Σάββατο, 1 Ιουνίου 2013

Ο Καιρός για την Κυριακή 2 Ιουνίου
ΥΠΕΚΑ: Υποχρεωτική ηλεκτρονική ταυτότητα σε όλα τα δημόσια – ιδιωτικά κτίρια.

Όλα τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια θα πρέπει υποχρεωτικά, εντός 10 ετών, να αποκτήσουν ηλεκτρονική ταυτότητα, που αποτελεί μία αναλυτική καταγραφή της κατάστασης του κτιρίου, σύμφωνα με το ΠΔ που προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος, αφού οι ιδιοκτήτες θα πρέπει σε συνεργασία με ιδιώτη μηχανικό να καταχωρήσουν όλα τα στοιχεία που αφορούν στο κτίριο.

Όλα τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια θα πρέπει υποχρεωτικά, εντός......

10 ετών, να αποκτήσουν ηλεκτρονική ταυτότητα, που αποτελεί μία αναλυτική καταγραφή της κατάστασης του κτιρίου, σύμφωνα με το ΠΔ που προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος, αφού οι ιδιοκτήτες θα πρέπει σε συνεργασία με ιδιώτη μηχανικό να καταχωρήσουν όλα τα στοιχεία που αφορούν στο κτίριο.

Στην ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου υποχρεωτικά θα πρέπει να καταχωρούνται, επίσης οι επισκευές, ανακαινίσεις που απαιτούν οικοδομική άδεια ακόμη και οι ημιυπαίθριοι και αυθαίρετοι χώροι όπως και οι ενεργειακές επιθεωρήσεις.

Σε περίπτωση μεταβίβασης είτε σε περίπτωση έκδοσης έγκρισης δόμησης ή εργασιών μικρής κλίμακας για οποιοδήποτε ακίνητο θα απαιτείται υποχρεωτικά η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής ταυτότητας η οποία θα εμπλουτίζεται με νέα δεδομένα και μετά από κάθε περιοδικό έλεγχο, ο οποίος θεσπίζεται πλέον για όλα τα κτίρια.

Για κατοικίες, κτίρια γραφείων, νοσοκομεία, σχολεία εμπορικά κτίρια ο περιοδικός έλεγχος θα γίνεται κάθε 10 χρόνια, κάθε 8 χρόνια θα ελέγχονται θέατρα, κινηματογράφοι βιομηχανικά κτίρια, πρατήρια υγρών καυσίμων και εμπορικά κέντρα, κάθε 15 χρόνια αποθήκες και σταθμοί αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σταύρο Καλαφάτη η ηλεκτρονική ταυτότητα θα εγγυηθεί για την ασφάλεια των κτιρίων ενω παράλληλα η πολιτεία θα αποκτήσει με σαφή εικόνα του δομημένου χώρου.

Στην περίπτωση που κάποιοι ιδιοκτήτες δεν ανταποκριθούν στην υποχρέωση για συμπλήρωση της ταυτότητας κτιρίου τότε τα κτίρια θα θεωρούνται και θα χαρακτηρίζονται αυθαίρετα και θα επιβάλλονται σχετικές κυρώσεις περί αυθαιρέτων.

ΣΚΑΙ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρoύ

Σημαντική αλλαγή με βροχές και καταιγίδες μετά από αρκετές ημέρες, αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από το βράδυ του...
Σαββάτου, ως και τις απογευματινές ώρες της Κυριακής.

Πιο αναλυτικά :........

Από το βράδυ του Σαββάτου, αναμένεται να σημειώνονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, σε νησιά του Ιονίου Πελάγους αλλά και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Προς τα ξημερώματα αλλά και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αναμένεται να σημειώνονται και σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, στην Θράκη και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας.

Βροχές τοπικού κυρίως χαρακτήρα, θα συνεχίσουν να σημειώνονται στη Στερεά Ελλάδα και τη Πελοπόννησο, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα συνεχίσουν να σημειώνονται στο Ιόνιο Πέλαγος.

Κατά τη διάρκεια της Κυριακής και περίπου ως και τις απογευματινές ώρες της ημέρας, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, θα σημειώνονται στα νησιά του βόρειου Ιονίου, στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, αλλά και σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τα φαινόμενα θα έχουν λίγο πιο έντονο χαρακτήρα.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται από αργά το απόγευμα σε όλη τη χώρα.

Χωρίς συνναλαγές για τρείς ημέρες στην ΔΟΥ Καλαμάτας

Στη 1.00 μετά το μεσημέρι θα ολοκληρώσει τις συναλλαγές της με το κοινό η ΔΟΥ Καλαμάτας (Καλαμάτας – Μελιγαλά – Μεσσήνης – Κυπαρισσίας – Γαργαλιάνων – Φιλιατρών – Πύλου) τη Δευτέρα 3 Ιουνίου. Αντίστοιχα, την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη, 4, 5 και 6 Ιουνίου, δε θα πραγματοποιήσει συναλλαγές με το κοινό. Κι αυτό, εν όψει έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας του νέου ΤΑΧΙS.

Οι δε προθεσμίες εκπλήρωσης υποχρεώσεων των πολιτών που .........

τυχόν λήγουν τις παραπάνω ημέρες παρατείνονται, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, μέχρι και την πρώτη εργάσιμη ημέρα της επαναλειτουργίας της ΔΟΥ, ήτοι 7/6, ημέρα Παρασκευή.

Θάρρος

Εκλογές στον Σύλλογο Φιλιατρινών της Αθήνας…

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου ο Σύλλογος των Φιλιατρινών της Αθήνας καλεί όλα τα μέλη του στα γραφεία της Πανελλήνιας ένωσης Λογοτεχνών (Γερανίου 41) να συμμετάσχουν στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου!

mlife.gr


Νίκος Δένδιας: Καταλαβαίνω την αγωνία του καθενός και είμαι έκπληκτος πως αφέθηκε να ξεχειλώσει έτσι η χώρα [ VIDEO ]

Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από αυτά που δήλωσε ο υπουργός Νίκος Δένδιας μετά την επίσκεψη του στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας,
Ενώ μετά από ερώτηση σχολίασε τα λόγια του Ν. Βούτση

Δείτε όλες τις δηλώσεις του πιο κάτω.
Αντίστροφη μέτρηση για τις πρώτες απολύσεις στο Δημόσιο

Το ολοκληρωμένο σχέδιο για την μεταρρύθμιση στο Δημόσιο καλείται να παρουσιάσει η κυβέρνηση στην τρόικα, που έρχεται τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα. Το Μέγαρο Μαξίμου έχει καταλήξει στο βασικό σενάριο που αφορά συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών, καθώς και στις πρώτες απολύσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, το Σάββατο, η οριστική ...........

απόφαση θα ληφθεί στην νέα συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων, η οποία θα γίνειμέσα στην επόμενη εβδομάδα, για να συζητήσουν τα θέματα που δεν πρόλαβαν να ανοίξουν στην προηγούμενη συνάντησή τους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει καταλήξει στην συγχώνευση δύο ή τριών μεγάλων ομοειδών εταιρειών του Δημοσίου, που εμφανίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα, και στην κατάργηση σειράς μικρότερων οργανισμών της περιφέρειας.

Από το σχέδιο αυτό θα προκύψει και ένας μικρός αριθμός -σε σχέση με τους 4.000 υπαλλήλους που θα πρέπει να φύγουν μέχρι το τέλος του χρόνου- απολύσεων, κάτι το οποίο θα αποτελέσει δείγμα γραφής προς την τρόικα.

Τα υπόλοιπα «αγκάθια» που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση στο επόμενο διάστημα είναι η πορεία των εσόδων και ο φόρος ακινήτων, ενώ σημαντικό χαρακτηρίζεται και το θέμα της επέκτασης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

in.gr

Στην Καλαμάτα ο Νίκος Δένδιας [ Φωτογραφίες και Video ]

Ολιγόλεπτη συνάντηση με το Δήμαρχο Καλαμάτας έχει αυτή την στιγμή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ενώ μετά πήγε στην αίθουσα Αλέξανδρος Κουμουνδούρος όπου θα γίνει η μεγάλη σύσκεψη.

“Η Μπιρμπίτα .......

μου θύμισε εικόνες που είχα να δω από το Κόσσοβο” δήλωσε ο Νίκος Δένδιας λίγο πριν ξεκινήσει η μεγάλη σύσκεψη για τα προβλήματα της περιοχής.ΔΕΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΝΙΚΑΣO ΔΕΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣΘΑΡΡΟΣ

Σενάρια πρόωρων εκλογών στις 27 Οκτωβρίου ή 3 ΝοεμβρίουΚι ενώ άπαντες θεωρούσαν ως βέβαιη την προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά να επιμηκύνει όσο το δυνατόν περισσότερο τον βίο της τρικομματικής κυβέρνησής του, το "θερμό επεισόδιο" με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ εξ αφορμής του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, οδηγεί ορισμένους στο Μέγαρο Μαξίμου στην επανεξέταση των εκλογικών σεναρίων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», δύο πιθανές .........

ημερομηνίες για τη διεξαγωγή εκλογών είναι η 27η Οκτωβρίου και η 3η Νοεμβρίου και ο πρωθυπουργός «το σκέφτεται σοβαρά» όπως αναφέρει στην εφημερίδα άνθρωπος που συνομιλεί με τον πρωθυπουργό. Μάλιστα ο κ. Σαμαράς θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί το καλοκαίρι για να καταστρώσει με τον καλύτερο τρόπο τη στρατηγική του.

Τα πλεονεκτήματα του αιφνιδιασμού που έχει κατά νου ο πρωθυπουργός είναι καταρχήν το γεγονός ότι η ΝΔ υπερέχει στις δημοσκοπήσεις, ενώ την ίδια ώρα ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται ως ο πιο ικανός διαχειριστής της σημερινής πραγματικότητας.

Μάλιστα όσοι γνωρίζουν το πολιτικό DNA του πρωθυπουργού, εκτιμούν ότι όσο περνά ο χρόνος αυξάνονται οι πιθανότητες πρόωρων εκλογών. Για πρώτη φορά μάλιστα έχουν αρχίσει στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με την εφημερίδα, να μελετούν και το ημερολόγιο.

Opinion24

Λάθη και απροσεξίες φέρνουν ραβασάκια στους φορολογούμενους

Αλαλούμ επικρατεί με την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων καθώς χιλιάδες φορολογούμενοι δεν γνωρίζουν ποια δικαιολογητικά πρέπει να συγκεντρώσουν αλλά και πώς να συμπληρώσουν τις δηλώσεις τους.

Οι ουρές στις εφορίες για διευκρινίσεις και συμβουλές είναι ........

καθημερινό φαινόμενο καθώς τα «ραβασάκια» παραμονεύουν στην περίπτωση λαθών.

Ταυτόχρονα τα χρονικά περιθώρια στενεύουν καθώς μέχρι τις 30 Ιουνίου όλοι οι φορολογούμενοι ανεξαρτήτως ΑΦΜ θα πρέπει να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους, αν και δεν αποκλείεται να υπάρξει παράταση. Ήδη παράταση μέχρι τις 17 Ιουνίου 2013 αντί της 31ης Μαΐου 2013 έλαβε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παρ.4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ (Ο.Ε., Ε.Ε., κτλ.), που η υποβολή τους γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου και ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.

Επίσης, παρατείνεται μέχρι και την 28η Ιουνίου 2013 η προθεσμία (που έληξε στις 31 Μαΐου 2013) υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που ορίζεται με την περίπτωση α’ της παραγράφου 2 του άρθρου 107 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος για τα νομικά πρόσωπα της παραγράφου 1 του άρθρου 101 του ν.2238/1994 (Α.Ε., Ε.Π.Ε., κλπ.).

Οι παγίδες

Σημαντικές παγίδες κρύβει η φετινή διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων 2013 καθώς οι νέοι κωδικοί που προστέθηκαν μπορεί να αυξήσουν κατακόρυφα την επιβάρυνση εάν δεν δοθεί η απαραίτητη προσοχή. Ειδικότερα, η πρώτη παγίδα αφορά όλους όσοι απέκτησαν πέρσι εισοδήματα από τόκους καταθέσεων, ομολόγων, μερίσματα μετοχών και αμοιβαία κεφάλαια, αλλά και από αμοιβές μελών διοικητικού συμβουλίου εταιρειών. Για πρώτη φορά, όλα αυτά τα εισοδήματα (ακόμη και τα επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων) θα δηλωθούν υποχρεωτικά, ενώ μέχρι πέρσι η αναγραφή τους ήταν προαιρετική. Με την υποχρεωτική δήλωση όλων αυτών των εισοδημάτων οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν υψηλότερη ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%-4%, εφόσον τα συνολικά εισοδήματα τους το 2012 ήταν μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ.

Η δεύτερη παγίδα κρύβεται στον πίνακα των τεκμηρίων και αφορά εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Η εφορία ζητά απ’ όλους όσοι έχουν στο όνομά τους ηλεκτροδοτούμενες κατοικίες (κύριες, δευτερεύουσες ή εξοχικές) να συμπληρώσουν για κάθε κατοικία τον αριθμό παροχής του ρεύματος που υπάρχει στον λογαριασμό της ΔΕΗ. Με αυτό τον τρόπο θα εντοπιστούν όσοι δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι στα ακίνητα για το έτος 2011.

Αναλυτικότερα, στον κωδικό 659-660 θα δηλωθεί φέτος για πρώτη φορά το σύνολο των εισοδημάτων, ακόμη και εισοδήματα που μέχρι σήμερα φορολογούνταν αυτοτελώς (τόκοι από κάθε είδους καταθέσεις, υπεραξίες ακινήτων, παροχές κ.ά.). Μέχρι και σήμερα το ποσό των τόκων που θα φορολογείται δεν έχει καθοριστεί ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αφορά ποσά άνω των 250 ευρώ.

Επίσης οι φορολογούμενοι με προστατευόμενα τέκνα θα πρέπει να αναγράψουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) των παιδιών τους προκειμένου να γίνουν διασταυρώσεις με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας και να διαπιστωθεί αν πράγματι είναι προστατευόμενα μέλη και παρέχεται νόμιμα το πρόσθετο αφορολόγητο όριο.
Οι φορολογούμενοι άνω των 62 ετών που ασκούν εμπορική επιχείρηση και γεννήθηκαν πριν από την 1η Ιανουαρίου 1951 θα πρέπει να συμπληρώσουν τον κωδικό 027-028 του πίνακα 2, ώστε να απαλλαγούν από το τέλος επιτηδεύματος ύψους 650 ευρώ.

Οι φορολογούμενοι μισθωτοί με δελτίο παροχής υπηρεσιών που έχουν έναν εργοδότη, αλλά και όσοι έχουν έως τρεις εργοδότες αλλά το 75% των εσόδων τους προέρχεται από έναν εργοδότη θα πρέπει να συμπληρώσουν τον κωδικό 019-020 στον πίνακα 2. Η συμπλήρωση του κωδικού είναι απαραίτητη προκειμένου να επιβαρυνθούν με τέλος επιτηδεύματος 500 ευρώ, αντί 650 ευρώ που ισχύει για τους επιτηδευματίες.

Στον πίνακα 4Ε και στον νέο κωδικό 177 όσοι έχουν ακαθάριστο εισόδημα από ενοίκια κατοικιών η επιφάνεια των οποίων δεν υπερβαίνει τα 300 τετραγωνικά θα πρέπει να το δηλώσουν. Αυτοί θα πληρώσουν συμπληρωματικό φόρο 3%.
Στο σκέλος των τεκμηρίων και συγκεκριμένα στον πίνακα 5 και στους κωδικούς 205 και 206 οι φορολογούμενοι θα αναγράψουν τους αριθμούς παροχής ρεύματος της πρώτης δευτερεύουσας και της δεύτερης δευτερεύουσας κατοικίας τους. Με τα στοιχεία αυτά θα γίνουν διασταυρώσεις για τον εντοπισμό των ιδιοκτητών ακινήτων που δεν πληρώνουν το ΕΕΤΗΔΕ και δεν θα πληρώσουν το ΕΕΤΑ.

Στον πίνακα 6 οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τα ποσά που διέθεσαν πέρυσι για την αγορά ακινήτων ή την ανέγερση οικοδομών. Αυτές εξαιρούνται από τα τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων και τον έλεγχο του πόθεν έσχες.

Στον πίνακα 8 του νέου Ε1 υπάρχουν οι κωδικοί 333 και 334, όπου θα δηλωθεί το ποσό που παρακρατήθηκε για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης από μισθωτούς και συνταξιούχους κατά τη διάρκεια του 2012. Αν δεν συμπληρωθούν, ο φορολογούμενος, εφόσον το εισόδημά του υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ, θα πληρώσει δεύτερη φορά την εν λόγω εισφορά.

Οι αποδείξεις

Οι φορολογούμενοι καλούνται να δηλώσουν στην εφορία αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του εισοδήματός τους και μέγιστο όριο τα 15.000 ευρώ. Το 25% του εισοδήματος υπολογίζεται επί του μεγαλύτερου ποσού εισοδήματος μεταξύ αυτού που δηλώνει ο φορολογούμενος και αυτού που προσδιορίζεται με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και τα τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων. Αν ένας φορολογούμενος δηλώσει ετήσιο ατομικό εισόδημα 20.000 ευρώ, αλλά το τεκμαρτό εισόδημα είναι 25.000 ευρώ, τότε η αξία των αποδείξεων θα υπολογισθεί με βάση το δεύτερο (25.000 ευρώ).

Αν δεν συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες αποδείξεις, οι φορολογούμενοι απειλούνται με ποινή φόρου 10% επί της διαφοράς.

Στα δικαιολογητικά που πρέπει να συνυποβληθούν φέτος με τη δήλωση, ώστε να αναγνωριστούν οι φοροαπαλλαγές και να υπάρξει έκπτωση 10% από τον φόρο, περιλαμβάνεται η δαπάνη ενοικίου, οι δαπάνες για τόκους, οι δαπάνες για ασφάλιστρα ζωής, οι δαπάνες για δωρεές, οι δαπάνες για διατροφή από τον έναν σύζυγο στον άλλον και οι δαπάνες για επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης ακινήτου.

Ποιοι εξαιρούνται από τις ηλεκτρονικές δηλώσεις

Χειρόγραφα θα υποβάλλονται οι φορολογικές δηλώσεις μόνο όταν υπάρχει αποδεδειγμένα τεχνική δυσκολία από την πλευρά του φορολογούμενου να την υποβάλει ηλεκτρονικά. Συγκεκριμένα:

- Οι δηλώσεις μπορούν να υποβάλλονται είτε από τους ίδιους, με τους δικούς τους κωδικούς πρόσβασης, είτε από εξουσιοδοτημένο λογιστή - φοροτεχνικό με τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης, η οποία εξουσιοδότηση θα αφορά την διαχείριση των εντύπων Ε1,Ε2 και το Ε3 ανεξάρτητα αν οι υπόχρεοι είναι εγγεγραμμένοι στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες TAXISnet. Στην περίπτωση αυτή απαιτούνται υπεύθυνες δηλώσεις του Ν.1599/1986 με γνήσιο της υπογραφής του φορολογούμενου και της συζύγου του προς το λογιστή.

- Οι δηλώσεις των αποβιωσάντων υποβάλλονται αποκλειστικά χειρόγραφα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται ενημέρωση του τμήματος Μητρώου της Δ.Ο.Υ του αποβιώσαντος πριν από την υποβολή της δήλωσης.
- Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής λόγω αποδεδειγμένης τεχνικής αδυναμίας που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ή εφόσον κρίνεται από τον αρμόδιο Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ότι συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία υποβολής της δήλωσης με ηλεκτρονικό τρόπο, επιτρέπεται να υποβληθούν αυτές σε έντυπη μορφή στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ..

- Οι κωδικοί των χρηστών του TAXISnet που αυτή τη στιγμή κάνουν χρήση των υφισταμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, θα διατηρηθούν σε ισχύ μέχρι και την 30η Αυγούστου 2013 και θα μπορούν να υποβάλλουν κάθε είδους δήλωση.

- Οι αρχικές εμπρόθεσμες και εκπρόθεσμες δηλώσεις των φυσικών προσώπων, θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου. Αντιθέτως οι συμπληρωματικές και τροποποιητικές δηλώσεις θα υποβάλλονται χειρόγραφα στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Εκτύπωση βεβαιώσεων συντάξεων

Από φέτος οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ δεν θα λάβουν ταχυδρομικά τις βεβαιώσεις των συντάξεών τους αλλά θα πρέπει να τις εκτυπώσουν οι ίδιοι από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος. Συγκεκριμένα το ΙΚΑ έθεσε σε λειτουργία τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία (στην ιστοσελίδα www.ika.gr) που επιτρέπει στους Συνταξιούχους (ή σε παιδιά / εγγόνια τους που είναι εξοικειωμένοι με το internet) να εκτυπώνουν οι ίδιοι τις Βεβαιώσεις Αποδοχών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (ΕΤΕΑΜ), ΤΑΠΟΤΕ για όλες τις κατηγορίες σύνταξης (γήρατος, αναπηρίας, θανάτου).

Οι βεβαιώσεις αφορούν ποσά συντάξεων που καταβλήθηκαν κατά το έτος 2012.

Η νέα υπηρεσία θα εξυπηρετεί και τους συνταξιούχους ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που ζουν στο εξωτερικό και για πρώτη φορά θα έχουν άμεση πρόσβαση στις Βεβαιώσεις Αποδοχών από τον τόπο κατοικίας τους, χωρίς να χρειάζεται να απευθυνθούν στις Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην Ελλάδα.

Ο χρήστης της υπηρεσίας θα πρέπει να πληκτρολογήσει υποχρεωτικά τον ΑΜΚΑ, τον Αριθμό Μητρώου Συνταξιούχου, τον ΑΦΜ και τον Αριθμό Μητρώου ΔΙΑΣ. Ο Αριθμός Μητρώου ΔΙΑΣ (Α.Μ. ΔΙΑΣ /15 ψηφία) αναγράφεται πάνω στο ενημερωτικό σημείωμα συντάξεως με το οποίο προσέρχεται ο συνταξιούχος στο κατάστημα για να πραγματοποιήσει την καταγραφή της φυσικής παρουσίας του και έχει την μορφή «ΚΚΚΚ ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ Χ»

Τέλος για όσους έχουν απορίες το υπουργείο Οικονομικών έχει εκδώσει το «βιβλιαράκι» με όλες τις λετπομέρειες για την ορθή συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ: O Φορολογικός οδηγός 2013 Κλίκ εδώ.

New Post

Συνεχίζεται η ψηφοφορία για την Φιλιατρινούλα Πέρσα Δαγκλή

Αύριο Κυριακή τελειώνει η ψηφοφορία

Συνεχίζεται σήμερα και αύριο η ψηφοφορία στην ιστοσελίδα της HALLS με διαγωνιζόμενη την δική μας Φιλιατρινούλα ΠΕΡΣΑ ΔΑΓΚΛΗ.
Αυτή την στιγμή μπορεί να είναι πρώτη αλλα μέχρι αύριο που ολοκληρώνεται η ψηφοφορία δεν χρειάζεται εφησυχασμός.
Διαδίδουμε ΠΑΝΤΟΥ στα Social Media την υποψηφιότητα της Πέρσας και ζητάμε να της δώσουν ένα απλό LIKE στο Video της στην σελίδα της HALLS στην στήλη των Professional Sinnerz.

Τι πρέπει να κάνετε;;; Να .....

μεταβείτε στην
σελίδα της HALLS (κλίκ) και να ψηφίσετε με LIKE το Video της Φιλιατρινούλας Πέρσας Δαγκλή. (Μεσαία στήλη των Professional Sinnerz)

Η ψηφοφορία Τελειώνει την Κυριακή 2 Ιουνίου.

Ας βοηθήσουμε την μικρή Πέρσα να κάνει το όνειρο της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Και εδώ που τα λέμε η Πέρσα έχει τελικά φωνάρα...

Δείτε το Video και ψηφίστε μέχρι και αύριο Κυριακή εδώ: http://www.hallstolmiseto.gr/votes.php

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 1ης Ιουνίου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Στο ΣτΕ ο Δήμος ζητά ακύρωσή του
Θύμα συμφερόντων το ΓΠΣ Καλαμάτας


Την ερχόμενη Τετάρτη 5 Ιουνίου θα συζητηθεί στο Ανώτατο,.....

Δικαστήριο η αίτηση του Δήμου Καλαμάτας για ακύρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.

Το σπουδαιότερο εργαλείο για την ορθολογική και αναπτυξιακή οργάνωση του Δήμου επιδιώκεται να καταργηθεί, για να γίνουν κάποιες αναγκαίες διορθώσεις, σύμφωνα με το σκεπτικό της Δημοτικής Αρχής.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΕΜΠΕΔΩΣΗ του αισθήματος ασφάλειας με την αδιαπραγμάτευτη τήρηση της νομιμότητας, είναι το μήνυμα που μεταφέρει ο υπουργός Νίκος Δένδιας κατά την τριήμερη επίσκεψή του στη Μεσσηνία. Χθες εγκαινίασε το Πυροσβεστικό Εθελοντικό Κλιμάκιο στο Πεταλίδι χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία. Επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη και συζήτησαν σε θερμό κλίμα. Σήμερα συναντά το δήμαρχο Π. Νίκα, θα προεδρεύσει ευρείας σύσκεψης στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας και θα μιλήσει το βράδυ στη συνεστίαση της ΝΟΔΕ στο Belvedere. Αύριο θα επισκεφθεί την Πύλο και στις 11.30 θα συναντηθεί στο Δημαρχείο με το δήμαρχο Δημ. Καφαντάρη.
Η τριήμερη επίσκεψη Δένδια και τα μηνύματα της είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:
• ΒΟΛΕΣ ΝΙΚΑ κατά της ηγεσίας της ΚΕΔΕ στο ανούσιο συνέδριο στα Ιωάννινα.
• ΤΟ… ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΑΝΕΜΟ του Πολύδωρα θυμήθηκε ο δήμαρχος Τριφυλίας, υποστηρίζοντας ότι έσωσε την πόλη στέλνοντας τη φωτιά στη… θαλασσα!!!
• ΑΙΧΜΕΣ από τον Γρηγόρη Ψαριανό κατά του ΣΥΡΙΖΑ στα χθεσινά εγκαίνια των νέων γραφείων της ΔΗΜΑΡ στην Καλαμάτα.
• ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ στο πολιτικό σκηνικό Μεσσηνίας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Μια αναλυτική παρουσίαση της τελευταίας δημοσκόπησης από τον Θαν. Κουκοβίστα.
• ΠΕΦΤΟΥΝ… ΤΑΒΑΝΙΑ στα κεφάλια των νηπίων στους Γαργαλιάνους. Ανεστάλη η λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού.
• ΕΚΔΗΛΩΣΗ αύριο στον τόπο θυσίας και ηρωισμού του Μεσσηνιακού Ζαλόγγου. Αφιέρωμα στη Χορηγόσκαλα.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!
Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

20 ΧΡΌΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΜΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ- ΠΟΝΤΙΟΙ ΠΙΛΑΤΟΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΚΑΗΚΕ

20 ολόκληρα χρόνια περιμένει μια τουριστική επιχείριση και κάτοικοι να υλοποιηθεί η πρόσβαση σε δρόμο ο οποίος με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά στη περιοχή Κάμπος Κυπαρισσίας λόγω της μη ύπαρξής του παρά τις εργασίες που έχουν συντελεστεί δεν παρέχει οδό διαφυγής με αποτέλεσμα να εγκλωβίζει τουρίστες, κατοίκους και πυροσβεστικά μέσα.

Το θέμα έφεραν στο Δ.Σ. Τριφυλίας οι ιδιοκτήτριες του ξενοδοχείου ........

Απόλλων που κινδύνεψε να τυλιχθεί στις φλόγες από τη φωτιά στη περιοχή ζητώντας να διανοιχτεί έστω με αμμοχάλικο η δυτική πλευρά μικρού δρόμου ελάχιστων μέτρων για λόγους πυροπροστασίας και δημοσίου συμφέροντος. Αντί αυτού παίζοντας τον Πόντιο Πιλάτο τόσο ο Δήμαρχος όσο και τα όσα απίστευτα καταγράφηκαν εξετάστηκε μόνο η παρέμβαση από το Δήμο σε σημεία διάνοιξης και όχι στο δρόμο καθώς ελοχεύει ο κίνδυνους να παραβούν το Νόμο...σε περίπτωση που κοστίσει άλλη νέα φωτιά σε ανθρώπινες ζωές.

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ;

Καταπέλτης ήταν η Δήμητρα Χριστοδούλου η οποία μαζί με το Δήμαρχο έζησε τον εφιάλτη αλλά αντί αυτού περίμενε "να ακούσει του Δ.Σ. και του Δημάρχου καθώς ο ίδιος δεν ήθελα να διανοιχτεί ο δρόμος" ενώ κατήγγειλε ανοιχτά την προκλητική συμπεριφορά του την ώρα που καιγόταν ο τόπος και κινδύνεψαν μια έγκυος και επισκέπτες. Επίσης καυτηρίασε το γεγονός ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση ενώ έθεσε προ των ευθυνών του το Σώμα εξηγώντας ότι δεν υπάρχουν πολιτικοί λόγοι για την εκπλήρωση του θέματος. Ο κ. Πετρόπουλος ζήτησε από το Δ.Σ. να αναλάβει την ευθύνη συλλογικά των πράξεών του για λόγους δημοσίου συμφέροντος ενώ υπήρξε φραστικό επεισόδιο για την τραγική αδιαφορία του Δήμου τότε και τώρα. Ο Δήμαρχος παραδέχτηκε ότι το θέμα σέρνεται ενώ ο κ. Μπασδάνης προσπάθησε να τεθεί επι τάπητος το θέμα.

Τελικά το Δ.Σ. αποφάσισε να εξετάσει το θέμα η Τεχνική υπηρεσία στο σημείο που μπορεί να επέμβει χωρίς κανείς να αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος εξόδου ελάχιστων μέτρων προς την παραλία πάνω από τη περιοχή του Κάμπινγκ. Παρότι αρκετοί παραδέχτηκαν ότι ο δρόμος πρέπει να γίνει τελικά παραμένει άγνωστο ποιος θα αναλάβει ευθύνες σε περίπτωση νέου περιστατικού.

ΙΩΑΝ. ΜΠ. - Radio 936

Από τα καλώδια της ΔΕΗ προκλήθηκε η πύρινη λαίλαπα (;) στην Κυπαρισσία

Για δεύτερη μέρα χθες, στην Κυπαρισσία μετρούσαν τις πληγές της πύρινης λαίλαπας που στο πέρασμά της κατέκαψε εκατοντάδες στρέμματα γης, με χιλιάδες ελαιόδεντρα και, μάλιστα, υπεραιωνόβια, απείρου φυσικού κάλλους, ενώ κινδύνεψαν σπίτια και επιχειρήσεις!

Κάτοικοι της πόλης και ιδιοκτήτες κτημάτων που καταστράφηκαν ........

ολοσχερώς ή κινδύνεψαν να καούν προσπαθούν να συνέλθουν από την κόλαση της φωτιάς που έζησαν το βράδυ της Τρίτης και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης. Είναι, δε, ανήσυχοι, φοβισμένοι και πικραμένοι από τις φωτιές και το μαρτύριο που υπέστησαν, είτε άμεσα είτε έμμεσα. Η ψυχολογία του κόσμου έχει καταρρακωθεί, η διάθεσή του παραμένει χάλια, ενώ η ζωή στην πληγωμένη πόλη δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη να επανέλθει στους κανονικούς και ήρεμους ρυθμούς. Ακόμα η κάπνα και οι στάχτες από τις φωτιές αιωρούνται στην ατμόσφαιρα και μυρίζει καμένο, ενώ η εικόνα των καμένων ελαιόδεντρων προκαλεί θλίψη αλλά και οργή!

Σε ό,τι αφορά τα αίτια, φαίνεται πως απομακρύνεται το ενδεχόμενο εμπρησμών, το οποίο με τη μορφή διαφόρων σεναρίων που κυκλοφόρησαν στην πόλη διακινήθηκε και πήρε διαστάσεις, του τύπου ότι για άγνωστους λόγους «στοχοποιήθηκαν» η Κυπαρισσία και οι ελαιώνες της. Σενάρια και φημολογίες, πάντως, που δε στοιχειοθετούνται και δεν ανταποκρίνονται, όπως φαίνεται μέχρις στιγμής, στην πραγματικότητα. Βέβαια, το ενδεχόμενο εμπρησμών όλοι το έφεραν στο μυαλό τους εξαιτίας του γεγονότος ότι οι πυρκαγιές προκλήθηκαν το ίδιο βράδυ και με χρονική διαφορά λίγων λεπτών.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, όλες οι ενδείξεις αλλά και οι μέχρι στιγμής μαρτυρίες στη διάθεση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας, η οποία διενεργεί προανάκριση, συλλέγει στοιχεία και ερευνά σχετικά, τείνουν να συγκλίνουν πως πιθανότατα οι φωτιές προκλήθηκαν από ταλάντωση καλωδίων του δικτύου της ΔΕΗ, λόγω των δυνατών ανέμων, και σπινθήρες που δημιουργήθηκαν - είτε από επαφή των καλωδίων είτε επειδή ήρθαν πολύ κοντά καλώδια υψηλής τάσης - και έπεσαν σε ελαιόδεντρα ή χορτάρια στα ελαιοπερίβολα.

Αν, βεβαίως, δεν ολοκληρωθεί η έρευνα και δε συνταχθεί το πόρισμα της Π.Υ., όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά και ερευνώνται.

Θάρρος

Κλεφτοπόλεμος Kαπνοβιομηχανιών - αντιπροσωπειών και Carrefour Mαρινόπουλος με τα Τσιγάρα

Συνεχίζει η διοίκηση της Carrefour Mαρινόπουλος την ίδια λογική του κλεφτοπόλεμου με αλλαγή version και νέο μέθοδο τοποθέτησης νέων stand καπνοβιομηχανικών προϊόντων πάνω από τα ταμεία των super market .

Αυτό που......

άλλαξαν αυτή την φορά είναι ότι τα stand δεν είναι σηματοποιημένα και έχει φύγει η ταμπέλα ¨ Εδώ πωλούνται τσιγάρα ¨

Η επιδίωξη της διοίκησης της Carrefour Mαρινόπουλος έχοντας κάνει επαφή με καπνοβιομηχανίες ,με παρεμβάσεις & παραστάσεις σε Υπουργεία ,είναι να εισέλθει στην αγορά καπνικών .

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα οργανωμένα συμφέροντα της Μεγάλης Λιανικής έχουν τα πλοκάμια τους παντού απλωμένα .

Η ουσία όμως του όλου εγχειρήματος βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τις καπνοβιομηχανίες –αντιπροσωπείες .

Ένα μήνυμα προς όλες τις καπνοβιομηχανίες για να τελειώνουμε μια και καλή με αυτή την ιστορία .

Οι διοικήσεις όλων των καπνοβιομηχανιών είναι ενημερωμένες και για το νέο περιστατικό που έχει συμβεί στα super market Carrefour Mαρινόπουλος στην περιοχή του Γέρακα .

Είναι επίσης ενημερωμένες με ονοματεπώνυμο ποιο χονδρέμποροι καπνικών θα τροφοδοτήσουν για να τοποθετηθούν τα τσιγάρα στην συγκεκριμένη αλυσίδα super market.

Οι δυο συγκεκριμένοι χονδρέμποροι της περιοχής Αττικής τους οποίους εσείς ως καπνοβιομηχανίες αποφασίσατε να έχετε εκτός δικτύου τροφοδοσίας τσιγάρων από τέλος Σεπτεμβρίου σε περίπτωση που προμηθεύουν συγκεκριμένα σήματα των καπνοβιομηχανιών σας θα είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι και υπόλογοι έναντι της Μικρής Λιανικής .

Τα ψέματα για όλους έχουν τελειώσει και σε καμία περίπτωση ,δεν θα ανεχθούμε οποιαδήποτε δικαιολογία εκ μέρους των συγκεκριμένων καπνοβιομηχανιών –αντιπροσωπειών.

Ειδικότερα ,οι καπνοβιομηχανίες –αντιπροσωπείες JTI ,BAT ,Imperial Tobacco ,Kαρέλια –ΣΕΚΑΠ θα πρέπει να λάβουν δημόσια θέση καθώς και άμεσες πρωτοβουλίες να σταματήσουν τους συγκεκριμένους χονδρέμπορους να προβούν προς αυτή την ενέργεια .

Η στάση της Philip Morris –Παπαστράτος ¨παίζοντας ¨το δικό της εμπορικό παιχνίδι έχει ξεκαθαρίσει την θέση της ότι εάν μπουν σήματα από άλλες καπνοβιομηχανίες θα τροφοδοτήσει και η ίδια .

Το παιχνίδι του ¨ λαγού ¨θα πρέπει άμεσα να σταματήσει εν όψει της αναδιοργάνωσης του δικτύου διανομής που στην παρούσα φάση βρίσκεται σε μεγάλη τρικυμία .

Δεν μπορείτε από τη μια να απαιτείτε μετρητά από την Μικρή Λιανική για παραγγελίες σε καθημερινή βάση και ειδικότερα του Σαββάτου να καταστρατηγείτε την χρόνια τώρα παγιωμένη τακτική πληρωμής του λιανεμπορίου, δηλαδή οι παραγγελίες του Σαββάτου να πληρώνονται την Δευτέρα.

Από την άλλη, να στέλνετε έγγραφο σε χονδρεμπόρους καπνικών που έχετε αποκλείσει για το μέλλον και με το πρόσχημα του τελευταίου τιμολογίου μηνός Μαΐου να τους δίνετε πίστωση 6 μηνών.

Αυτό από μόνο του είναι ένα κίνητρο marketing για αγορά καπνοβιομηχανικών προϊόντων ώστε να στοκάρουν τουλάχιστον για μια εβδομάδα για να μην μείνει η αγορά χωρίς τσιγάρα .

Τα προβλήματα της αγοράς τα γνωρίζετε πάρα πολύ καλά και όπως θέλετε άσχετα την ¨σάλτσα¨ που βάζετε σε διάφορα έγγραφα ,παίζετε το εμπορικό παιχνίδι όπως εσείς θέλετε και χωρίς ανταγωνισμό .

Η πίστωση των καπνοβιομηχανιών προς τον Ε.Φ.Κ έναντι του Ελληνικού Δημοσίου είναι 28 ημέρες σήμερα .

Περιθώρια έχετε ,ανοχή προς την Μικρή Λιανική δεν δείχνετε .

Ένα άλλο λάθος είναι ότι ενώ αλλάξατε το δίκτυο διανομής ,δεν έχετε κοινοποιήσει προς το λιανεμπόριο τιμοκαταλόγους αγοράς και ειδικότερα την έκπτωση με την οποία αγοράζουμε .

Όλες αυτές οι μέθοδοι που εφαρμόζετε είναι τουλάχιστον παιδαριώδεις διότι το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μην υπάρχουν τσιγάρα στο λιανεμπόριο .

Με την μέθοδο των ¨ κλεφτοκοτάδων ¨βάζετε τα παπαγαλάκια σας να γράφουν στο Facebook για καλύτερες εκπτώσεις προς το λιανεμπόριο από 1η Ιουνίου και για να τους πείσετε για αυτό ,τους δίνετε και extra έκπτωση για πληρωμές αγορών μετρητοίς το Σαββατοκύριακο!!!

Αναρωτηθήκατε ποτέ εάν υπάρχουν χρήματα για να αγοράσει κάποιος μετρητοίς το Σάββατο ;

Το τι θα επακολουθήσει και ποια στάση θα κρατήσει το λιανεμπόριο απέναντι σας ,θα σας την γνωστοποιήσουμε δημόσια μετά την συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ.Στουρνάρα .

Παρακάτω δημοσιεύω φωτογραφίες από τα δυο καταστήματα Carrefour –Μαρινόπουλος στην περιοχή του Γέρακα (οδός Κλεισθένους 9 και Αγίου Νεκταρίου ,Ηριδανού & Διαγόρα ).

Δημοσιεύω την επιστολή που έστειλε η Philip Morris –Παπαστράτος στους χονδρέμπορους που άφησε εκτός του νέου δικτύου διανομής .


Επίσης ,και μια επιστολή από την British American Tobacco για παλαιότερο άρθρο που ανήρτησα στην ιστοσελίδα synpeka.gr με το ίδιο σχετικό θέμα (link )

http://www.synpeka.gr/nea-mikris-lianikis/item/17139-synergasia-carrefour-marinopoylos-me-british-american-tobacco-???.html

http://www.synpeka.gr/editorial/item/17434-o-fovos-fylaei-ta-erma-se-carrefour-–vritish-american-tobacco.htmlΣτο χέρι σας είναι να μην γίνει στον κλάδο των καπνοβιομηχανικών προϊόντων η κόλαση!!!

Δούκας Γεώργιος

Εκλογές στον Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας

Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας, ενημερώνει τα μέλη του ότι τη Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 από τις 11:00π.μ. έως τις 18:00μ.μ στην αίθουσα Αλέξανδρος Κουμουνδούρος του Διοικητηρίου θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ελεγκτικής Επιτροπής του Ταμείου.

Όσα μέλη του Συλλόγου επιθυμούν να ψηφίσουν στις .......

Π.Ε. Μεσσηνίας. Απόφαση απαγόρευσης της κυκλοφορίας στα δάση.

Με Απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές ως εξής:


1. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς και ευπαθείς περιοχές του ορεινού όγκου του ΤΑΫΓΕΤΟΥ από 01-07-2013 μέχρι και 15-10-2013 και από ώρα 21.00μμ μέχρι τις 06.00πμ. Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι παρακάτω δρόμοι:
α. Εθνική οδός Καλαμάτας - Σπάρτης.
β. Διασταυρώσεις Εθνικής Οδού Καλαμάτας – Σπάρτης
- προς Μενινά - Περιβολάκια – Ελαιοχώριο – Αράχοβα - Φαραί.
- προς Καρβέλι – Λαδά – Αρτεμισία.
-μέχρι Νεοχώριο.
- μέχρι Νέδουσα.
- από Τουριστικό Περίπτερο μέχρι Αγία Μαρίνα.
γ. Νέδουσα – Αλαγονία – Πηγές – Αρτεμισία.
δ. Διασταύρωση Εθνικής Οδού Καλαμάτας – Αρεόπολης μέχρι Εξωχώριο.
Στην απόφαση απαγόρευσης, φέτος προστέθηκαν ακόμα οι περιοχές: από Άνω Βέργα μέχρι Προφήτη Ηλία στο Καλάθι, η περιοχή ¨Ρεγκουζενίτσα¨ Ταϋγέτου, ο δρόμος προς Αγιάννη στην Πολιανή του Δήμου Καλαμάτας και η περιοχή Αγίου Νικολάου στον Πύργο Μεθώνης του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Της απαγόρευσης κυκλοφορίας εξαιρούνται οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών οι εργαζόμενοι σε δασικές εργασίες στο δάσος του Ταϋγέτου, οι κτηνοτρόφοι καθώς και τα μέλη των Εθελοντικών Οργανώσεων.

2. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς και ευπαθείς περιοχές στο ίδιο χρονικό διάστημα 01-07-2013 μέχρι 15-10-2013 και ώρες από 21.00μμ μέχρι 06.00πμ.:
α. στον ορεινό όγκο ΜΑΓΚΛΑΒΑΣ (Δήμοι Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος)
β. στις δασικές περιοχές της Νέδας, Σκληρού και Κακαλετρίου (Δήμος Οιχαλίας)
γ. στις δασικές περιοχές Μάκραινας – Βούταινας και αυτές που περικλείονται από τα Δ.Δ. Πλατανόβρυσης – Χορεύτρας – Ράδου – Κουτήφαρη – Κεφαλόβρυσου (Δήμος Μεσσήνης)
δ. στις δασικές περιοχές Δασοχωρίου – Μέλπειας – Αγ. Θεοδώρας (Δήμος Οιχαλίας)
ε. στις δασικές περιοχές Πολιανής και Αρφαρών (Δήμος Καλαμάτας)
στ. στις δασικές περιοχές Μάλης (Δήμος Τριφυλίας)
ζ. στις δασικές περιοχές Μεταξάδας, Αγυιάς και Μάλης προς Παλαιό Λουτρό και Φλεσσιάδα (Δήμος Πύλου-Νέστορος)
η. στις δασικές περιοχές Νέδας(Δήμος Οιχαλίας), Σιδηροκάστρου και δάσους Πηγαδούλας – Παναγιάς (Δήμος Τριφυλίας)
θ. στις δασικές περιοχές Μαυροβουνίου – Ζαρναούρας – Χρυσοκελλαριάς (Δήμος Πύλου-Νέστορος)
ι. στο δάσος της Βασιλικής με εξαίρεση τους δρόμους προς Εξωχώρι και Παναγιά Γιάτρισσα (Δήμος Δυτικής Μάνης)
ια. στη δασική περιοχή Μαγγανιακού (Δήμος Μεσσήνης)
ιβ. στις δασικές περιοχές Σελλά και Καλογερεσίου (Δήμος Τριφυλίας)
ιγ. στην περιοχή του Λυκόδημου, και συγκεκριμένα στο δρόμο που οδηγεί στις κεραίες(Δήμος Μεσσήνης).
Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται οι ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι.

3. Απαγορεύεται επίσης σε 24ωρη βάση και για όλο το χρόνο η κυκλοφορία στους δρόμους από Εθνική Οδό Καλαμάτας - Σπάρτης προς τη θέση «Μαραθόλακα» του Δήμου Καλαμάτας με εξαίρεση τους έχοντες εργασία και τους παρόδιους κτηματίες.

4. Ενημερώνονται οι πολίτες ότι, από 01-07-2013 μέχρι 15-10-2013 υπάρχει ενδεχόμενο ελέγχου, από εξουσιοδοτημένα όργανα (Πυροσβεστική - Αστυνομία - Στρατός – Δασαρχείο- Πιστοποιημένες Εθελοντικές Οργανώσεις) και γι’ αυτό παρακαλούμε για τη συνεργασία τους, ώστε η κοινή αντιπυρική προσπάθεια να στεφθεί από επιτυχία.

5. Η πραγματοποίηση πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων στις προαναφερόμενες περιοχές, κατά την διάρκεια των ωρών απαγόρευσης, απαιτεί ειδική άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και αφού ληφθούν τα μέτρα πυρασφάλειας, που από αυτή κρίνονται αναγκαία.

6. Επισημαίνεται ότι σύλληψη δράστη (περίπτωση σύλληψης εμπρηστή) ενεργούν οι αρμόδιες αρχές (Αστυνομία-Πυροσβεστική-Δασαρχείο-κ.λ.π). Οι παραβάτες της απαγόρευσης διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα.

Καλούμε τους πολίτες της Μεσσηνίας να συνδράμουν την προσπάθεια των Κρατικών Αρχών και των Εθελοντικών Οργανώσεων, για την Αντιπυρική Προστασία του Νομού.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Π.Ε.Ο. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, στην Χ/Θ 52+500 (περιοχή Δερβενίου)

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Παλιά Εθνική Οδό Τρίπολης - Καλαμάτας και συγκεκριμένα στην Χιλιομετρική θέση 52+500 (Περιοχή Δερβενίου).

Συγκεκριμμένα οι ......

κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν λόγω εκτέλεσης εργασιών αποκατάστασης κατολίσθησης – καθίζησης:
• Ειδικότερα θα πραγματοποιείται εκτροπή της κυκλοφορίας από παρακαμπτήρια οδό και ολιγόλεπτες διακοπές κυκλοφορίας των πάσης φύσεως οχημάτων καθώς επίσης η κίνηση αυτών θα πραγματοποιείται με εργοταξιακή σήμανση και προσωρινό ανώτατο όριο ταχύτητας τα 40 χλμ/ώρα.

• Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από την ημέρα έκδοσης της απόφασης ρύθμισης κυκλοφορίας έως ότου ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της κατολίσθησης – καθίζησης, ήτοι μέχρι 30-6-2013.
- Ειδικότερα, οι εργασίες θα εκτελεσθούν από την Κ/Ξ ΜΟΡΕΑΣ και η εφαρμογή του μέτρου θα ισχύσει για το ανωτέρω χρονικό διάστημα.

• Η τοποθέτηση της απαιτούμενης προσωρινής σήμανσης και γενικότερα η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την εφαρμογή της εν λόγω προσωρινής κυκλοφοριακής ρύθμισης θα γίνει από την Κ/Ξ ΜΟΡΕΑΣ.

Φιλιατρά: Διακοπή Ρεύματος την Δευτέρα 3 Ιουνίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Από το κεντρικό κατάστημα της ΔΕΗ στα Φιλιατρά ανακοινώνεται ότι την Δευτέρα 3 Ιουνίου και απο ώρα 08:30 - 15:00 λόγω αναγκαίων εργασιών στο δίκτυο θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτροδότησης στις εξής περιοχές: ..........


Νοτιοδυτικά της πόλης των Φιλιατρών και συγκεκριμένα της Πλατείας μέχρι το Λιμενάρι και
από το Νεκροταφείο μέχρι τον Αγιαννάκη.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ να μην ακουμπήσουν ΚΑΝΕΝΑ καλώδιο που τυχόν συναντήσουν.
Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την γρηγορότερη αποκατάσταση της Ηλεκτροδότησης.

Από το γραφείο ΔΕΗ ΦιλιατρώνΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2013

UPDATE ΘΕΜΑΤΑ + ΛΥΣΕΙΣ

Δείτε μέσα από το Φιλιατρά News τις απαντήσεις - λύσεις στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ΚατεύθυνσηςΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ
ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΥΟ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΑ

ΛΥΣΕΙΣ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΘΟΔΙΚΟ


ΛΥΣΕΙΣ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣΤο χθεσινοβραδινό Δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 30-5-2013 ]
“ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ”

Προς τις Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ετερόρρυθμες κατά μετοχές εταιρίες καθώς και για τις Ομόρρυθμες, Ετερόρρυθμες εταιρίες, εφόσον όλοι οι απεριόριστα ευθυνόμενοι εταίροι είναι Ανώνυμες Εταιρίες, Εταιρίες Περιορισμένης Ευθύνης και Ετερόρρυθμες κατά μετοχές Εταιρίες.

Σύμφωνα με το ν.2190/1920 και το ν.3190/1955 οι παραπάνω ......

εταιρίες είναι υποχρεωμένες να δημοσιεύουν τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις και την πρόσκληση για Γ.Σ. είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης στην ιστοσελίδα της εταιρίας, εφόσον η διεύθυνση αυτής έχει καταχωρηθεί στην Μερίδα της εταιρίας, αλλιώς πρέπει να τις δημοσιεύσουν σε μία ημερήσια οικονομική εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά -κατά περίπτωση- για την δημοσίευση του ισολογισμού στο ΦΕΚ.
- Ισολογισμός Χρήσης (3 αντίγραφα οικονομικών καταστάσεων, νόμιμα υπογεγραμμένα)
- Αποτελέσματα χρήσεως (3 αντίγραφα οικονομικών καταστάσεων, νόμιμα υπογεγραμμένα)
- Πίνακας διαθέσεως αποτελεσμάτων (3 αντίγραφα οικονομικών καταστάσεων, νόμιμα υπογεγραμμένα)
- Προσάρτημα (το προσάρτημα των οικονομικών καταστάσεων εις διπλούν)
- Έκθεση ΔΣ για ΑΕ/ή Διαχειριστών ΕΠΕ
- Έκθεση Ελεγκτών (αν απαιτείται)
- Διπλότυπο είσπραξης Δημόσιου Ταμείου και Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού του Εθνικού Τυπογραφείου (ΤΑΠΕΤ) για δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (αξία με ΤΑΠΕΤ: 544,69 € για τις Α.Ε. και 272,22 € για Ε.Π.Ε. Ετερόρρυθμες κατά μετοχές εταιρίες καθώς και για τις Ομόρρυθμες, Ετερόρρυθμες εταιρίες)

Για την καταχώρηση της ιστοσελίδας στην Μερίδα της εταιρίας στο Γ.Ε.ΜΗ, συμπληρώνουν αίτηση/δήλωση* και καταβάλλουν παράβολο 10,00 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι την 9η Ιουνίου 2013 (το αργότερο εφόσον η Γενική συνέλευση γίνει την 30η Ιουνίου):
- Να ενημερώσουν το ΓΕΜΗ για τον ιστότοπο που θα αναρτηθεί ο ισολογισμός συμπληρώνοντας την αίτηση/δήλωση* και να προσκομίσουν σχετική εκτύπωση από την ανάρτηση που έγινε στην ιστοσελίδα της εταιρείας (screenshot) ή αν δεν διατηρούν ιστοσελίδα να προσκομίσουν τη δημοσίευση της εφημερίδας.
- Να στείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την δημοσίευση του ισολογισμού στο ΦΕΚ όπως αναφέρονται παραπάνω.
* Αιτήσεις/Δηλώσεις: οι εταιρίες μπορούν να τις «κατεβάσουν» από το Portal του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ή να ζητήσουν να τους αποσταλούν με φαξ ή email.
Πληροφορίες: κα Σιμπέλ Αμέτ, τηλ.: 2721062200 | E-mail: gemi@messinianchamber.gr

Μη «πυροβολείτε» την κ Ρεπούση!...

Αρθrο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Υιός Σμυρνιάς μητέρας (της αείμνηστης Αναστασίας, ‘Στάσας’, Παναγιωτίδου) και του Πόντιου εκ Ρωσίας πατέρα (του αείμνηστου Παναγιώτη Πιπερόπουλου) εγώ που γεννήθηκα στην Κατερίνη και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη της Μακεδονίας θα σας ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΩ με το σύντομο σημερινό μου σχόλιό!

Γιατί θα υπογραμμίσω .......

το γεγονός ότι η συνάδελφος κ Ρεπούση (στην πανεπιστημιακή μας ιδιότητα και όχι την βουλευτική καθότι εγώ ήμουν και παραμένω εκτός Βουλής) και τότε που έγραψε το σχολικό της βιβλίο για την Καταστροφή της Σμύρνης και τώρα με το δήθεν ‘αντί’ ρατσιστικό Νομοσχέδιο της εγχώριας τρόικας ΕΔΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ…

Σαφώς και δεν θα ήθελα ποτέ να διασταυρωθούν οι δρόμοι μας αλλά την συγχαίρω δημοσίως που ασκεί το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να δρα κατά συνείδηση!..
ΣΑΦΩΣ και διαφωνώ μαζί της κάθετα, οριζόντια, και διαγώνια!!!
Όμως οι κκ Κουβέλης, και ιδιαίτερα ο κ Σαμαράς, που με μονοκονδυλιά είχε διαγράψει βουλευτές του που ΕΔΡΑΣΑΝ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ εφόσον μέχρι στιγμής ΔΕΝ έχουν διαγράψει την κ Ρεπούση ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ και προς αυτούς στρέφεται ο δικός μου θυμός (η απογοήτευση μου με τους 3 μαράθηκε προ καιρού…)

Φρονώ ότι για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα που διαφωνεί με τις θέσεις της κ Ρεπούση οι κκ Σαμαράς, Κουβέλης και Βενιζέλος είναι αυτοί πρέπει να γίνουν αποδέκτες του θυμού μας!…

Για όλους εμάς, τους δήθεν ‘ρατσιστές’ ‘Έλληνες, θα ήθελα να υπενθυμίσω στους 3 Συν-Πρωθυπουργούς μας ότι οι έννοιες της ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ και της ΞΕΝΙΤΙΑΣ είναι συνυφασμένες με την ιστορία του γένους των Ελλήνων στο οποίο και αυτοί ανήκουν.
Εγώ και εκατομμύρια συμπατριωτών μας ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ αλλά και οι υπόλοιποι συμπατριώτες μας ξέρουν τι σημαίνει ΞΕΝΙΤΙΑ…
Τολμώ να γράψω πως πιστεύω ότι ΔΕΝ υπάρχει ελληνική οικογένεια που δεν έχει ένα ή περισσότερα μέλη της με την ιδιότητα του πρόσφυγα ή του ξενιτεμένου!...
Εγώ γεννήθηκα από πρόσφυγες γονείς και έμαθα την ξενιτιά στα 18 μου όταν βρέθηκα υπότροφος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης…

Δεν γνωρίζω προσωπικά εάν οι κκ Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης έχουν προσωπικές εμπειρίες ‘προσφυγιά’ ή ‘ξενιτιάς’ και αυτό το αναφέρω χωρίς πρόθεση να υποτιμήσω τη δική τους κατανόηση για αυτές τις δύο ιδιότητες του ΕΘΝΟΥΣ των Ελλήνων…
Αγωνιώ, όμως, να δω πώς θα ψηφίσουν συγγενικά μου πρόσωπα και φίλοι που είναι βουλευτές στα 3 Κόμματα της συγκυβέρνησης και έχουν Μικρασιατική και Ποντιακή καταγωγή….

Περιμένω, την ψηφοφορία με μεγάλη αγωνία!…

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 31ης Μαΐου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Η Μεσσηνία αδρανεί, ενώ η Ηλεία σχεδιάζει

Ένα ή και περισσότερα βήματα μπροστά φαίνεται ότι βρίσκεται ,.....

η Ηλεία από τη Μεσσηνία. Εκτός από την πολυεπίπεδη διαπραγμάτευση που κάνουν για τη συνέχιση και ολοκλήρωση της «Ολυμπίας Οδού», σύμφωνα με τον αρχικό της σχεδιασμό, τη στιγμή που η Μεσσηνία αρκείται σε μεμονωμένες… τουφεκιές στον αέρα, οργανώνουν, σχεδιάζουν, προτείνουν και είναι έτοιμοι να προχωρήσουν προς υλοποίηση συγκεκριμένα αναπτυξιακά σχέδια. Μάλιστα, μέρος αυτών περιλαμβάνει και περιοχές που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο νομός μας για τη δική του τουριστική ανάπτυξη.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΘΟΛΟ ΤΟΠΙΟ για την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού, προκύπτει απο τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Γιαν. Λαμπρόπουλου. Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Στ. Καλογιάννης άφησε "ανοιχτό παράθυρο" για μέχρι τον Πύργο, αλλά το τμήμα μέχρι Τσακώνα παραμένει μετέωρο.
Παράθυρο αισιοδοξίας για τη Μεσσηνία η ισχυρή βούληση και το συνεχές ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που επιβεβαίωσε χθες στο Best ο Γιαν. Λαμπρόπουλος, για το τμήμα Τσακώνα-Καλονερό, η κατασκευή του οποίου συζητείται κατά προτεραιότητα- ίσως με χωριστή σύμβαση - με κονδύλια και απο τα αδιάθετα του ΕΣΠΑ.
Αυτο είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:

ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ εξετάσεις φέτος κατά την ΟΛΜΕ. Τα δυσκολότερα θέματα όλων των εποχών στα Μαθηματικά.
ΞΕΚΙΝΗΣΕ η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας. "Δεν αφήνουμε ούτε ημέρα να πάει χαμένη" δηλώνει ο διοικητής Γ. Μπέζος εκφράζοντας τις ευχαριστίες του σε όσους συμβάλλουν και στηρίζουν την προσπάθεια.
20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ένα δρόμο για την πυρασφάλεια και την "έξοδο κινδύνου" στον Κάμπο Κυπαρισσίας. Ενταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.
ΝΕΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Επαγγελματιών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στην Καλαμάτα ειναι γεγονός!
18ες ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΕΣ Ιατρικές Ημέρες στην Καλαμάτα σήμερα και αύριο με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων.
Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ έχει μεγάλες δυνατότητες για αθλητικό τουρισμό δηλώνει στη "ΦΩΝΗ" ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Elite City Resort Νίκος Μαλαπέτσας, που μιλάει για τις προοπτικές του κλάδου και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Μεσσηνίας.
Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ της καπνοβιομηχανίας Καρέλια για τις επιδόσεις της, μόνο τυχαία δεν ειναι.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Εγκρίθηκε η κατανομή ΣΑΤΑ για τα ετη 2012 και 2013 [ VIDEO ]

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας η κατανομή ΣΑΤΑ ετών γ και δ δόσης 2012 και ΣΑΤΑ 2013.
Την τοποθέτηση στο θέμα έκανε ο αρμόδιος για οικονομικα του Δήμου Γιώργος Σαμπαζιώτης.

Τα ποσά που κατανέμονται ανα Δημοτική ενότητα είναι: ........

Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 830.000 ευρώ και όπως είπε στην εισήγησή του ο δημοτικός σύμβουλος και Εντεταλμένος για τα Οικονομικά του δήμου, Γιώργος Σαμπαζιώτης, αρχή της κατανομής είναι να γίνεται με κριτήρια πληθυσμιακά καθώς και της έκτασης κάθε Δημοτικής Ενότητας.

Ο Γιώργος Σαμπαζιώτης δέχτηκε ερωτ΄΄ηματα για τα ποσά και τα έργα που θα καλύψουν και απάντησε διαβάζοντας όλα τα έργα και τι δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν από τη ΣΑΤΑ.

Τα ποσά ανά Δ.Ε. είναι:
Κυπαρισσίας 190.000 ευρώ,
Αετού 105.000 ευρώ,
Φιλιατρών 195.000 ευρώ,
Γαργαλιάνων 195.000 ευρώ,
Τριπύλης 50.000 ευρώ και
Αυλώνος 95.000 ευρώ.

Δείτε το σχετικό VideoΠοίο το μέλλον της Αυτοδιοίκησης;

Γράφει η Αντωνία Μπούζα

Καποδίστριας, Καλλικράτης και ότι άλλο …πιασάρικο μπορούσε να σκεφτεί όποιος προσπάθησε να μείνει στην ιστορία ως μεταρρυθμιστής, χρησιμοποιήθηκε για να ονομάσει τις μεταρρυθμιστικές του πρωτοβουλίες , σχετικά με την Περιφερειακή Δημοκρατία.

Πόσο Δημοκρατία .......

όμως είναι ο σφιχτός εναγκαλισμός με την κεντρική διοίκηση; Πόσο Δημοκρατία είναι η …αιώνια παρουσία αιρετών; Πόσο Δημοκρατία είναι οι κομματικές στοιχίσεις;

Φυσικά είναι κατ΄επίφασιν Δημοκρατία , διότι εκτός της καθεστωτικής μονιμότητας, δημιουργούνται επιπλέον στο εκλογικό σώμα, πολλές σκέψεις -κυρίως άδικες - για προθέσεις , πράξεις, συμπλεύσεις και σκοπιμότητες.
Από το 2009 ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις στην πατρίδα μας , που μας οδηγούν σε αναθεώρηση όσων πιστέψαμε και αγωνιστήκαμε.
Σήμερα επιβάλλεται να δούμε υπό άλλη οπτική τη ζωή μας και να επανασχεδιάσουμε πάνω σε άλλες υγιείς βάσεις.
Εδώ έρχεται η αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού να φέρει το νέο αέρα της αλλαγής νοοτροπιών και αντίληψης και να επαναφέρει στο προσκήνιο τον άδολο πατριωτισμό όπως αρέσκεται να λέει η σημερινή αιρετή διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τι συνεχίζουμε όμως και βλέπουμε ως επαναλαμβανόμενο έργο, εκτός ολίγων φωτεινών εξαιρέσεων;
Διεκδίκηση αρμοδιοτήτων από την κεντρική εξουσία, διεκδίκηση πόρων, διεκδίκηση στελεχιακού δυναμικού, διεκδίκηση κτιριακών εγκαταστάσεων, διεκδίκηση όσων αρμοδιοτήτων είχε στην αρμοδιότητά του το Κράτος κ.α. πολλά.
Κριτική όμως για τις εγγενείς αδυναμίες που σε αρκετές περιπτώσεις δυναμιτίζουν την ανάπτυξη της υπαίθρου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών δεν είδαμε! Κριτική για τη στασιμότητα έργων, την μη απορρόφηση κονδυλίων, την οριακή κατάσταση υποδομών, την έλλειψη αναπτυξιακής κατεύθυνσης και οραμάτων ,την μη αξιοποίηση του στελεχιακού δυναμικού πάλι δεν είδαμε! Εν κατακλείδι αυτό που ίσως είδαμε ,είναι η εμφανής προσπάθεια ικανοποίησης προσωπικών ανασφαλειών που πολλές φορές γίνονται ορατές στους πολίτες μέσω της υπερέκθεσης και της υπερβολής..

Η κοινωνία αλλάζει, οι προτεραιότητες αλλάζουν, οι ανάγκες αλλάζουν. Η Πολιτεία δείχνει πως αρχίζει και αντιλαμβάνεται την ανάγκη επένδυσης στον παράγοντα άνθρωπο και όχι στον απρόσωπο και ίσως όχι απόλυτα αποδεκτό από τους πολίτες πλέον, κομματικό εκλεκτό , που απλά εισπράττει την αποδοχή των πολιτών στο κόμμα που τον στήριξε ή στα πρόσωπα των πολυπληθών συνεργατών του.
Η Κυβέρνηση, δια της προτάσεως του Υπουργού Εσωτερικών κ.Ευριπίδη Στυλιανίδη σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο που θα δώσει την κρίσιμη ώρα, ώθηση στην Περιφερειακή Δημοκρατία , παραβλέποντας τις όποιες κομματικές αφετηρίες και την όποια κομματική οργάνωση, με ικανό κριτήριο , μόνο την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Το χθες αντιδρά και δυσανασχετεί στο νέο αξιακό σύστημα .Ήδη το συνέδριο της ΚΕΔΕ οριοθέτησε τις θέσεις και τις προτεραιότητές του ,χωρίς αποδοχή ακόμη και της σκέψης για αλλαγές.
Ακόμη όμως και να μην γίνει εφικτό, μπήκε ο σπόρος της υγιούς ανανέωσης της Περιφερειακής Δημοκρατικής διοίκησης του τόπου.-

Εγκρίθηκαν καταστατικό και Τροποποίηση εισφορών υδρευομένων μελών Συνδέσμου Καπετάν Τέλος Άγρας. [ VIDEO ]

Εγκρίθηκαν κατα πλειοψηφία (λευκό ο Σαράντος Κουκούμης) από το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, το καταστατικό λειτουργίας καθώς και η Τροποποίηση εισφορών υδρευομένων μελών του Συνδέσμου Καπετάν Τέλος Άγρας.

Αν και θέμα .......

καθαρά τυπικής διαδικασίας ο Πρόεδρος του συνδέσμου Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος δέχτηκε και απάντησε σε ερωτήσεις του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντου Κουκούμη.

Δείτε το σχετικό VideoΜεγάλες ελλείψεις αστυνομικών στην Τριφυλία. Σε 104 οργανικές θέσεις υπηρετούν 70 αστυνομικοί!!!! [ VIDEO ]

Συνάντηση με το Διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Μεσσηνίας είχε χθες ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας όπου υπήρξε ένας ουσιαστικός Διάλογος πάνω στην απόφαση που έχει ληφθεί και έχει αποσταλεί στο υπουργείο και σε άλλους αρμόδιους για να μην κλείσει κανένα αστυνομικό τμήμα από αυτά που λειτουργούν στον Δήμο Τριφυλίας και τόνισε ότι υπάρχουν χώροι να στεγαστούν τα αστυνομικά τμήματα τόσο σε Κυπαρισσία όσος και Φιλιατρά Γαργαλιάνους Κοπανάκι κλπ κλπ.

Αποκάλυψε ότι οι ο αριθμός οργανικών θέσεων στον Δήμο .........

Τριφυλίας είναι 104 και στην πραγματικότητα υπηρετούν μόνο 70 από τους οποίους όχι όλοι καθώς άλλοι είναι υπάλληλοι γραφείου άλλοι μετακινούνται στην Κόρινθο, Καλαμάτα με αποτέλεσμα την ελλειπή αστυνόμευση του Δήμου.

Συμφωνήθηκε ότι εν όψει του ερχομού Δένδια στην Μεσσηνία να τεθούν τα θέματα των αστυνομικών τμημάτων αλλά και της ενίσχυσης του προσωπικού.

Από την Ελασσονα αντιπολίτευση ο Σαράντος Κουκούμης ζήτησε να σταλεί έγγραφο στο Υπουργείο που να ζητά την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεωνΑυτοψία Αλευρά στις πληγείσες από την φωτιά περιοχές της Κυπαρισσίας

Κάτω από εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες δόθηκε η μάχη της πυρόσβεσης στη μεγάλη πυρκαγιά της Κυπαρισσίας.
Από την πρώτη ........

στιγμή η Περιφέρεια, σε άριστη συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Δήμο Τριφυλίας και τους εθελοντές, κατόρθωσαν με 20 πυροσβεστικά οχήματα και 60 πυροσβέστες από όλες τις Π.Ε. Πελοποννήσου, να ελέγξουν τις πρωϊνές ώρες την πυρκαγιά, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς.

Ο κ. Αλευράς όλη τη νύχτα της Τρίτης βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και το Δήμαρχο Τριφυλίας. Από νωρίς το πρωΐ της Τετάρτης βρέθηκε στην περιοχή, όπου έκανε αυτοψία στις πληγείσες καλλιέργειες, συνοδευόμενος από τον Προΐστάμενο της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας κ. Αντώνιο Παρασκευόπουλο.

Η βραδιά ήταν δύσκολη για τη Μεσσηνία και εφιαλτική για την Κυπαρισσία, όπως τόνισε ο κ. Αλευράς. Φυσούσαν θυελλώδεις άνεμοι που δυσχέραιναν το έργο της Πυροσβεστικής .Η φωτιά εκδηλώθηκε σε τρεις εστίες, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Κυπαρισσία - Φιλιατρά και κινδύνευσαν ξενοδοχεία , οικίες , επιχειρήσεις και λοιπές υποδομές. που ευτυχώς σώθηκαν χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες όλων.

Όμως, πολύ μεγάλη είναι η καταστροφή στα ελαιόδεντρα. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς κάηκαν περίπου 3000 δέντρα. Για αυτό και ο Αντιπεριφερειάρχης, απευθυνόμενος προς τους παραγωγούς, τους συμβούλευσε να απευθυνθούν στον ΕΛΓΑ για να ενταχθούν στο Πρόγραμμα ΠΣΕΑ, ενώ τόνισε ότι όλοι πρέπει να καθαρίζουν προληπτικά τα κτήματά τους από ξερά χόρτα.

Κόλλιας για την πυρκαγιά στην Κυπαρισσία: Ευτυχώς που ο "Στρατηγός Ανεμος" επέμενε να κοιτά κατά την Θάλασσα [ VIDEO ]

Ευτυχώς που ο "Στρατηγός Ανεμος" επέμενε να κοιτά κατά την κατα την Θάλασσα γιατί καμία πυροσβεστική δύναμη δεν θα άντεχε να σώσει την πόλη" Με αυτή την φράση ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας έκανε χθες ενημέρωση για το πρόβλημα που είχε ανακύψει στις 28 του μήνα στην Κυπαρισσία με την μεγάλη Πυρκαγιά.

Έκανε ενημέρωση ........

για την ανυπολόγιστη καταστροφή που υπέστησαν περίπου 3.000 ελαιόδεντρα από την φωτιά.
Απέδωσε τα εύσημα στις δυνάμεις της πυροσβεστικής για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν με την συμβολή ιδιωτών στην κατάσβεση και αναφέρθηκε στις αιτίες που μπήκαν οι πυρκαγιές.

Ο Σωτήρης Μπακούρος από την μείζονα αντιπολίτευση ζήτησε από τον Δήμαρχο να συντάξει μια ευχαριστήρια επιστολή προς τους πυροσβέστες που υπερέβαλαν εαυτόν για την κατάσβεση της Πυρκαγιάς και ζήτησε να ενταθούν οι προσπάθειες της πολιτικής προστασίας.

Ο Επικεφαλής της Ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης είπε ότι και ο γιος του ήταν πλήρωμα πυροσβεστικού και επεσήμανε ότι πρεπει αν διεκδικηθεί απο την πολιτεία η επάνδρωση από την πολιτεία με πυροσβέστες. Ζήτησε από τον Δήμο για την καταβολή της ΣΑΤΑ να δωθούν περισσότερα κονδύλια για πυροπροστασία.
Ζήτησε να γίνει ένα ψήφισμα προς το υπουργείο για να παρακαμφθούν οι διαδικασίες και να αποζημιωθούν οι πληγέντες από το Φυτικό κεφάλαιο.
Ο Γιάννης Μερκούρης τόνισε ότι πρέπει να καθαριστούν οικόπεδα να επισκευαστούν οι κρουνοί και να επισκευαστούν τα πυροσβεστικά.

Λεπτομέρειες στο Video που ακολουθεί.Ενημέρωση Κόλλια για την υπόθεση NATURA 2000 [ VIDEO ]

Ενημέρωση για το θέμα της Natura στον Κυπαρισιακό κόλπο έκανε στο χθεσινό δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας.
Ο Δήμαρχος ..........

είπε ότι η συνάντηση του με τον αναπληρωτή υπουργό ΥΠΕΚΑ του τέθηκαν οι αποφάσεις που είχαν ληφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας και αφορούσαν όχι στην ερημοποίηση της περιοχής, ναι σε μορφές ήπιας ανάπτυξης, Θέσπιση κανονιστικού πλαισίου για την προστασία του περιβάλλοντος κλπ.

Ο Δήμαρχος είπε ότι υπήρξε συνάντηση του κ. Καλαφάτη με τους βουλευτές του νομού Μεσσηνίας και ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι έχει αναθέσει νέα μελέτη στο Πανεπιστήμιο Πατρών για την προστασία της περιοχής εφαρμογής άρα ουσιαστικά όπως εξήγησε ο κ. Κόλλιας μιλάμε για επικαιροποίηση της παλιάς μελέτης. Η νέα μελέτη θα είναι έτοιμη σε 1-2 μήνες, ενώ προχωρά τις εργασίες η επιτροπή του ΥΠΕΚΑ που συστάθηκε προκειμένου να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για τη περιοχή.
Ο κ. Καλαφάτης δεσμεύτηκε ότι πριν την υπουργική απόφαση θα τεθούν υπόψη του Δήμου όλα τα τελικά κείμενα που αφορούν τον Κυπαρισσιακό κόλπο αλλά μέχρι τότε ήδη έχει υπογράψει την αναστολή οικοδομικών αδειών και οικονομικών εργασιών στη περιοχή ωοτοκίας στη περιοχή προστασίας της φύσης που χωροθετείται μεταξύ Μπρατζέρι και Ελαίας. Τέλος υποσχέθηκε ότι θα εγκρίνει την αδειοδότηση αιγιαλού με περιορισμούς για την χρήση του από τους Δήμους, ενώ η αποτίμηση με το θετικό κλίμα της συνάντησης αποτυπώθηκε στις δηλώσεις του Δημάρχου Τριφυλίας.

Δειτε το Video με την ενημέρωση που έκανε ο Δήμαρχος στο χθεσινό δημοτικό Συμβούλιο.

Οστόσω Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση του υπουργού ΠΕΚΑ Σταύρου Καλαφάτη, με Αριθμ. 28353, "Αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών, εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών και εκτέλεσης άλλων εργασιών σε τμήμα της περιοχής «Θίνες Κυπαρισσίας GR 2550005» του Δήμου Τριφυλίας (N. Μεσσηνίας)", η οποία έχει υπογραφεί από τις 23 Μαίου. Συγκεκριμένα στο Άρθρο 1 αναγράφεται: 1. Αναστέλλεται μέχρι την έκδοση της Υπουργικής απόφασης Προσωρινής προστασίας βάσει του άρθρου 9 του Ν. 3937/2011 σε τμήμα της περιοχής «Θίνες Κυπαρισ− σίας GR 2550005» του Δήμου Τριφυλίας (Ν. Μεσσηνίας):
α) Η έκδοση οικοδομικών αδειών.

β) Η έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, όσον αφορά στις περιπτώσεις: δοκιμαστικών τομών του εδάφους και εκσκαφής, κατασκευής αποθηκών σε νέα καλλιερ− γούμενα αγροκτήματα, αντλητικές εγκαταστάσεις και κτίσματα, γεωτρήσεις νερού. γ
) Η εκτέλεση εργασιών βάσει 48ωρης ενημέρωσης που αφορούν σε: απλή περιτοίχιση ή περίφραξη γηπέ− δων, κατασκευή ξύλινης πέργκολας και πλατφόρμας σε ακάλυπτους χώρους, καθώς και μικρές διαμορφώσεις του εδάφους.

δ) Η εκτέλεση έργων και επεμβάσεων, όπως αγροτικές καλλιέργειες στις περιοχές που βρίσκονται μεταξύ του αιγιαλού και του πευκοδάσους, αμμοληψίες, διάνοιξη και επίστρωση δρόμων, μηχανικός καθαρισμός της πα− ραλίας, τοποθέτηση διαδρόμων διέλευσης πεζών, έργα αποστράγγισης καλλιεργούμενων εκτάσεων και γενικά όσων δραστηριοτήτων βλάπτουν το προοτατευτέο αντι− κείμενο και την ακεραιότητα της περιοχής προστασίας. 2. Η περιοχή αναστολής σύμφωνα με την παρ. 1 του παρόντος άρθρου ορίζεται στον επισυναπτόμενο στην παρούσα χάρτη σε κλίμακα 1:20.000, με τις ακριβείς συντεταγμένες της παρ. 3 του παρόντος, ο οποίος θεωρήθηκε απ τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Το− πογραφικών Εφαρμογών με την υπ αριθμ. 28353/2013 πράξη του και που αντίτυπό του δημοσιεύεται με την παρούσα απόφαση.

TO ΦΕΚ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ

Και με πληροφορίες και από το Radio 936Η εκπομπή του Χατζηνικολάου στο Star Channel

Σχολιαστής στο νέο δελτίο ειδήσεων του καναλιού ο εκδότης της “Real News”

Συμφωνία του Star Channel με την Enikos AE για την αγορά δικαιωμάτων της εβδομαδίαιας ιντερνετικής εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου.

Η εκπομπή .......

θα μεταδίδεται παράλληλα από το Star Channel και το www.enikos.gr , ενώ ο Νίκος Χατζηνικολάου θα συμμετέχει ως σχολιαστής, με την ιδιότητα του εκδότη της “Real News” στο δελτίο ειδήσεων του Star, το οποίο και μετατρέπεται σε πολιτικό

paron.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 30ης Μαΐου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Διεθνές ενδιαφέρον για την Καλαμάτα σε ανώτατο επίπεδο
Κρουαζιέρα θα σε πάω

Κινητοποίηση για την ανάπτυξή της προανήγγειλε ο δήμαρχος Παν. Νίκας


Μεγάλη κινητικότητα καταγράφεται στο χώρο της κρουαζιέρας, όσον ,.....

αφορά στην Καλαμάτα και το λιμάνι της. Ο δήμαρχος Παν. Νίκας σε δηλώσεις του χθες το μεσημέρι ανέφερε ότι «πολύ σύντομα θα έλθει στην Καλαμάτα η ηγεσία της διεθνούς κρουαζιέρας» και θα γίνουν σχετικές συνομιλίες.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΚΟΛΑΣΜΕΝΗ νύχτα έζησε η Κυπαρισσία, απο το ξέσπασμα τριών πυρκαγιών σχεδόν ταυτόχρονα. Ο ισχυρός λίβας που έπνεε με 10 μποφόρ δημιούργησε εφιαλτική κατάσταση στον ιστορικό ελαιώνα. Η αυτοθυσία των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών διέσωσαν την πόλη που απειλήθηκε!
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ επιχειρηματική διάκριση της Καπνοβιομηχανίας Καρέλια.
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ του τουρισμού μπορούμε να το κερδίσουμε είπε στους επιχειρηματίες του χώρου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ για την πυρασφάλεια και προστασία του Δάσους και της Παραλίας της Ελαίας απο το Σύλλογο Φίλων.
ΝΙΚΑΣ: Οι Δήμοι απέναντι στις κυοφορούμενες απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων Ο δήμαρχος μεταβαίνει στα Γιάννενα για τη Σύνοδο της ΚΕΔΕ.
ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ μάλλον τη φορολογία τα αγροτεμάχια των κατ' επάγγελμα αγροτών.
ΤΑΥΤΙΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ του Δήμου Τριφυλίας με την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας.
● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων Δάσους και Παραλίας Ελαίας

Μετά το χθεσινό ΔΣ του συλλόγου μας αποφασίστηκε η δημιουργία εθελοντικής ομάδας πυρασφάλειας, πυροπροστασίας, ενημέρωσης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης από τον Σύλλογο Φίλων Δάσους & Παραλίας Ελαίας.

Ο ΣυΦιΔαΠΕ με.....


πρόθεση να προστατέψει το δάσος της Ελαίας προχωρά στην κατάθεση αίτησης , στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας , με σκοπό την αναγνώριση του σαν εθελοντικό φορέα πυροπροστασίας και πυρασφάλειας.
Σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε την βοήθεια των μελών του συλλόγου και των φίλων του δάσους και της παραλίας της Ελαίας.Θέληση του συλλόγου, μέσα από τον εθελοντισμό , είναι να δημιουργήσει ένα σύνολο ανθρώπινου δυναμικού και μηχανοκίνητου εξοπλισμού με σκοπό την δημιουργία βάσης πυροπροστασίας και πυρασφάλειας στο δάσος της Ελαίας.

Για να προχωρήσει η αίτηση χρειάζεται η κατάθεση αποδεικτικών διαφόρων ειδικοτήτων και αδειών λειτουργίας και χρήσης μηχανοκίνητου εξοπλισμού.Οι ανάγκες είναι μεγάλες και κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη.Παρακάτω σημειώνονται αναλυτικά οι ανάγκες σε προσωπικό και σε μηχανοκίνητο εξοπλισμό.

ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό

- εθελοντές για την οργάνωση καθημερινού προγράμματος περιπολιών στο δάσος

- εθελοντές με επαγγελματικό δίπλωμα

- εθελοντές με άδεια χρήσης μηχανημάτων έργου

- εθελοντές με απολυτήριο ειδικών δυνάμεων

- εθελοντές διασώστες (χρειάζεται δίπλωμα)

- εθελοντές ναυαγοσώστες (χρειάζεται δίπλωμα)

- εθελοντές επιστήμονες για πραγματοποίηση ενημερωτικού σεμιναρίου με θέμα την προστασία , την αξιοποίηση και την διασφάλιση της αειφόρου ανάπτυξης του δάσους

ανάγκες σε εξοπλισμό

- αγροτικά αυτοκίνητα

- γεωργικά μηχανήματα (τρακτέρ με δυνατότητα μεταφοράς δεξαμενής)

- δεξαμενές νερού

- χειροκίνητη αντλία νερού

- βαρέλια , κράνη , φτυάρια , πυροσβεστήρες , λάστιχα κλπ

Για την έγκριση της αίτησης όλες οι ειδικότητες χρειάζονται φωτοτυπίας του διπλώματος και όλα τα οχήματα φωτοτυπία της άδειας κυκλοφορίας.Ο χαρακτήρας της ομάδας είναι εθελοντικός και δεν εμπεριέχει καμία δέσμευση ως προς την συμμετοχή των προσώπων και του μηχανολογικού εξοπλισμού.

εκ του ΔΣ του ΣυΦιΔαΠε

SMS για αντικατάσταση δεκτών από τη Nova

Πολλοί συνδρομητές της Nova έλαβαν σήμερα ένα SMS με το οποίο καλούνται να αντικαταστήσουν άμεσα τους παλιούς δέκτες με τους νεώτερους που δίνει η δορυφορική πλατφόρμα, αφού τα κανάλια της θα μεταβούν σε ......

κωδικοποίηση βίντεο MPEG-4 (και DVB-S2) στο επόμενο χρονικό διάστημα (δεν αναφέρεται ακριβώς ο χρόνος που θα ξεκινήσει η μετάβαση). Το μήνυμα SMS λέει:
«Λόγω αναβάθμισης του συστήματός μας σε MPEG4 ο αποκωδικοποιητής σας πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα».

digitaltvinfo.gr

Νέα φωτιά στην Κυπαρισσία!

Νέα φωτιά ξέσπασε πριν λίγα λεπτά στην περιοχή Σανί της Κυπαρισσίας.
Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής !

Θάρρος

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ........

Σώθηκε σπίτι στο Σανί

Νέα φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι σε ελαιοπερίβολο στο Σανί Κυπαρισσία, δίπλα σε διώροφη κατοικία. Άμεσα έσπευσαν στο σημείο δυνάμεις της Π.Υ. με επικεφαλής τον διοικητή της Π.Υ. Καλαμάτας, Πύραρχο Κυριακούλη Κυριακουλέα και κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την εστία της φωτιάς, πριν πάρει διαστάσεις και κάψει τη διώροφη κατοικία στον περίβολο της οποία πέρασαν οι φλόγες. Αυτή τη στιγμή η φωτιά έχει πλήρως κατασβεστεί.
Κυπαρισσία: Πιστολίδι στην Ε.Ο Κυπαρισσίας - Πύργου!

Η Ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Συνελήφθη 62χρονος Γερμανός , ύστερα από καταδίωξη, ο οποίος νωρίτερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου, είχε απειλήσει αστυνομικούς με όπλο
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα (1) περίστροφο και επτά (7) μαχαίρια
Μετά από οργανωμένη .........

αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (29.05.2013), στην περιοχή του Πύργου Ηλείας, ένας (1) 62χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γερμανίας, για παράβαση της Νομοθεσίας για τα όπλα και απείθεια.

Ειδικότερα, σήμερα πρώτες πρωινές ώρες, στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κυπαρισσίας, εντόπισαν όχημα που ήταν σταθμευμένο σε προαύλιο χώρο πρατηρίου υγρών καυσίμων, το οποίο προσπάθησαν να ελέγξουν.
Κατά τον έλεγχο, ο οδηγός προέταξε όπλο στους αστυνομικούς απειλώντας τους και παράλληλα ξεκίνησε με το όχημά του με σκοπό να διαφύγει.
Υπήρξε άμεση αντίδραση από την πλευρά των αστυνομικών, πυροβολώντας προς το όχημα, προκειμένου να το ακινητοποιήσουν, ενώ ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.
Μετά από κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων των Αστυνομικών Διευθύνσεων Μεσσηνίας και Ηλείας, αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, ακινητοποίησαν το όχημα λίγο πριν τον Πύργο Ηλείας και συνέλαβαν τον 62χρονο οδηγό.
Στην κατοχή του και εντός του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα (1) περίστροφο ( REPLICA) .
Επτά (7) μαχαίρια.
Μία (1) συσκευή δέσμης φωτός ( LASER ).
Οκτώ (8) αναπτήρες.

Ο 62χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας.
Η αστυνομική έρευνα που συνεχίζεται και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Φιλιατρά: Τροχαίο έξω από την πόλη χωρίς τραυματισμό [ VIDEO ]

Τροχαίο ατύχημα με μόνο υλικές ζημιές και χωρίς ευτυχώς τραυματισμό έγινε στην μία το μεσημέρι έξω από τα Φιλιατρά στο ύψος της επιχείρησης Δάπεδο Μπάνιο του κ. Αλεξόπουλου στην Εθνική οδό Φιλιατρών Κυπαρισσίας.

Σύμφωνα με .......

πληροφορίες του Φιλιατρά News το Μπλε΄PEUGEOT 207 (τα στοιχεία της οδηγού μας είναι γνωστά) με αριθμό κυκλοφορίας ΗΑΜ 7888 κατευθυνόμενο από Φιλιατρά προς Κυπαρισσία, φτάνοντας στο ύψος της έκθεσης Ειδών υγιεινής του κ. Αλεξόπουλου για άγνωστο λόγο εξετράπη της πορείας του και κτυπώντας σε παρακείμενο συρματόπλεγμα ακινητοποιήθηκε με ανάποδη φορά (προς Φιλιατρά).

Στο σημείο κατέφθασε περιπολικό της Αστυνομίας όπου κατέγραψε το συμβάν ενώ η οδηγός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του νοσοκομείου Κυπαρισσίας για προληπτικό έλεγχο.

Δείτε το Video από το ατύχημα.