Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Στην Καλαμάτα ο Πασχάλης Τερζής

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ
H επιστροφή
Ο Πασχάλης Τερζής μετά από 4 χρόνια απουσίας,
επιστρέφει σε μια βόλτα ανά την Ελλάδα για πρώτη φορά
με 7 καλοκαιρινές συναυλίες

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Είναι από τους .........

δημοφιλέστερους και πιο αγαπητούς λαϊκούς ερμηνευτές όλων των εποχών. Κορυφαίος της σύγχρονης εποχής στέκεται ισάξια δίπλα στα διαχρονικά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου. Η χαρισματική φωνή του, η ποιότητα των τραγουδιών του και η αυθεντικότητα της προσωπικότητάς του τον έχουν καθιερώσει στην κορυφή του λαϊκού τραγουδιού.
Στα 35 χρόνια της πλούσιας καριέρας του στο ελληνικό τραγούδι, με 10 πλατινένιους και 6 χρυσούς δίσκους και με τις τεράστιες επιτυχίες στο ενεργητικό του, ο Πασχάλης Τερζής με τη γλυκιά μελαγχολία στο βλέμμα, αλλά και με τον καημό που κρύβουν τα τραγούδια του, αποθεώνεται σε κάθε του εμφάνιση και μας ξεσηκώνει να τραγουδάμε δυνατά και να διασκεδάζουμε.
Πέρα όμως από τις πωλήσεις των δίσκων του και την απήχηση των τραγουδιών του ο Πασχάλης Τερζής αγαπήθηκε από το κοινό για τη μεστή και επιβλητική παρουσία του επί σκηνής. Tέσσερα χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση ο Πασχάλης Τερζής επιστρέφει με τη χαρισματική φωνή του, σε μια βόλτα ανά την Ελλάδα, για πρώτη φορά, με 7 μοναδικές συναυλίες που θα χαρίσουν στο κοινό δυνατές συγκινήσεις!

10 Ιουλίου – Δημοτικό Στάδιο, Καλαμάτα
Τιμή εισιτηρίου:15 €
Ώρα έναρξης: 21:30

Προπώληση εισιτηρίων:


ΦΙΛΙΑΤΡΑ: G SQUARE-D & NET ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ & ΥΙΟΣ INTERNET CAFE Αρχή Πεζόδρομου Φιλιατρών.

 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, Αριστομένους 33, Καλαμάτα
ΑΕΡΙΚΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ, Στοά Λόντου, Καλαμάτα
SANTE LINGERIE, Κανάρη 13, Καλαμάτα
MOVIES VIDEO CLUB, Φαρών & Ευριπίδου 23,
ΑΙΓΛΗ ΚΑΦΕ, Παραλία Καλαμάτας
ΚΡΙΝΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ, κ.πλατεία, Πύλος
ΗΛΕΚΤΡΑΓΟΡΑ ΓΕΩΡΓ.ΚΛΕΦΤΟΓΙΑΝΝΗΣ, Μελιγαλά
KONG BEACH BAR, Παραλία Καλογριάς, Στούπα


Διαθεσιμότητα: Τι προβλέπει η διάταξη για τα τρία πλασματικά έτη

Τη ρύθμιση που προανήγγειλε η aftodioikisi.gr, σύμφωνα με την οποία οι δημόσιοι υπάλληλοι που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, μπορούν να αναγνωρίσουν έως τρία χρόνια ως πλασματικό χρόνοπεριέλαβε στις συμπληρωματικές διατάξεις για το σχέδιο νόμου «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις», που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα και έθεσε σε διαβούλευση το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, η διάταξη, που αφορά την αναγνώριση πλασματικού χρόνου, αναφέρει:.......

1. Οι υπάλληλοι της υποπαραγράφου Ζ.2.1 του ν. 4093/2012, οι οποίοι συνταξιοδοτούνται με βάση τις συνταξιοδοτικές διατάξεις του Δημοσίου και τίθενται σε διαθεσιμότητα, μπορούν είτε να αναγνωρίσουν πλασματικό χρόνο, που δεν θα υπερβαίνει τα τρία έτη και έως τη συμπλήρωση των κατά περίπτωση απαιτούμενων προϋποθέσεων για την άμεση καταβολή κύριας και επικουρικής σύνταξης, μερίσματος και εφάπαξ βοηθήματος από το Δημόσιο και τους αντίστοιχους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, είτε να εισπράξουν τις αποδοχές διαθεσιμότητας έως τη λήξη αυτής και να αναγνωρίσουν πλασματικό χρόνο που δεν θα υπερβαίνει τα δύο έτη, εφόσον υποβάλουν αίτηση παραίτησης από την Υπηρεσία, εντός ενός μηνός από την ημερομηνία που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

2. Για την αναγνώριση του ανωτέρω χρόνου δεν λαμβάνονται υπόψη, όσον αφορά την κύρια σύνταξη, οι διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 17 του ν. 3865/2010 (Α 120) και όσον αφορά την επικουρική σύνταξη, οι διατάξεις του άρθρου 40 του ν. 3996/2011, όπως ισχύουν.

3. Ο ανωτέρω πλασματικός χρόνος λαμβάνεται υπόψη μόνο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος για κύρια και επικουρική σύνταξη, μέρισμα και εφάπαξ βοήθημα.

4. Για την αναγνώριση του εν λόγω χρόνου, κατά το μέρος που αφορά την κύρια σύνταξη του Δημοσίου, εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις του δευτέρου και τρίτου εδαφίου της παρ. 2 του άρθρου 17 του ν. 2084/1992 (Α 165), και κατά το μέρος που αφορά την επικουρική σύνταξη, το μέρισμα και το εφάπαξ βοήθημα των αντιστοίχων φορέων, καταβάλλονται εκ μέρους του ασφαλισμένου υπαλλήλου οι προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές ασφαλισμένου και εργοδότη. Οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται επί των συνταξίμων αποδοχών, όπως αυτές ισχύουν κατά περίπτωση, λαμβανομένων υπόψη και των διατάξεων της περ. α” της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 4024/2011.

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Πέμπτη 13 Ιουνίου και ωρα 19:00 η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Στην πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος της Οικονομικής επιτροπής Ευστάθιος Ανδρινόπουλος περιλαμβανονται για συζήτησ και ληψη απόφασης τα παρακάτω θέματα:

1) Ανάθεση του χειρισμού υποθέσεων που αφορούν τις διαταχθείσες σε βάρος του Αντιδημάρχου Ευσταθίου Ανδρινόπουλου προκαταρκτικές εξετάσεις (Αριθ.Βιβλίου Μηνύσεων Β2012/217, Β12/179, ΒΦ12/5 & Β2012/216).

2) Έγκριση της αριθ. 289/2013 αποφάσεως Δημάρχου, σχετικά με προμήθεια ειδών οδοσήμανσης στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων.

3) Λήψη ή μη ένδικων μέσων επί Διαταγής Πληρωμής της Ομόρρυθμης Εταιρείας «ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» με το διακριτικό τίτλο «ΑΕΛΙΟΣ» κατά του Δήμου Τριφυλίας.

4) Έγκριση πρακτικού της δημοπρασίας για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού - παραλίας στο Δήμο Τριφυλίας, για εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής.

5) Έγκριση πρακτικού της δημοπρασίας για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού - παραλίας στο Δήμο Τριφυλίας για εκμίσθωση ομπρελών – ξαπλωστρών στην περιοχή «Αι Λαγούδι», Δ.Κ. Κυπαρισσίας.

6) Απευθείας ανάθεση του έργου «Κατασκευή ράμπας πρόσβασης στην παραλία “Στόμιο”, Δ.Ε. Φιλιατρών».


Ψάρι τύπου Λαγοκέφαλος ψαρεύτηκε στην Μεθώνη

Την 5η Ιουνίου 2013, στην περιοχή της Μεθώνης αλιεύτηκε ψάρι που ανήκει στην οικογένεια Tetraodontidae. Το ψάρι αφού εξετάστηκε πρώτα από το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Μεσσηνίας, απεστάλθηκε στο ΕΛΚΕΘΕ για περαιτέρω έλεγχο.
Από τους σχετικούς ελέγχους προέκυψε ότι το ψάρι που.........

αλιεύτηκε είναι το Sphoeroides pachygaster (κοινή ονομασία στην περιοχή: μπάλα).

Το Sphoeroides pachygaster όπως και το Lagocephalus sceleratus (λαγοκέφαλος) ανήκουν στην ίδια οικογένεια (Tetraodontidae). Όλα τα άτομα της οικογένειας Tetraodontidae, όπως είναι γνωστό από τη βιβλιογραφία, είναι τοξικά λόγω της παρουσίας της νευροτοξίνης Tetrodotoxin (TTX) στον οργανισμό τους και γι’ αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση τους από τον άνθρωπο.

Παρακαλούμε τους αλιείς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στα είδη που αλιεύουν, να ενημερώνουν τις Λιμενικές Αρχές και τo Tμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας, προσκομίζοντας ταυτόχρονα δείγματα, σε περίπτωση που αλιεύσουν οποιοδήποτε ψάρι το οποίο δεν είναι συνηθισμένο στις περιοχές που δραστηριοποιούνται.

Μας αποδεκατίζει ο καρκίνος!...

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Έχασε χτες τη μάχη με την ‘επάρατο’ ο πολυβραβευμένος Σκωτσέζος λογοτέχνης Ιαν Μπανκς δυο μόνο μήνες μετά την διαπίστωση ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο καρκίνου. Η ανακοίνωση ότι το 2010 ΕΝΑΣ στους ΔΥΟ Βρετανούς θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον καρκίνο που θα κόψει το νήμα της ζωής στο 40% των καρκινοπαθών ήρθε μερικές μέρες μετά την είδηση της διπλής μαστεκτομής που είχε η ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί.

Καθώς πολλοί συμπατριώτες μας ήδη βιώνουν το ‘τελικό στάδιο’ ........

καρκίνου και οι οικογένειές τους βρίσκονται σε απόγνωση καταθέτω σήμερα στα αγαπημένα μας blogs μερικές σκέψεις ελπίζοντας να φανούν χρήσιμες σε όσους αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.
Είναι πικρή η διαπίστωση ότι καμιά κοινωνία δεν προετοιμάζει τα άτομα για τις ψυχοκοινωνικές διαστάσεις του τραγικού ρόλου του καρκινοπαθούς τελικού σταδίου μολονότι μέσα στις επόμενες δεκαετίες 20-25% Ελλήνων και άλλων Ευρωπαίων θα πεθάνουν από κάποια ανίατη μορφή καρκίνου.
Σε μια σχηματική παράσταση καρκινοπαθών τελικού σταδίου, συγγενών τους και μελών του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού διαπιστώνουμε ότι:
- στο κέντρο ομόκεντρων κύκλων βρίσκεται το άτομο, στην περιφέρεια βρίσκονται, ανάλογα με το βαθμό συγγένειας και το βαθμό "ταύτισης" οι συγγενείς και,
- στην ίδια βιωματική θέση με τον καρκινοπαθή, σε μια άλλη σειρά ομόκεντρων κύκλων, βρίσκονται θεράποντες ιατροί και νοσηλεύτριες που φροντίζουν το άτομο.
Συγγενείς και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό καθημερινά επιστρατεύουν συγκεκριμένους μηχανισμούς άμυνας του "εγώ" για τη δική τους ομαλή επιβίωση και διατήρηση ψυχικής ισορροπίας όπως κάνουν και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας στήριξης του ασθενούς.

Ερευνητικές προσπάθειες έχουν αναδείξει το γεγονός ότι ο ίδιος ο ασθενής από την στιγμή που θα μάθει ή θα διαισθανθεί ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο ενός καρκίνου βιώνει τρία επίπεδα συναισθηματικών αντιδράσεων :

Το πρώτο, είναι σύντομο, χαρακτηρίζεται από σοκ, φόβο και κατάθλιψη. Στη μετωπική αντιπαράθεση με την σκληρή πραγματικότητα ότι "εδώ τελειώνει το ταξίδι " στη γή η δημιουργία τέτοιων συναισθηματικών αντιδράσεων είναι εύλογη για κάθε άνθρωπο .

Στο δεύτερο εναλλάσσονται συναισθήματα άρνησης της πραγματικότητας και θρήνου και μαζί σπασμωδική συμπεριφορά "προγραμματισμού" των τελικών φάσεων της ζωής του ατόμου ή ακόμη και φρενήρης δραστηριοποίηση και ενεργητικότητα χωρίς όμως ουσιαστικό στόχο ή και νόημα. Ο μηχανισμός άμυνας του "εγώ" όπως αυτός της άρνησης της πραγματικότητας ενεργοποιείται για να μετριασθεί το σοκ της πιο σκληρής από όλες τις πραγματικότητες που αντιμετωπίζουμε οι άνθρωποι καθημερινά - ότι είμαστε εφήμερα όντα - ότι μας κατατρέχει η άδικη μοίρας που επικεντρώνεται στο δραματικό γεγονός του προσωπικού μας θανάτου.

Στο τρίτο έρχεται η αποδοχή του επερχόμενου μοιραίου και μαζί μια εμφανής προθυμία και υπακοή του ατόμου στη θεραπευτική αγωγή και στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Πολλά άτομα στο στάδιο αυτό συμπεριφέρονται ως "υπάκουα και φρόνιμα παιδιά" μια ιδιότυπη πραγματικότητα που με την ποιητική άδεια της ψυχοδυναμικής ερμηνευτικής ανάλυσης θα μπορούσε να θεωρηθεί ως έκφραση τελικής ελπίδας ότι "εφόσον είμεθα υπάκουοι ίσως υπάρξει κάποια αμοιβή, γιατί όχι και με την μορφή της σωτηρίας από κάποιο θαυματουργό φάρμακο που μπορεί να προκύψει την τελευταία στιγμή προλαβαίνοντας το μοιραίο.” Η ελπίδα, πάντοτε, πεθαίνει τελευταία....

Στην αντιμετώπιση του μοιραίου η Dr Kubler-Ross διαφοροποίησε τα ακόλουθα πέντε στάδια ψυχοσυναισθηματικών αντιδράσεων που είναι :
1] η άρνηση, 2] ο θυμός, 3] η συναλλαγή, 4] η κατάθλιψη και 5] η αποδοχή.

Τα πέντε στάδια δεν έρχονται πάντοτε και σε όλους με την παραπάνω σειρά ενώ για πολλά άτομα το συναισθηματικό φάσμα έχει και άλλες αντιδράσεις όπως την απάθεια, τον φόβο, την αιφνίδια διαχυτικότητα και την έκφραση αγάπης προς τους γύρω αλλά και αποκάλυψη εντυπωσιακών και άγνωστων πτυχών της προσωπικότητας του ατόμου όπου συχνά συμβαίνει να πρυτανεύουν και κάποιες ισχυρές δόσεις καλόγουστου χιούμορ. Το άγχος του θανάτου φαίνεται να παίρνει τρείς αρκετά συγκεκριμένες μορφές στη διάρκεια του τελικού σταδίου της ανίατης ασθένειας που είναι, συγκεκριμένα: η αλλοτρίωση, ο εκμηδενισμός και η αίσθηση της επικινδυνότητας .
Η αλλοτρίωση χαρακτηρίζεται από συναισθήματα, απομόνωσης, εγκατάλειψης και την αίσθηση ότι η αντικειμενική πραγματικότητα αποσυντίθεται δραματικά άτομο αλλοτριωμένο αισθάνεται αποξενωμένο και παραπονείται για εγκατάλειψη ακόμη και όταν δίπλα του στο θάλαμο του Νοσοκομείου βρίσκονται συνεχώς συγγενείς του.
Ο εκμηδενισμός αφορά στο άγχος της ανυπαρξίας καθώς με το θάνατο το άτομο παύει να υπάρχει ανάγεται στο τίποτε. Ο κόσμος, τα πρόσωπα και τα αντικείμενα που στην ολότητά τους συνθέτουν την αντικειμενική πραγματικότητα θα συνεχίσουν να υπάρχουν όταν ο ασθενής του τελικού σταδίου θα πάψει να υπάρχει.
Η επικινδυνότητα συνδυάζει τα συναισθήματα φόβου και θυμού στην υποκειμενική διαπίστωση του ατόμου πως μολονότι η ζωή του είναι σε άμεσο κίνδυνο αυτό παραμένει ευάλωτο και καταστρέψιμο χωρίς προστασία ακόμη και από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που είναι ταγμένο να διαφυλάξει, να σώσει ζωές αποτρέποντας με τα μέσα και τις γνώσεις που διαθέτει τον κίνδυνο του θανάτου.

Ο ρόλος της ομάδας στήριξης

Στο τελικό στάδιο η ομάδα ψυχοκοινωνικής στήριξης των ασθενών και συγγενικών τους προσφέρει χρήσιμες υπηρεσίες και συγκεκριμένα:
- στο άτομο βοηθώντας το να φτάσει στο τέλος της ζωής του, να αντιμετωπίσει το θάνατό του με μια αίσθηση αξιοπρέπειας. Η αναδρομή στο παρελθόν του ατόμου βοηθά σε σημαντικό βαθμό όπως επιβεβαιώνουν σχετικές μαρτυρίες.
- στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό καθώς διαπιστωμένα κάποια άτομα της ιατρονοσηλευτικής ομάδας διακατέχονται από συναισθήματα θυμού, ίσως και ανικανότητας, καθώς "χάνουν" τους ασθενείς τους.

Η ομάδα στήριξης μπορεί να βοηθήσει τα μέλη της ιατρονοσηλευτικής ομάδας προσφέροντας ατομική και ομαδική ψυχολογική υποστήριξη. Είναι γνωστό ότι και "οι θεραπευτές χρειάζονται...θεραπεία" σε περιπτώσεις όπου προκύπτουν σημάδια του συνδρόμου "burnout" (δηλαδή επαγγελματικής εξουθένωσης).
Ερευνώντας τις κοινωνιολογικές διαστάσεις του θανάτου βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το γεγονός όταν για οποιονδήποτε ο καρκινοπαθής τελικού σταδίου λόγο δεν πεθάνει "στην ώρα του" τότε μερικοί συγγενείς που βρίσκονται στο στάδιο του πένθους αλλά και κάποια μέλη της ιατρονοσηλευτικής ομάδας δείχνουν συναισθήματα απογοήτευσης συχνά δε ακόμη και θυμού απέναντι στον ασθενή...

- στους συγγενείς βοηθώντας τους να περάσουν όσο πιο ομαλά γίνεται τα στάδια συναισθηματικής αντίδρασης στο θάνατο που είναι τα ακόλουθα πέντε:
1] η προκαταρκτική θλίψη που έρχεται καθώς ανακοινώνεται στους συγγενείς η ανίατη φύση της ασθένειας του ατόμου μολονότι ο θάνατος βρίσκεται ακόμη "μακριά",
2] το πένθος, όπου ο επερχόμενος θάνατος αντιμετωπίζεται αρχικά με άρνηση, στη συνέχεια με κλάμα. Υπάρχουν και άτομα που δείχνουν στωικότητα στο πένθος αλλά η έλλειψη δακρύων δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως περίπτωση ψυχρής αδιαφορίας.
3] Η κατάθλιψη που εμφανίζεται με αποδιοργάνωση της συμπεριφοράς του ατόμου, αϋπνίες και μείωση κοινωνικών, συναισθηματικών και επαγγελματικών του ενδιαφερόντων.
4] Το συναίσθημα της μοναξιάς με όλα όσα σε υποκειμενικό επίπεδο συνεπάγεται αυτή έρχεται στους συγγενείς λίγες μέρες ή εβδομάδες μετά τον θάνατο και την ακολουθούν έντονα συναισθήματα εγκατάλειψης, άγχους, απόρριψης και συχνά απόγνωσης.
5] Η ανακούφιση και ο τερματισμός του πένθους έρχονται αργά στους συγγενείς όπως απαιτεί και η συχνά επαναλαμβανόμενη από συγγενικά πρόσωπα του καρκινοπαθούς τελικού σταδίου επίκληση που συνοψίζεται στην φράση "ας τον αναπαύσει ο Θεός από το μαρτύριό του...ώστε να αναπαυθούμε και εμείς από τον ψυχικό μας πόνο..."

Φιλιατρά: Πρόσκληση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου για καλοκαιρινή γιορτή




Ρευστότητα και αβεβαιότητα στο δήμο Τριφυλίας ένα χρόνο πριν τις εκλογές.

Ρευστότητα και αβεβαιότητα επικρατεί στο πολιτικό και αυτοδιοικητικό σκηνικό του δήμου Τριφυλίας λιγότερο από ένα χρόνο πριν από τις δημοτικές εκλογές.
Κανένας, δε μπορεί να προβλέψει, να εκτιμήσει με ασφάλεια ή να πει με βεβαιότητα πώς θα διαμορφωθεί το σκηνικό εν όψει των εκλογών, οι οποίες θα διεξαχθούν - κανονικά - σε 1 περίπου χρόνο, το Μάιο του 2014, μαζί με τις Ευρωεκλογές.

Αν και το ΠΑΣΟΚ .....

επιθυμούσε διακαώς την παράταση της θητείας των σημερινών δημοτικών (και περιφερειακών) Αρχών και μετάθεση της ημερομηνίας των εκλογών, τόσο η ΝΔ με δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη όσο και η ΔΗΜ.ΑΡ. με δηλώσεις του προέδρου της Φώτη Κουβέλη έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στην ώρα τους, το Μάιο του 2014. Δεν είναι σίγουρο, ωστόσο, το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα διεξαχθούν οι εκλογές, καθώς είναι γνωστή η πρόταση - θέση, που δημόσια και σε ανύποπτο χρόνο, κατάθεσε ο υπουργός Εσωτερικών για ενιαία ψηφοδέλτια υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών και ενιαία για δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους. Πρόταση η οποία έχει τύχει ευρείας αποδοχής από την κοινωνία και κερδίζει συνεχώς πόντους, αλλά συναντά - για την ώρα - αντιδράσεις κυρίως από το ΠΑΣΟΚ και δευτερευόντως από τη ΔΗΜ.ΑΡ. και δημάρχους, για προφανείς λόγους πολιτικών και κομματικών σκοπιμοτήτων που έχουν να κάνουν με θέσεις και αξιώματα για το «μέλλον» των αυτοδιοικητικών στελεχών τους, για τα κόμματα, και των ιδίων, για τους δημάρχους τους. Στο δήμο Τριφυλίας τα δεδομένα, αυτή τη στιγμή έχουν ως εξής:

1) Δήμαρχος είναι ο Κώστας Κόλλιας, που εξελέγη με τη στήριξη της ΝΔ. Στη δημοτική του παράταξη και το συνδυασμό του υπάρχουν προβλήματα συνοχής και ενότητας που σχετίζονται - κυρίως - με τις θέσεις ευθύνης και τα αξιώματα των αντιδημάρχων.
2) Οι δημοτικές παρατάξεις, όπως είναι σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο, θεωρείται σχεδόν σίγουρο, πως δε θα είναι έτσι και αύριο - εν όψει δηλαδή των εκλογών.
3) Το μοντέλο της Συγκυβέρνησης των τριών κομμάτων, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. το καλοβλέπουν πολιτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη των τριών αυτών κομμάτων και επιθυμούν, στο βαθμό που αυτό μπορεί να γίνει εφικτό, να πάρει τη μορφή εκλογικού συνδυασμού για κοινή κάθοδο στις δημοτικές. Αγκάθια αποτελούν, ωστόσο, το πλαίσιο της συνεργασίας, οι πολιτικές αρχές και θέσεις, τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν έναν τέτοιο συνδυασμό και βεβαίως το ποιος θα ηγείται ενός τέτοιου συνδυασμού.
4) Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να έχει παρουσία στα δημοτικά πράγματα, να μετρήσει τη δύναμή του και την εκλογική επιρροή του.
5) ΤΟ ΚΚΕ, με τη Λαϊκή Συσπείρωση, εκτιμάται ότι, εφόσον καταστεί δυνατό, θα κατέβει ξανά στις εκλογές.
6) Άγνωστο είναι το τι θα πράξει η Χρυσή Αυγή, που στην Τριφυλία αναπτύσσει όλο και μεγαλύτερη δυναμική.

Παρά το γεγονός ότι σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, έχουν συντελεστεί τεράστιες αλλαγές και ανατροπές, οι δημοτικές εκλογές έχουν και τοπικά χαρακτηριστικά και το κάθε ψηφοδέλτιο (εάν οι εκλογές διεξαχθούν με συνδυασμούς) έχει και τη σφραγίδα εκείνων που το απαρτίζουν.
Στη δημοτική παράταξη και το συνδυασμό του δημάρχου, μπορεί να υπάρχουν προβλήματα, μπορεί να υπάρχουν κόντρες, ωστόσο παρά τις κατά καιρούς διαφοροποιήσεις που έχουν να κάνουν και με αντιλήψεις και με έμμισθες θέσεις και καρέκλες, μέχρι στιγμής, ουδείς ευθέως και δημόσια αμφισβητεί το δήμαρχο! Σε κλειστές πόρτες, σε συσκέψεις της δημοτικής ομάδας της Συμπολίτευσης, μπορεί να γίνεται χαμός, με βαριές εκφράσεις και υψηλούς τόνους, ωστόσο δημόσια ουδείς «σηκώνει» αντάρτικο και δε φαίνεται να υπάρχει κάποιος που έχει το σθένος να πράξει κάτι τέτοιο. Άγνωστες και θεμιτές είναι, πάντως, οι φιλοδοξίες του καθενός, για τον εαυτό του, και πού αυτές μπορούν να τον οδηγήσουν! Ο δήμαρχος Τριφυλίας, αυτονόητο είναι πως, επιθυμεί να είναι ξανά υποψήφιος, με το συνδυασμό του ανανεωμένο! Μάλιστα, όντας εν ενεργεία δήμαρχος, αυτοδίκαια θεωρείται πως θα έχει ξανά τη στήριξη της ΝΔ, σε περίπτωση που το κυβερνών κόμμα δώσει χρίσματα ή στηρίξεις!

Ο κ. Κόλλιας, ξέρει πολύ καλά ότι το βάρος της ευθύνης για τις δυσλειτουργίες του δήμου πέφτει στις πλάτες του, αλλά ξέρει επίσης ότι για να λειτουργήσει καλύτερα ο δήμος απαιτούνται και τα κατάλληλα πρόσωπα στις κατάλληλες θέσεις ευθύνης, ενώ δείχνει, έστω και χωρίς να το λέει δημόσια, απογοητευμένος από συνεργάτες του - δημοτικούς συμβούλους που «δε βάζουν πλάτη». Στα υπέρ του, είναι η συμπάθεια του κόσμου, η απλότητα, η κοινωνικότητά του και η παρουσία του στα τοπικά δρώμενα! Κάποιος άλλος από το χώρο της ΝΔ ή ακόμη και από τον ίδιο το συνδυασμό του δημάρχου, όσο και αν το επιθυμεί ή φιλοδοξεί να προσφέρει από τη θέση του δημάρχου, δε φαίνεται, για την ώρα, να μπορεί να «σηκώσει» αντάρτικο, να είναι διατεθειμένος να αμφισβητήσει τον κ. Κόλλια δημόσια και να είναι ικανός να φτιάξει δικό του συνδυασμό. Εάν επιθυμούσε να κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος ο γιατρός, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Τάκης Κατσίβελας, ο οποίος είχε πάρει το χρίσμα στις περασμένες δημοτικές εκλογών αλλά απέσυρε την υποψηφιότητά του λόγω εμπλοκής με κώλυμα εκλογιμότητας που είχε, τότε τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά στο χώρο της ΝΔ. Ωστόσο, ο κ. Κατσίβελας φέρεται να επιθυμεί να συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες στον τόπο από τη θέση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ.

Στα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν, υπάρχει ακατάσχετη ονοματολογία, ακόμη και με τα ποιο απίθανα πρόσωπα, η οποία, πάντως, δε φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση από τους πολίτες που δείχνουν να διαφωνούν με «ανακύκλωση» προσώπων ή και «αναπαλαίωση»! «Από το Συνδυασμό Κόλλια, ελάχιστοι, μόνο ένας - δύο (;), θεωρούνται ευρύτερα γνωστοί και με "περάσματα" σε όλη την Τριφυλία, οι, δε, άλλοι μόνο στις Δημοτικές Ενότητες που εξελέγησαν έχουν αναφορά και εκεί ακόμη έχουν πρόβλημα», είναι η κοινή αίσθηση που υπάρχει.

Στη δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, είναι άγνωστες οι προθέσεις του επικεφαλής της γιατρού Δημήτρη Σωτηρόπουλου, καθώς και δημοτικών συμβούλων και υποψηφίων του συνδυασμού. Είναι γεγονός ότι οι πολίτες ανέμεναν διαφορετική άσκηση των καθηκόντων της μείζονος αντιπολίτευσης και περίμεναν να έχει ουσιαστική παρουσία στα δημοτικά δρώμενα, με τους πολίτες να επιρρίπτουν ευθύνες για την απουσία έως και ανυπαρξία της, και στον επικεφαλής και στους δημοτικούς της συμβούλους. Σε περίπτωση που ο κ. Σωτηρόπουλος αποχωρήσει, άγνωστο είναι εάν μπορεί κάποιος από τους δημοτικούς συμβούλους να συσπειρώσει γύρω του το Συνδυασμό, με ανανέωση προσώπων βέβαια, καθώς και εκεί υπάρχουν, μεταξύ τους, διαφορετικές απόψεις - θέσεις και διαφωνίες - κόντρες. Λέγεται ότι, πολύ δύσκολα, στελέχη του Συνδυασμού θα συμφωνήσουν για κοινή κάθοδο στις εκλογές χωρίς τον κ. Σωτηρόπουλο επικεφαλής. Βεβαίως, υπάρχουν στελέχη που διαθέτουν ικανότητες και ίσως επιθυμούν να ηγηθούν Συνδυασμού. Θα πρέπει όμως, σε ελάχιστο χρόνο, να καλύψουν το «κενό» των δυόμιση παρελθόντων ετών!

Ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης, με τον Σαράντο Κουκούμη, αναμένεται πως θα κατέλθει ξανά στις εκλογές, εκτός βεβαίως συγκλονιστικού απροόπτου, αν και τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα καθώς η εκλογική επιρροή του ΚΚΕ στην Τριφυλία έχει περιοριστεί, μετά και τις τελευταίες εθνικές εκλογές. Όμως, στο δημοτικό συμβούλιο ο Σαράντος Κουκούμης έχει παρουσία, αναδεικνύει θέματα και δίνει το παρών σε κοινωνικούς αγώνες και εκδηλώσεις.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και χθες γράψαμε, τις επόμενες μέρες πραγματοποιηθεί η ιδρυτική συνέλευση δημοτικής Κίνησης - Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση (Ρ.Α.ΚΙ.) - για το δήμο Τριφυλίας με «πυρήνα» στελέχη του! Η Κίνηση, συγκροτείται στη βάση του πλαισίου της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που λέει ναι στις αυτόνομες πολιτικές και αυτοδιοικητικές κινήσεις και όχι σε αμιγώς κομματικές! Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση, με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ και συνασπισμένες σε αυτή ευρύτερες αριστερές, δημοκρατικές, προοδευτικές και σαφέστατα Αντιμνημονιακές δυνάμεις. Τις μέρες αυτές, μάλιστα, μπαίνουν και οι τελευταίες πινελιές στο σχέδιο Ιδρυτικής Διακήρυξης της Κίνησης, που θα συζητηθεί κατά την Ιδρυτική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Φιλιατρά, μεθαύριο Δευτέρα στις 8.30 το βράδυ.

Στην Τριφυλία, το 20,5% των εθνικών εκλογών του Ιουνίου, είναι μεν το υψηλότερο ποσοστό που κατάφερε να συγκεντρώσει κόμμα της Αριστεράς ποτέ στην περιοχή, ποσοστό - ρεκόρ, το οποίο ωστόσο αν θέλει να το «κεφαλαιοποιήσει» πολιτικά στις δημοτικές εκλογές, από μόνο του, εκ των πραγμάτων, δε φτάνει για να διεκδικήσει με αξιώσεις το δήμο! Με ενδιαφέρον αναμένεται Ιδρυτική Συνέλευση και η Διακήρυξη της Κίνησης καθώς και οι θέσεις της για τον δήμο Τριφυλίας και, βεβαίως, τα άτομα που θα συγκροτούν και συμμετάσχουν στην Κίνηση από τα οποία, εν πολλοίς, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η δυναμική της στην κοινωνία και η αποδοχή και στήριξή της από τους πολίτες!

To 7,45% και οι 1293 ψήφοι που πήρε στο δήμο Τριφυλίας στις τελευταίες εκλογές του Ιουνίου του 2012, η Χρυσή Αυγή, αρέσει - δεν αρέσει, την καθιστούν σε σοβαρά υπολογίσιμη πολιτική δύναμη εν όψει των δημοτικών εκλογών. Με τα στοιχεία, δε, των δημοσκοπήσεων και την τάση του εκλογικού σώματος σήμερα, η πολιτική επιρροή και δύναμη της Χρυσής Αυγής στην Τριφυλία, είναι ακόμη μεγαλύτερη. Οι 1293 ψήφοι των εθνικών εκλογών, με βάση τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του 2010 στην Τριφυλία, όσο «αυθαίρετη» και αν είναι η σχετική αναγωγή, αντιστοιχούν σε ποσοστό γύρω στο 8%!

Ρευστότητα και αβεβαιότητα, λοιπόν, στο δήμο Τριφυλίας ένα χρόνο πριν από τις εκλογές και, κάπως έτσι, διαφαίνεται πως θα κυλήσουν και οι επόμενοι μήνες. Εάν και εφόσον, «περάσει» η αλλαγή του εκλογικού συστήματος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, τότε, όλα θα αλλάξουν και θα ανατραπούν ριζικά, καθώς αναμένεται συνωστισμός υποψηφίων για τα αξιώματα του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων!

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Φιλιατρά: "Ρακί" είναι το όνομα του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Τριφυλίας! Παρουσιάζεται απόψε στον Πυρσό.

Σήμερα στις 8:30 το βράδυ στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών θα γίνει η Ιδρυτική Συνέλευση της "Ρακί" Τριφυλίας και θα υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες η "Ρακί" είναι αριστερή κίνηση με αντιμνημονιακές και αντικαλλικρατικές θέσεις για κατάργηση των μνημονίων και του καλλικράτη.

Στο σχέδιο της ιδρυτικής διακήρυξης που έχουνε μοιράσει γράφουνε:........

ΜΑΣ ΘΥΜΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ: Η απαξίωση του Δήμου μας, η έλλειψη οράματος της Δημοτικής Αρχής, η απουσία προγράμματος, οι εικόνες παρακμής του Δημοτικού Συμβουλίου, ο προσωπικός ή/και τοπικιστικός ανταγωνισμός των στελεχών της Δημοτικής Αρχής, η αδιαφορία και ανυπαρξία της αντιπολίτευσης.

Δεν έχουνε άδικο που κράζουν συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Από τη δεξιά συμπολίτευση είναι απέναντι, από την αντιπολίτευση με το κράξιμο που τρώνε θα πάνε μαζί τους;

Τα Ονόματα που θα "εκτεθούν"

Ιδρυτικά μέλη της "Ρακί" φέρονται να είναι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Μαραβελή και Νώντας Βουδούρης, ο οποίος μάλλον θα μπει επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος, ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τριφυλίας από την Οργάνωση Γαργαλιάνων Γιώργος Γκόνης, ο αγροτο-συνδικαλιστής από τους Χριστιάνους, πρώην υποψήφιος βουλευτής από την Οργάνωση Φιλιατρών Μπάμπης Καλογερόπουλος, ο Γιώργος Αλεβιζόπουλος, ο Παναγιώτης Νασόπουλος και άλλοι από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην ΚΚΕδες και Πασοκτζήδες....

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 10 Ιουνίου έως 16 Ιουνίου 2013 εφημερεύει το φαρμακείο:

Χριστίνα Μπίμπα

Tηλ: 2761 0 32 651
Κιν. 697 - 71 33 964

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Ιουνίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ξ-ΕΤΑΠ-ΩΜΑ στη... χαβούζα της αδιαφάνειας! Ευρεία έρευνα για τη διαχείριση και έλεγχος στις δράσεις και τα οικονομικά φορέων του Επιμελητηρίου.

Αποκαλυπτικές και απίστευτες ιστορίες με τιμολόγια ........

"λογιστικής τακτοποίησης" επιχορηγήσεων δεκαετίας για να κλείσουν οι... τρύπες στην ΕΤΑΠ.

Επιβεβαίωση των αποκαλύψεων και της κριτικής της "ΦΩΝΗΣ" και του BEST που επιτακτικά ζητούν εδώ και δύο χρόνια έλεγχο και διαφάνεια στα οικονομικά του Επιμελητηρίου και των φορέων του.

Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ της Δευτέρας" στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:

ΕΞΕΛΕΓΗ χθες η νέα Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ με τα μέλη που προσήλθαν στις κάλπες να ξεπερνούν τα 1.000 . Πρώτος σε ψήφους ο Γιάννης Χριστόπουλος, πέντε γυναίκες εξελέγησαν στη νέα 11μελή Ν.Ε.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ του ΣΥΡΙΖΑ για το ιδρυτικό Συνέδριο παρουσιάστηκαν στην Καλαμάτα.
ΣΤΙΣ 20 ΜΟΝΑΔΕΣ η διαφορά Σαμαρά απο τον Τσίπρα ενώ διευρύνεται το άνοιγμα μεταξύ ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ.
526 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ το Μάιο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
ΑΛΛΑΖΕΙ πριν να εφαρμοστεί ο άστοχος "νόμος Σκανδαλίδη" για τους συνεταιρισμούς.
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Ποίηση της Κικής Δημουλα. Μια ενδιαφέρουσα κριτική παρουσίαση απο τον Δημήτρη Ρεντίφη.

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!