Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 24-5-2013 ]




Διακοπές ρεύματος λόγω εργασιών σε περιοχές της Καλαμάτας, Πυλίας, Φιλιατρών.

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Καλαμάτας της Πυλίας και των Φιλιατρών θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 26, την Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Μαΐου.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΔΕΔΔΗΕ Καλαμάτας οι διακοπές θα αφορούν τις εξής περιοχές:.......

α) Την Κυριακή θα γίνει διακοπή του ρεύματος, από τις 8 έως τις 10.30 το πρωί στην περιοχή της Καλαμάτας μεταξύ των οδών Αριστομένους, Πολυχάρους, Αριστοδήμου και Βαλαωρίτου.
Και από τις 11 έως τη 1.30 το μεσημέρι, στην περιοχή μεταξύ των οδών Βασ. Γεωργίου, Ασκληπιού, Βασ. Σοφίας και Αριστοδήμου.

β) Τη Δευτέρα θα γίνει διακοπή του ρεύματος, από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι στη Στενωσιά και στην Κουκουνάρα.
Και από τις 12.30 μέχρι τις 2 το μεσημέρι στα χωριά Γλυφάδα, Παπούλια, Πλάτανο, Μυρσινοχώρι, Νερόμυλο και Ριζόμυλο.

γ) Την Τρίτη 28 Μαΐου θα γίνει διακοπή του ρεύματος, από τις 8 έως τις 11 το πρωί στην περιοχή της Καλαμάτας μεταξύ των οδών Ναυαρίνου, Υψηλάντη, Κρήτης και Εθνικού Σταδίου.

Και από τις 8.30 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι στο δυτικό τμήμα της πόλης των Φιλιατρών από την πλατεία μέχρι το Λιμενάρι.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.
Γι’ αυτό το λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ Α.Ε., θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΕΥΜΑ.
Έτσι για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.

*Ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. είναι η 100% θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ Α.Ε. που διαχειρίζεται το Ελληνικό Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.


Και ξαφνικά η Ολυμπία Οδός «στρώνεται» μέχρι την Τσακώνα!

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας μετά από ερώτηση του «Δικτύου»

Μετά την υπογραφή, τον περασμένο μήνα, της συμφωνίας μεταξύ Δημοσίου και παραχωρησιούχων/ κατασκευαστών της Ολυμπίας Οδού, ξεκίνησαν σταδιακά οι εργασίες κατά μήκος του άξονα στο τμήμα Κόρινθος- Πάτρα.

Σε λειτουργία βρίσκονται, ήδη, τέσσερα εργοτάξια και καλύπτουν αντίστοιχα ........

τμήματα (Ζευγολατιό, Ξυλόκαστρο, Ακράτα, Αίγιο), τα οποία προχώρησαν σε επανακινητοποίηση του προσωπικού και των μηχανημάτων, με στόχο την πλήρη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους, μετά και τη διετή διακοπή των εργασιών.
Οι εργασίες που εκτελούνται, σε διάφορες θέσεις κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου, περιλαμβάνουν: χωματουργικές εργασίες (γενικές εκσκαφές και κατασκευές επιχωμάτων), εργασίες μετατόπισης δικτύων, κατασκευές άνω διαβάσεων, στεγάστρων των τοίχων αντιστήριξης, κατασκευή φρεατοπασσάλων, κατασκευή τοίχων ακροβάθρων γεφυρών, εργασίες σηράγγων και όσα άλλα αναγκαία απαιτούνται.

Κι ενώ οι εργασίες για το τμήμα Κόρινθος- Πάτρα είχαν οριστικοποιηθεί εδώ και κάποιο διάστημα, το ερώτημα που «έκαιγε» την Ηλεία και τη Μεσσηνία ήταν τι θα γίνει με το υπόλοιπο τμήμα του έργου. Όλα έδειχναν, σύμφωνα και με τις πλέον επίσημες δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών, ότι θα έπρεπε να κάνουμε κάποια χρόνια (άγνωστο πόσα) υπομονή μέχρι να ολοκληρωθεί.

Προχθές το βράδυ, όμως, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, αλλά και χθες το μεσημέρι, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας ανέτρεψε τα μέχρι σήμερα δεδομένα. Όπως τόνισε, σε συνάντηση που είχε την περασμένη Τρίτη με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Κ. Τζαβάρα, ο οποίος έχει αναλάβει να διαπραγματευτεί με την κυβέρνηση την ολοκλήρωση του έργου, πήρε σαφείς διαβεβαιώσεις ότι ο αυτοκινητόδρομος θα ολοκληρωθεί και σύντομα αναμένεται να υπάρξουν σχετικές εξαγγελίες!
«Το αίτημα παραμένει ζεστό και σύντομα θα ανακοινωθεί και ο τρόπος χρηματοδότησης, έτσι ώστε το έργο να φτάσει μέχρι την Τσακώνα», σχολίασε ο κ. Νίκας, μεταφέροντας τις διαβεβαιώσεις του κ. Τζαβάρα. «Έτσι, “κλειδώνει” άλλο ένα μεγάλο έργο για τη Μεσσηνία», συμπλήρωσε.

Η συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας προήλθε μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών», Σταμάτης Μπεχράκης. Όπως σημείωσε, θα πρέπει, επιτέλους, ο μεγαλύτερος Δήμος του νομού να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ώστε το έργο, ζωτικής σημασίας για την περιοχή, να μην παραπεμθεί στις καλένδες.
Βέβαια, μέχρι οι υποσχέσεις να γίνουν επίσημες εξαγγελίες και, το κυριότερο, έργο, καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι. Γιατί από υποσχέσεις έχουμε χορτάσει…

Θάρρος

Ανοικτά από χθές βραδυ τα σχόλια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Μετά από αρκετές διαμαρτυρίες που έχουμε δεχτεί στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο για την κατάργηση δυνατότητας σχολιασμού, αποφασίσαμε να σας ξαναδώσουμε την δυνατότητα να σχολιάζετε τις δημοσιεύσεις μας.
Όμως προσοχή στο πως σχολιάζετε (επίπεδο κλπ κλπ) γιατί τα σχόλια σας θα απορρίπτονται ΟΛΟΚΛΗΡΑ και όχι μόνο το κείμενο τους.

Ελπίζουμε να το κατανοείτε και να σεβαστείτε τόσο τον χώρο που φιλοξενεί την γνώμη σας όσο και τον οποιονδήποτε σχολιάζετε.

Η ομάδα Διαχείρισης


Φιλιατρά: Χάθηκε Σκυλίτσα.

Είναι μια αδέσποτη σκυλίτσα που εδώ και λίγους μήνες την έχουν υιοθετήσει ο πεθερός μου και η πεθερά μου.... την φωνάζω ΓΟΠΑ.

Παρακαλώ αν κάποιος την έχει δει να μου στείλει μήνυμα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

facebook: Joanna Paraskeyas

UPDATE: Η Σκυλίτσα γύρισε στο σπίτι της και στην αγάπη των αφεντικών της.


Απέσυρε την υποψηφιότητα του για πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ο Γιώργος Ασημακόπουλος

Τρεις μήνες πριν έλαβα την απόφαση να θέσω υποψηφιότητα για τη διεκδίκηση της ηγεσίας της μεγαλύτερης οργάνωσης νέων σε όλη την Ελλάδα.
Έδωσα ένα ..........

καθαρό και δίκαιο αγώνα μαζί με χιλιάδες Οννεδίτες και Οννεδίτισσες που μου έδωσαν την εντολή να παλέψω για μια ανοικτή ΟΝΝΕΔ, μια ΟΝΝΕΔ με έρεισμα και αναφορά στην κοινωνία.

Έχοντας καταθέσει ένα πλαίσιο πολιτικών προτάσεων τόσο για τη δομή της ΟΝΝΕΔ, όσο και για την δράση της μέσα στην κοινωνία, οραματιστήκαμε μια πολιτική οργάνωση με ιδεολογική ταυτότητα που θα έχει στο επίκεντρο της την νεολαία.
Πιστεύω, βαθύτατα, ότι οι συνθήκες απαιτούν την ΟΝΝΕΔ να είναι ενωμένη και απόλυτα επικεντρωμένη στη εκπλήρωση των στόχων της. Η συνοχή και η ενότητα της οργάνωσης είναι πάνω απ’όλα.

Γι’αυτό τον λόγο αποσύρω την υποψηφιότητα μου διασφαλίζοντας, με αυτό τον τρόπο, την ενότητα και τη δυναμική της οργάνωσης.
Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω , έναν έναν προσωπικά τους Οννεδίτες και τις Οννεδίτισσες που στάθηκαν στο πλευρό μου από την πρώτη στιγμή και τους διαβεβαιώνω πως μαζί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια ανοικτή ΟΝΝΕΔ στη κοινωνία.
Με την ίδια δυναμική και το ίδιο πάθος, έτσι ώστε με τις προτάσεις και τις ιδέες να κρατήσουμε την ΟΝΝΕΔ μας ψηλά. Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω και αυτούς που στο πλαίσιο διαλόγου που ξεκινήσαμε άκουσαν τις προτάσεις και τις ιδέες μου αλλά δεν τις επικρότησαν. Η γνώμη τους είναι απολύτως σεβαστή.

Η επόμενη μέρα μας βρίσκει όλους ενωμένους, έτοιμους να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας. Για μια ΟΝΝΕΔ ανοικτή!

Προσοχή... 694 65 64 862 το τηλέφωνο απάτη

Συνεχίζεται η παράνομη δραστηριότητα του κινητού 6946564862 από το οποίο σήμερα έλαβαν χιλιάδες τυχαία επιλεγμένοι συνδρομητές γελοία μηνύματα, όπως "Σε είδα το Σάββατο στην καφετέρια. Ο Σάκης μου έδωσε το κινητό σου" ή "Μόλις χώρισα με την Τζένη", "Καλησπέρα Καίτη μου, τι κάνεις" κλπ.

Η ιστορία είναι........

γνωστή και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στη Vodafone εδώ και χρόνια, αλλά η κομπίνα συνεχίζεται ατιμώρητη. Φυσικά πρόκειται για απάτη με σκοπό να απαντήσετε και στη συνέχεια σας έρχονται μηνύματα για συμμετοχή σε διαγωνισμούς κλπ και στο τέλος έρχεται "το κοστούμι", δηλαδή ο λογαριασμός ο οποίος είναι από 30 μέχρι 300 ευρώ.

Πριν αγνοήσετε το μήνυμα, καλέστε κι εσείς την εταιρεία κινητής, μπας και φιλοτιμηθούν και ακυρώσουν το νούμερο, πράγμα για το οποίο δεν δείχνει ιδιαίτερη προθυμία η Vodafone από τα επόμενα ακριβά μηνύματα κερδίζει πολλά χρήματα.
Το πιό συνηθισμένο από τα μηνύματα της σειράς είναι: ΣΕ ΕΙΔΑ ΕΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΣ ΠΟΛΥ.Ο ΣΑΚΗΣ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΟ ΣΟΥ. ΕΙΜΑΙ Η ΨΗΛΗ ΜΕ3ΑΧΡΙΝΗ ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΙΤΑΖΕ ΕΠΙΜΟΝΑ.ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ!

Μην απαντάτε και φυσικά μην στήνετε καβγά με τον έτερον ήμισυ αν υπάρχει !

eglimatikotita.gr

Αντιμετωπίστε τις αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Σας προτείνουμε έξυπνους τρόπους για να αντισταθμίσετε τις αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος με χαμηλότερη κατανάλωση
Η πρώτη από τις τρείς αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι τον Ιούλιο είναι πλέον γεγονός.
Επειδή όμως .......

η πιο φθηνή ενέργεια είναι αυτή που δεν καταναλώνεις, σας θυμίζουμε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε την άσκοπη κατανάλωση ρεύματος και να εξοικονομήσετε χρήματα. Σκεφτείτε έξυπνα και πρακτικά και αλλάξτε απλές, καθημερινές σας συνήθειες.

Ζέστη με τον ανεμιστήρα οροφής

Ο ανεμιστήρας οροφής, εκτός από το ότι σας βοηθάει να αποφύγετε την άσκοπη χρήση του κλιματιστικού το καλοκαίρι, μπορεί να σας βοηθήσει να ζεσταθείτε πιο οικονομικά το χειμώνα. Οι περισσότεροι ανεμιστήρες έχουν και δεύτερη λειτουργία για το χειμώνα, όπου αντιστρέφεται η φορά των φτερών και στέλνουν αέρα προς το ταβάνι. Υπάρχει ένας μικρός διακόπτης στη βάση του ανεμιστήρα, πάνω ακριβώς από τα φτερά. Επειδή ο θερμός αέρας είναι πιο ελαφρύς από τον κρύο, η ζέστη έχει την τάση να συγκεντρώνεται ψηλά στο ταβάνι του σπιτιού. Ο ανεμιστήρας με χειμερινή λειτουργία στέλνει αέρα προς τα πάνω εμποδίζοντας τη συσσώρευση της θερμότητας στο ταβάνι, η οποία παραμένει χαμηλά και μας ζεσταίνει. Χρησιμοποιήστε τον ανεμιστήρα στη χειμερινή του λειτουργία μαζί με το σύστημα θέρμανσης που έχετε, για εξοικονόμηση χρημάτων έως και 10%.

Ο ήλιος ζεσταίνει καλύτερα.

Εκμεταλλευτείτε την παρουσία του ήλιου για να ζεστάνετε το σπίτι. Αφήστε ανοικτά τα παραθυρόφυλλα και τις κουρτίνες που κοιτάνε στη νότια πλευρά για να μπορέσει η ηλιακή ακτινοβολία να περάσει στους εσωτερικούς χώρους. Αντιθέτως, το βράδυ κλείστε καλά τα παραθυρόφυλλα (ιδιαίτερα αυτά που κοιτάνε βόρεια) για να ελαχιστοποιήσετε τις διαρροές θερμότητας. Επίσης καλό θα ήταν να αγοράσετε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα για να έχετε ζεστό νερό όλη την ημέρα, ο οποίος μάλιστα, μπορεί να σας εξοικονομήσει έως και 150-180 ευρώ ετησίως.
Πλύσιμο ρούχων με τα μισά λεφτά
Γνωρίζατε ότι περίπου το 90% του ρεύματος που καταναλώνει ένα πλυντήριο σε μια πλύση είναι για να ζεσταίνει το νερό; Πλένοντας σε χαμηλές θερμοκρασίες, 30 βαθμών κελσίου η και σε κρύο νερό, μπορείτε να εξοικονομήσετε περισσότερο από 50% ηλεκτρικό ρεύμα ανά πλύση, σε σχέση με τις υψηλές θερμοκρασίες. Και αν σκοπεύετε να αγοράσετε πλυντήριο τώρα, επιλέξτε το κλασσικό πλυντήριο με την πόρτα μπροστά και όχι με την πόρτα από πάνω, αφού αυτά τα μοντέλα καταναλώνουν διπλάσια ενέργεια και νερό. Και εννοείται ότι ψάχνετε για μοντέλο με την υψηλότερη ενεργειακή κλάση (στα πλυντήρια είναι Α+++)
Ακόμη μεγαλύτερη οικονομία θα έχετε εάν διαθέτετε ηλιακό θερμοσίφωνα και συνδέσετε την παροχή του πλυντηρίου κατευθείαν στον θερμοσίφωνα. Έτσι δεν θα χρειάζεται να ζεσταίνετε καθόλου το νερό.

Μαγειρέψτε έξυπνα

Ο καλύτερος τρόπος μαγειρικής είναι σε χαμηλή φωτιά. Μόλις το φαγητό βράσει, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το μέχρι να γίνει (έτσι θα βγει και πιο νόστιμο). Μια καλή ιδέα, είναι να χρησιμοποιήσετε βραστήρα για να βράσετε το νερό που χρειάζεστε στο μαγείρεμα, αντί να περιμένετε να ζεσταθεί στο μάτι της κουζίνας. Ο βραστήρας θα βράσει το νερό σχεδόν 2,5 φορές πιο αποδοτικά από το μάτι της ηλεκτρικής κουζίνας. Επιπλεον, καλό είναι να χρησιμοποιείτε σκεύη που εφαρμόζουν ακριβώς στην επιφάνεια του ματιού, γιατί διαφορετικά, σπαταλάτε ακόμα και 30% περισσότερη ενέργεια. Δεν χρειάζεται να προθερμάνετε το φούρνο, αφού η χρησιμότητα της προθέρμανσης είναι υπερεκτιμημένη. Επίσης, μπορείτε να σβήσετε το φούρνο ένα μισάωρο πριν το τέλος, καθώς ο φούρνος θα κρατήσει αρκετή θερμότητα για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο του φαγητού, αρκεί βέβαια να μην ανοιγοκλείνετε την πόρτα συνέχεια κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Η ενεργειακή κλάση Α δεν είναι απαραιτήτως και η καλύτερη

Αν πρόκειται να αγοράσετε μια νέα ηλεκτρική συσκευή, επιλέξτε ένα μοντέλο που ανήκει στην υψηλότερη ενεργειακή κλάση. Προσοχή όμως! Το σύστημα βαθμολόγησης μπορεί να είναι παραπλανητικό και να μην καταλήξετε στην πιο αποδοτική συσκευή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις περισσοτερες κατηγορίες συσκευών, εκτός από την ενεργειακή κλάση Α υπάρχουν ακόμα Α+,Α++,Α+++. Η διαφορά στην κατανάλωση ενέργειας ανάμεσα σε αυτές τις κλάσεις είναι τεράστια, αφού ένα ψυγείο Α+++ σε σύγκριση με ένα ψυγείο Α καταναλώνει τη μισή ενέργεια. Αυτό μπορεί να σημαίνει διαφορά 25-30 ευρώ το χρόνο σε ένα ψυγείο μεσαίου μεγέθους. Καθώς όμως το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος αναμένεται να αυξηθεί και άλλο, η διαφορά αυτή θα μεγαλώσει, όπως αντίστοιχα θα μειωθεί ο χρόνος απόσβεσης του έξτρα κόστους αγοράς. Αν χρειαστεί να αγοράσετε κλιματιστικό, αγνοήστε την ενεργειακή κλάση, αφού σχεδόν όλα τα μοντέλα ανήκουν στην κλάση Α και μάθετε για την απόδοση. Η απόδοση μας λέει για κάθε κιλοβάτ ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνεται, πόσα κιλοβάτ θέρμανσης η ψύξης παράγονται. Επίσης προτιμήστε κλιματιστικό inverter. Η σωστή ρύθμιση της θερμοκρασίας θα επιτρέψει στο inverter να σας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα.

Έξυπνος φωτισμός

Αν χρησιμοποιείτε ακόμα λάμπες πυρακτώσεως, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι για κάθε παλιά λάμπα πυρακτώσεως 100 βατ που αντικαθιστάτε με μια εξοικονόμησης ενέργειας αντίστοιχης φωτεινότητας, γλυτώνετε περίπου 30-40 ευρώ το χρόνο. Ακόμα καλύτερα, προτιμήστε λάμπες LED. Η διαφορά στην εξοικονόμηση είναι ακόμη μεγαλύτερη, ενώ η διάρκεια ζωής τους πιθανότατα μπορεί να ξεπεράσει και τα δέκα χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, όμως μην ξεχνάτε να σβήνετε πάντα τα φώτα όταν δεν βρίσκεστε σε κάποιο δωμάτιο.
Εξαφανίστε τα ενεργειακά βαμπίρ
Μην ξεχνάτε να κλείνετε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές από τον κεντρικό διακόπτη η ακόμα καλύτερα, βγάλτε τις από τη πρίζα. Επειδή όμως, δεν είναι και το πιο πρακτικό πράγμα στον κόσμο να βάζει και να βγάζει κανείς από την πρίζα 5-6 συσκευές δυο φορές την ημέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πολύπριζο με διακόπτη και να ενώσετε εκεί όσες περισσοτερες συσκευές μπορείτε. Ψάχνετε να αγοράσετε υπολογιστή; Θυμηθείτε ότι τα laptop καταναλώνουν έως 90% λιγότερη ενέργεια από ένα μέσο desktop.

Εξοικονόμηση ενέργειας σε αριθμούς

1. Μειώστε τη χρήση κλιματιστικού κατά 2 ώρες την ημέρα. Θα εξοικονομήσετε τουλάχιστον 30 ? τον χρόνο.
2. Μειώστε κατά 1οC τον θερμοστάτη της κεντρικής θέρμανσης και μην ξεπερνάτε τους 19 - 20οC. Υπολογίστε ότι θα εξοικονομήσετε τουλάχιστον 10% ενέργεια. Αν για παράδειγμα, καταναλώνετε 1000 ? τον χρόνο για θέρμανση, τότε θα κερδίσετε 100 ?.
3. Αλλάξτε συνήθειες στο πλύσιμο των ρούχων. Αν αλλάξετε δυο πλύσεις μηνιαίως από τους 60ο στους 40οC, τότε θα εξοικονομήσετε περίπου 30 ? ετησίως.
4. Όταν δεν χρησιμοποιείτε την τηλεόραση, το DVD ή το στερεοφωνικό, μην τα αφήνετε στο stand by, αλλά αντίθετα κλείστε τα από τον κεντρικό διακόπτη. Θα εξοικονομήσετε περίπου 15 ? τον χρόνο.
5. Αν έχετε πολυμελή οικογένεια και μαγειρεύετε συχνά στο μεγάλο μάτι της κουζίνας, προτιμήστε χύτρα ταχύτητας. Εξοικονομείτε 60-80% της ενέργειας, πράγμα που θα σας επιτρέψει να γλιτώσετε έως και 75 ? ετησίως.
6. Κάντε συχνά απόψυξη στο ψυγείο σας. Ένα στρώμα πάγου πάχους 5 χιλιοστών αυξάνει την κατανάλωση ρεύματος κατά περίπου 30%. Αποψύξτε λοιπόν και κερδίστε περίπου 10 ? ετησίως.
7. Αντικαταστήστε 5 λάμπες με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας. Η απόσβεση των χρημάτων θα γίνει γρήγορα και θα εξοικονομείτε 15 ? ετησίως.
8. Χρησιμοποιήστε ηλιακό αντί για ηλεκτρικό θερμοσίφωνα. Θα γλιτώνετε τουλάχιστον 150 ? ετησίως.
9. Όταν έρθει η ώρα να αλλάξετε το ψυγείο σας, προτιμήστε ψυγείο ενεργειακής απόδοσης Α. Θα εξοικονομείτε περίπου 15-40 ? ετησίως.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ-ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

Νερό: Αγαθό για όλους ή αντικείμενο εκμετάλλευσης;

Δείτε ενα πολύ ενδιαφέρον Video που μας έστειλε αναγνώστρια μας και αφορά την ιδιωτικοποίηση του Νερού




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 25ης Μαΐου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«Λαμπαδηδρομία Ολυμπία-Τσακώνα;
Το αίτημα παραμένει «ζεστό» και σύντομα θα ανακοινωθεί ο τρόπος χρηματοδότησης, έτσι ώστε ο δρόμος να φτάσει μέχρι τη Μεσσηνία, διαβεβαίωσε ο Τζαβάρας τον Νίκα


Μετά την υπογραφή, τον περασμένο μήνα, της συμφωνίας ,........

μεταξύ Δημοσίου και παραχωρησιούχων/ κατασκευαστών της Ολυμπίας Οδού, ξεκίνησαν οι εργασίες του άξονα στο τμήμα Κόρινθος- Πάτρα.

Το ερώτημα που «έκαιγε» την Ηλεία και τη Μεσσηνία ήταν τι θα γίνει με το υπόλοιπο τμήμα του έργου...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

"ΜΥΡΙΣΑΝ" απολύσεις και στους Δήμους! Το ΥΠ.ΕΣ. με έγγραφο-τελεσίγραφο ζητεί νέα απογραφή των δημοτικών υπαλλήλων κατά εκπαιδευτική βαθμίδα με διαδικασίες εξπρές μέχρι 31 Μαΐου.
Αντιδρά η ΚΕΔΕ - Τι δηλώνει ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παν. Νίκας.
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα της σημερινής "ΦΩΝΗΣ" στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:

ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ γιοκ φέτος στην Τριφυλία καθώς η Οργανωτική Επιτροπή ανέστειλε για το 2013 τη διοργάνωση επικαλούμενη την οικονομική κρίση.
ΣΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ενότητα καλούν όλους τους καταστηματάρχες εστίασης και αναψυχής στην Καλαμάτα τα μέλη της Προσωρινής Επιτροπής του υπό ίδρυση Συλλόγου.
ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ χθες στην Τρίπολη υπό τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαν. Αγγελάκα για την πυροπροστασία την καλοκαιρινή περίοδο. Ο κ. Αγγελάκας θα ζητήσει αναλυτικό λογαριασμό απο τους Δήμους για τα έξοδα και τα κονδύλια των διαχειριστών.
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΡΓΟ για όλη τη Μεσσηνία ο δρόμος Καλαμάτα-Ριζόμυλος, δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ του Γ.Γ. Ερευνας και Τεχνολογίας στην Περιφέρεια και στο Δήμο Πύλου-Νέστορος. Για την Περιφέρεια η έρευνα και η καινοτομία αποτελέεί προτεραιότητα, δήλωσε ο Π. Τατούλης, τονίζοντας οτι επενδύει σ' αυτά η Περιφέρεια γιατί προσδίδουν υπεραξία στην τοπική οικονομία.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ Καλαμάτας Παν. Νίκα επόμενη προτεραιότητα για τους οδικούς άξονες αποτελεί ο δρόμος προς τη Μάνη, τουλάχιστον στα όρια του Δήμου Καλαμάτας.
ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ σήμερα στο Δημοτικό Πάρκο του ΟΣΕ η 2η Ανθοκομική Εκθεση Καλαμάτας.
ΟΙ "ΕΡΑΣΤΕΣ" του δημαρχιακού θώκου της Καλαμάτας πολλαπλασιάζονται...
ΝΕΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Μπρεδήμα στα συνεχή χτυπήματα απο τον Γ. Παναγόπουλο της "Ελευθερίας".


● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!