Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Φιλιατρά: Αλογο κυκλοφορούσε μόνο του στην πόλη. [ Φωτογραφίες ]

Ενα μικρό σοκ έπαθε μια συμπολίτης μας σήμερα το βράδυ γύρω στις 10:30 όταν άκουσε έξω από το φαρμακείο της στην οδό Αγίου Χαραλάμπους βήματα αλόγου.

Δεν έδωσε ........

σημασία στο γεγονός αλλά το σοκ ήρθε δευτερόλεπτα αργότερα όταν το άλογο είχε σταματήσει έξω από την πόρτα του φαρμακείου της και κοιτούσε προς τα μέσα στο μαγαζί.

Μη μπορώντας να πιστέψει αυτό που έβλεπε μπροστά της η συμπολίτης μας φρόντισε να κρατήσει την ψυχραιμία της και να ενημερώσει την αστυνομία ότι ένα άλογο κυκλοφορεί ασυνόδευτο στον δρόμο ελλοχεύοντες κίνδυνο ατυχήματος.
Το άλογο μετά από το φαρμακείο προχώρησε προς την Εκκλησία Παναγία όπου έστριψε δεξιά στο πρώτο στενό και βρέθηκε από το περιπολικό έξω από την πιτσαρία Mamma Bossa όπου και ο αστυνομικός ο οποίος είχε κινητοποιηθεί άμεσα το έπιασε και το έδεσε στον χώρο της παλιάς λαϊκής προκειμένου να ειδοποιηθεί ο ιδιοκτήτης του και να το μαζέψει.

Στον χώρο όπου πιάστκε το άλογο βρέθηκε και ο φωτογραφικός φακός του Φιλιατρά News όπου απαθανάτισε το συμβάν.

Τι να πούμε;

Δείτε φωτογραφίες









ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΕΠΟΠ

Το πρωί της περασμένης Κυριακής 14 Απρίλη στην αίθουσα εκδηλώσουν του παλιού επιμελητηρίου στην Οδό Κουμάντου στην Καλαμάτα έγινε η πρώτη ταχτική Γενική Συνέλευση του νέο ιδρυθέντος Συλλόγου Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων ΠΟΠ (ΣΥΜΕΠΟΠ). Ο οποίος φιλοδοξεί να γίνει «κοινωνικός φορέας» της μεσσηνιακής ελαιοκομίας.

Πήραν μέρος σημαντικός αριθμός ελαιοκαλλιεργητών, .........

ελαιοτριβείων και τυποποιητών. Στην εισήγηση του προσωρινού Συμβουλίου ακολούθησε ζωηρή συζήτηση η οποία ενέκρινε την εισήγηση και επικεντρώθηκε στην ανάλυση των προτάσεων και τα αιτημάτων της.

Ξεκινώντας από την διαπίστωση της βαθιάς κρίσης της εθνικής μας αγροτικής πολιτικής στην εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας στον τομέα των συστημάτων προστασίας των ονομασιών προέλευσης και γεωγραφικών ενδείξεων υπογραμμίστηκε η ανάγκη μιας σοβαρής μεταρρύθμισης της πολιτικής αυτής. Κρίση η οποία οδήγησε στην αμφισβήτηση της ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας.

Η Γενική Συνέλευση ζήτησε ομόφωνα την επιστροφή στο πνεύμα των ευρωπαϊκών κανονισμών κατά την εφαρμογή τους στην χώρα μας πρωταρχικός στόχος των οποίων παραμένει η πραγματική προστασία από το Κράτος των προστατευομένων ονομασιών ,που σήμερα λείπει, από κάθε είδους καταχρήσεις και παρατυπίες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας. Προστασία η οποία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του συστήματος των ΠΟΠ-ΠΓΕ και βασική προϋπόθεση για την εφαρμογή των προδιαγραφών εκ μέρους των παραγωγών του τελικού προϊόντος. Η προστασία αυτή για να είναι αποτελεσματική απαιτεί:

-ένα αυστηρό και εκσυγχρονισμένο σύστημα ελέγχου βασισμένου στην αξιοποίηση μιας στενής συνεργασίας με τις αντιπροσωπευτικές οργανώσεις της αγροτοβιομηχανικής αλυσίδας του προϊόντος κατά το άρθρο 45 του νέου κανονισμού 1151/2012·

-τον περιορισμό της τυποποίησης του κάθε τελικού προϊόντος ΠΟΠ στην οριοθετημένη γεωγραφική ζώνη παραγωγής·

-την θεσμοποίηση ενός σήματος για κάθε προϊόν μας , επιτραπέζια ελιά και ελαιόλαδο.

Σε πρώτη θέση μεταξύ των αιτημάτων και η ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης από τις αρμόδιες αρχές μιας ουσιαστικής διαβούλευσης, με την συμμετοχή των παραγωγών όλων των κατηγοριών γύρω από την πρόταση τροποποίησης των προδιαγραφών της ΠΟΠ ελιά Καλαμάτα.

Η Γενική Συνέλευση του ΣΥΜΕΠΟΠ επέκρινε δριμύτατα το αίτημα της ΠΕΜΕΠΕ κατάργησης της ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτα και με ψήφισμα της καταδίκασε την αυθάδεια των πραγματικών υπευθύνων «αθέμιτου» ανταγωνισμού αρκετοί από τους οποίους καταχρώνται συστηματικά την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτα.

Η Γενική Συνέλευση εξέφρασε την πεποίθηση ότι για την επιτυχία των προϊόντων μας ΠΟΠ επιβάλλεται μια στρατηγική ποιότητας αριστείας από όλους παραγωγούς η επίτευξη της οποίας περνά μέσα από την πιστή εφαρμογή των προδιαγραφών καλλιέργειας, επεξεργασίας και τυποποίησης αλλά και από την μελέτη και εκλαΐκευση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών των προϊόντων που αποτελούν την βάση της αντιληπτής ποιότητας από τον καταναλωτή, κατεύθυνση προς την οποία προγραμματίζει πρωτοβουλίες ο ΣΥΜΕΠΟΠ.

Μεταξύ των πρωτοβουλιών αυτών ο ΣΥΜΕΠΟΠ μαζί με το Δήμο ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ θα εγκαινιάσουν εφέτος την ίδρυση ενός μόνιμου Διαγωνισμού ποιότητας του μεσσηνιακού ελαιολάδου, με το όνομα ΠΑΝΕΛΑΙΟΝ, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την μεσογειακή Διατροφή που γίνονται κάθε χρόνο στην Κορώνη, αναγνωρισμένη από την UNESCO σαν εμβληματική κοινότητα

Για να δημιουργήσουμε μια βιτρίνα ποιότητας του μεσσηνιακού ελαιολάδου και να ανατρέψουμε την αντίληψη ότι δεν υπάρχει μεσσηνιακό δυναμικό για την αξιοποίηση των προϊόντων μας. Τετριμμένο άλλοθι για την δικαιολογίας άλλων επιλογών.

Ψηφισμα

Η Γενική Συνέλευση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΩΝ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ της 14ης Απριλίου 2013

-κατάπληκτη για το θράσος με το οποίο η ΠΕΜΕΠΕ ζητά από το ΥΠΑΑΤ την ακύρωση της καταχώρισης της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ, εκφράζει την αγανάκτησή της για την αναίδεια της επιχειρηματολογίας της ότι « δεν λειτούργησε σύμφωνα με τον προορισμό της και δεν ωφέλησε τους παραγωγούς ή την εθνική οικονομία» παρακωλύοντας «τη ελεύθερη κυκλοφορία του προϊόντος σύμφωνα με τους κανόνες του υγιούς και ελεύθερου ανταγωνισμού»·

-θεωρεί βαρύ και ανεύθυνο το γεγονός ότι μια οργάνωση που προτίθεται να αντιπροσωπεύσει πανελλαδικά μια κατηγορία επιχειρήσεων υιοθετεί τις ενέργειες αθέμιτου και μη «υγιούς και ελεύθερου ανταγωνισμού» ενός μέρους οργανωμένων σε αυτή επιχειρήσεων, που παρακώλυσαν, αυτές αναμφισβήτητα , την έννομη δραστηριότητα άλλου μέρους επιχειρήσεων για την επίτευξη του στόχου της ΠΟΠ επιτραπέζιας ΕΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ·

-εκπλήσσεται για την έλλειψη κάθε μέτρου καταστολής των παρατυπιών αιτία της σημερινής κατάστασης της ΠΟΠ ΕΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

-εκφράζει την σοβαρή ανησυχία της για τις ενστάσεις κατά της επέκτασης της γεωγραφικής ζώνης τηςΠΟΠ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ.

ΖΗΤΑ

-την άμεση απόρριψη του αιτήματος της ΠΕΜΕΤΕ εκ μέρους του ΥΠΑΑΤ και την λήψη των κατάλληλων μέτρων για την κατοχύρωση και την προστασία της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης της ΕΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

-την ενεργοποίηση, εκ μέρους του ΥΠΑΑΤ και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, μιας πλατιάς διαβούλευσης με τους μεσσήνιους παραγωγούς γύρω από το περιεχόμενο της τροποποίησης των προδιαγραφών της ΠΟΠ ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Casus Belli για την Περιφέρεια Πελοποννήσου η μείωση του φυσικού αντικειμένου της Ολυμπίας Οδού

Αδιαπραγμάτευτη παραμένει η στάση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υλοποίηση στο σύνολο της Ολυμπίας Οδού, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, μετά τις ανακοινώσεις ότι η συμφωνία παραχώρησης, στην οποία κατέληξε το Υπουργείο, προβλέπει την κατασκευή της μέχρι την Πάτρα, μεταθέτοντας την κατασκευή του τμήματος Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα για αργότερα.

Έγκαιρα είχαμε ........

κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου προς όλες τις κατευθύνσεις και είχαμε διατυπώσει την πρόθεσή μας να κινηθούμε ακόμα και νομικά στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια προκειμένου να εξασφαλίσουμε την τήρηση της σύμβασης παραχώρησης, όπως αυτή ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή.
Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας αποτελεί αναμφισβήτητα καταλύτη για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης περιοχής και της Πελοποννήσου, όπως επίσης για την ασφάλεια των κατοίκων και επισκεπτών της.

Δεν θα πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι ο οδικός αυτός άξονας έχει χαρακτηριστεί διευρωπαϊκό δίκτυο, ακριβώς λόγω της σύνδεσής του με τον άξονα Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα στην Τσακώνα, και ως τέτοιος έχει αποφασιστεί να χρηματοδοτηθεί. Η πρόσφατη αυτή απόφαση αναιρεί ουσιαστικά το χαρακτηρισμό αυτό, στερώντας κατ’ αυτό τον τρόπο τη νομιμοποίηση χρηματοδότησής του.

Θα υπερασπίσουμε σταθερά το δικαίωμά μας για την εφαρμογή του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού μας, αναπόσπαστο κομμάτι του οποίου αποτελεί ο οδικός αυτός άξονας, αλλά και τη σύνδεση της Περιφέρειάς μας με τα υπόλοιπα διευρωπαϊκά δίκτυα.

π. Χριστόφιλος Γεωργόπουλος Β: Συνεχίζει να προβάλλει την ορθοδοξία και τον λόγο του θεού με δεύτερο προφίλ στο Facebook.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εξακολουθεί να παραμένει ο π. Χριστόφιλος Γεωργόπουλος συνεχίζοντας να προβάλλει την Ορθοδοξία μέσω του διαδικτύου και πιο συγκεκριμένα μέσω του Facebook…

Βέβαια ο .........

καταιγισμός αιτημάτων φιλίας –που προέρχονται από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και από ομογενείς του εξωτερικού- «ανάγκασε» τον Ηλείο ιερέα να δημιουργήσει κι ένα δεύτερο προφίλ αφού –ως γνωστόν- το Facebook έχει όριο του 5,000 φίλους ανά προφίλ… μάλιστα ο ίδιος κάλεσε τους φίλους του να κάνουν αιτήματα στο 2ο προφίλ του με την παρακάτω ανακοίνωση:

«ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΦΤΑΣΑΜΕ 5000 ΦΙΛΕΣ Κ ΦΙΛΟΥΣ .ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΝΟΜΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΑΤΗΡ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ Β

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ Κ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΥΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΑΛΗΝΗ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ…»


Ο π. Χριστόφιλος συνεχίζει να προσφέρει βοήθεια σε αυτούς που το ζητούν –και είναι πολλοί από διάφορα μέρη της Ελλάδας- δημοσιοποιώντας τα προβλήματα τους στο προφίλ τους και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχει συμβάλλει άμεσα με αυτό τον τρόπο ώστε να επιλυθούν. Επίσης είναι πολλοί Έλληνες του εξωτερικού που απευθύνονται στον ίδιο ζητώντας του να τους αναφέρει περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν πραγματική ανάγκη προκειμένου να βοηθήσουν οι ίδιοι μιας και διαθέτουν την οικονομική -και όχι μόνο- δυνατότητα για κάτι τέτοιο…

Όλα τα παραπάνω -αλλά και το γεγονός της εντολής της Μητρόπολης Τριφυλίας να «κλείσει» το προφίλ του- δεν θα μπορούσαν να μην προκαλέσουν το ενδιαφέρον πολύ γνωστών Αθηναϊκών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Κατά την διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου πολλοί τηλεοπτικοί σταθμοί Πανελλήνιας εμβέλειας «πολιόρκησαν» τον νεαρό ιερέα προκειμένου να εμφανιστεί live σε εκπομπές τους για να μιλήσει για την δράση του πλην όμως εισέπραξαν την ευγενική του άρνηση μιας και όπως τονίζει ο ίδιος σε άτομα του στενού του κύκλου σκοπός του δεν είναι η απόκτηση δημοσιότητας αλλά το να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη εν καιρώ κρίσης…

Patris News

Αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και μέρους του Ταμείου Μολυβιάτη πρότεινε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης

Για τις υποδομές της Πυροσβεστικής

Οι αιρετές Περιφέρειες θα ήταν πιο αποτελεσματικές στο συντονισμό της πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών, λόγω της εγγύτητάς τους και της καλύτερης γνώσης των τοπικών συνθηκών και προβλημάτων, αν είχαν την αρμοδιότητα της πολιτικής προστασίας, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Σωτήρη Γεωργακόπουλο το Σάββατο 13 Απριλίου 2013, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επανέφερε την ..........

πρότασή του για την κατάρτιση ενός παράλληλου προγράμματος ένταξης των υποδομών του πυροσβεστικού σώματος στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, δεδομένης της άμεσης συνάφειας των παρεχόμενων υπηρεσιών της πυροσβεστικής με τους στόχους της Συνθήκης της Λισαβόνας, για αλληλεγγύη και της εδαφική συνοχή. Ο κ. Τατούλης πρότεινε επίσης την αξιοποίηση μέρους των διαθέσιμων χρημάτων από το Ταμείο Μολυβιάτη, το οποίο συστήθηκε μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, για ενίσχυση των υποδομών της πυροσβεστικής και των εθελοντικών οργανώσεων.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στον τομέα των υποδομών και πρόπερσι και πέρυσι, συνέδραμε οικονομικά, όπως άλλωστε θα πράξει και τη φετινή χρονιά», δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι και οι Δήμοι θα πρέπει να κινηθούν ανάλογα, σημειώνοντας το επίπεδο συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο.

«Η Πελοπόννησος πλήττεται ιδιαίτερα από τις πυρκαγιές κάθε χρόνο και αυτό συνεπάγεται τεράστιο κόστος για το περιβάλλον, για τις περιουσίες και για το ζωικό κεφάλαιο, ακόμα και σε ανθρώπινες ζωές όπως έγινε το 2007» σημείωσε ο Περιφερειάρχης και πρόταξε την ανάγκη για εθελοντές και όχι μόνο ενεργούς πολίτες.
Στη συνάντηση συμμετείχε η ηγεσία του Πυροσβεστικού και Αστυνομικού Σώματος της Πελοποννήσου, Δήμαρχοι, Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμων, εκπρόσωπος του Δασαρχείου, ο Διοικητής της 124 ΠΒΕ, ο Διοικητής της Μεραρχίας, εθελοντικές οργανώσεις και σύλλογοι.

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε τέλος να εξεταστεί η δυνατότητα ένταξης του συστήματος πυροπροστασίας, που είχαν προμηθευτεί οι τέως Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τα οποία παρέμειναν ανενεργά, στον εθνικό σχεδιασμό για το σύστημα πρόβλεψης σε επίπεδο επικράτειας.

Αποτελέσματα Εκλογών Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΡΑΜΑ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ», ΓΙΑ 6η ΣΥΝΕΧΗ ΦΟΡΑ, ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ, ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ 8 ΕΔΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 9.

Μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού και ελπίδας, σκηνοθέτες νεότεροι και παλαιότεροι, επίτιμα ιστορικά μέλη, και νέοι με την αγωνία της μεγάλης ανεργίας που μαστίζει τον κλάδο έδωσαν το παρόν τους σε μια συνάντηση δημοκρατικής ευαισθησίας που η προσέλευσή τους, στην Αθήνα και στα γραφεία του παραρτήματός μας στην Θεσσαλονίκη, υπήρξε η μαζικότερη από καταβολής της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών

Στις χθεσινές αρχαιρεσίες της.......

Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, την Κυριακή 14 Απριλίου, η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ – ΟΡΑΜΑ, Νέα Εποχή» για έκτη συνεχή φορά, κέρδισε την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο καταλαμβάνοντας 8 έδρες.

Η παράταξη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ-Συνεργαζόμενοι» κατέλαβε την υπολειπόμενη 1 έδρα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Οι εκλογές ανέδειξαν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και τα υπόλοιπα όργανα της διοίκησης, όπως η συνεχής εκπροσώπηση των μελών μας στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημιουργών του Οπτικοακουστικού F.E.R.A., στη Διεθνή Ομοσπονδία εργαζομένων του οπτικοακουστικού Μ.Ε.Ι., εκπροσώπηση για την Πειθαρχική Επιτροπή και την Ελεγκτική Επιτροπή.

Τα μέλη που εκλέχθηκαν, τακτικά και αναπληρωματικά, είναι τα εξής:

ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΩΝΗΣ ΛΥΚΟΥΡΕΣΗΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΣΕΚΕΡΗΣ, ΤΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΡΤΖΟΣ, ΒΙΚΥ ΠΕΖΙΡΗ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΟΤΡΩΤΣΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΖΕΡΒΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΡΔΑΡΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΟΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, ΑΛΜΠΕΡΤΑ ΤΣΟΠΑΝΑΚΗ, ΙΣΑΒΕΛΛΑ ΜΑΥΡΑΚΗ, ΟΜΗΡΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΦΕΡΡΗΣ, ΚΛΕΩΝΗ ΦΛΕΣΣΑ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΑΝΙΚΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΒΕΖΥΡΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ

Ξεκίνησαν από σήμερα αιτήσεις για ανέργους

Πρεμιέρα έκανε σήμερα το πρόγραμμα απασχόλησης «επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για νέους έως 29 ετών».

Συγκεκριμένα, .........

η υποβολή αιτήσεων για υπαγωγή θα διαρκέσει έως τις 22 Μαΐου και αφορά 35.000 νέους ανέργους.

Το πρόγραμμα εκπονείται από τον ΟΑΕΔ. Από όσους συμμετέχουν, οι 15.000 θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ. Οι άλλοι 20.000 είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 80 ώρες κατάρτισης και στη συνέχεια, πέντε μήνες πρακτικής άσκησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Οι ώρες κατάρτισης θα επιδοτούνται με 5 ευρώ η κάθε μία.

Αντίστοιχα, οι μηνιαίες αποδοχές κατά τη διάρκεια της πεντάμηνης πρακτικής άσκησης θα κυμαίνονται από 400 έως 460 ευρώ.

Όλα τα παραπάνω αφορούν την πρώτη φάση του σχετικού προγράμματος. Σε δεύτερη φάση, θα δίνεται η δυνατότητα πρόσληψης από τις επιχειρήσεις αυτές, σε θέσεις εργασίας, για τις οποίες θα υπάρχει ειδική επιδότηση που θα καλύπτει τις ασφαλιστικές εισφορές των προσληφθέντων για τουλάχιστον δώδεκα μήνες.

Η υποβολή των αιτήσεων θα μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά στην ειδική σελίδα που διαμορφώθηκε για το συγκεκριμένο πρόγραμμα στο http://www.voucher.gov.gr.

Μεσσηνία: Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα 13-04-2013 στο Διοικητήριο, στην αίθουσα ¨Παναγιώτης Φωτέας¨ με θέμα: ¨Μέτρα και Δράσεις πρόληψης και ετοιμότητας φορέων για την αντιμετώπιση Δασικών Πυρκαγιών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου¨ υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε κλιμάκιο στο πλαίσιο περιοδείας σε ........

Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος, κ. Σωτήριος Γεωργακόπουλος, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου Υποστράτηγος, κ. Χαράλαμπος Αφάλης, ο Αρχιπύραρχος του Αρχηγείου, κ. Βασίλειος Καπέλιος, ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος, κ. Κωνσταντίνος Γιόβας και άλλα στελέχη του Σώματος.

Συμμετείχαν από πλευράς του Νομού Μεσσηνίας, οι Διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, οι Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δήμων, εκπρόσωποι Εθελοντικών Οργανώσεων, ο Προϊστάμενος και η Υπάλληλος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας.
Ο κ. Αλευράς στην εισήγησή του χαρακτήρισε σημαντικό το ενδιαφέρον της ηγεσίας της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος για την επίσκεψη στη Μεσσηνία.

Αναφέρθηκε στα βασικά στοιχεία αντιμετώπισης πυρκαγιών, όπως στην πρόληψη, στην ενημέρωση, στο συντονισμό, καθώς και στις υποδομές πυροπροστασίας που υπάρχουν στο Νομό Μεσσηνίας.
Ιδιαίτερη έμφαση και βαρύτητα έδωσε στη μόνιμη παραμονή του ελικοπτέρου στο χώρο της 120 ΠΕΑ, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.
Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι του κλιμακίου ανέφεραν ότι ο σκοπός της περιοδείας τους σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, είναι να ακουστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εμπλεκόμενοι φορείς, οι ιδέες και οι προτάσεις τους, να τις αξιολογήσουν και να τις εντάξουν στο Γενικό Σχεδιασμό.

Τοποθετήθηκαν με τη σειρά τους οι παραπάνω φορείς και καταγράφηκαν οι απόψεις και οι προτάσεις τους, οι οποίες είχαν ως προτεραιότητα για την επίτευξη των στόχων του Σχεδιασμού της πυροπροστασίας, την οικονομική κατάσταση.

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 15 Απριλίου έως 21 Απριλίου 2013 εφημερεύει το φαρμακείο:

Πηνελόπη Σεραφείμ

Tηλ: 2761 - 0 - 32 102
Κιν. 698 - 17 54 204


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Απριλίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΜΗΝΥΜΑ TΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ"
«Ψυχραιμία,... ή θύματα»
"Θα ήταν φρόνιμο τα μέλη της να μη έχουν άγνοια κινδύνου γιατί έτσι μπλέκουν περισσότερο τα πράγματα"


ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ για το «κούρεμα» της Ολυμπίας Οδού και ..........

ευρεία σύσκεψη στον Πύργο, με απουσία Μεσσηνίας και Πελοποννήσου (άραγε γιατί;)
Ενταση με Τζαβάρα για το ραντεβού με τον Σαμαρά και επιστολή στο Μαξίμου για συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
16 Ερωτήματα από τον ΣΥΡΙΖΑ για τους οδικούς άξονες και τις μεγάλες αποζημιώσεις των εταιρειών.
ΑΥΤΟ είναι το πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ της Δευτέρας» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ για την αντιπυρική προστασία της Μεσσηνίας, παρουσία του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.
• ΤΟ ΤΡΕΝΟ ξανασφύριξε στην Κυπαρισσία μετά από τρία χρόνια. Θερμή υποδοχή των Άγγλων επισκεπτών που κάνουν το γύρο του Μοριά με το τρένο.
• ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ο «κανένας», λένε οι δημοσκοπήσεις, όπου ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ισορροπούν, με το 60% να λέει όχι σε πρόωρες εκλογές.
• ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ο «Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα από τη Θεατρική Διαδρομή στην πρεμιέρα του Σαββάτου στο Πνευματικό Κέντρο. Προπώληση 2.000 εισιτηρίων.
• ΕΝΑ ΣΤΙΧΟΥΡΓΗΜΑ για τα πορτάλ-ια (portal) και τα ρετάλια που χρησιμοποιεί ο «αρχηγός». Γκούμα πες αλεύρι…
• ΠΑΣΧΑ με τοπικά έθιμα και δράσεις για τα παιδιά στην Costa Navarino.


● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!