Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Τι ανταποδοτικό τέλος πληρώνουν τα μέλη της Ευρωπαϊκης Ενωσης για να έχουν δημόσια τηλεόραση.

Από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο της ΕΡΤ, έχει έρθει ξανά στο προσκήνιο το θέμα του ανταποδοτικού τέλος που πληρώνουμε - μέσω ΔΕΗ - για να έχουμε κρατική τηλεόραση.

Τελος, το οποίο έχει οριστεί στα 51,60 ευρώ ετησίως και ..........

πολλές φορές έχει αποτελέσει αντικείμενο κόντρας, αφού είναι πολλοί εκείνοι που ζητούν να κοπεί.

Το Euronews δημοσίευσε μια ενδιαφέρουσα έρευνα όπου δείχνει τι πληρώνουν τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την τηλεόρασή τους. Οπως θα διαπιστώσετε το ελληνικό ανταποδοτικό τέλος είναι από τα πιο φτηνά στην Ευρώπη. Υπάρχουν, βέβαια, και χώρες, όπως η επίσης ευρισκόμενη σε οικονομική κρίση, όπου οι πολίτες δεν καλούνται να πληρώσουν για την κρατική τηλεόραση

1. ΚΥΠΡΟΣ: Μετά από μια μεγάλη αντιπαράθεση πολιτών και κράτους στις αρχές του 2000, η κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε να σταματήσει το ανταποδοτικό τέλος προς το ΡΙΚ μέσω τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Το κράτος χρηματοδοτεί κάθε χρόνο ένα μικρό ποσό από τον προϋπολογισμό στο ΡΙΚ και στη συνέχεια το ίδιο το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου αναζητεί άλλους πόρους για να καλύψει τα έξοδα του, όπως είναι η διαφήμιση. Αυτό είχε και ως συνέπεια το ΡΙΚ να γίνει αρκετά ανταγωνιστικό με τα ιδιωτικά κυπριακά κανάλια και να παίρνει και ένα υψηλό ποσοστό τηλεθέασης.

2. ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Το ανταποδοτικό τέλος στη Γερμανία είναι 204,35 ευρώ το χρόνο για την τηλεόραση και 66,24 ευρώ για το ραδιόφωνο.

3. ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Στο Ηνωμένο Βασίλειο το ανταποδοτικό τέλος για την έγχρωμη τηλεόραση ανέρχεται στα 164 ευρώ και στα 55 ευρώ για την ασπρόμαυρη.

4. ΣΟΥΗΔΙΑ: Στη Σουηδία το ανταποδοτικό τέλος ανέρχεται στις 2076 κορώνες ή 200 ευρώ το χρόνο

5. ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Στη Φινλανδία το ανταποδοτικό τέλος κυμαίνεται μεταξύ 224.30 και 232.20 ευρώ (ανάλογα με τις δόσεις αποπληρωμής του ποσού)

6. ΤΣΕΧΙΑ: Το ανταποδοτικό τέλος ανέρχεται στα 56,90 ευρώ

7. ΛΕΤΟΝΙΑ: Στη Λετονία δεν υπάρχει ανταποδοτικό τέλος, αλλά γίνονται συζητήσεις για τη θεσμοθέτησή του.

8. ΠΟΛΩΝΙΑ: Το ανταποδοτικό τέλος στην Πολωνία ανέρχεται στα 53 ευρώ το χρόνο.

9. ΙΣΠΑΝΙΑ: Η Ισπανική δημόσια ραδιοτηλεόραση χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος.

10. ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Το ανταποδοτικό τέλος για το ραδιόφωνο ανέρχεται στα 20,52 ευρώ

11. ΔΑΝΙΑ: Το ανταποδοτικό τέλος στη Δανία ανέρχεται στα 300 ευρώ το χρόνο για την τηλεόραση και τους υπολογιστές με πρόσβαση στο διαδίκτυο ενώ για το ραδιόφωνο 43 ευρώ

12. ΑΥΣΤΡΙΑ: Στην Αυστρία το ανταποδοτικό τέλος ποικίλει από περιοχή σε περιοχή. Ξεκινώντας από 223,32 ευρώ και φθάνοντας τα 279,72 για την τηλεόραση και από 65,52 έως 80,52 για το ραδιόφωνο.

13. ΒΕΛΓΙΟ: Το ανταποδοτικό τέλος στο Βέλγιο ανέρχεται στα 149,67 ευρώ για την τηλεόραση και στα 26,72 ευρώ για το ραδιόφωνο

14. ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Το ανταποδοτικό τέλος στην Ιρλανδία ανέρχεται στα 160 ευρώ το χρόνο.

15. ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: Δεν υπήρξε ποτέ ανταποδοτικό τέλος γιατί το RTL ξεκίνησε ως εμπορικό κανάλι αλλά λειτουργούσε ως δημόσιο σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμά του.

16. ΜΑΛΤΑ: Το ανταποδοτικό τέλος στη Μάλτα ανέρχεται στα 34 ευρώ το χρόνο.

17. ΙΤΑΛΙΑ: Το ανταποδοτικό τέλος στην Ιταλία ανέρχεται στα 106 ευρώ το χρόνο και περιλαμβάνει όχι μόνο τις τηλεοπτικές συσκευές αλλά και τα κινητά, τους υπολογιστές με πρόσβαση στο διαδίκτυο κλπ.

18. ΓΑΛΛΙΑ: Στη Γαλλία το ανταποδοτικό τέλος ανέρχεται στα 116 ευρώ το χρόνο, για όσους δηλώσουν πως έχουν τηλεόραση, ενώ για τα overseas departments στα 74 ευρώ το χρόνο.

19. ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Η Ολλανδική τηλεόραση χρηματοδοτείται μόνο από το κράτος και τις διαφημίσεις.

20. ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Η Ουγγρική τηλεόραση χρηματοδοτείται μόνον από το κράτος μέσω της φορολογίας.

21. ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Το ανταποδοτικό τέλος στη Σλοβακία ανέρχεται στα 42 ευρώ το χρόνο.

22. ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Στη Σλοβενία το ανταποδοτικό τέλος ανέρχεται στα 132 ευρώ το χρόνο και αφορά τηλεόραση και ραδιόφωνο, ενώ για το ραδιόφωνο μόνο του 39 ευρώ

23. ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Στη Λιθουανία όπως και στη Λετονία ουδέποτε είχε θεσμοθετηθεί ανταποδοτικό τέλος γιατί οι κρατικές τηλεοράσεις χρηματοδοτούνταν από το κράτος. Τελευταία αναπτύσσεται ευρεία συζήτηση για τη θεσμοθέτηση ανταποδοτικού τέλους.

24. ΕΣΘΟΝΙΑ: ETV, η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Εσθονίας χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος. Δεν έχει ούτε ανταποδοτικό, ούτε και διαφημίσεις.

25. ΕΛΛΑΔΑ: Στην Ελλάδα από το 2006 το ανταποδοτικό τέλος ανέρχεται στα 51,60 ευρώ το χρόνο.

26. ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Στη Ρουμανία το ανταποδοτικό τέλος ανέρχεται στα 12 ευρώ το χρόνο σε ό,τι αφορά στα νοικοκυριά. Οι μικρές επιχειρήσεις πληρώνουν 45 ευρώ το χρόνο και οι μεγάλες 150 ευρώ το χρόνο. Η Ρουμανική τηλεόραση χρηματοδοτείται επίσης από το κράτος και από τις διαφημίσεις

27. ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: BNT, Η βουλγαρική δημόσια ραδιοτηλεόραση χρηματοδοτείται από το κράτος που καλύπτει το 60% περίπου το προϋπολογισμού της ενώ το υπόλοιπο καλύπτεται από τις διαφημίσεις.

Πηγή: Τι ανταποδοτικό τέλος πληρώνουν τα μέλη της Ευρωπαϊκης Ενωσης για να έχουν δημόσια τηλεόραση | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/110573#ixzz2WCfGBeEG

iefhmerida

Ερχεται πολιτικός σεισμός; Σε πανικό το Μαξίμου. 11% η N.Δ , 2% το ΠΑΣΟΚ , 0,6% Η ΔΗΜΑΡ...

Πολιτικό σεισμό πολλών ρίχτερ πρόκειται να προκαλέσει -αν είναι αληθινή- η ανάρτηση που έκανε στο Facebook η βουλευτής των Aνεξάρτητων Eλλήνων Ραχήλ Μακρή με την οποία μας μεταφέρει τον πανικό που επικρατεί στο μέγαρο Μαξίμου...
Η Ραχήλ Μακρή έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο προσωπικό της........

προφίλ.

"Σοκ στο Μαξίμου από τις νέες δημοσκοπήσεις 11% EINAI ΠIA H N.Δ, 2% ΤΟ ΠΑΣΟΚ, 0,6% Η ΔΗΜΑΡ

Σε οδυνηρή ήττα -τουλάχιστον δημοσκοπικά- φαίνεται πως εξελίσσεται η υπόθεση της ΕΡΤ για την κυβέρνηση Σαμαρά.

Στο Μαξίμου δεν έκρυβαν την έκπληξή τους από την αντίδραση του κόσμου στο θέμα της δημόσιας τηλεόρασης, καθώς όλοι στο επιτελείο του Α. Σαμαρά πίστευαν πως η πλειοψηφία των πολιτών θα ήταν στη λογική «καλά τους έκανε».

Οι πληροφορίες από δημοσκοπικές εταιρείες που φτάνουν στο κυβερνητικό επιτελείο δείχνουν καταβαράθρωση των ποσοστών της ΝΔ, ενώ η πλειοψηφία των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει «λάθος» το κλείσιμο της ΕΡΤ."

Αν είναι πραγματικά αυτά ο Σαμαράς ΗΔΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ με το πραξικόπημα που εκανε με την ΕΡΤ. Αντε και εις κατώτερα

Δείτε την δημοσίευση της Ραχήλ Μακρή (κλίκ στην εικόνα)



ΕΚΤΑΚΤΟ. Φωτιά στο Νήσος Μύκονος.

Αγωνία για 248 επιβάτες

Φωτιά ξέσπασε στο επιβατηγό-οχηματαγωγό «νήσος Μύκονος», το οποίο απέπλευσε στις 12:00 από το λιμάνι του Πειραιά για την Σάμο με 248 άτομα επιβάτες και πλήρωμα.

Οι πρώτες ..........

πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε από τη τσιμινιέρα (φουγάρο) του πλοίου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό το πλοίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται μεταξύ Ευδήλου και Σάμου. Στο σημείο σπεύδουν πλοιάρια του Λιμενικού και ιδιώτες από Ικαρία και Σάμο. Ωστόσο, η κατάσταση αυτή την ώρα αντιμετωπίζεται από το πλήρωμα του πλοίου.

newsbomb

Υπάρχει αυτή η παράγραφος στο μνημόνιο;

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Τα υπέρ και τα κατά επιχειρήματα αναφορικά με το ‘λουκέτο’ στην ΕΡΤ είναι πολλά όπως πολλοί είναι και αυτοί που επικροτούν και οι άλλοι που επικρίνουν την συγκεκριμένη απόφαση και την εφαρμογή της.

Και, φυσικά, πολλά λέγονται και ακόμη περισσότερα ......

ΔΕΝ λέγονται σε ότι αφορά τις συνεννοήσεις των 3 ‘Συν-Πρωθυπουργών’ μας, κκ Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη.
Επειδή έγινα πρόσφατα δέκτης της παραγράφου (από την σελίδα 82 του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ) που παραθέτω εδώ θα παρακαλέσω τους φίλους του blog να πληροφορήσουν και εμένα και όλους τους αναγνώστες εάν μπορούν να πιστοποιήσουν την ‘αυθεντικότητα’ της παραγράφου.
Εάν είναι ‘αυθεντική’ ΔΕΝ χρειάζεται να συνεχίσουν να μας ‘παραμυθιάζουν’ οι Συν-Κυβερνώντες στην εγχώρια τρόικα και τα επιτελεία τους. Και δεν χρειάζεται να ανησυχούμε πολύ για το τί θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στη συνάντηση των τριών Αρχηγών!

Πόθεν προκύπτει ‘παρεξήγηση’ μεταξύ των 3 Αρχηγών και πού μπορεί να στηριχθεί ‘πτώση της Κυβέρνησης’ και προσφυγή στις κάλπες όταν όπως φαίνεται οι ‘δεσμεύσεις’ προ-υπήρχαν και ΔΕΝ προέκυψαν στα ξαφνικά;

Υπάρχει το σημείο τριβής που λέγεται ‘άκομψη’ εφαρμογή μιας ειλημμένης απόφασης αλλά αυτό ΔΕΝ ΡΙΧΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ στην Ελλάδα των τροϊκανών…
Εάν δεν είναι ‘αυθεντική’ θα ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη δημοσίως που την έφερα στην προσοχή του blog και των αναγνωστών του.



Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την τετάρτη 19 Ιουνίου και ώρα 19:30 η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.

Στην πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος της Οικονομικής επιτροπής Ευστθιος Ανδρινόπουλος περιλαμβάνονται για συζήτηση και λήψη απόφασης τα παρακάτω θέματα:


1) Προέλεγχος Απολογισμού Εσόδων – Εξόδων τέως Δήμου Κυπαρισσίας, οικ. έτους 2010.

2) Προέλεγχος Απολογισμού Εσόδων – Εξόδων Δημοτικού Ξενώνα–Λαογραφικού Μουσείου Αρμενιών (ΝΠΔΔ) τέως Δήμου Κυπαρισσίας, οικ. έτους 2010.

3) Έγκριση ή μη πρακτικών του επαναληπτικού τακτικού διαγωνισμού για την ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων στη Δ.Ε. Αετού, Δ.Ε. Αυλώνος, Δ.Ε. Τριπύλης, καθώς
και του καθαρισμού Λαϊκής Αγοράς Τ.Κ. Κοπανακίου.

4) Ορισμός δικηγόρου για γνωμοδότηση σχετικά με την αποζημίωση του κ. Μπούσουλα Γρηγορίου του Δημητρίου.

5) Ορισμός δικηγόρου για γνωμοδότηση σχετικά με την αφαίρεση ή όχι άδειας λειτουργίας καταστήματος του Μυλωνά Ιωάννη του Σταύρου, στην περιοχή «Μαραθόπολη», Δ.Ε. Γαργαλιάνων.

6) Καθορισμός όρων ανοικτού, δημόσιου, τακτικού διαγωνισμού για την προμήθεια υγρών καυσίμων για το έτος 2013.

7) Έγκριση ανάληψης δαπανών και ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας, οικ έτους 2013.

Χαιρετισμός Αλευρά για την παγκόσμια μέρα του Εθελοντή Αιμοδότη.

Η 14η Ιουνίου καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη και είναι μια συμβολική μέρα - κίνητρο για όλους μας, καθώς εμπεριέχει ένα βαθύτατο κοινωνικό μήνυμα.

Οι εθελοντές αιμοδότες εκπληρώνουν ......

καθημερινά ύψιστη αποστολή αλληλεγγύης και ανθρωπιάς και αποτελούν για την κοινωνία ζωντανά παραδείγματα προς μίμηση. Προβάλλουν έτσι τον αλτρουισμό, προσφέροντας στον πάσχοντα συνάνθρωπό τους ένα πολύτιμο αγαθό, το αίμα τους.

Πρέπει λοιπόν να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους χωρίς φόβο και προκατάληψη ,ανεξαρτήτως ηλικίας ,φύλου ή κοινωνικής θέσης, ενισχύοντας την ενημέρωση του κόσμου για την τεράστια σημασία που έχει για το κοινωνικό σύνολο μια τέτοια ανιδιοτελής προσφορά .
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας είναι συμπαραστάτης και αρωγός στο έργο των Συλλόγων Αιμοδοτών, στηρίζοντας τις δράσεις τους μέσα από τις δομές της.
Γιατί η εθελοντική αυτή προσφορά αποτελεί μέρος της παιδείας και του πολιτισμού μιας χώρας .Βοηθά τον κάθε άνθρωπο να αναπτύξει κρυμμένες ικανότητες και να αναγνωρίσει δυνατότητες, μέσα σε ένα πνεύμα αλληλοϋποστήριξης, προάγοντας έτσι την κοινωνία.

Άρχισαν τα όργανα στην ΝΔ ...από την Ηλεία

Μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στην ΕΡΤ ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης εξέφρασε την διαφωνία του με την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να κλείσει αιφνιδιαστικά την ΕΡΤ.

"Δεν συμφωνώ ........

με τη διαδικασία του "μαύρου" πόσο μάλλον όταν δεν είχαν εξαντληθεί τα περιθώρια διαλόγου.

Εγώ θέλω να εκπέμπει η ΕΡΤ αν είναι δυνατόν και από τη Δευτέρα μετά την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Στην χώρα πρέπει να υπάρχει πολιτική ηρεμία και οτιδήποτε την διαταράσσει κάνει κακό στην οικονομία και στην χώρα", υποστήριξε ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ

patris News

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Εγιναν "κουμούτσα" για την ΕΡΤ. Ενταση και φωνές στην αίθουσα [ VIDEO ]

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Ένταση και φωνές υπήρξαν χθες βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας καθώς μετά το πέρας της τακτικής συνεδρίασης ξεκίνησαν ......

να συζητήσουν τα δύθο προ ημερησίας διάταξης θέματα που είχε θέσει -και είχαν γίνει αποδεκτά- ο Επικεφαλής της Ελασσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σαράντος Κουκούμης για ψήφισμα εναντίον του κλεισίματος της ΕΡΤ αλλά και για το ψήφισμα για άρση άδειας πραγματοποίησης Φεστιβάλ Χρυσής Αυγής στο Λιμενικό Πάρκο Καλαμάτας στις 3-4 Αυγούστου 2013..

Ο Σαράντος Κουκούμης ανέγνωσε ένα σχέδιο ψηφίσματος με το οποίο συμφώνησε απόλυτα η ομάδα της μείζονος αντιπολίτευσης και κυρ΄λιως ο Δημοτικός Σύμβουλος Θανάσης Πετρόπουλος χαρακτηρίζοντας την όλη αυτή ενέργεια να πέσει μαύρο στις οθόνες της τηλεοράσεων ως πραξικόπημα. Λέξη την οποία η πλευρά της συμπολίτευσης δεν αποδεχόταν.
Τα πνεύματα οξύνθηκαν αρκετά, με τον Θανάση Πετρόπουλο να λέει οτι αν δεν συμπεριληφθεί η λέξη "πραξικόπημα" τότε να βγουν δυο ψηφίσματα και απο εκεί ξεκίνησε μια έντονη λογομαχία ανάμεσα σε Πετρόπουλο, Βασιλόπουλο, Δεληγιάννη, Μπασδάνη, Κόλλια.

Λίγο πριν την διακοπή της συνεδρίασης ζητήθηκε έντονα από πολίτες προσκείμενους στο ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ να συζητηθεί και το ψήφισμα για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα.
Την ίδια στιγμή οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης αποχώρησαν από την συνεδρίαση κάνοντας την κ. Μαραβελή να ωρύεται μέσα στην αίθουσα ενώ υπήρξε και φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στην πρώην υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Μαραβελή και την Βιβή Παντελάκη.



Συνέχιση χθεσινής Διακοπήσας συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας

Συνεχίζεται την Τετάρτη 19 Ιουνίου και ώρα 20:30 η χθεσινοβραδινή διακοπήσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας με δυο υπολοιπόμενα θέματα που είχαν τεθεί ΕΚΤΟΣ ημερήσιας διάταξης:.........

1. Έκδοση ψηφίσματος για το κλείσιμο της ΕΡΤ ΑΕ.
2. Έκδοση ψηφίσματος για άρση άδειας πραγματοποίησης Φεστιβάλ Χρυσής Αυγής στο Λιμενικό Πάρκο Καλαμάτας στις 3-4 Αυγούστου 2013


Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Ζήτησαν παρέμβαση να μην κλείσει η ΔΕΗ Φιλιατρών [ VIDEO ]

Πριν λόγο καιρό το Φιλιατρά News φιλοξένησε ρεπορτάζ σχετικά με την ΔΕΗ Φιλιατρών (κλίκ) και το λουκέτο που μεθοδεύουν κάποια στελέχη της έχοντας πλήρη άγνοια της περιοχής που καλύπτει ακόμα και στον χάρτη. Πόσο μάλλον στην πραγματικότητα.

Χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας ο Δημοτικός ..........

Σύμβουλος της συμπολίτευσης κ. Ιωάννης Μερκούρης ζήτησε και συζητήθηκε προ ημερησίας διάταξης θέμα που αφορά την ΔΕΗ Φιλιατρών καθώς όπως είπε ότι οι ημέρες είσπραξης λογαριασμών της ΔΕΗ θα περιορισμού σε δυο την εβδομάδα καθώς η επιχείρηση έχει προγραμματίσει να κλείσει το ταμείο στα Φιλιατρά.
Όπως αποκάλυψε ο Υπάλληλος της ΔΕΗ κ. Πέτρος Πετρόπουλος -επιβεβαιώνοντας στον απόλυτο βαθμό το ρεπορτάζ μας προ ημερών- θα δημιουργηθεί μείζον θέμα με την είσπραξη λογαριασμών καθώς οι πληρωμές από πράκτορες στην περιοχή περνάνε από το ταμείο της ΔΕΗ τις πληρωμές των λογαριασμών των πολιτών.
Αποκάλυψε στο σώμα ότι έχουν μείνει δυο υπάλληλοι καθώς η κοπέλα που υπήρχε με οκτάμηνη σύμβαση για την είσπραξη των λογαριασμών έχει φύγει από τον Μάρτιο και όλο το βάρος έχει πέσει στους δυο υπαλλήλους ενω η διοίκηση δεν προτίθεται να πάρει κάποιο 8μηνο ή έστω να αποσπάσει κάποιον υπάλληλο.

Ζητήθηκε από το Δημοτικό συμβούλιο να εκδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας για το θέμα της ΔΕΗ καθώς πρόκειται για μείζον θέμα το οποίο θα δημιουργήσει θέμα και με το σχεδιαζόμενο κλείσιμο και της τεχνικής Υπηρεσίας.

Από το Δημοτικό Συμβούλιο έγινε αποδεκτή η πρόταση και το ψήφισμα θα αποσταλεί στην διοίκηση της εταιρίας προκειμένου να πιέσουν ώστε να δωθεί λύση στο πρόβλημα που πάει να δημιουργηθεί.



Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Συμμετοχή της Αιμοδοσίας στον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας για τους εθελοντές αιμοδότες.

Το τμήμα Αιμοδοσίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας συμμετέχει με χαρά και υπερηφάνεια στον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας για τους εθελοντές αιμοδότες.

Τιμάμε όλους........

εκείνους τους συμπολίτες μας που καθημερινά προσέρχονται στο τμήμα Αιμοδοσίας ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ και προσφέρουν αίμα, δηλαδή ζωή σε όσους έχουν ανάγκη !
Με την ευκαιρία του εορτασμού θεωρούμε σκόπιμο να ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία για τη δραστηριότητα του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείού μας που επί 25 χρόνια υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση της Διευθύντριας κας Καλοφωλιά Αναστασίας και με την συμπαράσταση του Επιμελητού κου Χυδεριώτη Σταύρου και των Νοσηλευτριών κυριών Καπράλου Μαρίας, Νικολοπούλου Δήμητρας, Σελούλη Κανέλας έχουν οργανώσει μια από τις καλύτερες μονάδες Αιμοδοσίας στη Χώρα μας που λειτουργεί βάσει των οδηγιών του Συμβουλίου της Ευρώπης .
Συγκεκριμένα για το 2012 :

Α. Οργανώθηκαν αιμοληψίες στα εξής μέρη :
1. ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ Κυπαρισσίας
2. Costa Navarino 2 φορές
3. Πολιτιστικός Σύλλογος Αγαλιανής
4. Πολιτιστικός Σύλλογος Περδικονερίου
5. Ιερός Ναός Μ. Σωτήρος Μαράθου 2 φορές
6. Ιερός Ναός Αγ. Ιωάννου Φιλιατρών
7. Πολιτιστικός Σύλλογος Δημοτών του Δημ. Διαμ. Γαργαλιάνων 2 φορές
8. Αθλητικός Σύλλογος Καλού Νερού
9. Πολιτιστικός Σύλλογος στη Φιγαλεία 2 φορές

Β. Οι αιμοδότες έφτασαν για πρώτη φορά στους 907 ! (αύξηση 30% την τελευταία τριετία)

Γ. Στο Νοσοκομείο διατέθηκαν 604 μονάδες αίματος και εστάλησαν σε άλλα Νοσοκομεία 405 μονάδες αίματος και 170 μονάδες πρόσφατο κατεψυγμένο πλάσμα, εδόθησαν σε άλλα Νοσοκομεία.

Όλοι πια το γνωρίζουν. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες μόνο ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη μας έχουν απομείνει για τη σωτηρία του λαού μας. Οι εθελοντές αιμοδότες (25 σύλλογοι, σωματεία, σχολεία, εκκλησία και μεμονωμένοι πολίτες) μας δείχνουν το δρόμο !
Τους τιμούμε, τους ευχαριστούμε, είμαστε ευγνώμονες .

Ο Αναπληρωτής Διοικητής

Πάνος Μπόζος