Σάββατο, 11 Μαΐου 2013

Από Δευτέρα τα φύλλα πορείας στους εκπαιδευτικούς

Εκτός ΝΔ ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ

Την επιστράτευση των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μετά την απόφαση της ΟΛΜΕ να εισηγηθεί απεργία τις πρώτες έξι ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων, αποφάσισε η κυβέρνηση.
Από Δευτέρα τα φύλλα πορείας. Την ίδια ώρα με δηλώσεις του ........

ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης έδειξε την πόρτα της εξόδου της ΝΔ στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Νίκο Παπαχρήστο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, το Σάββατο, η κυβέρνηση αποφάσισε αργά το απόγευμα της Παρασκευής να προχωρήσει στην επιστράτευση των καθηγητών την Δευτέρα, πριν δηλαδή λάβουν τις αποφάσεις τους οι τοπικές ενώσεις λειτουργών μέσης εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοφωνικού σταθμού Βήμα 99,5, ήδη έχει δοθεί εντολή να τυπωθούν τα φύλλα επίταξης, τα οποία θα επιδοθούν σε 88.000 εκπαιδευτικούς. Η διαδικασία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα και θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

Εκτός ΝΔ ο Παπαχρήστος
Θορυβημένος από την στάση που τήρησε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος, που πρόσκειται στην ΔΑΚΕ, ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης δήλωσε το απόγευμα της Παρασκευής πως δεν έχουν θέση στην ΝΔ στελέχη της ΔΑΚΕ που εκφράζονται από πρακτικές και παρωχημένες νοοτροπίες «τύπου ΣΥΡΙΖΑ».

«Οι αποφάσεις της ΟΛΜΕ βρίσκουν απέναντι την κοινωνία, δεν ταιριάζουν σε εκπαιδευτικούς και σίγουρα βρίσκουν αντίθετη την πλειονότητά τους. Αποτελούν αντιγραφή χρεοκοπημένων συνδικαλιστικών πρακτικών, που αγνοούν τον αγώνα και την αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους» τόνισε ο γραμματέας της ΝΔ.

in.gr

Φιλιατρά: Παράκληση για τους μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες

Την Κυριακή 12.5.2013 και ώρα 7μ.μ. θα γίνει στον Άγιο Χαράλαμπο ιερά παράκληση για όλους τους μαθητές που θα πάρουν μέρος στις εξετάσεις που έρχονται.

Ιδιαίτερα καλούνται όλοι οι μαθητές της Γ' Λυκείου, καθώς και όσοι γονείς επιθυμούν να παρευρεθούν στην ιερά παράκληση, στην οποία θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Φιλιατρών!

-

Άγχος πάνω στο άγχος των Πανελλαδικών!...

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Δεν θα πάρω θέση ούτε υπέρ των συναδέλφων ‘δασκάλων’ της Μέσης Παιδείας, ούτε υπέρ του κ Αρβανιτόπουλου ‘συναδέλφου’ της Ανωτάτης Παιδείας αλλά θα πάρω θέση, ευχόμενος ότι θα σταματήσει εγκαίρως η ‘κόντρα’ ανάμεσα στον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (εμένα μου ήταν υπεραρκετός ο τίτλος Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά εμένα κανείς δε με ρώτησε τί μου αρέσει) και της ΟΛΜΕ…

Δηλαδή δεν έφταναν οι μυριάδες προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ..........

γονείς και παιδιά στην Ελλάδα της τρόικα, ήρθε – κεραυνός εν αιθρία – και η ‘κόντρα’ του κ Αρβανιτόπουλου με την ΟΛΜΕ και ανακοίνωση για ΑΠΕΡΓΙΕΣ στη διάρκεια των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων!...
Ο Πανεπιστημιακός ‘δάσκαλος’ Υπουργός κ Αρβανιτόπουλος (θα μείνει στην ιστορία ως Αρχιτέκτων του Καλλικράτη της Ανώτατης Παιδείας μας) και οι ‘δάσκαλοι’ της Μέσης Εκπαίδευσης τα μέλη της ΟΛΜΕ, κατάφεραν να προσθέσουν ακόμη περισσότερο, στο ήδη υπάρχον εξ ορισμού, άγχος σε παιδιά που φέτος διαγωνίζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις για μια θέση σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ και μαζί στις οικογένειές τους...
Τώρα άρχισαν οι εικασίες, οι προτροπές, οι έμμεσες ΑΠΕΙΛΕΣ για κάποιου είδους ‘επιστράτευση’ των κκ Καθηγητών ώστε να διεξαχθούν ‘ομαλά’ οι φετινές εξετάσεις που είναι οι ΠΡΩΤΕΣ στο ΝΕΟ ΧΑΡΤΗ Ανωτάτης Παιδείας!

Δεν κρατιέμαι, θα την κάνω την ‘αφελή’ ΠΙΠΕΡΑΤΗ μου ερώτηση:
Κύριε Αρβανιτόπουλε, κυρίες και κύριοι του ΔΣ της ΟΛΜΕ, κκ Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη (ως Συν-Πρωθυπουργεύοντας απευθύνομαι σε εσάς), τα μέλη της ΟΛΜΕ ΔΕΝ ανήκουν στους Κομματικούς χώρους που εσείς ως ‘Νέα’ Ν.Δ., της Κεντροδεξιάς, ‘Νέο ή υπόλοιπο’ ΠΑΣΟΚ της Κεντροαριστεράς και νεότευκτη ΔΗΜΑΡ της Αριστεράς που εκπροσωπείτε;
Δηλαδή ‘λιανά’ οι ΔΙΚΟΙ σας Συνδικαλιστές δεν ελέγχουν την ΟΛΜΕ;
ΑΝΑΣΤΑΤΩΘΗΚΑΝ τα Ελληνόπουλα και οι γονείς τους με την ΚΟΝΤΡΑ του κ Αρβανιτόπουλου και της ΟΛΜΕ, δημιουργείται ‘οξύτητα’ στην κοινωνική ψυχολογία μας, απειλείται αναστάτωση και επιστρατεύσεις (στρατιωτικός νομίζω ότι είναι ο όρος…)

Θα μου πει κάποιος, καλά κ Πιπερόπουλε ξεχάσατε ότι μέχρι και το Σάββατο του Λαζάρου (παραμονή της Κυριακής των Βαΐων) υπήρχαν κόντρες φοβερές ανάμεσα στους κκ Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη που οδήγησαν και κάποιους ‘ελαφρόμυαλους’ να πιστέψουν ότι η σύγκρουση και η τριβή θα μπορούσε να διαλύσει την παρούσα (Τρίτη κατα σειρά) εγχώρια τρόικα!...

168 ΝΑΙ πήρε το Πολυνομοσχέδιο την Κυριακή των Βαΐων απογοητεύοντας όσους ονειρευόντουσαν ΠΤΩΣΗ της Συγκυβέρνησης και επιβεβαιώνοντας όσους ως πιο σώφρονα απαισιόδοξους πιστεύαμε ότι επρόκειτο για θέατρο..

http://piperopoulos.blogspot.com/2013/05/blog-post.html

Μη ρωτήσετε εάν πιστεύω ότι πρόκειται για μια νέα ‘πράξη’ στο γνωστό, θλιβερό ‘Θέατρο» …. Θα σας απαντήσω:
Οψόμεθα!...

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

(ΜΑΘΗΜΑ 12ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ)

Προστασία από ιούς
ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ.

Ήταν το1986 όταν παρουσιάστηκε ο πρώτος ιός της ιστορίας στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ο ονομαστός Brain. Ένας ιός υπολογιστή είναι ένα πρόγραμμα το οποίο μεταδίδεται μέσω δίσκων η δικτύων, αντιγράφοντας τον εαυτό του.
Όταν ενεργοποιηθεί, μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες .......

λειτουργίες η και ζημιές σε ένα υπολογιστή. Για να το πετύχει αυτό, συχνά συμπεριφέρεται παρασιτικά. Τροποποιεί δηλαδή κάποιο άλλο αρχείο ώστε όταν αυτό εκτελεστεί, να ενεργοποιηθεί ο ίδιος ο ιός και να εκτελέσει το έργο του. Το οποίο μπορεί να μην έχει και τόσο σοβαρές συνέπειες για έναν υπολογιστή, αλλά μπορεί και να είναι τόσο καταστροφικό, ώστε να μην του επιτρέπει καν να εκκινήσει. Τα τελευταία χρόνια η διάδοση του internet έχει φέρει και μια έξαρση στην εμφάνιση ιων. Ειδικά εκείνοι που μεταδίδονται μέσω e-mail αποτελούν την υπ αριθμό ένα πληγή για το διαδίκτυο σήμερα. Και αυτό διότι εκτός των καταστροφικών συνεπειών στους υπολογιστές, το γεγονός ότι αναπαράγονται και αυτοαποστέλλονται σε διάφορες διευθύνσεις σημαίνει και φόρτωση του δικτυού, άρα καθυστέρηση στη μεταφορά χρήσιμων δεδομένων.
Τέτοιοι ιοί συνήθως έρχονται συνημμένοι σε κάποιο αρχείο μαζί με το e-mail και ένα όνομα που «προκαλεί» τον χρήστη να το εκτελέσει. Ο ανυποψίαστος χρήστης νομίζοντας ότι πρόκειται για κάποιο χιουμοριστικό κλιπάκι η για μια ευχετήρια κάρτα, ανοίγει το αρχείο και ο ιός ενεργοποιείται. Πριν από κάποιο χρονικό διάστημα έκαναν αισθητή και την παρουσία τους οι ιοί των δικτύων όπου οι χρήστες ανταλλάσουν μουσικά αρχεία και βιντεοκλίπ. Οι ιοί αυτοί προσποιούνται ότι είναι ένα τραγούδι η ένα κλιπάκι και περιμένουν τον ανυποψίαστο χρήστη που δεν μπορεί να ξεχωρίσει ένα πραγματικό αρχείο multimedia από ένα ψεύτικο, να τους κατεβάσει και να τους ενεργοποιήσει.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Εγκαταστήστε κάποιο πρόγραμμα αντιβίωσης
Φροντίστε ώστε να είναι ενημερωμένο πάντοτε για τους τελευταίους ιούς. Συνδεθείτε με το διαδίκτυο και κατεβάστε κάθε ανανεωμένη έκδοση.
Επισκεφτείτε sites αντιβιοτικών και ενημερωθείτε για τους τελευταίους κινδύνους.
Μην ανοίγετε συνημμένα αρχεία από e-mail για το περιεχόμενο των όποιων δεν είστε σίγουροι.
Προσέχετε τι είδους προγράμματα εγκαθιστάτε στον υπολογιστή σας και από πού τα προμηθεύεστε.
Προσέχετε τι ισότοπους επισκέπτεστε. Να είστε σίγουροι για την ασφάλεια τους πριν αποφασίσετε να πλοηγηθείτε εκεί μέσα.

Spam, η πληγή του e-mail
Η ανεπιθύµητη αλληλογραφία, διεθνώς γνωστή ως spam, αποτελεί σήµερα έναν από τους µεγαλύτερους «πονοκεφάλους» του ∆ιαδικτύου. Εκτός από τις αµέτρητες χαµένες ώρες που αφήνει πίσω της η διαδικασία διαγραφής των παρείσακτων µηνυµάτων, τα spam µπορεί να αποτελέσουν το «όχηµα» ηλεκτρονικής εισβολής των επιτηδείων στον υπολογιστή µας.
Οσοι διαβάζετε αυτές τις γραµµές και διαθέτετε λογαριασµό e-mail ξέρετε καλά το συναίσθηµα του ανθρώπου που ανοίγει κάθε πρωί το inbox για ναδει ποιοι του έχουν στείλει µήνυµα κι έρχεται αντιµέτωπος µε«σούπερ ευκαιρίες» αγοράς, «ροζ» διαφηµίσεις ή «επείγοντα»µηνύµατα από την τράπεζά του, που του ζητούν να καταχωρίσει τα προσωπικά του στοιχεία για να µη χάσει τις καταθέσεις του.
Tο τρίτο τρίµηνο του 2010,τα µηνύµατα spam αντιστοιχούσαν στο 82,3% του συνόλου των e-mail που στέλνονται διεθνώς, σύµφωνα µε έρευνα της εταιρείας λογισµικού ασφαλείας Kaspersky Lab.

Με άλλα λόγια, περισσότερα από οκτώ στα 10 µηνύµατα αποτελούν αλληλογραφία που προέρχεται από ανθρώπους που ούτε ξέρουµε ούτε τους ζητήσαµε ποτέ να επικοινωνήσουν µαζί µας.
Ταυτόχρονα, τα µηνύµατα που περιέχουν κακόβουλο λογισµικό (malware) αυξήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ, αντιπροσωπεύοντας σήµερα το 4,6% του συνόλου των e-mail από 1,9% το περασµένο τρίµηνο. Ο αριθµός των spam που διακινούνται στο ∆ιαδίκτυο είναι εντυπωσιακός. Σύµφωνα µε την εταιρεία Commtouch Software, τον Ιανουάριο του 2010 στέλνονταν κατά µέσο όρο 183 δισεκατοµµύρια spam την ηµέρα. Ο αντίστοιχος αριθµός το 2007 ήταν90 δισεκατοµµύρια. Τα περισσότερα spam (81%) αφορούν διαφηµίσεις φαρµακευτικών προϊόντων.

Παρά τις πολλές προσπάθειες _ νοµικές και τεχνολογικές _ για την καταπολέµηση του φαινοµένου, τα spam αυξάνουν και πληθαίνουν. Σύµφωνα µε τη Ferris Research, το 2009 τα spam κόστισαν στις επιχειρήσεις ανά την υφήλιο 130 δισεκατοµµύρια δολάρια σε απώλεια παραγωγικότητας και τεχνικά έξοδα. Η τελευταία «µόδα» επιθέσεων συνδέεται µε δηµοφιλή γεγονότα, όπως είναι η κυκλοφορία νέων κινηµατογραφικών ταινιών. Ο νέος «Harry Potter» χρησιµοποιήθηκε για να µεταδοθούν µηνύµατα spam, τα οποία ζητούναπό τους χρήστες να κάνουν «κλικ» σε συνδέσµους που υποτίθεται ότι θα τους φανερώσουν «σπάνιο»υλικό από την ταινία. Αντ’ αυτού εγκαθιστούν στον υπολογιστή κακόβουλο λογισµικό.

Παράλληλα, η ανάπτυξη ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το MySpace, έχει δηµιουργήσει µια ολόκληρη _ παρασιτική _ βιοµηχανία για τους spammers. Το περασµένο τρίµηνο, ο ιστότοπος ηλεκτρονικών συναλλαγών PayPal συγκέντρωσε το 56% των επιθέσεων phishing (ηλεκτρονικό «ψάρεµα» δεδοµένων). Το eBay ήρθε δεύτερο µε 8,4% και το facebook τρίτο µε 6,6%.
Οι ερευνητές της Kaspersky παρατήρησαν αύξηση στο κακόβουλο λογισµικό, που κάνει τα «µολυσµένα» επισυναπτόµενα αρχεία να µοιάζουν µε απλές σελίδες HTML. Το πρόγραµµα Trojan-Spy. HTML. Fraud. gen είναι σήµερα το πιο δηµοφιλές malware.
Μόλις ο χρήστης κάνει«κλικ» στον σύνδεσµο που περιλαµβάνεται στο e-mail, οδηγείται σε έναν ιστότοπο που δήθεν ανήκει σε τράπεζα και συνήθως αποτελεί αντίγραφο της επίσηµης ιστοσελίδας της. Εκεί του ζητείται να καταχωρίσει τα προσωπικά του στοιχεία (τραπεζικούς κωδικούς, αριθµό ταυτότητας κ.ά.). Οποιος πέσει στην παγίδα έχει _ εν αγνοία του _ συναινέσει στο να περιέλθουν τα στοιχεία του στα χέρια επιτηδείων.
Αυτοµατοποιηµένα ανεπιθύµητα µηνύµατα «εισβάλλουν» και στις συνοµιλίες που γίνονται σε πλατφόρµες instant messaging, ενώ από το spam δεν ξεφεύγουν ούτε οι bloggers. Η εταιρεία Akismet εκτιµά ότι το 93% των σχολίων στα blogs είναι spam.
Από πού έρχονται;
Οι ΗΠΑ είναι η πρώτη χώρα προέλευσης των spam, αντιπροσωπεύοντας το 12,9% επί του συνόλου. ∆εύτερη έρχεται η Ινδία µε 7,6% και ακολουθούν το Βιετνάµ (5,1%), η Βρετανία (4,9%) και η Ρωσία (4,9%).

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

(ΜΑΘΗΜΑ 11ο)

Επικοινωνια με τον εξωτερικό κόσμο
Στα σημερινά υπολογιστικά συστήματα η επικοινωνια είναι το παν. Με τον ένα η με τον άλλο τρόπο θέλουμε ψηφιακά δεδομένα να μπούν η να βγούν από τον υπολογιστή.

Μόντεμ και τηλεφωνικές συνδέσεις
Τα μόντεμ .........

υπάρχουν εδώ και 50 περίπου χρόνια, και την τελευταία δεκαετία έγιναν τόσο δημοφιλή που σχεδόν όλοι οι υπολογιστές έχουν από ένα. Ισως ήδη γνωρίζετε ότι το μόντεμ είναι το εξάρτημα που είτε αποτελεί μέρος του υπολογιστή είτε είναι η αυτόνομη συσκευή που βρίσκεται δίπλα στο PC σας και συνδέεται σε αυτό το τηλεφωνικό καλώδιο για να επικοινωνείτε με τον έξω κόσμο. Η πιο σύγχρονη έκδοση των μόντεμ είναι τα ασύρματα τα οποία συνδέονται στην τηλεφωνική γραμμή και δεν χρειάζονται καλώδια για τη σύνδεση με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Πως λειτουργούν τα μόντεμ και τι είναι;
Το μόντεμ μετατρέπει τα αναλογικά δεδομένα σε ψηφιακά και το αντίστροφο. Αφού όμως το PC είναι ψηφιακό, γιατί δεν μπορούμε απλώς να συνδέσουμε δυο υπολογιστές μεταξύ τους με ένα καλώδιο για να υπάρξει επικοινωνία μεταξύ τους; Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε, όμως αυτό απαιτεί περισσότερες εξηγήσεις. Πριν λίγο καιρό, η απευθείας ψηφιακή σύνδεση ήταν ασυνήθιστη για τους περισσότερους χρήστες υπολογιστών. Δεν μπορείτε να συνδέσετε κάποιο ειδικό καλώδιο από το σπίτι σας με ολόκληρο τον υπόλοιπο κόσμο, μόνο και μόνο για να στέλνετε φωτογραφίες στους φίλους σας. Ευτυχώς, για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται ένα άλλο καλώδιο: το τηλεφωνικό

Οι τηλεφωνικές υπηρεσίες είναι αναλογικές, επομένως, όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τηλεφωνικές γραμμές για τη μεταφορά δεδομένων, πρέπει να είστε σε θέση να μετατρέπετε αυτά τα δεδομένα σε αναλογικά σήματα (δηλαδή σε ήχο) και τον ήχο πάλι σε δεδομένα στο άλλο άκρο της τηλεφωνικής γραμμής. Ο ήχος δεν είναι ό,τι πιο ακριβές υπάρχει στον κόσμο, τα ψηφιακά δεδομένα όμως είναι εξαιρετικά ακριβή. Αν, κατά τη μετάδοση κάποιου προγράμματος υπολογιστή που έχετε γράψει, μεταδοθεί λανθασμένα έστω και ένα bit, το πρόγραμμα θα είναι άχρηστο όταν φτάσει στο άλλο άκρο.
Επομένως, τα μόντεμ κάνουν πολλά περισσότερα από το να μετατρέπουν απλώς ψηφιακές μονάδες και μηδενικά σε ενοχλητικό διαπεραστικό ήχο, και το αντίστροφο. Εκτός από αυτό, κάθε μόντεμ διασφαλίζει τη σωστή λήψη των ήχων από το άλλο μόντεμ στο οποίο συνδέεται. Τα μόντεμ διαθέτουν ένα ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου σφαλμάτων, με το οποίο το μόντεμ που «μιλάει» (που στέλνει τα δεδομένα) μπορεί να δημιουργεί εφεδρικά αντίγραφα και να ξαναστείλει τα bit που δε3 μεταδόθηκαν επιτυχώς.

Παρόλα αυτά, μια θορυβώδης τηλεφωνική γραμμή είναι το ίδιο ενοχλητική για ένα μόντεμ όσο και για τους ανθρώπους. Όταν ξεκινάτε μια σύνδεση, το μόντεμ θέτει σε λειτουργία την τηλεφωνική γραμμή, ελέγχει μήπως χρησιμοποιείται ήδη, και στη συνέχεια πραγματοποιεί την κλήση. Αν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής απαντήσει στη κλήση κάποιο μόντεμ, τα δύο μόντεμ ξεκινούν μια «ηλεκτρονική» συνομιλία, όπως 'χαίρετε το όνομα μου είναι.'. Μετά τη χειραψία, τα μόντεμ διαπραγματεύονται την ταχύτητα στην οποία θα συνομιλήσουν. Αυτό επιτυγχάνεται με την αποστολή και τη λήψη λίγων δεδομένων στην υψηλότερη κοινή ταχύτητά τους. Αν δεν υπάρξει επιτυχία, «κατεβάζουν» την ταχύτητα στην επόμενη μέγιστη που υποστηρίζουν και τα δύο και γίνεται νέα προσπάθεια επικοινωνίας. Τα μόντεμ σχεδιάζονται να λειτουργούν σε συγκεκριμένες προκαθορισμένες ταχύτητες, 'όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε ταχύτητα μεταξύ της μέγιστης και της ελάχιστης για κάθε μόντεμ.

Η ταχύτητα του μόντεμ μετράται με δύο τρόπους: με το ρυθμό bit (bit rate), όπου η μέτρηση γίνεται σε bit ανά δευτερόλεπτο και με την ταχύτητα baud. Το baud είναι ο πιο τεχνικός τρόπος μέτρησης της επίδοσης ενός μόντεμ, ενώ ο ρυθμός bit είναι πιο κατανοητός. Καλύτερα να υπολογίζετε την ταχύτητα των μόντεμ σε ρυθμό bit και όχι σε baud επειδή αυτό εξυπηρετεί το σκοπό μας: τη μετάδοση δεδομένων.
Το baud αναφέρεται στην ταχύτητα με την οποία το μόντεμ μπορεί να στέλνει μεμονωμένα ηλεκτρονικά σήματα μέσω της τηλεφωνικής γραμμής, δηλαδή πόσο γρήγορα μπορεί να «μιλάει».

Σύνδεση σε θύρες
Για να συνδεθείτε στο ίντερνετ, πρέπει να διαθέτετε ένα μόντεμ, ή κάποια ανάλογη συσκευή το μόντεμ προσπελάζεται μέσα από κάποια θύρα του υπολογιστή. Οι θύρες είναι συνήθως οι φυσικές συνδέσεις του υπολογιστή προς τον εξωτερικό κόσμο - υποδοχές που βρίσκονται στο εμπρός ή στο πίσω μέρος του κουτιού του υπολογιστή, στις οποίες προσαρμόζονται καλώδια για τη σύνδεση περιφερειακών συσκευών.

Παράλληλη και σειριακή θύρα
Οι θύρες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: ανάλογα με τον τρόπο που επιτρέπουν τη μεταφορά δεδομένων μέσα και έξω από τον υπολογιστή :σε σειριακές και σε παράλληλες. Ο όρος παράλληλη αναφέρεται στο γεγονός ότι η θύρα αυτού του είδους χρησιμοποιεί πολλά καλώδια μαζεμένα σε ένα χοντρότερο ώστε η μεταφορά των δεδομένων να γίνεται με παράλληλο τρόπο. Η παράλληλη θύρα συχνά αναφέρεται και ως θύρα εκτυπωτή αφού σπάνια χρησιμοποιείται για άλλες συσκευές.
Σήμερα η παράλληλη θύρα θεωρείται απαρχαιωμένη. Υπάρχουν ταχύτερες σύγχρονες σειριακές θύρες με μικρότερα, ελαφρύτερα και φθηνότερα καλώδια, ενώ τα βύσματα των σειριακών θυρών είναι μικρότερα από τα τεράστια του καλωδίου παράλληλης σύνδεσης, μέσα στα οποία στοιβάζεται ο σωρός των καλωδίων.

Σειριακές θύρες
Οι σειριακές θύρες κάποτε ήταν πιο αργές από τις παράλληλες επειδή, μεταξύ άλλων επέτρεπαν τη μεταφορά μόνο ενός bit τη φορά. Η σειριακή θύρα έχει αλλάξει τόσο πολύ με το πέρασμα των χρόνων, ώστε σήμερα όλοι οι χρήστες πιστεύουν ότι υπάρχουν τρείς διαφορετικές θύρες για τη σειριακή μεταφορά των δεδομένων: οι σειριακές θύρες, οι θύρες γενικού σειριακού διαύλου (USB) και οι θύρες FireWire (γνωστές και ως ΙΕΕΕ 1394). Οι δύο θύρες που έρχονται στο μυαλό των χρηστών όταν ακούνε τη φράση σειριακή θύρα είναι η COM1 και η COM2, οι οποίες βρίσκονται στο πίσω μέρος του υπολογιστή.

USB
Το πληκτρολόγιο και το ποντίκι συνδέονται σε θύρες USB. Πολλές συσκευές χειρός, όπως οι υπολογιστές τσέπης, μπορούν να συνδεθούν σε κανονικούς υπολογιστές μέσω των θυρών USB. Επίσης, η θύρα USB χρησιμοποιείται και από ορισμένες φορητές συσκευές όπως μονάδες CD (με δυνατότητες αναπαραγωγής η και εγγραφής) και σκληροί δίσκοι, και είναι η συνηθέστερη θύρα για τη σύνδεση ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών και φορητών συσκευών ψηφιακού ήχου, όπως οι συσκευές αναπαραγωγής αρχείων MP3 (MP3 players).

Υπάρχουν δύο τύποι βυσμάτων: τα USB και τα mini USB. Τα πρώτα είναι επίπεδα και ορθογώνια, τα δεύτερα είναι τετράγωνα με δύο στρογγυλεμένες γωνίες και πολύ μικρότερα σε διαστάσεις. Συνήθως χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση κινητών τηλεφώνων MP3 και ψηφιακών κορνιζών.

Γιάννης Πετσέλης
Ηλεκτρονικός

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 10-05-2013 ]Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Μαΐου 2013
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Eεκκωφαντική σιωπή Νίκα για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής
Είδε το δάχτυλο κι όχι το φεγγάρι


Η διεξαγωγή φεστιβάλ του νεοναζιστικού κοινοβουλευτικού .......

μορφώματος στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στο Πάρκο Λιμενικού, τον ερχόμενο Αύγουστο, απασχόλησε την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Διασάκος.

Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Οι πολιτικοί απόγονοι του Μεταξά, του Παπαδόπουλου και του Χίτλερ θέλουν να τιμήσουν στις 3 και 4 Αυγούστου την επέτειο της εγκαθίδρυσης της φασιστικής δικτατορίας της 4ης Αυγούστου. Ο κ. δήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε έδωσε άδεια...».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΒΛΕΠΕΙ ΦΩΣ για την Ολυμπία Οδό μέχρι την Τσακώνα, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, με δηλώσεις του στην τηλεόραση Best. Ξεκαθαρίζει ότι ποντάρει ιδιαίτερα στο ενδιαφέρον του Μεσσήνιου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
- Με εντάσεις αλλά και προτάσεις η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης για το δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος, παρουσία του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα.
- Δεκτές όλες οι προτάσεις για ανοιχτό δρόμο εντός του Γ.Π.Σ. Μεσσήνης. Νέα σύσκεψη στην Τρίπολη του Μαν. Αγγελάκα με τον δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου Μεσσήνης.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ», στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:
• ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ παράπηγμα στο γήπεδο των σφαγείων και έδωσαν παράταση να απομακρυνθούν οι τσιγγάνοι από τη Μαρίνα Καλαμάτας.
• Γιορτή της μητέρας αύριο και ο Ευκλής αφιερώνει την 3η Ποδηλατοβόλτα Καλαμάτας. Τα οφέλη στην υγεία από τη χρήση ποδηλάτου.
• ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για τις αυθαιρεσίες στην Ελαία, με αναφορά από το βουλευτή Θανάση Πετράκο.
• ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την τουριστική περίοδο. Τι συζητήθηκε στη συνάντηση της ΕΝ.ΠΕ. με τους υπουργούς Ευρ. Στυλιανίδη και Όλγα Κεφαλογιάννη .
• ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ της Αστυνομίας 3 Έλληνες που ρήμαξαν καταστήματα στην Καλαμάτα.
• ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ από τον Σαρ. Κουκούμη για τα αμάζευτα σκουπίδια στη Δ.Ε. Αετού –Αυλώνας- Τριπύλας του Δήμου Τριφυλίας.
• ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ληξιαρχείο στο Δήμο Καλαμάτας.
• ΕΚΚΛΗΣΗ στους επαγγελματίες για την πληρωμή των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων (Κοινή συνέντευξη Τύπου των αντιδημάρχων Θανάση Ηλιόπουλου και Παύλου Μπουζιάνη).


• ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ: Η «ΦΩΝΗ» σας ταξιδεύει… Με 15 κουπόνια ένα μαγευτικό 4ήμερο ταξίδι. Διαβάστε λεπτομέρειες

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Συνεδριάζει σε Διπλή συνεδρίαση την Τετάρτη 15 Μαϊου και ώρα 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

Στις προσκλήσεις που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μπασδάνης περιλαμβάνονται για συζήτηση και λήψη απόφασης τα παρακάτω θέματα:.....

13η Συνεδρίαση ώρα 19:00
1. Έγκριση Απολογισμού Εσόδων – Εξόδων τ. Κοινότητος Τριπύλης, οικονομικού έτους 2010

14η Συνεδρίαση Ωρα 19:30
1. Έγκριση της αριθ. 29/2013 απόφασης Οικ. Επιτροπής που αφορά το διαγωνισμό αποκομιδής απορριμμάτων στις Δ.Ε. Αετού, Αυλώνος, Τριπύλης και του καθαρισμού Λαϊκής Αγοράς Τ.Κ. Κοπανακίου.
2. Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Οιχαλίας για την υλοποίηση του έργου : «Βελτίωση – Αποκατάσταση δρόμου Μάλθη Αετός (Α΄ φάση) προϋπολογισμού 230.000,00 €.
3. Έγκριση απολογισμού Α΄/θμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Τριφυλίας οικ. έτους 2012
4. Έγκριση απολογισμού Β΄/θμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Τριφυλίας οικ. έτους 2012
5. Αίτηση Δήμα Θεμιστοκλή για έγκριση ρυμοτομικών οικοδομικών γραμμών σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του εντός του Σχεδίου Πόλεως Δ.Κ. Κυπαρισσίας.
6. Απόδοση λογαριασμού της Φράγκου Μαρίας για το αριθ. 83/2013 Χ.Ε. προπληρωμής ποσού 1.000,00 €.
7. Καθορισμός των χώρων μεταβίβασης του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, σε τρίτους με σύναψη μισθωτικής σχέσης κατόπιν δημοπρασίας.
8. Συζήτηση & καθορισμός ενεργειών και δράσεων Δήμου Τριφυλίας έτους 2013 για προώθηση του Τουρισμού, προβολή της περιοχής και των αγροτικών προϊόντων (Έγκριση της αριθ. 1/2013 απόφασης της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και προβολής Δήμου Τριφυλίας).
9. Πρόσληψη προσωπικού με ημερομίσθιο, έως πέντε (5) ημερομίσθια το μήνα (σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 12 του Ν. 4071/2012).
10. Τροποποίηση προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος οικ. έτους 2013
11. Αιτήσεις Πολυχρονόπουλου Κυριάκου και Κωνσταντόπουλου Δημητρίου του Παναγιώτη για μείωση λογαριασμού ύδρευσης στης Τ.Κ. Μουζακίου (Έγκριση της αριθ. 2/2013 απόφασης της Τοπικής Κοινότητας Μουζακίου).
12. Οργάνωση άρδευσης Δ.Κ. Κυπαρισσίας, έτους 2013 Έγκριση της αριθ. 19/2013 απόφασης Συμβουλίου Δ.Κ. Κυπαρισσίας).
13. Οργάνωση άρδευσης Τ.Κ. Σπηλιάς Δ.Ε. Κυπαρισσίας, έτους 2013 (Έγκριση της αριθ.2/2013 απόφασης Συμβουλίου Τ.Κ. Σπηλιάς).
14. Οργάνωση άρδευσης Τ.Κ. Αρμενιών Δ.Ε. Κυπαρισσίας, έτους 2013 Έγκριση της αριθ. 3/2013 απόφασης Συμβουλίου Τ.Κ. Αρμενιών).
15. Οργάνωση άρδευσης Τ.Κ. Βρυσών Δ.Ε. Κυπαρισσίας, έτους 2013 Έγκριση της αριθ. 1/2013 απόφασης Συμβουλίου Τ.Κ. Βρυσών).
16. Αίτηση Μαντζώρου Θεοδώρου του Ιωάννη, Μαντζώρου Διονυσίου του Ιωάννη, Μαντζώρου Παναγιώτη του Ιωάννη, Μαντζώρου Αλέξανδρου του Ιωάννη και Σύλλα Ακριβής του Γεωργίου για μείωση των προσαυξήσεων ΤΑΠ.
17. Αίτηση Καρούμπαλη Ιωάννη του Σπυρίδωνος για μείωση των δημοτικών τελών στα έτομα με αναπηρία.
18. Αντικατάσταση μέλους Σχολικής Επιτροπής Β΄ Εκπαίδευσης που αφορά τον Εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Κυπαρισσίας.
19. Αίτηση Νασόπουλου Χρήστου του Κων/νου για διαγραφή προσαύξησης σε κλίση για παράνομο παρκάρισμα.
20. Αίτηση BUBENHEIM HEINRICH WILI για διαγραφή προστίμου παράνομης κατασκήνωσης στην Τ.Κ. Ελαίας.
21. Κατανομή γ΄ και δ΄ δόσης ΣΑΤΑ έτους 2012 και ΣΑΤΑ έτους 2013

ΕΚΤΑKTH ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Γενικό Μπλάκ άουτ στην ΔΕΗ από Καλό Νερό μέχρι Γαργαλιάνους.

ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ

Γενικό Μπλάκ άουτ έχει σημειωθεί από την μία το μεσημέρι στην μισή Τριφυλία και συγκεκριμένα από το Καλό Νερό μέχρι και Γαργαλιάνους σύμφωνα με ενημέρωση από την ΔΕΗ Φιλιατρών.

Η αιτία του Μπλάκ άουτ είναι άγνωστη ενώ συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σπεύδουν στο σημείο προκειμένου να αποκαταστήσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα την βλάβη.

Για ότι ......

νεότερο θα σας ενημερώσουμε

UPDATE 13:22
H ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε.


Σχεδίαζαν Δολοφονία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Στην Επέτειο Άλωσης της Κωνσταντινούπολης

Σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου αποκάλυψε η τουρκική αστυνομία και ήδη συνέλαβε ένα άτομο και αναζητούνται άλλοι δυο επίδοξοι δράστες.
Σύμφωνα με ......

το σχέδιο των δραστών η δολοφονία του Πατριάρχη θα πραγματοποιούνταν στις 29 Μαΐου την ημέρα της 560ης επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης. Ήδη η εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε προανάκριση για την υπόθεση.

Το νήμα των υποθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν στην εισαγγελία της Καισαρείας έφτασε μια επιστολή που κατήγγειλε πως υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού πατριάρχη. Στην επιστολή αναφέρονταν πως η δολοφονία του Πατριάρχη θα γίνονταν στις 29 Μαϊου και πως ηδη μια ομάδα των επίδοξων δολοφόνων είχε ξεκινήσει τις εργασίες στην Κωνσταντινούπολη.

Μόλις η αστυνομία έλαβε την επιστολή έκανε έρευνες για τα άτομα που καταγγέλθηκαν και όταν διαπιστώθηκε ότι πήγαν στην Κωνσταντινούπολη αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού τους. Συνελήφθη ο Σερντάρ Α. ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε πως «πήγε στην Κωνσταντινούπολη για να εργαστεί δίπλα στους συγγενείς του. Δεν γνωρίζω ποιος είναι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ούτε γνωρίζω που μένει. Τον έχω δει μόνο στην τηλεόραση και δεν έχω κανένα σχέδιο για τη δολοφονία του».

Η αστυνομία αναζητεί άλλα δυο άτομα. Η εισαγγελία της Καισαρείας έστειλε τον φάκελο της υπόθεσης στην εισαγγελία της Άγκυρας ε την ονομασία « σχέδιο δολοφονίας Βαρθολομαίου» όπου ξεκίνησε μεγάλη έρευνα.

onalert.gr

Έρχεται ο νόμος για το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα το υπουργείο Ανάπτυξης θα καταθέσει τον νόμο για τον νέο αγορανομικό κώδικα στο οποίο θα περιλαμβάνεται και το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
Σύμφωνα.........

μάλιστα με πληροφορίες αν και υπάρχουν σημεία διαφωνιών οι κυβερνητικοί εταίροι φαίνεται ότι συμφωνούν σε βασικά σημεία.

Ο κ. Χατζηδάκης είπε πως θα καταθέσει το νομοσχέδιο στην Κυβέρνηση για να συζητηθούν οι όποιες αλλαγές χρειάζονται, ωστόσο όλα δείχνουν πως προχωρά κανονικά το άνοιγμα των καταστημάτων προαιρετικά όλες τις Κυριακές του χρόνου για τα καταστήματα μέχρι 250 τετραγωνικά, αλλά και το άνοιγμα των μεγαλύτερων καταστημάτων για επτά Κυριακές τον χρόνο.

Παράλληλα διευρύνονται οι εκπτωτικές περίοδοι με τη θέσπιση δύο δεκαήμερων προσφορών.

Newsit

Δεν είναι τούνελ, είναι βαθύ πηγάδι!...

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Μια εκπληκτικής αξίας ‘κασέτα’ για όλους όσους μας Κυβερνούν ορατοί (και όσους προσδιορίζουν τις τύχες μας…αόρατοι) πιπιλίζουν ‘υπεύθυνα χείλη’ (τρομάρα μας) και κάποιοι αφοσιωμένοι στο ‘λειτούργημά’ της ενημέρωσης δημοσιογράφοι (αργυρώνητοι διαμορφωτές της ‘κοινής γνώμης’)…

Τρείς Μάηδες πριν τον.......

φετινό ακούσαμε αυτήν την ‘κασέτα’ από Πρωθυπουργικά και Υπουργικά χείλη και από δημοσιογραφικά ‘παπαγαλάκια…’ που έλεγαν:
Ή τρόικα, ή ‘ανεξέλεγκτη πτώχευση’ με επιστροφή στη δραχμή και καταποντισμό των Ελλήνων σε ανεργία, απώλεια μισθών και συντάξεων, πείνα και Εθνική απαξίωση…
Και συνέχιζαν στην επωδό:
Το 2011 ‘βγαίνουμε ξανά στις αγορές’ αρχίζει να φαίνεται πρωτογενές πλεόνασμα και η ανάκαμψη γίνεται πραγματικότητα!
Ήταν το καλοκαίρι του 2010, και η τότε Κυβέρνηση του κ Παπανδρέου και ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ Παπακωνσταντίνου μας οδηγούσαν σε αυτό που τα συνεργαζόμενα ‘παπαγαλάκι’ των ΜΜΕ αποκαλούσαν Εθνικό τούνελ, υποχρεωτική δοκιμασία για τον ελληνικό Λαό, που κατά τη γνωστή και ιστορικής αξίας πλέον ρήση του κ Πάγκαλου ‘μαζί τα είχαμε φάει και είχε έρθει η ώρα της…πληρωμής του λογαριασμού στους δανειστές μας!’
Μετά, αφού μας έμπασαν για τα καλά στο συγκεκριμένο ‘τούνελ’ πληρωμής των δανεικών ΔΕΝ ήρθε η ανάκαμψη, ΔΕΝ φαινόταν φως στην άκρη του τούνελ (όπως έλεγε επί σειρά ετών η εκπομπή της κ Νικολούλη) αλλά ήρθε η Συγκυβέρνηση των κκ Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη…
Στη συνέχεια και εντελώς σιωπηλά ‘χάθηκαν’ οι κκ Παπανδρέου-Παπαδήμος-Παπακωνσταντίνου από το προσκήνιο της πλέον ελεεινής ιστορικά παράστασης που δόθηκε με θύμα τον ελληνικό Λαό στο υπέροχο ιστορικά ελληνικό γέωφυσικοπολιτικό παλκοσένικο και τώρα πια έχουμε Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη και τσάρο της Εθνικής μας Οικονομίας τον κ Στουρνάρα…

Η κασέτα ότι έρχεται ΑΝΑΚΑΜΨΗ, ότι αρχίζει να φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ, ότι τα απίστευτα βάσανά μας τελειώνουν συνέχισε να παίζει και το 2011 και το 2012 και συνεχίζει ακόμα πιο δυνατά το 2013…
ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ και ΑΝΑΚΑΜΨΗ μέσα στο 2014 βλέπει ο ‘πρώτος’ Πρωθυπουργός κ Σαμαράς, συμφωνεί ο ‘δεύτερος’ Πρωθυπουργός κ Βενιζέλος, και εγκρίνει ο ‘τρίτος’ Πρωθυπουργός κ Κουβέλης ενώ ο ΥΠΟΙΚ κ Στουρνάρας είπε Πέμπτη 9 Μαΐου 2013:
«Ελπίζω και εμείς να έχουμε την καλή τύχη που είχε η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, που αρχίζουν και βγαίνουν στις αγορές με επιτόκια κάτω του 6%», σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στη ΝΕΤ. «Εγώ αυτό το βλέπω προς το τέλος του 2014... όταν θα έχουμε πετύχει ποιοτικό πρωτογενές πλεόνασμα και ανάπτυξη», πρόσθεσε.
Στο μεταξύ η ανεργία καλπάζει σε πρωτόγνωρα επίπεδα, οι μισθοί και οι συντάξεις περικόπτονται ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ, μικρό-μεσαίες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτα κατά δεκάδες χιλιάδες ετησίως, Το Δημόσιο και αδυνατεί και αρνείται να πληρώσει αυτά που χρωστά, οι αυτοκτονίες έγιναν πλέον καθημερινά επαναλαμβανόμενο φαινόμενο, τα συσσίτια έχουν συνεχώς αυξανόμενες ουρές, τα χαμόγελα χάθηκαν από τα χείλη των Ελλήνων και η ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ είναι οδυνηρή πραγματικότητα…
Πριν απαξιωθεί και ως διεθνές στέλεχος και ως άνθρωπος ο τότε Γενικός Διευθυντής του ΔΝΤ κ Ντομινίκ Στράους Καν (που μετά…αθωώθηκε) είχε διαπιστώσει δημοσίως ότι:
‘Οι Έλληνες είναι χωμένοι σε βαθειά…σκ@τ@!...’

Έγραψε σε twit ο κ o James McIntosh των «Financial Times» τον Ιούνιο του 2012 μια πικρή αλήθεια που απέδωσε στον Οίκο JP Morgan-Chase:
«Από τα 410 δισ. που ‘‘δανείστηκαν ή διέγραψαν’’ οι Ελληνικές Κυβερνήσεις από το καλοκαίρι του 2010 μόνο 15 δισ. ευρώ διοχετεύθηκαν στην Ελληνική Οικονομία, ενώ τα υπόλοιπα πήγαν στους ‘‘δανειστές’’ μας!...»
Δείτε το για να μην νομίσετε ότι σας…παραμυθιάζω:

https://twitter.com/jmackin2/status/213727452046962693

Μήπως ‘ήξερε’ ο κ Ντομινίκ Στράους Καν ότι Ελλάδα και Έλληνες ΔΕΝ βρισκόμαστε σε τούνελ ούτε ‘λαγούμι’ αλλά σε ΠΗΓΑΔΙ με ‘σκ@τ@’ και ΔΕΝ διαθέτουμε σκάλα σωτηρίας;

Παράταση έως 16 Μαΐου, για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα για τους μικρομεσαίους

Ολιγοήμερη παράταση δόθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης στην καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών», τού ΕΣΠΑ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, παρατείνεται ........

μέχρι την Πέμπτη, 16 Μαΐου, και ώρα 17.00, η καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μόνο για όσους υποψηφίους θα έχουν ανοίξει κωδικό στο Πληροφοριακό Σύστημα μέχρι τη λήξη της αρχικής προθεσμίας, δηλαδή την Παρασκευή, 10 Μαΐου, ώρα 17.00.

Σημειώνεται ότι δεν αλλάζει η καταληκτική προθεσμία φυσικής υποβολής των φακέλων, η οποία παραμένει η 20η Μαΐου, έτσι ώστε να μην καθυστερήσει η αξιολόγηση των προτάσεων.

Έτσι, οι υποψήφιοι που υπέβαλαν εγκαίρως τις προτάσεις τους δεν θα "τιμωρηθούν", όπως σημειώνει το υπουργείο, εξαιτίας εκείνων που προτίμησαν να προσέλθουν στη λήξη της προθεσμίας.

«Ευχόμαστε η παρεχόμενη δεύτερη παράταση, η οποία είναι και η τελευταία, να αξιοποιηθεί πλήρως από τους απομένοντες υποψήφιους», υπογραμμίζει το υπουργείο και προσθέτει ότι «οι συνεχείς παρατάσεις προθεσμιών αυτού του είδους δεν αποτελούν ευκταία κατάσταση, πολύ δε περισσότερο αν οδηγούν σε καθυστέρηση της αξιολόγησης και της εκταμίευσης των επιχορηγήσεων προς τους επενδυτές».

Εν τούτοις, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση, το υπουργείο δηλώνει ότι προχώρησε στη σχετική απόφαση και γνωστοποιεί ότι συνολικά οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί ανήλθαν σε 5488 και πλέον των οριστικοποιημένων προτάσεων, σε επεξεργασία (ανοιχτοί κωδικοί στο σύστημα), υπάρχουν ακόμη 24.710 προτάσεις.

Το υπουργείο υπενθυμίζει ότι το πρόγραμμα ανακοινώθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 2012 και προκηρύχθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2013 με προθεσμία υποβολής των προτάσεων το διάστημα από 25 Φεβρουαρίου έως 25 Απριλίου 2013. Με υπουργική απόφαση της 4ης Μαρτίου 2013 δόθηκε παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής έως τις 10 Μαΐου και στις 25 Απριλίου 2013 εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία το υπουργείο ενημέρωνε τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους επενδυτές ότι δεν υπήρχε η πρόθεση νέας παράτασης στην προθεσμία υποβολής των προτάσεων και ενημέρωνε για το χρόνο λειτουργίας τόσο του πληροφοριακού συστήματος, όσο και του Help desk, δεδομένων των αργιών του Πάσχα. Η ανακοίνωση προέτρεπε, επίσης, τους ενδιαφερόμενους για την έγκαιρη υποβολή των προτάσεων, έτσι ώστε να αποφευχθούν καθυστερήσεις από τον φόρτο του Πληροφοριακού Συστήματος τις τελευταίες ημέρες. Στο πλαίσιο αυτό ελήφθησαν μέτρα για την κάλυψη της αυξημένης κίνησης, με αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής (Μνήμη συστήματος, επιπλέον χρήση servers, κ.α.) και αύξηση του προσωπικού του help desk. Ωστόσο, ορισμένα προβλήματα δεν αποφεύχθηκαν, αφού -σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία- παρατηρήθηκε αύξηση της υποβολής προτάσεων με γεωμετρική πρόοδο τις τελευταίες ημέρες και ιδιαίτερα μετά την Κυριακή του Πάσχα, ενώ το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της διαθέσιμης προθεσμίας είχε μείνει ανεκμετάλλευτο.

Συγκεκριμένα:

- Από 25/2/2013 έως και 25/4/2013 (αρχική ημερομηνία ολοκλήρωσης υποβολής προτάσεων), υποβλήθηκαν 906 προτάσεις.

- Από 26/4 έως και 6/5, 1523 προτάσεις.

- Από την Τρίτη 7/5 έως Πέμπτη 9/5 και ώρα 17.00, οι υποβολές ανήλθαν σε 3059.

News it

Φιλιατρά: Σήμερα οι "Γη και Ύδωρ' ξανά στο Κουτσούνι
Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Μαΐου 2013
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΚΑΝΑ Παρακαλούν για βουπρενορφίνη
Πεθαίνοντας… στη λίστα 20 μόνο, από τους 100, παίρνουν την ουσία για σωθούν


Η υποστελέχωση της Θεραπευτικής Μονάδας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας .......

έστειλε τις τελευταίες ημέρες στο θάνατο δύο εξαρτημένους και έναν ακόμη να χαροπαλεύει στην εντατική.

Τα στοιχεία κυριολεκτικά σε αφήνουν άναυδο. Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν την κατάσταση. Ο λόγος για δεκάδες πολίτες που περιμένουν σε μια λίστα αναμονής, προκειμένου η Θεραπευτική Μονάδα Φαρμακευτικής Αντιμετώπισης της Εξάρτησης του ΟΚΑΝΑ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΜΟΝΤΕΛΟ για όλη τη χώρα, ο διεθνής διαγωνισμός για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στις 11 Ιουλίου οι τελικές προτάσεις για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου και η τελική επιλογή μέχρι το τέλος του χρόνου.
Ικανοποίηση Τατούλη για τις εξελίξεις και νέα δέσμευση για υλοποίηση του έργου που θα απαλλάξει την Πελοπόννησο από το σκουπιδαριό, αφού μέσα στο 2015 το έργο θα έχει ολοκληρωθεί.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:
• ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κατά της «Ελευθερίας» για δημοσίευμα και προειδοποίηση για μηνύσεις-αγωγές.
• ΚΙΝΕΖΙΚΟ ενδιαφέρον για ελληνικά προϊόντα (ελαιόλαδα, κρασί, γούνες και μάρμαρα) εν όψει της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
• Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ επιβεβαιώνει τη συνάντηση των δυο αντιδημάρχων με την τεχνικό σύμβουλο της εταιρείας Παππά για την υπόθεση της Ελαίας, παρουσία του προϊσταμένου της Πολεοδομίας, διαψεύδει όμως τα περί «πιέσεων» και «διευκολύνσεων».
• ΠΑΡΑΤΑΣΗ για την υποβολή αιτήσεων ένταξης σε προγράμματα μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζητεί το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.
• ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ του αργεντίνικου tango θα λικνιστεί απόψε η Καλαμάτα στην κεντρική πλατεία.
• ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΑ για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών. Τι αλλάζει με τον προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματος.
• ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ και σχέδιο πολιτικής προστασίας εν όψει της αντιπυρικής περιόδου στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Τριφυλίας.

• ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ: Η «ΦΩΝΗ» σας ταξιδεύει… Με 15 κουπόνια ένα μαγευτικό 4ήμερο ταξίδι. Διαβάστε λεπτομέρειες

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Πολύ χαρούμενη με την επιτυχία της στον Διαγωνισμό της Halls η Πέρσα Δαγκλή [ 2 Ηχητικές δηλώσεις ]

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Μετά την επιτυχία της με την τρίτη θέση στον Διαγωνισμό της HALLS η Μικρή Φιλιατρινούλα Πέρσα Δαγκλή, δείχνει να μην έχει πιστέψει ακόμα την επιτυχία που είχε στον Διαγωνισμό της halls με το τραγούδι που είχε ανεβάσει στο ΥouTube. Σχετική δημοσίευση΄αποτελεσμάτων, εδώ.(Κλίκ)

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο συνεργάτης μας με την ........

Πέρσα ρωτήθηκε για την επιτυχία της και δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά της και δήλωσε πολύ χαρούμενη με το αποτέλεσμα και εξέφρασε την επιθυμία να τα καταφέρει και στην επόμενη φάση του Διαγωνισμού ο οποίος θα γίνει πάλι με τον ίδιο τρόπο πατώντας LIKE στο νέο Video της Πέρσας που θα ανέβει στην σελίδα της Halls.
Όπως μας είπε η Πέρσα θα μπει στο Studio όπως και οι υπόλοιπες δύο διαγωνιζόμενες όπου θα ηχογραφήσουν ένα ρεφρέν από τραγούδι των Professional Sinnerz το οποίο και θα βιντεοσκοπηθεί.
Το Video θα ανέβει στην σελίδα της halls και ξανά η ίδια διαδικασία με τα Like στο video της.
Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους την βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα το όνειρο της και εξέφρασε την επιθυμία να την ξαναβοηθήσει ο κόσμος σε αυτήν την δεύτερη φάση του Διαγωνισμού όταν θα ανοίξει και πάλι η διαδικασία με τα like για να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Από την άλλη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε συνεργάτης μας με τον πατέρα της Πέρσας κ. Δημήτρη Δαγκλή αναφέρθηκε στο χρονικό της συμμετοχής της κόρης του στον Διαγωνισμό λέγοντας ότι η Πέρσα δεν είχε ενημερώσει κανέναν για την συμμετοχή της.
Το μάθαμε όταν είχε ήδη γίνει η κατάθεση της υποψηφιότητας της. Την περιέγραψε σαν δυναμικό χαρακτήρα, ασχολιόταν απο μικρή με επιτυχία σε πολλά πράγματα και σε οτι αφορά τον συγκεκριμένο διαγωνισμό είπε ότι την ενδιαφέρει να το ζήσει αυτό το όνειρα ανεξάρτητα από το που θα φτάσει.
Ευχαρίστησε το Φιλιατρά News για την προβολή της υποψηφιότητας της και τον κόσμο που με την συμμετοχή του διαμόρφωσε αυτό το αποτέλεσμα. Εξέφρασε και εκείνος την πεποίθηση του ότι και στην δεύτερη φάση που βρίσκεται πλέον ο Διαγωνισμός, ο κόσμος θα την υποστηρίξει και πάλι την Πέρσα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Δείτε τι δήλωσαν αποκλειστικά στο Φιλιατρά News τόσο η Πέρσα (πρώτο Video) όσο και ο πατέρας της (δεύτερο video) για αυτήν την επιτυχία.

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Ζητά παράταση καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής επενδυτικών σχεδίων στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσειςΕπιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης ζητώντας παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής επενδυτικών σχεδίων στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέχρι τις 31 Μαΐου 2013 λόγω προβλημάτων που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες μέρες στα πληροφοριακά συστήματα της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ.

Ολόκληρη η Επιστολή του κ. Μανιάτη αναφέρει:...


Κύριε Υπουργέ,
Δεδομένου ότι η καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων στο τρέχον πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λήγει αύριο, παρακαλούμε θερμά όπως δοθεί ΠΑΡΑΤΑΣΗ μέχρι 31 Μαΐου 2013
Η παράταση αυτή κρίνεται απαραίτητη, ύστερα από έντονες διαμαρτυρίες μελών μας για προβλήματα που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες στα πληροφοριακά συστήματα της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ, όπου και υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι προτάσεις, διότι όπως μας ανέφεραν “υπολειτουργούσαν”, με αποτέλεσμα να μη μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να εξυπηρετηθούν.

Προκειμένου λοιπόν, να μην παρατηρηθούν φαινόμενα επιχειρήσεων που θα χάσουν την αυριανή καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, χωρίς να ευθύνονται, προς τούτο ευελπιστούμε στην ευνοϊκή αντιμετώπιση εκ μέρους σας, του εν λόγω αιτήματος όλης της επιμελητηριακής κοινότητας και ταυτόχρονα εφιστούμε την προσοχή στις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να ληφθεί μέριμνα και η λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων να αποκατασταθεί άμεσα.
Με εκτίμηση,

Δημήτριος Μανιάτης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Ειρήνη Ζάγκου: Η πρωταθλήτρια του Tae-Kwon-Do…το sexy τατουάζ και οι σπουδές Ιατρικής! ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΣΤΑ Νο.1 BLOGS ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Δεν είναι η πρώτη φορά που με απασχολούν νέα πρόσωπα. Ζω εξαιτίας της δουλειάς μου, ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν φθαρεί. Είτε επειδή απέκτησαν χρήματα και νόμιζαν ότι κατέκτησαν τον κόσμο, είτε γιατί αν και ταλέντα κάηκαν με λάθος επιλογές συνεργατών και όχι μόνο.

Ο κόσμος, η κοινωνία έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα. Από .........

ανθρώπους όμως που έχουν προσφέρει κάτι στο κοινωνικό σύνολο. Που ίσως για κάποιους συνιστούν παραδείγματα. Η Ειρήνη για παράδειγμα είναι μια πολύ εντυπωσιακή πιτσιρίκα-μόλις 21 ετών- που από μικρό παιδί ασχολιόταν με τον Αθλητισμό.
Μέλος της Εθνικής ομάδας Tae-Kwon-Do , πολύ καλή αθλήτρια αλλά παράλληλα μια γυναίκα με απίστευτες αναλογίες. Sexy βλέμμα και μυαλό. Εδώ και τέσσερα χρόνια έχει χαθεί από την Αθήνα. Έχει αφήσει τον Αθλητισμό για μια άλλη τρέλα της. Πιο σημαντική. Ήθελε να γίνει γιατρός. Κι ενώ ήταν εύκολο για εκείνη να κάνει dolce Vita σε Ιατρικές σχολών άλλων χωρών, εκείνη προτίμησε τα ζόρια.

Ζει στο Κόζιτσε στη Σλοβακία όπου και η σχολή της. Μαγκιά της. Πρόσφατα το κορίτσι αποκάλυψε και ένα από τα τρία τατουάζ που έχει. Never forget: What goes around comes around…Και μπορεί αυτό που γράφει να είναι ένα απόσταγμα ζωής, εντούτοις το σημείο είναι sexy…
Τι αποδεικνύει; Ότι μπορείς αν θέλεις παρά την κρίση αξιών και συμπεριφοράς, παρά τις δηθενιές και την βιτρίνα και sexy να είσαι και εντυπωσιακή αλλά και να πατάς στη γη.

Και για μένα αυτός ο συνδυασμός είναι ιδανικός αν και σπάνιος στις μέρες μας. Και όλα αυτά παρά το νεαρό της ηλικίας της!
http://mlife.gr - gossip-tv

Ο Δήμος Τριφυλίας είναι ομπρέλα προστασίας της Πολεοδομίας

Σχετικά με το δημοσίευμα στην εφημερίδα ΦΩΝΗ με τίτλο « ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΑΙΑ» υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική αρχή στο σύνολό της αλλά και προσωπικά ο Δήμαρχος και οι λοιποί αρμόδιοι, σε όλους τους τόνους έχουν δηλώσει ότι όχι μόνο δεν «πιέζουν» την Πολεοδομία, αλλά αποτελούν ομπρέλα προστασίας της, στην άσκηση των αρμοδιοτήτων της, με απόλυτο σεβασμό στην νομιμότητα και τη διαφάνεια.

Σχετική δήλωση μάλιστα έγινε και στην τελευταία συνεδρίαση........

του Δημοτικού Συμβουλίου όπου διατυπώθηκε και δημόσια η οδηγία προς την Πολεοδομία όπως απόσχει από την έκδοση αδειών μέχρι ολοκλήρωσης των διαδικασιών του Υ.ΠΕ.Κ.Α. για τη λήψη μέτρων προστασίας του Περιβάλλοντος του Κυπαρισσιακού κόλπου.

Επομένως τα περί «πιέσεων» και «διευκολύνσεων» ανήκουν απολύτως στη σφαίρα της φαντασίας.

Κατά τα λοιπά από πότε οι συναντήσεις με πολίτες όποιοι και αν είναι αυτοί και μάλιστα κατόπιν αιτήματός τους, για υπηρεσιακά θέματα και για ζητήματα που τους αφορούν, από καθήκον μετατράπηκε σε ενοχή;


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Φιλιατρά: Παράκληση για τους μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες

Την Κυριακή 12.5.2013 και ώρα 7μ.μ. θα γίνει στον Άγιο Χαράλαμπο ιερά παράκληση για όλους τους μαθητές που θα πάρουν μέρος στις εξετάσεις που έρχονται.

Ιδιαίτερα καλούνται όλοι οι μαθητές της Γ' Λυκείου, καθώς και όσοι γονείς επιθυμούν να παρευρεθούν στην ιερά παράκληση, στην οποία θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Φιλιατρών!

-

Φιλιατρά: Τροχαίο Ατύχημα ευτυχώς χωρίς τραυματισμό [ VIDEO ]

Τροχαίο ατύχημα με υλικές μόνο ζημιές έγινε περίπου στις 11:30 λίγο έξω απο τα Φιλιατρά στην Εθνική Οδό Φιλιατρών - Κυπαρισσίας λίγο πριν τον κόμβο με τον Αγρίλη.

Αγροτικό αυτοκίνητο........

με οδηγό τον κ. Χ.Π. από τους Γαργαλιάνους ιδιοκτήτης του Φυτωρίου Λουλουδιών στην Τερψιθέα κατευθυνόμενο από Τερψιθέα προς Φιλιατρά πιθανόν λόγω του βρεγμένου οδοστρώματος γλίστρησε και εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να περάσει στο αντίθετο ρεύμα, να χτυπήσει στο πλαϊ του Δρόμου και να γυρίσει 180 μοίρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλιατρά News ο κ. Χ.Π. πήγαινε στον Άγιο Γεώργιο στα Φιλιατρά προκειμένου να φορτώσει τα λουλούδια που είχε εκθέσει στην περιοχή με αφορμή τον εορτασμό της Αγίας Μαύρας και αυτό ήταν το δεύτερο δρομολόγιο του.
Ο οδηγός του αυτοκινήτου ευτυχώς δεν τραυματίστηκε και είναι καλά στην υγεία του.Φιλιατρά: Χάλασε τον εορτασμό της Αγίας Μαύρας η βροχή [ Φωτό + VIDEO ]

Με ευλάβεια και κατάνυξη παρουσία αρκετού κόσμου όπως κάθε χρόνο τελέστηκε και φέτος η εορτή της Αγίας Μαύρας και του Αγίου Τιμοθέου στο ιστορικό Εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στα Φιλιατρά.
Κάτω από ........

την ιστορική βελανιδιά στον τόπο θυσίας του Ήρωα Πανάγου Λελώνη ήταν τοποθετημένη με πανέμορφα λουλούδια η εικόνα της Αγίας Μαύρας.

Ο εορτασμός ξεκίνησε το πρωί με την θεία Λειτουργία και αμέσως μετά ξεκίνησε η πομπή με την περιφορά της Ιερής Εικόνας στους δρόμους της πόλης ενώ πιστοί είχαν στρώσει τους δρόμους με ροδοπέταλα για να περάσει η Ιερή Εικόνα.

Προπομπός της εικόνας ήταν η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών και αμέσως μετά οι πρόσκοποι και μαθητές, η θαυματουργή εικόνα και οι ιερείς της πόλης μας.

Φτάνοντας στην πλατεία της πόλης η Ιερή Εικόνα της Αγίας Μαύρας, ξεκίνησε να βρέχει τελειώνοντας την δοξολογία πριν ολοκληρωθεί και υπό βροχή η εικόνα μετέβη συνοδεία του κόσμου στον ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη απ όπου είχε ξεκινήσει την προηγούμενη ημέρα.
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας αλλά και Τοπικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών.

Δείτε Φωτόγραφίες και Video από την περιφορά της Εικόνας της Αγίας Μαύρας.και οι ΦωτογραφίεςΠανελλαδικές: Το ναυάγιο φέρνει πιο κοντά την επιστράτευση

Μετά την άκαρπη χθεσινή συνάντησή τους με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ αποφασίζουν σήμερα εάν θα προτείνουν απεργία εν μέσω εξετάσεων

Αντιμέτωποι ........

με την πολιτική επιστράτευση, αλλά προηγουμένως με τον ίδιο τους τον εαυτό, βρίσκονται οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, η συνδικαλιστική ηγεσία των οποίων αποφασίζει σήμερα αν θα θέσει σε ομηρεία τους μαθητές μέσα στις Πανελλαδικές.
Η χθεσινή συνάντηση της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλο δεν απέφερε αποτέλεσμα καθώς, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος, δεν υπήρξε ουσιαστική απάντηση στα αιτήματα των καθηγητών. Στελέχη του υπουργείου τόνιζαν πάντως ότι η συνάντηση δεν έγινε για διαπραγματεύσεις αλλά για να τονιστεί στους καθηγητές ότι είναι συνυπεύθυνοι για την πορεία της χώρας εν μέσω κρίσης, στον βαθμό, φυσικά, που τους αφορά.

Οπως δήλωσε εξάλλου ο κ. Αρβανιτόπουλος, η αύξηση του ωραρίου αποφασίστηκε για να μην προκύψουν κενά στα σχολεία το επόμενο έτος, καθώς δεν υπάρχουν κονδύλια για προσλήψεις. Ο υπουργός Παιδείας εκτίμησε ότι η πλειονότητα των εκπαιδευτικών θα συμβάλει σε αυτή την εθνική προσπάθεια και δεν θα θέσει σε ομηρεία τους μαθητές. «Πάντως ένα πράγμα παραμένει αδιαπραγμάτευτο, η ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων», υπογράμμισε.
Η ΟΛΜΕ συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να αποφασίσει αν θα προτείνει στον κλάδο απεργία μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Μια τέτοια πρόταση ωστόσο - εφόσον πράγματι διατυπωθεί - θα πρέπει να εγκριθεί και από τις τοπικές ΕΛΜΕ για να πραγματοποιηθεί, κάτι που δεν είναι απολύτως σίγουρο, καθώς η βάση των εκπαιδευτικών έχει και στο παρελθόν διαφοροποιηθεί από προτάσεις της ηγεσίας της. Σε αυτή την περίπτωση, πάντως, η κυβέρνηση φαίνεται πως προσανατολίζεται στη διασφάλιση των εξετάσεων με πολιτική επιστράτευση.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιστράτευσης, είπε ότι «οι καθηγητές δεν τη φοβούνται και αν η κυβέρνηση αποφασίσει να μας φορέσει το χακί θα επιστρέψουμε στα σχολεία με ψηλά το κεφάλι». Κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν ότι η ΟΛΜΕ φαίνεται να επιζητεί την επιστράτευση στο πλαίσιο συνδικαλιστικής γυμναστικής.
Στο μεταξύ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ παρενέβησαν με διαφορετικούς τρόπους. Το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «η απεργία είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων» αλλά συμπλήρωσε ότι «τα προβλήματα και οι αδυναμίες του υπουργείου στην προετοιμασία της επόμενης σχολικής χρονιάς δεν θα πρέπει να οδηγήσουν τους εκπαιδευτικούς σε μια απεργία που θα θίγει το πιο ευαίσθητο κομμάτι της δοκιμαζόμενης κοινωνίας, τους μαθητές». Τέλος, ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας «να ανακαλέσει το σχέδιο ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, το οποίο επιδεινώνει και δεν λύνει το πρόβλημα».

Η ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε «επιζήμια για το κοινωνικό σύνολο και καταστροφική για το κίνημα των εκπαιδευτικών» πιθανή πρόταση για απεργία τους μέσα στις Πανελλαδικές και αντιπρότεινε άρση των αποσπάσεων, εξάντληση του υπάρχοντος ωραρίου, την αξιοποίηση των δεύτερων πτυχίων που έχουν οι εκπαιδευτικοί σε ειδικότητες που υπάρχουν κενά, επέκταση της δεύτερης και της τρίτης ανάθεσης διδασκαλίας και επιμήκυνση του χρόνου παραμονής στην κλίμακα του ωραρίου, ώστε να αποτραπεί το οριζόντιο μέτρο αύξησής του.

ΤΑ ΝΕΑ

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΠΑΠ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
«Ούτε στην Ελαία ούτε πουθενά άλλες επενδύ$ει$ όπως του Παππά!»

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

Μαζική ήταν η κινητοποίηση στην Ελαία, την Τρίτη, με το σχηματισμό ανθρώπινης αλυσίδας, για την προστασία του δάσους απέναντι στην προωθούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα ανέγερσης παραθεριστικών κατοικιών!
Πολιτικοί και ...........

αυτοδιοικητικοί παράγοντες, σύλλογοι και απλοί πολίτες γιόρτασαν τη – μεταφερθείσα – Πρωτομαγιά στο δάσος της Ελαίας, ενώνοντας τις δυνάμεις τους και στέλνοντας, προς κάθε κατεύθυνση, ηχηρό μήνυμα αντίδρασης και αντίστασης στην τσιμεντοποίησή του! Παράλληλα, διένειμαν ενημερωτικό υλικό στους επισκέπτες, ενώ κουβέντιασαν για την κλιμάκωση του αγώνα τους.
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η πρόταση μελών του Συλλόγου Φίλων Δάσους & Παραλίας Ελαίας για αξιοποίηση του δάσους με ένταξή του στο Πράσινο Ταμείο – θέμα το οποίο έθεσαν υπόψη και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρη Μπασδάνη, ώστε ο Δήμος Τριφυλίας να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.

Δηλώσεις
Σε δηλώσεις της, η πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Ελαιωτών Τριφυλίας «ΤΟ ΜΠΟΥΖΙ», Ντίνα Κάππου, τόνισε: «Έχουμε μαζευτεί εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για την επιχειρηματική δραστηριότητα η οποία μεθοδεύεται να γίνει στην περιοχή μας, με διαδικασίες που, αν μη τι άλλο, δείχνουν ότι δεν είναι τόσο διαφανείς. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε μέχρι και για διαπλοκή, ιδιαίτερα μετά τις εξελίξεις με τις συνεδριάσεις στο Δήμο Τριφυλίας και την απόφαση της Πέμπτης, η οποία πιστεύω ότι είναι σταθμός.

Αυτό που επιδιώκουμε ως σύλλογος είναι να ενημερωθεί ο κόσμος και ο ντόπιος του χωριού, να ευαισθητοποιηθεί και να είναι κοντά μας, να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας. Η συγκεκριμένη επένδυση θεωρούμε ότι δε θα βοηθήσει την περιοχή μας.
Βρισκόμαστε σε μια κρίση και ταλανίζεται ο απλός κόσμος που δε βρίσκει δουλειές. Θα πρέπει, όμως, να υπάρξει σύνεση, να επικρατήσει η λογική. Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε κάποια πράγματα!».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Δάσους και Παραλίας Ελαίας, Χρήστος Ντρούλιας, επισήμανε: «Η σημερινή (σ.σ. προχθεσινή) εκδήλωση για την Πρωτομαγιά, όπως τη θυμόμαστε από παιδιά, δείχνει ότι το δάσος είναι ταυτισμένο με τις εκδηλώσεις του κόσμου».
Από την πλευρά του, ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης ανέφερε: «Δεν είναι μια απλή διαμαρτυρία, είναι η έκφραση της βούλησης να αποτρέψουμε ένα έγκλημα. Να αποτραπεί αυτό το έγκλημα, το οποίο συνίσταται στο να κερδίσουν κάποια λεφτά παραπάνω κάποιοι άνθρωποι που είναι πολύ πλούσιοι, και καταστρέφουμε αυτό τον κοινό πλούτο που είναι το δάσος, αυτό το μοναδικό μέρος. Ο κόσμος είναι εδώ για να δηλώσει με ξεκάθαρο τρόπο ότι αυτοί που θέλουν δήθεν να κάνουν επενδύσεις, που δεν είναι επενδύσεις βέβαια, είναι ανεπιθύμητοι. Όλοι μαζί δηλώνουμε ότι αυτό το έγκλημα θα το αποτρέψουμε, το δάσος, αυτή η περιοχή, ανήκει στους κατοίκους, ανήκει σε εμάς, στα παιδιά μας και κανένας δεν μπορεί για να κερδοφορήσει ή για να κάνει μια επίδειξη πλούτου, και μιλάω για τους 40 - 50 που θα έρθουν εδώ για να φτιάξουν μια βίλα, κανένας δεν μπορεί να το καταστρέψει. Βέβαια, δεν είναι θέμα μόνο της τοπικής κοινωνίας, αλλά και της Πολιτείας γενικότερα. Θεωρώ ότι ανήκει και σε εμάς, τους βουλευτές, να φέρουμε αυτό το θέμα και σε εθνικό επίπεδο. Και πιστεύω ότι έχουμε τα μέσα, εφόσον κινητοποιηθούμε, να αποτρέψουμε αυτό το έγκλημα».

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Μπουζαίος, Δημήτρης Δράκος, σημείωσε: «Η φύση είναι απαράμιλλη, αριστουργηματική, έχει φτιάξει από μόνη της τις υποδομές και τις προδιαγραφές της ανάπτυξης. Εμείς όλοι πρέπει να σεβαστούμε αυτό το μήνυμά της! Νομίζω ότι η συνάντησή μας αυτή, που έχει διαφορετικές και πολυποίκιλες αφετηρίες, πρέπει να συνυπάρξει σε αυτό τον άξονα: σεβασμός της φύσης, του περιβάλλοντος, μέσα από την ανάπτυξη και την προοπτική, και φυσικά τη συνύπαρξη της ανθρώπινης κοινωνίας».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Νίκος Γόντικας, επισήμανε: «Είναι πολλά τα συμφέροντα, είναι πολλά τα λεφτά, γερές οι πλάτες πίσω από αυτή την τουριστική επένδυση, που θα τσιμεντοποιήσει την περιοχή, και για αυτό οι κάτοικοι δεν μπορούν να δείξουν καμία επανάπαυση. Είναι, βεβαίως, πολύ σημαντικό ότι κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μπορούν τα πράγματα να ανατραπούν! Εμείς λέμε καθαρά: τέτοια μεγαθήρια τουριστικά, επενδυτικά, που θα γεμίσουν τη Δυτική Πελοπόννησο, θα καταστρέψουν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους. Οι εργάτες δεν πρέπει να περιμένουν τίποτα, φέρνουν τα συνεργεία τους. Ο κόσμος τριγύρω δεν πρέπει να περιμένει τίποτα, έχουν τα βραχιολάκια, είναι κλειστά κλαμπ, κλειστά μεγαθήρια, που κλείνουν και τις θάλασσες. Ο αγώνας θα συνεχιστεί».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας, Δημήτρης Μπασδάνης, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου Κώστα Κόλλια που συμμετείχε στην κινητοποίηση, τόνισε: «Είμαστε εδώ σε μια μέρα γιορτής, μαζί με την τοπική κοινωνία, συγκροτώντας ουσιαστικά μια δύναμη αποτροπής και ανατροπής ταυτόχρονα αυτών των επενδυτικών σχεδίων, τα οποία ευαγγελίζονται με το δικό τους τρόπο την ανάπτυξη.
Είμαστε εδώ! Θα συνεχίσουμε σε αυτό το μετερίζι, θα εκπέμπουμε πάντα και θα δηλώνουμε το αγωνιστικό μας “παρών”, μέχρι να δικαιωθούμε εμείς και η τοπική κοινωνία!».

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Τριφυλίας, Σαράντος Κουκούμης, σημείωσε: «Ήρθαμε να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας σε αυτό το έκτρωμα που πάει να γίνει με τη λεγόμενη επένδυση του μεγαλοεφοπλιστή σε αυτή την περιοχή, που είναι ένας τόπος που θα καταστραφεί τελείως αν πραγματοποιηθεί αυτή η επένδυση.

[…] Θα αποκλειστεί ένας χώρος τεράστιος που πρέπει να ανήκει σε όλους τους πολίτες. Είναι προστατευόμενες περιοχές. Πρέπει ο λαός της περιοχής να θέσει και το θέμα της κρατικοποίησης της περιοχής. Ανήκε παλιά στο λαό και πρέπει και σήμερα να αποδοθεί στους κατοίκους».
Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώτη επιλαχούσα βουλευτής στις τελευταίες εκλογές, Ιωάννα Μαραβελή, σχολίασε: «Η τοπική κοινωνία αποφάσισε να είναι ενάντια στην ερημοποίηση του δάσους της Ελαίας! Γιατί για εμάς ερημοποίηση είναι η οικοπεδοποίηση και τσιμεντοποίηση της περιοχής. Είμαστε εδώ, συγκεντρωμένοι, κόσμος από όλες τις παρατάξεις, κι αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψη τους, και είμαστε ενάντια στις “επενδύσεις” που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση, που τις έχει αφήσει ανεξέλεγκτες».

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Ένας Μεγάλος έριξε την «αυλαία» του!...

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Ιστορική μέρα για το ποδόσφαιρο της Αγγλίας και όχι μόνο η Τετάρτη 8 του Μάη 2013 καθώς από το πρωί κυριαρχεί στα Αγγλικά και διεθνή ΜΜΕ η απόφαση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, επί 27 συναπτά έτη τεχνικού διευθυντή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να παραιτηθεί!...
Σε μια θεαματική κίνηση ο ίδιος ο άνθρωπος που ανέβασε την .......

ομάδα από μια πολύ δυνατή αλλά περιφερειακή παρουσία στο Αγγλικό ποδόσφαιρο σε θέση παγκόσμιας αναγνώρισης αποφάσισε να τερματίσει την καριέρα του.

Στην διάρκεια της θητείας του ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον κέρδισε 13 πρωταθλήματα, δύο Ευρωπαϊκούς τίτλους, και πολλά κύπελλα…
Στην υπαρξιακή θεώρηση η ζωή αποτελεί μια παρένθεση που στοχεύει στην αναίρεση του προκαθορισμένου τέλους, στο μετριασμό της άδικης μοίρας κάθε ζωντανού οργανισμού με την παρεμβολή μιας σειράς νοημάτων και πράξεων που ελπίζουμε ότι θα απαλύνουν το σοκ της ανυπαρξίας. Από τη στιγμή που γεννιόμαστε βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το θάνατο, από τη στιγμή που ανατέλλει στο στερέωμα η προσωπική μας ύπαρξη αρχίζει ο αγώνας για την παράταση της αναπόφευκτης δύσης...
Στο μέτρο που πασχίζουμε να γεμίσουμε με νοήματα την παρένθεση της προσωπικής μας ζωής δημιουργούμε την προσωπική μας ιστορία διευρύνοντας τους κύκλους των γνωριμιών, χτίζουμε καριέρες και κοινωνικές δραστηριότητες, συσσωρεύουμε υλικά αγαθά, απολαμβάνουμε την αναγνώριση. Και, φυσικά, διαιωνίζουμε την ύπαρξή μας στο χρόνο προεκτείνοντας το εγώ μας με παιδιά που γεννούμε, με τους απογόνους μας.

Στην πολιτική, στις επιστήμες, τις τέχνες, το εμπόριο, τα σπορ, γενικά στη ζωή, ισχύουν οι ίδιοι κανόνες…Οι πολλοί μένουν στην αφάνεια, μερικοί ξεφεύγουν από αυτήν δεσπόζουν στο στερέωμα για αρκετό χρονικό διάστημα, μαγεύουν , γοητεύουν και συγκινούν το κοινό απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τα οικονομικά και ψυχοκοινωνικά αγαθά της αναγνώρισης και στη συνέχεια, νομοτελειακά, χάνονται από το προσκήνιο της επικαιρότητας.. Όπως και αν έχει η προσωπική ιστορία κάθε μεγάλου πολιτικού άνδρα από τη στιγμή που θα ανατείλει το άστρο του είναι ήδη προκαθορισμένη η εφήμερη τροχιά του, θα έλθει αργά ή γρήγορα η πίκρα, μαζί με τη χαρά η αναγνώριση μαζί με τα κατηγορώ και τελικά η αναπόφευκτη Δύση...
Να οδηγηθούμε λοιπόν στην μοιρολατρική αδράνεια; Να παραδώσουμε τα όπλα υποκύπτοντας στο βαρύ φορτίο της αναγνώρισης του γεγονότος ότι η ζωή και η ύπαρξή μας αποτελούν μια εφήμερη πραγματικότητα με προκαθορισμένο χρόνο ζωής, με ημερομηνία λήξεως;
Όχι, η απάντησή μου είναι ένα εμφαντικό ΟΧΙ!

Η αντιμετώπιση του τέλους, η αποδοχή της μοιραίας δύσης γίνεται ένας ακόμη σταθμός για την επίδειξη όλων εκείνων των πνευματικών και μαζί ψυχοσυναισθηματικών ικανοτήτων, χαρακτηριστικών προσωπικότητας και δομών χαρακτήρα που επί σειρά ετών είχαν βοηθήσει να τους καθιερώσουν στη συλλογική συνείδηση του κοινού.
Ο θάνατος του σώματος είναι ίσως το τελευταίο πικρό ποτήρι που επιφυλάσσει η ανθρώπινη μοίρα σε όλα τα αστέρια της ζωής.
Οι μεγάλοι, όμως, οι πραγματικά μεγάλοι έχουν τον τρόπο να μετριάσουν το σοκ της πραγματικότητας να αποχωρήσουν από το παλκοσένικο με κομψότητα, με τακτ, με στυλ…Η τελευταία τους, η αποχαιρετιστήρια κίνηση, γοητεύει, συγκινεί, και τελικά ενθουσιάζει.
Και για τους ελάχιστους, αυτούς που καταφέρνουν να μπουν στο Πάνθεο των μεγάλων οπωσδήποτε το πέσιμο της αυλαίας δεν είναι εύκολο πράγμα.
Το έχει πει με το δικό του τρόπο ο μεγάλος Νίκος Καζαντζάκης ότι η πιο σωστή στιγμή να ‘φύγεις’ από μια επιτυχημένη και θελκτική σχέση είναι όταν αυτή βρίσκεται στο απόγειο της και όχι όταν αρχίσει η φθορά…

Σίγουρα δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι όταν την «αυλαία» αποφασίζει να ρίξει ο ίδιος ο μεγάλος άνδρας, η σπουδαία γυναίκα στην «σωστή» μάλιστα στιγμή, που δεν περιμένουν μέσα από την πορεία στη φθορά, να τους την ρίξουνε, τότε καθίσταται δεδομένο ότι δεν θα ΣΒΗΣΟΥΝ από την συλλογική μνήμη των συνανθρώπων τους, φίλων και εχθρών, έχοντας διασφαλίσει θετικά την υστεροφημία τους…

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Μαΐου 2013
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ, κανένα δε βρίσκεται στο Δήμο Καλαμάτας
Ακίνητα από Πύλο, Μεσσήνη, Πεταλίδι


Κανένα από τα ακίνητα που πέρασαν στο ΤΑΙΠΕΔ με την .......

Τρίπολης – Καλαμάτας για την παρουσία στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία γενικότερα ολοένα και μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών.

Το στοιχείο αυτό τεκμηριώνεται από τις δηλώσεις στο «Θ» τουριστικών πρακτόρων, αλλά και εκπροσώπων ξενοδοχειακών μονάδων της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπήρχαν δωμάτια διαθέσιμα, ενώ την ίδια στιγμή λίγοι ήταν οι Μεσσήνιοι που επέλεξαν άλλους τόπους για τις γιορτές του Πάσχα.

Η λειτουργία του αυτοκινητόδρομου, όσο και του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με τις πολλές πτήσεις σε χώρες του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού, είναι ο ιδανικός συνδυασμός για την προσέλκυση τουριστών, Ελλήνων και ξένων. Έτσι, δεν είναι λίγοι όσοι αισιοδοξούν ότι η καλοκαιρινή περίοδος θα είναι καλή.

Όσον αφορά στην Τριφυλία, τα δωμάτια ήταν γεμάτα, ενώ επαγγελματίες της Πυλίας έκαναν λόγο για υποτονική κίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ μετά τις 15 Μαΐου στον ιδιωτικό τομέα, όπου πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι θα υποστούν νέες μειώσεις μισθών.
Τι θα συμβεί με την κατάργηση των επιδομάτων και τι θα ισχύσει με τις ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στην σημερινή «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα τα οποία προβάλλονται και τα θέματα:
• ΠΙΕΣΕΙΣ από την εταιρεία «Νέος Κότινος» για έκδοση αδειών από την Πολεοδομία Τριφυλίας στην ιδιοκτησία Παππά στην Ελαία, με «συμμάχους» τους… λευκούς αντιδημάρχους Παν. Τσίγγανο και Γιαν. Φιλντίση.
• Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ την Τρίτη του Πάσχα για προστασία του δάσους και της παραλίας της Ελαίας με ανθρώπινη αλυσίδα από φορείς, κατοίκους και επισκέπτες.
• ΟΔ. ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ: Να αποτρέψουμε ένα έγκλημα!
• ΚΚΕ: Καμία αναμονή και ένταση της πάλης.
• ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ σύμβαση Δήμου Καλαμάτας και Υπεραστικού ΚΤΕΛ για συγκοινωνία στα χωριά.
• Η ΕΚΡΗΞΗ στο κέντρο της Καλαμάτας το Μ. Σάββατο και πως δεν είχαμε θύματα…
• ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ οι αναπλάσεις σε Κορδία και Ανάσταση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας.
• ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ο ένας τσιγγάνος για τον τραυματισμό της αστυνομικούς. Ανακοίνωση-παρέμβαση από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας.


• ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ: Η «ΦΩΝΗ» σας ταξιδεύει… Με 15 κουπόνια ένα μαγευτικό 4ήμερο ταξίδι. Διαβάστε λεπτομέρειες

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

Στους 3 φιναλίστ η Φιλιατρινιά Πέρσα Δαγκλή. [ VIDEO ]

Στους 3 φιναλίστ της επόμενης φάσης του διαγωνισμού της HALLS πέρασε η Φιλιατρινιά Πέρσα Δαγκλή.

Η ανακοίνωση που υπάρχει απο την HALLS αναφέρει: .....

Οι 3 φιναλίστ που προκρίνονται στην επόμενη φάση και θα μπουν στο studio με τους Professional Sinnerz είναι οι:

Elena Smiler
Dimitra Rizou
Persa Dagli

Συγχαρητήρια παιδιά!

ΘΕΡΜΑ συγχαρητήρια και απο εμάς.

UPDATE: Αποκλειστικές Δηλώσεις της Πέρσας και του πατέρα της ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Το τραγούδι της Πέρσας είναι το ακόλουθοΦιλιατρά: Η περιφορά της εικόνας της Αγίας Μαύρας [ 2 VIDEO ]

Με την πρέπουσα ευλάβεια πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η περιφορά της εικόνας της Αγίας Μαύρας στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στα Φιλιατρά.

Νωρίτερα στον .......

Ιερά Ναό τελέστηκε η Θεία Λειτουργία από τον εφημέριο του Ναού Αγίου Ιωάννη και μοιράστηκε στους πιστούς μπουκαλάκι με λάδι από το καντήλι της Αγίας Μαύρας.
Ο Εφημέριος του Αγίου Ιωάννη αμέσως μετά την θεία λειτουργία, ξεκίνησε την πομπή μεταφοράς της Ιερής εικόνας στο Εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου όπου θα ψαλλόταν εσπερινός ενώ αύριο Πέμπτη θα υπάρξει λιτανεία της Ιερής Εικόνας και δοξολογία στην πλατεία Φιλιατρών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εορτή της Αγίας Μαύρας, είναι επίσημα αναγνωρισμένη τοπική αργία από το Ελληνικό Κράτος βάση Βασιλικού διατάγματος του 1948 (κλίκ) όπως ΜΟΝΟ το Φιλιατρά News έχει αποκαλύψει φέρνοντας στο φως της Δημοσιότητας το σχετικό Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Παράλληλα στον προαύλιο χώρο του Αγίου Γεωργίου, λειτούργησε από το μεσημέρι Ανθοκομική έκθεση με αρκετούς εκθέτες λουλουδιών από την Φαρακλάδα, την Κυπαρισσία, την Χώρα και από τα Φιλιατρά όπου ο κόσμος που παρευρέθηκε βρήκε την ευκαιρία να αγοράσει λουλούδια.
Η Ανθοκομική έκθεση συνδιοργανώθηκε από την κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας και το Ράδιο Νίκη.

Δείτε δυο σχετικά video από την περιφορά της Ιερής εικόνας της Αγίας Μαύρας αλλά και την Ανθοκομική έκθεση.

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Παράταση τεχνικού ελέγχου δικύκλων μοτοσυκλετών από τα ΚΤΕΟ & Ι.ΚΤΕΟ εως 25 Μαΐου

Μέχρι και την 25/5/2013 παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία για τεχνικό έλεγχο των Δικύκλων Μοτοσυκλετών από τα ΚΤΕΟ και τα Ι.ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως ανακοινώνεται από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μετά την τροποποίηση της υπ’ αρ. 3432/8-4-2013 απόφασης για την παράταση στα .........

προγράμματα πρόσκλησης Τεχνικού Ελέγχου Δικύκλων Μοτοσυκλετών.

Δήμος Τριφυλίας: Επιστολή στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας για τα Αστυνομικά τμήματα.

Κύριε Διευθυντά,

εξακολουθούν να αιωρούνται και να πληθαίνουν πληροφορίες κι ενδείξεις που αφορούν το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων αστυνομικών τμημάτων, χωρίς να έχουμε συγκεκριμένη ενημέρωση για τα αστυνομικά τμήματα που λειτουργούν στο Δήμο Τριφυλίας.
Ενόψει λήψεως οποιασδήποτε απόφασης θα παρακολούσαμε να ........

λάβετε υπόψη και να συνεκτιμήσετε τα δεδομένα που αφορούν στο Δήμο Τριφυλίας και τις αδήριτες ανάγκες ενίσχυσης και όχι υποβάθμισης της αστυνόμευσης της περιοχής:
1. Ο Δήμος Τριφυλίας δεν αποτελείται από ένα ενιαίο αστικό σύνολο αλλά σε όλες τις ζώνες του (αστική – παραλιακή – τουριστική – πεδινή – αγροτική και ορεινή) εκτείνεται σε εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, καλύπτει δεκάδες οικισμούς (πανω από 70) κι εκατοντάδες διάσπαρτες οικίες (κύριες, παραθεριστικές, αγροτικές), δεκάδες αγροτοκτηνοτροφικές και επιχειρησιακές μονάδες, που με απίστευτη συχνότητα υφίστανται τις συνέπειες παραβατικής συμπεριφοράς και εγκληματικής δραστηριότητας σε βάρος της περιουσίας, ενίοτε και της σωματικής ακεραιότητας ακομη της ζωής των συμπολιτών μας.

2. Λόγω της ανάπτυξης του αγροτικού τομέα, είτε εποχιακά (λ.χ. περίοδος ελαιοσυγκομιδής) είτε καθ'όλη τη διάρκεια του χρόνου (λ.χ. καλλιέργεια κηπευτικών) στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τριφυλίας ενδημεί μεγάλος αρισθμός μεταναστών και λαθρομεταναστών.
3. Η περιοχή του Δήμου Τριφυλίας παρουσιάζει διαρκώς αυξανόμενη τουριστική δυναμική και προς Νότο, με ναυαρχίδα τις εγκαταστάσεις της COSTA NAVARINO, και προς Βορρά όπου διαρκώς αναπτύσσονται νέες τουριστικές μονάδες (Κυπαρισσιακός κόλπος, Καλό Νερό, Ελαία).
Οι λόγοι αυτοί συνηγορούν όχι μόνο για τη διατήρηση αλλά την ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών που λειτουργούν στο δήμο Τριφυλίας.
Συγκεκριμένα:

α. Η Αστυνομική Υποδιεύθυνση Κυπαρισσίας και το Α.Τ. Κυπαρισσίας πρέπει να ενισχυθούν με τη συγκρότηση Τμήματος Ασφάλειας, ενώ το Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσίας είναι το μοναδικό που λειτουργεί σε μια περιοχή που όλο και περισσότερο παρουσιάζει κυκλοφοριακή κίνηση. Σημειωτέον οτι στην Κυπαρισσία υπάρχει ιδιόκτητο οικόπεδο της Αστυνομίας που μπορεί να αξιοποιηθεί.
β. Το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών καλύπτει μια ευρεία περιοχή με διάσπαρτους οικισμούς, παραθεριστικές και αγροτικές κατοικίες και πλήθος αγροτικών μονάδων κυρίως κηπευτικών με καλλιέργειες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Εξ' αιτίας άλλωστε αυτού του λόγου στην ευρύτερη περιοχή των Φιλιατρών και μέσα στην ίδια την πόλη παραμένουν όλο τον χρόνο μετανάστες και λαθρομετανάστες. Παρίσταται λοιπόν σοβαρός λόγος το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών όχι μόνο να παραμείνει σε λειτουργία αλλά και να ενισχυθεί. Σημειωτέον οτι ο Δήμος μας μπορεί να διαθέσει κατάλληλο κτίριο στα Φιλιατρά για στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος.
γ. Το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων καλύπτει μια περιοχή ευρύτερη της συγκεκριμένης πόλης, ραγδαία μάλιστα αναπτυσσόμενη (Costa Navarino κ.α.). Κι εδώ η ανάγκη αστυνόμευσης είναι επιτακτική όπως επιτακτική είναι και η ανάγκη ενίσχυσης του υπάρχοντος Αστυνομικού Τμήματος, το οποίο σημειωτέον στεγάζεται σε κτίριο που έχει διαθέσει ο Δήμος μας.

δ. Τέλος, το Αστυνομικό Τμήμα Κοπανακίου καλύπτει το σύνολο σχεδόν του βορειοανατολικού ορεινού (κυρίως) όγκου με πολλά χωριά που είναι ευάλωτα σε κάθε είδους παραβατικές συμπεριφορές, λόγω της απομόνωσής τους. Καλύπτει επίσης το μεγάλο παζάρι του Κοπανακίου, όπου κάθε Κυριακή συρρέουν εκατοντάδες επισκέπτες.
Για όλους τους παραπάνω λόγους και όσους χρειασθεί να προσθέσουμε αλλά και προφορικά να σας αναπτύξουμε, η Αστυνόμευση στο Δήμο Τριφυλίας πρέπει να ενισχυθεί και προφανώς να μείνει αποκεντρωμένη στα υπάρχοντα Αστυνομικά Τμήματα.

Κατανοούμε την οικονομική συγκυρία. Εκτιμούμε ωστόσο ότι το μείζον ζήτημα – αγαθό της ασφάλειας του πολίτη - δεν πρέπει, αυτό τουλάχιστον, να μπαίνει στον μνημονιακό προκρούστη.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

Σε νέες βάσεις η Τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδος.

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Μεγάλο ζητούμενο της πορείας της Χώρας μας προς την ανάπτυξη, είναι η σταθεροποίηση της οικονομίας μας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Ο τουρισμός .......

αποτελεί τη σπουδαιότερη κινητήριο δύναμη της πατρίδας μας, αλλά και τον τομέα που υπάρχει προοπτική προσέλκυσης σοβαρών επενδυτικών πρωτοβουλιών, με ότι θετικό συνεπάγεται για την καταπολέμηση της μάστιγας της ανεργίας. Η στόχευση της Κυβέρνησης κατευθύνεται στην ενδυνάμωση του ποιοτικού και υψηλής απόδοσης τουρισμού, με στροφή σε ποιοτικό, θεματικό και εναλλακτικό πεδίο, που προσδοκάται να δώσει νέα πνοή στην τουριστική μας ανάπτυξη και να απομακρύνει τη Χώρα μας από μοντέλα τουριστικής διαχείρισης που θεωρούνται ξεπερασμένα πλέον.
Παράδειγμα η προσήλωσή μας στο μοντέλο του μαζικού και όχι τόσο επικερδή τουρισμού, τη στιγμή μάλιστα, που οι ανταγωνίστριες τουριστικά Χώρες σιγά-σιγά τον εγκαταλείπουν.

Η προστασία και ανάδειξη του φυσικού μας περιβάλλοντος και η αξιοποίηση όλων των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών προς όφελος της απασχόλησης και της ενίσχυσης των εσόδων μας, επιχειρείται να κωδικοποιηθεί σε ένα καινούργιο Χωροταξικό για τον Τουρισμό που θα προωθήσει η Κυβέρνηση και θα τεθεί σε διαβούλευση μέχρι τέλους Μαΐου.
Το περιβάλλον λοιπόν σε προτεραιότητα, αν θέλουμε να πετύχουμε επιθυμητούς ρυθμούς τουριστικής ανάπτυξης.
Έτσι προβλέπεται με νομοθετική ρύθμιση να μείνουν εκτός τουριστικής αξιοποίησης οι βραχονησίδες, τα ακατοίκητα νησιά με έκταση έως 300 στρέμματα, τα εθνικά πάρκα, οι περιοχές Natura, οι αναδασωτέες εκτάσεις, ο αιγιαλός, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα ρέματα και τα δάση.
Επίσης, προβλέπονται πολλά νέα μέτρα όπως: Απόσυρση μη λειτουργικών παλιών ξενοδοχειακών μονάδων, μετατροπή διατηρητέων κτιρίων σε σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες, χωροθέτηση υποδοχέων για τη δημιουργία ξενοδοχείων 4-5 αστέρων, εκσυγχρονισμό των παλαιών καθώς και δημιουργία οργανωμένων τουριστικών υποδοχέων και σύνθετων τουριστικών εγκαταστάσεων, με ήπιους όρους δόμησης. Στις ειδικές αυτές ζώνες το 60% θα καλύπτεται από τουριστικά καταλύματα και το 40% με παραθεριστικές κατοικίες.

Εκσυγχρονισμός λοιπόν του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου που διέπει τον τουρισμό μας, με στόχευση την τουριστική μας ανάπτυξη. H μεγάλη συνεισφορά του τουρισμού μας στην εγχώρια οικονομική δραστηριότητα, αποτυπώνεται από στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι είναι η βαριά μας βιομηχανία, διότι συνδέεται με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και συνεισφέρει δραστικά στη διαμόρφωση του ΑΕΠ. Π.χ. το 2010 συνεισέφερε στο 15, 1% του συνολικού ακαθάριστου προϊόντος της Χώρας μας, ενώ για κάθε 1.000 ευρώ τουριστική δαπάνη, το ΑΕΠ αυξάνεται κατά 2.200 ευρώ.

Μανωλάδα: Συμπλοκή αλλοδαπών για τα λύτρα απαγωγής

Τέσσερις υπήκοοι Μπαγκλαντές συνελήφθησαν σε καταυλισμό αλλοδαπών στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, ως δράστες της επίθεσης σε βάρος συμπατριώτη τους από τον οποίο απαιτούσαν λύτρα για λογαριασμό των απαγωγέων του αδελφού του στην Τουρκία!

Θύμα ένας 35χρονος, ο οποίος πριν από έξι μέρες δέχθηκε ........

τηλεφώνημα άγνωστου δράστη, ο οποίος απαίτησε το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ, προκείμενου να απελευθερώσει τον αδελφό του, που είχε απαγάγει και κρατούσε στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με συνεργούς του.

Αφού ο 35χρονος επιβεβαίωσε την απαγωγή, μιλώντας με τον απαχθέντα στο τηλέφωνο, δέχθηκε νέο τηλεφώνημα από άλλο άτομο, που ισχυρίστηκε ότι είναι αδελφός του δράστη της απαγωγής και απαίτησε να μεταβεί στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, όπου διαμένει, προκειμένου να του παραδώσει τα «λύτρα» και απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει η ζωή του αδελφού του.

Ο 35χρονος, μαζί με έναν 42χρονο ομοεθνή του, μετέβησαν αργά το βράδυ της Δευτέρας, στη Νέα Μανωλάδα, προκειμένου να συναντηθούν με τους συνεργούς των απαγωγέων.

Κατά τη συνάντηση και επειδή δεν είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν όλο το ποσό, παρά μέρος μόνο των χρημάτων που απαιτούσαν οι δράστες ως «λύτρα», δέχθηκαν επίθεση από τους τέσσερις συλληφθέντες, ηλικίας 48, 38, 25 και 20 ετών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

Οι δύο παθόντες μεταφέρθηκαν από αστυνομικούς στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, όπου μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησαν.

Για την διερεύνηση του περιστατικού και την ανεύρεση των δραστών ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από το Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τεσσάρων αλλοδαπών.

Σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον τόπο του περιστατικού βρήκαν και κατέσχεσαν δύο μαχαίρια, δύο ξύλινα ρόπαλα, μία σιδερένια ράβδο και ένα ξύλινο μπαστούνι παιχνιδιού κρίκετ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εκβίαση από κοινού, σωματικές βλάβες και ηθική αυτουργία σε απαγωγή.

Επιπλέον, με τις ίδιες κατηγορίες, βαρύνεται και πέμπτος αλλοδαπός υπήκοος Μπαγκλαντές, ο οποίος αναζητείται.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα έχει «κεντρικό» ρόλο στην υπόθεση, καθώς είναι το άτομο που τηλεφώνησε στον 35χρονο, ισχυριζόμενος ότι είναι ο αδερφός του δράστη της απαγωγής στην Τουρκία και είναι αυτός ο οποίος θα παραλάμβανε τα «λύτρα» στη Νέα Μανωλάδα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

direct news

Τρίτη, 7 Μαΐου 2013

Φιλιατρά: Ο εορτασμός της Αγίας Μαύρας

Κλίκ στο Πρόγραμμα
Φιλιατρά: Γιορτή λουλουδιού 2013 στον Αη Γιώργη

Γιορτή λουλουδιού θα γίνει την Τετάρτη 8 Μαΐου στον Άγιο Γεώργιο Φιλιατρών.
H Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας, και το Ράδιο Νίκη καλούν παραγωγούς γεωπόνους και καταστήματα από την ευρύτερη περιοχή την Τέταρτη στα Φιλιατρά.

Η Έκθεση θα γίνει στον προαύλιο χώρο του Αγίου Γεωργίου.


Πασχαλινές Ευχές από την INTRAKAT (Κατασκευή Φιλιατρινού Φράγματος)
Δευτέρα, 6 Μαΐου 2013

Το Εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου και τα Λελώνεια [ VIDEO ]

Πρίν ενα χρόνο είχαμε παρουσιάσει ένα κατα την γνώμη μας πάρα πολυ ωραίο Video που είχαμε γυρίσει με τον πατέρα Διονύσιο Καλογερόπουλο, ο οποίος μας είχε εξιστορήσει την ιστορία με το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και το πόσο το είχαν "σεβαστεί" οι Τούρκοι κατα την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

Η αφήγηση του ........

πατέρα Διονυσίου είναι πραγματικά πολύ περιγραφική για την ιστορία με το εκκλησάκι αλλά και την ιστορία με το Ελληνόπουλο Πανάγο Λελώνη που παίρνοντας μέρος σε αγώνες κατάφερνε να ταπεινώνει τους Τούρκους με τις Νίκες του.
Γεγονός που εξόργισε τους Τούρκους με αποτέλεσμα να τον κρεμάσουη στην βελανιδιά που υπάρχει δίπλα στο ξωκλήσι.

Αξίζει να θυμηθούμε το Video που είχαμε γυρίσει πριν ένα χρόνοΦιλιατρά: Επιτυχημένη για άλλη μία φορά η αναβίωση στα Λελώνεια. [ VIDEO }

7 χρόνια ζωής έκλεισαν φέτος τα Λελώνεια στα Φιλιατρά που διεξάγονται ανήμερα του Αγίου Γεωργίου Στο ομώνυμο γραφικό Εκκλησάκι των Φιλιατρών στα Δυτικά της πόλης.
Ο Εορτασμός ήταν.....

λαμπρός και πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις.
Και φέτος η συμμετοχή των ιππέων του Αθλητικού Ιππικού Ομίλου Τριφυλίας στα Λελώνεια ήταν αρκετά μεγάλη με πολλά άλογα εκ των οποίων ορισμένα πήραν μέρος στον γύρο της πλατείας Φιλιατρών καθώς και στον Ιππικό αγώνα που έγινε μετά.

Η μέρα ξεκίνησε με την θεία Λειτουργία από τους εφημέριους των Ιερών Ναών Αγίου Ιωάννη και Παναγίας.
Αμέσως μετά την Θεία λειτουργία οι Ιππείς παρέλαβαν και ξεκίνησαν να περιφέρουν την Ελληνική Σημαία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και επέστρεψαν στον Άγιο Γεώργιο. Αμέσως μετά όλοι οι ιππείς, πήραν αναμνηστικά μετάλλια για την συμμετοχή τους τόσο στις Ιπποδρομίες όσο και με την συμμετοχή τους στην εκδήλωση ενω απονεμήθηκαν και αναμνηστικά κύπελλα.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τριφυλίας Χαράλαμπος Παγάνης μίλησε για τον Άγιο Γεώργιο και για τον Πανάγο Λελώνη με τα κατορθώματα του και το τραγικό του τέλος.
Ο Πανάγος Λελώνης τον καιρό της τουρκοκρατίας έπαιρνε μέρος και νικούσε συνεχώς στους ιππικούς αγώνες που τελούνταν με το πρόσχημα τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου, αλλά στην πραγματικότητα αποτελούσαν προετοιμασία για την Επανάσταση του 1821.
Οι Τούρκοι, σύμφωνα με την παράδοση, ήταν δυσαρεστημένοι από τις συνεχείς νίκες του και αποφάσισαν να τον συλλάβουν και να τον απαγχονίσουν αν ξανανικούσε.
Ο Λελώνης το πληροφορήθηκε, αλλά ξανανίκησε στους αγώνες. Οι Τούρκοι τον συνέλαβαν και τον απαγχόνισαν σε μια βελανιδιά έξω από το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου.
Από την κρεμάλα τον γλίτωσε η αρραβωνιαστικιά του Κρινιώ, που έκοψε με ένα σπαθί το βρόχο και τον απελευθέρωσε. Ανέβηκαν σε άλογο, οι Τούρκοι τούς κυνήγησαν και για να αποφύγουν το θάνατο από αυτούς, προτίμησαν να πνιγούν σε μια μικρή λίμνη, κοντά στην εκκλησία.

Το έθιμο των λελωνείων σταμάτησε να διεξάγεται το 1960 και 2007 το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Αγίου Ιωάννη αποφάσισε να αναβιώσει τα Λελώνεια.
Φέτος είναι η 7η συνεχόμενη χρονιά που αναβιώνει αυτό το έθιμο και αναβιώνει πλέον με την συμμετοχή συλλόγων με μπροστάρη τον Αθλητικό Ιππικό Όμιλο Τριφυλίας.

Απο την ομάδα του Φιλιατρά News ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στους εορτάζοντες και εορτάζουσες.

Δείτε Video από τα Λελώνεια