Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Τουρκία: Καπνογόνα και «κλειστές» κουρτίνες…

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Αρχίσανε, ξαφνικά, να κυκλοφορούν περίεργα σενάρια για την πιθανότητα ενός ‘θερμού επεισοδίου’ στο Αιγαίο καθώς κοπάζουν οι διαδηλώσεις στην πλατεία TAΚSIM και το πάρκο GEZI στην Κωνσταντινούπολη.
Τις τελευταίες ........

δύο εβδομάδες ακούστηκαν πολλά σενάρια για τις βίαιες και πρωτόγνωρες για την Τουρκία συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και Τουρκικής Αστυνομίας που μέχρι στιγμής πέρα από τις χιλιάδες συλλήψεις και 5,000 τραυματίες (σύμφωνα με τον Τουρκικό Ιατρικό Σύλλογο) υπάρχουν και 4 νεκροί τρείς πολίτες και ένας αστυνομικός.

Βέβαια, στην Τυνησία ΕΝΑΣ θάνατος οδήγησε στον μαζικό ξεσηκωμό και την ανατροπή της τότε Κυβέρνησης αλλά, όπως όλοι γνωρίζουν και εκτιμούν δημοσίως ή πίσω από κλειστές κουρτίνες, η Τουρκία είναι μουσουλμανική χώρα αλλά δεν είναι Τυνησία, Λιβύη ή Αίγυπτος.
Την περασμένη Πέμπτη οι ΗΠΑ επέκριναν την υπερβολική χρήση βίας της Τουρκικής Αστυνομίας και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επέκρινε τη βία και κάλεσε τον κ Ερντογάν να υιοθετήσει μια περισσότερο ενωτική και διαλλακτική στάση.

«Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που πρέπει να διδάσκεται ένα μάθημα καθ 'οιονδήποτε τρόπο για τα θέματα αυτά από οποιαδήποτε χώρα ή από οποιαδήποτε ομάδα χωρών» δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κ Αχμέτ Νταβούτογλου.
Ο κ Ερντογάν, είχε ήδη κατηγορήσει ξένες δυνάμεις, διεθνή μέσα ενημέρωσης και τους κερδοσκόπους της αγοράς ότι υποδαυλίζουν τις ταραχές και προσπαθούν να υπονομεύσουν την οικονομία της Τουρκίας.

http://www.cnbc.com/id/100815803

Έπεσαν δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και τραυματισμένα κορμιά στην Πλατεία Tαksim με αφορμή την ειρηνική διαδήλωση κόντρα στην καταστροφή του πάρκου Gezi για την ανέγερση ενός μεγάλου εμπορικού Κέντρου.
Πολλά τα καπνογόνα, τα σενάρια και οι υποθέσεις ερμηνείας των ταραχών, εμφανής η κόντρα για τον Τουρκικό Προεδρικό θώκο που κρίνεται το 2014 ανάμεσα στους κκ Ερντογάν και Γκιούλ αλλά και πολλά τα ερμηνευτικά σενάρια πίσω από τις κλειστές κουρτίνες της Τουρκικής και Διεθνούς Πολιτικής και παρεμφερών οικονομικών συμφερόντων.

Έγραψαν χτες οι Financial Times και αναδημοσίευσε το CNBC υπάρχει και η προσπάθεια της Γερμανίας για ΑΝΑΒΟΛΗ των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι προγραμματισμένες αυτόν τον μήνα.
‘Δεν είναι και το καλύτερο χρονικό σημείο για να επιβραβεύσουμε τον κ Ερντογάν’ δήλωσε ανώτατος διπλωματικός παράγοντας της Γερμανίας:

http://www.cnbc.com/id/100815156

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη

Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Κρήτη.

Συμφωνα με το EartQuakenet η .......

δόνηση είχε μέγεθος 6 R και το επίκεντρό του εντοπίζεται 77 χλμ Νότια - Νοτιοανατολικά του Τυμπακίου Ηρακλείου Κρήτης

Για οτι νεότερο θα ενημερώσουμε



-

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ: 10 ΣΗΜΕΙΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ύστερα από τις αιφνίδιες εξελίξεις στην ΕΡΤ ΑΕ, το Δ.Σ της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών κάλεσε σε ανοιχτή διαβούλευση τα μέλη της που εργάζονται στην ΕΡΤ αλλά και όλους τους επαγγελματίες σκηνοθέτες που συνεργάζονται με την Δημόσια Τηλεόραση, είτε με ανάθεση έργου είτε ως εξωτερικοί συνεργάτες.

Μετά από μια ουσιαστική και εμπεριστατωμένη συζήτηση, το Δ.Σ αφού άκουσε ........

προσεκτικά τις απόψεις των μελών παρεμβαίνει σήμερα στα συμβάντα καταθέτοντας τις θέσεις του προς τις εξής κατευθύνσεις :

1. Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, αναπόσπαστο κομμάτι των φορέων του Οπτικοακουστικού που έχουν τον πρώτο λόγο στα ζητήματα Τηλεόρασης και Πολιτισμού, επιμένει στη συνεχή λειτουργία της ΕΡΤ. Οποιαδήποτε αλλαγή και αναμόρφωση της Δημόσιας Τηλεόρασης πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ ανοιχτή. Η ΕΡΤ είναι ένα σύμβολο της εθνικής και ιστορικής μας μνήμης και πρέπει να παραμένει πάντοτε ζωντανό.

2. Εκφράζουμε τη στήριξη και την απόλυτη συμπαράσταση μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ Α.Ε (ΝΕΤ,ΕΤ1,ΕΤ3,Ελληνική Ραδιοφωνία, Ψηφιακά Πολυμέσα) και ζητάμε να επαναπροσληφθούν οι άξιοι εργαζόμενοι τόσο στο διοικητικό όσο και στο τεχνικό προσωπικό του νέου φορέα, καθοριστικοί παράγοντες της συνέχειας της Τηλεόρασης.

3. Για την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών οι σκηνοθέτες δημιουργοί της ΕΡΤ, είτε είναι μέλη μας είτε όχι, θεωρούμε ότι με την πείρα και το υψηλό κύρος τους δεν μπορούν να λείπουν από την ΕΡΤ, άσχετο αν μέσα σε αυτό το κομμάτι πρέπει να προστεθούν και άλλοι νεώτεροι.

4. Οι δημοσιογράφοι της Δημόσιας Τηλεόρασης θεωρούμε ότι έχουν ευθύνες για ότι έχει συμβεί μέχρι σήμερα αλλά δεν είναι η στιγμή να τις αναλύσουμε. Ζητάμε να περιοριστούν στον ρόλο της ενημέρωσης, αυτών που θα πρέπει να διαχειρίζονται.

5. Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών πάντα μιλούσε για εξορθολογισμό τόσο των οικονομικών όσο και για διαφάνεια στις αναθέσεις και κυρίως στήριξη στο ελληνικό πρόγραμμα. Θα παλέψουμε για τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που χρειάζεται η Δημόσια Τηλεόραση για την αναμόρφωση κι εξυγίανσή της.

6. H Δημόσια Ραδιοτηλεόραση οφείλει σήμερα να διοικείται με μεγαλύτερη συλλογικότητα, ξεκαθαρισμένες στοχεύσεις, αυξημένη κοινωνική ευαισθησία, συνετή και διάφανη διαχείριση των πόρων της. Κυρίως όμως σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση οφείλει να εκπέμπει προς το λαό υψηλότερης ποιότητας αγαθά και όχι εύπεπτα προϊόντα μιας χρήσης.

7. H έλλειψη στρατηγικής ανάπτυξης των ραδιοτηλεοπτικών μέσων της ΕΡΤ Α.Ε. και η απουσία φιλοσοφίας προγράμματος οδήγησε σε αποσπασματικές και προσωπικές στρατηγικές, σε αποκλεισμούς νέων ικανών συνεργατών, στην έλλειψη πολυφωνίας, στην επανάληψη ίδιων προσώπων και ιδεών, στην απουσία ποικιλίας στο πρόγραμμα, χωρίς πρωτοτυπία και καινοτόμες ιδέες και θέματα και το κάνουν έτσι ανιαρό και αδιάφορο.

8. Για την σημερινή κατάσταση στην ΕΡΤ, θα συσταθούν δύο επιτροπές από σκηνοθέτες που εργάζονται στην ΕΡΤ, μία στην Αθήνα και μία στην Θεσσαλονίκη, και με την συνδρομή εργατολόγου θα παρακολουθούν και θα παρεμβαίνουν στα δρώμενα.

9. Για όλα αυτά, η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών θα συγκαλέσει την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013 Διασωματειακή συνδιάσκεψη των φορέων του οπτικοακουστικού χώρου, για την ανταλλαγή απόψεων πάνω στα φλέγοντα ζητήματα της Δημόσιας Τηλεόρασης και του νέου φορέα που πάει να δημιουργηθεί.

10. Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών θα δώσει Συνέντευξη Τύπου στην οποία θα εκθέσει αναλυτικά τις προτάσεις της για τη σύσταση του νέου φορέα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Πιστεύουμε ότι η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση πρέπει απαραιτήτως να συνεχίσει την λειτουργία της για λόγους μορφωτικούς, πολιτιστικούς και εντέλει εθνικούς. Οπωσδήποτε όμως, απαιτούνται ριζικές αλλαγές. Ο μεγάλος αυτός Εθνικός Ραδιοτηλεοπτικός μας φορέας πρέπει να αναδιοργανωθεί και να υπηρετεί πάνω από όλα τον Πολιτισμό.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Γεωργόπουλος
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»

Με το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ, με ρηματική ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο πρωθυπουργός άδειασε τους κυβερνητικούς του εταίρους (τους οποίους δεν είχε ενημερώσει), προκαλώντας τους και δείχνει πλέον να μην υπολογίζει, αφού γνωρίζει ότι αφήνοντας το κυβερνητικό σχήμα μεταβαίνουν στην ανυπαρξία και στον εκλογικό αφανισμό.

Ο κ. Σαμαράς προέβη μάλλον σ’αυτή την κίνηση, προκειμένου να καλύψει την........

αδυναμία την δική του και της κυβερνήσεως του, να φέρει αυτές τις περίφημες επενδύσεις που ψάχνει εναγωνίως στο εξωτερικό και δεν έρχονται, παρά τα αλλεπάλληλα απεγνωσμένα ταξίδια του, στην Κίνα, στο Κατάρ, στο Αζερμπαϊτζάν και δε ξέρω που αλλού και ιδιαίτερα μετά την «θορυβώδη» αποχώρηση της GAZPROM (που πάνω της είχε εναποθέσει όλες του τις ελπίδες) χωρίς να δώσει προσφορά για την ΔΕΠΑ.

Και βέβαια είναι παντελώς ανήθικο για έναν πρωθυπουργό, να διασύρει τη χώρα του λέγοντας ότι «Η Ελλάδα είχε καταντήσει Jurassic Park, όπου επιβίωναν οι δεινόσαυροι απαρχαιωμένων ιδεοληψιών», προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφασή του για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ακολουθώντας το παράδειγμα του συγκατοίκου του Γ. Παπανδρέου ο οποίος κυβερνούσε «μία διεφθαρμένη χώρα».

Αυτό που έχουν δείξει μέχρι σήμερα οι «ηγέτες» των δύο δεκανικιών της συγκυβέρνησης, κκ.. Βενιζέλος και Κουβέλης, είναι οι συνεχείς παλινωδίες τους, οι χαρακτηριζόμενες ως «κωλοτούμπες» όταν κάθε φορά ερμήνευαν διαφορετικά την πραγματικότητα προσπαθώντας να την φέρουν κοντά στα πιστεύω τους και να δείχνουν στον άμοιρο λαό ότι αγωνίζονται για το μέλλον του.

Οι ίδιοι σήμερα ίσως έχουν καταλάβει ότι, εγκλωβίστηκαν μπαίνοντας στην συγκυβέρνηση υπό την ηγεμονία του κ. Σαμαρά, γνωρίζουν όμως τώρα ότι αποχώρησή τους με το επακόλουθο της διεξαγωγής εκλογών είναι «μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα».
Θα πρέπει να πείσουν ότι ο λόγος που φεύγουν από την κυβέρνηση είναι ισχυρότερος από αυτόν που μπήκαν αλλά πως να πείσουν όταν, στο διάστημα της συγκυβέρνησης έχουν αποδεχτεί και έχουν συνυπογράψει τα πάντα όπως, περικοπές μισθών και συντάξεων που έχουν φτωχοποιήσει και εξαθλιώσει το λαό?

Πως θα μπορέσουν να πείσουν τον λαό ότι φεύγουν από την συγκυβέρνηση λόγω της διαφωνίας τους για την ΕΡΤ και για την απόλυση 2800 εργαζομένων, όταν δεν έχουν ενδιαφερθεί για την μέχρι τώρα ραγδαία αύξηση της ανεργίας με το 1.500.000 εκατομμύριο ανέργους; Η απασχόληση, το πρώτο τρίμηνο του 2013 μειώθηκε κατά 6,3% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2012 και ο αριθμός των ανέργων το ίδιο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 21% σε σχέση με το α΄ Τρίμηνο του 2012.

Πως θα μπορέσουν να πείσουν τον λαό ότι φεύγουν από την κυβέρνηση λόγω της διαφωνίας τους για την ΕΡΤ, όταν κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης η ύφεση έφτασε στο 5% αντί της πρόβλεψης 4,2% και η Ελλάδα βυθίζεται στην ανυποληψία;
Πως θα μπορέσουν να πείσουν τον λαό ότι φεύγουν από την κυβέρνηση λόγω της διαφωνίας τους για την ΕΡΤ, όταν δυσκολεύουν την πρόσβαση του στην υγεία, κλείνοντας και περικόπτοντας τις επιχορηγήσεις του Κράτους προς τα Νοσοκομεία; Οι δαπάνες εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στο 1,34 δισ. ευρώ το 2013, από 1,6 δισ. ευρώ το 2011, μειωμένες κατά 16% την τελευταία τριετία, ενώ προβλέπεται να διαμορφωθούν κάτω από το 1 δισ. ευρώ το 2015.

Πως θα μπορέσουν να πείσουν τον λαό ότι φεύγουν από την κυβέρνηση λόγω της διαφωνίας τους για την ΕΡΤ, όταν παρά τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι τιμές προϊόντων που γεμίζουν το καλάθι της νοικοκυράς αυξάνονται μέχρι και δέκα φορές πάνω από τον πληθωρισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ? Και δεν τους ενοχλεί;

Πως θα μπορέσουν να πείσουν τον λαό ότι φεύγουν από την κυβέρνηση λόγω της διαφωνίας τους για την ΕΡΤ, όταν δεν συγκινούνται και δεν κάνουν τίποτα, που το 21,4%, του ελληνικού πληθυσμού, δηλαδή σχεδόν 2,3 εκατομμύρια πολίτες, ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Με ποιο ηθικό έρεισμα θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση λόγω της διαφωνίας τους για την ΕΡΤ όταν ανέχονται χωρίς διαμαρτυρία το ένα τρίτο των παιδιών να ζει σε συνθήκες φτώχειας; Όπως ανακοίνωσε την 14 Φεβ 2013 η διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση Caritas, το ένα τρίτο των παιδιών στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ισπανία ζουν σε συνθήκες φτώχειας και αυτό εξαιτίας των αυστηρών μέτρων λιτότητας που έχουν ληφθεί στις χώρες αυτές.

Δεν μπορούν πια να πείσουν ότι αγωνίζονται για τον λαό τη στιγμή που ένα χρόνο τώρα δεν έχουν αντιδράσει σε τίποτα και το μόνο που κάνουν είναι να συνυπογράφουν όσα τους έχει φέρει ο κ. Σαμαράς προς υπογραφή, με το πρόσχημα ότι σώζουν την Ελλάδα;

Δεν έχουν καταλάβει την πλήρη απαξίωση στην οποία τους ρίχνει ο κ. Σαμαράς όταν τους καλεί σε σύσκεψη για το θέμα της ΕΡΤ την Δευτέρα 17 Ιουν όταν η ΕΡΤ έχει κλείσει από την Τρίτη 11 Ιουν; Με έξι μέρες καθυστέρηση δηλαδή;

Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουν ότι εφόσον «περάσει» η άποψη του κ. Σαμαρά θα τεθούν από μόνοι τους στο περιθώριο, θα γίνουν όμηροι του και δεν θα τους κάνει την «τιμή» να τους καλεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την καθιερωμένη «σύσκεψη των πολιτικών Αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση», γιατί θα την στηρίζουν έτσι και αλλιώς;

Παρόλα τα παραπάνω, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ που στηρίζουν την κυβέρνηση της ΝΔ, γνωρίζουν ότι απομακρυνόμενοι από την κυβέρνηση και οδηγώντας την χώρα σε εκλογές το μόνο που θα πετύχουν είναι την εξαφάνισή τους από το πολιτικό σκηνικό, γιατί έπραξαν άλλα από αυτά που έλεγαν;

Γνωρίζουν επίσης ότι αυτή η αλαζονική συμπεριφορά του κ. Σαμαρά μπορεί να στείλει θετικά μηνύματα και να εξαπατήσει απελπισμένους συμπολίτες μας, οι οποίοι θέλουν να κρεμαστούν σε μια ελπίδα ότι, είναι ο «αποφασισμένος» για μεταρρυθμίσεις πρωθυπουργός, που προσπαθεί να αλλάξει την πορεία της Ελλάδας κλπ και αυτοί δεν τον αφήνουν και στο κάτω κάτω της γραφής γιατί να τον αποχωριστούν, όταν ως κυβερνητικοί εταίροι (θεός να τους κάνει!!!) γλύφουν και αυτοί από το κοκαλάκι της εξουσίας, όσο τέλος πάντων τους αφήνει να γλύψουν ο κ. Σαμαράς;

Άρα οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης είναι έτοιμοι να δεχθούν την οποιαδήποτε προσφορά που θα κάνει ο κ. Σαμαράς την Δευτέρα, για να μπορέσουν να κάνουν μια από τις γνωστές θεαματικές «κωλοτούμπες» τους και να πείσουν, όπως πιστεύουν, για μια φορά ακόμα τον λαό ότι, αγωνίζονται για αυτόν και ότι κερδίζουν πράγματα για το καλό του και να συνεχίσουν να γεύονται το σιρόπι της εξουσίας. Και το κάρο της συγκυβέρνησης θα συνεχίσει την πορεία του προς τα τάρταρα.

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 14-6-2013 ]




Η φιέστα σε LIVE STREAMING αποκλειστικά από το Onsports

H αυριανή βραδιά είναι βραδιά Παναθηναϊκού και το κλειστό του ΟΑΚΑ θα λάμψει κατά τη διάρκεια της φιέστας που διοργανώνει η ΚΑΕ, για την κατάκτηση του νταμπλ και την απονομή του πρωταθλήματος.

Το Onsports ........

θα είναι εκεί και αποκλειστικά θα σας προσφέρει LIVE εικόνα και ήχο από τη μεγάλη γιορτή του Παναθηναϊκού, που δεν περιορίζεται στα όρια του μπάσκετ, αφού όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων (γενική είσοδος 3 ευρώ) θα διατεθούν για την ενίσχυση του ερασιτέχνη.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ετοιμάζει ουκ ολίγες εκπλήξεις για τους οπαδούς που αναμένεται να γεμίσουν ασφυκτικά το κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Συντονιστείτε στο onsports.gr την Κυριακή στις 19.30 και δείτε ζωντανά μέσω Live Streaming τη μεγάλη πράσινη γιορτή