Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

Παραλίες Φιλιατρών. Κι όμως κάποιοι το τόλμησαν και βούτηξαν! [ ΦΩΤΟ + VIDEO ]

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι υπήρξε η σκέψη να κάνουμε μια βόλτα στις παραλίες των Φιλιατρών (Αγία Κυριακή, Λαγγούβαρδο και Στόμιο) προκειμένου να φωτογραφίσουμε την παραλία και να σας εξάψουμε λίγο την φαντασία σας εν όψει του καλοκαιριού.

Η έκπληξη μας ήταν μεγάλη όταν στην Αγία Κυριακή μια .......

μικρή παρέα παιδιών έκαναν σήμερα Σάββατο 27 Απριλίου το πρώτο τους μπάνιο και απ ότι φάνηκε το κατευχαριστήθηκαν.
Λουόμενους όμως -έστω και ελάχιστους- βρήκαμε και στον Λαγγούβαρδο και στο Στόμιο. Γεγονός που μαρτυρά τον ερχομό του Καλοκαιριού καθώς σε ελάχιστες μέρες μπαίνουμε στον Μάϊο και σιγά σιγά το καλοκαίρι θα μπει για τα καλά.

Αλλα καλύτερα να δείτε ένα Video και από κάτω εικόνες από τις 3 παραλίες της περιοχής μας.
Κλίκ στις φωτό για μεγάλο μέγεθοςΦιλιατρά: Δυο Χρόνια ζωής για το κατάστημα Häagen-Dazs [ VIDEO ]

Τα δύο χρόνια ζωής του έκλεισε σήμερα το Häagen-Dazs στα Φιλιατρά και οι άνθρωποι του το γιορτάζουν κερνώντας τον κόσμο παγωτό.

Το κατάστημα ........

στολίδι τόσο για την πλατεία μας όσο και για την πόλη μας, το Häagen-Dazs στα Φιλιατρά με την πιο διάσημη μάρκα παγωτού σήμερα συμπληρώνει δυο χρόνια ζωής και το γιορτάζει.
Από το πρωί και μέχρι τις 9 το βράδυ το κατάστημα κερνάει παγωτό τον κόσμο και ταυτόχρονα προσφέρει ένα κουπονάκι για μία ακόμα προσφορά στην επόμενη επίσκεψη τους.

Η ομάδα Διαχείρισης Εύχεται στο κατάστημα Häagen-Dazs Χρόνια πολλά!Υπουργείο Περιβάλλοντος: Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ από την 1η Μαΐου αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος Και αυτό τουλάχιστον μέχρι την 1η Ιουλίου ππυθ η αγορά απελευθερώνεται και η ΔΕΗ θα μπορεί να διαμορφώνει τα τιμολόγια της ελεύθερα χωρις παρέμβαση του Υπουργείου.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Tα τιμολόγια της ΔΕΗ δεν έχουν καμία αύξηση, στη δεύτερη φάση εφαρμογής της υποχρέωσης της χώρας μας για τη σύνδεση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας με το κόστος της παραγωγής και διάθεσης.

Με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλάγης, Μάκη Παπαγεωργίου, που υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2013, μετά από γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, το ποσό των προς ανάκτηση δαπανών της ΔΕΗ για το έτος 2013, που αφορούν τους πελάτες Χαμηλής Τάσης, παραμένει το ίδιο με αυτό που είχε εγκρίνει τον Ιανουάριο του 2013.

Βάσει αυτής της Απόφασης, δεν προκύπτει καμία αλλαγή στα τρέχοντα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ, όπως ισχύουν από 1ης Ιανουαρίου 2013.

Ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ Μάκης Παπαγεωργίου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι προσπάθειες όλων απέδωσαν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα υπέρ των πολιτών. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό, ότι στη δεύτερη φάση πριν την απελευθέρωση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας στη Χαμηλή Τάση, δεν υπάρχει καμία απολύτως αύξηση.

Οι ενέργειες της Κυβέρνησης οδήγησαν σε μια ιδιαιτέρως ομαλή μετάβαση στην ευρωπαϊκή υποχρέωση της χώρας για κοστοβαρή τιμολόγια, ενώ συνεχίζουμε εντατικά την προσπάθεια, ώστε να διασφαλίσουμε ένα υγιές και ευνοϊκό υπέρ των καταναλωτών πλαίσιο που θα ισχύει και μετά την πλήρη μετάβαση στην απελευθερωμένη και ανταγωνιστική αγορά ενέργειας»

"Εξετάσεις" για 206.000 δημοσίους υπαλλήλους – Από κόσκινο οι φάκελοι με τα τυπικά προσόντα

- Αρχίζει το πρόγραμμα αξιολόγησης στο στενό δημόσιο τομέα
- Πόρτα εξόδου για όσους έχουν πλαστά πιστοποιητικά
- Συνεχής αξιολόγηση ανά τρίμηνο σε επίπεδο υπηρεσιών κι εργαζομένων

Από κόσκινο θα περάσουν οι φάκελοι 206.000 δημοσίων υπαλλήλων του στενού δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων ένστολων και εκπαιδευτικών, το αμέσως προσεχές διάστημα

Σύμφωνα με την Ημερησία, από τον εξονυχιστικό έλεγχο .........

θα καταγραφούν αναλυτικά τα προσόντα τους και ταυτόχρονα θα εξακριβωθούν οι περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών, κάτι που αυτομάτως θα τους οδηγήσει εκτός δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, στα χέρια του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκονται ήδη τρία εναλλακτικά σενάρια σχετικά με τη “βαρύτητα” των προσόντων της αξιολόγησης και πολύ σύντομα θα γίνουν οι ανακοινώσεις.

Σε πρώτο πλάνο θα βρεθούν πτυχία, γνώση ξένων γλωσσών, η παρακολούθηση σεμιναρίων κλπ ενώ η αρχαιότητα περνά σε δεύτερη μοίρα. Ετσι, όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο θα υπάρξει μία πλήρης χαρτογράφηση των ικανοτήτων του προσωπικού ενώ το νέο, εμπλουτισμένο μητρώο που θα προκύψει θα χρησιμοποιηθεί ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ανακατατάξεις.

Σε συνδυασμό με τα νέα οργανογράμματα που είναι ήδη έτοιμα αλλα και τα περιγράμματα θέσεων, θα διευκρινιστεί αν και ποιός υπάλληλος μπορεί να υπηρετήσει σε κάποια θέση. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα δεν αποκλείεται να υπαρξουν και απομακρύνσεις, με αρμόδιο να κρίνει κάθε φορά το εκάστοτε υπηρεσιακό συμβούλιο.

Στο εξής κάθε δημόσιος υπάλληλος θα βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης, μέσω στοχοθεσίας, ενώ τα σχετικά αποτελέσματα θα πρέπει να γίνονται γνωστά ανά τρίμηνο.

Newsit

Το Curriculum Vitae μιας βιβλιοθήκης

Άρθρο του Επικουρου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου Θεόδωρου Κουτρούκη στο Φιλιατρά News

Θυμάμαι εκείνη την ημέρα που πρωτομπήκα στο σπίτι. Έφερα μαζί μου τη μυρωδιά από το βερνίκι πάνω στο ξύλο της κερασιάς. Έφερα και μυριάδες υποσχέσεις για το φως που θα κόμιζα στη ζωή των συγκατοίκων μου.
Δεν άργησαν να έρθουν και οι πρώτοι μου......

σύντροφοι: παιδικά παραμύθια και μικρές ιστορίες με μεγάλα γράμματα και πολλές εικόνες. Τι χρώματα κι εκείνα! Μπόλιαζαν με ολόκληρο το ουράνιο τόξο τις παιδικές ψυχές.

Οι επόμενοι σύντροφοι μου – με σήμα την κουκουβάγια - που άρχισαν να καταφθάνουν μονότονα κάθε Σεπτέμβριο, είχαν λιγότερα χρώματα και περισσότερες απαιτήσεις. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν το «Αναγνωστικό», ενώ λίγο αργότερα ήρθε και μια ολόκληρη διμοιρία πανομοιότυπων συντρόφων μ’ ένα πολλά υποσχόμενο τίτλο στο εξώφυλλο: Εγκυκλοπαίδεια!
Στο μεταξύ η συντροφιά μεγάλωνε κι έκανε καινούριους φίλους. Έργα του Ντίκενς και του Ιουλίου Βερν, αλλά και του Παπαδιαμάντη, του Βενέζη, της Πηνελόπης Δέλτα, του Μυριβήλη και του Ξενόπουλου έρχονταν για να γητεύσουν τις ψυχές του αναγνώστη και να επιταχύνουν τον καλπασμό της φαντασίας του. Να ξέρατε πόσο γοητευτικό θέαμα ήταν το αποκοιμισμένο αγόρι με τον «Ροβινσώνα Κρούσο» μισάνοιχτο πλάι στο προσκεφάλι του!
Αργότερα ήρθαν και τα ετεροθαλή αδέρφια των φίλων με την κουκουβάγια. Τους λέγανε «βοηθήματα» κι ήρθαν να αμφισβητήσουν την επάρκεια και τη μοναδική θέση των πρώτων στη ζωή του αναγνώστη.

Τα χρόνια πέρασαν κι οι νεοφερμένοι φίλοι, που είχαν τη στόφα του Πανεπιστημίου, είχαν πια εκατοντάδες σελίδες, λες και προσπαθούσαν να χωρέσουν όλη γνώση του κόσμου κι έκαναν τον ξύλινο σκελετό μου να λυγίζει από το βάρος.
Δίπλα σε αυτά η παρέα μεγάλωσε με έργα του Hemingway και του Garcia Markes, του Κουμανταρέα και του Καφάβη, αλλά και έργα ιστορίας και φιλοσοφίας. Ήρθαν όμως και έργα πολιτικής του Μαρξ, του Γκράμσι, του Εκο, αλλά και του Aron, του Friedman και του Καστοριάδη, που ήταν τόσο δημοφιλή στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.
Κι ο εμπλουτισμός της παρέας συνοδευόταν συχνά από την εμφάνιση παρείσακτων ζωυφίων στους παλιότερους φίλους αλλά και από κόκκους χαρτιού που σκόρπιζαν τριγύρω οι βίαιες παρεμβάσεις του χαρτοκόπτη στις ενωμένες σελίδες.

Ο καιρός όμως περνούσε κι άλλαζαν οι επιλογές του αναγνώστη. Οι καινούριοι φίλοι ήταν πλέον πανόδετοι ή δερματόδετοι σε χαρτί ιλουστρασιόν και επιδείκνυαν με καμάρι την λάμψη από τα χρυσά γράμματα στις ράχες τους. Πολλούς από τους νεοεισερχόμενους δεν τους διάλεγε ο αναγνώστης αλλά οι εφημερίδες που διάλεγαν αντ’ αυτού τι θα διαβάσει και του το χάριζαν (κάποτε με αντάλλαγμα μερικά κουπόνια).
Καθώς ο καταναλωτισμός επικρατούσε πλήρως, τη θέση των έργων της λογοτεχνίας και των κοινωνικών επιστημών που ήταν τροφή για το νου, άρχισαν να παίρνουν τα χρηστικά έργα μαγειρικής που μαρτυρούσαν ότι ο νους ήταν πλέον στραμμένος στην τροφή.
Στο διάβα του χρόνου κι ενώ μερικοί φίλοι μου είχαν ήδη ξαπλώσει σε οριζόντια θέση πάνω από τους άλλους, για να παραχωρήσουν τη θέση τους σε μια πολύβουη οθόνη 32 ιντσών, ήρθε σιγά- σιγά και η παραμέληση μου, η εγκατάλειψη της συχνής χρήσης.

Τα εξώφυλλα και οι ράχες που αντάμωναν το φως του ήλιου κιτρίνιζαν και ξεθώριαζαν. Μερικοί από τους φίλους μου παρέμειναν με τις σελίδες ενωμένες και γεμάτοι σκόνη: ήταν όλα εκείνα τα συμπτώματα που μαρτυρούν το θάνατο του αναγνώστη. Γιατί θάνατος είναι τα βιβλία που δεν διαβάσαμε.
Όλα αυτά θα έπρέπε να μου προκαλούν θλίψη. Όμως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί γιατί δεν είμαι παρά μια βιβλιοθήκη. Και οι βιβλιοθήκες δεν έχουν συναισθήματα. Ή μήπως έχουν;

Πασχαλινές ευχές από τον Περιφερρειακό Σύμβουλο Θεόδωρο Σταυριανόπουλο
ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

(ΜΑΘΗΜΑ 9ο)

Σκληροί δίσκοι: μαγνητική αποθήκευση για όλους
Το βασικό μέσο αποθήκευσης σε κάθε υπολογιστή είναι η μαγνητική αποθήκευση - ο σκληρός δίσκος η δίσκοι.
Με το χρόνο, η ......

χωρητικότητα τους εκτοξεύτηκε στα ύψη ενώ η τιμή τους μειώθηκε δραματικά. Με την πτώση των τιμών, η τεχνολογία των σκληρών δίσκων βελτιώθηκε και η χωρητικότητα τους απογειώθηκε. Τώρα πλεον μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα περιεχόμενα χιλιάδων βιβλίων σε ένα κουτάκι τόσο μικρό όσο ένα βιβλίο τσέπης.
Τα βασικά χαρακτηριστικά.

Χωρητικότητα δίσκων
Το πιο προφανές χαρακτηριστικό των δίσκων είναι η χωρητικότητα τους. Ένας δυνατός υπολογιστής μπορεί να έχει σκληρό δίσκο με χωρητικότητα 100 GB, ενώ η χωρητικότητα του δίσκου ενός καλού φορητού υπολογιστή κυμαίνεται από 30 μέχρι και 60 GB.
Καλό είναι να αγοράζετε όσο πιο πολύ αποθηκευτικό χωρο μπορείτε, εξοικονομώντας χρήματα με τη σωστή αγορά των άλλων τμημάτων του υπολογιστή σας. (Φυσικά, αν ο υπολογιστής σας είναι ταχύτατος, και διαθέτει αρκετή μνήμη και θέλετε απλώς να τον αναβαθμίσετε με ένα μεγαλύτερο σκληρό δίσκο, αγοράστε το μεγαλύτερο που μπορείτε)

Ταχύτητα δίσκων
Η ταχύτητα των σκληρών δίσκων καθορίζεται από τρεις παράγοντες. Ο πρώτος είναι η ταχύτητα περιστροφής. Οι πλάκες ενός σκληρού δίσκου μπορούν να περιστρέφονται με 5400 η 7200 περιστροφές ανά λεπτό. Η ταχύτητα περιστροφής επηρεάζει άμεσα το κόστος, γι αυτό μην εκπλαγείτε αν διαπιστώσετε σχετικά μεγάλη διαφορά τιμής ανάμεσα σε δυο δίσκους των 100 GB, όπου ο ένας έχει μικρότερη ταχύτητα περιστροφής από τον άλλο. Όσο πιο γρήγορα περιστρέφεται ένας δίσκος, τόσο πιο γρήγορα λειτουργούν τα πάντα σε αυτόν. Αν αυτό δεν ίσχυε, τότε οι κεφαλές ανάγνωσης/εγγραφής του δίσκου θα δέχονταν δεδομένα πιο γρήγορα από ότι θα γινόταν η επεξεργασία τους από τα ηλεκτρονικά κυκλώματα, και επομένως θα υπήρχαν χαμένα δεδομένα τα οποία θα έπρεπε να διαβάζονται κάθε φορά. Η κατάσταση θα ήταν εφιάλτης. Η ισορροπημένη συνεργασία είναι το ίδιο σημαντική για το εσωτερικό των τμημάτων του υπολογιστή όσο και για τη μεταξύ τους επικοινωνια.
Ο δεύτερος παράγοντας που καθορίζει την ταχύτητα είναι ο ρυθμός μεταφοράς (δεδομένων) του δίσκου: είναι η μέγιστη ταχύτητα με την οποία τα δεδομένα μπορούν να μεταφέρονται ανά ρεύμα από το δίσκο προς τον υπολογιστή. Ο ρυθμός μεταφοράς ενός δίσκου είναι η ταχύτητα στην οποία ο δίσκος μπορεί να λειτουργεί κάτω από ιδανικές συνθήκες. Όπως είναι φυσικό, ένας δίσκος με μεγαλύτερη ταχύτητα μεταφοράς από έναν άλλο θα έχει καλύτερες επιδόσεις, όμως μην περιμένετε τις ταχύτητες της τάξης των 100 MB ανά δευτερόλεπτο που αναγράφονται στις συσκευασίες των δίσκων. Ένας πιο ρεαλιστικός παράγοντας είναι ο μέγιστος σταθερός ρυθμός μεταφοράς: είναι η υψηλότερη ταχύτητα στην οποία μπορεί να λειτουργεί ο δίσκος. Και εδώ, πρόκειται για μεγίστη τιμή και όχι για μέση.
Ένας πολύ χρήσιμος και αξιόπιστος παράγοντας καθορισμού της ταχύτητας ενός δίσκου είναι ο μέσος χρόνος αναζήτησης: πόσα, δηλαδή, εκατομμυριοστά του δευτερολέπτου χρειάζεται κατά μέσο όρο ο σκληρός δίσκος για να εντοπίσει μια συγκεκριμένη θεση. Ένας άριστος χρόνος προσπέλασης είναι τα 3,6 ms αν και τα 8,9 ms είναι πολύ πιο συνηθισμένος. Ο χρόνος αναζήτησης είναι ένα αξιόπιστο μέτρο σύγκρισης των επιδόσεων των σκληρών δίσκων, επειδή εμπερικλείει κάποια στοιχεία από τους υπόλοιπους παράγοντες της ταχύτητας. Για να αναζητήσει μια συγκεκριμένη θεση, ο δίσκος πρέπει να περιστραφεί, και πρέπει να διαβάζει δεδομένα για να επιβεβαιώνει τη θεση της κεφαλής ανάγνωσης/εγγραφής. Ο χρόνος αναζήτησης επίσης είναι πιο αξιόπιστος παράγοντας ταχύτητας από τους άλλους επειδή οι σκληροί δίσκοι τώρα περιέχουν κρυφή μνήμη, η οποία επηρεάζει τους άλλους παράγοντες ανάγνωσης δεδομένων.

Κρυφή μνήμη δίσκων
Οι περισσότεροι σημερινοί σκληροί δίσκοι έχουν μια μικρή ποσότητα μνήμης στο εσωτερικό τους. Η μνήμη αυτή λειτουργεί ως κρυφή- - η αν προτιμάτε, ως ένας προσωρινός αποθηκευτικός χώρος - όπου αποθηκεύονται τα δεδομένα του δίσκου πριν τα ζητήσει ο υπολογιστής. Πως όμως γνωρίζει ο δίσκος ποια δεδομένα θα χρειαστεί ο υπολογιστής; Στους καλά οργανωμένους σκληρούς δίσκους φαίνεται πως τα πιθανά δεδομένα που θα ζητήσει ο υπολογιστής είναι αυτά που ακολουθούν τα δεδομένα που χρησιμοποίησε τελευταία.

Οπτικοί δίσκοι
Η δεύτερη μεγάλη κατηγορία συσκευών αποθήκευσης είναι οι οπτικές - αυτές δηλαδή που χρησιμοποιούν φως για να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν. Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια τρίτη κατηγορία, υβριδική των δυο άλλων τεχνολογιών, η οποία ονομάζεται μαγνητο-οπτική, όμως είναι μάλλον αρκετά απρόσιτη. Η οπτική τεχνολογία συνδυάζει χαμηλή τιμή, χωρητικότητα, αξιοπιστία, και συμβατότητα σε τέτοιο βαθμό που οι μαγνητο-οπτικές συσκευές δεν μπορούν να τις ανταγωνιστούν. Έτσι όταν λέμε για οπτική αποθήκευση θα εννοούμε τα αμιγώς οπτικά μέσα αποθήκευσης, τα μέσα που χρησιμοποιούν τη δύναμη του φωτός για την ανάγνωση ή την εγγραφή δεδομένων: τους δίσκους CD και τους δίσκους DVD.
Πως λειτουργούν οι δίσκοι CD και οι δίσκοι DVD
Για να κατανοήσετε τον τρόπο λειτουργίας των οπτικών μονάδων, ξεχάστε ότι γνωρίζετε για τη μαγνητική αποθήκευση. Εκτός του ότι δέχονται και στέλνουν bit, οι οπτικές μονάδες δεν έχουν τίποτε άλλο κοινό με τις μαγνητικές. Όμως έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους. Οι δίσκοι CD και DVD δεν χρησιμοποιούν μαγνητισμό, περιοχές, κεφαλές ανάγνωσης-εγγραφής, ή σιδηρούχο υλικό των δίσκων αυτών δεν έχει καμία σχέση με αυτό των πλακών των σκληρών δίσκων.
Οι οπτικοί δίσκοι δεν επικαλύπτονται από το υλικό αυτό, αλλά περιέχουν μια λεπτή στρώση μεταλλικού φύλλου ανάμεσα σε δυο προστατευτικές στρώσεις πλαστικού. Αν αγγίξετε την επιφάνεια ενός σκληρού δίσκου, το πιο πιθανό είναι να προκαλέσετε σοβαρή ζημιά - η σκόνη μόνο που θα μπει στο εσωτερικό του δίσκου κατά το άνοιγμα της θήκης του αρκεί για να τον καταστρέψει ολοκληρωτικά. Αν όμως αγγίξετε την επιφάνεια ενός δίσκου CD η DVD, αυτό που θα ακουμπήσετε είναι η πλαστική επικάλυψη. Το τμήμα όπου αποθηκεύονται τα δεδομένα - το μεταλλικό φύλλο - βρίσκεται σε ασφαλή θεση στο εσωτερικό του δίσκου. Βέβαια, αν δημιουργηθούν σοβαρές αμυχές στην επιφάνεια του δίσκου, αυτός μπορεί να καταστραφεί, παρόλα αυτά όμως υπάρχουν ειδικά επιδιορθωτικά εργαλεία και εξελιγμένες μονάδες δίσκων με τεχνολογίες διόρθωσης σφαλμάτων, τα οποία μπορούν να επιτρέψουν την ανάγνωση δεδομένων ακόμη και από δίσκους με πολλές αμυχές.

Προφύλαξη από αμυχές
Αν έχετε αγοράσει κάποιο εγγράψιμο CD, πιθανόν γνωρίζετε ότι το σκούπισμα του δίσκου πρέπει να γίνεται από το κέντρο προς τα έξω, και ποτέ κυκλικά. Γιατί; Λόγω της διόρθωσης σφαλμάτων.
Τα δεδομένα αποθηκεύονται στους οπτικούς δίσκους με τη σειρά, δηλαδή, κάθε bit ενός αρχείου ακολουθείται από το επόμενο bit του ίδιου αρχείου, μέχρι να αποθηκευτούν όλα, και η εγγραφή γίνεται από την μέσα προς την έξω μεριά του δίσκου. Στη συνέχεια αποθηκεύεται η ένδειξη τέλους του αρχείου και μετά από αυτή μπορεί να αποθηκευτεί το πρώτο bit ενός άλλου αρχείου.

Αν μια ίσια αμυχή (για παράδειγμα, από την άκρη του δίσκου προς το κέντρο του) προκαλέσει ζημιά στο δίσκο, η διόρθωση σφαλμάτων ίσως μπορέσει να αναδημιουργήσει τα λίγα bit που θα έχει καταστρέψει η αμυχή, χρησιμοποιώντας αυτά που βρίσκονται πριν και μετά από τα κατεστραμμένα. (Στην περίπτωση μάλιστα μουσικών CD, τα κατεστραμμένα bit πιθανότατα θα αγνοηθούν, το πιο πιθανό είναι να μην καταλάβετε καμία διαφορά κατά την αναπαραγωγή του CD). Επειδή η αμυχή είναι γραμμική και τα δεδομένα αποθηκεύονται κυκλικά, είναι μάλλον απίθανο να καταστραφεί μεγάλος αριθμός διαδοχικών bit.
Αντίθετα, μια κυκλική αμυχή θα μπορούσε να καταστρέψει ένα ολόκληρο αρχείο η και πολλά αρχεία, οπότε η διόρθωση σφαλμάτων θα ήταν άχρηστη. Οι κυκλικές αμυχές μπορούν να προκληθούν αν σκουπίζετε τους δίσκους με κυκλικές κινήσεις. Γι αυτό, σκουπίζετε πάντα τους δίσκους σας από το κέντρο προς τα έξω.

Γιάννης Πετσέλης
Ηλεκτρονικός

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 26-4-2013 ]
Πασχαλινές ευχές από το News MessiniaΜεσσηνιακές εφημερίδες της 27ης Απριλίου 2013
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ένα τρισ. δολάρια θα αποφέρει η Διαστημική Πύλη το 2020, σύμφωνα με το δρα Περικλή Παπαδόπουλο
Σε διαστημική εποχή η Καλαμάτα το 2015


Για το σχέδιο δημιουργίας διαστημικής πύλης στην Καλαμάτα, που .......

θα αρχίσει να υλοποιείται από το 2015, αναφέρθηκε χθες στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης κατά το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου.

Για το θέμα μίλησε ο δρ. Περικλής Παπαδόπουλος, καθηγητής Αεροδιαστημικής, διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Λ-Sat και επιθεωρητής της NASA. Όπως ανέφερε ο διακεκριμένος Μεσσήνιος στην καταγωγή επιστήμονας, το συγκεκριμένο project θα μπορούσε να αποδώσει με αυτόν το χρονικό ορίζοντα 1 τρισ. δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΠΡΟΒΟΛΗ της Καλαμάτας στο διάστημα! Έκλεψε τις εντυπώσεις στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου ο Μεσσηνιακής καταγωγής διακεκριμένος επιστήμονας Περικλής Παπαδόπουλος «Doctor Π», με την εισήγησή τους για τη δημιουργία διαστημικής πύλης στην Καλαμάτα και την παρουσίαση του Project για το διαστημικό τουρισμό, με προσδοκίες παγκόσμιου τζίρου 1 τρισ. ευρώ.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ», στην οποία ξεχωρίζουν και τα θέματα:
• ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ η κατάτμηση οικοπέδων στην παραλία της Ελαίας! Τι απαντά στη «ΦΩΝΗ» η εταιρεία Παππά και οι διαμάχες στη συνάντηση του Δημαρχείου. Σχόλια της «ΦΩΝΗΣ» και αποκαλυπτική φωτογραφία που σοκάρει!
• ΣΥΡΙΖΑ και τουρισμός! Παρουσίαση των βασικών αξόνων του προγράμματος με κοινωνική ανταπόδοση, παρουσιάστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα.
• ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ σύσκεψη για τους τσιγγάνους χθες στο Δημαρχείο Καλαμάτας, όπου συζητήθηκαν τα ουσιαστικά προβλήματα.
• ΣΤΑ ΠΑΤΑΤΟΧΩΡΑΦΑ χθες ο Αλευράς για την εξέλιξη της φετινής παραγωγής στη Μεσσηνία.
• ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαν. Αγγελάκα είχε χθες στην Τρίπολη ο δήμαρχος Μεσσήνης Στ. Αναστασόπουλος όπου συζήτησαν για το δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος.
• ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ του Λαζάρου 1826 η ηρωική έξοδος του Μεσολογγίου. Αναφορά μνήμης για το Μεσολόγγι και τον Σολωμό.

• ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ: Η «ΦΩΝΗ» σας ταξιδεύει… Με 1 κουπόνια ένα μαγευτικό 4ήμερο ταξίδι. Διαβάστε λεπτομέρειες

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικάΦιλιατρά: Πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς ΙΧ [ VIDEO ]

Ε Κ Τ Α Κ Τ Ο

Ολοσχερώς καταστράφηκε μετά από πυρκαγιά ΙΧ αυτοκίνητο Μάρκας SEAT TOLEDO χρώματος κόκκινου, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας το οποίο το τελευταίο 4μηνο με 5μηνο ήταν εγκαταλελειμμένο σε χωράφι στην άκρη του δρόμου στην επαρχιακή οδό Φιλιατρών - Λιμεναριού λίγα μέτρα πιο κάτω από το ελαιοτριβείο του κ. Καφύρα.
Το συμβάν σημειώθηκε γύρω στις 23:00 όπου συμπολίτης μας .....

που είδε το περιστατικό ειδοποίησε την Πυρσοσβεστική και Κλιμάκιο από τους Γαργαλιάνους έσπευσε στο σημείο και κατάσβεσε την φωτιά.
Από την φωτιά που προκλήθηκε στο ΙΧ κάηκαν μερικώς δύο ελιές.

Προανάκριση για το συμβάν θα διενεργήσει Η πυροσβεστική Γαργαλιάνων.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ και VIDEOΠαρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Πασχαλινές ευχές από τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών
Γιώργος Ασημακόπουλος: Αυτονόητος ο σεβασμος στο κύρος της οργάνωσης. Ανοιχτές διαδικασίες εκλογών όπως το 2010

Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Προς: Γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ
Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ΟΝΝΕΔ

Κοιν.: Πρόεδρο ΟΝΝΕΔ
Μέλη ΟΝΝΕΔ


Η δημιουργία εντυπώσεων, ίντριγκας και πόλωσης, στο εσωτερικό της οργάνωσής μας, με ανυπόστατους ισχυρισμούς σχετικά με την υποψηφιότητά μου δεν εξυπηρετεί σε τίποτα παρά δυναμιτίζει αναίτια τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

Ο σεβασμός του κύρους της οργάνωσής μας, η διαφύλαξη της .........

ενότητας και η διασφάλιση των δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών στο εσωτερικό της, είναι πράγμα αυτονόητο για κάθε έναν από εμάς. Για κάθε ΟΝΝΕΔίτη και για κάθε ΟΝΝΕΔίτισα που πραγματοποίησε τα πρώτα του βήματα στη ΔΑΠ ΝΔΦΚ, για κάθε ένα από εμάς που δίνει το παρόν στους καθημερινούς αγώνες της ΟΝΝΕΔ στην κοινωνία, για κάθε έναν από εμάς που σέβεται τις αρχές και τις αξίες της οργάνωσής.

Επειδή ακριβώς τα αυτονόητα δεν χρήζουν περαιτέρω ανάλυσης και ερμηνείας, στα πλαίσια της κοινής μας πεποίθησης για ένα καθαρό και δίκαιο αγώνα, καλώ τον ανθυποψήφιο μου, Σάκη Ιωαννίδη, να συμφωνήσουμε σε ένα κοινό πλαίσιο διεξαγωγής των διαδικασιών για τις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της οργάνωσής μας. Τον καλώ να πορευθούμε τηρώντας τις ίδιες διαδικασίες με αυτές της προηγούμενης εκλογής προέδρου ΟΝΝΕΔ του 2010, οι οποίες διασφάλισαν τόσο την πλήρη διαφάνεια της διαδικασίας όσο και το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεδομένου λοιπόν του μικρού χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί μέχρι την ημέρα των εκλογών τον καλώ να προχωρήσουμε και να δεσμευτούμε άμεσα στα εξής παρακάτω ζητήματα, που αφορούν τη διαδικασία των εκλογών, αλλά και ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της βάσης της οργάνωσής μας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον αέρα.

α) Να διασφαλίσουμε τις ανοιχτές διαδικασίες ψηφοφορίας της βάσης της οργάνωσής μας με τη χρήση online συστήματος ψηφοφορίας και ταυτόχρονη εγγραφή των μελών στους καταλόγους της ΟΝΝΕΔ την ημέρα των εκλογών

β) Να δημιουργήσουμε μια επιτροπή εκλογών η οποία θα διασφαλίσει της διαδικασίες και θα απαρτίζεται από 4 άτομα. (2 άτομα από τη μεριά κάθε υποψηφίου)

γ) Να διασφαλίσουμε την τοποθέτηση καλπών σε κάθε νομό της χώρας, οι οποίες θα αυξάνονται ανάλογα με τον πληθυσμό.

δ) Να προχωρήσουμε σε προεγγραφές για τις ηλικίες 16 – 18

ε) Να προχωρήσουμε σε προεγγραφές για Κύπριους και Βορειοηπειρώτες

Οι παραπάνω διαδικασίες εφαρμόστηκαν πιστά στις εκλογές της οργάνωσής μας το 2010, διαφύλαξαν τη διαδικασία εκλογής και ανέδειξαν με διαφάνεια και χωρίς καμία σκιά τον σημερινό πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο. Οποιαδήποτε απόκλιση από αυτές τις διαδικασίες ενδεχομένως να επηρεάσει την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και ταυτόχρονα θα εγείρει σημαντικές απορίες και ερωτήματα.

Η σημερινή αυτή επιστολή αποτελεί μια ανοιχτή πρόσκληση στον ανθυποψήφιό μου, Σάκη Ιωαννίδη, να προχωρήσουμε σε μια δέσμευση με ανοιχτές πόρτες και ενώπιον της βάσης της οργάνωσης μας, για την ορθή τήρηση των άνωθεν διαδικασιών.

Με εκτίμηση,
Γιώργος Ασημακόπουλος
Υποψήφιος Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ

Πασχαλινές ευχές από τον Δήμαρχο Πύλου Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη
Χειροτεχνίες και κατασκευές στην Κυπαρισσία
Επίσκεψη Αλευρά στα πατατοχώραφα της Μεσσήνης

Τα πατατοχώραφα στις περιοχές Μπουρνιάς και Μπούκα Μεσσήνης, όπου η συγκομιδή πατάτας εαρινής εσοδείας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς και αντάλλαξε απόψεις με παραγωγούς.

Ο κ. Αλευράς, ........

μετά το τέλος της περιοδείας του, δήλωσε ότι βρισκόμαστε περίπου στο 45-50% της συγκομιδής που αναλογεί σε ποσότητα 12.000 τόνων περίπου. Οι αποδόσεις είναι πολύ καλές και η εκτίμηση είναι ότι η φετινή εαρινή παραγωγή θα φθάσει τους 25.000 τόνους.
Γενικά η φετινή είναι μια πολύ καλή χρονιά για τη μεσσηνιακή πατάτα. Το προϊόν είναι άριστης ποιότητας και σ’ αυτό έπαιξαν ρόλο οι ιδανικές για την καλλιέργεια καιρικές συνθήκες που επικράτησαν, οι κατάλληλοι και στοχευμένοι χειρισμοί εκ μέρους των παραγωγών και η καλή συνεργασία τους με τις αρμόδιες υπηρεσιακές μονάδες της Π.Ε Μεσσηνίας. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της καθημερινής παρουσίας αρμοδίων γεωπόνων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας στα πατατοχώραφα και στα τυποποιητήρια, καθώς στη σημασία εφαρμογής του συστηματικού φυτοϋγειονομικού και ποιοτικού ελέγχου, με την ευθύνη της ανωτέρω Υπηρεσίας.

O κ. Αλευρά παρατήρησε ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση του προϊόντος, η οποία εν μέρει αποδίδεται και στις περιορισμένες εισαγωγές πατάτας, κυρίως από τρίτες χώρες, λόγω της ανόδου της τιμήσ παραγωγού στις χώρες αυτές, κάτι που αποδυνάμωσε το κίνητρο εισαγωγής. Παρ’ όλα αυτά, τόνισε ότι έχει δοθεί αυστηρή εντολή στο «Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου» για εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά, για την προστασία του προϊόντος και κυρίως του εισοδήματος του παραγωγού.
Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η διαμορφούμενη, ευοίωνη προοπτική για την εμπορία του προϊόντος κατά τη φετινή περίοδο, θα αποτελέσει και ένα κίνητρο για την επέκταση της καλλιέργειας. Τόνισε δε ότι «πιστεύουμε ότι του χρόνου τα καλλιεργούμενα στρέμματα θα είναι περισσότερα. Στόχος πρέπει να είναι η καλλιέργεια να επανακάμψει, φθάνοντας τα 12.000 στρέμματα που είχαμε πριν 7-8 χρόνια, επ’ ωφελεία τόσο της απασχόλησης, όσο και του γεωργικού εισοδήματος»

Η πορεία του Καλλικράτη στην Εκπομπή "Επικρίσεις" του BEST TV Καλαμάτας

Με το θέμα του Καλλικράτη, την πορεία του από τους Δήμους στην τωρινή κατάσταση ασχολήθηκε η χθεσινοβραδινή Εκπομπή του BEST TV Καλαμάτας "Επικρίσεις" με τον θέμη Κανελλόπουλο.
καλεσμένοι στην εκπομπή ήταν αυτοδιοικητικοί παράγοντες των Δήμων της Μεσσηνίας ανάμεσα τους και ο Αντιδήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Τσίγγανος.
Ηταν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση που αξίζει να την δείτε όσοι την χάσατε.
Δείτε το Video της Εκπομπής
Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδσήσεων τουBEST TV Kαλαμάτας [ 25-4-2013 ]
Φιλιατρά: Συγκέντρωσαν τρόφιμα για το ΚΑΦΚΑ [ VIDEO ]

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης συγκέντρωσαν με πρωτοβουλία που πήραν οι σύλλογοι των τριών Δημοτικών σχολείων των Φιλιατρών και τα παρέδωσαν στο ΚΑΦΚΑ σε μια κίνηση αλληλεγγύης.

Σε εποχές.........

δύσκολες σαν αυτή που περνάει η χώρα μας τέτοιες κινήσεις δίνουν το αισιόδοξο μήνυμα ότι οι ανθρώπινες αξίες δεν έχουν χαθεί από την κοινωνία εν αντιθέσι με το κράτος.
Τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς τους αγόρασαν τρόφιμα, τα συγκέντρωσαν και σήμερα το μεσημέρι τα παρέδωσαν στο ΚΑΦΚΑ συνοδευόμενοι από γονείς και δασκάλους μαθα΄λινοντας στην πράξη την κοινωνική προσφορά στον συνάνθρωπο μας.

Ενα ευχαριστώ για την κίνηση αυτή από την Νοσηλεύτρια Φωτεινή Μπαρμπαγιαννοπούλου ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για όλους όσους συμνμετείχαν ενεργά σε αυτή την κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη στο ξεχασμένο από όλους ΚΦΑΚΑ.Πασχαλινές ευχές από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά
Σύντομη περιγραφή του έργου «Καθαίρεση ασφαλτοτάπητα λόγω βλαβών στο οδικό δίκτυο της πόλης και επανατοποθέτησή του» Δ.Κ. Φιλιατρών

Χθες το απόγευμα το Φιλιατρά News σας είχε ενημερώσει κατ' αποκλειστικότητα για την έγκριση της μελέτης για την συνολική ανάπλαση της Δεκατεσσάρων.

Σήμερα από την τεχνική υπηρεσία πήραμε μια επιστολή με περιγραφή του έργου που θα γίνει για να καταλάβετε τι παρεμβάσεις θα γίνουν.

Το παραπάνω έργο αφορά πράξη που είχε συμπεριληφθεί στο ......

εγκεκριμένο αναπτυξιακό Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» με κωδικό 38141 στα πλαίσια του πρώην Δήμου Φιλιατρών και πρόκειται να υποβληθεί πρόταση ένταξής του για χρηματοδότηση από πιστώσεις του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα - Πελοπόννησος - Ιόνιοι Νήσοι 2007-2013» Άξονας Προτεραιότητας (2): «Υποδομές και Υπηρεσίες Προσπελασιμότητας Περιφέρειας Πελοποννήσου», Κωδικός Προτεραιότητας (23): Περιφερειακές / Τοπικές Οδοί, Κατηγορία Πράξεως (2302): «Βελτίωση / Κατασκευή / Αναβάθμιση / Ολοκλήρωση Περιφερειακών και Τοπικών Οδών», σύμφωνα με την με κωδικό 27 Πρόσκληση του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης: Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) Α.Ε.

Σύντομη περιγραφή του έργου
Το έργο περιλαμβάνει κυρίως την κατασκευή οδοστρωσίας και την ασφαλτόστρωση των οδών Φουρναράκη (από είσοδο πόλεως) - Ι. Μεταξά - Μεγάλου Αλεξάνδρου - Στρατ. Σταυριανοπούλου (συνολικού μήκους 1500 m περίπου), οι οποίες αποτελούν κύριοι οδικοί άξονες της πόλης των Φιλιατρών, με αποτέλεσμα να έχουν μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η υλοποίηση του έργου έχει μεγάλη σημασία για την περιοχή, δεδομένου ότι θα συμβάλλει στην ομαλότερη κυκλοφορία των βαρέων κυρίως οχημάτων και την μείωση της ηχορύπανσης που προκαλείται από αυτά.

Το πάχος του οδοστρώματος θα είναι συνολικά 0,50 m, αποτελούμενο από ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας πάχους 0,05 m με χρήση κοινής ασφάλτου, βάση πάχους 0,20 m και υπόβαση πάχους 0,25 m, η οποία θα περιλαμβάνει και το φρεζαρισμένο υλικό.
Για να επιτευχθεί πιο γρήγορη απορροή των ομβρίων υδάτων θα εφαρμοστεί εγκάρσια κλίση (επίκλιση) της οδού -2,50% από τον άξονα προς τα ρείθρα (δικλινής διατομή), ώστε να κατευθύνονται τα όμβρια ύδατα προς τα ρείθρα και κατόπιν να οδηγούνται στα φρεάτια υδροσυλλογής που υφίστανται σε αρκετές διασταυρώσεις.
Επιπλέον, στις οδούς αυτές τα ρειθροκράσπεδα παρουσιάζουν καθιζήσεις και σε ορισμένα τμήματα απουσιάζουν, γι’ αυτό προτείνεται να γίνει αντικατάστασή τους με νέα, καθώς και βελτίωση των προβληματικών πεζοδρομίων.

Στον κοινόχρηστο χώρο του ιερού ναού της Παναγίας, προτείνεται να γίνει επέκταση του πεζοδρομίου της εισόδου του ναού, να κατασκευαστεί νησίδα κυκλικής πορείας των οχημάτων, καθώς και να τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα πέριξ του χώρου αυτού, για τον καλύτερο ηλεκτροφωτισμό του.
Το έργο περιλαμβάνει επιπλέον και την σήμανση με πλευρικές πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες, την διαγράμμιση του οδοστρώματος, την τοποθέτηση μεταλλικών εμποδίων στάθμευσης στο πεζοδρόμιο προέκτασης της εισόδου του ιερού ναού Παναγίας και στον κυκλοφοριακό κόμβο, καθώς και εργασίες πρασίνου στον κυκλοφοριακό κόμβο (νησίδα).

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 493.121,91 €.

Έρχεται τσουχτερό χαράτσι για φωτοβολταϊκά σε στέγες

Έκτακτη εισφορά και για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες σχεδιάζει το ΥΠΕΚΑ.

Όπως αναφέρει η “Καθημερινή”, σε πρώτη φάση εξετάζεται εισφορά της τάξης του 10 – 15% (με δυνατότητα εξαίρεσης για όσους διαθέτουν χαμηλό εισόδημα), ώστε να ενισχυθεί ο ΛΑΓΗΕ, που παρουσιάζει σοβαρά ελλείμματα, με 30 – 35 εκατ. ευρώ ετησίως

Ο συνολικός τζίρος από φωτοβολταϊκά στις στέγες ανέρχεται ......

σε περίπου 300 εκατ. ευρώ ετησίως και δεν υπόκειται σε φορολογία.

Η υψηλή εγγυημένη τιμή σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος εγκατάστασης προσέλκυσε πλήθος οικιακών καταναλωτών, με αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του 2012 η συνολική ισχύς των φωτοβολταϊκών στις στέγες να φτάσει τα 297,8 MW.

Τα οικιακά φωτοβολταϊκά είχαν εξαιρεθεί από την έκτακτη εισφορά, ωστόσο η διόγκωση του ελλείμματος υποχρεώνει την κυβέρνηση να επεκτείνει το μέτρο και σε αυτή την κατηγορία.

Σημειώνεται ότι ήδη δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ, το οποίο περιλαμβάνει σειρά μέτρων για το κλείσιμο της μαύρης τρύπας.

Οι νέες ρυθμίσεις προβλέπουν αύξηση της έκτακτης εισφοράς από το εύρος του 25% – 35% στο εύρος του 37% – 40% για φωτοβολταϊκούς σταθμούς, αλλά και πάγωμα της αγοράς φωτοβολταϊκών μέχρι το τέλος του 2013.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 26ης Απριλίου 2013
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παρέμβαση του περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας για την απόληξη της Ολυμπίας Οδού
Στην Πάτρα το 2015, στην Τσακώνα πότε;


Πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα. Με αυτή τη λαϊκή ρήση θα .......

μπορούσε να παρομοιάσει κάποιος το χθεσινό επικοινωνιακό «σώου» της τρικομματικής κυβέρνησης, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που επισκέφτηκε εργοτάξια της υποτιθέμενης «Ολυμπίας Οδού», η οποία, αντί στην Τσακώνα, όπως προβλέπει η Σύμβαση που ψήφισε η Ελληνική Βουλή, θα σταματήσει στην Πάτρα και μετά έχει… ο Θεός. Μάλιστα, κανείς από τους παρευρισκόμενους πολιτικούς δεν είπε μία λέξη για την απόληξη του δρόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΟΜΠΡΕΛΑ προστασίας στη Natura 2000 του Κυπαρισσιακού Κόλπου, με αιχμή το δάσος και την παραλία της Ελαίας, προτίθεται να ανοίξει η Πολιτεία, θεσπίζοντας κανόνες και όρους για την περιοχή που θα καθορίζουν και την κατεύθυνση της ανάπτυξης.
Αυτό προέκυψε από την χθεσινή σύσκεψη στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας, μετά από πρωτοβουλία του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαν. Αγγελάκα με τη συμμετοχή της περιφέρειας του ΥΠΕΚΑ, του Δήμου και Φορέων.
Αντίθετα η προχθεσινή πολύωρη συνάντηση στο Δημαρχείο με το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση και τη συμμετοχή φορέων και θεσμικών εκπροσώπων, χρήσιμη μεν ατελέσφορη δε. Η υπόθεση με τις αυθαιρεσίες στην Ελαία είναι ανοιχτό ζήτημα προς διερεύνηση.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας ξεχωρίζουμε και τα θέματα:
• ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και ΔΗΜΑΡ χθες στην Ολυμπία Οδό για την επανένταξη των έργων, που σηματοδοτούν επανεκκίνηση της οικονομίας. Αντίδραση Πετράκου που μιλάει για φιέστα ώστε να κρύψουν το «κούρεμα» του αυτοκινητόδρομου.
• ΜΑΝΙΑΤΗΣ-ΑΛΕΥΡΑΣ τα είπαν χθες για τις εξαγωγές.
• ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ.ΕΞ. της Βοζνίας –Ερζεγοβίνης συναντήθηκε ο Δημ. Σαμπαζιώτης, ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας της Ελλάδας.
• ΜΗΝΥΜΑ από τον δήμαρχο Μεσσήνης για το Διεθνές Φεστιβάλ Μαθητών Θεάτρου Αρχαίου Δράματος. Ιστορική πρωτεύουσα του Δήμου η Αρχαία Μεσσήνη.
• «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ» συνέχεια από τον Λυκούργο Γαϊτανάρο για τα «έργα και ημέρες» της Χούντας, που επιμένει ότι ήταν επανάσταση.
• ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ: «Ουδέποτε έδωσα εντολή να παγώσει έλεγχος σε βάρος οποιασδήποτε εταιρείας».

• ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ: Η «ΦΩΝΗ» σας ταξιδεύει… Με 1 κουπόνια ένα μαγευτικό 4ήμερο ταξίδι. Διαβάστε λεπτομέρειες

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!


Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Σε απόγνωση η τρίτεκνη οικογένεια περιμένει την Ανάσταση...

Τα τελευταία χρόνια η ελληνική οικογένεια πλήττεται από ένα πακέτο «μέτρων» (μειώσεις μισθών, χαράτσια, φορολογία, αύξηση τιμών σε βασικά είδη διατροφής) που έχουν ως αποτέλεσμα την αδυναμία για πολλές από αυτές να ανταποκριθούν σε βασικές τους υποχρεώσεις.
Ο πληθυσμός της .......

χώρας μας μειώνεται συνεχώς και η Ελλάδα κοντεύει να γίνει χώρα γερόντων…

Tο δημογραφικό αποτελεί το σημαντικότερο εθνικό πρόβλημα της πατρίδος μας, διότι η Ελλάδα είναι η 3η πλέον γηρασμένη χώρα του κόσμου και το 20% του πληθυσμού της είναι άνω των 65 ετών, ενώ τα παιδιά έως 14 ετών αποτελούν μόλις το 14%.Και μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει η τρίτεκνη ελληνική οικογένεια που μπορεί να προσφέρει μια ελπίδα σε αυτό τον τόπο και βάλθηκαν να την αφανίσουν. Το κερασάκι στην τούρτα είναι η περικοπή του επιδόματος τριτέκνων, ένα επίδομα πραγματική ανάσα για εμάς και τα παιδιά μας, ένα μικρό ποσόν αλλά ζωτικής σημασίας για όλους μας. Βεβαίως δεν κάναμε παιδιά για να πάρουμε το πενιχρό επίδομα τριτεκνίας, κάναμε παιδιά επειδή τα αγαπάμε, επειδή το θέλαμε.

Αναγκάζονται όμως μεγάλο μέρος των τρίτεκνων οικογενειών να στηρίζονται πια και σε αυτό το επίδομα.Στη Μεσσηνία με βάση τα στοιχεία μας το 50% των οικογενειών είναι κάτω από το όριο της φτώχιας.Κάποιες οικογένειες ζουν με αυτό το επίδομα (δεν εργάζεται κανένα μέλος της οικογένειας) και κάποιες άλλες καλύπτουν βασικές ανάγκες των παιδιών τους με αυτό. Αν και στο εν λόγω επίδομα δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανενός είδους εισοδηματικό κριτήριο (καθώς αυτό το επίδομα δόθηκε ως κίνητρο στα ζευγάρια που ήθελαν να κάνουν οικογένεια, για να κάνουν τρία παιδιά και να μην μένουν στο ένα και τα δύο όπως συμβαίνει στην μέση ελληνική οικογένεια), τουλάχιστον οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε πως η τοποθέτηση του κάτω από τα 20.000 ευρώ ειναι απαράδεκτη και μη ρεαλιστική.

Σύμφωνα με μελέτες ο δείκτης γονιμότητας της Ελληνίδας έχει κατρακυλήσει στο 1 με 1,2 όταν για την ανανέωση του πληθυσμού απαιτείται τουλάχιστον 2,1! Οπότε η μόνη ελπίδα είναι η δημιουργία ενός πλέγματος κινήτρων και όχι η αποψίλωση των ήδη υπαρχόντων. Η δημογραφική πολιτική δεν μπορεί να ασκείται σε επίπεδο προεκλογικών πυροτεχνημάτων με ερασιτεχνισμούς ή ευκαιριακές ρυθμίσεις.
Το δημογραφικό είναι πολυσύνθετο και πολυδιάστατο πρόβλημα. Η υπογεννητικότητα έχει άμεση σχέση με την πολιτική που εφαρμόζει κάθε Κυβέρνηση , τις αξίες και τα πρότυπα που προβάλει στο λαό της.

Έτσι όπως αντιμετωπίζονται οι πολύτεκνοι σήμερα δεν είναι δυνατό να παγιωθεί κλίμα εμπιστοσύνης, αναγκαία προϋπόθεση αύξησης της γεννητικότητας. Με τη συνταγματική επιταγή του άρθρου 21 παρ.1 ορίζεται πως η οικογένεια ,ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του κράτους, ενώ από την παράγραφο 2 του ιδίου άρθρου ορίζεται ότι οι πολύτεκνες οικογένειες …έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος.
Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι οι πολυμελείς οικογένειες είναι αυτές που στηρίζουν την κοινωνία μας αφού εθελοντικά μετατοπίστηκαν από το Εγώ στο Εμείς! Εχουν αποδεχθεί την κρισιμότητα της καταστάσεως και σηκώνουν αγόγγυστα περισσότερο βάρος από αυτό που τους αναλογεί .
Έχοντας υπόψη τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας η πολύτεκνη οικογένεια περιμένει έστω και την ύστατη ώρα την βούληση της πολιτείας για μια πιο <φιλική> αντιμετώπιση. Το άγιο Πάσχα πλησιάζει και θα βρει στη Μεσσηνία 100 περίπου οικογένειες στις οποίες δεν θα εργάζεται κανένας και το εορταστικό τραπέζι δεν πρόκειται και φέτος να στρωθεί. Περιμένουν λοιπόν οι οικογένειες αυτές όχι φιλανθρωπία άλλα την δυνατότητα να εργαστούν για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους.

Η ανάσταση για αυτές τις οικογένειες θα έλθει μόνο με την εφαρμογή ενός πλήρους σχεδίου απασχόλησης και κοινωνικής επανένταξης,ας γίνει για μια φορά έστω το αυτονόητο οι οποίοι διορισμοί να έχουν ως κύριο κριτήριο την οικογενειακή κατάσταση και όχι πολιτικά ή άλλα κριτήρια. Σε άλλη περίπτωση οι οικογένειες με πολλά τεκνά οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση και στο περιθώριο της κοινωνίας.

ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ Δ. ΧΡΗΣΤΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ,Μaster ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Τεχνικό Συμβούλιο η μελέτη ανάπλασης της οδού Δεκατεσσάρων. Τώρα πάει για ΕΕΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Εγκρίθηκε από το Τεχνικό περιφερειακό Συμβούλιο η μελέτη που είχε υποβληθεί προς έγκριση για το έργο που αφορούσε την συνολική ανάπλαση της οδού Δεκατεσσάρων στα Φιλιατρά.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Φιλιατρά News.........

σήμερα το πρωί κλιμάκιο του Δήμου Τριφυλίας αποτελούμενο από τους Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας Παναγιώτη Τσίγγανο, (φωτό αρχείου) προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας Γιώργο Γκόνη και τον Μηχανικό του Δήμου Χρήστο Μπαρκά παρευρέθησαν στην συνεδρίαση του περιφερειακού Τεχνικού Συμβουλίου όπου παρουσίασαν την μελέτη του έργου της ανάπλασης. Η μελάτη .ήταν πλήρης και έτσι από το Συμβούλιο δόθηκε η τελική έγκριση προς ένταξη στην ΕΕΤΑ (Ελληνική Εταιρία Τοπικής Αυτοδιοίκησης) όπου διαχειρίζεται το ΕΣΠΑ αστικών αναπλάσεων.

Θυμίζουμε ότι το έργο -όπως μας είχε πει σε πρόσφατο video ο κ. Τσιγγανος,- ανέρχεται στις 650 με 700 χιλιάδες ευρώ και θα περιλαμβάνει συνολική ανάπλαση ολόκληρης της οδού Δεκατεσσάρων, (από Γεωργικά Φάρμακα Σταθόπουλου έως τέρμα Δεκατεσσάρων Οικία Σταθόπουλου και απο την οικία Σταθόπουλου μέχρι Εκκλησία παναγία) και θα περιλαμβάνει αποκαθήλωση ολόκληρου του ασφαλτοτάπητα, ανάπλαση πεζοδρομίων, Ηλεκτροφωτισμό, Δεντροφύτευση.

Το επίσημο χαρτί έγκρισης της Μελέτης αναμένεται τις επόμενες μέρες στην Τεχνική υπηρεσία.

Απάντηση Κουσελά σε δημοσιεύματα για το πρόσωπο του.

Ουδέποτε έδωσα εντολή να παγώσει έλεγχος σε βάρος οποιασδήποτε εταιρείας.

Όταν ανέλαβα καθήκοντα Υφυπουργού, εκκρεμούσε ήδη στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών το θέμα εάν απαλλάσσεται σύμφωνα με τον κώδικα ΦΠΑ η εξαγωγή πετρελαίου από Θεσσαλονίκη στα Σκόπια, μέσω αγωγού, όπως ισχύει στις εξαγωγές προς τρίτες χώρες, οι οποίες πραγματοποιούνται με αυτοκίνητα, τρένα ή πλοία, δεδομένου ότι όταν είχε ψηφιστεί ο κώδικας ΦΠΑ το 2000, δεν είχε κατασκευαστεί αγωγός και δεν υπήρχε σχετική πρόβλεψη.
Η επικρατούσα άποψη των υπηρεσιακών παραγόντων του.....

Υπουργείου θεωρούσε ότι η μεταφορά πετρελαίου μέσω αγωγού από Θεσσαλονίκη στα Σκόπια, που πραγματοποιούσε η θυγατρική εταιρία των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ , ΒΑΡΔΑΞ ΑΕ, απαλλασσόταν του ΦΠΑ σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ.1 του κώδικα ΦΠΑ, αφού αφορούσε μεταφορά αγαθών που εξάγονται σε τρίτη χώρα.

Υπήρχε όμως και η άποψη ότι εφαρμόζονται τα άρθρα του κώδικα ΦΠΑ περί παροχής υπηρεσιών ακινήτων, αφού ο αγωγός είναι ακίνητο.
Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους- στο οποίο απευθυνθήκαμε με πρωτοβουλία μου, κατέληξε στην άποψη ότι δεν ενδείκνυται η απάντηση επί του ερωτήματός μας επειδή είχαν ήδη εκδοθεί καταλογιστικές πράξεις.

Μετά ταύτα η αμφισβήτηση λύθηκε νομοθετικά σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη των Υπηρεσιών του Υπουργείου και το σχετικό πλαίσιο της υφιστάμενης ευρωπαϊκής νομοθεσίας και με τον Ν. 3943/31-3-2011 προστέθηκε εδάφιο στο άρ. 24 του κώδικα ΦΠΑ, από τότε που ίσχυσε, το οποίο προβλέπει ότι «Ως μεταφορές για την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου νοούνται και οι μεταφορές αγαθών μέσω αγωγών ή η παροχή πρόσβασης σε τέτοιους αγωγούς».

Ενώ εκκρεμούσε για ψήφιση στη Βουλή ο άνω νόμος, ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Θεσσαλονίκης ζήτησε από το Υπουργείο να πληροφορηθεί την εξέλιξη του θέματος. Επιβεβαιώσαμε ότι πράγματι το θέμα ρυθμίζεται με σχετική διάταξη στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο καταγγέλων, ο οποίος πραγματοποιούσε ήδη έλεγχο στη συγκεκριμένη επιχείρηση, αν και γνώριζε το νόμο που είχε κατατεθεί στη Βουλή, αφού παραθέτει το ψηφισθέν άρθρο στην έκθεση ελέγχου, με αδιευκρίνιστη εμμονή, λίγες μέρες πριν την ψήφιση του νόμου συνέταξε έκθεση ελέγχου και καταλόγισε ΦΠΑ για τις εξαγωγές πετρελαίου προς τα Σκόπια, επιχειρηματολογώντας μάλιστα ότι ακόμα και αν ψηφιστεί ο νόμος θα είναι αντισυνταγματικός .
Αυτή είναι η πραγματικότητα και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

"Ομπρέλα προστασίας για την περιοχή ΝATURA 2000 Κυπαρισσίας"

Η εφαρμογή του ισχύοντος νομικού πλαισίου και διαχειριστικά μέτρα της τρέχουσας περιόδου για την περιοχή ΝATURA 2000 Κυπαρισσίας ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, στο δημαρχείο της πόλης, με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μανώλη Αγγελάκα.

Στη σύσκεψη μετείχαν, η Γενική Γραμματέας Περιβάλλοντος .......

του Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάρω Ευαγγελίδου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πετρος Τατούλης, οι Αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου και Παναγιώτης Αλευράς, ο Δήμαρχος Τριφυλλίας Κωνσταντίνος Κόλλιας, η Πρόεδρος της Επιτροπής για την προώθηση πλαισίου και δράσεων περιοχής NATURA 2000 καθηγήτρια Αμαλία Καραγκούνη, η συντονίστρια Προγραμμάτων Πελ/σου ΑΡΧΕΛΩΝ Παναγιώτα Θεοδώρου και αυτοδιοικητικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Από τις τοποθετήσεις όλων των συμμετεχόντων, αναδείχθηκε ότι κοινός τόπος και στόχος είναι η βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, σε συνδυασμό με την προστασία των στοιχείων της προστατευόμενης περιοχής (ωοτοκία θαλάσσιας χελώνας, αμμοθίνες κ.α.). Επιμερίστηκαν οι άμεσες διαχειριστικές παρεμβάσεις ανά φορέα, οι οποίες ενδεικτικά περιλαμβάνουν δράσεις ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, κώδικα συμπεριφοράς με άμεσα διαχειριστικά μέτρα εντός 10 ημερών, έκδοση υπουργικής απόφασης ενδιάμεσων διαχειριστικών μέτρων και στόχευση στην αποφυγή της καταδίκης της χώρας μας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Ο κ. Αγγελάκας δεσμεύτηκε για την άμεση, όσο και διαρκή τήρηση των μέτρων προστασίας, με τη στενή συνεργασία της Γενικής Γραμματείας του ΥΠΕΚΑ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τριφυλλίας και της Μ.Κ.Ο. ΑΡΧΕΛΩΝ.
Το απόγευμα, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επισκέφτηκε το Μελιγαλά Μεσσηνίας, όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Οιχαλίας Φίλιππο Μπάμη, με τον οποίο είχε συνεργασία για θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή και στη συνέχεια, έκαναν μαζί αυτοψία στον πιθανό χώρο διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου, στη θέση Παλιοροβούνι.

Λεζάντα 1: Από τη σύσκεψη στη Κυπαρισσία. Διακρίνονται από αριστερά, η Γενική Γραμματέας Περιβάλλοντος του Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάρω Ευαγγελίδου, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μανώλης Αγγελάκας, ο Δήμαρχος Τριφυλλίας Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πετρος Τατούλης & ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς.

Λεζάντα 2: ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας με το Δήμαρχο Οιχαλίας Φίλιππο Μπάμη.

dete.gr

Πανελλαδικές: Παράταση της προθεσμίας για απόκτηση κωδικών ασφαλείας

Παρατείνεται έως τις 28 Ιουνίου, η προθεσμία απόκτησης κωδικού ασφαλείας (password) από όλους τους υποψήφιους Γενικού Λυκείου και Επαγγελματικού Λυκείου για υποβολή μηχανογραφικού δελτίου και για την υπαγωγή των υποψηφίων στις ειδικές περιπτώσεις (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια).
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας το οποίο, .......

συγχρόνως, υπενθυμίζει το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων τόσο των Γενικών όσο και των Επαγγελματικών Λυκείων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-Ομάδα Β’) αρχίζουν την Παρασκευή 17-5-2013. Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Ομάδα Α’) αρχίζουν την Τρίτη 21-5-2013, σύμφωνα και με τα αναλυτικά προγράμματα που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Οι υποψήφιοι ενημερώνονται από τα λύκειά τους για τα εξεταστικά κέντρα, στα οποία θα εξεταστούν.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, όλοι οι υποψήφιοι, είτε των Γενικών Λυκείων είτε των Επαγγελματικών Λυκείων πρέπει να προσέλθουν στο λύκειό τους για να αποκτήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας. Παράλληλα, όσοι από τους υποψηφίους εμπίπτουν σε κάποια ειδική περίπτωση (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), πρέπει να προσκομίσουν στο λύκειό τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ελεγχθούν και να χαρακτηριστούν ως ειδική περίπτωση.

Για τη διευκόλυνση των υποψηφίων, η διαδικασία για την απόκτηση του κωδικού ασφαλείας αλλά και την υπαγωγή τους σε μία ειδική περίπτωση, θα διακοπεί προσωρινά από τις 27-4-2013 έως και τις 31-5-2013 λόγω των διακοπών του Πάσχα και της διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά θα συνεχιστεί κανονικά από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου ως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

NewPost

Η απόφαση του υπουργού Υγείας για τις αποκλειστικές

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, διαμορφώνεται το πλαίσιο κριτηρίων οργάνωσης, εργασίας και επιλογής των αποκλειστικών νοσοκόμων.

Ειδικότερα: .........


- Δημιουργείται Μητρώο Αποκλειστικών Νοσοκόμων σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.Πε), προκειμένου να εξασφαλίζεται ότι οι αποκλειστικές νοσοκόμες-οι διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα. Για την εγγραφή τους σε αυτό απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος, άδεια εργασίας ΙΚΑ, πτυχίο, ποινικό μητρώο και πιστοποιητικό ελληνομάθειας για τους αλλοδαπούς.

- Καταρτίζεται κατάλογος αποκλειστικών νοσοκόμων ανά νοσοκομείο σε ετήσια βάση και με απολύτως αντικειμενικά, βαθμολογούμενα κριτήρια από την Υ.Πε. (και όχι από την Προϊσταμένη κάθε νοσοκομείου). Κάθε αποκλειστική μπορεί να εγγραφεί μόνο σε ένα νοσοκομείο ή ιδιωτική κλινική (μεταξύ τριών επιλογών που θα δηλώσει αρχικά), προκειμένου να εξασφαλίζεται η άμεση διαθεσιμότητά τους προς εξυπηρέτηση των ασθενών. Τα προσμετρώμενα κριτήρια αφορούν την εμπειρία, την οικογενειακή /κοινωνική κατάσταση (πολυτεκνία, ανήλικα τέκνα, μέλη μονογονεικών οικογενειών) και την οικονομική κατάσταση των ενδιαφερομένων.

- Η διάθεση των αποκλειστικών γίνεται μόνο από τον κατάλογο του νοσοκομείου και με τη σειρά αναγραφής σε αυτόν (rotation), ώστε να εξασφαλίζεται ίση πρόσβαση στην εργασία για όλες/ους τους συμμετέχοντες. Την ευθύνη για τη σωστή διάθεση των αποκλειστικών από τη λίστα έχει τριμελής Επιτροπή που ορίζεται σε κάθε νοσοκομείο και απαρτίζεται από την Προϊσταμένη Νοσηλεύτρια, τον Διευθυντή Διοικητικής Υπηρεσίας και νοσηλευτή εργαζόμενο, ενώ υποχρεούται να καταθέτει ανά τρίμηνο απολογιστικά στοιχεία στο Δ.Σ. του νοσοκομείου για τη διάθεση των αποκλειστικών. Οι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν την/τον αποκλειστική/ό νοσοκόμα/ο από τον σχετικό κατάλογο του νοσοκομείου, στο οποίο νοσηλεύονται, κατόπιν υπεύθυνης δήλωσής τους.

- Η παραμονή στο χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος προσώπων ως συνοδών επιτρέπεται μόνο κατόπιν έγκρισης του θεράποντα ιατρού και μόνο σε συγγενικά πρόσωπα. Σε περίπτωση παραμονής συνοδού που απασχολείται κατ’ οίκον με τη φροντίδα του ασθενούς, θα πρέπει να αποδεικνύεται η σχέση απασχόλησης και να προσκομίζεται αντίγραφο του εργοσήμου για τον τελευταίο πλήρη μήνα απασχόλησής του.

Με την αυστηρή τήρηση της περί του λόγου υπουργικής απόφασης επιδιώκεται τόσο η ασφαλής και υψηλού επιπέδου παροχή φροντίδας στους ασθενείς, όσο και η θωράκιση της εύρυθμης λειτουργίας των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

iatronet.gr

«Λύση» με «κοτόσουπα» ή με «δόση;»

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Διάβασα τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κ Στουρνάρα ότι η εισαγόμενη τρόικα ανακοίνωσε στην εγχώρια τρόικα ότι οσονούπω η δόση των 2.8 δις ευρώ έρχεται και αναμένονται άλλα 6 δις τον Μάιο και η ψυχή μου αγαλλίασε…

Μετά διάβασα τις ‘χαρούμενες’ και......

‘ελπιδοφόρες’ δηλώσεις του πρώτου στην ιεραρχία από τους 3 Συν-Πρωθυπουργούς μας κ Σαμαρά και ομολογώ ότι η αγαλλίαση αναβαθμίστηκε και πέρασε σε στάδια ευδαιμονίας!…
Μετά διάβασα στα διεθνή ΜΜΕ ότι η Ελλάδα είναι πλέον αδιαμφισβήτητα ΠΡΩΤΗ σε επίπεδα ανεργίας και αναρωτήθηκα «εάν είμαι καλά…»
Στα ξένα ΜΜΕ διάβασα, επίσης, ότι φέτος η παραγωγή οπίου στο Αφγανιστάν θα υψηλή σε πρωτόγνωρα ιστορικά επίπεδα και αναρωτήθηκα «τί στην ευχή κάνουν εκεί οι Συμμαχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ και η ΕΛΔΑΦ» (αλήθεια κκ Κυβερνώντες να κάνω την ‘αφελή’ ερώτηση εάν διατηρούμε ακόμη την Ελληνική Δύναμη στο Αφγανιστάν και πόσο μας κοστίζει ετησίως;)

Το όπιο μετατρέπεται σε ΗΡΩΙΝΗ που σκοτώνει νέα παιδιά σε ΟΛΟ τον Δυτικό Κόσμο και αναρωτήθηκα, με ειλικρινή αφέλεια, καλά κυνηγούν και σκοτώνουν Ταλιμπάν (αφού φάγανε και τον υπ’ αριθμό «ένα» και αρκετούς υπαρχηγούς του) αλλά ΔΕΝ κατέστρεψαν ΑΚΟΜΗ τα χωράφια όπου ανθεί και με απίστευτα γοργά αυξανόμενους ρυθμούς το όπιο;
Θα μου πει κάποιος ότι εδώ γίνεται ασυνάρτητο το σημερινό μου κείμενο και μπορεί να του μπει και καμιά ιδέα «μήπως πήρα κάτι» αλλά σας διαβεβαιώνω ότι ΔΕΝ πήρα ούτε όπιο, ούτε ηρωίνη, ούτε κόκα ούτε καν, «μαύρο»!...

Απλά ήθελα με αυτό τον τρόπο να μεταφέρω και την «ασυναρτησία» που διαπιστώνω μεταξύ του φόβου και τρόμου που μας προξενεί η εισαγόμενη τρόικα και η επί 3 χρόνια αμφιβολία μας «θα την πάρουμε…δεν θα την πάρουμε…νάτην έρχεται…Δόξα τω Θεώ μας τη δώσανε» την «δόση» μας!
Θα τα πάρουμε λοιπόν τα 2.8 δις μας ανακοίνωσαν περιχαρείς οι Ηγέτες μας αλλά με τόσους άνεργους, με τόσες επιχειρήσεις να σβήνουν κάθε μέρα, με αμέτρητους άστεγους, με χιλιάδες αυτοκτονίες, με διαρκώς διογκούμενες ουρές στα δωρεάν συσσίτια και με ολισθαίνων ΑΕΠ, αλήθεια αφού την πάρουμε ΚΑΙ αυτήν, μπορεί κάποιος να μας πει ΠΩΣ θα την πληρώσουμε όταν έρθει ο τελικός λογαριασμός;
Θυμάμαι την μακαρίτισσα τη Σμυρνιά γιαγιά μου που πάντα είχε τη λύση για κρυολογήματα, πονόλαιμους, κεφαλαλγίες, ημικρανίες, κοιλόπονους: «φάε, έλεγε, Γιωργάκη λίγη κοτόσουπα, και θα γίνεις…περδίκι!...»

Όταν θα έρθει η ώρα πληρωμής του λογαριασμού, ΜΕΤΑ τις εκλογές του ερχόμενου Σεπτέμβρη στη Γερμανία (που λένε ότι τις κερδίζει άνετα η κ Μέρκελ) λέτε μια κοτόσουπα να λύσει τα προβλήματά μας ή θα χρειαστεί καμιά δόση από τη φετινή ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ παραγωγή οπίου από το μακρινό Αφγανιστάν για να διαχειριστούμε εμείς οι Έλληνες την τραγικότητα της κατάστασης που μας κρύβουν Κυβερνώντες, ΜΜΕ και η τρόικα με τις συνεχείς απειλές;
Φοβάμαι ότι τελικά θα την χρειαστούμε τη…δόση!

«Λαβράκια» από τις έρευνες στο κύκλωμα του φαρμάκου. Στη λίστα και η Μεσσηνία

Αποκαλύψεις από τις έρευνες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος

Αυστηρότερες ποινές για όσους εμπλέκονται σε παράνομη διακίνηση φαρμάκων προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι έλεγχοι στην αγορά του φαρμάκου προκειμένου να εντοπίζονται έγκαιρα οι παραβάτες.
Ως γνωστόν, κύκλωμα το οποίο διοχέτευε παράνομα φάρμακα στο .........

Αντωνία Μπούζα: Συμφωνεί με την διαγραφή των "3" διαφωνεί με τον τρόπο

Προς: Το Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη

Η πρόταση της ΝΟ.ΔΕ. Μεσσηνίας διαγραφής των 3 μελών της Ν.Δ. στη Μεσσηνία, με βρίσκει απολύτως σύμφωνη.
Θεωρώ όμως, ........

ότι είναι ένα θέμα εσωτερικής λειτουργίας του κομματικού μας μηχανισμού και όχι το μείζον ζήτημα που τελικά αναδείχθηκε.
Η αγάπη για την παράταξή μας του άξιου προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας κ. Μαντά , φίλου και συμμαχητή σε κοινούς αγώνες, ίσως ήταν η αιτία που τον οδήγησε σε κινήσεις που επιδέχονται κριτικής.

Η παρουσία των πολιτών σε κομματικούς μηχανισμούς καθώς και η δραστηριοποίηση ορισμένων εξ΄ αυτών σε κομματικές διαδικασίες, είναι γνωστό ότι είναι καθαρά εθελοντική. Η εθελοντική παρουσία των πολιτών, ενδυναμώνει τα κόμματα και τα καθιστά παράγοντες πολιτικής.
Διαφωνώ όμως, με τη δημοσίευση της αυστηρής και εμφανώς χολωμένης, δήλωσης του προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας, διότι θεωρώ ότι αυτήν την κρίσιμη περίοδο που οι πολίτες αγωνιούν για το αύριο και αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, τέτοιες απόλυτες δηλώσεις , προβληματίζουν και πιθανώς ενοχλούν και λιγότερο ανακουφίζουν.
Η πρόταση διαγραφής των τριών, είναι αποκλειστικά εσωτερικό ζήτημα και μόνο, ενώ ο εν λόγω χειρισμός, της έδωσε άλλη κατεύθυνση και διάσταση, διότι προσέδωσε περαιτέρω πολιτική αξία στο γεγονός και ανήγαγε τα συγκεκριμένα απλά στελέχη, σε πολιτικά πλέον στελέχη πρώτης γραμμής .
Επίσης διαφαίνεται αχνά η προσπάθεια παρέμβασης σε αυτοδιοικητικό θεσμό όπως ο Δήμος Καλαμάτας, που στήριξε μεν η παράταξή μας, αλλά ως θεσμός που εκπροσωπεί την κοινωνία, επιβάλλεται να λειτουργεί με αξιακά κριτήρια όπου επιβραβεύονται οι ικανοί και όχι οι κομματικώς αρεστοί.

Εξ άλλου οι υπηρετούντες στην αυτοδιοίκηση υποχρέωση έχουν να εκπροσωπούν όλους τους πολίτες και όχι μόνο τα μέλη του κόμματος που στηρίζουν.
Άλλος ένας λόγος που έπρεπε ν΄ αποφευχθεί η σκληρή ανακοίνωση και ιδιαίτερα πριν την απόφαση των Πειθαρχικών οργάνων του κόμματός μας, είναι πως διεφάνη ότι ακολουθήσαμε την προτροπή του γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ κ.Κουτουμάνου, που με μία ανήκουστη παρέμβαση, ζητούσε τη λήψη μέτρων από το Δήμο Καλαμάτας, λόγω της αλλαγής στάσης και θέσεων, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μπάκα.

Οι τρείς πρώην συμμαχητές, είναι γεγονός πως έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν παραδώσει τις κομματικές τους ταυτότητες εφ΄ όσον δεν τους εξέφραζαν οι θέσεις , οι στόχοι και η πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνησή μας και ο Μεσσήνιος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς .Το ότι τους έπεισαν οι θέσεις άλλων κομμάτων και μάλιστα στις δύο περιπτώσεις ακραίων θέσεων, περισσότερο θα έπρεπε να μας προβληματίσει και λιγότερο να μας θυμώσει.
Η πατρίδα μας χρειάζεται αυτήν τη δύσκολη ώρα ήρεμες φωνές, σύνθεση και παραγωγή πολιτικής.
Η ανάδειξη της επικινδυνότητας των θέσεων που εκφράζουν οι οπαδοί των όποιων άκρων, που επενδύουν για κομματικά οφέλη στην αναταραχή και στην απογοήτευση του κόσμου καθώς και η ανάδειξη της δικής μας πολιτικής για τη διαφυγή από την κρίση, πρέπει να είναι το μόνο μέλημα της κομματικής μας οργάνωσης.

Μετά τιμής
Αντωνία Μπούζα –Κωνσταντέλου
Αναπλ.Γραμματέας Γυν.Θεμάτων Ν.Δ.

Συνεδρίαση χωρίς ψήφισμα για την Ελαία- Πολλά τα συμφέροντα είπε η αντιπολίτευση [ 5 VIDEO ]

Σε μια κατάμεστη από κόσμο (φορείς και πολίτες) αίθουσα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα το πολύωρο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας με μοναδικό θέμα συζήτησης το "Πλαίσιο προστασίας και διαχείρισης της περιοχής Natura 2000 Κυπαρισσίας (περιοχή Αγιαννάκη και Καλού Νερού) και θαλάσσια περιοχή Κυπαρισσίας."

Στην 5ωρη συνεδρίαση το Δ.Σ. Τριφυλίας χωρίς όμως να.......

καταλήξει σε οριστική απόφαση για τον Στρατηγικό σχεδιασμό του Κυπαρισσιακού κόλπου και ιδίως για το θέμα που προέκυψε με την..υποτιθέμενη επένδυση στην περιοχή της Ελαίας στην οποία με επιχειρήματα αντιδρούν σύσσωμοι οι κάτοικοι, φορείς του τόπου αλλά και όσοι ζουν στην περιοχή.
Τι ιστορικό της υπόθεσης ανέλυσε ξανά ο Δήμαρχος Τριφυλίας με αφορμή τη σύσκεψη της Πέμπτης και τις καταγγελίες για την σχεδιαζόμενη οικοδομική δραστηριότητα. Αναφέρθηκε στην οδηγία της Ε..Ε για παύση οικοδομών μέχρι την οριστικοποίηση της κοινής Υπουργικής απόφασης ενώ ο κ. Κόλλιας τόνισε ότι ο Δήμος διεκδικεί την συμμετοχή του σε οποιοδήποτε σχέδιο υλοποιηθεί στην αναπτυσσόμενη περιοχή. Δήλωσε ΟΧΙ στην ερημοποίηση της περιοχής, ΝΑΙ σε ήπιες μορφές ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον και το οικοσύστημα με νομιμότητα. Διεκδικεί επίσης να μετέχει στο διάλογο και στην τελική απόφαση του ΥΠΕΚΑ το οποίο πρότεινε αναστολή οικοδομικών αδειών και αναστολή τμήματος αιγιαλού μέχρι την έκδοση της ΚΥΑ. Εκτίμησε ότι τώρα συζητείται το μέλλον μιας μεγάλης περιοχής που αφορά τις επόμενες γενιές.

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΛΕΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Δημ. Σωτηρόπουλος μίλησε για πολλά συμφέροντα που αφορούν τη περιοχή θεωρώντας ύψιστο καθήκον το συλλογικό καλό. Επίσης μίλησε για επενδύσεις με σκοπό την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής αλλά λέγοντας ότι ποτέ ο Δήμος δεν κατάρτισε ένα στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο της περιοχής προχωρώντας χωρίς όραμα και ουσία για το μέλλον του τόπου μας.. Διερωτήθηκε ποιο είναι το όφελος και ο χαρακτήρας της αλλά και ποιοί κανόνες την διέπουν.
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Σαρ. Κουκούμης ανέφερε ότι οι επενδύσεις εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο ενώ η εταιρία απειλεί με μηνύσεις τους πάντες. Οι συνέπειες σύμφωνα με τον ίδιο θα είναι καταστροφικές για το περιβάλλον λέγοντας ότι το λόγο έχει η κοινωνία ενώ δεν τον πείθουν οι ενέργειες που ναρκοθετούν το μέλλον της περιοχής, λέγοντας ότι είναι αρνητικός σε επενδύσεις υπέρ του κεφαλαίου.

Mε Πληροφορίες από τον Kyparissiotis

Παρακολουθείστε αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις των κ.κ. Κόλλια, Σωτηρόπουλου, Κουκούμη, Δράκου και Πατσαρίνου.Π.Ε. Μεσσηνίας: Οδηγίες για αγορά τροφίμων ενόψει των εορτών του Πάσχα

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής του Νομού Μεσσηνίας ενόψει των γιορτών του Πάσχα , λόγω της αυξημένης ζήτησης προϊόντων ζωικής προέλευσης και με στόχο την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας έχει εντατικοποιήσει τους Κτηνιατρικούς Υγειονομικούς Ελέγχους .
Θέλοντας δε, να ενημερώσει υπεύθυνα τους Καταναλωτές, συνιστά τα κάτωθι: .......

1. Αγοράστε από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς. Οι αγορές τροφίμων από πλανόδιους περιστασιακούς πωλητές ή από δήθεν παραγωγούς θα πρέπει να αποφεύγονται, διότι αποτελούν πηγή διάθεσης μη ελεγχόμενων τροφίμων που μπορεί να παραπλανήσουν τον καταναλωτή και να προκαλέσουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα στην υγεία του.
2. Αγοράστε κρεατικά που είναι τοποθετημένα σε ψυγεία ή προθήκες ψυγεία, και όχι αυτά που είναι εκτός ψυγείου, κρέμονται από τσιγκέλια και είναι εκτεθειμένα σε σκόνες και μικρόβια. Οι συνθήκες σφαγής και μεταχείρισης των ζώων παίζουν σημαντικό ρόλο στην τελική υγειονομική κατάσταση του κρέατος. Υπενθυμίζουμε ότι η σφαγή ζώντων ζώων (αρνιών κλπ.) απαγορεύεται αυστηρά σε χώρους εκτός σφαγείων.
3. Δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στις συνθήκες υγιεινής του προσωπικού και καθαριότητας του εξοπλισμού και του χώρου από όπου προμηθεύεστε τρόφιμα.

4. Για την προμήθεια αμνοεριφίων, εντέρων και γενικότερα κρέατος :
α. Να μην αγοράζετε αρνιά και κατσίκια που δε φέρουν τις προβλεπόμενες σφραγίδες, γιατί αυτά δεν υπέστησαν τον απαραίτητο κτηνιατρικό- υγειονομικό έλεγχο και κατά πάσα πιθανότητα εσφάγησαν σε μη ελεγχόμενους από την Κτηνιατρική Υπηρεσία χώρους και κάτω από ανθυγιεινές συνθήκες.
β. Για όλα τα αμνοερίφια εγχώριας παραγωγής, όπως και για τα προερχόμενα από κοινοτικές χώρες, η σφραγίδα καταλληλότητας είναι χρώματος «τυρκουάζ» («λαμπρό κυανούν», χρωστική Ε 133), και έχει σχήμα ωοειδές ή στρογγυλό, όπου αναγράφεται ο αριθμός έγκρισης του σφαγείου. Σε σφραγίδα ορθογωνίου παραλληλογράμμου θα πρέπει να αναγράφεται η χώρα προέλευσης, «EΛΛAΣ» ή «EL» για τα ντόπια, ή τα αρχικά του ονόματος άλλης κοινοτικής χώρας.
γ. Τα αμνοερίφια εισαγωγής από τρίτες χώρες, ελληνικής ή όχι σφαγής, φέρουν υποχρεωτικά όλες τις σφραγίδες σε χρώμα «καστανό», δηλαδή τη σφραγίδα καταλληλότητας (ωοειδή ή στρογγυλή) και σφραγίδα ορθογωνίου παραλληλογράμμου, στο εσωτερικό της οποίας επίσης αναγράφεται το όνομα της τρίτης χώρας.
δ. Κάθε σφάγιο υποχρεωτικά θα πρέπει να φέρει σφραγίδες στις δύο ωμοπλάτες και στις δύο εξωτερικές πλευρές των μηρών
ε. Οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σφάγια τα οποία δε φέρουν καθόλου σφραγίδες, ή φέρουν σφραγίδες διαφορετικές από τις προβλεπόμενες, δεσμεύονται από την αρμόδια αρχή ελέγχου.
στ. Τα σπλάχνα, το συκώτι, οι πνεύμονες, η καρδιά, οι νεφροί, δεν πρέπει να φέρουν οζίδια και κύστεις. Αν επιλέξετε κατεψυγμένα, φροντίστε αυτά να μην έχουν αποψυχθεί.
ζ. Τα «εντεράκια» που θα αγοράσετε για το παραδοσιακό σας κοκορέτσι και τη μαγειρίτσα, να μην παρουσιάζουν μεταβολές του χρωματισμού και να μην είναι εκτεθειμένα στο περιβάλλον, στις σκόνες και τα έντομα. Φροντίστε να τα καθαρίσετε πολύ καλά.
η. Υπενθυμίζουμε ότι σε αιγοπρόβατα ηλικίας έως 12 μηνών απαγορεύεται μόνο ο σπλήνας, ο οποίος θα πρέπει να αφαιρείται στο σφαγείο και να μην περιέχεται στη «συκωταριά» που διατίθεται προς πώληση στον καταναλωτή. Στα ζώα αυτά επιτρέπονται όλα τα υπόλοιπα τμήματα, περιλαμβανομένων και των σπλάχνων (έντερα, πνεύμονες κλπ.), όπως και το κεφάλι.
θ. Σε περίπτωση προμήθειας κατεψυγμένης «συκωταριάς», ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στην αναγραφή ημερομηνίας κατάψυξης και λήξης του προϊόντος. Σε καμία περίπτωση οι καταναλωτές δε θα πρέπει να προμηθεύονται εντόσθια αποψυγμένα.
ι. Το κρέας από το αρνάκι γάλακτος έχει ροζ χρώμα, τα κόκαλά του είναι λεπτά και το λίπος του άσπρο.

5. Για την προμήθεια γαλακτοκομικών προϊόντων :
α. Τα τυριά πρέπει να παρασκευάζονται μόνο σε τυροκομεία που λειτουργούν νόμιμα. Μην αγοράζετε ποτέ «φρέσκα τυριά» από παραγωγούς που τυροκομούν οι ίδιοι, διότι οι υγειονομικές συνθήκες παραγωγής τους είναι άγνωστες και πιθανόν ΟΧΙ σωστές.
β. Τα τυριά θα πρέπει να φέρουν τη σήμανση καταλληλότητας (οβάλ σφραγίδα) με τα αρχικά της χώρας παραγωγής και τον αριθμό έγκρισης του παρασκευαστή. Επίσης θα πρέπει πάνω στη συσκευασία να φέρουν την ημερομηνία παραγωγής, συσκευασίας και ανάλωσης (λήξης) κ.λ.π.
γ. Η κοπή των τυριών σε φέτες θα πρέπει να γίνεται παρουσία του πελάτη. Ζητήστε να σας επιδεικνύεται η επισήμανση της αρχικής συσκευασίας.
δ. Τα προϊόντα στα οποία το ζωικό λίπος έχει αντικατασταθεί από φυτικά λιπαρά είναι ΜΗ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ και θα πρέπει να διατίθενται προς πώληση σε διακριτούς χώρους από αυτούς των γαλακτοκομικών.

6. Για την προμήθεια Αυγών :
α. Όλα τα αυγά θα πρέπει να φέρουν πάνω στο κέλυφος με καθαρά γράμματα το διακριτικό αριθμό του παραγωγού. Ο διακριτικός αυτός αριθμός περιλαμβάνει τον κωδικό αριθμό της μεθόδου εκτροφής (0= βιολογικά, 1= ελεύθερης βοσκής, 2= αχυρώνα ή στρωμνής, 3= κλωβοστοιχίας), τη χώρα προέλευσης (για τη χώρα μας αναγράφεται ως GR), τον κωδικό αριθμό που αντιστοιχεί σε κάθε πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, και τον κωδικό αριθμό ταυτοποίησης της μονάδας ωοπαραγωγών ορνίθων.
β. Στα καταστήματα όλα τα αυγά πρέπει να είναι συσκευασμένα (Εξαιρείται η διάθεση από παραγωγούς σε τοπικά μικρά καταστήματα που έχουν όμως καταχωρηθεί στην κτηνιατρική υπηρεσία). Υποχρεωτικά, τόσο στις μεγάλες όσο και στις μικρές συσκευασίες, πρέπει να φέρουν, στην εξωτερική όψη της συσκευασίας, τις προβλεπόμενες ενδείξεις (πέραν εκείνων που υπάρχουν στο κέλυφος του αυγού), δηλαδή τον κωδικό αριθμό του ωοσκοπικού κέντρου, την κατηγορία ποιότητας και βάρους, και την ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας (28 ημέρες κατά ανώτερο, μετά την ημερομηνία ωοτοκίας).
Επιπλέον, οι συσκευασίες αυγών κατηγορίας Α πρέπει να φέρουν στην εξωτερική τους επιφάνεια ευανάγνωστη ένδειξη της μεθόδου εκτροφής.
γ. Η νωπότητα και η καταλληλότητα του αυγού διαπιστώνεται από τον έλεγχο της ημερομηνίας λήξης και των σωστών ενδείξεων στη συσκευασία τους, όπως η ημερομηνία συσκευασίας ή ωοσκόπησης.
δ. Τα αυγά μπορούν να πωλούνται ως «extra» ή «extra φρέσκα» μόνο μέχρι την ένατη ημέρα μετά την ωοτοκία.
ε. Το χρώμα του κελύφους συνδέεται με της φυλής της ωοπαραγωγού όρνιθας και δεν έχει σχέση με την ποιότητά του.
στ. Ο χρωματισμός του κρόκου εξαρτάται από τη διατροφή και δεν επηρεάζει τη θρεπτική και βιολογική αξία του αυγού.
ζ. Αποφεύγετε να αγοράζετε αυγά με ακάθαρτο, ραγισμένο και μη φυσιολογικό κέλυφος.
η. Αποφεύγετε να καταναλώνετε αυγά με κηλίδες αίματος, με ασπράδι θρομβώδες, χρωματισμένο, ανακατεμένο με τον κρόκο και με δυσάρεστη οσμή.
θ. Για την καλή συντήρηση των αυγών που αγοράζετε, μην τα πλένετε, αλλά διατηρήστε τα σε δροσερό χώρο.
ι. Η νωπότητα του αυγού διαπιστώνεται από το μέγεθος του αεροθαλάμου του. Τα φρέσκα αυγά έχουν πολύ μικρό αεροθάλαμο.

7. Προμήθεια αλλαντικών :
α. Το περίβλημά τους να είναι καθαρό, στεγνό και να μην έχει προσβληθεί από μούχλα.
β. Να μην έχουν δυσάρεστη οσμή και γεύση.
γ. Να μην είναι ταγγισμένα και να μην έχουν γλοιώδη υφή.
δ. Να διατηρούν το φυσιολογικό τους χρώμα.
ε. Να διατηρούνται στο ψυγείο, εκτός από τα αέρος, πολλά από τα οποία όσο είναι ακέραια μπορούν να συντηρηθούν σε δροσερό μέρος εκτός ψυγείου.
στ. Πρέπει να φέρουν ενδείξεις με την επωνυμία και διεύθυνση του παρασκευαστή ή του διακινητή, τον κωδικό αριθμό Ε.Ε. (ωοειδής σφραγίδα), το είδος του προϊόντος και την ημερομηνία ανάλωσης.
ζ. Μερικά προϊόντα (χωριάτικα λουκάνικα) μπορείτε να τα προμηθευτείτε και από ορισμένα «παραδοσιακά» κρεοπωλεία, εφόσον αυτά έχουν εφοδιαστεί με την απαραίτητη (σχετική) άδεια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας.

8. Σοκολατένια αυγά :
Για την αγορά «σοκολατένιων αυγών» που προσφέρονται κυρίως σε παιδιά, οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πρόκειται επίσης για τρόφιμα, για τα οποία ισχύουν οι γενικοί κανόνες υγιεινής ως προς τη συντήρηση, την έκθεση, και τη διάθεση από σταθερά και επώνυμα σημεία πώλησης τροφίμων.
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται από τους γονείς στο περιεχόμενο των αυγών, το οποίο αν αποτελείται από «παιχνιδάκια» μικρών διαστάσεων μπορεί να προκαλέσουν πνιγμό ή αυτοτραυματισμό σε παιδιά μικρής ηλικίας, όπως και στην υποχρεωτική αναγραφή της σύνθεσης (σοκολάτα γάλακτος, υγείας κλπ) και της ημερομηνίας ανάλωσης.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 25ης Απριλίου 2013
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αίτημα του Περικλή Μαντά για Γιάννη Μπάκα, Βενετία Λιακουνάκου και Γιάννη Ανδρουτσόπουλο
Πάνε για διαγραφή τρία στελέχη της Ν.Δ.


Μετά από αρκετούς μήνες σιωπής, διεργασιών, συζητήσεων, αλλά .......

και παρασκηνιακών διαβουλεύσεων, η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλίες για μέχρι πρότινος μέλη της, καθώς η δράση τους δεν ήταν σύμφωνη με τη γραμμή του κόμματος.

Έτσι χθες, με ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Περικλής Μαντάς και θέμα «Παραπομπή στην πειθαρχική επιτροπή, με αίτημα διαγραφής, μελών της Νομαρχιακής Οργάνωσης Μεσσηνίας»...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΤΑ «ΜΙΣΟΛΟΓΑ» για την Ολυμπία Οδό από τον αναπληρωτή υπουργό Στ. Καλογιάννη σε ερώτηση Λαμπρόπουλου, επιβεβαιώνουν ότι προτεραιότητα αποτελεί η έναρξη των έργων μέχρι την Πάτρα. Με βάση την απάντηση το «κούρεμα» φαίνεται αναπότρεπτο, ενώ για τις αποζημιώσεις παραμένουν οι ασάφειες.
Με άρθρο του ο αντιπεριφερειάρχης και πολιτικός μηχανικός Απ. Παπαφωτίου ξεκαθαρίζει ότι αποτελεί αιτία πολέμου η μη ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ», στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με βάσει τα πρώτα καλά στοιχεία για την οικονομία και τις τάσεις συγκράτησης της ανεργίας.
• ΟΔΗΓΙΕΣ για την αγορά κρεατικών ενόψει του Πάσχα και σύσκεψη χθες στο Διοικητήριο υπό τον Αλευρά για την εντατικοποίηση των ελέγχων στις τοπικές αγορές.
• ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ για την αξιοποίηση του παλαιού αεροδρομίου της Τριόδου συμμετείχε στην Αθήνα ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος.
• ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ τριών μελών της ΝΔ στη Μεσσηνία, εισηγείται στο Πειθαρχικό η ΝΟΔΕ, με πρόταση από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Περικλή Μαντά. Δήλωση-αντίδραση από τον Γιάννη Μπάκα.
• ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ στη Βουλή από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς εμπλέκει τον Δημ. Κουσελά, μετά από καταγγελία για «πάγωμα» ελέγχου. Δεν υπάρχει θέμα διαβεβαιώνουν κύκλοι του πρ. Μεσσήνιου υφυπουργού.
• ΑΥΡΙΟ ΤΟ 1ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ Συνέδριο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Τρίπολη με κορυφαίες παρουσίες υπουργών και διακεκριμένων επιστημόνων διεθνούς κύρους.

• ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ: Η «ΦΩΝΗ» σας ταξιδεύει… Με 1 κουπόνια ένα μαγευτικό 4ήμερο ταξίδι. Διαβάστε λεπτομέρειες

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά


Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Φιλιατρά: Χάθηκε σκυλάκι ράτσας Πίτσερ

Μακρυά από την οικογένεια του βρίσκεται χαμένος ο Μίκυς, ένα μικρόσωμο σκυλάκι ράτσας Πίτσερ και χρώματος μαύρο και καφέ. Κλίκ στην φωτογραφία

Ο Μίκυς χάθηκε σήμερα το απόγευμα της 24ης Απριλίου περίπου στις 5 στην περιοχή της οδού Δεκατεσσάρων στα Φιλιατρά.

όπως μας ενημέρωσε η ιδιοκτήτρια του το σκυλάκι έχει ηλεκτρονικό τσιπάκι αναγνώρισης ιδιοκτήτη.

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ όποιος γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με την ιδιοκτήτρια του την κ. Καλογεροπούλου στο τηλέφωνο 694 - 69 56 190
Δίνεται αμοιβή.

Ακολουθεί μια δεύτερη φωτογραφία του Μίκυ
Παραπέμπουν σε πειθαρχική Επιτροπή Μέλη της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας με το ερώτημα της διαγραφής

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε πολιτικές συμπεριφορές μελών του κόμματος μας, οι οποίες δεν συνάδουν ούτε με τις αξίες, ούτε με τις αρχές της παράταξης μας.

Θα περιμέναμε τουλάχιστον να .......

επιδείξουν τη στοιχειώδη ευθιξία και να ζητήσουν τη διαγραφή τους από μέλη του κόμματος μας, όλοι αυτοί που όψιμα διαπίστωσαν ότι δεν «καλύπτονται» πολιτικά από τη Ν.Δ.

Αντί αυτού, προκαλούν με τη στάση τους όλους εμάς τους Νεοδημοκράτες και όχι μόνο, οι οποίοι έχουμε συνταχθεί στον αγώνα του Προέδρου μας, του Μεσσήνιου Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για να σηκωθεί η Πατρίδας μας ξανά στα πόδια της.

Γνωρίζουμε όμως καλά, τόσο την πορεία τους όσο και τα «προνόμια» που κατείχαν και κατέχουν όλα τα χρόνια που αποτελούσαν μέλη της παράταξης μας.

Η ανοχή μας όμως τελείωσε. Στη Νέα Δημοκρατία δεν χωρούν πολιτικοί καιροσκόποι.

Παραπέμπονται στην πειθαρχική επιτροπή του κόμματος μας, με το αίτημα της διαγραφής τους από το μητρώο μελών της Νομαρχιακής μας Οργάνωσης, οι Ανδρουτσόπουλος Ιωάννης, Λιακουνάκου Βενετία και Μπάκας Ιωάννης.

Περικλής Μαντάς
Πρόεδρος
ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας

Πασχαλινές Ευχές από τον Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας
Ο φόβος φυλάει τα έρμα σε Carrefour – Βritish American Tobacco

Ο φόβος φυλάει τα έρμα που γίνονται έρμαιο των φόβων τους.

Μετά από την δημοσίευση του άρθρου «Συνεργασία Carrefour Μαρινόπουλος με British American Tobacco ???» , στο πιλοτικό κατάστημα Carrefour –Μαρινόπουλος (Θεομήτορος 51 –Καλαμάκι ), είχανε ¨ υπερωρίες ¨ με το ξήλωμα των stand προβολής και διάθεσης καπνικών προϊόντων δίπλα στα ταμεία .

Έπειτα από τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις του Διευθύνων .........

Συμβούλου της Μαρινόπουλος Α.Ε., Jerome Loubere, «Στόχος της Μαρινόπουλος Α.Ε. είναι σε διάστημα 2 μηνών να καθιερωθεί σε αυτή την αγορά με 250 καταστήματα και επί της ουσίας με τα υπερμάρκετ Carrefour και τα σούπερ μάρκετ Carrefour Μαρινόπουλος. Η προμήθεια των προϊόντων καπνού θα γίνεται από τα δίκτυα χονδρικής της σχετικής αγοράς.

Η απόφαση της εταιρίας να εισέλθει στην κατηγορία αυτή θα στηρίξει την γενικότερη προσπάθειά της για μια θετική πορεία μέσα στο 2013 χρονιά η οποία λόγω της ύφεσης αξιολογείται δύσκολη για το λιανεμπόριο συνολικά, ενώ εντάσσεται στη στρατηγική απόφασή της να επεκταθεί σε κάθε κατηγορία προϊόντων που θα απελευθερωθεί από εδώ και στο εξής.» ,το συγκεριμένο super market κατέβασε τα stand από τα ταμεία


Ήξεραν ότι παραβίαζαν Κοινοτικές Νομοθεσίες και Παγκόσμιες Οδηγίες και αναγκάστηκαν μετά την δημοσιότητα που πήρε το όλο θέμα σε Ελλάδα & Εξωτερικό, να τα αποσύρουν.

Γρήγορα αντέδρασε η Βritish American Tobacco όσον αφορά το ξήλωμα των stand από το συγκεκριμένο super market .

Eπίσης ,είδαμε μετά την δημοσίευση του συγκεκριμένου άρθρου και την ανακοίνωση της εν λόγω καπνοβιομηχανίας –αντιπροσωπείας για επιλογή νέου δικτύου στους τρεις νομούς.

Έστω και καθυστερημένα ,οφείλουμε να τους συγχαρούμε για αυτή την κίνηση και προσδοκούμε στο μέλλον να υποστηρίξουν έμπρακτα την Μικρή Λιανική .
Το τι ακριβώς έχει συμβεί, ο γράφων το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα .
Θα πρέπει λοιπόν στο εξής όλες οι καπνοβιομηχανίες να γνωρίζουν ότι τα πράγματα δεν είναι όπως ήταν παλιά.
Σήμερα ,υπάρχει καλώς ή κακώς ένα Σωματείο (Σωματείο Επαγγελματιών Περιπτερούχων & Καπνοπωλών Μικρής Λιανικής Αττικής ) που δεν μασάει τα λόγια του σε κανένα ιεραρχικό επίπεδο είτε πρόκειται για καπνοβιομηχανίες είτε για πολιτικά κόμματα .
Είπαμε από την στιγμή της ίδρυσης του Σωματείου ότι θα ¨ παίξουμε ¨ καθαρό παιχνίδι και αυτή η υπόσχεση μου έχει δοθεί προφορικά από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με τον κλάδο .
Κάθε παρατυπία ή χτύπημα κάτω από την μέση είναι σίγουρο ότι θα μας βρίσκει κάθετα αντίθετους όταν διακυβεύονται συμφέροντα Μικρής Λιανικής.
Εύχομαι και ελπίζω ότι στο μέλλον θα κρατηθεί αυτή η υπόσχεση και ειδικά όσον αφορά την υποστήριξη των καπνοβιομηχανιών προς τα Πολιτειακά Όργανα .
Δούκας Γεώργιος

Road Kiosk