Σάββατο, 25 Μαΐου 2013

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 24-5-2013 ]
Διακοπές ρεύματος λόγω εργασιών σε περιοχές της Καλαμάτας, Πυλίας, Φιλιατρών.

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Καλαμάτας της Πυλίας και των Φιλιατρών θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 26, την Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Μαΐου.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΔΕΔΔΗΕ Καλαμάτας οι διακοπές θα αφορούν τις εξής περιοχές:.......

α) Την Κυριακή θα γίνει διακοπή του ρεύματος, από τις 8 έως τις 10.30 το πρωί στην περιοχή της Καλαμάτας μεταξύ των οδών Αριστομένους, Πολυχάρους, Αριστοδήμου και Βαλαωρίτου.
Και από τις 11 έως τη 1.30 το μεσημέρι, στην περιοχή μεταξύ των οδών Βασ. Γεωργίου, Ασκληπιού, Βασ. Σοφίας και Αριστοδήμου.

β) Τη Δευτέρα θα γίνει διακοπή του ρεύματος, από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι στη Στενωσιά και στην Κουκουνάρα.
Και από τις 12.30 μέχρι τις 2 το μεσημέρι στα χωριά Γλυφάδα, Παπούλια, Πλάτανο, Μυρσινοχώρι, Νερόμυλο και Ριζόμυλο.

γ) Την Τρίτη 28 Μαΐου θα γίνει διακοπή του ρεύματος, από τις 8 έως τις 11 το πρωί στην περιοχή της Καλαμάτας μεταξύ των οδών Ναυαρίνου, Υψηλάντη, Κρήτης και Εθνικού Σταδίου.

Και από τις 8.30 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι στο δυτικό τμήμα της πόλης των Φιλιατρών από την πλατεία μέχρι το Λιμενάρι.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.
Γι’ αυτό το λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ Α.Ε., θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΕΥΜΑ.
Έτσι για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.

*Ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. είναι η 100% θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ Α.Ε. που διαχειρίζεται το Ελληνικό Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.


Και ξαφνικά η Ολυμπία Οδός «στρώνεται» μέχρι την Τσακώνα!

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας μετά από ερώτηση του «Δικτύου»

Μετά την υπογραφή, τον περασμένο μήνα, της συμφωνίας μεταξύ Δημοσίου και παραχωρησιούχων/ κατασκευαστών της Ολυμπίας Οδού, ξεκίνησαν σταδιακά οι εργασίες κατά μήκος του άξονα στο τμήμα Κόρινθος- Πάτρα.

Σε λειτουργία βρίσκονται, ήδη, τέσσερα εργοτάξια και καλύπτουν αντίστοιχα ........

τμήματα (Ζευγολατιό, Ξυλόκαστρο, Ακράτα, Αίγιο), τα οποία προχώρησαν σε επανακινητοποίηση του προσωπικού και των μηχανημάτων, με στόχο την πλήρη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους, μετά και τη διετή διακοπή των εργασιών.
Οι εργασίες που εκτελούνται, σε διάφορες θέσεις κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου, περιλαμβάνουν: χωματουργικές εργασίες (γενικές εκσκαφές και κατασκευές επιχωμάτων), εργασίες μετατόπισης δικτύων, κατασκευές άνω διαβάσεων, στεγάστρων των τοίχων αντιστήριξης, κατασκευή φρεατοπασσάλων, κατασκευή τοίχων ακροβάθρων γεφυρών, εργασίες σηράγγων και όσα άλλα αναγκαία απαιτούνται.

Κι ενώ οι εργασίες για το τμήμα Κόρινθος- Πάτρα είχαν οριστικοποιηθεί εδώ και κάποιο διάστημα, το ερώτημα που «έκαιγε» την Ηλεία και τη Μεσσηνία ήταν τι θα γίνει με το υπόλοιπο τμήμα του έργου. Όλα έδειχναν, σύμφωνα και με τις πλέον επίσημες δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών, ότι θα έπρεπε να κάνουμε κάποια χρόνια (άγνωστο πόσα) υπομονή μέχρι να ολοκληρωθεί.

Προχθές το βράδυ, όμως, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, αλλά και χθες το μεσημέρι, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας ανέτρεψε τα μέχρι σήμερα δεδομένα. Όπως τόνισε, σε συνάντηση που είχε την περασμένη Τρίτη με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Κ. Τζαβάρα, ο οποίος έχει αναλάβει να διαπραγματευτεί με την κυβέρνηση την ολοκλήρωση του έργου, πήρε σαφείς διαβεβαιώσεις ότι ο αυτοκινητόδρομος θα ολοκληρωθεί και σύντομα αναμένεται να υπάρξουν σχετικές εξαγγελίες!
«Το αίτημα παραμένει ζεστό και σύντομα θα ανακοινωθεί και ο τρόπος χρηματοδότησης, έτσι ώστε το έργο να φτάσει μέχρι την Τσακώνα», σχολίασε ο κ. Νίκας, μεταφέροντας τις διαβεβαιώσεις του κ. Τζαβάρα. «Έτσι, “κλειδώνει” άλλο ένα μεγάλο έργο για τη Μεσσηνία», συμπλήρωσε.

Η συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας προήλθε μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών», Σταμάτης Μπεχράκης. Όπως σημείωσε, θα πρέπει, επιτέλους, ο μεγαλύτερος Δήμος του νομού να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ώστε το έργο, ζωτικής σημασίας για την περιοχή, να μην παραπεμθεί στις καλένδες.
Βέβαια, μέχρι οι υποσχέσεις να γίνουν επίσημες εξαγγελίες και, το κυριότερο, έργο, καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι. Γιατί από υποσχέσεις έχουμε χορτάσει…

Θάρρος

Ανοικτά από χθές βραδυ τα σχόλια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Μετά από αρκετές διαμαρτυρίες που έχουμε δεχτεί στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο για την κατάργηση δυνατότητας σχολιασμού, αποφασίσαμε να σας ξαναδώσουμε την δυνατότητα να σχολιάζετε τις δημοσιεύσεις μας.
Όμως προσοχή στο πως σχολιάζετε (επίπεδο κλπ κλπ) γιατί τα σχόλια σας θα απορρίπτονται ΟΛΟΚΛΗΡΑ και όχι μόνο το κείμενο τους.

Ελπίζουμε να το κατανοείτε και να σεβαστείτε τόσο τον χώρο που φιλοξενεί την γνώμη σας όσο και τον οποιονδήποτε σχολιάζετε.

Η ομάδα Διαχείρισης


Φιλιατρά: Χάθηκε Σκυλίτσα.

Είναι μια αδέσποτη σκυλίτσα που εδώ και λίγους μήνες την έχουν υιοθετήσει ο πεθερός μου και η πεθερά μου.... την φωνάζω ΓΟΠΑ.

Παρακαλώ αν κάποιος την έχει δει να μου στείλει μήνυμα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

facebook: Joanna Paraskeyas

UPDATE: Η Σκυλίτσα γύρισε στο σπίτι της και στην αγάπη των αφεντικών της.


Απέσυρε την υποψηφιότητα του για πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ο Γιώργος Ασημακόπουλος

Τρεις μήνες πριν έλαβα την απόφαση να θέσω υποψηφιότητα για τη διεκδίκηση της ηγεσίας της μεγαλύτερης οργάνωσης νέων σε όλη την Ελλάδα.
Έδωσα ένα ..........

καθαρό και δίκαιο αγώνα μαζί με χιλιάδες Οννεδίτες και Οννεδίτισσες που μου έδωσαν την εντολή να παλέψω για μια ανοικτή ΟΝΝΕΔ, μια ΟΝΝΕΔ με έρεισμα και αναφορά στην κοινωνία.

Έχοντας καταθέσει ένα πλαίσιο πολιτικών προτάσεων τόσο για τη δομή της ΟΝΝΕΔ, όσο και για την δράση της μέσα στην κοινωνία, οραματιστήκαμε μια πολιτική οργάνωση με ιδεολογική ταυτότητα που θα έχει στο επίκεντρο της την νεολαία.
Πιστεύω, βαθύτατα, ότι οι συνθήκες απαιτούν την ΟΝΝΕΔ να είναι ενωμένη και απόλυτα επικεντρωμένη στη εκπλήρωση των στόχων της. Η συνοχή και η ενότητα της οργάνωσης είναι πάνω απ’όλα.

Γι’αυτό τον λόγο αποσύρω την υποψηφιότητα μου διασφαλίζοντας, με αυτό τον τρόπο, την ενότητα και τη δυναμική της οργάνωσης.
Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω , έναν έναν προσωπικά τους Οννεδίτες και τις Οννεδίτισσες που στάθηκαν στο πλευρό μου από την πρώτη στιγμή και τους διαβεβαιώνω πως μαζί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια ανοικτή ΟΝΝΕΔ στη κοινωνία.
Με την ίδια δυναμική και το ίδιο πάθος, έτσι ώστε με τις προτάσεις και τις ιδέες να κρατήσουμε την ΟΝΝΕΔ μας ψηλά. Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω και αυτούς που στο πλαίσιο διαλόγου που ξεκινήσαμε άκουσαν τις προτάσεις και τις ιδέες μου αλλά δεν τις επικρότησαν. Η γνώμη τους είναι απολύτως σεβαστή.

Η επόμενη μέρα μας βρίσκει όλους ενωμένους, έτοιμους να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας. Για μια ΟΝΝΕΔ ανοικτή!

Προσοχή... 694 65 64 862 το τηλέφωνο απάτη

Συνεχίζεται η παράνομη δραστηριότητα του κινητού 6946564862 από το οποίο σήμερα έλαβαν χιλιάδες τυχαία επιλεγμένοι συνδρομητές γελοία μηνύματα, όπως "Σε είδα το Σάββατο στην καφετέρια. Ο Σάκης μου έδωσε το κινητό σου" ή "Μόλις χώρισα με την Τζένη", "Καλησπέρα Καίτη μου, τι κάνεις" κλπ.

Η ιστορία είναι........

γνωστή και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στη Vodafone εδώ και χρόνια, αλλά η κομπίνα συνεχίζεται ατιμώρητη. Φυσικά πρόκειται για απάτη με σκοπό να απαντήσετε και στη συνέχεια σας έρχονται μηνύματα για συμμετοχή σε διαγωνισμούς κλπ και στο τέλος έρχεται "το κοστούμι", δηλαδή ο λογαριασμός ο οποίος είναι από 30 μέχρι 300 ευρώ.

Πριν αγνοήσετε το μήνυμα, καλέστε κι εσείς την εταιρεία κινητής, μπας και φιλοτιμηθούν και ακυρώσουν το νούμερο, πράγμα για το οποίο δεν δείχνει ιδιαίτερη προθυμία η Vodafone από τα επόμενα ακριβά μηνύματα κερδίζει πολλά χρήματα.
Το πιό συνηθισμένο από τα μηνύματα της σειράς είναι: ΣΕ ΕΙΔΑ ΕΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΣ ΠΟΛΥ.Ο ΣΑΚΗΣ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΟ ΣΟΥ. ΕΙΜΑΙ Η ΨΗΛΗ ΜΕ3ΑΧΡΙΝΗ ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΙΤΑΖΕ ΕΠΙΜΟΝΑ.ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ!

Μην απαντάτε και φυσικά μην στήνετε καβγά με τον έτερον ήμισυ αν υπάρχει !

eglimatikotita.gr

Αντιμετωπίστε τις αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Σας προτείνουμε έξυπνους τρόπους για να αντισταθμίσετε τις αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος με χαμηλότερη κατανάλωση
Η πρώτη από τις τρείς αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι τον Ιούλιο είναι πλέον γεγονός.
Επειδή όμως .......

η πιο φθηνή ενέργεια είναι αυτή που δεν καταναλώνεις, σας θυμίζουμε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε την άσκοπη κατανάλωση ρεύματος και να εξοικονομήσετε χρήματα. Σκεφτείτε έξυπνα και πρακτικά και αλλάξτε απλές, καθημερινές σας συνήθειες.

Ζέστη με τον ανεμιστήρα οροφής

Ο ανεμιστήρας οροφής, εκτός από το ότι σας βοηθάει να αποφύγετε την άσκοπη χρήση του κλιματιστικού το καλοκαίρι, μπορεί να σας βοηθήσει να ζεσταθείτε πιο οικονομικά το χειμώνα. Οι περισσότεροι ανεμιστήρες έχουν και δεύτερη λειτουργία για το χειμώνα, όπου αντιστρέφεται η φορά των φτερών και στέλνουν αέρα προς το ταβάνι. Υπάρχει ένας μικρός διακόπτης στη βάση του ανεμιστήρα, πάνω ακριβώς από τα φτερά. Επειδή ο θερμός αέρας είναι πιο ελαφρύς από τον κρύο, η ζέστη έχει την τάση να συγκεντρώνεται ψηλά στο ταβάνι του σπιτιού. Ο ανεμιστήρας με χειμερινή λειτουργία στέλνει αέρα προς τα πάνω εμποδίζοντας τη συσσώρευση της θερμότητας στο ταβάνι, η οποία παραμένει χαμηλά και μας ζεσταίνει. Χρησιμοποιήστε τον ανεμιστήρα στη χειμερινή του λειτουργία μαζί με το σύστημα θέρμανσης που έχετε, για εξοικονόμηση χρημάτων έως και 10%.

Ο ήλιος ζεσταίνει καλύτερα.

Εκμεταλλευτείτε την παρουσία του ήλιου για να ζεστάνετε το σπίτι. Αφήστε ανοικτά τα παραθυρόφυλλα και τις κουρτίνες που κοιτάνε στη νότια πλευρά για να μπορέσει η ηλιακή ακτινοβολία να περάσει στους εσωτερικούς χώρους. Αντιθέτως, το βράδυ κλείστε καλά τα παραθυρόφυλλα (ιδιαίτερα αυτά που κοιτάνε βόρεια) για να ελαχιστοποιήσετε τις διαρροές θερμότητας. Επίσης καλό θα ήταν να αγοράσετε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα για να έχετε ζεστό νερό όλη την ημέρα, ο οποίος μάλιστα, μπορεί να σας εξοικονομήσει έως και 150-180 ευρώ ετησίως.
Πλύσιμο ρούχων με τα μισά λεφτά
Γνωρίζατε ότι περίπου το 90% του ρεύματος που καταναλώνει ένα πλυντήριο σε μια πλύση είναι για να ζεσταίνει το νερό; Πλένοντας σε χαμηλές θερμοκρασίες, 30 βαθμών κελσίου η και σε κρύο νερό, μπορείτε να εξοικονομήσετε περισσότερο από 50% ηλεκτρικό ρεύμα ανά πλύση, σε σχέση με τις υψηλές θερμοκρασίες. Και αν σκοπεύετε να αγοράσετε πλυντήριο τώρα, επιλέξτε το κλασσικό πλυντήριο με την πόρτα μπροστά και όχι με την πόρτα από πάνω, αφού αυτά τα μοντέλα καταναλώνουν διπλάσια ενέργεια και νερό. Και εννοείται ότι ψάχνετε για μοντέλο με την υψηλότερη ενεργειακή κλάση (στα πλυντήρια είναι Α+++)
Ακόμη μεγαλύτερη οικονομία θα έχετε εάν διαθέτετε ηλιακό θερμοσίφωνα και συνδέσετε την παροχή του πλυντηρίου κατευθείαν στον θερμοσίφωνα. Έτσι δεν θα χρειάζεται να ζεσταίνετε καθόλου το νερό.

Μαγειρέψτε έξυπνα

Ο καλύτερος τρόπος μαγειρικής είναι σε χαμηλή φωτιά. Μόλις το φαγητό βράσει, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το μέχρι να γίνει (έτσι θα βγει και πιο νόστιμο). Μια καλή ιδέα, είναι να χρησιμοποιήσετε βραστήρα για να βράσετε το νερό που χρειάζεστε στο μαγείρεμα, αντί να περιμένετε να ζεσταθεί στο μάτι της κουζίνας. Ο βραστήρας θα βράσει το νερό σχεδόν 2,5 φορές πιο αποδοτικά από το μάτι της ηλεκτρικής κουζίνας. Επιπλεον, καλό είναι να χρησιμοποιείτε σκεύη που εφαρμόζουν ακριβώς στην επιφάνεια του ματιού, γιατί διαφορετικά, σπαταλάτε ακόμα και 30% περισσότερη ενέργεια. Δεν χρειάζεται να προθερμάνετε το φούρνο, αφού η χρησιμότητα της προθέρμανσης είναι υπερεκτιμημένη. Επίσης, μπορείτε να σβήσετε το φούρνο ένα μισάωρο πριν το τέλος, καθώς ο φούρνος θα κρατήσει αρκετή θερμότητα για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο του φαγητού, αρκεί βέβαια να μην ανοιγοκλείνετε την πόρτα συνέχεια κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Η ενεργειακή κλάση Α δεν είναι απαραιτήτως και η καλύτερη

Αν πρόκειται να αγοράσετε μια νέα ηλεκτρική συσκευή, επιλέξτε ένα μοντέλο που ανήκει στην υψηλότερη ενεργειακή κλάση. Προσοχή όμως! Το σύστημα βαθμολόγησης μπορεί να είναι παραπλανητικό και να μην καταλήξετε στην πιο αποδοτική συσκευή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις περισσοτερες κατηγορίες συσκευών, εκτός από την ενεργειακή κλάση Α υπάρχουν ακόμα Α+,Α++,Α+++. Η διαφορά στην κατανάλωση ενέργειας ανάμεσα σε αυτές τις κλάσεις είναι τεράστια, αφού ένα ψυγείο Α+++ σε σύγκριση με ένα ψυγείο Α καταναλώνει τη μισή ενέργεια. Αυτό μπορεί να σημαίνει διαφορά 25-30 ευρώ το χρόνο σε ένα ψυγείο μεσαίου μεγέθους. Καθώς όμως το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος αναμένεται να αυξηθεί και άλλο, η διαφορά αυτή θα μεγαλώσει, όπως αντίστοιχα θα μειωθεί ο χρόνος απόσβεσης του έξτρα κόστους αγοράς. Αν χρειαστεί να αγοράσετε κλιματιστικό, αγνοήστε την ενεργειακή κλάση, αφού σχεδόν όλα τα μοντέλα ανήκουν στην κλάση Α και μάθετε για την απόδοση. Η απόδοση μας λέει για κάθε κιλοβάτ ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνεται, πόσα κιλοβάτ θέρμανσης η ψύξης παράγονται. Επίσης προτιμήστε κλιματιστικό inverter. Η σωστή ρύθμιση της θερμοκρασίας θα επιτρέψει στο inverter να σας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα.

Έξυπνος φωτισμός

Αν χρησιμοποιείτε ακόμα λάμπες πυρακτώσεως, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι για κάθε παλιά λάμπα πυρακτώσεως 100 βατ που αντικαθιστάτε με μια εξοικονόμησης ενέργειας αντίστοιχης φωτεινότητας, γλυτώνετε περίπου 30-40 ευρώ το χρόνο. Ακόμα καλύτερα, προτιμήστε λάμπες LED. Η διαφορά στην εξοικονόμηση είναι ακόμη μεγαλύτερη, ενώ η διάρκεια ζωής τους πιθανότατα μπορεί να ξεπεράσει και τα δέκα χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, όμως μην ξεχνάτε να σβήνετε πάντα τα φώτα όταν δεν βρίσκεστε σε κάποιο δωμάτιο.
Εξαφανίστε τα ενεργειακά βαμπίρ
Μην ξεχνάτε να κλείνετε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές από τον κεντρικό διακόπτη η ακόμα καλύτερα, βγάλτε τις από τη πρίζα. Επειδή όμως, δεν είναι και το πιο πρακτικό πράγμα στον κόσμο να βάζει και να βγάζει κανείς από την πρίζα 5-6 συσκευές δυο φορές την ημέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πολύπριζο με διακόπτη και να ενώσετε εκεί όσες περισσοτερες συσκευές μπορείτε. Ψάχνετε να αγοράσετε υπολογιστή; Θυμηθείτε ότι τα laptop καταναλώνουν έως 90% λιγότερη ενέργεια από ένα μέσο desktop.

Εξοικονόμηση ενέργειας σε αριθμούς

1. Μειώστε τη χρήση κλιματιστικού κατά 2 ώρες την ημέρα. Θα εξοικονομήσετε τουλάχιστον 30 ? τον χρόνο.
2. Μειώστε κατά 1οC τον θερμοστάτη της κεντρικής θέρμανσης και μην ξεπερνάτε τους 19 - 20οC. Υπολογίστε ότι θα εξοικονομήσετε τουλάχιστον 10% ενέργεια. Αν για παράδειγμα, καταναλώνετε 1000 ? τον χρόνο για θέρμανση, τότε θα κερδίσετε 100 ?.
3. Αλλάξτε συνήθειες στο πλύσιμο των ρούχων. Αν αλλάξετε δυο πλύσεις μηνιαίως από τους 60ο στους 40οC, τότε θα εξοικονομήσετε περίπου 30 ? ετησίως.
4. Όταν δεν χρησιμοποιείτε την τηλεόραση, το DVD ή το στερεοφωνικό, μην τα αφήνετε στο stand by, αλλά αντίθετα κλείστε τα από τον κεντρικό διακόπτη. Θα εξοικονομήσετε περίπου 15 ? τον χρόνο.
5. Αν έχετε πολυμελή οικογένεια και μαγειρεύετε συχνά στο μεγάλο μάτι της κουζίνας, προτιμήστε χύτρα ταχύτητας. Εξοικονομείτε 60-80% της ενέργειας, πράγμα που θα σας επιτρέψει να γλιτώσετε έως και 75 ? ετησίως.
6. Κάντε συχνά απόψυξη στο ψυγείο σας. Ένα στρώμα πάγου πάχους 5 χιλιοστών αυξάνει την κατανάλωση ρεύματος κατά περίπου 30%. Αποψύξτε λοιπόν και κερδίστε περίπου 10 ? ετησίως.
7. Αντικαταστήστε 5 λάμπες με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας. Η απόσβεση των χρημάτων θα γίνει γρήγορα και θα εξοικονομείτε 15 ? ετησίως.
8. Χρησιμοποιήστε ηλιακό αντί για ηλεκτρικό θερμοσίφωνα. Θα γλιτώνετε τουλάχιστον 150 ? ετησίως.
9. Όταν έρθει η ώρα να αλλάξετε το ψυγείο σας, προτιμήστε ψυγείο ενεργειακής απόδοσης Α. Θα εξοικονομείτε περίπου 15-40 ? ετησίως.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ-ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

Νερό: Αγαθό για όλους ή αντικείμενο εκμετάλλευσης;

Δείτε ενα πολύ ενδιαφέρον Video που μας έστειλε αναγνώστρια μας και αφορά την ιδιωτικοποίηση του Νερού
Μεσσηνιακές εφημερίδες της 25ης Μαΐου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«Λαμπαδηδρομία Ολυμπία-Τσακώνα;
Το αίτημα παραμένει «ζεστό» και σύντομα θα ανακοινωθεί ο τρόπος χρηματοδότησης, έτσι ώστε ο δρόμος να φτάσει μέχρι τη Μεσσηνία, διαβεβαίωσε ο Τζαβάρας τον Νίκα


Μετά την υπογραφή, τον περασμένο μήνα, της συμφωνίας ,........

μεταξύ Δημοσίου και παραχωρησιούχων/ κατασκευαστών της Ολυμπίας Οδού, ξεκίνησαν οι εργασίες του άξονα στο τμήμα Κόρινθος- Πάτρα.

Το ερώτημα που «έκαιγε» την Ηλεία και τη Μεσσηνία ήταν τι θα γίνει με το υπόλοιπο τμήμα του έργου...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

"ΜΥΡΙΣΑΝ" απολύσεις και στους Δήμους! Το ΥΠ.ΕΣ. με έγγραφο-τελεσίγραφο ζητεί νέα απογραφή των δημοτικών υπαλλήλων κατά εκπαιδευτική βαθμίδα με διαδικασίες εξπρές μέχρι 31 Μαΐου.
Αντιδρά η ΚΕΔΕ - Τι δηλώνει ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παν. Νίκας.
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα της σημερινής "ΦΩΝΗΣ" στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:

ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ γιοκ φέτος στην Τριφυλία καθώς η Οργανωτική Επιτροπή ανέστειλε για το 2013 τη διοργάνωση επικαλούμενη την οικονομική κρίση.
ΣΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ενότητα καλούν όλους τους καταστηματάρχες εστίασης και αναψυχής στην Καλαμάτα τα μέλη της Προσωρινής Επιτροπής του υπό ίδρυση Συλλόγου.
ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ χθες στην Τρίπολη υπό τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαν. Αγγελάκα για την πυροπροστασία την καλοκαιρινή περίοδο. Ο κ. Αγγελάκας θα ζητήσει αναλυτικό λογαριασμό απο τους Δήμους για τα έξοδα και τα κονδύλια των διαχειριστών.
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΡΓΟ για όλη τη Μεσσηνία ο δρόμος Καλαμάτα-Ριζόμυλος, δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ του Γ.Γ. Ερευνας και Τεχνολογίας στην Περιφέρεια και στο Δήμο Πύλου-Νέστορος. Για την Περιφέρεια η έρευνα και η καινοτομία αποτελέεί προτεραιότητα, δήλωσε ο Π. Τατούλης, τονίζοντας οτι επενδύει σ' αυτά η Περιφέρεια γιατί προσδίδουν υπεραξία στην τοπική οικονομία.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ Καλαμάτας Παν. Νίκα επόμενη προτεραιότητα για τους οδικούς άξονες αποτελεί ο δρόμος προς τη Μάνη, τουλάχιστον στα όρια του Δήμου Καλαμάτας.
ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ σήμερα στο Δημοτικό Πάρκο του ΟΣΕ η 2η Ανθοκομική Εκθεση Καλαμάτας.
ΟΙ "ΕΡΑΣΤΕΣ" του δημαρχιακού θώκου της Καλαμάτας πολλαπλασιάζονται...
ΝΕΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Μπρεδήμα στα συνεχή χτυπήματα απο τον Γ. Παναγόπουλο της "Ελευθερίας".


● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών: Καταγγελία για την μη επέκταση ΠΟΠ σε όλη την Μεσσηνία

ΠΡΟΣ 1. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
           2. Επιμελητήριο Μεσσηνίας
           3. Κοινοβουλευτικές Ομάδες
           4. Περοιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλουμε τις ενέργειες του Εξαγωγικού τμήματος του .........

Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και κάποιοες συνεταιοριοστικές οργανώσεις της πρώην επαρχίας Καλαμάτας για την επέκταση του ΠΟΠ Ελαιολάδου σε όλη την Μεσσηνία.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να αντιμετωπίσει πλήρως και να απορρίψει τις ενστάσεις των τυποποιητών και Εμπορών.

καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του νομού να αντισταθούν σε αυτές τις ενέργειες που αθ είναι καταστροφικές για όλο τον νομό.

Απαιτούμε η τυποποίηση ΠΟΠ Ελαιολάδου να γίνεται εντός νομού.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                                              Ο γραμματέας

Αλεηξανδρόπουλος Γιώργος                            Γριβοκωστόπουλος Γιάννης
.
Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Τετάρτη 29 Μαΐου και ώρα 19.30 το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία.

Στην πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μπασδάνης περιλαμβάνονται για συζήτηση και λήψη απόφασης τα παρακάτω θέματα:


1. Κατανομή γ΄ και δ΄ δόσης ΣΑΤΑ έτους 2012 και ΣΑΤΑ έτους 2013
2. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Τριφυλίας και Περιφέρειας Πελοποννήσου – Περ. Ενότητα Μεσσηνίας για την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση γεωμετρικών χαρακτηριστικών δρόμου Πλατάνια –Παληά Γέφυρα – Νέδας».
3. Έγκριση διενέργειας προμήθειας καυσίμων έτους 2013
4. Συζήτηση & καθορισμός ενεργειών και δράσεων Δήμου Τριφυλίας έτους 2013 για προώθηση του Τουρισμού, προβολή της περιοχής και των αγροτικών προϊόντων (Έγκριση της αριθ. 1/2013 απόφασης της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και προβολής Δήμου Τριφυλίας).
5. Έγκριση καταστατικού λειτουργίας Συνδέσμου Καπετάν Τέλος Άγρας.
6. Τροποποίηση εισφορών υδρευομένων μελών Συνδέσμου Καπετάν Τέλος Άγρας.
7. Πρόσληψη προσωπικού με ημερομίσθιο, έως πέντε (5) ημερομίσθια το μήνα (σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 12 του Ν. 4071/2012).
8. Τροποποίηση προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος οικ. έτους 2013
9. Έγκριση προϋπολογισμού Νομικού Προσώπου «Φορέας Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης – Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας», έτους 2013 (Απόφαση Νομικού Προσώπου αριθ. 10/2013).
10. Αιτήσεις Πολυχρονόπουλου Κυριάκου και Κωνσταντόπουλου Δημητρίου του Παναγιώτη για μείωση λογαριασμού ύδρευσης στης Τ.Κ. Μουζακίου (Έγκριση της αριθ. 2/2013 απόφασης της Τοπικής Κοινότητας Μουζακίου).
11. Αίτηση Μαντζώρου Θεοδώρου του Ιωάννη, Μαντζώρου Διονυσίου του Ιωάννη, Μαντζώρου Παναγιώτη του Ιωάννη, Μαντζώρου Αλέξανδρου του Ιωάννη και Σύλλα Ακριβής του Γεωργίου για μείωση των προσαυξήσεων ΤΑΠ.
12. Αίτηση Καρούμπαλη Ιωάννη του Σπυρίδωνος για μείωση των δημοτικών τελών στα άτομα με αναπηρία.
13. Αίτηση Νασόπουλου Χρήστου του Κων/νου για διαγραφή προσαύξησης σε κλίση για παράνομο παρκάρισμα.
14. Αίτηση BUBENHEIM HEINRICH WILI για διαγραφή προστίμου παράνομης κατασκήνωσης στην Τ.Κ. Ελαίας.
15. Τροποποίηση της αριθ. 84/2013 Α.Δ.Σ. «Καθορισμός των χώρων μεταβίβασης του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, σε τρίτους με σύναψη μισθωτικής σχέσης κατόπιν δημοπρασίας».
16. Εξέταση αιτήσεων για επανεξέταση χρεώσεων στα Δημοτικά Τέλη της Δ.Ε. Φιλιατρών.
17. Αίτηση Ζαριφόπουλου Ευθυμίου του Νικολάου για μείωση χρέωσης παροχής ύδρευσης (Έγκριση της αριθ. 3/2013 απόφασης της Τ. Κ. Μαραθόπολης.
18. Αίτηση Δημητρόπουλου Ηλία του Σωτηρίου για απαλλαγή προσαυξήσεων παγίων ύδρευσης της Τ.Κ. Γλυκοριζίου.
19. Αίτηση Χριστακοπούλου Καλλιόπης για συζήτηση άδειας μουσικής του καταστήματος «ΑΦ΄ ΥΨΗΛΟΥ» στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας (Έγκριση της αριθ. 13/2013 απόφασης της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας).
20. Αίτηση για τοποθέτηση πινακίδας απαγόρευσης στάθμευσης έξω από το χώρο του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Γαργαλιάνων (Έγκριση της αριθ.22/2013 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Τριφυλίας).
21. Αίτηση Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων Ειδικού Σχολείου Φιλιατρών για χορήγηση της σχετικής άδειας τοποθέτησης πινακίδων σήμανσης κατεύθυνσης προς το Σχολείο (Έγκριση της αριθ. 25/2013 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Τριφυλίας).
22. Αίτηση Μπακούρου Σταυρούλας για χορήγηση άδειας τοποθέτησης εμποδίων επί του πεζοδρομίου (Έγκριση της αριθ. 27/2013 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Τριφυλίας).
23. Αίτηση Μαντζούνη Καλλιρρόης του Ελευθερίου για μεταφορά ενός εκ των δύο γηπέδων που βρίσκονται έμπροσθεν του καταστήματός της με την επωνυμία «ΛΙΟΤΡΙΒΙ» στη Δ.Κ. Κυπαρισσίας (Έγκριση της αριθ. 28/2013 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Τριφυλίας).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΜΠΑΣΔΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Οι Εκλογές ανάδειξης προέδρου ΟΝΝΕΔ

Με ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ορίζονται τα παρακάτω σημεία σε όλη τη χώρα ως εκλογικά κέντρα προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ.

Η διαδικασία θα .......

ξεκινήσει στις 7 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 7.00 μ.μ. 

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι νέοι που έχουν γεννηθεί από 01.01.1981 έως και 31.12.1995 καθώς και όσοι γεννηθέντες το 1996 ή το 1997, Κύπριοι και Έλληνες ομογενείς έχουν εγγραφεί στον ειδικό ηλεκτρονικό εκλογικό κατάλογο μέσω της διαδικασίας των προεγγραφών.

Απαραίτητη για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι η προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας, είτε προσωρινής βεβαίωσης αστυνομικής αρχής, είτε διαβατηρίου, είτε στρατιωτικής ταυτότητας.

Αναλυτικά, τα σημεία ψηφοφορίας στην Μεσσηνία είναι τα εξής:

137 1 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΟΔΕ- ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ 12
138 1 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΝΔ - ΜΕΛΙΟΥ 16
139 1 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΥΛΟΣ ΓΡΑΦ. ΔΗΜ. ΤΟ. ΝΔΗ Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών για την συνέντευξη του Γιάννη Σολδάτου

Με αφορμή τη συνέντευξη του κ. Γιάννη Σολδάτου που φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου 2013, η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών τοποθετείται ως εξής:
Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών ........

ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Υπουργού Πολιτισμού κ. Κώστα Τζαβάρα, έχει ανοίξει εδώ και μήνες εποικοδομητικό διάλογο με το Υπουργείο για τα θέματα του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Ωστόσο πριν οριστικοποιηθούν οι επαφές με τους φορείς και τα πρόσωπα κύρους του οπτικοακουστικού χώρου, για την αναμόρφωση του Κινηματογραφικού Νόμου που ευαγγελίζεται η νέα ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, πληροφορηθήκαμε με έκπληξη τις θέσεις του συναδέλφου Γιάννη Σολδάτου για τους υφιστάμενους θεσμούς, γεγονός που μας βρίσκει αντίθετους αφού ο ίδιος ως συντονιστής του «διαλόγου», προβαίνει σε δηλώσεις αλλαγών που εκφράζουν την προσωπική του άποψη, πριν καν συσταθεί η όποια επιτροπή διαβούλευσης και ενημερωθεί ολόκληρος ο κινηματογραφικός χώρος.

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, σεβόμενη την ευαισθησία του Υπουργού Πολιτισμού να ανοίξει διάλογο με τους παραγωγικούς φορείς για την αναμόρφωση της Κινηματογραφίας μας, στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία και παραμένει συνομιλητής του Υπουργείου στην κατεύθυνση:

1.Να ενισχυθεί η εγχώρια Κινηματογραφική Παραγωγή.

2.Να θεσπισθούν κίνητρα για την προσέλκυση ξένων κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα.

3.Να αναμορφωθεί και να στηριχθεί το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

4.Να αναβαθμιστεί ο ρόλος του ελληνικού Κινηματογράφου, παράλληλα με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

5.Να ενισχυθούν τα υπόλοιπα κινηματογραφικά φεστιβάλ της χώρας, όπως Δράμας-Νέων Δημιουργών, Αρχαίας Ολυμπίας, Χαλκίδας κ.α., και

6.Να γίνει ορθολογικότερη χρήση των πόρων για την αναβάθμιση και ανάπτυξη του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών δεν θα επιτρέψει καμία υποβάθμιση του ρόλου που διεκδικούν οι δημιουργοί του Κινηματογράφου μας μέσα στο Ευρωπαϊκό οπτικοακουστικό τοπίο, ιδιαίτερα σήμερα.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ

Αγρίλης: Αναστέλεται για φέτος η Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας.

Η Οργανωτική Επιτροπή της «ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» στη συνεδρίασή της στις 23/5/2013 αποφάσισε την αναστολή της γιορτής για το 2013.

Στη συνεδρίαση τονίστηκε από όλα τα μέλη ότι το ...........

περιεχόμενο της εκδήλωσης πρέπει να εμπλουτιστεί με νέα στοιχεία και νέες δράσεις ώστε να μην είναι όμοιο με εκείνο των προηγούμενων χρόνων, να εξασφαλίζει μεγάλη επισκεψιμότητα και να ανταποκρίνεται στο στόχο της εκδήλωσης που είναι η προβολή και διαφήμιση του προϊόντος εντός και εκτός Ελλάδος. Από τις προτάσεις που συζητήθηκαν αξιολογήθηκε ότι καμία δεν πληρούσε τις παραπάνω προϋποθέσεις. Έτσι λοιπόν και σε συνάρτηση με την οικονομική κρίση η οποία εκτός των άλλων δε συμβάλει στη δημιουργία κλίματος συμμετοχής σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις η Οργανωτική Επιτροπή της Γιορτής Καρπουζιού αποφάσισε την αναστολή της γιορτής για το 2013.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Μήνυμα προέδρου Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας για τις εκλογές της ΟΝΝΕΔ

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως διανύουμε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή και εμείς οι νέοι έχουμε να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας και της αβεβαιότητας. Η σημερινή νεολαία βρίσκεται αντιμέτωπη με λάθη του παρελθόντος.

Οι επί ετών λανθασμένες πολιτικές ........

επιλογές έχουν οδηγήσει την κοινωνία σε αδιέξοδο και την πολιτική σε πλήρη απαξίωση. Δεν είναι ψέμα πως για αρκετά χρόνια είχαμε πειστεί να μη μιλάμε για όσα πιστεύουμε. Είχαμε αποδεχθεί την άποψη που θεωρούσε ξεπερασμένο να μιλάς για ιδεολογίες και τη μόδα, που ήθελε το απολιτίκ να «πουλάει». Η κρίση όμως έφερε και πάλι την πολιτική στο προσκήνιο. Οι ιδέες και οι αξίες άρχισαν και πάλι να διαφοροποιούν τους πολιτικούς σχηματισμούς, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο. Οι ιδεολογικές συγκρούσεις δεν είναι σήμερα κάτι ξεπερασμένο, ούτε αναχρονιστικό. Αντίθετα. Είναι η θεμέλια λίθος προκειμένου να χτίσουμε την Ελλάδα της νέας εποχής. Μια Ελλάδα που οφείλει να αλλάξει με τομές και μεταρρυθμίσεις που σπάνε ταμπού, αλλά κυρίως να τείνει χείρα βοηθείας με τις δομές της, στους ασθενέστερους.

Η αποχή από τα κοινωνικά δρώμενα και η χλιαρή αντιμετώπιση των γεγονότων δεν αποτελούν λύση στα προβλήματά μας. Οφείλουμε να συγκρουστούμε και να νικήσουμε νοσηρές συμπεριφορές, γραφειοκρατία, παρακμή και ηττοπάθεια. Να γίνουμε πρωταγωνιστές της εθνικής αναγέννησης. Έτσι, λοιπόν για 2η φορά πραγματοποιούμε ανοιχτή διαδικασία εκλογής του προέδρου της οργάνωσης μας από τη βάση και καλούμε όλους τους φίλους και μέλη της ΟΝΝΕΔ να προσέλθουν την Κυριακή 26 Μαΐου στις κάλπες από τις 07.00 μέχρι τις 19.00!

Η συμμετοχή είναι η καλύτερη απάντηση σε μια εποχή που κάποιοι επιχειρούν να απαξιώσουν την πολιτική.

Νικόλαος Γ. Τζάνος
Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας

Αλλαγές στη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.

Ποια νομιμοποιούνται και ποιά όχι.

Τα πάνω – κάτω φέρνει η τελική ρύθμιση για τα αυθαίρετα καθώς το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ανατρέπει τις αρχικές προδιαγραφές του σχεδίου νόμου που είχε παρουσιάσει πριν από ένα μήνα.
Οι αλλαγές προέκυψαν από τη διαβούλευση για το νομοσχέδιο και ........

την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο (4014/2011) περί τακτοποίησης αυθαιρέτων.

Έτσι λοιπόν εκτός οριστικής νομιμοποίησης μένουν όλες οι αυθαίρετες τουριστικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις που έχουν ανεγερθεί πριν από το 1975. Όπως αναφέρει με σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα«Ελεύθερος Τύπος» επτά θα είναι οι αλλαγές στο νομοσχέδιο.

Αρχικά νομιμοποιούνται οριστικά οι αυθαίρετες κατοικίες που έχουν ανεγερθεί μέχρι το 1975 με ένα πρόστιμο της τάξης των 500 ευρώ, ενώ εκτός νομιμοποίησης μένουν όλες οι ξενοδοχειακές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις που έχουν ανεγερθεί προ του 1975 μένουν εκτός. Επίσης καθιερώνεται η συμπλήρωση ηλεκτρονικής ταυτότητας για όλα τα κτίρια είτε αυτά είναι νόμιμα είτε είναι αυθαίρετα και κάθε δέκα χρόνια θα πρέπει να γίνεται ενημέρωση της ταυτότητας του κτιρίου.

Επιπλέον τίθεται προθεσμία 12 ετών για τις κατοικίες και 8 ετών αντίστοιχα για τα επαγγελματικά κτίρια προκειμένου να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική ταυτότητα. Όσο για τη μεταβίβαση των αυθαιρέτων δεν απαιτούνται οριστικοί τίτλοι αλλά αρκεί η καταβολή του 30% των ειδικών προστίμων. Τέλος δεν νομιμοποιούνται τα αυθαίρετα για τα οποία έχει δοθεί αμετάκλητη δικαστική απόφαση κατεδάφισης ή απομάκρυνσης.

Ημερησία

Καραμανλικό, αντιμνημονιακό και χωρίς «ταμπού» για τη δραχμή τοι νέο κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου. [ VIDEO }

Επικαλούμενος την «πνευματική παρακαταθήκη του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή», ο Νίκος Νικολόπουλος παρουσίασε χθες το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος (ΧΡΙΚΕ), με έμβλημα την παλιά δάδα της Ν.Δ.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, που εξελέγη με τη Ν.Δ. και σήμερα είναι ......

γ.γ. της πρώτης Διοικούσας Επιτροπής του νέου κόμματος, έπνεε μένεα κατά του Αντ. Σαμαρά. Τον κατηγόρησε ότι δεν διαπραγματεύτηκε την αλλαγή του Μνημονίου, όπως προεκλογικώς είχε υποσχεθεί, και δεν ακολουθεί τις αρχές της Ν.Δ.

Ο ίδιος προέβαλε το ΧΡΙΚΕ ως τη μόνη διέξοδο προς τους νεοδημοκράτες, ώστε να μην καταφεύγουν στα άκρα, όπως είπε, αλλά εντός ενός κόμματος του δημοκρατικού τόξου. Ο κ. Νικολόπουλος δεν απέκλεισε καμία συνεργασία με κόμματα που ανήκουν στο αντιμνημονιακό μπλοκ και εμφανίστηκε ανοιχτός για να συζητήσει το θέμα επιστροφής σε εθνικό νόμισμα. «Δεν κατανοούμε γιατί θεωρείται ταμπού από κάποιους», ανέφερε.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει πανελλαδική περιοδεία. Πρώτος εκλογικός στόχος του νέου κόμματος είναι η αυτόνομη κάθοδος στις ευρωεκλογές.

Ε-net.grΜελισσοκομία: Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στις δράσεις 3.1 και 3.2.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ενημερώνει τους μελισσοκόμους της περιοχής μας ότι συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή τους στις δράσεις 3.1 «Αντικατάσταση κυψελών» και 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας», για το έτος 2013.
Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση 3.1 «Αντικατάσταση κυψελών» έχουν τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης, εφόσον: .....

α. είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ (θεωρημένου) και
β. δηλώνουν τα μελισσοσμήνη τους στο έντυπο Ε1 ή/και Ε3 της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος
Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» έχουν οι «επαγγελματίες αγρότες» και οι συνταξιούχοι ΟΓΑ, εφόσον:
γ. είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον εκατόν πενήντα (150) παραγωγικών μελισσοσμηνών,
δ. είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ (θεωρημένου) και
ε. δηλώνουν τα μελισσοσμήνη τους στο έντυπο Ε1 ή/και Ε3 της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο Κέντρο Μελισσοκομίας Πελοποννήσου (Βασιλείου Δεκάζου 5, 22100 Τρίπολη, Τηλ 2710243352) :
α) αυτοπροσώπως ,
β)δια αντιπροσώπου (Στην περίπτωση αυτή, ο αντιπρόσωπος οφείλει να προσκομίζει σχετική εξουσιοδότηση επικυρωμένη από αστυνομική αρχή.),
γ) με συστημένη ταχυδρομική επιστολή.
Έντυπα αιτήσεων καθώς και πληροφορίες για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, οι μελισσοκόμοι να απευθύνονται στο γραφείο 214 της Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π. Ε. Μεσσηνίας τηλ 2721361214 Πληροφορίες κ. Μανωλόπουλο Δ. και Μαυροειδή Ε.
Τελική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων η 6η-6-2013.

ΑΒ Βασιλόπουλος Φιλιατρών 15ήμερο προσφορών από 20/5 έως 5/6ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΒ FOOD ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
Π.Γ. Αλεξανδρόπουλος Μ.Ε.Π.Ε.
1ο Χιλιόμετρο Εθνικής οδού Φιλιατρών - Κυπαρισσίας
Τηλ: 2761 0 33835

To παρακάτω φυλλάδιο (προσφορές από 20 Μαΐου έως 5 Ιουνίου) μπορείτε να το δείτε πιο άνετα και πιο εύκολα πατώντας εδώ (κλίκ)
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2013

UPDATE
ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ + ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ

Δείτε μέσα από το Φιλιατρά News τις απαντήσεις - λύσεις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ΚατεύθυνσηςΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2013

UPDATE
ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ + ΛΥΣΕΙΣ

Δείτε μέσα από το Φιλιατρά News τις απαντήσεις - λύσεις Ιστορίας Κατεύθυνσης.


ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2013

UPDATE
ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ + ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ

Δείτε μέσα από το Φιλιατρά News τις απαντήσεις - λύσεις Βιολογίας Κατεύθυνσης
ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΧΗΜΕΙΑΣ - ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2013

UPDATE
ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ + ΛΥΣΕΙΣ

Δείτε μέσα από το Φιλιατρά News τις απαντήσεις - λύσεις Χημείας - Βιοχημείας
Κατεύθυνσης
ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣΚ. Ασκούνης: Οι δήμοι κινδυνεύουν να υπαχθούν σε καθεστώς επιτροπείας

Στον προθάλαμο του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, λόγω ασυνέπειας της κυβέρνησης, βρίσκονται οι δήμοι της χώρας, υποστήριξε κατά την τοποθέτηση στο σημερινό τακτικό συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης.

Όπως εξήγησε η κυβέρνηση δεν έχει τηρήσει τα ............

συμφωνηθέντα όσον αφορά τη χρηματοδότησή των δήμων. Εξήγησε ότι με βάση την ΚΥΑ της 18/12/2012 για την κατάρτιση του προϋπολογισμού των δήμων, το 2013, ως αφετηρία υπολογισμού της χρηματοδότησης λήφθηκαν υπόψη οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ) του Νοεμβρίου 2012 πολλαπλασιαζόμενοι επί συντελεστή 1,24 επί 12 μήνες.

Αυτό σημαίνει, είπε ο κ. Ασκούνης, ότι ως δήμαρχοι εγγράψαμε τις ΚΑΠ με συντελεστή 1,24 επί 12 μήνες. Όμως, τελικά το υπουργείο μάς δίνει πόρους αντίστοιχους σε συντελεστή 1,04. Αυτή η διαφορά αυτομάτως δημιουργεί σε όλους τους δήμους απόκλιση 10% – 12,5%. «Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, οι δήμοι ούτε παίρνουν τα συμφωνηθέντα και απειλούνται με καθεστώς επιτροπείας από το Παρατηρητήριο» υποστήριξε.

Συνολικά, είπε ο κ. Ασκούνης, οι δήμοι αναμένεται να λάβουν για το 2013 το ποσό των 2,882 δισ. ευρώ. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται ΚΑΠ, ΣΑΤΑ, ΠΟΕ, προνοιακά επιδόματα και οριζόντιες δράσεις.

Τα προνοιακά που μεταφέρονται άμεσα στους τελικούς αποδέκτες αφορούν 850 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ από τις οριζόντιες δράσεις 140 εκατ. αφορούν τις πληρωμές για τη μεταφορά μαθητών κ.ά. Εσχάτως, όμως, το υπουργείο Παιδείας ζήτησε οι μαθητικές εστίες να ενταχθούν στους ΚΑΠ. Ενώ πέρσι οι δήμοι είχαν λάβει 4,5 εκατ. ευρώ γι’ αυτήν την οριζόντια δράση (δηλ. τη συντήρηση μαθητικών εστιών σε 16 δήμους), φέτος το υπ. Παιδείας δεν μεταβιβάζει τους αντίστοιχους πόρους -παρότι ο νόμος είναι σαφής και ορίζει ότι οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στους δήμους μαζί με τους αντίστοιχους προϋπολογισμούς. Εάν δεν διορθωθεί το συγκεκριμένο λάθος, η ΚΕΔΕ, σύμφωνα με τον κ. Ασκούνη, προσανατολίζεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του υπ. Παιδείας.

Aftodioikisi.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 24ης Μαΐου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κίνητρο για επισκέπτες ο νέος δρόμος επιβεβαιώνουν Τροχαία και Μορέας
Για βουτιές και καφέ στην Καλαμάτα


Τα «πάνω» της αρχίζει να παίρνει η Μεσσηνία και ιδιαίτερα η ,........

Καλαμάτα, μετά την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Τρίπολης – Καλαμάτας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τροχαίας Καλαμάτας και την επιβεβαίωση από την εταιρεία ΜΟΡΕΑΣ που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο, η κυκλοφορία των οχημάτων προς τη νότια-νοτιοδυτική Πελοπόννησο παρουσιάζει αύξηση. Βέβαια, δεν υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία με άλλες χρονιές...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

"ΜΠΛΟΚΟ" σε κοινοτική οδηγία υπέρ του ελαιολάδου και των ελαιοπαραγωγών του ευρωπαϊκού νότου, έθεσαν χώρες του Βορρά στην Κομισιόν. Έτσι ανακλήθηκε ο κανονισμός, που είχε εγκριθεί απο 15 χώρες μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και οι άλλες ελαιοκομικές χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία) του ευρωπαϊκού νότου και ο οποίος επέβαλε την απαγόρευση χρησιμοποίησης χύμα ελαιολάδου απο τα ευρωπαϊκά εστιατόρια απο την αρχή του 2014. Έτσι η χρησιμοποίηση τυποποιημένου ελαιολάδου θα προστάτευε τους καταναλωτές αλλά και το προϊόν, με προφανή οφέλη για τους τυποποιητές, τους εξαγωγείς, αλλά πρωτίστως τους ελαιοπαραγωγούς.
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην οποία μεταξύ άλλων προβάλλονται και τα θέματα:

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ "επί τάπητος". Ο Τατούλης ενημέρωσε την Επιτροπή της Βουλής. Ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παν. Νίκας στο ΥΠΕΧΩΔΕ - Συνεδρίαση του ΦΟΣΔΑ για την προσωρινή διαχείριση των στερεών αποβλήτων.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ στη Μεσσήνη για την Ορθογονική Αξιοποίηση των υδατικών πόρων.
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ, αρίστης ποιότητας και αυξημένης απόδοσης το καρπούζι της Τριφυλίας. Τι είδε και τι άκουσε ο Παν. Αλευράς που επισκέφθηκε χθες καρπουζοχώραφα και συσκέφθηκε με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, παραγωγούς και εξαγωγείς.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δήμου Καλαμάτας απο Τατούλη-Νίκα για στήριξη του ΔΗΠΕΘΕΚ και των ανασκαφών στην Αρχαία Θουρία.
ΚΙΝΗΣΕΙΣ για αξιοποίηση του Σανατορίου στη Βυτίνα από το Νοσοκομείο Καλαμάτας.
81 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ συμβασιούχων στους Δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης, Οιχαλίας, Πύλου-Νέστορος και Δυτικής Μάνης.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ η εξόφληση των οφειλών απο τους Δήμους, παρά τις υποσχέσεις.
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ Νίκα για τις εξελίξεις στο δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Τατούλης σε Πετράκο: Ρωτήστε τον κ. Τσίπρα για τις διαδικασίες των δημοπρασιών και για «εργολαβικές συμπάθειες»

Ερωτηθείς ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σχετικά με δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πετράκου για την απόφαση του Σ.τ.Ε, σχετικά με το δρόμο Ριζόμυλος – Κορώνη, τμήμα Τζάνε- Καλαμάκι, δήλωσε:

«Για ακόμη μία ..........

φορά ο κ. Πετράκος κατέστησε σαφές σε όλες τις κατευθύνσεις ότι το ενδιαφέρον του δεν είναι ασφαλώς ούτε οι νόμοι, ούτε οι νομολογίες, ούτε οι διαδικασίες, ούτε ασφαλώς το δημόσιο συμφέρον. Αυτό το οποίο γνωρίζει πολύ καλά είναι τα ονόματα των εργολάβων και αυτό δεν μας εκπλήσσει.

Ας ρωτήσει ο κ. Πετράκος τον κ. Τσίπρα, περί των διαδικασιών των δημοπρασιών. Αν τον έχει ήδη ρωτήσει, ας μας ενημερώσει αν του έχει εκμυστηρευτεί τις «εργολαβικές του συμπάθειες» ή έστω τη «συμπάθεια» της συνιστώσας που ανήκει.

Η δήλωση του κ. Πετράκου για μία ακόμη φορά υπηρετεί το λαϊκισμό, έχει αναφορά σε ψευδή στοιχεία και προσπαθεί να αποκρύψει από τους πολίτες το «ενδιαφέρον» του για συγκεκριμένα συμφέροντα. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα θεσμικά της όργανα λειτουργούν εφαρμόζοντας πιστά τους νόμους, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μάλιστα, είχε προηγηθεί νομική γνωμοδότηση, βάσει της οποίας είχε ληφθεί η σχετική απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή.
Κύριοι του Συριζα σοβαρευτείτε επιτέλους, συγκρατηθείτε γιατί εκτίθεστε.

ΠΑΜΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Με 9 αθλητές στο Πανελλήνιο Κύπελλο Shito Ryu Καράτε 2013»

Το Σαββατοκύριακο 25-26 Μαΐου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Κύπελλο Shito Ryu Καράτε 2013 Παίδων - Κορασίδων, Εφήβων -Νεανίδων, Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών και Ανδρών - Γυναικών .

Ο Παμμεσσηνιακός Αθλητικός Σύλλογος θα πάρει μέρος με εννέα (9) αθλητές και αθλήτριες, που είναι οι κάτωθι:

● Τζαβάρα Αικατερίνη (γεν. 1999), κατηγορία +54 κιλά ΚΑΤΑ και ΚΟΥΜΙΤΕ
● Αποστολόπουλος Δημήτρης (γεν. 1997), κατηγορία -63 κιλά, ΚΑΤΑ και ΚΟΥΜΙΤΕ
● Ζόμπολας Γεώργιος (γεν. 2002) κατηγορία -45 κιλά ΚΑΤΑ και ΚΟΥΜΙΤΕ
● Ζόμπολας Φώτης (γεν. 2005) ΚΑΤΑ
● Κακούνης Περικλής (γεν. 2004) κατηγορία +35 κιλά, ΚΑΤΑ και ΚΟΥΜΙΤΕ
● Κάπελας Δημήτρης (γεν. 2001), κατηγορία -35 κιλά, ΚΑΤΑ και ΚΟΥΜΙΤΕ
● Σταθόπουλος Κωνσταντίνος (γεν. 2007) ΚΑΤΑ
● Σταθόπουλος Συμεών (γεν. 2007) ΚΑΤΑ
● Νικολοπούλου Διονυσία (γεν. 2004) ΚΑΤΑ

Κόουτς των αγώνων είναι οι Βαγγέλης και Ιωάννης Μπούρας, οι οποίοι δηλώνουν: «Όλα τα παιδιά έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον, είναι έτοιμα για να χαρούν τις προσπάθειές τους και να αποκτήσουν ακόμη περισσότερες εμπειρίες και γιατί όχι να καταφέρουν και κάτι παραπάνω, που είναι μια θέση στο βάθρο».

Την αποστολή θα συνοδεύσει και ο προπονητής Ευθύμιος Μπούρας.

Λαγκούβαρδος Φιλιατρών: Μέχρι το τέλος του 2013 η ολοκλήρωση του γεφυριού. [ VIDEO ]

Μέχρι το τέλος του 2013 θα γίνει η αποκατάσταση του Φονικού "S" στον Λαγκούβαρδο Φιλιατρών δήλωσε σήμερα κατα την επίσκεψη του στην τριφυλία ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς.

Απαντώντας σε .........

ερώτηση του Φιλιατρά News για το ποιό στάδιο βρίσκεται το έργο τώρα πια ο κ. Αλευράς είπε ότι μέσα στο 2013 θα ολοκληρωθεί το έργο που αφορά το γεφυράκι του Λαγκουβάρδου.
Το έργο είχε ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του 2011 αποτελώντας προτεραιότητα για την περιφέρεια αλλά η καθυστέρηση του οφείλεται στον ενάμισι χρόνο που καθυστέρησε η έγκριση των Περιβαλλοντικών όρων.
Μέχρι το Τέλος Μαϊου αρχές Ιουνίου το έργο συμβασιοποιείται και εγκαθίσταται ο εργολάβος.
Ο κ. Αλευράς Θεώρησε το έργο σημαντικό για την περιοχή εξ αιτίας των πολλών θανατηφόρων ατυχημάτων που σημειώνονται κάθε χρόνο. Είναι ένας δρόμος -τόνισε- με πολύ μεγάλη κυκλοφορία και θεώρησε απαράδεκτο να κυκλοφορούν τουρίστες σε τέτοιο δρόμο που τα γεφύρια τους να σχηματίζουν αυτό το δολοφονικό "S".

Μίλησε ακόμα για το Δρόμο Περδικονέρι - Πλάτη λέγοντας ότι έχει συμβασιοποιηθεί και έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος και από αύριο μεθαύριο ξεκινούν οι εργασίες.

αλλά και για το λιμάνι της Κυπαρισσίας είπε ότι έχει παραληφθεί η μελέτη από τις τεχνικές υπηρεσίες και αναζητούνται χρηματοδοτήσεις καθώς είναι ένα έργο του ΕΣΠΑ και δεν μπορεί να ξαναχρηματοδοτηθεί.

Δείτε το VideoΤριφυλία: Σύσκεψη Αλευρά στην Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και επίσκεψη σε καρπουζοχώραφα της περιοχής [ 2 Video ]

Επίσκεψη στην Τριφυλία πραγματοποίησε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς όπου το πρωί προέδρευσε σε σύσκεψη στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας στην Κυπαρισσία παρουσία .......

υπηρεσιακών παραγόντων (γεωπόνους ποιοτικούς ελεγκτές, εξαγωγικοούς φορείς της περιοχής και καρπουζοπαραγωγών) με αντικείμενο την Πορεία συγκομιδής και εξαγωγής καρπουζιού.

Ο κ Αλευράς είπε ότι η αρμονική συνεργασία αγροτών, γεωπόνων, συνεταιριστών, Εξαγωγέων, είναι το σύνολο που μπορεί να προωθήσει τις εξαγωγές μας στο Εξωτερικό ώστε τα Αγροτικά μας προϊόντα να καταλάβουν ένα μεγάλο κομμάτι της αγροάς.
Το καρπούζι τόνισε είναι μια δυναμική και υπερπρώϊμη καλλιέργεια στην περιοχή μας αλλά μόνο του δεν φτάνει αν δεν έχει ποιότητα. Σήμερα έχουμε ένα εξαιρετικό προίόν προς διάθεση στις διεθνείς αγορές, με πολύ καλή τιμή.
Τόνισε ότι οι αγορές κατακτώνται με αγώνα και λιαθαράκι λιθαράακι που αν δεν το προσέξουμε γκρεμίζεται εύκολα.

Βούληση της περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η κατάκτηση των αγορών με την ποιότητα. Ποιότητα που επιτυγχάνεται με την σήμανση την επωνυμ/ία και την ταυτότητα του προϊόντος.
Φέτος τόνισε υπήρξε λόγω των εξαιρετικών καιρικών συνθηκών υπήρξε μια αύξηση στην παραγωγή της τάξης του 20%.
Ζήτησε να μην εφησυχάζουν οι παραγωγοί και με συνεχή αγώνα εμείς θα απαντήσουμε με την ποιότητα μας.

Ο Παραγωγός και Εξαγωγέας καρπουζιού Παναγιώτης Λεβεντογιάννης είπε ότι η καλή συνεργασία της Διεύθυνσης γεωργίας με τους παραγωγούες είναι η τεχνική που έγινε στο καρπούζι και εφαρμόζεται πιστά με αποτέλεσμα την ποιότητα.
Εκτίμησε ότι όλοι οι παραγωγοί καρπουζιού κάνουν πολύ καλή δουλειά με πολλούς και αυστηρούς Ελέγχους παντού.

Ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος αφού ευχαρίστησε τον κ. Αλευρά είπε ότι τα προίόντα της περιοχής είναι πιστοποιημένα σε πολύ μεγάλο ποσοστό,. λειτουργούμε όλοι στην διεύθυνση ως ομάδα και έτσι έχουμε πετύχει αρμονική συνεργασία.

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας συνοδευόμενος από τους Περιφερειακό σύμβουλο Μεσσηνίας Γιώργο Μπακούρο και Παρασκευόπουλο Αντώνη επισκέφθηκαν παραγωγούς καρπουζιών σε Τερψιθέα, Ανρίλη και Αγία Κυριακή όπου συνομίλησε με παραγωγούς για την συγκομιδή και είπε ότι η φετινή χρονιά για το καρπούζι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς έχοντας την καλύτερη ποιότητα προίόντος. Επεσήμανε ότι η συγκομιδή του προϊόντος ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, με αύξηση παραγωγής κατα 20% και το απέδωσε στην εμπειρία των παραγωγών, τις επιστημονικές συμβουλές των γεωπόνων.

Από την πλευρά του ο Παραγωγός Κώστας Μαλάμος από τον Αγρίλη Φιλιατρών είπε ότι η χρονιά χαρακτηρίζεται ως η πιο τέλεια χωρίς προβλήματα. Οι τιμές ξεκίνησαν από 0,53€ έως 0,32€ ανάλογα με την ποικιλία και το μέγεθος.

Δείτε τα Πλούσιο ρεπορτάζ από την Επίσκεψη του κ. Αλευρά στην Τριφυλία.

Γιώργος Ασημακόπουλος: "Στόχος μου η ΟΝΝΕΔ να γίνει κοινωνική οργάνωση"

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ απαντά σε 6 ερωτήσεις του parapolitika.gr

1)Προέρχεσαι από ΤΕΙ. Ποτέ κανένας πρόεδρος της νεολαίας δεν προέρχεται από Τεχνολογικά Ιδρύματα. Το θεωρείς πλεονέκτημα ή μειονέκτημα;

Διανύουμε μια .........

εξαιρετικά δύσκολη εποχή όπου η νεολαία μας καλείται να ανταπεξέλθει σε καταστάσεις πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας και την αβεβαιότητα. Οι απαιτήσεις για άμεσες και δραστικές λύσεις, για σθεναρή εκπροσώπηση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων των νέων δε σχετίζονται και δεν εξαρτώνται σε καμία περίπτωση από το χώρο προέλευσης του καθενός από εμάς. Η εγρήγορση και η ετοιμότητα στην οποία βρίσκομαι, έτσι ώστε να μπορώ να προσφέρω λύσεις στα παραπάνω προβλήματα αλλά και να συμβάλλω στο να παραχθεί έργο τόσο για τους νέους όσο και για το κοινωνικό σύνολο, αποτελεί το δικό μου πλεονέκτημα σε αυτόν τον αγώνα. Η προέλευση μου από τα ΤΕΙ αποτελεί μόνο τιμή για εμένα, καθώς πρόκειται για μια από τις μαζικότερες οργανώσεις στην Ελλάδα, με ιστορία και με ποσοστά αυτοδυναμίας που πολλοί θα ζήλευαν.

2)Σε μια εποχή που οι νέοι σνομπάρουν την πολιτική , εσύ όχι μόνο ασχολείσαι αλλά επιθυμείς να ηγηθείς και της μεγαλύτερης νεολαίας στη χώρα; Ο λόγος;

Η σημερινή νεολαία βρίσκεται αντιμέτωπη με λάθη του παρελθόντος. Οι επί ετών λανθασμένες πολιτικές επιλογές έχουν οδηγήσει την κοινωνία σε αδιέξοδο και την πολιτική σε πλήρη απαξίωση. Η αποχή από τα κοινωνικά δρώμενα και η χλιαρή αντιμετώπιση των γεγονότων δεν συμβάλει σε καμία περίπτωση στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για τα προβλήματά μας. Πεποίθηση μου είναι ότι δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τις υπάρχουσες καταστάσεις. Οφείλουμε να προσπαθήσουμε ακόμα πιο ενεργά έτσι ώστε να καταφέρουμε να τις αλλάξουμε. Στόχος μου είναι η άμεση μετατροπή της ΟΝΝΕΔ από μια άχρωμη κομματική νεολαία, σε ένα πολιτικό φορέα με άποψη και αξιοπιστία, πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Η μετατροπή της σε ένα ζωντανό πόλο έκφρασης μέσα στην κοινωνία.

3)Με τα πεπραγμένα της σημερινής κυβέρνησης συμφωνείς σε όλα;

Η σημερινή κυβέρνηση καλείται να πάρει αποφάσεις και να εφαρμόσει πολιτικές ικανές να προσφέρουν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις που θα βγάλουν τη χώρα από το οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο και θα αντιμετωπίσουν δραστικά την ανεργία δημιουργώντας νέες θέσεις απασχόλησης και συνθήκες ανάπτυξης.

Μέσω της συζήτησης των προτάσεων και των παρεμβάσεων, που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ως εκπρόσωποι ενός σημαντικού κομματιού της νεολαίας μας, θεωρώ ότι μπορούμε να συμβάλλουμε και εμείς ενεργά στη διαμόρφωση κοινά αποδεκτών λύσεων και να πρωτοστατήσουμε στον καθορισμό θεμελιωδών αλλαγών στην παραπάνω κατεύθυνση.

4)Δεν πήγες σε κανένα προσυνέδριο της ΟΝΝΕΔ. Γιατί;

Η ΟΝΝΕΔ είναι η μεγαλύτερη οργάνωση νέων σε όλη την Ελλάδα. Αποτελεί το χώρο μέσα στον οποίο πραγματοποιείται καθημερινός και διαρκής διάλογος σχετικά με τον ιδεολογικό και κοινωνικό προσανατολισμό της, καθώς και για την ανάληψη δράσεων για σημαντικά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία και τη νεολαία μας.

Εκδηλώσεις διαδικαστικού χαρακτήρα, που πραγματοποιούνται βεβιασμένα και ανοργάνωτα με θεματολογία που απλά περιορίζεται γύρω από τον τρόπο λειτουργίας της Οργάνωσης μας, χωρίς να θίγονται καίρια ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και τη νεολαία μας, με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Η ΟΝΝΕΔ πρέπει να καταστεί ένας ανοιχτός χώρος έκφρασης, δημιουργίας & συνεργασίας.

5)Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κέρδισε για μια ακόμη φορά στις φοιτητικές εκλογές. Που πιστεύεις ότι οφείλετε αυτό, παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, στις δημοσκοπήσεις έχει ρεύμα στην νέα γενιά.

Η συντριπτική επικράτηση της ΔΑΠ ΝΔΦΚ στον χώρο των πανεπιστημίων & των ΤΕΙ, για ακόμη μια φορά τα τελευταία χρόνια, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί όλα αυτά τα χρόνια ένα πολυσυλλεκτικό χώρο δημιουργίας, έκφρασης και δραστηριοποίησης για νέους που δε θέλουν να είναι απλά θεατές της ζωής. Τα στελέχη της είναι φοιτητές που ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντικά τις ιδέες και την ορμή τους. Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ αποτελεί οργανικό κομμάτι των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μας και δηλώνει καθημερινά το παρόν σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ διεκδικώντας και υπερασπίζοντας απρόσκοπτα τα συμφέροντα όλων των φοιτητών. Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ μιλάει με έργα και όχι λόγια.

6)Tι απαντάς σε αυτούς που λένε πως δεν έχεις καταθέσει καμία πρόταση πολιτική για την οργάνωση;

Οι πολιτικές προτάσεις δεν πρέπει να αποτελούν πυροτεχνήματα με σκοπό τη δημιουργία ενθουσιασμού και εντυπώσεων, ούτε πρέπει να περιορίζονται αποκλειστικά και μόνο στην οργάνωσή μας, αποξενώνοντάς τη από την κοινωνία. Στην κατεύθυνση αυτή παρουσίασα ένα συγκεκριμένο πλάνο με πολιτικές προτάσεις που αφορούν την ενίσχυση της ιδεολογικής ταυτότητας της ΟΝΝΕΔ, το ρόλο της ως δύναμη πρωτοπορίας και εκσυγχρονισμού και τη μετατροπή της σε χώρο οργάνωσης όλων των ενεργών και ικανών νέων της κοινωνίας μας καθώς και την επανασύνδεση της με αυτή. Ο μετασχηματισμός της οργάνωσης από μια απλή κομματική νεολαία σε μια κοινωνική οργάνωση νέων με έρεισμα και αναφορά στην κοινωνία είναι και η μεγαλύτερη πολιτική πρόταση.

parapolitika.gr

Πανελλαδικές: Καταγγελία από μέλος της Ενωσης Φυσικών για το θέμα στη Φυσική

Σε μια καταγγελία - βόμβα προχώρησε το πρωί της Πέμπτης στον ΒΗΜΑ 99,5 ο α' αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Παναγιώτης Φιλντίσης.

Σύμφωνα με.......

τον κ. Φιλντίση, το 4ο θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων στο μάθημα της Φυσικής, που εξετάστηκε χθες, Τετάρτη, είχε αναρτηθεί προ δύο μηνών σε ιστοσελίδα που παρακολουθούν καθηγητές.

Την εν λόγω ιστοσελίδα συνδιαχειρίζεται μέλος της κεντρικής επιτροπής εξετάσεων, όπως είπε ο α' αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Όπως τόνισε, το εν λόγω θέμα είχε προκαλέσει αναλυτική συζήτηση για τη λύση του μεταξύ των μελών της ιστοσελίδας. Σύμφωνα με τον κ. Φιλντίση, τουλάχιστον 50 καθηγητές αντάλλαξαν απόψεις για το πως μπορεί να λυθεί το εν λόγω ζήτημα.

Σε παρέμβασή του, ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών Αττικής Κ. Λουράντος, του οποίου το παιδί συμμετέχει στις εξετάσεις, δήλωσε ότι θα επικοινωνήσει άμεσα με το υπουργείο Παιδείας για να διαμαρτυρηθεί και τόνισε ότι εάν χρειαστεί θα προσφύγει και στη Δικαιοσύνη.

«Δεν μπορούν να παίζουν με τα παιδιά μας» δήλωσε.

Ενστάσεις για την ποιότητα των θεμάτων της Φυσικής, στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, διατύπωσε χθες η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Σε ανακοίνωση της επιτροπής επίλυσης των θεμάτων, επισημαίνεται ότι τα θέματα της Φυσικής κάλυπταν σχεδόν το εύρος της εξεταστέας ύλης. Ήταν απαιτητικά και απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους μαθητές, ωστόσο δεν είχαν την απαραίτητη διαβάθμιση, όπως τόνισαν οι φυσικοί.

parapolitika

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 23ης Μαΐου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Στις 10 ευρωπαϊκές περιφέρειες με την υψηλότερη ανεργία στους νέους ο Μοριάς
Ποιος τη ζωή μας, ποιος την κυνηγά;


Θλιβερές πρωτιές στην ανεργία κατέγραψαν το 2012 οι ,........

ελληνικές περιφέρειες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Eurostat για την ανεργία στις περιφέρειες της Ε.Ε.

Σύμφωνα με αυτά, μέσα στις δέκα ευρωπαϊκές περιφέρειες με την υψηλότερη ανεργία στους νέους κατατάσσονται η Πελοπόννησος (61,4%), η Ήπειρος (60,5%), η Κεντρική Μακεδονία (60,4%)...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» για το νέο δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος! Ουσιαστική η χθεσινή σύσκεψη στην Πάτρα υπό τον Μανώλη Αγγελάκα με τη συμμετοχή του δημάρχου Μεσσήνης και των επικεφαλής των παρατάξεων.
Οι τελικές προτάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επί της μελέτης αλλάζουν το κλίμα – Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:
• «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ» η Μεσσηνία στις ευρωπαϊκές περιφέρειες με τη μεγαλύτερη μακροχρόνια ανεργία και δεύτερη στην ανεργία νέων κάτω των 25 ετών, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Eurostat.
• ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ στα Φιλιατρά για το δίκτυο υψηλής τάσης της ΔΕΗ στα Φιλιατρά μετά το σοβαρό ατύχημα με θύματα τρία μέλη της ίδιας οικογένειας.
• ΞΕΚΙΝΗΣΕ με καλές προοπτικές η παραγωγή καρπουζιού στην Τριφυλία. Αναμένεται αύξηση παραγωγής 10-20% και καλύτερες τιμές από πέρυσι.
• ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ στη διοίκηση της 120 ΠΕΑ Καλαμάτας αύριο. Εθιμοτυπική επίσκεψη χθες του νέου και του απερχόμενου διοικητή στον αντιπεριφερειάρχη Παν. Αλευρά.
• ΚΑΛΑ ΝΕΑ για τη δημόσια υγεία στη Μεσσηνία. Παραλαμβάνεται σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, για τις κλινικές, ενώ με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα βελτίωσης του κτιρίου και των ηλεκτρομηχανολογικών στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης.
• ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ εντός κι εκτός του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας, όπου επανέρχεται το σκουπιδαριό.
• ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΗΚΕ νωρίς η «τράπουλα» των δημοτικών εκλογών στην Καλαμάτα. Σενάρια, υποψηφιότητες και λαγοί…
• ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ τα ΠΟΠ Καλαμάτα ελιάς και ελαιόλαδο. Η ύφεση ευκαιρία για κοινή πολιτική στο Μεσσηνιακό ελαιόλαδο (άρθρο του Μιχάλη Αντωνόπουλου).
• ΕΡΩΤΗΣΗ Λαμπρόπουλου για την τύχη του φακέλου και τις εκκρεμότητες στην επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτα στην υπόλοιπη Μεσσηνία.


● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!


Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

"Ντέρμπι" μυρίζει στις εκλογές της ΟΝΝΕΔ

Ανεβάζει στροφές το αουτσάιντερ Γιώργος Ασημακόπουλος

Όλο και περισσότερο ανεβάζει στροφές, τις τελευταίες ημέρες, το αουτσάιντερ στις εκλογές της ΟΝΝΕΔ Γιώργος Ασημακόπουλος.
Ο υποψήφιος ......

για την ηγεσία της νεολαίας, τις τελευταίες εβδομάδες επέλεξε μία έξυπνη τακτική που φαίνεται να του βγαίνει. Προτίμησε να μην πάει στα προσυνέδρια της νεολαίας, που ήταν ένα κλειστό κλαμπ χειροκροτητών, αλλά να κάνει αθόρυβα περιοδείες και να μιλάει με απλό κόσμο. Οι πληροφορίες που έρχονται στα parapolitika.gr , από άνθρωπο που είναι πολύ κοντά στον νεαρό υποψήφιο, λένε πως οι καρτελογραφήσεις που έχει κάνει ο "ψηλός", μυρίζουν ντέρμπι και όλα θα εξαρτηθούν από την συμμετοχή.

ΑΞΙΖΕΙ: O "γιατρός" που μας έδωσε την πληροφορία, τονίζει με νόημα πως ακόμα και αν χάσει ο Ασημακόπουλος, θα έχει καταγράψει μία πολύ καλή παρακαθήκη για το μέλλον....

Parapolitika.gr

Φιλιατρά: Διακοπή νερού αύριο το πρωί

Διακοπή νερού θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη το πρωί από ώρα 09:00 έως 14:00 λόγω απαραίτητων εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης.
Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να αποκατασταθεί η υδροδότηση το συντομότερο δυνατόν.


Ματώνουμε & ιδρώνουμε με ‘βήμα σημειωτόν!»

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Εκείνο το ιστορικό «scripta manent» (τα γραπτά μένουν) ισχύει και για όσα αναρτώνται στην αγαπημένη μου ‘μπλογκόσφαιρα»…ΕΥΤΥΧΩΣ!
Κάποιοι με ........

χαρακτήρισαν για μια ακόμη φορά απαισιόδοξο όταν έγραφα: http://piperopoulos.blogspot.com/2013/05/blog-post_11.html
Τα ‘φρέσκα’, όμως, νέα από την πηγή των ειδήσεων που τα δημοσιεύει σήμερα και η ιστοσελίδα του «Συγκροτήματος» ΔΕΝ είναι ευχάριστα:
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231249503

Εγώ και μερικοί άλλοι (όχι Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, Βουλευτές και βολεμένοι παρατρεχάμενοι και ‘δημοσιογράφοι’) ΔΕΝ είμαστε απαισιόδοξοι αλλά απόλυτα ρομαντικοί και ρεαλιστές επιμένοντας ότι είναι σημαντική η διαφορά ανάμεσα «στα σύκα και την σκάφη» και δεν επιτρέπεται να την προσπεράσει κανείς στο ντούκου…
Ακόμη πιο πειστικό, αλλά στο ίδιο μήκος και το άρθρο του economicos στον ιστότοπο olympia.gr:
http://olympia.gr/2013/05/22/%cf%84%ce%bf-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%cf%8c%cf%83%ce%b9%ce%bf-%cf%87%cf%81%ce%ad%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%af%cf%80%ce%b5%ce%b4%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf-%ce%bc%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%bf/

Αυξάνονται ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο όπως μας πληροφορεί σήμερα η ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων…
Φαντασθείτε, δηλαδή, τι θα γίνει όταν αρχίσουν να μας έρχονται τα…εκκαθαριστικά (που φέτος καθυστέρησαν απίστευτα πολύ καιρό και ακόμη…δεν ήρθαν!)
Σίγουρα ο κ Σαμαράς και η τεράστια ομάδα που τον συνόδευσε ΔΕΝ πήγαν στην Κίνα με ‘βήμα σημειωτόν’ αλλά με αεριωθούμενο αεροσκάφος
http://piperopoulos.blogspot.com/2013/05/blog-post_17.html
Και περιμέναμε, οι απαισιόδοξοι και, δυστυχώς για αυτούς μαζί μας και οι αισιόδοξοι, να δούμε υπογραφές και νούμερα από επενδύσεις που θα κάνουν οι Κινέζοι…
Η πρόσκληση να ‘γίνουμε η πύλη εισόδου της Κίνας στην Ευρώπη’ είναι ένα καλό μήνυμα που ανήκει στο χώρο των Δημοσίων Σχέσεων και των Κυβερνητικών ανακοινώσεων (χωρίς ποινές ή αντίκρισμα σε δεσμεύσεις) αλλά όχι στην πραγματική οικονομία καθώς η Κίνα έχει ήδη ‘πύλες εισόδου’ σε ΟΛΗ την Ευρωπαϊκή Ένωση και την υπόλοιπη Ευρώπη…

Όσο για την «επίσκεψη-αστραπή» του κ Σαμαρά και των υπολοίπων δεκάδων συνοδών του στο Αζερμπαϊτζάν στο δρόμο της επιστροφής από την Κίνα μπορεί να μας οδηγήσει σε περίεργες, εάν όχι, καχύποπτες ερμηνείες καθότι αφορούσε λένε οι Κυβερνητικές πηγές τον «Αγωγό αερίου» που θα περάσει και από την Ελλάδα και μέσω Αλβανίας θα καταλήξει στην Ιταλία!
Περίεργο γιατί φοβάμαι πως οι περισσότεροι Έλληνες αγνοούν το γεγονός ότι ο αγωγός, στα Αγγλικά, «Trans-Adriatic-Piperline» είναι μια Κοινοπραξία όπου το 42% και κάτι ανήκει σε Ελβετούς, το 42% και κάτι σε Νορβηγούς και το 15% και κάτι σε Γερμανούς…
Τώρα τι ακριβώς θα περισσέψει για την Ελλάδα μας θα ήθελα να μας το πούνε υπεύθυνα και δεσμευτικά κάποια Κυβερνητικά χείλη…
Πάντως εξαιτίας του «σταθμού» του κ Σαμαρά στο Αζερμπαϊτζάν, κάποιες «κακές γλώσσες» ψιθύρισαν ότι τελικά με την άρνηση του κ Obama να δεχθεί τον κ Σαμαρά, και όσα δυσάρεστα οικονομικά προκύπτουν ξαφνικά, ο «Αγωγός» του Φυσικού Αερίου από το Αζερμπαϊτζάν θυμίζει και λίγο «σενάριο» τύπου «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη» που «δήθεν» είχε ΜΕΓΑΛΟ κόστος για την Κυβέρνηση της ΝΔ του κ Καραμανλή…

Δηλαδή λένε οι «κακές γλώσσες» η εγχώρια τρόικα προετοιμάζει την κοινή γνώμη για κάποιο «ιδιόμορφο περιστατικό» στην επιτυχή (;) πορεία της Κυβέρνησης της «Νέας» Ν.Δ., του «υπολοίπου» του ΠΑΣΟΚ και της «νεότευκτης» ΔΗΜΑΡ…
ΠΙΠΕΡΙ κόκκινο, ΑΜΕΣΩΣ!
Στις «κακές γλώσσες»;
ΟΧΙ, στους δημιουργούς…σεναρίων!
Συνεχίζουμε να ιδρώνουμε καθώς, όπως λέει η Κυβέρνηση, προχωρούμε προς την οικονομική ανάπτυξη, το θετικό πλεόνασμα, και την επιστροφή στις ΑΓΟΡΕΣ (Δανεισμού…) με έντονο, και γοργό…
ΒΗΜΑ ΣΗΜΕΙΩΤΟΝ!…

Φιλιατρά: Χωρίς ταμείο η ΔΕΗ για 10 μέρες !!!

Κλειστό για 10 μέρες (από 1 έως 10 Ιουνίου) θα παραμείνει το ταμείο της ΔΕΗ στα Φιλιατρά καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μας ο υπάλληλος που εκτός απο την εργασία του εκτελεί και χρέη ταμία πρόκειται να πάρει την κανονική του άδεια -την οποία και δικαιούται- χωρίς να μπορεί να αφήσει κάποιον στην θέση του ταμία.
Το πρόβλημα που πρόκειται να αντιμετωπίσουν πολλοί .......

συμπολίτες μας είναι μεγάλο καθώς θα πρέπει να αναζητήσουν άλλους τρόπους πληρωμής όπως ΕΛΤΑ ή Τράπεζες με το γνωστό χαράτσι των 1,5 ή 2,5 ευρώ.

Όπως γράψαμε σε προηγούμενη δημοσίευση, το πρόβλημα έχει ανακύψει εδώ και τρεις μήνες καθώς η κοπέλα που εργαζόταν με σύμβαση έφυγε λόγω λήξης της σύμβασης της και χρέη ταμία εκτελούσε παράλληλα με τα άλλα καθήκοντα του άλλος υπάλληλος.
Η ΔΕΗ δεν προχωρά σε πρόσληψη έστω μιας 8μηνης σύμβασης για την κάλυψη της θέσης με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο υπάλληλος ο οποίος δικαιούται στο κάτω κάτω την κανονική του άδεια δεν έχει κάποιον άλλο να αφήσει στο ταμείο και η ταλαιπωρία των πολιτών μπορεί να θεωρείται βέβαιη.
Ούτε και λύση είναι η πληρωμή των λογαριασμών μέσω των ΕΛΤΑ ή των τραπεζών με χαράτσι 1,5 ή 2,5 ευρώ γιατί η Διοίκηση της ΔΕΗ δεν προσλαμβάνει υπαλλήλους για να κονομάνε περισσότερα τα Golden Boys της.

Να υποθέσουμε ότι η Δημοτική Αρχή θα αντιδράσει όπως πρέπει στην διοίκηση της εταιρίας???

Φιλιατρά: Υπολειτουργεί η ΔΕΗ με άμεσο κίνδυνο να κλείσει.

Υπολειτουργεί το Γραφείο της ΔΕΗ στα Φιλιατρά με κυρίαρχο πρόβλημα την έλλειψη προσωπικού τόσο στο οικονομικό κομμάτι όσο και στο τεχνικό.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Φιλιατρά News ήδη.......

η ΔΕΗ αντιμετωπίζει εδώ και 3 μήνες πρόβλημα με το ταμείο καθώς η κοπέλα που υπήρχε εκεί με σύμβαση έχει φύγει εδώ και 3 μήνες και χρέη και ταμία κάνει άλλος υπάλληλος που βρίσκεται στον χώρο.
Η Διοίκηση έστω αυτήν την συμβασιούχο που έφυγε (λόγω λήξης της σύμβασης), με τον νέο Νόμο δεν παίρνει 8μηνα και όλα οδεύουν προς διάλυση.
Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο υπάλληλος αυτός -που εκτελεί και χρέη ταμία- θα πάρει την κανονική άδεια που δικαιούται και θα απουσιάσει για 10 μέρες. Το ταμείο της ΔΕΗ για αυτές τις 10 μέρες (1-10 Ιουνίου 2013) δεν θα λειτουργήσει με αποτέλεσμα πολλοί πολίτες να ταλαιπωρηθούν.

Στην Τεχνική υπηρεσία λένε οι πληροφορίες μας ότι σε λίγο δεν θα υπάρχουν βάρδιες. Στο αμέσως επόμενο διάστημα τέσσερις υπάλληλοι της τεχνικής βγαίνουν σε σύνταξη και λόγω του μικρού αριθμού τεχνιτών δεν θα επαρκούν τα άτομα να βγαίνουν οι βάρδιες με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος όταν παρουσιάζεται βλάβη το απόγευμα η αποκατάσταση της να γίνεται την επόμενη μέρα.
Να σημειώσουμε εδώ ότι το γραφείο της ΔΕΗ στα Φιλιατρά ΕΚΤΟΣ από την Δυτική Μεσσηνία, καλύπτει και μεγάλο τμήμα του Δήμου Ζαχάρως λόγω έλλειψης γραφείου στην εκεί περιοχή.

Πριν αρχίσουμε να τρέχουμε κ. Δήμαρχε ως συνήθως ερχόμενοι προ τετελεσμένου γεγονότος μήπως θα ήταν χρήσιμο ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΣΑΣ να ξεκινήσετε νωρίς τις απαραίτητες ενέργειες, επαφές και γενικώς οτιδήποτε μπορεί να γίνει ακόμα και με συλλογή υπογραφών από πολίτες, για να διατρηθεί και να ενισχυθεί τόσο η τεχνική υπηρεσία όσο και το Οικονομικό τμήμα της ΔΕΗ Φιλιατρών???

Μέσα στον Ιούνιο ξεκινά το πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων σε 200.000 ανασφάλιστους

Στα μέσα Ιουνίου – και με καθυστέρηση μηνών - θα ξεκινήσει το πρόγραμμα δωρεάν υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε 200.000 ανασφάλιστους και ανέργους.
Η ηγεσία του ........

υπουργείου Υγείας απέδωσε την καθυστέρηση της έναρξης του σε προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο σχετικό λογισμικό.

Μιλώντας σε ημερίδα που οργανώθηκε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος διευκρίνισε ότι τα προβλήματα αυτά δεν επέτρεψαν την διανομή των ειδικών κουπονιών στους δικαιούχους, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα θα είναι έτοιμο προς υλοποίηση σε περίπου τρεις εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της δράσης αυτής θα παρέχονται για δύο έτη, ιατρικές επισκέψεις, διαγνωστικές εξετάσεις και «πακέτο» προληπτικών εξετάσεων σε 200.000 πολίτες που δεν έχουν ασφάλιση υγείας.

Ο κ. Λυκουρέντζος μιλώντας για τους στόχους του Υπουργείου τα επόμενα χρόνια, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, υπογραμμίζοντας ότι «χρειάζονται δράσεις, ανάλογες του Εισιτηρίου Ελεύθερης Πρόσβασης, μέσω σχεδιασμένων πολιτικών προκειμένου να αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο δίχτυ ασφαλείας για την υγεία σε μακροπρόθεσμη βάση».

Στο πλαίσιο αυτό γνωστοποίησε ότι την ερχόμενη Τρίτη στις Βρυξέλλες με τον Επίτροπο κ. Λάζλο Άντορ θα υπογραφεί νέο σύμφωνο ψυχιατρικής μεταρρύθμισης «το οποίο θα προσθέσει στον προϋπολογισμό μας 100 εκατομμύρια ευρώ έως και το τέλος του 2015».

Τα Νέα

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΡΕΝΟ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ

Γράφει η Αντωνία Μπούζα

Η αξιοποίηση όλων των πλεονεκτημάτων του τόπου μας στην προσέλκυση επισκεπτών είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την αύξηση ,ενίσχυση και εδραίωση της Μεσσηνίας ως ποιοτικού και αξιόλογου τουριστικού προορισμού.
Χρόνια τώρα .........

επιδιώκεται η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου που θα συντηρήσει τις τοπικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να μην χαρακτηρίζονται εποχιακές, αλλά θέλουν να λειτουργούν όλο το χρόνο.

Την ενίσχυση μίας τέτοιας προοπτικής εκτός άλλων που επιβάλλεται να σχεδιάσουμε και να προωθήσουμε, δίνει και ο σιδηροδρομικός τουρισμός.
Χαίρομαι που επιτέλους και η πόλη της Μεσσήνης εντάχθηκε, ύστερα από όλες τις προγενέστερες ενέργειες για το σκοπό αυτό, στις τουριστικές διαδρομές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Επειδή το μέλλον του σιδηροδρομικού τουρισμού προβλέπεται λαμπρό, με επισκέπτες που σχεδιάζεται να διαμένουν αρκετές ημέρες στις περιοχές που θα διανύει το τουριστικό τρένο και θα παρουσιάζουν κάποιο ενδιαφέρον από αρχαιολογικής, πολιτιστικής και φυσιολατρικής πλευράς, πρέπει η Μεσσηνία να προετοιμαστεί κατάλληλα.
Ήδη η πρωτεύουσα του Νομού η Καλαμάτα, έχει δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της και η πρωτεύουσα της Τριφυλίας η πανέμορφη Κυπαρισσία κινείται με την ίδια λογική.

Ελπίζω και ο Δήμος της Μεσσήνης να αδράξει την ευκαιρία της πρώτης προσέγγισης του τουριστικού τρένου στις 25 Μαΐου στη Μεσσήνη, για να υποδεχτεί τους επισκέπτες στο Δήμο και να μεριμνήσει να γνωρίσουν τα τοπικά μας προϊόντα ή να οργανώσει επισκέψεις στα τουριστικά αξιοθέατα του Δήμου.
Πιθανόν μία επίσκεψη στο μοναδικό αρχαιολογικό τόπο της Αρχαίας Μεσσήνης που αποκτά παγκόσμια αναγνώριση , ή στις πανέμορφες ακρογιαλιές της Μπούκας, Ανάληψης, Βελίκας και στις αναγνωρισμένες ως κορυφαίες στην προσέλκυση τουριστών περιοχές του Πεταλιδίου, Χράνων, Αγ.Ανδρέα κλπ θα ήταν καλό να προγραμματιζόταν.

Η ευκαιρία μας για την ανάκαμψη της ύφεσης είναι ο τουρισμός και τα οφέλη από την αύξησή του πολλαπλά.
Καινοτομία για την περιοχή μας το τουριστικό τρένο που επιβάλλεται να μην αφήσουμε πάλι να πέσει σε μαρασμό. Για να μη γίνει αυτό απαιτείται τοπική κινητοποίηση και ενδιαφέρον για τη στήριξή του.

Ερώτηση Λαμπρόπουλου για την Επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτα σε όλη την Μεσσηνία

Ερώτηση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος ρωτώντας να μάθει σε ποιο στάδιο βρίσκεται σήμερα η υπόθεση, αν υπάρχουν τυχόν εκκρεμότητες και πότε θα ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.
Αναλυτικά η Ερώτηση του κ. Λαμπρόπουλου αναφέρει:........

Όπως είναι γνωστό η Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) ¨Καλαμάτα¨ για το ελαιόλαδο της Μεσσηνίας καλύπτει μόνο την πρώην επαρχία Καλαμάτας όπως έχει καταχωρηθεί από το 1997 στο σχετικό μητρώο της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
Επειδή υπήρχαν αιτήματα για επέκταση της ΠΟΠ Καλαμάτας στο ελαιόλαδο για όλο τον Νομό Μεσσηνίας , η ΕΑΣ Μεσσηνίας υπέβαλλε το έτος 2009 προς τούτο σχετικό φάκελο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ,το οποίο έκανε δεκτό το αίτημα και στην συνέχεια απέστειλε το σχετικό αίτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
Επειδή από τότε μέχρι σήμερα το θέμα «πηγαινοέρχεται» από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε , στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στην ΕΑΣ Μεσσηνίας και αντίστροφα .
Επειδή η επέκταση της ΠΟΠ ¨Καλαμάτα¨ για το ελαιόλαδο σε όλο τον Νομό Μεσσηνίας είναι κρίσιμο θέμα για τους ελαιοπαραγωγούς αφού θα συμβάλλει στην ενίσχυση του εισοδήματός τους.

Ε ρ ω τ ά τ α ι ο κ. Υπουργός

1.] Σε ποιο στάδιο βρίσκεται σήμερα η εξέταση του φακέλου για την επέκταση της ΠΟΠ ¨Καλαμάτα¨ για το ελαιόλαδο σε όλο το Νομό Μεσσηνίας ; .
2.] Υπάρχουν τυχόν εκκρεμότητες ; και αν ναι πότε θα ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία ; .

Αθήνα 22-5-2013

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πόλεμος ξέσπασε στη Μεσσηνία για την επέκταση του ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτα

Στα δύο έχει χωριστεί η Μεσσηνία για το ελαιόλαδο Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) «Καλαμάτα».

Η μία πλευρά θέλει επέκταση του ΠΟΠ «Καλαμάτα» σε όλη τη Μεσσηνία, ενώ η άλλη θέλει να μην αλλάξει τίποτα και να παραμείνει η ζώνη στην παλιά επαρχία Καλαμάτας.
Έντονα δυσαρεστημένο με.......

αυτή την αντιπαράθεση φαίνεται να είναι το ΥπΑΑΤ, την στιγμή που ο φάκελος με τις επιστημονικές απαντήσεις της ΕΑΣ Μεσσηνίας στις ενστάσεις που υπήρξαν θα σταλεί στις Βρυξέλλες. Άμεση είναι η αντίδραση και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που χαρακτήρισε άκαιρη την οποιαδήποτε συζήτηση για το ΠΟΠ τώρα που η επέκτασή του είναι στο τελικό της στάδιο. «Η κίνηση αυτή είναι σε λάθος χρόνο», τόνισε στον ΑγροΤύπο ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Αλευράς και προσθέτει: «Ο φάκελος για επέκταση του ΠΟΠ έχει προχωρήσει στην ΕΕ και είναι στη φάση της τελικής έγκρισης και οποιαδήποτε άλλη πρόταση είναι αυτή τη στιγμή άκαιρη».

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη, αναμένεται να δοθεί η τελική έγκριση από την ΕΕ σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Είναι ένα αίτημα διαχρονικό των παραγωγών του νομού. Με αυτή την απόφαση θα καταφέρουμε να έχουμε ένα ελαιόλαδο ΠΟΠ που θα έχει την μεγαλύτερη ποσότητα στην ΕΕ και θα τυποποιούνται περίπου 15.000 – 20.000 τόνοι, ενώ η επαρχία Καλαμάτας σήμερα παράγει μόνο 5.000 τόνους».

Ο «εμφύλιος πόλεμος» ξεκίνησε όταν έστειλε επιστολή ο πρόεδρος του Εξαγωγικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Γυφτέας, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας απόσυρση της επέκτασης της ζώνης. Το Επιμελητήριο υποστηρίζει ότι με αυτή τη διαδικασία θα επιτραπεί τυποποίηση του ελαιόλαδου ΠΟΠ «Καλαμάτα» σε ολόκληρη την χώρα. Παράλληλα κατηγορεί την Ένωση Μεσσηνίας ότι χειρίστηκε μέχρι σήμερα το θέμα με αναποτελεσματικό τρόπο.

Από την πλευρά της η Ένωση Μεσσηνίας υποστηρίζει ότι η επέκταση θα φέρει σε ετήσια βάση στο νομό και στους Μεσσήνιους παραγωγούς επιπλέον 35 εκατ. ευρώ. «Σήμερα 19 επιχειρήσεις που τυποποιούν ΠΟΠ «Καλαμάτα» είναι εγκατεστημένες εκτός του Νομού Μεσσηνίας», επισημαίνει και θεωρεί προσχηματικό το επιχείρημα του Επιμελητηρίου για την απόσυρση της επέκτασης.

Αντιδράσεις όμως υπάρχουν και στους κόλπους του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, καθώς ο επιχειρηματίας Ηλίας Κανάκης, ζητεί να συζητηθεί το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο, κατηγορώντας παράλληλα τον κ. Γυφτέα ότι έστειλε την επιστολή χωρίς να συνεδριάσει το Τμήμα Εξαγωγών.

Σε ερώτηση που απεύθυνε ο ΑγροΤύπος προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Δημήτριο Μανιάτη, για τον αν τον εκφράζει η επιστολή που υπογράφει ο κ. Δημήτριος Γυφτέας, δεν μας δόθηκε κάποια απάντηση.

Στο πεδίο της μάχης για το ελαιόλαδο ΠΟΠ «Καλαμάτα» μπήκαν την Παρασκευή (17 Μαΐου) και οι δήμαρχοι. Συγκεκριμένα με κοινή ανακοίνωσή τους οι δήμαρχοι Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης και Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, τάσσονται υπέρ της επέκτασης της ζώνης ΠΟΠ «Καλαμάτα». Όμως, την ανακοίνωση αυτή δεν την υπογράφουν οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, επειδή επέλεξαν να στηρίξουν όσους δεν θέλουν να επεκταθεί η ζώνη του ΠΟΠ εκτός των ορίων της πρώην επαρχίας Καλαμάτας.

Ο πόλεμος ανακοινώσεων συνεχίστηκε με επιστολή του Συλλόγου υπέρ Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΣΥΜΕΠΟΠ), που εκφράζει «τις σοβαρές ανησυχίες του για τις αντιδράσεις εθνικών φορέων και παραγόντων άλλων χωρών μέσω ενστάσεων κατά της επέκτασης της οριοθετημένης γεωγραφικής ζώνης της ΠΟΠ ελαιόλαδο Καλαμάτα και της τροποποίησης των προδιαγραφών της ΠΟΠ ελιά Καλαμάτα». Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν, δήλωσαν ότι δεν διαφωνούν με την επέκταση του τίτλου σε όλο το νομό, αρκεί να διασφαλιστεί ότι η τυποποίηση του ελαιολάδου «ΠΟΠ Καλαμάτα» θα γίνεται αποκλειστικά εντός των ορίων της Μεσσηνίας.

Αγεροτύπος

Καλαμάτα: Νεαρός επιτέθηκε σε μαθήτρια την ώρα των εξετάσεων!

Αναστάτωση επικράτησε το πρωί στην εκπαιδευτική κοινότητα της Μεσσηνίας, καθώς σοβαρό επεισόδιο κινδύνευσε να τινάξει στον αέρα τις πανελλήνιες εξετάσεις στη Μεσσηνία.

Σύμφωνα με ........

έγκυρες πηγές, στο 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας και κατά την ώρα διεξαγωγής των εξετάσεων, νεαρός κατάφερε να εισβάλει σε εξεταστική αίθουσα, αναζητώντας γνωστή του μαθήτρια που συμμετείχε στις εξετάσεις. Όταν την βρήκε, άρχισε να τη χτυπάει και σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατάφεραν να πάρουν την κοπέλα από τα χέρια του ημιλιπόθυμη.

Ο ίδιος τράπηκε σε φυγή και συνελήφθη λίγο αργότερα.

PatrisNews

Τα αδιακρίτως του Ηλία Γιαννόπουλου στο Θάρρος

Ένα υπουργείο, δύο - τρεις πολιτικές.

Τη δυσλειτουργία, συνολικά, της συγκυβέρνησης ομολογούν και οι ίδιοι οι υπουργοί της, καθώς και βουλευτές των τριών κομμάτων που τη στηρίζουν και στελέχη τους που την απαρτίζουν.
Η δυσλειτουργία δεν .........

αφορά, ωστόσο, μόνο γενικά στις διαφορετικές απόψεις - πολιτικές θέσεις επί πολλών θεμάτων, μεταξύ διαφορετικών υπουργών, διαφορετικών υπουργείων.
Το ίδιο και χειρότερο συμβαίνει ακόμη και μέσα στα ίδια τα υπουργεία, μεταξύ υπουργών, αναπληρωτών υπουργών - υφυπουργών και γενικών γραμματέων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΥΠΕΚΑ για τη Natura 2000 «Θίνες Κυπαρισσίας», όπου φέρεται άλλη άποψη - θέση, για την περιοχή, να έχει ο αναπληρωτής υπουργός και άλλη η γενική γραμματέας.


Ομόφωνη απόρριψη

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας στις 27 Μαρτίου 2002 δεύτερο θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν: «Σχέδιο Ανάπτυξης Νότιου Κυπαρισσιακού Κόλπου», το οποίο είχε καταθέσει για συζήτηση και λήψη απόφασης ο ΑΡΧΕΛΩΝ.
Το Δ.Σ. Κυπαρισσίας, αφού συζήτησε και άκουσε το σχέδιο που προτάθηκε από τον «ΑΡΧΕΛΩΝ» και την εισήγηση του προέδρου του Δ.Σ. Γιώργου Σαμπαζιώτη, «αποφασίζει ομόφωνα και απορρίπτει συλλήβδην το Σχέδιο Ανάπτυξης του Νοτίου Κυπαρισσιακού Κόλπου, όπως αυτό προτάθηκε από το Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας-"ΑΡΧΕΛΩΝ". Συγκροτεί επιτροπή για την εκπόνηση μελέτης για την πραγματική ανάπτυξη της περιοχής, η οποία θα σέβεται πρωτίστως το περιβάλλον, αλλά να μην εμποδίζει ή φαλκιδεύει τη σύγχρονη ανάπτυξη της περιοχής. Μέλη της Επιτροπής θα είναι ο κ. δήμαρχος Κυπαρισσίας και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήριος Μπακούρος και θα ζητηθεί από το Δήμο Αυλώνος να ορίσει έναν εκπρόσωπό του, μια και το μεγαλύτερος μέρος της περιοχής αφορά στο Δήμο Αυλώνος», σύμφωνα με όσα γράφονται στην υπ' αριθμ. 74/2002 απόφαση.

Εκτός από τους Γιώργο Σαμπαζιώτη και Σωτήρη Μπακούρο, τότε αλλά και σήμερα, δημοτικοί σύμβουλοι ήταν και είναι οι Θανάσης Πετρόπουλος και Γιάννης Κατσαργύρης. Από τότε, για μελέτη, πάντως, δεν έχω ακούσει κάτι...