Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Φιλιατρά: Συζήτησαν την επανενεργοποίηση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Μεσσηνίας [ VIDEO ]

Συνάντηση για την δημιουργία Ομοσπονδίας Συλλόγου Γονέων πραγματοποιήθηκε απόψε στα Φιλιατρά με συλλόγους γονέων της Τριφυλίας.

Στην συνάντηση που έγινε με πρόσκληση του προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης γονέων Δήμου Καλαμάτας μετείχαν Σύλλογοι γονέων τόσο από τα Φιλιατρά όσο και από Γαργαλιάνους και Κυπαρισσία.

Στόχος της ήταν να οργανωθεί ξανά η ομοσπονδία συλλόγων γονέων........

στις περιφερειακές ενότητες της Μεσσηνίας έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερα αποτελέσματα στις διεκδικήσεις .
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ευάγγελος Σιδερέας μιλώντας στην κάμερα του Φιλιατρά news τόνισε ότι στόχος ήταν οι επαφές με συλλόγους άλλων διαμερισμάτων προκειμένου να οργανωθούν και να λειτουργήσουν την ομοσπονδία.
Στις δύσκολες εποχές που ζούμε πρέπει όλοι οι γονείς να είμαστε ενωμένοι και να υπάρχει κοινός αγώνας για τα συμφέροντα των παιδιών μας.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικοί σύλλογοι γονέων, τα φαινόμενα υποσιτισμού μαθητών, τα νέα δεδομένα που υπάρχουν τόσο στην κάλυψη προσωπικού όσο και στα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας.

Δείτε ένα σχετικό Video από την συνάντηση.



Φιλιατρά: βανδαλισμοί στο πάρκο της Βλαχέρνας

Θύμα βανδαλισμών έπεσε τα ξημερώματα της Κυριακής το Πάρκο της Βλαχέρνας. Άγνωστοι εισέβαλλαν στο χώρο και με ένα ξύλο έσπασαν τη μαρμάρινη στήλη στην οποία απεικονίζεται ο πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων, Σωτήριος Βασιλακόπουλος και μέρος της σιδερένιας περίφραξης του σιντριβανιού.

Και η μαρμάρινη στήλη και το σιντριβάνι βρίσκονται στο .........

ανατολικό μέρος του πάρκου. Σημειωτέον ότι τις νύχτες το Πάρκο μένει κλειστό επομένως οι άγνωστοι μπήκαν μέσα πηδώντας από τα κάγκελα.

Εντύπωση κάνει η δύναμη με την οποία πρέπει να κτυπήθηκε η στήλη ώστε να γίνει κομμάτια και η δύναμη με την οποία αποκολλήθηκε το κομμάτι από το κάγκελο που προφυλάσσει το σιντριβάνι.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που βάνδαλοι προκαλούν καταστροφές. Επανηλλειμμένως έχουν προκληθεί ζημιές στον εξωτερικό φωτισμό της εκκλησίας και στο φωτισμό της μάντρας του πάρκου κι έτσι το μεγαλύτερο μέρος του συχνά είναι εκτός λειτουργίας αφού δεν είναι δυνατό να πληρώνονται συνέχεια οι ζημιές. Επίσης έχει αποκοπεί και έχει κλαπεί ένα χάλκινο εξάρτημα από το ηλιακό ρολόι.

Στο πάρκο, που είναι ένα από τα πιο όμορφα και φροντισμένα μέρη της πόλης των Φιλιατρών, καθημερινά καταφεύγουν πολλές οικογένειες με τα παιδιά της προκειμένου να περάσουν λίγες ώρες χαλάρωσης και παιχνιδιού.

Αγανάκτηση λοιπόν προκαλεί η συμπεριφορά όλων αυτών που δεν σέβονται ένα κοινόχρηστο χώρο.


Μέσω Internet η έκδοση βεβαιώσεων συντάξεων του ΟΓΑ

Για πρώτη φορά, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, θα μπορούν να εκτυπώνουν την βεβαίωση συντάξεων για φορολογική χρήση, για το τρέχον έτος 2013, που αφορούν στα ποσά που καταβλήθηκαν το έτος 2012, καθώς από την Πέμπτη 18 Απριλίου, θα εκδίδονται μέσω διαδικτύου, μένα απλό κλικ στο www. oga. gr.

Η διαδικασία της..........

εκτύπωσης είναι απλή. Στο αριστερό μέρος της ιστοσελίδας, υπάρχει ευδιάκριτη παραπομπή «Εκτύπωση βεβαίωσης συντάξεων για φορολογική χρήση». Ο συνταξιούχος θα πρέπει να συμπληρώσει τον ΑΜΚΑ, τον Αριθμό Μητρώου Συνταξιούχου ΟΓΑ (ΑΜΣ), που αποτελείται από 10 αριθμούς και τον ΑΦΜ και στη συνέχεια μπορεί να εκτυπώσει τη βεβαίωση του.

Ωστόσο, όσοι συνταξιούχοι δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ή έχουν προβλήματα με τον ΑΜΚΑ ή τον ΑΦΜ, ή δεν μπορούν να εκτυπώσουν τη βεβαίωση, σύμφωνα με τον ΟΓΑ, θα μπορούν να απευθύνονται για την έκδοσή της στους κατά τόπους ανταποκριτές του Οργανισμού.

Σημειώνεται, ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν αφορά τους δικαιούχους συντάξεων επιζώντων (χηρείας-ορφανικές), των οποίων οι βεβαιώσεις θα αποσταλούν ταχυδρομικώς στη διεύθυνση κατοικίας τους.

Επίσης η λειτουργία αυτή δεν αφορά τους συνταξιούχους που έχουν οφειλή προς τον ΟΓΑ και δεν έγινε καταβολή σύνταξης το έτος 2012, των οποίων οι βεβαιώσεις θα εκδίδονται, μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου, από τον Κλάδο Ι΄ Μητρώου Συνταξιούχων της Κεντρικής Υπηρεσίας.

Οι αντιπρόσωποι στο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Αποτελέσματα εκλογών για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Έλαβαν σταυρούς προτίμησης και εξελέγησαν ως εξής: ....


ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (66 ψήφοι – 0 αντιπρόσωποι)
Γιαννοπούλου Σταματία - 20
Καθάρειος Δημήτρης - 09
Κασιδάκης Παναγιώτης - 09
Καφές Μάνος - 30
Κουφόγιαννης Δημήτρης - 25
Κωνσταντινέα Σοφία - 27
Σοφιανού Πελαγία - 26


ΔΑΚΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Δ.Ε. (170 ψήφοι – 02 αντιπρόσωποι)
Αθανασόπουλος Μάριος - 47
Ανδρεάκου Παναγιωτίτσα - 39
Γεωργιόπουλος Βασίλειος - 103
Καραμήτσος Γεώργιος - 38
Κατσούλης Κωνσταντίνος - 79
Λιανός Παναγιώτης - 35
Σταματόπουλος Γεώργιος - 94


ΔΗ.ΑΡ.ΜΕ. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Μ.Ε. (27 ψήφοι – 0 αντιπρόσωποι)
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ - 19
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΕΤΡΟΥ - 08


ΠΑΣΚ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. (68 ψήφοι – 01 αντιπρόσωποι)
ΚΑΜΠΑΔΑΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ - 25
ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ ΦΩΤΙΟΣ - 10
ΚΟΤΣΟΒΟΥ ΕΛΕΝΗ - 18
ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - 16
ΞΑΝΘΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ - 60
ΠΑΠΑΓΙΑΝNΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ - 17


ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (193 ψήφοι – 02 αντιπρόσωποι)
Ανδρουλιδάκης Ιωάννης - 49
Ηλιόπουλος Κωνσταντίνος - 56
Κουβάτσης Θεοδόσιος - 31
Μπέη Νίκη - 99
Μπεσμπέα Αμαλία - 49
Παπανικολάου Πέτρος – 28
Πετρόπουλος Παναγιώτης - 85
Σδούκου Βασιλική - 28
Σκαλτσά Κλεοπάτρα - 137


ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (83 ψήφοι – 01 αντιπρόσωποι)
Γαϊτάνης Φώτιος - 37
Γιαννόπουλος Ιωάννης - 14
Δεληγιάννης Γεώργιος - 29
Κοκκορόγιαννη Φωτεινή - 26
Λαμπρινέας Κωνσταντίνος - 15
Μπαρδαμάσκος Γεώργιος - 24
Νιάρχος Αναστάσιος - 55
Παπαδέας Γεώργιος - 25
Σωτήρη – Δεληγιάννη Σταματία - 20

Εκ των ανωτέρω ως αντιπρόσωποι της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας για το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ εκλέγονται οι ακόλουθοι:

ΣΚΑΛΤΣΑ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ
ΜΠΕΗ ΝΙΚΗ
ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΝΙΑΡΧΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΞΑΝΘΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Αναπληρωματικοί:

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ
ΓΑΪΤΑΝΗΣ ΦΩΤΙΟΣ
ΚΑΜΠΑΔΑΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ


Ψήφισαν 648 Έγκυρα 607 Άκυρα 07 Λευκά 34

ΘΑΡΡΟΣ

Συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Συνεδριάζει εκτάκτως την Πέμπτη 18 Απριλίου και ώρα 20:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.
Στην πρόσκληση......

που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μπασδάνης περιλαμβάνεται ένα και μόνο θέμα συζήτησης που αφορά τον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Γαργαλιάνων

Απάντηση Στυλιανίδη σε Σαμπαζιώτη για Επανάληψη δημοτικών εκλογών που κρίθηκαν από τη παράνομη συμμετοχή εκλογέων τρίτων χώρων.

Την απάντησή του σε ερώτηση που είχε καταθέσει από τις 13-03-2013 (κλίκ) προς το Υπουργείο Εσωτερικών ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Σαμπαζιώτης σχετικά με το θέμα της Επανάληψης της εκλογικής διαδικασίας σε όσους Δήμους κρίθηκε το αποτέλεσμα από τη συμμετοχή εκλογέων τρίτων χωρών, βάσει της Απόφασης του ΣτΕ 460/2013 έδωσε ο Υπουργός κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Το πλήρες κείμενο της απάντησης έχει ως εξής:.....

Οι εκλογές διενεργούνται με βάση τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις. Συγκεκριμένα, οι δημοτικές εκλογές του έτους 2010 διεξήχθησαν βάσει των διατάξεων των άρθρων 14-21 του Ν.3838/2010 «Σύγχρονες διατάξεις για την Ελληνική Ιθαγένεια κα την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών και άλλες ρυθμίσεις» (ΦΕΚ 49 Α'), με τα οποία ρυθμίζονται τα περί συμ¬μετοχής ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών στην ανάδειξη των αιρετών οργάνων της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και τις διατάξεις του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87 Α'), αλλά και της εκλογικής νομοθεσίας (Π.Δ.26/2012, ΦΕΚ 57 Α').

Ειδικότερα με τις διατάξεις του προμνημονευθέντος Ν.3852/2010 και συγκεκριμένα των άρθρων 45 - 49, προβλέπεται η δυνατότητα και οι λόγοι άσκησης ενστάσεων εντός προθεσμίας επτά (7) ημερών (όπως ορίζεται ειδικότερα με το άρθρο 48) από τη λήξη του χρόνου έκθεσης της πράξης, με την οποία ανακηρύσσονται οι επιτυχόντες και οι επιλαχόντες συνδυασμοί, καθώς και οι υποψήφιοι κάθε συνδυασμού που εκλέγονται ως τακτικοί ή αναπληρωματικοί, η οποία δεν παρεκτείνεται σε καμία περίπτωση.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα άρθρα 45-49 του Ν.3852/2010 κάθε εκλογέας ή υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές δικαιούται να ασκήσει ένσταση κατά της απόφασης ανακήρυξης των επιτυχόντων και επιλαχόντων συνδυασμών για λόγους, μεταξύ άλλων, παράβασης νόμου κατά τη διεξαγωγή της εκλογής.

Η τυχόν έκδοση δικαστικής απόφασης και μόνο κατά την εκδίκαση ένστασης τέτοιου περιεχομένου μπορεί να ακυρώσει τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του 2010 σε συγκεκριμένους δήμους και να οδηγήσει στην προκήρυξη νέων εκλογών σε αυτούς.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 17ης Απριλίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης για ενήλικες και παιδιά στη Σταδίου
Οι «Γιάννηδες Αγιάννηδες» της διπλανής πόρτας


Το πρόβλημα που υπάρχει σε πολλές γωνιές της Καλαμάτας από ..........

τη λαθρεγκατάσταση μεταναστών, αλλά και τσιγγάνων, ήλθε χθες και πάλι στο προσκήνιο. Μετά τον έλεγχο που έκαναν το πρωί σε χάλασμα της οδού Σταδίου άνδρες της Ασφάλειας, συνεπικουρούμενοι από μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας, προέκυψε πως εκεί ζούσαν τρία τσιγγανόπουλα, η μητέρα τους, ένας τσιγγάνος, μία ακόμη ομόφυλή του, καθώς και ένας Τυνήσιος..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΚΑΤΙ… ΣΑΠΙΟ συμβαίνει στην παραλία Ελαίας-Αγιαννάκη! Ο διευθυντής της «ΦΩΝΗΣ» Θανάσης Τσαμούλης γράφει για τη «συνάντηση γνωριμίας» του εφοπλιστή-επενδυτή με τον δήμαρχο και δημοτικούς παράγοντες σε παραλιακό ουζερί στο Καλονερό!
Πολλά ερωτήματα για τη στάση του Δήμου και τα «γονατογραφήματα», που βαφτίζονται μελέτες ανάπτυξης της περιοχής!
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην οποία διαβάζουμε:
• 40 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ για το δρόμο προς Αρχαία Μεσσήνη από τον Τατούλη που επισκέφθηκε χθες έργα του Δήμου Μεσσήνης.
• ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ δικαιωμάτων 2013 από αύριο για τους αγρότες της Μεσσηνίας. Το πρόγραμμα κατά περιοχή όπως ανακοινώθηκε από την Ένωση Μεσσηνίας.
• ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ για τα αυθαίρετα κτίσματα, σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου. Ποια εξαιρούνται της κατεδάφισης, τι θα ισχύσει για κάθε κατηγορία και τι θα στοιχίζει η νομιμοποίησή τους.
• ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ σήμερα οι φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ μέσα σε νέες πολιτικές συνθήκες. Ποιες παρατάξεις θα παλέψουν για την πρωτιά.
• Η ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ για τη ληξιπρόθεσμα σε Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία. Ευνοούνται οι μικροφειλέτες.
• Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ Π.Ο.Π. Κατά που πέφτει η Καλαμάτα; Αμερικανός σεφ… μας μετακόμισε στην Ιταλία, όπου παρασκευάζονται «ελιές Καλαμών».


● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!