανιάτης

Σαλμάς: Δεν θα επιβαρυνθούν οι ασφαλισμένοι για το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ

Τα μέτρα που θα ληφθούν για να μειωθεί το έλλειμμα στον ΕΟΠΥΥ το οποίο φτάνει τα 3 δις ευρώ προκαλώντας την εντονη αντίδραση των εταίρων, δεν θα επιβαρύνουν τους ασφαλισμένους, δληλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς.

Ταυτόχρονα ........

έστρεψε τα βέλη του κατά της διοίκησης του οργανισμού. «Δεν υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί η συμμετοχή των ασθενών», αλλά προς τους παρόχους , υπογράμμισε ο κ. Σαλμάς, μιλώντας στον Βήμα fm. Παράλληλα, έριξε τις ευθύνες για το αυξημένο έλλειμμα στον οργανισμό, που σύμφωνα με εκτιμήσεις φτάνει τα 3 δισ. ευρώ, στην ίδια τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

«Ο οργανισμός έχει μία διοίκηση και αυτή λογοδοτεί» είπε και πρόσθεσε ότι από το υπουργείο Υγείας είχε ζητηθεί εδώ και δύο μήνες η λήψη μέτρων. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, υπερασπίζεται το έργο του οργανισμού, τονίζοντας ότι ο ΕΟΠΥΥ «ήρθε για να μείνει» και ότι «δεν έπεσε έξω».

Zoom News

ΕΟΠΥΥ - Το χρονικό μίας προαναγγελθείσας κατάρρευσης !

Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της Ενωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ αναφέρει: "Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ με λύπη της διαπιστώνει τον κίνδυνο ολοσχερής οικονομικής κατάρρευσης του μοναδικού οργανισμού παροχής υπηρεσιών υγείας στον τόπο μας

Για την .........

ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ το γεγονός αυτό δεν αποτελεί έκπληξη καθώς πολλές φορές στο παρελθόν είχαμε επισημάνει τόσο την συνεχή διόγκωση των ελλειμμάτων όσο και την ελλιπέστατη χρηματοδότηση. Επανειλημμένα στο παρελθόν είχαμε προειδοποίηση για τον κίνδυνο "ξαφνικού θανάτου" του οργανισμού μέχρι το Φθινόπωρο του 2013. Με λύπη μας βλέπουμε να επιβεβαιώνονται τα ποιό εφιαλτικά σενάρια με την επίσημη πλέον σφραγίδα του Υπουργείου Υγείας και της τρόικα! Π

αρά το γεγονός ότι η ίδρυση του ΕΟΠΥΥ είναι προς την σωστή κατεύθυνση, η εξαιρετική προχειρότητα δίχως σοβαρή οικονομοτεχνική μελέτη, σχεδιασμό και σοβαρό διοικητικό μηχανισμό, δυστυχώς παγίδευσαν ασφαλισμένους και ιατρούς σε ένα κακοστημένο κρατικό μονοπώλιο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα διοικητικής ανεπάρκειας είναι η πλήρης αδυναμία του να εκκαθαρίσει τις οφειλές του με αποτέλεσμα να οφείλει για τα έτη 2010 και 2011, 1,2 δις ευρώ ενώ για τα έτη 2012 και 2013 έχει συσσωρεύσει άλλο ένα 1,2 δις σε νέα χρέη ! Η μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομικό αφανισμό το μεγαλύτερο κομμάτι του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Χαρακτηριστικό επίσης παράδειγμα ελλείμματος σχεδιασμού είναι το γεγονός ότι ενώ διαθέτει πάνω από 500 εκ για διοικητικές υπηρεσίες και υπηρεσίες παραγωγής υγείας στα υποκαταστήματά του, την ίδια στιγμή διαθέτει μόλις 82 εκ. για ιατρικές επισκέψεις 10 εκατομμυρίων ασφαλισμένων τα οποία, ακόμη και αυτά, ΔΕΝ τα πληρώνει καθώς ΔΕΝ έχει αποδώσει ούτε ένα ευρώ για το 2013! Με το ίδιο καθεστώς στάσης πληρωμών, διατίθενται άλλα 220 εκ. για ιατρικές εξετάσεις ετησίως, με μέσο κόστος 22 ευρώ ανά ασφαλισμένο συμπεριλαμβανομένου του κόστους αντιδραστηρίων, προσωπικού και μηχανημάτων με υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, εξυπηρέτησης και ταχύτητας έκδοσης αποτελέσματος.Αντιθέτως, μόνο για αγορά αντιδραστηρίων στο ΕΣΥ, δαπανήθηκαν 180 εκ για το 2012 (δείτε εδώ). Το ποσό γίνεται πολλαπλάσιο εάν υπολογίσει κανείς μισθολογικό κόστος και το κόστος υποδομών και συντήρησης.

Εντύπωση δε προκαλεί το γεγονός ότι ο πολυδάπανος αυτός οργανισμός διαθέτει μόνο για υπερωρίες προσωπικού 21 εκ. ευρώ, 20 εκ. ευρώ για μισθώματα, 15 εκατομ. για προμήθεια Ηλεκτρονικών υπολογιστών,14 εκατομ. αμοιβές λοιπών που εκτελούν άγνωστης ταυτότητας υπηρεσίες με την ιδιότητα του ελευθ. επαγγελματία, 5,8 εκατομ. για καθαρισμό γραφείων, 5,2 εκατομ. για φωτισμό και κίνηση, 2,5 εκατ.ευρώ για τηλεφωνικά - τηλεγραφικά και τηλετυπικά τέλη, 2,5 εκατ. για προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών, 1,6 εκατομ. για αγνώστου ταυτότητας "λοιπές πρόσθετες παροχές" ! ?Την ίδια στιγμή δεκάδες νομοί της χώρας στερούνται βασικών ιατρικών ειδικοτήτων πχ. 21 νομοί ΔΕΝ διαθέτουν συμβεβλημένο παιδίατρο!

Όλες αυτές οι δαπάνες αποκτούν χαρακτηριστικά σκανδάλου αν ληφθεί υπ' όψη ότι με βάση έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας η παραγωγή επισκέψεων στις δομές του ΕΟΠΥΥ ήταν για το 2012 μόλις 8,9 εκ. ενώ στους συμβεβλημένους ιατρούς 13,1 εκ. επισκέψεις με το 1/2 του κόστους . Από την άλλη, το σκάνδαλο του πανάκριβου τηλεφωνικού ραντεβού δυσκολεύει την πρόσβαση των ασθενών στις δομές του ΕΟΠΥΥ και οδηγεί στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

Είναι προφανές ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει ΑΜΕΣΗ ανάγκη γενναίας θεσμικής μεταρρύθμισης και ορθολογικής διαχείρισης των δαπανών, είναι ώρα να επανασχεδιασθεί μέσα από σοβαρό και εφ' όλης της ύλης διάλογο με τους παρόχους υπηρεσιών υγείας ! Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι με την παρούσα χρηματοδότηση και την διοικητική ανεπάρκεια ΔΕΝ μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστο φορέα υπηρεσιών υγείας. Κάθε καθυστέρηση από εδώ και στο εξής οδηγεί σε τραγικές συνέπειες για την υγεία εκατομμυρίων ασφαλισμένων !

the Best

Οι… διευκρινίσεις του ΣτΕ αλλάζουν τα δεδομένα στην υπόθεση της ΕΡΤ

Η νέα πρόταση που καταθέτει ο Αντώνης Σαμαράς σε Βενιζέλο και Κουβέλη

Νομικά αλλά και πρακτικά προβλήματα, ανέκυψαν από τη χθεσινή προσωρινή διαταγή του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Κων. Μενουδάκου για τη μερική άρση του κλεισίματος της ΕΡΤ Α.Ε.

Σήμερα, από πλευράς του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου ........

δόθηκαν ορισμένες εξηγήσεις – ερμηνείες για την επίμαχη προσωρινή διαταγή του κ. Μενουδάκου.

Κατ’ αρχάς επισημάνθηκε ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιαν. Στουρνάρας και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Σιμ. Κεδίκογλου θα πρέπει άμεσα να ορίσουν το προσωπικό για την προσωρινή λειτουργία της κρατικής τηλεόρασης. Το προσωπικό αυτό (που θα έχει κατά έναν τρόπο τη μορφή προσωπικού ασφαλείας) θα προσληφθεί με σύμβαση έργου ή με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Το αν αυτό το προσωπικό θα προέρχεται από το απολυμένο προσωπικό της ΕΡΤ, ή από άλλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή δημόσιου φορέα, αυτό θα καθοριστεί από τους δύο συναρμόδιους υπουργούς. Το προσωπικό αυτό θα λειτουργήσει την κρατική ραδιοτηλεόραση στο σύνολό της (ΝΕΤ-ΕΤ-ΕΡΤ 3, ραδιόφωνα, κ.λπ.).

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 3 τής από 11.6.2013 απόφασης των δύο υπουργών (που αφορά την κατάργηση της ΕΡΤ Α.Ε.), όλοι οι εργαζόμενοι από την ημερομηνία αυτή (11.6.2013) είναι απολυμένοι και, όπως είναι φυσικό, δεν θα τους καταβληθεί μισθός.

Παράλληλα, οι δύο υπουργοί θα πρέπει να ορίσουν και τον διαχειριστή της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, ο οποίος θα «στρώσει τον δρόμο» για τη λειτουργία της νέας ΕΡΤ, όπως την προβλέπει το νομοσχέδιο, που έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Αυτός ο διαχειριστής, λοιπόν, θα κρίνει ποιος είναι ο αναγκαίος αριθμός προσωπικού (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί υπάλληλοι, κ.λπ.) για τη λειτουργία της νέας ΕΡΤ, ενώ θα καθορίσει και τον αριθμό και τα πρόσωπα που θα επαναπροσληφθούν, όπως και εκείνα που θα απολυθούν.

Επίσης, ξεκαθαρίστηκε ότι δεν προβλέπεται μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα να εκδοθεί απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ επί του αιτήματος της ΠΟΣΠΕΡΤ για την έκδοση απόφασης αναστολής. Πάντως, δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να εκδοθεί μέσα στην εβδομάδα απόφαση επί του αιτήματος της ΠΟΣΠΕΡΤ για έκδοση αναστολής, εάν προκύψουν νέα σημαντικά δεδομένα που ανατρέπουν τον σημερινό χάρτη στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Για το γεγονός ότι δεν έχει επανέλθει ακόμα το σήμα της ΕΡΤ, διευκρινίστηκε ότι δεν προβλέπεται δικονομικά κάποια ενέργεια του κ. Μενουδάκου. Αντίθετα, όμως, μπορεί η ΠΟΣΠΕΡΤ να προσφύγει εγγράφως στον πρόεδρο του ΣτΕ για το επίμαχο ζήτημα, δηλαδή τη μη εκτέλεση της προσωρινής διαταγής του. Στην τελευταία αυτή περίπτωση θα εξετασθεί τι δικονομικές δυνατότητες έχει ο κ. Μενουδάκος για να κινηθεί, χωρίς να αποκλείεται και η εισαγγελική επίκληση.

Όμως, ορισμένοι σύμβουλοι Επικρατείας συνδύαζαν το άνοιγμα του σήματος της ΕΡΤ με την απόφαση των δύο συναρμοδίων υπουργών για την τοποθέτηση προσωπικού προσωρινής λειτουργίας της κρατικής τηλεόρασης. Μάλιστα, θεωρούσαν την καθυστέρηση της άρσης του «μαύρου» της ΕΡΤ δικαιολογημένη, καθώς, όπως έλεγαν αργά χθες το βράδυ, εκδόθηκε η προσωρινή διαταγή του κ. Μενουδάκου και δεν υπήρξε ο απαιτούμενος χρόνος.

Τέλος, οι δικαστές επανέλαβαν ότι η προσωρινή διαταγή του κ. Μενουδάκου δεν περιλαμβάνει τα τρία μουσικά σύνολα της ΕΡΤ και τους εργαζόμενους στο εβδομαδιαίο περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση», καθώς η «τύχη τους» θα καθοριστεί από τον διαχειριστή, που θα οριστεί από τους δύο συναρμόδιους υπουργούς.

Από την άλλη, το Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζεται νέα πρόταση που θα καταθέσει ο Αντώνης Σαμαράς αύριο στους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το νέο σχήμα θα υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών και θα δημιουργηθεί προς τούτο αρμόδια διεύθυνση.

Θα λειτουργεί με προσωρινή διοικούσα επιτροπή στην οποία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αν επιθυμούν, θα τοποθετήσουν δικά τους στελέχη όπως δεσμεύτηκε χθες ο πρωθυπουργός στους κυβερνητικούς εταίρους.

Για να λειτουργήσει η μεταβατική δημόσια τηλεόραση, θα γίνουν προσλήψεις με συμβάσεις έργου δίμηνης διάρκειας, και υπολογίζεται ότι περίπου 30 άτομα θα βγάζουν στοιχειώδες πρόγραμμα προκειμένου να φύγει το μαύρο από τους δέκτες το οποίο θα περιλαμβάνει και τρία δελτία ειδήσεων.

Όλα τα κανάλια βέβαια θα προβάλλουν το ίδιο πρόγραμμα. Το Μέγαρο Μαξίμου λέει ότι αν θέλουν οι δύο εταίροι μπορεί να οριστεί από τώρα ο αρμόδιος υφυπουργός -που μπορεί να προέρχεται από ένα από τα δύο κόμματα- που θα εποπτεύσει τόσο το μεταβατικό σχήμα όσο και τη ΝΕΡΙΤ.

Με τον τρόπο αυτό το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι ξεπερνιέται το πρόβλημα με το μαύρο στις οθόνες, διασώζεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έκλεισε την ΕΡΤ και εφαρμόζεται και η προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ που ζητά την άμεση εκπομπή από τις συχνότητες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Υστερόγραφα

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Ιουνίου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Γκαζιά και διόδια Καλαμάτα -Αθήνα

Γιατροί και νοσηλευτές φωνάζουν ως εδώ και μη παρέκει
Κραυγή για κατάρρευση ΕΣΥ και εξόντωση εργαζομένων

Γκαζιά και διόδιο κάθε 25,6 χιλιόμετρα διαδρομής στον .........

αυτοκινητόδρομο Καλαμάτας- Τρίπολης- Κορίνθου- Αθήνας θα πληρώνουν οι χρήστες του, με αποτέλεσμα τη μετατροπή της διαδρομής σε έναν απέραντο σταθμό, όπου τα χρήματα θα εισπράττονται από τους μεγαλοεργολάβους που έχουν καρπωθεί ή θα καρπωθούν τα «φιλέτα» του οδικού δικτύου. Κι αυτό, διότι η συγκεκριμένη πολιτική δε θα ακολουθηθεί μόνο στον αυτοκινητόδρομο Καλαμάτα- Αθήνα, αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

"ΑΣΑΝΣΕΡ" οι φετινές βάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Βουτιά στις Πολυτεχνικές και Φυσικοθεραπευτικές Σχολές. Ανοδικές οι τάσεις στα ΤΕΙ λόγω της μείωσης των εισακτέων. Την Παρασκευή οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠ.ΑΝ. χωρίς αποτελέσματα και αποφάσεις. Ασάφεια για την ενδιάμεση και τη μόνιμη διαχείριση των σκουπιδιών.
ΑΝΑΔΕΙΧΤΗΚΕ ο ανάδοχος στη χθεσινή δημοπρασία στο ΥΠ.ΑΝ. για το δρόμο Σουληνάρι-Κρεμμύδια-Κορυφάσιο.
ΓΙΑΤΡΟΣ με "στόλο' πολυτελών Ι.Χ. με βουλγαρικές πινακίδες στο Κιάτο, "τσίμπησε" το ΣΔΟΕ Πελοποννήσου.
8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για... άλλο δρόμο Ασπρόχωμα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη απο τον Γιάννη Λαμπρόπουλο, που συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Σταύρο Καλαφάτη.

- Επιστολή με προτάσεις για το δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος απο τον δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο στο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα.

ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΗΚΕ χθες η Καλαμάτα απο τα 4 ρίχτερ με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή.
ΕΣΤΑΛΗ στην Κομισιόν η ελληνική απάντηση για τις ενστάσεις κατά του ΠΟΠ Καλαμάτα στο ελαιόλαδο.
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Η Μάνη τιμά τον Μανιάτη ήρωα των Βαλκανικών Πολέμων Αντώνιο Αγησ. Κουτήφαρη.
ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ τα έργα στη Φαρών και τη Σταδίου, στην Καλαμάτα.
ΟΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ της Μεσσηνίας σε πρώτο πλάνο στην ταινία "Πριν τα Μεσάνυχτα" με τον Ίθαν Χωκ, που παίζεται και στο Cine Center Καλαμάτας.
ΔΥΟ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ παραστάσεις σήμερα και αύριο στο YACHTING Cafe στη Μαρίνα Καλαμάτας.
ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

Αλλοδαποί φονιάδες και ημεδαπή…αταραξία

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΖΟΥΣΑΜΕ, κοινωνικά, ήρεμοι. Με τους κλεφταράκους και απατεωνίσκους να ταράζουν τα νερά της καθημερινότητας, εγκληματίες να μετρώνται στα δάχτυλα και σπανιότατα φονιάδες να προκαλούν θύελλα συναισθημάτων. «Κλειστοί» στους ξένους και το οτοστόπ, μεσάνυχτα, δείχτη διαπροσωπικής εμπιστοσύνης και δημόσιας ασφάλειας.
ΥΣΤΕΡΑ ανοίξαν’ οι πόρτες. Μπήκαν .......

με τη σέσουλα, βγήκαμε να τους…προϋπαντήσουμε και βροχή τα διαβατήρια. Για την ψήφο τους, για την…ανασφάλειά μας. Κι έγινε η Ελλαδίτσα μας πτυελοδοχείο της Ευρώπης. Στην καθημερινότητά μας που άλλαξε, στον φόβο που στέριωσε στην ψυχή μας, και τριγύρω ο…πολιτισμός τους. Κι ανακατεύθηκαν τα πολλά ξένα σκουπίδια με τα λιγοστά δικά μας. Σκουπίδια ζωντανά και άψυχα. Με τον «Ξένιο Δία» να τιμάται, αλλά η ζωή να εκτιμάται όσο ένα πορτοφόλι, μια κάμερα, ένα ταμείο. Κι άρχισε να μπαινοβγαίνει το σε κορμιά ελλήνων. Σε γειτονιές «επικίνδυνες», δίπλα σε γκέτο, και χιλιόμετρα απ’ τους «ασφαλείς» νομοθέτες μας και τους ενοίκους των βορ. Προαστίων.

ΕΧΟΥΜΕ και την Αστυνομία που καθένας μας τη θέλει στα μέτρα του. Κατά τις αντιλήψεις και την «ιδεολογία» του. Και, βέβαια, μπερδέψαμε την (επιμέρους και κατά περίπτωση) βαρβαρότητα των ΜΑΤ με τη στάση αστυνομικών απέναντι σε αδίσταχτους κακοποιούς.
ΑΡΜΑΤΩΜΕΝΟΙ οι 5 Αλβανοί και το καλάσνικοφ πήρε φωτιά. Νεκρό το παλικάρι της ΕΛΑΣ, άφαντοι οι δειλοί και άνανδροι δραπέτες και το κακό έγινε. Με την Ελλάδα να κλαίει άλλη μια φορά, ωστόσο, μόνο το κλάμα των γονιών είναι θρήνος πραγματικός και διαρκείας.

ΑΚΟΥΣΑΜΕ τον αδερφό του νεκρού. Ήταν συγκρατημένος και ανθρώπινος. Για τον αδερφό στη γειτονιά των αγγέλων. Αποθαυμάσαμε το ήθος του. Κι αν άρπαζε κι αυτός ένα καλάσνικοφ; Θα’ ταν δίκαιο και ανθρώπινο, μιας και ο «πολιτισμός» άρπαξε το όπλο απ’ το εκτελεστικό απόσπασμα και το’ δωσε στον δολοφόνο.
ΚΙ αν ο ηρωικός αστυνομικός πυροβολούσε πρώτος; Θα’ χε να κάνει με αντιρρησίες κομμάτων, παρατάξεων και «ιδεολογιών» που το παίζουν ευαίσθητοι, αλλά με ξένο αίμα.

ΚΑΙ πάμε στον κ. Δένδια. Τον περιμέναμε να «βράζει» και να «τάζει». Τη γλώσσα του να βγάζει φωτιές και να υπόσχεται αστυνομικούς. Απ’ τα γραφεία στους δρόμους. Στο κατόπι για ληστές και δολοφόνους. Να τους αρπάζει απ’ τη φύλαξη πολιτικών κι απ’ τα πόστα της λούφας, ανενεργούς και άπραγους και να τους ρίχνει στη δουλειά. Απ’ τις άσκοπες και δαπανηρές σκοπιές της (προληπτικής) αντιτρομοκρατίας.
ΜΙΛΗΣΕ για έναν ήρωα και για ευρώ μισθό, σβήσαν’ τα φώτα κι όλα στη λήθη. Με το κοιλάρφανο να συναντάει τον κόσμο περίτρομο και τη μάνα να θρηνεί ως τα στερνά της.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΗΣ "ΝΕΡΙΤ" ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ

- "Έχεις λουκέτο", με τον Γ. Στουρνάρα.
- "Έχεις μπουκέτο", με τον Ηλια Κασιδιάρη
- "Πολύ σκληρός για να σηκωθεί", Με τον Προκόπη Παυλόπουλο
- "Καμιά Ντροπή", με......

τον Γιάννη Πρετεντέρη

- "Ατίθασα πιάτα", εκπομπή μαγειρικής με τον Ευάγγελο Βενιζέλο
- "Ναζί κανεις ή να μην ζει?"
- "Το σκατό σας παξιμάδι", εκπομπή μαγειρικής
- "Σαν Τζήμερα"
- "Στην κουζίνα", με τον Πάγκαλο
- "Το μινόρε της Χρυσής Αυγής"
- "Αγάπη μου συρρίκνωσα την λίστα", με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου
- "Εισαι πιο έξυπνος απο ένα δεκάχρονο;" παρουσίαση Γιώργος Παπανδρέου
- "Πρωϊνή και μεσημεριανή και βραδινή Μελέτη", με το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
- "Ελλάς το μεταλλείο σου", με το Χρήστο Πάχτα...

- "Ποιός θέλει να γίνει δισεκατομμυριούχος?", τηλεπαιχνίδι με παρουσιαστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο
- "Κυριακή στο χωριό" με τον Άδωνη, την Ευγενία και τα παιδιά
- "Το ξύλο βγήκε απ´τον παράδεισο", με τον Νίκο Δενδια
- "Βασικώς Αμέτοχος", με τον Κάρολο Παπούλια
- "ΕΠΕΝδυσεις", οικονομική εκπομπή με οικονομολογους ταξιτζήδες
- "Ξεμένουμε από Ελλάδα", με τη Μαρία Ρεπούση και τον Πέτρο Τατσόπουλο
- "Σαν Σήμερα", παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

- "Η διαφάνεια άργησε μία μέρα.", μία παραγωγή του Υπουργείου Απασχόλησης.
- "Βλαμμένα κόκκινα μυαλά", με τον Μαυρουδή Βορίδη
- "Μια φορά κι έναν καιρό...ήταν ο Έλληνας"
- "Του ΑΣΕΠ τα Παραμύθια"
- "Κλεφτρόνι και gentleman", με τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο
- "Ουτοπία", με το κουκλοθέατρο της Άγκελας Μέρκελ.Εμφανίζονται ο Αντώνης ο Μανάβης, Ο Βαγγέλης το Καρπούζι, ο Φώτης το Βλίτο
- "Δελτίο στη Νοηματική", με τον Ηλία Παναγιώταρο.

skeftomasteellhnika

Έφυγε για τις Βρυξέλλες ο φάκελος για το ΠΟΠ ελαιόλαδο Καλαμάτας

Την Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013, το ΥπΑΑΤ στέλνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον φάκελο στον οποίο περιλαμβάνονται οι τεκμηριωμένες απαντήσεις στις ενστάσεις που υπάρχουν για την απόφαση επέκτασης του ΠΟΠ ελαιόλαδο Καλαμάτας σε όλο το νομό Μεσσηνίας.
Όπως δήλωσαν .......

στον ΑγροΤύπο κύκλοι του ΥπΑΑΤ, οι απαντήσεις των φορέων θα διαβιβαστούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα αποφασίσει τελεσίδικα για το μέλλον των ενστάσεων. Οι ενστάσεις κατά της επέκτασης, που ήταν πανομοιότυπες, υποβλήθηκαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, την ελβετική εταιρεία Νectra Food S.A, τη νορβηγική Oluf Lorentzen AS και από την αιγυπτιακή Far Trading CO.

Η Κομισιόν έδινε προθεσμία τριών μηνών, από την ημερομηνία κατάθεσης της ένστασης, για να προχωρήσουν σε διαβουλεύσεις οι παραπάνω φορείς με την Ελλάδα. «Εφόσον δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των φορέων που έκαναν τις ενστάσεις και της χώρα μας, η Επιτροπή θα πάρει τις τελικές αποφάσεις», μας επισήμαναν από το ΥπΑΑΤ.

Να θυμίσουμε ότι με Δελτίο Τύπου το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, εκπροσωπούμενο από τον κ. Δημήτρη Γυφτέα (Εταιρεία Αγροβίμ AE), ζητούσε από το ΥπΑΑΤ την απόσυρση, επεξεργασία και κατάθεση από την αρχή του φακέλου για την επέκταση σε όλο το νομό της ΠΟΠ ελαιολάδου Καλαμάτα. Σταύρος Παϊσιάδης

agrotypos.gr

Παραμένει το «μαύρο» στην ΕΡΤ, παρά την απόφαση του ΣτΕ

Eξακολουθεί μέχρι αυτην την ώρα να μην εκπέμπεται πρόγραμμα απο την ΕΡΤ, παρά το γεγονος ότι η απόφαση του ΣτΕ, που εκδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας, είναι καταδικαστική για το «μαύρο» στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συχνότητες του καναλιού.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ εξακολουθούν να παράγουν εκπομπές .......

και αυτές μεταδίδονται μέσω της EBU, καθώς στις επίσημες συχνότητες της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης δεν έχουν ανοίξει ακόμη.

Το πότε θα ανοίξουν οι συχνότητες της ΕΡΤ είναι θέμα που προκαλεί αντιπαραθέσεις στην τρικομματική κυβέρνηση, καθώς κάθε πλευρά ερμηνεύει την απόφαση του ΣτΕ κατά το δοκούν.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πραγματοποιούν σήμερα το πρωί γενική συνέλευση στο ραδιομέγαρο της Μεσογείων, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Η απόφαση του ΣτΕ, μετά την προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ, ως προς το σκέλος της ΕΡΤ ΑΕ και των εργαζόμενων, θεωρεί την ΕΡΤ καταργημένο φορέα και τους εργαζόμενους απολυμένους.

Προσωρινή αναστολή εκλογών με «αγκάθι» την ΕΡΤ

Την Τετάρτη απόγευμα, σε νέα σύσκεψη θα αποφασίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί αν θα βρεθεί κοινός τόπος πρωταρχικά για την ΕΡΤ (το δύσκολο) και μετά για τη λειτουργία της κυβέρνησης και τον ανασχηματισμό (το εύκολο).

Προς το παρόν, όπως έλεγε κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας .........

στην aftodioikisi.gr, «οι εκλογές πήραν προσωρινή διαταγή για αναστολή», εκφράζοντας την ελπίδα ότι «την Τετάρτη θα βρεθεί η ‘χρυσή τομή’ για το θέμα της ΕΡΤ», προκειμένου η συζήτηση να προχωρήσει και στα υπόλοιπα θέματα.

Ωστόσο, το μεγάλο «αγκάθι» παραμένει ακόμη και μετά τη «χρυσή τομή» του ΣτΕ που όμως οδήγησε σε διαφορετικές ερμηνείες αλλά και τη χθεσινή τους συνάντηση: Και ακούει στο όνομα ΕΡΤ.

Βρισκόμαστε ακόμη στη αρχή

Οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης ζητούν να εφαρμοσθεί εδώ και τώρα η απόφαση του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου και να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλέορασης, όμως το Μέγαρο Μαξίμου μέσω διαρροών συνεργατών του πρωθυπουργού αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας σε ρόλο εκπροσώπου του Α. Σαμαρά μετά τις δηλώσεις των δύο πολιτικών αρχηγών δίνουν εντελώς διαφορετική ερμηνεία. Λένε, δηλαδή, ότι ναι μεν η ΕΡΤ θα ξανανοίξει προσωρινά και μέχρι ην ψήφιση του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ, αλλά ότι δεν θα είναι η παλαιά αλλά μία διαφορετική δημόσια ραδιοτηλεόραση, το πρόγραμμα και το προσωπικό της οποίας θα οριστεί από τον διοικητή-διαχειριστή.

Με αυτά τα δεδομένα, φαίνεται ότι στο θέμα της ΕΡΤ βρισκόμαστε ακόμη εκεί που ξεκινήσαμε: Με τον κ. Σαμαρά να μιλάει για ένα μεταβατικό σχήμα πολύ διαφορετικό από το σημερινό και με τους δύο κυβερνητικούς του εταίρους να απαντούν ότι η ΕΡΤ πρέπει να λειτουργήσει ως έχει μέχρι να ψηφισθεί ο νέος νόμος.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Ιουνίου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σε Δήμο και Αστυνομία το μπαλάκι για φεστιβάλ

Γιατροί και νοσηλευτές φωνάζουν ως εδώ και μη παρέκει
Κραυγή για κατάρρευση ΕΣΥ και εξόντωση εργαζομένων

Επικοινωνία με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Σ. Παπαχρήστου .........

είχε χθες το «Θάρρος» για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής, ο οποίος και μας είπε ότι μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μέχρι χθες το μεσημέρι καμία κρατική αρχή δεν τον «ενόχλησε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ» για την ΕΡΤ και ανασχηματισμός!
Όλα «επί τάπητος» χθες στο Μέγαρο Μαξίμου και νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών αύριο. Με οδηγό την απόφαση του ΣτΕ η ενδιάμεση λύση για την ΕΡΤ, με την εικόνα να επανέρχεται στις κρατικές ραδιοσυχνότητες.
Αναδιάταξη της κυβέρνησης για την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, με πιθανή συμμετοχή στην κυβέρνηση και των Βενιζέλου-Κουβέλη στον ανασχηματισμό που θα γίνει μετά το Συνέδριο της ΝΔ. Οι προτάσεις Σαμαρά στη χθεσινή συνάντηση.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:
● «ΚΑΛΗΝΥΧΤΙΣΕ» τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, προβλέποντας ότι η κυβέρνηση των τριών δεν θα έχει μακροημέρευση είτε τα βρουν τώρα είτε όχι.
● ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ στην Καλαμάτα από το 2014 αν έχουν γίνει οι υποδομές. Σύσκεψη χθες στο Δημαρχείο με ενδιαφερόμενη εταιρεία, ενώ συνάντηση υπήρξε και με το δήμαρχο Δυτικής Μάνης.
● Ο ΑΓΩΝΑΣ για τα αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων συνεχίζεται. Αυτό δηλώνει στη «ΦΩΝΗ» ο νέος πρόεδρος του Σωματείου Μεσσηνίας Κώστας Ανδριανόπουλος.
● ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΣΚΕΨΗ σήμερα στο υπουργείο Ανάπτυξης για την ενδιάμεση διαχείριση των σκουπιδιών.
● ΣΤΙΣ ΗΠΑ θα γίνει το 35ο Συνέδριο των ομογενών, αφού η προσέλευση των συνέδρων στην Καλαμάτα το καλοκαίρι δεν μπορούσε να διασφαλιστεί.
● ΝΕΑ ΣΥΝΑΡΙΑ για κλείσιμο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Τάκη Κατσίβελα οι ελπίδες για τη σωτηρία του.
● ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ντοκιμαντέρ σε γαλλογερμανικό κανάλι ο Δημήτρης Τσίγκανος (ΜΗΤΣΙΓΚΑΝ) από την Κυπαρισσία.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

ΣτΕ: Επανέναρξη λειτουργίας της ΕΡΤ

Τελικά δεν αναστέλλεται η λειτουργία της ΕΡΤ, σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που επικαλείται το άρθρο 15 για την απρόσκοπτη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Στην προσφυγή ........

της ΠΟΣΠΕΡΤ, το ΣτΕ αποφάνθηκε ότι δεν μπορούν να καταγγελθούν οι συμβάσεις εργαζομένων.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΡΤ θα συνεχίσει να λειτουργεί ως έχει, μέχρι την σύσταση του νέου φορέα ενώ το ΣτΕ τονίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να φροντίσει να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Διαβάστε την απόφαση ως έχει

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ
Βάσει των διατάξεων του άρθρου 52 του Π.Δ/τος 18/1989 (Α 8), όπως
αντικαταστάθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 35 του ν. 2721/1999 (Α 112) και
΄Εχοντας υπόψη
α) Την υπ’ αριθ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 απόφαση του Υπουργού στον Πρωθυπουργό και του Υπουργού Οικονομικών «Κατάργηση της δημόσιας επιχείρησης «Ελληνική
Ραδιοφωνία – Τηλεόραση, Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΡΤ – Α.Ε.)» (Β 1414), με το άρθρο 1 παρ. 2 της οποίας, ορίζεται, πλην άλλων, ότι διακόπτεται η μετάδοση
ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ Α.Ε., με αποτέλεσμα να μην επιτελείται η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του
άρθρου 2 παρ. 1 του ν. 1730/1987 (Α 145), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 19 παρ. 1 του ν. 1866/1989 (Α 222) συμβολή δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην
ενημέρωση, στη μόρφωση και στην ψυχαγωγία του ελληνικού λαού και της ομογένειας.
β) Tην από 12.6.2013 αίτηση αναστολής της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης» (ΠΟΣΠΕΡΤ) και του
Παναγιώτη Καλφαγιάννη, Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΠΕΡΤ.
γ) Tις απόψεις των πληρεξουσίων των αιτούντων και των εκπροσώπων του Δημοσίου, τις οποίες εξέθεσαν προφορικώς.

Δ ι α τ ά σ σ ο υ μ ε

1. Την αναστολή της εκτέλεσης της προσβαλλόμενης υπ’ αριθ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 Κοινής Υπουργικής Απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος της, με το οποίο
προβλέπεται α) ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ Α.Ε., και β) ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ
Α.Ε. παραμένουν ανενεργές (άρθρο 2 παρ. 2 περ. β της παραπάνω Κ.Υ.Α.).
2. Τη λήψη από τους συναρμόδιους Υπουργό Οικονομικών και Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για τη συνέχιση της μετάδοσης
ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστημα έως τη σύσταση και
λειτουργία νέου φορέα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όπως προβλέπεται από την παρ. 2 του άρθρου 1 της υπ’ αριθ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 Κοινής Υπουργικής
Απόφασης.

Αθήνα, 17 Ιουνίου 2013
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας
Κωνσταντίνος Μενουδάκος

Κυπαρισσία: Συναυλία των μαθητών του Τμήματος Κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας, σας προσκαλεί στη συναυλία των μαθητών του Τμήματος Κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου, που θα γίνει την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013 και ώρα 8.30 μ.μ. στην Κυπαρισσία στην αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου
Η Πρόεδρος

ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΚλείνει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Μαζί και άλλα νοσοκομεία. Ολο το σχέδιο.

Χωρίς νοσοκομεία αναμένεται να μείνουν οι ασθενείς σε πολλές περιοχές της χώρας καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα προχωρήσει άμεσα σε λουκέτα σε διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας προκειμένου να εξοικονομήσει κονδύλια από το ΕΣΥ. Τι επιχειρήματα θα παρουσιάσει στην τρόικα ο Ανδρέας Λυκουρέντζος για τα λουκέτα που ετοιμάζονται

Έως τα μέσα καλοκαιριού ........

αν όχι και νωρίτερα αναμένεται να μπει λουκέτο σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας τα οποία θεωρούνται …περιττά από κυβέρνηση και τρόικα. Οι δανειστές μας καιρό τώρα πιέζουν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να διακόψει τη λειτουργία πολλών νοσηλευτικών ιδρυμάτων επειδή παρουσιάζουν χαμηλή πληρότητα. Ωστόσο η υπόθεση αυτή δεν απεδείχθη εύκολη για τους Έλληνες αξιωματούχους.

Πολλά νοσοκομεία, παρότι παρουσιάζουν πολύ χαμηλή πληρότητα και αποδοτικότητα (ορισμένα δεν ξεπερνούν πολύ το 40%), αποτελούν βασικό μοχλό στήριξης πολλών περιοχών και ειδικά νησιών. Ενδεικτικές οι περιπτώσεις των νοσοκομείων Ικαρίας και Σάμου που μπορεί να μην έχουν μεγάλη πληρότητα, καλύπτουν όμως υγειονομικά πολύ σημαντικά νησιωτικά συμπλέγματα της χώρας μας.
Εκτός αυτού οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών μπροστά στο ενδεχόμενο ενός λουκέτου δεν ήταν και ότι καλύτερο για την κυβέρνηση.

Αποτέλεσμα είναι να έχουν καθυστερήσει δραματικά οι συγχωνεύσεις και τα λουκέτα όχι μόνο σε τμήματα και κλινικές αλλά και σε ολόκληρα νοσοκομεία. Κάτι όμως για το οποίο η ελληνική κυβέρνηση είχε δεσμευτεί στην τρόικα. Γι αυτό και οι δανειστές - σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr-είχαν εμφανιστεί ιδιαιτέρως ενοχλημένοι για τις καθυστερήσεις αυτές. Εξάλλου είχαν μελετήσει κατά γράμμα το πολυσέλιδο πόρισμα (103 σελίδων) που τους είχαν παρουσιάσει τα στελέχη του υπουργείου Υγείας με αναλυτικά στοιχεία για την αποδοτικότητα του κάθε νοσοκομείου ξεχωριστά.

Έτσι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας- όπως σημείωναν έγκυρες πηγές στο iatropedia.gr- στο πλαίσιο αυτό θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες τα λουκέτα-εξπρές σε νοσοκομεία προκειμένου να μπορεί να παρουσιάσει άμεσα αποτελέσματα στους τροϊκανούς.
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πρώτα λουκέτα που θα μπούνε δε θα στηριχθούν στην πληρότητα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Θα σφραγισθούν μόνο όσα δεν έχουν εμφανή λόγο να λειτουργούν επειδή π.χ. έχουν σε κοντινή απόσταση άλλο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα. Το προσωπικό θα μεταφερθεί σε αντίστοιχες μονάδες Υγείας για να μπορούν να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ανάγκες διαμηνύουν στελέχη του υπουργείου Υγείας.
Το μεγάλο τσεκούρι θα ξεκινήσει από την Αθήνα.

Πρώτα στη λίστα για λουκέτο είναι:

Τι νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα από όπου έχουν ήδη κουρευτεί πολλές κλινικές και μεγάλα τμήματα του προσωπικού έχουν μεταφερθεί στο Αττικόν.
Λουκέτο θα μπει επίσης άμεσα στην Πολυκλινική της Ομόνοιας. Θα διατηρηθούν μόνο τα εξωτερικά ιατρεία ώστε να παρέχεται επείγουσα βοήθεια σε έκτακτα περιστατικά του κέντρου της Αθήνας τα οποία όμως θα διακομίζονται άμεσα σε νοσοκομεία.
Ταυτόχρονα θα κλείσει και το Νοσοκομείο Πατησίων καθώς θεωρήθηκε ότι οι ανάγκες της περιοχής μπορούν να καλυφθούν από άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.
Το Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο «Η Αγία Ελένη» θα μετατραπεί άμεσα σε ίδρυμα για χρονίως πάσχοντες για μόνιμη φιλοξενία προκειμένου όσοι ασθενείς παρουσιάζουν ανίατα νοσήματα να μπορούν να νοσηλεύονται εκεί και όχι σε απλά νοσοκομεία όπου ουσιαστικά δεν μπορούν να τους παρασχεθούν υπηρεσίες φροντίδας.

Πάνω πάνω στη λίστα του υπουργείου Υγείας είναι και το νοσοκομείο «Παναγία» της Θεσσαλονίκης καθώς θεωρήθηκε πολυέξοδο χωρίς όμως να μπορεί να προσφέρει τις ανάλογες υπηρεσίες.
Μόλις ολοκληρωθούν τα λουκέτα στην Αθήνα σειρά θα πάρουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα που βρίσκονται στα τρίγωνα Άργους, Ναυπλίου, Κυπαρισσίας, Κρεστένων, Καλαμάτας μια που εκτιμάται ότι σε μικρή απόσταση υπάρχουν πολλά νοσοκομεία που καλύπτουν ακριβώς τις ίδιες ανάγκες.

Iatropedia

Η θεσμοθέτηση ποσοστών λιανεμπορίου καπνοβιομηχανικών προϊόντων στη Βουλή

Στις επόμενες μέρες με πρωτοβουλία των πολιτικών κομμάτων κατατίθεται στην Επιτροπή της Βουλής για έγκριση και ψήφιση σχετική τροπολογία νομοσχεδίου που αφορά τον κλάδο Περιπτερούχων Καπνοπωλών και μείωση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ) στα καπνικά.

Ειδικότερα, η σχετική τροπολογία αναφέρει ελάχιστο........

ποσοστό κέρδους για τους λιανέμπορους 39,6 % επί της αποφορολογημένης τιμής.

Όσο δε αφορά τη μείωση του Ε.Φ.Κ είναι συγκεκριμένη καθώς και εξειδικευμένη στο πλαίσιο της ομαλοποίησης εν γένει της αγοράς καπνικών, με αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα και οι τιμές να μην ανέβουν λόγω κρίσης για το καταναλωτικό κοινό αλλά και τα ποσοστά του λιανεμπορίου να επανέλθουν κοντά στα επίπεδα του 2009 και να εναρμονιστούν με τα ευρωπαϊκά ποσοστά που παίρνουν ήδη όλοι οι λιανέμποροι καπνικών της Ευρώπης.

Όλα τα κόμματα της Βουλής είναι ενημερωμένα ώστε να ψηφισθεί η σχετική τροπολογία από το Συνδικάτο Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Λιανεμπόρων Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής ( http://www.spekamila.gr http://www.facebook.com/spekamila ) καθώς και από τον νομικό σύμβουλο κ. Παπαγιάννη.

Αναμένουμε τις εξελίξεις στη Βουλή και για ό,τι νεότερο θα σας κρατάμε ενήμερους όλους τους ενδιαφερόμενους καθώς και τις συνεργαζόμενες με αυτό τον κλάδο εταιρίες.

synpeka

Προσφορές για ανάδειξη εργολάβων ψεκασμού Δακοκτονίας

Α] ΔΑΟΚ Μεσσηνίας

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Μεσσηνίας, ανακοινώνει ότι θα δεχθεί προσφορές για ανάδειξη εργολάβων ψεκασμού δακοκτονίας, για τα Τμήματα με τις αντίστοιχες Τοπικές ή Δημοτικές κοινότητες: 1. Χανδρινός, 2. Φίλια, Λουτρό, Ανδανία 3. Φοινικούντα, 4. Μίλα, 5. Καρποφόρα, 6. Αγ. Φλώρος, 7. Κατσαρού, Σολάκι.
Η κατάθεση των.....

προσφορών γίνεται σε εφαρμογή της διαδικασίας Διαπραγμάτευσης της υπ’ αριθμ. 2671/14-03-2013 διακήρυξης.
Μαζί με τις οικονομικές προσφορές θα υποβληθούν και τα δικαιολογητικά του άρθρου 3 της Διακήρυξης (2671/14-03-2013) που θα καλύπτουν τις υποβληθείσες προσφορές.
Η λήξη προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών είναι η 20η-06-2013 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:30 πμ. Το άνοιγμα των προσφορών θα γίνει στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Μεσσηνίας στις 20-6-2013 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:45 πμ.

Β] ΔΑΟΚ Τριφυλίας

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Τριφυλίας Π.Ε. Μεσσηνίας, ανακοινώνει ότι θα δεχθεί προσφορές για ανάδειξη εργολάβων ψεκασμού δακοκτονίας, για το Τμήμα Ελαία-Καρυές. Η κατάθεση των προσφορών γίνεται σε εφαρμογή της διαδικασίας Διαπραγμάτευσης της υπ’ αριθμ. 1328/19-03-2013 διακήρυξης.
Μαζί με τις οικονομικές προσφορές θα υποβληθούν και τα δικαιολογητικά του άρθρου 3 της Διακήρυξης (1328/19-03-2013) που θα καλύπτουν τις υποβληθείσες προσφορές.
Η λήξη προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών είναι η 20η-06-2013 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:30 πμ. Το άνοιγμα των προσφορών θα γίνει στα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Τριφυλίας Π.Ε. Μεσσηνίας στις 20-6-2013 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:45 πμ.

Είναι η “Μεγάλη Απόφαση…»

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

O Βενέδικτος 16ος παραιτήθηκε από τον «Παπικό θρόνο», Η Beatrix τηε Ολλανδίας από τον «Βασιλικό», ενώ στο ποδόσφαιρο αποχώρησαν οι......

Sir Alex Ferguson και David Beckham. Πήραν ‘την Μεγάλη Απόφαση’!..
---------------------------------------------------

Περπατά με το κεφάλι σκυφτό, εδώ και πολύ ώρα, αργά, με εκείνη τη χαρακτηριστική βραδυπορία που δείχνει άνθρωπο φορτωμένο, έντονα προβληματισμένο. Φέρνει και ξαναφέρνει στροβιλισμένες μέσα στο νου του γνώριμες σκέψεις, όμορφες στιγμές, γνωστά πρόσωπα, κάποτε αγαπημένα, τώρα θαμπά, χαμένα στο συναίσθημα που τον πνίγει...

Είναι μεγάλη η απόφαση και είναι επιτακτική η ανάγκη να την πάρει, εδώ και τώρα, μόνος, καθώς περιδιαβαίνει τους δρόμους της δικιάς του πόλης, της δικιάς του αγαπημένης “φυλακής...”
Βλέπεις τα μεγάλα, τα σημαδιακά στοιχεία που συνθέτουν τη ζωή μας δεν έρχονται με προειδοποίηση αλλά εντελώς αναπάντεχα, σχεδόν από το πουθενά, και μας ξαφνιάζουν ιδιαίτερα όταν μας βρίσκουν σε στιγμές πόνου, σε ώρες περισυλλογής και ανασύνταξης δυνάμεων, σε καιρούς που φαίνεται να σημαδεύουν το πέρασμά μας από μια φάση ζωής σε μια άλλη, από μια περίοδο σε άλλη.....

Και έτσι καθώς περιδιαβαίνει το δρόμο συλλογίζεται ότι έχει, ο καθένας και η καθεμιά μας έχουμε μέσα μας, εκείνη τη Θεϊκή φύτρα που αν την βοηθήσουμε να ευδοκιμήσει μπορεί να μας φτάσει στην ποθητή αυτοπραγμάτωση... Είναι αλήθεια ότι συχνά, ο καθένας που επιλέγει να πάρει το δρόμο της αυτογνωσίας, στην προσπάθεια του να μάθει ποιος ή ποια είναι, αν δεν προσέξει μπορεί να οδηγηθεί σε αδιέξοδα..
Ίσως όμως τώρα, ναι αυτή τη στιγμή να είναι κατάλληλος ο χρόνος να στρώσει το δυνατό θεμέλιο, να ορθώσει μια δυνατή υπαρξιακή βάση. Αν αρκεστεί για μια ακόμη φορά στην γοητεία του "πρωτόγνωρου" καθώς θα φτάσει στην άκρη του γκρεμού που πρέπει, που χρειάζεται να πηδήξει για να βρεθεί στην αντίπερα όχθη, θα διαπιστώσει για μια ακόμη φορά ότι πάλι σταματά, γυρνά σε παλιά γνώριμα μονοπάτια και λέει σε στυλ αυτοπαρηγοριάς, «...ε, τι να κάνω, χρειάζομαι περισσότερη φορά, δεν περνιέται εύκολα αυτή η άβυσσος!...»

Και όμως, χωρίς αυτή την τελευταία προσπάθεια, αυτή που μπορεί και να είναι συνυφασμένη με την υπαρξιακή απόγνωση όλες οι δοκιμές, όση φορά και αν παίρνει θα απολήγουν ματαίες... Αυτό που ο καθένας και η καθεμία μας χρειάζεται είναι να μάθουμε στον εαυτό μας να περπάτα σταθερά στο δύσβατο, στο στενάχωρο μονοπάτι που είναι ποτισμένο με δάκρυ και αίμα ... Μην ξεχνάς ποτέ ότι το ίδιο μας το κεφάλι, το ανθρώπινο μυαλό μας, φτιάχνει προβλήματα που τα περιπλέκει ακόμα περισσότερο το συναίσθημα και τα εντείνει η καθημερινότητα.

Είναι αδυσώπητη η αλήθεια, και μαζί εκείνος ο πόνος ο ανθρώπινος που εξιλεώνει καθώς υφαίνεται μέσα από την τίμια προσπάθεια να αλλάξουμε αυτά που μπορούμε και να αφήσουμε ανέγγιχτα αυτά που δεν αλλάζουν.. Για να επιβεβαιώσουμε την ύπαρξη μας πρέπει να πραγματώσουμε τα χρέη που αθροίζουν οι επιλογές μας...
Για να υπάρχω χρειάζεται να αγωνισθώ με πάθος, με υπομονή και ναι, πάνω από όλα με ΕΛΠΙΔΑ...
Στην εποχή μας έχουν περισσέψει πια γυμνοσάλιαγκες, κλεφτρόνια, αυλοκόλακες και εθελοτυφλούντες ανόητοι και όποιος δεν μπορεί να το δεχτεί αυτό τότε ας ζήσει μόνος του αλλά πρώτα ας φροντίσει να σπάσει όλους τους καθρέπτες γύρω του...

Την μεγάλη απόφαση, αυτή που σημαδεύει το δικό μας μεγάλο ταξίδι που ξεκινά με το πρώτο μας βήμα θα την πάρουμε μοναχοί ο καθένας και η καθεμιά μας, κάποια μέρα, αργά ή γρήγορα, μέσα στα σύνορα της πατρίδας μας, σε κάποια από τις πολυπρόσωπες - απρόσωπες πόλεις μας, αυτές τις κακόγουστες, δήθεν ελεύθερες, «φυλακές».

Αναρωτιέμαι όπως εσείς και πολλοί άλλοι, οι «δικοί μας μεγάλοι» αυτοί που τόσα χρόνια μας Κυβερνούσαν ως ‘πράσινοι’, ‘μπλε’ και ‘ελαφρά κόκκινοι’ και συνεχίζουν στον συνδυασμό της 3-Κομματικής Συγκυβέρνησης να Κυβερνούν ως εγχώρια τρόικα την Ελλάδα της εισαγόμενης τρόικας. με τόσο τραγικά οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα πότε θα αποφασίσουν να πάρουν την δική τους ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, να πούνε ΟΛΗ την αλήθεια στον Ελληνικό λαό έστω και εάν έτσι ίσως «χάσουν» τους θώκους ΕΞΟΥΣΙΑΣ και όσα από αυτούς απολαμβάνουν;
ΚΡΙΜΑ εάν είναι ΌΛΑ για τις ‘καρέκλες’!...