ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 13 Απριλίου 2013

Η αλήθεια για τις αποκλειστικές Νοσοκόμες

Θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε στον κόσμο ότι, ύστερα από τα τελευταία γεγονότα που σημειώθηκαν στο χώρο του νοσοκομείου και, κατά επέκταση, αυτά που ακούστηκαν και ειπώθηκαν από διάφορους αναρμόδιους για το επάγγελμα των αποκλειστικών αδελφών νοσοκόμων, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

1) Η αμοιβή καθώς .......

και το ωράριο των αποκλειστικών αδελφών νοσοκόμων καθορίζεται από τα αρμόδια υπουργεία και καμία ανάμειξη δεν έχει σε αυτό ο Σύλλογος των Αποκλειστικών Νοσοκόμων (δουλεύουμε με τιμές του 2010).

2) Οι αποκλειστικές/αποκλειστικοί νοσοκόμοι που υπάγονται στο χώρο του νοσοκομείου έχουν πτυχίο Νοσηλευτικής, που σημαίνει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, μπλοκ αποδείξεων ή υγειονομικού ελέγχου, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

3) Απαγορεύεται με υπουργική απόφαση οποιαδήποτε αλλοδαπή ή ημεδαπή (παράνομη) να εργάζεται στο χώρο του νοσοκομείου ως αποκλειστική νοσοκόμα χωρίς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε ότι η ύπαρξη αυτών των ατόμων (παράνομων ατόμων) στο χώρο του νοσοκομείου μόνο ζημιά μπορεί να επιφέρει, γιατί δεν έχουν οποιοδήποτε υγειονομικό έλεγχο, με αποτέλεσμα να γίνονται επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία ή, κατά επέκταση, για το Νοσηλευτικό Ίδρυμα.

Λόγω της άγνοιας της νοσηλευτικής φροντίδας προκαλούν προβλήματα στην υγεία των ασθενών, καθώς δε γνωρίζουν τους απαραίτητους νοσηλευτικούς χειρισμούς. Τέλος, θα θέλαμε να τονίσουμε τόσο η διοίκηση όσο και η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Νοσοκομείου στέκεται στο πλευρό μας και τους ευχαριστούμε.

Με εκτίμηση,
Ο Σύλλογος Αποκλειστικών Αδελφών Νοσοκόμων «Η Αλληλεγγύη»

ΠΛΑΤΗ: ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Γιατί αν περίμεναν από τον Δήμο Τριφυλίας......

Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε μόνοι μας για τη βελτίωση του χωριού μας συνεχίζεται χωρίς σταματημό. Πολλά και σπουδαία έργα έχουμε κάνει όπως (μάντρες, βάψιμο πορτών, καθαριότητα κ.α.)
Πολλοί έρχονται εθελοντές για να βοηθήσουνε ή να προσφέρουνε τα υλικά για την πραγματοποίηση του έργου. Στη προσπάθεια μας αυτή δεν συμμετέχουνε μόνο οι ντόπιοι. Μεγάλη είναι και η βοήθεια των συγχωριανών μας που ζούνε στην Αθήνα.

Μέσα από το blog του χωριού μας θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Το επόμενο βήμα είναι η επισκευή της .......

παιδικής χαράς. Εδώ απευθυνθήκαμε στο δημαρχείο της Κυπαρισσίας και οφείλω να ομολογήσω ότι με χαρά δέχθηκαν τις προσφορές λέγοντάς μου ότι το έργο θα γίνει.

Το πιό σπουδαίο όμως έργο που έχουμε βάλει σα στόχο στο χωριό μας, είναι η αλλαγή της σκεπής στην κεντρική εκκλησία του χωριού μας. Η σκεπή έχει σοβαρά προβλήματα και μόνο μία νέα θα μπορέσει να κρατήσει την εκκλησία μας στεγανή και ασφαλή. Σας καλούμε να βοηθήσετε το χωριό μας και σε αυτό το μεγάλο και δύσκολο έργο .

Όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες ας επικοινωνήσει μαζί μου ή ας στείλει μήνυμα στο e – mail που υπάρχει στο blog.

Δείτε μερικά από τα έργα μας:

1) Σκεπάστηκε το φρεάτιο στο πίσω μέρος της βρύσης στα αλώνια. Το συγκεκριμένο φρεάτιο ήτανε πρόχειρα σκεπασμένο με αποτέλεσμα να μπαίνουν διάφορα αντικείμενα στο νερό. Τώρα σφραγίστηκε και ασφαλίστηκε.

2) Βάψιμο εξωτερικών πορτών στο κοινοτικό γραφείο.

Στις συγκεκριμένες πόρτες με το πέρασμα του χρόνου είχε φύγει το χρώμα τους και η σκουριά είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της. Χάρη στους εθελοντές (που έβαλαν και τα χρώματα) οι πόρτες τώρα είναι σαν καινούργιες.

3) Καθαρίστηκε από τα χορτάρια η μάντρα στην παιδική χαρά.

Καθαρίστηκε από τον ιδιοκτήτη η μάντρα στο κάτω μέρος της παιδικής χαράς.

4) Καθαρισμός του ηρώου. Όπως ξέρετε το ηρώο μας ήτανε σε άσχημη κατάσταση, όμως χάρη στην προθυμία εθελοντών (που έβαλαν και τα υλικά) τώρα είναι καθαρό όπως και η γύρω περιοχή του.

5) Γκρέμισμα και χτίσιμο στο πάνω μέρος της μάντρας στο Αγ. Αθανάσιο. Η συγκεκριμένη μάντρα είχε πάρει επικίνδυνη κλίση και υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να γκρεμιστεί. Όλοι δώσανε χρήματα και τώρα έγινε νέα μάντρα σταθεροποιώντας και το έδαφος.

Πλάτη Καναλουπού

«Ξανανοίγω το προφίλ μου κι ας με φτάσουν και στην ηλεκτρική καρέκλα»… δηλώνει ο π. Χριστόφιλος!

Την απόφαση του να επανενεργοποιήσει το προφίλ αγνοώντας την εντολή αλλά και την σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης Τριφυλίας -κοινοποίησε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Παρασκευής του στο Facebook ο π. Χριστόφιλος Γεωργόπουλος.

Ο ιερέας από την Ηλεία δείχνει αποφασισμένος να τραβήξει το δικό του δρόμο θεωρώντας ότι δεν έχει διαπράξει κανένα κακό και ότι έχει την συνείδηση του καθαρή…

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει…

«ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΚΕΨΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΡΧΟΜΕ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΚΟΚΑΛΟ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ .ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΑΣ ΜΕ ΦΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΝ ΔΙΕΠΡΑΞΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΕΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΣΧΕΔΟΝ 14 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΕΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΒΑΖΟ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ Κ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΑΣ ΜΕ ΦΤΑΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ…»

Είναι περιττό να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη κίνηση του νεαρού ιερωμένου τυγχάνει θετικότατων σχολίων από τους χιλιάδες ανά την Ελλάδα φίλους του που δηλώνουν για μια ακόμα φορά την υποστήριξη τους προς το πρόσωπο του όπως συμβαίνει ήδη τα τελευταία 24ώρα…

patris News

Πριν το Πάσχα ξεκινούν τα έργα - Μέχρι την Πάτρα σε α' φάση η Ολυμπία Οδός

Μέσω ιδιωτικών συμφωνητικών μεταξύ των εταιρειών παραχώρησης των οδικών αξόνων και του ελληνικού δημοσίου ξεκινούν εκ νέου οι κατασκευαστικές εργασίες στους τέσσερις αυτοκινητοδρόμους (Ολυμπία Οδός, Ιόνια Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Ε-65), όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι υπεγράφη συμφωνία με τους .....

παραχωρησιούχους να επαναλειτουργήσουν τα εργοτάξια χωρίς καθυστερήσεις και μάλιστα πριν το Πάσχα. Το πλήρες πρόγραμμα ανάπτυξης των έργων στους τέσσερις αυτοκινητοδρόμους, που έχουν παγώσει εδώ και δύο χρόνια, θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

BEST TV

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [12 - 4 - 2013 ]Μεσσηνιακές εφημερίδες της 13ης Απριλίου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συνεχίζονται οι αγορεύσεις δικηγόρων στη μεγάλη δίκη

«Νίκο»: Ήμουν «δοσμένος» και μπορούσα να κάνω τα πάντα


Με την ανάλυση των ισχυρισμών των κατηγορουμένων, από τους ..........

συνηγόρους υπεράσπισης, προκειμένου να αντικρουσθεί η πρόταση της εισαγγελέως, συνεχίσθηκε χθες για μια ακόμη ημέρα, η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη διπλή δολοφονία πατέρα και γιου Μεσάι. Η δίκη ξεκίνησε νωρίς το πρωί και συνεχίσθηκε μέχρι τις 9.00 το βράδυ, σε μια εξαντλητική διαδικασία ενώ η εκδίκαση της διεκόπη, για τη Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑΝΕ οι μεγάλοι οδικοί άξονες πριν από το Πάσχα. Την ανακοίνωση συμφωνίας με τους Παραχωρησιούχους έκανε χθες η ηγεσία του ΥΠ.ΑΝ.
Σε πρώτη φάση του «κούρεμα» της Ολυμπίας Οδού σημαίνει έργα μέχρι την Πάτρα.
Αντιδράσεις σε Δυτική Ελλάδα-Πελοπόννησο που ζητούν ολοκλήρωση μέχρι την Τσακώνα, επιδιώκοντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό, του οποίου ζητούν την παρέμβαση.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• «ΟΞΥΓΟΝΟ» για τη Μεσσηνία η επαναλειτουργία του στρατοπέδου Παπαφλέσσα. Διπλή γιορτή χθες με την Ανασύσταση του ηρωϊκού 9ου Συντάγματος Πεζικού-Γιαννιτσά και της Ορκωμοσίας Νεοσυλλέκτων. Καθοριστική η συμβολή Σαμαρά, όπως αναγνώρισαν Μητροπολίτης, δήμαρχος Καλαμάτας, εκπρόσωποι φορέων και Μεσσήνιοι όλων των παρατάξεων.
• ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ του ΣτΕ Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και σε δασικές εκτάσεις – Απορρίφθηκαν προσφυγές.
• ΑΡΘΡΟ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του τ. δημάρχου Καλαμάτας Γ. Κουτσούλη για το θέμα της ΜΟΛΑΚ με επικρίσεις κατά του δημάρχου Παν. Νίκα.
• ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΜΕΣΣΗΝΗ και όχι μόνο… συμμετέχουν στην εθελοντική καμπάνια «Let’s Do It 2013» καθαρίζουν παραλίες και πάρκα.
• Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ Τριφυλίας και Ολυμπίας ανάγκασε παπά να «εξαφανίσει» το προφίλ από το facebook προκαλώντας αντιδράσεις. Τι απαντά η Μητρόπολη.
• Ο ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ηθοποιός Μπίλι Ζέιν, με Μανιάτικες ρίζες έφτιαξε εταιρεία που θα εισάγει στην Αμερική ελαιόλαδο από τη Μάνη και την Πελοπόννησο.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ INDYMEDIA

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΗΣΥΧΟΣ !

Το indymedia και 2 ραδιόφωνα τελούν υπό καταστολή από χθες, Πέμπτη, έπειτα από εντολή του υπουργού Νίκου Δένδια. Η αντιδημοκρατικότητα της πράξης αυτής θυμίζει εποχές χούντας, όπου η λογοκρισία δεν εφαρμοζόταν με βάση τους ισχύοντες νόμους και το Σύνταγμα, αλλά κατά το δοκούν.
Ο κ. Δένδιας, υπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, μέλος του ........


κοινοβουλίου και προασπιστής των άρθρων του Συντάγματος, καταπάτησε κάθε έννοια ελευθερίας της έκφρασης και έκλεισε τη μεγαλύτερη ίσως αντισυστημική ιστοσελίδα ελεύθερης πληροφόρησης.
Ο server της ιστοσελίδας, που φιλοξενούσε και δύο ακόμη μέσα, τον 98 FM και το Ράδιο Ένταση, βρισκόταν μέσα στο ΕΜΠ. Κατόπιν κυβερνητικών πιέσεων, αναγκάστηκαν να διακόψουν την παροχή Ίντερνετ.

Έκδηλη ήταν η χαρά του Άδωνι Γεωργιάδη για την κίνηση αυτή. Αξιοσημείωτο είναι το ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΕΜΠ διέκοψε την παροχή Ίντερνετ έπειτα από κυβερνητικές πιέσεις, χωρίς να αναφέρονται άλλες λεπτομέρειες. Δεν αναφερόταν ο υπεύθυνος της κίνησης αυτής.
Ο βουλευτής της ΝΔ, όμως, φρόντισε να στείλει άμεσα στο twitter ευχαριστήριο μήνυμα προς τον Νίκο Δένδια για την πράξη του, κάτι που αυτόματα στοχοποίησε και τους δύο, αφενός τον βουλευτή για τις απόψεις του περί Δημοκρατίας και αφετέρου τον υπουργό γιατί με το tweet αυτό αποκαλύφθηκε το ποιος έδωσε την εντολή.
“αγαπητέ Υπουργέ, εύγε για το indymedia εύγε!”

Αυτό ήταν το tweet που τα ξεκίνησε όλα. Που αποκάλυψε -για μία ακόμη φορά- την άποψη του Άδωνι για το τι σημαίνει Δημοκρατία και προκάλεσε τις αντιδράσεις του κόσμου. Φασίστας, τηλεπερσόνα με μισθό βουλευτή, ψευτοδημοκράτης και άλλοι πολλοί χαρακτηρισμοί βρήκαν το δρόμο τους στο twitter του Άδωνι, με τη “μπάλα” να παίρνει και τον υπουργό. Ένα άλλο tweet του βουλευτή αναφέρει πως “πριν από λίγο έκλεισε επιτέλους το indymedia. Εύγε στο @Ndendia”.
Το ερώτημα όμως, παραμένει: Πως παραβλέπονται τόσο εύκολα τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά της χώρας; Ο κ. Δένδιας λογόκρινε ένα από τα μεγαλύτερα μέσα ελεύθερης πληροφόρησης και δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς παρακάμπτοντας βασικές αρχές του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ο κ. Γεωργιάδης πανηγυρίζει που το “αντισυστημικό” indymedia σταμάτησε να υπάρχει, “δυστυχώς προσωρινά” (όπως ανέφερε ο ίδιος), τη στιγμή που έχει ορκιστεί να υπηρετεί τους θεσμούς του Κράτους μέσα από την κοινοβουλευτική δράση.

Η Ελευθερία του Λόγου και της Έκφρασης δεν καταπατείται, γιατί με την καταπάτησή της της αλλοιώνεται κάθε έννοια δημοκρατίας. Είτε ως μέλος Επιτροπής, όπου ενδιαφέρεται για προσωπικές υποθέσεις και όχι για την αποτελεσματικότητά της, είτε ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, όπου επικροτεί βίαιες επεμβάσεις και λογοκρισίες που θυμίζουν χούντα, ο κ. Γεωργιάδης φαίνεται πως καταχράται τις θέσεις εξουσίας που προσωρινά κατέχει.

Κουτί Πανδώρας

Βουλιάζουν σε χρέη εκατοµµυρίων οι περιπτεράδες

Ο αγώνας των περιπτερούχων βρίσκεται στο αποκορύφωµά του και ο Γιώργος ∆ούκας εξηγεί Στο ΧΩΝΙ τα οφέλη που θα έχει ο κλάδος, αν εισακουστούν οι φωνές του Σωµατείου Αττικής

Tα 95.000.000 Ευρώ αγγίζουν οι ανοικτές πιστώσεις των .......

χονδρεµπόρων προς τους περιπτεράδες, κάτι που θα οδηγήσει σε κατασχέσεις, δηλώνει Στο ΧΩΝΙ το µέλος του Σωµατείου Επαγγελµατιών Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Μικρής Λιανικής Αττικής, Γιώργος ∆ούκας.
Το Σωµατείο Αττικής στην προσπάθειά του να σώσει τους περιπτερούχους, κατέθεσε υπόµνηµα στο υπουργείο Οικονοµικών, καλώντας τον Γιάννη Στουρνάρα να δώσει λύση, κλιµακώνοντας τον αγώνα του.

Ερωτ :Τι γίνεται µε το λαθρεµπόριο καπνικών και τι µέτρα λαµβάνει η πολιτεία για αυτό;

Γεώργιος Δούκας : Αν η Πολιτεία ήθελε να εξαφανίσει το λαθρεµπόριο στα τσιγάρα, θα µπορούσε να το κάνει µε τρεις αποφάσεις µέσα σε ένα µήνα. ∆εν θέλουν να το κάνουν... Το κράτος χάνει ετησίως από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) γύρω στα 2 δισ. € τα οποία τα λυµαίνεται το λαθρεµπόριο και οι επιτήδειοι. Από την άλλη, ψάχνουν για λεφτά, φορολογούν υπέρµετρα τον λαό, ενώ εκείνα βρίσκονται µπροστά τους και κάνουν ότι δεν τα βλέπουν.

Ερωτ :Τι επιπτώσεις θα έχει η αλλαγή του δικτύου διανοµής καπνικών σε τρεις νοµούς;

Γεώργιος Δούκας : Η στρατηγική απόφαση των καπνοβιοµηχανιών να αλλάξουν µέσα στο 2013 το δίκτυο διανοµής φέρνει πολλές παρενέργειες. Οι ανοιχτές πιστώσεις που υπάρχουν από τους περίπου 150 χονδρέµπορους στους συγκεκριµένους νοµούς προς περίπτερα, καπνοπωλεία και ψιλικά είναι περίπου 95.000.000€! Το µέγεθος της πίστωσης είναι τεράστιο. Είναι σίγουρο ότι θα χαθούν λεφτά. Εχουν αρχίσει ήδη και αποστέλλονται εξώδικα για να κλείσουν οι ανοικτές πιστώσεις. Είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν διαταγές πληρωµών και κατασχέσεις. Οι χονδρέµποροι καπνικών που µένουν «εκτός παιχνιδιού» είναι οι µεγάλοι χαµένοι της υπόθεσης. Φυσικά θα υπάρξει και αύξηση ανεργίας από θέσεις εργασίας που θα χαθούν. Ενας ετήσιος τζίρος διανοµής που υπερβαίνει στους τρεις νοµούς τα 2 δισ. € στα καπνικά περνάει στα χέρια 22-25 εταιρειών από 150 εταιρείες που υπήρχαν.

Ερωτ :Με την κατάθεση των υποµνηµάτων προς τα συναρµόδια υπουργεία πέραν της θεσµικής θωράκισης του επαγγέλµατος σας, τι άλλο ζητάτε από το υπουργείο Οικονοµικών;

Γεώργιος Δούκας : Τα δικαιώµατά µας! Σε κανένα µέρος του κόσµου, δεν υπάρχει το ποσοστό προµήθειας που λαµβάνουµε εµείς εδώ και τρία χρόνια! Το υπουργείο Οικονοµικών έχει κάνει ένα µέγα σφάλµα µε την τελευταία φορολόγηση. ∆εν έλαβε υπόψη του το κόστος διανοµής των καπνικών όταν έφτιαξε τη νέα φορολογική κλίµακα. Πρέπει άµεσα να γίνει µείωση φορολογίας στα καπνικά προϊόντα και ταυτόχρονη κατοχύρωση των ποσοστών κέρδους επί αποφορολογηµένης αξίας του δικτύου.

Δεν πρέπει να ¨ πέσουμε¨ στα παλιά παιχνίδια που γνωρίζουμε ήδη καλά ,να γίνει μόνο μείωση φορολογίας χωρίς ταυτόχρονη κατοχύρωση ποσοστών δικτύου .

Και εξηγώ τι εννοώ : Αν το Υπουργείο Οικονομικών όπως φημολογείται προβεί σε μείωση φορολογίας καπνικών προϊόντων (είμαστε η χώρα με την υψηλότερη φορολόγηση σε όλη την Ευρώπη) χωρίς να γίνει κατοχύρωση ποσοστών δικτύου, θα έχουμε άμεσα μείωση τιμών στα τσιγάρα λόγω ανταγωνισμού των καπνοβιομηχανιών, συρρίκνωση εσόδων του Ε.Φ.Κ. για την Ελληνική πολιτεία καθώς και εξαφάνιση ποσοστών βιωσιμότητας για την Μικρή Λιανική.

Μόνο η κατοχύρωση ποσοστών για το δίκτυο εξασφαλίζει για την Ελληνική πολιτεία αύξηση εσόδων για αυτήν αλλά και ομαλοποίηση της αγοράς όσον αφορά τον κλάδο της Μικρής Λιανικής. .

«Πρόβληµα επιβίωσης»

Υποµνήµατα στα υπουργεία αναφορικά µε τα περίπτερα αναµένεται να καταθέσει µέσα στις επόµενες ηµέρες και το Επαγγελµατικό Επιµελητήριο Αθηνών. Το ΧΩΝΙ δεν θα µπορούσε παρά να επικοινωνήσει µε τον πρόεδρο του ΕΕΑ, Ιωάννη Ρεκλείτη και να µεταφέρει την άποψή του για τα προβλήµατα που καίνε τους περιπτερούχους.

«Οι περιπτεράδες αντιµετωπίζουν σοβαρό πρόβληµα επιβίωσης. Αιτία για αυτό το γεγονός αποτελούν: α) ο περιορισµός του µεικτού κέρδους επί των πωλήσεων καπνοβιοµηχανικών προϊόντων, β) η ανεξέλεγκτη και χωρίς φραγµούς ασυδοσία των ∆ήµων, οι οποίοι χρεώνουν ό,τι θέλουν τους περιπτεράδες και γ) οι κλοπές είτε φανερή (ένοπλες ληστείες) είτε µη (π.χ. κλοπή ενός περιοδικού)». Ο Ιωάννης Ρεκλείτης κλείνοντας σχολίασε: «Κάποτε η εύκολη δουλειά για να ζήσει κανείς την οικογένειά του ήταν να ανοίξει ένα περίπτερο, ένα βενζινάδικο, ένα αρτοποιείο ή να πάρει ένα ταξί. Βλέπουµε τώρα πως και τους τέσσερις κλάδους τους έχουν τσακίσει. Εχουν γίνει πλέον µη βιώσιµες επιχειρήσεις».

«Να παίρνουµε τις γυναίκες στον τάφο;»

Πέρα από τους περιπτεράδες, υπόµνηµα στα υπουργεία αναφορικά µε την υπόθεση των περιπτέρων, είναι έτοιµη να καταθέσει και η Συνοµοσπονδία Αναπήρων & Θυµάτων Πολέµου Ελλάδας. Το ΧΩΝΙ ήρθε σε επαφή µε τον πρόεδρό της, κ. Χαράλαµπο Λυµπερόπουλο, ο οποίος φρόντισε να µας ενηµερώσει για τα προβλήµατα που υφίστανται. Αρχικά, ο Χ. Λυµπερόπουλος ανέφερε: «Το µεγαλύτερό µας πρόβληµα είναι οι περικοπές. Το άρθρο 21 που µιλάει για τους αναπήρους το έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια, βάζοντας χέρι και στα περίπτερα. Αυτά πλέον, όταν φεύγουν οι ανάπηροι από τη ζωή δεν µεταβιβάζονται στα θύµατα. Ετσι, όταν ‘‘φεύγουµε’’ θα πρέπει να παίρνουµε µαζί στον τάφο και τις γυναίκες µας, οι οποίες έχουν τον ρόλο και της συζύγου αλλά και της νοσοκόµας», τόνισε ο Χ. Λυµπερόπουλος για να συµπληρώσει: «Οι ανάπηροι υπαγόµασταν όλα αυτά τα χρόνια στο υπουργείο Εθνικής Αµυνας, κάτι που άλλαξε µε το πολυνοµοσχέδιο, το οποίο µας ‘‘παρέδωσε’’ µαζί µε τα περίπτερα στο Εσωτερικών. Ζητάµε νοµοθετική ρύθµιση όπου τα περίπτερα να έρθουν στην πρότερη θέση και να µεταβιβάζονται στις χήρες και τα θύµατα».

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Υποµνήµατα προς τρεις Υπουργούς

Ο αγώνας των περιπτεράδων κατά του πολυνοµοσχεδίου, και των αλλαγών που αυτό επέφερε στον κλάδο τους, κορυφώνεται καθώς το Σωµατείο Επαγγελµατιών Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Αττικής κατέθεσε υποµνήµατα στα υπουργεία Οικονοµικών, Υγείας και Εσωτερικών, µε τα οποία ζητά νοµοθετικές αλλαγές, έτσι ώστε οι περιπτεράδες να καταφέρουν να κρατήσουν ανοικτές τις επιχειρήσεις τους.

Η µάχη µε το υπουργείο Οικονοµικών...

Το πρώτο υπόµνηµα το κατέθεσαν οι περιπτεράδες στο υπουργείο Οικονοµικών. Με αυτό οι «άνθρωποι της διπλανής πόρτας» ζητούν από τον Γιάννη Στουρνάρα το αυτονόητο... Το δικαίωµα στην επιβίωση, το οποίο µε τόσο σκληρό τρόπο φαίνεται πως οι κυβερνώντες και η τρόικα δείχνουν αποφασισµένοι να στερήσουν, στο βωµό της «ανάπτυξης», που δεν σηµαίνει τίποτα περισσότερο από τη σταδιακή µεταφορά του τζίρου των περιπτέρων στις µεγάλες αλυσίδες καταστηµάτων.

Το σηµαντικότερο αίτηµα των περιπτερούχων προς το υπουργείο Οικονοµικών, έχει να κάνει µε τα ποσοστά επί της αποφορολογηµένης αξίας των καπνοβιοµηχανικών προϊόντων. Οι περιπτερούχοι, ζητούν από το υπουργείο να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στην τακτική των καπνοβιοµηχανιών από το 2009 και έπειτα, µε την οποία οι τιµές στα προϊόντα τους έχουν σταθεροποιηθεί, µε αποτέλεσµα οι αυξήσεις στην φορολογία να απορροφώνται στην ουσία από τα ποσοστά του λιανικού εµπορίου. Ετσι λοιπόν, οι περιπτεράδες ζητούν να οριστεί ένα συγκεκριµένο ποσοστό προµήθειας που θα αγγίζει το 50% επί της αποφορολογηµένης αξίας των προϊόντων (12% για το χονδρεµπόριο και 38% για το λιανεµπόριο), κάτι που θα επέφερε... ηρεµία στην αγορά.

Ταυτόχρονα, οι περιπτεράδες ζητούν από τον Γ. Στουρνάρα και την αλλαγή στο καθεστώς που επικρατεί στις πωλήσεις τόσο των καπνοβιοµηχανικών προϊόντων όσο και του Τύπου και των καρτών κινητής τηλεφωνίας. Τα περίπτερα, τη δεδοµένη χρονική στιγµή για κάθε ένα από αυτά τα προϊόντα που πωλούν, βάζουν στα ταµεία τους 1-3% µεικτού κέρδους, κάτι που όπως γίνεται αντιληπτό αποτελεί σηµαντικό πρόβληµα στη µάχη που δίνεται για την επιβίωση.

Οι απαιτήσεις από το υπουργείο Εσωτερικών

Το δεύτερο υπόµνηµα που κατέθεσαν οι περιπτεράδες ήταν εκείνο που κρατούν πλέον στα χέρια τους οι άνθρωποι του υπουργείου Εσωτερικών. Τι ζητούν όµως από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη οι άνθρωποι του Σωµατείου Αττικής, για λογαριασµό όλων των περιπτέρων; Οι απαιτήσεις έχουν να κάνουν µε ρυθµίσεις που θα αλλάξουν την κατάσταση που επικρατεί και θα βοηθήσουν τους επαγγελµατίες να εξασφαλίσουν τόσο τις επιχειρήσεις τους όσο και έναν ασφαλή και σύγχρονο τόπο εργασίας, καθώς µε τα µέχρι τώρα δεδοµένα οι συνθήκες υπό τις οποίες ζουν οι επαγγελµατίες χαρακτηρίζονται ως µεσαιωνικές.

Πρώτο αίτηµα των περιπτερούχων δεν είναι άλλο από την επαναφορά της εποπτείας του κλάδου στις Περιφέρειες, από τους δήµους στους οποίους ανήκουν αυτή τη στιγµή. Παράλληλα, απαιτείται η διατήρηση του προνοιακού χαρακτήρα των περιπτέρων, έτσι ώστε οι ανάπηροι και τα θύµατα πολέµων να µπορούν να πάρουν άδειες, αλλά και να έχουν τη δυνατότητα να «κληροδοτήσουν» τις άδειες τους είτε στις συζύγους τους, στην περίπτωση που εκείνοι «φύγουν» από κοντά µας.

Με το ίδιο υπόµνηµα, οι περιπτεράδες ζητούν από τον Ε. Στυλιανίδη να προβεί σε αλλαγή των νόµων που ισχύουν από το 1969 και να επιτρέψει τον εκσυγχρονισµό των περιπτέρων. Με αυτό τον τρόπο οι περιπτεράδες θα είναι σε θέση να κάνουν αλλαγές στον τόπο εργασίας τους, προσαρµόζοντάς τον στις απαιτήσεις της σηµερινής εποχής (κλιµατισµός, υγιεινή) και παράλληλα να καλύψουν και τα τεράστια κενά που υπάρχουν στην ασφάλειά τους, καθώς τη δεδοµένη χρονική στιγµή, µοιάζουν να είναι εύκολος στόχος για ληστείες!

Σηµαντική θεωρείται από τους περιπτεράδες και η ρύθµιση που θα «επιβάλει» στους δήµους να δίνουν το χώρο που απαιτείται, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις τους να έχουν δύο ψυγεία και την ευχέρεια να τοποθετούν σταντ µε τα οποία θα προβάλουν τον Τύπο, όπως ορίζει ο νόµος, χωρίς να δέχονται... βροχή προστίµων.

Οι απαιτήσεις από το υπουργείο Υγείας

Τέλος, οι περιπτερούχοι έχουν καταθέσει υπόµνηµα και στο υπουργείο Υγείας και τον Ανδρέα Λυκουρέντζο. Από αυτό, οι περιπτεράδες ζητούν την πώληση των καπνοβιοµηχανικών προϊόντων από εξειδικευµένα σηµεία, όπως γινόταν πριν από την ψήφιση του πολυνοµοσχεδίου. Αν κάτι τέτοιο δε σταθεί δυνατό, το Σωµατείο Αθήνας ζητά από το υπουργείο να επιβάλει τη µη διαφήµιση των προϊόντων αυτών, έτσι ώστε κανένα super market και πολυκατάστηµα να µην µπορεί να προβληθεί περισσότερο, «διαφηµίζοντας» παράλληλα και το κάπνισµα, µε τις όποιες συνέπειες έχει αυτό στην υγεία. Τέλος, οι περιπτεράδες ξεκαθαρίζουν πως το υπουργείο δεν θα πρέπει να επιτρέψει την πώληση καπνοβιοµηχανικών προϊόντων σε τιµή κάτω της αναγραφόµενης, καθώς µε αυτό τον τρόπο τα super market και τα πολυκαταστήµατα θα έχουν πλεονέκτηµα απέναντι στη Μικρή Λιανική.ΠΡΟΣ Υπ. ΥΓΕΙΑΣ

Προτείνεται α) Η περιστολή της πώλησης καπνού ΜΟΝΟ από εξειδικευµένα σηµεία του ν.δ. 1044/1971, που απαιτείται να επανέλθει σε ισχύ, και µετά από προηγούµενη διοικητική άδεια, β) επαναφορά του κλειστού αριθµού σηµείων πώλησης καπνού προς αποτροπή της διάδοσής του σύµφωνα µε το σύστηµα του Ν.∆. 1044/1971 και γ) σε περίπτωση εµµονής στη διάθεση καπνού από κάθε είδους κατάστηµα ή εγκατάσταση, η θέσπιση καθολικής απαγόρευσης διαφήµισης σε σηµεία πώλησης µε παρεµπίπτουσα δραστηριότητα την πώληση καπνού, όπως υπεραγορές παντός είδους, super market κ.ο.κ, και η διάθεση των προϊόντων από κλειστές οµοιόµορφες και αδιαφανείς προθήκες χωρίς να εµφανίζονται τα προϊόντα, τα σήµατά τους ή διαφηµίσεις τους.

ΠΡΟΣ Υπ. Εσωτερικων

Προτείνεται, ανεξαρτήτως τυχόν διατήρησης του προνοιακού χαρακτήρα του θεσµού, η µεταβατική για τους κατά την έναρξη ισχύος του Ν. 4093/2012 µισθωτές περιπτέρων παραχώρηση έναντι του ∆ήµου των δικαιωµάτων παράτασης και ανανέωσης της µίσθωσης, καθώς και προτίµησης έναντι παντός νέου µισθωτή της ΚΥΑ Κ. 5671/1487/1984 (ΦΕΚ 549/Β’/1984) και υπό τους όρους αυτής. Η απαγόρευση κατάργησης από το ∆ήµο της θέσης του περιπτέρου όσο παραµένει ο ως άνω µισθωτής στη χρήση του. Η τροποποίηση της νόµιµης διάρκειας της µίσθωσης σε δεκαετή ή σε περίπτωση θανάτου ή έκπτωσης του δικαιούχου η έκδοση προσωποπαγούς άδειας εκµετάλλευσης αόριστης διάρκειας επ’ ονόµατι του µισθωτή, µη επιδεχόµενης µισθώσεως ή µεταβιβάσεως.


ΠΡΟΣ Υπ. Οικονοµικων

Προτείνεται η επανεξέταση της σύνδεσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης µε την µέση σταθµισµένη τιµή στα όρια της κοινοτικής νοµοθεσίας.Προτείνεται η εξαίρεση του κύκλου εργασιών των παραπάνω τριών κατηγοριών προϊόντων (καπνοβιοµηχανικά προϊόντα, τύπος και κάρτες κινητής τηλεφωνίας) από την διαδικασία αυτοπεραίωσης και η επεξεργασία ανάλογων της απόδοσής τους και του ρυθµού απόσβεσης της δαπάνης προµήθειάς τους φορολογικού συντελεστή.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ξηλώνουν τα περίπτερα και τους περιπτεράδες

Το Σωµατείο Αττικής µέσα από Το ΧΩΝΙ στέλνει ανοικτή επιστολή προς κάθε αρµόδιο... Μια κραυγή αγωνίας για την επιβίωση των περιπτεριούχωνΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

« Εδώ και τρία χρόνια η Πολιτεία έχει εξαπολύσει µία συνεχή και πρωτοφανούς έντασης επίθεση στο περίπτερο. Με πρόσχηµα τα µνηµόνια λαµβάνονται συνεχώς µέτρα που επιδιώκουν να τα ξηλώσουν και να χαρίσουν το τζίρο τους στις µεγάλες εµπορικές αλυσίδες.

∆εν είναι τυχαίο ότι µόνο στο τελευταίο µεσοπρόθεσµο υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις διατάξεις που αφορούν στα περίπτερα, µία για τη φορολογία καπνικών, µία για την αδειοδότηση, µία για την πώληση καπνοβιοµηχανικών προϊόντων από τα σούπερ µάρκετ και µια για πώληση καπνικών µέσω Internet για ιδιωτική χρήση (50 κούτες τσιγάρα ανά παραγγελία!). Και όλα αυτά µε πρόσχηµα τα µνηµόνια και τη σωτηρία της χώρας. Φτάνει κανείς στο σηµείο να πιστέψει ότι όλα τα δεινά της Ελλάδας οφείλονται σε µία χούφτα βιοπαλαιστές ή ότι άµα κλείσουν τα περίπτερα θα σωθεί η χώρα.

Πρώτα το 2009 αύξησαν τρεις φορές υπέρµετρα την φορολογία καπνού!

Το υπουργείο Οικονοµικών σε ρόλο Ποντίου Πιλάτου, πρώτα έδωσε στις καπνοβιοµηχανίες το δικαίωµα να καθορίζουν σε τι τιµή θα αγοράζει και θα πουλάει το περίπτερο και στη συνέχεια, όταν αυτές µείωσαν τις τιµές, αρνήθηκε να δώσει µε νόµο ένα εύλογο κέρδος στο περίπτερο! Και η δικαιολογία ήταν η απελευθέρωση. Με την ίδια δικαιολογία της απελευθέρωσης, το 2012 αποφάσισε να δώσει το δικαίωµα στους δήµους να ξηλώσουν τα υφιστάµενα περίπτερα, να πετάξουν στους δρόµους τους περιπτεράδες να ανοίξουνε στη θέση τους δικά τους περίπτερα και να τα νοικιάσουν µε δηµοπρασία!

Περιπτεράδες µε είκοσι και τριάντα χρόνια δουλειάς κινδυνεύουν να βρεθούνε στο δρόµο, χωρίς εργασία, χωρίς σύνταξη, ανήµποροι να ζήσουν τα παιδιά τους. Τελικά η απελευθέρωση είναι µόνο για τα περίπτερα που τα θέλουνε µεγάλα εµπορικά συµφέροντα. Γιατί για παράδειγµα στο χώρο της κυκλοφορίας του Τύπου, που ενδιαφέρει και τους περιπτεράδες, κανένας δε νοιάστηκε να δώσει στον περιπτερά το δικαίωµα να φέρνει εφηµερίδες από όποιον εφηµεριδοπώλη θέλει;

Είναι υποχρεωµένος να φέρει εφηµερίδες από τον εφηµεριδοπώλη που του έχει ορίσει το Πρακτορείο ∆ιανοµής, µε όποιους όρους του επιβάλλει ο εφηµεριδοπώλης. Το υπουργείο, αν και ανακοίνωσε το δήθεν άνοιγµα και του δικού τους επαγγέλµατος, στη συνέχεια αδιαφόρησε για να τους αφήσει να αλωνίζουν.

Απελευθέρωση στα λόγια!

Μετά για να είναι σίγουροι ότι θα κλείσουν τα περίπτερα, δώσανε τα τσιγάρα και τη διαφήµισή τους στα σούπερ µάρκετ, ενώ την απαγορεύουν στα περίπτερα! Και όχι µόνο αυτό. Με τη δικαιολογία ότι όλοι τσιγάρα πουλάµε, µας κάνανε ίσα και όµοια! Ενα περίπτερο που το υποχρεώνουν να πουλάει σε µία παράγκα τριών µέτρων, σε ένα ξύλινο κουτί µε διαστάσεις που νοµοθετήθηκαν το 1969, χωρίς τουαλέτες, χωρίς καµία σοβαρή υποδοµή, χρειάζεται τα ίδια δικαιολογητικά για άδεια υγειονοµικού ενδιαφέροντος µε ένα σούπερ µάρκετ. Λες και το περίπτερο θα πουλήσει φέτα και βακαλάο παστό. Την ίδια ώρα αρνούνται στα περίπτερα έστω και ένα τετραγωνικό χώρου, µε τη δικαιολογία ότι δεν είναι σούπερ µάρκετ.

Εχουµε δηλαδή και λέµε:

● Στα τσιγάρα, το κέρδος του περιπτέρου το κανονίζουν οι καπνοβιοµηχανίες και ο αντιπρόσωπος.

● Στον τύπο ο εφηµεριδοπώλης.

● Στις κάρτες οι εταιρείες κινητής, αφού το υπουργείο Οικονοµικών εδώ και δύο χρόνια δεν έχει απαντήσει στο αίτηµά µας να τις πουλάµε σε ό,τι τιµή θέλουµε.

● Το αν θα έχεις περίπτερο είναι θέµα δηµάρχου και αν το θέλει κάποιος κολλητός του.

● Το τι διαστάσεις θα έχει, είναι θέµα δηµάρχου και το αποφασίζουν οι ανάγκες των σούπερ µάρκετ.

● Για να πάρεις άδεια να πουλάς αναψυκτικά και παγωτά πρέπει να είσαι σούπερ µάρκετ, που δεν µπορείς να γίνεις.

● Η διαφήµιση καπνού έγινε µονοπώλιο του σούπερ µάρκετ.

Ωραία απελευθέρωση! Ωραίος ελεύθερος ανταγωνισµός!

Ενα άλλο θέµα µείζονος σηµασίας για τα σηµεία Μικρής Λιανικής είναι η διπλή φορολόγηση που έχουµε σε προϊόντα που πουλάµε µε ενσωµατωµένο ΦΠΑ, δηλαδή καπνικά και κάρτες. Ερχεται η ελληνική πολιτεία και στο τέλος του έτους µας φορολογεί επί ετήσιου τζίρου, χωρίς να εξαιρεί τα καπνικά προϊόντα τα οποία είναι µαζί µε τις κάρτες περίπου στο 80% του ηµερήσιου τζίρου µας.

Αυτό από µόνο του είναι ένα µεγάλο ανέκδοτο και παράξενο το οποίο συµβαίνει µόνο στην Ελλάδα! Πρώτα µας σαµάρωσαν σαν γαϊδούρια και µετά µας σκοτώνουν πριν καλά καλά γεράσουµε. Τόσους µήνες παλεύουµε έστω για µια συνάντηση σε ένα υπουργείο να τους τα πούµε. Μέχρι και στην Τask Force φτάσαµε. Παντού πόρτες κλειστές γιατί δεν νοιάζονται για τα προβλήµατά µας. Ξέρουν τα προβλήµατα µας... δεν έχουν άλλοθι!

Είναι µέρος ενός συστήµατος και πιόνια µιας µεθόδευσης για τον αφανισµό µας έναντι των µεγάλων συµφερόντων! Οι ίδιοι ούτως ή άλλως τα δηµιούργησαν µε σκοπό να µας κλείσουν. Πρόσφατα τους στείλαµε τα τελευταία υποµνήµατα. Ας τα λάβουν σοβαρά υπόψη τους, γιατί θέλουν δε θέλουν, δεν έχουµε καµία διάθεση να τους παραδώσουµε τα κλειδιά των µαγαζιών µας».

Σωµατείο Επαγγελµατιών

Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Μικρής Λιανικής Αττικής

Αγόρασαν γενόσημα βιάγκρα και είχαν στύση για έξι ημέρες!

Μπορεί να είχαν πρόβλημα με την στύση τους, αλλά αυτό που έπαθαν με τα μπλε χαπάκια που προμηθεύτηκαν, δεν μπορούσαν να το πιστέψουν!

Οι άτυχοι ..........

άντρες επισκέφθηκαν μια ιστοσελίδα που διαφήμιζε και προωθούσε γενόσημα τύπου «Βιάγκρα». Αφού τα ήπιαν δεν είχαν μια απλή στύση, αλλά στύση διαρκείας, η οποία κράτησε για έξι συνεχόμενες ημέρες...

Μετά από την αστυνομική έρευνα και όπως επιβεβαιώθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), τα χάπια που αγόρασαν δεν ήταν εγκεκριμένα για κυκλοφορία στην Ελλάδα. Ο 35χρονος προμηθευτής συνελήφθη και στο σπίτι του στην Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 366 χάπια, τα οποία θα ελεγχθούν. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, για παράνομη διακίνηση και διάθεση μέσω διαδικτύου, φαρμακευτικών προϊόντων μη εγκεκριμένων από τον ΕΟΦ.

Όμως τα προβλήματα του 35χρονου δεν τελειώνουν εδώ, καθώς θα διενεργηθεί και φορολογικός έλεγχος για το ηλεκτρονικό κατάστημα που διατηρούσε.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ακολούθησαν τα ψηφιακά ίχνη του 35χρονου και διαπίστωσαν ότι ο κατηγορούμενος διαφήμιζε μέσω Ίντερνετ και προωθούσε από το ηλεκτρονικό «κατάστημα» γενόσημα φάρμακα, προέλευσης κατά βάση, από ασιατικές χώρες, που δήθεν ενισχύουν την ανδρική στυτική δυσλειτουργία.

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται ακόμα, ότι τα επίμαχα δισκία θα αποσταλούν στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία του κράτους για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ παράλληλα θα διενεργηθεί φορολογικός έλεγχος στο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Προέκυψαν πολλές «αφελείς» ερωτήσεις!...

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Θα την πω την «αμαρτία» μου και παρακαλώ μη με παρεξηγήσετε καθότι στην προχτεσινή μου ανάρτηση: Μπορώ να κάνω μια «αφελή» ερώτηση;

http://piperopoulos.blogspot.com/2013/04/blog-post_12.html

ΔΕΝ περίμενα να......

πάρω απάντηση ούτε από τους 3 «Συν-Πρωθυπουργούς» μας που απαρτίζουν την «εγχώρια τρόικα» ούτε από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ Προβόπουλο και, πολύ περισσότερο από την «εισαγόμενη τρόικα» και τους προϊσταμένους της!
Τότε πόθεν, θα αναρωτηθείτε φίλες και φίλοι, προκύπτουν πολλές ακόμη «αφελείς» ερώτηση όπως δηλώνει ο τίτλος μου;
Κρατηθείτε!…

Ξαφνικά, ναι, ναι, εντελώς «ξαφνικά» από το πουθενά και αναπάντεχα τέθηκε, λέει, θέμα στους αρμόδιους κύκλους και κόλπους της Ευρωπαϊκής μας Ένωσης για «κούρεμα» καταθέσεων ύψους πάνω από 100,000 ευρώ σε λογαριασμούς που διατηρούν κάτοικοι των 17 χωρών της Ευρωζώνης (προς το παρόν όχι και των 27 μελών της Ε.Ε.) σε «προβληματικές» Τράπεζες!...

Το θέμα είναι στην σημερινή και αυριανή ‘ατζέντα’, στην ημερησία διάταξη των εκπροσώπων Eurogroup και Ecofin που συνεδριάζουν στο Δουβλίνο και θα συζητήσουν και τον ΤΕΛΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ για την ‘σωτηρία’ της Κύπρου που ως νούμερο απλά αλλά πραγματικά…ΤΡΟΜΑΖΕΙ…
Το προχτεσινό μου ερώτημα είχε, συμβολικά, μια και απευθυνόταν στα 3 πρόσωπα που λειτουργούν ως «Συν-Πρωθυπουργοί» της Ελλάδος 3 σκέλη…
Δεν προτίθεμαι να σας κουράσω συνθέτοντας ένα ερώτημα με 27 ή μόνο 17 σκέλη μια και απευθύνεται πλέον στους εχέφρονες Κυβερνήτες και Λαούς των 17 χωρών μελών της Ευρωζώνης και 27 χωρών-μελών της Ε.Ε. και, φυσικά, στην Αρχηγό του περιβόητου ΔΝΤ κ Lagarde.

Θα παραθέσω, όμως, περιληπτικά και όσο πιο σύντομα γίνεται τα νέα «αφελή» ερωτήματα που προέκυψαν εξαιτίας πρόσφατων δηλώσεων από επίσημα Ευρωπαϊκά και Διεθνή χείλη:

1/ Όταν ανακοινώνετε ότι μπορεί να γίνει κούρεμα σε καταθέσεις ποσών άνω των 100,000 ευρώ σε «αδύνατα» Τραπεζικά Ιδρύματα μπορείτε να πείτε σε αυτούς που τις έχουν πώς θα πληροφορηθούν ποιες είναι οι«αδύνατες» Τράπεζες και ποιες οι «δυνατές»;

2/ Προβλέπετε να υπάρχουν πινακίδες στις βιτρίνες των Τραπεζών ή στις διαφημιστικές τους καταχωρήσεις στα ΜΜΕ που θα αναγράφουν «είμαστε αδύνατη και προβληματική Τράπεζα» ή «είμαστε υγιής και δυνατή;»

3/ Ανακοινώνοντας ‘κούρεμα’ σε καταθέσεις άνω των 100,000 ευρώ, κάτι Πρωτόγνωρο και πρωτοφανές σε εποχές Ειρήνης, ποιος θα πιστέψει εφεξής ότι δεν θα κουρευτούν και οι καταθέσεις κάτω των 100,000 ευρώ;

4/ Μήπως, λέω, εντελώς συμπτωματικά, έτσι απλά σπέρνετε πανικό για να πετύχετε 2 πιθανές συμπεριφορές: συγκεκριμένα να γίνει διασπορά καταθέσεων σε πολλές Τράπεζες και να διοχετευθούν χρήματα σε άλλες χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες όπως τα Χρηματιστήρια και η επιστροφή στην ‘φούσκα που έσκασε παταγωδώς’ δηλαδή τα ακίνητα;

5/ Στην διεθνή πραγματικότητα των χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων και συναλλαγών όπου ο μοναδικό κανόνας είναι «ο θάνατός σου η ζωή μου» τελικά ανακαλύφθηκε ο τρόπος εφαρμογής της Δαρβινικής θεωρίας περί «της επιβίωσης των…ισχυρότερων» ανάμεσα σε Διεθνείς Τράπεζες;

Επειδή φοβάμαι ότι τους ανθρώπους τους θυσιάζετε στους…αριθμούς θα θυμίσω, και Έλληνες και άλλους Ευρωπαίους, εκείνο το λησμονημένο απόφθεγμα του Πρωταγόρα:

«πάντων χρημάτων μέτρον έστιν άνθρωπος…»

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Πέμπτη 18 Απριλίου και ώρα 14:00 η οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.
Στην πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος της Οικονομικής επιτροπής κ. Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, περιλαμβάνονται για συζήτηση και λήψη αποφάσεων τα παρακάτω θέματα.

Αναλυτικά: .....


1) Ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας, οικ.έτους 2013.

2) Ορισμός δικηγόρου επί αγωγής Ιωάννη Δημητρακόπουλου του Δημ. κατά του Δήμου Τριφυλίας.

3) Καθορισμός όρων δημοπράτησης του έργου «Κατασκευή κερκίδων γηπέδου Γαργαλιάνων» και ορισμός της αρχής που θα διενεργήσει τη δημοπρασία.

4) Επικύρωση αποτελεσμάτων κληρώσεων για την ανάδειξη Επιτροπών του Δήμου, οι οποίες απαρτίζονται από δημοτικούς υπαλλήλους.

5) Ορισμός δικηγόρου για γνωμοδότηση επί ιδιωτικού συμφωνητικού μεταβίβασης αντιχαλαζικών κανονιών ηχοβολής ΕΛ.ΓΑ.

6) Άσκηση ή μη ένδικων μέσων επί προσφυγής των 

    α) Χωραΐτη Σπυριδούλας του Θεοδ.  και 
    β) Χωραΐτη Λευκής του Θεοδ. κατά του Δήμου Τριφυλίας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική οδό Κόρινθου - Τρίπολης - Καλαμάτας αλλα και στην σήραγγα Ραψομάτη

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη, θα εφαρμωστούν από την Δευτέρα 15-4-2013 και ώρα 09.00 έως την Παρασκευή (19-4-2013) και ώρα 16.00

Συγκεκριμμένα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από...........

την Χιλιομετρική θέση (χ/θ) 182,900 έως την χ/θ 184,600 (σήραγγα Ραψομάτη - κατεύθυνση προς Καλαμάτα), και παράκαμψη της κυκλοφορίας προς Καλαμάτα στον κλάδο της σήραγγας της κατεύθυνσης προς Αθήνα (Ραψομάτη Α). Από τον κλάδο αυτό θα εξυπηρετηθούν αμφότερες οι κατευθύνσεις, σε μία λωρίδα κυκλοφορίας έκαστη contrafiow).
Στόχος των Κυκλοφοριακών ρυθμίσεων είναι η ομαλή κυκλοφορία οχημάτων και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων

Η κοινοπραξία κατασκευής «ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.», υποχρεούται για την τοποθέτηση και συντήρηση της απαιτούμενης οδικής σήμανσης, καθώς επίσης να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 2699/99 (Κ.Ο.Κ.)

3. Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/1999 (Α-57) ως τροποποιήθηκε με το Ν. 3542/2007 «Περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.»

Kalamata Cup 2013


Ο Αθλητικός γυμναστικός Όμιλος Κυπαρισσίας "Μαίανδρος" συμμετέχει με 5 αθλήτριες στο φιλικό Αγώνα Αγωνιστικής Ρυθμικής Γυμναστικής που θα γίνει στις 12 - 13 - 14 Απριλίου στην Καλαμάτα στα πλαίσια του 21ου Διεθνούς κυπέλλου "Kalamata Cup 2013".

Οι Αθλήτριες είναι: Γκόγκα Ακριβή , Γρηγοροπούλου Κωνσταντίνα , Καλλιάνη Αφροδίτη , Παππά Νικολέττα , Χρονοπούλου Φωτεινή.
Προπονήτρια η κ. Δημητρακοπούλου Ματίνα.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Για τον Α.Γ.Ο.Κ. "Μαίανδρος"

Ο πρόεδρος

Αλέξης Παναγιωτόπουλος

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/4
Αφίξεις αποστόλων

ΠΕΜΠΤΗ 11/4
09:00 - 22:00 Προπονήσεις
17:00 Τεχνική σύσκεψη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/04
10:30 Κλήρωση κριτών
11:40 - 13:00 Γενικός αγώνας ατομικού γυναικών σε 2 όργανα - Α όμιλος
13:00 - 13:10 Επίδειξη Φ.Ο.Κ
13:10 - 13:30 Γενικός αγώνας ομαδικού νεανίδων σε 1 όργανο
Γενικός αγώνας ομαδικού γυναικών σε 1 όργανο
13:30 - 13:50 Τελετή έναρξης
13:50 - 15:10 Γενικός αγώνας ατομικού γυναικών σε 2 όργανα - Β όμιλος

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/4
14:55 - 16:15 Γενικός αγώνας ατομικού γυναικών σε 2 όργανα - B όμιλος
16:15 - 16:20 Επίδειξη νεανίδων
16:20 - 16:35 Γενικός αγώνας ομαδικού νεανίδων σε 1 όργανο
Γενικός αγώνας ομαδικού γυναικών σε 1 όργανο
16:35 - 16:40 Επίδειξη νεανίδων
16:40 - 18:00 Γενικός αγώνας ατομικού γυναικών σε 2 όργανα - A όμιλος


ΚΥΡΙΑΚΗ 14/4
10:00 - 12:00 Προπονήσεις
15:35 Κλήρωση κριτών
16:40 - 17:05 Τελικοί οργάνων ατομικού γυναικών (CIII) - Στεφάνι

17:05- 17:30 Τελικοί οργάνων ατομικού γυναικών (CIII) - Μπάλα

17:30 - 17:35 Επίδειξη νεανίδων
17:35 - 17:50 Τελικοί οργάνων ομαδικού γυναικών (C III) - 10 Κορίνες
Τελικοί οργάνων ομαδικού νεανίδων (C III) - 5 Στεφάνια
17:50 - 17:55 Επίδειξη νεανίδων
17:55 - 18:20 Τελικοί οργάνων ατομικού γυναικών (CIII) - Κορίνες

18:20 - 18:45 Τελικοί οργάνων ατομικού γυναικών (CIII) - Κορδέλα

18:45 - 18:55 Τελικοί οργάνων ομαδικού γυναικών (CIII) - 3 Μπάλες/2 Κορδέλες

18:55 - 19:30 Παρουσίαση Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας - Γκαλά

19:30 Απονομές

21:00 Αποχαιρετιστήριο δείπνο


ΔΕΥΤΕΡΑ 15/4
Αναχώρηση αποστολών

Σύσκεψη για την πρόληψη Πυρκαγιών στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Αύριο Σάββατο 13/04/2013 και ώρα 17.30 μ.μ. στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Μεσσηνίας «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΩΤΕΑΣ» (Διοικητήριο – 4ος όροφος), θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με θέμα: ¨Μέτρα και δράσεις πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.¨

Η εν λόγω σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο .......

προγραμματισμένης επίσκεψης κλιμακίου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αποτελούμενου από το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη , τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Σωτήριο Γεωργακόπουλο και τον Προϊστάμενο του Επιτελείου του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής υποστράτηγο Χαράλαμπο Αφάλη.

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 11-4-2013 ]
Η Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας για Δημοσιεύματα σχετικά με τον Πατέρα Χριστόφιλο Γεωργόπουλο

Με αφορμή δημοσιεύματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με την απαγόρευση στον κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας π. Χριστόφιλο Γεωργόπουλο (κλίκ) να διατηρεί σελίδα κοινωνικής δικτυώσεως (facebook) επιθυμούμε να γίνουν γνωστά τα εξής:......

1. Το Διαδίκτυο, όπως και ὅλα τά μέσα του τεχνικού πολιτισμού, είναι καλό και ὠφέλιμο, εφ’ όσον χρησιμοποιείται σωστά και για καλούς σκοπούς. Ἀντίθετα μπορεί να προκαλέσει φοβερή ζημιά και σκανδαλισμό, εφ’ όσον χρησιμοποιείται κατά τρόπο ανάρμοστο ἠ και προκλητικό. Εάν αυτό είναι μία γενική αρχή, πολύ περισσότερο ισχύει για τους κληρικούς, των οποίων η παρουσία και οι ενέργειες πρέπει να παραδειγματίζουν και να οικοδομούν και όχι να σκανδαλίζουν και να γκρεμίζουν.

2. Βλέποντας την σελίδα του ως άνω κληρικού και διαβάζοντας δημοσιεύματα στον τύπο σχετικά με την απήχησή της σε θαυμάστριες και θαυμαστές, θεωρούμε ότι το περιεχόμενο της σελίδας αυτής και το επίπεδο της επικοινωνίας με τους φίλους της απάδει στην ιδιότητα του κληρικού και δή του μοναχού και προκαλεί πνευματικούς κινδύνους και ψυχική βλάβη και στον ίδιο και στους αναγνώστες του.

Γι’ αυτό και του εζητήσαμε να την καταργήσει. Να σημειωθεί ότι τούτο γίνεται για δεύτερη φορά. Πρό μηνών, μετά από παράπονα οικογενειάρχου για την αρνητική χρήση του facebook υπό του συγκεκριμένου κληρικού, του συστήσαμε να κλείσει την σελίδα του. Δυστυχῶς, παρά την υπόσχεσή του, συνέχισε και διηύρυνε τη διαδικτυακή δράση του.

3. Δεδομένου ότι είναι η πρώτη περίπτωση κληρικού της Μητροπόλεώς μας, που έχει εκτεθεί στο διαδίκτυο, παρ’ ότι προφορικώς έχουμε επιστήσει την προσοχή των ιερέων μας σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου, θα προβούμε στην ἐκδοση ειδικής εγκυκλίου, με την οποία θα ορίζουμε τα δέοντα.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Φιλιατρά: Προς ένταξη στο ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑ η αναπλαση της Δεκατεσσάρων. [ VIDEO ]

Πρίν πολύ λίγες μέρες δημοσιεύθηκε στο Φιλιατρά News η απόφαση για την υπογραφή από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη των περιβαλλοντικών όρων για το έργο της συνολικής ανάπλασης της οδού δεκατεσσάρων προϋπολογισμού περίπου 500 χιλιάδων ευρώ.

Θυμίζουμε ότι το έργο αφορά ΣΥΝΟΛΙΚΗ ανάπλαση ολόκληρης ........

της οδού Δεκατεσσάρων στα Φιλιατρά μέχρι την Εκκλησία Παναγία και οι εργασίες που θα περιλαμβάνονται σε αυτό είναι συνολική καθαίρεση του ασφαλτοτάπητα από το ξεκίνημα της οδού Δεκατεσσάρων (κατάστημα AGROLAND Αφοι Σταθόπουλοι) μέχρι τέλος της Δεκατεσσάρων (Οικία Σταθόπουλου) συνέχιση του μέχρι την Εκκλησία Παναγία.

Για το θέμα ζητήσαμε λεπτομέρειες από τον Αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Παναγιώτη Τσίγγανο και κυρίως για το πότε θα ξεκινήσει.
Μιλώντας στην κάμερα του Φιλιατρά news ο κ. Τσίγγανος είπε ότι οι περιβαλλοντικοί όροι έχουν υπογραφεί από τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και ΄τώρα ο φάκελος του Εργου βρίσκεται στο περιφερειακό τεχνικό Συμβούλιο για έγκριση και από εκεί και μόλις ετοιμαστεί θα πάει για ένταξη στο ΕΕΤΑ (Κυκλικό ΕΣΠΑ της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Σημείωσε ότι είναι ένα έργο που τρέχει για αστικές αναπλάσεις

Ερωτώμενος ο κ. Τσίγγανος για το αν υπάρχει προγραμματισμός για κάποιο άλλο έργο είπε ότι στις πόλεις μας υπάρχει έλλειψη υποδομών σε δίκτυα πριν από την αποκατάσταση δρόμων.
Τέθηκε το θέμα συνδέσεων του Βιολογικού καθαρισμού όπου ο κ Τσίγγανος είπε ότι ο εργολάβος ήδη ξεκίνησε συνδέσεις βιολογικού Καθαριασμού, ενώ προγραμματίζεται για δημοπράτηση το έργο συνδέσεων ύδρευσης προϋπολογισμού 100.000.
Κάλεσε τον κόσμο να συνδεθεί στο δίκτυο της αποχέτευσης προκειμένου ο βιολογικός να δουλέψει σωστά, και σε ότι αφορά το οικονομικό ο Δήμος μπορεί να διευκολύνει την καταβολή του ποσού με δόσεις. Το σημαντικό είναι να συνδεθούν με το δίκτυο της αποχέτευσης ώστε να μπορεί ο Βιολογικός να λειτουργήσει σωστά και έτσι όπως πρέπει.''Φιλιατρά: 2ος Γύρος της Πόλης και 2ος Ποδηλατικός Γύρος


Αυξήσεις στα πρόστιμα και φυλακίσεις φέρνει ο καινούριος ΚΟΚ

Αυξήσεις στα πρόστιμα φέρνει ο καινούριος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Ανάπτυξης και Μεταφορών. Μεταξύ άλλων, διπλασιάζεται, από 200 ευρώ σε 400 ευρώ το διοικητικό πρόστιμο που επιβάλλεται σε επαγγελματία οδηγό όταν...
εντοπίζεται να οδηγεί αυτοκίνητο φορτηγό ή λεωφορείο χωρίς να κατέχει δίπλωμα, ενώ καθορίζεται διοικητικό πρόστιμο 20 ευρώ για κάθε ένα από τα δικαιολογητικά που δεν έχει ο οδηγός αντί του ισχύοντος προστίμου των 20 ευρώ για το σύνολό τους.

Επίσης, επανέρχεται παλαιά διάταξη του ΚΟΚ με την οποία.........

προβλέπεται ότι αυτός που οδηγεί χωρίς δίπλωμα, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από έναν έως δώδεκα μήνες και με διοικητικό πρόστιμο διακοσίων ευρώ.
Ειδικότερα οι αλλαγές είναι οι εξής:
- Μειώνονται τα χρηματικά ποσά για την αρχική χορήγηση (από 110 € σε 90 €), ανανέωση (από 90 € σε 70 €) και έκδοση αντιγράφου άδειας οδήγησης, καθώς και για τη χορήγηση Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας (από 70 € σε 40 €). Επίσης με σκοπό τη μείωση γραφειοκρατικών διαδικασιών, ορίζεται ότι η αμοιβή για την πρωτοβάθμια ιατρική εξέταση καταβάλλεται από τους πολίτες απευθείας στους γιατρούς και όχι μέσω των Υπηρεσιών Μεταφορών & Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, όπως ισχύει σήμερα.

- Τροποποιούνται τα άρθρα 94 και 95 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 2006/126/ΕΚ, προκειμένου να εισαχθούν οι νέες κατηγορίες αδειών οδήγησης συμπεριλαμβανομένης και της κατηγορίας των μοτοποδηλάτων (ΑΜ). Επίσης ορίζεται η ισχύς όλων των κατηγοριών αδειών οδήγησης με διάρκεια τα δεκαπέντε έτη (μοτοσικλέτες, κατηγορία Β' οδήγησης) που θα ανανεώνονται μετά από ιατρικές εξετάσεις.
- Επανέρχεται η παλαιά διάταξη του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στο άρθρο 94, που ίσχυε πριν την έκδοση του Ν. 3904/2010 (Α’ 218), με την οποία προβλέπεται ότι αυτός που καταλαμβάνεται να οδηγεί χωρίς δίπλωμα, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από έναν (1) έως δώδεκα (12) μήνες και με διοικητικό πρόστιμο διακοσίων ευρώ (200,00 €), λόγω της σοβαρότητας της παράβασης και για λόγους διασφάλισης της οδικής ασφάλειας. Επίσης σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις προβλέπεται και η αφαίρεση για 30 ημέρες της κατεχόμενης άδειας οδήγησης. Με τις παραπάνω ποινές τιμωρούνται και όσοι καταλαμβάνονται να οδηγούν μοτοποδήλατο στερούμενοι της σχετικής άδειας οδήγησης.

- Διπλασιάζεται, από 200 € σε 400 €, το διοικητικό πρόστιμο που επιβάλλεται σε επαγγελματία οδηγό όταν καταλαμβάνεται να οδηγεί αυτοκίνητο φορτηγό ή λεωφορείο χωρίς να κατέχει το κατάλληλο Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας και αφαιρείται η άδεια οδήγησής του, εφόσον υπάρχει, για 30 ημέρες.
- Συμπληρώνεται το άρθρο 100 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για τα έγγραφα που θα πρέπει κάθε οδηγός να φέρει όταν οδηγεί οποιοδήποτε όχημα και καθορίζεται διοικητικό πρόστιμο 20 € για κάθε ένα από τα ελλείποντα δικαιολογητικά αντί του ισχύοντος προστίμου των 20 € για το σύνολό τους.
- Προβλέπεται η συγκρότηση Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής Αναθεώρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στο υπουργείο, η οποία αναλαμβάνει την προετοιμασία βελτίωσης και τροποποίησης του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στο σύνολό του.

skai.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Απριλίου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΜΕΣΑΪ
Η κα Σιδηροπούλου περιέγραψε με συνταρακτικές λεπτομέρειες την ώρα των δολοφονιών
Η εισαγγελέας έδειξε εγκέφαλο και δολοφόνους


Καταπέλτης ήταν χθες η εισαγγελέας Δέσποινα Σιδηροπούλου κατά ..........

την αγόρευσή της στην πολύκροτη δίκη της διπλής ανθρωποκτονίας, πατέρα και γιου Μεσάι. Η εισαγγελέας απέδωσε στον 50χρονο κατηγορούμενο το ρόλο του αρχηγού, ενώ περιέγραψε τη στιγμή της δολοφονίας, λέγοντας ότι ο Αλβανός «Νίκο» πυροβόλησε τον 35χρονο Φελίμ Μεσάι ενώ το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει, καθήλωσε το 2,5 ετών αγοράκι στο κάθισμα του συνοδηγού και ο 24χρονος νεαρός έκοψε το λαιμό του με μαχαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ενδιαφέρον για την ΠΟΠ «ελιά Καλαμάτας» με αφορμή την ενδοελληνική διαμάχη για την επέκτασή της ή μη.
Ιστοσελίδα παγκοσμίου εμβέλειας για τον ελαιοκομικό τομέα προβάλλει το θέμα. Πρωτοβουλία για σύσκεψη από το Δήμο Καλαμάτας για ελιά και ελαιόλαδο ΠΟΠ, σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις.
Αυτό είναι το σημερινό πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΑΝΕΡΓΙΑ-ΕΦΙΑΛΤΗΣ! Νέο ρεκόρ τον Ιανουάριο στο 27,2%, ενώ και στην Πελοπόννησο ξεπέρασε το 23%. Και το μέλλον αόρατο, αφού τα στοιχεία σοκάρουν!
• ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ εκτάκτου ανάγκης η Τρίπολη για τα σκουπίδια, με απόφαση του Πέτρου Τατούλη, μετά από αίτημα του Δήμου Τρίπολης! Υγειονομική βόμβα η πρωτεύουσα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
• Η COSTA NAVARINO μεταξύ των καλύτερων επιχειρήσεων για το εργασιακό τους περιβάλλον σύμφωνα με έρευνα των «Best Workplaces 2013».
• ΦΙΛΙΑΤΡΑ: Σκουπιδαριό-πρόκληση στους δρόμους!
• ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Νέα διευρυμένη σύσκεψη στην Εισαγγελία την ερχόμενη Πέμπτη.
• ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ με πολλές αιχμές από τη Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!


Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Φιλιατρά: Ολοκληρώθηκε η Β' Φάση και πάμε για ολοκλήρωση του Νέου Δικτύου Ύδρευσης [ VIDEO ]

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δεύτερη φάση του έργου "Ολοκλήρωση Δικτύου Ύδρευσης Φιλιατρών" καθώς τις προηγούμενες μέρες τελείωσαν τα σκαψίματα και η τοποθέτηση του αγωγού που θα βάλει τέλος στο παλιό δίκτυο ύδρευσης με τον καρκινογόνο αμίαντο και πλέον το νέο δίκτυο θα υποστηρίζεται από νέο σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης.

Όπως δήλωσε στην κάμερα του Φιλιατρά News ο .........

Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων του Δήμου Τριφυλίας Παναγιώτης Τσίγγανος, τελείωσε ενα πολύ δύσκολο έργο που ήταν οι εκσκαφές και η τοποθέτηση του αγωγού.
Επεσήμανε ότι το έργο ήταν να τελειώσει τον Φεβρουάριο αλλά λόγω καιρού παρατάθηκε και τελείωσε πριν λίγες μέρες. Βρίσκόμαστε στο στάδιο της δοκιμής του αγωγού με νερό και οι πρώτες ενδείξεις λένε ότι λειτουργεί καλά και τις επόμενες μέρες θα μπούμε στην τρίτη φάση που ειναι οι αποκαταστάσεις.
Η διάρκεια των δοκιμών θα είναι περίπου 15 μέρες για να βεβαιωθούν οτι όλα είναι εντάξει και να αποφύγουν τυχόν ξανασπάσιμο της ασφάλτου που θα πέσει.

Διέψευσε κατηγορηματικά φήμες που λένε ότι τελειώνουν τα χρήματα και ίσως δεν γίνουν οι αποκαταστάσεις, λέγοντας ότι οι 750.000 ευρώ είναι εξασφαλισμένες από το ΕΣΠΑ μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

Δείτε το σχετικό Video«Κούρεμα» των καταθέσεων με νόμο αποφασίζει το Eurogroup

Προσχέδιο νόμου, για το κούρεμα των καταθέσεων των τραπεζών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, θα συζητήσουν στο Eurogroup της Παρασκευής οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Στη συνάντηση........

που θα πραγματοποιηθεί στο Δουβλίνο, οι υπουργοί Οικονομικών θα κληθούν να συζητήσουν το πώς θα λάβει μορφή αυτός ο νόμος, ο οποίος θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ από το 2015.

Η Κομισιόν έχει ήδη συντάξει το πρώτο προσχέδιο του νόμου, αλλά μετέθεσε στις χώρες μέλη και στο Ευρωκοινοβούλιο την ευθύνη να αποφασίσουν το εάν και το πότε οι καταθέτες θα υποστούν ζημιά, στην περίπτωση που μια προβληματική τράπεζα διασωθεί ή κλείσει.

Έτσι και αλλιώς, η απόφαση για τη διάσωση της Κύπρου με κούρεμα των καταθέσεων, για πρώτη φορά στην Ευρωζώνη, αποτελεί ένα προηγούμενο για την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.
Όμως, οι Ευρωπαίοι χαράσσοντες την πολιτική έχουν επιχειρήσει να είναι προσεκτικοί. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία της Κύπρου δεν αποτελεί μοντέλο.

Σε κάθε περίπτωση, οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ θα παραμείνουν προστατευμένες.

Όμως, το έγγραφο το οποίο ετοίμασε η ιρλανδική προεδρία της ΕΕ κάνει λόγο για κούρεμα και στις καταθέσεις της διατραπεζικής αγοράς, διάρκειας κάτω του ενός μήνα. Η κίνηση αυτή θεωρείται αρκετά παρακινδυνευμένη, καθώς η ΕΚΤ ακόμα προσπαθεί να αντιμετωπίσει το “πάγωμα” της διατραπεζικής αγοράς για τις τράπεζες από τις πιο αδύναμες ευρωπαϊκές χώρες.

Messinea

Ερχεται αναβάθμιση για το Google Play για android κινητά. [ VIDEO ]

Η Google λανσάρει την έκδοση 4.0 του καταστήματος εφαρμογών Google Play για Android smartphones και tablets (με λειτουργικό σύστημα Android 2.2 Froyo ή μεταγενέστερο), με εμφανέστατες αλλαγές στην εμφάνιση που βοηθούν το χρήστη να βρίσκει πιο εύκολα και γρήγορα το περιεχόμενο που αναζητα.

Επιπλέον, έχει βελτιωθεί .........

η λειτουργία των προτεινόμενων εφαρμογών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Google απέσυρε περισσότερες από 60.000 εφαρμογές που έχουν χαμηλή βαθμολογία ή δεν πληρούν τους νέους κανόνες για την αποφυγή του spam.

Το νέο Google Play θα είναι διαθέσιμο σε όλους μέσα στις επόμενες ημέρες και δε χρειάζεται να κάνετε κάτι για να το δείτε. Απλά μια μέρα θα ανοίξετε την εφαρμογή και θα έχει τη νέα εμφάνιση.
Ηλεία: Εντολή για… «κλείσιμο» της σελίδας του π. Χριστόφιλου!

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα του διαδικτύου και του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ο π. Χρίστοφιλος Γεωργόπουλος «αναγκάζεται» με… άνωθεν εντολή να «κλείσει» το προφίλ του όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τη μια το μεσημέρι της Πέμπτης…

Όπως έγραψε ο ........


ίδιος ο π. Χρίστοφιλος Γεωργόπουλος στο προφίλ του με εντολή του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομου, όπου υπάγεται θα κλείσει τη σελίδα του στο Facebook. Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ιερέα αναφέρει:

"ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΒΡΙΣΚΟΜΕ ΣΤΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΘΕΣΗ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ Κ.Κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΩ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ. ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΜΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΙΨΕΤΕ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΜΑΖΙ. ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΝΤΙΟ"

Οι πολυπληθείς φίλοι του ιερέα αμέσως μόλις έγινε γνωστό το γεγονός ξεκίνησαν ασταμάτητα να αναρτούν μηνύματα συμπαράστασης στο προφίλ του! Δυο από αυτά είναι χαρακτηριστικά και αναφέρουν:

«Ότι και αν γίνει ήρθες δίπλα μας και θα είμαστε και εμείς δίπλα σου πάτερ...ας σκεφτούν ξανά την απόφαση που πήραν και ας αλλάξουν όσο είναι καιρός...τώρα σε χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ... ίσως κάποιος να επέβαλε αυτή την απόφαση που μπορεί να φτάνει πολύ ψηλά στους κόλπους της εκκλησίας...ας το ξανασκεφτούν πριν να είναι αργά…»

«ΠΑΤΕΡ ΜΗΝ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΜ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ 3500 ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΗΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ…»

Ο π. Χριστόφιλος βλέποντας την αντίδραση των θαυμαστών του απάντησε λέγοντας…

«ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΣΧΗΜΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ»

Το τι μέλλει γενέσθαι με την συγκεκριμένη περίπτωση κανείς δεν το γνωρίζει αν και σε σχόλια που έχουν αναρτηθεί στο προφίλ του ιερέα από την Ηλεία φαίνεται ότι κάποιοι φίλοι του είναι πρόθυμοι να δημιουργήσουν ομάδα που θα φέρει το όνομα του δίνοντας με αυτό τον τρόπο συνέχεια στη διαδικτυακή επαφή τους…

ΩΡΑ 15.10…
Τελικά τα όσα σχολιάσαμε πριν λίγο έγιναν πραγματικότητα αφού σε χρόνο… dt οι φίλοι του π. Χριστόφιλου δημιούργησαν στο Facebook ομάδα με τίτλο ΟΧΙ στην απόφαση απομάκρυνσης από το Facebook του Πατέρα Χριστόφιλου…

Ήδη η ομάδα έχει 340 φίλους που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο ενώ ξεχωρίζει μια ανάρτηση από φίλη του ιερέα που αναφέρει τα παρακάτω:

«Σεβασμιότατε Μητροπολίτη κκ Χρυσόστομε,

Αναφορικά με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε σε σχέση με την αναστολή λειτουργίας της σελίδας του πατέρα Χριστόφιλου Γεωργόπουλο στο facebook.
Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που μου δώσατε και που με ακούσατε.

Προσπαθώ να κατανοήσω τη θέση σας (δεν επιτρέπεται σε κανέναν ιερέα της μητρόπολής σας να έχει facebook) αλλά πραγματικά δε μπορώ.
Η Ορθοδοξία μας δέχεται επιθέσεις από παντού πράγμα που είμαι σίγουρη ότι γνωρίζετε πολύ καλά. Από τη Ρωμαϊκή εκκλησία μέχρι την τελευταία αίρεση, όλοι προσπαθούν να μας εξαφανίσουν.
Οι άνθρωποι απομακρύνονται από την εκκλησία και από τον Χριστό μας.
Ναι, αγαπητέ σεβασμιότατε, σίγουρα το Ευαγγέλιο είναι αυτό που μας κρατάει κοντά στον Χριστό μας αλλά είναι τόσο κακό να μας βοηθήσει κι ένας ιερέας;
Αυτός δεν είναι ο σκοπός όλων των ιερωμένων; Να μας δείχνουν το δρόμο προς τον Κύριό μας;

Σας θερμοπαρακαλώ να ανακαλέσετε την απόφασή σας γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι.
Αν χρειαστεί ζητήστε τη βοήθεια κάποιου να ελέγξει τη σελίδα του πατέρα Χριστόφιλου και αν βρεθεί ένοχος έστω και μιας απρεπούς ανάρτησης, τότε εγώ θα είμαι η πρώτη που θα ζητήσω να κλείσει.

Δώστε μία ευκαιρία σε έναν χαρισματικό ιερέα που πραγματικά αγωνίζεται να φέρει στην εκκλησία περισσότερο κόσμο. Είναι κρίμα να του κόβετε τα φτερά και μαζί και τις ελπίδες τόσων ανθρώπων που έχουν βρει παρηγοριά στα λόγια του. Καλό Πάσχα.»

ΩΡΑ 16.30…
Τα νεότερα που υπάρχουν όσον αφορά τις αντιδράσεις που υπάρχουν για την εντολή κλεισίματος της σελίδας του π. Χριστόφιλου αναφέρουν ότι προετοιμάζεται… συλλαλητήριο την ερχόμενη Κυριακή 14 Απριλίου στον Άγιο Γεώργιο Κρεστένων. Πρόκειται για την εκκλησία που λειτουργεί ο π. Χριστόφιλος και όπως μπορείτε να δείτε και στη σχετική φωτο το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί με σκοπό όχι την διαμαρτυρία αλλά την στήριξη και την ένδειξη αγάπης προς το πρόσωπο του ιερέα από τους φίλους του…

ΩΡΑ 17:10
Το Προφίλ του πατέρα Χριστόφιλου Γεωργόπουλου εσβησε οριστικά.

patris News

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επιτήδειοι κάνουν τους δικαστικούς επιμελητές

Νέα κόλπα, σκαρφίζονται οι επιτήδειοι με σκοπό να αποσπούν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.
Μετά τους «λογιστές» και τους «εφοριακούς», τώρα εμφανίσθηκαν και κάποιοι άλλοι που υποκρίνονται τους δικαστικούς επιμελητές που έρχονται να κάνουν κατάσχεση και ζητούν χρήματα για να σταματήσουν τη διαδικασία.

Προσοχή .........

λοιπόν σε οποιονδήποτε μας πλησιάζει, όποια ιδιότητα και αν χρησιμοποιεί.

Θάρρος

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ

Η κυβέρνηση επιχειρεί να επιλύσει ζητήματα που ανέκυψαν από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» επιδιώκοντας επί της ουσίας να κρατήσει όρθιους τους ΟΤΑ, τόνισε ο υπουργός Ευρυπίδης Στυλιανίδης παρουσιάζοντας στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο με το οποίο ρυθμίζονται κατεπείγοντα θέματα και το οποίο ψηφίστηκε επί της αρχής και των άρθρων του από την πλειοψηφία (καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης).
«Λύνονται πρακτικά προβλήματα και λειτουργικά ζητήματα tvn ......

ΟΤΑ, εκπληρώνονται συμβατικές υποχρεώσεις, αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά οι αδυναμίες του “Καλλικράτη” και διασφαλίζεται ταχύτητα και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.

Η εισηγήτρια της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα έκανε λόγο για ρυθμίσεις που συμβάλλουν στην απρόσκοπτη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, η εισηγήτρια Σοφία Σακοράφα, αφού άσκησε κριτική για τον τρόπο με τον οποίο νομοθετεί η κυβέρνηση με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου λέγοντας πως «επιχειρείται υποβάθμιση του θεσμικού ρόλου των βουλευτών και κατάργηση της Βουλής», καταψήφισε το νομοσχέδιο. Από το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Ντόλιος είπε πως ματαιώνεται και δεν αναστέλλεται -όπως διατυπώνεται σε άρθρο του νομοσχεδίου- η μεταφορά των αρμοδιοτήτων από τις Περιφέρειες και το κράτος στους ΟΤΑ. Η ειδική αγορήτρια των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα του υπό σύσταση Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης επικαλούμενη το παράδειγμα του ΙΚΑ και την αποτυχία του να απορροφήσει άλλα Ταμεία, κάνοντας λόγο για «γίγαντα με πήλινα πόδια». Από τη Χρυσή Αυγή, ο Γ. Γερμενής εξέφρασε την αντίθεση του κόμματός του στην κατάργηση εφοριών σε απομακρυσμένες περιοχές. Χωρίς να ευθύνεται ένας δήμος, θα εκτίθεται επειδή η Πολιτεία δεν θα έχει διασφαλίσει την απρόσκοπτη ροή της χρηματοδότησης, τόνισε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης από τη ΔΗΜΑΡ. Για επιβράβευση των δήμων που ακολουθούν την αντιλαϊκή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης έκανε λόγο ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης.

«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ήρθε να εξορθολογίσει την κατάσταση και να κρατήσει όρθιους τους ΟΤΑ λύνοντας μάλιστα προβλήματα που είχαν ανακύψει στην πράξη», αντέτεινε ο υπουργός Εσωτερικών. Ο κ. Στυλιανίδης έκανε λόγο για «εσωτερικές αντιφάσεις» στην επιχειρηματολογία κάποιων παρατάξεων και βουλευτών και ανέφερε ότι η ΚΕΔΕ εισηγήθηκε ομοφώνως τις περισσότερες διατάξεις. Ο υπουργός ρώτησε το Σώμα: «Πού είναι η παραδοξότητα; Ότι υιοθετούμε τις απόψεις της αυτοδιοίκησης και ερχόμαστε να θεραπεύσουμε λάθη και παραλείψεις που η ίδια επισήμανε;».

υστερόγραφα

Οι 7 τρόποι για να μειώσετε το φόρο – Τι να βάλετε στη φορολογική δήλωση

Κι όμως υπάρχουν ακόμη τρόποι να μειωθεί ο φόρος που πληρώνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι. Υπάρχουν συγκεκριμένες δαπάνες οι οποίες εκπίπτουν σε ποσοστό 10% και καλό είναι να τις συμπληρώσετε στη φορολογική δήλωση.

Σύμφωνα με.........

το άρθρο 9 του φορολογικού κώδικα από τα εισοδήματα του 2012 είναι δυνατό να προκύψει ποσό μείωση τους φόρου, το οποίο όμως δεν μπορεί να ξεπερνάει τις 3.000 ευρώ. Μπορούν λοιπόν χιλιάδες πολίτες να μειώσουν ή και να εκμηδενίσουν τη φορολογική τους επιβάρυνση.

Πως μπορεί να μειωθεί ο φόρος; Ποιες είναι οι δαπάνες που μπορούν να μειώσουν τη φορολογική επιβάρυνση;

Τα ιατρικά και νοσοκομειακά έξοδα δηλαδή, οι αμοιβές σε γιατρούς, φυσιοθεραπείες, λουτροθεραπείες, ψυχοθεραπείες, λογοθεραπείες, αλλά και τα νοσήλια σε ιδιωτικές και δημόσιες κλινικές.

Οι τόκοι στεγαστικού δανείου, που καταβλήθηκαν στο 2012 και αφορούν σε πρώτη κατοικία αξίας ως 200.000 ευρώ και μέχρι 120 τετραγωνικά.

Το ενοίκιο κύριας κατοικίας, το οποίο ωστόσο δεν μπορεί να υπερβεί (η δαπάνη που υπολογίζεται) τα 1.000 ευρώ, δηλαδή η έκπτωση φόρου δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από 100 ευρώ.

Οι ασφαλιστικές εισφορές, τόσο για την υποχρεωτική όσο και την προαιρετική ασφάλιση.

Τα ασφάλιστρα για συμβόλαια ζωής, θανάτους, ατυχημάτων, ασθένειας με ανώτατο ποσό έκπτωσης τα 120 ευρώ κατ' άτομο ή 240 για οικογενειακό.

Η διατροφή που κατέβαλε ο ένας σύζυγος στον άλλο. Το ποσό που αφαιρείται είναι μαξιμουμ 1.500 ευρώ

Οι δωρεές στο Δημόσιο, τους ΟΤΑ, τα εκκλησιαστικά ιδρύματα, τους Ναούς, της Μονές, τα Πατριαρχεία, κοινωφελή ιδρύματα, νοσηλευτικά ιδρύματα κλπ

Newsit

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΔΑΣΟΥΣ Κ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Ο ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΣ ‘’ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΔΑΣΟΥΣ Κ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΕΛΑΙΑΣ΄΄ Μ’ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘ.70/2012 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Μ’ ΑΡΙΘ.676/7-2-2013 ΣΕΛΙΔΑ 541.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΞΩΡΑΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΚΑΙ .........

ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΑΙΑΣ. Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ, ΤΗΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΙΔΑΣ, ΤΗΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ Κ’ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ. Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ ΣΚΟΠΩΝ.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13-4-2013 ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η 1η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Κ’ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ, ΣΤΙΣ 8:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ.

                                          ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΡΟΥΛΙΑΣ                                     ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΡΕΚΟΥΜΗ


50,5 εκατ. ευρώ για… καθυστερήσεις ζητάει ο «Μορέας» από το Ελληνικό Δημόσιο

Η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΩΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ – ΙΩΑΝΝΟΥ – ΚΟΚΚΑΛΗ, ΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΝ Τ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΝΤ. ΡΟΒΛΙΑ

Η εργολαβική κοινοπραξία Μορέας Α.Ε., ακολουθώντας αντίθετη τακτική από τα άλλα «παγωμένα» οδικά έργα, που έχουν γίνει αντικείμενο πολυετών διαπραγματεύσεων μεταξύ Δημοσίου και παραχωρησιούχων για την επανεκκίνησή τους, αφού προώθησε την κατασκευή του κεντρικού άξονα Πελοποννήσου σε ποσοστό άνω του 80% εντείνει τώρα το χορό των εργολαβικών διεκδικήσεων.

Η Μορέας Α.Ε., με μετοχική σύνθεση Άκτωρ Α.Ε., του ομίλου .......

Λ. Μπόμπολα (71,67%), J&P – ABAΞ, των επιχειρηματιών Ιωάννου – Παρασκευαΐδη (15%) και Ιντρακόμ Α.Ε. του Σ. Κόκκαλη (13,33%), με ισχυρό όπλο στη «φαρέτρα» της, ως νομικό εκπρόσωπο, ένα μέχρι πρόσφατα πολιτικό πρόσωπο πρώτης γραμμής, τον πρώην υφυπουργό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ντίνο Ρόβλια, έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με το ελληνικό Δημόσιο, διεκδικώντας σε διαδικασία διεθνούς διαιτησίας πρόσθετες αμοιβές ύψους 50,5 εκατομμυρίων ευρώ για συμβατικές καθυστερήσεις στο έργο.
Σχετικό ρεπορτάζ για το θέμα είχε χθες η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», απ’ όπου και η αναδημοσίευση του κειμένου:

Η παρουσία Ρόβλια

Η παρουσία του κ. Ρόβλια στην υπόθεση ως εκπροσώπου της κοινοπραξίας Μορέας Α.Ε. ασφαλώς συνάδει με τον επαγγελματικό του ρόλο, αφού είναι έμπειρος νομικός σε τεχνικά θέματα και μεγάλες συμβάσεις. Ταυτοχρόνως, όμως, είναι αξιοσημείωτη η συμμετοχή του ως «αντιπάλου» του ελληνικού Δημοσίου, λόγω της πολύχρονης και νωπής πολιτικής παρουσίας του στο δημόσιο βίο. Μέχρι τον Ιούνιο του 2012 ο κ. Ρόβλιας ήταν υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, όπως επίσης βουλευτής ΠΑΣΟΚ συνεχώς από το 2004 μέχρι το 2012.

Οι νέες εργολαβικές διεκδικήσεις φέρνουν με τον πιο εμφατικό τρόπο στην επιφάνεια τις εξωπραγματικές προβλέψεις που περιελήφθησαν επί υπουργίας στο ΥΠΕΧΩΔΕ του Γ. Σουφλιά στις συμβάσεις παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων.
Πρόκειται για τις ρυθμίσεις των συμβάσεων που υπερψηφίστηκαν στη Βουλή το 2007 από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., προβλέποντας ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων σε ένα χρόνο και των αρχαιολογικών ανασκαφών μέσα σε ένα εξάμηνο!
Χρονικές προθεσμίες, όπως ήταν τότε αναμενόμενο και αποδείχθηκε σήμερα, αφού έχουν παραβιαστεί σε όλες τις περιπτώσεις, η τήρηση των οποίων είναι αδιανόητη για τα ελληνικά δεδομένα.

Η κύρωση των συμβάσεων στη Βουλή χρησιμοποιήθηκε ώστε να εισαχθούν παρεκκλίσεις από την κείμενη νομοθεσία για την επίσπευση, υποτίθεται, των έργων. Στην πράξη, όμως, αυτές οι ρυθμίσεις χρησιμοποιήθηκαν στις περιπτώσεις απαλλοτριώσεων, αρχαιολογικών ανασκαφών, μετακινήσεων δικτύων κοινής ωφελείας κ.λπ., για την πληρωμή τεράστιων αποζημιώσεων για καθυστερήσεις στους παραχωρησιούχους και νέων εργολαβικών διεκδικήσεων στα πέντε μεγάλα οδικά έργα, συνολικού ύψους άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και για την απευθείας ανάθεση συμπληρωματικών εργασιών πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Σημειώνεται ότι η διάρκεια της σύμβασης παραχώρησης της Μορέας Α.Ε. είναι 30 χρόνια. Μέχρι στιγμής, φέρεται να της έχουν καταβληθεί 271,7 εκατ. ευρώ και υπολείπεται η καταβολή 70,2 εκατ. ευρώ.

Λόγω καθυστέρησης στην έναρξη παραχώρησης, το Δημόσιο αποζημίωσε τον παραχωρησιούχο με 68,44 εκατ. ευρώ. Επίσης, ο παραχωρησιούχος έχει λάβει 13 εκατ. ευρώ για πρόσθετες αρχαιολογικές εργασίες. Επομένως, η Μορέας Α.Ε. έχει λάβει μέχρι στιγμής 353,1 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο και έχει εισπράξει από διόδια 114,5 εκατ. ευρώ. Το έργο έχει υλοποιηθεί σε ποσοστό άνω του 80%. Απομένει ολοκλήρωση των τμημάτων του Περιμετρικού Καλαμάτας και του μεγάλου κλάδου Λεύκτρο – Σπάρτη, κατά πάσα απιθανότητα μέσα στο 2014.

Αυτόφωρο για όποιον βασανίζει τα ζώα με εγκύκλιο του Αρείου Πάγου

Αυτόφωρο για τους βασανιστές ζώων και μήνυση χωρίς την καταβολή του παραβόλου των 100 ευρώ -που ισχύει για τις άλλες περιπτώσεις μηνύσεων- αφού πρόκειται για αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα, ζητεί με ερμηνευτική εγκύκλιο της νομοθεσίας προστασίας των ζώων ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ρούσσος-Εμμανουήλ Παπαδάκης ανοίγοντας ομπρέλα προστασίας στους τετράποδους αδέσποτους και μη.

«Μείζονος σημασίας θέμα, καθίσταται και η αναφορά στην .......

αστυνομική αρχή ότι πρόκειται για αυτεπαγγέλτως διωκόμενο έγκλημα για το οποίο δεν προσαπαιτείται η καταβολή του παραβόλου των 100 ευρώ, ως ισχύει για τα κατ' έγκληση διωκόμενα εγκλήματα, αλλά και η τήρηση της αυτοφώρου διαδικασίας, κρίνεται αναγκαία για τον κολασμό του εγκλήματος αυτού που έχει
βαρύνουσα εγκληματική απαξία» σημειώνεται στην εγκύκλιο του κ. Παπαδάκη.

Ερμηνεύοντας τον Ν. 4039/2012 ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται για βασανισμό, κακοποίηση, κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ' αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός.

Όταν πρόκειται για πράξη που αφορά σε θεραπευτικό σκοπό, όπως η στείρωση, δεν θεωρείται ακρωτηριασμός.

Σε περίπτωση τραυματισμού ζώου συντροφιάς σε τροχαίο ατύχημα, προβλέπεται ότι ο υπαίτιος υποχρεούται να ειδοποιήσει άμεσα τον οικείο Δήμο, προκειμένου να παρασχεθεί στο τραυματισμένο ζώο η απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, τονίζει ακόμη ότι εκτός από την ενεργητική κακοποίηση υπάρχει και η παθητική κακοποίηση, όπως για παράδειγμα η μόνιμη αλυσόδεση, η παροχή ακατάλληλης τροφής, η έλλειψη φροντίδας για κτηνιατρική περίθαλψη σε περίπτωση ασθενειών τους και άλλα.

«Περιλαμβάνονται ενδεικτικά, η έλλειψη καταλύματος, το ακατάλληλο κατάλυμα ή τα στενά κλουβιά, η μόνιμη αλυσόδεση, η ακατάλληλη τροφή, η μόνιμη παραμονή σε μπαλκόνια, ταράτσες, η έλλειψη νερού ή νερού μη κατάλληλου, χώροι μη στεγνοί και καθαροί, προστατευόμενοι από τις καιρικές συνθήκες, η έλλειψη φροντίδας για κτηνιατρική περίθαλψη σε περίπτωση ασθενειών τους, αλλά και τον τακτικό εμβολιασμό και την αποπαρασίτωσή τους, η έλλειψη καθημερινής άσκησης και περιπάτου» σημειώνεται στην εγκύκλιο.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, η περισυλλογή και η διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελεί υποχρέωση των δήμων, αλλά μπορεί να ασκείται και από συνδέσμους δήμων, καθώς και από φιλοζωικές ενώσεις και σωματεία σε συνεργασία με τους δήμους, εφόσον διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές. Για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, συγκροτούνται συνεργεία από άτομα κατάλληλα εκπαιδευμένα και έμπειρα στην αιχμαλωσία ζώων συντροφιάς που καθοδηγούνται από κτηνίατρο.

Εξάλλου, απαγορεύεται η χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή θίασο, όπως απαγορεύεται η εκτροφή, εκπαίδευση και χρησιμοποίηση ζώων για κάθε είδους μονομαχίες, όπως επίσης απαγορεύεται η εκτροφή και χρησιμοποίηση σκύλων και γατών για παραγωγή γούνας, δέρματος, κρέατος ή για παρασκευή φαρμακευτικών ή άλλων ουσιών.

Επισημαίνεται ακόμη στην εγκύκλιο ότι επιτρέπεται η μεταφορά ζώων στα ταξί και επιβατηγά πλοία, εφόσον τα ζώα είναι τοποθετημένα σε ασφαλές κλουβί μεταφοράς και συνοδεύονται από τον ιδιοκτήτη ή τον κάτοχό τους.

- Ως αρμόδια όργανα βεβαίωσης των παραβάσεων ορίζονται με το Ν. 4039/12 η Δημοτική Αστυνομία, η θηροφυλακή των κυνηγετικών συλλόγων, καθώς και οι υπάλληλοι των τελωνείων και των Σταθμών Υγειονομικού Ελέγχου.

Αν δεν λειτουργεί η υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας, αρμόδια είναι κάποια από τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δήμου. Συνεπώς, όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, η βούληση του νομοθέτη ήταν να αφαιρέσει την αρμοδιότητα αυτή από την Ελληνική Αστυνομία και να την αναθέσει, αποκλειστικά, στη Δημοτική Αστυνομία.

Newsroom ΔΟΛ

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 10-4-2013 ]
Φιλιατρά: Λαθρομετανάστης εισέβαλε σε ΙΧ αυτοκίνητο και ζητούσε να τον πάει Θεσσαλονίκη!!!

Τα είδε όλα προχθές το πρωί ένας συμπολίτης μας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλιατρά News όταν ευρισκόμενος σταματημένος στην πρώτη στροφή μετά τους Αγίους Αποστόλους με το αυτοκίνητο του στο Δρόμο Φιλιατρών - Αγίας Κυριακής, Μαύρος λαθρομετανάστης μπήκε στο αυτοκίνητο του και σε έξαλλη κατάσταση ζητούσε επίμονα να τον πάει στην Θεσσαλονίκη!!!!
Ο συμπολίτης μας τα 'χασε στην κυριολεξία καθώς ο .........

λαθρομετανάστης τον έπιασε εξ απηνής και ο ίδιος φοβήθηκε μην έχει μαχαίρι επάνω του.
Ευτυχώς για καλή του τύχη κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία του και βρήκε πρόφαση να πάνε να βάλουν βενζίνη στο αυτοκίνητο.

Μόλις έφτασε ο συμπολίτης μας στο Βενζινάδικο προσποιήθηκε ότι ζητά βενζίνη ενώ στην πραγματικότητα ζήτησε από τον πρατηριούχο να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Ο λαθρομετανάστης κάτι αντιλήφθηκε και κατέβηκε από το αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή πριν προλάβει να φτάσει το περιπολικό στο πρατήριο Βενζίνης.
Εμείς αναρωτιόμαστε. Αν συμβαίνουν όλα αυτά που συμβαίνουν τώρα με την όποια αστυνομία υπάρχει στα Φιλιατρά και που υπερβάλει εαυτόν σε πολλές περιπτώσεις αν κλείσουν το αστυνομικό τμήμα όπως λέγεται και ψιθυρίζεται ότι σχεδιάζει ο Υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ Νίκος Δένδιας τότε τι θα γίνει; Θα κυκλοφορούμε έξω με καραμπίνες;;;


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Απριλίου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δημοτικό Στάδιο… Ντροπής
Η άλλη Καλαμάτα


Απαράδεκτες, τριτοκοσμικές εικόνες στο χώρο, όπου αθλούνται ..........

καθημερινά εκατοντάδες Kαλαματιανοί

Απέξω κούκλα – που λέει ο λόγος- και από μέσα πανούκλα. Ή, αν προτιμάτε διαφορετικά, χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας ισχυριζόταν ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι ικανοποιημένος από το έργο της Δημοτικής Αρχής. Αν έκανε, όμως, μια βόλτα – όχι στην κεντρική πλατεία- αλλά μέχρι το Δημοτικό Στάδιο, θα ντρεπόταν για την κατάσταση που επικρατεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΑΖΑΡΕΨΑΝ μόνο για τις καρέκλες στο Επιμελητήριο οι Γκούμας-Αδαμόπουλος, τους οποίους ο Καραμπάτος… τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί!
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» με όλες τις τελευταίες εξελίξεις που σηματοδοτούν ένα τέλος και μια νέα αρχή για το Επιμελητήριο. Στην πρώτη σελίδα διαβάζουμε ακόμη:
• «ΕΜΠΛΟΚΗ» ή «ΑΠΟΡΡΙΨΗ» από τον ΟΠΕΚΕΠΕ του προγράμματος της ΕΑΣ Μεσσηνίας άνω των 4 εκατ. ευρώ. Μια περίεργη ιστορία και η εκκωφαντική σιωπή της «Ένωσης».
• ΠΡΟΧΩΡΕΙ ο Περιμετρικός της Καλαμάτας παρά τις καθυστερήσεις. Νέα παρέμβαση Νίκα για το δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος.
• ΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ των Απανταχού Πελοποννησίων και νέων Πελοποννησίων στο Ραμοβούνι το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου. Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Παν. Αλευρά με τον πρόεδρο του «Κολοκοτρώνη» Τάσο Καλαμπόκη.
• ΣΥΣΚΕΨΗ με τον εισαγγελέα σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Καλαμάτας για το θέμα των τσιγγάνων.
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ Αγροτική σύσκεψη από τη ΔΗΜΑΡ το Σάββατο στη Λάρισα με ενδιαφέρουσα ατζέντα σημαντικών εισηγήσεων.
• 100 ΑΓΓΛΟΙ τουρίστες οι πρώτοι επισκέπτες με τραίνο στην Κυπαρισσία. Δραστηριοποιείται ο νέος Σύλλογος Φίλων του Τραίνου.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

Συνέλευση Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Τριφυλίας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μηχανικών ελευθέρων επαγγελματιών Τριφυλίας καλεί όλους τους μηχανικούς από την Τριφυλία να παραβρεθούν στη συνέλευση των μηχανικών όλης της Μεσσηνίας, που έχουν καλέσει οι φορείς των μηχανικών στις 12 Απριλίου ημέρα Παρασκευή στις 6μ.μ. στα γραφεία του ΤΕΕ στην Καλαμάτα.

Η συνέλευση έχει μοναδικό θέμα τη λήψη αποφάσεων για ..........

κινητοποιήσεις, με σκοπό την ακύρωση των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών που καλούμαστε να πληρώσουμε, από το Α’ εξάμηνο του 2013. Ήδη το κεντρικό ΤΕΕ έχει ασκήσει προσφυγή στο ΣΤΕ και καλεί τους μηχανικούς να μην πληρώσουν τα φουσκωμένα ειδοποιητήρια.

Συνάδελφοι αύριο θα είναι αργά για όλους μας. Αυτά τα μέτρα, σε συνδυασμό με την αυξημένη φορολογία από το πρώτο ευρώ, την πτώση του κύκλου εργασιών ως αποτέλεσμα της ύφεσης και της αφαίμαξης των εισοδημάτων, θα μας οδηγήσουν σύντομα να κλείσουμε τα γραφεία μας.

Αν το 2012 πολλοί συνάδελφοι είχαμε αυταπάτες ότι θα επιβιώσουμε, το 2013 γίνεται ξεκάθαρο για όλους μας ότι εάν δεν ανατρέψουμε τουλάχιστον τις υπέρογκες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών, δεν έχουμε πολύ μέλλον ακόμη στο επάγγελμα.

Απαγορεύεται η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος

Σε ισχύ τίθενται οι οι διατάξεις για την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες προβλέπουν από ευκολίες πληρωμής μέχρι απαγόρευση της διακοπής ηλεκτροδότησης για ορισμένες περιπτώσεις.

Έπειτα από ........

εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Μάκης Παπαγεωργίου υπέγραψε την υπουργική απόφαση που θεσπίζει τον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, ο οποίος ορίζει τις βασικές υποχρεώσεις και τα δικαιώματα καταναλωτών και προμηθευτών.

Για τους ευάλωτους καταναλωτές προβλέπεται ότι:

H προθεσμία εξόφλησης οποιουδήποτε λογαριασμού κατανάλωσης δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι μικρότερη από σαράντα ημέρες.
Δεν επιτρέπεται η διακοπή ρεύματος σε Ευάλωτους Οικιακούς Πελάτες, λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών κατανάλωσης, κατά το χρονικό διάστημα από Νοέμβριο έως και Μάρτιο, καθώς και τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
Οι προμηθευτές υποχρεούνται να παρέχουν στους Ευάλωτους Οικιακούς Πελάτες τη δυνατότητα τμηματικής και άτοκης εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Κάθε μηνιαία δόση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 50% της αντίστοιχης μηνιαίας δαπάνης για την ηλεκτρική ενέργεια του Ευάλωτου Οικιακού Πελάτη.
Για τους Ευάλωτους Οικιακούς Πελάτες που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ο προμηθευτής μπορεί να καταγγείλει τη Σύμβαση Προμήθειας μόνο στην περίπτωση που ο συγκεκριμένος Πελάτης είναι υπερήμερος ως προς την εξόφληση έξι διαδοχικών λογαριασμών κατανάλωσης. Επίσης, πρέπει όσον προηγουμένως να έχει αποστείλει ειδοποίηση με την οποία ενημερώνει τον πελάτη για τη δυνατότητα διακανονισμού των οφειλών του και για την πρόθεσή του να καταγγείλει τη σύμβαση, δίνοντάς του προθεσμία είκοσι επιπλέον ημερών για εξόφληση. Και σε αυτήν την περίπτωση. πάντως, δεν γίνεται διακοπή της ηλεκτροδότησης, καθώς οι συγκεκριμένοι πελάτες μεταφέρονται αυτόματα στο καθεστώς της Καθολικής Υπηρεσίας.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το νόμο 4001/2011, ευάλωτοι καταναλωτές είναι:

Οι οικονομικά ασθενείς Οικιακοί Πελάτες που πλήττονται από την Ενεργειακή Πενία (δηλαδή λόγω οικονομικής, οικογενειακής κατάστασης ή κατάστασης υγείας δυσκολεύονται να καλύψουν τις δαπάνες για ρεύμα ή φυσικό αέριο).
Οι πελάτες που εξαρτώνται από την αδιάλειπτη παροχή ενέργειας είτε οι οι ίδιοι ή οι σύζυγοι αυτών ή πρόσωπα των οποίων έχουν την επιμέλεια και συνοικούν με μαζί τους. Στην κατηγορία αυτή υπάγονται οι πελάτες που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης και ιδίως άτομα που χρειάζονται ρεύμα για τη λειτουργία συσκευών υποστήριξης ή παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών (συσκευές μηχανικής υποστήριξης αναπνευστικής ή καρδιακής λειτουργίας, συσκευές αιμοκάθαρσης κλπ.)
Ηλικιωμένοι πελάτες που έχουν συμπληρώσει το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας τους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν συνοικούν με άλλο πρόσωπο το οποίο δεν έχει συμπληρώσει το συγκεκριμένο όριο ηλικίας.
Πελάτες με σοβαρά προβλήματα υγείας, ιδίως άτομα με σοβαρή σωματική ή ψυχική αναπηρία, με νοητική αναπηρία, σοβαρά οπτικοακουστικά ή κινησιακά προβλήματα, ή με πολλαπλές αναπηρίες ή με χρόνια πάθηση και οι οποίοι εκ του λόγου τούτου δεν δύνανται να διαχειριστούν και διαπραγματευτούν τη συμβατική τους σχέση με τον προμηθευτή.
Τα κριτήρια, οι προϋποθέσεις, η διαδικασία ένταξης ενός πελάτη σε κατηγορία Ευάλωτων Πελατών και η διαδικασία απένταξης από αυτήν καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση.

Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των καταναλωτών ο Κώδικας Προμήθειας προβλέπει ότι αν ο λογαριασμός δεν εξοφληθεί εμπρόθεσμα τότε ο προμηθευτής:

Αναγράφει το ποσό της ληξιπρόθεσμης οφειλής στον αμέσως επόμενο λογαριασμό και προσθέτει το ποσό αυτό βεβαρημένο με το νόμιμο τόκο υπερημερίας στο συνολικό οφειλόμενο ποσό του νέου λογαριασμού.
Αν παρέλθει άπρακτη και η δεύτερη προθεσμία εξόφλησης, ο Προμηθευτής μπορεί να υποβάλει στον αρμόδιο διαχειριστή εντολή απενεργοποίησης μετρητή φορτίου (δηλαδή εντολή διακοπής) λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η εντολή αυτή κοινοποιείται υποχρεωτικώς προς τον Πελάτη.
Αν η ληξιπρόθεσμη οφειλή δεν εξοφληθεί εντός δέκα ημερών από την κοινοποίηση στον πελάτη της εντολής διακοπής, ο Προμηθευτής μπορεί να καταγγείλει τη Σύμβαση Προμήθειας.
Ακόμα, ο Κώδικας προβλέπει ότι τα τιμολόγια θα πρέπει:

Να αντανακλούν το πραγματικό κόστος προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας συν ένα εύλογο κέρδος.
Να μη δημιουργούν διακρίσεις μεταξύ καταναλωτών της ίδιας κατηγορίας και να αποφεύγονται οι άμεσες ή έμμεσες σταυροειδείς επιδοτήσεις μεταξύ καταναλωτών.
Να μη στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό και να μη δρουν αποτρεπτικά στην είσοδο νέων παικτών στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
Να εμφανίζουν με τρόπο διαφανή και διακριτό τις πρόσθετες χρεώσεις όπως οι Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας και το Ειδικό Τέλος για τη Μείωση των Εκπομπών Αερίων Ρύπων.
Να επιτρέπουν στους καταναλωτές να αναγνωρίζουν το κόστος που τους προκαλεί κάθε παρεχόμενη υπηρεσία και να επιτρέπουν τον υπολογισμό των επιμέρους χρεώσεων με ευχέρεια και διαφάνεια. Η απλότητα και η διαφάνεια των χρεώσεων αποσκοπούν στο να μπορούν οι καταναλωτές να επιλέγουν μεταξύ εναλλακτικών τιμολογίων με διαφορετικά χαρακτηριστικά, έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες τους με τον πιο οικονομικό τρόπο.
Επίσης, οποιοσδήποτε μηχανισμός αναπροσαρμογής των τιμολογίων πρέπει να είναι διαφανής, με σαφώς ορισμένο τρόπο ενεργοποίησης και υπολογισμού, και γνωστός στον πελάτη εκ των προτέρων.
Τέλος, ο Κώδικας προβλέπει δυνατότητα εφαρμογής διαφορετικών τιμολογίων στη διάρκεια του 24ώρου (κάτι που όμως προϋποθέτει την αντικατάσταση των μετρητών) όπως επίσης και εκπτώσεις για τους πελάτες που εξοφλούν τους λογαριασμούς τους με πάγια εντολή.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΡΑΙΝΟ- ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΗΣ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ κ. Ευστάθιο ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟ

κ. Δήμαρχε
Τη δύσκολη εποχή που διανύουμε με ορατές τις δυσκολίες στην επιχειρηματικότητα, απαιτείται η εκμετάλλευση όλων των πλεονεκτημάτων και των υποδομών που διαθέτει ένας τόπος, προκειμένου να κρατηθεί εν ζωή, η τοπική οικονομία.
Στη Μεσσηνία οι .........

προσπάθειες χρόνων στην προβολή και ανάδειξη του τουριστικού μας προϊόντος, αρχίζουν και αποδίδουν καρπούς και δηλώνω ιδιαιτέρως ικανοποιημένη γι΄αυτό, γνωρίζοντας τα μεγάλα οφέλη για τον τόπο από την αύξηση της επισκεψιμότητας.

Ο Δήμος Μεσσήνης με το μοναδικού κάλλους φυσικό του περιβάλλον, διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη όλης της Μεσσηνίας και δεν πρέπει να παραμένει απλός θεατής.
Με μοναδικά ιστορικά πλεονεκτήματα, με διεθνές αεροδρόμιο και με σημαντικά τουριστικά θέρετρα , θεωρείται αδιανόητο να μην επιδιώκεται η μέγιστη αξιοποίηση αυτών των πλεονεκτημάτων για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.
Βλέποντας το πόσο αγκάλιασε τόσο ο Δήμος Τριφυλίας το τουριστικό τραίνο όσο και ο Δήμος Καλαμάτας, θεωρώ ότι πρέπει και ο Δήμος Μεσσήνης να ενδιαφερθεί ακόμη περισσότερο γι΄αυτό το θεματικό πεδίο τουρισμού, ζητώντας από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να ενταχθεί και η Μεσσήνη στις τουριστικές διαδρομές.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου είναι μοναδικό σε όλον τον κόσμο, είναι μετρικό και διαθέτει μουσειακές μηχανές από το 1897. Εν δυνάμει επισκέπτες για να απολαύσουν όσα προσφέρει ο σιδηρόδρομος της Πελοποννήσου, είναι πολλοί προερχόμενοι απ΄ όλον τον κόσμο, οι οποίοι ήδη επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον.
Ελπίζω να δείτε θετικά την προσπάθεια αυτή και να ενεργήσετε ούτως ώστε να καθαριστεί η γραμμή μέχρι τη Μεσσήνη, διότι λόγω εγκατάλειψης από τον ΟΣΕ υπάρχουν χορτάρια κλπ αντικείμενα που εμποδίζουν την προσέγγιση του τραίνου στην πόλη, ζητώντας συγχρόνως την ένταξη της Μεσσήνης, στις τουριστικές διαδρομές που προγραμματίζει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Επίσης, θα πρέπει να δείτε και τα οφέλη από τυχόν επαναλειτουργία της γραμμής Μεσσήνη-Καλαμάτα. Σε θετική περίπτωση, αν διεκδικηθεί από πλευράς του Δημοτικού σας Συμβουλίου η επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου που συνδέει την Καλαμάτα με τη Μεσσήνη , είναι πολύ πιθανόν να γίνει πραγματικότητα, διότι διαφοροποιήθηκαν οι συνθήκες που επέβαλαν τη διακοπή του και να ξεπεραστούν μικρά προβλήματα που έχουν προκύψει.

Σήμερα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έχει αντλήσει σημαντικούς πόρους από το Ευρωπαϊκό ταμείο για τη συνέχιση προαστιακών διαδρομών και ήδη επανασχεδιάζει τις διαδρομές που θα επαναλειτουργήσει.
Θεωρώ ότι θα πρέπει να δείτε και αυτήν την παράμετρο και να αναλάβετε πρωτοβουλία.
Να θεωρείτε δεδομένη κάθε στήριξη από πλευράς μου.

Μετά τιμής
Αντωνία Μπούζα
Αναπλ.Γραμμ.Γυν.Θεμάτων Ν.Δ.
Μέλος Τομέα Τουρισμού Ν.Δ