Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Έρχεται κύμα ζέστης σε όλη την Ελλάδα !!

Κύμα ζέστης αναμένεται να εισχωρήσει στη χώρα μας από την ερχόμενη Παρασκευή, με τη θερμοκρασία κυρίως μέσα στο Σαββατοκύριακο, να σκαρφαλώνει και πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Το κύμα αυτό .........

της ζέστης, θα διαρκέσει ως και τη Δευτέρα 20 Μαΐου, καθώς από τη Τρίτη 21 Μαΐου, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή σταδιακή πτώση.

Οι καιρικές συνθήκες θα είναι αρκετά καλές, με τον ήλιο να έχει το πάνω χέρι σε όλη την Ελλάδα. Λίγα φαινόμενα αστάθειας, θα σημειωθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Τουρισμός υπόθεση πολλών !

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Η τουριστική περίοδος αρχίζει με θετικούς οιωνούς για την Ελλάδα, σύμφωνα με τις πληροφορίες για τις προκρατήσεις, το εκδηλούμενο ενδιαφέρον μεμονωμένων επισκεπτών, οργανωμένων τουριστικών ομίλων και επενδυτών.

Η αίσθηση στην Ελληνική κοινή γνώμη αλλά και στη διεθνή, είναι πως η Ελλάδα τη φετινή τουριστική περίοδο θα κερδίσει το στοίχημα της αύξησης της επισκεψιμότητας.
Όλοι βλέπουν θετικά .........

πλέον τη Χώρα μας, αναγνωρίζουν τη δυναμική της στον τομέα του τουρισμού, τα πλεονεκτήματά της και την ηγετική της θέση στον πολιτισμό αλλά και στη διαφορετικότητα και μοναδικότητα του φυσικού περιβάλλοντος.Η Ελλάδα χωρίς κόπο είναι από μόνη της το πιο ισχυρό BRAND.
Η Κυβέρνηση με μεθοδικότητα και χαμηλούς τόνους, ενεργοποίησε τις δυνάμεις του Ελληνικού τουρισμού και πέτυχε με στόχευση την απαλοιφή αγκυλώσεων, δυσκολιών και παρατεταμένης αδράνειας που μας κρατούσαν πίσω.

Ενώ όμως προσδοκούμε από την αύξηση του τουριστικού ρεύματος περί τα 11 δις ευρώ που θα τονώσουν τα έσοδα της ασθενικής μας οικονομίας και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, απέναντι σ΄αυτήν την προοπτική δημιουργούνται αναχώματα.
Ποιά είναι αυτά; Η μιζέρια ορισμένων εκπροσώπων του πολιτικού μας συστήματος που ονειρεύονται συνεχή κοινωνική αναταραχή, πορείες, διαδηλώσεις, απεργίες τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, αποκλεισμούς δρόμων, εργασιακών χώρων κλπ χωρίς να τους απασχολούν οι επιπτώσεις τέτοιων συμπεριφορών.
Έχουμε πολλά να κερδίσουμε αν καταλάβουμε πως μπορούμε με κόπο μεν, μόχθο, πείσμα και μεράκι, να ξεπεράσουμε τα σημερινά οικονομικά προβλήματα και να κάνουμε βήματα προόδου και ανάπτυξης.

Η εικόνα που θα παρουσιάσουμε στους εν δυνάμει επισκέπτες μας, επιβάλλεται να είναι συνειδητοποιημένων ανθρώπων που ξέρουν ότι κατέχουν το άριστο τουριστικό πακέτο, που θα τους αποδώσει οφέλη και μπορούν να το διαχειριστούν.
Γενικός συναγερμός λοιπόν, για να ωφεληθούμε πολύπλευρα. Θέσεις εργασίας, έσοδα , αγροτικά προϊόντα, εξαγωγές , ναυτιλία, εμπόριο ,μεταφορές.Όλοι οι κλάδοι της οικονομίας συμμετέχουν και ωφελούνται από την αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας.

Σε τοπικό επίπεδο επιβάλλεται να ξεπεραστούν τοπικιστικές λογικές, καλύτερη διαχείριση κονδυλίων και φυσικά συνεργασία της Αυτοδιοίκησης με την Κεντρική εξουσία.
Θεωρείται προκλητικό σήμερα να πασχίζουμε για συγκροτημένη τουριστική πολιτική και να σχεδιάζει ο κάθε ένας κατά το δοκούν και να κατασπαταλούνται πόροι, χωρίς κάποιο όφελος για την τοπική οικονομία.Με σύγχρονα αλλά και οικονομικότερα εργαλεία μάρκετινγκ και προβολής, θα πετυχαίναμε πολύ περισσότερα.
Δράττομαι της ευκαιρίας να αναδείξω το έλλειμμα στο νέο BRAND που η Περιφέρεια Πελοποννήσου δουλεύει και προωθεί αυτό το διάστημα.

Οι μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου δεν αναγνωρίζουν το PELOPONNESE ή το PELOPONNISOS και δεν παραπέμπουν στην όποια δουλειά παρουσίασε για το διαδίκτυο η Β΄ βάθμια αυτοδιοίκηση αλλά για να λάβουν οι χρήστες του διαδικτύου τις πληροφορίες που επιθυμούν πρέπει να θέσουν το πρόθεμα MYTHICAL . Αντιληπτή νομίζω η δυσκολία που υπάρχει και κάνει μη χρήσιμη για την πραγματική και ουσιαστική προβολή, την προσπάθεια που έγινε.
Συνεκτικότητα, σαφής προσανατολισμός ,συνεργασίες και …. πολύ περισσότερη οικονομία, είναι κάτι που λείπει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Απάντηση σε ερώτηση Λαμπρόπουλου για το Λιμάνι Κυπαρισσίας

Απάντηση στον Βουλευυτή Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννη Λαμπρόπουλο σχετικά με την ερ4ώτηση που κατέθεσε στις 18 Απριλίου αναφορικά με τις εργασίες που πρέπει αν γίνουν για την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι της Κυπαρισσίας.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγονιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων στην απάντηση του αναφέρει ότι η κατασκευ΄'η έργων στο Λιμάνι της Κυπαρισσίας ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου βάση του Εγγράφου 2057/29.04.2013 το οποίο και σας παρουσιάζουμε.

Δείτε το: ........


Κλίκ στις δύο εικόνες



Το Νέο ΔΣ της ΕΤΑ Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων

Από το Επιμελητήριο Πελοποννήσου ανακοινώθηκε το ΝΕΟ ΔΣ της ΕΤΑ Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με την υπ’ αριθ. 3/07-05-2013 απόφαση του Δ.Σ, το νέο Δ.Σ. έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Κρανιώτης Παύλος

Αντιπρόεδρος: Μαρκόπουλος Αναστάσιος

Οικ. Επόπτης: Κωστόπουλος Γεώργιος

Μέλη: Καπερώνης Γεώργιος
            Βασιλόπουλος Παναγιώτης

Τρίτεκνοι: Συζήτησαν για τα προβλήματα τους στο περιφερειακό τους συμβούλιο

Το Σαββάτο 11 Μαΐου 2013 πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο το Συμβούλιο της Περιφερικής Ένωσης Τριτέκνων Πελοποννήσου. Συζητήθηκαν τα εξής θέματα: Καλύτερου συντονισμού των Συλλόγων προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των Τρίτεκων οικογενειών με τα μεγαλύτερα προβλήματα.
Δόθηκε βαρύτητα σε......

δράσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας που πλήττει σε μεγάλο ποσοστό τα μέλη.

Συζητήθηκε το πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων το οποίο είναι σε εξέλιξη .
Ανταλλάχτηκαν απόψεις και συμφωνήθηκε η δημιουργία εφημερίδας με τα θέματα των Τριτέκνων όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στο Συμβούλιο παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Π.Ε.Τ.Π. και πρόεδρος της Μεσσηνίας Χρήστος Κορομηλάς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Αργολίδος Ιωάννης Σοροβίγκας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Μεγαλόπολης Νικόλαος Αποστολόπουλος, η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Τριτέκνων Κορινθίας Γεωργία Τσαντήλα καθώς και εκπρόσωποι των Δ.Σ. των ποιο πάνω Συλλόγων.

Μεσσηνία: Θερινό ωράριο πρατηρίων πώλησης υγρών καυσίμων

Με την αριθμ.Φπρατ/1985/10-5-2013 Απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με θέμα:« Εκ περιτροπής διανυκτέρευση για τις καθημερινές, Κυριακές και αργίες, καθώς και εκ περιτροπής ημερήσια λειτουργία κατά τις Κυριακές και αργίες των πρατηρίων πώλησης υγρών καυσίμων Ν. Μεσσηνίας, κατά τη θερινή περίοδο από 01-05-2013 έως 30-09-2013», καθορίζεται η λειτουργία αυτών, όπως οι συνημμένες καταστάσεις, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εν λόγω απόφασης, σύμφωνα με την εισήγηση του Σωματείου Πρατηριούχων Καυσίμων Ν. Μεσσηνίας, ως εξής:.......

1.Η Υποχρεωτική , εκ περιτροπής , διανυκτέρευση κατά τις εργάσιμες ημέρες, Κυριακές και αργίες, εντός του χρονικού διαστήματος της νυχτερινής λειτουργίας ορίζεται από ώρα 22:30 μ.μ έως 6:00 π.μ. της επομένης με ελάχιστη διάρκεια υποχρεωτικής λειτουργίας τις δύο ώρες . (από 22:30 έως 24:30).Τα ανωτέρω πρατήρια θα καλύπτουν το 10% των πρατηρίων καυσίμων του Ν. Μεσσηνίας και περιλαμβάνονται στους συνημμένους πίνακες διανυκτερεύσεων, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας απόφασης.

2.Η εκ περιτροπής υποχρεωτική ημερήσια λειτουργία κατά τις Κυριακές και αργίες ορίζεται από ώρα:6:00 έως 22:30. Τα πρατήρια αυτά θα καλύπτουν το 25% των πρατηρίων καυσίμων του Ν. Μεσσηνίας και περιλαμβάνονται στο συνημμένο πίνακα διανυκτερεύσεων, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας απόφασης.
Οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων καυσίμων υποχρεούνται να τοποθετούν σε εμφανές σημείο το πρόγραμμα με τις ημέρες και ώρες των υποχρεωτικών , εκ περιτροπής , διανυκτερεύσεων και της υποχρεωτικής, εκ περιτροπής, ημερήσιας λειτουργίας κατά τις Κυριακές και αργίες, που καθορίζεται με την παρούσα απόφαση.
Όσα πρατήρια έχουν οριστεί με την παρούσα να διανυκτερεύουν υποχρεωτικά, εκ περιτροπής, κατά τις εργάσιμες ημέρες, Κυριακές και αργίες, ή να διημερεύουν κατά τις Κυριακές και αργίες, λειτουργούν υποχρεωτικά.

Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από την ημερομηνία έναρξης της θερινής περιόδου και μέχρι τη λήξη αυτής , ήτοι: από 01-5-2013 έως 30-9-2013.
Η απόφαση μαζί με τους συν/νους πίνακες, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτής, έχουν αναρτηθεί στο πρόγραμμα « Διαύγεια», με αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης: ΒΕΝΥ7Λ1-Ι5Θ (Κλίκ)


Γαργαλιάνοι: Εστειλαν 11 τόνους Ελαιόλαδο στην Αυστραλία [ VIDEO ]

Σε εξαγωγή Ελαιολάδου στην Αυστραλία προχώρησε σήμερα to πρωΐ ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων φορτώνοντας τους πρώτους 11 τόνους σε 5λιτρες συσκευασίες.
Η νέα αυτή ........

αγορά που άνοιξε για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό, προήλθε από παρέμβαση τοπικού Επιχειρηματία των Γαργαλιιάνων του κ. Νικολάου Ανδρώνη ο οποίος είπε ότι βλέποντας την επικρατούσα κατάσταση με την εμπορία του ελαιολάδου στην Ελλάδα και ταυτόχρονα η έλευση συγγενικού του προσώπου από την Αυστραλία, και μετά από συζητήσεις, κατέληξαν ότι μπορεί να δημιουργηθεί μαι νέα αγορά για το ελαιόλαδο στην Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία και μάλιστα με αποκλειστική συνεργασία.
Προέβλεψε ότι σε εάν χρόνο θα έχει διαμορφωθεί μια σταθερή αγορά με ανοδική πορεία.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων κ. Αναστάσιος Προσηλιακός αφού ευχαρίστησε τον Επιχειρηματία κ. Νίκο Ανδρώνη είπε ότι είναι μια νέα δουλειά αγοράς και προώθησης ελαιολάδου.
Χωρίς ΠΟΠ Καλαμάτας προσπαθούμε συνεχώς να ανοίξουμε νέους δρόμους ενω τόνισε οτι το ΠΟΠ το έχουν για δικό τους όφελος δυο τρείς επιχειρηματίες της Καλαμάτας.
Ο συνεταιρισμός έχει συμβόλαια και συμφωνίες και από τώρα μέχρι και την εποχή της ελαιοσυγγομιδής, θα χρειαστούν περίπου 300 τόνοι τυποποιημένου ελαιολάδου.

Ζήτησε από τους παραγωγούς να μην φεύγει λάδι για Ιταλία αλλά να παραμένει στους Γαργαλιάνους για τυποποίηση και όπως είπε σε χθεσινό συμβούλιο αποφασίστηκε να έχει μια τιμή στο 2,75€ εγγυημένο, συν ότι προκύψει στο τέλος της περιόδου από εκκαθάριση.
Εξέφρασε δε την εκτίμηση, ότι κάθε μήνα θα φεύγουν περίπου δυο κομντέϊνερς τον μήνα ανοίγοντας νέοι δρόμοι και καλύτερες αγορές για όλους.
Το φορτίο που φορτώθηκε σήμερα στο κοντέίνερ με προορισμό την Μελβούρνη της Αυστραλίας είναι 2.500 πεντόκιλα και 200 δείγματα των 500ml. Συνολικά δηλαδή γύρω στους 11 τόνους.
Την χαρακτήρισε πολύ καλή δουλειά, ο επιχειρηματίας έχει 2.000 σημεία πώλησης με δικά του προϊόντα και έχει το δίκτυο έτοιμο να βάλει το λάδι παντού.
Χαρακτήρισε ως μοναδική ελπίδα των παραγωγών την τυποποίηση του ελαιολάδου προκειμένου να επιτυγχάνεται καλύτερη τιμή και αξιοπρεπές εισόδημα για τον παραγωγό.

Δείτε το σχετικό Video



Doodle 4 Google 2013: «Η Ελλάδα μου»

Ο νικητής ονομάζεται Αστέριος Ρέυνικ και είναι μαθητής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου.

Υπενθυμίζεται .......

ότι ο διαγωνισμός ήταν ανοιχτός για όλους τους μαθητές στην Ελλάδα, από 6 ως 18 ετών, και είχε ως σκοπό να τους ενθαρρύνει να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους για να σχεδιάσουν το λογότυπο της Google.

Το doodle που καλούνταν να σχεδιάσουν θα έπρεπε να αντικατοπτρίζει την δική τους άποψη για την Ελλάδα.

Read more: http://www.newsbomb.gr/technologia/story/307267/doodle-4-google-2013-i-ellada-moy--ilios-kai-thalassa#ixzz2TDIzwIrA


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 14ης Μαΐου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«ΦΥΛΛΑ ΠΟΡΕΙΑΣ» άρχισε να μοιράζει από χθες και ........

η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σήμερα στο πλαίσιο της επιστράτευσης των καθηγητών ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων που αρχίζουν την Παρασκευή. Απόλυτος κατά των συντεχνιών και χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Χθες οι καθηγητές οργάνωσαν συγκέντρωση στην πλατεία Καλαμάτας, ενώ σήμερα έχει Γενική Συνέλευση η ΕΛΜΕ. Μηνύματα συμπαράστασης από Σωματεία και πολιτικές κινήσεις. Δήλωση και επίκαιρη ερώτηση από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θαν. Πετράκο.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:
• ΣΥΜΦΩΝΕΙ το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την επέκταση της ΠΟΠ Ελιά Καλαμών στους όμορους νομούς (Απάντηση του υπουργού σε Λαμπρόπουλο-Πετράκο). Διαμαρτυρία του Συντονιστικού ότι το ΥΠΑΑΤ τους αγνοεί για την ένσταση κατά της επέκτασης του ΠΟΠ Καλαμάτας στο ελαιόλαδο.
• ΒΡΑΒΕΙΑ του 2ου Φεστιβάλ Κιθάρας και υποτροφίες σε μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.
• ΕΝΩ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ οι αριθμοί, βουλιάζει η κοινωνία, ενώ τα κόμματα περί άλλων τυρβάζουν (Ανάλυση της πολιτικοοικονομικής επικαιρότητας από τον Θανάση Κουκοβίστα)
• ΕΝΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ, ο Δημ. Κούκης, στο τιμόνι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
• ΝΕΑ «ΒΟΥΤΙΑ» κατά 44,8% τον Φεβρουάριο στην Οικοδομή.
• ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ, νέα σελίδα στη «Φ». Πόλος έλξης η Μεσσηνία

• ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ: Η «ΦΩΝΗ» σας ταξιδεύει… Με 15 κουπόνια ένα μαγευτικό 4ήμερο ταξίδι. Διαβάστε λεπτομέρειες

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!