Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Παραλίες Φιλιατρών. Κι όμως κάποιοι το τόλμησαν και βούτηξαν! [ ΦΩΤΟ + VIDEO ]

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι υπήρξε η σκέψη να κάνουμε μια βόλτα στις παραλίες των Φιλιατρών (Αγία Κυριακή, Λαγγούβαρδο και Στόμιο) προκειμένου να φωτογραφίσουμε την παραλία και να σας εξάψουμε λίγο την φαντασία σας εν όψει του καλοκαιριού.

Η έκπληξη μας ήταν μεγάλη όταν στην Αγία Κυριακή μια .......

μικρή παρέα παιδιών έκαναν σήμερα Σάββατο 27 Απριλίου το πρώτο τους μπάνιο και απ ότι φάνηκε το κατευχαριστήθηκαν.
Λουόμενους όμως -έστω και ελάχιστους- βρήκαμε και στον Λαγγούβαρδο και στο Στόμιο. Γεγονός που μαρτυρά τον ερχομό του Καλοκαιριού καθώς σε ελάχιστες μέρες μπαίνουμε στον Μάϊο και σιγά σιγά το καλοκαίρι θα μπει για τα καλά.

Αλλα καλύτερα να δείτε ένα Video και από κάτω εικόνες από τις 3 παραλίες της περιοχής μας.
Κλίκ στις φωτό για μεγάλο μέγεθος















Φιλιατρά: Δυο Χρόνια ζωής για το κατάστημα Häagen-Dazs [ VIDEO ]

Τα δύο χρόνια ζωής του έκλεισε σήμερα το Häagen-Dazs στα Φιλιατρά και οι άνθρωποι του το γιορτάζουν κερνώντας τον κόσμο παγωτό.

Το κατάστημα ........

στολίδι τόσο για την πλατεία μας όσο και για την πόλη μας, το Häagen-Dazs στα Φιλιατρά με την πιο διάσημη μάρκα παγωτού σήμερα συμπληρώνει δυο χρόνια ζωής και το γιορτάζει.
Από το πρωί και μέχρι τις 9 το βράδυ το κατάστημα κερνάει παγωτό τον κόσμο και ταυτόχρονα προσφέρει ένα κουπονάκι για μία ακόμα προσφορά στην επόμενη επίσκεψη τους.

Η ομάδα Διαχείρισης Εύχεται στο κατάστημα Häagen-Dazs Χρόνια πολλά!



Υπουργείο Περιβάλλοντος: Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ από την 1η Μαΐου αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος Και αυτό τουλάχιστον μέχρι την 1η Ιουλίου ππυθ η αγορά απελευθερώνεται και η ΔΕΗ θα μπορεί να διαμορφώνει τα τιμολόγια της ελεύθερα χωρις παρέμβαση του Υπουργείου.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Tα τιμολόγια της ΔΕΗ δεν έχουν καμία αύξηση, στη δεύτερη φάση εφαρμογής της υποχρέωσης της χώρας μας για τη σύνδεση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας με το κόστος της παραγωγής και διάθεσης.

Με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλάγης, Μάκη Παπαγεωργίου, που υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2013, μετά από γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, το ποσό των προς ανάκτηση δαπανών της ΔΕΗ για το έτος 2013, που αφορούν τους πελάτες Χαμηλής Τάσης, παραμένει το ίδιο με αυτό που είχε εγκρίνει τον Ιανουάριο του 2013.

Βάσει αυτής της Απόφασης, δεν προκύπτει καμία αλλαγή στα τρέχοντα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ, όπως ισχύουν από 1ης Ιανουαρίου 2013.

Ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ Μάκης Παπαγεωργίου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι προσπάθειες όλων απέδωσαν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα υπέρ των πολιτών. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό, ότι στη δεύτερη φάση πριν την απελευθέρωση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας στη Χαμηλή Τάση, δεν υπάρχει καμία απολύτως αύξηση.

Οι ενέργειες της Κυβέρνησης οδήγησαν σε μια ιδιαιτέρως ομαλή μετάβαση στην ευρωπαϊκή υποχρέωση της χώρας για κοστοβαρή τιμολόγια, ενώ συνεχίζουμε εντατικά την προσπάθεια, ώστε να διασφαλίσουμε ένα υγιές και ευνοϊκό υπέρ των καταναλωτών πλαίσιο που θα ισχύει και μετά την πλήρη μετάβαση στην απελευθερωμένη και ανταγωνιστική αγορά ενέργειας»

"Εξετάσεις" για 206.000 δημοσίους υπαλλήλους – Από κόσκινο οι φάκελοι με τα τυπικά προσόντα

- Αρχίζει το πρόγραμμα αξιολόγησης στο στενό δημόσιο τομέα
- Πόρτα εξόδου για όσους έχουν πλαστά πιστοποιητικά
- Συνεχής αξιολόγηση ανά τρίμηνο σε επίπεδο υπηρεσιών κι εργαζομένων

Από κόσκινο θα περάσουν οι φάκελοι 206.000 δημοσίων υπαλλήλων του στενού δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων ένστολων και εκπαιδευτικών, το αμέσως προσεχές διάστημα

Σύμφωνα με την Ημερησία, από τον εξονυχιστικό έλεγχο .........

θα καταγραφούν αναλυτικά τα προσόντα τους και ταυτόχρονα θα εξακριβωθούν οι περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών, κάτι που αυτομάτως θα τους οδηγήσει εκτός δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, στα χέρια του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκονται ήδη τρία εναλλακτικά σενάρια σχετικά με τη “βαρύτητα” των προσόντων της αξιολόγησης και πολύ σύντομα θα γίνουν οι ανακοινώσεις.

Σε πρώτο πλάνο θα βρεθούν πτυχία, γνώση ξένων γλωσσών, η παρακολούθηση σεμιναρίων κλπ ενώ η αρχαιότητα περνά σε δεύτερη μοίρα. Ετσι, όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο θα υπάρξει μία πλήρης χαρτογράφηση των ικανοτήτων του προσωπικού ενώ το νέο, εμπλουτισμένο μητρώο που θα προκύψει θα χρησιμοποιηθεί ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ανακατατάξεις.

Σε συνδυασμό με τα νέα οργανογράμματα που είναι ήδη έτοιμα αλλα και τα περιγράμματα θέσεων, θα διευκρινιστεί αν και ποιός υπάλληλος μπορεί να υπηρετήσει σε κάποια θέση. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα δεν αποκλείεται να υπαρξουν και απομακρύνσεις, με αρμόδιο να κρίνει κάθε φορά το εκάστοτε υπηρεσιακό συμβούλιο.

Στο εξής κάθε δημόσιος υπάλληλος θα βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης, μέσω στοχοθεσίας, ενώ τα σχετικά αποτελέσματα θα πρέπει να γίνονται γνωστά ανά τρίμηνο.

Newsit

Το Curriculum Vitae μιας βιβλιοθήκης

Άρθρο του Επικουρου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου Θεόδωρου Κουτρούκη στο Φιλιατρά News

Θυμάμαι εκείνη την ημέρα που πρωτομπήκα στο σπίτι. Έφερα μαζί μου τη μυρωδιά από το βερνίκι πάνω στο ξύλο της κερασιάς. Έφερα και μυριάδες υποσχέσεις για το φως που θα κόμιζα στη ζωή των συγκατοίκων μου.
Δεν άργησαν να έρθουν και οι πρώτοι μου......

σύντροφοι: παιδικά παραμύθια και μικρές ιστορίες με μεγάλα γράμματα και πολλές εικόνες. Τι χρώματα κι εκείνα! Μπόλιαζαν με ολόκληρο το ουράνιο τόξο τις παιδικές ψυχές.

Οι επόμενοι σύντροφοι μου – με σήμα την κουκουβάγια - που άρχισαν να καταφθάνουν μονότονα κάθε Σεπτέμβριο, είχαν λιγότερα χρώματα και περισσότερες απαιτήσεις. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν το «Αναγνωστικό», ενώ λίγο αργότερα ήρθε και μια ολόκληρη διμοιρία πανομοιότυπων συντρόφων μ’ ένα πολλά υποσχόμενο τίτλο στο εξώφυλλο: Εγκυκλοπαίδεια!
Στο μεταξύ η συντροφιά μεγάλωνε κι έκανε καινούριους φίλους. Έργα του Ντίκενς και του Ιουλίου Βερν, αλλά και του Παπαδιαμάντη, του Βενέζη, της Πηνελόπης Δέλτα, του Μυριβήλη και του Ξενόπουλου έρχονταν για να γητεύσουν τις ψυχές του αναγνώστη και να επιταχύνουν τον καλπασμό της φαντασίας του. Να ξέρατε πόσο γοητευτικό θέαμα ήταν το αποκοιμισμένο αγόρι με τον «Ροβινσώνα Κρούσο» μισάνοιχτο πλάι στο προσκεφάλι του!
Αργότερα ήρθαν και τα ετεροθαλή αδέρφια των φίλων με την κουκουβάγια. Τους λέγανε «βοηθήματα» κι ήρθαν να αμφισβητήσουν την επάρκεια και τη μοναδική θέση των πρώτων στη ζωή του αναγνώστη.

Τα χρόνια πέρασαν κι οι νεοφερμένοι φίλοι, που είχαν τη στόφα του Πανεπιστημίου, είχαν πια εκατοντάδες σελίδες, λες και προσπαθούσαν να χωρέσουν όλη γνώση του κόσμου κι έκαναν τον ξύλινο σκελετό μου να λυγίζει από το βάρος.
Δίπλα σε αυτά η παρέα μεγάλωσε με έργα του Hemingway και του Garcia Markes, του Κουμανταρέα και του Καφάβη, αλλά και έργα ιστορίας και φιλοσοφίας. Ήρθαν όμως και έργα πολιτικής του Μαρξ, του Γκράμσι, του Εκο, αλλά και του Aron, του Friedman και του Καστοριάδη, που ήταν τόσο δημοφιλή στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.
Κι ο εμπλουτισμός της παρέας συνοδευόταν συχνά από την εμφάνιση παρείσακτων ζωυφίων στους παλιότερους φίλους αλλά και από κόκκους χαρτιού που σκόρπιζαν τριγύρω οι βίαιες παρεμβάσεις του χαρτοκόπτη στις ενωμένες σελίδες.

Ο καιρός όμως περνούσε κι άλλαζαν οι επιλογές του αναγνώστη. Οι καινούριοι φίλοι ήταν πλέον πανόδετοι ή δερματόδετοι σε χαρτί ιλουστρασιόν και επιδείκνυαν με καμάρι την λάμψη από τα χρυσά γράμματα στις ράχες τους. Πολλούς από τους νεοεισερχόμενους δεν τους διάλεγε ο αναγνώστης αλλά οι εφημερίδες που διάλεγαν αντ’ αυτού τι θα διαβάσει και του το χάριζαν (κάποτε με αντάλλαγμα μερικά κουπόνια).
Καθώς ο καταναλωτισμός επικρατούσε πλήρως, τη θέση των έργων της λογοτεχνίας και των κοινωνικών επιστημών που ήταν τροφή για το νου, άρχισαν να παίρνουν τα χρηστικά έργα μαγειρικής που μαρτυρούσαν ότι ο νους ήταν πλέον στραμμένος στην τροφή.
Στο διάβα του χρόνου κι ενώ μερικοί φίλοι μου είχαν ήδη ξαπλώσει σε οριζόντια θέση πάνω από τους άλλους, για να παραχωρήσουν τη θέση τους σε μια πολύβουη οθόνη 32 ιντσών, ήρθε σιγά- σιγά και η παραμέληση μου, η εγκατάλειψη της συχνής χρήσης.

Τα εξώφυλλα και οι ράχες που αντάμωναν το φως του ήλιου κιτρίνιζαν και ξεθώριαζαν. Μερικοί από τους φίλους μου παρέμειναν με τις σελίδες ενωμένες και γεμάτοι σκόνη: ήταν όλα εκείνα τα συμπτώματα που μαρτυρούν το θάνατο του αναγνώστη. Γιατί θάνατος είναι τα βιβλία που δεν διαβάσαμε.
Όλα αυτά θα έπρέπε να μου προκαλούν θλίψη. Όμως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί γιατί δεν είμαι παρά μια βιβλιοθήκη. Και οι βιβλιοθήκες δεν έχουν συναισθήματα. Ή μήπως έχουν;

Πασχαλινές ευχές από τον Περιφερρειακό Σύμβουλο Θεόδωρο Σταυριανόπουλο




ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

(ΜΑΘΗΜΑ 9ο)

Σκληροί δίσκοι: μαγνητική αποθήκευση για όλους
Το βασικό μέσο αποθήκευσης σε κάθε υπολογιστή είναι η μαγνητική αποθήκευση - ο σκληρός δίσκος η δίσκοι.
Με το χρόνο, η ......

χωρητικότητα τους εκτοξεύτηκε στα ύψη ενώ η τιμή τους μειώθηκε δραματικά. Με την πτώση των τιμών, η τεχνολογία των σκληρών δίσκων βελτιώθηκε και η χωρητικότητα τους απογειώθηκε. Τώρα πλεον μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα περιεχόμενα χιλιάδων βιβλίων σε ένα κουτάκι τόσο μικρό όσο ένα βιβλίο τσέπης.
Τα βασικά χαρακτηριστικά.

Χωρητικότητα δίσκων
Το πιο προφανές χαρακτηριστικό των δίσκων είναι η χωρητικότητα τους. Ένας δυνατός υπολογιστής μπορεί να έχει σκληρό δίσκο με χωρητικότητα 100 GB, ενώ η χωρητικότητα του δίσκου ενός καλού φορητού υπολογιστή κυμαίνεται από 30 μέχρι και 60 GB.
Καλό είναι να αγοράζετε όσο πιο πολύ αποθηκευτικό χωρο μπορείτε, εξοικονομώντας χρήματα με τη σωστή αγορά των άλλων τμημάτων του υπολογιστή σας. (Φυσικά, αν ο υπολογιστής σας είναι ταχύτατος, και διαθέτει αρκετή μνήμη και θέλετε απλώς να τον αναβαθμίσετε με ένα μεγαλύτερο σκληρό δίσκο, αγοράστε το μεγαλύτερο που μπορείτε)

Ταχύτητα δίσκων
Η ταχύτητα των σκληρών δίσκων καθορίζεται από τρεις παράγοντες. Ο πρώτος είναι η ταχύτητα περιστροφής. Οι πλάκες ενός σκληρού δίσκου μπορούν να περιστρέφονται με 5400 η 7200 περιστροφές ανά λεπτό. Η ταχύτητα περιστροφής επηρεάζει άμεσα το κόστος, γι αυτό μην εκπλαγείτε αν διαπιστώσετε σχετικά μεγάλη διαφορά τιμής ανάμεσα σε δυο δίσκους των 100 GB, όπου ο ένας έχει μικρότερη ταχύτητα περιστροφής από τον άλλο. Όσο πιο γρήγορα περιστρέφεται ένας δίσκος, τόσο πιο γρήγορα λειτουργούν τα πάντα σε αυτόν. Αν αυτό δεν ίσχυε, τότε οι κεφαλές ανάγνωσης/εγγραφής του δίσκου θα δέχονταν δεδομένα πιο γρήγορα από ότι θα γινόταν η επεξεργασία τους από τα ηλεκτρονικά κυκλώματα, και επομένως θα υπήρχαν χαμένα δεδομένα τα οποία θα έπρεπε να διαβάζονται κάθε φορά. Η κατάσταση θα ήταν εφιάλτης. Η ισορροπημένη συνεργασία είναι το ίδιο σημαντική για το εσωτερικό των τμημάτων του υπολογιστή όσο και για τη μεταξύ τους επικοινωνια.
Ο δεύτερος παράγοντας που καθορίζει την ταχύτητα είναι ο ρυθμός μεταφοράς (δεδομένων) του δίσκου: είναι η μέγιστη ταχύτητα με την οποία τα δεδομένα μπορούν να μεταφέρονται ανά ρεύμα από το δίσκο προς τον υπολογιστή. Ο ρυθμός μεταφοράς ενός δίσκου είναι η ταχύτητα στην οποία ο δίσκος μπορεί να λειτουργεί κάτω από ιδανικές συνθήκες. Όπως είναι φυσικό, ένας δίσκος με μεγαλύτερη ταχύτητα μεταφοράς από έναν άλλο θα έχει καλύτερες επιδόσεις, όμως μην περιμένετε τις ταχύτητες της τάξης των 100 MB ανά δευτερόλεπτο που αναγράφονται στις συσκευασίες των δίσκων. Ένας πιο ρεαλιστικός παράγοντας είναι ο μέγιστος σταθερός ρυθμός μεταφοράς: είναι η υψηλότερη ταχύτητα στην οποία μπορεί να λειτουργεί ο δίσκος. Και εδώ, πρόκειται για μεγίστη τιμή και όχι για μέση.
Ένας πολύ χρήσιμος και αξιόπιστος παράγοντας καθορισμού της ταχύτητας ενός δίσκου είναι ο μέσος χρόνος αναζήτησης: πόσα, δηλαδή, εκατομμυριοστά του δευτερολέπτου χρειάζεται κατά μέσο όρο ο σκληρός δίσκος για να εντοπίσει μια συγκεκριμένη θεση. Ένας άριστος χρόνος προσπέλασης είναι τα 3,6 ms αν και τα 8,9 ms είναι πολύ πιο συνηθισμένος. Ο χρόνος αναζήτησης είναι ένα αξιόπιστο μέτρο σύγκρισης των επιδόσεων των σκληρών δίσκων, επειδή εμπερικλείει κάποια στοιχεία από τους υπόλοιπους παράγοντες της ταχύτητας. Για να αναζητήσει μια συγκεκριμένη θεση, ο δίσκος πρέπει να περιστραφεί, και πρέπει να διαβάζει δεδομένα για να επιβεβαιώνει τη θεση της κεφαλής ανάγνωσης/εγγραφής. Ο χρόνος αναζήτησης επίσης είναι πιο αξιόπιστος παράγοντας ταχύτητας από τους άλλους επειδή οι σκληροί δίσκοι τώρα περιέχουν κρυφή μνήμη, η οποία επηρεάζει τους άλλους παράγοντες ανάγνωσης δεδομένων.

Κρυφή μνήμη δίσκων
Οι περισσότεροι σημερινοί σκληροί δίσκοι έχουν μια μικρή ποσότητα μνήμης στο εσωτερικό τους. Η μνήμη αυτή λειτουργεί ως κρυφή- - η αν προτιμάτε, ως ένας προσωρινός αποθηκευτικός χώρος - όπου αποθηκεύονται τα δεδομένα του δίσκου πριν τα ζητήσει ο υπολογιστής. Πως όμως γνωρίζει ο δίσκος ποια δεδομένα θα χρειαστεί ο υπολογιστής; Στους καλά οργανωμένους σκληρούς δίσκους φαίνεται πως τα πιθανά δεδομένα που θα ζητήσει ο υπολογιστής είναι αυτά που ακολουθούν τα δεδομένα που χρησιμοποίησε τελευταία.

Οπτικοί δίσκοι
Η δεύτερη μεγάλη κατηγορία συσκευών αποθήκευσης είναι οι οπτικές - αυτές δηλαδή που χρησιμοποιούν φως για να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν. Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια τρίτη κατηγορία, υβριδική των δυο άλλων τεχνολογιών, η οποία ονομάζεται μαγνητο-οπτική, όμως είναι μάλλον αρκετά απρόσιτη. Η οπτική τεχνολογία συνδυάζει χαμηλή τιμή, χωρητικότητα, αξιοπιστία, και συμβατότητα σε τέτοιο βαθμό που οι μαγνητο-οπτικές συσκευές δεν μπορούν να τις ανταγωνιστούν. Έτσι όταν λέμε για οπτική αποθήκευση θα εννοούμε τα αμιγώς οπτικά μέσα αποθήκευσης, τα μέσα που χρησιμοποιούν τη δύναμη του φωτός για την ανάγνωση ή την εγγραφή δεδομένων: τους δίσκους CD και τους δίσκους DVD.
Πως λειτουργούν οι δίσκοι CD και οι δίσκοι DVD
Για να κατανοήσετε τον τρόπο λειτουργίας των οπτικών μονάδων, ξεχάστε ότι γνωρίζετε για τη μαγνητική αποθήκευση. Εκτός του ότι δέχονται και στέλνουν bit, οι οπτικές μονάδες δεν έχουν τίποτε άλλο κοινό με τις μαγνητικές. Όμως έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους. Οι δίσκοι CD και DVD δεν χρησιμοποιούν μαγνητισμό, περιοχές, κεφαλές ανάγνωσης-εγγραφής, ή σιδηρούχο υλικό των δίσκων αυτών δεν έχει καμία σχέση με αυτό των πλακών των σκληρών δίσκων.
Οι οπτικοί δίσκοι δεν επικαλύπτονται από το υλικό αυτό, αλλά περιέχουν μια λεπτή στρώση μεταλλικού φύλλου ανάμεσα σε δυο προστατευτικές στρώσεις πλαστικού. Αν αγγίξετε την επιφάνεια ενός σκληρού δίσκου, το πιο πιθανό είναι να προκαλέσετε σοβαρή ζημιά - η σκόνη μόνο που θα μπει στο εσωτερικό του δίσκου κατά το άνοιγμα της θήκης του αρκεί για να τον καταστρέψει ολοκληρωτικά. Αν όμως αγγίξετε την επιφάνεια ενός δίσκου CD η DVD, αυτό που θα ακουμπήσετε είναι η πλαστική επικάλυψη. Το τμήμα όπου αποθηκεύονται τα δεδομένα - το μεταλλικό φύλλο - βρίσκεται σε ασφαλή θεση στο εσωτερικό του δίσκου. Βέβαια, αν δημιουργηθούν σοβαρές αμυχές στην επιφάνεια του δίσκου, αυτός μπορεί να καταστραφεί, παρόλα αυτά όμως υπάρχουν ειδικά επιδιορθωτικά εργαλεία και εξελιγμένες μονάδες δίσκων με τεχνολογίες διόρθωσης σφαλμάτων, τα οποία μπορούν να επιτρέψουν την ανάγνωση δεδομένων ακόμη και από δίσκους με πολλές αμυχές.

Προφύλαξη από αμυχές
Αν έχετε αγοράσει κάποιο εγγράψιμο CD, πιθανόν γνωρίζετε ότι το σκούπισμα του δίσκου πρέπει να γίνεται από το κέντρο προς τα έξω, και ποτέ κυκλικά. Γιατί; Λόγω της διόρθωσης σφαλμάτων.
Τα δεδομένα αποθηκεύονται στους οπτικούς δίσκους με τη σειρά, δηλαδή, κάθε bit ενός αρχείου ακολουθείται από το επόμενο bit του ίδιου αρχείου, μέχρι να αποθηκευτούν όλα, και η εγγραφή γίνεται από την μέσα προς την έξω μεριά του δίσκου. Στη συνέχεια αποθηκεύεται η ένδειξη τέλους του αρχείου και μετά από αυτή μπορεί να αποθηκευτεί το πρώτο bit ενός άλλου αρχείου.

Αν μια ίσια αμυχή (για παράδειγμα, από την άκρη του δίσκου προς το κέντρο του) προκαλέσει ζημιά στο δίσκο, η διόρθωση σφαλμάτων ίσως μπορέσει να αναδημιουργήσει τα λίγα bit που θα έχει καταστρέψει η αμυχή, χρησιμοποιώντας αυτά που βρίσκονται πριν και μετά από τα κατεστραμμένα. (Στην περίπτωση μάλιστα μουσικών CD, τα κατεστραμμένα bit πιθανότατα θα αγνοηθούν, το πιο πιθανό είναι να μην καταλάβετε καμία διαφορά κατά την αναπαραγωγή του CD). Επειδή η αμυχή είναι γραμμική και τα δεδομένα αποθηκεύονται κυκλικά, είναι μάλλον απίθανο να καταστραφεί μεγάλος αριθμός διαδοχικών bit.
Αντίθετα, μια κυκλική αμυχή θα μπορούσε να καταστρέψει ένα ολόκληρο αρχείο η και πολλά αρχεία, οπότε η διόρθωση σφαλμάτων θα ήταν άχρηστη. Οι κυκλικές αμυχές μπορούν να προκληθούν αν σκουπίζετε τους δίσκους με κυκλικές κινήσεις. Γι αυτό, σκουπίζετε πάντα τους δίσκους σας από το κέντρο προς τα έξω.

Γιάννης Πετσέλης
Ηλεκτρονικός

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 26-4-2013 ]




Πασχαλινές ευχές από το News Messinia



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 27ης Απριλίου 2013




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ένα τρισ. δολάρια θα αποφέρει η Διαστημική Πύλη το 2020, σύμφωνα με το δρα Περικλή Παπαδόπουλο
Σε διαστημική εποχή η Καλαμάτα το 2015


Για το σχέδιο δημιουργίας διαστημικής πύλης στην Καλαμάτα, που .......

θα αρχίσει να υλοποιείται από το 2015, αναφέρθηκε χθες στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης κατά το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου.

Για το θέμα μίλησε ο δρ. Περικλής Παπαδόπουλος, καθηγητής Αεροδιαστημικής, διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Λ-Sat και επιθεωρητής της NASA. Όπως ανέφερε ο διακεκριμένος Μεσσήνιος στην καταγωγή επιστήμονας, το συγκεκριμένο project θα μπορούσε να αποδώσει με αυτόν το χρονικό ορίζοντα 1 τρισ. δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΠΡΟΒΟΛΗ της Καλαμάτας στο διάστημα! Έκλεψε τις εντυπώσεις στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου ο Μεσσηνιακής καταγωγής διακεκριμένος επιστήμονας Περικλής Παπαδόπουλος «Doctor Π», με την εισήγησή τους για τη δημιουργία διαστημικής πύλης στην Καλαμάτα και την παρουσίαση του Project για το διαστημικό τουρισμό, με προσδοκίες παγκόσμιου τζίρου 1 τρισ. ευρώ.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ», στην οποία ξεχωρίζουν και τα θέματα:
• ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ η κατάτμηση οικοπέδων στην παραλία της Ελαίας! Τι απαντά στη «ΦΩΝΗ» η εταιρεία Παππά και οι διαμάχες στη συνάντηση του Δημαρχείου. Σχόλια της «ΦΩΝΗΣ» και αποκαλυπτική φωτογραφία που σοκάρει!
• ΣΥΡΙΖΑ και τουρισμός! Παρουσίαση των βασικών αξόνων του προγράμματος με κοινωνική ανταπόδοση, παρουσιάστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα.
• ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ σύσκεψη για τους τσιγγάνους χθες στο Δημαρχείο Καλαμάτας, όπου συζητήθηκαν τα ουσιαστικά προβλήματα.
• ΣΤΑ ΠΑΤΑΤΟΧΩΡΑΦΑ χθες ο Αλευράς για την εξέλιξη της φετινής παραγωγής στη Μεσσηνία.
• ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαν. Αγγελάκα είχε χθες στην Τρίπολη ο δήμαρχος Μεσσήνης Στ. Αναστασόπουλος όπου συζήτησαν για το δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος.
• ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ του Λαζάρου 1826 η ηρωική έξοδος του Μεσολογγίου. Αναφορά μνήμης για το Μεσολόγγι και τον Σολωμό.

• ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ: Η «ΦΩΝΗ» σας ταξιδεύει… Με 1 κουπόνια ένα μαγευτικό 4ήμερο ταξίδι. Διαβάστε λεπτομέρειες

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά



Φιλιατρά: Πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς ΙΧ [ VIDEO ]

Ε Κ Τ Α Κ Τ Ο

Ολοσχερώς καταστράφηκε μετά από πυρκαγιά ΙΧ αυτοκίνητο Μάρκας SEAT TOLEDO χρώματος κόκκινου, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας το οποίο το τελευταίο 4μηνο με 5μηνο ήταν εγκαταλελειμμένο σε χωράφι στην άκρη του δρόμου στην επαρχιακή οδό Φιλιατρών - Λιμεναριού λίγα μέτρα πιο κάτω από το ελαιοτριβείο του κ. Καφύρα.
Το συμβάν σημειώθηκε γύρω στις 23:00 όπου συμπολίτης μας .....

που είδε το περιστατικό ειδοποίησε την Πυρσοσβεστική και Κλιμάκιο από τους Γαργαλιάνους έσπευσε στο σημείο και κατάσβεσε την φωτιά.
Από την φωτιά που προκλήθηκε στο ΙΧ κάηκαν μερικώς δύο ελιές.

Προανάκριση για το συμβάν θα διενεργήσει Η πυροσβεστική Γαργαλιάνων.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ και VIDEO