Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

«Μπλόκο» στην Παπαστράτος

Περιπτερούχοι, ιδιοκτήτες ψιλικών και πρατηριούχοι τσιγάρων απειλούνται µε λουκέτα από την απόφαση των καπνοβιοµηχανιών να δηµιουργήσουν ιδιωτικά δίκτυα διανοµής. Προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισµού

Η δηµιουργία ιδιωτικών δικτύων ..........

διάθεσης και πώλησης των καπνικών τους προϊόντων από πλευράς καπνοβιοµηχανιών θα σηµάνει ντόµινο εξελίξεων και λουκέτων για πρατηριούχους και, όπως υπολογίζεται, περίπου 20.000 περιπτερούχους και ιδιοκτήτες ψιλικών, καθώς το 60% µε 70% του τζίρου των δύο τελευταίων επαγγελµατικών κατηγοριών προέρχεται από τα τσιγάρα.

Πρατήρια και περίπτερα είναι άρρηκτα συνδεδεµένα µεταξύ τους, καθώς οι περιπτερούχοι πλήρωναν τα πρατήρια βάσει εναλλασσόµενων τιµολογίων, δηλαδή προµηθεύονταν τις νέες παρτίδες και πλήρωναν για προηγούµενες, ενώ συχνά πλήρωναν ακόµη λιγότερα, µε αποτέλεσµα οι ανοιχτές πιστώσεις των περιπτερούχων σε πρατηριούχους να υπολογίζονται σε εκατοµµύρια. Αν στα ως άνω υπολογιστούν οι εγγυητικές που καλούνται να πληρώσουν στις εταιρείες καπνοβιοµηχανίας για να προµηθευτούν τα τσιγάρα, τότε οι πρατηριούχοι αναγκάζονται να καταφύγουν στις τράπεζες για δανεισµό, ακόµα και µε υποθήκευση των σπιτιών τους, οδηγούµενοι µαθηµατικά σε οικονοµικό στραγγαλισµό. «∆εν µπορώ να καταλάβω γιατί ξαφνικά θεωρηθήκαµε κλειστό επάγγελµα το οποίο και έπρεπε να ανοίξει, αφού λειτουργούµε ούτως η άλλως ως ελεύθεροι επαγγελµατίες, λόγω και του ανταγωνισµού που υπάρχει µεταξύ των πρατηρίων» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. ∆ηµήτρης Γιαννακόπουλος, µέλος του Συνδέσµου Πρατηριούχων Σιγαρέτων Αθηνών και προαστίων.

Αλώβητοι από τη νέα τάξη πραγµάτων δεν µένουν όµως ούτε οι ιδιοκτήτες περιπτέρων, καθώς το καθεστώς της πίστωσης, από ό,τι φαίνεται, θα αποτελέσει παρελθόν και θα κληθούν να προπληρώνουν, και µάλιστα τις µετρητοίς στις εταιρείες, τις παραγγελίες τους σε τσιγάρα για να τα προµηθευτούν, ενώ θα είναι αναγκασµένοι να προµηθεύονται και µεγάλες ποσότητες, κάτι που ελάχιστα περίπτερα έχουν αυτή τη στιγµή τη δυνατότητα να πράξουν.

Στο πλαίσιο αυτό, σε προσφυγή ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισµού, κατά της θυγατρικής της Phillip Morris στην Ελλάδα, Παπαστράτος, έχει προχωρήσει από τις 14 Ιανουαρίου η συντονιστική επιτροπή αγώνα Συνδέσµου Πρατηριούχων Τσιγάρων Αθηνών και προαστίων. Ο Σύνδεσµος καταγγέλλει, ουσιαστικά, τη διαδικασία που ακολούθησε η εταιρεία για την καταγγελία της µεταξύ τους σύµβασης εργασίας, σε µια προσπάθεια να ανακόψει την πορεία της δηµιουργίας ιδιωτικού δικτύου πώλησης των καπνικών προϊόντων της σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Οπως δηλώνει Στο ΧΩΝΙ το µέλος του Συνδέσµου Πρατηριούχων Σιγαρέτων Αθηνών και προαστίων, ∆ηµήτρης Γιαννακόπουλος, η εταιρεία Παπαστράτος, που κατέχει περί το 37% της ελληνικής αγοράς καπνού, έχει ήδη προχωρήσει στη δηµιουργία του ιδιωτικού της δικτύου στην Αθήνα, συνεργαζόµενη µε τρία εν ενεργεία πρατήρια, γεγονός που θα αποτελέσει ταφόπλακα για περίπου 70 πρατηριούχους στην Αττική και κυρίως για αυτούς που έχουν χαµηλό τζίρο, οι οικογένειες των οποίων θα οδηγηθούν στην ανεργία.

Ο ίδιος, δεν διστάζει, µάλιστα, να χαρακτηρίσει την αναπτυξιακή πολιτική που ακολουθεί η εταιρεία ως παραπλανητική, τονίζοντας πως ουσιαστικά στόχος της είναι να αυξήσει τα περιορισµένα της, λόγω ύφεσης, κέρδη µπαίνοντας µέσα στη διανοµή των καπνικών προϊόντων, αλλά και να ρίξει «ευθεία βολή» σε προέδρους Συλλόγων πρατηριούχων, οι οποίοι, όπως τονίζει, «ξεπούλησαν τους Συλλόγους για να ενταχθούν στα ιδιωτικά πρατήρια των καπνοβιοµηχανιών».

Μάλιστα, η επιτροπή συντονισµού αγώνα του Συνδέσµου πρατηριούχων τσιγάρων Αθηνών και προαστίων προχώρησε και σε συµπληρωµατική καταγγελία στην Επιτροπή Ανταγωνισµού για τις υπόλοιπες εταιρείες, οι οποίες ακολουθώντας τα χνάρια της Παπαστράτος δηµιουργούν µε τη σειρά τους τα δικά τους ιδιωτικά δίκτυα διανοµής των καπνικών τους προϊόντων. Οπως τονίζει ο κ. Γιαννακόπουλος, η Καπνοβιοµηχανία Αθανασίου, που κατέχει περίπου το 35% της αγοράς καπνού, θα συνεργαστεί αποκλειστικά µε 13 πρατηριούχους για τη διανοµή του δικού της καπνικού προϊόντος και τσιγάρων, ανάλογα θα πράξουν η Imperial, η Rothmans και η ΣΕΚΑΠ, την πλειοψηφία των µετοχών της οποίας κατέχει πλέον ο Ιβάν Σαββίδης, ενώ στάση αναµονής, για το τι πρόκειται να πράξει, τηρεί ακόµα ο Οµιλος Καρέλια.

Επίσης, ο κ. Γιαννακόπουλος υπογραµµίζει πως η συντονιστική επιτροπή αγώνα, µέσω των δικηγόρων που έχουν αναλάβει την υπόθεση, έχει προχωρήσει και σε κατάθεση εξωδίκου κατά της Επιτροπής Ανταγωνισµού για την κωλυσιεργία που παρατηρείται στη συζήτηση της υπόθεσης, ενώ άµεσα αναµένεται να κατατεθούν και ασφαλιστικά µέτρα.

Η «µαφία του καπνού»

«Είναι προφανές ότι το ‘’άνοιγµα της αγοράς’’ δεν είναι τίποτα περισσότερο από µία µέθοδος για την ενίσχυση των πολυεθνικών ολιγοπωλίων που λειτουργούν ‘’ως µαφία καπνού’’ και οδηγούν σε οικονοµικό αδιέξοδο χιλιάδες οικογένειες, θέλοντας να καρπωθούν το ελάχιστο κέρδος των πρατηριούχων, της τάξης του 2,9%», υπογραµµίζει σε επιστολή του ο Σύνδεσµος Πρατηριούχων Σιγαρέτων Αθηνών για να καταλήξει «...για µια ακόµη φορά το κράτος και η Επιτροπή Ανταγωνισµού απουσιάζουν και κλείνουν τα µάτια µπροστά στην κατάχρηση των ισχυρότερων σε βάρος των µικρών επιχειρήσεων, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονοµίας...».

Road Kiosk

Μήνυμα Αναγνώστη: Αποκατάσταση τώρα

Θέλω να υποβάλλω ένα αίτημα προς όλους τους αρμόδιους υπουργούς – κυρίως Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εργασίας κ.α. – αλλά και τον πρωθυπουργό.
Το 2008 έγινε από τον ΑΣΕΠ διαγωνισμός προσλήψεων στο δημόσιο.

Ένα χρόνο αργότερα όταν .........

ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, ήρθε το ΔΝΤ και οι Γιώργηδες (Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου) αποφάσισαν να παγώσουν τις προσλήψεις στο δημόσιο.
Και φυσικά «πάγωσαν» και οι προσλήψεις των επιτυχόντων σε εκείνο τον διαγωνισμό.
Τώρα που η κυβέρνηση, μέσω της τρόικας, επαναφέρει τις προσλήψεις, μήπως θα πρέπει να ξεκινήσει από εκείνο τον διαγωνισμό;

Απλοϊκά σκεπτόμενος προτείνω: Υπάρχει ήδη μία βάση δεδομένων έτοιμη και δίνεται η ευκαιρία να αποκαταστηθεί εκείνη τη … φουρνιά επιτυχόντων. Πάντως αν ξεκινήσει τώρα νέος διαγωνισμός από τον ΑΣΕΠ θα περάσουν κάποιοι μήνες γιατί εκατομμύρια θα είναι αυτοί θα δηλώσουν συμμετοχή, πότε θα προλάβουν να διαβάσουν τόσα γραπτά, να βαθμολογήσουν και να ανακοινώσουν αποτελέσματα.

Εκτός αν έχουν έτοιμη νέα λίστα.

Ένας από εκείνους τους επιτυχόντες στο διαγωνισμό του 2008.

«Θέλουν να κλείσουν τα πρατήρια καπνικών»

Κραυγή αγωνίας απηύθυνε μέσω του synpeka.gr o Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Χονδρεμπόρων Kαπνικών Πειραιά, Γιώργος Κούρκουλος, αναφορικά με τα λουκέτα που ετοιμάζει να «χαρίσει» στον κλάδο του η Philip Morris.

Ο κ. Κούρκουλος, αναφέρθηκε......

στην αγωγή και στα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει το Σωματείο του εις βάρος της πολυεθνικής εταιρείας, η εκδίκαση των οποίων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23/4 στο Πρωτοδικείο Πειραιά, ενώ περιγράφει με τα πλέον μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι χονδρέμποροι καπνικών.

Δημοσιογράφος : Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους το Σωματείο Χονδρεμπόρων καπνικών Πειραιά αποφάσισε να κινηθεί νομικά ενάντια στην απόφαση της Philip Morris;
Γιώργος Κούρκουλος: Αποφασίσαμε να κινηθούμε νομικά εις βάρος της πολυεθνικής εταιρείας Philip Morris, επειδή με μία κίνηση της αποφάσισε να καταργήσει περίπου ενενήντα πρατηριούχους καπνικών και να αφήσει στην αγορά μόλις τρεις! Στην ουσία δηλαδή, μας θέτει εκτός εργασίας και όπως γίνεται αντιληπτό, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο καταθέσαμε αγωγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Η κίνηση αυτή της Philip Morris αναμένεται να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον κλάδο.

Δημοσιογράφος : Τι ακριβώς περιμένετε με την προσφυγή σας στον νόμο;
Γιώργος Κούρκουλος: Εμείς είμαστε ξεκάθαροι. Ζητάμε είτε να αλλάξει το καθεστώς που πάει να διαμορφωθεί είτε να μας αποζημιώσουν. Θα διεκδικήσουμε (στην χειρότερη για εμάς περίπτωση) τις αποζημιώσεις που δικαιούμαστε. Δεν πρέπει να ξεχνούν αυτοί οι κύριοι πως αυτή τη στιγμή τα χρήματά μας βρίσκονται στον δρόμο. Τα χρήματά μας είναι στα σημεία πώλησης καπνικών! Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Παίρνουν τέτοιες αποφάσεις σε μια περίοδο αρκετά δύσκολη για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Δημοσιογράφος : Υπήρξε αντίδραση από τους ανθρώπους της Philip Morris;
Γιώργος Κούρκουλος: Η εταιρεία δεν αντέδρασε στις διαμαρτυρίες που κάναμε. Το μόνο που έχουμε στα χέρια μας από αυτήν είναι το εξώδικο με το οποίο μας ενημέρωσε για τις αποφάσεις της. Ο νόμος της δίνει αυτό το δικαίωμα. Μας προειδοποίησε για την αλλαγή που θα υπάρξει στο καθεστώς με τα πρατήρια καπνικών από την 1/6! Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο εμείς καταθέσαμε ασφαλιστικά μέτρα. Για να εκδικαστεί η υπόθεση πριν από την 1/6 και να παγώσουν οι εξελίξεις.

Δημοσιογράφος : Τι θα σημάνει για τους πρατηριούχους και την Eλληνική κοινωνία μια πιθανή επικράτηση της στάσης της Philip Morris;
Γιώργος Κούρκουλος: Θα το ξαναπώ για μία ακόμη φορά. Εμείς θέλουμε είτε να αλλάξει η στάση της εταιρείας είτε να λάβουμε τις απαραίτητες αποζημιώσεις. Οι άνθρωποι της Philip Morris είναι ξεκάθαροι. Θέλουν να μας κλείσουν. Δεν καταλαβαίνουν πως αν από τους ενενήντα πρατηριούχους μείνουν οι τρεις, θα έχουν έκρηξη της ανεργίας; Πως είναι δυνατό να θέλουν να κάνουν κάτι τέτοιο σε μια τέτοια οικονομική συγκυρία;

synpeka.gr

ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ: Συνεργασία Carrefour Μαρινόπουλος με British American Tobacco ???

Με έκπληξη διαπιστώσαμε (μετά από πληροφορία που είχαμε) ότι έγινε πιλοτική εγκατάσταση stand διάθεσης καπνικών προΐόντων δίπλα σε ταμεία σε συγκεκριμένο κατάστημα της Carrefour Μαρινόπουλος .

Διατηρούμε πολλές ........

επιφυλάξεις όσον αφορά την επίσημη απάντηση της συγκεκριμένης καπνοβιομηχανίας διότι από διασταυρωμένες πληροφορίες που υπάρχουν ,έχει γίνει προσέγγιση σε συγκεκριμένο χονδρέμπορο καπνικών για την τροφοδοσία καπνικών προϊόντων ,για την Carrefour Μαρινόπουλος .

Ένα άλλο κενό όσον αφορά την απάντηση της συγκεκριμένης καπνοβιομηχανίας είναι ότι δεν υπάρχει επίσημη απάντηση εάν τίθεται υπέρ της διάθεσης καπνικών προϊόντων στα Super Market .

Άλλες καπνοβιομηχανίες έχουν ταχθεί ρητά κατά της διάθεσης καπνικών προϊόντων στα Super Market .Δεν είναι όμως ώρα για να ανακοινώσουμε τα ονόματα τους διότι ούτε διαφήμιση θέλουμε να τους κάνουμε ή να φανούμε μεροληπτικοί υπέρ τους .

Όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου ,θα πούμε τα πράγματα με το όνομα τους και θα γνωστοποιούμε ονόματα και εταιρείες που έχουν βοηθήσει και βοηθάνε με τον τρόπο τους την δύσκολη περίοδο που διανύουμε για την επίλυση όλων των χρόνιων προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο της Μικρής Λιανικής σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο.

Ένα άλλο θέμα που έχει μεγάλη βαρύτητα αυτή την εποχή και προκαλεί μεγάλες εντάσεις στον χώρο είναι η μέχρι τώρα στάση της British American Tobacco που δεν έχει ακόμη ανακοινώσει ως όφειλε τον νέο τρόπο διάθεσης των προϊόντων που διαθέτει καθώς και ποιο δίκτυο διανομής έχει επιλέξει .

Το συγκεκριμένο θέμα έπρεπε να είχε λήξει έως τέλος Μαρτίου και μέχρι σήμερα που γράφεται το συγκεκριμένο άρθρο ,δεν έχει ανακοινώσει τίποτα επίσημα .

Η British American Tobacco μέχρι στιγμής το μόνο που έχει κάνει είναι να καλεί για διαβούλευση όλους τους χονδρέμπορους καπνικών μόνο για διερευνητικές συζητήσεις χωρίς να ανακοινώνει κάτι προς τους συνομιλητές τους .

Αυτή η τακτική που έχει ακολουθήσει μέχρι τώρα κατά την προσωπική μου άποψη δεν είναι η πρέπουσα διότι αφενός μεν δείχνει ότι συνομιλεί με όλους ( κάποιους θα τους αποκλείσει αναγκαστικά ) στην απλή καθομιλουμένη αυτό λέγεται ¨κοροϊδία¨ και από την άλλη οι Ελληνικές καπνοβιομηχανίες ΚΑΡΕΛΙΑ ,ΣΕΚΑΠ και Γεωργιάδης καθυστερούν ιεραρχικά να ανακοινώσουν την δική τους απόφαση .

Εάν η καπνοβιομηχανία British American Tobacco σκέπτεται να διαθέσει καπνικά προϊόντα στην Carrefour Μαρινόπουλος με οποιονδήποτε τρόπο ή μεθόδευση ,θα μας βρει κάθετα αντίθετους όσον αφορά την Μικρή Λιανική για τα συγκεκριμένα σήματα τα οποία διαθέτει .

Δεν είναι τυχαία επιλογή ότι έχουν επιλέξει το συγκεκριμένο Super Market ως πιλοτικό για όλη την Ελλάδα (αδύνατο εμπορικό κατάστημα), παραβιάζοντας στην ουσία κάθε παγκόσμια οδηγία και ειδικά το τελευταίο πιλοτικό πρόγραμμα της Ε.Ε.(EU Pilot )

Δεν μπορεί να έχεις σε εμφανή σημείο δίπλα στο ταμείο καπνοβιομηχανικά προϊόντα με το σκεπτικό ότι στο μέλλον θα βάλεις promotion στους διαδρόμους ,ωραίες κοπέλες να ενημερώνουν τους πελάτες των Super Market ,ώστε να αγοράζουν με διάφορα τρικ marketing καπνοβιομηχανικά προϊόντα .

Δείτε εδώ πως γίνεται η διάθεση καπνοβιομηχανικών προΐόντων στα super market σε όλη την Ευρώπη (ξεχωριστός χώρος απαγορευτικός σε ανηλίκους και όλα τα σήματα βρίσκονται μέσα σε κρυφά συρτάρια )

Από την άλλη πλευρά , δεν μπορεί η Ελληνική πολιτεία να απαγορεύει στα περίπτερα διαφήμιση στην τέντα καθώς και promotion έξω από το περίπτερο .

Αυτό από μόνο του είναι αθέμιτος ανταγωνισμός !!!

Στο τέλος ,θα δούμε κουπόνια στις εφημερίδες που θα λένε : ¨Αγοράζοντας από το Super Market τα τρόφιμα σας ,παίρνετε και τα τσιγάρα δωρεάν ¨.

Κλείνοντας το συγκεκριμένο θέμα ,θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή όλων των καπνοβιομηχανιών επειδή η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμη (έκδοση Εγκυκλίων από το Υπουργείο Υγείας –διευκρινιστικές αποφάσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών –κατάθεση ερωτήσεων στην Βουλή –κατάθεση τροπολογίας με όλα τα προβλήματα στην Επιτροπή της Βουλής –μεταβατική περίοδος για αναδιοργάνωση δικτύου)… οι γρήγορες και σπασμωδικές αποφάσεις

… ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΛΙΑΝΙΚΗ

Δούκας Γεώργιος

Σας κοινοποιούμε αλληλογραφία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την οποία έχουν ανεβάσει στην σελίδα της η Road kiosk

Αξιότιμε κ.Αυγουστή ,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σήμερα θα αναρτήσουμε άρθρο που αφορά την συνεργασία της British American Tobacco με τα super market Carrefour Μαρινόπουλος.

Από έρευνα που κάναμε, έχει τοποθετηθεί στο Carrefour Καλαμακίου (Θεομήτορος 51) stand προβολής με σήμα logo της εταιρείας σας (Lucky Strike ) και θα θέλαμε την επίσημη τοποθέτηση της εταιρείας σας για αυτό το θέμα .

Όπως γνωρίζετε ,με την συγκεκριμένη τοποθέτηση δίπλα στα ταμεία, καταστρατηγείται η Ευρωπαϊκή oδηγία που ρητά αναφέρει το πιλοτικό πρόγραμμα EU ότι η διάθεση καπνοβιομηχανικών προϊόντων πρέπει να είναι σε ξεχωριστό χώρο μη προσπελάσιμο από ανηλίκους .

Η πρωτοβουλία της British American Tobacco να προχωρήσει σπoνσάροντας την συγκεκριμένη Αλυσίδα super market μας βρίσκει κάθετα αντίθετους όσον αφορά την Mικρή Λιανική.

Εχθές, επιδιώξαμε τηλεφωνικά να μιλήσουμε μαζί σας αφήνοντας μήνυμα στο τηλεφωνικό κέντρο της British American Tobacco αλλά δεν είχαμε ανταπόκριση από εσάς .

Είμαι στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση .

Με εκτίμηση ,

|Γεώργιος Δούκας

|Διευθύνων Σύμβουλος


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ

Αγαπητέ κ. Δούκα,
Κατηγορηματικά σας δηλώνω οτι τα συγκεκριμένα stands δεν είναι της BAT και δεν έχουμε προβεί σε καμία συνεργασία με τoν Μαρινόπουλο.

Η αλυσίδα έχει κατασκευάσει σε δικό της προμηθευτή τα stands και ουδεμία σχέση έχουμε. Το γεγονός οτι υπάρχουν φωτογραφίες προϊόντων μας χωρίς διακριτικό σήμα είναι δική τους πρωτοβουλία και θα τους ζητήσουμε να τα κατεβάσουν άμεσα.

Στην διάθεσή σας
Α. Στέφας

Φιλιατρά: Ένοπλη ληστεία σε εξοχική κατοικία στην περιοχή Γιόλακα.

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες στην περιοχή Γιόλακα Φιλιατρών με λεία 3.500 ευρώ Χρυσαφικά δυο τηλεοράσεις, Τρείς καραμπίνες και κινητά τηλέφωνα.

Το συμβάν σημειώθηκε στις 2 περίπου το πρωί όταν 3 από τους δράστες φορώντας Φουτεράκι με κουκούλα και έχοντας ακάλυπτα τα πρόσωπα τους, εισέβαλαν στο σπίτι της κ. Διονυσίας Τσάμη από τα δύο ανατολικά παράθυρα του σπιτιού της.
Σύμφωνα με ......

τα όσα δήλωσε στο Φιλιατρά news η μία κόρη η επιχείρηση των δραστών διήρκεσε περίπου 20 λεπτά, στο σπίτι εισέβαλαν τρεις αλλοδαποί κατα πάσα πιθανότητα Ρουμάνοι και μιλούσαν πολύ καλά Ελληνικά.
Παρόλο που στο χώρο του Αγροκτήματος υπήρχαν 6 σκυλιά και ένα εντός του σπιτιού, οι δράστες μπαίνοντας στο σπίτι χτύπησαν και έσπασαν το πόδι του σκυλιού που βρισκόταν εντός του σπιτιού και υπό την απειλή περιστρόφου τους είπαν να μην μιλήσουν και δεν θα τους κάνουν κακό, υπήρξε μια μικρή συμπλοκή με την μία κόρη της ιδιοκτήτριας και επάνω στην συμπλοκή την χτύπησαν στο κεφάλι ενώ τις άλλες δύο γυναίκες (την μητέρα και την δεύτερη κόρη τις είχαν κουκουλώσει με μαξιλάρι.
Από το σπίτι αφαίρεσαν Χρυσαφικά τηλεοράσεις (μία 32 ιντσών και μια δωματίου) τρεις καραμπίνες, τα κινητά τους τηλέφωνα και μετρητά περίπου 3.500 ευρώ.
Οι δράστες δεν αρκέστηκαν στα κοσμήματα που αφαίρεσαν, αφαίρεσαν και τα σκουλαρίκια από την ηλικιωμένη μητέρα των δυο γυναικών.
Εκτιμάται ότι μαζί με τους τρεις δράστες υπήρχε και τέταρτος ο οποίος είχε μείνει απ έξω για να απασχολεί τα σκυλιά στο κάτω μέρος της περίφραξης μακρυά από το σημείο που θα έβρισκαν πρόσβαση οι τρεις δράστες και πιθανότατα ένας πέμπτος στον ρόλο του τσιλιαδόρου.

Τα κλοπιμαία οι δράστες τα φόρτωσαν σε αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ





Φιλιατρά: Διάρρηξη σε εξοχική κατοικία με λεία χρυσαφικά κινητά και τηλεόραση

NEO ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Διάρρηξη σε εξοχική κατοικία στα Φιλιατρά έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης με θύματα την 75χρονη Τ.Δ. και τους δυο κόρες της 45 και 49 ετών.
Σύμφωνα με ......

πληροφορίες του Φιλιατρά News οι δράστες ήταν αλλοδαποί -κατα πάσα πιθανότητα Ρουμάνοι- ήταν τέσσερις παραβιάζοντας το παράθυρο της εξοχικής κατοικία εισέβαλαν στο εσωτερικό του σπιτιού, και με χρήση σωματικής βίας στις τρεις γυναίκες κατάφεραν να αφαιρέσουν κινητά τηλέφωνα τηλεόραση κοσμήματα και χρήματα και τρία κυνηγετικά όπλα.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Απριλίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑ H καθυστέρηση της απομάκρυνσης χιλιάδων σκουπιδοδεματίων εγκυμονεί κινδύνους
Βόμβα για Ταΰγετο και Καλαμάτα


Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, είχε ανακοινώσει ότι..........

μέχρι το Πάσχα η Μαραθόλακκα θα έχει απαλλαχθεί από τα δεμάτια, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση ώστε να δρομολογηθεί και το έργο της αποκατάστασης του χώρου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Λίγες ημέρες, ωστόσο, μετά τις ανακοινώσεις του, οι εργασίες για τη διάλυση των σκουπιδοδεματίων και την ανάκτηση και επεξεργασία του περιεχομένου τους σταμάτησαν! Το χώρο της Μαραθόλακκας οφείλει να καθαρίσει η εταιρεία του Θεόδωρου Ρέντζου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΤΑ… ΚΑΓΚΕΛΑ και στα… σύρματα η Τριφυλία από το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «ΦΩΝΗΣ» για τα συμβαίνοντας στην Παραλία Ελαίας-Αγιαννάκη, όπου κάτι… σάπιο υπάρχει στο «βασίλειο Παππά»!
Παρέμβαση από τη ΔΗΜΑΡ, απάντηση του δημάρχου Τριφυλίας, διαδικτυακός χαμός και νέες αποκαλύψεις στην τηλεόραση Best.
Αυτό είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Φ» για την υπόθεση παρανομιών και αυθαιρεσιών με αποκαλυπτικές φωτογραφίες. Στην πρώτη σελίδα ακόμη διαβάζουμε:
• ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ και όμως ΑΛΗΘΙΝΟ! Στο… σφυρί βγάζει χιλιάδες ακίνητα το ΤΑΙΠΕΔ σ’ όλη τη χώρα. Μεταξύ τους Δικαστήρια Κυπαρισσία και Καλαμάτας και Νοσοκομείο Κυπαρισσίας! Τρελαθήκατε; Και ακόμη δεν είδατε τίποτε… Οργή και ειρωνεία από τον Κ. Μαργέλη.
• Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Πελοποννήσου για τη στρατηγική ανάπτυξης, εναρμονίζεται με την Ε.Ε. για την περίοδο 2014-2020.
• 13 ΛΟΓΟΙ που συντηρούν την ακρίβεια στην Ελλάδα. Αποκαλυπτική έρευνα από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.
• ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ από το Δήμο Καλαμάτας και τους τοπικούς φορείς για την τουριστική προβολή. Σύσκεψη στο δημαρχείο, ποιοι συμμετείχαν και τι είπαν.
• ΝΕΟ «ΣΤΟΠ» από τον ΟΑΕΕ σε 1648 συντάξεις λόγω θανάτου!
• ΑΡΝΗΤΙΚΟ το 2012 το αγροτικό εισόδημα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Φτώχεια και μιζέρια παντού!

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!