Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Πασχαλινές ευχές από το ALMA CITY στα Φιλιατρά




Ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος για τον Ειρηναίο

Χθες το πρωϊ κοιμήθηκε μία από της σπουδαιότερες μορφές του ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΎ και της Χριστιανοσύνης.

Ο Ειρηναίος .........

Κισσάμου και Σελίνου της Κρήτης, σε ηλικία 102 ετών. Σπούδασε φτωχά παιδιά, στήριξε τυφλούς και κωφάλαλους. βοήθησε τη γυναίκα να διεκδικήσει δικαιώματα, δημιούργησε μετά το ναυάγιο της Φαλκονέρας την Ναυτιλιακή Εταιρεία ΑΝΕΚ, έχτισε σχολειά, συνέδραμε άπορους φοιτητές, φώναξε εναντίον της χούντας, δημιούργησε προυποθέσεις διαθρησκευτικού διαλόγου, και οι Κρητικοί με δική τους απόφαση τον πήγαν στην Επισκοπή, απαιτώντας από το Φανάρι ως Επίσκοπό τους τον Ειρηναίο. Όταν τον είδα με μπαλωμένα παπούτσια στο ταπεινό του σπίτι, και τον ρώτησα "γιατί ένας ιεράρχης φορά υποδήματα σκισμένα, μου απάντησε: "Δικαιούμαι να διαθέτω καινούργια παπούτσια όταν ανεβαίνω στην Αθήνα και ζητώ από τους υπουργούς λεφτά για τα φτωχά παιδιά του τόπου μου;"

Είχα σκοπό να τον αναφέρω την επόμενη εβδομάδα στους ΣΠΟΥΔΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, η αναχώρησή του όμως, με υποχρεώνει να αναφερθώ σήμερα, ΣΤΗΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΚΛΙΠΟΎΣΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌΤΗΤΑ του λαού μας!. Στις παρακάτω ιστοσελίδες είναι η συνέντευξη που του πήρα για το περιοδικο ΕΙΚΟΝΕΣ που κυκλοφόρησαν τον Ιανουάριο του 2005 και αποσπάσματα από τηλεοπτική κάλυψη.

Α... και κάτι άλλο: όταν τον ρώτησα: "ποιος είναι ο πιο πιστός χριστιανός που συνάντησατε στη ζωή σας;" μου απάντησε: "Νικόλαος Καζαντζάκης". "Γιατί" ξαναρωτώ με ενδιαφέρον: "Μα υπάρχει πιο πιστός από εκείνον που ρωτά την αμυγδαλιά να του πει για τον Θεό και αυτή ανθίζει;" μου απάντησε με νόημα...





Ευχές από τον Συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Εύχομαι σε εσάς και στους αναγνώστες του FILIATRANEWS καλή Ανάσταση, και καλό Πάσχα με υγεία.

Ο συνεργάτης του Φιλιατρά Γιάννης Πετσέλης Ηλεκτρονικός - Ραδιοηλεκτρολόγος




Πασχαλινλές ευχές από το ikyparissia



-

Πασχαλινές ευχές από τον Παναγιώτη Γεωργόπουλο

ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ ΟΛΟΨΥΧΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.
ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΣ ........

ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΠΑΤΩΝΤΑΙ. ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΙΣΩ

ΠΑΝ. Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ Π.Α. ε.α.
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ"
ΑΝ. ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά για το Πάσχα

Οι Άγιες Ημέρες του Πάσχα, μέσα από την κορύφωση του Θείου Δράματος και την Ανάσταση, εκπέμπουν μηνύματα διαχρονικής σημασίας, μα ταυτόχρονα τόσο επίκαιρα για το σύγχρονο άνθρωπο.

Μέσα από τα πάθη του......

Θεανθρώπου προβάλλεται η αξία της καρτερικότητας, της αντοχής, της πίστης σε ένα σκοπό, η αναμονή της Ανάστασης. Αυτή σηματοδοτεί τη νίκη κατά του Θανάτου και της Φθοράς και είναι το πλέον αισιόδοξο μήνυμα σε όλες τις εποχές για την ανθρωπότητα, επιβεβαιώνοντας τη ματαιότητα του εφήμερου και επικροτώντας τον αιώνιο θρίαμβο του δικαίου έναντι του αδίκου.

Στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε σήμερα, η βαθιά οικονομική κρίση έχει βυθίσει την ελληνική κοινωνία σε μια περίσκεψη, σε ένα αδιέξοδο, σε μια ακούσια αδράνεια και ο κίνδυνος της κοινωνικής αποτελμάτωσης ελλοχεύει. Για αυτό, η Ανάσταση του Κυρίου αποτελεί ένα φάρο φωτεινό, που δίνει υπομονή και δύναμη στο σκληρό αγώνα της ζωής και ενδυναμώνει την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Αυτό εξαρτάται από όλους μας. Διαπνεόμενοι από πνεύμα συνεργασίας, ομόνοιας και αλληλοβοήθειας ,κάνοντας όλοι την αυτοκριτική μας, οφείλουμε να εργαστούμε από κοινού με πνεύμα αισιοδοξίας και όχι πεσιμισμού, για την ευόδωση της αναπτυξιακής μας προοπτικής.

Η ανάπτυξη αποτελεί τη βασική στόχευση για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και για ολόκληρη τη χώρα και πρέπει να την κατακτήσουμε χωρίς πολλά λόγια, αλλά με πολλή δουλειά και επιμονή, αν θέλουμε να αναστήσουμε αυτή τη χώρα. Το οφείλουμε στους νέους μας, μα και στους ίδιους μας τους εαυτούς. Το οφείλουμε στην Ελλάδα.
Εύχομαι το Αναστάσιμο Φως να φωτίζει την ψυχή και το νου μας, δίνοντάς μας δύναμη και προοπτική για το μέλλον.

Καλή Ανάσταση!

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΥΡΑΣ

Πασχαλινές ευχές από τον Μίλτο Χρυσομάλλη




Πασχαλινές ευχές από την Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου




Πασχαλινές ευχές από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας




Φιλιατρά: Γιορτή λουλουδιού 2013




Φιλιατρά: Λελώνεια 2013

Κλίκ στο Πρόγραμμα







Αναγνωρισμένη επίσημα ως τοπική Αργία η γιορτή της Αγίας Μαύρας.

Πριν ένα χρόνο το Φιλιατρά News σας είχε φέρει στην δημοσιότητα ΚΑΤ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ το ΦΕΚ του Βασιλικού Διατάγματος του 1948 στο οποίο αναγραφόταν λεπτομερώς το πως θα τελεστεί ο εορτασμός ακόμα και το πρόγραμμα που θα βγαίνει από τον τότε Δήμο και νυν Δημοτική Ενότητα.

Σας θυμίζουμε το περσινό αποκλειστικό μας Δημοσίευμα που είχε κάνει αίσθηση καθώς πολλοί ήταν αυτοί που δεν το γνώριζαν.

Αναγνωρισμένη επίσημα από ...........

το Ελληνικό κράτος ως τοπική αργία είναι σύμφωνα με βασιλικό διάταγμα του 1948 η γιορτή των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας στα Φιλιατρά.
Αυτό προέκυψε από έρευνα μας σχετικά με την Αγία Μαύρα και την απορία που είχαμε σχετικά με το λόγο που ο Δήμος βγάζει πρόγραμμα εορτασμού.

Στο βασιλικό διάταγμα που είχε δημοσιευθεί σε Φύλλο Εφημερίδας Κυβέρνησης το οποίο έχουμε στα χέρια μας αναφέρεται ξεκάθαρα ο τρόπος εορτασμού, ποιοί θα είναι καλεσμένοι, από ποιού δρόμους θα περνά η πομπή με την ιερή Εικόνα ακόμα και για το πότε ο Δήμος θα εκδώσει πρόγραμμα εορτασμό των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας.

Το Φιλιατρά News φέρνει στο φως το απόσπασμα του Βασιλικού Διατάγματος του 1948 όπου αναφέρεται σαφέστατα ο εορτασμός και ο τρόπος που θα πραγματοποιείται για ..... όποιον έχει απορία ή θέλει τίποτα άλλο....

Δείτε το απόσπασμα του Βασιλικού Διατάγματος


















Φιλιατρά: Ο εορτασμός της Αγίας Μαύρας

Κλίκ στο Πρόγραμμα




Το χιθεσινοβραδινλό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 1-5-2013 ]




Πασχαλινές ευχές από τον Βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μπουτσινά




Καθαρισαν δάσος και παραλία τα μέλη του συλλόγου φίλων δάσους και παραλίας Ελαίας

Ολοκληρώθηκε η χθεσινή δράση καθαρισμού του δάσους και παραλίας Ελαίας από τον σύλλογο φίλων δάσους και παραλίας Ελαίας...
Συμμετείχαν φίλοι και......

μέλη του συλλόγου καθώς και λουόμενοι... (γέμισαν δύο αγροτικά με μαύρες σακούλες σκουπιδιών και ένας τροχήλατος κάδος με πίσσα)...









Μεσσηνιακές εφημερίδες της 2ας Μαΐου 2013




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πτώση τιμών και ζήτησης βλέπει ο Εμπορικός Σύλλογος
Η ύφεση πλήττει και το τραπέζι της Λαμπρής


Πρωτοφανής μείωση τιμών αλλά και πρωτόγνωρη πτώση της .......

καταναλωτικής ζήτησης καταγράφεται φέτος. Η οικονομική ύφεση έχει «γονατίσει» τα νοικοκυριά, τα οποία αρκούνται σε άκρως απαραίτητες αγορές για το τραπέζι της Λαμπρής, ενώ αγοράζουν φθηνά δώρα για τα βαφτιστήρια.

Το επίκεντρο της όποιας ζήτησης βρίσκεται, κυρίως, στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, οι οποίες επιδίδονται σε σκληρό ανταγωνισμό με προσφορές και μειώσεις τιμών στα πασχαλινά αγαθά.

Πολύ συγκρατημένη εμφανίζεται μέχρι σήμερα και η πασχαλινή αγορά στην Καλαμάτα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΜΕ ΣΤΗΜΕΝΗ δημοπρασία αγοράστηκε ο άμμος από τον Κανελλάκη!
ΕΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ντοκουμέντο. Μια ομολογία-σοκ προ 10ετίας φέρνει σήμερα στο φως η «ΦΩΝΗ» για το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην παραλία Ελαία-Αγιαννάκη.
Σήμερα η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα σήμερα, ενώ προβάλλονται στο πρωτοσέλιδο της «Φ» και τα θέματα:
● ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ του Επιταφίου στην Πύλο θα παρακολουθήσει και φέτος, όπως κάθε χρόνο ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός θα έρθει αύριο και θα αναχωρήσει το Μ. Σάββατο για Ανάσταση στην Πύλο, ενώ το Πάσχα θα επισκεφθεί στρατιωτικές μονάδες.
● ΜΕ ΔΥΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ μικρής συμμετοχής το διασπασμένο Εργατικό Κίνημα γιόρτασε χθες την Πρωτομαγιά.
● ΕΠΙΣΤΟΛΗ του «Νηλέα» στον πρωθυπουργό να διασώσει υπέρ των αγροτών της Μεσσηνίας το πρόγραμμα 4,3 εκατ. ευρώ (Αυτό που χάνεται με ευθύνη της ΕΑΣ Μεσσηνίας).
● ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ, επάρκεια προϊόντων καλής ποιότητας, αλλά μικρή ζήτηση στην πασχαλινή τοπική αγορά.
● ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ Πάσχα στην Ελλάδα προβλέπει η ΕΜΥ και το ψήσιμο του οβελία στον καυτό ήλιο πάνω από 30 βαθμούς!
● ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ποιότητας το Καλονερό, εντυπωσίασε τους Ρώσους τουριστικούς πράκτορες.
● ΕΘΙΜΑ της Πασχαλινής Περιόδου και το θρησκευτικό τελετουργικό των ημερών.


• ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ: Η «ΦΩΝΗ» σας ταξιδεύει… Με 15 κουπόνια ένα μαγευτικό 4ήμερο ταξίδι. Διαβάστε λεπτομέρειες

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!