Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Θαύμα! Ανάπηρος ζητιάνος έβγαλε πόδια και περπάτησε [ VIDEO ]

Θαύμα έγινε στο σταθμό του Μετρό στο ΦΙΞ! Ένας άντρας, που μοιάζει ακρωτηριασμένος και ζητιανέυει, όταν πέσει το σκοτάδι περπατάει!

Ένα απίστευτο ......

βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας πραγματικά οργή για το τι μπορεί να σκαρφιστεί κάποιος προκειμένου να κερδίζει χρήματα εκμεταλλευόμενος την συμπόνια των συνανθρώπων του!

Στο αποκαλυπτικό βίντεο, φαίνεται ένας άντρας που εκ πρώτης τουλάχιστον όψεως δεν έχει πόδια. Βρίσκεται έξω από το σταθμό του μετρό στο Φιξ και ζητιανεύει.

Το σημείο είναι πολυσύχναστο, χιλιάδες κόσμου περνάει κάθε μέρα! Οι περισσότεροι τον λυπούνται και σπεύδουν να τον βοηθήσουν αφήνοντας στο κυπελάκι του χρήματα.

Ο "ανάπηρος" άντρας παραμένει στο σημείο μέχρι που νυχτώνει οπότε και τον πλησιάζει ένας άλλος που όταν παρατηρεί πως δεν υπάρχουν τριγύρω πολλοί πεζοί του δίνει σήμα να σηκωθεί!

Και τότε γίνεται το θαύμα! Ο "ακρωτηριασμένος" ζητιάνος σε δευτερόλεπτα όχι μόνο "βγάζει" πόδια αλλά στέκεται όρθιος και περπατάει!

Δείτε το απίστευτο βίντεο!



NEWSIT

Τρίτεκνοι Μεσσηνίας: ξεκίνησε η Δωρεάν Διανομή τροφίμων

O Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι το πρόγραμμα "ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 2013" έχει ξεκινήσει. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τα τρόφιμα αυτά θα .........

διανεμηθούν σε τρίτεκνες οικογένειες που είναι εγγεγραμμένες στο σύλλογο εφόσον το οικογενειακό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τις 17.280 ευρώ όταν έχουν και τα τρία τέκνα ανήλικα.

Δικαιούχοι των τροφίμων είναι και οι τρίτεκνοι που είναι εγγεγραμμένοι στο σύλλογο , ανεξάρτητα την ηλικία των γονέων και των τέκνων, με χαμηλότερο ωστόσο εισοδηματικό κριτήριο . Τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλουν είναι τα εξής:

1. Φωτοτυπία οι ταυτότητες ή διαβατήριο επικυρωμένα

2. Α.Φ.Μ. του ζεύγους.

3. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

4.Αν κάποιο τέκνο είναι μέχρι 24 ετών χρειάζεται βεβαίωση σπουδών από τη σχολή ή βεβαίωση από τη μονάδα

5.Αιτηση για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα μέσω ενός φορέα υλοποίησης ( υπάρχει στο σύλλογο).

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τα δικαιολογητικά στα γραφεία του συλλόγου μέχρι της 15 Μαΐου κάθε Τετάρτη 6μ.μ.- 8μ.μ. & Παρασκευή 6μ.μ-8μ.μ.

Τηλ. Επικοινωνίας: 6936834169

Η Γ. Γραμματέας Δημητρακοπούλου Γρηγορία

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας.

Διπλή θα είναι η συνεδρίαση που θα πραγματοποπιηθεί την Δευτέρα 15 Απριλίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας.
Τις προσκλήσεις υπογράφει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας Δημήτρης Μπασδάνης και σε αυυτήν περιλαμβ'άνονται τα παρακάτω θέματα προς συζήτηση και λήψη απόφασης:

ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ: ......


8η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας
1. Έγκριση απολογισμού Εσόδων – Εξόδων τέως Κοινότητος Τριπύλης έτους 2009 (Έγκριση της αριθ. 14/2013 απόφαση ς της Οικονομικής Επιτροπής).

9η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας

1. Γ.Π.Σ. Γαργαλιάνων.

2. Αίτηση Καπίρη Αναστασίας για τη μεταφορά περιπτέρου στη Δ.Κ. Κυπαρισσίας (Έγκριση της αριθ. 5/2013 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

3. Διαχείριση ξηρών δένδρων λόγω ολοκλήρωσης βιολογικού κύκλου ή εκτεταμένης και μη αναστρέψιμης προσβολής εχθρών και ασθενειών (Έγκριση της αριθ. 9/2013 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

4. Kορήγηση άδειας τοποθέτησης σήμανσης επί επαρχιακού οδικού δικτύου (Έγκριση της αριθ. 11/2013 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

5. Αίτηση της κ, Ανδρώνη Νίκης για χορήγηση θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ έξω από το κατάστημά της φυσικοθεραπευτήριο στη συμβολή των οδών Σωκράτους και Αριστοτέλους (Έγκριση της αριθ. 12/2013 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

6. Αίτηση Μπουλουλή Διονυσίου του Σπυρίδωνος για χορήγηση θέσης στάθμευσης έξω από το κατάστημα του στη συμβολή των οδών Β. Γεωργίου και Καραολή Δημητρίου (Έγκριση της αριθ. 6/2013 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
7. Υποβολής πρότασης για τοποθέτηση κορίνων στην οδό Βενιζέλου 24 για ρύθμιση της κυκλοφορίας οχημάτων (Έγκριση της αριθ. 15/2013 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

8. Αίτηση Σταθόπουλου Χαραλάμπους για τη διαμόρφωση του πλάτους του πεζοδρομίου του στη Δ.Κ. Φιλιατρών (Έγκριση της αριθ. 18/2013 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

9. Προγραμματισμός πρόσληψης δικηγόρου με σχέση έμμισθης εντολής.

10. Προγραμματισμός πρόσληψης ιατρού εργασίας Δήμου Τριφυλίας με σύμβαση μίσθωσης έργου.

11. Αίτηση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Δ.Κ. Κυπαρισσίας για την παράταση ωραρίου μουσικών οργάνων κατά την περίοδο του Πάσχα και κατά τους θερινούς μήνες.

12. Αίτηση Χούλια Νικολάου του Ευαγγέλους για διαγραφή μισθώματος αιγιαλού (στη θέση Βρωμονέρι Δ.Ε. Γαργαλιάνων), έτους 2009, του (Έγκριση της αριθ. 19/2013 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής).

13. Έγκριση εκκαθάρισης βεβαιωτικών καταλόγων ύδρευσης Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων».

14. Καθορισμός του ύψους των τελών διέλευσης, των τελών χρήσης δικαιωμάτων διέλευσης και του ύψους των εγγυήσεων καλής εκτέλεσης των εργασιών διέλευσης δικτύων ηλεκτρονικής επικοινωνίας, κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 29, παρ.6, του Ν. 3431/2006 και του αριθ. 8/075/2009 Κανονισμού της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Έγκριση της αριθ. 18/2013 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής).

15. Ορισμός Ορκωτού Λογιστή μετά του αναπληρωτή του για τον έλεγχο οικονομικών καταστάσεων του Δήμου Τριφυλίας έτους 2011

16. Αίτηση Γυμνασίου Φιλιατρών, για την παραχώρηση αίθουσας παλαιού Λυκείου Φιλιατρών (Έγκριση της αριθ. 14/2013 απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Κ. Φιλιατρών).

17. Αίτηση Χριστοπούλου Ελευθερίας του Αναστασίου για το χαρακτηρισμό της της επιχείρησης της ως Εποχιακής δυνάμει του άρθρου 5 του Ν. 429/1976 και της αριθ. 71251/78/19-12-07 εγκυκλίου του Υπ. Εσωτερικών".

18. Ανασυγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Τριφυλίας (Τροποποίηση της αριθ. 31/2011 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας).

19. Aντικατάσταση μέλους Σχολικής Επιτροπής Α΄/θμιας Εκπαίδευσης λόγω παραίτησης της Δ/ντριας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών, Μπότου Αικατερίνης.

20. Έγκριση παράτασης της σύμβασης ανάθεσης της αποκομιδής απορριμμάτων στη Δ.Ε. Αετού, Δ.Ε. Αυλώνος, Δ.Ε. Τριπύλης καθώς και του καθαρισμού λαϊκής αγοράς παζάρι) Κοπανακίου (Έγκριση της αριθ. 12/2013 απόφαση ς της Οικονομικής Επιτροπής).

21. Υποβολή πρότασης στο Πράσινο Ταμείο κι εξουσιοδότηση του κ. Δημάρχου.

22. Έγκριση προϋπολογισμού Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ. έτους 2013 (Έγκριση της αριθ. 2/2013 απόφασης της Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ.

23. Έγκριση προγραμματικής σύμβασης Δήμου Τριφυλίας με την Περ. Πελοποννήσου και τους Δήμους Νομού Μεσσηνίας για υλοποίηση εργασιών καθαρισμού τμήματος του βασικού οδικού δικτύου – συλλογή απομάκρυνση νεκρών ζώων Νομού Μεσσηνίας.

24. Αίτηση Γιαννόπουλου Κων/νου ιδιοκτήτη ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ ΑΛΓΟ-ΡΥΘΜΟΣ, για παραχώρηση χώρου στο «ΗΡΩΟΝ» της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων (Έγκριση της αριθ. 16/2013 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

Αντιπεριφέρια Μεσσηνίας: Απολογισμός πεπραγμένων Μαρτίου καθορισμός Νέων στόχων Απριλίου

Σήμερα Δευτέρα 8 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μηνιαία σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά με τους Διευθυντές των Υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας, όπου έγινε απολογισμός πεπραγμένων προηγούμενου μήνα και τέθηκαν στόχοι και προτεραιότητες για το μήνα Απρίλιο.

Ιδιαίτερη αναφορά .......

έγινε για θέματα περιβάλλοντος – έλεγχο αγοράς – πρόγραμμα υλοποίησης δακοκτονίας, καθώς και την πορεία υλοποίησης των τεχνικών έργων.

Μεσσηνία: Στα επίπεδα προ του 2000 η κατανάλωση βενζίνης.

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Φόροι και ύφεση αδειάζουν τα ντεπόζιτα των αυτοκινήτων και βάζουν λουκέτο σε δεκάδες βενζινάδικα

Δέκα και πλέον χρόνια πίσω έχει γυρίσει η κατανάλωση καυσίμων στην Καλαμάτα εξαιτίας της φορο-ακρίβειας και της ύφεσης στην οικονομική δραστηριότητα.
Αυτή είναι η πραγματικότητα που μας περιέγραψαν χθες ο ........

πρόεδρος των βενζινοπωλών Γιώργος Καπερώνης, αλλά και ο επί χρόνια στη ίδια θέση, Δημήτρης Κατσαρός.
Σύμφωνα με τον πρώτο, από την περίοδο που ξεκίνησε η ύφεση μέχρι σήμερα η κατανάλωση βενζίνης έχει πέσει περισσότερο από 40%, ενώ για φέτος, σε σχέση με άλλες χρονιές, η πτώση στο πετρέλαιο θέρμανσης κυμάνθηκε από 70% έως και 80%. Αποτέλεσμα είναι δεκάδες πρατήρια να κλείνουν στη Μεσσηνία και η πλειοψηφία των υπολοίπων να υπολειτουργούν.

«Το κλίμα στην αγορά καυσίμου είχε στραβώσει εδώ και πολύ καιρό. Όμως, η τετραετία της ύφεσης επιτάχυνε τις διαδικασίες και αυτή τη στιγμή η κατάσταση για τον κλάδο μας είναι δυσβάσταχτη. Δεν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά, οι τράπεζες έχουν κλείσει κάθε τρόπο δανεισμού, οπότε είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ποια είναι η σημερινή εικόνα. Δε σας κρύβω ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να μας δώσουν 20 ευρώ και αναγκαζόμαστε να κάνουμε διευκολύνσεις και υπομονή για να πληρωθούμε, όταν θα βρουν χρήματα.

Και το δυστύχημα είναι ότι, παρά τα μέτρα που ανακοινώνονται κατά καιρούς, το λαθρεμπόριο εξακολουθεί να ανθεί, αφού το κύκλωμα γύρω του είναι πολύ ισχυρό και δεν μπορεί να το ακουμπήσει κανείς. Όλοι δουλεύουν σε βάρος των πρατηριούχων και υπέρ των εταιρειών, που θέλουν να ελέγχουν το εμπόριο καυσίμου μέχρι το τελευταίο του στάδιο», υποστήριξε.
Το ίδια και χειρότερη ακόμα εικόνα μάς περιέγραψε ο Δημήτρης Κατσαρός, πρώην πρόεδρος και επί χρόνια επαγγελματίας στην αγορά: «Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο και δεν ξέρουμε αν το βαρέλι έχει τελικά πάτο. Ποιος να βάλει σήμερα βενζίνη στο αυτοκίνητό του; Ο άνεργος, ο υπάλληλος ή ο συνταξιούχος, που βλέπουν τους μισθούς τους να κόβονται μήνα με το μήνα; Και μαζί με αυτά προσθέστε τα δικά μας πάγια έξοδα, αλλά και τα διάφορα χαράτσια που πρέπει να πληρώσουμε.

Θεωρώ ότι η κατάσταση για εμάς έχει πλέον τελειώσει, αφού δε βλέπω πώς μπορεί να αντιστραφεί το κλίμα. Με ένα Σαββατοκύριακο που υπάρχει κάποια υποτυπώδης κίνηση, δεν καλύπτονται τα έξοδα. Όταν φτάνει ένας επαγγελματίας, αλλά και ο πελάτης, να δουλεύουν με τεφτέρι, καταλαβαίνετε πλέον τι γίνεται. Και ξέρετε ποια θα είναι η κατάληξη; Όλα θα περάσουν στα χέρια των εταιρειών».
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία σε πανελλήνιο επίπεδο, από το 2009 η μείωση στην κατανάλωση βενζίνης φτάνει το 30% και έχει επιστρέψει πλέον στα επίπεδα του 1999-2000, δηλαδή κάτω από 3 εκατ. μετρικούς τόνους, παρότι ο αριθμός των οχημάτων που «κυκλοφορούν» στους δρόμους έχει αυξηθεί το ίδιο διάστημα πάνω από 60% και ξεπερνά πλέον τα 7,9 εκατομμύρια οχήματα, εκ των οποίων 3,1 εκατ. είναι επιβατικά. Το 2000 κυκλοφορούσαν περίπου 4,9 εκατ. οχήματα (3,1 εκατ. επιβατικά) και η κατανάλωση ήταν μεγαλύτερη από ό,τι σήμερα, ήτοι περίπου 3,3 εκατ. μετρικοί τόνοι.
Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν αυτό που ο καθένας βλέπει εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια στους δρόμους, δηλαδή όλο και λιγότερο μποτιλιάρισμα, αλλά και χιλιάδες λουκέτα σε πρατήρια υγρών καυσίμων, αφού το κόστος τους είναι πλέον απαγορευτικό. Την ίδια στιγμή, η οικονομική δραστηριότητα (φορτηγά, μεταφορές κ.ά.) έχει καταρρεύσει.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση των ΕΛ.ΠΕ., μόνο την τελευταία τριετία έχουν κλείσει περισσότερα από 2.000 πρατήρια (υπολογίζονται σε περίπου 6.200), τρεις εταιρείες εμπορίας, ενώ εκατοντάδες είναι εκείνα που υπολειτουργούν λόγω έλλειψης πελατείας και ρευστού για να αγοράσουν την πανάκριβη βενζίνη.
Μόνο το 2012 έβαλαν λουκέτο περίπου 800-1.000 βενζινάδικα, καθώς η κατανάλωση υποχώρησε κατά τουλάχιστον 17%, ενώ οι μέσες πωλήσεις ανά πρατήριο περιορίστηκαν από τους 3.800 τόνους το 2011 στους 3.400 τόνους το 2012 και το μεικτό περιθώριο κέρδους σε λιγότερο από 5 λεπτά ανά λίτρο για τις εταιρείες εμπορίας και τους βενζινοπώλες, που μέχρι πρότινος ευημερούσαν ως κλάδος.

Εκεί, όμως, που ήρθαν τα πάνω - κάτω είναι στο πετρέλαιο θέρμανσης, η κατανάλωση του οποίου κυριολεκτικά κατέρρευσε μετά την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, που εκτίναξε την τιμή του και έφερε την ενεργειακή φτώχεια στο σπίτι του κάθε Έλληνα.
Ενδεικτικό της επιβάρυνσης που έχουν υποστεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι ότι η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης εκτόξευσε την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης 67,5% υψηλότερα μεταξύ Ιανουαρίου 2011 και Ιανουαρίου 2013. Την ίδια περίοδο το φυσικό αέριο αυξήθηκε 31%, οι αστικές συγκοινωνίες 28%, ο ηλεκτρισμός 27,89%, το υγραέριο 10,6%.

Μέσα στο 2012 πουλήθηκαν μόλις 1,922 εκατ. μετρικοί τόνοι πετρελαίου θέρμανσης, δηλαδή 42% λιγότερες ποσότητες απ’ ό,τι το 2009, ενώ στο πρώτο δίμηνο του 2013 η κατανάλωση κατέρρευσε κατά 70% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012 (374 χιλ. τόνοι έναντι 1,1 εκατ. τόνων πέρυσι).
Κι όλα αυτά γιατί; Όπως αποδείχτηκε, για να μπουν στα δημόσια ταμεία 55 εκατ. ευρώ περισσότερα, κι ας πάγωσε ολόκληρη η Ελλάδα και μαζί η αγορά.

ΘΑΡΡΟΣ

Πέθανε η Μάργκαρετ Θάτσερ

Απεβίωσε η πρώην πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το Sky News.
Νεότερα σε λίγο.

UPDATE 15:05

Εκπρόσωπος της πρώην .......

πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, ανακοίνωσε επισήμως πριν από λιγο ότι η Βαρώνη Θάτσερ απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 87 ετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λόρδου Bell η Μάργκαρετ Θάτσερ υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Σύντομα αναμένονται περισσότερες πληροφορίες, όπως αναφέρει και η Guardian.

UPDATE 15:16
Η Μάργκαρετ Χίλντα Θάτσερ υπήρξε ηγέτης του κόμματος των Συντηρητικών και από εκεί κατάφερε να ανέβει στο πρωθυπουργικό βάθρο της Βρετανίας, την περίοδο 1979-1990. Έχει μείνει στην ιστορία ως η πρώτη γυναίκα που κατάφερε να γίνει και ηγέτης των Συντηρητικών αλλά και Πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Πώς της δόθηκε όμως το όνομα «σιδηρά κυρία» που την ακολούθησε καθόλη τη διάρκεια του πολιτικού της βίου; Σε ομιλία της το Γενάρη του 1976, τάχθηκε κατά της ιμπεριαλιστικής πολιτικής της τότε Σοβιετικής Ένωσης, και σε απάντηση, όργανο του Υπουργείο Άμυνας σε σοβιετική εφημερίδα, της απέδωσε το όνομα «σιδηρά κυρία».

Γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1925 και μεγάλωσε στην πόλη Grantham. Ο πατέρας της ήταν παντοπώλης αλλά και ιερέας εκκλησίας Μεθοδιστών και του άρεσε να συμμετέχει στα πολιτικά δρώμενα. Η «σιδηρά κυρία» ήταν μία από τις καλύτερες μαθήτριες του σχολείου και φοίτησε στο Κολλέγιο Somerville . Το 1944 μπήκε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για να σπουδάσει χημεία και ειδικά κρυσταλλογραφία. Μετά την αποφοίτηση της εργάσθηκε ως χημικός σε πολλές εταιρείες. Το 1951 παντρεύτηκε τον Ντένις Θάτσερ, έναν διαζευγμένο πλούσιο επιχειρηματία, ο οποίος χρηματοδότησε τις νομικές σπουδές της Μάργκαρετ. Το 1953 γεννήθηκαν τα δίδυμα παιδιά τους, την ίδια χρονιά που η ίδια τελείωσε τις σπουδές της, ειδικευόμενη στο φορολογικό δίκαιο.

Ως εκπρόσωπος του Συντηρητικού Κόμματος υποστήριξε προτάσεις νόμου για την αποποινικοποίηση της ανδρικής ομοφυλοφιλίας, τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων, τη διατήρηση της θανατικής ποινής, αλλά ψήφισε ενάντια στη χαλάρωση των νόμων περί διαζυγίου. Διετέλεσε θητεία Υπουργού Παιδείας, την περίοδο του 1970. Ως Υπουργός Παιδείας, πήρε αποφάσεις που προκάλεσαν ηχηρές αντιδράσεις του τύπου «Thatcher Thatcher, Milk Snatcher» , για το λόγο ότι είχε καταργήσει τη χορήγηση δωρέαν γάλακτος στους μαθητές των σχολείων. Βέβαια, 30 χρόνια μετά, όταν δημοσιεύτηκαν δημόσια έγγραφα εκείνης της περιόδου, αποδείχθηκε ότι η ίδια είχε ταχθεί κατά αυτών των κινήσεων, αλλά επρόκειτο για συλλογική πολιτική του κόμματός της.

Στις 11 Φεβρουαρίου 1975 εξελέγη Πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος. Μετά την κατάρρευση της Κυβέρνησης Κάλαχαν την άνοιξη του 1979, προκηρύχθηκαν εκλογές και οι Συντηρητικοί κέρδισαν την πλειοψηφία. Στις δημοσκοπήσεις που έγιναν , το κόμμα της είχε το προβάδισμα αλλά όχι και η ίδια, λόγω της χαμηλής δημοτικότητάς της.

Κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός στις 4 Μαΐου 1979, με τη βοήθεια του πολιτικού της συμμάχου Ρόναλντ Ρήγκαν. Η Μάργκαρετ Θάστερ, ως πρωθυπουργός, υπήρξε υπέρμαχος του περιορισμoύ του ρόλου του κράτους στην οικονομία και της ανάδειξης του ρόλου της Μεγάλης Βρετανίας στη διεθνή σκηνή. Ακολούθησε σφικτή νομισματική πολιτική, η οποία σε συνδυασμό με άλλες πολιτικές, κατάφεραν να αυξήσουν πολύ την ανεργία.
Κατάφερε να αυξήσει τη δημοτικότητα της μέσω του λεγόμενου «Πολέμου των Φώκλαντ». Όταν η δικτατορική κυβέρνηση της Αργεντινής εισέβαλε στα υπό βρετανική κυριαρχία νησιά Φωκλάντ , η «σιδηρά κυρία» αντέδρασε σθεναρά, στέλνοντας επιτόπου ναυτική δύναμη για να επανακαταλάβει τα νησιά. Η επιχείρηση της στέφθηκε από επιτυχία, προκαλώντας πατριωτική έξαρση στη Μεγάλη Βρετανία .Έτσι στις εκλογές του Ιουνίου του 1983, οι Συντηρητικοί κέρδισαν και πάλι τις εκλογές έναντι των Εργατικών.

Στη δεύτερη τετραετία της, η Θάτσερ θέλησε να μειώσει τη δύναμη των συνδικάτων και των επαγγελματικών ενώσεων. Ακολούθησαν απεργίες, με σημαντικότερη την απεργία των ανθρακωρύχων, η οποία διήρκεσε έναν ολόκληρο χρόνο, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού η Κυβέρνηση παρέμεινε ανυποχώρητη και τα περισσότερα ανθρακωρυχεία έκλεισαν. Οι περισσότερες δημόσιες επιχειρήσεις πωλήθηκαν. Το 1988, στην τρίτη της θητεία ως Πρωθυπουργός, εκφώνησε ομιλία με θέμα την υπερθέρμανση του πλανήτη, την καταστροφή του όζοντος και την όξινη βροχή. Δίχασε το κόμμα της η αντιευρωπαϊκή της πολιτική -υποστήριζε ότι ο ρόλος της ΕΕ έπρεπε να περιοριστεί στη διασφάλιση του ελεύθερου εμπορίου και του ανόθευτου ανταγωνισμού-.με αποτέλεσμα ο διχασμός αυτός να στοιχίσει στην ίδια πολύ. Στην εκλογή νέου προέδρου του κόμματος της, το 1990, δεν κατόρθωσε να εκλεγεί από τον πρώτο κιόλας γύρο , με αποτέλεσμα να πάρει την απόφαση να μην είναι υποψήφια στον επόμενο γύρο. Η ίδια παρέμεινε βουλευτής ως τις εκλογές του 1992.

Μετά την παραίτησή της, δημοσκόπηση έδειξε ότι το 52% των ερωτηθέντων θεωρούσε ότι «έκανε καλό στη χώρα», ενώ το 48% διαφωνούσε.

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών Σχολών ακαδημαϊκού έτους 2013-2014.

Από τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας και σε συνέχεια της Φ 337.1/42/250453/Σ.1197/02-04-2013 εγκυκλίου του ΓΕΕΘΑ (ΑΔΑ ΒΕΑ16-Ξ3Μ) ανακοινώνεται ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για το 1ο έτος των ΑΣΕΙ & ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2013-2014.
Σύμφωνα με .........

ενημέρωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), η εγκύκλιος δεν θα διακινηθεί σε έντυπη μορφή, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια και επομένως οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.

Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει στις 23 Απριλίου 2013 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα των Σχολών που αναφέρονται στην προκήρυξη.
Πληροφορίες στη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης: Κωνσταντόπουλος Βασίλειος, γραφ. 615, 6ος όροφος, τηλ. 27210 95814, Διοικητήριο, Καλαμάτα.

Φιλιατρά: Εγκρίθηκαν οι περιβαλοντικοί όροι για το έργο ανάπλασης της Δεκατεσσάρων

Αφορά προηγούμενη δημοσίευση μας (κλίκ)

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί οροι για το έργο «Καθαίρεση Ασφαλτοτάπητα λόγω βλαβών στο οδικό δίκτυο και επανατοποθέτησή του, εντός σχεδίου Πόλεως Φιλιατρών, της Δ.Ε. Φιλιατρών, του Δήμου Τριφυλίας, Π.Ε. Μεσσηνίας» που αφορά ανάπλαση της οδού Δεκατεσσάρων όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενη δημοσίευση μας στις 4 Φεβρουαρίου.
Η απόφαση υπογράφηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.........

και βρίσκεται προς ένταξη στο ΕΣΠΑ.

Θυμίζουμε ότι το έργο αφορά συνολική ανάπλαση της οδού δεκατεσσάρων στα Φιλιατρά που περιλαμβάνει ΟΛΟΚΛΗΡΟ το τμήμα της και τον Δρόμο από το τέλος της προς την Διασταύρωση με Αγία Κυριακή και προς Εκκλησία Παναγία.

Δείτε την σχετική απόφαση (Κλίκ)

και το σχετικό Video που είχαμε για το θέμα.



Νέο video από την απόπειρα απόδρασης του Βλαστού

Νέο video από την προσπάθεια απόδρασης του Βλαστού στις φυλακές Τρικάλων ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Σε αυτό δείχνει καρέ καρέ την πτήση του ελικοπτέρου με το οποίο προσπάθησε να αποδράσει ο βαρυποινίτης. Η κάμερα έχει καταγράψει όλες τις φορές που προσπάθησε να προσεγγίσει στο προαύλιο των φυλακών, όπου περίμενε ο Βλαστός.

Δείτε το video είναι από την ιστοσελίδα nocomments.gr


'

Ανεστάλη η συγχώνευση Εθνικής - Eurobank.

Τα σενάρια για την επόμενη μέρα

Εκ των πραγμάτων «ναυαγεί» το deal μεταξύ Εθνικής και Eurobank και η κάθε τράπεζα θα ανακεφαλαιοποιηθεί ξεχωριστά, ενώ οι δύο τράπεζες φαίνεται να καταλήγουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος, επιβεβαίωσε χθες......

ότι η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης και για τις τέσσερεις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Alpha, Eurobank και Πειραιώς) προχωρεί κανονικά και σε κάθε περίπτωση θα ολοκληρωθεί προ το τέλος Απριλίου. Και οι τέσσερις τράπεζες είτε έχουν ήδη συγκαλέσει, είτε συγκαλούν εντός των αμέσως επόμενων ημερών γενικές συνελεύσεις μετόχων, για να εγκριθούν οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα καλύψει πλήρως τις αυξήσεις κεφαλαίου και έχει ήδη προκαταβάλει και στις τέσσερεις τράπεζες τα αναγκαία κεφάλαια. Τα κεφάλαια αυτά αποτελούν μέρος των 50 δισ. ευρώ που έχουν ήδη εγκριθεί και δεσμευθεί στο πλαίσιο του προγράμματος χρηματοπιστωτικής βοήθειας, ειδικά για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα. Η ανακοίνωση καταλήγει πως η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος είναι επομένως πλήρως εξασφαλισμένη, όπως πλήρως εξασφαλισμένες είναι και όλες οι καταθέσεις σύμφωνα με τις αρχές του ελληνικού προγράμματος.

Ανακεφαλαιοποίηση
Από την ανακοίνωση καθίσταται φανερό πως οι δύο τράπεζες ανακεφαλαιοποιούνται χωριστά. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωναν πως τόσο η ΕΤΕ όσο και η Eurobank ειδοποίησαν την Τράπεζα της Ελλάδος πως είναι απίθανο να μπορέσουν να βρουν τα απαραίτητα κεφάλαια (το 10% της συνολικής ανακεφαλαιοποίησής τους) προκειμένου να παραμείνουν ιδιωτικές και άρα καταλήγουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που θα τις ανακεφαλαιοποιήσει, το οποίο μπορεί να λάβει την οποιαδήποτε απόφαση στη συνέχεια για το μέλλον των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων. Τούτο σημαίνει πως μπορεί να προκρίνει το ενδεχόμενο συγχώνευσης, αυτόνομης πώλησης των τραπεζών - των ίδιων ή και περιουσιακών τους στοιχείων ή και τη συνέχιση της αυτόνομης πορείας τους που είναι και το ισχυρότερο ενδεχόμενο σύμφωνα με τραπεζικές πηγές.

Καθώς οι χρόνος πλέον πιέζει ασφυκτικά, οι τραπεζικοί πόλοι θα παραμείνουν τέσσερις, όπως ήταν και ο αρχικός σχεδιασμός. Σε αυτούς τους πόλους μέσα από διαδικασίες αναμένεται να προσαρτηθούν και οι λοιπές τράπεζες που είτε έχουν σπάσει σε «καλές» και «κακές» όπως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η Proton Bank, όπως επίσης και όποιες από τις άλλες ιδιωτικές τράπεζες δεν καλύπτονται το ΤΧΣ και δεν θα μπορέσουν να ανακεφαλαιοποιηθούν μέχρι το τέλος του μήνα.

Σήμερα οι χρηματιστηριακές αρχές θα αποφασίσουν για την ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο όσον αφορά την ΕΤΕ και την Eurobank. Το πλέον πιθανόν είναι οι μετοχές να διαπραγματευτούν κανονικά, δεδομένου ότι έχουν υπάρξει οι απαραίτητες διευκρινίσεις και ανακοινώσεις από τον εποπτικό φορέα των τραπεζών.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας σε όλους τους τόνους διευκρίνισε πως οι καταθέσεις σε όλες τις ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως διασφαλισμένες, κάτι που αποτελεί απόφαση όχι μόνον της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των πιστωτών της χώρας.

Η τρόικα είναι προφανές πως επέμεινε σε όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στο αρχικό χρονοδιάγραμμα της ανακεφαλαιοποίησης για όλες ανεξαιρέτως τις τράπεζες και το οποίο απαιτεί πλήρη ανακεφαλαιοποίηση έως το τέλος του Απριλίου.

Η βασική αιτίαση της τρόικας που τελικώς οδήγησε και στο προαναφερόμενο αποτέλεσμα είναι πως ήθελε απτές αποδείξεις πως η συγχώνευση Εθνικής Eurobank, δεν θα δημιουργούσε δημοσιονομικό βάρος και δεν θα επιβάρυνε το έλλειμμα και το χρέος της χώρας δεδομένου του γιγάντιου μεγέθους που αποχτούσε η νέα τράπεζα, η οποία αν δεν κατάφερνε να αντλήσει από ιδιώτες 1,5 δισ. ευρώ θα κατέληγε στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Σε μία τέτοια περίπτωση, οι φόβοι των πιστωτών είναι πως θα προέκυπτε επιπλέον βάρος για το προϋπολογισμό.

Γ. Προβόπουλος
Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση στήριξε με κάθε τρόπο τη συγχώνευση των δύο τραπεζών. Η λύση ωστόσο που προκρίθηκε ήταν η ξεχωριστή ανακεφαλαιποίησή τους.

Συγχρόνως μέσα από τις διαπραγματεύσεις ανέκυψε και η ανάγκη να τακτοποιηθεί άμεσα και το θέμα των άλλων τραπεζών και κυρίως να λυθεί το θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, με την απορρόφηση του καλού κομματιού του από κάποιο από τους συστημικούς πόλους. Και αυτή η παράμετρος είχε τη σημασία της, καθώς η συγχώνευση ΕΤΕ και Eurobank δημιουργούσε έναν τραπεζικό γίγαντα και θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να απορροφήσουν επιπλέον ενεργητικό από οποιοδήποτε άλλο τραπεζικό σχήμα.

Στην τελική διαπραγμάτευση με την τρόικα που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών, παρόντες ήταν ο διοικητής της ΤτΕ κ. Προβόπουλος και η διευθύνουσα του ΤΧΣ κ. Σακελλαρίου. Σημειώνεται ότι την Τρίτη ο κ. Προβόπουλος θα μιλήσει στην ειδική οικονομική επιτροπή της Βουλής για το θέμα της Κύπρου και των κυπριακών τραπεζών και αναμένεται να ερωτηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Hmerisia

Ο παπάς από την Ηλεία... που έχει κάψει καρδιές!

Ο παπάς από την Ηλεία... που έχει κάψει καρδιές! Πρόκειται για τον πατέρα Χριστόφιλο Γεωργόπουλο ο οποίος διατηρεί σελίδα στο facebook (όπως αρκετοί ιερείς), προβάλλουν την ορθόδοξη εκκλησία, δέχονται όμως και μηνύματα άλλων χρηστών.

Γράφει μία νεαρή: ........

«Ότι σ' έπλασε ο Θεός σίγουρα το' χει τάξει, ειλικρινά για μια φορά το τέλειο να φτιάξει. Καλησπέρα γλυκέ μου πατερούλη».

«Ωραίος είσαι πάτερ και πάντα χαμογελαστός»!

«Κούκλος πάτερ»! Άλλες πάλι γράφουν επιφωνήματα όπως «χμμμ» και άλλα παρόμοια! Η συγκεριμένη φωτογραφία έχει εκατοντάδες likes και αν μη τι άλλο η εκκλησία στην οποία λειτουργεί θα είναι κατάμεστη από νεαρό κόσμο... κάθε Κυριακή!

dete.gr - patris news

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 7-4-2013 ]



Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 08 Απριλίου έως 14 Απριλίου 2013 εφημερεύει το φαρμακείο:

Βασίλη Παπαθεοδοσίου

Tηλ: 2761 - 0 - 32229
Κιν. 693 - 2337104


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Τατούλης: Επανεκίνηση για το Ρωμανός - Γαργαλιάνοι και ωρίμανση φακέλου για τον δρόμο Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι. [ VIDEO ]

Στο Θέμα των οδικών αξόνων της Μεσσηνίας αναφέρθηκε χθες το μεσημέρι στην Κυπαρισσία ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατα την διάρκεισα της επίσκεψης - Αυτοψίας που πραγματοποίησε στο λιμάνι της Κυπαρισσίας.
Αναφέρθηκε στο........

Ρωμανός - Γαργαλιάνοι και Φιλιατρών - Γαργαλιάνων και το τι έχει συμβεί με τα έργα αυτά.
Ο κ. Τατούλης για το Ρωμανός - Γαργαλιάνοι είπε ότι, είναι μια περίεργη ιστορία ανάμεσα στις τόσες που παρέλαβε η νέα αιρετή περιφέρεια.
Το έργο ανακινήθηκε μετά από 8 χρόνια προσπάθειας όταν όλοι το είχαν εγκαταλείψει στην Τύχη του και ανακοίνωσε ότι το έργο θα ενταχθεί στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Για τον δρόμο Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι είπε ότι το επόμενο δίμηνο θα ωριμάσει ο φάκελος για να προχωρήσει και αυτή η ένταξη (σε πρόγραμμα υλοποίησης).

Όμως ο κ. Τατούλης άφησε και πολλές αιχμές προς συγκεκριμένους αποδέκτες λέγοντας ότι ο Πρωθυπουργός στηρίζει τα έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και δεν χρειάζεται στήριξη από κανέναν ο πρωθυπουργός.

Για την Ολύμπια Οδό είπε ότι είναι ένα έργο μεγάλης αναπτυξιακής σημασίας για την ανάπτυξη και την οικονομία. Οι θέσεις της Περιφέριας είναι ξεκάθαρη. Δεν συζητάει για οποιαδήποτε πολιτική προσέγγιση του προβλήματος που θα σταματά το έργο στην Πάτρα ή τον Πύργο.
Μιλάμε για ολοκλήρωση. Θα συγκρουστούμε με όλους και με όσους θέλουν να στερήσουν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου την δυνατότητα να επωφεληθεί από αυτόν τον οδικό άξονα.

Δείτε το σχετικό Video



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Απριλίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΠΟΤΡΟΠΗ νέου Μπουρλότου στη Μεσσήνη, αλλά και στα ..........

πεδινά χωριά του Δήμου Καλαμάτας, επιδιώκουν οι Δήμοι.
- Ο Παν. Νίκας πήγε χθες στον Εισαγγελέα και την Αστυνομία.
- Ο Στ. Αναστασόπουλος απέστειλε νέα επιστολή στον υπουργό Ν. Δένδια.
- Ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ. Καλαμάτας μετά απο παρέμβαση Μπρεδήμα.
Άπαντες συνιστούν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση για να αποτραπούν τα χειρότερα.
ΑΥΤΟ ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ στα οικονομικά κινείται ο Δήμος Καλαμάτας, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του Α΄ Τριμήνου.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ του δάσους και της παραλίας της Ελαίας. Κοινότητα και Σύλλογοι υπέρ της ήπιας ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τη νομιμότητα.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ τη Δευτέρα απο το ΣΥΡΙΖΑ στο Rex για την κρίση στους μικρομεσαίους και τις εναλλακτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΡΑΜΟΒΟΥΝΙ η γιορτή για την επέτειο γέννησης του Θόδωρου Κολοκοτρώνη.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ και άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για Ολυμπία και Ιόνια οδό.
"ΧΤΥΠΗΣΑΝ" πιτσαρία και οπωροπαντοπωλείο στα Φιλιατρά. Εγκληματικότητα δίχως τέλος στη Μεσσηνία...

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και
παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη
της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις
ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα.
Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά
δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους,
διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε
γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!