Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Συγκρότηση σε σώμα για το Νέο ΔΣ του Συλλόγου Τριτέκνων Μεσσηνίας.

Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι τη Τρίτη 4 Ιουνίου συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο. Μετά από ψηφοφορία ορίστηκαν οι κάτωθι:

Πρόεδρος: Χρήστος Κορομηλάς
Αντιπρόεδρος: Καλλιόπη Αργυροπούλου
Γενική Γραμματέας: Γρηγορία Δημητρακοπούλου
Γραμματέας Οργανωτικού: Μαρία Αθανασοπούλου
Ταμίας: Ειρήνη Πουλοπούλου
Μέλος: Νικήτας Μενούνος
Μέλος: Αναστάσιος Αργυρόπουλος

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου όρισε τις αρμοδιότητες και έδωσε τις κατευθυντήριες συμβουλές σε όλα τα μέλη και χαιρέτισε τη παρουσία των μελών και τους ευχήθηκε για το έργο που έχουν αναλάβει.

Η Γενική Γραμματέας
Γρηγορία Δημητρακοπούλου

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με την ευκαιρία της σημερινής παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, ας θυμηθούμε όλοι το χρέος μας απέναντι στις επερχόμενες γενιές να παραδώσουμε έναν πλανήτη καλύτερο απ’ αυτόν που παραλάβαμε.

Η κλιματική ......

αλλαγή και η υπερθέρμανση του πλανήτη, η ανεξέλεγκτη ρύπανση και η μόλυνση του υπεδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα αποτελούν μάστιγα για την εποχή μας και χρέος μας είναι να προχωρήσουμε με σωστό σχεδιασμό, δίνοντας έμφαση στην ανακύκλωση, στη σωστή διαχείριση των αποβλήτων, στην προστασία των περιοχών Natura, στην εντατικοποίηση των περιβαλλοντικών ελέγχων για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων, στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις γιατί η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί τη βάση της αναπτυξιακής προοπτικής για τη Μεσσηνία. Πρέπει να δώσουμε έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην ορθολογική διαχείριση του ενεργειακού μας πλούτου, στη διατήρηση της ισοτιμίας μεταξύ ανάπτυξης και περιβαλλοντικής συνείδησης.

Να δούμε το περιβάλλον άρρηκτα δεμένο με την κουλτούρα και τον πολιτισμό και άρρηκτα δεμένο με την ανθρώπινη υπόσταση, ως βάση ζωής και δημιουργίας για ένα καλύτερο αύριο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΥΡΑΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αναρτηση πινάκων στους Δήμους για δικαιούχους και τους απορριπτόμενους της Δράσης 1.2 Βιολογική Κτηνοτροφία του μέτρου 2.1.4, για την Νέα Πενταετία.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι έχουν αναρτηθεί στους Δήμους της περιοχής μας οι καταστάσεις με τους καταρχήν δικαιούχους και τους απορριπτόμενους της Δράσης 1.2 Βιολογική Κτηνοτροφία του μέτρου 2.1.4, για την Νέα Πενταετία.

Οι ενδιαφερόμενοι

μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις κατά των προσωρινών αυτών αποτελεσμάτων από την Τρίτη 4-6-2013 και μέχρι την Τετάρτη 12-6-2013 στα γραφεία της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Μεσσηνίας, Διοικητήριο- Καλαμάτα, τηλ 27213-61208.

ΟΑΕΕ: Με την σύνταξη Ιουλίου η χορήγηση του ΕΚΑΣ

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών ανακοινώνει ότι, η χορήγηση του ΕΚΑΣ έτους 2013 θα καταβληθεί με την σύνταξη του Ιουλίου.

Για τον έλεγχο των δικαιούχων, απαιτείται η διασταύρωση των εισοδημάτων έτους 2011 (οικ.έτος 2012) ώστε να χορηγηθεί σε όσους το δικαιούνται βάσει των κριτηρίων αυτών και να διακοπεί στους λοιπούς.

Το σχετικό αρχείο ......

της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων παρέλαβε η ΗΔΙΚΑ στις 15 Μαΐου 2013, οπότε και άρχισε από τις Υπηρεσίες του ΟΑΕΕ ο εισοδηματικός έλεγχος. Για την ολοκλήρωση του ελέγχου απαιτείται η εκ νέου αποστολή στο Κέντρο Ελέγχου Πληρωμών Συντάξεων, για τον τελικό έλεγχο, ώστε να είναι δυνατή η καταβολή του ΕΚΑΣ και ο προσδιορισμός των αντιστοιχουσών κρατήσεων και μειώσεων.

Επειδή η αποστολή στο Κέντρο Ελέγχου Πληρωμών Συντάξεων του αρχείου καταβολών συντάξεων οφείλει να γίνει το αργότερο έως στις 10 κάθε μήνα, επομένως και έως 10 Μαΐου για τις συντάξεις του Ιουνίου ήταν αδύνατο να γίνει η χορήγηση του ΕΚΑΣ με τη σύνταξη μηνός Ιουνίου.

«Η Σκιά του Ειδώλου», του Φιλιατρινού Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, σήμερα στο «Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης». [ TRAILER ]

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Παραστάσεις: Τρίτη 4 και 11 Ιουνίου, ώρα 9:30μ.μ. Διάρκεια: 65 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: γενική είσοδος 10 € ( μειωμένο 5 € )


Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος
Τηλ.: 210 341 8550.
Δείτε πως θα φτάσετε:.......

http://www.mcf.gr/el/access/

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση

Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και στα καταστήματα Public: Σύνταγμα, Πειραιά, Γλυφάδας, Αγ. Δημητρίου Metro Mall, Athens Mall Μαρούσι.

Διαβάστε λεπτομέρειες της παράστασης στο link που ακολουθεί:
http://filiatranews.blogspot.gr/2013/05/4-11.html



ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΚΑΡΕΚΛΟΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΣΕ ΜΑΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

ΝΤΕΡΜΠΙ για δυνατούς λύτες θα αποτελέσουν τον Μάιο του 2014 οι αυτοδιοικητικές εκλογές που σύμφωνα με τα νεώτερα δεδομένα για πρώτη φορά προσαρμόζονται στο Γερμανικό...μοντέλο με ξεχωριστές λίστες για Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους.
Η απαγκίστρωση .......

από στενά κομματικά όρια και οι υπόγειες πολιτικές διαδρομές χρισμάτων αλλά και παζαριών για την καρέκλα θα αποτελέσουν εν δυνάμει παρελθόν καθώς οι ψηφοφόροι πλέον δεν λειτουργούν στη λογική της...μάζας ακολουθώντας τυφλά τους πολιτικούς ταγούς των κομμάτων που πολλές φορές είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Στη λογική αυτή ας δούμε πως αποτυπώνεται στο προεκλογικό σκηνικό στη Μεσσηνία με πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν.

Στη ΚΑΛΑΜΑΤΑ που ως πρωτεύουσα διατηρεί τα ηνία δεν άνοιξε πλήρως α χαρτιά του ο νυν Δήμαρχος κ. Νίκας που θα αποφασίσει με βάση τα νέα δεδομένα να συνεκτιμήσει τη δυναμική της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης. Ως φρέσκο πρόσωπο θεωρείται ήδη η παρουσία του κ. Μαργέλη που έχει διαμορφώσει ιδεολογική πλατφόρμα για την διοίκηση του Δήμου αλλά και των προσώπων που θα την απαρτίζουν. Υποψήφιος σίγουρα θεωρείται ο Θεόδωρος Μπρεδήμας ενώ διερευνητική παραμένει η στάση του κ. Μπεχράκη μ βάση τις νέες ισορροπίες αλλά και τις τάσεις των πολιτών που θεωρούνται...ενεργοί. Δεν αποκλείεται πάντως να έχουμε νέα πρόσωπα που θα συνδιαμορφώσουν το νέο πολιτικό σκηνικό ως σύμβουλοι.

Στη ΤΡΙΦΥΛΙΑ ως δεύτερος πληθυσμιακά Δήμος δεν υπάρχει ξεκάθαρη τάση πέρα από τις διερευνητικές ματιές στο φάσμα των ψηφοφόρων. Θεωρείται ωστόσο σαφές ότι δεν αποκλείεται να διεκδικήσει εκ νέου εφόσον βγουν...τα κουκιά ο νύν Δήμαρχος κ. Κόλλιας. Η φημολογία για συνδυασμό από την πλευρά του πρώην Δημάρχου Φιλιατρών κ. Ξύγκα δεν επιβεβαιώνεται αλλά ούτε διαψεύδεται εφόσον όμως ισχύσει το σενάριο του κ. Δράκου τότε είναι σίγουρο ότι θα καθορίσουν κοινή πορεία. Εξάλλου η αρθρογραφία Ξύγκα παλιότερα και η δυναμική εμφάνιση Δράσκου σηματοδοτεί νέα εποχή καθώς ο κ. Δράκος μάλλον δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την Περιφέρεια αλλά δεν αποκλείεται να αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή όπως λέει στενό του περιβάλλον. Άγνωστο παραμένει προς το παρόν αν ο επόμενος Δήμαρχος προέλθει από...Γαργαλιάνους μεριά καθώς θετικά σχόλια συγκεντρώνει μια πιθανή κάθοδος Κατσίβελα προς το Δεκέμβριο για το Δήμο ή μια ενεργή παρουσία εκ των Αντιδημάρχων από την Τριφυλιακή πόλη όπως του κ. Ανδρινόπουλου ή Κατσούλα. Όμως πρέπει να υπολογιστεί η έξοδος προς τη πολιτική εκ νέου του πρώην Δημάρχου Αετού κ. Δριμή αλλά και ενός ακόμα προσώπου που ετοιμάζει την ενεργή παρουσία σε λίγο καιρός προερχόμενος από το χώρο της αγοράς.

Στην ΠΥΛΟ θεωρείται δεδομένη η εκ νέου κάθοδος του κ. Καφαντάρη που φαίνεται ότι θα έχει την βοήθεια του συντοπίτη του κ. Σαμαρά καθώς έχει πρόσβαση στο κομματικό μηχανισμό και απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της...Συγγρού για πολύ καιρό.

Στη ΜΕΣΣΗΝΗ το πετυχημένο μοντέλο διοίκησης θέλει να συνεχίσει ο κ. Αναστασόπουλος που αναζητεί αντίπαλο για τις επόμενες εκλογές καθώς οι τάσεις από το στρατόπεδο της αντιπολίτευσης δεν έχουν οριοθετηθεί σε συγκεκριμένο βαθμό εδώ και μέρες.

Τέλος στην ΟΙΧΑΛΙΑ παρά το εσωτερικό πρόβλημα του νυν Δημάρχου κ. Μπάμη φαίνεται ότι επανέρχεται στο προσκήνιο η υποψηφιότητα της κα Αλειφέρη αλλά δεν αποκλείεται και εκείνη του Σωτήρη Παναγιωτόπουλου που έλκει από την πειροχή την καταγωγή και θέλει να διαμορφώσει ένα νέο πολιτικό σκηνικό. Αντίπαλος από άλλους χώρους δεν αποκλείεται να είναι γνωστό αυτοδιοικητικό στέλεχος ενώ έχει ακουστεί μέχρι και το όνομα του κ. Αλευρά ο οποίος όμως στη νέα κάθοδο Τατούλη που θεωρείται δεδομένη θα θέλει να χρησιμοποιήσει εκ νέου αλλά φημολογείται ότι ο Περιφερειάρχης θα προβεί σε ριζικές αλλαγές του χρόνου. ΤΟ κρίσιμο μέλλον του διαλυμένου Καλλικράτη θα είναι οδυνηρό για το μέλλον οπότε τα αποτελέσματα θα δημιουργήσουν άλλες δυναμικές με μωσαικό αποχρώσεων στα νέα Δημοτικά συμβούλια. Τα δεδομένα πάντως είναι ανοικτά ως το φθινόπωρο..

Γιάννης Μποζίκας - Radio 936

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 3-6-2013 ]




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Ιουνίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για λιμάνι Καλαμάτας

Την ανάπτυξη και αναβάθμιση του λιμανιού της Καλαμάτας και,.....

των λιμενικών του υπηρεσιών, το οποίο έχει περιληφθεί μαζί με άλλα ελληνικά λιμάνια στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών, εξετάζει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε εκδήλωση με τίτλο «Up Greek Logistics», ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Επιτροπής, η πρωτοβουλία μπορεί να συμβάλει…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

"ΙΝΤΡΙΓΚΑΡΕΙ" ο χρόνος και το σύστημα των δημοτικών εκλογών! Η ηγεσία της ΚΕΔΕ φλερτάρει με την αναβολή τους, ενώ στο Μαξίμου ο κύβος φαίνεται οτι ερρίφθη! Κάλπες στις 25 Μαΐου του 2014 με νέο εκλογικό σύστημα και τέλος τα "χρίσματα". Ηδη, παρ' οτι ο Στυλιανίδης ήταν σφίγγα στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, πόλλοί παράγοντες και παραγοντίσκοι τοπικών κοινωνιών βγαίνουν στο... κλαρί!!!

Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ", στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:

ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ στις Περιφέρειες για την πρόληψη των πυρκαγιών και την πυροπροστασία. Επιστολή του προέδρου της ΕΝΠΕ Γιάννη Σγουρού στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ του ΥΠΕΚΑ για τις περιοχές Natura. Απο εθνικός θεματοφύλακας, σύμμαχος της παρανομίας στην περιοχή της Ελαίας. Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση απο την πλευρά του ΑΡΧΕΛΩΝ που θα συζητηθεί.
ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ... εγκαινίασαν την ασφαλτόστρωση δημοτικών δρόμων!
Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ έχει μέλλον και προοπτική στον τουρισμό και οχι στις... φυλακές!
ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ της Ολυμπίας οδού ζήτησε απο τον Δένδια ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ με το πρατήριο του υποκαταστήματος της Ενωσης στη Μεσσήνη; Μια επιστολή αγροτών με πολλά ερωτήματα.
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ στα καμένα της Κυπαρισσίας του βουλευτή Θανάση Πετράκου συντροφιά με τον δήμαρχο Κώστα Κόλλια.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!