Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Το Poqa κατακτά τη διεθνή αγορά «Ελαιόλαδο φτιαγμένο από χρυσάφι»

ΤΟ POQA ΤΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΥ Δ. ΜΗΤΡΑΚΟΥ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΓΟΡΑ

«Ελαιόλαδο φτιαγμένο από χρυσάφι»
«Ο Ελαιώνας» του Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων προμηθεύει την εταιρεία της οποίας τα μπουκάλια βρίσκονται στα ακριβότερα ράφια

Νέοι, δυναμικοί και με όρεξη επιχειρηματίες επιχειρούν να .......

πετύχουν το αυτονόητο στην Ελλάδα: να παράξουν, να τυποποιήσουν και να πωλήσουν το εξαιρετικής ποιότητας ελληνικό ελαιόλαδο.
Κοινή συνισταμένη σε όλες αυτές τις προσπάθειες αποτελεί η ιδιωτική πρωτοβουλία, καθώς η στήριξη από την Πολιτεία είναι ανεπαρκής, ενώ το επενδυτικό περιβάλλον χαρακτηρίζεται ως «μη φιλόξενο».
Στο πλαίσιο αυτό έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια από ορισμένες επιχειρήσεις να δοθεί μεγαλύτερη υπεραξία στο προϊόν, ως τυποποιημένο και ισχυρό brand name.
Αρκετές, δε, εταιρείες έχουν αναλάβει το τελευταίο διάστημα πρωτοβουλίες οι οποίες στέφθηκαν από επιτυχία. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Φιλιατρινού Δ. Μητράκου, ο οποίος, με τη σημαντική βοήθεια του Δ. Θεοχαρόπουλου, εμπορικού διευθυντή, σύστησαν στην Αγγλία την εταιρεία Poqa Services και επιδιώκουν να «ταξιδέψουν» το μεσσηνιακό ελαιόλαδο στις διεθνείς αγορές.
Τον Οκτώβριο του 2012 το luxury έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Poqa λανσαρίστηκε επίσημα για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων Sial Paris Food Exhibition στο Παρίσι, κλέβοντας τις εντυπώσεις και αποσπώντας Βραβείο Καινοτομίας, με αποτέλεσμα τη σύναψη συνεργασίας με τη γνωστή γαλλική αλυσίδα Galleries Lafayette, η οποία από τον Απρίλιο του 2013 διαθέτει το προϊόν σε Παρίσι και Νίκαια σε ξεχωριστό ράφι.
Σύντομα αναμένεται η σύναψη σημαντικών συμφωνιών, με άλλες γνωστές αλυσίδες καταστημάτων, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά στις ΗΠΑ και την Ασία. Η εταιρεία έχει ήδη συνάψει συνεργασία με το Συνεταιρισμό «Ελαιώνας» Γαργαλιάνων, όπου και φτιάχνεται το εξαιρετικό λάδι, του οποίου τα 250 ml πωλούνται στο εξωτερικό προς 60 ευρώ!

«Κλέβει» τις εντυπώσεις
Η Poqa Services είναι μία νέα ελληνική εξαγωγική εταιρεία delicatessen - premium τροφίμων, που απευθύνεται σε gourmet κοινό υψηλών γαστρονομικών απαιτήσεων.
Η εκλεπτυσμένη γεύση, το φρουτώδες άρωμα και η άριστη ποιότητα, σε συνδυασμό με το πρωτότυπο και ευρηματικό packaging, δίνουν ως αποτέλεσμα ένα προϊόν υψηλών προδιαγραφών.
Παράγεται και επεξεργάζεται στoν Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ελαιώνας», στους Γαργαλιάνους, με εξαιρετικά χαμηλή οξύτητα (0,22%), ενώ παράλληλα δανείζεται την ονομασία του (po-qa: «προς βρώσιν») και το λογότυπό του από την αρχαία γραμμική Β΄, η οποία είχε βρεθεί στα ανάκτορα του Νέστορα στην Πύλο σε μια πινακίδα. Πρόκειται για μια αμιγώς 100% ελληνική λέξη.
Το Poqa, με σεβασμό στη χώρα προέλευσής του, ανοίγει τις πύλες του στο ελληνικό κοινό με μία ξεχωριστή εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαΐου στην el.marneri.galerie, δίπλα στο νέο μουσείο της Ακρόπολης. Το event θα ενισχύσει γευστικά με τις μοναδικές συνταγές του ο γνωστός σεφ και συνεργάτης του Poqa, Ιωσήφ Συκιανάκης.

Ποιος είναι ο Δ. Μητράκος

Ο Δ. Μητράκος είναι γέννημα- θρέμμα της πόλης των Φιλιατρών, όπου έμεινε μέχρι τα 18 του χρόνια. Στη συνέχεια σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά Στατιστική και Ασφαλιστική και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό δίπλωμα στα Χρηματοοικονομικά. Κατόπιν δούλεψε σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, αλλά, πριν από δύο χρόνια, λόγω και της οικονομικής κρίσης, αποφάσισε να τραβήξει… δικό του κουπί.
Πρώτη του σκέψη, όπως μας είπε, ήταν να ασχοληθεί με το λάδι της περιοχής του και γενικότερα της Τριφυλίας. Κι αυτό, γιατί δεν μπορούσε να «χωνέψει» να πουλάνε χύμα οι συμπατριώτες του το προϊόν τους. «Το θεωρώ μεγάλη αδικία να έχεις ένα από τα καλύτερα προϊόντα στον κόσμο και να μην μπορεί να βρει τη θέση που του ανήκει στο διεθνές στερέωμα» σχολιάζει.

Η εταιρεία, αν και καινούργια, έχει μπει στις αγορές της Γαλλίας και της Αγγλίας, υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με το γνωστό Άγγλο σεφ James Oliver, ενώ το ελαιόλαδο «χτυπάει ήδη την πόρτα» της Γερμανίας, Ρουμανίας και της Ελβετίας. «Προσπαθούμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί στα βήματά μας, αν και τα μηνύματα που παίρνουμε είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά, δεδομένου ότι είμαστε καινούργιοι, τόσο στη διεθνή όσο και στην ελληνική αγορά».
Βεβαίως, εκτός από την εξαιρετική ποιότητα του ελαιολάδου, εκείνο που ξεχωρίζει στο poqa είναι ο σχεδιασμός του μπουκαλιού, το οποίο μάλιστα είναι ιδιαίτερα ακριβό. «Σκοπός και όραμά μου ήταν να δείξω την αξία του λαδιού. Για να το κάνω αυτό έπρεπε να ξεφύγω από το συνηθισμένο σχεδιασμό και τα μπουκάλια που υπάρχουν στην αγορά. Συν το γεγονός ότι η αγορά μου απευθύνεται σε κόσμο με υψηλή αγοραστική δύναμη.
Θεωρώ ότι κάτι τέτοιο έλειπε από ένα ελληνικό προϊόν. Δηλαδή, ήθελα, με λίγα λόγια, να σεβαστώ και να αναδείξω την αξία του μεσσηνιακού ελαιολάδου, με το ιδεόγραμμα να αναδείξω την ελληνικότητά του και ουσιαστικά να παραγκωνίσω από τη διεθνή αγορά την όχι και τόσο καλή ιδέα που υπάρχει για το προϊόν μας», μας εξηγεί.

Βέβαια, αυτό μειώνει τη μαζική εμπορικότητα του προϊόντος, αλλά αυξάνει, από την άλλη πλευρά, τη δύναμή του, μια και του ανοίγει το δρόμο να τοποθετηθεί σε πολύ ακριβά ράφια και να πωλείται ακόμη και ως δώρο.
Μιλώντας με έναν άνθρωπο που οργώνει σε μηνιαία βάση την παγκόσμια αγορά ελαιολάδου, δε θα μπορούσαμε να αποφύγουμε και την ερώτηση για το μέλλον του εξαιρετικού προϊόντος μας. «Υπάρχουν πολύ μεγάλα περιθώρια ακόμη για το ελληνικό ελαιόλαδο, αλλά θα πρέπει να γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια. Οι Ιταλοί και οι Ισπανοί προηγούνται σε επαγγελματικές σχέσεις τουλάχιστον 15 χρόνια από εμάς. Επομένως, κάποιον που δεν αγοράζει τόσα χρόνια ελληνικό λάδι είναι δύσκολο να τον πείσεις να αλλάξει συνήθειες. Απαιτείται μεγάλη προσπάθεια, πολλά ταξίδια, χρήματα, παρουσία σε εκθέσεις συνεχώς και επιμονή στην ποιότητα. Γιατί θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τόσο οι Ιταλοί όσο και οι Ισπανοί έχουν πολύ καλή ποιότητα. Βεβαίως, σε όλα αυτά που κάνουμε εμείς δεν υπάρχει καμία κρατική ενίσχυση».

Ο κ. Μητράκος μάς μιλά και για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα γύρω από το ΠΟΠ Καλαμάτα: «Αν ήμουν υπουργός και ήθελα να βοηθήσω το προϊόν, θα αποφάσιζα ότι όλο το ελληνικό ελαιόλαδο είναι ΠΟΠ. Προστιθέμενη αξία εμείς πρέπει να δώσουμε και όχι να μπλοκάρουμε κάθε προσπάθεια. Εγώ ανταγωνίζομαι τους Ισπανούς και τους Ιταλούς που πουλάω χύμα και όχι τους Έλληνες. Αφού το προϊόν μας είναι εξαιρετικό, ας φτιάξουν τις προδιαγραφές που πρέπει και ας το δώσουν στο εξωτερικό».

ΘΑΡΡΟΣ







Η Πέρσα Δαγκλή στην δεύτερη φάση του Διαγωνισμού της HALLS "Τόλμησε το" [ VIDEO ]

H ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Μετά την νίκη της Πέρσας Δαγκλή στον προηγούμενο διαγωνισμό της Halls όπου τρεις νικήτριες θα συμμετείχαν στην ηχογράφηση ενός τραγουδιού των Professional Sinnerz

Μετά την ........

αναμονή αρκετών ημερών τα γυρίσματα έγιναν πριν λίγο καιρό και τώρα ξεκινάει η δεύτερη φάση του Διαγωνισμού με τα ηχογραφημένα τραγούδια πλέον.
Η διαδικασία είναι η ίδια με την προηγούμενη. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μεταβείτε στην σελίδα της HALLS (δείτε παρακάτω το link) και να ψηφίσετε το Video της Φιλιατρινούλας Πέρσας Δαγκλή. (Μεσαία στήλη των Professional Sinnerz πρώτο Video)
Η ψηφοφορία με τα LIKE ξεκινά αύριο Τρίτη 28 Μαΐου και λήγει στις 2 Ιουνίου.

Ας βοηθήσουμε την μικρή Πέρσα να κάνει το όνειρο της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Και εδώ που τα λέμε η Πέρσα έχει τελικά φωνάρα...

Δείτε το Video και ψηφίστε από αύριο ΕΔΩ http://www.hallstolmiseto.gr/votes.php





Στην Τριφυλία δεν «τρώμε» ξινισμένη σούπα

Ένα χρόνο πριν από τις δημοτικές εκλογές και παρότι τους πολίτες απασχολούν κυρίως τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους ζωή από τα αλλεπάλληλα μέτρα, τους φόρους, τα χαράτσια και τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, έχουν αρχίσει ήδη και στην Τριφυλία συζητήσεις, διαβουλεύσεις και διεργασίες εν όψει των εκλογών του 2014.

Μπορεί μεν, σε ...........

κεντρικό πολιτικό επίπεδο, οι συσχετισμοί, από χθες, να έχουν αλλάξει άρδην και ανατραπεί ριζικά, ωστόσο στην Τριφυλία δεν παρουσιάζουν τέτοιες ριζικές ανατροπές, αλλά βεβαίως έχουν κατάτι μεταβληθεί.
Με βάση τα αποτελέσματα των τελευταίων εθνικών εκλογών του Ιουνίου του 2012, στην Τριφυλία η Ν.Δ. είναι πρώτη και, μάλιστα, με υπερδιπλάσια διαφορά από το δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ, το δε ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί καθίζηση, κρατώντας ωστόσο δυνάμεις, ενώ η ΔΗΜΑΡ έχει ένα ποσοστό, το οποίο όμως δεν είναι ικανό για να την αναγάγει σε ρυθμιστικό παράγοντα. Αντίθετα, η Χρυσή Αυγή είναι μετρήσιμη και υπολογίσιμη δύναμη, ενώ το ΚΚΕ έχει περιορίσει σημαντικά την επιρροή του και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διαθέτουν ένα σχετικά καλό ποσοστό. Αν, δε, αθροίσει κάποιος τα εκλογικά ποσοστά Ν.Δ., Χρυσής Αυγής και ΑΝ.ΕΛ., που ασχέτως των ιδεολογικών και πολιτικών διαφορών, ως ένα βαθμό, με τοπικά χαρακτηριστικά μπορεί να θεωρηθούν «συγγενείς» πολιτικές δυνάμεις, τότε τα ποσοστά των ευρύτερων αυτών δυνάμεων, πλην της αριστεράς ή κεντροαριστεράς, εκτοξεύονται στα ύψη και πλησιάζουν το 60%!
Τo ίδιο, δε, ποσοστό, βάσει των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών, «πιάνουν», σε περίπτωση που συνεργαστούν στις δημοτικές εκλογές στην Τριφυλία, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Σε σχόλιό μου, στο φύλλο του «Θ» της 19ης Σεπτεμβρίου 2010, για τις δημοτικές εκλογές που ακολουθούσαν, είχα γράψει: «Νέο οικοδόμημα με φθαρμένα υλικά. Χωρίς να θέλω να μειώσω και δίχως να υποτιμώ κανέναν, ακούγοντας και διαβάζοντας ονόματα υποψηφίων, έχω την εντύπωση πως από 30 χιλιάδες ανθρώπους στο Δήμο Τριφυλίας, μόνον 20-30 εδώ και 30-40 χρόνια είναι "μοναδικοί" άξιοι και ικανοί. Αυτοί που χρόνια και χρόνια ασχολούνται με τα κοινά. Ο Δήμος Τριφυλίας είναι ένα νέο οικοδόμημα, μπορεί να βασιστεί, να χτιστεί και να μείνει όρθιο με φθαρμένα υλικά; Απλώς ρωτώ».

Σήμερα, δυόμισι χρόνια από τότε και ένα χρόνο πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2014, επειδή ήδη έχουν αρχίσει να σιγοψιθυρίζονται ονόματα για το Δήμο Τριφυλίας, εξακολουθεί να με προβληματίζει αυτό το ερώτημα. Και με προβληματίζει εντονότερα, διαπιστώνοντας ότι, κυρίως εξωθεσμικοί κύκλοι (ή «τρίγωνα»;), γνωστοί και μη εξαιρετέοι για τους ιδιοτελείς σκοπούς τους, «επιχειρούν» να προβάλλουν, προωθήσουν ή ακόμη και να «επιβάλλουν» στην τοπική κοινωνία πρόσωπα της αρεσκείας τους, λες και εκείνοι «εξουσιάζουν» τους πάντες και τα πάντα στην περιοχή, καθοδηγούν και ποδηγετούν τους πολίτες και εκλέγουν δήμαρχο και Δημοτική Αρχή.
Στην Τριφυλία, όμως, δεν «τρώμε» ξινισμένη σούπα, είτε μας σερβίρεται από τα δεξιά είτε μας σερβίρεται από τα αριστερά!

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Οι αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης μπορεί να επιφέρουν μέχρι και ακύρωσή τους

Σημαντικές αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης έχουν επέλθει με νέες ρυθμίσεις και, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών Μεσσηνίας, Κώστας Παπαμικρουλέας, αυτές δεν αφορούν μόνο στους νέους οδηγούς, αλλά και στους παλιούς.
Αν κάποιος, λοιπόν, θέλει μετά τη λήξη του χρονικού περιθωρίου .........

που έχει δοθεί νομοθετικά να μη βρεθεί με ένα δίπλωμα στα χέρια του που δε θα ισχύει, πρέπει να φροντίσει να κάνει έγκαιρα τις σχετικές αλλαγές.

Μοτοσικλέτες
Μία από τις πρώτες αλλαγές αφορά στα διπλώματα οδήγησης μοτοσικλετών. Όπως σημείωσε ο κ. Παπαμικρουλέας, με Προεδρικό Διάταγμα που ισχύει από τις αρχές Ιανουαρίου και ανάλογη υπουργική απόφαση, τα διπλώματα για μηχανάκια έως 50 κυβικών δεν ανήκουν πια στην αρμοδιότητα της Τροχαίας, αλλά του υπουργείου Μεταφορών.
Μέχρι πρότινος υπήρχαν δύο κατηγορίες στα διπλώματα για μηχανάκια: η Α1 για μηχανάκια έως 125 κυβικά με όριο ηλικίας το 18ο έτος και η Α΄ για απεριόριστα κυβικά, από 21 ετών και άνω.
Πλέον οι κατηγορίες έγιναν τέσσερις και ηλικιακά αναφέρονται σε: 16 ετών, 18 ετών, 20 ετών και 24 ετών.
«Το σημαντικό είναι ότι όσοι είχαν διπλώματα για 50 κυβικά από την Τροχαία, πρέπει εντός δύο ετών να τα καταθέσουν στο υπουργείο Μεταφορών, ώστε είτε να τα ενσωματώσουν στο δίπλωμα του αυτοκινήτου, αν έχουν, είτε, αν δεν έχουν δίπλωμα αυτοκινήτου, να τα μετατρέψουν σε δίπλωμα του υπουργείου Μεταφορών. Αλλιώς το δίπλωμα αυτό χάνεται», παρατήρησε ο κ. Παπαμικρουλέας.

Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας
Σημαντικές είναι οι αλλαγές και στα επαγγελματικά διπλώματα οδήγησης. Καταργούνται τα επαγγελματικά διπλώματα, πλέον ορίζεται ο «κατ’ επάγγελμα οδηγός» και εκδίδεται Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ).
«Το ΠΕΙ πρέπει να αποκτήσουν αυτοί οι οποίοι μεταφέρουν ανθρώπους (λεωφορεία) ή εμπορεύματα (φορτηγά) με κόμιστρο. Άρα, πλέον, δε λέμε ότι κάποιος έχει επαγγελματικό δίπλωμα, αλλά ότι είναι επαγγελματίας οδηγός. Για να γίνει κάποιος κατ’ επάγγελμα οδηγός πρέπει να αποκτήσει ΠΕΙ και αυτό χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: στην αρχική επιμόρφωση που παίρνει κάποιος μαζί με το δίπλωμα του φορτηγού (αφορά, δηλαδή, νέους κατ’ επάγγελμα οδηγούς) ή στην περιοδική κατάρτιση, που πρέπει να παρακολουθήσουν οι οδηγοί που έχουν αποκτήσει δίπλωμα για λεωφορεία πριν από τις 10 Σεπτεμβρίου του 2008 (κι αυτό έχουν περιθώριο να το κάνουν έως το Σεπτέμβριο του 2013) και για φορτηγά πριν από τις 10 Σεπτεμβρίου του 2009 (έχουν περιθώριο να το κάνουν έως το Σεπτέμβριο του 2014). Αυτοί, όμως, που ανήκουν στην τελευταία κατηγορία και χρειάζονται περιοδική κατάρτιση, θα πρέπει για να αποκτήσουν ΠΕΙ να παρακολουθήσουν 35 ώρες σε Σχολή Οδηγών», εξήγησε ο κ. Παπαμικρουλέας, προσθέτοντας ότι υπάρχουν και κάποιες κατηγορίες που εξαιρούνται από τα νέα αυτά δεδομένα, όπως, για παράδειγμα, ΠΕΙ δε χρειάζεται ένας εργολάβος που μεταφέρει αδρανή υλικά για εργασίες του.
Τέλος, για τα επαγγελματικά διπλώματα μέχρι τώρα γινόταν θεώρηση κάθε 5 χρόνια. Αν κάποιος δε χρησιμοποιεί το δίπλωμα ως επαγγελματικό, δεν είναι πλέον υποχρεωμένος να το θεωρήσει και μπορεί να συνεχίσει να το χρησιμοποιεί για την οδήγηση προηγούμενων κατηγοριών (αυτοκίνητο – μηχανή).

Θάρρος

SAMSUNG GALAXY S3: Μισοτιμής στην ελληνική αγορά

Σχεδόν κατά το ήμισυ πέφτει η τιμή του Galaxy S III στην ελληνική αγορά, μετά την έλευση του Galaxy S4 που προκάλεσε την άμεση αντίδραση της αγοράς.

Ετσι, οι "πρόγονοί" .........

της Samsung διατίθενται με εξαιρετικά χαμηλότερες τιμές προς το καταναλωτικό κοινό. Ειδικότερα, το S III 16GB κυκλοφορεί σε τιμές που ξεκινούν από τα 350 ευρώ, ενώ το S III mini 8GB από τα 220 ευρώ.

Επισημαίνεται, ότι στην Ελλάδα, η εμπορική διάθεση του Samsung Galaxy S III που ξεκίνησε τον Ιούνιο 2012, με το μοντέλο 16GB να πωλείται έναντι 669 ευρώ και το Samsung Galaxy S III με 32GB 60 ευρώ ακριβότερα, στα 729 ευρώ. Τέσσερις μήνες μετά, η τιμή του είχε πέσει ακόμα και στα 450 ευρώ για το μοντέλο των 16GB.

Sofokleous in

ΥΠΟΙΚ: Καθιερώνεται το e-παράβολο

Την υιοθέτηση του ηλεκτρονικού παραβόλου αντί του παραδοσιακού αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών. Πώς θα χορηγείται ο ψηφιακός αριθμός, πώς θα γίνονται οι πληρωμές σε υπηρεσίες του Δημοσίου και πώς επιστρέφεται.

Την καθιέρωση ...........

διαδικασίας είσπραξης και επιστροφής του ηλεκτρονικού παραβόλου, το οποίο θα αντικαταστήσει την έντυπη μορφή παραβόλου και των σχετικών οίκοθεν αποδεικτικών είσπραξης περιγράφει απόφαση του υπουργού οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Με τον όρο «ηλεκτρονικό παράβολο» (εφεξής «e-Παράβολο») νοείται ο μοναδικός ψηφιακός κωδικός που χορηγείται μέσω της διαδικτυακής πύλης της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) www.gsis.gr. Με χρήση της σχετικής εφαρμογής κάθε ενδιαφερόμενος (φυσικό ή μη φυσικό πρόσωπο) δύναται να ζητήσει τη χορήγηση παραβόλου σε ηλεκτρονική μορφή. Πρόσβαση στην εφαρμογή έχουν πιστοποιημένοι και μη πιστοποιημένοι χρήστες του TAXISnet.

Εφόσον χορηγηθεί το e-Παραβόλο, καταβάλλεται το αντίστοιχο ποσό στον φορέα είσπραξης με γνωστοποίηση σε αυτόν του μοναδικού ψηφιακού κωδικού. Η καταβολή δύναται να πραγματοποιείται και με τη χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών μέσω της διαδικτυακής πύλης της Γ.Γ.Π.Σ.

Μέσω της εφαρμογής του e-Παραβόλου παρέχεται η απαραίτητη πληροφόρηση στην υπηρεσία όπου κατατίθεται το e-Παράβολο, ως προς τον έλεγχο της εγκυρότητάς του και της συνδρομής των προϋποθέσεων τυχόν επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών.

Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα, στον πιστοποιημένο χρήστη μέσω της διαδικτυακής πύλης της Γ.Γ.Π.Σ. να ανατρέχει στα παράβολα που έχουν εκδοθεί για λογαριασμό του, να τα εκτυπώνει εκ νέου και να ζητά την επιστροφή τους μέσω τραπεζικού λογαριασμού του.
Υποβολή αιτήματος για χορήγηση e-Παραβόλου

Ο ενδιαφερόμενος συνδέεται στη διαδικτυακή πύλη της Γ.Γ.Π.Σ. και μέσα από την ηλεκτρονική υπηρεσία «e-Παράβολο» συμπληρώνει το Αίτημα Χορήγησης Παραβόλου.

Τα ελάχιστα προς συμπλήρωση πεδία είναι τα παρακάτω:
• Κατηγορία Παραβόλου (υποχρεωτικό πεδίο)
Ο ενδιαφερόμενος επιλέγει την κατηγορία που επιθυμεί ανοίγοντας το αναδυόμενο μενού που περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες παραβόλων.

• Τύπος Παραβόλου (υποχρεωτικό πεδίο)
Ο ενδιαφερόμενος επιλέγει τον τύπο παραβόλου που επιθυμεί να εκδώσει ανοίγοντας το αναδυόμενο μενού που περιλαμβάνει όλους τους τύπους με βάση την κατηγορία που έχει επιλέξει. Κατά την επιλογή του τύπου παραβόλου, εμφανίζεται αυτόματα και το αντίστοιχο ποσό.

• ΑΦΜ
Το πεδίο αυτό συμπληρώνεται υποχρεωτικά από όσους διαθέτουν Α.Φ.Μ.. Σε περίπτωση που το πεδίο αυτό δεν συμπληρωθεί τότε θα πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρωθεί το μητρώνυμο, η ημερομηνία γέννησης και ο τόπος γέννησης.

Στην περίπτωση που δε συμπληρωθεί το πεδίο Α.Φ.Μ. τότε θα επιστρέφεται ηλεκτρονικό μήνυμα ότι «η επιστροφή τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών δεν δύναται να πραγματοποιηθεί».

• Επώνυμο/Επωνυμία (υποχρεωτικό πεδίο)
• Όνομα - Πατρώνυμο (υποχρεωτικά πεδία)
Τα πεδία αυτά συμπληρώνονται σε περίπτωση φυσικού προσώπου.

• Λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) / Επιβεβαίωση Λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail)
Τα πεδία είναι υποχρεωτικά εφόσον ήδη έχει επιλεγεί το πεδίο: «Αποστολή κωδικού με e-mail».
• Κινητό τηλέφωνο (μη υποχρεωτικό πεδίο)
• Κωδικός Λογαριασμού Τράπεζας (ΙΒΑΝ) (μη υποχρεωτικό πεδίο)
Η συμπλήρωση του πεδίου αυτού είναι αναγκαία σε περίπτωση που προκύψει επιστροφή τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών.
• Πρόσθετα Στοιχεία (μη υποχρεωτικό πεδίο)
Στο πεδίο αυτό ανάλογα με τον τύπο του παραβόλου μπορεί να ζητηθεί να συμπληρωθεί κάποια ειδική πληροφορία (π.χ. ο ΑΜΚΑ για το παράβολο γάμου)

Η Καταληκτική ημερομηνία ορίζεται αυτόματα από το σύστημα και εμφανίζεται στην Αίτηση Παραβόλου. Μετά την παρέλευση της καταληκτικής ημερομηνίας ο κωδικός του e-Παραβόλου παύει να ισχύει.

Μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων του ο ενδιαφερόμενος επιβεβαιώνει την Υποβολή Αιτήματος.

Πριν την επιβεβαίωση της οριστικής υποβολής του αιτήματος ο ενδιαφερόμενος μπορεί να μεταβάλλει τα στοιχεία του και στη συνεχεία να οριστικοποιήσει την υποβολή του αιτήματός του.

Με την οριστικοποίηση της υποβολής του αιτήματος εμφανίζονται στην οθόνη όλα τα στοιχεία του αιτήματος, ο μοναδικός κωδικός παραβόλου/πληρωμής και η καταληκτική ημερομηνία μέχρι την οποία ο ενδιαφερόμενος δύναται να πληρώσει το σχετικό ποσό. Τα εν λόγω στοιχεία δύναται και να εκτυπωθούν, ενώ θα αποστέλλονται και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εφόσον αυτή έχει δηλωθεί.

Μετά την «Οριστική Υποβολή Αιτήματος» δεν είναι εφικτό να μεταβάλει τα στοιχεία της αίτησης του. Εξαίρεση αποτελεί το πεδίο του τραπεζικού του λογαριασμού, το οποίο συμπληρώνεται ή μεταβάλλεται από τον πολίτη κατά περίπτωση.

Πληρωμή e-Παραβόλου

Ο ενδιαφερόμενος καταβάλλει το αναλογούν ποσό στον φορέα είσπραξης που επιθυμεί γνωστοποιώντας τον μοναδικό ψηφιακό κωδικό (πληρωμή σε κατάστημα ή χρήση των εναλλακτικών τρόπων πληρωμής που παρέχονται από τους φορείς είσπραξης).

Η εταιρεία Διατραπεζικά Συστήματα Α.Ε. (ΔΙΑΣ Α.Ε.) συγκεντρώνει αυθημερόν από τους φορείς είσπραξης τις πληρωμές που αφορούν σε e-Παραβόλα και αποστέλλει στη Γ.Γ.Π.Σ. αναλυτικό αρχείο προκειμένου να διενεργηθεί ο έλεγχος και η ταυτοποίηση των πληρωμών με τα αντίστοιχα αιτήματα. Στην περίπτωση επιτυχούς ταυτοποίησης, η πληρωμή κρίνεται επιτυχής και το αργότερο εντός δύο εργάσιμων ημερών από την πληρωμή ενεργοποιείται ο κωδικός του e-παραβόλου προς χρήση. Σε αντίθετη περίπτωση οι πληρωμές απορρίπτονται και ενημερώνεται η ΔΙΑΣ Α.Ε. για τις δικές της ενέργειες, προκειμένου να αποδοθούν τα εν λόγω χρηματικά ποσά στους δικαιούχους.

Σε περίπτωση πληρωμής του e-παραβόλου με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας μέσω της διαδικτυακής πύλης της Γ.Γ.Π.Σ. ο κωδικός αυτού ενεργοποιείται άμεσα προς χρήση.

Η καταβολή στους φορείς είσπραξης καθώς και η επιστροφή λόγω απόρριψης, πραγματοποιείται χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση και ανεξαρτήτως εάν ο ενδιαφερόμενος τηρεί ή όχι λογαριασμό σ' αυτούς.

Κατάθεση e-Παραβόλου σε Υπηρεσία

Η κατάθεση του e-Παραβόλου από τον ενδιαφερόμενο στην αρμόδια υπηρεσία πραγματοποιείται όπως κατά περίπτωση ορίζεται από την εκάστοτε υπηρεσία.Η υπηρεσία όπου κατατίθεται το e-Παράβολο, προκειμένου να το αποδεχθεί και να ελέγξει την εγκυρότητά του, λαμβάνει από τη Γ.Γ.Π.Σ., κατόπιν σχετικού αιτήματός της, κωδικό πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες TaxisNet, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Α.Υ.Ο. ΠΟΛ. 1178/ 7.12.2010, ΑΔΑ41ΦΜΗ-ΤΛ(ΦΕΚΒ΄/9.12.10). Η διαδικασία υποβολής αιτήματος για χορήγηση κωδικού πρόσβασης δεν απαιτείται για τους ήδη πιστοποιημένους χρήστες σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική υπηρεσία. Σε περίπτωση απενεργοποίησης από τη Γ.Γ.Π.Σ. των κωδικών πρόσβασης στο σύστημα, εφαρμόζονται τα αναφερόμενα στο άρθρο 6 της ανωτέρω απόφασης.

Για τον έλεγχο εγκυρότητας, η εφαρμογή του e-Παραβόλου διαθέτει οθόνη αναζήτησης, προβολής και διαχείρισης των e-παραβόλων καθώς και εκτυπώσεις ελέγχου.

Μετά τον σχετικό έλεγχο η υπηρεσία αποδέχεται το παράβολο και αυτό δεσμεύεται ώστε ν' αποκλειστεί η εκ νέου χρήση του.

Επιστροφή ποσού e-Παραβόλου

Α. Η εντολή επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών πραγματοποιείται, μέσω της εφαρμογής του e-Παραβόλου, από την αρμόδια υπηρεσία-λήπτη, η οποία αφού αναζητήσει τον μοναδικό κωδικό του e-Παράβολο, ελέγξει τις απαραίτητες προϋποθέσεις, στη συνέχεια επιβεβαιώνει την επιστροφή του συνολικού ποσού ή την επιστροφή μέρους του ποσού, που έχει καταβληθεί.

Σε περίπτωση που η υπηρεσία-λήπτης δεν αποδεχτεί για οποιονδήποτε λόγο το παράβολο, ο ενδιαφερόμενος δύναται να το χρησιμοποιήσει στην ίδια υπηρεσία σε μεταγενέστερο χρόνο.

Β. Στον εγγεγραμμένο χρήστη, για τα πληρωμένα και μη δεσμευμένα e-παράβολα του, παρέχεται η δυνατότητα με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας στη διαδικτυακή πύλη της Γ.Γ.Π.Σ., να υποβάλει αίτημα ολικής επιστροφής χρημάτων, υπό την προϋπόθεση ότι κατά την έκδοση του e-Παραβόλου δηλώθηκε τραπεζικός λογαριασμός και Α.Φ.Μ..

Γ. Η Γ.Γ.Π.Σ. για τους δικαιούχους επιστροφής των ανωτέρω (Α) και (Β) παραγράφων, συντάσσει μαγνητικά ατομικά εκκαθαρισμένα Α.Φ.ΕΚ. (ανά δικαιούχο και Δ.Ο.Υ.) εφαρμοζόμενων αναλογικά των διατάξεων των άρθρων 90 και επ. του Νόμου 2362/1995 (ΦΕΚ 247 Α') στα οποία θα αναγράφεται εκτός των άλλων και ο τραπεζικός λογαριασμός του δικαιούχου, εφόσον έχει δηλωθεί. Ακολούθως τα αποστέλλει στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. φορολογίας των δικαιούχων, προκειμένου να γίνει ο σχετικός έλεγχος για τυχόν οφειλές και ο συμψηφισμός αυτών και εν συνεχεία η μεταφορά των προς επιστροφή ποσών, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Στις περιπτώσεις που δεν έχει δηλωθεί ο τραπεζικός λογαριασμός, αυτός θα γνωστοποιείται από τον δικαιούχο με αίτηση του στη Δ.Ο.Υ., με τηλεομοιοτυπία (fax), με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) ή με κάθε άλλο μέσο.
Απόδοση εισπραττομένων ποσών στο Δημόσιο

Εφόσον οι φορείς είσπραξης καθυστερούν με υπαιτιότητά τους την απόδοση στο Ελληνικό Δημόσιο των ποσών που εισέπραξαν, η Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης θα καταλογίζει τόκους υπερημερίας επί των ποσών αυτών. Εάν η καθυστέρηση οφείλεται σε υπαιτιότητα της ΔΙΑΣ Α.Ε., το Ελληνικό Δημόσιο θα λαμβάνει ως αποζημίωση ποσό ίσο με τον τόκο υπερημερίας, καταλογιζόμενο από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης. Η ενημέρωση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης για τέτοιες καθυστερήσεις θα γίνεται από τη Διεύθυνση Πολιτικής Εισπράξεων.

Euro2day

ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ 2013 Διεθνής Συνάντηση Στίβου στην Καλαμάτα με τη στήριξη της WIND

Στη μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού της Μεσσηνίας στα ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ συμμετέχει η WIND, στηρίζοντας με τη χορηγία της τη διοργάνωση και προσφέροντας μέσω των καταστημάτων της ειδικές εκπτώσεις σε όλες τις υπηρεσίες Κινητής Σταθερής και Internet.

Από σήμερα μέχρι και το Σάββατο 1 Ιουνίου 2013, .......

ημέρα διεξαγωγής των αγώνων, αποκλειστικά τα καταστήματα WIND στην Καλαμάτα και στη Μεσσήνη προσφέρουν:

• Ομιλία προς όλους με νέα σύνδεση στο πρόγραμμα wind to all 25 για 200’ χρόνο από 25€ μόνο 20€/μήνα.

• Απεριόριστο Internet παντού με νέα σύνδεση στο πρόγραμμα Wind mobile broadband control 30GB από 49,90€ μόνο 24,90€/μήνα και επιπλέον δώρο USB modem stick 21 Mbps.

• Σταθερή Κινητή & Internet σε ένα πρόγραμμα και σε απίθανη τιμή με νέα σύνδεση Wind one L από 64,90€ μόνο 39,90€/μήνα.

Με τις 3 αυτές προσφορές η WIND γιορτάζει τον καταξιωμένο αθλητικό και πολιτιστικό θεσμό της Καλαμάτας και δίνει ραντεβού με όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης το Σάββατο 1 Ιουνίου 2013 στο Δημοτικό Στάδιο.

Καταστήματα WIND
Καλαμάτα, Νέδοντος 76 τηλ. 27210 86111 & Μεσσήνη, Κούτσικα 21 τηλ. 27220 29130

Συνάντηση Αλευρά με ΣΥ.Μ.Ε.ΠΟΠ για τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης

Τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 27 Μαΐου 2013 ο Σύλλογος Υπέρ Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΣΥ.Μ.Ε.ΠΟΠ) και εξέθεσε τις απόψεις του για τα προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης προϊόντα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε την αναγκαιότητα του ελέγχου .......

στη διακίνηση και σήμανση προϊόντων ΠΟΠ, καθώς επίσης και στην τήρηση των προδιαγραφών παραγωγής και επεξεργασίας.

Ο κ. Αλευράς ανέφερε ότι κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Δημήτριο Μελά, η διαδικασία της επέκτασης ΠΟΠ Ελαιόλαδο Καλαμάτα βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, ενώ ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες η διαδικασία διαβούλευσης για τις ενστάσεις.

Έως τις 15 Ιουνίου 2013 το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θ’ απαντήσει τεκμηριωμένα στις ενστάσεις που υπάρχουν και θα σταλούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την τελική απόφαση επέκτασης του ΠΟΠ ελαιόλαδο Καλαμάτας σε όλο το Νομό.
Αυτό είναι αίτημα όλων των Μεσσηνίων παραγωγών και οποιαδήποτε άλλη σκέψη τη δεδομένη στιγμή είναι άκαιρη χρονικά. Εφόσον ολοκληρωθεί η επέκταση τότε μπορούν να γίνουν χρήσιμες τροποποιήσεις, όπως η συσκευασία και η τυποποίηση εντός ζώνης.

Σε όλα αυτά κυρίαρχο ρόλο έχει ο διαχειριστής του ονόματος, η ΕΑΣ Μεσσηνίας που έχει και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Θεωρούμε ότι το ελαιόλαδο είναι ένα προϊόν που μας ενώνει όλους, ο σκοπός είναι κοινός και η ταυτοποίηση και η εξωστρέφεια του προϊόντος είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Με την επέκταση του ΠΟΠ ελαιόλαδο Καλαμάτας θα είναι ένα προϊόν ΠΟΠ με τη μεγαλύτερη ποσότητα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεδομένου ότι η παραγωγοί ανέρχονται σε 56.000 και η παραγωγή άνω των 45.000 τόνων ελαιόλαδο.

18ος Γύρος της Κυπαρισσίας

Ένα 2ήμερο γεμάτο άθληση ήταν αυτό που πέρασε για την Κυπαρισσία όπου πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία οι 2 καθιερωμένες αθλητικές εκδηλώσεις του Δήμου. Το Σάββατο το απόγευμα στις 25 Μαϊου έγινε ο 18ος ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ και την Κυριακή, ο 16ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ. Συνδιοργανωτές ήταν ο Αθλητικός Σύλλογος Τριφυλίας και ο Ν.Ο.ΚΥ.

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ φέτος ήταν πολύ αναβαθμισμένος αφού ............

εκτός από τις καθιερωμένες διαδρομές των 1000 και 4000 μέτρων, προστέθηκε και αγώνας 10.000 μέτρων για ενήλικες αθλητές, γεγονός που προσέλκυσε πάνω από 80 αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα, λάτρεις τέτοιου είδους αγώνων, οι οποίοι έφτασαν στην Κυπαρισσία για να αγωνιστούν με δικά τους έξοδα και με πολλή καλή διάθεση. Δυναμική η παρουσία του Σ.Δ.Υ.Μ. σε όλες τις κατηγορίες, αρκετοί από το GR RUNNER’S CLUB του Σπήλιου Ζαχαρόπουλου, αλλά και από τη Ζαχάρω, την Τρίπολη ,τον Απόλλωνα Δυτ. Αττικής αλλά και ανεξάρτητοι αθλητές.
Όλοι μίλησαν για μία φανταστική διαδρομή, ήπια σχετικά, με πολλές εναλλαγές των τοπίων, από το κέντρο της πόλης στο λιμάνι ,πορεία δίπλα στη θάλασσα μέσα από όμορφες στροφές, πέρασμα μέσα από τον ίσκιο αιωνόβιων ελιών, και επιστροφή στο κέντρο της πόλης, ένας κύκλος που επαναλήφθηκε άλλη μια φορά και όλα αυτά μπροστά σε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα και ανάμεσα σε πλήθος θεατών σε όλο σχεδόν το μήκος της διαδρομής.

Οι περισσότεροι ανέφεραν πως ένιωσαν να τους αγκάλιασε όλη η πόλη αφού οι εθελοντές υπήρχαν παντού και το προσωπικό στοιχείο ήταν έντονο. Να σημειωθεί πως όλοι οι συμμετέχοντες φεύγοντας πήραν μαζί τους ένα κομμάτι της Κυπαρισσιώτικης ιστορίας, ένα πήλινο αντίγραφο του νομίσματος που είχε η πόλη σε εποχή μεγάλης ακμής (1ος αιώνας μ. χ.) χειροποίητο, φτιαγμένο από τους εθελοντές.

Οργανωτικά, αν και τόσο σοβαρό αγώνα δεν είχε κάνει άλλοτε ο Δήμος και παρ’ όλη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που περνά τελευταία , ο αγώνας δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από μία μεγάλη διοργάνωση. Αυτό που έχει σημασία σε τέτοιους αγώνες, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές είναι, ο αθλητής να τρέχει με άνεση και ασφάλεια (η διαδρομή είχε πολύ κατανοητή σήμανση, σταθμούς με νερά, γιατρούς και σχεδόν κανένα αυτοκίνητο). Αυτά δεν χρειάζονται χρήματα για να γίνουν, αλλά γνώση του αντικειμένου και πάρα πολλή προσπάθεια.

Στους αγώνες βρέθηκαν και δύο γνωστές προσωπικότητες του χώρου, πρωήν πρωταθλητές και προπονητές της Εθνικής Ομάδας στίβου ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, καταγόμενος από την περιοχή ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια και δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από την όλη εκδήλωση αλλά και ο Άρης Καραγιώργος ο οποίος δήλωσε συγκινημένος ότι: Από τέτοιους αγώνες ξεκίνησε και ο ίδιος και αν και πέρασε μέχρι και από Ολυμπιακούς αγώνες αυτοί οι πρώτοι αγώνες έμειναν χαραγμένοι στην
καρδιά του και συμβούλεψε όλους τους νέους να σκέφτονται όσο ψηλά και αν φτάσουν το λόγο για τον οποίο ξεκίνησαν. Ο κ. Σαμπαζιώτης από πλευράς Δήμου καλοσώρισε την εκδήλωση και μίλησε για τη συνέχεια που θέλει να δώσει σε αυτό που είδε και χάρηκε μαζί με όλο τον κόσμο.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις απονομές και με τη γλυκιά αίσθηση ενός όμορφου αγώνα αλλά και των σπιτικών εδεσμάτων που είχαν ετοιμάσει εθελόντριες.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

10.000 μ.

ΑΝΔΡΕΣ 18-29 ΕΤΩΝ

1.Δημητρακάκης Θεόδωρος ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
2.Σούμπουλης Γιώργος ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
3.Χρονόπουλος Δήμος ΝΟΚΥ

ΑΝΔΡΕΣ 30-39 ΕΤΩΝ
1.Νικολόπουλος Ηλίας ΣΔΥΜ
2.Γεωργιόπουλος Σάββας ΣΔΥΜ
3.Τσούκας Μαρίνος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

ΑΝΔΡΕΣ 40-49 ΕΤΩΝ
1.Κάκκαβας Σωτήρης ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
2.Δημητρόπουλος Γιάννης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ
3.Γεωργιόπουλος Κώστας ΣΔΥΜ

ΑΝΔΡΕΣ 50-59 ΕΤΩΝ

1.Βίγκος Τρύφων ΣΔΥΜ
2.Μεραντζής Σωτήρης ΣΔΥΜ
3.Καλύβας Χαράλαμπος ΣΔΥΜ

ΑΝΔΡΕΣ 60 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ

1.Κακλίδης Κώστας ΣΔΥΜ
2.Ξενόγιαννης Βασίλης ΣΔΥΜ
3.Δασκαλάκης Βαγγέλης ΣΔΥΜ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1. Εξερτζόγλου Ελένη ΣΔΥΜ
2. Μπάκα Σταυρούλα ΣΔΥΜ
3. Χριστοπούλου Γιώτα ΣΔΥΜ


ΝΗΠΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ:
1.Κακούτη Ηλιάνα
2.Κολοβού Διονυσία
3.Τζόρβα Κων/να-Ελένη

ΝΗΠΙΑ ΑΓΟΡΙΑ:
1.Αρνόκουρος Γιώργος
2.Καρκάλης Περικλής
3.Δημητρακόπουλος Αθανάσιος

Α+Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΓΟΡΙΑ
1.Κύζηλης Λυμπέρης
2.Βλάχος Ιωάννης –Χρυσοβαλάντης
3.Περαματζής Ιάσονας

Α+Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
1.Κόλλια Ερικέτη
2.Λαμπροπούλου Ελένη
3.Βλάχου Δήμητρα

Γ+Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΓΟΡΙΑ
1.Παναγιωτόπουλος Βασίλης
2.Μιχαλάκης Αλέξανδρος
3.Μπράβος Χριστόφορος

Γ+Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
1.Γούντγκεητ Ρόμπιν
2.Κακούτη Μαλένα
3.Ζαφειράκη Βασιλική

Ε+ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΓΟΡΙΑ
1.Μπαρτζελιώτης Νικόλαος
2.Γούντγκεητ Λούις
3.Θανάσουλας Φώτιος

Ε+ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
1.Καρανάνου Ελένη


ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΟΡΙΑ
1.Τάνεφ Βασίλης
2.Ντούσα Θωμάς
3.Γεωργόπουλος Ηλίας

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
1.Σπυροπούλου Αλεξάνδρα
2.Συμεών Χριστίνα
3.Ντόνη Βασιλική

ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΟΡΙΑ
1.Καλογερόπουλος Γιάννης
2.Καλογερόπουλος Γιώργος
3.Αριδάς Λυκάων

ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
Γυφτάκη Ολυμπία

4000 μ. ΑΝΔΡΕΣ 18-39 ΕΤΩΝ
1. Κορμπής Γιάννης
2.Καραμπίνος Αντώνης
3.Γεωργογιαννόπουλος Παναγιώτης

4000 μ.ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ
Χαραλαμπόπουλος Λεωνίδας

4000 μ.ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1.Λέγγερη Χριστίνα
2.Κουρέτα Ελένη
3. Στρατικοπούλου Ξένια

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ:

1.Θεοδωροπούλου Γεωργία
2.Φωτεινοπούλου Μάρθα
3.Κανελλοπούλου Σούλα
4.Κωνσταντέλου Γιάννα
5.Χριστοπούλου Κωνσταντίνα
6.Καραολάνη Μαρία
7.Μιχόπουλος Δημοσθένης
8.Γκρίτζαλης Σταμάτης
9. Μενέλαος Στυλιανόπουλος
10.Κυριακού Φώτης
11.Δημητρακόπουλος Στάθης
12.Κόλλια Αριστέα
13. Κόλλιας Παναγιώτης
14.Γκρίτζαλη Σταματία
15.Φωτεινού Ρούλα
16.Θεοδωροπούλου Φωτεινή
17.Γκόγκας Αλέκος
18.Γούντγκέητ Πάτρικ
19.Γούντγκέητ Χάιντι
20.Χριστοπούλου Πόπη
21.Γεωργακοπούλου Βάσω
22.Γκόγκα Χριστίνα
23.Ανδριανόπουλος Ιωάννης
24.Μαντάς Ανδρέας
25.Χαραλαμποπούλου Ελευθερία
26. Ζωιτσούδη Βάνα
27.Χυδεριώτης Σταύρος ,Γιατρός των αγώνων
28.Χούτα Γιώτα, Γιατρός των αγώνων
29.Γιαννοπούλου Μαρία, Γιατρός των αγώνων
30. Super Market Αφοι Μαντζούνη (Χορηγός)
31. Αρτοζαχαροπλαστεία Μπουλουλή (Χορηγός)
32. Super Market Παναγιωτόπουλος (Χορηγός)

*********************************************************

Ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ διεξήχθη στην παραλία και συμμετείχαν 107 ποδηλάτες.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ;

ΝΗΠΙΑ ΑΓΟΡΙΑ:
1.Αλειφέρης Αριστομένης
2.Θεοδωρόπουλος Χάρης
3.Ζουμπούλης Κωνσταντίνος

ΝΗΠΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
1.Μαρλαντή Γεωργία
2.Κόλλια Νικόλ
3.Παπαδοπούλου Χριστίνα Παναγιώτα
Α+Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΓΟΡΙΑ
1.Χριστόπουλος Νίκος
2.Λούις Κασάρ
3.Κόλλιας Στάθης
Α+Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
1.Μελά Διονυσία-Δέσποινα
2.Βλάχου Δήμητρα
3.Λαμπροπούλου Ελένη
Γ+Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΓΟΡΙΑ
1.Λυμπερόπουλος Σωτήρης
2.Μπούγκα Ραούλ
3.Παππάς Σπύρος
Γ+Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
1.Τόδε Ευανθία
2.Χρονοπούλου Έφη
3. Μαγριπλή Ελένη

Ε+ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΓΟΡΙΑ
1.Διακουμόπουλος Αναστάσιος
2.Μπαρτζελιώτης Δήμητριος
3.Φωτεινέας Νίκος

Ε+ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
1.Γιαννακοπούλου Βασιλική
2.Λεβεντογιάννη Παυλίνα
3.Κανελλοπούλου Θεοδώρα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΟΡΙΑ
1.Μελάς Παναγιώτης
2.Νταής Ζώης
3.Κουτσαναστάσης Ιωάννης

20.000 μ. ΕΝΗΛΙΚΕΣ & ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΕΝΗΛΙΚΕΣ 18-39 ΕΤΩΝ

1. Αναστασόπουλος Ιάσονας
2.Δημητρακόπουλος Θανάσης
3.Λεκάντης Σπύρος




ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ 40 ΚΑΙ ΑΝΩ
1.Δημητρακόπουλος Ευστάθιος
2.Χαραλαμπόπουλος Λεωνίδας
3.Κατσαρός Αλέξανδρος
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΕΣ
1.Χρονόπουλος Δήμος
2.Χρονόπουλος Πάρης
3.Γούντγκεητ Λούις
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1.Γούντγκεητ Ρόμπιν
2. Κακούτη Μαλένα


Να σημειωθεί ότι ο 17χρονος Χρονόπουλος Δήμος ήταν με διαφορά 1ος στη γενική στα 20.000 μ.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2013

UPDATE
ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ + ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ

Δείτε μέσα από το Φιλιατρά News τις απαντήσεις - λύσεις στα Αρχαία Κατεύθυνσης



ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ



ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ



ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2013

UPDATE
ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ + ΛΥΣΕΙΣ

Δείτε μέσα από το Φιλιατρά News τις απαντήσεις - λύσεις στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης



ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ



ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ



Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 27 Μαΐου έως 02 Ιουνίου 2013 εφημερεύει το φαρμακείο:

Πηνελόπη Σεραφείμ

Tηλ: 2761 - 0 - 32 102
Κιν. 698 - 17 54 204


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 27ης Μαΐου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ των νέων στην ενασχόληση με τον αγροτικό ........

τομέα, δείχνει πανελλήνια έρευνα και στις 13 Περιφέρειες της χώρας - 7 στους 10 γονείς προτρέπουν τα παιδιά τους να γίνουν αγρότες, ενώ το 80% "βλέπει" οτι έχει μέλλον ο αγροτικός κλάδος.
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη "ΦΩΝΗ της Δευτέρας", στην οποία προβάλλονμται και τα θέματα:

ΚΑΘΑΡΑ μπροστά η ΝΔ με πάνω απο 2,5% απο τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρώτος σε όλα ειναι τώρα ο Αντώνης Σαμαράς, αφού πλέον εκτός απο καταλληλότερος για την πρωθυπουργία ειναι και πρώτος μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και στη δημοφιλία. Τυχαίο; Δεν νομίζω, αφού το επιβεβαιώνουν πανηγυρικά και δυο τελευταίες δημοσκοπήσεις της ALCO και της RASS.
ΘΕΣΜΟΣ θα γίνει η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμάτας. Ικανοποίηση Νίκα για τη φετινή διοργάνωση - Το σημερινό πρόγραμμα.
ΣΤΙΣ 25 ΜΑΪΟΥ 2014 θα γίνουν Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές. ΝΔ και ΔΗΜΑΡ δεν αποδέχονται πρόταση του ΠΑΣΟΚ για παράταση της θητείας των Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών μέχρι το 2015.
ΠΕΝΤΕ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ φέτος για Μεσσηνιακές ακτές και παραλίες.
Ο ΜΑΪΟΣ στην Ελληνική λαογραφία και παράδοση.
363 ΨΗΦΙΣΑΝ για τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ στη Μεσσηνία σε τρεις κάλπες (Καλαμάτα, Κυπαρισσία, Πύλος). Νέος πρόεδρος ο μοναδικός υποψήφιος Σάκης Ιωαννίδης.
ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ καταστήματα δεν φέρνουν την ανάπτυξη ούτε στην Τριφυλία!
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην αυτογελοιοποίηση ειναι αναφαίρετο! Άρθρο του Θανάση Κουκοβίστα.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!