Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Φιλιατρά: Χάθηκε σκυλάκι ράτσας Πίτσερ

Μακρυά από την οικογένεια του βρίσκεται χαμένος ο Μίκυς, ένα μικρόσωμο σκυλάκι ράτσας Πίτσερ και χρώματος μαύρο και καφέ. Κλίκ στην φωτογραφία

Ο Μίκυς χάθηκε σήμερα το απόγευμα της 24ης Απριλίου περίπου στις 5 στην περιοχή της οδού Δεκατεσσάρων στα Φιλιατρά.

όπως μας ενημέρωσε η ιδιοκτήτρια του το σκυλάκι έχει ηλεκτρονικό τσιπάκι αναγνώρισης ιδιοκτήτη.

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ όποιος γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με την ιδιοκτήτρια του την κ. Καλογεροπούλου στο τηλέφωνο 694 - 69 56 190
Δίνεται αμοιβή.

Ακολουθεί μια δεύτερη φωτογραφία του Μίκυ




Παραπέμπουν σε πειθαρχική Επιτροπή Μέλη της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας με το ερώτημα της διαγραφής

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε πολιτικές συμπεριφορές μελών του κόμματος μας, οι οποίες δεν συνάδουν ούτε με τις αξίες, ούτε με τις αρχές της παράταξης μας.

Θα περιμέναμε τουλάχιστον να .......

επιδείξουν τη στοιχειώδη ευθιξία και να ζητήσουν τη διαγραφή τους από μέλη του κόμματος μας, όλοι αυτοί που όψιμα διαπίστωσαν ότι δεν «καλύπτονται» πολιτικά από τη Ν.Δ.

Αντί αυτού, προκαλούν με τη στάση τους όλους εμάς τους Νεοδημοκράτες και όχι μόνο, οι οποίοι έχουμε συνταχθεί στον αγώνα του Προέδρου μας, του Μεσσήνιου Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για να σηκωθεί η Πατρίδας μας ξανά στα πόδια της.

Γνωρίζουμε όμως καλά, τόσο την πορεία τους όσο και τα «προνόμια» που κατείχαν και κατέχουν όλα τα χρόνια που αποτελούσαν μέλη της παράταξης μας.

Η ανοχή μας όμως τελείωσε. Στη Νέα Δημοκρατία δεν χωρούν πολιτικοί καιροσκόποι.

Παραπέμπονται στην πειθαρχική επιτροπή του κόμματος μας, με το αίτημα της διαγραφής τους από το μητρώο μελών της Νομαρχιακής μας Οργάνωσης, οι Ανδρουτσόπουλος Ιωάννης, Λιακουνάκου Βενετία και Μπάκας Ιωάννης.

Περικλής Μαντάς
Πρόεδρος
ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας

Πασχαλινές Ευχές από τον Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας




Ο φόβος φυλάει τα έρμα σε Carrefour – Βritish American Tobacco

Ο φόβος φυλάει τα έρμα που γίνονται έρμαιο των φόβων τους.

Μετά από την δημοσίευση του άρθρου «Συνεργασία Carrefour Μαρινόπουλος με British American Tobacco ???» , στο πιλοτικό κατάστημα Carrefour –Μαρινόπουλος (Θεομήτορος 51 –Καλαμάκι ), είχανε ¨ υπερωρίες ¨ με το ξήλωμα των stand προβολής και διάθεσης καπνικών προϊόντων δίπλα στα ταμεία .

Έπειτα από τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις του Διευθύνων .........

Συμβούλου της Μαρινόπουλος Α.Ε., Jerome Loubere, «Στόχος της Μαρινόπουλος Α.Ε. είναι σε διάστημα 2 μηνών να καθιερωθεί σε αυτή την αγορά με 250 καταστήματα και επί της ουσίας με τα υπερμάρκετ Carrefour και τα σούπερ μάρκετ Carrefour Μαρινόπουλος. Η προμήθεια των προϊόντων καπνού θα γίνεται από τα δίκτυα χονδρικής της σχετικής αγοράς.

Η απόφαση της εταιρίας να εισέλθει στην κατηγορία αυτή θα στηρίξει την γενικότερη προσπάθειά της για μια θετική πορεία μέσα στο 2013 χρονιά η οποία λόγω της ύφεσης αξιολογείται δύσκολη για το λιανεμπόριο συνολικά, ενώ εντάσσεται στη στρατηγική απόφασή της να επεκταθεί σε κάθε κατηγορία προϊόντων που θα απελευθερωθεί από εδώ και στο εξής.» ,το συγκεριμένο super market κατέβασε τα stand από τα ταμεία






Ήξεραν ότι παραβίαζαν Κοινοτικές Νομοθεσίες και Παγκόσμιες Οδηγίες και αναγκάστηκαν μετά την δημοσιότητα που πήρε το όλο θέμα σε Ελλάδα & Εξωτερικό, να τα αποσύρουν.

Γρήγορα αντέδρασε η Βritish American Tobacco όσον αφορά το ξήλωμα των stand από το συγκεκριμένο super market .

Eπίσης ,είδαμε μετά την δημοσίευση του συγκεκριμένου άρθρου και την ανακοίνωση της εν λόγω καπνοβιομηχανίας –αντιπροσωπείας για επιλογή νέου δικτύου στους τρεις νομούς.

Έστω και καθυστερημένα ,οφείλουμε να τους συγχαρούμε για αυτή την κίνηση και προσδοκούμε στο μέλλον να υποστηρίξουν έμπρακτα την Μικρή Λιανική .
Το τι ακριβώς έχει συμβεί, ο γράφων το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα .
Θα πρέπει λοιπόν στο εξής όλες οι καπνοβιομηχανίες να γνωρίζουν ότι τα πράγματα δεν είναι όπως ήταν παλιά.
Σήμερα ,υπάρχει καλώς ή κακώς ένα Σωματείο (Σωματείο Επαγγελματιών Περιπτερούχων & Καπνοπωλών Μικρής Λιανικής Αττικής ) που δεν μασάει τα λόγια του σε κανένα ιεραρχικό επίπεδο είτε πρόκειται για καπνοβιομηχανίες είτε για πολιτικά κόμματα .
Είπαμε από την στιγμή της ίδρυσης του Σωματείου ότι θα ¨ παίξουμε ¨ καθαρό παιχνίδι και αυτή η υπόσχεση μου έχει δοθεί προφορικά από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με τον κλάδο .
Κάθε παρατυπία ή χτύπημα κάτω από την μέση είναι σίγουρο ότι θα μας βρίσκει κάθετα αντίθετους όταν διακυβεύονται συμφέροντα Μικρής Λιανικής.
Εύχομαι και ελπίζω ότι στο μέλλον θα κρατηθεί αυτή η υπόσχεση και ειδικά όσον αφορά την υποστήριξη των καπνοβιομηχανιών προς τα Πολιτειακά Όργανα .
Δούκας Γεώργιος

Road Kiosk

Π.Ε Μεσσηνίας: Εντατικοποίηση αγορανομικών ελέγχων στις αγορές κατά την πασχαλινή περίοδο.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο και στην αίθουσα Παν. Φωτέας με θέμα «Εντατικοποίηση αγορανομικών ελέγχων στις αγορές κατά την πασχαλινή περίοδο», υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Παν. Αλευρά.

Στη σύσκεψη ........

έλαβαν μέρος υπηρεσιακοί παράγοντες των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας και Τριφυλίας, αλλά και εκπρόσωποι εμπλεκόμενων με την εμπορία, φορέων της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην αυξημένη ζήτηση αγαθών που εθιμικά συνδέονται με το εορταστικό κλίμα των ημερών του Πάσχα και ζήτησε από το «μικτό κλιμάκιο ελέγχου τροφίμων» να εντατικοποιήσει τους ελέγχους, κτηνιατρικούς και υγειονομικούς, ώστε να διασφαλισθεί ότι οι κανόνες λειτουργίας της αγοράς που θα είναι σύμφωνοι με τις ισχύουσες διατάξεις (αγορανομικές διατάξεις και αγορανομικός Κώδικας), όσο και με τη λειτουργία των κανόνων του ελεύθερου και ανόθευτου ανταγωνισμού.

Ο κ. Αλευράς τόνισε ότι σκοπός είναι αφ’ ενός μεν να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η ποιότητα των προϊόντων, αφ’ ετέρου να αποτραπούν πρακτικές (μη νόμιμες), διαστρέβλωσης του ανταγωνισμού, προς όφελος του υγιούς εμπορίου, της προστασίας του καταναλωτή και του εισοδήματος του παραγωγού.

Ειδικότερα, τόνισε ότι θα πρέπει να ελέγχονται οι επιτηδευματίες ως προς:

 Την ανάρτηση και αναγραφή των προβλεπόμενων ενδείξεων επί των πινακίδων (προϊόν, ποιοτική κατηγορία, προέλευση, τιμή ανά μονάδα μέτρησης).
 Την είσπραξη αντιτίμου μεγαλύτερου του αναγραφόμενου επί των πινακίδων ή των τιμοκαταλόγων.
 Την ελλιπή στάθμιση, καθώς και παραβάσεις που αναφέρονται σε ειδικότερες αγορανομικές διατάξεις ή τον αγορανομικό Κώδικα.

Κλείνοντας, επεσήμανε ότι επειδή κατά την πασχαλινή περίοδο, όπως συνηθίζεται, το ενδιαφέρον των καταναλωτών επικεντρώνεται στην προμήθεια αμνοεριφίων και οπωρολαχανικών, οι έλεγχοι του «μικτού κλιμακίου ελέγχου τροφίμων» θα είναι εντατικοί σε καταστήματα λιανικής πώλησης των εν λόγω προϊόντων, αλλά και σε λαϊκές αγορές, ώστε να αποτραπούν φαινόμενα παραπλάνησης (διάθεση εισαγομένων ως εγχώριων), εφαρμόζοντας, αν χρειασθεί, τις σχετικές διατάξεις του Αγορανομικού Κώδικα.


Από τις τοποθετήσεις των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας και Τριφυλίας, αλλά και των εκπροσώπων των υπολοίπων φορέων που έλαβαν μέρος στη σημερινή σύσκεψη, προέκυψαν οι παρακάτω γενικές συστάσεις προς τους καταναλωτές:

1. Αγοράστε από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς.

2. Αγοράστε κρεατικά που είναι τοποθετημένα σε ψυγεία ή προθήκες ψυγεία.

3. Η σφαγή ζώντων ζώων (αρνιών κλπ.) απαγορεύεται αυστηρά σε χώρους εκτός σφαγείων.

4. Δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στις συνθήκες υγιεινής του προσωπικού και καθαριότητας του εξοπλισμού και του χώρου από όπου προμηθεύεστε τρόφιμα.

5. Για την προμήθεια αμνοεριφίων, εντέρων και γενικότερα κρέατος :
α. Να μην αγοράζετε αρνιά και κατσίκια που δε φέρουν τις προβλεπόμενες σφραγίδες, γιατί αυτά δεν υπέστησαν τον απαραίτητο κτηνιατρικό - υγειονομικό έλεγχο και κατά πάσα πιθανότητα εσφάγησαν σε μη ελεγχόμενους από την Κτηνιατρική Υπηρεσία χώρους και κάτω από αμφίβολες συνθήκες υγιεινής.
β. Για όλα τα αμνοερίφια εγχώριας παραγωγής, όπως και για τα προερχόμενα από κοινοτικές χώρες, η σφραγίδα καταλληλότητας είναι χρώματος «τυρκουάζ» («λαμπρό κυανούν», χρωστική Ε 133), και έχει σχήμα ωοειδές ή στρογγυλό, όπου αναγράφεται ο αριθμός έγκρισης του σφαγείου. Σε σφραγίδα ορθογωνίου παραλληλογράμμου θα πρέπει να αναγράφεται η χώρα προέλευσης, «EΛΛAΣ» ή «EL» για τα ντόπια, ή τα αρχικά του ονόματος άλλης κοινοτικής χώρας.
γ. Τα αμνοερίφια εισαγωγής από τρίτες χώρες, ελληνικής ή όχι σφαγής, φέρουν υποχρεωτικά όλες τις σφραγίδες σε χρώμα «καστανό», δηλαδή τη σφραγίδα καταλληλότητας (ωοειδή ή στρογγυλή) και σφραγίδα ορθογωνίου παραλληλογράμμου, στο εσωτερικό της οποίας επίσης αναγράφεται το όνομα της τρίτης χώρας.
δ. Κάθε σφάγιο υποχρεωτικά θα πρέπει να φέρει σφραγίδες στις δύο ωμοπλάτες και στις δύο εξωτερικές πλευρές των μηρών
ε. Οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σφάγια τα οποία δε φέρουν καθόλου σφραγίδες, ή φέρουν σφραγίδες διαφορετικές από τις προβλεπόμενες, δεσμεύονται από την αρμόδια αρχή ελέγχου.
στ. Τα σπλάχνα, το συκώτι, οι πνεύμονες, η καρδιά, οι νεφροί, δεν πρέπει να φέρουν οζίδια και κύστεις. Αν επιλέξετε κατεψυγμένα, φροντίστε αυτά να μην έχουν αποψυχθεί.
ζ. Τα «εντεράκια» που θα αγοράσετε για το παραδοσιακό σας κοκορέτσι και τη μαγειρίτσα, να μην παρουσιάζουν μεταβολές του χρωματισμού και να μην είναι εκτεθειμένα στο περιβάλλον, στις σκόνες και τα έντομα. Φροντίστε να τα καθαρίσετε πολύ καλά.

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδλησεων του BEST TV Καλαμμάτας [ 24-4-2013 ]



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 24ης Απριλίου 2013




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σκέψεις και προτάσεις από το Διοικητικό Συμβούλιο να ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης
11.000 νοικοκυριά χρωστούν στη ΔΕΥΑΚ!


Χθες η χώρα συμπλήρωσε τρία χρόνια από την εγκατάσταση της .......

τρόικας κι αυτό που μπορεί να πει κάποιος αβίαστα είναι ότι η αγορά πνέει τα λοίσθια και κανείς δεν πληρώνει κανέναν.

Στο δε Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ ανακοινώθηκε ότι 11.000 περίπου νοικοκυριά στο Δήμο Καλαμάτας δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν το λογαριασμό του νερού. Μάλιστα, ο μεγαλύτερος όγκος οφειλετών χρωστά 100 με 150 ευρώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Συνέδριο για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου την Παρασκευή στην Τρίπολη παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Ιδιαίτερα ξεχωριστή η παρουσία του Νο 2 της NASA και του Μεσσήνιου ερευνητή της NASA Dr. Περικλή Παπαδόπουλου. Και οι δύο θα εισηγηθούν το θέμα «Διαστημική Πύλη η Καλαμάτα».
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ», στην πρώτη σελίδα της οποίας ξεχωρίζουν και τα θέματα:
• ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ το θέμα για το «βασίλειο Παππά» και τις παρανομίες στην παραλία της Ελαίας από τον βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκο και άλλους 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που θέτουν ευθέως και το ιδιοκτησιακό. Παρεμβάσεις από τον Σύλλογο «ΑΡΧΕΛΩΝ» - Επίσκεψη και δηλώσεις από το γραμματέα της ΔΗΜΑΡ Πελοποννήσου Μπ. Βακαλόπουλο.
• ΣΤΙΛΕΤΑ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ! Σύλληψη 41χρονου Έλληνα στην Καλαμάτα με… πλούσιο «ρεπερτόριο»!
• ΠΡΟΣΦΥΓΗ σε ευρωπαϊκά και Ελληνικά δικαστήρια για την Ολυμπία Οδό από την Περιφέρεια στο ενδεχόμενο «κουρέματος» του έργου Παραχώρησης.
Ενεργειακή αναβάθμιση του Διοικητηρίου και Σύσκεψη τη Μ. Δευτέρα για την κουνουποκτονία (Δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Παν. Αλευρά).
• ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ για λειτουργία αναβαθμισμένο το Κέντρο Υγείας Πύλου.
• ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ στην Πλατεία από την ΚΝΕ.
Το ΚΚΕ εγκαλεί το δήμαρχο και την πλειοψηφία του Δ.Σ. Καλαμάτας για τη συμμετοχή του Γ. Μπάκα (δημοτικού συμβούλου και προέδρου Συνδέσμου Ύδρευσης) στα εγκαίνια της Χρυσής Αυγής στη Μεσσήνη.
• ΑΡΧΙΖΕΙ σήμερα στο ΙΚΑ Καλαμάτας η καταβολή του Δωρόσημου Πάσχα στους εργατοτεχνίτες οικοδόμους (Το πρόγραμμα με τις ημερομηνίες πληρωμών).

• ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ: Η «ΦΩΝΗ» σας ταξιδεύει… Με 1 κουπόνια ένα μαγευτικό 4ήμερο ταξίδι. Διαβάστε λεπτομέρειες

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!