Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013

Άδειες Χρήσης Νερού: Νέα παράταση μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2014.

Στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η τροποποίηση της ΚΥΑ που αφορά την παράταση υποβολή αιτήσεων για την έκδοση αδειών υφιστάμενων γεωτρήσεων.
Η εξέλιξη αυτή........

επιβιώνει τα προηγούμενα ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, που πρώτος είχε γράψει για 7μηνη παράταση (δείτε εδώ το σχετικό άρθρο από τις 23/4).

Ο αρχικός σχεδιασμός του ΥΠΕΚΑ (σύμφωνα με όσα μας ανέφεραν τότε στελέχη της γραμματείας Υδάτων) ήταν να δοθεί παράταση έως και την 14 Ιανουαρίου του 2014 αλλά τελικά η παράταση έχει καταληκτική ημερομηνία μια ημέρα μετά, την 15/1/2014.

Σύμφωνα με την τροποποίηση της ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης:
1. Όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα χρήσης νερού σύμφωνα με το άρθρο 1 της παρούσας, υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρήσης νερού για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού, σύμφωνα με τις διαδικασίες της παρούσας, μέχρι 15 Ιανουαρίου 2014.»
2. Η παρ. 3 του άρθρου 9 όπως αυτή προστέθηκε με την παρ. 8 του άρθρου 1 της αριθ. οικ. 111084/17.12.2012 (ΦΕΚ Β΄ 3368/17.12.2012), αντικαθίσταται ως εξής:
«3. Όσοι κάνουν χρήση νερού μετά την 20.12.2005 και προϋφίστανται της 16.6.2011, χωρίς να διαθέτουν την προβλεπόμενη από την υπ’ αριθμ. 43504/5.12.2005 κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β΄ 1784/20.12.2005) σχετική άδεια, υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρήσης νερού, σύμφωνα με τις διαδικασίες της παρούσας, μέχρι 15 Ιανουαρίου 2014.»

Αγροτύπος

Φιλιατρά: Εριξαν φόλα πίσω από τον Άγιο Αθανάσιο. Θύμα ένα αδέσποτο σκυλί.

Θύμα ενός αρρωστημένου μυαλού έπεσε σήμερα το πρωί ένα αδέσποτο σκυλί πίσω από τον Άγιο Αθανάσιο στα Φιλιατρά.
Σύμφωνα με ........

πληροφορίες του Φιλιατρά News άγνωστος -υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για την ταυτότητα του- έριξε έξω από αυλόπορτα μια φόλα με σκοπό να δηλητηριάσει τα δύο σκυλιά που βρίσκονται στο σπίτι.

Σήμερα το πρωί στις 6:45 η ιδιοκτήτρια του σπιτιού -τα στοιχεία της είναι στην διάθεση μας- βγήκε από την οικία της για να πάει στην λαϊκή. Είδε το εικονιζόμενο αδέσποτο σκυλί να κατευθύνεται προς το σπίτι της και φτάνοντας το είδε μπροστά από την αυλόπορτα να τρώει κάτι.

Δεν έδωσε σημασία και όταν μετά από μια ώρα περίπου επέστρεψε είδε το σκυλί που είχε δει νωρίτερα ξαπλωμένο και να σπαρταράει.
Αμέσως κατάλαβε ότι το σκυλί έφαγε φόλα και ειδοποίησε το μέλος της Φιλοζωϊκής ομάδας Τριφυλίας Κωνσταντίνα Κανελλοπούλου να του παράσχει βοήθεια.
Δυστυχώς αν και η επέμβαση της κ. Κανελλοπούλου ήταν άμεση δεν κατάφερε να σώσει το άτυχο σκυλί.

Κλήθηκε η αστυνομία να καταγράψει το συμβάν και αναφέρθηκαν ότι υπόνοιες υπάρχουν για την ταυτότητα του δράστη. Την διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε το αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών.

Η Φιλιατρινούλα Πέρσα Δαγκλή στις 13 Ιουνίου στην μεγάλη συναυλία της Halls στο Γκάζι.

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 
ΩΡΑ 20:00

Η ώρα της Μεγάλης Συναυλίας της Halls στην Τεχνόπολις στο Γκάζι έρχεται.

Εμφανίζονται: .......

Μύρωνας Στρατής,
Κρυσταλλία και οι
Professionl Sinnerz !!!
Στην ίδια συναυλία θα τραγουδήσουν και οι νικήτριες του Διαγωνισμού της Halls ανάμεσα τους και η δική μας η Φιλιατρινούλα Πέρσα Δαγκλή.

Πως θα πάρετε εισιτήριο:

Πηγαίνετε στο περίπτερο και αγοράζετε ένα κουτάκι Halls "τόλμησε το" με 0,70 € το οποίο έχει μέσα έναν κωδικό.

Μπαίνετε σε αυτό το site: http://www.hallstolmiseto.gr/ticket.php

Συμπληρώνετε τα στοιχεία σας και ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ ένα εισιτήριο για την συναυλία!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το εισιτήριο πρέπει να εκτυπωθεί.
Με το εκτυπωμένο εισιτήριο ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΜΑΖΙ πηγαίνετε στις 13 Ιουνίου ημέρα της συναυλίας στο γκάζι για να παρακολουθήσετε την συναυλία!!!

Να περάσετε ΤΕΛΕΙΑ.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Ιουνίου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Οι Έλληνες «Ντάλτον»… γιάφκα στην Καλαμάτα

*Κατηγορούνται για... το μισό ποινικό κώδικα
*Η Αμαλιάδα κέντρο των επιχειρήσεών τους
*Τα μέλη νοίκιαζαν γιάφκες σε πόλεις, όπως στην Καλαμάτα, και έκαναν «μαζικές» ληστείες

Τέσσερα αδέλφια από την περιοχή της Αμαλιάδας που ........

εμπλέκονται την τελευταία εικοσαετία σε μία πρωτοφανή παράνομη δραστηριότητα είναι οι επικίνδυνοι «αδελφοί Ντάλτον» του ελληνικού εγκλήματος.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ τους συνδέουν (εστιάζουν την προσοχή τους, κυρίως, σε δύο από αυτούς) με τουλάχιστον δύο δολοφονίες, τρεις βομβιστικές επιθέσεις, περίπου 40 ληστείες, τρεις επιθέσεις κατά αστυνομικών και σωρεία άλλων εγκληματικών ενεργειών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ, ένα από τα αδέλφια, ο 43χρονος Χρήστος, που συνελήφθη πριν από μερικές ημέρες στον Άγιο Ανδρέα, συμμετείχε σε συμμορία. ς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

"ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΕΙ" το βουνό από καταπατητές! Αυθαίρετες επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον και σε αρχαιότητες στη Βέργα Καλαμάτας. Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος ζητούν εφαρμογή των Νόμων απο Δήμο Καλαμάτας, Περιφέρεια, Υπηρεσίες Αρχαιοτήτων και Αποκεντρωμένη Διοίκηση!

Απίστευτες ιστορίες κι ένα σίριαλ παρανομιών επί μία δεκαετία. Επίκειται εισαγγελική παρέμβαση μετά τις αυτοψίες και τις διαπιστώσεις απο τους Επιθεωρητές του ΥΠΕΚΑ.
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:

ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ αύριο το τοπικό ΠΑΣΟΚ για την εκλογή νέας Ν.Ε. Μεσσηνίας - Ποιοι ειναι υποψήφιοι - Που θα στηθούν οι κάλπες στους 6 Δήμους της Μεσσηνίας.

ΑΝΗΣΥΧΟΣ για τις Ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων ο αντιπεριφερειάρχης Παν. Αλευράς. Καθησυχαστικός για τους σεισμούς και ικανοποιημένος για την εξέλιξη της παραγωγής καρπουζιου.
ΣΥΣΚΕΨΗ στην Τρίπολη για τη διαχείριση των σκουπιδιών, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης Μ. Βιρβιδάκη που μετέφερε το πρωθυπουργικό ενδιαφέρον για το μεγάλο αυτό ζήτημα που απασχολεί ιδιαίτερα την Πελοπόννησο.

ΤΡΑΓΙΚΟ θάνατο βρήκε 18χρονος στην Καλαμάτα. Η μηχανή εξετράπη της πορείας της στην Κρήτης και το παιδί χτύπησε στο κράσπεδο!

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ επέμβαση σε επιχειρήσεις scrap και ενεχυροδανειστήρια της Καλαμάτας.
ΣΥΣΚΕΨΗ στην Πύλο για το δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος.

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013

Φιλιατρά: Έκλεισαν οι φονικές λακούβες της Δεκατεσσάρων ... Ξέχασαν το σταυροδρόμι προς την Αγία Κυριακή

Έκλεισαν επιτέλους χθές με λίγη πίσσα οι φονικές λακούβες της οδού Δεκατεσσάρων στα Φιλιατρά, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές μέσα από το Φιλίατρά News.
Η ενέργεια έγινε από ......

την εταιρία του κ. Ηλία Παναγόπουλου που έχει αναλάβει την εργολαβία της ύδρευσης και που κατα παρέκκλιση έριξαν λίγη πίσσα στις μεγάλες και σοβαρές λακούβες που είχαν δημιουργηθεί σε όλο το μήκος της οδού Δεκατεσσάρων μέχρι λίγο πριν το σταυροδρόμι της Αγίας Κυριακής.

Δυστυχώς το σταυροδρόμι από χθες που εκλεισαν τις γούβες μέχρι και σήμερα έμεινε χωρίς παρέμβαση και παρουσιάζει ιδιαίτερη επικινδυνότητα.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι απλά το ξέχασαν και ότι πάρα πολύ σύντομα θα ρίξουν 5 - 10 φτυαριές στις τρεις μεγάλες λακούβες που είναι στο σημείο και που ανα πάσα στιγμή υπάρχει η πιθανότητα να σημειωθεί ατύχημα.

Μην θρηνήσουμε και κανα θύμα.... Αμαρτία είναι.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Την Κυριακή 9/6/2013 στο δημαρχείο στα Φιλιατρά θα διεξαχθούν οργανωτικές και τοπικές εκλογές του Πασοκ Μεσσηνίας.

Από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 8 το απόγευμα!!

-

Επιστολή Αλευρά σε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ελληνοποιήσεις εισαγόμενου αγγουριού και ντομάτας.

Επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, καθώς και στους Γενικούς Γραμματείς ΥΠΑΑΤ Μόσχο Κορασίδη και Δημήτρη Μελά και Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Γεώργιο Στεργίου, σχετικά με τις ελληνοποιήσεις εισαγόμενου αγγουριού και ντομάτας.

Η επιστολή έχε ως εξής:.........

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, η Μεσσηνία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα καλλιέργειας πρώιμων κηπευτικών θερμοκηπίου της χώρας μας, καλλιεργειών δηλαδή που καθ’ ομολογία είναι πολύ δαπανηρές και προϋποθέτουν υποδομές υψηλού επενδεδυμένου κεφαλαίου.
Τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, με έγγραφη καταγγελία τους, εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τις αθρόες, βάσει ενδείξεων, εισαγωγές μεγάλων ποσοτήτων αγγουριού και ντομάτας οι οποίες προέρχονται από τρίτες χώρες (Σκόπια, Αλβανία κλπ) και εισέρχονται από το τελωνείο Ευζώνων. Όπως καταγγέλλουν, σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες, τα προϊόντα αυτά ελληνοποιούνται σε παραγωγικές περιοχές της Βορείου Ελλάδας και ακολούθως διακινούνται στις αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης όπου πωλούνται ως ελληνικά, εις βάρος του Έλληνα παραγωγού.

Σε τοπικό επίπεδο, οι ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και Τριφυλίας με τα Τμήματα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού ελέγχου, καθώς και οι ελεγκτές του Τμήματος Εμπορίου και Τουρισμού της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Μεσσηνίας, κάνουν το καλύτερο δυνατό στην περιοχή ευθύνης τους, στο πλαίσιο της εφαρμογής του εκτελεστικού ΚΑΝ (ΕΚ) 543/2011 περί προδιαγραφών εμπορίας νωπών και μεταποιημένων οπωροκηπευτικών, καθώς και της Αγορανομικής Διάταξης 7/2009 και του Αγορανομικού Κώδικα 136/1946, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το Ν. 3686/2009.

Κομβικό σημείο όμως για την αποτελεσματικότητα των ελέγχων, είναι η έγκαιρη ενημέρωση εκ μέρους των υπηρεσιών ελέγχου στα σημεία εισόδου της χώρας, τόσο των Περιφερειακών Κέντρων όσο και των τοπικών ΔΑΟΚ, έστω και δειγματοληπτικά, σχετικά με τον προορισμό των εισαγόμενων φορτίων νωπών οπωροκηπευτικών, ώστε οι περιφερειακές υπηρεσίες να προβαίνουν σε διασταυρωτικούς ελέγχους σε πραγματικό χρόνο.

Κύριε Υπουργέ,

Το θέμα των εισαγωγών αγγουριού και ντομάτας και γενικότερα νωπών οπωροκηπευτικών προϊόντων από τρίτες χώρες, για τη Μεσσηνία και την Περιφέρεια Πελοποννήσου χρήζει Ιδιαίτερης προσοχής, λόγω της οικονομικής αλλά και της κοινωνικής διάστασης που εμπεριέχει.

Για τους παραπάνω λόγους, ζητάμε να επιληφθείτε άμεσα, μέσω των υπηρεσιών σας και σε συνεργασία με τις αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες, για την ανάσχεση της διακίνησης και πώλησης ως ελληνικών, φορτίων αγγουριού και ντομάτας προέλευσης τρίτων χωρών, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φιλιατρών, εντείνοντας τους ελέγχους υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων που διενεργούνται υπό την ευθύνη του ΕΦΕΤ.

Μεσοπρόθεσμα δε, και σε ό,τι αφορά τα εισαγόμενα φορτία, να διερευνήσετε τη δυνατότητα υιοθέτησης της υποχρέωσης εκ μέρους των εισαγωγέων, έκδοσης αναγγελίας στο ΜΕΝΟ – Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών (του ΥΠΑΑΤ) για το κάθε εισαγόμενο φορτίο οπωροκηπευτικών, μέχρι τον τελικό προορισμό και όχι μόνο για τον τόπο της κύριας άφιξης αυτού.

Θεωρούμε ότι με την ενσωμάτωση εμπεριστατωμένων προτάσεων εκ μέρους των περιφερειακών υπηρεσιών ελέγχου, θα καταστεί αποτελεσματικότερη η εφαρμογή της σχετικής, κείμενης νομοθεσίας περί εισαγωγών και γενικότερα της διακίνησης νωπών οπωροκηπευτικών από τρίτες χώρες, αλλά θα αποφευχθούν και φαινόμενα όπως αυτό της ελληνοποίησης, προς όφελος του Έλληνα παραγωγού, αλλά και του τελικού καταναλωτή.

Επισυνάπτεται
Έγγραφη καταγγελία (αρ. πρ. 139/5-06-2013) του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Μεσσηνίας

Φιλιατρά: Έφυγε από την ζωή ο Κώστας Γαλανόπουλος

Πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 81 ετών ο γνωστός σε όλους μας Κώστας Γαλανόπουλος.
Ο Κώστας παρά τα πολλά προβλήματα υγεία που είχε κατά καιρούς στεκόταν δίπλα σε κάθε Φιλιατρινό που μπορούσε να βοηθήσει με τον οποιονδήποτε τρόπο.
Σύμφωνα με ...........

πληροφορίες τον τελευταίο καιρό ζούσε στην Αθήνα όπου έπασχε από αναπνευστικό και έπαιρνε συνεχώς οξυγόνο.

Η Νεκρόσημη ακολουθία θα γίνει αύριο Σάββατο το μεσημέρι στις 12 στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατρών.

Η Διαχειριστική ομάδα του Φιλιατρά News εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

ΑΝΤΙΟ ΚΩΣΤΑ.....

Στόμιο Φιλιατρών: Κατασκευάστηκε η πιο ασφαλής πρόσβαση για την παραλία [ VIDEO ]

Μετά την κατάρρευση της σιδερένιας και επικίνδυνης σκάλας λόγω της κακοκαιρίας το Στόμιο Απέκτησε νέα πολύ πιο καλή και πολύ πιο ασφαλή πρόσβαση στην παραλία καθώς κατασκευάστηκε μια ράμπα με οκτώ σκαλάκια στο τέλος της που θα δώσει την δυνατότητα ακόμα και σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα να απολαύσουν το μπάνιο τους τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η παραλία στο στόμιο κινδύνευε να μείνει άδεια από κόσμο καθώς .......

η πρόσβαση ήταν εξαιρετικά δύσκολη μιας και η σκάλα από την πλευρά του Λιμεναριού ήταν αρκετά ψηλά και οι λουόμενοι έπρεπε να πάνε βραχάκι βραχάκι για να βγουν στην παραλία.
Από την άλλη μεριά (του Αγρίλη) η σκάλα είχε καταρρεύσει και στις 19 Απριλίου είχε γίνει αυτοψία από την Αρχαιολογική υπηρεσία παρουσία του Δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια όπου συζήτησαν για την λύση που υπήρχε για να δημιουργηθεί η νέα πρόσβαση στην παραλία.


Σήμερα το έργο αυτό έχει γίνει πάρα πολύ ωραίο, προσφέρει την μέγιστη ασφάλεια στους λουόμενους και η κατασκευή του με το πλακώστρωτο δένει αρμονικά με το περιβάλλον.

Την ικανοποίηση τους και ένα πολύ καλό λόγο για το νέο αυτό έργο πρόσβασης στην παραλία εξέφρασαν αρκετοί λουόμενοι αλλα και επισκέπτες του Στομίου.

Ο Συμπατριώτης μας Λυμπέρης Διονυσόπουλος μιλώντας στην κάμερα του Φιλιατρά News εξέφρασε την ικανοποίηση του για το έργο και τόνισε ότι παρέχει μεγάλη ασφάλεια ακόμα και σε μικρά παιδιά να πάνε στην παραλία.
Μακάρι τόνισε να γίνονταν περισσότερα τέτοια έργα και επεσήμανε ότι θα το χαρούν και οι ξένοι που θα έρθουν.

Η Ομάδα Διαχείρισης του Φιλιατρά News ευχαριστεί το συνεργείο που κατασκεύασε την νέα αυτή πρόσβαση καθώς η δουλειά που έκαναν ήταν υπέροχη.

Δείτε το video όπως το κατέγραψε η κάμερα του Φιλιατρά News.Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Πέμπτη 13 Ιουνίου και ώρα 20:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας. Στην πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μπασδάνης περιλαμβάνονται για συζήτηση και λήψη απόφασης τα παρακάτω θέματα:.....


1. Ορισμός μελών Δ.Σ. Νομικού Προσώπου «Φορέα Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης – Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας».

2. Ορισμός μελών Δ.Σ. ΚΕΠΠΑΠΕΔΗΤ.

3. Έγκριση πρόσληψης ναυαγοσωστών με δίμηνη σύμβαση εργασίας.

4. Έγκριση δαπάνης ποσού 1.500,00 € για τον εορτασμό της Αγ. Τριάδος.

5. Έγκριση ισολογισμού ΚΕΠΠΑΠΕΔΗΤ οικ. έτους 2012 (Έγκριση της αριθ. 6/2013 απόφασης του Δ.Σ. της ΚΕΠΠΑΠΕΔΗΤ).

6. Τροποποίηση προϋπολογισμού ΚΕΠΠΑΠΕΔΗΤ οικ. έτους 2013 (Έγκριση της αριθ. 7/2013 απόφασης του Δ.Σ. της ΚΕΠΠΑΠΕΔΗΤ).

7. Συμπλήρωση της αριθ. 135/2011 Α.Δ.Σ. (Αιτήσεις Στασινόπουλου Χρήστου, Μαστοράκη Βασιλικής, Μπουγά Αθηνάς, Αυρηλιώνη Γεωργίου, Χαγιά Κων/νου, Θεοδωρόπουλου Δημητρίου, Πουλοπούλου Ζωής, Σταθόπουλου Αθανασίου, Ζόμπολα Ευάγγελου, Γκόνη Γεωργίου, για μείωση χρέωσης κατανάλωσης νερού στη Δ.Κ. Γαργαλιάνων).

8. Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής του έργου «Δρόμος Σιδηρόκαστρο Καμάρι» της Δ.Ε. Αυλώνος.

9. Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής Φυσικού Εδάφους για το έργο «Αναβάθμιση Αγροτικής Οδοποιίας Τ.Κ. Πολυθέας - Τ.Κ. Μοναστηρίου Δ. Ε. Αετού».

10. Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής Φυσικού Εδάφους για το έργο «Βελτίωση, Ανάπλαση και Διαμόρφωση Κοινοχρήστου Δημοτικού Χώρου Πλατείας & Χώρου Σχολείου στην Τ.Κ. Περδικονερίου».

11. Έγκριση 1ου ΑΠΕ και 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου «Ολοκλήρωση ύδρευσης Φιλιατρών».

12. Τροποποίηση προϋπολογισμού, Τεχνικού Προγράμματος και ετησίου Προγράμματος Δράσης Δήμου Τριφυλίας, έτους 2013.

13. Κατάταξη σε κατηγορία, οριοθέτηση και καθορισμός όρων και περιορισμών δόμησης του οικισμού "Αγρίλη" Δήμου Τριφυλίας, Νομού Μεσσηνίας – Οριοθέτηση ρέματος.

14. Αίτηση Σύλλα Ακριβής του Γεωργίου, Μαντζώρου Θεοδώρου του Ιωάννη, Μαντζώρου Διονυσίου του Ιωάννη, Μαντζώρου Παναγιώτη του Ιωάννη και Μαντζώρου Αλέξανδρου του Ιωάννη για απαλλαγή όλων των προσαυξήσεων που τους έχουν καταλογιστεί από το Δήμο Τριφυλίας.

Ερώτηση για την κατάργηση του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα κατέθεσαν δυο βουλευτές της ζητώντας του να μειωθεί σημαντικά ή και να καταργηθεί το ανταποδοτικό τελος της ΕΡΤ καθώς όπως αναφέρει η Ερώτηση η ΕΡΤ έχει πάψει να χρηματοδοτείται από τον κρατικό προύπολογισμό.

Συγκεκριμένα η ερώτηση που κατέθεσαν αναφέρει:......


ΘΕΜΑ: Κατάργηση του «ανταποδοτικού τέλους» υπέρ ΕΡΤ

Παρά τη μείωση που έχουν υποστεί στα εισοδήματά τους τα τελευταία χρόνια, οι Έλληνες πολίτες συνεχίζουν να χρηματοδοτούν την ΕΡΤ μέσω του «ανταποδοτικού τέλους» στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Ακόμα κι αν η ΕΡΤ δεν χρηματοδοτείται άμεσα από τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι προκλητικό τα Ελληνικά νοικοκυριά να επιβαρύνονται με 50,88 ευρώ το χρόνο για να συνεχίζουν να λειτουργούν 6 τηλεοπτικά κανάλια, 10 ραδιόφωνα, 19 περιφερειακοί σταθμοί, περιοδικό και ορχήστρες.

Το τέλος υπέρ της ΕΡΤ το οποίο επιβλήθηκε με το ν. 1730/87, είναι πλέον σήμερα πολιτικά αναχρονιστικό και κοινωνικά άδικο ενώ και η ίδια η ανταποδοτικότητά
του έχει παύσει να υφίσταται καθώς ελάχιστοι πολίτες επιλέγουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Ειδικά αυτή την περίοδο, ούτε η ΕΡΤ μπορεί να συνεχίζει να λειτουργεί με τον σπάταλο τρόπο του παρελθόντος ούτε ο Έλληνας φορολογούμενος πρέπει πλέον να συντηρεί από την τσέπη του αυτή την σπατάλη.

Γι’ αυτό το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της ΕΡΤ πρέπει να καταργηθεί ή να μειωθεί σημαντικά όχι μόνο για να ελαφρυνθεί οικονομικά ο Έλληνας πολίτης κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτή την περίοδο.
Είναι απαραίτητο κυρίως για να σηματοδοτήσουμε απέναντι στην κοινωνία την έμπρακτη αλλαγή πρακτικών και νοοτροπιών του παρελθόντος που οδήγησαν τη χώρα στην σημερινή βαθειά κρίση.

Κατόπιν αυτών, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός Οικονομικών

Είναι στις προθέσεις του να προχωρήσει στην κατάργηση ή στην σημαντική μείωση του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της ΕΡΤ;

Αθήνα, 3 Ιουνίου 2013

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Κυριάκος Μητσοτάκης
Χρήστος Κέλλας

Samsung Galaxy S4 "Active" για τους λάτρεις της περιπέτειας.

Αυτό είναι εργαλείο! Στην Ελλάδα πότε έρχεται;

H Samsung Electronics πρόκειται να διαθέσει το καλοκαίρι του 2013 στις ΗΠΑ και στην Σουηδία μια έκδοση του κορυφαίου smartphone της που πληροί τις απαιτητικές προδιαγραφές για την καλή λειτουργία της συσκευής ακόμα και όταν παραμείνει επί μισή ώρα στο νερό σε βάθος ενός μέτρου (διαθέτει αδιάβροχη υποδοχή για τα ακουστικά) ή στην σκόνη.
Ο χειρισμός του μπορεί να γίνει φορώντας γάντια και η ...........

κάμερά του μπορεί να τεθεί σε Aqua Mode για λήψεις κάτω από το νερό ή να αξιοποιηθεί το φλας της ως φακός LED.

«Το GALAXY S4 Active έχει σχεδιαστεί ειδικά για τους χρήστες που αγαπούν τις περιπέτειες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο JK Shin, CEO και Πρόεδρος του Τμήματος IT & Mobile Communications της Samsung Electronics. «Η Samsung αξιοποίησε τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του GALAXY S4 και πρόσθεσε επαναστατικό προστατευτικό κάλυμμα, δημιουργώντας τη συσκευή που είναι φτιαγμένη για να ξεχωρίσει, σε έναν τρόπο ζωής που περιλαμβάνει ταξίδια και εξερευνήσεις».

Το GALAXY S4 Active προσφέρει προστασία από τη σκόνη και το νερό, με πιστοποίηση IP67, δηλαδή έχει την μέγιστη δυνατή προστασία από την σκόνη και αντέχει στο νερό σε βάθος 15εκ έως και 1 μέτρο επί 30 λεπτά (η υψηλότερη προδιαγραφή αφορά στην παραμονή στο νερό υπό πίεση). H Active έκδοση του S4 έχει αδιάβροχη υποδοχή για ακουστικά. «Είτε επιθυμείτε να φωτογραφίσετε όλες τις στιγμές μιας εξόρμησης για rafting, είτε προτιμάτε μια συναρπαστική λήψη κάτω από το νερό, η κατασκευή της συσκευής σας παρέχει δυνατότητες που δεν θα ήταν εφικτές με κάποιο άλλο smartphone», αναφέρει χαρακτηριστικά η Samsung.

H κάμερα του GALAXY S4 Active διαθέτει το ‘Aqua Mode’, μια εφαρμογή που επιτρέπει τις λήψεις κάτω από το νερό, υποσχόμενη αυξημένη ποιότητα και διαύγεια εικόνας. Το πλήκτρο μείωσης της έντασης του ήχου στο πλάι της συσκευής λειτουργεί και ως πλήκτρο ενεργοποίησης της κάμερας. Το παρατεταμένο πάτημα του πλήκτρου αύξησης της έντασης του ήχου, μεταμορφώνει την συσκευή σε έναν ισχυρό φακό LED.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Δίκτυο: LTE Cat3, HSPA+ 42/5.76Mbps, EDGE/GPRS Class 12
Επεξεργαστής: Τετραπύρηνος 1,9GHz
Οθόνη: 5.0” Full HD TFT LCD, 443 PPI, Glove Touch
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.2.2 (Jelly Bean)
Κάμερα Πίσω: 8 megapixel with LED Flash light, Μπροστά: 2 megapixel
Λειτουργίες κάμερας: Camera Key, Drama Shot, Sound&Shot, Aqua mode, Beauty face, Best photo, Continuous shot, Best face, Animated photo, Rich tone, Panorama
Βίντεο: MPEG4,H.263,H.264,DivX4,VP8, WMV9, WMV 7/8, MP43, Sorenson Spark
Ήχος: MP3,AAC,AAC+,eAAC+,WAV,AMR-NB, AMR-WB,MIDI,OGG,IMY,XMF,WMA,FLAC
Επιπλέον λειτουργίες: Samsung Smart Scroll/Pause, Air View/Gesture, Samsung WatchON, ChatON, Samsung Hub
Group Play: Share Music, Share Picture, Share Document, Play Games
Προστασία από την σκόνη και το νερό (IP67)
S Translator, S Travel(Trip Advisor), S Health, Story Album
Υπηρεσίες Google Mobile: Google Search, Google Maps, Gmail, Google Play, Google Plus, YouTube, Google Local, Google Navigation (Turn-by-turn Navi.), Voice Search, Chrome Browser
Συνδεσιμότητα: Wi-Fi ac, Wi-Fi Direct, IrDA, NFC, USB 2.0, Bluetooth® 4.0 (LE)
Αισθητήρας: Επιταχυνσιόμετρο, Εγγύτητας, Γυροσκόπιο, Ψηφιακή Πυξίδα, βαρόμετρο, νευμάτων, Finger Hovering, και φωτός
Μνήμη:16GB (διαθέσιμη μνήμη περίπου 11.25GB)
Υποδοχή microSD slot (μέχρι 64GB), 2GB RAM
Διαστάσεις: 139,7 x 71,3 x 9,1 mm, 151 γραμμάρια
Μπαταρία: 2.600mAh

Το GALAXY S4 Active θα είναι διαθέσιμο αυτό το καλοκαίρι, κάνοντας την αρχή από τις ΗΠΑ και τη Σουηδία, σε τρία διαφορετικά χρώματα: Urban Grey, Dive Blue και Orange Flare. Η διαθεσιμότητα θα ποικίλλει, ανάλογα με την αγορά. Το μοντέλο θα παρουσιαστεί επίσημα στις 20 Ιουνίου 2013, στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια του Samsung Premiere 2013 GALAXY & ATIV.

in.gr

Δημοσκόπηση PULSE: Πρωτιά ΝΔ, σε πτώση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, άνοδος Χ.Α

Με μισή μονάδα περνά μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ντέρμπι της πρωτιάς, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της PULSE για την εφημερίδα «Ποντίκι».

Από τη σύγκριση .........

των αποτελεσμάτων της ίδιας εταιρίας πριν δύο μήνες (Μάϊος 2013) , η ΝΔ σημειώνει ανοδική τάση μισής μονάδας, την οποία χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με άνοδο μιας μονάδας, νέα πτώση μιας μονάδας για το ΠΑΣΟΚ και τους ΑΝΕΛ, άνοδο μισής μονάδας για το ΚΚΕ.

Αναλυτικότερα:

Στην πρόθεση ψήφου, λαμβάνουν:

-ΝΔ: 20%

-ΣΥΡΙΖΑ:19,5%

-ΠΑΣΟΚ: 6%

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4%

-Χρυσή Αυγή:13%

-Δημοκρατική Αριστερά: 3,5%

-ΚΚΕ: 5,5%

Οικολόγοι Πράσινοι: 1,5%

Άλλο Κόμμα: 5,5%

Λευκό/Αποχή: 12%

Αναποφάσιστοι/Δεν Απαντώ: 9,5%

Ακριβέστερη εικόνα δίνει η αναγωγή επί των εγκύρων:

-ΝΔ: 23%

-ΣΥΡΙΖΑ: 22,5%

-ΠΑΣΟΚ: 7%

-Ανεξάρτητοι Ελληνες: 4,5%

-Χρυσή Αυγή: 14,5%

-Δημοκρατική Αριστερά: 4%

-ΚΚΕ: 6%

-Οικολόγοι Πράσινοι: 1,5%

-Άλλο Κόμμα: 6%

-Αναποφάσιστοι/Δεν Απαντώ: 11%

Eklogika.gr

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδησεων του BEST TV Καλαμάτας [ 6-6-2013 ]
Μεσσηνιακές εφημερίδες της 7ης Ιουνίου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σήμερα στον πεζόδρομο της Αριστομένους, μπροστά από το Δημαρχείο, ανοιχτός διάλογος για τα προβλήματα
Bγήκε από την εντατική στους δρόμους η Υγεία


Γιατροί και νοσηλευτές φωνάζουν ως εδώ και μη παρέκει
Κραυγή για κατάρρευση ΕΣΥ και εξόντωση εργαζομένων

Εκδήλωση με ομιλίες και ανοιχτή συζήτηση με τον κόσμο .........

διοργανώνουν σήμερα στις 7.00 το απόγευμα στην Καλαμάτα οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας, για τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο τους, καθώς και για τις δυσκολίες και την ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ-ανάσα για "κόκκινα" δάνεια των αγροτών, περιλαμβάνονται σε νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.

Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:

5 ΡΙΧΤΕΡ, με επίκεντρο την περιοχή της Κορώνης ταρακούνησαν χθες τη Μεσσηνία. Από το σεισμό δεν προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές. Στη Φρατζή έπεσαν σοβάδες αργότερα, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς.

ΑΓΩΝΙΟΥΝ οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών για τις βάσεις. Η μεγάλη σφαγή στα μαθηματικά και οι άλλοι παράγοντες που θα καθορίσουν τα αποτελέσματα.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ με τα προβλήματα ύδρευσης και οχι μόνο στο Δώριο. Διαμαρτυρίες για αποφάσεις του Δήμου Οιχαλίας.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ του ΠΑΣΟΚ για τη νέα Ν.Ε. στις εκλογές της Κυριακής.

ΑΠΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ρεκόρ σε χειρότερο κάθε μήνα η ανεργία.

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ η αστυνόμευση σε Αρι, Θουρία και Αρφαρά απαντά η Αστυνομία στο Δήμαρχο Καλαμάτας.

550.000 ευρώ θα στοιχίσει το Φεστιβάλ Χορού φέτος. Κατά πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός.
ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!
Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

Μύθος τα περί πώλησης της Costa Navarino

Έκπληξη προκαλεί, έγραφε χθες η οικονομική διαδικτυακή εφημερίδα moneypro.gr, η πιθανή πώληση της «Costa Navarino» σε ξένους επενδυτές, αλλά, όπως προέκυψε κατόπιν επικοινωνίας του «Θάρρους» με ηγετικά στελέχη της εταιρείας TEMEΣ, αυτό διαψεύδεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο.

Το πλήρες ..........

δημοσίευμα της moneypro.gr είναι το εξής: «Η Costa Navarino αποτελεί μια ξενοδοχειακή μονάδα κόσμημα στην Ευρωπαϊκή Μεσόγειο. Το στοίχημα μιας ολόκληρης ζωής για τον καπετάν Βασίλη Κωσταντακόπουλο. Παρά ταύτα, η ύφεση και η οικονομική περιδίνηση που περνά η Ελλάδα την τελευταία 4ετία, οδηγούν, σύμφωνα με πολύ αξιόπιστες πληροφορίες τον Αχιλλέα Κωσταντακόπουλο, που διαχειρίζεται τον ξενοδοχειακό τομέα των επιχειρήσεων της οικογένειας, να προχωρήσει στην πώληση της Costa Navarino. Έτσι δύο περιώνυμες ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα, μαζί με τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, διατίθενται προς πώληση. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήδη δείχνουν ενδιαφέρον για την εξαγορά του Κινέζοι και Άραβες, με τους οποίους συζητά ο Αχιλλέας Κωσταντακόπουλος. Το ύψος του τιμήματος δεν έχει ακόμη ορισθεί ή, τουλάχιστον, δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιο ύψος κυμαίνεται».

Θάρρος

Άνω κάτω οι φαρμακοποιοί! Τι θα συζητήσουν στη Γενική Συνέλευση

Καζάνι που βράζει είναι το τελευταίο διάστημα οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας όχι μόνο εξαιτίας της μη καταβολής των οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο κλάδος........

εδώ και μέρες αναμένει αλλαγές σε συνδικαλιστικό επίπεδο δεδομένου ότι ο Πρόεδρος του πανελλήνιου φαρμακευτικού συλλόγου (ΠΦΣ) Θεόδωρος Αμπατζόγλου διορίστηκε στη θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ, γεγονός που ενόχλησε πολλούς.
Παρότι ο ίδιος δεν έχει εκφράσει επισήμως την πρόθεση του να παραμείνει ή να φύγει από την ηγεσία των φαρμακοποιών, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν διατυπώσει τις έντονες διαφωνίες τους για τη διπλή ιδιότητα την οποία θεωρούν ασυμβίβαστη και αντιδεοντολογική.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του κλάδου όπου πολλοί ακονίζουν ήδη τα μαχαίρια τους.
Άλλωστε δεν είναι λίγοι οι φαρμακοποιοί που έχουν δηλώσει ότι δε θα ξανασυμμετάσχουν στις όποιες διεργασίες του κλάδου εάν δεν αποσαφηνιστεί το θέμα.

Να σημειωθεί ότι οι παρασκηνιακές αυτές αντιπαραθέσεις γίνονται την ώρα που έρχεται η τρόικα και ο κλάδος βρίσκεται μπροστά σε πολλές αλλαγές όπως διάθεση συμπληρωμάτων διατροφής και εκτός φαρμακείων και ειδικότερα σε σουπερ μάρκετ αλλά και πιθανή νέα μείωση του ποσοστού κέρδους.

Iatropedia

Σεισμός 5R «κούνησε» τη Μεσσηνία! - Αισθητός και στην Ηλεία

Σεισμική δόνηση 5R σημειώθηκε στις 14:53 στη Νότια Μεσσηνία. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο προσδιορίζεται 22 χλμ νοτιονατολικά της Πύλου με εστιακό βάθος 23, 7 χλμ.

Σύμφωνα με .........

τις πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός «τράνταξε» την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή, ενώ έγιν αισθητός και στην Ηλεία, αλλά και στη Λακωνία.

Patris News

ΙΣΧΥΡΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση διαρκείας έγινε αισθητή μόλις τώρα στις 14:54

Ο δυνατός σεισμός εγινε αισθητός και στην Καλαμάτα, Πύργο Ηλείας, Μεθώνη, Κορώνη,

Κουνήθηκε ΟΛΗ η Μεσσηνία Ηλεία...

ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ


Μέγεθος Σεισμού 4,7 R με επίκεντρο την Μεθώνη.Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει τον σεισμό στα 5R με επίκεντρο 22km νοτιοανατολικά της Πύλου, και με εστιακό βάθος ήταν 23,7 χλμ..

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη τη Μεσσηνία και την Ηλεία.

ΑΒ Βασιλόπουλος Φιλιατρών 15ήμερο προσφορών από 06 έως 19 Ιουνίου
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΒ FOOD ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
Π.Γ. Αλεξανδρόπουλος Μ.Ε.Π.Ε.
1ο Χιλιόμετρο Εθνικής οδού Φιλιατρών - Κυπαρισσίας
Τηλ: 2761 0 33835

Δείτε παρακάτω το φυλλάδιο προσφορών ...........

(από 06 έως 19 Ιουνίου).
Το ίδιο φυλλάδιο μπορείτε να το δείτε πιο άνετα και πιο εύκολα πατώντας εδώ (κλίκ)
ΑΣ Φιλιατρών. Ελεγχο του κράτους στις παράνομες Ελληνοποιήσεις Αγροτικών Προϊόντων

Για πολλοστή φορά ο Αγροτικός Συλλογος Φιλιατρών θίγει με επιστολή τους προς κάθε αρμόδιο το πρόβλημα των παράνομων Ελληνοποιήσεων Αγροτικών προϊόντων και ζητά πλήρη έλεγχο φυτοφαρμάκων στα σύνορα και η ταυτότητα του προϊόντος να το συνοδεύει μέχρι το τελικό σημείο πώλησης.

Η Επιστολή του Αγροτικού Συλλόγους αναφέρει:


ΠΡΟΣ: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Υπουργείο Οικονομικών
Κοινοβουλευτικές ομάδες
Βουλευτές του Νομού

ΘΕΜΑ: Ελληνοποιήσεις Αγροτικών προϊόντων

Κύριε Υπουργέ παρά τις επισημάνσεις που έχουμε κάνει για τις Ελληνοποιήσεις Αγροτικών Προϊοντων (Ντομάτες - αγγούρια κλπ) από τρίτες χώρες (Σκόπια - Αλβανία κλπ ) συνεχίζονται κατά κόρων να εισέρχονται και να Ελληνοποιούνται εις βάρος των Αγροτών και του καταναλωτή.
Μετά πό ε΄ρευνα μας διαπιστώθηκε ότι μεγάλες προσότητες αγγουριού και ντομάτας που εισέρχονται από το τελωνείο Ευζώνων να Ελληνοποιούνται σε περιοχές παραγωγικές στην Βόρεια Ελλάδα και να διακινούνται στις αγορές της Αθήνας και Θεσσαλονίκης ως Ελληνικά.

Δεν μπορείτε να κλείσετε την ψαλίδα μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή, δεν μπορείτε να ελέγξετε την αύξηση του κόστους παραγωγής όταν ευαγγελίζεστεότι η ανάπτυξη της χώρας θα έρθει από τον Πρωτογενή Τομέα.

Ζητάνε να ενεργοποιηθούν κάποτε οι υπηρεσίες της ΄πολιτείας για τον έλεγχο των Ελληνοποιήσεων που πλήττουν καίρια τους αγρότες και όχι να ζητάατε συνέχεια αυξήσεις (ΔΕΗ, Πετρέλαιο, ΦΠΑ 23% σε βασικά εφόδια). Χωρίς να μας παρέχετε καμία προστασία από τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δημιουργείται από τις Ελληνοποιήσεις.
Ζητούμε αυστηρό έλεγχο υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στα σύνορα και να συνοδεύει η ταυτότητα το προϊόν στο τελικό σηεμίο πώλησης.

       Ο πρόεδορς                                       Ο Γραμματέας
Γιώργος Αλεξανδρόπουλος             Γριβοκωστόπουλος Γιάννης

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών

Αποτελέσματα λαχειοφόρου αγοράς για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο ΦιλιατρώνΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Ο τυχερός λαχνός που κληρώθηκε είναι το 610.

Ο Σύλλογος μας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους .......

όσους βοήθησαν για την ομαλή διεξαγωγή της λαχειοφόρου μας, καθώς τα χρήματα που συγκεντρώνονται αξιοποιούνται ορθά για την τυχόν κάλυψη περαιτέρω αναγκών του Σχολείου.
Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως την TRADEforms εκτυπωτική για την ευγενική χορηγία εκτύπωσης των λαχνών.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου
Γονέων και Κηδεμόνων του
Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών

Μιχαλακοπούλου Γρηγορία

Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013

Διαδικασία και δικαιολογητικά έκδοσης άδειας θήρας [ Εγκύκλιος ]

Εκδόθηκε η αριθμ. 131223/1517/31-5-2013 εγκύκλιος της Διεύθυνσης Αισθητικών Δασών, Δρυμών και Θήρας με την οποία δίνονται διευκρινίσεις σχετικά με την διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την έκδοση αδειών θήρας σύμφωνα με την αριθμ. 12594/346/28-1-2013 απόφαση περί «διαδικασίας και δικαιολογητικών έκδοσης άδειας Θήρας» (ΦΕΚ 224/Β75-2-2013).
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη συμπλήρωση των..........

νέων «ατομικών βιβλιαρίων Θήρας» όπου οι επεξηγήσεις της εγκυκλίου είναι πλήρως κατατοπιστικές.

Οι δασικές υπηρεσίες θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα τους κυνηγετικούς συλλόγους της περιοχής αρμοδιότητάς τους για τον τρόπο και τη διαδικασία των εξετάσεων των νέων κυνηγών και τη συμπλήρωση των εντύπων «Ατομικών Βιβλιαρίων Θήρας» σύμφωνα με τον ενιαίο τρόπο και τις διευκρινίσεις που παρέχονται με την παρούσα.

Πατήστε εδώ και διαβάστε άνετα την εγκύκλιο.Κυνηγετικός Σύλλογος Κυπαρισσίας

Αναστάτωσε την Μεσσηνία η είδηση για το «C­o­s­ta N­a­v­a­r­i­no»

Έκ­πλη­ξη προ­κα­λεί το γε­γο­νός, αλ­λά και ενδιαφέρον για τις ε­ξε­λί­ξεις που θα ακολουθήσουν, ε­άν α­λη­θεύ­ει το δη­μο­σί­ευ­μα της οι­κο­νο­μι­κής δι­α­δι­κτυα­κής ε­φη­με­ρί­δος m­o­n­e­y­p­ro.gr, για μια πι­θα­νή πώ­λη­ση του «C­o­s­ta N­a­v­a­r­i­no» σε ξέ­νους ε­πεν­δυ­τές.
Η m­o­n­e­y­p­ro.gr, ......

ι­σχυ­ρί­ζε­ται ό­τι σύμφωνα με α­ξι­ό­πι­στες πλη­ρο­φο­ρί­ες που δι­α­θέ­τει ο Α­χιλ­λέ­ας Κω­σταν­τα­κό­που­λος που δι­α­χει­ρί­ζε­ται τον ξε­νο­δο­χεια­κό το­μέ­α των ε­πι­χει­ρή­σε­ων της οι­κο­γέ­νειας, εί­ναι α­πο­φα­σι­σμέ­νος να προ­χω­ρή­σει στην πώ­λη­ση του C­o­s­ta N­a­v­a­r­i­no.

Το πλή­ρες δη­μο­σί­ευ­μα της m­o­n­e­y­p­ro.gr εί­ναι το ε­ξής: «To C­o­s­ta N­a­v­a­r­i­no, α­πο­τε­λεί μια ξε­νο­δο­χεια­κή μο­νά­δα κό­σμη­μα στην Ευ­ρω­πα­ϊ­κή Με­σό­γει­ο. Το στοί­χη­μα μιας ο­λό­κλη­ρης ζω­ής για τον κα­πε­τάν Βα­σί­λη Κω­σταν­τα­κό­που­λο. Πα­ρά ταύ­τα η ύ­φε­ση και η οι­κο­νο­μι­κή πε­ρι­δί­νη­ση που περ­νά η Ελ­λά­δα την τε­λευ­ταί­α 4ετία, ο­δη­γούν σύμ­φω­να με πο­λύ α­ξι­ό­πι­στες πλη­ρο­φο­ρί­ες τον Α­χιλ­λέ­α Κω­σταν­τα­κό­που­λο που δι­α­χει­ρί­ζε­ται τον ξε­νο­δο­χεια­κό το­μέ­α των ε­πι­χει­ρή­σε­ων της οι­κο­γέ­νειας, α­πο­φα­σι­σμέ­νο να προ­χω­ρή­σει στην πώ­λη­ση του C­o­s­ta N­a­v­a­r­i­no
. Έ­τσι δύ­ο πε­ρι­ώ­νυ­μες ξε­νο­δο­χεια­κές μο­νά­δες στην Ελ­λά­δα μα­ζί με τον Α­στέ­ρα της Βου­λι­αγ­μέ­νης δι­α­τί­θεν­ται προς πώ­λη­ση. Μά­λι­στα σύμ­φω­να με τις ί­δι­ες πη­γές ή­δη δεί­χνουν εν­δι­α­φέ­ρον για την ε­ξα­γο­ρά του Κι­νέ­ζοι και Ά­ρα­βες, με τους ο­ποί­ους ή­δη συ­ζη­τά ο Α­χιλ­λέ­ας Κω­σταν­τα­κό­που­λος . Το ύ­ψος του τι­μή­μα­τος δεν έ­χει α­κό­μη ο­ρι­σθεί ή του­λά­χι­στον δεν έ­χει γί­νει γνω­στό σε ποι­ο ύ­ψος κυ­μαί­νε­ται».

Morias News

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ & ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΣΣΑΣ

Την μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης του Αγρότη & της Αγρότισσας ζητά με ερώτηση που κατέθεσε προς στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. Βρούτση Ιωάννη ο Βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Σαμπαζιώτης μαζί με 21 άλλους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Με την ερώτηση τους ............

οι 22 Βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό την υλοποίηση της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού για τη μείωση του ορίου συνταξιοδότησης των αγροτών από το 65ο στο 62ο έτος με 40 χρόνια ασφάλισης και προτείνουν την μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης της αγρότισσας στο 60ο έτος με 37 χρόνια ασφάλισης.
Συγκεκριμένα η ερώτηση αναφέρει τα εξής:.......


Κύριε Υπουργέ,
Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ανακοίνωσε μέσα στην Βουλή την μείωση του ορίου συνταξιοδότησης των Αγροτών από το 65ο έτος στο 62ο, με 40 χρόνια ασφάλισης στον ΟΓΑ.
Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού χαροποίησε τους αγρότες μας, γιατί αίρεται η αδικία απέναντί τους.
Οι αγρότες μας που παλεύουν με την γη, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, σε εργασίες βαριές και ανθυγιεινές (ράντισμα, λιπάνσεις κλπ) δικαιώνονται από την εξαγγελία του Πρωθυπουργού.

Κύριε Υπουργέ,
Η Αγρότισσα όμως είναι σήμερα η μόνη εργαζόμενη γυναίκα η οποία συνταξιοδοτείται στο 62ο έτος με 40 χρόνια ασφάλισης και στο 67ο έτος, εάν δεν έχει 40 χρόνια ασφάλισης.
Πρέπει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης της αγρότισσας, να μειωθεί από το 62ο έτος της ηλικίας της στο 60ο έτος με 37 τουλάχιστον χρόνια ασφάλισης.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ

α) Τι προτίθεσθε να πράξετε και πότε, σχετικά με την υλοποίηση της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού, για μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών από το 65ο έτος της ηλικίας τους στο 62ο έτος;

β) Τι προτίθεσθε να πράξετε, σχετικά με την μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης της αγρότισσας στο 60ο έτος της ηλικίας της με 37 χρόνια ασφάλισης;

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Μεσσηνία

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Μεσσηνία

Συνελήφθησαν πενήντα πέντε (55) άτομα, προσήχθησαν εκατόν πενήντα οκτώ (158) και έ γινε έλεγχος σε τετρακόσια δώδεκα (412)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν ........

έλεγχοι σε τριακόσια είκοσι επτά (327) οχήματα και βεβαιώθηκαν εκατόν τέσσερις (104) παραβάσεις

Κατασχέθηκαν ένα (1) όχημα και ένα (1) κυνηγετικό όπλο

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (5-6-2013), από τις πρώτες πρωινές ώρες έως το μεσημέρι, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε τετρακόσια δώδεκα (412) άτομα, εκ των οποίων εκατόν εξήντα ένας (161) ημεδαποί και διακόσιοι πενήντα ένας (251) αλλοδαποί, καθώς και σε τριακόσια είκοσι επτά (327) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά εκατόν πενήντα οκτώ (158) άτομα, από τα οποία εξήντα ένα (61) ήταν ημεδαποί και ενενήντα επτά (97) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πενήντα πέντε (55) άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

Ένας (1) ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -295.557,17- ευρώ.
Ένας (1) αλλοδαπός, για ληστεία.
Ένας (1) ημεδαπός, για παράνομη κατοχή όπλου.
Δεκατέσσερις (14) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.
Είκοσι επτά (27) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας (1) αλλοδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
Τέσσερις (4) ημεδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα.
Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ, για καταδικαστικά έγγραφα.
Ένας (1) αλλοδαπός, για επαιτεία.
Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
Ένας (1) αλλοδαπός, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
Ένας (1) ημεδαπός, για λειτουργία επιχείρησης περισυλλογής και συγκέντρωσης σιδήρων-μετάλλων, χωρίς την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια Αρχή.
Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ, για λειτουργία επιχείρησης περισυλλογής και συγκέντρωσης σιδήρων-μετάλλων, χωρίς την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια Αρχή.

Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά, ενενήντα οκτώ (98) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τέσσερις (4) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, καθώς και δύο (2) παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Επιπλέον, κατά την επιχείρηση κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ. επιβατηγό όχημα καθώς και ένα (1) κυνηγετικό όπλο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συνάντηση Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών με τον Υπουργό Οικονομικών κ.Στουρνάρα

Στα πλαίσια των επαφών με συναρμόδια Υπουργεία του κλάδου ( μετά την κατάθεση των Υπομνημάτων ) έγινε η προγραμματισμένη συνάντηση την Τρίτη 4/6 στις 17:00 με τον Υπουργό Οικονομικών κ.Στουρνάρα .

Κατά την διάρκεια της επί 1 ½ ώρας συζήτησης ..........

αναλύθηκαν όλα τα προβλήματα με λεπτομέρειες που απασχολούν εδώ και τρία χρόνια τον συγκεκριμένο κλάδο .

Κατατέθηκαν σχετικά έγγραφα καθώς και συγκεκριμένες προτάσεις προς τον Υπουργό και το επιτελείο των συμβούλων του.

Ειδικότερα :

1.Εξειδικευμένες προτάσεις για την πάταξη του λαθρεμπορίου

Σε εμφανή εξωτερική συσκευασία να υπάρχει υποχρεωτικός αριθμός αναγραφής παραγωγής σε κάθε νόμιμο πακέτο τσιγάρων που κυκλοφορεί στην Ελλάδα καθώς και η αναγραφή του στα τιμολόγια ώστε να γνωρίζουμε την διαδρομή των συγκεκριμένων εμπορευμάτων .Το ίδιο ισχύει χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

2.Πρόταση προς το Υπουργείο Οικονομικών να γίνει αίτημα προς τις καπνοβιομηχανίες για χορηγία ειδικών οχημάτων εξοπλισμένα με ειδικά οχήματα ανίχνευσης λαθραίων τσιγάρων. Τα συγκεκριμένα οχήματα έχουν την δυνατότητα να ανιχνεύουν λαθραία τσιγάρα μέσα σε containers ή σε διάφορες αποθήκες στην Ελληνική επικράτεια .

3.Μείωση του ΕΦΚ όσον αφορά το στριφτό τσιγάρο από 153€ το κιλό σε 130€ .

4. Μείωση του ΕΦΚ στα καπνοβιομηχανικά προϊόντα (πακέτα τσιγάρου )με ταυτόχρονη θεσμοθέτηση ελάχιστου ποσοστού βιωσιμότητας του λιανεμπορίου καπνοβιομηχανικών προϊόντων .

Αναλύθηκαν με τον πιο σαφή τρόπο ότι η συγκεκριμένη ενέργεια λειτουργεί ως δικλείδα ασφαλείας για την είσπραξη του Ε.Φ.Κ. .

Το κόστος διανομής όταν είναι κατοχυρωμένο υπέρ του λιανεμπορίου μπορεί η Ελληνική πολιτεία να προϋπολογίσει σε ετήσια βάση τα έσοδα από καπνοβιομηχανικά προϊόντα.

Ο εποπτικός ρόλος στο συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να είναι καταλυτικός διότι οι καπνοβιομηχανίες έχοντας ανταγωνισμό μεταξύ τους παρακολουθώντας στατιστικές πωλήσεων και μεριδίων αγοράς κατά το δοκούν αυξομειώνουν τιμές στα σήματα τους χωρίς ποτέ να υπολογίζουν τι παρενέργειες υπάρχουν σε Ελληνική πολιτεία και λιανεμπόριο . Προς τούτο, παραδόθηκαν σχετικά τιμολόγια καθώς και ίδια σήματα τσιγάρων με διαφορετικές τιμές .

Κατατέθηκαν και σχετικά έγγραφα από την αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιτρέπουν την κάθε εθνική κυβέρνηση να μεριμνήσει και να παρέμβει υπέρ του τελευταίου και αδύναμου κρίκου που είναι το λιανεμπόριο καπνικών .

Έγινε ειδική μνεία ότι το αποτέλεσμα της υπάρχουσας κατάστασης είναι να χάνονται θέσεις εργασίας, ΦΠΑ καθώς και ασφαλιστικές εισφορές με το κλείσιμο εκατοντάδων καταστημάτων Μικρής Λιανικής.

Στα περίπτερα δεν συναλλάσσονται μόνο οι καπνοβιομηχανίες αλλά και οι μεγαλύτερες εταιρείες που υπάρχουν στην Ελλάδα με επώνυμα προίοντα ταχείας κυκλοφορίας και είναι το περίπτερο το μοναδικό επάγγελμα που δίδει ρευστότητα σε όλες τις μεγάλες εταιρείες αφού όλες οι συναλλαγές γίνονται μόνο μετρητοίς .

Εκτενής αναφορά έγινε και για τις μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν πριν τρια χρόνια όταν ο τότε Υφυπουργός Οικονομικών κ. Κουσελάς έφερε στην Βουλή το συγκεκριμένο θέμα της θεσμοθέτησης του λιανεμπορίου και ενώ εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή για ψήφιση την τελευταία στιγμή με προσωπική παρέμβαση του τότε Υπουργού Οικονομικών κ.Παπακωνσταντίνου έφερε τροπολογία πάνω στην τροπολογία του Νόμου για διάρκεια θεσμοθέτησης μόνο εννέα μηνών με αποτέλεσμα να μην εφαρμοστεί ποτέ από τα εμπλεκόμενα μέρη( καπνοβιομηχανίες ,χονδρεμπόριο καπνικών) και στην ουσία να εξαπατηθεί ο κλάδος του λιανεμπορίου από αυτούς .

Επισημάνθηκε στον κ.Υπουργό ότι η γνωστή ιστορία η οποία ανακαλύφθηκε πρόσφατα ήταν παρέμβαση της ξαδέλφης του Παπακωνσταντίνου η οποία εμπλέκεται στην λίστα Λαγκάρντ και είχε διατελέσει δικηγόρος συγκεκριμένης πολυεθνικής καπνοβιομηχανίας .

Σε κάθε περίπτωση ,επισημάναμε στον κ.Στουρνάρα ότι δεν θα ανεχθούμε πλέον άλλες τέτοιες μεθοδεύσεις και ότι η παρέμβαση μας αυτή τη φορά θα είναι καταλυτική διότι με αυτή την ενέργεια καταστράφηκε κόσμος και έκλεισαν πολλά καταστήματα. Όλα αυτά τα τρια χρόνια το λιανεμπόριο έχασε 400.000.000€ από προμήθειες καπνοβιομηχανικών προϊόντων αφού το ποσοστό 8,2 % που είχαμε το 2009 επί ονομαστικής τιμής έπεσε κάτω από το 3% μέσο όρο που δουλεύουμε σήμερα.

Καυτηριάσαμε μεθόδους προβολής και στημένων άρθρων στα ΜΜΕ από έμμισθους δημοσιογράφους για προβολή δήθεν επενδύσεων από τις καπνοβιομηχανίες όλα αυτά τα χρόνια που στην ουσία είναι από τα ¨ κλεμμένα ¨ λεφτά του λιανεμπορίου .

5. Τοποθέτηση καπνοβιομηχανικών προϊόντων σε Aλυσίδες Super Market

Ιδιαίτερη μνεία και ανάλυση έγινε στο συγκεκριμένο θέμα .Επισημάναμε στον κ. Υπουργό ότι τα πλοκάμια της Μεγάλης Λιανικής είναι απλωμένα παντού και προσπαθούν βάζοντας τσιγάρα στα Super market να τραβήξουν κόσμο που ενδεχομένως με μεθόδους marketing βάζοντας κουπόνια στο μέλλον για αγορά τροφίμων ,να δίνουν και δωρεάν τσιγάρα .

Παρεδόθησαν στον κ. Υπουργό φωτογραφικό υλικό και σχετικά έγγραφα που δείχνουν πως λειτουργεί το Eu Pilot στην Ευρώπη και πως καταστρατηγείται η σχετική Ευρωπαϊκή οδηγία στην Ελλάδα .

Δεν επιτρέπεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση να πωλούνται τσιγάρα με προθήκες δίπλα στα ταμεία ,απαγορεύεται ρητά η διαφήμιση ,τα τσιγάρα βρίσκονται σε συρτάρια όπως υπάρχουν στα φαρμακεία και σε ξεχωριστό δωμάτιο που απαγορεύεται η είσοδος σε ανηλίκους .

6.Πώληση καπνοβιομηχανικών προϊόντων μέσω Internet

Ενημερώσαμε τον κ. Υπουργό για παράγραφο του πολυνομοσχεδίου (Οκτώβριος 2012) που επιτρέπει εισαγωγή από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης νόμιμων προϊόντων καπνικών για προσωπική χρήση 50 κούτες ανά παραγγελία !!!

Παραδώσαμε σχετικές φωτογραφίες που αποδεικνύουν περίτρανα ότι με αυτό τον τρόπο κερδίζουμε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ε.Φ.Κ. έναντι της Ελληνικής πολιτείας .

7.Απελευθέρωση επαγγέλματος καπνοπώλη

Σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής ένωσης δεν υπάρχει απελευθέρωση του επαγγέλματος του καπνοπώλη και ειδικότερα στην Ιταλία είναι και κρατικό μονοπώλιο .

Οι οδηγίες του Π.Ο.Υ. είναι σαφέστατες προς αυτό το ζήτημα και ειδικότερα το Υπουργείο Υγείας είναι αντίθετο όσον αφορά την απελευθέρωση του συγκεκριμένου επαγγέλματος .

Kκαταγγείλαμε στον κ. Στουρνάρα (όπως αντίστοιχα είχαμε ενημερώσει και τον Υφυπουργό κ. Μαυραγάνη στην συνάντηση μας ) όλα τα εγκληματικά σφάλματα και παραβάσεις Συντάγματος σε θεσμικά θέματα που έγιναν με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου (Οκτώβριος 2012 ) σε βάρος του λιανεμπορίου και των περιπτέρων (ευεργετήματα αναπήρων ).

Με έκπληξη είδαμε την επόμενη μέρα να εμφανίζεται ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας μαζί με τον κ. Χατζηδάκη στα ΜΜΕ και να ανακοινώνουν ότι θα κατατεθεί εντός Ιούλιου έκτακτο νομοσχέδιο υπέρ της απελευθέρωσης του επαγγέλματος του καπνοπώλη .

8.Φορολογία εισοδήματος περιπτερούχου –καπνοπώλη

Μια στρέβλωση του φορολογικού νομοσχεδίου είναι ότι υπάρχει διπλή φορολόγηση όσον αφορά τα καπνοβιομηχανικά προιόντα .

Αναφέρθηκε ως παράδειγμα ότι δεν μπορεί να φορολογείται ο περιπτεράς κατά μέσο όρο με 26% όταν βγάζει 0.05€ σε ένα πακέτο τσιγάρα .

Δεν είναι δυνατόν να κάνει περαίωση ο περιπτεράς-καπνοπώλης με συντελεστή 2% επί του τζίρου του όταν τα άλλα σχετικά επαγγέλματα φορολογούνται με κλίμακα 0,7% (βενζινάδικα, χονδρεμπόριο καπνικών κ.τ.λ.)

9.Κάρτες κινητής τηλεφωνίας

Έγινε πλήρη ενημέρωση για το ποσοστό προμήθειας της συγκεκριμένης υπηρεσίας καθώς επίσης και για την πρόσφατη μείωση κατά 1% που έκανε συγκεκριμένη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και που σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλες .

Η γενική και ειδική ενημέρωση που είχε ο υπουργός κ. Στουρνάρας ακούγοντας όχι μόνο αυτές τις λεπτομέρειες αλλά και πολλά άλλα που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο (Οκτώβριος 2012 -Σημειωτέον οι διατάξεις που πέρασαν σε μια βραδιά είναι από άτομο που γνωρίζει πολύ καλά τι ακριβώς ήθελε να πετύχει),μας έδωσε την εντύπωση ότι δεν γνώριζε όλες τις προεκτάσεις διότι είναι εξειδικευμένο και πολύπλοκο το θέμα .Υποσχέθηκε ότι θα επανεξετάσει τις συναρμοδιότητες των Υπουργείων καθώς και δεσμεύτηκε ότι θα μας δώσει απάντηση για όλα τα θέματα που θίχτηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ενημερώθηκε ο κ.Υπουργός ότι μετά την συνάντηση μας μαζί του τα ίδια έγγραφα που παρέλαβε ο ίδιος θα κατατεθούν σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα για να προχωρήσει η διαδικασία μέσα από την Βουλή για επίλυση όλων των θεμάτων που απασχολούν εδώ και χρόνια τον κλάδο μας .

Ως προς το τελευταίο σκέλος ,ο Υπουργός συμφώνησε ότι αυτή είναι η σωστή διαδικασία ,δηλαδή να είναι ενήμερη όλη η Ελληνική Βουλή .

Εκκρεμεί συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό κ.Στυλιανίδη που αφορά θεσμικά προβλήματα (Δήμους ,περιφέρειες κ.τ.λ.)καθώς επίσης και συνάντηση με τον Υπουργό Τύπου και ΜΜΕ που αφορά την διανομή Τύπου (ποσοστά λιανεμπορίου ,ζώνες ,χρηματικές εγγυήσεις κ.τ.λ.)

Στην συγκεκριμένη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ.Στουρνάρα παρέστησαν οι κάτωθι :

Παπαγιάννης Ευάγγελος (νομικός σύμβουλος )

Δημητρίου Ηλίας –Ν. Αττικής

Παξιμάδης Γεώργιος - Ν. Αττικής

Στεργίου Γαβριήλ - Ν. Αττικής

Φραγκιαδάκη –Διέλλα Τζένη – Ν.Θεσσαλονίκης

Λιάπη Ξανθή –Ν.Βοιωτίας –Θήβα

Τόπας Βασίλειος –Ν.Μαγνησίας

Αλτιντζόγλου Νικόλαος -Ν.Μαγνησίας

Δούκας Γεώργιος –Ν. Αττικής


Συντακτική ομάδα synpeka.gr

Δημοσιεύουμε προς γνώση όλων των συναλλασσόμενων μερών την πρόταση που κατατέθηκε στον Υπουργό Οικονομικών κ.Στουρνάρα και σε όλα τα κόμματα της Βουλής

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη Διάταξη

Υπομνήματα προς Υπουργείο Οικονομικών & Υπουργείο Εσωτερικών (link )

http://www.synpeka.gr/nea-mikris-lianikis/ypomnimata-protaseis/item/17647-ypomnhma-pros-to-ypoyrgeio-oikonomikwn.html

http://www.synpeka.gr/nea-mikris-lianikis/ypomnimata-protaseis/item/17645-ypomnhma-pros-to-ypoyrgeio-eswterikwn.html

synpeka.gr

Μύθος ή πραγματικότητα το Ερωτικό Πάθος;

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Ποιητές, δημοσιογράφοι, τουρίστες, επιστήμονες και μαζί τους απλοί άνθρωποι της καθημερινότητας, Έλληνες και ξένοι, έχουν αναφερθεί συχνά στο ερωτικό ελληνικό καλοκαίρι.
Αλλά στην .........

Ελλάδα της τρόικα αυτές οι τόσο γνωστές και κολακευτικές για την Πατρίδα μας αναφορές λιγόστεψαν καθώς το άγχος της καθημερινότητας, τα δράματα της ανεργίας και ανέχειας μας σπρώχνουν σε ατραπούς κατάθλιψης, μας στερούν άδικα το δικαίωμα της απόλαυσης του ερωτικού ελληνικού καλοκαιριού.

Για πολλούς το ελληνικό καλοκαίρι αποτελούσε πάντα το σημείο αναφοράς για ερωτικές περιπέτειες που γινόντουσαν θέματα πολύωρων και γαργαλιστικών φθινοπωρινών συζητήσεων.
Δεν έχω την πρόθεση να σας παρασύρω σε κάποιον ποιητικό οίστρο αλλά καθώς ξεκίνησε το καλοκαίρι και άρχισαν να καταφθάνουν ομαδικά οι ξένοι τουρίστες τα πρώτα μπουλούκια.

Θα ήθελα, όμως, σήμερα να αποσπάσω την προσοχή σας από την πικρή μας καθημερινότητα και, καλοπροαίρετα, να σας παρασύρω σε ένα σημείο αναφοράς που αποτελούσε και αποτελεί επίκεντρο συζητήσεων ανάμεσα σε νέους, νέες και ώριμους σε ηλικία.
Όπως και αν το δούμε το θέμα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας παραμένει αναμφισβήτητη η πραγματικότητα ότι το σεξουαλικό ψυχόρμημα στον άνθρωπο αποτελεί μία κραυγαλέα αντινομία, μια τρανταχτή όσο και αξιοπερίεργη αντίθεση ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία. Ενώ η σεξουαλική επιθυμία, σαν ψυχόρμημα και σαν φυσιολογική λειτουργία, είναι η πρώτη που αδρανοποιείται πέφτοντας σε λήθαργο αμέσως μόλις παρουσιαστεί στον οργανισμό μια κάποια έστω ασήμαντη οργανική ή ψυχοκοινωνική παθολογία (ένας πονοκέφαλος, λίγος πυρετός, ένα συνάχι μια μεγάλη σύγχυση μειώνουν τη σεξουαλική μας επιθυμία) εντούτοις, στο όνομα αυτής της επιθυμίας, κάτω από την αδήριτη πραγματικότητα του σεξουαλικού πάθους έχουν γίνει και συνεχίζονται να γίνονται ( με καθημερινή συχνότητα όπως μας πληροφορούν οι αστυνομικοί συντάκτες ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων ) συμπλοκές, αιματηρές συγκρούσεις, μαχαιρώματα και φονικά...

Η ανθρώπινη ιστορία, από μία καθαρά σεξουαλική κάτοψη, αποτελεί ένα ογκώδες ημερολόγιο καταγραφής κάθε είδους επιδόσεων, κάθε είδους περιστατικών και επεισοδίων ερωτικού πάθους από επώνυμους και από ανώνυμους που με το προσωπικό τους δράμα επιβεβαιώνουν την αντινομία που προαναφέρθηκε. Γεγονότα και ιστορίες που ξεκινώντας από τον Τρώα πρίγκιπα Πάρι και την ωραία Ελένη του δικού μας ελλαδικού χώρου και βιβλικές μαρτυρίες του τύπου της Σαλώμης (που διεγείροντας το ερωτικό πάθος στο βασιλιά κατόρθωσε να τον σπρώξει στον αποκεφαλισμό του Ιωάννη με όλες τις συνέπειες που αυτή η πράξη είχε για τον ίδιο και το θρόνο του) μέχρι και τις πρόσφατες τάσεις επώνυμων καλλιτεχνών, επιχειρηματιών και πολιτικών που επιδίδονται σε ερωτικές ιστορίες παθους και καταρρίπτουν καθε λογής ταμπού ή ανθρώπινη ιστορία είναι γεμάτη με περιστατικά!...Ο καθένας γνωρίζει κάποια ιστορία φίλου ή γνωστού που υπέφερε από το ακατανίκητο ερωτικό πάθος, συχνά, με καταστροφικές επιπτώσεις στη ζωή του...

Μπορεί η Αφροδίτη της Μήλου να γοήτευσε, να ερέθισε, να συγκίνησε και να συγκινεί μυριάδες αγοριών, ανδρών, αλλά και γυναικών, αλλά όπως μας πληροφορεί η ιστορία και η Κλεοπάτρα, βασίλισσα της Αιγύπτου, δεν αρκέστηκε να γοητέψει και να τυλίξει στο ερωτικό πάθος τον Καίσαρα και τον Mάρκο Αντώνιο, αλλά εκτόνωνε συχνά το ερωτικό της πάθος με μεγάλους αριθμούς μελών της στρατιωτικής αποστολής της Ρώμης στην Αίγυπτο. Το ερωτικό πάθος ήταν αντικείμενο προβληματισμού της ομήγυρης του Σωκράτη, του Πλάτωνα και του Αλκιβιάδη, όπως και πολλών αυτοκρατόρων της Ρώμης και της Κωνσταντινούπολης.

Οι μπηχεϋβιοριστές διατείνονται ότι και οι περιπτώσεις ερωτικού πάθους που έγραψαν ιστορία είναι απλά περιπτώσεις... μάθησης... Ο πατέρας της ψυχανάλυσης Φρόυδ δημιούργησε έναν άλλο μύθο επιμένοντας ότι σωστός οργασμός είναι μόνον ο κολπικός και κάθε άλλο είδος μετέβαλε τις γυναίκες σε .. αδικημένα πρόσωπα! Μυριάδες γυναικών υπέστησαν το μαρτύριο της αυτοαμφισβήτησης αναγκάστηκαν να “προσποιηθούν” ότι είναι οργασμικές όταν δεν ήταν και οδήγησαν και τους ερωτικούς τους παρτενέρ (συζύγους ή φίλους) σε ψυχολογικό προβληματισμό με το “πραγματικό ή... φανταστικό” ερωτικό τους πάθος που παρουσιαζόταν... ακόρεστο!

Σχετικές έρευνες αποδεικνύουν ότι σπάνια το ερωτικό πάθος οφείλεται σε ενδοκρινολογική διαταραχή (αν και συχνά κάποιες διακυμάνσεις στα οιστρογόνα, και τα ανδρογόνα έχουν αντίκτυπο στη σεξουαλική μας συμπεριφορά). Στις περισσότερες κλινικές περιπτώσεις έντονου και αχαλίνωτου ερωτικού πάθους σε άνδρες και γυναίκες το αιτιολογικό υπόβαθρο συχνά αποδεικνύεται ότι είναι ψυχολογικό!..


ΑΒ Βασιλόπουλος: Ενημέρωση για τα ρολόγια Cool Watches

Τα Cool Watches έγιναν ανάρπαστα!

Η ποσότητα των ρολογιών που δόθηκε ξεπέρασε κάθε προσδοκία αλλά και τη δυνατότητα για επιπλέον παραγγελίες. Γι' αυτό το λόγο, προχωράμε στη λήξη του προγράμματος.

Όσοι έχετε ..........

συμπληρωμένες καρτέλες, μπορείτε να τις εξαργυρώσετε στο επόμενο πρόγραμμα τον Σεπτέμβριο.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Από τη Μεσσηνία στα ράφια των καλύτερων καταστημάτων της Ευρώπης το λάδι «Poqa»

Ο Φιλιατρινός Δ. Μητράκος έβαλε το προϊόν του στα ράφια των καλύτερων καταστημάτων της Ευρώπης

Με μεγάλη ..........

επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη η παρουσίαση στο ελληνικό κοινό του Premium Poqa Extra Virgin Olive Oil, σε μία όμορφη και ζεστή βραδιά στον κατάμεστο χώρο της el.marnerigalerie, δίπλα στο νέο μουσείο της Ακρόπολης.

Το Poqa υποδέχτηκε δημοσιογράφους, γευσιγνώστες, επαγγελματίες του κλάδου, εκπροσώπους της Ιαπωνικής Πρεσβείας, αλλά και αγαπημένους φίλους, και έκλεψε τις εντυπώσεις τόσο με την εκλεπτυσμένη γεύση, το φρουτώδες άρωμα, την άριστη ποιότητα, το ελληνικό όνομα και το λογότυπό του, όσο και με το πρωτότυπο packaging, για το οποίο κέρδισε τον Οκτώβριο του 2012 Βραβείο Καινοτομίας από τη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων Sial Paris Food Exhibition.
Ο γνωστός σεφ και συνεργάτης του Poqa, Ιωσήφ Συκιανάκης, «έντυσε» γαστρονομικά τη βραδιά με τις υπέροχες συνταγές του, που εντυπωσίασαν όλους τους παρευρισκόμενους.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν ο λευκός οίνος «Πάρος Μωραΐτη 2012», οι ελιές γλυκό κουταλιού «Πυλιακή Γη» και τα αρτοποιεία-ζαχαροπλαστεία «The Bakers».
Ο ιδρυτής της Poqa Services, με καταγωγή από την πόλη των Φιλιατρών, Δημήτρης Μητράκος, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις θετικές κριτικές που έχει αποσπάσει το προϊόν στις διεθνείς αγορές για το καινοτόμο design και την ποιότητά του, στοχεύοντας στις luxury αγορές, προσφέροντάς το ως premium gift.

Το Poqa βρίσκεται ήδη στις αγορές της Γαλλίας, στην αλυσίδα “Galeries Lafayette” στο Παρίσι και τη Νίκαια, στη Γερμανία και σύντομα στις αγορές της Αγγλίας, της Ελβετίας και της Ρουμανίας. Στην Ελλάδα διατίθεται προς πώληση στην Αθήνα, στην el.marnerigalerie, οδός Λεμπέση 5-7.

Θάρρος

Καταδίωξη κακοποιών στα Φιλιατρά που πήγαν να παραβιάσουν σπίτι

Καταδίωξη κακοποιών στους δρόμους των Φιλιατρών και στην εθνικό οδό Φιλιατρών – Κυπαρισσίας σημειώθηκε χθες τη νύχτα από περιπολικό του Α.Τ. Φιλιατρών.

Γύρω στις ........

10.30 το βράδυ, οι κακοποιοί αποπειράθηκαν να παραβιάσουν σπίτι στην πόλη των Φιλιατρών, αλλά έγιναν αντιληπτοί από κάτοικο ο οποίος ειδοποίησε το Α.Τ. Φιλιατρών για το συμβάν. Άμεσα περιπολικό του Α.Τ. έσπευσε στο σημείο και τότε οι κακοποιοί επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο μάρκας Alfa Romeo, μαύρου χρώματος, και ετράπησαν σε φυγή με το περιπολικό να τους καταδιώκει στους δρόμους των Φιλιατρών και ακολούθως στην εθνική οδό Φιλιατρών – Κυπαρισσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κακοποιοί στην περιοχή της Τερψιθέας εγκατέλειψαν το όχημα και ετράπησαν σε φυγή με τα πόδια μέσα στη νύχτα.

Το όχημα, που έφερε πάνω του, τις πινακίδες κυκλοφορίας μεταφέρθηκε στο Α.Τ. Κυπαρισσίας όπου ελέγχεται εάν το όχημα ήταν κλεμμένο και η Σήμανση ερευνά για αποτυπώματα και στοιχεία που θα οδηγήσουν τις Αστυνομικές Αρχές στην ταυτότητα των δραστών, τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι κακοποιοί φέρονται να ήταν 4, πιθανότατα Ρομά.

Θαρρος

Φιλιατρά: Επιχείρηση Σκούπα των ΜΑΤ και την ευρύτερη περιοχή για λαθρομετανάστες

ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ

Επιχείρηση σκούπα των ΜΑΤ πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα Φιλιατρά και την ευρύτερη περιοχή από Αγρίλη έως Λαγκούβαρδο.

Σύμφωνα με .........

πληροφορίες που συνέλεξε το Φιλιατρά News στην επιχείρηση συμμετείχε μία κλούβα των ΜΑΤ με περίπου 35 αστυνομικούς (μαζί με τους αστυνομικούς του Τμήματος Φιλιατρών) όπου πραγματοποίησαν ελέγχους σε Εγκαταστάσεις θερμοκηπίων για την ανεύρεση παράνομων λαθρομεταναστών.

Πληροφορίες του Φιλιατρά News αναφέρουν ότι από τους ελέγχους που έγιναν πραγματοποιήθηκαν 2 μόνο συλλήψεις λαθρομεταναστών οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών όπου και κρατούνται.
Τελευταίες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η Αστυνομία αναζητά τον εργοδότη των Δυο Λαθρομεταναστών που συνέλαβαν ο οποίος παραμένει άφαντος.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:45
Αναμένεται να βγει επίσημη ανακοίνωση για την μεγάλη αστυνομική επιχείρηση από την Αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:55

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ Επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Ιουνίου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αιχμές Αναστασόπουλου για τις δηλώσεις Δένδια
Αφορμή η μη σύσταση του ειδικού αστυνομικού τμήματος στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης, όπως ανακοίνωσε κατά την κάθοδό του την προηγούμενη εβδομάδα


Σαφείς αιχμές στα όσα δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του ,.....

Πολίτη, Ν. Δένδιας, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη Μεσσηνία, αφήνει με γραπτή του ανακοίνωση ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος.

Τα βέλη στρέφονται, κυρίως, στην απόρριψη από πλευράς του αιτήματος του Δήμου Μεσσήνης για δημιουργία ειδικού κέντρου αστυνόμευσης της ευρύτερης περιοχής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΤΗ... ΦΑΚΑ της Αστυνομίας ο πρωταγωνιστής της ένοπλης ληστείας στην Emporiki Καλαμάτας στην Αριστομένους, πριν ένα χρόνο, αλλά και στην αιματηρή συμπλοκή με την Αστυνομία που στοίχισε τον τραυματισμό 3 αστυνομικών. Χθες τα ξημερώματα συνελήφθη σε κρυσφύγετο στη Λεωφόρο Μαραθώνος μετά απο αστυνομική επιχείρηση.

Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:

ΕΚΛΕΓΕΙ νέα Νομαρχιακή Επιτροπή το ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία την Κυριακή, ενώ σήμερα θα γίνει στο REX Νομαρχιακή Συνέλευση με ομιλητή του βουλευτή Συμεών Κεδίκογλου.
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ στο Λονδίνο η "Μυθική Πελοπόννησος" . Ικανοποίηση Τατούλη για την ανταπόκριση και τη μεγάλη απήχηση.
6.000 ΠΑΙΔΙΑ απ' όλη την Ελλάδα τίμησαν φέτος το Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη. Θετικός ο απολογισμός της φετινής διοργάνωσης.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα και σημαντικές εκδηλώσεις θα γίνουν στην Καλαμάτα.
ΣΥΣΚΕΨΗ χθες στη Μεσσήνη του δημάρχου Στ. Αναστασόπουλου, του αντιπεριφερειάρχη Παν. Αλευρά και του διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργου Μπέζου για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ "προνόμιο" η παραγωγή ελαιολάδου, αλλά στις ξένες αγορές η κατανάλωση αυξάνεται χρόνο με το χρόνο.
"ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ" αγώνα οι οικοδόμοι της Μεσσηνίας για τις συντάξεις και το καθεστώς ασφάλισης.
ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ της Ολυμπίας Οδού στηρίζουν οι βουλευτές Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ.
ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

Συγκρότηση σε σώμα για το Νέο ΔΣ του Συλλόγου Τριτέκνων Μεσσηνίας.

Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι τη Τρίτη 4 Ιουνίου συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο. Μετά από ψηφοφορία ορίστηκαν οι κάτωθι:

Πρόεδρος: Χρήστος Κορομηλάς
Αντιπρόεδρος: Καλλιόπη Αργυροπούλου
Γενική Γραμματέας: Γρηγορία Δημητρακοπούλου
Γραμματέας Οργανωτικού: Μαρία Αθανασοπούλου
Ταμίας: Ειρήνη Πουλοπούλου
Μέλος: Νικήτας Μενούνος
Μέλος: Αναστάσιος Αργυρόπουλος

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου όρισε τις αρμοδιότητες και έδωσε τις κατευθυντήριες συμβουλές σε όλα τα μέλη και χαιρέτισε τη παρουσία των μελών και τους ευχήθηκε για το έργο που έχουν αναλάβει.

Η Γενική Γραμματέας
Γρηγορία Δημητρακοπούλου

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με την ευκαιρία της σημερινής παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, ας θυμηθούμε όλοι το χρέος μας απέναντι στις επερχόμενες γενιές να παραδώσουμε έναν πλανήτη καλύτερο απ’ αυτόν που παραλάβαμε.

Η κλιματική ......

αλλαγή και η υπερθέρμανση του πλανήτη, η ανεξέλεγκτη ρύπανση και η μόλυνση του υπεδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα αποτελούν μάστιγα για την εποχή μας και χρέος μας είναι να προχωρήσουμε με σωστό σχεδιασμό, δίνοντας έμφαση στην ανακύκλωση, στη σωστή διαχείριση των αποβλήτων, στην προστασία των περιοχών Natura, στην εντατικοποίηση των περιβαλλοντικών ελέγχων για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων, στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις γιατί η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί τη βάση της αναπτυξιακής προοπτικής για τη Μεσσηνία. Πρέπει να δώσουμε έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην ορθολογική διαχείριση του ενεργειακού μας πλούτου, στη διατήρηση της ισοτιμίας μεταξύ ανάπτυξης και περιβαλλοντικής συνείδησης.

Να δούμε το περιβάλλον άρρηκτα δεμένο με την κουλτούρα και τον πολιτισμό και άρρηκτα δεμένο με την ανθρώπινη υπόσταση, ως βάση ζωής και δημιουργίας για ένα καλύτερο αύριο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΥΡΑΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αναρτηση πινάκων στους Δήμους για δικαιούχους και τους απορριπτόμενους της Δράσης 1.2 Βιολογική Κτηνοτροφία του μέτρου 2.1.4, για την Νέα Πενταετία.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι έχουν αναρτηθεί στους Δήμους της περιοχής μας οι καταστάσεις με τους καταρχήν δικαιούχους και τους απορριπτόμενους της Δράσης 1.2 Βιολογική Κτηνοτροφία του μέτρου 2.1.4, για την Νέα Πενταετία.

Οι ενδιαφερόμενοι

μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις κατά των προσωρινών αυτών αποτελεσμάτων από την Τρίτη 4-6-2013 και μέχρι την Τετάρτη 12-6-2013 στα γραφεία της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Μεσσηνίας, Διοικητήριο- Καλαμάτα, τηλ 27213-61208.

ΟΑΕΕ: Με την σύνταξη Ιουλίου η χορήγηση του ΕΚΑΣ

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών ανακοινώνει ότι, η χορήγηση του ΕΚΑΣ έτους 2013 θα καταβληθεί με την σύνταξη του Ιουλίου.

Για τον έλεγχο των δικαιούχων, απαιτείται η διασταύρωση των εισοδημάτων έτους 2011 (οικ.έτος 2012) ώστε να χορηγηθεί σε όσους το δικαιούνται βάσει των κριτηρίων αυτών και να διακοπεί στους λοιπούς.

Το σχετικό αρχείο ......

της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων παρέλαβε η ΗΔΙΚΑ στις 15 Μαΐου 2013, οπότε και άρχισε από τις Υπηρεσίες του ΟΑΕΕ ο εισοδηματικός έλεγχος. Για την ολοκλήρωση του ελέγχου απαιτείται η εκ νέου αποστολή στο Κέντρο Ελέγχου Πληρωμών Συντάξεων, για τον τελικό έλεγχο, ώστε να είναι δυνατή η καταβολή του ΕΚΑΣ και ο προσδιορισμός των αντιστοιχουσών κρατήσεων και μειώσεων.

Επειδή η αποστολή στο Κέντρο Ελέγχου Πληρωμών Συντάξεων του αρχείου καταβολών συντάξεων οφείλει να γίνει το αργότερο έως στις 10 κάθε μήνα, επομένως και έως 10 Μαΐου για τις συντάξεις του Ιουνίου ήταν αδύνατο να γίνει η χορήγηση του ΕΚΑΣ με τη σύνταξη μηνός Ιουνίου.

«Η Σκιά του Ειδώλου», του Φιλιατρινού Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, σήμερα στο «Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης». [ TRAILER ]

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Παραστάσεις: Τρίτη 4 και 11 Ιουνίου, ώρα 9:30μ.μ. Διάρκεια: 65 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: γενική είσοδος 10 € ( μειωμένο 5 € )


Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος
Τηλ.: 210 341 8550.
Δείτε πως θα φτάσετε:.......

http://www.mcf.gr/el/access/

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση

Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και στα καταστήματα Public: Σύνταγμα, Πειραιά, Γλυφάδας, Αγ. Δημητρίου Metro Mall, Athens Mall Μαρούσι.

Διαβάστε λεπτομέρειες της παράστασης στο link που ακολουθεί:
http://filiatranews.blogspot.gr/2013/05/4-11.htmlΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΚΑΡΕΚΛΟΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΣΕ ΜΑΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

ΝΤΕΡΜΠΙ για δυνατούς λύτες θα αποτελέσουν τον Μάιο του 2014 οι αυτοδιοικητικές εκλογές που σύμφωνα με τα νεώτερα δεδομένα για πρώτη φορά προσαρμόζονται στο Γερμανικό...μοντέλο με ξεχωριστές λίστες για Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους.
Η απαγκίστρωση .......

από στενά κομματικά όρια και οι υπόγειες πολιτικές διαδρομές χρισμάτων αλλά και παζαριών για την καρέκλα θα αποτελέσουν εν δυνάμει παρελθόν καθώς οι ψηφοφόροι πλέον δεν λειτουργούν στη λογική της...μάζας ακολουθώντας τυφλά τους πολιτικούς ταγούς των κομμάτων που πολλές φορές είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Στη λογική αυτή ας δούμε πως αποτυπώνεται στο προεκλογικό σκηνικό στη Μεσσηνία με πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν.

Στη ΚΑΛΑΜΑΤΑ που ως πρωτεύουσα διατηρεί τα ηνία δεν άνοιξε πλήρως α χαρτιά του ο νυν Δήμαρχος κ. Νίκας που θα αποφασίσει με βάση τα νέα δεδομένα να συνεκτιμήσει τη δυναμική της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης. Ως φρέσκο πρόσωπο θεωρείται ήδη η παρουσία του κ. Μαργέλη που έχει διαμορφώσει ιδεολογική πλατφόρμα για την διοίκηση του Δήμου αλλά και των προσώπων που θα την απαρτίζουν. Υποψήφιος σίγουρα θεωρείται ο Θεόδωρος Μπρεδήμας ενώ διερευνητική παραμένει η στάση του κ. Μπεχράκη μ βάση τις νέες ισορροπίες αλλά και τις τάσεις των πολιτών που θεωρούνται...ενεργοί. Δεν αποκλείεται πάντως να έχουμε νέα πρόσωπα που θα συνδιαμορφώσουν το νέο πολιτικό σκηνικό ως σύμβουλοι.

Στη ΤΡΙΦΥΛΙΑ ως δεύτερος πληθυσμιακά Δήμος δεν υπάρχει ξεκάθαρη τάση πέρα από τις διερευνητικές ματιές στο φάσμα των ψηφοφόρων. Θεωρείται ωστόσο σαφές ότι δεν αποκλείεται να διεκδικήσει εκ νέου εφόσον βγουν...τα κουκιά ο νύν Δήμαρχος κ. Κόλλιας. Η φημολογία για συνδυασμό από την πλευρά του πρώην Δημάρχου Φιλιατρών κ. Ξύγκα δεν επιβεβαιώνεται αλλά ούτε διαψεύδεται εφόσον όμως ισχύσει το σενάριο του κ. Δράκου τότε είναι σίγουρο ότι θα καθορίσουν κοινή πορεία. Εξάλλου η αρθρογραφία Ξύγκα παλιότερα και η δυναμική εμφάνιση Δράσκου σηματοδοτεί νέα εποχή καθώς ο κ. Δράκος μάλλον δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την Περιφέρεια αλλά δεν αποκλείεται να αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή όπως λέει στενό του περιβάλλον. Άγνωστο παραμένει προς το παρόν αν ο επόμενος Δήμαρχος προέλθει από...Γαργαλιάνους μεριά καθώς θετικά σχόλια συγκεντρώνει μια πιθανή κάθοδος Κατσίβελα προς το Δεκέμβριο για το Δήμο ή μια ενεργή παρουσία εκ των Αντιδημάρχων από την Τριφυλιακή πόλη όπως του κ. Ανδρινόπουλου ή Κατσούλα. Όμως πρέπει να υπολογιστεί η έξοδος προς τη πολιτική εκ νέου του πρώην Δημάρχου Αετού κ. Δριμή αλλά και ενός ακόμα προσώπου που ετοιμάζει την ενεργή παρουσία σε λίγο καιρός προερχόμενος από το χώρο της αγοράς.

Στην ΠΥΛΟ θεωρείται δεδομένη η εκ νέου κάθοδος του κ. Καφαντάρη που φαίνεται ότι θα έχει την βοήθεια του συντοπίτη του κ. Σαμαρά καθώς έχει πρόσβαση στο κομματικό μηχανισμό και απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της...Συγγρού για πολύ καιρό.

Στη ΜΕΣΣΗΝΗ το πετυχημένο μοντέλο διοίκησης θέλει να συνεχίσει ο κ. Αναστασόπουλος που αναζητεί αντίπαλο για τις επόμενες εκλογές καθώς οι τάσεις από το στρατόπεδο της αντιπολίτευσης δεν έχουν οριοθετηθεί σε συγκεκριμένο βαθμό εδώ και μέρες.

Τέλος στην ΟΙΧΑΛΙΑ παρά το εσωτερικό πρόβλημα του νυν Δημάρχου κ. Μπάμη φαίνεται ότι επανέρχεται στο προσκήνιο η υποψηφιότητα της κα Αλειφέρη αλλά δεν αποκλείεται και εκείνη του Σωτήρη Παναγιωτόπουλου που έλκει από την πειροχή την καταγωγή και θέλει να διαμορφώσει ένα νέο πολιτικό σκηνικό. Αντίπαλος από άλλους χώρους δεν αποκλείεται να είναι γνωστό αυτοδιοικητικό στέλεχος ενώ έχει ακουστεί μέχρι και το όνομα του κ. Αλευρά ο οποίος όμως στη νέα κάθοδο Τατούλη που θεωρείται δεδομένη θα θέλει να χρησιμοποιήσει εκ νέου αλλά φημολογείται ότι ο Περιφερειάρχης θα προβεί σε ριζικές αλλαγές του χρόνου. ΤΟ κρίσιμο μέλλον του διαλυμένου Καλλικράτη θα είναι οδυνηρό για το μέλλον οπότε τα αποτελέσματα θα δημιουργήσουν άλλες δυναμικές με μωσαικό αποχρώσεων στα νέα Δημοτικά συμβούλια. Τα δεδομένα πάντως είναι ανοικτά ως το φθινόπωρο..

Γιάννης Μποζίκας - Radio 936

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 3-6-2013 ]
Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Ιουνίου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για λιμάνι Καλαμάτας

Την ανάπτυξη και αναβάθμιση του λιμανιού της Καλαμάτας και,.....

των λιμενικών του υπηρεσιών, το οποίο έχει περιληφθεί μαζί με άλλα ελληνικά λιμάνια στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών, εξετάζει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε εκδήλωση με τίτλο «Up Greek Logistics», ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Επιτροπής, η πρωτοβουλία μπορεί να συμβάλει…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

"ΙΝΤΡΙΓΚΑΡΕΙ" ο χρόνος και το σύστημα των δημοτικών εκλογών! Η ηγεσία της ΚΕΔΕ φλερτάρει με την αναβολή τους, ενώ στο Μαξίμου ο κύβος φαίνεται οτι ερρίφθη! Κάλπες στις 25 Μαΐου του 2014 με νέο εκλογικό σύστημα και τέλος τα "χρίσματα". Ηδη, παρ' οτι ο Στυλιανίδης ήταν σφίγγα στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, πόλλοί παράγοντες και παραγοντίσκοι τοπικών κοινωνιών βγαίνουν στο... κλαρί!!!

Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ", στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:

ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ στις Περιφέρειες για την πρόληψη των πυρκαγιών και την πυροπροστασία. Επιστολή του προέδρου της ΕΝΠΕ Γιάννη Σγουρού στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ του ΥΠΕΚΑ για τις περιοχές Natura. Απο εθνικός θεματοφύλακας, σύμμαχος της παρανομίας στην περιοχή της Ελαίας. Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση απο την πλευρά του ΑΡΧΕΛΩΝ που θα συζητηθεί.
ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ... εγκαινίασαν την ασφαλτόστρωση δημοτικών δρόμων!
Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ έχει μέλλον και προοπτική στον τουρισμό και οχι στις... φυλακές!
ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ της Ολυμπίας οδού ζήτησε απο τον Δένδια ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ με το πρατήριο του υποκαταστήματος της Ενωσης στη Μεσσήνη; Μια επιστολή αγροτών με πολλά ερωτήματα.
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ στα καμένα της Κυπαρισσίας του βουλευτή Θανάση Πετράκου συντροφιά με τον δήμαρχο Κώστα Κόλλια.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Η Φιλιατρινούλα Πέρσα Δαγκλή κάνει το όνειρο της πραγματικότητα. [ Ηχητικές Δηλώσεις ]

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Η Πέρσα Δαγκλή λοιπόν τόλμησε, τραγούδησε, απέδειξε ότι το 'χει και.... κέρδισε!!!!
Μετα τα επίσημα αποτελέσματα της κριτικής επιτροπής της HALLS για τον Διαγωνισμό "Τόλμησε το" η Πέρσα αναδείχτηκε μεγάλη νικήτρια και θα ζήσει το όνειρο της να τραγουδήσει με τους Professional Sinnerz on stage στις 13 Ιουνίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο συνεργάτης μας με την ........

Πέρσα μίλησε αποκλειστικά στο Φιλιατρά News και ρωτήθηκε για την επιτυχία της και δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά της και δήλωσε πολύ χαρούμενη με το αποτέλεσμα και ευχαρίστησε θερμά όλους αυτούς που την στήριξαν, την βοήθησαν να ζήσει το όνειρο της.
Μεσαα από αυτή την διαδικασία -δήλωσε- κατάλαβε ότι έχει πάρα πολλούς φίλους που την στήριξαν και που ίσως την στήριξαν και άνθρωποι που δεν την ήξεραν καν και την έκριναν αποκλειστικά και μόνο απο το Video με το τραγούδι της όταν το ηχογράφησε στο Studio.


Από την άλλη ο πατέρας της Πέρσας Δημήτρης Δαγκλής δήλωσε πανευτυχής για την Νίκη της κόρης του, και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στο να κερδίσει την πρώτη θέση η κόρη τοου.
Ευχαρίστησε ιδιάιτερα το Φιλιατρά News για την πολύτιμη βοήθεια που δ'ωσαμε καθώς και τον Ηλία Ηλιόπουλο Ραδιοφωνικό παραγωγό του ιντερνετικού Σταθμού MUSIC STAR.gr όπου και εκείνος απο την πλευρά του έδωσε σημαντική βοήθεια.

Ακούστε τι δήλωσαν αποκλειστικά στο Φιλιατρά News τόσο η Πέρσα (πρώτο Video) όσο και ο πατέρας της (δεύτερο video) για αυτήν την επιτυχία.

Φιλιατρά: Ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση στις τομές του νέου δικτύου ύδρευσης [ VIDEO ]

Ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι το έργο ασφαλτόστρωσης στις τομές που είχαν γίνει για την εγκατάσταση του Νέου δικτύου ύδρευσης Φιλιατρών.

Μετά από ..........

αρκετές ημέρες με δοκιμές που έγιναν στο νέο δίκτυο ύδρευσης υπό μεγάλη πίεση διορθώθηκαν τα όποια προβλήματα προέκυψαν και έτσι σήμερα ξεκίνησαν να ασφαλτοστρώνουν τα τμήματα αυτά.

Μιλώντας στην κάμερα του Φιλιατρά News ο Εργολάβος Ηλίας Παναγόπουλος είπε ότι ξεκίνησαν με το πρώτο από τα δύο στρώματα πίσσας στις τομές που είχαν γίνει για την εγκατάσταση του νέου Δικτύου ύδρευσης. Και αυτό γιατί η πίσσα λόγω της μεγάλης θερμοκρασίας έπρεπε να κρυώσει για να μπορέσει να πατηθεί και μετά πέσει το στρώμα ασφαλτόστρωσης που θα είναι και τελικό.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας αναφερόμενος στο έργο που έγινε τόνισε ότι το πιο σημαντικό απ όλα είναι ότι έφυγε ο καρκινογόνος αμίαντος που υπήρχε έστω και σε αυτό το κομμάτι της πόλης.
Προέβλεψε ότι σε μια εβδομάδα με δέκα μέρες θα έχει ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση σε λόλα τα τμήματα που έχουν σκαφτεί.
Ζήτησε από την εργοληπτική εταιρία (τον κ. Παναγόπουλο) να προβεί στο κλείσιμο ορισμένων γουβών που δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα την κυκλοφορία.

Ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Παναγιώτης Τσίγγανος είπε ότι υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις στο έργο αλλά πλέον βαίνει καλώς και ανέφερε την συμφωνία που έγινε με την εργοληπτική εταιρία να κλείσουν ορισμένες γούβες.

Από την πλευρά του ο κ. Παναγόπουλος αποδέχτηκε την πρόταση να κλειστούν κάποιες πολύ επικίνδυνες γούβες λέγοντας ότι θα γίνει ότι είναι δυνατόν από την πλευρά της εργοληπτικής εταιρίας.

Δείτε το ρεπορτάζ όπως το κατέγραψε η κάμερα του Φιλιατρά News