Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Πολύ χαρούμενη με την επιτυχία της στον Διαγωνισμό της Halls η Πέρσα Δαγκλή [ 2 Ηχητικές δηλώσεις ]

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Μετά την επιτυχία της με την τρίτη θέση στον Διαγωνισμό της HALLS η Μικρή Φιλιατρινούλα Πέρσα Δαγκλή, δείχνει να μην έχει πιστέψει ακόμα την επιτυχία που είχε στον Διαγωνισμό της halls με το τραγούδι που είχε ανεβάσει στο ΥouTube. Σχετική δημοσίευση΄αποτελεσμάτων, εδώ.(Κλίκ)

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο συνεργάτης μας με την ........

Πέρσα ρωτήθηκε για την επιτυχία της και δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά της και δήλωσε πολύ χαρούμενη με το αποτέλεσμα και εξέφρασε την επιθυμία να τα καταφέρει και στην επόμενη φάση του Διαγωνισμού ο οποίος θα γίνει πάλι με τον ίδιο τρόπο πατώντας LIKE στο νέο Video της Πέρσας που θα ανέβει στην σελίδα της Halls.
Όπως μας είπε η Πέρσα θα μπει στο Studio όπως και οι υπόλοιπες δύο διαγωνιζόμενες όπου θα ηχογραφήσουν ένα ρεφρέν από τραγούδι των Professional Sinnerz το οποίο και θα βιντεοσκοπηθεί.
Το Video θα ανέβει στην σελίδα της halls και ξανά η ίδια διαδικασία με τα Like στο video της.
Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους την βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα το όνειρο της και εξέφρασε την επιθυμία να την ξαναβοηθήσει ο κόσμος σε αυτήν την δεύτερη φάση του Διαγωνισμού όταν θα ανοίξει και πάλι η διαδικασία με τα like για να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Από την άλλη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε συνεργάτης μας με τον πατέρα της Πέρσας κ. Δημήτρη Δαγκλή αναφέρθηκε στο χρονικό της συμμετοχής της κόρης του στον Διαγωνισμό λέγοντας ότι η Πέρσα δεν είχε ενημερώσει κανέναν για την συμμετοχή της.
Το μάθαμε όταν είχε ήδη γίνει η κατάθεση της υποψηφιότητας της. Την περιέγραψε σαν δυναμικό χαρακτήρα, ασχολιόταν απο μικρή με επιτυχία σε πολλά πράγματα και σε οτι αφορά τον συγκεκριμένο διαγωνισμό είπε ότι την ενδιαφέρει να το ζήσει αυτό το όνειρα ανεξάρτητα από το που θα φτάσει.
Ευχαρίστησε το Φιλιατρά News για την προβολή της υποψηφιότητας της και τον κόσμο που με την συμμετοχή του διαμόρφωσε αυτό το αποτέλεσμα. Εξέφρασε και εκείνος την πεποίθηση του ότι και στην δεύτερη φάση που βρίσκεται πλέον ο Διαγωνισμός, ο κόσμος θα την υποστηρίξει και πάλι την Πέρσα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Δείτε τι δήλωσαν αποκλειστικά στο Φιλιατρά News τόσο η Πέρσα (πρώτο Video) όσο και ο πατέρας της (δεύτερο video) για αυτήν την επιτυχία.





Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Ζητά παράταση καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής επενδυτικών σχεδίων στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις



Επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης ζητώντας παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής επενδυτικών σχεδίων στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέχρι τις 31 Μαΐου 2013 λόγω προβλημάτων που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες μέρες στα πληροφοριακά συστήματα της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ.

Ολόκληρη η Επιστολή του κ. Μανιάτη αναφέρει:...


Κύριε Υπουργέ,
Δεδομένου ότι η καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων στο τρέχον πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λήγει αύριο, παρακαλούμε θερμά όπως δοθεί ΠΑΡΑΤΑΣΗ μέχρι 31 Μαΐου 2013
Η παράταση αυτή κρίνεται απαραίτητη, ύστερα από έντονες διαμαρτυρίες μελών μας για προβλήματα που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες στα πληροφοριακά συστήματα της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ, όπου και υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι προτάσεις, διότι όπως μας ανέφεραν “υπολειτουργούσαν”, με αποτέλεσμα να μη μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να εξυπηρετηθούν.

Προκειμένου λοιπόν, να μην παρατηρηθούν φαινόμενα επιχειρήσεων που θα χάσουν την αυριανή καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, χωρίς να ευθύνονται, προς τούτο ευελπιστούμε στην ευνοϊκή αντιμετώπιση εκ μέρους σας, του εν λόγω αιτήματος όλης της επιμελητηριακής κοινότητας και ταυτόχρονα εφιστούμε την προσοχή στις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να ληφθεί μέριμνα και η λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων να αποκατασταθεί άμεσα.
Με εκτίμηση,

Δημήτριος Μανιάτης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Ειρήνη Ζάγκου: Η πρωταθλήτρια του Tae-Kwon-Do…το sexy τατουάζ και οι σπουδές Ιατρικής! ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΣΤΑ Νο.1 BLOGS ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Δεν είναι η πρώτη φορά που με απασχολούν νέα πρόσωπα. Ζω εξαιτίας της δουλειάς μου, ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν φθαρεί. Είτε επειδή απέκτησαν χρήματα και νόμιζαν ότι κατέκτησαν τον κόσμο, είτε γιατί αν και ταλέντα κάηκαν με λάθος επιλογές συνεργατών και όχι μόνο.

Ο κόσμος, η κοινωνία έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα. Από .........

ανθρώπους όμως που έχουν προσφέρει κάτι στο κοινωνικό σύνολο. Που ίσως για κάποιους συνιστούν παραδείγματα. Η Ειρήνη για παράδειγμα είναι μια πολύ εντυπωσιακή πιτσιρίκα-μόλις 21 ετών- που από μικρό παιδί ασχολιόταν με τον Αθλητισμό.
Μέλος της Εθνικής ομάδας Tae-Kwon-Do , πολύ καλή αθλήτρια αλλά παράλληλα μια γυναίκα με απίστευτες αναλογίες. Sexy βλέμμα και μυαλό. Εδώ και τέσσερα χρόνια έχει χαθεί από την Αθήνα. Έχει αφήσει τον Αθλητισμό για μια άλλη τρέλα της. Πιο σημαντική. Ήθελε να γίνει γιατρός. Κι ενώ ήταν εύκολο για εκείνη να κάνει dolce Vita σε Ιατρικές σχολών άλλων χωρών, εκείνη προτίμησε τα ζόρια.

Ζει στο Κόζιτσε στη Σλοβακία όπου και η σχολή της. Μαγκιά της. Πρόσφατα το κορίτσι αποκάλυψε και ένα από τα τρία τατουάζ που έχει. Never forget: What goes around comes around…Και μπορεί αυτό που γράφει να είναι ένα απόσταγμα ζωής, εντούτοις το σημείο είναι sexy…
Τι αποδεικνύει; Ότι μπορείς αν θέλεις παρά την κρίση αξιών και συμπεριφοράς, παρά τις δηθενιές και την βιτρίνα και sexy να είσαι και εντυπωσιακή αλλά και να πατάς στη γη.

Και για μένα αυτός ο συνδυασμός είναι ιδανικός αν και σπάνιος στις μέρες μας. Και όλα αυτά παρά το νεαρό της ηλικίας της!












http://mlife.gr - gossip-tv

Ο Δήμος Τριφυλίας είναι ομπρέλα προστασίας της Πολεοδομίας

Σχετικά με το δημοσίευμα στην εφημερίδα ΦΩΝΗ με τίτλο « ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΑΙΑ» υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική αρχή στο σύνολό της αλλά και προσωπικά ο Δήμαρχος και οι λοιποί αρμόδιοι, σε όλους τους τόνους έχουν δηλώσει ότι όχι μόνο δεν «πιέζουν» την Πολεοδομία, αλλά αποτελούν ομπρέλα προστασίας της, στην άσκηση των αρμοδιοτήτων της, με απόλυτο σεβασμό στην νομιμότητα και τη διαφάνεια.

Σχετική δήλωση μάλιστα έγινε και στην τελευταία συνεδρίαση........

του Δημοτικού Συμβουλίου όπου διατυπώθηκε και δημόσια η οδηγία προς την Πολεοδομία όπως απόσχει από την έκδοση αδειών μέχρι ολοκλήρωσης των διαδικασιών του Υ.ΠΕ.Κ.Α. για τη λήψη μέτρων προστασίας του Περιβάλλοντος του Κυπαρισσιακού κόλπου.

Επομένως τα περί «πιέσεων» και «διευκολύνσεων» ανήκουν απολύτως στη σφαίρα της φαντασίας.

Κατά τα λοιπά από πότε οι συναντήσεις με πολίτες όποιοι και αν είναι αυτοί και μάλιστα κατόπιν αιτήματός τους, για υπηρεσιακά θέματα και για ζητήματα που τους αφορούν, από καθήκον μετατράπηκε σε ενοχή;


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Φιλιατρά: Παράκληση για τους μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες

Την Κυριακή 12.5.2013 και ώρα 7μ.μ. θα γίνει στον Άγιο Χαράλαμπο ιερά παράκληση για όλους τους μαθητές που θα πάρουν μέρος στις εξετάσεις που έρχονται.

Ιδιαίτερα καλούνται όλοι οι μαθητές της Γ' Λυκείου, καθώς και όσοι γονείς επιθυμούν να παρευρεθούν στην ιερά παράκληση, στην οποία θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Φιλιατρών!

-

Φιλιατρά: Τροχαίο Ατύχημα ευτυχώς χωρίς τραυματισμό [ VIDEO ]

Τροχαίο ατύχημα με υλικές μόνο ζημιές έγινε περίπου στις 11:30 λίγο έξω απο τα Φιλιατρά στην Εθνική Οδό Φιλιατρών - Κυπαρισσίας λίγο πριν τον κόμβο με τον Αγρίλη.

Αγροτικό αυτοκίνητο........

με οδηγό τον κ. Χ.Π. από τους Γαργαλιάνους ιδιοκτήτης του Φυτωρίου Λουλουδιών στην Τερψιθέα κατευθυνόμενο από Τερψιθέα προς Φιλιατρά πιθανόν λόγω του βρεγμένου οδοστρώματος γλίστρησε και εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να περάσει στο αντίθετο ρεύμα, να χτυπήσει στο πλαϊ του Δρόμου και να γυρίσει 180 μοίρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλιατρά News ο κ. Χ.Π. πήγαινε στον Άγιο Γεώργιο στα Φιλιατρά προκειμένου να φορτώσει τα λουλούδια που είχε εκθέσει στην περιοχή με αφορμή τον εορτασμό της Αγίας Μαύρας και αυτό ήταν το δεύτερο δρομολόγιο του.
Ο οδηγός του αυτοκινήτου ευτυχώς δεν τραυματίστηκε και είναι καλά στην υγεία του.



Φιλιατρά: Χάλασε τον εορτασμό της Αγίας Μαύρας η βροχή [ Φωτό + VIDEO ]

Με ευλάβεια και κατάνυξη παρουσία αρκετού κόσμου όπως κάθε χρόνο τελέστηκε και φέτος η εορτή της Αγίας Μαύρας και του Αγίου Τιμοθέου στο ιστορικό Εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στα Φιλιατρά.
Κάτω από ........

την ιστορική βελανιδιά στον τόπο θυσίας του Ήρωα Πανάγου Λελώνη ήταν τοποθετημένη με πανέμορφα λουλούδια η εικόνα της Αγίας Μαύρας.

Ο εορτασμός ξεκίνησε το πρωί με την θεία Λειτουργία και αμέσως μετά ξεκίνησε η πομπή με την περιφορά της Ιερής Εικόνας στους δρόμους της πόλης ενώ πιστοί είχαν στρώσει τους δρόμους με ροδοπέταλα για να περάσει η Ιερή Εικόνα.

Προπομπός της εικόνας ήταν η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών και αμέσως μετά οι πρόσκοποι και μαθητές, η θαυματουργή εικόνα και οι ιερείς της πόλης μας.

Φτάνοντας στην πλατεία της πόλης η Ιερή Εικόνα της Αγίας Μαύρας, ξεκίνησε να βρέχει τελειώνοντας την δοξολογία πριν ολοκληρωθεί και υπό βροχή η εικόνα μετέβη συνοδεία του κόσμου στον ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη απ όπου είχε ξεκινήσει την προηγούμενη ημέρα.
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας αλλά και Τοπικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών.

Δείτε Φωτόγραφίες και Video από την περιφορά της Εικόνας της Αγίας Μαύρας.



και οι Φωτογραφίες



Πανελλαδικές: Το ναυάγιο φέρνει πιο κοντά την επιστράτευση

Μετά την άκαρπη χθεσινή συνάντησή τους με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ αποφασίζουν σήμερα εάν θα προτείνουν απεργία εν μέσω εξετάσεων

Αντιμέτωποι ........

με την πολιτική επιστράτευση, αλλά προηγουμένως με τον ίδιο τους τον εαυτό, βρίσκονται οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, η συνδικαλιστική ηγεσία των οποίων αποφασίζει σήμερα αν θα θέσει σε ομηρεία τους μαθητές μέσα στις Πανελλαδικές.
Η χθεσινή συνάντηση της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλο δεν απέφερε αποτέλεσμα καθώς, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος, δεν υπήρξε ουσιαστική απάντηση στα αιτήματα των καθηγητών. Στελέχη του υπουργείου τόνιζαν πάντως ότι η συνάντηση δεν έγινε για διαπραγματεύσεις αλλά για να τονιστεί στους καθηγητές ότι είναι συνυπεύθυνοι για την πορεία της χώρας εν μέσω κρίσης, στον βαθμό, φυσικά, που τους αφορά.

Οπως δήλωσε εξάλλου ο κ. Αρβανιτόπουλος, η αύξηση του ωραρίου αποφασίστηκε για να μην προκύψουν κενά στα σχολεία το επόμενο έτος, καθώς δεν υπάρχουν κονδύλια για προσλήψεις. Ο υπουργός Παιδείας εκτίμησε ότι η πλειονότητα των εκπαιδευτικών θα συμβάλει σε αυτή την εθνική προσπάθεια και δεν θα θέσει σε ομηρεία τους μαθητές. «Πάντως ένα πράγμα παραμένει αδιαπραγμάτευτο, η ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων», υπογράμμισε.
Η ΟΛΜΕ συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να αποφασίσει αν θα προτείνει στον κλάδο απεργία μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Μια τέτοια πρόταση ωστόσο - εφόσον πράγματι διατυπωθεί - θα πρέπει να εγκριθεί και από τις τοπικές ΕΛΜΕ για να πραγματοποιηθεί, κάτι που δεν είναι απολύτως σίγουρο, καθώς η βάση των εκπαιδευτικών έχει και στο παρελθόν διαφοροποιηθεί από προτάσεις της ηγεσίας της. Σε αυτή την περίπτωση, πάντως, η κυβέρνηση φαίνεται πως προσανατολίζεται στη διασφάλιση των εξετάσεων με πολιτική επιστράτευση.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιστράτευσης, είπε ότι «οι καθηγητές δεν τη φοβούνται και αν η κυβέρνηση αποφασίσει να μας φορέσει το χακί θα επιστρέψουμε στα σχολεία με ψηλά το κεφάλι». Κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν ότι η ΟΛΜΕ φαίνεται να επιζητεί την επιστράτευση στο πλαίσιο συνδικαλιστικής γυμναστικής.
Στο μεταξύ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ παρενέβησαν με διαφορετικούς τρόπους. Το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «η απεργία είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων» αλλά συμπλήρωσε ότι «τα προβλήματα και οι αδυναμίες του υπουργείου στην προετοιμασία της επόμενης σχολικής χρονιάς δεν θα πρέπει να οδηγήσουν τους εκπαιδευτικούς σε μια απεργία που θα θίγει το πιο ευαίσθητο κομμάτι της δοκιμαζόμενης κοινωνίας, τους μαθητές». Τέλος, ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας «να ανακαλέσει το σχέδιο ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, το οποίο επιδεινώνει και δεν λύνει το πρόβλημα».

Η ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε «επιζήμια για το κοινωνικό σύνολο και καταστροφική για το κίνημα των εκπαιδευτικών» πιθανή πρόταση για απεργία τους μέσα στις Πανελλαδικές και αντιπρότεινε άρση των αποσπάσεων, εξάντληση του υπάρχοντος ωραρίου, την αξιοποίηση των δεύτερων πτυχίων που έχουν οι εκπαιδευτικοί σε ειδικότητες που υπάρχουν κενά, επέκταση της δεύτερης και της τρίτης ανάθεσης διδασκαλίας και επιμήκυνση του χρόνου παραμονής στην κλίμακα του ωραρίου, ώστε να αποτραπεί το οριζόντιο μέτρο αύξησής του.

ΤΑ ΝΕΑ

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΠΑΠ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ




«Ούτε στην Ελαία ούτε πουθενά άλλες επενδύ$ει$ όπως του Παππά!»

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

Μαζική ήταν η κινητοποίηση στην Ελαία, την Τρίτη, με το σχηματισμό ανθρώπινης αλυσίδας, για την προστασία του δάσους απέναντι στην προωθούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα ανέγερσης παραθεριστικών κατοικιών!
Πολιτικοί και ...........

αυτοδιοικητικοί παράγοντες, σύλλογοι και απλοί πολίτες γιόρτασαν τη – μεταφερθείσα – Πρωτομαγιά στο δάσος της Ελαίας, ενώνοντας τις δυνάμεις τους και στέλνοντας, προς κάθε κατεύθυνση, ηχηρό μήνυμα αντίδρασης και αντίστασης στην τσιμεντοποίησή του! Παράλληλα, διένειμαν ενημερωτικό υλικό στους επισκέπτες, ενώ κουβέντιασαν για την κλιμάκωση του αγώνα τους.
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η πρόταση μελών του Συλλόγου Φίλων Δάσους & Παραλίας Ελαίας για αξιοποίηση του δάσους με ένταξή του στο Πράσινο Ταμείο – θέμα το οποίο έθεσαν υπόψη και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρη Μπασδάνη, ώστε ο Δήμος Τριφυλίας να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.

Δηλώσεις
Σε δηλώσεις της, η πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Ελαιωτών Τριφυλίας «ΤΟ ΜΠΟΥΖΙ», Ντίνα Κάππου, τόνισε: «Έχουμε μαζευτεί εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για την επιχειρηματική δραστηριότητα η οποία μεθοδεύεται να γίνει στην περιοχή μας, με διαδικασίες που, αν μη τι άλλο, δείχνουν ότι δεν είναι τόσο διαφανείς. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε μέχρι και για διαπλοκή, ιδιαίτερα μετά τις εξελίξεις με τις συνεδριάσεις στο Δήμο Τριφυλίας και την απόφαση της Πέμπτης, η οποία πιστεύω ότι είναι σταθμός.

Αυτό που επιδιώκουμε ως σύλλογος είναι να ενημερωθεί ο κόσμος και ο ντόπιος του χωριού, να ευαισθητοποιηθεί και να είναι κοντά μας, να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας. Η συγκεκριμένη επένδυση θεωρούμε ότι δε θα βοηθήσει την περιοχή μας.
Βρισκόμαστε σε μια κρίση και ταλανίζεται ο απλός κόσμος που δε βρίσκει δουλειές. Θα πρέπει, όμως, να υπάρξει σύνεση, να επικρατήσει η λογική. Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε κάποια πράγματα!».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Δάσους και Παραλίας Ελαίας, Χρήστος Ντρούλιας, επισήμανε: «Η σημερινή (σ.σ. προχθεσινή) εκδήλωση για την Πρωτομαγιά, όπως τη θυμόμαστε από παιδιά, δείχνει ότι το δάσος είναι ταυτισμένο με τις εκδηλώσεις του κόσμου».
Από την πλευρά του, ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης ανέφερε: «Δεν είναι μια απλή διαμαρτυρία, είναι η έκφραση της βούλησης να αποτρέψουμε ένα έγκλημα. Να αποτραπεί αυτό το έγκλημα, το οποίο συνίσταται στο να κερδίσουν κάποια λεφτά παραπάνω κάποιοι άνθρωποι που είναι πολύ πλούσιοι, και καταστρέφουμε αυτό τον κοινό πλούτο που είναι το δάσος, αυτό το μοναδικό μέρος. Ο κόσμος είναι εδώ για να δηλώσει με ξεκάθαρο τρόπο ότι αυτοί που θέλουν δήθεν να κάνουν επενδύσεις, που δεν είναι επενδύσεις βέβαια, είναι ανεπιθύμητοι. Όλοι μαζί δηλώνουμε ότι αυτό το έγκλημα θα το αποτρέψουμε, το δάσος, αυτή η περιοχή, ανήκει στους κατοίκους, ανήκει σε εμάς, στα παιδιά μας και κανένας δεν μπορεί για να κερδοφορήσει ή για να κάνει μια επίδειξη πλούτου, και μιλάω για τους 40 - 50 που θα έρθουν εδώ για να φτιάξουν μια βίλα, κανένας δεν μπορεί να το καταστρέψει. Βέβαια, δεν είναι θέμα μόνο της τοπικής κοινωνίας, αλλά και της Πολιτείας γενικότερα. Θεωρώ ότι ανήκει και σε εμάς, τους βουλευτές, να φέρουμε αυτό το θέμα και σε εθνικό επίπεδο. Και πιστεύω ότι έχουμε τα μέσα, εφόσον κινητοποιηθούμε, να αποτρέψουμε αυτό το έγκλημα».

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Μπουζαίος, Δημήτρης Δράκος, σημείωσε: «Η φύση είναι απαράμιλλη, αριστουργηματική, έχει φτιάξει από μόνη της τις υποδομές και τις προδιαγραφές της ανάπτυξης. Εμείς όλοι πρέπει να σεβαστούμε αυτό το μήνυμά της! Νομίζω ότι η συνάντησή μας αυτή, που έχει διαφορετικές και πολυποίκιλες αφετηρίες, πρέπει να συνυπάρξει σε αυτό τον άξονα: σεβασμός της φύσης, του περιβάλλοντος, μέσα από την ανάπτυξη και την προοπτική, και φυσικά τη συνύπαρξη της ανθρώπινης κοινωνίας».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Νίκος Γόντικας, επισήμανε: «Είναι πολλά τα συμφέροντα, είναι πολλά τα λεφτά, γερές οι πλάτες πίσω από αυτή την τουριστική επένδυση, που θα τσιμεντοποιήσει την περιοχή, και για αυτό οι κάτοικοι δεν μπορούν να δείξουν καμία επανάπαυση. Είναι, βεβαίως, πολύ σημαντικό ότι κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μπορούν τα πράγματα να ανατραπούν! Εμείς λέμε καθαρά: τέτοια μεγαθήρια τουριστικά, επενδυτικά, που θα γεμίσουν τη Δυτική Πελοπόννησο, θα καταστρέψουν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους. Οι εργάτες δεν πρέπει να περιμένουν τίποτα, φέρνουν τα συνεργεία τους. Ο κόσμος τριγύρω δεν πρέπει να περιμένει τίποτα, έχουν τα βραχιολάκια, είναι κλειστά κλαμπ, κλειστά μεγαθήρια, που κλείνουν και τις θάλασσες. Ο αγώνας θα συνεχιστεί».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας, Δημήτρης Μπασδάνης, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου Κώστα Κόλλια που συμμετείχε στην κινητοποίηση, τόνισε: «Είμαστε εδώ σε μια μέρα γιορτής, μαζί με την τοπική κοινωνία, συγκροτώντας ουσιαστικά μια δύναμη αποτροπής και ανατροπής ταυτόχρονα αυτών των επενδυτικών σχεδίων, τα οποία ευαγγελίζονται με το δικό τους τρόπο την ανάπτυξη.
Είμαστε εδώ! Θα συνεχίσουμε σε αυτό το μετερίζι, θα εκπέμπουμε πάντα και θα δηλώνουμε το αγωνιστικό μας “παρών”, μέχρι να δικαιωθούμε εμείς και η τοπική κοινωνία!».

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Τριφυλίας, Σαράντος Κουκούμης, σημείωσε: «Ήρθαμε να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας σε αυτό το έκτρωμα που πάει να γίνει με τη λεγόμενη επένδυση του μεγαλοεφοπλιστή σε αυτή την περιοχή, που είναι ένας τόπος που θα καταστραφεί τελείως αν πραγματοποιηθεί αυτή η επένδυση.

[…] Θα αποκλειστεί ένας χώρος τεράστιος που πρέπει να ανήκει σε όλους τους πολίτες. Είναι προστατευόμενες περιοχές. Πρέπει ο λαός της περιοχής να θέσει και το θέμα της κρατικοποίησης της περιοχής. Ανήκε παλιά στο λαό και πρέπει και σήμερα να αποδοθεί στους κατοίκους».
Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώτη επιλαχούσα βουλευτής στις τελευταίες εκλογές, Ιωάννα Μαραβελή, σχολίασε: «Η τοπική κοινωνία αποφάσισε να είναι ενάντια στην ερημοποίηση του δάσους της Ελαίας! Γιατί για εμάς ερημοποίηση είναι η οικοπεδοποίηση και τσιμεντοποίηση της περιοχής. Είμαστε εδώ, συγκεντρωμένοι, κόσμος από όλες τις παρατάξεις, κι αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψη τους, και είμαστε ενάντια στις “επενδύσεις” που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση, που τις έχει αφήσει ανεξέλεγκτες».

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Ένας Μεγάλος έριξε την «αυλαία» του!...

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Ιστορική μέρα για το ποδόσφαιρο της Αγγλίας και όχι μόνο η Τετάρτη 8 του Μάη 2013 καθώς από το πρωί κυριαρχεί στα Αγγλικά και διεθνή ΜΜΕ η απόφαση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, επί 27 συναπτά έτη τεχνικού διευθυντή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να παραιτηθεί!...
Σε μια θεαματική κίνηση ο ίδιος ο άνθρωπος που ανέβασε την .......

ομάδα από μια πολύ δυνατή αλλά περιφερειακή παρουσία στο Αγγλικό ποδόσφαιρο σε θέση παγκόσμιας αναγνώρισης αποφάσισε να τερματίσει την καριέρα του.

Στην διάρκεια της θητείας του ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον κέρδισε 13 πρωταθλήματα, δύο Ευρωπαϊκούς τίτλους, και πολλά κύπελλα…
Στην υπαρξιακή θεώρηση η ζωή αποτελεί μια παρένθεση που στοχεύει στην αναίρεση του προκαθορισμένου τέλους, στο μετριασμό της άδικης μοίρας κάθε ζωντανού οργανισμού με την παρεμβολή μιας σειράς νοημάτων και πράξεων που ελπίζουμε ότι θα απαλύνουν το σοκ της ανυπαρξίας. Από τη στιγμή που γεννιόμαστε βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το θάνατο, από τη στιγμή που ανατέλλει στο στερέωμα η προσωπική μας ύπαρξη αρχίζει ο αγώνας για την παράταση της αναπόφευκτης δύσης...
Στο μέτρο που πασχίζουμε να γεμίσουμε με νοήματα την παρένθεση της προσωπικής μας ζωής δημιουργούμε την προσωπική μας ιστορία διευρύνοντας τους κύκλους των γνωριμιών, χτίζουμε καριέρες και κοινωνικές δραστηριότητες, συσσωρεύουμε υλικά αγαθά, απολαμβάνουμε την αναγνώριση. Και, φυσικά, διαιωνίζουμε την ύπαρξή μας στο χρόνο προεκτείνοντας το εγώ μας με παιδιά που γεννούμε, με τους απογόνους μας.

Στην πολιτική, στις επιστήμες, τις τέχνες, το εμπόριο, τα σπορ, γενικά στη ζωή, ισχύουν οι ίδιοι κανόνες…Οι πολλοί μένουν στην αφάνεια, μερικοί ξεφεύγουν από αυτήν δεσπόζουν στο στερέωμα για αρκετό χρονικό διάστημα, μαγεύουν , γοητεύουν και συγκινούν το κοινό απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τα οικονομικά και ψυχοκοινωνικά αγαθά της αναγνώρισης και στη συνέχεια, νομοτελειακά, χάνονται από το προσκήνιο της επικαιρότητας.. Όπως και αν έχει η προσωπική ιστορία κάθε μεγάλου πολιτικού άνδρα από τη στιγμή που θα ανατείλει το άστρο του είναι ήδη προκαθορισμένη η εφήμερη τροχιά του, θα έλθει αργά ή γρήγορα η πίκρα, μαζί με τη χαρά η αναγνώριση μαζί με τα κατηγορώ και τελικά η αναπόφευκτη Δύση...
Να οδηγηθούμε λοιπόν στην μοιρολατρική αδράνεια; Να παραδώσουμε τα όπλα υποκύπτοντας στο βαρύ φορτίο της αναγνώρισης του γεγονότος ότι η ζωή και η ύπαρξή μας αποτελούν μια εφήμερη πραγματικότητα με προκαθορισμένο χρόνο ζωής, με ημερομηνία λήξεως;
Όχι, η απάντησή μου είναι ένα εμφαντικό ΟΧΙ!

Η αντιμετώπιση του τέλους, η αποδοχή της μοιραίας δύσης γίνεται ένας ακόμη σταθμός για την επίδειξη όλων εκείνων των πνευματικών και μαζί ψυχοσυναισθηματικών ικανοτήτων, χαρακτηριστικών προσωπικότητας και δομών χαρακτήρα που επί σειρά ετών είχαν βοηθήσει να τους καθιερώσουν στη συλλογική συνείδηση του κοινού.
Ο θάνατος του σώματος είναι ίσως το τελευταίο πικρό ποτήρι που επιφυλάσσει η ανθρώπινη μοίρα σε όλα τα αστέρια της ζωής.
Οι μεγάλοι, όμως, οι πραγματικά μεγάλοι έχουν τον τρόπο να μετριάσουν το σοκ της πραγματικότητας να αποχωρήσουν από το παλκοσένικο με κομψότητα, με τακτ, με στυλ…Η τελευταία τους, η αποχαιρετιστήρια κίνηση, γοητεύει, συγκινεί, και τελικά ενθουσιάζει.
Και για τους ελάχιστους, αυτούς που καταφέρνουν να μπουν στο Πάνθεο των μεγάλων οπωσδήποτε το πέσιμο της αυλαίας δεν είναι εύκολο πράγμα.
Το έχει πει με το δικό του τρόπο ο μεγάλος Νίκος Καζαντζάκης ότι η πιο σωστή στιγμή να ‘φύγεις’ από μια επιτυχημένη και θελκτική σχέση είναι όταν αυτή βρίσκεται στο απόγειο της και όχι όταν αρχίσει η φθορά…

Σίγουρα δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι όταν την «αυλαία» αποφασίζει να ρίξει ο ίδιος ο μεγάλος άνδρας, η σπουδαία γυναίκα στην «σωστή» μάλιστα στιγμή, που δεν περιμένουν μέσα από την πορεία στη φθορά, να τους την ρίξουνε, τότε καθίσταται δεδομένο ότι δεν θα ΣΒΗΣΟΥΝ από την συλλογική μνήμη των συνανθρώπων τους, φίλων και εχθρών, έχοντας διασφαλίσει θετικά την υστεροφημία τους…

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Μαΐου 2013




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ, κανένα δε βρίσκεται στο Δήμο Καλαμάτας
Ακίνητα από Πύλο, Μεσσήνη, Πεταλίδι


Κανένα από τα ακίνητα που πέρασαν στο ΤΑΙΠΕΔ με την .......

Τρίπολης – Καλαμάτας για την παρουσία στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία γενικότερα ολοένα και μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών.

Το στοιχείο αυτό τεκμηριώνεται από τις δηλώσεις στο «Θ» τουριστικών πρακτόρων, αλλά και εκπροσώπων ξενοδοχειακών μονάδων της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπήρχαν δωμάτια διαθέσιμα, ενώ την ίδια στιγμή λίγοι ήταν οι Μεσσήνιοι που επέλεξαν άλλους τόπους για τις γιορτές του Πάσχα.

Η λειτουργία του αυτοκινητόδρομου, όσο και του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με τις πολλές πτήσεις σε χώρες του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού, είναι ο ιδανικός συνδυασμός για την προσέλκυση τουριστών, Ελλήνων και ξένων. Έτσι, δεν είναι λίγοι όσοι αισιοδοξούν ότι η καλοκαιρινή περίοδος θα είναι καλή.

Όσον αφορά στην Τριφυλία, τα δωμάτια ήταν γεμάτα, ενώ επαγγελματίες της Πυλίας έκαναν λόγο για υποτονική κίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ μετά τις 15 Μαΐου στον ιδιωτικό τομέα, όπου πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι θα υποστούν νέες μειώσεις μισθών.
Τι θα συμβεί με την κατάργηση των επιδομάτων και τι θα ισχύσει με τις ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στην σημερινή «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα τα οποία προβάλλονται και τα θέματα:
• ΠΙΕΣΕΙΣ από την εταιρεία «Νέος Κότινος» για έκδοση αδειών από την Πολεοδομία Τριφυλίας στην ιδιοκτησία Παππά στην Ελαία, με «συμμάχους» τους… λευκούς αντιδημάρχους Παν. Τσίγγανο και Γιαν. Φιλντίση.
• Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ την Τρίτη του Πάσχα για προστασία του δάσους και της παραλίας της Ελαίας με ανθρώπινη αλυσίδα από φορείς, κατοίκους και επισκέπτες.
• ΟΔ. ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ: Να αποτρέψουμε ένα έγκλημα!
• ΚΚΕ: Καμία αναμονή και ένταση της πάλης.
• ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ σύμβαση Δήμου Καλαμάτας και Υπεραστικού ΚΤΕΛ για συγκοινωνία στα χωριά.
• Η ΕΚΡΗΞΗ στο κέντρο της Καλαμάτας το Μ. Σάββατο και πως δεν είχαμε θύματα…
• ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ οι αναπλάσεις σε Κορδία και Ανάσταση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας.
• ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ο ένας τσιγγάνος για τον τραυματισμό της αστυνομικούς. Ανακοίνωση-παρέμβαση από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας.


• ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ: Η «ΦΩΝΗ» σας ταξιδεύει… Με 15 κουπόνια ένα μαγευτικό 4ήμερο ταξίδι. Διαβάστε λεπτομέρειες

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!