ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 20 Απριλίου 2013

Το Νέο Δ.Σ. του κυνηγετικού Συλλόγου Κυπαρισσίας

Μετά από την συνεδρίαση των εκλεγέντων μελών της ψηφοφορίας την 14η Απριλίου 2013, η σύνθεση του νέου Δ.Σ είναι ως εξής:.......


Πρόεδρος: Κατσαρελάς Νικόλαος
Αντιπρόεδρος: Τριπόδης Σωτήριος
Γ.Γραμματέας: Καραβούλιας Αντώνης
Κοσμήτωρ: Πανουσιόπουλος Γεώργιος
Μέλη: Γαρατζιώτης Αθανάσιος, Χρονόπουλος Δημήτριος

Ελεγκτική Επιτροπή: Τσάφος Δημήτριος, Μέρμηγκας Γεώργιος

Γιώργος Τσαλίκης - Απαγορευμένο + Στίχοι

Είναι η απόλυτη επιτυχία!!!
Είναι το τραγούδι που ξεσηκώνει στην κυριολεξία για να τα χώσεις άγρια...

Το "Απαγορευμένο" είναι το απόλυτο hit της εποχής με τρελά Views στο YouTube.

Ακούστε το......
ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ

Είμαστε όλοι άνω των 18;

Να χώσω;;;

ΠΑΜΕ

Όλοι καλά να είμαστε
μόνο μια χάρη θέλω
πάμε μαζί να κάνουμε
το μαγαζί μπουρδέλο

Απόψε αποφάσισα
να μην σου κάνω πλάκα
δεν θέλω πια για πάρτι σου
να κάνω τον μαλάκα

Περνάγαμε όμορφα παλιά
και κόλλησα μαζί σου
μα τώρα με ξενέρωσες
και άντε και γαμήσου

Πόνεσα πολύ, Πόνεσα μα…
έχει ο καιρός γυρίσματα
και παίρνω ότι αξίζω
και εσύ παίρνεις τα αρχίδια μου
Τυχαίο; Δεν νομίζω

Κάτω απ το φως του φεγγαριού
κάτω απ το φως του φεγγαριού
σε σκέφτομαι και κλαίω
μετά το ξανά σκέφτομαι
ρε δεν γαμιέσαι λέω

Μην κάνεις πια τον Άγιο
ρίξε και μπινελίκη
και αν σε ρωτάν που τα ‘μαθες
πες τους απ τον Τσαλίκη.

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

(ΜΑΘΗΜΑ 8ο)

Κάρτες γραφικών: τι είναι και τι κάνουν


Οι κάρτες γραφικών δεν κατασκευάζονται με τον ίδιο τρόπο, ακόμη και όταν στη συσκευασία τους διαφημίζεται ο ίδιος επεξεργαστής.
Ο επεξεργαστής ........

εικόνας είναι το κλειδί γι αυτά που μπορεί να καταφέρει μια κάρτα γραφικών, όμως δεν είναι το παν. Οι σημερινές κάρτες γραφικών διαθέτουν δικό τους επεξεργαστή (CPU), μνήμη, ακόμη και διαύλους. Η μνήμη της κάρτας γραφικών λειτουργεί σε μεγάλες ταχύτητες και, σε ορισμένα κορυφαία μοντέλα, σε εξαιρετικά υψηλές συχνότητες ανανέωσης. Τα δεδομένα απεικόνισης κινούνται τόσο γρήγορα, που μπορούμε να πούμε ότι δε μεταφέρονται μέσα και έξω από τη μνήμη, αλλά μέσω της μνήμης. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο εξακολουθεί, βέβαια, να τον έχει ο βασικός επεξεργαστής του υπολογιστή, όμως ο επεξεργαστής της κάρτας γραφικών διεκπεραιώνει ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς.

Οι κάρτες γραφικών έχουν ενσωματωμένο έναν από δυο (η και τους δυο) διαφορετικούς τύπους επεξεργαστή (CPU). Ο πρώτος τύπος, που συνήθως ονομάζεται μονάδα επεξεργασίας γραφικών (graphics processor unit GPU) λειτουργεί σε συνεργασία με το βασικό επεξεργαστή (CPU) του υπολογιστή. Οι δυο επεξεργαστές διεκπεραιώνουν μαζί όλες τις λειτουργίες φωτοαποδοσης και διαχείρισης της μνήμης. Η μονάδα GPU είναι ανεξάρτητη σχεδιασμένη να εκτελεί ταχύτατα υπολογισμούς που χρησιμοποιούνται για τη φωτοαποδοση εικόνων υψηλής ποιότητας - ειδικότερα, τρισδιάστατων εικόνων. Δεν χρειάζεται να ελέγχεται από το βασικό επεξεργαστή του υπολογιστή. Αντίθετα, εκτελεί μόνη της αυτόματα όλες τις διεργασίες που σχετίζονται με εικόνα και στέλνει το αποτέλεσμα στη μνήμη της κάρτας γραφικών και στην οθόνη.

Ο δεύτερος τύπος επεξεργαστή καρτών γραφικών είναι ο επιταχυντής γραφικών. Αυτός ο τύπος επεξεργαστή περιμένει να δεχτεί ένα συγκεκριμένο σύνολο εντολών επεξεργασίας εικόνας από το βασικό επεξεργαστή, και στη συνέχεια αναλαμβάνει δράση. Ο επεξεργαστής του υπολογιστή δε χρειάζεται να εκτελέσει αυτός τους υπολογισμούς, πρέπει όμως να αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της όλης διαδικασίας εικόνας, μεταβιβάζοντας στον επιταχυντή γραφικών όλες τις απαραίτητες εντολές.
Ποιος τύπος είναι ο καλύτερος; Η απάντηση, φυσικά, εξαρτάται από τις αναγκες σας. Η ταχύτητα μιας GPU μπορεί να είναι εκπληκτική, όμως θα είναι αισθητή μόνον αν χρησιμοποιείτε λογισμικό που απαιτεί πολλές λειτουργίες φωτοαποδοσης τρισδιάστατων γραφικών και κινούμενων εικόνων. Αν δεν χρησιμοποιείτε τέτοιο λογισμικό, οι ξεχωριστές δυνατότητες του επεξεργαστή γραφικών - τις οποίες πληρώνετε ακριβά - θα μένουν σε αχρηστία και δεν θα έχετε ταχύτερη επεξεργασία εικόνας από ότι θα είχατε με ένα επιταχυντή γραφικών.

Γι αυτό, πριν αγοράσετε μια ισχυρή GPU βεβαιωθείτε ότι θα χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες της.
Το τελευταίο σημαντικό πράγμα που κάνουν οι κάρτες γραφικών εξαρτάται από το αν είναι ψηφιακές η αναλογικές. Αν η κάρτα είναι ψηφιακή όπως και η επίπεδη οθόνη σας, στέλνει απλώς τα ψηφιακά δεδομένα απευθείας από τη μνήμη της στην οθόνη. Ταχύτατα! Αν όμως η κάρτα γραφικών είναι αναλογική, πριν σταλεί οτιδήποτε στην οθόνη, τα ψηφιακά δεδομένα πρέπει πρώτα να περάσουν από ένα ψηφιοαναλογικο μετατροπέα ( digital-to-analog converter - DAC). Αυτό το ηλεκτρονικό κύκλωμα διαβάζει τις μονάδες και τα μηδενικά που είναι αποθηκευμένα στη μνήμη της κάρτας γραφικών και τα μετατρέπει στις μεταβλητές αναλογικές ηλεκτρικές τάσεις που μπορεί να καταλάβει μια αναλογική οθόνη. Και όσο πιο γρήγορα μετατρέπονται αυτές οι τιμές τόσο πιο υψηλή συχνότητα ανανέωσης μπορεί να προσφέρει η αναλογική κάρτα γραφικών.

Για την υποστήριξη υψηλότερου βάθους χρώματος, η υψηλότερων αναλύσεων, η υψηλοτέρων συχνοτήτων ανανέωσης, απαιτείται περισσότερη μνήμη και επεξεργαστική ισχύς. Αν σκοπεύετε να ασχοληθείτε με την επεξεργασία δισδιάστατων φωτογραφιών, πιθανότατα πρέπει να ξοδέψετε τα χρήματα σας σε μια κάρτα που θα έχει περισσότερη μνήμη (για να υποστηρίζει πιο ρεαλιστικό βάθος χρώματος) και θα αποδίδει χαμηλότερες αναλύσεις. Από την άλλη, αν ασχοληθείτε με τη φωτορεαλιστικη απόδοση τρισδιάστατων γραφικών, όπως αυτή που γίνεται για τεχνικούς η αρχιτεκτονικούς σκοπούς, μάλλον θα αγοράσετε την κορυφαία κάρτα γραφικών, η οποία θα διαθέτει πολλή μνήμη και θα προσφέρει εξαιρετικά υψηλές συχνότητες ανανέωσης.

Αποθήκευση των σημαντικών δεδομένων σας.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό από το να χάσετε κάτι σημαντικό, ειδικά αν αυτό είναι αποτέλεσμα πολλών ωρών εργασίας. Ένα πολύ μεγάλο μέρος των εργασιών σας γίνεται με τη βοήθεια υπολογιστών, επομένως υπάρχουν και περισσότερα πράγματα για να χαθούν. Λόγω της παρουσίας της μνήμης, ίσως πιστέψετε ότι είναι δύσκολο να χαθεί κάτι από τον υπολογιστή σας. Εξάλλου και η μνήμη ένα μέσο αποθήκευσης δεν είναι;
Για να πούμε την αλήθεια, δεν είναι. Η μνήμη των υπολογιστών είναι πτητική: μόλις κλείσετε την παροχή ρεύματος, ότι υπάρχει στη μνήμη χάνεται. Για να προστατεύσετε την εργασία σας, πρέπει να την αποθηκεύσετε μόλις τελειώσετε. Η μνήμη δεν έχει τέτοια δυνατότητα αλλά, ακόμα και αν την είχε το κόστος της για αυτή τη χρήση θα ήταν μεγάλο. Η λύση είναι στα μέσα αποθήκευσης (storage). Αντίθετα με τη μνήμη, η οποία παρέχει ένα προσωρινό χωρο για προγράμματα και δεδομένα με τα οποία εργάζεστε, οι συσκευές αποθήκευσης παρέχουν μόνιμο χωρο για τα δεδομένα σας, τα προγράμματα σας και ότι άλλο χρειάζεται ο υπολογιστής για να λειτουργεί.

Γενικά, δυο είναι οι βασικοί τύποι αποθηκευτικών συσκευών που επικρατούν στις μέρες μας. Ο ένας από αυτούς που είναι και ο παλαιότερος, περιλαμβάνει μια ομάδα προϊόντων που χρησιμοποιούν μαγνητισμό για την αποθήκευση δεδομένων, προγραμμάτων κλπ. Στον τύπο αυτόν ανήκουν οι μονάδες δισκέτας (floppy drives),οι σκληροί δίσκοι (hard drives) καθώς και οι μονάδες μαγνητοταινίας (tape drives). Ο δεύτερος τύπος αποθηκευτικών συσκευών είναι ο οπτικός, για την αποθήκευση δεδομένων χρησιμοποιεί κατά κάποιο τρόπο φως.

Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που διαφοροποιούν τους δυο αυτούς τύπους αποθήκευσης από τη μνήμη, όμως το στοιχείο - κλειδί είναι ότι οι συσκευές αποθήκευσης είναι όλες μη πτητικές, σε αντίθεση με τη μνήμη. Αν πληκτρολογήσετε ένα γράμμα στο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου και αποθηκεύσετε τη δουλειά σας, αυτή αντιγράφεται από τη μνήμη σε κάποιο αρχείο στη συσκευή αποθήκευσης. Αρχείο είναι η ηλεκτρονική μορφή ενός εγγράφου, είτε αυτό είναι μια επιστολή, ένα μυθιστόρημα, η μια φωτογραφία. Κάθε καλογραμμένο πρόγραμμα και εφαρμογη που λειτουργεί στα Windows XP πρέπει πάντα να σας ρωτάει αν θέλετε να αποθηκεύσετε τη δουλειά σας πριν σας επιτρέψει να την κλείσετε (με συνέπεια να χαθεί).

Γιάννης Πετσέλης
Ηλεκτρονικός

Πότε θα καταβληθούν οι Συντάξεις Μαίου 2013

Την Μεγάλη Εβδομάδα πρόκειται να καταβληθούν οι συντάξεις του μηνός Μαίου 2013 όπως ανακοινώθηκε.

Συγκεκριμένα.........

την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ ενω οι συνταξιούχοι απο όλα τα άλλα ταμεία θα πληρωθούν την μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

(ΜΑΘΗΜΑ 7ο)

Οθόνες υγρών κρυστάλλων (liquid crystal displays LCD)


Η οθόνη είναι από τα σημαντικότερα περιφερειακά ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, καθώς είναι εκείνη που φέρνει το χρήστη σε επαφή μαζί του.
Σήμερα στην αγορά κυριαρχούν οι μακρόστενες οθόνες LCD TFT .........

(με λόγο πλευρών 16:9 και 16:10) αφού η παλαιότερης τεχνολογίας CRT έχουν αποσυρθεί οριστικά και οι τετράγωνες LCD σπανίζουν. Η συνεχιζόμενη πτώση τιμών έχει κάνει προσιτές σε όλους οθόνες με διαστάσεις 20 ιντσών και άνω, ενώ είναι πλέον κοινά και τα μοντέλα με πάνελ μεγάλων αναλύσεων έως και 1920x1200 pixel. Τα πλεονεκτήματα μιας οθόνης LCD σε σχέση με μια CRT είναι η κατά πολύ χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος, τα πολύ μικρά ποσοστά ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπει, ο μικρός της όγκος καθώς και η ξεκούραστη θέαση που προσφέρει. Ο όρος TFT αναφέρεται στον τρόπο λειτουργίας της οθόνης και χαρακτηρίζει το σύνολο των μοντέλων που κυκλοφορούν.

Τελευταία έχουν κυκλοφορήσει μοντέλα οθονών TFT τύπου LED όπου ο φωτισμός του πάνελ δεν γίνεται με τις κλασικές λάμπες CCGL αλλά με LED, που υπόσχονται μικρότερη κατανάλωση και καλύτερη χρωματική απόδοση. Βασικά κριτήρια για την επιλογή της οθόνης δεν είναι μόνο η διάσταση και η τιμή της, αλλά και ο τύπος του πάνελ που χρησιμοποιεί καθώς και ο εξοπλισμός της.

Οθόνες CRT:
Παλαιοτέρα οι αναλογικές οθόνες ήταν τύπου καθοδικού σωλήνα (cathode ray tube CRT). Αποτελείτο από ένα μεγάλο γυάλινο σωλήνα και μερικά ηλεκτρονικά κυκλώματα. Θεωρείται ξεπερασμένη πλεον από την τεχνολογία και δεν θα αναφερθούμε σε αυτή.
Υγρός κρύσταλλος είναι ένα υγρό που ορισμένες φόρες συμπεριφέρεται ως στερεό. Όταν εκτίθενται σε ηλεκτρικό ρεύμα, τα μόρια του υγρού κρυστάλλου συστρέφονται η αποσυστρεφονται και παρατάσσονται σε μια σειρά, ανάλογα με το είδος του υγρού κρυστάλλου. Το φως που περναει μέσα από το υγρό διαθλάται από τους συνεστραμμένους κρυστάλλους και δημιουργεί ένα είδος «σάντουιτς» από πολωτικά φίλτρα με υγρό κρύσταλλο ανάμεσα τους. Το φως μπορεί είτε να διαπερνά το «σάντουιτς» (όταν τα συνεστραμμένα μόρια το διαθλούν για να περάσει από τα πολωτικά φίλτρα) είτε όχι (όταν τα μόρια αποσυστρεφονται ώστε να εμποδίζουν τη διάθλαση του φωτός).

Ο υγρός κρύσταλλος στις περισσοτερες οθόνες, αποσυστρεφεται όταν φορτίζεται με ηλεκτρισμό. Όταν η ποσότητα του ηλεκτρισμού που μεταβιβάζεται μέσω του υγρού μεταβάλλεται, τα μόρια αποσυστρέφονται περισσότερο η λιγότερο, επιτρέποντας έτσι τη διέλευση περισσότερου η λιγότερου φωτός. Αν πίσω από το σάντουιτς LCD τοποθετήσετε μια πηγή λευκού φωτός, μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικές διαβαθμίσεις του γκρίζου με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Αν τώρα διευθετήσετε ένα ηλεκτρονικό πλέγμα ώστε να δημιουργήσετε ένα κύκλωμα που θα ελέγχει τη συστροφή μικροσκοπικών τμημάτων του υγρού κρυστάλλου, με τα μικρά αυτά τμήματα διατεταγμένα σε γραμμές και στήλες, το αποτέλεσμα θα είναι η απεικόνιση. Κάθε χώρος του πλέγματος όπου τέμνεται μια γραμμή και μια στήλη αποτελεί ένα μικρό τμήμα του υγρού κρυστάλλου που μπορεί να ελέγχεται ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα. Καθένας από αυτούς τους χώρους ελέγχει την εμφάνιση ενός σημείου φωτός στην οθόνη, το οποίο ονομάζεται πιξελ, ακριβώς δηλαδή ό,τι συμβαίνει και με τα σημεία φωτός σε μια ασπρόμαυρη τηλεόραση.
Για την παραγωγή χρώματος, απλώς απαιτούνται περισσότερα τέτοια σημεία.

Καταρχήν, χρειάζονται περισσότερα ηλεκτρονικά κυκλώματα και η κατανομή κάθε χώρου του υγρού κρυστάλλου στο πλέγμα σε τρεις ανεξάρτητους χώρους, οι οποίοι ονομάζονται υποπιξελ και ο ένας βρίσκεται δίπλα στον άλλο. Επίσης, πρέπει να υπάρχει μια συστοιχία μικροσκοπικών χρωματικών φίλτρων μέσα στο σάντουιτς, ώστε η τριάδα που αποτελείται από το κόκκινο, το πράσινο και το μπλε φίλτρο να είναι στοιχισμένη πίσω από κάθε ομάδα τριών LCD. Όταν στέλνεται ηλεκτρισμός για την αποσυστροφη του υγρού κρυστάλλου πίσω από κάθε φίλτρο, σχηματίζονται σύνθετα χρώματα από το βασικό κόκκινο, μπλε, και πράσινο φιλτραρισμένο φως. Αυτές οι τριάδες χρώματος είναι πολύ μικρές και έτσι το ανθρώπινο μάτι βλέπει μεμονωμένα πιξελ και όχι ανεξάρτητες τριάδες φωτός.

Όπως ίσως φαντάζεστε, τα ηλεκτρονικά κυκλώματα που κάνουν όλη αυτή τη δουλειά πρέπει να είναι απίστευτα μικρά. Μάλιστα, για κάθε πιξελ οθόνης, πρέπει να υπάρχουν τρία τρανζίστορ (και πυκνωτές) τυπωμένα σε μια γυάλινη πλάκα. Σε οθόνες λοιπόν είναι δυνατόν να υπάρχουν περίπου 5 εκατομμύρια τρανζίστορ!!
Λογω του μικρού μεγέθους τους, απαιτείται μεγάλη προσπάθεια για να διασφαλιστεί η ανθεκτικότητα τους. Αν πάψου να λειτουργούν ορισμένα από τα τρανζίστορ, αχρηστεύεται ολόκληρη η οθόνη. Αν λοιπόν καταστρέφονται πολλά, η τιμή των υπολοίπων αυξάνεται για να καλύψει το κόστος των κατεστραμμένων.

Ανάλυση

Οι πιο συνηθισμένες προδιαγραφές που συναντάτε όταν ψάχνετε για οθόνη η κάρτα γραφικών είναι οι τρεις παράγοντες που καθορίζουν την ευκρίνεια και την ακρίβεια της εικόνας που θα βλέπετε: η ανάλυση (resolution), το βήμα κουκίδας (dot pitch) και το μέγεθος σημείου (spot size). Δυστυχώς, ο ορος ανάλυση έχει διαφορετική έννοια για τους εκτυπωτές και διαφορετική για την απεικόνιση. Τα πράγματα μπερδεύονται ακόμη πιο πολύ, επειδή ο ορος χρησιμοποιείται και για τη γενική περιγραφή τριών διαφορετικών στοιχείων, ένα από τα οποία ονομάζεται επίσης ανάλυση.
Όπως και με το βήμα κουκίδας η έννοια του μεγέθους σημείου δεν έχει σημασία στις επίπεδες οθόνες LCD. Το φως που βλέπετε σε μια οθόνη LCD είναι ο οπίσθιος φωτισμός που περνάει μέσα από χρωματικά φίλτρα και λάμπει μέσα από μια συστοιχία μικροσκοπικών παραθύρων υγρού κρυστάλλου. Το χρώμα που περνάει μέσα από κάθε παράθυρο και φτάνει στα μάτια σας δεν επηρεάζεται από το χρώμα των πιξελ η των υποπιξελ που βρίσκονται κοντά στο παράθυρο.
Η ανάλυση είναι σημαντική για κάθε είδους οθόνη. Στον κόσμο της απεικόνισης, η ανάλυση έχει να κάνει με τον αριθμό των πιξελ που μπορείτε να δείτε οριζόντια και κατακόρυφα στην οθόνη. Στις περισσοτερες επίπεδες οθόνες, η ανάλυση είναι σταθερή. Όσο πιο υψηλή είναι η ανάλυση τόσο πιο μικρά είναι τα πιξελ, και όσο πιο μικρά είναι τα πιξελ τόσο πιο μεγάλη ευκρίνεια έχει η εικόνα και τόσο πιο λείες είναι οι καμπύλες. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Το κείμενο είναι πιο ευανάγνωστο, και τα γραφικά και οι εικόνες έχουν μεγαλύτερη ευκρίνεια.
Σημαντικά θέματα σχετικά με την αναπαραγωγή ταινιών βίντεο
Αν σκοπεύετε να παρακολουθείτε υψηλής ποιότητας βίντεο (είτε ταινίες είτε κινούμενες εικόνες) στον υπολογιστή σας, πρέπει να λάβετε υπόψη σας δυο σημαντικά θέματα. Πρώτον, μη χρησιμοποιήσετε μια καθαρά αναλογική επίπεδη οθόνη, επειδή δεν θα έχετε τις αναμενόμενες επιδόσεις. Δεύτερον, η οθόνη που θα διαλέξετε πρέπει να υποστηρίζει όσο πιο υψηλή συχνότητα ανανέωσης γίνεται, προκειμένου να αποφύγετε τα όποια τρεμοπαίγματα. Η κάρτα γραφικών που θα διαλέξετε πρέπει να υποστηρίζει τις υψηλές συχνότητες ανανέωσης της οθόνης και να διαθέτει αρκετή ισχύ για να επιτρέπει τη σταθερή ροη βίντεο. Μάλιστα, το να επιλέξετε την κατάλληλη κάρτα γραφικών που υποστηρίζει την οθόνη είναι το ίδιο σημαντικό με το να αποφύγετε τη χρήση μιας καθαρά αναλογικής επίπεδης οθόνης.

Γιάννης Πετσέλης
Ηλεκτρονικός

Το χθεσδινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 19-4-2013 ]
Παρατηρητήριο: Πρώτο «καμπανάκι» για 217 δήμους και η Εγκύκλειος

Με κυρώσεις απειλεί το υπουργείο Εσωτερικών 217 δήμους οι οποίοι δεν έχουν καταχωρήσει ακόμη τα οικονομικά στοιχεία του 2012 αλλά και του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2013 στον Κεντρικό Κόμβο Διαλειτουργικότητας του ΥΠ.ΕΣ, με αποτέλεσμα να «εντοπίζονται ελλείψεις που παρακωλύουν την πλήρη λειτουργία του Κ.Κ.Δ., και προκαλούν χρονική υστέρηση στη μετάβαση στο συγκεκριμένο σύστημα παρακολούθησης».

Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο (κλίκ) που απέστειλε ο........

γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ Γ. Ιωαννίδης «η απουσία μέρους ή συνόλου των οικονομικών στοιχείων από τον κόμβο δύναται να επισύρει τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις», οι οποίες αφορούν «παρακράτηση της μηνιαίας τακτικής επιχορήγησης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, πρόστιμο επί των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, διοικητικές κυρώσεις».

Ανάμεσα στους 217 Δήμους περιλαμβάνονται και τέσσερις από τους έξι Δήμους της Μεσσηνίας οι οποίοι έχουν επισημανθεί με κόκκινο.

Οι δήμοι για τους οποίους χτυπάει το «καμπανάκι»

1. ΑΓΙΑΣ

2. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

3. ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

4. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

5. ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

6. ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ

7. ΑΓΡΑΦΩΝ

8. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

9. ΑΘΗΝΑΙΩΝ

10. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

11. ΑΙΓΙΝΑΣ

12. ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ

13. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

14. ΑΛΙΑΡΤΟΥ

15. ΑΛΜΥΡΟΥ

16. ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ

17. ΑΜΑΡΙΟΥ

18. ΑΜΟΡΓΟΥ

19. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

20. ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

21. ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ-ΕΛΑΤΕΙΑΣ

22. ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

23. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

24. ΑΝΑΦΗΣ

25. ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ

26. ΑΝΔΡΟΥ

27. ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

28. ΑΝΩΓΕΙΩΝ

29. ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

30. ΑΡΓΙΘΕΑΣ

31. ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ

32. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

33. ΑΡΡΙΑΝΩΝ

34. ΑΡΤΑΙΩΝ

35. ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

36. ΑΡΧΑΝΩΝ-ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ

37. ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

38. ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ

39. ΑΧΑΡΝΩΝ

40. ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

41. ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

42. ΒΕΡΟΙΑΣ

43. ΒΙΑΝΝΟΥ

44. ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ

45. ΒΟΛΟΥ

46. ΒΥΡΩΝΟΣ

47. ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

48. ΓΑΥΔΟΥ

49. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ

50. ΓΟΡΤΥΝΑΣ

51. ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

52. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

53. ΔΕΛΦΩΝ

54. ΔΕΣΚΑΤΗΣ

55. ΔΙΟΝΥΣΟΥ

56. ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

57. ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

58. ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

59. ΔΟΜΟΚΟΥ

60. ΔΡΑΜΑΣ

61. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

62. ΔΩΔΩΝΗΣ

63. ΔΩΡΙΔΟΣ

64. ΕΔΕΣΣΑΣ

65. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

66. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

67. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

68. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ

69. ΕΟΡΔΑΙΑΣ

70. ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

71. ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

72. ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ

73. ΕΥΡΩΤΑ

74. ΖΑΓΟΡΑΣ-ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ

75. ΖΑΓΟΡΙΟΥ

76. ΖΑΚΥΝΘΟΥ

77. ΖΑΧΑΡΩΣ

78. ΖΗΡΟΥ

79. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

80. ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ

81. ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ

82. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤ.

83. ΘΕΡΜΗΣ

84. ΘΕΡΜΟΥ

85. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

86. ΘΗΒΑΙΩΝ

87. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

88. ΙΗΤΩΝ

89. ΙΘΑΚΗΣ

90. ΙΚΑΡΙΑΣ

91. ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ

92. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

93. ΚΑΒΑΛΑΣ

94. ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

95. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

96. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

97. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

98. ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

99. ΚΑΝΤΑΝΟΥ-ΣΕΛΙΝΟΥ

100. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

101. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

102. ΚΑΡΥΣΤΟΥ

103. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

104. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

105. ΚΕΑΣ

106. ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ

107. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

108. ΚΙΜΩΛΟΥ

109. ΚΙΣΣΑΜΟΥ

110. ΚΟΖΑΝΗΣ

111. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

112. ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

113. ΚΥΘΝΟΥ

114. ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

115. ΚΩ

116. ΛΑΓΚΑΔΑ

117. ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

118. ΛΕΒΑΔΕΩΝ

119. ΛΕΙΨΩΝ

120. ΛΕΣΒΟΥ

121. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

122. ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

123. ΛΟΚΡΩΝ

124. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

125. ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

126. ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ

127. ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

128. ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

129. ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

130. ΜΕΓΑΡΕΩΝ

131. ΜΕΓΙΣΤΗΣ

132. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ

133. ΜΕΤΣΟΒΟΥ

134. ΜΗΛΟΥ

135. ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

136. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

137. ΜΥΚΟΝΟΥ

138. ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

139. ΜΩΛΟΥ-ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

140. ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

141. ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

142. ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ

143. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

144. ΝΕΜΕΑΣ

145. ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ

146. ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ

147. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ

148. ΝΙΣΥΡΟΥ

149. ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

150. ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ

151. ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

152. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

153. ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

154. ΟΙΧΑΛΙΑΣ

155. ΠΑΙΑΝΙΑΣ

156. ΠΑΛΑΜΑ

157. ΠΑΛΛΗΝΗΣ

158. ΠΑΞΩΝ

159. ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

160. ΠΑΡΓΑΣ

161. ΠΑΡΟΥ

162. ΠΑΤΡΕΩΝ

163. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

164. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

165. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

166. ΠΗΝΕΙΟΥ

167. ΠΛΑΤΑΝΙΑ

168. ΠΟΡΟΥ

169. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

170. ΠΡΕΣΠΩΝ

171. ΠΥΛΗΣ

172. ΠΩΓΩΝΙΟΥ

173. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

174. ΡΟΔΟΥ

175. ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

176. ΣΑΜΟΥ

177. ΣΕΡΙΦΟΥ

178. ΣΗΤΕΙΑΣ

179. ΣΙΘΩΝΙΑΣ

180. ΣΙΚΙΝΟΥ

181. ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

182. ΣΙΦΝΟΥ

183. ΣΚΙΑΘΟΥ

184. ΣΚΟΠΕΛΟΥ

185. ΣΚΥΔΡΑΣ

186. ΣΚΥΡΟΥ

187. ΣΟΥΛΙΟΥ

188. ΣΟΦΑΔΩΝ

189. ΣΠΑΡΤΗΣ

190. ΣΠΕΤΣΩΝ

191. ΣΤΥΛΙΔΑΣ

192. ΣΥΜΗΣ

193. ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

194. ΣΦΑΚΙΩΝ

195. ΤΗΝΟΥ

196. ΤΗΛΟΥ

197. ΤΟΠΕΙΡΟΥ

198. ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

199. ΤΡΙΠΟΛΗΣ

200. ΤΡΙΦΥΛΛΙΑΣ

201. ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ

202. ΤΥΡΝΑΒΟΥ

203. ΥΔΡΑΣ

204. ΦΑΙΣΤΟΥ

205. ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

206. ΦΑΡΣΑΛΩΝ

207. ΦΙΛΙΑΤΩΝ

208. ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ

209. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

210. ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΥ

211. ΦΟΥΡΝΩΝ ΚΟΡΣΕΩΝ

212. ΦΥΛΗΣ

213. ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

214. ΧΑΛΚΗΣ

215. ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

216. ΧΙΟΥ

217. ΨΑΡΩΝ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Απριλίου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δις ισόβια στον αρχηγό και τους εκτελεστές

Με δις ισόβια τιμώρησε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων .......

Καλαμάτας τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης για τις δολοφονίες πατέρα και γιου Μεσάι το Νοέμβριο του 2011.
Η ίδια ποινή επιβλήθηκε στον Αλβανό και τον 24χρονο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ το ζήτημα της «εμπλοκής» ή απόρριψης του προγράμματος πάνω από 4 εκατ. ευρώ της Ένωσης Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, με ερώτηση του Μεσσήνιου βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου, στη βάση και πρόσφατων αποκλειστικών δημοσιευμάτων της «ΦΩΝΗΣ».
8 ερωτήσεις-φωτιά στον αρμόδιο υπουργό, την ώρα που η «Ένωση Μεσσηνίας» σιωπά μεγαλοπρεπώς για τις τραπεζικές εγγυήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗΞ», στην οποία διαβάζουμε ακόμη:
• Ο ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Η ΧΟΥΝΤΑ! 39 χρόνια μετά, ένας εκ των πρωταγωνιστών του πραξικοπήματος, που ο ίδιος εξακολουθεί να χαρακτηρίζει επανάσταση, ο Λυκούργος Γαϊτανάρος μιλάει για πρώτη φορά, ενώ οι «εναπομείναντες Απριλιανοί» Στ. Παττάκος, Θεοδ. Θεοφιλογιαννάκος και Θεοκ. Παπαγεωργίου, τον ευχαριστούν και μιλάνε εγκωμιαστικά για το ρόλο του τότε και την προσφορά του μέχρι σήμερα.
• ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ» του ΕΣΠΑ το Νοσοκομείο Καλαμάτας, πρωτοπορεί και στην εξοικονόμηση δαπανών. Εξομαλύνεται η κατάσταση στη Β΄ Παθολογική Κλινική. Ο διοικητής Γ. Μπέζος ανήγγειλε τη δημιουργία μονάδας παραγωγής υγρού οξυγόνου.
• ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ στην Αρχαία Μεσσήνη το 2ο Διεθνές Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος 2013. Την έναρξη θα κηρύξει η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ.
• ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΑΝ τα Τοπικά Συντονιστικά Όργανα στους Δήμους Πύλου-Νέστορος και Καλαμάτας για το σχεδιασμό και τις δράσεις αντιμετώπισης των κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών.
• «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ…». Από αύριο η εκπαιδευτική θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.
• ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ στην Αττική ένας 34χρονος Σκοπιανός, ως εγκέφαλος ληστειών, μεταξύ των οποίων και εκείνης στην Τράπεζα Πειραιώς στην Κυπαρισσία.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Αντιδρά στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας

Αφορά στα μαγαζιά κάτω των 250 τ.μ., ενώ τα πολυκαταστήματα θα παραμένουν ανοικτά μόνο 10 Κυριακές το χρόνο που συνδέονται με τις γιορτές και τις εκπτώσεις
Όλα τα καταστήματα ανοιχτά, όλες τις Κυριακές του χρόνου
Αντιδρά στο μέτρο και ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας


Στην επιτάχυνση......

των αποφάσεων για την απελευθέρωση της αγοράς, με πρώτο βήμα να μένουν ανοιχτά όλα τα καταστήματα (κάτω των 250 τ.μ.) όλες τις Κυριακές του χρόνου και τα πολυκαταστήματα 10 Κυριακές που συνδέονται με τις γιορτές των Χριστουγέννων, του Πάσχα και τις περιόδους των εκπτώσεων, προχωρά η κυβέρνηση.
Το θέμα ετέθη επιτακτικά από την τρόικα, η οποία ζήτησε οι ρυθμίσεις να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο «σκούπα» που θα πρέπει να ψηφιστεί ως τις 13 Μαΐου, προκειμένου να απελευθερωθεί η δόση των 2,8 συν 6 δισ. ευρώ από το πακέτο βοήθειας που συμφωνήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.
Έτσι, το θέμα μεταφέρεται στη Βουλή, η οποία θα κρίνει, τελικώς, αν τα μικρά εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά - προαιρετικά - 52 Κυριακές το χρόνο και θα νομοθετήσει τους νέους κανόνες λειτουργίας της αγοράς.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, η σχετική νομοθετική πρόταση θα κατατεθεί στη Βουλή κι αυτή θα αποφασίσει. Εκεί αναμένεται όλα τα κόμματα να πάρουν θέση.
Επίσης οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η πρόταση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για τη δημιουργία Τράπεζας για ΜμΕ φαίνεται να μην προχωρά, καθώς ο κ. Horst Reichenbach διευκρίνισε, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των μικρομεσαίων, ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί.
Έτσι ρευστότητα και στις ΜμΕ μπορεί να προσφέρει το Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο, το οποίο προωθείται από την κυβέρνηση και αναμένεται να είναι έτοιμο ακόμη ίσως κι ως το τέλος του έτους. Το Ταμείο αυτό θα έχει την εγγύηση του ελληνικού κράτους με κεφάλαια τα οποία θα προέρχονται από τρεις πηγές, δημόσια χρηματοδότηση, κεφάλαια διεθνών οργανισμών και ινστιτούτων και από ιδιώτες επενδυτές.

Αντιδράσεις
Σε δήλωσή του εν όψει των εξελίξεων ο κ. Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της ΕΣΕΕ, επισημαίνει: «Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε τις απόψεις “κύκλων” του υπουργείου Ανάπτυξης, οι οποίοι, αφού “κατήργησαν» την κυριακάτικη αργία για τα καταστήματα, φαίνεται πως “απορρίπτουν” την πρότασή μας για δήθεν ίδρυση αναπτυξιακής Τράπεζας μικρομεσαίων επιχειρήσεων". Δεν ξέρουμε πια τι να πιστέψουμε, το υπουργείο, τους “κύκλους” του ή την τρόικα, στο θέμα των Κυριακών. Δεν ξέρουμε πλέον με ποιον να συζητήσουμε υπεύθυνα, τι ερωτήματα να θέσουμε και σε ποιον.
Ένα είναι σίγουρο, εμείς μαζί με τις χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας επιμένουμε στις προτάσεις της αγοράς για το θέμα των Κυριακών και, επίσης, θα προχωρήσουμε στο σχεδιασμό της πρότασής μας με τις συνεταιριστικές τράπεζες, για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ειλικρινά, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το λόγο για τον οποίο το υπουργείο εξακολουθεί τα “μπρος – πίσω” στο θέμα των Κυριακών, όταν η πρόταση έχει καταδικαστεί από το σύνολο σχεδόν της αγοράς και της κοινωνίας και υπονομεύει την ανάπτυξη - την οποία υποτίθεται ότι υπηρετεί -, απορρίπτοντας εκ προοιμίου μία χρηματοδοτική πρόταση, που μπορεί να ωθήσει την αγορά προς το ξεπέρασμα της κρίσης».
Να σημειωθεί ότι εναντίον του μέτρου έχει ταχθεί και ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας.

ΘΑΡΡΟΣ

25 χρόνια λειτουργίας του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου TAEKBONTO KYΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΜΙΑ Γιορτή του Αθλητισμού πραγματοποιεί το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 και ώρα 7 το απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο Κώστας Αδαμόπουλος ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος TAEKBONTO KYΠΑΡΙΣΣΙΑΣ με αφορμή τα 25 χρόνια λειτουργίας του και προσφοράς στον τοπικό αθλητισμό.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει εκτός από τους καθιερωμένους ........

χαιρετισμούς και το Ιστορικό του Συλλόγου και σημαντικές βραβεύσεις Πρωταθλητών του Συλλόγου που διακρίθηκαν σε Πανευρωπαικά και Πανελλήνια Πρωταθλήματα με συμμετοχές στην Εθνική ομάδα αλλά και ανθρώπους που βοήθησαν την διάδοση του Ολυμπιακού αθλήματος και πρόσφεραν στο Σύλλογο και τον τόπο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι προσκεκλημένοι θα είναι εκπρόσωποι των Αρχών της Τριφυλίας, Προπονητές με παρουσία συλλόγων ενώ θα ακολουθήσει Επίδειξη Αγωνιστικού Ταεκβοντό και αυτοάμυνας από τους αθλητές. Στο τέλος θα απονεμηθούν αναμνηστικά στους αθλητές του συλλόγου και της Αγωνιστικής ομάδας ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με μικρή δεξίωση.

Παρών θα είναι παράλληλα γονείς των αθλητών αλλά και το Δ.Σ. του Συλλόγου στην όμορφη αυτή γιορτή του Αθλητισμού.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην σήραγγα Ραψομάτη

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη, θα εφαρμωστούν από την Δευτέρα 22-4-2013 και ώρα 08.00 έως την Παρασκευή (26-4-2013) και ώρα 16.00

Συγκεκριμμένα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από...........

την Χιλιομετρική θέση (χ/θ) 184,600 έως την χ/θ 182,900 (σήραγγα Ραψομάτη - κατεύθυνση προς Καλαμάτα), και παράκαμψη της κυκλοφορίας προς Καλαμάτα στον κλάδο της σήραγγας της κατεύθυνσης προς Αθήνα (Ραψομάτη Α). Από τον κλάδο αυτό θα εξυπηρετηθούν αμφότερες οι κατευθύνσεις, σε μία λωρίδα κυκλοφορίας έκαστη contrafiow).
Στόχος των Κυκλοφοριακών ρυθμίσεων είναι η ομαλή κυκλοφορία οχημάτων και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων

Η κοινοπραξία κατασκευής «ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.», υποχρεούται για την τοποθέτηση και συντήρηση της απαιτούμενης οδικής σήμανσης, καθώς επίσης να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 2699/99 (Κ.Ο.Κ.)

3. Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/1999 (Α-57) ως τροποποιήθηκε με το Ν. 3542/2007 «Περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.»

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για τα γεγονότα της Μανωλάδας [ VIDEO ]

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας κατά τη συνεδρίαση της 18/04/2013 εξέδωσε ομόφωνα το πιο κάτω ψήφισμα.
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Δ.Σ. Τριφυλίας καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν εχθές (17-04-2013) μετανάστες, εργάτες γης, από μεγαλοϊδιοκτήτες γης και επιστάτες, στη Μανωλάδα Ηλείας, επειδή διεκδικούσαν το αυτονόητο, την καταβολή των δεδουλευμένων τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάνω από είκοσι τραυματίες εκ των οποίων τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση.

Η χθεσινή εξέλιξη .....

δεν αποτελεί ούτε μεμονωμένο γεγονός, ούτε τυχαίο. Στην περιοχή μεγαλοκαλλιεργητές φράουλας επιχειρούν να επιβάλουν τους δικούς τους σιδερένιους νόμους.

Το συγκεκριμένο γεγονός, όπου μεγαλοαφεντικά – σύγχρονοι τσιφλικάδες με τους μπράβους τους επιτίθενται σε εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, παραπέμπει σε άλλες εποχές και δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά από κανέναν πολιτισμένο άνθρωπο.

Το Δ.Σ. εκφράζει τη συμπάθεια και συμπαράστασή του προς τα θύματα και τις οικογένειες τους, της συγκεκριμένης δολοφονικής επίθεσης και καλεί την Κυβέρνηση :

1. Να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτής της επίθεσης.

2. Να ληφθούν μέτρα προστασίας, ασφάλειας και ισονομίας των μεταναστών, ώστε να αποκτήσουν ίσα δικαιώματα και πρόσβαση στις δομές Παιδείας – Υγείας –Ασφάλειας – Πρόνοιας, κλπ.

3. Τέλος το Δ.Σ. καλεί τους αγρότες κι όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας να τα καταδικάσουν και να σταθούν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και σε κάθε φωνή ρατσισμού και μισαλλοδοξίας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

Δείτε το Video από το kopanaki NewsΦιλιατρά - Στόμιο: Αυτοψία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για την κατάρευση της σκάλας [ VIDEO ]

Αυτοψία στην παραλία του Στομίου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 10 από κλιμάκιο του Δήμου Τριφυλίας και κλιμακείου της ΛΗ' Εφορίας Αρχαιοτήτων Καλαμάτας. Παρόντες ήταν και μέλη του Συλλόγου φίλων του Στομίου "Ο Άγιος Χριστόφορος" όπου έθεσαν και εκείνοι το πρόβλημα.
Από την Αρχαιολογική υπηρεσία παρευρέθησαν η μηχανικός κ. Πίκουλα Δήμητρα και η Αρχαιολόγος κ. Κλιάφη οι οποίες αφού είδαν την ζημιά που έχει προκληθεί συμφώνησαν οτι θα πρέπει να αποκατασταθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

Το Φιλιατρά News βρέθηκε στο χώρο και ο δήμαρχος .........

Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, μιλώντας στην κάμερα του Φιλιατρά News είπε ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο. Το Στόμιο είναι από τις πιο όμορφες παραλίες της περιοχής.
Με την φετινή κακοκαιρία κατέρρευσε και η τελευταία δίοδος προς την παραλία.
Ζητήθηκε από τον Δήμο να έρθει κλιμάκιο της Αρχαιολογικής υπηρεσίας να δει επιτόπυ το πρόβλημα και να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Ζητήθηκε να δωθεί άδεια να γίνει άμεσα παρέμβαση στον χώρο.
Συζητήθηκε και ζητήθηκε να τραβηχτούν κάποιες επιπλέον φωτογραφίες από το σημείο και να αποσταλούν στην Αρχαιολογική υπηρεσία καθώς επίσης απο Δευτέρα με Τρίτη να σταλεί και μια μελέτη και τεχνική έκθεση για το δημιουργηθέν πρόβλημα.

Δείτε το σχετικό Video
Γ.Π.Σ. Γαργαλιάνων: Ψήφισαν ανασύνταξη του Γ.Π.Σ. της Β1 φάσης [ 4 video ]

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Στη 10η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας της 18-04-2013 με θέμα το Γ.Π.Σ. Γαργαλιάνων, τέθηκαν προς ψήφιση οι παρακάτω δύο (2) προτάσεις: ......

1. Όχι στην ανασύνταξη του Γ.Π.Σ. με βάση της παρατηρήσεις του Υ.ΠΕ.ΧΩ.

2. Εντολή ανασύνταξης του Γ.Π.Σ. της Β1 φάσης με βάση της παρατηρήσεις του Υ.ΠΕ.ΧΩ. και αυτές που τέθηκαν κατά τη διαβούλευση με το Υ.ΠΕ.ΧΩ. Η νέα ολοκληρωμένη πρόταση θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση.η

Από τις πιο πάνω προτάσεις απορρίφθηκε η πρώτη ενώ εγκρίθηκε ομόφωνα η δεύτερη.

ΔEITE 4 Video από την χθεσινή συζήτηση.Και η ψηφοφορία από το Kopanaki NewsΦιλιατρά: Ξεκινά το ΑΒ Food Market (AB Βασιλόπουλος). Εγκαίνια στις 22 ΑπριλίουΕγκαίνια στις 22 Απριλίου και ώρα 09:30 το πρώϊ κάνει το ολοκαίνουριο Super Market ΑΒ Βασιλόπουλος (Food Market) στα Φιλιατρά.
Το κατάστημα στεγάζεται σε ένα χώρο 450m2 διαθέτει χώρο .........

στάθμευσης 50 περίπου αυτοκινήτων και βρίσκεται στο 1ο Χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Φιλιατρών Κυπαρισσίας.
Με τιμές απολύτως ανταγωνιστικές το AB Food market σας υπόσχεται άνετες αγορές σε ένα πολύ μοντέρνο, οικείο και φιλικό κατάστημα.
Στο ΑΒ Food market θα βρείτε εξαιρετική ποιότητα προϊόντων με την υπογραφή ΑΒ, Μεγάλη ποικιλία Προϊόντων, Συμφέρουσες τιμές αλλα και δώρα και δωροεπιταγές.

Επιπλέον εκπτώσεις με την κάρτα AB Plus όπου για κάθε 3 ευρώ παίρνετε ένα πόντο που αντιστοιχεί σε 3 λεπτά του ευρώ έκπτωση. Και σε 200 πόντους παίρνετε δωροεπιταγή 6 ευρώ.

Δείτε το σχετικό φυλλάδιο που κυκλοφορεί.

Η ομάδα Διαχείρισης του Φιλιατρά News εύχεται στο ολοκαίνουργιο ΑΒ καλές δουλειές.

To Φυλλάδιο μπορείτε να το δείτε πιο άνετα και πιο εύκολα πατώντας εδώ (κλίκ)Κύριοι Υπουργοί, Οι Ανασχηματισμοί ΔΕΝ ανακοινώνονται!..

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Υπήρξαν, και ας ακούγεται σαν παραμύθι, άλλες εποχές στις οποίες οι ΡΕΠΟΡΤΕΡ των εφημερίδων εντόπιζαν ένα θέμα, έψαχναν τις ιδιαιτερότητές του, ανακάλυπταν πτυχές κρυμμένες επιτήδεια και αποκάλυπταν σε εντυπωσιακά ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ τους πρωταγωνιστές, λεπτομέρειες ανατριχιαστικές ή και γαργαλιστικές δίνοντας στο αναγνωστικό κοινό υλικό για σχολιασμούς και ανάπτυξη επιχειρηματολογίας υπέρ και κατά!…

Μετά ακολούθησαν οι εποχές που η τεχνολογία άρχισε να ........

καλπάζει και να βοηθάει να γίνει ο «γύρος του κόσμου» με ασύλληπτες ταχύτητες μετουσιώνοντας το γνωστό αριστούργημα του Ιουλίου Βερν που απαιτούσε…ογδόντα μέρες να φαντάζει σαν γλυκό, αφελές παραμύθι για παιδιά.
Αλλά ο κόσμος άλλαξε αλλάξανε οι καιροί είναι όλα ψέματα κι ας φαίνονται για…αλήθεια!...
Παράγωγο της Εποχής της Πληροφορικής (που μας αφήνει, φοβάμαι, εσκεμμένα απληροφόρητους) είναι και η τηλεόραση που με ψηφιακή τεχνολογία και σε «πραγματικό χρόνο» φέρνει τα γεγονότα στα μάτια μας…άμεσα!

Στον Κόσμο όλο, και στην Ελλάδα, η Τηλεόραση πρώτη μας δίνει ανάγλυφα τα οικονομικά, πολιτικά, πολιτιστικά, ψυχοκοινωνικά, αστυνομικά και άλλα δεδομένα που συνθέτουν το καθημερινό μας πλαίσιο αναφοράς.
Στον κόσμο όλο υπάρχει πάντοτε η υπόνοια ότι ‘καθώς η εικόνα αξίζει όσος χίλιες λέξεις’ κάποια πράγματα παρουσιάζονται στο φιλοθεάμον τηλεοπτικό κοινό από οπτικές γωνίες που με το πρόσχημα της ενημέρωσης ουσιαστικά εξυπηρετούν άλλους στόχους με τη βοήθεια της σύγχρονης στρατηγικής (και των τεχνικών μέσων) της προπαγάνδας.
Είναι γνωστές οι θέσεις του Νόαμ Τσόμσκυ πάνω στο θέμα αυτό…
Αυτή η ‘υπόνοια’ στην Πατρίδα μας έχει αναχθεί σε επίσημη παράνοια και, για πολλούς από εμάς…δικαιολογημένα καθώς η ΤιΒι και κάποια αστέρια της δεν μπαίνουν καν στον κόπο να… «καλυφτούν…»

Άλλαξαν πολλά και με έντονα δραματικό τρόπο στην Ελλάδα της εισαγόμενης και εγχώριας τρόικα από τον Μάη του 2010 μέχρι σήμερα αλλά στα «πρωινάδικα», στις προ-και-μετά-μεσημβρινές life style εκπομπές και στα βραδινά ‘μαγκαζίνα’ ΔΕΝ άλλαξε σχεδόν τίποτε.
Σε ότι αφορά τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ μας ή σύγχρονη ΤιΒι είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού ως πασαρέλα, αποτελεί το παλκοσένικο του πόθου όπου αναδεικνύονται μελλοντικοί Εθνοπατέρες και Εθνομητέρες και, φυσικά, πρωταγωνιστούν αδιαλείπτως τα ίδια επί σειρά ετών πρόσωπα που έτσι κατάφεραν και πέτυχαν μακροχρόνιες παρουσίες στο Κοινοβούλιο…
Τέλειωσαν οι φετινές φοιτητικές εκλογές, ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΟΝΤΑΣ, τη γενικότερη στάση των Ελλήνων απέναντι στους ‘εραστές της Εξουσίας’ με θεαματική ΑΠΟΧΗ αλλά πρώτη η ΔΑΠ, μετά η ΠΑΣΠ και ΟΛΟΙ οι άλλοι έσπευσαν να χειροκροτήσουν τις…πρωτιές τους!
Τι έχεις Γιάννη; Τι είχα πάντα;

Πλησιάζει το Πάσχα και θα είναι πολλά τα 24ωρα με Υπηρεσίες σε αργία και κλειστές Τράπεζες, και βιώνει η κοινή γνώμη μια διάχυτη ανησυχία που αφορά, κυρίαρχα, στα ‘πονηρά’ τριήμερα και τετραήμερα ‘αργίας’.
Ακόμη πιο έντονη, επιδέξια κρυμμένη για λόγους πολιτικής ευπρέπειας και καλών δημοσίων σχέσεων, η αγωνία κατόχων θώκων Υπουργικής Εξουσίας στον 3-Κομματικό Κυβερνητικό σχηματισμό.

Επίσης έντονη (αλλά και πιο κρυφή) η αγωνία επίδοξων Υπουργών που θέλουν να συμμετάσχουν στην Κυβέρνηση της… «Εθνικής μας Σωτηρίας!»
ΣΦΙΓΓΑ ο πρώτος στην τάξη Πρωθυπουργός κ Σαμαράς αλλά και ο δεύτερος Πρωθυπουργός μας κ Βενιζέλος και ο τρίτος Πρωθυπουργός μας κ Κουβέλης!
Λέτε να ληφθεί και να υλοποιηθεί η ‘Μεγάλη Απόφαση’ (μεγάλη όχι σε ότι αφορά το Κυβερνητικό έργο αλλά σε ότι αφορά την πιθανή διατάραξη πολύ ευαίσθητων ισορροπιών) και να βιώσουμε ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ μέσα στην περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα;
Πάντως, όπως μου λένε φίλοι που ‘γνωρίζουν’ κάτοχοι Υπουργικών θώκων αλλά και στελέχη εντός και εκτός Κοινοβουλίου που ορέγονται τις Υπουργικές καρέκλες και λιμουζίνες «ψήνονται» σαν πασχαλινά αρνιά…

Καλαμάτα-Ριζόμυλος ένας δρόμος ανάπτυξης και προόδου

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Ανάπτυξη χωρίς να αλλάξουμε τίποτα δεν υπάρχει.
Αυτό το ξέρει όλος ο κόσμος, αλλά προβληματίζομαι αν το ξέρουν στη Μεσσηνία.
Φορείς, εμπλεκόμενοι ..........

επενδυτές και λαός είναι σε μία συνεχή αντιπαλότητα σχετικά με το τι εννοεί ο καθ΄ένας ανάπτυξη.
Εδώ και αρκετά χρόνια που παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στον τόπο μου και τα τελευταία με την άλλη ματιά της πολιτικής, βλέπω ότι είναι σαν να μην πέρασε μία μέρα!

Πάλι η αιώνια πάλη των φορέων, των επενδυτών και του λαού συνεχίζει ουδόλως μειούμενη.
Έτσι δημιουργούνται ερωτηματικά για το ρόλο αιρετών εκπροσώπων του λαού, στο ότι πιθανόν συνειδητά συντηρούν αυτήν την ομιχλώδη κατάσταση για να μπορούν να παρεμβαίνουν στις εξελίξεις.
Σήμερα που ο λαός δοκιμάζεται από τις δυσκολίες και την οικονομική δυσπραγία και που αναζητούμε και την ελάχιστη χαραμάδα ανάπτυξης, συζητάμε φιλολογικά λες κι έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε κονδύλια για την πορεία έργων που θα δώσουν ανάσα στον τόπο μας.
Μιλώ για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος, ένα έργο που θα δώσει προοπτική σε όλη τη Νότιο -Δυτική Μεσσηνία και θα ανακουφίσει και τους πολίτες που καθημερινά ταλαιπωρούνται.

Ο υπάρχον δρόμος είναι ένα δρόμος που δέχεται μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και ιδιαίτερα το καλοκαίρι χαρακτηρίζεται από μεγάλη επικινδυνότητα, με επακόλουθα σοβαρά τροχαία ατυχήματα και πολλά θανατηφόρα.
Χρέος όλων μας είναι να σταματήσουμε αυτήν την κατάσταση και να εκμεταλλευτούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ε.Ε. που έχουμε στη διάθεσή μας.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης στις 24.5.2009, παρών ήταν και ο σημερινός Δήμαρχος Μεσσήνης με την τότε ιδιότητα του Προέδρου της Ν.Ε.Υποδομών.

Άκουσε τις αιτιάσεις των κατοίκων της Μεσσήνης, δέχθηκε μάλιστα και τη μήνη πολλών εξ΄αυτών για τον αρχικό σχεδιασμό "κλειστού" δρόμου και έγινε ξεκάθαρη η βούληση της τοπικής κοινωνίας για "ανοικτό" δρόμο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που αναφέρθησαν ξεκάθαρα.
Στις 26.6.2009 η αρμόδια Νομαρχιακή Επιτροπή Υποδομών, πήρε τελικά απόφαση για "ανοιχτό" δρόμο 4ιχνο με ισόπεδους κυκλικούς κόμβους και ορισμένο ύψος, που δε θα δημιουργεί περιβαλλοντικές αλλοιώσεις, αλλά θα υποδέχεται και κατάλληλα τα νερά.
Με αυτήν την απόφαση είχαν συμφωνήσει, τόσο ο τότε Δήμαρχος Μεσσήνης κ.Σπυρόπουλος, όσο και ο τότε Δήμαρχος Πεταλιδίου κ.Κουτσοδημτρόπουλος.
Σήμερα 4 χρόνια μετά κι ενώ βρισκόμαστε στο παρά πέντε να χαθεί η χρηματοδότηση από το κομμάτι του ΕΣΠΑ, μαθαίνουμε ότι στη μελέτη δεν έχουν ληφθεί υπόψη τα όσα είχαν συμφωνηθεί για την τροποποίησή της.

Εύλογη λοιπόν η απορία ,γιατί κάποιοι εμμένουν σε υλοποίηση δρόμου ταχείας κυκλοφορίας κόντρα στη βούληση της τοπικής κοινωνίας, αλλά και γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Μεσσήνης όλο αυτό το διάστημα δεν παρακολούθησαν την πορεία της ΜΠΕ δηλ. αν προχώρησε η αναθεώρησή της, με την ενσωμάτωση των προτάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης;
Επίσης ζήτημα εγείρει και η τακτική της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου. Δεν ξεκαθάρισε τη θέση της σχετικά με τη ΜΠΕ, αντιθέτως οι πρόσφατες δηλώσεις του κ.Τατούλη την περιέπλεξαν, ενώ η σκέψη να "πετάξει " την καυτή πατάτα για μία ακόμη φορά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, θυμίζει το τι έγινε με το λιγνίτη στη Φαλάνθη-Χωματερό.

Μετά από αυτούς τους χειρισμούς,εύλογα δημιουργούνται δεύτερες σκέψεις για το ρόλο της αιρετής Διοίκησης στην πορεία του τόπου, όταν σε μείζονα αναπτυξιακά ζητήματα, νίπτει τας χείρας της και δεν λαμβάνει ευθαρσώς θέση.
Το θέμα είναι, πως η μελέτη που χρηματοδότησε ο αείμνηστος Βασίλης Κωνσταντακόπουλος που είχε πάντα στην καρδιά του τη Μεσσηνία, αφέθηκε στο χρόνο και κινδυνεύει από τακτικισμούς, να μην υλοποιηθεί ο δρόμος "ανάσα" της Δυτικής Μεσσηνίας.

Παρά το αδιέξοδο, βασίζομαι στο ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού μας κ.Αντώνη Σαμαρά και στην ικανότητα του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ.Μανώλη Αγγελάκα που έχει αναλάβει το χειρισμό της υπόθεσης.Ήδη προσπαθεί για την απεμπλοκή του θέματος μέσα στο ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα για να μη χαθεί το μέρος της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, αφού φυσικά αναθεωρηθεί η ΜΠΕ σύμφωνα με τα δίκαια αιτήματα της Μεσσήνης.

Διάλεξη στην Καλαμάτα

Την προσεχή Δευτέρα, 22 Απριλίου, στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, ώρα 19:00, υπό την αιγίδα της Ένωσής μας, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη της Δρ Αρχαιολογίας, κ. Ξένης Αραπογιάννη, με θέμα «Ο πολιτισμικός πλούτος της Μεσσηνίας μέσα από τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις».

Είσοδος Ελεύθερη.Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 18-4-2013 ]
Μια φιλιατρινιά στον Διαγωνισμό της HALLS [ VIDEO ]

Αυτή η κοπέλα είναι η Πέρσα Δαγκλή, και έχει πάρει μέρος σε έναν διαγωνισμό τραγουδιού της Halls.

Το μόνο που .....

μπορούμε να κάνουμε εμείς για να την υποστηρίξουμε είναι να ψηφίσουμε το βίντεο της για να κερδίσει στο διαγωνισμό!

Οπότε, αν έχετε λογαριασμό στο youtube, ψηφίστε το παρακάτω βίντεο ώστε να υποστηρίξουμε και να βοηθήσουμε τη Φιλιατρινούλα μας!Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Απριλίου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Θρασύτατοι κακοποιοί μπήκαν χθες τα ξημερώματα στο σπίτι τους, τις χτύπησαν και τις λήστεψαν
ΦΙΛΙΑΤΡΑ Εφιαλτικές στιγμές για τρεις γυναίκες


Τρεις θρασύτατοι κακοποιοί παραβίασαν σπίτι στη Γιόλακα Φιλιατρών.......

τα ξημερώματα χθες, όπου χτύπησαν και λήστεψαν την ηλικιωμένη μητέρα και τις δύο κόρες της που κοιμούνταν. Οι κακοποιοί δε δίστασαν ούτε μπροστά στη θέα των πέντε μεγαλόσωμων σκύλων που ήταν ελεύθερα στην αυλή, ενώ χτύπησαν και έσπασαν το πόδι στο λυκόσκυλο που ήταν στο σπίτι μαζί με τις τρεις γυναίκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΕΙ την Ελλάδα η ντροπή της Μανωλάδας! Καταδίκη των γεγονότων από κόμματα και φορείς. Διεθνής διασυρμός για τις συνθήκες ζωής και εργασίες των μεταναστών.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ», αφού η Μανωλάδα είναι δίπλα μας, ενώ και σε Μεσσηνιακές περιοχές η κατάσταση είναι τραγική.
Στο σημερινό φύλλο της «Φ» διαβάζουμε ακόμη:
• ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές. Ο Σαμαράς στα γραφεία της σπουδαστικής παράταξης της ΝΔ συνεχάρη τους πρωταγωνιστές για τη νίκη στις φοιτητικές εκλογές, όπως και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Α. Παπαμιμίκος.
• «ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΕ» η αγορά ελαιολάδου με αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης. Το εμπόριο χύμα ελαιολάδου περιορίζει κατά πολύ τα ελληνικά οφέλη.
• ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων μετά από πρόταση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θεόδωρου Μπρεδήμα.
• ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ την τροποποίηση της σύμβασης για την Ολυμπία Οδό καλεί ο Τατούλης τους Πελοποννήσιους βουλευτές, επαναλαμβάνοντας ότι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου το «κούρεμά» της αποτελεί Casus Belli.
• ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ (Δημ. Κουκούτσης, Ηλ. Κασιδιάρης και Ηλ. Παναγιώταρος) τα εγκαίνια των γραφείων της «Χρυσής Αυγής» στη Μεσσήνη. Ανακοίνωση-προειδοποίηση ότι δεν θα δεχθούν παρενόχληση και αντισυγκέντρωση κατά τα εγκαίνια.
• ΑΝΕΒΑΖΕΙ τους τόνους ο δήμαρχος Καλαμάτας για το δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος και άρθρο της Αντωνίας Μπούζα για την αναγκαιότητα κατασκευής του έργου.
• ΑΡΘΡΟ του Μεσσηνιακής καταγωγής ανεξάρτητου βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη για το υποτιθέμενο φλερτ ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ.
• ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ στα Φιλιατρά όπου «χτυπήθηκε» για μία ακόμη φορά το πάρκο της Βλαχέρνας.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

«Μπλόκο» στην Παπαστράτος

Περιπτερούχοι, ιδιοκτήτες ψιλικών και πρατηριούχοι τσιγάρων απειλούνται µε λουκέτα από την απόφαση των καπνοβιοµηχανιών να δηµιουργήσουν ιδιωτικά δίκτυα διανοµής. Προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισµού

Η δηµιουργία ιδιωτικών δικτύων ..........

διάθεσης και πώλησης των καπνικών τους προϊόντων από πλευράς καπνοβιοµηχανιών θα σηµάνει ντόµινο εξελίξεων και λουκέτων για πρατηριούχους και, όπως υπολογίζεται, περίπου 20.000 περιπτερούχους και ιδιοκτήτες ψιλικών, καθώς το 60% µε 70% του τζίρου των δύο τελευταίων επαγγελµατικών κατηγοριών προέρχεται από τα τσιγάρα.

Πρατήρια και περίπτερα είναι άρρηκτα συνδεδεµένα µεταξύ τους, καθώς οι περιπτερούχοι πλήρωναν τα πρατήρια βάσει εναλλασσόµενων τιµολογίων, δηλαδή προµηθεύονταν τις νέες παρτίδες και πλήρωναν για προηγούµενες, ενώ συχνά πλήρωναν ακόµη λιγότερα, µε αποτέλεσµα οι ανοιχτές πιστώσεις των περιπτερούχων σε πρατηριούχους να υπολογίζονται σε εκατοµµύρια. Αν στα ως άνω υπολογιστούν οι εγγυητικές που καλούνται να πληρώσουν στις εταιρείες καπνοβιοµηχανίας για να προµηθευτούν τα τσιγάρα, τότε οι πρατηριούχοι αναγκάζονται να καταφύγουν στις τράπεζες για δανεισµό, ακόµα και µε υποθήκευση των σπιτιών τους, οδηγούµενοι µαθηµατικά σε οικονοµικό στραγγαλισµό. «∆εν µπορώ να καταλάβω γιατί ξαφνικά θεωρηθήκαµε κλειστό επάγγελµα το οποίο και έπρεπε να ανοίξει, αφού λειτουργούµε ούτως η άλλως ως ελεύθεροι επαγγελµατίες, λόγω και του ανταγωνισµού που υπάρχει µεταξύ των πρατηρίων» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. ∆ηµήτρης Γιαννακόπουλος, µέλος του Συνδέσµου Πρατηριούχων Σιγαρέτων Αθηνών και προαστίων.

Αλώβητοι από τη νέα τάξη πραγµάτων δεν µένουν όµως ούτε οι ιδιοκτήτες περιπτέρων, καθώς το καθεστώς της πίστωσης, από ό,τι φαίνεται, θα αποτελέσει παρελθόν και θα κληθούν να προπληρώνουν, και µάλιστα τις µετρητοίς στις εταιρείες, τις παραγγελίες τους σε τσιγάρα για να τα προµηθευτούν, ενώ θα είναι αναγκασµένοι να προµηθεύονται και µεγάλες ποσότητες, κάτι που ελάχιστα περίπτερα έχουν αυτή τη στιγµή τη δυνατότητα να πράξουν.

Στο πλαίσιο αυτό, σε προσφυγή ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισµού, κατά της θυγατρικής της Phillip Morris στην Ελλάδα, Παπαστράτος, έχει προχωρήσει από τις 14 Ιανουαρίου η συντονιστική επιτροπή αγώνα Συνδέσµου Πρατηριούχων Τσιγάρων Αθηνών και προαστίων. Ο Σύνδεσµος καταγγέλλει, ουσιαστικά, τη διαδικασία που ακολούθησε η εταιρεία για την καταγγελία της µεταξύ τους σύµβασης εργασίας, σε µια προσπάθεια να ανακόψει την πορεία της δηµιουργίας ιδιωτικού δικτύου πώλησης των καπνικών προϊόντων της σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Οπως δηλώνει Στο ΧΩΝΙ το µέλος του Συνδέσµου Πρατηριούχων Σιγαρέτων Αθηνών και προαστίων, ∆ηµήτρης Γιαννακόπουλος, η εταιρεία Παπαστράτος, που κατέχει περί το 37% της ελληνικής αγοράς καπνού, έχει ήδη προχωρήσει στη δηµιουργία του ιδιωτικού της δικτύου στην Αθήνα, συνεργαζόµενη µε τρία εν ενεργεία πρατήρια, γεγονός που θα αποτελέσει ταφόπλακα για περίπου 70 πρατηριούχους στην Αττική και κυρίως για αυτούς που έχουν χαµηλό τζίρο, οι οικογένειες των οποίων θα οδηγηθούν στην ανεργία.

Ο ίδιος, δεν διστάζει, µάλιστα, να χαρακτηρίσει την αναπτυξιακή πολιτική που ακολουθεί η εταιρεία ως παραπλανητική, τονίζοντας πως ουσιαστικά στόχος της είναι να αυξήσει τα περιορισµένα της, λόγω ύφεσης, κέρδη µπαίνοντας µέσα στη διανοµή των καπνικών προϊόντων, αλλά και να ρίξει «ευθεία βολή» σε προέδρους Συλλόγων πρατηριούχων, οι οποίοι, όπως τονίζει, «ξεπούλησαν τους Συλλόγους για να ενταχθούν στα ιδιωτικά πρατήρια των καπνοβιοµηχανιών».

Μάλιστα, η επιτροπή συντονισµού αγώνα του Συνδέσµου πρατηριούχων τσιγάρων Αθηνών και προαστίων προχώρησε και σε συµπληρωµατική καταγγελία στην Επιτροπή Ανταγωνισµού για τις υπόλοιπες εταιρείες, οι οποίες ακολουθώντας τα χνάρια της Παπαστράτος δηµιουργούν µε τη σειρά τους τα δικά τους ιδιωτικά δίκτυα διανοµής των καπνικών τους προϊόντων. Οπως τονίζει ο κ. Γιαννακόπουλος, η Καπνοβιοµηχανία Αθανασίου, που κατέχει περίπου το 35% της αγοράς καπνού, θα συνεργαστεί αποκλειστικά µε 13 πρατηριούχους για τη διανοµή του δικού της καπνικού προϊόντος και τσιγάρων, ανάλογα θα πράξουν η Imperial, η Rothmans και η ΣΕΚΑΠ, την πλειοψηφία των µετοχών της οποίας κατέχει πλέον ο Ιβάν Σαββίδης, ενώ στάση αναµονής, για το τι πρόκειται να πράξει, τηρεί ακόµα ο Οµιλος Καρέλια.

Επίσης, ο κ. Γιαννακόπουλος υπογραµµίζει πως η συντονιστική επιτροπή αγώνα, µέσω των δικηγόρων που έχουν αναλάβει την υπόθεση, έχει προχωρήσει και σε κατάθεση εξωδίκου κατά της Επιτροπής Ανταγωνισµού για την κωλυσιεργία που παρατηρείται στη συζήτηση της υπόθεσης, ενώ άµεσα αναµένεται να κατατεθούν και ασφαλιστικά µέτρα.

Η «µαφία του καπνού»

«Είναι προφανές ότι το ‘’άνοιγµα της αγοράς’’ δεν είναι τίποτα περισσότερο από µία µέθοδος για την ενίσχυση των πολυεθνικών ολιγοπωλίων που λειτουργούν ‘’ως µαφία καπνού’’ και οδηγούν σε οικονοµικό αδιέξοδο χιλιάδες οικογένειες, θέλοντας να καρπωθούν το ελάχιστο κέρδος των πρατηριούχων, της τάξης του 2,9%», υπογραµµίζει σε επιστολή του ο Σύνδεσµος Πρατηριούχων Σιγαρέτων Αθηνών για να καταλήξει «...για µια ακόµη φορά το κράτος και η Επιτροπή Ανταγωνισµού απουσιάζουν και κλείνουν τα µάτια µπροστά στην κατάχρηση των ισχυρότερων σε βάρος των µικρών επιχειρήσεων, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονοµίας...».

Road Kiosk

Μήνυμα Αναγνώστη: Αποκατάσταση τώρα

Θέλω να υποβάλλω ένα αίτημα προς όλους τους αρμόδιους υπουργούς – κυρίως Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εργασίας κ.α. – αλλά και τον πρωθυπουργό.
Το 2008 έγινε από τον ΑΣΕΠ διαγωνισμός προσλήψεων στο δημόσιο.

Ένα χρόνο αργότερα όταν .........

ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, ήρθε το ΔΝΤ και οι Γιώργηδες (Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου) αποφάσισαν να παγώσουν τις προσλήψεις στο δημόσιο.
Και φυσικά «πάγωσαν» και οι προσλήψεις των επιτυχόντων σε εκείνο τον διαγωνισμό.
Τώρα που η κυβέρνηση, μέσω της τρόικας, επαναφέρει τις προσλήψεις, μήπως θα πρέπει να ξεκινήσει από εκείνο τον διαγωνισμό;

Απλοϊκά σκεπτόμενος προτείνω: Υπάρχει ήδη μία βάση δεδομένων έτοιμη και δίνεται η ευκαιρία να αποκαταστηθεί εκείνη τη … φουρνιά επιτυχόντων. Πάντως αν ξεκινήσει τώρα νέος διαγωνισμός από τον ΑΣΕΠ θα περάσουν κάποιοι μήνες γιατί εκατομμύρια θα είναι αυτοί θα δηλώσουν συμμετοχή, πότε θα προλάβουν να διαβάσουν τόσα γραπτά, να βαθμολογήσουν και να ανακοινώσουν αποτελέσματα.

Εκτός αν έχουν έτοιμη νέα λίστα.

Ένας από εκείνους τους επιτυχόντες στο διαγωνισμό του 2008.

«Θέλουν να κλείσουν τα πρατήρια καπνικών»

Κραυγή αγωνίας απηύθυνε μέσω του synpeka.gr o Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Χονδρεμπόρων Kαπνικών Πειραιά, Γιώργος Κούρκουλος, αναφορικά με τα λουκέτα που ετοιμάζει να «χαρίσει» στον κλάδο του η Philip Morris.

Ο κ. Κούρκουλος, αναφέρθηκε......

στην αγωγή και στα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει το Σωματείο του εις βάρος της πολυεθνικής εταιρείας, η εκδίκαση των οποίων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23/4 στο Πρωτοδικείο Πειραιά, ενώ περιγράφει με τα πλέον μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι χονδρέμποροι καπνικών.

Δημοσιογράφος : Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους το Σωματείο Χονδρεμπόρων καπνικών Πειραιά αποφάσισε να κινηθεί νομικά ενάντια στην απόφαση της Philip Morris;
Γιώργος Κούρκουλος: Αποφασίσαμε να κινηθούμε νομικά εις βάρος της πολυεθνικής εταιρείας Philip Morris, επειδή με μία κίνηση της αποφάσισε να καταργήσει περίπου ενενήντα πρατηριούχους καπνικών και να αφήσει στην αγορά μόλις τρεις! Στην ουσία δηλαδή, μας θέτει εκτός εργασίας και όπως γίνεται αντιληπτό, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο καταθέσαμε αγωγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Η κίνηση αυτή της Philip Morris αναμένεται να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον κλάδο.

Δημοσιογράφος : Τι ακριβώς περιμένετε με την προσφυγή σας στον νόμο;
Γιώργος Κούρκουλος: Εμείς είμαστε ξεκάθαροι. Ζητάμε είτε να αλλάξει το καθεστώς που πάει να διαμορφωθεί είτε να μας αποζημιώσουν. Θα διεκδικήσουμε (στην χειρότερη για εμάς περίπτωση) τις αποζημιώσεις που δικαιούμαστε. Δεν πρέπει να ξεχνούν αυτοί οι κύριοι πως αυτή τη στιγμή τα χρήματά μας βρίσκονται στον δρόμο. Τα χρήματά μας είναι στα σημεία πώλησης καπνικών! Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Παίρνουν τέτοιες αποφάσεις σε μια περίοδο αρκετά δύσκολη για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Δημοσιογράφος : Υπήρξε αντίδραση από τους ανθρώπους της Philip Morris;
Γιώργος Κούρκουλος: Η εταιρεία δεν αντέδρασε στις διαμαρτυρίες που κάναμε. Το μόνο που έχουμε στα χέρια μας από αυτήν είναι το εξώδικο με το οποίο μας ενημέρωσε για τις αποφάσεις της. Ο νόμος της δίνει αυτό το δικαίωμα. Μας προειδοποίησε για την αλλαγή που θα υπάρξει στο καθεστώς με τα πρατήρια καπνικών από την 1/6! Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο εμείς καταθέσαμε ασφαλιστικά μέτρα. Για να εκδικαστεί η υπόθεση πριν από την 1/6 και να παγώσουν οι εξελίξεις.

Δημοσιογράφος : Τι θα σημάνει για τους πρατηριούχους και την Eλληνική κοινωνία μια πιθανή επικράτηση της στάσης της Philip Morris;
Γιώργος Κούρκουλος: Θα το ξαναπώ για μία ακόμη φορά. Εμείς θέλουμε είτε να αλλάξει η στάση της εταιρείας είτε να λάβουμε τις απαραίτητες αποζημιώσεις. Οι άνθρωποι της Philip Morris είναι ξεκάθαροι. Θέλουν να μας κλείσουν. Δεν καταλαβαίνουν πως αν από τους ενενήντα πρατηριούχους μείνουν οι τρεις, θα έχουν έκρηξη της ανεργίας; Πως είναι δυνατό να θέλουν να κάνουν κάτι τέτοιο σε μια τέτοια οικονομική συγκυρία;

synpeka.gr

ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ: Συνεργασία Carrefour Μαρινόπουλος με British American Tobacco ???

Με έκπληξη διαπιστώσαμε (μετά από πληροφορία που είχαμε) ότι έγινε πιλοτική εγκατάσταση stand διάθεσης καπνικών προΐόντων δίπλα σε ταμεία σε συγκεκριμένο κατάστημα της Carrefour Μαρινόπουλος .

Διατηρούμε πολλές ........

επιφυλάξεις όσον αφορά την επίσημη απάντηση της συγκεκριμένης καπνοβιομηχανίας διότι από διασταυρωμένες πληροφορίες που υπάρχουν ,έχει γίνει προσέγγιση σε συγκεκριμένο χονδρέμπορο καπνικών για την τροφοδοσία καπνικών προϊόντων ,για την Carrefour Μαρινόπουλος .

Ένα άλλο κενό όσον αφορά την απάντηση της συγκεκριμένης καπνοβιομηχανίας είναι ότι δεν υπάρχει επίσημη απάντηση εάν τίθεται υπέρ της διάθεσης καπνικών προϊόντων στα Super Market .

Άλλες καπνοβιομηχανίες έχουν ταχθεί ρητά κατά της διάθεσης καπνικών προϊόντων στα Super Market .Δεν είναι όμως ώρα για να ανακοινώσουμε τα ονόματα τους διότι ούτε διαφήμιση θέλουμε να τους κάνουμε ή να φανούμε μεροληπτικοί υπέρ τους .

Όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου ,θα πούμε τα πράγματα με το όνομα τους και θα γνωστοποιούμε ονόματα και εταιρείες που έχουν βοηθήσει και βοηθάνε με τον τρόπο τους την δύσκολη περίοδο που διανύουμε για την επίλυση όλων των χρόνιων προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο της Μικρής Λιανικής σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο.

Ένα άλλο θέμα που έχει μεγάλη βαρύτητα αυτή την εποχή και προκαλεί μεγάλες εντάσεις στον χώρο είναι η μέχρι τώρα στάση της British American Tobacco που δεν έχει ακόμη ανακοινώσει ως όφειλε τον νέο τρόπο διάθεσης των προϊόντων που διαθέτει καθώς και ποιο δίκτυο διανομής έχει επιλέξει .

Το συγκεκριμένο θέμα έπρεπε να είχε λήξει έως τέλος Μαρτίου και μέχρι σήμερα που γράφεται το συγκεκριμένο άρθρο ,δεν έχει ανακοινώσει τίποτα επίσημα .

Η British American Tobacco μέχρι στιγμής το μόνο που έχει κάνει είναι να καλεί για διαβούλευση όλους τους χονδρέμπορους καπνικών μόνο για διερευνητικές συζητήσεις χωρίς να ανακοινώνει κάτι προς τους συνομιλητές τους .

Αυτή η τακτική που έχει ακολουθήσει μέχρι τώρα κατά την προσωπική μου άποψη δεν είναι η πρέπουσα διότι αφενός μεν δείχνει ότι συνομιλεί με όλους ( κάποιους θα τους αποκλείσει αναγκαστικά ) στην απλή καθομιλουμένη αυτό λέγεται ¨κοροϊδία¨ και από την άλλη οι Ελληνικές καπνοβιομηχανίες ΚΑΡΕΛΙΑ ,ΣΕΚΑΠ και Γεωργιάδης καθυστερούν ιεραρχικά να ανακοινώσουν την δική τους απόφαση .

Εάν η καπνοβιομηχανία British American Tobacco σκέπτεται να διαθέσει καπνικά προϊόντα στην Carrefour Μαρινόπουλος με οποιονδήποτε τρόπο ή μεθόδευση ,θα μας βρει κάθετα αντίθετους όσον αφορά την Μικρή Λιανική για τα συγκεκριμένα σήματα τα οποία διαθέτει .

Δεν είναι τυχαία επιλογή ότι έχουν επιλέξει το συγκεκριμένο Super Market ως πιλοτικό για όλη την Ελλάδα (αδύνατο εμπορικό κατάστημα), παραβιάζοντας στην ουσία κάθε παγκόσμια οδηγία και ειδικά το τελευταίο πιλοτικό πρόγραμμα της Ε.Ε.(EU Pilot )

Δεν μπορεί να έχεις σε εμφανή σημείο δίπλα στο ταμείο καπνοβιομηχανικά προϊόντα με το σκεπτικό ότι στο μέλλον θα βάλεις promotion στους διαδρόμους ,ωραίες κοπέλες να ενημερώνουν τους πελάτες των Super Market ,ώστε να αγοράζουν με διάφορα τρικ marketing καπνοβιομηχανικά προϊόντα .

Δείτε εδώ πως γίνεται η διάθεση καπνοβιομηχανικών προΐόντων στα super market σε όλη την Ευρώπη (ξεχωριστός χώρος απαγορευτικός σε ανηλίκους και όλα τα σήματα βρίσκονται μέσα σε κρυφά συρτάρια )

Από την άλλη πλευρά , δεν μπορεί η Ελληνική πολιτεία να απαγορεύει στα περίπτερα διαφήμιση στην τέντα καθώς και promotion έξω από το περίπτερο .

Αυτό από μόνο του είναι αθέμιτος ανταγωνισμός !!!

Στο τέλος ,θα δούμε κουπόνια στις εφημερίδες που θα λένε : ¨Αγοράζοντας από το Super Market τα τρόφιμα σας ,παίρνετε και τα τσιγάρα δωρεάν ¨.

Κλείνοντας το συγκεκριμένο θέμα ,θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή όλων των καπνοβιομηχανιών επειδή η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμη (έκδοση Εγκυκλίων από το Υπουργείο Υγείας –διευκρινιστικές αποφάσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών –κατάθεση ερωτήσεων στην Βουλή –κατάθεση τροπολογίας με όλα τα προβλήματα στην Επιτροπή της Βουλής –μεταβατική περίοδος για αναδιοργάνωση δικτύου)… οι γρήγορες και σπασμωδικές αποφάσεις

… ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΛΙΑΝΙΚΗ

Δούκας Γεώργιος

Σας κοινοποιούμε αλληλογραφία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την οποία έχουν ανεβάσει στην σελίδα της η Road kiosk

Αξιότιμε κ.Αυγουστή ,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σήμερα θα αναρτήσουμε άρθρο που αφορά την συνεργασία της British American Tobacco με τα super market Carrefour Μαρινόπουλος.

Από έρευνα που κάναμε, έχει τοποθετηθεί στο Carrefour Καλαμακίου (Θεομήτορος 51) stand προβολής με σήμα logo της εταιρείας σας (Lucky Strike ) και θα θέλαμε την επίσημη τοποθέτηση της εταιρείας σας για αυτό το θέμα .

Όπως γνωρίζετε ,με την συγκεκριμένη τοποθέτηση δίπλα στα ταμεία, καταστρατηγείται η Ευρωπαϊκή oδηγία που ρητά αναφέρει το πιλοτικό πρόγραμμα EU ότι η διάθεση καπνοβιομηχανικών προϊόντων πρέπει να είναι σε ξεχωριστό χώρο μη προσπελάσιμο από ανηλίκους .

Η πρωτοβουλία της British American Tobacco να προχωρήσει σπoνσάροντας την συγκεκριμένη Αλυσίδα super market μας βρίσκει κάθετα αντίθετους όσον αφορά την Mικρή Λιανική.

Εχθές, επιδιώξαμε τηλεφωνικά να μιλήσουμε μαζί σας αφήνοντας μήνυμα στο τηλεφωνικό κέντρο της British American Tobacco αλλά δεν είχαμε ανταπόκριση από εσάς .

Είμαι στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση .

Με εκτίμηση ,

|Γεώργιος Δούκας

|Διευθύνων Σύμβουλος


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ

Αγαπητέ κ. Δούκα,
Κατηγορηματικά σας δηλώνω οτι τα συγκεκριμένα stands δεν είναι της BAT και δεν έχουμε προβεί σε καμία συνεργασία με τoν Μαρινόπουλο.

Η αλυσίδα έχει κατασκευάσει σε δικό της προμηθευτή τα stands και ουδεμία σχέση έχουμε. Το γεγονός οτι υπάρχουν φωτογραφίες προϊόντων μας χωρίς διακριτικό σήμα είναι δική τους πρωτοβουλία και θα τους ζητήσουμε να τα κατεβάσουν άμεσα.

Στην διάθεσή σας
Α. Στέφας

Φιλιατρά: Ένοπλη ληστεία σε εξοχική κατοικία στην περιοχή Γιόλακα.

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες στην περιοχή Γιόλακα Φιλιατρών με λεία 3.500 ευρώ Χρυσαφικά δυο τηλεοράσεις, Τρείς καραμπίνες και κινητά τηλέφωνα.

Το συμβάν σημειώθηκε στις 2 περίπου το πρωί όταν 3 από τους δράστες φορώντας Φουτεράκι με κουκούλα και έχοντας ακάλυπτα τα πρόσωπα τους, εισέβαλαν στο σπίτι της κ. Διονυσίας Τσάμη από τα δύο ανατολικά παράθυρα του σπιτιού της.
Σύμφωνα με ......

τα όσα δήλωσε στο Φιλιατρά news η μία κόρη η επιχείρηση των δραστών διήρκεσε περίπου 20 λεπτά, στο σπίτι εισέβαλαν τρεις αλλοδαποί κατα πάσα πιθανότητα Ρουμάνοι και μιλούσαν πολύ καλά Ελληνικά.
Παρόλο που στο χώρο του Αγροκτήματος υπήρχαν 6 σκυλιά και ένα εντός του σπιτιού, οι δράστες μπαίνοντας στο σπίτι χτύπησαν και έσπασαν το πόδι του σκυλιού που βρισκόταν εντός του σπιτιού και υπό την απειλή περιστρόφου τους είπαν να μην μιλήσουν και δεν θα τους κάνουν κακό, υπήρξε μια μικρή συμπλοκή με την μία κόρη της ιδιοκτήτριας και επάνω στην συμπλοκή την χτύπησαν στο κεφάλι ενώ τις άλλες δύο γυναίκες (την μητέρα και την δεύτερη κόρη τις είχαν κουκουλώσει με μαξιλάρι.
Από το σπίτι αφαίρεσαν Χρυσαφικά τηλεοράσεις (μία 32 ιντσών και μια δωματίου) τρεις καραμπίνες, τα κινητά τους τηλέφωνα και μετρητά περίπου 3.500 ευρώ.
Οι δράστες δεν αρκέστηκαν στα κοσμήματα που αφαίρεσαν, αφαίρεσαν και τα σκουλαρίκια από την ηλικιωμένη μητέρα των δυο γυναικών.
Εκτιμάται ότι μαζί με τους τρεις δράστες υπήρχε και τέταρτος ο οποίος είχε μείνει απ έξω για να απασχολεί τα σκυλιά στο κάτω μέρος της περίφραξης μακρυά από το σημείο που θα έβρισκαν πρόσβαση οι τρεις δράστες και πιθανότατα ένας πέμπτος στον ρόλο του τσιλιαδόρου.

Τα κλοπιμαία οι δράστες τα φόρτωσαν σε αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Φιλιατρά: Διάρρηξη σε εξοχική κατοικία με λεία χρυσαφικά κινητά και τηλεόραση

NEO ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Διάρρηξη σε εξοχική κατοικία στα Φιλιατρά έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης με θύματα την 75χρονη Τ.Δ. και τους δυο κόρες της 45 και 49 ετών.
Σύμφωνα με ......

πληροφορίες του Φιλιατρά News οι δράστες ήταν αλλοδαποί -κατα πάσα πιθανότητα Ρουμάνοι- ήταν τέσσερις παραβιάζοντας το παράθυρο της εξοχικής κατοικία εισέβαλαν στο εσωτερικό του σπιτιού, και με χρήση σωματικής βίας στις τρεις γυναίκες κατάφεραν να αφαιρέσουν κινητά τηλέφωνα τηλεόραση κοσμήματα και χρήματα και τρία κυνηγετικά όπλα.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Απριλίου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑ H καθυστέρηση της απομάκρυνσης χιλιάδων σκουπιδοδεματίων εγκυμονεί κινδύνους
Βόμβα για Ταΰγετο και Καλαμάτα


Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, είχε ανακοινώσει ότι..........

μέχρι το Πάσχα η Μαραθόλακκα θα έχει απαλλαχθεί από τα δεμάτια, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση ώστε να δρομολογηθεί και το έργο της αποκατάστασης του χώρου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Λίγες ημέρες, ωστόσο, μετά τις ανακοινώσεις του, οι εργασίες για τη διάλυση των σκουπιδοδεματίων και την ανάκτηση και επεξεργασία του περιεχομένου τους σταμάτησαν! Το χώρο της Μαραθόλακκας οφείλει να καθαρίσει η εταιρεία του Θεόδωρου Ρέντζου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΤΑ… ΚΑΓΚΕΛΑ και στα… σύρματα η Τριφυλία από το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «ΦΩΝΗΣ» για τα συμβαίνοντας στην Παραλία Ελαίας-Αγιαννάκη, όπου κάτι… σάπιο υπάρχει στο «βασίλειο Παππά»!
Παρέμβαση από τη ΔΗΜΑΡ, απάντηση του δημάρχου Τριφυλίας, διαδικτυακός χαμός και νέες αποκαλύψεις στην τηλεόραση Best.
Αυτό είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Φ» για την υπόθεση παρανομιών και αυθαιρεσιών με αποκαλυπτικές φωτογραφίες. Στην πρώτη σελίδα ακόμη διαβάζουμε:
• ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ και όμως ΑΛΗΘΙΝΟ! Στο… σφυρί βγάζει χιλιάδες ακίνητα το ΤΑΙΠΕΔ σ’ όλη τη χώρα. Μεταξύ τους Δικαστήρια Κυπαρισσία και Καλαμάτας και Νοσοκομείο Κυπαρισσίας! Τρελαθήκατε; Και ακόμη δεν είδατε τίποτε… Οργή και ειρωνεία από τον Κ. Μαργέλη.
• Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Πελοποννήσου για τη στρατηγική ανάπτυξης, εναρμονίζεται με την Ε.Ε. για την περίοδο 2014-2020.
• 13 ΛΟΓΟΙ που συντηρούν την ακρίβεια στην Ελλάδα. Αποκαλυπτική έρευνα από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.
• ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ από το Δήμο Καλαμάτας και τους τοπικούς φορείς για την τουριστική προβολή. Σύσκεψη στο δημαρχείο, ποιοι συμμετείχαν και τι είπαν.
• ΝΕΟ «ΣΤΟΠ» από τον ΟΑΕΕ σε 1648 συντάξεις λόγω θανάτου!
• ΑΡΝΗΤΙΚΟ το 2012 το αγροτικό εισόδημα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Φτώχεια και μιζέρια παντού!

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!


Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Φιλιατρά: Συζήτησαν την επανενεργοποίηση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Μεσσηνίας [ VIDEO ]

Συνάντηση για την δημιουργία Ομοσπονδίας Συλλόγου Γονέων πραγματοποιήθηκε απόψε στα Φιλιατρά με συλλόγους γονέων της Τριφυλίας.

Στην συνάντηση που έγινε με πρόσκληση του προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης γονέων Δήμου Καλαμάτας μετείχαν Σύλλογοι γονέων τόσο από τα Φιλιατρά όσο και από Γαργαλιάνους και Κυπαρισσία.

Στόχος της ήταν να οργανωθεί ξανά η ομοσπονδία συλλόγων γονέων........

στις περιφερειακές ενότητες της Μεσσηνίας έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερα αποτελέσματα στις διεκδικήσεις .
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ευάγγελος Σιδερέας μιλώντας στην κάμερα του Φιλιατρά news τόνισε ότι στόχος ήταν οι επαφές με συλλόγους άλλων διαμερισμάτων προκειμένου να οργανωθούν και να λειτουργήσουν την ομοσπονδία.
Στις δύσκολες εποχές που ζούμε πρέπει όλοι οι γονείς να είμαστε ενωμένοι και να υπάρχει κοινός αγώνας για τα συμφέροντα των παιδιών μας.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικοί σύλλογοι γονέων, τα φαινόμενα υποσιτισμού μαθητών, τα νέα δεδομένα που υπάρχουν τόσο στην κάλυψη προσωπικού όσο και στα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας.

Δείτε ένα σχετικό Video από την συνάντηση.Φιλιατρά: βανδαλισμοί στο πάρκο της Βλαχέρνας

Θύμα βανδαλισμών έπεσε τα ξημερώματα της Κυριακής το Πάρκο της Βλαχέρνας. Άγνωστοι εισέβαλλαν στο χώρο και με ένα ξύλο έσπασαν τη μαρμάρινη στήλη στην οποία απεικονίζεται ο πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων, Σωτήριος Βασιλακόπουλος και μέρος της σιδερένιας περίφραξης του σιντριβανιού.

Και η μαρμάρινη στήλη και το σιντριβάνι βρίσκονται στο .........

ανατολικό μέρος του πάρκου. Σημειωτέον ότι τις νύχτες το Πάρκο μένει κλειστό επομένως οι άγνωστοι μπήκαν μέσα πηδώντας από τα κάγκελα.

Εντύπωση κάνει η δύναμη με την οποία πρέπει να κτυπήθηκε η στήλη ώστε να γίνει κομμάτια και η δύναμη με την οποία αποκολλήθηκε το κομμάτι από το κάγκελο που προφυλάσσει το σιντριβάνι.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που βάνδαλοι προκαλούν καταστροφές. Επανηλλειμμένως έχουν προκληθεί ζημιές στον εξωτερικό φωτισμό της εκκλησίας και στο φωτισμό της μάντρας του πάρκου κι έτσι το μεγαλύτερο μέρος του συχνά είναι εκτός λειτουργίας αφού δεν είναι δυνατό να πληρώνονται συνέχεια οι ζημιές. Επίσης έχει αποκοπεί και έχει κλαπεί ένα χάλκινο εξάρτημα από το ηλιακό ρολόι.

Στο πάρκο, που είναι ένα από τα πιο όμορφα και φροντισμένα μέρη της πόλης των Φιλιατρών, καθημερινά καταφεύγουν πολλές οικογένειες με τα παιδιά της προκειμένου να περάσουν λίγες ώρες χαλάρωσης και παιχνιδιού.

Αγανάκτηση λοιπόν προκαλεί η συμπεριφορά όλων αυτών που δεν σέβονται ένα κοινόχρηστο χώρο.


Μέσω Internet η έκδοση βεβαιώσεων συντάξεων του ΟΓΑ

Για πρώτη φορά, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, θα μπορούν να εκτυπώνουν την βεβαίωση συντάξεων για φορολογική χρήση, για το τρέχον έτος 2013, που αφορούν στα ποσά που καταβλήθηκαν το έτος 2012, καθώς από την Πέμπτη 18 Απριλίου, θα εκδίδονται μέσω διαδικτύου, μένα απλό κλικ στο www. oga. gr.

Η διαδικασία της..........

εκτύπωσης είναι απλή. Στο αριστερό μέρος της ιστοσελίδας, υπάρχει ευδιάκριτη παραπομπή «Εκτύπωση βεβαίωσης συντάξεων για φορολογική χρήση». Ο συνταξιούχος θα πρέπει να συμπληρώσει τον ΑΜΚΑ, τον Αριθμό Μητρώου Συνταξιούχου ΟΓΑ (ΑΜΣ), που αποτελείται από 10 αριθμούς και τον ΑΦΜ και στη συνέχεια μπορεί να εκτυπώσει τη βεβαίωση του.

Ωστόσο, όσοι συνταξιούχοι δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ή έχουν προβλήματα με τον ΑΜΚΑ ή τον ΑΦΜ, ή δεν μπορούν να εκτυπώσουν τη βεβαίωση, σύμφωνα με τον ΟΓΑ, θα μπορούν να απευθύνονται για την έκδοσή της στους κατά τόπους ανταποκριτές του Οργανισμού.

Σημειώνεται, ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν αφορά τους δικαιούχους συντάξεων επιζώντων (χηρείας-ορφανικές), των οποίων οι βεβαιώσεις θα αποσταλούν ταχυδρομικώς στη διεύθυνση κατοικίας τους.

Επίσης η λειτουργία αυτή δεν αφορά τους συνταξιούχους που έχουν οφειλή προς τον ΟΓΑ και δεν έγινε καταβολή σύνταξης το έτος 2012, των οποίων οι βεβαιώσεις θα εκδίδονται, μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου, από τον Κλάδο Ι΄ Μητρώου Συνταξιούχων της Κεντρικής Υπηρεσίας.

Οι αντιπρόσωποι στο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Αποτελέσματα εκλογών για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Έλαβαν σταυρούς προτίμησης και εξελέγησαν ως εξής: ....


ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (66 ψήφοι – 0 αντιπρόσωποι)
Γιαννοπούλου Σταματία - 20
Καθάρειος Δημήτρης - 09
Κασιδάκης Παναγιώτης - 09
Καφές Μάνος - 30
Κουφόγιαννης Δημήτρης - 25
Κωνσταντινέα Σοφία - 27
Σοφιανού Πελαγία - 26


ΔΑΚΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Δ.Ε. (170 ψήφοι – 02 αντιπρόσωποι)
Αθανασόπουλος Μάριος - 47
Ανδρεάκου Παναγιωτίτσα - 39
Γεωργιόπουλος Βασίλειος - 103
Καραμήτσος Γεώργιος - 38
Κατσούλης Κωνσταντίνος - 79
Λιανός Παναγιώτης - 35
Σταματόπουλος Γεώργιος - 94


ΔΗ.ΑΡ.ΜΕ. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Μ.Ε. (27 ψήφοι – 0 αντιπρόσωποι)
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ - 19
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΕΤΡΟΥ - 08


ΠΑΣΚ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. (68 ψήφοι – 01 αντιπρόσωποι)
ΚΑΜΠΑΔΑΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ - 25
ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ ΦΩΤΙΟΣ - 10
ΚΟΤΣΟΒΟΥ ΕΛΕΝΗ - 18
ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - 16
ΞΑΝΘΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ - 60
ΠΑΠΑΓΙΑΝNΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ - 17


ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (193 ψήφοι – 02 αντιπρόσωποι)
Ανδρουλιδάκης Ιωάννης - 49
Ηλιόπουλος Κωνσταντίνος - 56
Κουβάτσης Θεοδόσιος - 31
Μπέη Νίκη - 99
Μπεσμπέα Αμαλία - 49
Παπανικολάου Πέτρος – 28
Πετρόπουλος Παναγιώτης - 85
Σδούκου Βασιλική - 28
Σκαλτσά Κλεοπάτρα - 137


ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (83 ψήφοι – 01 αντιπρόσωποι)
Γαϊτάνης Φώτιος - 37
Γιαννόπουλος Ιωάννης - 14
Δεληγιάννης Γεώργιος - 29
Κοκκορόγιαννη Φωτεινή - 26
Λαμπρινέας Κωνσταντίνος - 15
Μπαρδαμάσκος Γεώργιος - 24
Νιάρχος Αναστάσιος - 55
Παπαδέας Γεώργιος - 25
Σωτήρη – Δεληγιάννη Σταματία - 20

Εκ των ανωτέρω ως αντιπρόσωποι της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας για το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ εκλέγονται οι ακόλουθοι:

ΣΚΑΛΤΣΑ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ
ΜΠΕΗ ΝΙΚΗ
ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΝΙΑΡΧΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΞΑΝΘΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Αναπληρωματικοί:

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ
ΓΑΪΤΑΝΗΣ ΦΩΤΙΟΣ
ΚΑΜΠΑΔΑΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ


Ψήφισαν 648 Έγκυρα 607 Άκυρα 07 Λευκά 34

ΘΑΡΡΟΣ

Συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Συνεδριάζει εκτάκτως την Πέμπτη 18 Απριλίου και ώρα 20:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.
Στην πρόσκληση......

που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μπασδάνης περιλαμβάνεται ένα και μόνο θέμα συζήτησης που αφορά τον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Γαργαλιάνων

Απάντηση Στυλιανίδη σε Σαμπαζιώτη για Επανάληψη δημοτικών εκλογών που κρίθηκαν από τη παράνομη συμμετοχή εκλογέων τρίτων χώρων.

Την απάντησή του σε ερώτηση που είχε καταθέσει από τις 13-03-2013 (κλίκ) προς το Υπουργείο Εσωτερικών ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Σαμπαζιώτης σχετικά με το θέμα της Επανάληψης της εκλογικής διαδικασίας σε όσους Δήμους κρίθηκε το αποτέλεσμα από τη συμμετοχή εκλογέων τρίτων χωρών, βάσει της Απόφασης του ΣτΕ 460/2013 έδωσε ο Υπουργός κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Το πλήρες κείμενο της απάντησης έχει ως εξής:.....

Οι εκλογές διενεργούνται με βάση τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις. Συγκεκριμένα, οι δημοτικές εκλογές του έτους 2010 διεξήχθησαν βάσει των διατάξεων των άρθρων 14-21 του Ν.3838/2010 «Σύγχρονες διατάξεις για την Ελληνική Ιθαγένεια κα την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών και άλλες ρυθμίσεις» (ΦΕΚ 49 Α'), με τα οποία ρυθμίζονται τα περί συμ¬μετοχής ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών στην ανάδειξη των αιρετών οργάνων της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και τις διατάξεις του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87 Α'), αλλά και της εκλογικής νομοθεσίας (Π.Δ.26/2012, ΦΕΚ 57 Α').

Ειδικότερα με τις διατάξεις του προμνημονευθέντος Ν.3852/2010 και συγκεκριμένα των άρθρων 45 - 49, προβλέπεται η δυνατότητα και οι λόγοι άσκησης ενστάσεων εντός προθεσμίας επτά (7) ημερών (όπως ορίζεται ειδικότερα με το άρθρο 48) από τη λήξη του χρόνου έκθεσης της πράξης, με την οποία ανακηρύσσονται οι επιτυχόντες και οι επιλαχόντες συνδυασμοί, καθώς και οι υποψήφιοι κάθε συνδυασμού που εκλέγονται ως τακτικοί ή αναπληρωματικοί, η οποία δεν παρεκτείνεται σε καμία περίπτωση.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα άρθρα 45-49 του Ν.3852/2010 κάθε εκλογέας ή υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές δικαιούται να ασκήσει ένσταση κατά της απόφασης ανακήρυξης των επιτυχόντων και επιλαχόντων συνδυασμών για λόγους, μεταξύ άλλων, παράβασης νόμου κατά τη διεξαγωγή της εκλογής.

Η τυχόν έκδοση δικαστικής απόφασης και μόνο κατά την εκδίκαση ένστασης τέτοιου περιεχομένου μπορεί να ακυρώσει τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του 2010 σε συγκεκριμένους δήμους και να οδηγήσει στην προκήρυξη νέων εκλογών σε αυτούς.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 17ης Απριλίου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης για ενήλικες και παιδιά στη Σταδίου
Οι «Γιάννηδες Αγιάννηδες» της διπλανής πόρτας


Το πρόβλημα που υπάρχει σε πολλές γωνιές της Καλαμάτας από ..........

τη λαθρεγκατάσταση μεταναστών, αλλά και τσιγγάνων, ήλθε χθες και πάλι στο προσκήνιο. Μετά τον έλεγχο που έκαναν το πρωί σε χάλασμα της οδού Σταδίου άνδρες της Ασφάλειας, συνεπικουρούμενοι από μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας, προέκυψε πως εκεί ζούσαν τρία τσιγγανόπουλα, η μητέρα τους, ένας τσιγγάνος, μία ακόμη ομόφυλή του, καθώς και ένας Τυνήσιος..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΚΑΤΙ… ΣΑΠΙΟ συμβαίνει στην παραλία Ελαίας-Αγιαννάκη! Ο διευθυντής της «ΦΩΝΗΣ» Θανάσης Τσαμούλης γράφει για τη «συνάντηση γνωριμίας» του εφοπλιστή-επενδυτή με τον δήμαρχο και δημοτικούς παράγοντες σε παραλιακό ουζερί στο Καλονερό!
Πολλά ερωτήματα για τη στάση του Δήμου και τα «γονατογραφήματα», που βαφτίζονται μελέτες ανάπτυξης της περιοχής!
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην οποία διαβάζουμε:
• 40 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ για το δρόμο προς Αρχαία Μεσσήνη από τον Τατούλη που επισκέφθηκε χθες έργα του Δήμου Μεσσήνης.
• ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ δικαιωμάτων 2013 από αύριο για τους αγρότες της Μεσσηνίας. Το πρόγραμμα κατά περιοχή όπως ανακοινώθηκε από την Ένωση Μεσσηνίας.
• ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ για τα αυθαίρετα κτίσματα, σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου. Ποια εξαιρούνται της κατεδάφισης, τι θα ισχύσει για κάθε κατηγορία και τι θα στοιχίζει η νομιμοποίησή τους.
• ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ σήμερα οι φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ μέσα σε νέες πολιτικές συνθήκες. Ποιες παρατάξεις θα παλέψουν για την πρωτιά.
• Η ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ για τη ληξιπρόθεσμα σε Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία. Ευνοούνται οι μικροφειλέτες.
• Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ Π.Ο.Π. Κατά που πέφτει η Καλαμάτα; Αμερικανός σεφ… μας μετακόμισε στην Ιταλία, όπου παρασκευάζονται «ελιές Καλαμών».


● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

Κυπαρισσία: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχθηκε στον Κυνηγετικό Σύλλογο

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου στον κυνηγετικό Σύλλογο Κυπαρισσίας.
Τα μέλη του Συλλόγου προσήλθαν για την ψηφοφορία όπου μετά το πέρας της τα αποτελέσματα που βγήκαν έχουν ως εξής:

Σε σύνολο 141 ψηφισάντων βρέθηκε ένα λευκό ψηφοδέλτιο
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι ψήφοι που έλαβαν: ......

Κατσαρελάς Νικόλαος έλαβε 129 ψήφους
Χρονόπουλος Δημήτριος έλαβε 94 ψήφους
Γαρατζιώτης Αθανάσιος έλαβε 89 ψήφους
Καραβούλιας Αντώνης έλαβε 80 ψήφους
Πανουσιόπουλος Γεώργιος έλαβε 68 ψήφους
Τριπόδης Σωτήριος έλαβε 51 ψήφους

Για την ελεγκτική επιτροπή
Τσάφος Δημήτριος έλαβε 76 ψήφους
Μέρμηγκας Γεώργιος έλαβε 49 ψήφους

Τα εκλεγέντα μέλη θα συνέλθουν σε συνέλευση τις επόμενες ημέρες για να ορίσουν το προεδρείο του Συλλόγου.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κυπαρισσίας θα ήθελε να ευχαριστήσει όλα τα μέλη που παρευρέθησαν στην ψηφοφορία.

Για τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κυπαρισσίας
Ο Πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής
Μαυρομμάτης Γεώργιος