Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Πέθανε ο Τόμας Πρωτόπαπας!

Πάλεψε με τον θάνατο μέχρι την τελευταία στιγμή. Σαν γνήσιος μαχητής που κοιτά τον εχθρό στα μάτια. Τελικά δεν τα κατάφερε... Μετά από έξι εβδομάδες στην εντατική του νοσοκομείου ΚΑΤ, ο Τόμας Πρωτόπαπας έχασε τη μάχη με τη ζωή.

Μια σοβαρή ......

λοίμωξη ήταν αρκετή για να οδηγήσει τον δημοφιλή ηθοποιό στην απέναντι όχθη, εκείνη τη σκοτεινή και αιώνια.

Έφυγε πριν λίγες ώρες, βυθίζοντας οικογένεια και φίλους σε ένα πένθος βαρύ.

Καλό ταξίδι να ΄χεις...


NewPost

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Στις 3 και 4 Αυγούστου το ναζιστικό κόμμα «Χρυσή Αυγή» επιδιώκει να πραγματοποιήσει Φεστιβαλ νεολαίας στην Καλαμάτα.

Επιδιώκουν .......

άραγε να γαλουχήσουν τη νεολαία με τις «υψηλές» αξίες απ' τις οποίες εμπνέονται;

Τις αξίες του ρατσισμού, του μίσους και της ξενοφοβίας;

Τις αξίες ας πούμε του να προδίδεις τους συμπατριώτες σου που εναντιώνονται στον κατακτητή της χώρας σου, να είσαι ρουφιάνος, κουκουλοφόρος, Ταγματασφαλίτης; Ξέρει καλά ο λαός πως την ίδια ώρα που οι Έλληνες πολεμούσαν το γερμανό κατακτητή οι πρόγονοι των Χρυσαυγιτών ορκίζονταν πίστη και υποταγή στο χίτλερ συμβάλλοντας στο αιματοκύλισμα του ελληνικόυ λαού.

Μήπως επιδιώκουν να προπαγανδίσουν το υψηλό ιδεώδες του ψητού ανθρώπινου κρέατος όπως ο μέντορας τους Αδόλφος Χίτλερ που έψηνε στο φούρνο συνανθρώπους μας;

Ή μήπως θα τιμήσουν το δικτάτορα Μεταξά που και επί εποχής του άνθισαν τα κολαστήρια της εξορίας για τους «αντιφρονουντες»;

Θα υπερασπιστούν άραγε τους «άτεγκτους, περήφανους και εντιμότατους» απριλιανούς δικτάτορες που όμως λίγο μετά την αυτοαναγόρευσή τους στα ανώτατα αξιώματα αποφάσισαν τριπλασιασμό των μισθών τους από το υστέρημα του κοσμάκη; Ή μήπως θα υμνήσουν τον αδιάφθορο Γεώργιο Παπαδόπουλο που κατοικούσε βέβαια σε βίλα ιδιοκτησίας Ωνάση έναντι συμβολικού αντιτίμου και καλούσε να προσφέρει στους εφοπλιστές γη και ύδωρ;

Δεν είναι περίεργο.Και σήμερα τα ίδια λένε και πιστευόυν. Όπως ψήφισαν το ξεπούλημα της ΑΤΕ και ζήτησαν μείωση της φορολογίας των εφοπλιστών έτσι «ψάχνουν δουλειά σε έλληνες» με 18 ευρώ μεροκάματο και άνευ ασφάλισης βέβαια προκειμένου οι επιχειρηματίες να κερδίζουν αβίαστα όλο και περισσότερο πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι.

Είναι πολέμιοι του εργατικού κινήματος και φανατικά ενάντιοι σε κάθε εργατική διεκδίκηση και δικαίωμα.

Δηλώνουμε καθαρά πως είμαστε ενάντιοι στην απαράδεκτη αξίωση για Φεστιβαλ της ΧΑ στην Καλαμάτα και καλούμε κάθε σωματείο και συνδικάτο να πάρει ανάλογη απόφαση. Κι ας μην σπεύσουν να υπερασπιστούν κάποιοι το δήθεν δικαίωμα της ΧΑ ως κοινοβουλευτικό κόμμα να διοργανώνει τέτοιες εκδηλώσεις γιατι ας θυμηθούν:

Και ο Χίτλερ εκλεγμένος ήταν δημοκρατικά όταν έψηναν ανθρώπους στους φούρνους...

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 11:ΟΟ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ

Η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων
προσκαλεί τα μέλη της σε Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Ρεξ στην Καλαμάτα την Τετάρτη 22/5/2013 και ώρα 18:00-20:00 μμ
Οι εκλογές ........

της ΠΕΠΤΕΓ θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 26/5/2013 στο ξενοδοχείο ΡΕΞ Καλαμάτας από τις 15:00-19:00 μμ
Παρακαλούμε τα μέλη μας να δώσουν το παρόν στην συνέλευση και στις εκλογές

Το ΔΣ του Τοπικού Τμήματος Μεσσηνίας

Κυπαρισσία: Οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΪΟΥ

Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα,
η Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων 1940-1974,το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας «Ελληνικά Ολοκαυτώματα» και ο Προοδευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος του μαρτυρικού Αετού

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ..........

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:
ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

(κατοχικό δάνειο, αποζημιώσεις θυμάτων, επανορθώσεις δημοσίων αγαθών, αρχαιολογικοί θησαυροί)

Ομιλητές:
Δαμιανός Βασιλειάδης, μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, υπεύθυνος για τη Γερμανία, εκπαιδευτικός και συγγραφέας

Μιχάλης Λυμπεράτος, καθηγητής ιστορίας – πανεπιστημιακός

Χατζηαντωνίου Γιάννης, Δικηγόρος

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημήτρης Α. Δριμής, εκπαιδευτικός, τέως δήμαρχος Αετού

Χαιρετισμό θα απευθύνουν: ο δήμαρχος των μαρτυρικών Καλαβρύτων και Α/πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικτύου μαρτυρικών πόλεων και χωριών κ. Λαζουράς Γιώργος και ο δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας Κωνσταντίνος.

Παρασκευή 24 Μαίου 2013 και ώρα 8:00 μ.μ.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ

Από το kopanaki News

ΠΕ Μεσσηνίας: Ξεκινά να δέχεται προσφορές για ανάδειξη εργολάβων παγιδοθεσίας δακοκτονίας 2013

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Μεσσηνίας, ανακοινώνει ότι θα δεχθεί προσφορές για ανάδειξη εργολάβων παγιδοθεσίας δακοκτονίας 2013 σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 4063/15-4-2013 διακήρυξη. Tα απαιτούμενα δικαιολογητικά αναφέρονται στο άρθρο 6.

Η κατάθεση των ......

προσφορών γίνεται σε εφαρμογή της διαδικασίας της Διαπραγμάτευσης της παραπάνω προκήρυξης.

Η λήξη της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών είναι η 27η-05-2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:30 πμ. Το άνοιγμα των προσφορών θα γίνει στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Μεσσηνίας στις 27-5-2013 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:45.


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21ης Μαΐου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Το ριμέικ, το παρασκήνιο και ο δήμαρχος
-Αδιευκρίνιστη η στάση Κοσμόπουλου, χωρίς να αποκλείεται η επανεμφάνισή του
-Διεργασίες, συναντήσεις, αντιρρήσεις και συμφέροντα από υποψηφιότητα Μαργελη


Το παρασκηνιακό θερμόμετρο τις προηγούμενες ημέρες,........

και αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση – μέσω συνέντευξης Τύπου- της υποψηφιότητας του δικηγόρου Κώστα Μαργέλη για τη θέση του δημάρχου Καλαμάτας, «χτύπησε κόκκινο».

Από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής μέχρι και την Κυριακή έγιναν δεκάδες συναντήσεις διαφόρων «κύκλων» ενδιαφερομένων και ο ίδιος αριθμός τηλεφωνημάτων, που το επόμενο διάστημα αναμένεται να κορυφωθούν. Σκοπός, η ανίχνευση των προθέσεων για τη στάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ τις διαρροές ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΣ Σταύρος Καλαφάτης για δήθεν καθολικές απαγορεύσεις δόμησης στην περιοχή Natura (Από Κυπαρισσία μέχρι εκβολές της Νέδας).
Με απάντηση σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, της 17ης Μαΐου λέει όχι στις καθολικές απαγορεύσεις που θα φέρουν αντιπαραθέσεις με τις τοπικές κοινωνίες και κάνει λόγο ότι το ΥΠΕΚΑ προετοιμάζει τη λήψη ολοκληρωμένων μέτρων προστασίας της περιοχής και ισόρροπης ανάπτυξης.
Παρέμβαση με επιστολή του δημάρχου Κώστα Κόλλα για την απίστευτη ιστορία «διαρροής» και διακίνησης σεναριολογίας με στόχο την δημιουργία κοινωνικών εντάσεων στην Τριφυλία.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ», η αρθρογραφία της οποίας επιβεβαιώνεται πανηγυρικά. Στη «Φ» προβάλλονται ακόμη και τα θέματα:
● ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ δικηγόρων χθες στο δικαστήριο για τις απαλλοτριώσεις του Περιμετρικού Καλαμάτας. μέχρι το τέλος του χρόνου ολοκληρώνεται η γέφυρα του Νέδοντα.
● ΑΠΟ 18 – 25 ΙΟΥΛΪΟΥ το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με σημαντικές διεθνείς παρουσίες δημιουργών και ανερχόμενων ταλέντων του σύγχρονου χορού.
● ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΜΕΙΟΔΟΤΗΣ η Απολυμαντική Α.Ε. στη δημοπρασία για την καταπολέμηση των κουνουπιών.
● ΕΡΓΑΣΙΕΣ στο αντλιοστάσιο λυμάτων της Νέδοντος στην περιοχή της Μαρίνας με στόχο την εξαφάνιση ή τον περιορισμό της αβάσταχτης δυσοσμίας που χρόνια ταλαιπωρεί κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.
● ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΑ με επιχειρηματίες της Παραλιακής Ζώνης για τη χρήση αιγιαλού το καλοκαίρι.
● ΤΟ ΠΑΜΕ Μεσσηνίας αποδοκιμάζει τις δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτ. Τσώνη για την υπογραφή της νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ).
● 37 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ στην Πελοπόννησο σε αστυνομική επιχείρηση – σκούπα και 1037 έλεγχοι κατά της παραβατικότητας.


● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!


Απαγορεύσεις δόμησης, μέτρα - σοκ και αυστηροί περιορισμοί από Νέδα έως Κυπαρισσία

Απαγορεύσεις δόμησης, μέτρα - σοκ και αυστηροί περιορισμοί από τη Νέδα έως την Κυπαρισσία περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Υπουργικής Απόφασης για την προστασία της περιοχής GR 25550005 «Θίνες Κυπαρισσίας», όπως αποκάλυψε από προχθες το μεσημέρι η ηλεκτρονική σελίδα του «Θ», tharrosnews.gr!

Το Σχέδιο ............

Υπουργικής Απόφασης «Καθορισμός χρήσεων και περιορισμών δόμησης για την προστασία χερσαίων και υδάτινων εκτάσεων της περιοχής "Θίνες Κυπαρισσίας" με κωδικό GR 2550005 του Ευρωπαϊκού Δικτύου Προστατευόμενων Περιοχών Natura 2000 των Δήμων Αυλώνα και Κυπαρισσίας», το οποίο έχει στη διάθεσή του το «Θ», είναι έτοιμο προς υπογραφή από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρο Καλαφάτη.

Η ισχύς της Υπουργικής Απόφασης θα αρχίσει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα λήξει μετά την παρέλευση διετίας, με δυνατότητα παράτασης για ένα έτος! Όπως αναφέρεται στο Σχέδιο Υ.Α. που αποκαλύπτει το «Θ»: «Σκοπός της Υ.Α. είναι η προστασία, διατήρηση και διαχείριση της φύσης και του τοπίου, ως φυσικής κληρονομιάς και πολύτιμου εθνικού πόρου σε χερσαία και θαλάσσια τμήματα της περιοχής "Νότιος Κυπαρισσιακός Κόλπος", οι οποίες διακρίνονται για τη μεγάλη βιολογική, οικολογική, αισθητική, επιστημονική, γεωμορφολογική και παιδαγωγική τους αξία. Ειδικότερα, επιδιώκεται η διατήρηση και διαχείριση των σημαντικών και σπάνιων τύπων οικοτόπων, ιδίων των αμμοθινικών σχηματισμών και των παράκτιων δασών, η αποτελεσματική προστασία της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta και η διατήρηση και διαχείριση των υπόλοιπων απειλούμενων, σπάνιων, ενδημικών και προστατευόμενων ειδών πανίδας, καθώς και χλωρίδας που απαντώνται στη συγκεκριμένη περιοχή».

Με την Υ.Α. θεσπίζονται τα όρια της Περιοχής Προστασίας (Οικοανάπτυξης) «Φυσικό Πάρκο Ν. Κυπαρισσιακού κόλπου» - (σ.σ. στο χάρτη με το μπλε περίγραμμα) και εντός της Περιοχής Προστασίας οριοθετούνται τρεις επιμέρους ζώνες: α) Περιοχή Ήπιας Οικιστικής Ανάπτυξης (Ζώνη ΙΙα) - (στο χάρτη με το θαλασσί δίχτυ), Περιοχή Ήπιας Τουριστικής Ανάπτυξης (Ζώνη ΙΙβ) - (στο χάρτη με το κίτρινο δίχτυ) και Περιοχή Ήπιας Βιοτεχνικής Ανάπτυξης Γεωργικού Τομέα (Ζώνη ΙΙγ) - (στο χάρτη με το μωβ δίχτυ). Εντός της Περιοχής Προστασίας οριοθετείται Περιοχή Προστασίας της Φύσης (Ζώνη Ι) - (στο χάρτη με το κόκκινο - απόλυτη προστασία), χερσαία έκταση με την ονομασία «Παράκτια περιοχή Βουνάκι - Αγιαννάκη - Ελαία», που βρίσκεται στην εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών προ του 1923 και κάτω των 2000 κατοίκων του Δήμου Αυλώνα του Νομού Μεσσηνίας.

Στο Σχέδιο της Υπουργικής Απόφασης περιλαμβάνονται μέτρα, απαγορεύσεις και περιορισμοί στη δόμηση και σε έργα και δραστηριότητες σε ολόκληρη την έκταση από τη Νέδα μέχρι την Κυπαρισσία, στη χερσαία και θαλάσσια περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη και την «Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη Νότιου Κυπαρισσιακού Κόλπου» που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE-NATURE No B4-3200/98/442 (Μάρτιος 2002), όπως φαίνεται και στο δεύτερο χάρτη που δημοσιεύουμε.

Σημεία Σχεδίου Υπουργικής Απόφασης:
Στην Περιοχή Προστασίας της Φύσης (στο χάρτη με το κόκκινο χρώμα), η περιοχή από το «Μπραζέρι» του Καλού Νερού έως τη Νέδα, όπως αναφέρεται στο Σχέδιο της Υπουργικής Απόφασης, «διαχειριστικός στόχος είναι η διαφύλαξη της φυσικής κληρονομιάς και η διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας με παράλληλη παροχή στο κοινό δυνατοτήτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και φυσιολατρικών δραστηριοτήτων».

Στην περιοχή αυτή απαγορεύεται η δόμηση και οποιαδήποτε δραστηριότητα, πλην έργων για την αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, ερευνών και δραστηριοτήτων ήπιου χαρακτήρα, με όρους και περιορισμούς που θα καθορίζονται από τον Κανονισμό Διοίκησης και Λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης του Φυσικού Πάρκου Ν. Κυπαρισσιακού κόλπου που «θα» συσταθεί. Στην περιοχή αυτή απαγορεύεται η κίνηση μηχανοκίνητων μέσων, με εξαιρέσεις κατόπιν άδειας του Φορέα.
Στην Περιοχή Ήπιας Οικιστικής Ανάπτυξης, από το «Μπραζέρι» Καλού Νερού έως το Βουνάκι, επιτρέπεται η ανέγερση οικιών με μέγιστο ύψος τα 4.5 μ. και αρτιότητα οικοπέδου στα 8 στρ.
Στην Περιοχή Ήπιας Τουριστικής Ανάπτυξης, από τη Νέδα έως το Βουνάκι, επιτρέπονται τουριστικές εγκαταστάσεις έως 800 τ.μ. στα 8 στρ.
Στην Περιοχή Ήπιας Βιοτεχνικής Ανάπτυξης Γεωργικού Τομέα, από το Κοιμητήριο Αγίου Γεωργίου Κυπαρισσίας έως περίπου το Σεργιάνι, απαγορεύεται η δόμηση στα 100 μ. κάτω από τον εθνικό δρόμο, απαγορεύονται βιοτεχνίες, βιομηχανίες και πολυκαταστήματα και επιτρέπονται περιορισμένες χρήσεις.
Στην περιοχή που εκτείνεται από το λιμάνι Κυπαρισσίας έως το Βουνάκι, σε όλο το παραλιακό μέτωπο (σ.σ. αχρωμάτιστη στο χάρτη) απαγορεύονται τουριστικές εγκαταστάσεις και δραστηριότητες βιοτεχνικές, βιομηχανικές, μεταποίησης κ.ά. Η αρτιότητα ορίζεται στα 8 στρ., μέγιστη δόμηση 200 τ.μ. και η δόμηση μπορεί να γίνεται 100 μ. από τον αιγιαλό.

-Στο χάρτη: Στο μπλε περίγραμμα είναι τα όρια Περιοχής Προστασίας (Οικοανάπτυξης) «Φυσικό Πάρκο Ν. Κυπαρισσιακού κόλπου», με το κόκκινο είναι η Περιοχή Προστασία της Φύσης, με το θαλασσί η Περιοχή Ήπιας Οικιστικής Ανάπτυξης, με το κίτρινο η Περιοχή Ήπιας Τουριστικής Ανάπτυξης, με το μωβ η Περιοχή Ήπιας Βιοτεχνικής Ανάπτυξης Γεωργικού Τομέα και αχρωμάτιστη η περιοχή από το λιμάνι Κυπαρισσίας έως το Βουνάκι.

Θάρρος - Ηλίας Γιαννόπουλος