Σάββατο, 18 Μαΐου 2013

Ελαία: Πρόσκοποι από Πάτρα και Φιλιατρά καθάρισαν την παραλία. [ Φωτό + Video ]

Στην παραλία της Ελαίας ξεχύθηκαν και καθάρισαν σήμερα το απόγευμα πρόσκοποι που είχαν έρθει από την Πάτρα και τα Φιλιατρά.
Το παρόν στην ..........

δράση έδωσε από πλευράς του Δήμου Τριφυλίας ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Σαμπαζιώτης.

Οι ομαδάρχες μαζί με τα παιδιά περίπου 70 στον αριθμό, είχαν κατασκηνώσει από το πρωί στον χώρο που κατασκηνώνουν στην Ελαία και το απόγευμα στις 16:30 ξεκίνησαν για τον καθαρισμό της παραλίας.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα παιδιά το έκαναν με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση, καθώς κατάφεραν και μάζεψαν σε διάστημα περίπου μίας ώρας πολλές σακούλες σκουπιδιών τις οποίες μετέφεραν στον Κάδο απορριμάτων.
Κυριολεκτικά δεν άφησαν τίποτα από πλαστικά μπουκάλια χαρτιά και γυάλινα μπουκάλια που να μην τα μάζεψαν.
Αμέσως μετά τα παιδιά αφου έκατσαν να ξεκουραστούν έπαιξαν τραγούδησαν ενώ στα προσωπάκια τους ήταν ζωγραφισμένη η χαρά και η ευτυχία για την πράξη τους.

Σας παραθέτουμε φωτογραφίες και Video από την σημερινή εξόρμηση τους.

Συμβουλές για ασφαλείς αγορές στο διαδίκτυο

Διαβάστε τις πρακτικές οδηγίες προκειμένου να περιηγείστε στα διαδικτυακά καταστήματα με ασφάλεια και σιγουριά

Στην Ευρώπη, το 60% περίπου των οικογενειών δείχνει προτίμηση στις διαδικτυακές αγορές, ώστε να αξιοποιεί στο έπακρο τις ενδεχόμενες προσφορές η τις καλύτερες τιμές των online καταστημάτων.

Παρ' όλα αυτά, ένας στους πέντε χρήστες δεν νιώθει άνετα να.......

μοιράζεται τα οικονομικά του στοιχεία στο διαδίκτυο. Καθώς αυξάνεται το ηλεκτρονικό εμπόριο και διευρύνεται η χρήση υπολογιστών, tablets και smart-phones σε ολόκληρο τον κόσμο, οι πιστωτικές κάρτες μπορεί να αποτελούν μια εύκολη λύση για τις διαδικτυακές συναλλαγές σας τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων αλλά δεν είναι και πάντα ασφαλής.
Αποφύγετε, λοιπόν, την κίνηση, το κόστος στάθμευσης, τις ουρές στα δοκιμαστήρια και τις ατελείωτες ουρές στα ταμεία που συχνά συνοδεύουν τις αγορές από 'ένα φυσικό κατάστημα. Για αλλαγή λοιπόν, κάντε τα ψώνια σας ακόμη και με τις πιτζάμες.

Πριν κάνετε κάποια αγορά
Αναζητήστε ηλεκτρονικές διευθύνσεις που ξεκινούν από https:// ( όπου το «s» σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος ιστότοπος είναι ασφαλής) και συνοδεύονται από ένα λουκέτο στην κάτω δεξιά γωνία του browser. Αυτό εξασφαλίζει ότι η μετάδοση τ6ων προσωπικών σας στοιχείων θα γίνεται με ασφάλεια.
Go international: ξεκινήστε την αναζήτησή σας από τον διεθνή ιστότοπο της εταιρείας που σας ενδιαφέρει. Από εκεί, ακολουθείστε τους παρεχόμενους συνδέσμους για τον ιστότοπο που η ίδια η εταιρεία προτείνει για ηλεκτρονικές αγορές στην Ελλάδα.
διαβάστε την πολιτική απορρήτου της εταιρείας. Μάθετε για την πολιτική προστασίας που χρησιμοποιεί η εταιρεία για τα προσωπικά σας δεδομένα, καθώς και για τη διαδικασία συλλογής, χρήσης και μεταφοράς των στοιχείων αυτών σε τρίτους.
Επαληθεύστε τη νομική και φορολογική ταυτότητα του ηλεκτρονικού καταστήματος. Αυτή περιλαμβάνει τα στοιχεία επικοινωνίας, την αναγνώριση από το Εμπορικό Επιμελητήριο, τον αριθμό του φορολογικού μητρώου, τους τρόπους πληρωμής και παράδοσης, τους όρους χρήσης, τις προθεσμίες και την πολιτική επιστροφής του καταστήματος.

Να είστε προσεκτικοί. Συμβουλευτείτε την οικογένειά σας, τους φίλους σας αλλά και ενώσεις καταναλωτών για συστάσεις και κριτικές όσον αφορά τη λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος πού σας ενδιαφέρει. Μην αγοράζετε ακριβά προϊόντα ή υπηρεσίες από εμπόρους που δεν γνωρίζετε. Κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής αγοράς
ενδεχομένως να σας ζητηθούν προσωπικά και οικονομικά στοιχεία, απαραίτητα για την ολοκλήρωση της συναλλαγής μέσω της πιστωτικής σας κάρτας. Αυτά περιλαμβάνουν: τον τύπο και τον αριθμό της κάρτας, το όνομα του κατόχου, την ημερομηνία λήξης, τον κωδικό ασφαλείας και τη διεύθυνση αποστολής του λογαριασμού.

Πληρώστε με πιστωτική κάρτα ώστε να έχετε τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια κατά τις συναλλαγές σας. Ωστόσο, ποτέ μην δίνετε τον κωδικό PIN της πιστωτικής σας κάρτας στο διαδίκτυο. Ποτέ μην δίνετε οικονομικά και προσωπικά δεδομένα μετά από αίτημα που φτάνει σε εσάς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι εταιρείες των πιστωτικών καρτών και οι τράπεζες δεν θα ζητούσαν ποτέ τέτοιου είδους πληροφορίες μέσω email. Σε πολλές πιστωτικές κάρτες λειτουργεί αδιαλείπτως ένα ειδικό πρόγραμμα για την ανίχνευση περιστατικών διαδικτυακής απάτης, το οποίο σαρώνει το διαδίκτυο προκειμένου να εντοπίζει ιστοσελίδες ύποπτου περιεχομένου. Σε περίπτωση που το σύστημα εντοπίσει μια τέτοια σελίδα, ζητείται από τον πάροχο να την κλείσει και έπειτα ειδοποιούνται και οι αρμόδιες αρχές.

Μετά την ολοκλήρωση της αγοράς
8 Κρατήστε αρχείο των ηλεκτρονικών σας συναλλαγών, στο οποίο θα καταχωρείτε είτε το έντυπο, είτε το ηλεκτρονικό αντίγραφο της σελίδας της συναλλαγής και/ή της σελίδας επιβεβαίωσης. Το αντίγραφο αυτό αποτελεί την απόδειξή σας.
9 Ελέγξτε το λογαριασμό της πιστωτικής σας κάρτας ώστε να βεβαιωθείτε ότι οι αγορές που πραγματοποιήσατε μέσω διαδικτύου έχουν καταγραφεί σωστά.
10 Ελέγξτε τους όρους και τις υποχρεώσεις του «Δικαιώματος επιστροφής» στον ιστότοπο του ηλεκτρονικού καταστήματος, πριν πραγματοποιήσετε την αγορά σας. Τα περισσότερα ηλεκτρονικά καταστήματα παρέχουν τη δυνατότητα επιστροφής των προϊόντων εντός περιορισμένου χρονικού διαστήματος αμέσως μετά την αγορά, στην περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένοι από τα προϊόντα που αγοράσατε.
11 Οι περισσότεροι εκδότες πιστωτικών καρτών διαθέτουν υπηρεσίες μέσω των οποίων μπορείτε να ζητήσετε την επιστροφή των χρημάτων σας αν διαπιστώσετε ότι κάτι δεν πήγε καλά σε σχέση με την online αγορά σας, όπως για παράδειγμα, αν δεν παραλάβατε την παραγγελία σας, αν χρεωθήκατε για αγορές που δεν κάνατε ή αν η απόδειξη χρέωσης περιέχει λάθη. Στις περιπτώσεις αυτές συνιστάται πάντα στους καταναλωτές να επικοινωνούν πρώτα με το ηλεκτρονικό κατάστημα. Παρ' όλα αυτά, εάν το πρόβλημα παραμένει, ο καταναλωτής θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον εκδότη της κάρτας του ώστε να ενημερωθεί καλύτερα για τις επιλογές που έχει στη διάθεση του.

Κάντε την τεχνολογία σύμμαχο
Προσέξτε την ηλεκτρονική διεύθυνση-URL (Uniform Resource Locator) στις σελίδες σύνδεσης/εγγραφής του χρήστη, βημάτων αγοράς και ολοκλήρωσης παραγγελίας του ηλεκτρονικού καταστήματος (όπου, δηλαδή, καλείστε να δώσετε προσωπικά δεδομένα). Όταν αυτή ξεκινά από https:// - και όχι http:// - είναι ένδειξη ότι χρησιμοποιείται τεχνολογία SSL (Secure Sockets Layer) η οποία δημιουργεί ένα link ανάμεσα στον διακομιστή (server) και τον περιηγητή ιστού σας (browser) εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των δεδομένων που διακινούνται. Θα αναγνωρίσετε την τεχνολογία SSL και από το σήμα λουκέτου δίπλα στην αναγραφόμενη ηλεκτρονική διεύθυνση.
Επιπλέον ασφάλεια στις συναλλαγές σας προσφέρουν ηλεκτρονικά καταστήματα ή/και υπηρεσίες που ενσωματώνουν δυνατότητα online αγορών, που έχουν εξασφαλίσει Extended Validation Certificate (EV). Το εν λόγω πιστοποιητικό δίδεται όταν πληρούνται συγκεκριμένα αυστηρά κριτήρια. Τα καταστήματα που έχουν EV μπορείτε να τα αναγνωρίσετε όταν, αντί για το απλό λουκέτο, στην αρχή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης, διακρίνεται μία πράσινη μπάρα με την επωνυμία της εταιρείας.
Έχετε, ακόμη, τα μάτια σας ανοιχτά για οποιαδήποτε περίεργη αλλαγή στην κεντρική διεύθυνση (π.χ. αν από το www.paradeigma.gr οδηγηθείτε στο www.paradeigma1.gr απομακρυνθείτε αμέσως από αυτή τη σελίδα).

Μη δίνετε οικονομικές πληροφορίες μέσω τηλεφώνου ή e-mail

Τα στοιχεία των λογαριασμών σας και της κάρτας σας καθώς και άλλα στοιχεία όπως ο ΑΦΜ ή οι κωδικοί PIN δεν θα πρέπει να ανταλλάσσονται με άλλα πρόσωπα μέσα από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφωνικά για καμιά συναλλαγή. Πρέπει να εισάγονται μόνο τα στοιχεία που απαιτούνται στα ειδικά πεδία σε σελίδες ασφαλούς πρόσβασης κατά το τελικό στάδιο πληρωμής.

Όροι Χρήσης - Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα

Πολλές φορές είναι κουραστικό να διαβάζετε τους Όρους Χρήσης κάθε διαδικτυακού τόπου που επισκέπτεστε αλλά είναι απαραίτητο προκειμένου να εξασφαλίσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια στις συναλλαγές σας. Εκεί θα βρείτε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία της παραγγελίας, τη χρήση των προσωπικών στοιχείων που δίνετε στο ηλεκτρονικό κατάστημα, την πολιτική επιστροφών που εφαρμόζει κάθε εταιρεία κ.α.
Να θυμάστε ότι τα ηλεκτρονικά καταστήματα έχουν το δικαίωμα να επεξεργαστούν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των καταναλωτών για την εξυπηρέτηση της παραγγελίας και την ολοκλήρωσης της πώλησης. Αν ένα e-shop πρόκειται να διαβιβάσει ή να κοινοποιήσει τα στοιχεία σας σε τρίτους, οφείλει να έχει πρώτα γνωστοποιήσει εγγράφως, στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, τη σύσταση και λειτουργία αρχείου ή την έναρξη επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων. Επίκειται, σύντομα, η δημοσίευση στην επίσημη ιστοσελίδα της Αρχής, αρχείου με τις υποβαλλόμενες γνωστοποιήσεις των κατά νόμο υπόχρεων προσώπων.
Τα στοιχεία σας μπορεί να χρησιμοποιούνται για σκοπό όπως, ενδεικτικά, την αποστολή εμπορικής επικοινωνίας, newsletters, διαφημιστικών κλπ., υπό την προϋπόθεση ότι σας παρέχεται η δυνατότητα, κάθε φορά, να αντιτάσσεστε εύκολα και δωρεάν. Να θυμάστε, επίσης, πως έχετε το δικαίωμα να γνωρίζετε εάν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν αποτελούν ή αποτέλεσαν αντικείμενο επεξεργασίας και ο υπεύθυνος επεξεργασίας έχει υποχρέωση, αν το ζητήσετε, να σας ενημερώσει εγγράφως (δικαίωμα πρόσβασης). Ακόμη, καθένας μας έχει δικαίωμα να ζητήσει, οποτεδήποτε, την διακοπή της επεξεργασίας των δεδομένων που τον αφορούν (δικαίωμα αντίρρησης)

Προσοχή στην τιμή

Όταν συγκρίνετε τιμές για το ίδιο προϊόν συχνά θα παρατηρήσετε σημαντική απόκλιση από κατάστημα σε κατάστημα. Μπορεί να πρόκειται για προσφορά ή η αγοραστική δύναμη κάποιου προμηθευτή να του επιτρέπει να διατηρεί χαμηλότερες τιμές. Μπορεί, όμως, κάτι να σας διαφεύγει: το προϊόν να είναι μεταχειρισμένο, ελαττωματικό ή παρόμοιας επωνυμίας με αυτή που αναζητάτε. Μην βιαστείτε να επιλέξετε το φθηνότερο. Σε κάθε περίπτωση, η τιμή που αναγραφόταν κατά τη στιγμή της παραγγελίας σας είναι η τελική. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία οποιαδήποτε προσπάθεια του πωλητή να σας ζητήσει να πληρώσετε διαφορετικό ποσό αποτελεί μορφή παραπλάνησης και έχετε το δικαίωμα είτε να επιμείνετε στην εκτέλεση της παραγγελίας στην αρχική τιμή είτε να υπαναχωρήσετε και να ζητήσετε επιστροφή των χρημάτων σας.
Έξοδα αποστολής

Οι παραγγελίες μέσω internet, συχνά, επιβαρύνονται με έξοδα αποστολής. Συνήθως κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα στα διάφορα e-shops και είναι ανάλογα του τόπου αποστολής (πόση είναι η απόσταση, δηλαδή, που θα διανύσει ο αποστολέας) και του βάρους της παραγγελίας σας. Αν θα αγοράσετε μεγάλο αριθμό προϊόντων βρείτε ένα κατάστημα που παρέχει όσα περισσότερα από αυτά γίνεται. Λιγότεροι προμηθευτές, λιγότερα έξοδα αποστολής. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά καταστήματα προσφέρουν δωρεάν τα έξοδα αποστολής εάν η παραγγελία υπερβαίνει ένα καθορισμένο ποσό. Κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα είναι υποχρεωμένο, πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας, να ενημερώνει σαφώς τους καταναλωτές σχετικά με τα ισχύοντα έξοδα αποστολής κατά περίπτωση.

Έλεγχος διαθεσιμότητας των προϊόντων

Πριν προβείτε σε οποιαδήποτε παραγγελία είναι καλό να ελέγχετε τη διαθεσιμότητα του συνόλου των προϊόντων που επιλέξατε. Εάν κατά τη στιγμή της παραγγελίας σας ένα προϊόν εμφανίζεται διαθέσιμο, το κατάστημα δεν μπορεί να ισχυριστεί κάτι διαφορετικό. Αλλιώς, με βάση το ελληνικό δίκαιο, έχετε το δικαίωμα να υπαναχωρήσετε και να ζητήσετε επιστροφή των χρημάτων που ενδεχομένως έχετε καταβάλει. Κάθε εταιρεία έχει την ευθύνη για την έγκαιρη ενημέρωση των δεδομένων στην ιστοσελίδα της. Θα συναντήσετε διάφορους τύπους διαθεσιμότητας όπως: Διαθέσιμο, Διαθέσιμο από 1- 3 ημέρες, Αγνωστη διαθεσιμότητα, Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας, Μη διαθέσιμο.

Τρόπος και χρόνος αποστολής

Να ελέγχετε πάντοτε εάν το ηλεκτρονικό κατάστημα από το οποίο θέλετε να αγοράσετε ένα προϊόν έχει τη δυνατότητα αποστολής στο μέρος που βρίσκεστε και - εάν ναι - με ποιους τρόπους μπορεί να σας εξυπηρετήσει. Κάθε τρόπος αποστολής ενδεχομένως να κοστίζει διαφορετικά. Μην ξεχνάτε ότι ο προμηθευτής οφείλει να σας ενημερώσει για τον χρόνο που απαιτείται μέχρι να παραλάβετε το προϊόν από τη στιγμή της παραγγελίας. Σε διαφορετική περίπτωση ο νόμος ορίζει ως μέγιστο χρόνο εκπλήρωσης της παραγγελίας τις τριάντα μέρες. Ζητείστε, εάν προσφέρεται, αριθμό εντοπισμού (tracking number) του δέματος που περιμένετε ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία του μέχρι να φτάσει στην πόρτα σας.

Ολοκλήρωση και επιβεβαίωση της παραγγελίας

Πριν ολοκληρώσετε τη διαδικασία αγοράς ελέγξτε ξανά όλα τα στοιχεία που δώσατε και βεβαιωθείτε ότι είναι σωστά καθώς επίσης ότι τα προϊόντα που έχετε στο ηλεκτρονικό σας καλάθι είναι τα επιθυμητά. Με την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας θα λάβετε ενημερωτικό e-mail ή sms (μήνυμα σε κινητό τηλέφωνο) ή θα εμφανιστεί επιβεβαιωτικό παραγγελίας στο site. Αυτά περιέχουν αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την συναλλαγή σας. Κρατείστε αυτό το αποδεικτικό και αντίγραφο της παραγγελίας σας και του κωδικού της. Μπορεί να σας φανούν χρήσιμα μέχρι την παραλαβή των αγορών σας ή/και αργότερα.

Παραλαβή του προϊόντος

Αμέσως μετά την παραλαβή του δέματός σας ανοίξτε το και ελέγξτε το προσεκτικά για να βεβαιωθείτε ότι όλα όσα είχατε παραγγείλει έφτασαν σώα, μαζί με το παραστατικό (απόδειξη ή τιμολόγιο) και το έντυπο δήλωσης υπαναχώρησης που πρέπει να τα συνοδεύουν και δεν έχουν κάποιο προφανές ελάττωμα. Σε αντίθετη περίπτωση επικοινωνήστε με τον προμηθευτή και ζητείστε την αντικατάσταση των φθαρμένων προϊόντων.

Γνωρίστε τα δικαιώματά σας

Η αγορά στο διαδίκτυο είναι σύμβαση από απόσταση και ρυθμίζεται από νόμους του ελληνικού δικαίου. Είναι άκυρη υπέρ του καταναλωτή όταν, πριν από τη σύναψή της, δεν ενημερωθεί για:
την ταυτότητα και τη διεύθυνση του προμηθευτή
τα χαρακτηριστικά του προϊόντος που πωλείται
την τελική τιμή πώλησης (συμπεριλαμβανομένων των εξόδων αποστολής και του ΦΠΑ)
τον τρόπο πληρωμής και παράδοσης
την επωνυμία και τη διεύθυνση του πιο προσιτού για τον καταναλωτή καταστήματος όπου μπορεί να απευθύνεται για την επισκευή του προϊόντος
πληροφορίες για την εξυπηρέτηση μετά την πώληση και τις υφιστάμενες εμπορικές εγγυήσεις.
τους όρους και τον τρόπο άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησης
Δικαίωμα υπαναχώρησης επιστροφή χρημάτων
Σε κάθε σύμβαση από απόσταση έχετε το δικαίωμα να υπαναχωρήσετε - χωρίς να χρειάζεται να δώσετε λόγο - εντός δεκατεσσάρων ημερών από την παραλαβή του προϊόντος εκτός αν συμφωνήθηκε μεγαλύτερη προθεσμία. Αν ο προμηθευτής δεν έχει εκπληρώσει τις προαναφερόμενες υποχρεώσεις ενημέρωσης, η προθεσμία υπαναχώρησης είναι τρίμηνη. Από το δικαίωμα αναιτιολόγητης υπαναχώρησης εξαιρούνται προϊόντα, όπως βιβλία και cd, των οποίων το περιεχόμενο μπορεί να αντιγραφεί, αλλά και εισιτήρια.
Ο σειριακός αριθμός (S/N) ή ο αριθμός IMEI (international mobile equipment identity) του επιστραφέντος προϊόντος χρησιμοποιούνται για την ταυτοποίησή του. Ο αριθμός ΙΜΕΙ αφορά τα κινητά και είναι ένας 15ψήφιος αριθμός ειδικής αναγνώρισης της συσκευής σας. Κάθε κινητό τηλέφωνο διαθέτει ένα μοναδικό αριθμό ΙΜΕΙ.
Τα έξοδα επιστροφής βαραίνουν εσάς.
Σε περίπτωση άσκησης του δικαιώματός σας για υπαναχώρηση ο προμηθευτής υποχρεούται να επιστρέψει το ποσό που του καταβάλατε εντός τριάντα ημερών.

Υποχρεώσεις καταναλωτή
Ο καταναλωτής υποχρεούται να δώσει τα πραγματικά προσωπικά του στοιχεία.
να δώσει την ισχύουσα διεύθυνσή του σε περίπτωση που επιλέξει την παράδοση σε χώρο της επιλογής του.
να πληρώσει το αντίτιμο για την αγορά και την αποστολή, με τον τρόπο και στον χρόνο που συμφωνείται.
Επίσης, σε περίπτωση αναιτιολόγητης υπαναχώρησης του καταναλωτή, το προϊόν πρέπει να επιστραφεί στην αρχική του κατάσταση (πλήρες και χωρίς φθορές), στη συσκευασία με την οποία παραλήφθηκε και μαζί με όλα τα έγγραφα (ΔΑΤ, απόδειξη λιανικής κλπ.) που το συνόδευαν και υποχρεούται να πληρώσει τα έξοδα επιστροφής
Κάντε τις ηλεκτρονικές σας συναλλαγές με ασφάλεια.
Μείνετε σπίτι

Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε τον προσωπικό σας υπολογιστή παρά κάποιο κοινόχρηστο σε καφετέριες, βιβλιοθήκες κτλ. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε laptop εκτός σπιτιού, αποφύγετε να κάνετε τις αγορές σας μέσω κοινόχρηστων και ανοιχτών συνδέσεων Wi-Fi. Αποφύγετε, επίσης, αγορές από το κινητό σας τηλέφωνο. Αν χαθεί, κλαπεί ή πέσετε θύμα hacking, τότε ενδέχεται να κινδυνεύσουν προσωπικές και οικονομικές σας πληροφορίες.
Σας ευχόμαστε καλές αγορές.

Γιάννης Πετσέλης
Ηλεκτρονικός

Τρίτεκνοι Μεσσηνίας: Πρόγραμμα διανομής Τροφίμων 2013

O Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι το πρόγραμμα <<ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 2013 >>είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται στις 30 Μαΐου. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Τα τρόφιμα αυτά θα διανεμηθούν σε........

τρίτεκνες οικογένειες που είναι εγγεγραμμένες στο σύλλογο εφόσον το οικογενειακό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τις 17.280 ευρώ όταν έχουν και τα τρία τέκνα ανήλικα.

Δικαιούχοι των τροφίμων είναι και οι τρίτεκνοι που είναι εγγεγραμμένοι στο σύλλογο , ανεξάρτητα την ηλικία των γονέων και των τέκνων, με χαμηλότερο ωστόσο εισοδηματικό κριτήριο . Τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλουν είναι τα εξής:

1. Φωτοτυπία οι ταυτότητες ή διαβατήριο επικυρωμένα

2. Α.Φ.Μ. του ζεύγους.

3. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

4.Αν κάποιο τέκνο είναι μέχρι 24 ετών χρειάζεται βεβαίωση σπουδών από τη σχολή ή βεβαίωση από τη μονάδα

5.Αιτηση για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα μέσω ενός φορέα υλοποίησης ( υπάρχει στο σύλλογο).

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τα δικαιολογητικά στα γραφεία του συλλόγου μέχρι της 30 Μαΐου κάθε Τετάρτη 6μ.μ.- 8μ.μ. & Παρασκευή 6μ.μ-8μ.μ.

Τηλ. Επικοινωνίας: 6936834169
Η Γ. Γραμματέας Δημητρακοπούλου Γρηγορία

Γιώργος Ασημακόπουλος: Ιδεολογία, Όραμα για μια ανοιχτή ΟΝΝΕΔ πρωταγωνίστρια στην κοινωνία. Ολοκλήρωση Προσυνεδριακού Διαλόγου στη Θεσσαλονίκη.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, χθες, στη Θεσσαλονίκη και ο δεύτερος Προσυνεδριακός Διάλογος για μια ΟΝΝΕΔ για όλους.

Θέλω για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσω τους χιλιάδες ΟΝΝΕΔίτες και ΟΝΝΕΔίτισες που τιμούν με τη στήριξή τους τον έντιμο και καθαρό αγώνα που δίνω.
Τους ευχαριστώ θερμά για την παρουσία τους και.........

για τις ατελείωτες ώρες που ξόδεψαν και ξοδεύουν για να στηρίξουν την προσπάθεια για μια ανοιχτή ΟΝΝΕΔ, για μια ΟΝΝΕΔ με Όραμα, Ιδεολογία, μια ΟΝΝΕΔ πρωταγωνίστρια στην κοινωνία.


Απλές, χρήσιμες συμβουλές για τις Πανελλαδικές

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Ανεστάλη η ‘ΑΠΕΡΓΙΑ’ των καθηγητών και ξεκίνησαν κανονικά οι Πανελλαδικές εξετάσεις 2013…
Όπως κάνω εδώ και τρεις δεκαετίες δημοσιοποιώ σήμερα μερικές απλές, χρήσιμες συμβουλές για παιδιά και γονείς που διαγωνίζονται για μια θέση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ!...
Δοκιμάζονται κάθε χρόνο ......

ψυχοσυναισθηματικά δεκάδες χιλιάδες αγόρια και κορίτσια και μαζί γονείς και συγγενείς και, δυστυχώς και φέτος όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τελικά θα φορτωθούν με ψυχικό τραύμα κάποια παιδιά που, με συγχωνεύσεις και άνοδο βάσεων, δεν θα καταφέρουν να επιτύχουν μια θέση σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ…
Υπάρχει μια συνταγή επιτυχίας, ένας συνδυασμός ψυχολογικών τεχνικών και στρατηγικής που θα βοηθήσουν τα παιδιά μας να επιτύχουν;
Η εμπειρία μου με έχει οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι «ΜΑΓΙΚΗ» συνταγή επιτυχίας ΔΕΝ…υπάρχει!...
Καλώ, όμως, τα παιδιά και τις οικογένειές τους να εστιάσουν την προσοχή τους σε τρία συγκεκριμένα σημεία:

1/ Στο σπίτι όπου συνιστώ συναισθηματική ανακωχή ανάμεσα σε γονείς, αδέλφια, θείους και θείες γιαγιάδες και παππούδες
2/ Στον εξεταστικό χώρο
3/ Στην ψυχική κατάσταση των παιδιών μετά από κάθε μέρα εξετάσεων, με άλλα λόγια στην προετοιμασία των παιδιών μας να συνεχίσουν στα επόμενα μαθήματα με αισιοδοξία οποιαδήποτε και αν ήταν η επίδοσή τους στο μάθημα στο οποίο εξετάσθηκαν μέχρι στιγμής.

Παιδιά,

α] φροντίστε τον ορθό συνδυασμό εντατικής σπουδής και ψυχαγωγίας. Ο ανθρωπινός εγκέφαλος έχει τεράστιες δυνατότητες αλλά και οι ψυχοσυναισθηματικές και ψυχοκοινωνικές μας ανάγκες διαδραματίζουν σημαντικό ρολό στην υπόθεση της επιτυχίας. Ακόμη και το καλύτερο μυαλό, όμως, ο πιο δυνατός μαθητής η μαθήτρια μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα κουραστεί και τότε είναι απαραίτητο να σταματήσει το παιδί και να επιδιώξει ένα ευχάριστο διάλειμμα.
β] Συχνά, πιο συχνά απ ότι πολλοί νομίζουν υπερβολική μελέτη και επανάληψη… δεν βοήθα! Αφού έχετε διαβάσει όλο το χρόνο, τις μέρες των εξετάσεων, αν μου επιτραπεί η έκφραση που πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες μου χρησιμοποιούν, κάντε μικρά διαλλείματα “…ρίξτε το για λίγο έξω…”
γ] Μην προσπαθήσετε να “ελέγξετε” τις γνώσεις σας λίγα λεπτά της ώρας πριν την είσοδό σας στον εξεταστικό χώρο. Μέσα στην ένταση της ψυχοσυναισθηματικής σας διέγερσης είναι πολύ πιθανό να σας φανούν όλα άγνωστα με αποτέλεσμα να αγχωθείτε και να πανικοβληθείτε. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο τότε…ξεχάστε τις φωτεινές εξετάσεις.
δ] Μέσα στον εξεταστικό χώρο φροντίστε να εξοικειωθεί τε με πρόσωπα και πράγματα και πάρτε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό για δροσιά αλλά και για παρηγοριά. Οι άνθρωποι έχουμε την τάση να παλινδρομούμε σε παιδικές ηλικίες μπροστά σε καταστάσεις στρες και άγχους. Διώξτε το άγχος και την ξηροστομία πίνοντας μια γουλιά νερό.
ε] Όταν σας δοθούν τα θέματα ξεκινήστε με αυτό που ξέρετε καλύτερα.
Μην κολλήσετε στο άγνωστο ή δύσκολο για σας θέμα. Απαντώντας το εύκολο που κατέχετε καλά δημιουργείτε στον εαυτό σας την θετική ψυχολογικά αίσθηση ότι κάνετε κάτι δημιουργικό και στη συνέχεια με ανεβασμένο το ηθικό σας καταπιαστείτε με το ή τα δύσκολα θέματα και πάλι πηγαίνοντας προοδευτικά από τα γνωστά στα λιγότερο γνωστά.
ζ] Είναι πιθανό για μερικά δευτερόλεπτα να σας φανούν όλα τα θέματα άγνωστα με αποτέλεσμα να αγχωθείτε και να πανικοβληθείτε. Εάν σας συμβεί αυτό τότε…χαλαρώστε για μερικά λεπτά, διαβάστε ξανά τα θέματα και ίσως ξαφνιάσατε με τη συνειδητοποίηση ότι τελικά δεν σας είναι και τόσο άγνωστα…
η] Άσχετα με το πώς γράψατε σε ένα συγκεκριμένο μάθημα συνεχίστε τις προσπάθειές σας χωρίς ηττοπάθεια στα υπόλοιπα μαθήματα. Σίγουρα κάθε μάθημα μετρά αλλά εκείνο που τελικά μετράει περισσότερο είναι η δυνατότητα να χειρισθείτε κάθε μάθημα σαν ξεχωριστή οντότητα. Δεν είναι λίγα τα παιδιά που έγραψαν χαμηλά στο πρώτο μάθημα και στη συνέχεια πήγαν πολύ καλά στα υπόλοιπα χωρίς άγχος και ηττοπάθεια με αποτέλεσμα ή να περάσουν σε κάποια από τις αρχικές τους επιλογές.

Γονείς και συγγενείς:

Ας σκύψουμε όλοι μαζί πάνω από τα παιδιά μας με φροντίδα και τρυφερότητα και ας τα δώσουμε να καταλάβουν ότι όχι μονό δεν πολεμούν μονά τους αλλά και ότι η δίκια σας αγάπη δεν εξαρτάται ούτε και κινδυνεύει από μια πιθανή αποτυχία τους. Κάντε το αυτό με τέτοιο τρόπο ώστε να μη φανεί ως επιπόλαια και επιφανειακή κάλυψη μιας πραγματικότητας που δεν υπάρχει, ότι δηλαδή είναι ψέμα.
Μην αφήσετε το παιδί σας να πιστέψει ότι αλλά λένε τα χείλη σας και αλλά η κάρδια σας καθώς τις τραγικές συνέπειες αυτής της λαθεμένης, κατά την προσωπική μου γνώμη, τοποθέτησης τεράστιας αξίας στην εισαγωγή σε ένα ΑΕΙ η ΤΕΙ μας την επιβεβαιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο τα ΜΜΕ όταν μας ανακοινώνουν ποσά παιδιά κάνουν απόπειρες «αυτοκτονίας» μαθαίνοντας ότι απέτυχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις (πολλά μάλιστα περιστατικά δεν φτάνουν ποτέ για ευνόητους λόγους στα ΜΜΕ…)
Δυστυχώς η οικονομία των αριθμών είναι τέτοια που γνωρίζουμε, εκ των πρότερων, ότι μερικές χιλιάδες παιδιών θα αποτύχουν.
Απαιτείται, όμως, ιδιαίτερη προσοχή γιατί όταν ένα παιδί ΔΕΝ πετυχαίνει έχει διπλή την αίσθηση της ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ:
πρώτον γιατί απέτυχε και μειώνεται το ΕΓΩ του απέναντι σε συμμαθητές και συμμαθήτριες, και δεύτερον γιατί έχει την υποκειμενική αίσθηση ότι ΠΡΟΔΩΣΕ τους γονείς του ότι δεν στάθηκε άξιο για τους κόπους και μόχθους, τα έξοδα και την αγωνία τους!
Κουράγιο σε σας γονείς και συγγενείς, παιδιά οπλιστείτε με μπόλικη ψυχραιμία και χιούμορ… ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!…

Τα αδιακρίτως του Ηλία Γιαννόπουλου στο Θάρρος

Σκληρές αντιπαραθέσεις και κόντρες!
Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας η συζήτηση του αιτήματος κατοίκων και επαγγελματιών του Καλού Νερού και της ευρύτερης περιοχής για τις απαγορεύσεις που προωθούνται στη Natura 2000 «Θίνες Κυπαρισσίας».
Πετρόπουλος - Τσίγγανος και Μπακούρος - Μπασδάνης είχαν, μεταξύ τους, σκληρές αντιπαραθέσεις και κόντρες με βαριές εκφράσεις!
Όσο, πάντως, ........

βαριές και αν ήταν οι εκφράσεις και κάποιους να στεναχώρησε η εικόνα του Σώματος και ο τρόπος διεξαγωγής της συζήτησης, σε στιγμές εκρήξεων, προσωπικά δε με ενόχλησε καθόλου. Για να μην πω ότι προτιμότερο είναι να ανάβουν τα αίματα και να γίνονται έντονοι διάλογοι, χωρίς ύβρεις βέβαια, παρά το Σώμα να είναι έτοιμο «ν' αποκοιμηθεί» και να μην ξέρουν οι δημοτικοί σύμβουλοι τι συζητούν, τι ψηφίζουν και τι αποφασίζουν!

Το Δ.Σ. Τριφυλία για τη Natura 2000
«Ναι στην ανάπτυξη, όχι στην τσιμεντοποίηση, ναι στις επενδύσεις, όχι στην επένδυση ανέγερσης κατοικιών του Παππά, ναι στα μέτρα προστασίας και την αναστολή οικοδομικών αδειών για τον Παππά, όχι στην αναστολή οικοδομικών αδειών και τις απαγορεύσεις σε όλη τη Natura, ναι στην προστασία, όχι στους περιορισμούς, ναι στην αειφορία, όχι σε οχλήσεις και πιέσεις στο οικοσύστημα, ναι σε πλαίσιο προστασίας, όχι στην Αιτιολογημένη Γνώμη της Ε.Ε. για παράβαση Κοινοτικής Οδηγίας στη Natura, ναι σε μέτρα, όχι στην υλοποίηση των μέτρων των δεσμεύσεως της κυβέρνησης σε απάντηση της Αιτιολογημένης Γνώμης της Ε.Ε.», λέει το Δ.Σ. Τριφυλίας, συνοψίζοντας τα συμπεράσματα και τις αποφάσεις που έχει λάβει από τις 10 Δεκεμβρίου 2012 μέχρι και προχθές! Τόσο απλά! Τι; Δεν καταλάβατε;
Η.Γ.

Υπάρχουν συμφέροντα που για ίδιον όφελος θέλουν την «ερημοποίηση»;
Επειδή πολύς λόγος γίνεται είτε φωναχτά είτε ψιθυριστά για διάφορα συμφέροντα γύρω από όσα συμβαίνουν στην περιοχή από Καλό Νερό μέχρι την Ελαία, στη Natura 2000, για συμφέροντα που για ίδιον όφελος «κάνουν και ράνουν» πολλά και διάφορα, για να οδηγήσουν σε «ερημοποίηση» την περιοχή, καλό και χρήσιμο είναι όποιοι γνωρίζουν, ό,τι γνωρίζουν, να βγουν ευθαρσώς και να το πουν στους πολίτες.
Συμφέροντα από εδώ, συμφέροντα από εκεί, και στη μέση κάτοικοι, επαγγελματίες και η περιοχή, που «στοχοποιούνται» και κινδυνεύουν να καταστραφούν, όπως ισχυρίζονται και αντιδρούν!

Ερώτηση 1
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Μεγάλη Πέμπτη, σχετικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα ανέγερσης παραθεριστικών κατοικιών στην περιοχή από τον Αγιαννάκη μέχρι την Ελαία, είναι συγκεκριμένη: Με 19 ψήφους αποφάσισε ότι η συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα, όπως φέρεται προς υλοποίηση από το φάκελο που έχει κατατεθεί στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Τριφυλίας, καθώς και σύμφωνα με όσα άκουσαν από τους εκπροσώπους της εταιρείας ΝΕΟΣ ΚΟΤΙΝΟΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΕ - που συμμετείχαν στη συνεδρίαση -, δεν είναι σύμφωνη με το πνεύμα της προστασίας του περιβάλλοντος και την έννοια της αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής»!
Χρησιμοποιείται η απόφαση αυτή (και από ποιους;) - για να επιβληθούν καθολικές απαγορεύσεις σε ολόκληρη τη Natura;
Η.Γ.

Ερώτηση 2
Συμπαθάτε με, αλλά χωρίς να έχω διάθεση να «παίξω» με κανέναν και σίγουρα δίχως να παίζω τον «παπά», μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πώς αλλιώς μπορεί να «μπλοκαριστεί» η ανέγερση κατοικιών από Αγιαννάκη μέχρι Ελαία, όπως προωθεί η εταιρεία ΝΕΟΣ ΚΟΤΙΝΟΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΕ, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις και με το Δ.Σ. Τριφυλίας να λέει «όχι» σε αυτή την ανέγερση κατοικιών, χωρίς να εκδοθεί υπουργική απόφαση αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών στην περιοχή;

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 17-5-2013 ]
Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Μαΐου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κάλεσμα Μαργέλη στους νέους

Τις βασικές αρχές της κίνησης που διαμορφώνεται για........

τη διεκδίκηση του Δήμου Καλαμάτας ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, τονίζοντας πως είναι τιμή του να ηγηθεί ενός τέτοιου σχήματος.

Ο κ. Μαργέλης ξεκαθάρισε ότι διαχωριστικές γραμμές, αποκλεισμοί...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ από τους δημάρχους Τριφυλίας, Μεσσηνίας, Οιχαλίας και Πύλου-Νέστορος υπέρ της επέκτασης του ΠΟΠ Καλαμάτα. Μάλιστα τονίζουν να μην κυνηγάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος για το ελαιόλαδο, απαντώντας στην πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
Αντιδράσεις και από τοπικούς φορείς, ελαιοτριβείς και τυποποιητές με κοινή επιστολή-απάντηση στο Επιμελητήριο.
Συνέντευξη για την ταύτιση των ΠΟΠ ελιάς και ελαιολάδου από το νέο Σύλλογο Φίλων Προϊόντων ΠΟΠ.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:
• ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ από τον Κώστα Μαργέλη που χθες δεσμεύτηκε ότι θα διεκδικήσει τη Δημαρχία Καλαμάτας ηγούμενος πολυσυλλεκτικού σχήματος και δεν πρόκειται να υποχωρήσει μέχρι τις εκλογές.
• ΕΝΤΑΣΗ ΧΘΕΣ και πολυκοσμία στην ημερίδα του Δήμου Οιχαλίας στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου για τη διαχείριση των απορριμμάτων και το Παλιοροβούνι.
• Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ των Πανελλαδικών χωρίς κανένα πρόβλημα με βατό τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας.
• ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ του αιγιαλού χθες στο Δημαρχείο για τη συμμετοχή του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας.
• ΔΕΔΟΜΕΝΗ η αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας για την Περιφέρεια με κατηγορηματική δήλωση Τατούλη, με χρηματοδότηση 25 εκατ. ευρώ.
• ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ οι εκδηλώσεις εορτασμού των 12 Μεσσηνίων Αγίων.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!


Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013

Γιώργος Ασημακόπουλος: Ολοκλήρωση Προσυνεδριακού Διαλόγου. Στις 26 Μαΐου, ΔΥΣΤΥΧΩΣ για κάποιους... ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ!

Εχθές ολοκληρώθηκε με επιτυχία στα Ιωάννινα το πρώτο μέρος του Προσυνεδριακού Διαλόγου για μια ΟΝΝΕΔ για όλους.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την παρουσία και τη στήριξη σας!

Συνεχίζουμε σήμερα ..........

με το δεύτερο Προσυνέδριο στη Θεσσαλονίκη στις 19:00, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace.

Η λάσπη που δεχόμουν και δέχομαι δεν με πτοεί..

Ήμουν και είμαι μαχητής της ΟΝΝΕΔ!

Συνεχίζουμε ΔΥΝΑΤΑ.. γιατί η ΟΝΝΕΔ είστε εσείς!

Στις 26 Μαΐου, ΔΥΣΤΥΧΩΣ για κάποιους… ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ!

Πανό, σόου και άλλα πολλά εν μέσω ένταση στο Δ.Σ. Τριφυλίας [ 5 VIDEO ]

Σε πολιτικό σώου με πολιτικές κορώνες που ορισμένες φορές άγγιξαν τα όρια της προσωπικής κόντρας κύλησε το Δ.Σ. Τριφυλίας για την επικείμενη απόφαση οικοδομικών δραστηριοτήτων που θα καθορίζει η Κοινή υπουργική Απόφαση για το Κυπαρισσιακό Κόλπο χωρίς όμως να συζητηθούν θέματα ημερήσιας διάταξης με μια συζήτηση που ξεχείλωσε την ουσία της υπόθεσης.Κάτοικοι από Καλονερό και Ελαία και του Εξωραιστικού Συλλόγου Καλονερού είχαν πανό στο οποί θεωρούσαν ότι οι αιρετοί δεν πρέπει να λειτουργεί ως "νεκροθάφτης της περιοχής"

Για σπέκουλα και παραπληροφόρηση μίλησε από το βήμα.......

ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας κ. Παναγιωτόπουλος και εκπρόσωπος της Τ.Κ. Αγαλιανής εκτιμώντας ότι τώρα που εμφανίζονται μέχρι Ρώσοι επενδυτές θα φύγουν, ενώ τόνισε ότι όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος ζητώντας ανάπτυξη με σύννομες διαδικασίες. Ανέφερε ότι το μέλλον δεν πρέπει να θέσει φραγμούς στην οικιστική ανάπτυξη της περιοχής πέρα από επενδύσεις και συμφέροντα.

Ο επενδυτής και ιδιοκτήτης της μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στο Βουνάκι κ. Αντώνης Τζαναβάρης αποκάλυψε ότι ο Δήμος ποτέ δεν είχε σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης ενώ παρότι επένδυσε 3,5 εκ. Ευρώ ποτέ δεν είδε ενδιαφέρον από το Δήμο παρακαλώντας ακόμα και για την υδροδότησης της μονάδας η οποία γίνεται με άλλους τρόπους σήμερα. Με το τρόπο αυτό δήλωσε ότι οι επενδυτές αναχωρούν για άλλες χώρες ενώ όταν μιλάμε για αειφορία και ανάπτυξη χωρίς κανόνες είναι σαν να μην βλέπουν το μέλλον οι αυτοδιοικητικοί.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Σωτηρόπουλος δήλωσε ότι η θέση του ισχύει καθώς είχε προβλέψει ότι μετά το πρόσφατο ψήφισμα το θέμα θα επανερχόταν με διαφορετικό κλίμα. Ζήτησε να μη διαιρεθεί ο κόσμος ενώ αναρωτήθηκε ποια είναι η επένδυση Παππά. Εξήγησε ότι τώρα ζητάμε ανατροπή της αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών και χρήση αιγιαλού για καντίνες .Χαρακτήρισε θολό το παιχνίδι γιατί..κάπου χάσαμε την μπάλα των εξελίξεων...

Η ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΤΟ Δ.Σ.- ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥ

Ο Αντιδήμαρχος κ. Π. Τσίγγανος έθεσε θέμα ευθύνης για το τι ψηφίστηκε αναλύοντας ότι το πνεύμα ήταν ότι η επένδυση δεν συνάδει με την αειφόρο ανάπτυξη δηλαδή αν είσαι νόμιμος "δεν μου αρέσει αυτό που κάνεις". Για τη σύσκεψη στο γραφείο του παραδέχτηκε ότι έγινε παρουσία της νομικού συμβούλου της εταιρίας κ. Ντέμου και του υπεύθυνου της Πολεοδομίας εκτιμώντας ότι "μόνο που δεν μας κρέμασαν στα μανταλάκια". Διερωτήθηκε ποιο είναι το μοντέλο αειφόρου ανάπτυξης που θέλει η περιοχή χωρίς να υπάρχει ουσία. Εκτίμησε επίσης ότι τώρα τα κριτήρια θα τα θέσει το ΥΠΕΚΑ για τα όρια που ετοιμάζει το υπουργείο καθώς η υπουργική απόφαση είναι έτοιμη χωρίς όμως αναλυτικές λεπτομέρειες. Επειδή το ΥΠΕΚΑ φοβάται διαρροές δεν παρέχει περισσότερα στοιχεία, ενώ οι ακραίες θέσεις φέρνουν και ακραίες λύσεις.

Ο κ. Πετρόπουλος χαρακτήρισε προβοκατόρικη και παλαιάς κοπή της δήλωση Τσίγγανου λέγοντας ότι το Δ.Σ. προέταξε τα στήθηκε ώστε το ΥΠΕΚΑ να πάρει μέτρα ήπιας μορφής ανάπτυξης με αρμονική συνύπαρξη διαφορετικά η χώρα μας θα λάμβανε πρόστιμα από την Ε.Ε. τα οποία θα επιβάρυναν το Δήμο ενώ η περιοχή θα οικοπεδοποιείτο. Πάντως προσυπογράφει την πρόταση το Δ.Σ. να λάβει γνώση της απόφασης και να κάνει παρατηρήσεις ενώ αργότερα υπήρξε φραστικό επεισόδιο μεταξύ Μπακούρου και Προέδρου κ. Μπασδάνη για την τήρηση της διαδικασίας. Υπέρ της απόφασης να διεκδικήσει ο Δήμος το δικαίωμα σε παρατηρήσεις εξέφρασε ο Δήμαρχος κ. Κόλλιας. Τάχθηκε υπέρ της ήπιας μορφής ανάπτυξης και κατά της ερημοποίησης.

BEST TVΗλεκτρονική πρόσβαση στις βεβαιώσεις αποδοχών του ΙΚΑ

Διαθέσιμες με ηλεκτρονικό τρόπο θα είναι πλέον οι βεβαιώσεις αποδοχών του ΙΚΑ. Το ίδρυμα θα λειτουργήσει από την Τετάρτη 22 Μαΐου νέα ηλεκτρονική υπηρεσία από την ιστοσελίδα www.ika.gr που θα επιτρέπει στους συνταξιούχους να εκτυπώνουν οι ίδιοι τις βεβαιώσεις αποδοχών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ, ΤΑΠΟΤΕ για όλες τις κατηγορίες σύνταξης, είτε γήρατος, είτε αναπηρίας, είτε θανάτου...

Η νέα υπηρεσία θα εξυπηρετεί και τους συνταξιούχους ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που........

ζουν στο εξωτερικό και για πρώτη φορά θα έχουν άμεση πρόσβαση στις βεβαιώσεις αποδοχών από τον τόπο κατοικίας τους, χωρίς να χρειάζεται να απευθυνθούν στις Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα, οι βεβαιώσεις αποδοχών συνταξιούχων αποστέλλονταν ταχυδρομικά από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Φιλιατρά: Α.Σ.Τ. KID'S ATHLETICS στην πλατεία

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΙΒΟΥ (IAAF)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΙΒΟΥ (ΣΕΓΑΣ) ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ(Α.Σ.Τ.)

« ΣΤΙΒΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ»

ΕΝΑ ΟΜΑΔΙΚΟ .......

ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΠΩΣ; ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΕΚΕΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΜΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ .

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΒΟΥ ΚΑΙ........... ΑΣ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ
ΠΟΤΕ-ΠΟΥ; ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ , 17:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 16-5-2013 ]
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2013


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 17ης Μαΐου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

O Nίκας θα «ζυγίσει» Μαργέλη πριν αποφασίσει αν κατέβει

«Γκρίζες ζώνες» περιείχε η πρώτη επίσημη αντίδραση........

του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, στην προχθεσινή ανακοίνωση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστα Μαργέλη, περί καθόδου του στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Πέρα από τη γενικόλογη απάντηση που περίμεναν οι δημοσιογράφοι των τοπικών μέσων ενημέρωσης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, όταν ρωτήθηκε από το «Θ» για κάθοδό του ή μη στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Νίκας προτίμησε να μιλήσει… σιβυλλικά: «Όταν θα ανακοινωθούν οι εκλογές, καμιά εκατοστή μέρες πριν, θα δούμε πότε θα γίνουν, εμείς με υπευθυνότητα θα πούμε στον κόσμο -και εγώ ως πρόσωπο και ως συνδυασμός, γιατί δεν είμαι εγώ, είναι ένας ολόκληρος συνδυασμός δεκάδων ανθρώπων...»…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ του ΠΟΠ Καλαμάτα ενδυναμώνει το Μεσσηνιακό ελαιόλαδο και τους παραγωγούς και οποιαδήποτε κίνηση ή ενέργεια για απόσυρση της πρότασης, στρέφεται εναντίον του προϊόντος της ελληνικής οικονομίας.
Άμεση ήταν η αντίδραση της Περιφέρειας με δήλωση της Ντ. Νικολάκου στην πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για επιστολή στο υπουργείο με αίτημα την απόσυρση του φακέλου και την υποβολή νέου αιτήματος.
● Αντίδραση από την «Ένωση Μεσσηνίας», φορείς και συνεταιρισμούς.
● Οργισμένη δήλωση με αιχμές κατά του Επιμελητηρίου και του προέδρου του Εξαγωγικού Τμήματος εξαγωγέα Δημ. Γυφτέα, από τον ελαιοπαραγωγό και εξαγωγέα Ηλία Κανάκη.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:
● ΑΝΕΣΤΑΛΗ η απεργία των καθηγητών, κανονικά οι Πανελλαδικές Εξετάσεις από σήμερα με Νεοελληνική Γλώσσα –Ευχές και μηνύματα στους υποψηφίους.
● ΣΟΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ στην Τριφυλία, όπου κάποιοι «παίζουν τον… παππά». Ομόφωνη απόφαση να διεκδικήσει ο Δήμος λόγο για την επικείμενη έκδοση της Υ.Π. για τους όρους δόμησης στη Natura. Ένταση-κόντρες και άγονη συνδημοτολογία στο Δημοτικό Συμβούλιο.
● ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ σε ισχύ οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει της ανάπλασης του δυτικού πεζοδρομίου της οδού Φαρών.
● ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ αυλαία για τις φετινές «Γιορτές Μαθητικής Δημιουργίας» στη Μεσσηνία.
● Η COSTA NAVARINO συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στο γιορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων.
● «ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ» γυναικών για «τεστ ΠΑΠ» στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

Τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης για το πρό ημερήσιας Διάταξης θέμα του NATURA 2000 [ VIDEO ]

Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την κ. Καραολάνη Μαρία, τακτικό υπάλληλο του Δήμου Τριφυλίας.
Πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, εμφανίστηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου εκπρόσωποι φορέων της Τοπικής Κοινότητας Καλού Νερού καθώς και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καλού Νερού και ζήτησαν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να εκθέσουν τις απόψεις τους επί του ζητήματος που αφορά την περιοχή Natura Κυπαρισσίας 2000. Με την ομόφωνη γνώμη του Σώματος ο Πρόεδρος έθεσε το θέμα για συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως.

Στη συνέχεια, έδωσε το λόγο στον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Καλού Νερού ο οποίος είπε :........


Η Τοπική Κοινότητα έχει συντάξει ήδη ένα υπόμνημα το οποίο ήδη έχει και αποστείλει στους βουλευτές του Νομού, προς το ΥΠΕΚΑ και τώρα το διαβάζω να το ακούσετε και όλοι σας.

«Σχετικά με την έντονη φημολογία ότι οδεύει προς υπογραφή η απόφαση του ΥΠΕΚΑ περί απαγόρευσης κάθε οικοδομικής δραστηριότητας ακόμη και γεωργικών εκμεταλλεύσεων σε ολόκληρη την περιοχή NATURA 2000, η τοπική κοινωνία, αλλά και η ευρύτερη, είναι τρομερά ανάστατη. Δεν μπορεί να αποφασίζεται με το σκεπτικό ότι μαζί με τα ξερά να καούν και τα χλωρά, αλλά ακόμα και σε μια τέτοια απόφαση δεν προστατεύει τη χελώνα, αλλά φέρνει την τοπική κοινωνία μπροστά σε αδιέξοδα με απρόβλεπτες καταστάσεις, κάτι που οφείλουν να το γνωρίζουν οι άνθρωποι του ΑΡΧΕΛΩΝΑ. Μια τέτοια απόφαση αν ευδοκιμήσει είναι φανερό ότι είναι η ταφόπλακα της περιοχής. Καταστρέφει περιουσίες και στην κυριολεξία κλείνουν σπίτια.

Οι κάτοικοι θα πρέπει να μεταναστέψουν σε άλλη χώρα. Παρακαλούμε πριν από κάθε απόφαση να επικρατήσει η λογική. Αυτό που ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο και από όλους σας είναι ένα άμεσο ψήφισμα το οποίο θα αποσταλεί προς όλους και προς το ΥΠΕΚΑ κυρίως, το οποίο θα μας δεσμεύσει ότι αυτή η απόφαση δεν πρέπει να περάσει επ΄ ουδενί. Είναι η καταστροφή μας. Αυτό και μόνο».

Στη συνέχεια εκπρόσωποι των Φορέων της Τ.Κ. Καλού Νερού εξέθεσαν τις απόψεις τους. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση, μεταξύ των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την οποία ο Δήμαρχος διατύπωσε την παρακάτω πρόταση η οποία θα σταλεί προς κάθε αρμόδιο Φορέα :
1. Όχι, στην ερημοποίηση της περιοχής.
2. Ναι, σε μορφές ήπιας ανάπτυξης.
3. Να μπει οριστικό και σαφές πλαίσιο για την προστασία του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος.
4. Το θεσμικό πλαίσιο μέτρων προστασίας που θα καθιερωθεί με την υπό έκδοση Υπουργική Απόφαση δεν θα εξαντλείται σε «καθολική απαγόρευση» και δε θα οδηγεί σε ακύρωση ή αναστολή κάθε αγροτικής, επαγγελματικής ή οικοδομικής δραστηριότητας καθώς και κάθε δραστηριότητας στη χρήση αιγιαλού και παραλίας, εφόσον οι δραστηριότητες αυτές ασκούνται εντός του θεσπισμένου νομικού πλαισίου.
5. Σύμφωνα με το έγγραφό μας προς τον Αναπληρωτή Υπουργό ΥΠΕΚΑ και τα όσα αναπτύξαμε κατά τη σύσκεψη της 25ης Απριλίου 2013 που έγινε στην Κυπαρισσία με τη συμμετοχή της Γεν. Γραμματέως ΥΠΕΚΑ κ. Ευαγγελίδου, του Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων κ. Αγγελάκα, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη, του Γενικού Επιθεωρητή Περιβάλλοντος κ. Μέρκου, της Προέδρου της Επιτροπής για την προώθηση πλαισίου προστασίας, κ. Καραγκούνη – Κύρτσου, ζητάμε τη δυνατότητα έκφρασης της άποψής μας πριν από την οριστικοποίηση της υπό έκδοση Υπουργικής Απόφασης.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος έθεσε την πρόταση σε ψηφοφορία.

Το συμβούλιο αφού άκουσε την πρόταση του κ. Δημάρχου κι έλαβε υπόψη του τις διατάξεις των νόμων 3463/2006 και 3852/2010,

Α π ο φ α σ ι ζ ε ι Ο μ ό φ ω ν α

Εγκρίνει την πρόταση του κ. Δημάρχου για την περιοχή Natura Κυπαρισσίας 2000 που έχει ως εξής :
1. Όχι, στην ερημοποίηση της περιοχής.
2. Ναι, σε μορφές ήπιας ανάπτυξης.
3. Να μπει οριστικό και σαφές πλαίσιο για την προστασία του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος.
4. Το θεσμικό πλαίσιο μέτρων προστασίας που θα καθιερωθεί με την υπό έκδοση Υπουργική Απόφαση δεν θα εξαντλείται σε «καθολική απαγόρευση» και δε θα οδηγεί σε ακύρωση ή αναστολή κάθε αγροτικής, επαγγελματικής ή οικοδομικής δραστηριότητας καθώς και κάθε δραστηριότητας στη χρήση αιγιαλού και παραλίας, εφόσον οι δραστηριότητες αυτές ασκούνται εντός του θεσπισμένου νομικού πλαισίου.
5. Σύμφωνα με το έγγραφό μας προς τον Αναπληρωτή Υπουργό ΥΠΕΚΑ και τα όσα αναπτύξαμε κατά τη σύσκεψη της 25ης Απριλίου 2013 που έγινε στην Κυπαρισσία με τη συμμετοχή της Γεν. Γραμματέως ΥΠΕΚΑ κ. Ευαγγελίδου, του Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων κ. Αγγελάκα, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη, του Γενικού Επιθεωρητή Περιβάλλοντος κ. Μέρκου, της Προέδρου της Επιτροπής για την προώθηση πλαισίου προστασίας, κ. Καραγκούνη – Κύρτσου, ζητάμε τη δυνατότητα έκφρασης της άποψής μας πριν από την οριστικοποίηση της υπό έκδοση Υπουργικής Απόφασης.

H Απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό 94/2013
Γι αυτό συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται ως έχει.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΤΑ ΜΕΛΗ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΥ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 15-05-2013 ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ NATURA 2000

Μετά την θυελλώδη και γεμάτην ένταση και αντεγκλήσεις χθεσινοβραδυνή συζήτηση προ ημερησίας διάταξης σχετικά με την NATURA 2000 o Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας κατέθεσε τις παρακάτω προτάσεις οι οποίες υπερψηφίστηκαν:

1. Όχι, στην ερημοποίηση της περιοχής.
2. Ναι, σε μορφές ήπιας ανάπτυξης.
3. Να μπει οριστικό και σαφές πλαίσιο για την προστασία του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος.
4. Το θεσμικό πλαίσιο μέτρων προστασίας που θα καθιερωθεί με την υπό έκδοση Υπουργική Απόφαση δεν θα εξαντλείται σε «καθολική απαγόρευση» και δε θα οδηγεί σε ακύρωση ή αναστολή κάθε αγροτικής, επαγγελματικής ή οικοδομικής δραστηριότητας καθώς και κάθε δραστηριότητας στη χρήση αιγιαλού και παραλίας, εφόσον οι δραστηριότητες αυτές ασκούνται εντός του θεσπισμένου νομικού πλαισίου.
5. Σύμφωνα με το έγγραφό μας προς τον Αναπληρωτή Υπουργό ΥΠΕΚΑ και τα όσα αναπτύξαμε κατά τη σύσκεψη της 25ης Απριλίου 2013 που έγινε στην Κυπαρισσία με τη συμμετοχή της Γεν. Γραμματέως ΥΠΕΚΑ κ. Ευαγγελίδου, του Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων κ. Αγγελάκα, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη, του Γενικού Επιθεωρητή Περιβάλλοντος κ. Μέρκου, της Προέδρου της Επιτροπής για την προώθηση πλαισίου προστασίας, κ. Καραγκούνη – Κύρτσου, ζητάμε τη δυνατότητα έκφρασης της άποψής μας πριν από την οριστικοποίηση της υπό έκδοση Υπουργικής Απόφασης.

"Η Λυκειάρχης". Το νέο βιβλίο της Φιλιατρινιάς Παναγιώτας Τσαρμποπούλου

Η «Λυκειάρχης», αναφέρεται στη ζωή και την όλη επαγγελματική πορεία της Σεμέλης Παππά, ηρωίδας του βιβλίου, που είναι φιλόλογος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στη συνέχεια επί δώδεκα χρόνια Λυκειάρχης, με όλες τις ευθύνες και τα προβλήματα που συνεπάγεται αυτή η θέση. Χρησιμοποιεί πολύ το τραγούδι και το στίχο.

Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, .....

δίνει ιδιαίτερο βάρος στις καινοτόμες δράσεις του σχολείου, όπως προγράμματα κατά των ναρκωτικών και του καπνίσματος, προγράμματα έξυπνα κι επιστημονικά τεκμηριωμένα κατά των «σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων», στηρίζει με όλη της την ψυχή προγράμματα μαθητικών ανταλλαγών και επισκέψεων, ( Αδελφοποίηση με την Κύπρο, Comenius με τη Σκωτία, Επίσκεψη στην Αίγυπτο και το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας, επισκέψεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στις Σποράδες και αλλού, πολλές εκδρομές και επισκέψεις, για να ανοίξουν οι ορίζοντες των μαθητών και να πολλαπλασιάσουν τη γνώση και την εμπειρία), φέρνοντας τους μαθητές στην αντιμετώπιση πολλών ρεαλιστικών καταστάσεων, με... γέλιο, με δάκρυ... και πολλές ανατροπές!

Στηρίζει προγράμματα προστασίας της ζωής των μαθητών από το διαδίκτυο, τους σεισμούς, την ενδοσχολική βία (bulling), «την αγωγή σταδιοδρομίας», κ.ά. Προτείνει στο Υπουργείο Παιδείας την «εκπαίδευση μαθητών-διασωστών», σε όλα τα σχολεία, από μικρή ηλικία, καθώς και την αύξηση των ωρών άθλησης μέσα στα σχολεία, γιατί πιστεύει ότι ο ομαδικός αθλητισμός κοινωνικοποιεί και εκτονώνει τους εφήβους. Όλα αυτά σε μορφή διαλόγων, γεγονότων και εικόνων από την καθημερινή ζωή, στα σχολεία όλης της χώρας,

Αναφέρεται συχνά στο ρόλο των γονέων, θετικά και αρνητικά, στο ρόλο των εκπαιδευτικών και τις δράσεις τους, στο ρόλο των μαθητών μέσα κι έξω από το σχολείο και στο ρόλο της πολιτείας, σε σχέση με την πορεία των νέων πριν και μετά τις σπουδές τους.
Αρχίζει από τα χρόνια της μεταπολίτευσης με τη «γενιά του Πολυτεχνείου», στην οποία ανήκει και η ηρωίδα. Αναφέρει πώς αυτή η γενιά ξεκίνησε, πώς αφομοιώθηκε, πώς διαβρώθηκε, καταλήγοντας στα χρόνια της σημερινής διαφθοράς και οικονομικής κρίσης, καθώς και το ρόλο που έπαιξε ο καθένας σ’ αυτή.

Ο μεγάλος της πόνος είναι τα νέα παιδιά, που βγαίνοντας από τα Λύκεια της χώρας κι έχοντας καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες μέσα από τον αγώνα των Πανελληνίων εξετάσεων, για να περάσουν στα πανεπιστήμια, στο τέλος μένουν άνεργα και άπρακτα!
Ταυτόχρονα δένει τους έρωτες, το γάμο και το διαζύγιο στη ζωή της γυναίκας- Λυκειάρχη, αλλά και κατ’επέκταση στη ζωή όλων μας. Μιλάει για την απιστία, τη χαρά και τον πόνο του έρωτα. Μιλάει για την επανασύνδεση της οικογένειας με παιδιά, όταν… το απαιτούν οι συνθήκες.

Βγάζει πολύ...συναίσθημα, έχει σασπένς, πολλές ανατροπές, ευχάριστες και δυσάρεστες. Είναι κείμενο ιδιαίτερα… ρεαλιστικό αλλά και… ρομαντικό. Μπαίνει βαθιά στην ψυχή όλων των Ελλήνων!

Τσαρμποπούλου Παναγιώτα
Φιλόλογος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Γιώτα Τσαρμποπούλου γεννήθηκε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας.
Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας στο τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας και Νεοελληνικών Σπουδών.
Υπηρέτησε στη δημόσια Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ως καθηγήτρια.Τα δώδεκα τελευταία χρόνια, υπηρέτησε σε θέσεις Διοίκησης σχολικών μονάδων.
Ζει στη Θεσσαλονίκη και είναι μητέρα δύο παιδιών.
Άλλα βιβλία της: «Ένας Έλληνας από τη Σκιάθο» , «Δανάη, η ελληνοπόντια»

Φιλιατρά: Πτώση καλωδίου υψηλής τάσης προκάλεσε φωτιά σε ελαιοπερίβολο [ VIDEO ]

Φωτιά προκάλεσε στις 3 περίπου το μεσημέρι από πτώση καλωδίου Υψηλής τάσης της ΔΕΗ σε ελαιοπερίβολο στα Αρμακάδια στην περιοχή των Φαρμακέϊκων.
Σύμφωνα με .......

πληροφορίες του Φιλιατρά News η φωτιά που έκαψε ξερά χόρτα προκλήθηκε από σπινθήρα προερχόμενο από καλώδιο της ΔΕΗ με υψηλή τάση.
Συγκεκριμένα από κολόνα της ΔΕΗ έσπασε κομμάτι ξύλου (διπλανή Φωτογραφία) όπου υπήρχε μονωτήρας και επάνω του Καλώδιο Υψηλής τάσης και ακούμπησε σγτο έδαφος προκαλώντας σπινθήρα.
Ο σπινθήρας προκάλεσε φωτιά η οποία σιγά σιγά με τον αέρα επεκτεινόταν στο χωράφι όπου υπήρχαν ξερά χόρτα.
O 46χρονοις Αγρότης Σ.Φ. που πήγε να πάρει κάποια κλάρα για να σβήσει την φωτιά δεν πρόσεξε το καλώδιο της ΔΕΗ που βρισκόταν στο έδαφος λόγω του καπνού με αποτέλεσμα να έρθει σε επαφή με την υψηλή τάση και να πάθει σοβαρά εγκαύματα στο χέρι του και σύμφωνα με πληροφορίες μας μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και απο εκεί λόγω της σοβαρότητας της κατάσταση τους μεταφέρεται αυτή την στιγμή σε Νοσοκομείο της Αθήνας.
Αγρότες που είδαν την φωτιά κάλεσαν την Πυροσβεστική υπηρεσία όπου ένα πυροσβεστικό όχημα από τους Γαργαλιάνους μετέβη στο σημείο όπου έσβησε την φωτιά ενω στην περιοχή υπήρχε και συνεργείο της ΔΕΗ.
Προανάκριση για το θέμα διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαργαλιάνων.

Δείτε ένα μικρό VideoΜήνυμα Αλευρά για την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις που αρχίζουν σήμερα αποτελούν για όλους τους μαθητές έναν σημαντικό σταθμό για τη ζωή και το μέλλον τους.

Αγαπητά μας παιδιά,
με ψυχραιμία, επιμονή, υπομονή, μεθοδικότητα και με δεδομένη τη στήριξη εκπαιδευτικών και γονέων, ακόμη και σε αντίξοες συνθήκες, μπορείτε και πρέπει να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας.
Είναι σημαντικό να .......

στοχεύετε στην επιτυχία, με αισιοδοξία και θετική στάση για την δικαίωση των κόπων σας και την κατάκτηση των επιδιώξεών σας.

Ας μην ξεχνάτε ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι το εφαλτήριο για έναν καινούριο κύκλο ζωής που ανοίγει μπροστά σας μετά τα σχολικά χρόνια, αλλά δεν είναι η μοναδική ευκαιρία. Αξίζει όμως ν’ αγωνιστείτε με όλες σας τις δυνάμεις.

Σας εύχομαι ολόψυχα

Καλή Επιτυχία!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΥΡΑΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«Η Σκιά του Ειδώλου», του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, τον Ιούνιο στο «Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης».

Το πρωτόπαιχτο θεατρικό έργο «Η Σκιά του Ειδώλου», του συγγραφέα Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις που δόθηκαν στο «Θέατρο της Ημέρας» και το θέατρο «Εν’ Αθήναις», συνεχίζει τρίτο κύκλο παραστάσεων, για τον μήνα Ιούνιο, στο «Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης».

Ένας νεαρός ηθοποιός προσπαθεί ........

να βρει το κουράγιο να εμφανιστεί στη σκηνή, στην πρώτη πρεμιέρα της ζωής του, όπου υποδύεται τη ζωή του Νικόλαου Δραγούμη, του άγνωστου Έλληνα ζωγράφου που έζησε στη Γαλλία και ονομάστηκε ο Βαν Γκογκ της Ελλάδος. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη καθώς η διελκυστίνδα μεταξύ επιβεβαίωσης και ανασφάλειας υποδαυλίζουν έντονα συναισθήματα και θέτουν ερωτήματα μέσα από μια βαθειά εσώτερη διαδικασία.

Ο πρωτότοκος Νικόλαος Δραγούμης, υπήρξε η πλέον ευαίσθητη και ευάλωτη μορφή της οικογένειας του πρωθυπουργού Στέφανου Δραγούμη, με τα έντεκα παιδιά, μεταξύ των οποίων ξεχώριζαν, ο Ίωνας, η Ναταλία, ο Φίλιππος και άλλα, όμως ο Νικόλαος ήταν εκείνος που παρέμεινε στην αφάνεια. Η καλλιτεχνική του έφεση, σε συνδυασμό με την άσκηση πίεσης από την πλευρά του πατέρα του να σπουδάσει την Νομική επιστήμη που δεν επιθυμούσε, επιβάρυναν την ήδη ταραγμένη ψυχή του και επίσπευσαν τον εγκλεισμό του στα διάφορα ψυχιατρεία.

Το αυστηρό οικογενειακό κατεστημένο των Δραγούμηδων, τον ήθελε να ακολουθεί καριέρα διπλωμάτη, αλλά εκείνος, τύπος μποέμ, ανατρεπτικός και ασυμβίβαστος, είχε πάθος με τη ζωγραφική. Πέθανε στο Δρομοκαΐτειο με την παράνοια να συνοδεύει το θεϊκό του ταλέντο κι αφού προηγουμένως βίωσε τον εγκλεισμό του σε αρκετά ευρωπαϊκά ψυχιατρεία. Υπήρξε εκπρόσωπος στην Ελλάδα της τεχνοτροπίας των κηλιδιστών (πουαντιγισμός).

Συγγραφέας: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος
Σκηνοθεσία: Μαρίκα Θωμαδάκη
Σκηνογραφική επιμέλεια: Ανδρομάχη Μοντζολή
Μουσική: Φίλιππος Περιστέρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Φωτεινή Παπαδάκη
Ενδυματολογική επιμέλεια: Β. Παπαδημητρίου
Φωτισμοί: Δημήτρης Τσολάκης
Φωτογραφίες: Ειρήνη Ζεϊμπέκου
Δημόσιες σχέσεις: Γιάννα Ακριβού
Παραγωγή: Κίρκη Καραλή

Ερμηνεύει ο Βασίλης Παπαδημητρίου

Παραστάσεις: Τρίτη 4 & 11 Ιουνίου, ώρα 9:30μ.μ. Διάρκεια: 65 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: γενική είσοδος 10 € ( μειωμένο 5 € )

Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος
Τηλ.: 210 341 8550.
Πρόσβαση: http://www.mcf.gr/el/access/

Ευχαριστίες από τον Γιάννη Μερκούρη στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Αγαπητά μέλη,
Λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς αισθάνομαι επιτακτική την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας ευχαριστήσω θερμά για την άριστη συνεργασία που είχαμε.
Σε αυτή τη ........

δύσκολη και περίεργη περίοδο που ζούμε αναπτύξατε αξιέπαινες πρωτοβουλίες και βοηθήσατε με τον καλύτερο τρόπο την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας.
Επωμισθήκατε βάρη και υποχρεώσεις που δεν σας ανήκαν. Σταθήκατε γενναία απέναντι στα προβλήματα και δώσατε λύσεις.
Εύχομαι καλή επιτυχία στους μαθητές στις εξετάσεις που σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσουν.

Με εκτίμηση
Ο Υπεύθυνος Παιδείας
Ιωάννης Μερκούρης

«Παραιτηθείτε νεκροθάφτες, Βάζετε ταφόπλακα» σε Καλό Νερό και Ελαία [ VIDEO ]

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΧΘΕΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

«Παραιτηθείτε νεκροθάφτες,
Βάζετε ταφόπλακα» με τις απαγορεύσεις σε Καλό Νερό και Ελαία

Την οργισμένη .........

αντίδραση και αντεπίθεση επαγγελματιών και κατοίκων του Καλού Νερού, της Ελαίας, αλλά και της Κυπαρισσίας, εισέπραξε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας για τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς που προωθούνται με υπουργικές αποφάσεις - για την περιοχή -, μετά και το «όχι» του Δ.Σ. τη Μεγάλη Πέμπτη στην επιχειρηματική δραστηριότητα Παππά!
«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ - ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ» έγραφε το πανό που σήκωσαν στην είσοδο του Δημοτικού Μεγάρου, όπως έκαναν και μέσα στην αίθουσα, ζητώντας το Σώμα να πάρει απόφαση να μην μπουν απαγορεύσεις στην περιοχή.
«Παραιτηθείτε νεκροθάφτες», «βάζετε ταφόπλακα», «είστε επικίνδυνοι και επιζήμιοι για τον τόπο», «καταστρέφετε την περιοχή, το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας», είναι μερικές μόνο από τις βαρύτατες εκφράσεις που ακούστηκαν σε βάρος των δημοτικών συμβούλων Τριφυλίας, τόσο στο διάδρομο του Δημοτικού Μεγάρου Κυπαρισσίας, όπου βρίσκεται η αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ., όσο και εντός της.
Οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν έντονα, εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτησή τους για όσα προωθούνται με υπουργικές αποφάσεις σχετικά με την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών, αλλά και με τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς στην παραλία, τον αιγιαλό, τις αγροτικές καλλιέργειες, καθώς, όπως τόνιζαν σε υψηλούς τόνους, καταστρέφουν την περιοχή, τη ζωή τους και το μέλλον των παιδιών τους και τους οδηγούν στην απόγνωση και τη μετανάστευση.

Ηλίας Γιαννόπουλος - ΘάρροςΣυνεδριάζει εκτάκτως η οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει εκτάκτως την Παρασκευή 17 Μαΐου και ώρα 14:00 η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.
Την πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής Στάθης Ανδρινόπουλος περιλαμβάνονται για συζήτση και λήψη απόφασης τα παρακάτω θέματα: ..........

1) Καθορισμός όρων του επαναληπτικού τακτικού διαγωνισμού για την ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων στη Δ.Ε. Αετού, Δ.Ε. Αυλώνος, Τ.Κ. Τριπύλης καθώς και του καθαρισμού Λαικής Αγοράς Τ.Κ. Κοπανακίου.

2) Κατάρτιση όρων διακήρυξης διαγωνισμού για την παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης χώρων αιγιαλού-παραλίας στο Δήμο Τριφυλίας, για λειτουργία τροχήλατων, αυτοκινούμενων ή μη καντινών και τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλωστρών.

3) Επικύρωση πρακτικού κλήρωσης για την ανάδειξη Επιτροπής διεξαγωγής διαγωνισμού του έργου «Κατασκευή κερκίδων γηπέδου Γαργαλιάνων».

4) Κατάρτιση όρων διακήρυξης διαγωνισμού για την παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης χώρων αιγιαλού-παραλίας στο Δήμο Τριφυλίας, για τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλωστρών.

5) Έκδοση 3ου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής για κάλυψη των αναγκών αλληλογραφίας του Δ. Τριφυλίας και ορισμός υπολόγου.

6) Καθορισμός όρων διεξαγωγής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση της παραλίας-όρμου «Λαγκούβαρδου». Δ.Ε. Γαργαλιάνων, για ανάπτυξη δραστηριότητας θαλασσίων ειδών αναψυχής (κανό, ποδήλατα, γουίντ-σέρφ κ.λ.π.)

7) Ορισμός δικηγόρου για άσκηση αγωγής κατά του κ. Σκούντζου Νικολάου του Εμμανουήλ.

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 15-5-2013 ]

Ρεπορτάζ του Φιλιατρά News στο 23:16Ποιοι απαλλάσονται από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων

Βασικό κριτήριο το εισόδημα και η οικογενειακή κατάσταση.

Ετήσιο εισόδημα έως 6.000 ευρώ για τον άγαμο και 8.000 ευρώ για τον έγγαμο, που προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε ένα από τα προστατευόμενα τέκνα, θα είναι μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την απαλλαγή, τη μείωση ή την καταβολή σε περισσότερες δόσεις του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΑ) από φορολογούμενους που αυτοί και οι οικογένειές τους βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται με φτώχεια.

Αυτό προβλέπεται στην απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, ......

Γιώργου Μαυραγάνη, στην οποία ορίζεται ότι τα εισοδηματικά αυτά όρια θα πρέπει να τηρούνται οπωσδήποτε για να εξετάζονται από τις εφορίες αιτήματα απαλλαγής από το τέλος, μείωσης του ή καταβολής του σε περισσότερες δόσεις. Σημειώνεται επίσης ότι με νέα απόφαση που θα εκδοθεί ως το τέλος Ιουλίου, μπορούν να εξειδικευτούν περαιτέρω τα κριτήρια για το πώς ακριβώς θα λαμβάνονται οι αποφάσεις από τις εφορίες.

Στην απόφαση ορίζεται ότι ο φορολογούμενος μπορεί να ζητήσει την πληρωμή του ΕΕΤΑ σε περισσότερες δόσεις ή τη μείωση του ύψους του, στο μέτρο που είναι αναγκαίο, ή την πλήρη απαλλαγή του από την υποχρέωση καταβολής, εφόσον βρίσκεται σε σοβαρή οικονομική δυσκολία, που ορίζεται ως αδυναμία να εξασφαλίσει τροφή, ενδυμασία, ιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση και άλλες αναγκαίες προϋποθέσεις για τη στοιχειώδη διαβίωση του ιδίου ή της συζύγου του και των προστατευόμενων προσώπων.

Προκειμένου να εξετασθεί το αίτημα του φορολογουμένου, θα πρέπει να συντρέχουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

Α) Το ακίνητο για το οποίο ζητείται η απαλλαγή να ανήκει κατά πλήρη κυριότητα ή επικαρπία ή ποσοστό αυτών στον ή στη σύζυγο ή σε προστατευόμενο πρόσωπο και να αποτελεί την κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία τους.

Β) Ο υποκείμενος σε ΕΕΤΑ, ο ή η σύζυγος αυτού και τα προστατευόμενα πρόσωπα να μην έχουν άλλο ακίνητο, πλην του ακίνητου για το οποίο ζητείται η απαλλαγή, ούτε άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Γ) Η συνολική αξία του ακινήτου να μην υπερβαίνει, κατά το έτος 2012, τις 120.000 ευρώ.

Δ) Η τιμή ζώνης του ακινήτου να μην υπερβαίνει τις δύο χιλιάδες ευρώ.

Ε) Ο φορολογούμενος να προσκομίζει τα απαραίτητα δικαιολογητικά ως προς το επίπεδο των περιουσιακών του στοιχείων και των διαθέσιμων πόρων, προκειμένου να αποδείξει ότι υφίσταται σοβαρή οικονομική δυσκολία υπό την έννοια της παραγράφου αυτής.

ΣΤ) Ο φορολογούμενος να συνυποβάλλει υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986, θεωρημένη από αρμόδια αρχή, εφόσον αυτό είναι δυνατό, η οποία περιγράφει τη φύση και τις συνθήκες της ασθένειας, του ατυχήματος ή άλλων γεγονότων που προκάλεσαν τη σοβαρή δυσκολία του.

Επίσης διευκρινίζονται τα εξής:

-Στην απόφαση σημειώνεται ότι δεν εξετάζονται αιτήματα φορολογουμένων εφόσον το ετήσιο εισόδημα του οικονομικού έτους 2013 υπερβαίνει το ποσό των έξι χιλιάδων ευρώ, προκειμένου για άγαμο, και των οκτώ χιλιάδων ευρώ προκειμένου για έγγαμο, το οποίο προσαυξάνεται κατά χίλια ευρώ για καθένα από τα προστατευόμενα μέλη.

- Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, που εκδίδεται μέχρι το τέλος του Ιουλίου, μπορούν να εξειδικευθούν περαιτέρω τα κριτήρια που προβλέπονται στην παρούσα απόφαση για την πληρωμή του ΕΕΤΑ σε περισσότερες δόσεις ή τη μείωση του ύψους του ή την πλήρη απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής.

- Καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης είναι η τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τη λήξη οποιουδήποτε λογαριασμού κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος που περιέχει ΕΕΤΑ. Ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 1η Σεπτεμβρίου 2013.

- Η αίτηση του προηγούμενου άρθρου συνοδεύεται υποχρεωτικά από:

α) φωτοτυπία του λογαριασμού κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στο οποίο περιλαμβάνεται και ΕΕΤΑ,

β) εκκαθαριστικά σημειώματα−δηλώσεις ΦΑΠ έτους 2012 του υποκείμενου σε ΕΕΤΑ, του ή της συζύγου και των προστατευόμενων προσώπων, εκτυπωμένα από τη διαδικτυακή εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, και

γ) περιουσιακή κατάσταση έτους 2013 του υποκείμενου σε ΕΕΤΑ, του ή της συζύγου και των προστατευόμενων προσώπων, εκτυπωμένες από τη διαδικτυακή εφαρμογή της ΓΓΠΣ, όπως επίσης όλων των άλλων προσώπων που κατοικούν στο ίδιο ακίνητο.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Επίδοση των διαπιστευτηρίων των μελών του Δ.Σ. του Συ.Φι.Δα.Π.Ε.

Σε επίδοση των διαπιστευτηρίων των μελών του Δ.Σ. προχώρησε ο Σύλλογος Φίλων Δάσους και Παραλίας Ελαίας την Τρίτη 15 Μαίου 2013.Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. αποτελούμενη από τους Γκραίκη Παύλο γ.γ. , Γαλάνη Δημήτρη ταμίας , Αγγελινά Γιάννη αν. ταμίας) παρέδωσε επιστολή........

με την σύνθεση και τα στοιχεία επικοινωνίας των μελών του Συ.Φι.Δα.Π.Ε. στην γραμματεία του Δήμου Τριφυλιας , στην πυροσβεστική , στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μπασδάνη Δημήτρη , στον υπεύθυνο της πολεοδομίας , στην εισαγγελία πρωτοδικών Κυπαρισσίας , στον διευθυντή του γενικού λυκείου Κυπαρισσίας Αντωνόπουλο Βαγγέλη , στο δασαρχείο κλπ...

Τα μέλη του συλλόγου ενημέρωσαν τις αρχές για τις θέσεις του και έτειναν χείρα συνεργασίας για όλες τις μελλοντικές δράσεις που αφορούν στην παραλία και το δάσος της Ελαίας...

Γιώργο; Ασημακόπουλος: Προσυνεδριακός Διάλογος για μια ΟΝΝΕΔ για όλους

Πληροφορήθηκα σήμερα από τον τύπο για μια απόφαση που εξέδωσε χθες το βράδυ η οργανωτική επιτροπή, η οποία αναφερόταν στην υλοποίηση ενός κύκλου προσυνεδρίων της ΟΝΝΕΔ, με ημερομηνία έναρξης τη σημερινή και μάλιστα στο Ηράκλειο.

Το πάθος της οργανωτικής ........

επιτροπής για διάλογο ήταν τόσο μεγάλο που την απόφαση για διενέργεια προσυνεδρίων, με την έναρξη του πρώτου προσυνεδρίου, χώριζαν μόλις μια ημέρα. Η βιασύνη τους αυτή δε, οδήγησε στο να παραλείψουν να με ενημερώσουν και να μου στερήσουν έτσι τη δυνατότητα να παρευρεθώ στο σημερινό προσυνέδριο στο Ηράκλειο.

Τυχαίο γεγονός ή εσκεμμένη παράλειψη; Λίγο με αφορά!

Συνεχίζω να αγωνίζομαι σθεναρά για μια ΟΝΝΕΔ για όλους για αυτό το λόγο, σας προσκαλώ να δώσετε το παρόν στις δυο ανοιχτές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσω, την Πέμπτη 16 Μαΐου στα Ιωάννινα (19:00 στην αίθουσα της Περιφέρειας, Στοά Σάρκα) και την Παρασκευή 17 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη. Δυο εκδηλώσεις στις οποίες μέσω του διαλόγου, θα καταθέσω κι εγώ τις θέσεις και τις απόψεις μου σχετικά με σημαντικά ζητήματα που αφορούν το ιδεολογικό προσανατολισμό της ΟΝΝΕΔ, τη λειτουργία και το ρόλο της στη σημερινή κοινωνία.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 16ης Μαΐου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«Πολύχρωμος» υποψήφιος δήμαρχος ο Κ. Μαργέλης

Αυτό που επί μήνες ψιθυριζόταν επιβεβαίωσε χθες,........

απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Θάρρους», ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης. Επίσημα πλέον ανακοίνωσε πως θα διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο του Παναγιώτη Νίκα.

Ο κ. Μαργέλης δε θέλησε να δώσει λεπτομέρειες, παρά μόνο ανέφερε πως πρόκειται για πολυκομματική κίνηση, που δε θέλει να έχει καμία σχέση με κόμματα και χρίσματα. Υποσχέθηκε, όμως, ότι σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ για την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτα στο ελαιόλαδο με την προσθήκη του αιτήματος για τυποποίηση εντός ζώνης καταθέτει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, με επιστολή στο ΥΠΑΑΤ που υπογράφει ο πρόεδρος του Εξαγωγικού Τμήματος Δημ. Γυφτέας.
Παράλληλα επικρίνει την ΕΑΣ Μεσσηνίας ότι για πολλά χρόνια με τους αναποτελεσματικούς χειρισμούς της ζημίωσε το ελαιόλαδο, τους Μεσσήνιους παραγωγούς και τις εξαγωγές.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:
• ΛΑΘΟΣ timing από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστα Μαργέλη, που επιβεβαιώνοντας τις φήμες για την υποψηφιότητα δημάρχου Καλαμάτας, ανοίγει ουσιαστικά την προεκλογική περίοδο ένα χρόνο τουλάχιστον πριν τις εκλογές!
• ΘΕΤΙΚΑ αποτιμά το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας την υπογραφή της νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, παρά την άρνηση υπογραφής της από τους Βιομήχανους (ΣΕΒ).
• ΜΠΡΟΣΤΑ ΞΑΝΑ η ΝΔ σε δύο δημοσκοπήσεις τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και την παράσταση νίκης. Διευρύνεται η υπεροχή Σαμαρά έναντι του Τσίπρα για πρωθυπουργός.
• ΝΕΑ ΕΝΤΑΣΗ στην Τριφυλία για την αναστολή οικοδομικών αδειών στην περιοχή Natura. Που αποσκοπεί ο συσχετισμός έκδοσης της ΚΥΑ με την «υπόθεση Παπά» στην Ελαία.
• ΠΡΟΣΦΥΓΗ στο ΣτΕ από το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας για τη μείωση των δικαστικών λειτουργών.
• ΕΠΙΣΤΟΛΗ από τον δήμαρχο Μεσσήνης Στ. Αναστασόπουλο στο ΤΑΙΠΕΔ για τρία ακίνητα στα όρια του Δήμου και πρόθεση διεκδίκησής τους για κοινωνικές δράσεις.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Μήνυμα Αναγνώστη: Δρόμοι γεμάτοι λακούβες στα Φιλιατρά

καλησπέρα σας

Με την ελπίδα ότι μπορείτε να πιέσετε κι εσείς πολύ παραπάνω από μένα, σας ενημερώνω ότι για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια πέρασα το Πάσχα από τις οδούς EΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ- ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΥ-ΝΤΟΥΝΕΩΝ (προς Μαραθόπολη) και δυστυχώς η κατάσταση των οδών αυτών ιδιαίτερα της EΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ και της δισταύρωσης ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΥ-ΝΤΟΥΝΕΩΝ ακριβώς στη διασταύρωση προς Μαραθόπολή, είναι ΤΡΑΓΙΚΗ...

Επικοινώνησα με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας στην .........

Κυπαρισσία (τηλ 2761-360740) και η (ευγενική) κυρία μου είπε ότι το πρόβλημα είναι γνωστό αλλά δεν εχει εγκριθεί ακόμα η πίστωση για να αγοραστεί χαλίκι (!)
Επίσης με διαβεβαίωσε ότι θα διαβιβάσει το -ήδη γνωστό- θέμα στον Αντιδήμαρχο...

Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και των επισκεπτών που αναμένουμε στην περιοχή, σας παρακαλώ να πιέσετε κι εσείς, ώστε να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα , ώστε να μη δυσφημείται η περιοχή μας στους επισκέπτες που έχει τόσο ανάγκη...

ευχαριστώ πολύ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Τα στοιχεία και το τηλέφωνο του αναγνώστη είναι στην διάθεση μας

Απάντηση από το Φιλιατρά News

Αγαπητέ φίλε να είσαι σίγουρος ότι το Φιλιατρά News πιέζει να τελειώσει το έργο και να ασφαλτοστρωθούν τα σκαμμένα για να μην σπάμε τα αυτοκίνητα μας.
Θα πιέσουμε κι άλλο. Το θέμα το παρακολουθούμε από κοντά και να είσαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα θα υπάρχει αποτέλεσμα.
Πάντως δεν το έχουμε αφήσει έτσι. Έχουμε πιέσει και εξακολουθούμε να πιέζουμε να τελειώσει.
Οσο για την τεχνική υπηρεσία είναι στα Φιλιατρά.

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

ΠΕ Μεσσηνίας: Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε σήμερα το πρωί στο Διοικητήριο Καλαμάτας το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π) και στην αίθουσα «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΩΤΕΑΣ» υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά με θέμα: «Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές του Νομού Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, .......

της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, της 120 ΠΕΑ, του Δασαρχείου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων, των Δήμων, εθελοντών καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Μεσσηνίας.
Αποφασίστηκε η εισήγηση προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, για τα εξής:

Από 1-7-2013 μέχρι και 15-10-2013 και από ώρα 21.00 έως 06.00 απαγορεύεται η κυκλοφορία στις περιοχές που ίσχυαν και πέρυσι και θα ανακοινωθούν μετά την υπογραφή της απόφασης από την Περιφέρεια.

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης θα πραγματοποιούνται έλεγχοι από εξουσιοδοτημένα όργανα (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Στρατός, Δασαρχείο, πιστοποιημένες Εθελοντικές Οργανώσεις).

Η πραγματοποίηση πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων, και η κατασκήνωση στις περιοχές απαγόρευσης απαιτεί ειδική άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και αφού ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα πυρασφάλειας.

Στην Κίνα ο κ Σαμαράς, στην ‘κοινωνική γαλήνη’ εμείς!…

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Ότι ως Λαός, εξαιτίας όσων πάθαμε στις 3,000 χρόνια της ιστορίας μας, είχαμε ανέκαθεν ροπή προς την καχυποψία είναι παγκοίνως γνωστό. Ότι σε κρίσιμες περιόδους η εθνική μας καχυποψία πέρναγε τα συμβολικά σύνορα και έμπαινε σε γειτονιές της ‘παράνοιας’ είναι επίσης γνωστό.
Από το καλοκαίρι, όμως, του 2010 και με διαρκώς αυξάνουσα......

ένταση αισθανόμαστε οι περισσότεροι Έλληνες και Ελληνίδες ότι κάποια ‘αόρατα κέντρα’ με μπροστάρηδες την εισαγόμενη και την Τρίτη στη σειρά, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, εγχώρια τρόικα μας σπρώχνουν ολοένα και πιο βαθιά:

Στην προσωπική και οικογενειακή φτώχια,
Στην ανεργία σε απίστευτα πλέον επίπεδα,
Στην προσωπική και συλλογική μας απαξίωση
Στην ‘έκπτωσή’ μας ως φερέγγυου Κράτους-μέλους της Ε.Ε.
Στην εκατόμβη χιλιάδων αυτοκτονιών, και
Στην αβεβαιότητα για το αύριο το δικό μας, των παιδιών μας του Έθνους των Ελλήνων όπως το ξέραμε μέχρι το καλοκαίρι του 2010…

Βιώνουμε μια τραγελαφική εβδομάδα προκήρυξης ΑΠΕΡΓΙΑΣ από την ΟΛΜΕ για την ερχόμενη Παρασκευή οπότε αρχίζουν και οι Πανελλαδικές, ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ των Καθηγητών της Μέσης Εκπαίδευσης και ‘περίεργης’ ασυμφωνίας των Προεδρείων ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ...
Βέβαια οι ‘ΔΟΣΕΙΣ’ θα μας δοθούν, όπως θα δοθούν και στην Κύπρο και έτσι η κρατούσα ‘κοινωνική γαλήνη’ θα συνεχιστεί καθώς θα μας βυθίσει ακόμα περισσότερο στην ‘παραίσθηση της…ευδαιμονίας’ με ΔΑΝΕΙΚΑ που κάποια μέρα θα κληθούμε ‘εκόντες άκοντες’ να…ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ…
Και, φυσικά, με τα οικονομικά μας δεδομένα ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ…
Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο τραγικά όταν δίνονται από επίσημα Κυβερνητικά χείλη οι γνωστές πια διαβεβαιώσεις (ας αλλάξουν οι Κυβερνώντες επιτέλους…κασέτα) για την βελτίωση των οικονομικών μας μεγεθών, για διαπίστωση σταθερότητας και για την επικείμενη ανάπτυξη που ΘΑ έρθει το…2014!…

http://piperopoulos.blogspot.com/2013/05/blog-post_11.html

Φοβήθηκαν πολλοί ότι κάτι θα γινόταν μέσα στο πενθήμερος της Πασχαλιάτικης αργίας με τη μεταφορά της Πρωτομαγιάς…
ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ!...
Για να μην παρεξηγηθούμε, ΔΕΝ συνέβη ακόμη…
ΟΛΟΙ, πρωτοστατούντων των 3 Πρωθυπουργών μας της 3-Κομματικής Συγκυβέρνησης, που συνεπικουρούνται από τα γνωστά ‘παπαγαλάκια’ των γνωστών ΜΜΕ διαπιστώνουν περιχαρείς μια απίστευτη κοινωνική ‘γαλήνη’ παρά τα όσα μας συμβαίνουν…
Είναι μία ‘γαλήνη’, δική μου και πολύ ταπεινή η άποψη, που προέρχεται ΚΥΡΙΩΣ από την άγνοια για το τι πάθαμε, τι μας κάνουν και τι μας περιμένει όταν κληθούμε να ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ τα…ΔΑΝΕΙΚΑ που, δυστυχώς, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ όπως τα παροιμιακά…ΑΓΥΡΙΣΤΑ!...
Τα είχε πει με το δικό του τρόπο τα ‘περίεργα’ του ελληνικού χρέους, των ‘σωτηρίων’ μνημονίων και της τρόικα τον Μάρτιο του 2012 ο γνωστός Rubini και θα τα βρείτε αναρτημένα στο διαδίκτυο στην παρακάτω θέση:
http://www.economonitor.com/nouriel/2012/03/07/greeces-private-creditors-are-the-lucky-ones
Ήταν Μάιος του 2012, ένα χρόνο πριν, όταν ο Harding έγραφε στην Βρετανική Guardian ότι ως Έθνος χρωστάμε περίπου 350 δις ευρώ, η ανεργία μας είναι στο εντυπωσιακό επίπεδο του 21,7% και η σχέση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος μας (ΑΕΠ) με το Εθνικό μας χρέος βρίσκεται στο ΔΙΣΕΠΙΛΥΤΟ επίπεδο του 160%...
Ήταν, να σας το θυμίσω, παραμονές των Εθνικών μας εκλογών και εάν ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ και σοβαρευτούμε και δούμε πού βρισκόμαστε Μάη του 2013 με ανεργία επίσημα κοντά στο 30% (και στους νέους σχεδόν 65%) τα μάτια μας θα γεμίσουν δάκρυα…
Δείτε παρακάτω για να μη πει κανείς ότι σας…παραμυθιάζω!..

http://www.guardian.co.uk/world/2012/may/21/greece-euro-exit-essential-guide

Σε ένα, για μένα ιστορικό Twit, o James McIntosh των Financial Times έγραψε τον Ιούνιο του 2012 μια πικρή αλήθεια που απέδωσε στον Οίκο JPMorgan-Chase:
‘Από τα 410 δις που ‘δανείστηκαν ή διέγραψαν’ οι Ελληνικές Κυβερνήσεις αρχίζοντας το καλοκαίρι του 2010 μόνο 15 δις ευρώ διοχετεύθηκαν στην Ελληνική Οικονομία! Τα υπόλοιπα πήγαν στους ‘δανειστές’ μας!..’
https://twitter.com/jmackin2/status/213727452046962693
Αναρωτιέμαι, αφού αφήσαμε πίσω μας την Κυριακή του Θωμά, γιατί ΔΕΝ μας το λένε τα ‘υπεύθυνα χείλη’ και ας ταράξουν την…ΓΑΛΗΝΗ μας:
Οι Ευρωπαίοι ‘το έχουν τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι’ ότι το Ελληνικό χρέος ΕΦΥΓΕ με μνημόνια και ‘κουρέματα’ από τους ιδιώτες δανειστές και εμείς οι ΈΛΛΗΝΕΣ χρωστάμε πλέον όσα δανειστήκαμε και θα είμαστε υπόλογοι όταν τελικά αποφασίσουν να μας…πτωχεύσουν!...
Μόνο οι αδαείς αγνοούν το γεγονός ότι είναι εντυπωσιακή η ‘γαλήνη’ στο μάτι του κυκλώνα, αλλά στις παρυφές του γίνεται…ΧΑΜΟΣ!...
Καλοκαίριασε, θα μας προκύψουν εκατομμύρια ημίγυμνες αλλοδαπές, θα αρκεστούμε σε καμιά ‘χωριάτικη’ και λίγο καρπούζι βυθισμένοι στην ψευδαίσθηση της ‘γαλήνης’ (θυμάστε ‘τα μπάνια του Λαού’ που έλεγε ο Αντρέας)…
Σας θυμίζω την φράση του Αισώπου «των οικιών υμών εμπιπραμένων υμείς…άδετε!...’
Κλείνω παραπέμποντάς σε εκτενές άρθρο για τα οικονομικά μας προβλήματα αναρτημένο στα αγγλικά στη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia στην παρακάτω θέση:

http://en.wikipedia.org/wiki/Greek_government-debt_crisis#First_rescue_package_.28May_2010.29

Ευχές του Γιάννη Μερκούρη στους μαθητές για την Πανελλαδικές.

Αγαπητές μαθήτριες
αγαπητοί μαθητές

με την ευκαιρία της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων εύχομαι σε όλες κι όλους σας, ολόθερμα, καλή επιτυχία, να διατηρήσετε τη νηφαλιότητα και τη ψυχραιμία σας και να καταφέρετε να κεφαλαιοποιήσετε τον προσωπικό σας κόπο, την αγωνία σας, τις θυσίες των γονιών σας, την προσπάθεια των εκπαιδευτικών σας και να αποδώσετε το μέγιστο των δυνατοτήτων σας.
Οι προκλήσεις της ζωής είναι διαρκείς και σίγουρα δεν.........

εξαντλούνται σε αυτή τη δοκιμασία. Είναι μια από τις ευκαιρίες της ζωής σας.
Η συμμετοχή σας σε αυτές τις εξετάσεις, αναμφισβήτητα, είναι ένα σημαντικό βήμα που θα επηρεάσει τη μελλοντική σας εξέλιξη, όμως, δεν θα την καθορίσει. Θα υπάρχουν πάντα επιλογές που αν τις κάνουμε με σύνεση, καθαρή σκέψη, με πίστη στις δυνάμεις μας, θέρμη και ρεαλισμό διασφαλίζουμε μια έντιμη και επιτυχή πορεία στη ζωή μας.
Η σκέψη κι οι ευχές όλων μας θα σας συνοδεύουν.

Καλή επιτυχία,

Ο υπεύθυνος Παιδείας του Δήμου Τριφυλίας
Ιωάννης Μερκούρης

Πρόσκληση στην Έκθεση δημιουργιών των καταρτιζομένων του ΚΕΚ

Την Τετάρτη 15 Μαΐου και ώρα 8.10 μ.μ. σας καλούμε να παρευρεθείτε στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας στα εγκαίνια της έκθεσης δημιουργιών των καταρτιζομένων του ΚΕΚ.
Στη συνέχεια θα προβληθεί ταινία με τις δραστηριότητες των καταρτιζομένων και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης και βραβεία σε καταρτιζόμενους και εκπαιδευτές.

Θα ακολουθήσει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και μπουφές από .........

τους καταρτιζόμενους αντίστοιχων τμημάτων.
Η έκθεση θα διαρκέσει από 15-17 Μαΐου 2013.

Ο υπεύθυνος του ΚΕΚ

Θόδωρος Σταυριανόπουλος
Περιφερειακός Σύμβουλος

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Έχει περάσει ένας χρόνος από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση τόσο του Κινήματός μας όσο και την δική μου ως Πολιτευτής στην Π. Ε. Μεσσηνίας.

Εντάχθηκα στο Κίνημα, μετά από πρόσκληση του Προέδρου μας και τον ευχαριστώ γι αυτό, ήμουν και είμαι πεπεισμένος ότι, οι «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» έχουμε την μόνη αξιόπιστη πρόταση, να δώσουμε διέξοδο στην ψήφο του Ελληνικού λαού, για να θέσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τα δύο κόμματα εξουσίας που έφεραν σ’ αυτό το χάλι την Ελλάδα και τους Έλληνες

Η παρουσία του Κινήματος στις εκλογές της 6ης Μαΐου ήταν ........

αξιομνημόνευτη με τριών μόλις μηνών ζωή, κατάφερε να φτάσει το ποσοστό του 10,6%. Στις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου παρόλο τον αγώνα μας, το ποσοστό μειώθηκε στο 7,5%, η πτώση ήταν αποτέλεσμα της τρομοκρατίας που διέσπειραν τα πρώην κόμματα εξουσίας; ή οφειλόταν σε κάτι άλλο;

Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε, ένας χρόνος ανεκμετάλλευτος για μας, μείναμε μόνο σε καταγγελίες και σε αφορισμούς, δεν αναδείξαμε το πρόγραμμά μας, δεν δώσαμε στο λαό να καταλάβει ότι υπάρχει ο άλλος δρόμος και όχι μόνο αυτός των μνημονίων και της φορολογικής του αφαίμαξης.

Τώρα μετά την πραγματοποίηση του Ιδρυτικού μας Συνεδρίου, μας δίνεται η δυνατότητα να βγούμε μπροστά, να πούμε την πραγματική αλήθεια στον Ελληνικό λαό, να αναλάβουμε το πολιτικό κόστος, να τον αφυπνίσουμε.

Να του εξηγήσουμε, πως γίνεται αφού έχει εξαθλιωθεί από τις συνεχείς περικοπές μισθών, συντάξεων και την ανεργία και το δημόσιο χρέος να αυξάνεται, από το 125% του ΑΕΠ το 2010, στο 156,9% το 2012 και εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στο 175,2% το 2013 και στο 175% το 2014.

Τα κόμματα δεν υπάρχουν για να προσφέρουν πρόσκαιρες λύσεις στα προβλήματα του λαού, έχοντας ακόμα και τώρα στο μυαλό τους την υφαρπαγή της ψήφου του, τα κόμματα δε μπορούν και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να υποκαθιστούν την Εκκλησία και την τοπική αυτοδιοίκηση στην παροχή βοήθειας στους εξαθλιωμένους συνανθρώπους μας, τα κόμματα είναι για να προσφέρουν μόνιμες λύσεις.

Όταν υπάρχουν 1,7 εκατομμύριο άνεργοι, τα κόμματα πρέπει να βρουν θέσεις εργασίας και όχι να δίνουν ντομάτες και κρεμμύδια, γιατί έτσι τους κάνουν εξαρτώμενους, αδιάφορους και μη ενεργούς πολίτες.

Οι «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» δεν είναι Κίνημα διαμαρτυρίας, δεν πρέπει να γίνουν κίνημα διαμαρτυρίας, δεν τους ταιριάζει αυτός ο ρόλος, ο ρόλος αυτός ανήκει σε κόμματα που δεν έχουν κυβερνητική πρόταση. Εμείς έχουμε κυβερνητική πρόταση.

Να πείσουμε τον Ελληνικό λαό ότι, υπάρχει άλλη λύση, δεν μπορούν να εμπιστεύονται πλέον τον κ. Σαμαρά και τους συνοδοιπόρους του, με το εμπόριο ελπίδας που πουλάνε ότι τάχα έρχεται ανάπτυξη (τι είδους ανάπτυξη;) ότι πρέπει να περιμένουμε τις Γερμανικές εκλογές και μετά θα μας βοηθήσει η κ. Μέρκελ.

Και ποιος εγγυάται ότι μετά τις Γερμανικές εκλογές και αφού έχουν πάρει ότι θέλουν από μας, δεν μας χρεοκοπήσουν και μας πετάξουν στον καιάδα;

Αφήσαμε και πέρασε πολύς καιρός, απομένει λίγος πρέπει να τον αξιοποιήσουμε.

Λέμε ότι το ευρώ είναι ακριβό νόμισμα, που το έχουμε πληρώσει και συνεχίζουμε να το πληρώνουμε. Και γιατί πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ (το οποίο όπως λέγεται οσονούπω τελειώνει), χάνοντας την εθνική μας κυριαρχία, παραχωρώντας τις πλουτοπαραγωγικές πηγές μας, ξεπουλώντας την δημόσια περιουσία, εξαθλιώνοντας τον λαό; ενώ βλέπουμε ότι κάθε χρόνος μέσα στο ευρώ, κάθε χρόνος μέσα στα μνημόνια μας οδηγεί στον όλεθρο;

Πρέπει να πούμε στον κόσμο ότι το λεγόμενο ισχυρό ευρώ δεν είναι μονόδρομος, δεν είναι πανάκεια, ούτε ταμπού. Σκοπός είναι να βγει η Ελλάδα από την κρίση, να συντάξουμε εναλλακτικό σχέδιο, να περιγράψουμε τα βήματα εξόδου, να απαλλαγούμε από τα μνημόνια έστω και χωρίς ευρώ.

Να πούμε την αλήθεια, να προτείνουμε, δε μπορούν οι άνεργοι και οι νέοι να κάθονται στις πόλεις περιμένοντας μια ανάπτυξη που δεν πρόκειται να έρθει ποτέ, η κατάσταση που ζούμε δεν είναι προσωρινή.

Το κυβερνητικό μας πρόγραμμα να περιλαμβάνει την παροχή κινήτρων σε ανέργους και σε νέους, μέσα στα πλαίσια ενός ευρύτερου σχεδίου ανάπτυξης, να φύγουν από τα αστικά κέντρα, που δεν έχουν τίποτα πλέον να προσφέρουν, εκτός από άθλια στις περισσότερες των περιπτώσεων μεροκάματα για αεριτζίδικες δουλειές και να γυρίσουν στην περιφέρεια να καλλιεργήσουν, να εργασθούν τίμια, με αξιοπρέπεια και αποδοτικά.

Να βασιστούμε στις εθνικές μας δυνάμεις, στα προϊόντα μας, να δουλέψουμε να ασχοληθούμε με τη γη, την κτηνοτροφία που έχουμε εγκαταλείψει, οι λύσεις δεν έρχονται ουρανοκατέβατες, ζούμε μια τραγωδία στην οποία δεν υπάρχει ο «από μηχανής θεός».

Μόνο με την παραγωγή, την τυποποίηση αγροτικών προϊόντων (π.χ. ελαιολάδου), θα βρεθούν θέσεις εργασίας, μόνο αν επιλύσουμε το διατροφικό μας πρόβλημα, ενισχύσουμε τις εξαγωγές και εκμεταλλευόμενοι το τουριστικό μας προϊόν θα μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε.
Πρέπει ως Κίνημα να θέσουμε εκ νέου ένα εθνικό στόχο, να στηρίξουμε μια νέα εθνική στρατηγική, με ενότητα, διορατικότητα και αποφασιστικότητα.

Ο Εθνικός Στόχος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, είναι η δημιουργία της ισχυρής Ελλάδος, βασιζόμενοι πλέον στις δυνάμεις μας και όχι αργοπεθαίνοντας να διατηρούμε στη ζωή, ένα καταστροφικό νόμισμα και την ηγεμονία της Γερμανίας στην Ευρώπη, πρέπει να κινηθούμε μόνοι μας, χωρίς μνημόνια και δόσεις.

Δεν είναι δυνατόν, να περιμένουμε επενδυτές από το εξωτερικό, που σκοπό έχουν να εκμεταλλευθούν αυτόν τον τόπο και τους ανθρώπους του, για μεγιστοποίηση και μόνο των κερδών τους, η λύση βρίσκεται εδώ, (ούτε στην Κίνα ούτε στο Κατάρ) τη λύση θα τη δώσει ο λαός.

Να προτείνουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, παραγωγικό, εξωστρεφές και ανταγωνιστικό, που θα στηριχθεί σε φιλικές προς την επιχειρηματικότητα δομές. Μια επιχειρηματικότητα, βασισμένη σε νέες ιδέες, σε καινοτόμες τεχνολογίες, σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα και όχι περιμένοντας τη λύση από το υπερπέραν, είναι η μόνη λύση για να βγούμε επιτέλους από την ύφεση και να δούμε καλύτερες μέρες για την Πατρίδα μας.

ΠΑΝ. Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»
ΑΝ. ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ