ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

Τουρκία: Καπνογόνα και «κλειστές» κουρτίνες…

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Αρχίσανε, ξαφνικά, να κυκλοφορούν περίεργα σενάρια για την πιθανότητα ενός ‘θερμού επεισοδίου’ στο Αιγαίο καθώς κοπάζουν οι διαδηλώσεις στην πλατεία TAΚSIM και το πάρκο GEZI στην Κωνσταντινούπολη.
Τις τελευταίες ........

δύο εβδομάδες ακούστηκαν πολλά σενάρια για τις βίαιες και πρωτόγνωρες για την Τουρκία συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και Τουρκικής Αστυνομίας που μέχρι στιγμής πέρα από τις χιλιάδες συλλήψεις και 5,000 τραυματίες (σύμφωνα με τον Τουρκικό Ιατρικό Σύλλογο) υπάρχουν και 4 νεκροί τρείς πολίτες και ένας αστυνομικός.

Βέβαια, στην Τυνησία ΕΝΑΣ θάνατος οδήγησε στον μαζικό ξεσηκωμό και την ανατροπή της τότε Κυβέρνησης αλλά, όπως όλοι γνωρίζουν και εκτιμούν δημοσίως ή πίσω από κλειστές κουρτίνες, η Τουρκία είναι μουσουλμανική χώρα αλλά δεν είναι Τυνησία, Λιβύη ή Αίγυπτος.
Την περασμένη Πέμπτη οι ΗΠΑ επέκριναν την υπερβολική χρήση βίας της Τουρκικής Αστυνομίας και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επέκρινε τη βία και κάλεσε τον κ Ερντογάν να υιοθετήσει μια περισσότερο ενωτική και διαλλακτική στάση.

«Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που πρέπει να διδάσκεται ένα μάθημα καθ 'οιονδήποτε τρόπο για τα θέματα αυτά από οποιαδήποτε χώρα ή από οποιαδήποτε ομάδα χωρών» δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κ Αχμέτ Νταβούτογλου.
Ο κ Ερντογάν, είχε ήδη κατηγορήσει ξένες δυνάμεις, διεθνή μέσα ενημέρωσης και τους κερδοσκόπους της αγοράς ότι υποδαυλίζουν τις ταραχές και προσπαθούν να υπονομεύσουν την οικονομία της Τουρκίας.

http://www.cnbc.com/id/100815803

Έπεσαν δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και τραυματισμένα κορμιά στην Πλατεία Tαksim με αφορμή την ειρηνική διαδήλωση κόντρα στην καταστροφή του πάρκου Gezi για την ανέγερση ενός μεγάλου εμπορικού Κέντρου.
Πολλά τα καπνογόνα, τα σενάρια και οι υποθέσεις ερμηνείας των ταραχών, εμφανής η κόντρα για τον Τουρκικό Προεδρικό θώκο που κρίνεται το 2014 ανάμεσα στους κκ Ερντογάν και Γκιούλ αλλά και πολλά τα ερμηνευτικά σενάρια πίσω από τις κλειστές κουρτίνες της Τουρκικής και Διεθνούς Πολιτικής και παρεμφερών οικονομικών συμφερόντων.

Έγραψαν χτες οι Financial Times και αναδημοσίευσε το CNBC υπάρχει και η προσπάθεια της Γερμανίας για ΑΝΑΒΟΛΗ των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι προγραμματισμένες αυτόν τον μήνα.
‘Δεν είναι και το καλύτερο χρονικό σημείο για να επιβραβεύσουμε τον κ Ερντογάν’ δήλωσε ανώτατος διπλωματικός παράγοντας της Γερμανίας:

http://www.cnbc.com/id/100815156

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη

Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Κρήτη.

Συμφωνα με το EartQuakenet η .......

δόνηση είχε μέγεθος 6 R και το επίκεντρό του εντοπίζεται 77 χλμ Νότια - Νοτιοανατολικά του Τυμπακίου Ηρακλείου Κρήτης

Για οτι νεότερο θα ενημερώσουμε-

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ: 10 ΣΗΜΕΙΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ύστερα από τις αιφνίδιες εξελίξεις στην ΕΡΤ ΑΕ, το Δ.Σ της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών κάλεσε σε ανοιχτή διαβούλευση τα μέλη της που εργάζονται στην ΕΡΤ αλλά και όλους τους επαγγελματίες σκηνοθέτες που συνεργάζονται με την Δημόσια Τηλεόραση, είτε με ανάθεση έργου είτε ως εξωτερικοί συνεργάτες.

Μετά από μια ουσιαστική και εμπεριστατωμένη συζήτηση, το Δ.Σ αφού άκουσε ........

προσεκτικά τις απόψεις των μελών παρεμβαίνει σήμερα στα συμβάντα καταθέτοντας τις θέσεις του προς τις εξής κατευθύνσεις :

1. Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, αναπόσπαστο κομμάτι των φορέων του Οπτικοακουστικού που έχουν τον πρώτο λόγο στα ζητήματα Τηλεόρασης και Πολιτισμού, επιμένει στη συνεχή λειτουργία της ΕΡΤ. Οποιαδήποτε αλλαγή και αναμόρφωση της Δημόσιας Τηλεόρασης πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ ανοιχτή. Η ΕΡΤ είναι ένα σύμβολο της εθνικής και ιστορικής μας μνήμης και πρέπει να παραμένει πάντοτε ζωντανό.

2. Εκφράζουμε τη στήριξη και την απόλυτη συμπαράσταση μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ Α.Ε (ΝΕΤ,ΕΤ1,ΕΤ3,Ελληνική Ραδιοφωνία, Ψηφιακά Πολυμέσα) και ζητάμε να επαναπροσληφθούν οι άξιοι εργαζόμενοι τόσο στο διοικητικό όσο και στο τεχνικό προσωπικό του νέου φορέα, καθοριστικοί παράγοντες της συνέχειας της Τηλεόρασης.

3. Για την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών οι σκηνοθέτες δημιουργοί της ΕΡΤ, είτε είναι μέλη μας είτε όχι, θεωρούμε ότι με την πείρα και το υψηλό κύρος τους δεν μπορούν να λείπουν από την ΕΡΤ, άσχετο αν μέσα σε αυτό το κομμάτι πρέπει να προστεθούν και άλλοι νεώτεροι.

4. Οι δημοσιογράφοι της Δημόσιας Τηλεόρασης θεωρούμε ότι έχουν ευθύνες για ότι έχει συμβεί μέχρι σήμερα αλλά δεν είναι η στιγμή να τις αναλύσουμε. Ζητάμε να περιοριστούν στον ρόλο της ενημέρωσης, αυτών που θα πρέπει να διαχειρίζονται.

5. Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών πάντα μιλούσε για εξορθολογισμό τόσο των οικονομικών όσο και για διαφάνεια στις αναθέσεις και κυρίως στήριξη στο ελληνικό πρόγραμμα. Θα παλέψουμε για τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που χρειάζεται η Δημόσια Τηλεόραση για την αναμόρφωση κι εξυγίανσή της.

6. H Δημόσια Ραδιοτηλεόραση οφείλει σήμερα να διοικείται με μεγαλύτερη συλλογικότητα, ξεκαθαρισμένες στοχεύσεις, αυξημένη κοινωνική ευαισθησία, συνετή και διάφανη διαχείριση των πόρων της. Κυρίως όμως σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση οφείλει να εκπέμπει προς το λαό υψηλότερης ποιότητας αγαθά και όχι εύπεπτα προϊόντα μιας χρήσης.

7. H έλλειψη στρατηγικής ανάπτυξης των ραδιοτηλεοπτικών μέσων της ΕΡΤ Α.Ε. και η απουσία φιλοσοφίας προγράμματος οδήγησε σε αποσπασματικές και προσωπικές στρατηγικές, σε αποκλεισμούς νέων ικανών συνεργατών, στην έλλειψη πολυφωνίας, στην επανάληψη ίδιων προσώπων και ιδεών, στην απουσία ποικιλίας στο πρόγραμμα, χωρίς πρωτοτυπία και καινοτόμες ιδέες και θέματα και το κάνουν έτσι ανιαρό και αδιάφορο.

8. Για την σημερινή κατάσταση στην ΕΡΤ, θα συσταθούν δύο επιτροπές από σκηνοθέτες που εργάζονται στην ΕΡΤ, μία στην Αθήνα και μία στην Θεσσαλονίκη, και με την συνδρομή εργατολόγου θα παρακολουθούν και θα παρεμβαίνουν στα δρώμενα.

9. Για όλα αυτά, η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών θα συγκαλέσει την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013 Διασωματειακή συνδιάσκεψη των φορέων του οπτικοακουστικού χώρου, για την ανταλλαγή απόψεων πάνω στα φλέγοντα ζητήματα της Δημόσιας Τηλεόρασης και του νέου φορέα που πάει να δημιουργηθεί.

10. Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών θα δώσει Συνέντευξη Τύπου στην οποία θα εκθέσει αναλυτικά τις προτάσεις της για τη σύσταση του νέου φορέα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Πιστεύουμε ότι η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση πρέπει απαραιτήτως να συνεχίσει την λειτουργία της για λόγους μορφωτικούς, πολιτιστικούς και εντέλει εθνικούς. Οπωσδήποτε όμως, απαιτούνται ριζικές αλλαγές. Ο μεγάλος αυτός Εθνικός Ραδιοτηλεοπτικός μας φορέας πρέπει να αναδιοργανωθεί και να υπηρετεί πάνω από όλα τον Πολιτισμό.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Γεωργόπουλος
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»

Με το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ, με ρηματική ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο πρωθυπουργός άδειασε τους κυβερνητικούς του εταίρους (τους οποίους δεν είχε ενημερώσει), προκαλώντας τους και δείχνει πλέον να μην υπολογίζει, αφού γνωρίζει ότι αφήνοντας το κυβερνητικό σχήμα μεταβαίνουν στην ανυπαρξία και στον εκλογικό αφανισμό.

Ο κ. Σαμαράς προέβη μάλλον σ’αυτή την κίνηση, προκειμένου να καλύψει την........

αδυναμία την δική του και της κυβερνήσεως του, να φέρει αυτές τις περίφημες επενδύσεις που ψάχνει εναγωνίως στο εξωτερικό και δεν έρχονται, παρά τα αλλεπάλληλα απεγνωσμένα ταξίδια του, στην Κίνα, στο Κατάρ, στο Αζερμπαϊτζάν και δε ξέρω που αλλού και ιδιαίτερα μετά την «θορυβώδη» αποχώρηση της GAZPROM (που πάνω της είχε εναποθέσει όλες του τις ελπίδες) χωρίς να δώσει προσφορά για την ΔΕΠΑ.

Και βέβαια είναι παντελώς ανήθικο για έναν πρωθυπουργό, να διασύρει τη χώρα του λέγοντας ότι «Η Ελλάδα είχε καταντήσει Jurassic Park, όπου επιβίωναν οι δεινόσαυροι απαρχαιωμένων ιδεοληψιών», προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφασή του για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ακολουθώντας το παράδειγμα του συγκατοίκου του Γ. Παπανδρέου ο οποίος κυβερνούσε «μία διεφθαρμένη χώρα».

Αυτό που έχουν δείξει μέχρι σήμερα οι «ηγέτες» των δύο δεκανικιών της συγκυβέρνησης, κκ.. Βενιζέλος και Κουβέλης, είναι οι συνεχείς παλινωδίες τους, οι χαρακτηριζόμενες ως «κωλοτούμπες» όταν κάθε φορά ερμήνευαν διαφορετικά την πραγματικότητα προσπαθώντας να την φέρουν κοντά στα πιστεύω τους και να δείχνουν στον άμοιρο λαό ότι αγωνίζονται για το μέλλον του.

Οι ίδιοι σήμερα ίσως έχουν καταλάβει ότι, εγκλωβίστηκαν μπαίνοντας στην συγκυβέρνηση υπό την ηγεμονία του κ. Σαμαρά, γνωρίζουν όμως τώρα ότι αποχώρησή τους με το επακόλουθο της διεξαγωγής εκλογών είναι «μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα».
Θα πρέπει να πείσουν ότι ο λόγος που φεύγουν από την κυβέρνηση είναι ισχυρότερος από αυτόν που μπήκαν αλλά πως να πείσουν όταν, στο διάστημα της συγκυβέρνησης έχουν αποδεχτεί και έχουν συνυπογράψει τα πάντα όπως, περικοπές μισθών και συντάξεων που έχουν φτωχοποιήσει και εξαθλιώσει το λαό?

Πως θα μπορέσουν να πείσουν τον λαό ότι φεύγουν από την συγκυβέρνηση λόγω της διαφωνίας τους για την ΕΡΤ και για την απόλυση 2800 εργαζομένων, όταν δεν έχουν ενδιαφερθεί για την μέχρι τώρα ραγδαία αύξηση της ανεργίας με το 1.500.000 εκατομμύριο ανέργους; Η απασχόληση, το πρώτο τρίμηνο του 2013 μειώθηκε κατά 6,3% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2012 και ο αριθμός των ανέργων το ίδιο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 21% σε σχέση με το α΄ Τρίμηνο του 2012.

Πως θα μπορέσουν να πείσουν τον λαό ότι φεύγουν από την κυβέρνηση λόγω της διαφωνίας τους για την ΕΡΤ, όταν κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης η ύφεση έφτασε στο 5% αντί της πρόβλεψης 4,2% και η Ελλάδα βυθίζεται στην ανυποληψία;
Πως θα μπορέσουν να πείσουν τον λαό ότι φεύγουν από την κυβέρνηση λόγω της διαφωνίας τους για την ΕΡΤ, όταν δυσκολεύουν την πρόσβαση του στην υγεία, κλείνοντας και περικόπτοντας τις επιχορηγήσεις του Κράτους προς τα Νοσοκομεία; Οι δαπάνες εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στο 1,34 δισ. ευρώ το 2013, από 1,6 δισ. ευρώ το 2011, μειωμένες κατά 16% την τελευταία τριετία, ενώ προβλέπεται να διαμορφωθούν κάτω από το 1 δισ. ευρώ το 2015.

Πως θα μπορέσουν να πείσουν τον λαό ότι φεύγουν από την κυβέρνηση λόγω της διαφωνίας τους για την ΕΡΤ, όταν παρά τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι τιμές προϊόντων που γεμίζουν το καλάθι της νοικοκυράς αυξάνονται μέχρι και δέκα φορές πάνω από τον πληθωρισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ? Και δεν τους ενοχλεί;

Πως θα μπορέσουν να πείσουν τον λαό ότι φεύγουν από την κυβέρνηση λόγω της διαφωνίας τους για την ΕΡΤ, όταν δεν συγκινούνται και δεν κάνουν τίποτα, που το 21,4%, του ελληνικού πληθυσμού, δηλαδή σχεδόν 2,3 εκατομμύρια πολίτες, ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Με ποιο ηθικό έρεισμα θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση λόγω της διαφωνίας τους για την ΕΡΤ όταν ανέχονται χωρίς διαμαρτυρία το ένα τρίτο των παιδιών να ζει σε συνθήκες φτώχειας; Όπως ανακοίνωσε την 14 Φεβ 2013 η διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση Caritas, το ένα τρίτο των παιδιών στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ισπανία ζουν σε συνθήκες φτώχειας και αυτό εξαιτίας των αυστηρών μέτρων λιτότητας που έχουν ληφθεί στις χώρες αυτές.

Δεν μπορούν πια να πείσουν ότι αγωνίζονται για τον λαό τη στιγμή που ένα χρόνο τώρα δεν έχουν αντιδράσει σε τίποτα και το μόνο που κάνουν είναι να συνυπογράφουν όσα τους έχει φέρει ο κ. Σαμαράς προς υπογραφή, με το πρόσχημα ότι σώζουν την Ελλάδα;

Δεν έχουν καταλάβει την πλήρη απαξίωση στην οποία τους ρίχνει ο κ. Σαμαράς όταν τους καλεί σε σύσκεψη για το θέμα της ΕΡΤ την Δευτέρα 17 Ιουν όταν η ΕΡΤ έχει κλείσει από την Τρίτη 11 Ιουν; Με έξι μέρες καθυστέρηση δηλαδή;

Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουν ότι εφόσον «περάσει» η άποψη του κ. Σαμαρά θα τεθούν από μόνοι τους στο περιθώριο, θα γίνουν όμηροι του και δεν θα τους κάνει την «τιμή» να τους καλεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την καθιερωμένη «σύσκεψη των πολιτικών Αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση», γιατί θα την στηρίζουν έτσι και αλλιώς;

Παρόλα τα παραπάνω, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ που στηρίζουν την κυβέρνηση της ΝΔ, γνωρίζουν ότι απομακρυνόμενοι από την κυβέρνηση και οδηγώντας την χώρα σε εκλογές το μόνο που θα πετύχουν είναι την εξαφάνισή τους από το πολιτικό σκηνικό, γιατί έπραξαν άλλα από αυτά που έλεγαν;

Γνωρίζουν επίσης ότι αυτή η αλαζονική συμπεριφορά του κ. Σαμαρά μπορεί να στείλει θετικά μηνύματα και να εξαπατήσει απελπισμένους συμπολίτες μας, οι οποίοι θέλουν να κρεμαστούν σε μια ελπίδα ότι, είναι ο «αποφασισμένος» για μεταρρυθμίσεις πρωθυπουργός, που προσπαθεί να αλλάξει την πορεία της Ελλάδας κλπ και αυτοί δεν τον αφήνουν και στο κάτω κάτω της γραφής γιατί να τον αποχωριστούν, όταν ως κυβερνητικοί εταίροι (θεός να τους κάνει!!!) γλύφουν και αυτοί από το κοκαλάκι της εξουσίας, όσο τέλος πάντων τους αφήνει να γλύψουν ο κ. Σαμαράς;

Άρα οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης είναι έτοιμοι να δεχθούν την οποιαδήποτε προσφορά που θα κάνει ο κ. Σαμαράς την Δευτέρα, για να μπορέσουν να κάνουν μια από τις γνωστές θεαματικές «κωλοτούμπες» τους και να πείσουν, όπως πιστεύουν, για μια φορά ακόμα τον λαό ότι, αγωνίζονται για αυτόν και ότι κερδίζουν πράγματα για το καλό του και να συνεχίσουν να γεύονται το σιρόπι της εξουσίας. Και το κάρο της συγκυβέρνησης θα συνεχίσει την πορεία του προς τα τάρταρα.

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 14-6-2013 ]
Η φιέστα σε LIVE STREAMING αποκλειστικά από το Onsports

H αυριανή βραδιά είναι βραδιά Παναθηναϊκού και το κλειστό του ΟΑΚΑ θα λάμψει κατά τη διάρκεια της φιέστας που διοργανώνει η ΚΑΕ, για την κατάκτηση του νταμπλ και την απονομή του πρωταθλήματος.

Το Onsports ........

θα είναι εκεί και αποκλειστικά θα σας προσφέρει LIVE εικόνα και ήχο από τη μεγάλη γιορτή του Παναθηναϊκού, που δεν περιορίζεται στα όρια του μπάσκετ, αφού όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων (γενική είσοδος 3 ευρώ) θα διατεθούν για την ενίσχυση του ερασιτέχνη.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ετοιμάζει ουκ ολίγες εκπλήξεις για τους οπαδούς που αναμένεται να γεμίσουν ασφυκτικά το κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Συντονιστείτε στο onsports.gr την Κυριακή στις 19.30 και δείτε ζωντανά μέσω Live Streaming τη μεγάλη πράσινη γιορτή

Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

Τι ανταποδοτικό τέλος πληρώνουν τα μέλη της Ευρωπαϊκης Ενωσης για να έχουν δημόσια τηλεόραση.

Από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο της ΕΡΤ, έχει έρθει ξανά στο προσκήνιο το θέμα του ανταποδοτικού τέλος που πληρώνουμε - μέσω ΔΕΗ - για να έχουμε κρατική τηλεόραση.

Τελος, το οποίο έχει οριστεί στα 51,60 ευρώ ετησίως και ..........

πολλές φορές έχει αποτελέσει αντικείμενο κόντρας, αφού είναι πολλοί εκείνοι που ζητούν να κοπεί.

Το Euronews δημοσίευσε μια ενδιαφέρουσα έρευνα όπου δείχνει τι πληρώνουν τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την τηλεόρασή τους. Οπως θα διαπιστώσετε το ελληνικό ανταποδοτικό τέλος είναι από τα πιο φτηνά στην Ευρώπη. Υπάρχουν, βέβαια, και χώρες, όπως η επίσης ευρισκόμενη σε οικονομική κρίση, όπου οι πολίτες δεν καλούνται να πληρώσουν για την κρατική τηλεόραση

1. ΚΥΠΡΟΣ: Μετά από μια μεγάλη αντιπαράθεση πολιτών και κράτους στις αρχές του 2000, η κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε να σταματήσει το ανταποδοτικό τέλος προς το ΡΙΚ μέσω τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Το κράτος χρηματοδοτεί κάθε χρόνο ένα μικρό ποσό από τον προϋπολογισμό στο ΡΙΚ και στη συνέχεια το ίδιο το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου αναζητεί άλλους πόρους για να καλύψει τα έξοδα του, όπως είναι η διαφήμιση. Αυτό είχε και ως συνέπεια το ΡΙΚ να γίνει αρκετά ανταγωνιστικό με τα ιδιωτικά κυπριακά κανάλια και να παίρνει και ένα υψηλό ποσοστό τηλεθέασης.

2. ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Το ανταποδοτικό τέλος στη Γερμανία είναι 204,35 ευρώ το χρόνο για την τηλεόραση και 66,24 ευρώ για το ραδιόφωνο.

3. ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Στο Ηνωμένο Βασίλειο το ανταποδοτικό τέλος για την έγχρωμη τηλεόραση ανέρχεται στα 164 ευρώ και στα 55 ευρώ για την ασπρόμαυρη.

4. ΣΟΥΗΔΙΑ: Στη Σουηδία το ανταποδοτικό τέλος ανέρχεται στις 2076 κορώνες ή 200 ευρώ το χρόνο

5. ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Στη Φινλανδία το ανταποδοτικό τέλος κυμαίνεται μεταξύ 224.30 και 232.20 ευρώ (ανάλογα με τις δόσεις αποπληρωμής του ποσού)

6. ΤΣΕΧΙΑ: Το ανταποδοτικό τέλος ανέρχεται στα 56,90 ευρώ

7. ΛΕΤΟΝΙΑ: Στη Λετονία δεν υπάρχει ανταποδοτικό τέλος, αλλά γίνονται συζητήσεις για τη θεσμοθέτησή του.

8. ΠΟΛΩΝΙΑ: Το ανταποδοτικό τέλος στην Πολωνία ανέρχεται στα 53 ευρώ το χρόνο.

9. ΙΣΠΑΝΙΑ: Η Ισπανική δημόσια ραδιοτηλεόραση χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος.

10. ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Το ανταποδοτικό τέλος για το ραδιόφωνο ανέρχεται στα 20,52 ευρώ

11. ΔΑΝΙΑ: Το ανταποδοτικό τέλος στη Δανία ανέρχεται στα 300 ευρώ το χρόνο για την τηλεόραση και τους υπολογιστές με πρόσβαση στο διαδίκτυο ενώ για το ραδιόφωνο 43 ευρώ

12. ΑΥΣΤΡΙΑ: Στην Αυστρία το ανταποδοτικό τέλος ποικίλει από περιοχή σε περιοχή. Ξεκινώντας από 223,32 ευρώ και φθάνοντας τα 279,72 για την τηλεόραση και από 65,52 έως 80,52 για το ραδιόφωνο.

13. ΒΕΛΓΙΟ: Το ανταποδοτικό τέλος στο Βέλγιο ανέρχεται στα 149,67 ευρώ για την τηλεόραση και στα 26,72 ευρώ για το ραδιόφωνο

14. ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Το ανταποδοτικό τέλος στην Ιρλανδία ανέρχεται στα 160 ευρώ το χρόνο.

15. ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: Δεν υπήρξε ποτέ ανταποδοτικό τέλος γιατί το RTL ξεκίνησε ως εμπορικό κανάλι αλλά λειτουργούσε ως δημόσιο σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμά του.

16. ΜΑΛΤΑ: Το ανταποδοτικό τέλος στη Μάλτα ανέρχεται στα 34 ευρώ το χρόνο.

17. ΙΤΑΛΙΑ: Το ανταποδοτικό τέλος στην Ιταλία ανέρχεται στα 106 ευρώ το χρόνο και περιλαμβάνει όχι μόνο τις τηλεοπτικές συσκευές αλλά και τα κινητά, τους υπολογιστές με πρόσβαση στο διαδίκτυο κλπ.

18. ΓΑΛΛΙΑ: Στη Γαλλία το ανταποδοτικό τέλος ανέρχεται στα 116 ευρώ το χρόνο, για όσους δηλώσουν πως έχουν τηλεόραση, ενώ για τα overseas departments στα 74 ευρώ το χρόνο.

19. ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Η Ολλανδική τηλεόραση χρηματοδοτείται μόνο από το κράτος και τις διαφημίσεις.

20. ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Η Ουγγρική τηλεόραση χρηματοδοτείται μόνον από το κράτος μέσω της φορολογίας.

21. ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Το ανταποδοτικό τέλος στη Σλοβακία ανέρχεται στα 42 ευρώ το χρόνο.

22. ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Στη Σλοβενία το ανταποδοτικό τέλος ανέρχεται στα 132 ευρώ το χρόνο και αφορά τηλεόραση και ραδιόφωνο, ενώ για το ραδιόφωνο μόνο του 39 ευρώ

23. ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Στη Λιθουανία όπως και στη Λετονία ουδέποτε είχε θεσμοθετηθεί ανταποδοτικό τέλος γιατί οι κρατικές τηλεοράσεις χρηματοδοτούνταν από το κράτος. Τελευταία αναπτύσσεται ευρεία συζήτηση για τη θεσμοθέτηση ανταποδοτικού τέλους.

24. ΕΣΘΟΝΙΑ: ETV, η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Εσθονίας χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος. Δεν έχει ούτε ανταποδοτικό, ούτε και διαφημίσεις.

25. ΕΛΛΑΔΑ: Στην Ελλάδα από το 2006 το ανταποδοτικό τέλος ανέρχεται στα 51,60 ευρώ το χρόνο.

26. ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Στη Ρουμανία το ανταποδοτικό τέλος ανέρχεται στα 12 ευρώ το χρόνο σε ό,τι αφορά στα νοικοκυριά. Οι μικρές επιχειρήσεις πληρώνουν 45 ευρώ το χρόνο και οι μεγάλες 150 ευρώ το χρόνο. Η Ρουμανική τηλεόραση χρηματοδοτείται επίσης από το κράτος και από τις διαφημίσεις

27. ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: BNT, Η βουλγαρική δημόσια ραδιοτηλεόραση χρηματοδοτείται από το κράτος που καλύπτει το 60% περίπου το προϋπολογισμού της ενώ το υπόλοιπο καλύπτεται από τις διαφημίσεις.

Πηγή: Τι ανταποδοτικό τέλος πληρώνουν τα μέλη της Ευρωπαϊκης Ενωσης για να έχουν δημόσια τηλεόραση | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/110573#ixzz2WCfGBeEG

iefhmerida

Ερχεται πολιτικός σεισμός; Σε πανικό το Μαξίμου. 11% η N.Δ , 2% το ΠΑΣΟΚ , 0,6% Η ΔΗΜΑΡ...

Πολιτικό σεισμό πολλών ρίχτερ πρόκειται να προκαλέσει -αν είναι αληθινή- η ανάρτηση που έκανε στο Facebook η βουλευτής των Aνεξάρτητων Eλλήνων Ραχήλ Μακρή με την οποία μας μεταφέρει τον πανικό που επικρατεί στο μέγαρο Μαξίμου...
Η Ραχήλ Μακρή έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο προσωπικό της........

προφίλ.

"Σοκ στο Μαξίμου από τις νέες δημοσκοπήσεις 11% EINAI ΠIA H N.Δ, 2% ΤΟ ΠΑΣΟΚ, 0,6% Η ΔΗΜΑΡ

Σε οδυνηρή ήττα -τουλάχιστον δημοσκοπικά- φαίνεται πως εξελίσσεται η υπόθεση της ΕΡΤ για την κυβέρνηση Σαμαρά.

Στο Μαξίμου δεν έκρυβαν την έκπληξή τους από την αντίδραση του κόσμου στο θέμα της δημόσιας τηλεόρασης, καθώς όλοι στο επιτελείο του Α. Σαμαρά πίστευαν πως η πλειοψηφία των πολιτών θα ήταν στη λογική «καλά τους έκανε».

Οι πληροφορίες από δημοσκοπικές εταιρείες που φτάνουν στο κυβερνητικό επιτελείο δείχνουν καταβαράθρωση των ποσοστών της ΝΔ, ενώ η πλειοψηφία των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει «λάθος» το κλείσιμο της ΕΡΤ."

Αν είναι πραγματικά αυτά ο Σαμαράς ΗΔΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ με το πραξικόπημα που εκανε με την ΕΡΤ. Αντε και εις κατώτερα

Δείτε την δημοσίευση της Ραχήλ Μακρή (κλίκ στην εικόνα)ΕΚΤΑΚΤΟ. Φωτιά στο Νήσος Μύκονος.

Αγωνία για 248 επιβάτες

Φωτιά ξέσπασε στο επιβατηγό-οχηματαγωγό «νήσος Μύκονος», το οποίο απέπλευσε στις 12:00 από το λιμάνι του Πειραιά για την Σάμο με 248 άτομα επιβάτες και πλήρωμα.

Οι πρώτες ..........

πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε από τη τσιμινιέρα (φουγάρο) του πλοίου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό το πλοίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται μεταξύ Ευδήλου και Σάμου. Στο σημείο σπεύδουν πλοιάρια του Λιμενικού και ιδιώτες από Ικαρία και Σάμο. Ωστόσο, η κατάσταση αυτή την ώρα αντιμετωπίζεται από το πλήρωμα του πλοίου.

newsbomb

Υπάρχει αυτή η παράγραφος στο μνημόνιο;

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Τα υπέρ και τα κατά επιχειρήματα αναφορικά με το ‘λουκέτο’ στην ΕΡΤ είναι πολλά όπως πολλοί είναι και αυτοί που επικροτούν και οι άλλοι που επικρίνουν την συγκεκριμένη απόφαση και την εφαρμογή της.

Και, φυσικά, πολλά λέγονται και ακόμη περισσότερα ......

ΔΕΝ λέγονται σε ότι αφορά τις συνεννοήσεις των 3 ‘Συν-Πρωθυπουργών’ μας, κκ Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη.
Επειδή έγινα πρόσφατα δέκτης της παραγράφου (από την σελίδα 82 του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ) που παραθέτω εδώ θα παρακαλέσω τους φίλους του blog να πληροφορήσουν και εμένα και όλους τους αναγνώστες εάν μπορούν να πιστοποιήσουν την ‘αυθεντικότητα’ της παραγράφου.
Εάν είναι ‘αυθεντική’ ΔΕΝ χρειάζεται να συνεχίσουν να μας ‘παραμυθιάζουν’ οι Συν-Κυβερνώντες στην εγχώρια τρόικα και τα επιτελεία τους. Και δεν χρειάζεται να ανησυχούμε πολύ για το τί θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στη συνάντηση των τριών Αρχηγών!

Πόθεν προκύπτει ‘παρεξήγηση’ μεταξύ των 3 Αρχηγών και πού μπορεί να στηριχθεί ‘πτώση της Κυβέρνησης’ και προσφυγή στις κάλπες όταν όπως φαίνεται οι ‘δεσμεύσεις’ προ-υπήρχαν και ΔΕΝ προέκυψαν στα ξαφνικά;

Υπάρχει το σημείο τριβής που λέγεται ‘άκομψη’ εφαρμογή μιας ειλημμένης απόφασης αλλά αυτό ΔΕΝ ΡΙΧΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ στην Ελλάδα των τροϊκανών…
Εάν δεν είναι ‘αυθεντική’ θα ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη δημοσίως που την έφερα στην προσοχή του blog και των αναγνωστών του.Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την τετάρτη 19 Ιουνίου και ώρα 19:30 η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.

Στην πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος της Οικονομικής επιτροπής Ευστθιος Ανδρινόπουλος περιλαμβάνονται για συζήτηση και λήψη απόφασης τα παρακάτω θέματα:


1) Προέλεγχος Απολογισμού Εσόδων – Εξόδων τέως Δήμου Κυπαρισσίας, οικ. έτους 2010.

2) Προέλεγχος Απολογισμού Εσόδων – Εξόδων Δημοτικού Ξενώνα–Λαογραφικού Μουσείου Αρμενιών (ΝΠΔΔ) τέως Δήμου Κυπαρισσίας, οικ. έτους 2010.

3) Έγκριση ή μη πρακτικών του επαναληπτικού τακτικού διαγωνισμού για την ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων στη Δ.Ε. Αετού, Δ.Ε. Αυλώνος, Δ.Ε. Τριπύλης, καθώς
και του καθαρισμού Λαϊκής Αγοράς Τ.Κ. Κοπανακίου.

4) Ορισμός δικηγόρου για γνωμοδότηση σχετικά με την αποζημίωση του κ. Μπούσουλα Γρηγορίου του Δημητρίου.

5) Ορισμός δικηγόρου για γνωμοδότηση σχετικά με την αφαίρεση ή όχι άδειας λειτουργίας καταστήματος του Μυλωνά Ιωάννη του Σταύρου, στην περιοχή «Μαραθόπολη», Δ.Ε. Γαργαλιάνων.

6) Καθορισμός όρων ανοικτού, δημόσιου, τακτικού διαγωνισμού για την προμήθεια υγρών καυσίμων για το έτος 2013.

7) Έγκριση ανάληψης δαπανών και ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας, οικ έτους 2013.

Χαιρετισμός Αλευρά για την παγκόσμια μέρα του Εθελοντή Αιμοδότη.

Η 14η Ιουνίου καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη και είναι μια συμβολική μέρα - κίνητρο για όλους μας, καθώς εμπεριέχει ένα βαθύτατο κοινωνικό μήνυμα.

Οι εθελοντές αιμοδότες εκπληρώνουν ......

καθημερινά ύψιστη αποστολή αλληλεγγύης και ανθρωπιάς και αποτελούν για την κοινωνία ζωντανά παραδείγματα προς μίμηση. Προβάλλουν έτσι τον αλτρουισμό, προσφέροντας στον πάσχοντα συνάνθρωπό τους ένα πολύτιμο αγαθό, το αίμα τους.

Πρέπει λοιπόν να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους χωρίς φόβο και προκατάληψη ,ανεξαρτήτως ηλικίας ,φύλου ή κοινωνικής θέσης, ενισχύοντας την ενημέρωση του κόσμου για την τεράστια σημασία που έχει για το κοινωνικό σύνολο μια τέτοια ανιδιοτελής προσφορά .
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας είναι συμπαραστάτης και αρωγός στο έργο των Συλλόγων Αιμοδοτών, στηρίζοντας τις δράσεις τους μέσα από τις δομές της.
Γιατί η εθελοντική αυτή προσφορά αποτελεί μέρος της παιδείας και του πολιτισμού μιας χώρας .Βοηθά τον κάθε άνθρωπο να αναπτύξει κρυμμένες ικανότητες και να αναγνωρίσει δυνατότητες, μέσα σε ένα πνεύμα αλληλοϋποστήριξης, προάγοντας έτσι την κοινωνία.

Άρχισαν τα όργανα στην ΝΔ ...από την Ηλεία

Μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στην ΕΡΤ ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης εξέφρασε την διαφωνία του με την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να κλείσει αιφνιδιαστικά την ΕΡΤ.

"Δεν συμφωνώ ........

με τη διαδικασία του "μαύρου" πόσο μάλλον όταν δεν είχαν εξαντληθεί τα περιθώρια διαλόγου.

Εγώ θέλω να εκπέμπει η ΕΡΤ αν είναι δυνατόν και από τη Δευτέρα μετά την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Στην χώρα πρέπει να υπάρχει πολιτική ηρεμία και οτιδήποτε την διαταράσσει κάνει κακό στην οικονομία και στην χώρα", υποστήριξε ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ

patris News

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Εγιναν "κουμούτσα" για την ΕΡΤ. Ενταση και φωνές στην αίθουσα [ VIDEO ]

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Ένταση και φωνές υπήρξαν χθες βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας καθώς μετά το πέρας της τακτικής συνεδρίασης ξεκίνησαν ......

να συζητήσουν τα δύθο προ ημερησίας διάταξης θέματα που είχε θέσει -και είχαν γίνει αποδεκτά- ο Επικεφαλής της Ελασσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σαράντος Κουκούμης για ψήφισμα εναντίον του κλεισίματος της ΕΡΤ αλλά και για το ψήφισμα για άρση άδειας πραγματοποίησης Φεστιβάλ Χρυσής Αυγής στο Λιμενικό Πάρκο Καλαμάτας στις 3-4 Αυγούστου 2013..

Ο Σαράντος Κουκούμης ανέγνωσε ένα σχέδιο ψηφίσματος με το οποίο συμφώνησε απόλυτα η ομάδα της μείζονος αντιπολίτευσης και κυρ΄λιως ο Δημοτικός Σύμβουλος Θανάσης Πετρόπουλος χαρακτηρίζοντας την όλη αυτή ενέργεια να πέσει μαύρο στις οθόνες της τηλεοράσεων ως πραξικόπημα. Λέξη την οποία η πλευρά της συμπολίτευσης δεν αποδεχόταν.
Τα πνεύματα οξύνθηκαν αρκετά, με τον Θανάση Πετρόπουλο να λέει οτι αν δεν συμπεριληφθεί η λέξη "πραξικόπημα" τότε να βγουν δυο ψηφίσματα και απο εκεί ξεκίνησε μια έντονη λογομαχία ανάμεσα σε Πετρόπουλο, Βασιλόπουλο, Δεληγιάννη, Μπασδάνη, Κόλλια.

Λίγο πριν την διακοπή της συνεδρίασης ζητήθηκε έντονα από πολίτες προσκείμενους στο ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ να συζητηθεί και το ψήφισμα για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα.
Την ίδια στιγμή οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης αποχώρησαν από την συνεδρίαση κάνοντας την κ. Μαραβελή να ωρύεται μέσα στην αίθουσα ενώ υπήρξε και φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στην πρώην υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Μαραβελή και την Βιβή Παντελάκη.Συνέχιση χθεσινής Διακοπήσας συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας

Συνεχίζεται την Τετάρτη 19 Ιουνίου και ώρα 20:30 η χθεσινοβραδινή διακοπήσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας με δυο υπολοιπόμενα θέματα που είχαν τεθεί ΕΚΤΟΣ ημερήσιας διάταξης:.........

1. Έκδοση ψηφίσματος για το κλείσιμο της ΕΡΤ ΑΕ.
2. Έκδοση ψηφίσματος για άρση άδειας πραγματοποίησης Φεστιβάλ Χρυσής Αυγής στο Λιμενικό Πάρκο Καλαμάτας στις 3-4 Αυγούστου 2013


Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Ζήτησαν παρέμβαση να μην κλείσει η ΔΕΗ Φιλιατρών [ VIDEO ]

Πριν λόγο καιρό το Φιλιατρά News φιλοξένησε ρεπορτάζ σχετικά με την ΔΕΗ Φιλιατρών (κλίκ) και το λουκέτο που μεθοδεύουν κάποια στελέχη της έχοντας πλήρη άγνοια της περιοχής που καλύπτει ακόμα και στον χάρτη. Πόσο μάλλον στην πραγματικότητα.

Χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας ο Δημοτικός ..........

Σύμβουλος της συμπολίτευσης κ. Ιωάννης Μερκούρης ζήτησε και συζητήθηκε προ ημερησίας διάταξης θέμα που αφορά την ΔΕΗ Φιλιατρών καθώς όπως είπε ότι οι ημέρες είσπραξης λογαριασμών της ΔΕΗ θα περιορισμού σε δυο την εβδομάδα καθώς η επιχείρηση έχει προγραμματίσει να κλείσει το ταμείο στα Φιλιατρά.
Όπως αποκάλυψε ο Υπάλληλος της ΔΕΗ κ. Πέτρος Πετρόπουλος -επιβεβαιώνοντας στον απόλυτο βαθμό το ρεπορτάζ μας προ ημερών- θα δημιουργηθεί μείζον θέμα με την είσπραξη λογαριασμών καθώς οι πληρωμές από πράκτορες στην περιοχή περνάνε από το ταμείο της ΔΕΗ τις πληρωμές των λογαριασμών των πολιτών.
Αποκάλυψε στο σώμα ότι έχουν μείνει δυο υπάλληλοι καθώς η κοπέλα που υπήρχε με οκτάμηνη σύμβαση για την είσπραξη των λογαριασμών έχει φύγει από τον Μάρτιο και όλο το βάρος έχει πέσει στους δυο υπαλλήλους ενω η διοίκηση δεν προτίθεται να πάρει κάποιο 8μηνο ή έστω να αποσπάσει κάποιον υπάλληλο.

Ζητήθηκε από το Δημοτικό συμβούλιο να εκδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας για το θέμα της ΔΕΗ καθώς πρόκειται για μείζον θέμα το οποίο θα δημιουργήσει θέμα και με το σχεδιαζόμενο κλείσιμο και της τεχνικής Υπηρεσίας.

Από το Δημοτικό Συμβούλιο έγινε αποδεκτή η πρόταση και το ψήφισμα θα αποσταλεί στην διοίκηση της εταιρίας προκειμένου να πιέσουν ώστε να δωθεί λύση στο πρόβλημα που πάει να δημιουργηθεί.Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Συμμετοχή της Αιμοδοσίας στον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας για τους εθελοντές αιμοδότες.

Το τμήμα Αιμοδοσίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας συμμετέχει με χαρά και υπερηφάνεια στον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας για τους εθελοντές αιμοδότες.

Τιμάμε όλους........

εκείνους τους συμπολίτες μας που καθημερινά προσέρχονται στο τμήμα Αιμοδοσίας ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ και προσφέρουν αίμα, δηλαδή ζωή σε όσους έχουν ανάγκη !
Με την ευκαιρία του εορτασμού θεωρούμε σκόπιμο να ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία για τη δραστηριότητα του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείού μας που επί 25 χρόνια υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση της Διευθύντριας κας Καλοφωλιά Αναστασίας και με την συμπαράσταση του Επιμελητού κου Χυδεριώτη Σταύρου και των Νοσηλευτριών κυριών Καπράλου Μαρίας, Νικολοπούλου Δήμητρας, Σελούλη Κανέλας έχουν οργανώσει μια από τις καλύτερες μονάδες Αιμοδοσίας στη Χώρα μας που λειτουργεί βάσει των οδηγιών του Συμβουλίου της Ευρώπης .
Συγκεκριμένα για το 2012 :

Α. Οργανώθηκαν αιμοληψίες στα εξής μέρη :
1. ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ Κυπαρισσίας
2. Costa Navarino 2 φορές
3. Πολιτιστικός Σύλλογος Αγαλιανής
4. Πολιτιστικός Σύλλογος Περδικονερίου
5. Ιερός Ναός Μ. Σωτήρος Μαράθου 2 φορές
6. Ιερός Ναός Αγ. Ιωάννου Φιλιατρών
7. Πολιτιστικός Σύλλογος Δημοτών του Δημ. Διαμ. Γαργαλιάνων 2 φορές
8. Αθλητικός Σύλλογος Καλού Νερού
9. Πολιτιστικός Σύλλογος στη Φιγαλεία 2 φορές

Β. Οι αιμοδότες έφτασαν για πρώτη φορά στους 907 ! (αύξηση 30% την τελευταία τριετία)

Γ. Στο Νοσοκομείο διατέθηκαν 604 μονάδες αίματος και εστάλησαν σε άλλα Νοσοκομεία 405 μονάδες αίματος και 170 μονάδες πρόσφατο κατεψυγμένο πλάσμα, εδόθησαν σε άλλα Νοσοκομεία.

Όλοι πια το γνωρίζουν. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες μόνο ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη μας έχουν απομείνει για τη σωτηρία του λαού μας. Οι εθελοντές αιμοδότες (25 σύλλογοι, σωματεία, σχολεία, εκκλησία και μεμονωμένοι πολίτες) μας δείχνουν το δρόμο !
Τους τιμούμε, τους ευχαριστούμε, είμαστε ευγνώμονες .

Ο Αναπληρωτής Διοικητής

Πάνος Μπόζος

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

Το troktiko.eu κατωχύρωσε την νέα ονομασία της ΕΡΤ

Μαγκιά τους.
Το troktiko.eu κατωχύρωσε το όνομα nerit.gr που προφανώς προοριζόταν για την νέα ονομασία της ΕΡΤ όταν θα την ανοιγε ο Σαμαράς με τα πρωτοπαλίκαρα του.
Ο Σίμος κεδίκογλου λοιπόν μας αποκαλαυψε το όνομα της .........

νέας ΕΡΤ που ειναι ΝΕΡΙΤ.

Σήμερα η διεύθυνση nerit.gr κατοχυρώθηκε από το site Τρωκτικό και κάνει ρόμπα την κυβέρνηση - μαριονέτα της Τρόϊκας και της Μέρκελ.

Δείτε την εικόνα του Site και δείτε τι λένε για την κατωχύρωση της ονομασίας.Χθες η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το νέο όνομα της ΕΡΤ θα είναι ΝΕΡΙΤ. Φυσικά το έκαναν αυτό χθες για να δείξουν ότι υπάρχει στρατηγικό σχέδιο εξορθολογισμού της δημόσιας τηλεόρασης και ότι όλα αυτά που ακούγονται περί άμεσης εκτέλεσης της εντολής της τρόικας δεν είναι παρά μόνο… θεωρία συνομωσίας. Και τώρα η αλήθεια…

2342

Χθες, μόλις ανακοινώθηκε το νέο όνομα ΝΕΡΙΤ, κατοχυρώσαμε το domain www.nerit.gr

Άρα, η κυβέρνηση θέλει να μας πείσει ότι έχει ένα ΤΟΣΟ οργανωμένο σχέδιο για τη λειτουργία του νέου δημόσιου οργανισμού που θέλει να στήσει… ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΟ INTERNET !!! Μιλάμε για τόση ξεφτίλα!

Αυτό που μένει πλέον στον Κεδίκογλου… είναι να αλλάξει όνομα ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΣΑ ή παραβιάζοντας τον κανονισμό που διέπει τα ονόματα .gr να «κατάσχει» το domain name. Τόσο «οργανωμένοι». Τέτοια ξεφτίλα.

Και τώρα τα σαφή και ασφαλή συμπεράσματα:

Δεν υπήρχε κανένα σχέδιο λειτουργίας του νέου οργανισμού, όπως μας λένε. ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ!!!

Απλά εκτέλεσαν ΑΜΕΣΑ την εντολή που δέχθηκαν από την τρόικα. Χωρίς να εκφράσουν καμία ένσταση και κανένα δισταγμό. Γιατί είναι οι πλέον απίστευτοι εθελόδουλοι εντολοδόχοι. Γιατί δεν σκέφτηκαν τίποτα μπροστά στην εντολή που δέχθηκαν. Οι τύποι εκτελούν εντολές. Δεν σκέφτονται. Απλά εκτελούν.

Και να το πάμε και παρακάτω…

Μπροστά στη μεγάλη λαϊκή αντίδραση, και προκειμένου να έχουν κάτι να λένε οι κυβερνητικοί βουλευτές, έβαλαν τον καημένο τον Κεδίκογλου να βγάλει ως είδηση χθες ότι το ΝΕΡΙΤ θα λειτουργήσει ακόμη και μέσα στον Ιούλιο.

Τόσο άμεσα. Ότι είναι τόσο οργανωμένοι.

Τώρα που αποδεικνύεται η απίστευτη προχειρότητά τους; Τώρα που αποδεικνύεται περίτρανα ότι δεν είχαν σχεδιάσει τίποτα απολύτως;

Εδώ θα πρέπει να διαλέξουν…. Ή είναι τόσο άσχετοι οι συνεργάτες του Κεδίκογλου και ο ίδιος προσωπικά (άρα θα πρέπει να κλείσει το υπουργείο και να απολυθεί ο ίδιος και όχι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ) ή είναι τόσο εθελόδουλοι εντολοδόχοι της τρόικας, που λένε ό,τι τους κατεβαίνει κάθε φορά προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα της τρόικας.

Και αν η τρόικα τους πει αύριο να μην ξανανοίξει ποτέ η δημόσια τηλεόραση;

Και αν αυτό έχουν στο μυαλό τους; Τους εμπιστεύεται πλέον κανείς;

Επισκεφθείτε την ΝΕΡΙΤ

Troktiko.eu

Η Google κάνει χοντρή πλάκα στον Βενιζέλο

Η μηχανή αναζήτησης κάνει αντιπολίτευση στον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί αυτό που βγάζει, όταν στο πεδίο της μετάφρασης πληκτρολογεί κάποιος "Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ".
Δεν το πιστεύαμε μέχρι τη στιγμή που το δοκιμάσαμε.
Για τη Google, Προέδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ο........

Γιώργος Παπανδρέου.

ΚΛΙΚ στην φωτο για να την δείτε σε μεγάλο μέγεθοςΤη Δευτέρα στις 18.00 η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου στις 18.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που θα καθορίσει και το μέλλον της συγκυβέρνησης.

Σε σύσκεψη ..........

που πραγματοποιήθηκε μέχρι αργά στο Μέγαρο Μαξίμου χθες βράδυ υπό τον Αντώνη Σαμαρά και στην οποία συμμετείχαν όλοι οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού , ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μειμαράκης, οι Υπουργοί Στουρνάρας, Παναγιωτόπουλος, Δένδιας, Σταικούρας και ο Μάκης Βοριδης πραγματοποιήθηκε μια συνολική αποτίμηση της κατάστασης και καθορίστηκαν οι επόμενες κινήσεις.

Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες ξεκαθάρισε πως στόχος του δεν είναι οι εκλογές , επεσήμανε όμως πως δεν προτίθεται να κάνει πίσω όσον αφορά το θέμα της ΕΡΤ. Σε αυτή τη λογικη και για να αποτραπεί μια κυβερνητική κρίση που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στο Μαξίμου θεωρούν πως η συζήτηση για το νομοσχέδιο θα πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα με στόχο να επαναλειτουργήσει η κρατική τηλεόραση το συντομότερο δυνατό.

Είναι δηλαδη σαφης η πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου να επισπεύσει τις διαδικασίες και φαίνεται πως σε αυτή τη λογική θα κινηθεί το επόμενο διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως στη συνάντηση διατυπώθηκε και η άποψη πως μια ενδεχόμενη εκλογική περιπέτεια θα είχε καταστροφικές επιπτώσεις στην πολύπαθη ελληνική οικονομία.

Υστυρόγραφα

ΓΙΑ ΤΣΙΧΛΕΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

Περίµενα αυτή τη µέρα για να δω από κοντά τον τρόπο που οι ντόπιοι κυνηγάνε το αγαπηµένο τους θήραµα σε µία περιοχή κατάµεστη από Κορωναίϊκες ελιές και πυκνούς λόγκους.

Το ρολόι ...........

απέναντι πλησιάζει 5 το απόγευµα. Λίγες στιγµές ακόµα και η σκέψη ήδη ταξιδεύει. Πως άλλωστε να µην γίνει αυτό όταν το Σ/Κ είναι αφιερωµένο αποκλειστικά στην αγαπηµένη δραστηριότητά µου, το κυνήγι.

Ήταν µέσα ∆εκέµβρη, όταν µε χαρά αποδέχτηκα την πρόταση του καλού µου φίλου Άλκη, να περάσουµε ένα διήµερο στον τόπο του τα όµορφα Φιλιατρά Μεσσηνίας. ∆εν πέρασε µέρα να µην προσµένω µε αγωνία το απόγευµα της Παρασκευής όταν πια θα ταξιδεύαµε για τον προορισµό µας αφήνοντας πίσω την ρουτίνα, τα προβλήµατα και τους εξουθενωτικούς ρυθµούς της Αθήνας.

Ήδη η ατµόσφαιρα µέσα στο αµάξι και παρά την απίστευτη κίνηση µέχρι να βγούµε στην Εθνική, είναι πια διαφορετική. ∆ύο φίλοι που µοιράζονται το ίδιο πάθος και την ίδια προσµονή να τους βρει το ξηµέρωµα µέσα στη φύση, σε κάποιο µουσκεµένο από την πρωινή πάχνη χωράφι.
Αργά το βράδυ φτάσαµε στον προορισµό µας, κουρασµένοι αλλά και χαρούµενοι µε ένα µικρό χαµόγελο ζωγραφισµένο στα πρόσωπα µας µιάς και η επόµενη ηµέρα ήταν κοντά µας και µας περίµενε να µας καλωσορίσει.

Το τραπέζι στρωµένο και οι µεζέδες περίµεναν µε συντροφιά καλό ντόπιο κρασί, αφού η µητέρα του φίλου µου περιµένοντάς µας είχε φροντίσει να προϋπαντήσει τους επισκέπτες της µε καλό φαί αλλά κυρίως µε άπλετο χαµόγελο και καλοσύνη.
Ήταν περασµένα µεσάνυχτα ότανµε κόπο σηκωθήκαµε από το τραπέζι και αφήσαµε την καλή µας παρέα για να ξεκουραστούµε αφού η επόµενη µέρα θα είχε περπάτηµα και επιστροφή αργά το µεσηµέρι.  ∆ύσκολο να κολλήσει ύπνος όταν όλη η σκέψη βρίσκεται στο πότε θα ξηµερώσει και στην ιερο- τελεστία του ντυσίµατος και στην
παραµικρή λεπτοµέρεια µήπως ξεχάσαµε κάτι, µήπως τα φυσίγγια δεν είναι αρκετά και όλα όσα απασχολούν τον κυνηγό πριν την εξόρµησή του.

Προσωπικά είχα έναν  επιπλέον λόγο!Περίµενα αυτή τη µέρα ξεχωριστά για να δω και από κοντά τον τρόπο που κυνηγάνε το αγαπηµένο τους θήραµα στα Φιλιατρά σε µία περιοχή κατάµεστη από Κορωναίϊκες ελιές και πυκνούς λόγκους.
Ο φίλος µου µε είχε ενηµερώσει για τις µπηχτές τουφεκιές που θα χρειαστούν και την εγρήγορση που θα πρέπει να έχει κανείς αφού τα θηράµατα συνήθιζαν να φεύγουν αρκετά µαζί και σε διαφορετικές κατευθύνσεις.
Η συνάντηση είχε καθοριστεί για νωρίς το πρωί µε τους υπόλοιπους σε συγκεκριµένο σηµείο µέσα στον κυνηγότοπο. Φτάσαµε µε τον ζεστό καφέ να µας µεθάει µε την φρέσκια µυρωδιά του και να µας ξυπνάει εντελώς αν δεχτούµε πως κοιµηθήκαµε έστω και δύο ώρες.

Καλωσορίσµατα και καινούργιες γνωριµίες στην παρέα, αφού σαν πρώτη φορά ήξερα ελάχιστους από τα παιδιά και σχεδιασµός για το πώς θα κινηθούµε αν και ο καιρός έδειχνε απρόθυµος να συνεργαστεί και οι πρώτες χοντρές σταγόνες έκαναν την εµφάνιση τους µέσα από τα βαριά µαυρι σµένα σύννεφα.
Εδώ θα ήθελα να επισηµάνω το πώς µε καλωσόρισαν, όχι σαν κάποιο ξένο αλλά σαν δικό τους άνθρωπο, άσχετα αν µπορεί να µην µε ξαναέβλεπαν ποτέ τους. Άνθρωποι της περιοχής, απλοί, ευγενικοί, ευχάριστοι στην όψη, µακριά από την φθορά της πρω- τεύουσας και το χάσιµο αξιών.

Η τέχνη του τενεκέ
Ξαφνικά έφτασε και ο τελευταίος της παρέας για να µπορέσουµε να αρχίσουµε. Όµως δεν κουβαλούσε κάποιο όπλο αλλά έναν παλιό τενεκέ από λάδι. Η έκπληξή µου δεν κράτησε πολύ γιατί θυµήθηκα τον φίλο µου όταν µου έλεγε για την διαφορετικότητα στο κυνήγι της τσίχλας στα µέρη του.

Λοιπόν µπροστά µας και κατά µήκος, όσο µπορούσα να δω, απλωνόταν ένα ξεραµένο ουσιαστικά ποτάµι γεµάτο σε όλο του το φάρδος πυκνή βλάστηση. Τόσο πυκνή που θα ήταν αδύνατον για κάποιον µε όπλο να το διασχίσει µε την ελπίδα να µπορέσει να επωµίσει και να έχει έστω µία πιθανότητα καλής βολής.
Εκεί λοιπόν θα έµπαινε ο φίλος και µε τον τενεκέ θα έκανε τέτοιο θόρυβο, ώστε τα τροµαγµένα πουλιά να φεύγουν αριστερά-δεξιά απρόσεχτα από την τροµάρα τους εκεί που κάθε φορά θα υπήρχαν άνθρωποι από την οµάδα τοποθετηµένοι στα καρτέρια τους να τα περιµένουν.
Αφού µου εξήγησαν αναλυτικά το πώς θα κινηθούµε, ξεκινήσαµε χωρισµένοι σε οµάδες δεξιά αριστερά. Σε λίγο πήρε την θέση του και το παλικάρι µε τον τενεκέ και εκεί ξεκίνησαν όλα.

Οι τσίχλες τροµαγµένες από τον θόρυβο έφευγαν λεφούσια προς όλες τις κατευθύνσεις και µε ιδιαίτερα χαµηλές πτήσεις. Επικρατούσε πανικός σε σχέση µε την εύρεση του χτυπηµένου πουλιού την αγωνία να ξαναγεµίσεις αφού απλά δεν σταµάταγαν να ανεµίζουν.
Χαρακτηριστικό ότι µετά από λίγα λεπτά επέστρεφαν µέσα στο πυκνό µερικές δεκάδες µέτρα παραπάνω. Οι ντόπιοι φίλοι µαθηµένοι σε αυτόν τον τρόπο το διασκέδαζαν έχοντας και ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Για µένα τον αρχάριο σε αυτόν τον τρόπο κυνηγιού ήταν µια πανδαισία αισθήσεων και αν και τα ποσοστά µου ήταν τουλάχιστον δραµατικά ζούσα το κάθε δευτερόλεπτο ξεχωριστά.

Όταν γνώµονας δεν είναι η κάρπωση αλλά το να ζήσεις την στιγµή περνάει σε δεύτερο µέρος η επιτυχία και µένει η συνολική διαδικασία. Ρουφάς την κάθε στιγµή στη φύση µε την αγαπηµένη σου ενασχόληση. Αργά λοιπόν το µεσηµέρι και αφού
συνεχίστηκε το ίδιο σκηνικό κουρασµένοι από όλο αυτό το περπάτηµα και γεµάτοι εικόνες, συναντηθήκαµε για να συζητήσουµε, να αλλάξουµε απόψεις και επιπλέον να κανονίσουµε για την επόµενη ηµέρα.
Κάτι που, δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατό αφού η βροχή που πια έπεφτε κανονικά την επόµενη ηµέρα δεν µας επέτρεψε να έχουµε έξοδο και αρκεστήκαµε σε ζεστό καφέ και καλή παρέα κάνοντας κυρίως αποτίμηση για τη χθεσινή μας βόλτα.
Την Κυριακή το απόγευµα έφτασε η ώρα της επιστροφής στο κλινών άστυ. Αφού χαιρετήσαµε την παρέα αλλά και τους ανθρώπους που µας φιλοξένησαν ξεκινήσαµε αλλά, αυτή τη φορά, η κουβέντα µας δεν είχε την ίδια ένταση και ο καθένας αφηνόταν στις σκέψεις του.
Πιθανόν για κάποια επόµενη φορά… Φίλοι Φιλιατρινοί, σας ευχαριστώ για την φιλοξενία σας.

Περιοδικό Κυνηγός και Φύση

Από «αναπτυγμένη» επιστροφή σε «αναδυόμενη!...»

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Λέγεται ότι η εβδομάδα αυτή ΔΕΝ ξεκίνησε σωστά για την 3-Κομματική μας Κυβέρνηση με το ‘φιάσκο’ της ΔΕΠΑ και την GAZPROM και στη συνέχεια με το ‘Λουκέτο’ στην ΕΡΤ το βράδυ της περασμένης Τρίτης που ‘φάνηκε’ να δημιούργησε σοβαρούς τριγμούς στην Συγκυβέρνηση.
Χρησιμοποιώ τον όρο ............

‘φάνηκε’ καθότι στην πράξη όλα βαίνουν καλώς…
Δεν έχω λόγους να συσχετίσω το ειδησεογραφικό ‘black out’ που εφαρμόστηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης στην ΕΡΤ, στην Εθνική μας Ραδιοφωνία και Τηλεόραση εντός των ελληνικών συνόρων αλλά και διεθνώς, με την υποβάθμισή μας σε ‘αναδυόμενη’ οικονομία.
Πάντως, ξαφνικά το βράδυ της περασμένης Τρίτης όταν έκλεισαν τα φώτα και τα μικρόφωνα της ΕΡΤ, η MSCI, ο κορυφαίος φορέας που προσδιορίζει τους χρηματιστηριακούς δείκτες (και επηρεάζει ΕΠΤΑ τρισεκατομμύρια δολαρίων σε παγκόσμια κλίμακα) προχώρησε στην υποβάθμιση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας (και κατά προέκταση της Ελληνικής Οικονομίας) από ‘αναπτυγμένο’ σε ‘αναδυόμενο’…

Παραθέτω εδώ την πηγή: http://www.cnbc.com/id/100810065

Ο k Bob Pisani του CNBC μιλά για απρόσμενη ‘οβίδα’ για την Ελλάδα και το ελληνικό χρηματιστήριο που είχε αναβαθμισθεί από ‘αναδυόμενο’ σε ‘αναπτυγμένο’ πριν 12 περίπου χρόνια…
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πολλοί, σε διεθνή κλίμακα, ξεφορτώνονται τις ελληνικές τους μετοχές…
Ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών αντανακλά αυτά τα νέα καθώς από τις 110ο μονάδες τον περασμένο Μάη κατρακύλησε στις 850 μονάδες σημειώνοντας απώλειες της τάξης του 22% περίπου.
Πάντως, εάν αυτό αποτελεί παρηγοριά για εμάς τους Έλληνες, θα πρέπει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τον κ Pisani στο ίδιο χρονικό διάστημα το Χρηματιστήριο της Τουρκίας έχει χάσει το 18,5% της αξίας του…

BASKET: Δαϊκλής - Εράνη Φιλιατρών 45 - 53. Ντουγρού για άνοδο στην Β' Τοπική.

Με νέα νίκη στο πρωτάθλημα της Γ' ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ συνέχισε χθες η Εράνη κόντρα στον Δαϊκλή στην Καλαμάτα.
Ο αγώνας που τελικώς εξελίχθηκε σε μια πλήρη απογευμνατινή προπόνηση ανέδειξε νικήτρια την Εράνη Φιλιατρών καθώς σχεδόν όλα είχαν τελειώσει από το πρώτο δεκάλεπτο και ολος ο υπόλοιπος αγώνας πήγε στο ρελαντί.
Ξεκίνησε δυνατά πήρε πολύ γρήγορα την διαφορά και από εκεί και μετά δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο και έπειξε πολύ χαλαρά.
Το 9-23 υπέρ της Εράνης στο πρώτο δεκάλεπτο ........

μαρτυρά το τι συνέβη χθες στην Καλαμάτα για το τελικό σκορ.

Αναλυτικά τα δεκάλεπτα: 9-23 , 20-35 , 29-41 , 45-53

Πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα ο Νάσος Μητρόπουλος που πέτυχε 15 πόντους.
Σημαντικότατο ρόλο είχαν και οι:
Ο Ντουγερόγλου με 14 πόντους
Ο Αθανασόπουλος με 10 πόντους
Ο Κωνσταντόπουλος με 8 πόντους
Ο προνοϊτης με 4 πόντους και
Ο Σύλλας με 2 πόντους που έπαιξε και τραυματισμένος.
Συμμετοχή στον αγώνα είχε και ο Σικαλιάς

Kαρατζαφέρης στηρίζει τον Σαμαρά για την ΕΡΤ: "Ευτυχώς που βρέθηκε κάπιος να το κάνει."

Τη στήριξή του στον Αντώνη Σαμαρά για το κλείσιμο της ΕΡΤ, εξέφρασε μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του AΡT TV, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
«Mπορεί να το έκανε κάπως άκομψα, αλλά κάποιος έπρεπε να το κάνει!

Το έλεγα........

χρόνια ,ότι γίνεται πάρτυ.

Ευτυχώς που βρέθηκε κάποιος να το κάνει!» δήλωσε μέσα από την τηλεοπτική του εκπομπή.

LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΜΕΣΩ INTERNET

Στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ παραμένουν οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί της δημόσιας τηλεόρασης και δεν εγκαταλείπουν της θέσεις τους παρά τις απειλές για αυτόφωρο.

Δημοσιογράφοι και τεχνικοί συνεχίζουν να «βγάζουν» εικόνα στον αέρα μέσω διαδικτύου, αφού στα δημόσια κανάλια έπεσε μαύρο.

ΔΕΙΤΕ LIVE TI METAΔΙΔΕΙ Η ΕΡΤ:


Πατήστε το play

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 13ης Ιουνίου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα στο Δημαρχείο μεταξύ Δημοτικής Αρχής και εκπρόσωπων επιχείρησης υδροπλάνων για το σκοπό αυτό
Κατασκευή υδατοδρομίου στο λιμάνι της Καλαμάτας


Γιατροί και νοσηλευτές φωνάζουν ως εδώ και μη παρέκει
Κραυγή για κατάρρευση ΕΣΥ και εξόντωση εργαζομένων

Επί της πρότασης δημιουργίας περιφερειακού υδατοδρομίου στο .........

λιμάνι της Καλαμάτας αναμένεται να συζητήσουν την ερχόμενη Δευτέρα εκπρόσωποι της εταιρείας Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας Ανώνυμη Εταιρεία με τη Δημοτική Αρχή. Αυτό έγινε γνωστό χθες από το δήμαρχο Παν. Νίκα.

Η εταιρεία, σε επιστολή της προς το δήμαρχο, αναφέρει πως «έχει εξασφαλίσει μεγάλο επενδυτικό κεφάλαιο από επενδυτικό κολοσσό του εξωτερικού»...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ οι διακόπτες στη Ραδιοτηλεόραση! Αντιδράσεις φορέων και κομμάτων, ενδοκυβερνητικές διαφωνίες και μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Απολύονται πάνω απο 2500 εργαζόμενοι. Νέος φορέας απο το Φθινόπωρο.

Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας και την ΕΤΑΠ; Οι "λογαριασμοί" του παρελθόντος υπονομεύουν το παρόν και το μάλλον του θεσμού (Αρθρο του Θανάση Τσαμούλη)
ΜΕ ΔΩΡΑ ήρθε χθες ο περιφερειάρχης Πετρος Τατούλης στην Καλαμάτα, όπου προανήγγειλε τη διοργάνωση Διεθνούς Φεστιβάλ Πελοποννήσου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ με υπογραφή του περιφερειάρχη και προϋπολογισμό 4 εκατ. ευρώ η ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου αντικατάσταση των σωλήνων ύδρευσης απο αμίαντο.
ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ της Χρυσής Αυγής σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αντιδράσεις φορέων και κομμάτων - Ανακοίνωση της Χ.Α
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: Μειώθηκε ο αριθμός εισακτέων.
"ΤΖΑΚ-ΠΟΤ" για τις τιμές και τις αποδόσεις του καρπουζιου της Τριφυλίας που "κατέκτησε" τις αγορές 22 χωρών.
ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ για την ανέγερση μνημείου προς τιμήν της μνήμης των εκτελεσθέντων απο τους Γερμανούς στην Καλαμάτα, οι Νίκας-Τατούλης. Η εξέλιξη δικαιώνει το Θόδωρο Μπρεδήμα.
ΔΙΑΚΡΙΣΗ στο Elite και την Costa Navarino για την καθιέρωση του "Ελληνικού Πρωινού".

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Το Μαξίμου πετάει το γάντι: Πάμε σε εκλογές

Έντονα ενοχλημένο εμφανίζεται το Μέγαρο Μαξίμου από τη στάση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς στο θέμα της ΕΡΤ, καθώς από το πρωθυπουργικό επιτελείο εξάγεται το κλίμα ότι οι δυο κυβερνητικοί εταίροι της Νέας Δημοκρατίας γνώριζαν και είχαν εγκαίρως ενημερωθεί για τις προθέσεις αναφορικά με την κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα που βγαίνει από το Μέγαρο ...........

Μαξίμου εκπέμπει αποφασιστικότητα να μην κάνει πίσω η κυβέρνηση, και να προχωρήσει ως το τέλος με την στρατηγική επιλογή να κλείσει την ΕΡΤ με τη σημερινή μορφή της, και να την ανοίξει με άλλη δομή, περιεχόμενο και σύνθεση, στην κατεύθυνση του να αποκτήσει η Ελλάδα μια “διαφορετική” κρατική τηλεόραση, περισσότερο προσαρμοσμένη στις σημερινές εξελίξεις.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι το Μαξίμου πετάει το γάντι στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, συνδέοντας ευθέως τη συνέχιση της κυβερνητικής συνεργασίας και την παραμονή της στην εξουσία, με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τη νέα ΕΡΤ.
Διαφορετικά, η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Υστερόγραφα

ΕΛ.Γ.Ο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας. Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης σε 20 νέους παραγωγούς στην Κύπρο.

Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης που απευθύνεται σε 20 νέους παραγωγούς θα υλοποιήσει ο ΕΛ.Γ.Ο «ΔΗΜΗΤΡΑ» και το Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας στην Κύπρο. Οι συμμετέχοντες που θα είναι καλλιεργητές πατάτας έως 40 ετών από την περιοχή της Τριφυλίας θα καταρτιστούν για 2 εβδομάδες στις νέες μεθόδους παραγωγής, τυποποίησης, συσκευασίας και εμπορίας πατάτας προσαρμοσμένες στις νέες συνθήκες της αγοράς.

Η κατάρτιση των παραγωγών.........

εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, που διαχειρίζεται το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, και συγκεκριμένα στη δράση Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (Leonardo Da Vinci), που αφορά την κινητικότητα ατόμων σε συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση ( PLM Mobility).
Όλες οι δαπάνες του προγράμματος είναι επιδοτούμενες σε ποσοστό 100%. Οι επιλέξιμες δαπάνες του προγράμματος είναι :
• Μετακινήσεις, Αεροπορικά εισιτήρια
• Διαμονή και διατροφή στην Κύπρο

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας κ. Τσουμάνη Γεώργιο, στο τηλέφωνο 27610 22116.

Φιλιατρά: Σήμερα η Καλοκαιρινή γιορτή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου
Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 11-6-2013 ]«Ανοίγει» τη Δευτέρα το σύστημα για τις βεβαιώσεις ΤΕΑΔΥ

ΑΠΟ την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργιά ο διαδικτυακός τόπος της ΗΔΙΚΑ ΑΕ (www.idika.gr), του ΤΕΑΔΥ (www.teady.gr) και του ΤΕΑΙΤ (www.teait.gr) και η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία με τίτλο «Φορολογικές Βεβαιώσεις ΕΤΕΑ».

Οι συνταξιούχοι ........

του ΤΕΑΔΥ, του ΤΕΑΠΟΚΑ και του ΤΕΑΥΕΚ έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώνουν τη βεβαίωση συντάξεων για φορολογική χρήση απευθείας διαδικτυακά.
Με αυτό τον τρόπο καταργείται η εκτύπωση και η ταχυδρομική αποστολή εκκαθαριστικών σημειωμάτων αφού η σχετική διαδικασία πραγματοποιείται ηλεκτρονικά ενώ μειώνεται η γραφειοκρατία.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι χρήστες μπορούν να απευθύνονται στον διαδικτυακό τόπο της ΗΔΙΚΑ ΑΕ (www.idika.gr).

Express

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

Τ(ΕΡΤ)ΕΛΕΣΤΑΙ…

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Ο τίτλος στο σημερινό σύντομο σχόλιό μου δεν θέλω να θεωρηθεί από τους φίλους και τις φίλες του blog ότι αποτελεί μια βάρβαρη κατάχρηση της τελευταίας λέξης του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού αφού έλαβε το όξος, αντί ύδατος, που του ‘προσέφεραν’ οι Ρωμαίοι στρατιώτες έχοντας ήδη ‘διαμεριστεί τα ιμάτιά Του’ ρίχνοντας τον κύβο!

Με την ΕΡΤ, και ιδιαίτερα με την ΕΤ-3, με συνδέουν πολλά ..........

χρόνια αγαστής συνεργασίας είτε ως προσκεκλημένος στα ποικιλώνυμα τηλεοπτικά ‘παράθυρα’ είτε ως ΑΜΙΣΘΟΣ παρουσιαστής για μια σειρά ετών της δικής μου εκπομπής «Επικοινωνώ άρα…Υπάρχω!»
Είναι αλήθεια ότι η ΕΡΤ ως Κρατική Τηλεόραση ΔΕΝ μπόρεσε ΠΟΤΕ να μοιάσει τα Βρετανικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά Κρατικά κανάλια και πολύ συχνά (φορές-φορές και ‘αδιάντροπα’) γινόταν ‘φερέφωνο’ του κάθε Κόμματος που Κυβέρνησε την Ελλάδα…

Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης στη μεταπολεμική Ελλάδα.
Τα προσκήνια της απόφασης να μπει ‘λουκέτο’ τα είδα, τα άκουσα και τα διάβασα αλλά αφήνουν πολλά ‘κενά’ για τα παρασκήνια της απόφασης!
Δεν θα εκφράσω ‘συλλυπητήρια’ σε οικογενειάρχες και άγαμα στελέχη και υπαλλήλους της ΕΡΤ όχι από χαιρέκακη διάθεση αλλά μέσα στον γενικό ορυμαγδό μιας παραλυμένης οικονομίας, με σχεδόν 30% ανεργία (που ως ποσοστό ανάμεσα σε νέους ξεπερνά το 60%) και αφορά σκληρά εργαζόμενα στελέχη και υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα που είναι άνεργοι στην Ελλάδα της εισαγόμενης και εγχώριας τρόικα.

Δυόμιση χιλιάδες άνεργοι και σχεδόν διπλάσιοι ‘συνεργάτες’ με τα ‘μπλοκάκια’ είναι ένας σοβαρός αριθμός που, εξαιτίας του γεγονότος ότι πρόκειται για ΜΜΕ δημιουργεί παρελκόμενες καταστάσεις…
Ως πανεπιστημιακός δάσκαλος και καθηγητής επικοινωνίας, ως άνθρωπος οικείος στα ΜΜΕ απλά θα σας θυμίσω πόσες χιλιάδες άνδρες και γυναίκες έχουν απολυθεί από εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοπτικά κανάλια σε ένα ‘σύνδρομο απαξίωσης των ΜΜΕ’.

Είπαμε, η ΕΡΤ βαρύνεται ως ‘Κυβερνητικό φερέφωνο’ αλλά με την ίδια κατηγορία βαρύνονται και πολλά άλλα μη-δημόσια αλλά εν πολλοίς κρατικοδίαιτα ΜΜΕ…
Τι ακριβώς σημαίνει αυτή η απόφαση για την τρόικα των κκ Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη, τι ακριβώς σημαίνει για την ελληνική ‘πιάτσα της ενημέρωσης’ και για ΟΛΟΥΣ εμάς τους Έλληνες και τις Ελληνίδες θα φανεί άμεσο μέλλον…

Τ(ΕΡΤ)ΕΛΕΣΤΑΙ, λοιπόν, ή ΟΨΟΜΕΘΑ;


Κλείνουν την ΕΡΤ [ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ + VIDEO ]

Το κλείσιμο της ΕΡΤ με στόχο την αναδιάρθρωσή της ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης Σίμος Κεδίκογλου.

"Σε μια περίοδο.......

που ο ελληνικός λαός υφίσταται θυσίες, δεν υπάρχουν ιερές αγελάδες. Η ΕΡΤ είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης και αυτό τελειώνει σήμερα.

Έχει καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείρισή της, καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείριση των συμβάσεων. Υπάρχει καθεστώς προνομίων για να μην αναφερθούμε στα τεράστια ποσά που μοιράζει στις ιδιωτικές παραγωγές. Να μην αναφερθούμε επίσης στο τεράστιο κόστος των εξωτερικών μεταδόσεων. Για να μην πούμε ότι διαθέτει περιοδικό χωρίς αναγνώστες.

Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε σκάνδαλο. Αυτά όλα τελειώνουν σήμερα και τελειώνουν οριστικά. Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ", ανακοίνωσε ο κ. Κεδίκογλου.

Αυτό σημαίνει ότι θα απολυθούν 2.850 εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοφωνία και την τηλεόραση. Η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει μετά το καλοκαίρι υπό νέο καθεστώς.

Το μεσημέρι της Τρίτης είχε δημοσιευθεί η Πράξη νομοθετικού περιεχομένου άνοιγε το δρόμο για το "λουκέτο" στη δημόσια τηλεόραση, καθώς θα διευκρινίζει πως ένας υπουργός θα διαχειριστεί την περιουσία μιας ΔΕΚΟ όταν βάλει λουκέτο.

Σύμφωνα με αυτήν το λουκέτο σε οργανισμούς απαιτεί τρεις υπογραφές: του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και του υπουργού στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται ο υπό κατάργηση οργανισμός.

Η απόφαση της κυβέρνησης έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και τριγμού στο εσωτερικό της καθώς διαφωνεί.

Δείτε την δήλωση του Σίμου Κεδίκογλου.LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ.
Από 1,5 έως 4,5 ευρώ το στρέμμα ο φόρος για αγροτεμάχια αγροτών

Φορολογία τεσσάρων ταχυτήτων θα επιβάλλει από την 1η Ιανουαρίου 2014 το υπουργείο Οικονομικών σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων με τις τρεις ταχύτητες να περιλαμβάνονται τα αγροτεμάχια με φόρο από 1,5 ευρώ ως 30 ευρώ το στρέμμα.

Στη δε πρώτη ταχύτητα θα βρεθούν τα εντός σχεδίου ακίνητα.......

(διαμερίσματα, μονοκατοικίες, γραφεία, καταστήματα) που θα φορολογηθούν ανά τετραγωνικό με 33 διαφορετικούς συντελεστές, από 1,8 ευρώ ως 29 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Βήμα της Κυριακής, το υπουργείο Οικονομικών θα χωρίσει σε 30 ζώνες τη χώρα προκειμένου να επιβάλλει τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Στο σχέδιο για το νέο φόρο που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα δώσει τη Δευτέρα στους εκπροσώπους των κομμάτων της συγκυβέρνησης στη διακομματική επιτροπή, δεν υπάρχει πρόβλεψη για αφορολόγητο όριο στα εντός, εκτός σχεδίου ακίνητα ή στα αγροτεμάχια.

Στα εντός σχεδίου ακίνητα, ο φορολογικός συντελεστής ανά τετραγωνικό μέτρο θα ξεκινά από 1,8 και θα διαμορφώνεται έως τα 29 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Στα αγροτεμάχια θα επιβληθεί φόρος ανά στρέμμα, με τον χαμηλότερο να ξεκινά, ανάλογα με την καλλιεργήσιμη έκταση και το σημείο του χωραφιού, από 1,5 ευρώ και τον υψηλότερο να αγγίζει τα 4,5 ευρώ.

Στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις που δεν ανήκουν σε κατ' επάγγελμα αγρότες, οι φόροι αυτοί θα διπλασιάζονται.

Ξεχωριστή φορολογία θα ισχύσει στα οικόπεδα και στα κτίσματα εκτός σχεδίου. Ο φόρος θα ξεκινά από 15 και θα ανέρχεται έως 30 ευρώ το στρέμμα για τα ακίνητα που είναι κοντά στη θάλασσα ή σε ακριβές περιοχές και νησιά, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη κ.ά.

Φόρος με το στρέμμα θα επιβληθεί σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων σε ολόκληρη τη χώρα με την υψηλότερη φορολογία να επιβάλλεται στα παραθαλάσσια. Για τους κατ' επάγγελμα αγρότες θα ισχύσουν τρεις διαφορετικοί συντελεστές που θα αντιστοιχούν σε ένα ποσό φόρου σε ευρώ ανά στρέμμα χωρίς κανένα αφορολόγητο.

Ο κατώτατος φόρος αναμένεται να διαμορφωθεί σε 1,5 ευρώ ανά στρέμμα και θα ισχύσει στα λεγόμενα "μειονεκτικά" αγροτεμάχια που βρίσκεται σε ορεινές περιοχές χωρίς να προσφέρουν ουσιαστικό εισόδημα.

Από κει και έπειτα, σύμφωνα, με το Βήμα, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της καλλιεργήσιμης έκτασης και το σημείο του χωραφιού, ο φόρλος ανά στρέμμα θα διαμορφωθεί σσε 3 ευρώ αν βρίσκεται σε ορεινή περιοχή (πχ. αμπέλια) και 4,5 ευρώ για τα πεδινά (ελιές, βαμβάκι κτλ.)

Σε περίπτωση καλλιεργήσιμων εκτάσεων που δεν ανήκουν σε κατ' επάγγελμα αγρότες, οι παραπάνω συντελεστές - φόροι θα διπλασιάζονται (3,6 και 9 αντίστοιχα).

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, οι κατ' επάγγελμα αγρότες ανέρχονται σε αριθμό στους 280.000 σε σύνολο 330.000 φυσικών προσώπων που έχουν στην κατοχή τους καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Την ίδια ώρα, δεν αποκλείεται να ισχύσει συντελεστής απομείωσης για εκείνους που έχουν πάνω από 50 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης για να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες υπέρμετρα.

Ξεχωριστή φορολογία θα εφαρμοστεί στα οικόπεδα αλλά και στα κτίσματα που βρίσκονται σε εκτός σχεδίου οικόπεδα. Μάλιστα εκεί οι συντελεστές φορολογίας θα είναι πολύ υψηλότεροι σε σύγκριση με αυτή των αγροτών και κυμαίνονται σε 15 ευρώ, 20 ευρώ και 30 ευρώ ανά στρέμμα για ακίνητα φιλέτα κυρίως εκείνα που βρίσκονται σε παραθαλάσσιες περιοχές και σε κοσμοπολίτικα νησιά όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Κέρκυρα, η Κεφαλλονιά...

Σε ό,τι αφορά τέλος, τα αγροτεμάχια, στο σύνολό τους τα εκτός σχεδίου ακίνητα είναι περίπου 66,5 εκατ. στρέμματα. Από αυτές σε κατ' επάγγελμα αγρότες ανήκουν 14 εκατ. στρέμματα ή 37% επί του συνόλου.

Agronews

ΟΓΑ: Έως 14 Ιουνίου για τον τουρισμό

Ο ΟΓΑ υπενθυμίζει ότι η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και εκδρομών της Αγροτικής Εστίας 2013 λήγει στις 14 Ιουνίου.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν στα ΚΕΠ.


Έρχονται Ειδοποιητήρια ΕΛΓΑ για αποπληρωμή εισφορών του 2011

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η αποστολή ειδοποιητηρίων σε περίπου 59.500 αγρότες που δεν έχουν καταβάλλει τις εισφορές του 2011 προς τον ΕΛΓΑ. Παράλληλα ο ΕΛΓΑ αποφάσισε να δώσει παράταση στις αποπληρωμές των εισφορών του 2013 ως τις 31 Μαρτίου 2014.
Το συνολικό ύψος των ανείσπρακτων εισφορών του ΕΛΓΑ για..........

το 2011 κυμαίνεται στα 15 εκατ. ευρώ.

Συνεπώς, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία, όσοι παραγωγοί λάβουν τη σχετική ειδοποίηση από το κέντρο πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών –ΚΕΠΥΟ θα πρέπει να σπεύσουν στην άμεση διεκπεραίωση της οφειλής τους.

Σε διαφορετική περίπτωση, τα ποσά των οφειλών θα εισπραχθούν από τις εφορίες και ενδέχεται να υπάρχει προσαύξηση.

Αναφορικά με τα ανείσπρακτα του 2012, η βεβαίωση εισπράξεων του οργανισμού αναμένεται να εκδοθεί έως τις αρχές του φθινοπώρου όταν και θα αποσταλούν αντίστοιχα ειδοποιητήρια σε όσους αγρότες δεν είναι ασφαλιστικά ενήμεροι για το εν λόγω έτος.

Όπως επισημαίνουν στελέχη του ΕΛΓΑ, η αποπληρωμή των οφειλών είναι απαραίτητη καθώς σε αντίθετη περίπτωση οι αγρότες δεν έχουν δικαίωμα αποζημίωσης από τον οργανισμό.

Σε ό,τι αφορά στις εισφορές του 2013, το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού αποφάσισε να δώσει παράταση στις αποπληρωμές που λήγει στις 31 Μαρτίου 2014. Αυτή η καταληκτική ημερομηνία αφορά και τους αγρότες που θα επιλέξουν να πληρώσουν με δήλωση εκχώρησης από οποιεσδήποτε πληρωμές του δημοσίου (ενιαία ενίσχυση κ.ά.).

Σχετικά με την πορεία των πληρωμών για το 2012 έχουν ήδη καταβληθεί από τον ΕΛΓΑ περί τα 90 εκατ. ευρώ και απομένουν ακόμα 17 εκατ. ευρώ τα οποία αναμένεται να δοθούν εντός του μήνα. Σύμφωνα τέλος με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ έχουν αρχίσει να πληρώνονται και αποζημιώσεις για ζημιές των αρχών του 2013.

On line υπολογισμός ασφαλιστικής εισφοράς ΕΛΓΑ

Στο μεταξύ ο ΕΛΓΑ μέσα από την ιστοσελίδα του (πατήστε εδώ για να μεταβείτε) παρέχει τη δυνατότητα υπολογισμού της φετινής ασφαλιστικής εισφοράς.

Μέσα από την ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ υπολογίζεται η φετινή ασφαλιστική εισφορά, επιλέγοντας νομό και καλλιέργεια.


Από την ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ μπορεί κανείς να υπολογίσει την ασφαλιστική του εισφορά για το 2013.

Επιλέξτε το Νομό και τη Καλλιέργεια του αγροτεμαχίου σας και εισάγετε τα Στρέμματα. Επιλέξτε το Είδος της εκτροφής σας και εισάγετε τον Αριθμό Ζώων.

Αν έχετε περισσότερα από 3 αγροτεμάχια/εκτροφές, με τα + και - της τελευταίας στήλης του αντίστοιχου πίνακα προσθέστε τα ή αφαιρέστε τα. Πατήστε "Υπολογισμός" για να έχετε έναν ενδεικτικό υπολογισμό της εισφοράς σας.

Agronews

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 10-6-2013 ]
Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καταργήσεις, συγχωνεύσεις

Δημοσιεύθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία δίνεται η δυνατότητα με ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών, Δημόσιας Τάξης και του καθ’ ύλη αρμόδιου υπουργού να ορίζουν τη διαδικασία κατάργηση ή συγχώνευσης οργανισμού του δημοσίου.

Σύμφωνα με την ΠΝΠ που αντικαθιστά μέρος του ...........

ν. 3429/2005 (Α΄ 314) και φαίνεται ότι «φωτογραφίζει» και την ΕΡΤ:

α) σε περίπτωση κατάργησης του φορέα, όπως και τυχόν θυγατρικών του, καθορίζεται η διακοπή της λειτουργίας του καθώς και των τυχόν θυγατρικών του, ως και ο χρόνος αυτής, η τύχη της περιουσίας του καταργούμενου νομικού προσώπου, όπως και των τυχόν θυγατρικών του, ρυθμίζονται όλα τα θέματα της διαδοχής των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών τους, όπως και η τύχη των εκκρεμών δικών, της αυτοδίκαιης λύσης των πάσης φύσεως εργασιακών σχέσεων και των συμβάσεων έργου, της αυτοδίκαιης λήξης όλων των αποσπάσεων προσωπικού καθώς και κάθε σχετικό με αυτά θέμα, της αυτοδίκαιης λήξης της θητείας των οργάνων διοίκησης, των διαδικασιών και οργάνων που απαιτούνται για τη διαδοχή καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια,

β) σε περίπτωση συγχώνευσης του φορέα, καθορίζεται η διακοπή της λειτουργίας και η τύχη της περιουσίας του συγχωνευόμενου προσώπου, ρυθμίζονται τα θέματα των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών του, της ρύθμισης των θεμάτων των εργασιακών σχέσεων και κάθε σχετικό με αυτήν θέμα, της αυτοδίκαιης λήξης της θητείας των οργάνων διοίκησης, των διαδικασιών και οργάνων για τη συγχώνευση, το καταστατικό ή ο οργανισμός που το διέπει και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος τον καταργούμενο ή συγχωνευόμενο φορέα, καθορίζονται τα θέματα που αφορούν την διαφύλαξη της περιουσίας των καταργούμενων ή συγχωνευόμενων φορέων, οι σχετικές διαδικασίες και όργανα και κάθε άλλο σχετικό θέμα.»

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ: ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΕΚ

Το «ναυάγιο» και οι (συν)αυτουργοί του

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΑΠΟΤΥΧΙΑ, κι εμείς ψάχνουμε την αιτία της σαρώνοντας, ως παρατηρητές (και μόνο) τα επίπεδα, καχύποπτοι για τους πάντες, ακόμα και για τον…εαυτό μας. Θα φτάσουμε στις ευθύνες του «λαού του μικρού του μέγα», ξεκινώντας από ψηλά. Εκεί όπου φτιάχνονται σχέδια και χαράζονται πολιτικές. Για την Ευρώπη των «μακρινών» Αμερικανών μιλάμε, που λειτουργεί ως εξάρτημα για τα συμφέροντά τους, πριν το πετάξουν στα σκουπίδια.

ΔΕΝ βρισκόμαστε στα .......

χρόνια του ψυχρού πολέμου και των (φανερών και κρυφών) ανταγωνισμών. Τους βλέπαμε «μεγάλους» (επειδή είμασταν γονατιστοί), σήμερα γίναν’ ένας που κουμαντάρει τον κόσμο, ως τρανός, μοναδικός αφέντης. Με τη στρατηγική του, αλλά και με τις…Νατοϊκές του βόμβες, αν χρειαστεί και «όπου δει». Με τους λαούς να πιστεύουν(;) πως υπάρχει ελπίδα για αναβίωση της κομμουνιστικής Ρωσίας και πως η Κίνα είναι «αφύλαχτη» και ανεξέλεγκτη. Έχει τον κρυφό(;) σκιτσογράφο της η σημερινή εικόνα του κόσμου, υπάρχουν σχέδια για το μέλλον και η γεωστρατηγική έγνοια και επίβλεψη των ΗΠΑ καλύπτεται με επιχειρησιακές δραστηριότητες, υπό το ψευδεπίγραφο ταμπελάκι των οικονομικών αναζητήσεων.

ΠΑΜΕ στην «τηλεκατευθυνόμενη» Ευρώπη των γερμανικών και άρα ανθελληνικών συμφερόντων; Δεν φοβούνται οι Ευρωπαίοι «μην έρθουν οι Ρώσοι», αλλά δεν…σκίζονται για τα θησαυροφυλάκιά τους. Κίνησε τους μοχλούς της αντιρωσικά η Ευρώπη, γύρισε το τιμόνι, το καράβι στα βράχια και το αέριο εξανεμίστηκε.
ΝΑ πάμε στο…ημέτερο (λεγόμενο) κεφάλαιο (βιομηχανικό, εφοπλιστικό) με τους…άξιους εκπροσώπους του; Οι έλληνες λεφτάδες μπορεί να χρωστάνε στη ΔΕΠΑ, ωστόσο, βγάζουν έξω τα λεφτά τους και δεν τα ξαναμπάζουν για επενδύσεις στην Ελλάδα που τυχαίνει να’ ναι και πατρίδα τους.

ΚΑΙ, βέβαια, όλοι οι παραπάνω, άρα και οι Ρώσοι, κάτι ξέρουν από «εργασιακά» δεδομένα στην Ελλάδα της γραφειοκρατίας, της κομπίνας και της αρπαχτής. Λες να μην το’ μαθαν πως «δημόσιοι λειτουργοί» εξασφάλισαν το μέλλον των παιδιών τους με αρπαχτές από μίζες, φακελάκια και προμήθειες; Να μη μέτρησαν μέρες απεργίας «εργαζομένων» και λάβαρα συνδικαλιστών στον «αγώνα»; Να μην είδαν (περι)κυκλωτές της Ακρόπολης και μπλόκα σε λιμάνια;

ΚΑΙ, βέβαια, η πολιτική των διχασμένων πολιτικών μας δεν είναι άσχετη με το…ναυάγιο. Η Αντιπολίτευση επιχαίρει και θα…(κατα)δικάσει τους «ξεπουλητές», όταν και αν έρθει στη βασιλεία των ουρανών.
ΩΣΤΟΣΟ, «επιτυχία είναι να πέφτεις από αποτυχία σε αποτυχία, χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό σου» (Τσώρτσιλ).

"ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ" Η πιο ξεκαρδιστική stand up κωμωδία της χρονιάς στο YACHTING στην Μαρίνα Καλαμάτας [ VIDEO ]

Η πιο ξεκαρδιστική stand up κωμωδία της χρονιάς “ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ” με τους Μαρία Ανδρούτσου & Χρ. Μπάτζιο στο YACHTING στην Μαρίνα Καλαμάτας στις 19/06 & 20/06!

Παραστάσεις: Τετάρτη 19/06 & Πέμπτη 20/06
Ώρα έναρξης: 21.30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ξεχάστε ότι ξέρατε! Η ξεκαρδιστική stand up κωμωδία ..........

ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ έρχεται για να μας αποτελειώσει! H Μαρία Ανδρούτσου, αγαπημένη μας ηθοποιός από τους εξαιρετικούς κωμικούς της ρόλους στο 50-50, τις Σαββατογεννημένες κι άλλες επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές και ο ταλαντούχος ηθοποιός Χρήστος Μπάτζιος, εκτίθενται ανεπανόρθωτα επί σκηνής, με αποκαλυπτικούς μονολόγους, καταστροφικούς διαλόγους, χορό, ανελέητη φαγωμάρα και τραγουδώντας live αγαπημένα τραγούδια, για να καταλήξουν ότι «στους δύο, ο δεύτερος δεν μπορεί...»!
Έχοντας ξεπεράσει τις 50 παραστάσεις πανελλαδικά!!! με εξαιρετικές εμφανίσεις, τρελαίνοντας τη φετινή σεζόν σχεδόν όλη την χώρα, η παράσταση θα συνεχίσει την περιοδεία της όλο το καλοκαίρι και θα μας ξεσηκώσει για 2 μοναδικές παραστάσεις, την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Ιουνίου, στις 21.30, στον πάντα φιλόξενο χώρο του YACHTING στην Μαρίνα Καλαμάτας (Τηλ. Κρατήσεων: 27210-87432).
Ένα μεγάλο «πάρτι», με πολύ γέλιο, πολλή σάτιρα, τραγούδι, τρέλα και πάλι απ’ την αρχή!
Μέχρι στιγμής έχουν τρελάνει μικρούς, μεγάλους, ελεύθερους, παρέες, ζευγάρια, παιδιά, σκυλιά, γατιά και όχι μόνο σε όλη την Ελλάδα, από την οποία όπως είπαν πολλοί: «πήραν δουλειά για το σπίτι»…
Μεταξύ πολλών άλλων θα σας λυθούν οι εξής απορίες:
Πώς είναι η ζωή ενός αταίριαστου ζευγαριού σήμερα? Ποιος έχει τελικά το πάνω χέρι? Ποια είναι η σχέση των γυναικών με τη «στρογγυλή θεά»? Υπάρχουν γυναίκες με αντρικό μυαλό και το αντίθετο? Πόση ώρα πρέπει επιτέλους να διαρκούν τα προκαταρκτικά? Τι μας συμβουλεύει γνωστός σεξολόγος? Πώς αντιμετωπίζεται σωστά ο χωρισμός? Ποιος είναι ο νέος επαναστατικός τρόπος διαφήμισης προϊόντων? Ποιο είναι το μεγαλύτερο τεχνολογικό επίτευγμα του 2012?

Αυτά και άλλα τόσα καυτά ερωτήματα θα απαντηθούν χωρίς ντροπή, με αλήθεια, θάρρος, δύναμη, την ενεργό συμμετοχή του κοινού και πολύ τραγούδι. Απλά δεν πρέπει να το χάσετε!
Συντελεστές:

Κείμενα: Χρήστος Μπάτζιος
Σκηνοθεσία: Μαρία Ανδρούτσου
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Παπουτσάς -- Glam Studio
Μουσική διδασκαλία: Γκέλυ Φλουρή
Φωτογραφία: www.focusphototeam.gr
Σκηνοθεσία video: Θάνος Τσαβλής
Eπιμέλεια εικαστικών: Cortex WaveΚανιβαλισμός καπνοβιομηχανιών - πολυεθνικών εταιρειών και συνδικαλιστικών συμφερόντων σε βάρος της Μικρής Λιανικής (περίπτερα -ψιλικά -μινι μάρκετ )

Τα σχέδια επί χάρτου για τον αφανισμό της Μικρής Λιανικής είναι σε πλήρη ανάπτυξη .

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η κτηνωδία στους δήθεν συνεργάτες του λιανεμπορίου και άμισθων φοροεισπρακτόρων απλώνονται και δείχνονται προκλητικά σε όλο τους το μεγαλείο .

Η επίδειξη δύναμης των καπνοβιομηχανιών με την πλήρη ........

απάθεια ορισμένων συνεργατών της Ελληνικής κυβέρνησης ,με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε πλήρη αφανισμό τα σημεία Μικρής Λιανικής.

Πετάει στον δρόμο μετά τους χονδρεμπόρους καπνικών Αττικής ,Θεσσαλονίκης και Πατρών 30.000 οικογένειες λιανέμπορους καπνικών δίνοντας περισσότερη δύναμη στα μονοπωλιακά συμφέροντα .

Σήμερα θα μιλήσουμε με ονοματεπώνυμα και όλα έξω από τα δόντια !!!

Ο κύριος εισηγητής Υφυπουργός Οικονομικών κ.Μαυραγάνης έστησε ένα πολυνομοσχέδιο τον Οκτώβριο του 2012 με τέτοιες λεπτομέρειες που όντως αποδεικνύουν ότι τα πράγματα ήταν καθ’ υπαγόρευση από εξειδικευμένα στελέχη και συμφέροντα καπνοβιομηχανιών που γνωρίζουν πρόσωπα ,πράγματα και καταστάσεις στον συγκεκριμένο κλάδο .

Στήσανε σκηνικό στην Επιτροπή Ανταγωνισμού με Υπομνήματα με την μια καπνοβιομηχανία να τάσσεται κατά της απελευθέρωσης και η άλλη υπέρ .

Στήσανε σκηνικό – Επιτροπή στο Υπουργείο Ανάπτυξης ότι τάχα είναι υπεύθυνο για τα καπνικά προϊόντα το συγκεκριμένο Υπουργείο .

Έβαλαν Πρόεδρο της συγκεκριμένης Επιτροπής τον κ.Κομνηνό με βιογραφικό σημείωμα και θητεία σε μεγάλη αλυσίδα super market .

Ουδείς γνωρίζει αρμοδιότητες της συγκεκριμένης Επιτροπής αφού είναι άτυπη και δεν έχει αναρτηθεί κάτι σχετικό στην Διαύγεια.

Στον βωμό της φιλοσοφίας της απελευθέρωσης της αγοράς και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό κ.Στουρνάρα παραδέχτηκε ότι δεν γνώριζε διάφορες παραμέτρους και προβλήματα της αγοράς διότι είχε άλλη πληροφόρηση .

Περιμένουμε από τον κ. Στουρνάρα άμεσα να ξεκαθαρίσει αρμοδιότητες Υπουργείων.

Περιμένουμε από τον κ. Στουρνάρα εάν θα φέρει με δική του πρωτοβουλία στη Βουλή θεσμοθετημένο ποσοστό Λιανεμπορίου και μείωση Φορολογίας (Ε.Φ.Κ.).

Περιμένουμε από τον κ. Στουρνάρα μετά την ενημέρωση που είχε για λόγους δημοσίου συμφέροντος να μην ανοίξει το επάγγελμα του Καπνοπώλη καθώς και το Υπουργείο Υγείας προβάλλει έντονες αντιρρήσεις για την απελευθέρωση των καπνικών στην Ελλάδα .

Περιμένουμε πρωτοβουλία του ίδιου του Πρωθυπουργού να βάλει τάξη στα διαπλεκόμενα συμφέροντα που έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους μέσα στα Υπουργεία και με αχυρανθρώπους προσπαθούν να τινάξουν την Ελληνική οικονομία στον αέρα .

Πάμε τώρα να μιλήσουμε και εξειδικευμένα το τι σχέδιο Α,Β,Γ έχουν στήσει οι καπνοβιομηχανίες για να αφανίσουν την Μικρή Λιανική .

Η καπνοβιομηχανία Philip Morris έστησε δίκτυο διανομής με 3 αντιπροσώπους στην Αττική ,1 στην Θεσσαλονίκη και 1 στην Πάτρα .

Αποτέλεσμα από την 1η Ιουνίου να μην υπάρχουν τσιγάρα στα σημεία διότι έτσι τα σχεδίασαν οι ¨ βλαχογιάπηδες ¨.

Ένας από τους αντιπροσώπους της Philip Morris (δυτική περιοχή) αναγκάστηκε να βάλει υποδιανομέα για να καλυφθούν σημεία διότι δεν υπάρχει η ανάλογη υποδομή τροφοδοσίας στην παρούσα φάση όλων των Λιανεμπόρων στην γεωγραφική περιοχή που έχει αναλάβει αυτός για την Αττική .

Το ίδιο έκανε και ο αντιπρόσωπος (νότια περιοχή) δίνοντας τα ίδια δικαιώματα σε άλλον υποδιανομέα.

Αυτή η κίνηση κατά την προσωπική μου γνώμη καλώς έγινε διότι οι δυο συγκεκριμένοι αντιπρόσωποι γνωρίζουν χρόνια τώρα πολύ καλύτερα από τα στελέχη της Philip Morris τα προβλήματα διανομής .

Ο σχεδιασμός του νέου δικτύου είναι λάθος στημένος και από την αρχή πρόχειρος.

Το ζητούμενο όμως είναι άλλο !!!

Ποιος τροφοδοτεί Σταμούλη και Παπαδόπουλο για να προμηθεύουν με καπνικά τα super market Carrefour Μαρινόπουλος αφού από διαβεβαιώσεις που υπάρχουν οι αντιπρόσωποι δεν τους προμηθεύουν ???!!!

Κράτησε η Philip Morris την τροφοδοσία των δυο συγκεκριμένων χονδρεμπόρων για αυτήν ;

Κράτησε η Philip Morris την τροφοδοσία Μεγάλης Λιανικής με δικό της ιδιωτικό δίκτυο; Και αν ναι ,γιατί δεν το ανακοίνωσε επίσημα ;

Ποιός έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την συγκεκριμένη αλυσίδα super market και με τι δεσμεύσεις ?

Ποιος κοροϊδεύει ποιον ;

Πάμε στις υπόλοιπες καπνοβιομηχανίες : J.T.I – B.A.T.- IMPERIAL - ΚΑΡΕΛΙΑ και νέα διοίκηση ΣΕΚΑΠ .

Γιατί κύριοι ενώ γνωρίζετε προσωπικά πράγματα και καταστάσεις δεν διακόπτετε άμεσα την συνεργασία σας με τους δυο συγκεκριμένους χονδρέμπορους που τροφοδοτούν τα super market Carrefour Μαρινόπουλος ;

Δικαιολογίες του τύπου ¨ Μας πληρώνουν μετρητά ¨ -Δεν σας βάζουν σε σκέψη από πού προέρχονται αυτά τα λεφτά ξαφνικά ;

Δικαιολογίες του τύπου ¨ Έχουν μαγαζιά Λιανικής που τροφοδοτούνε ¨ Δεν μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε άμεσα με τους 12 που ήδη έχετε ορίσει από τέλος Σεπτεβρίου ως μελλοντικούς σας αντιπροσώπους ;

Όταν δε επικαλείστε νομικά προβλήματα... αυτό είναι μόνο για γέλια.

Ρητά στα συμβόλαια των αντιπροσώπων σας, απαγορεύετε τροφοδοσία super market με καπνικά.

Γιατί κύριοι ,όλοι κρύβεστε πίσω από το δάχτυλο σας ;

Στη Θεσσαλονίκη έγινε παρέμβαση όπως ακούγεται στην πιάτσα από την καπνοβιομηχανία Καρέλια και δεν μπήκανε τα τσιγάρα στα super market Carrefour - Μαρινόπουλος. Γιατί δεν γίνεται και η ίδια παρέμβαση για το λεκανοπέδιο Αττικής?

Γιατί δεν γίνεται παρέμβαση από όλες τις καπνοβιομηχανίες να σταματήσει αυτό το αμάρτημα σε όλη την Ελλάδα ?

Αυτή την στιγμή με τους τιμοκαταλόγους που έχετε στείλει στους αντιπροσώπους σας έχετε το πιο φθηνό δίκτυο διανομής στην Ευρώπη !!!

Νομίζετε ότι μπορεί να κρατηθεί σημείο Λιανικής ή αντιπρόσωπος με ποσοστό 2,5% και 1,64% αντίστοιχα ;

Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να διαλύσετε μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιπροσώπων και να αφανίσετε παντελώς τα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα .

Σκέψεις και μεθοδεύσεις του τύπου στα φθηνά σήματα ,εξευτελιστικά ποσοστά κέρδους για το δίκτυο διανομής χωρίς καμία επιδότηση για το λιανεμπόριο θα γυρίσουν boomerang εις βάρος σας .

Το να ορίζεις την ονομαστική τιμή και από θέση ισχύος να μοιράζεις όπως εσύ θέλεις την αποφορολογημένη τιμή, είναι το μεγαλύτερο έγκλημα που σας έχει επιτρέψει η Ελληνική πολιτεία και το εκμεταλλεύεστε χρόνια τώρα για να βγάζετε κέρδη και να δηλώνετε τάχα δηθέν ζημιές και επενδύσεις.

Όταν θα δείτε εσείς και η Ελληνική πολιτεία τα σήματα σας να είναι εκτός Μικρής Λιανικής, να πάτε δίπλα στο λαθρεμπόριο και εκεί να εισπράξετε τα κέρδη τα δικά σας και η Ελληνική πολιτεία τον (Ε.Φ.Κ.)

Το μεγάλο ψέμα τόσα χρόνια ότι δεν υπάρχει θεσμοθετημένο ποσοστό στην Ευρώπη ,σας το καταρρίπτουμε με επίσημο έγγραφο του Κρατικού Μονοπωλίου Ιταλίας που από 8% που υπήρχε μέχρι πρότινος ,τον Απρίλιο του 2013 έγινε 10% θεσμοθετημένο υπέρ του λιανεμπορίου .

http://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=it&u=http://www.agenziadogane.it/&prev=
/search%3Fq%3Dagenzia%2Bdelle%2Bdogane%2Be%2Bdei%2Bmonopoli%26biw%
3D1280%26bih%3D828

ΤΙΜΕΣ ΚΑΠΝΙΚΩΝ ITAΛΙΑ

Σε όλη την Ευρώπη δεν υπάρχει αυτό το "ρεντίκολο" ποσοστό που παίρνει ο λιανέμπορος στην Ελλάδα με αυτές τις συνθήκες που εργάζεται και το μόνο που σκέφτεστε είναι πως θα συνεχίσετε να αισχροκερδείτε εις βάρος ενός κλάδου ¨ μερμηγκιών ¨

Χρόνια τώρα έχετε στήσει τους νενέκους συνδικαλισταράδες σας ,τους οποίους επιδοτείτε με διάφορα προσχήματα ,περιοδικά ,χοροί, εκδηλώσεις κ.τλ. ώστε όλοι αυτοί να κωφεύουν και έναντι πινακίων φακής που τους δίδετε εσείς, να λυμαίνεστε δικαιώματα και κέρδη από ποσοστά Μικρής Λιανικής .

Οι καπνοβιομηχανίες δυστυχώς έπαιξαν ενεργό ρόλο στην πατρίδα μας και το έχω καταγγείλει αυτό στο να έρθει το Δ.Ν.Τ. στην Ελλάδα και είστε μέρος ενός βρώμικου παιχνιδιού το οποίο με τις πράξεις σας ακόμη το συνεχίζετε .

Το μόνο εύκολο για εσάς ήταν και είναι ένας τιμοκατάλογος Ευρωπαϊκών βιώσιμων ποσοστών για το δίκτυο διανομής και ειδικότερα το λιανεμπόριο .

Εάν δεν το κάνετε αυτό άμεσα ,τις επόμενες ημέρες στην αγορά θα γίνει κόλαση .

Όλα τα σήματα θα πεταχτούν έξω από τα καταστήματα Μικρής Λιανικής και θα δουλέψουμε ένα σήμα ανά καπνοβιομηχανία.

Δηλαδή στα καταστήματα μας θα υπάρχουν έξι (6) σήματα και όχι σειρές σημάτων.

Τότε θέλω να δω εάν το κόστος διανομής συμφέρει να τροφοδοτεί το νέο δίκτυο σας μόνο από ένα σήμα και τα υπόλοιπα να βρίσκονται stock στις αποθήκες σας .

Δεν ξέρω εάν θα καταφέρουν να συνεννοηθούν οι "συνδικαλισταράδες" σας για απεργία διαρκείας με όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο αλλά ένα ξέρω και είναι σίγουρο. Ο καθένας από εμάς θα πάρει την απόφαση για το μέλλον μόνος του.

Πιστώνετε 28 ημέρες από την Ελληνική πολιτεία όσον αφορά τον (Ε.Φ.Κ.) και ζητάτε από εμάς να χρηματοδοτήσουμε τα προϊόντα σας ακόμη και με αγορές προπληρωμένες του Σαββατοκύριακου .

Μάλλον ,όλοι σας ζείτε σε ένα ¨ συννεφάκι ¨,στον δικό σας κόσμο της ¨νομενκλατούρας ¨(προνομιούχα κοινωνική τάξη )

Δυστυχώς είστε ανίκανα στελέχη που νέμονται αξιώματα και προνόμια και δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τι γίνεται πέραν από την μύτη σας .

Περιμένω από κάποια στελέχη όλων των καπνοβιομηχανιών (σημειωτέον είναι τα μοναδικά που εμπιστεύομαι )να λάβουν άμεσα μέτρα ώστε να ομαλοποιηθεί η αγορά του λιανεμπορίου καπνικών διότι δεν υπάρχει ούτε μια μέρα για χάσιμο .

Σήμερα δημοσιεύω προς γνωστοποίηση όλων των συναδέλφων φωτογραφίες, video και αποδείξεις αγοράς από τα super market Carrefour - Μαρινόπουλος που αποδεικνύουν όλα τα καταγγελλόμενα καθώς και τις μεθοδεύσεις που υπάρχουν εις βάρος του αφανισμού του κλάδου μας.

CARREFOUR - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Διαβάστε το υπόλοιπο εδώ

Φιλιατρά - Στόμιο: Έκοψαν πούλησαν τα καρπούζια και άφησαν τα σκουπίδια. [ ΦΩΤΟ ]

Μια άσχημη εικόνα συναντά ο επισκέπτης όταν πηγαίνει στο Στόμιο από την πλευρά του Αγρίλη.
Ο παραγωγός συνέλεξε την σοδειά του (τα καρπούζια), την πούλησε αλλά δεν σκέφτηκε να μαζέψει μετά τα σκουπίδια που έμειναν πίσω, με αποτέλεσμα ο επισκέπτης με το που στρίβει για να βγει στο πλάτωμα του Στομίου να πέφτει "μούρη με μούρη" με τα χαρτόνια, σπασμένα καρπούζια χαρτιά και άλλα σκουπίδια.

Δείτε φωτογραφίες ........