Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ροζ αποκλειστικές Νοσοκόμες στο νοσοκομείο του Ρίου

Την ώρα που στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχουν μπει 21 γιατροί του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών για αδικαιολόγητο πλουτισμό, στο φως της δημοσιότητας έρχονται και άλλες ιστορίες με πρωταγωνίστριες αποκλειστικές νοσοκόμες που προσφέρουν και... ροζ υπηρεσίες.
Σύμφωνα με την .......

Espresso, πρόσφατα οι προβολείς της δημοσιότητας έπεσαν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, όταν έγινε γνωστό πως νοσοκόμες προσέφεραν... έξτρα υπηρεσίες σε ασθενείς και συνοδούς.

Δημοσιεύματα σε τοπικές εφημερίδες, σύμφωνα πάντα με την Espresso, ανέφεραν πως ήταν κοινό μυστικό το γεγονός ότι μέσα στο νοσοκομείο εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες γυναίκες από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία ή χώρες της πρώην ΕΣΣΔ που προσέφεραν... ροζ θεραπείες στα δωμάτια και τις τουαλέτες του νοσοκομείου. Την υπόθεση κατήγγειλαν νόμιμες συναδέλφισσές τους, που πρόσθεσαν ότι η «ταρίφα» είναι 30 ευρώ.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε πρόσφατα ένα ακόμη τραγελαφικό περιστατικό:
Οι λογαριασμοί των τηλεφώνων του νοσοκομείου εκτινάχθηκαν στα 67.000 ευρώ, τη στιγμή που φυσιολογικά κυμαίνονταν από 7.000 έως και 10.000 ευρώ.
Οπως αποκαλύφθηκε, υπάλληλοι τηλεφωνούσαν σε εταιρεία με προβλέψεις μελλοντολόγων.

BEST TV

Εως την Τρίτη η συμπλήρωση ΑΜΚΑ και ΑΦΜ από τους συνταξιούχους

Έως και το απόγευμα της Τρίτης, 9 Απριλίου 2013, θα παραμείνουν διαθέσιμες, για συμπλήρωση του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ από τους συνταξιούχους, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες στις ιστοσελίδες του ΙΚΑ του ΑΜΚΑ και της ΗΔΙΚΑ ΑΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.
Οι συγκεκριμένες .......

υπηρεσίες απευθύνονται στους συνταξιούχους και δικαιούχους μερισμάτων του Δημοσίου και των ταμείων, οι οποίοι μπορούν με τον τρόπο αυτό να συμπληρώσουν τα κενά ή να διορθώσουν λάθη σε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, χωρίς να απαιτείται η επίσκεψή τους σε κάποια δημόσια υπηρεσία.

Η συμπλήρωση των κενών ή η διόρθωση των σφαλμάτων, όπου υπάρχουν, είναι απαραίτητη προκειμένου να αποφευχθεί η αναστολή συντάξεων και μερισμάτων στο τέλος Απριλίου, λόγω έλλειψης έγκυρων στοιχείων ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Ειδικότερα:

- Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (τ. ΕΤΕΑΜ), ΤΑΠΙΛΤ και τ. ΤΑΠ-ΟΤΕ μπορούν να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που βρίσκονται διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ ( www.ika.gr) στα παρακάτω πεδία: Στο πεδίο «Πληροφόρηση Συνταξιούχων για ΑΜΚΑ και ΑΦΜ» μπορούν να πληροφορούνται εάν υπάρχει κατεγεγραμμένος ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ στα αρχεία του ΙΚΑ. Στο πεδίο «Ενημέρωση Στοιχείων Συνταξιούχων» μπορούν να συμπληρώσουν τα σωστά στοιχεία σε περίπτωση έλλειψης.

- Οι συνταξιούχοι όλων των υπόλοιπων ταμείων κύριας και επικουρικής σύνταξης, μπορούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας της ΗΔΙΚΑ στην ιστοσελίδα της (www.idika.gr) και στο πεδίο «Συμπλήρωση στοιχείων ΑΜΚΑ και ΑΦΜ» καθώς και στην ιστοσελίδα του ΑΜΚΑ (www.amka.gr).

Οι υπηρεσίες αυτές δεν απευθύνονται στους συνταξιούχους ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ καθώς στα σχετικά αρχεία δεν υπάρχει έλλειψη σε ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.

Express

Καθαρίζουν τη γραμμή για να «φτάσει» το εκδρομικό τρένο και στην Κυπαρισσία!

Εργασίες καθαρισμού της σιδηροδρομικής γραμμής στο δίκτυο από το Καλό Νερό μέχρι την Κυπαρισσία έγιναν χθες και θα συνεχιστούν και σήμερα, από το δήμο Τριφυλίας, ώστε να μπορέσει το τρένο με τα εκδρομικά – τουριστικά δρομολόγια να «φτάσει» και στον Σταθμό του ΟΣΕ στην Κυπαρισσία!
Για τον καθαρισμό της γραμμής, μάλιστα, ήρθε και Δρεζίνα από.........

τον Πύργο με τεχνικούς υπαλλήλους του ΟΣΕ οι οποίοι και στον έλεγχο που έκαναν διαπίστωσαν και επαναβεβαίωσαν την αρτιότητα της γραμμής για τη ασφαλή διέλευση αμαξοστοιχίας!

Ο δημοτικός σύμβουλος και μεταταχθείς υπάλληλος του ΟΣΕ Σπύρος Χρονόπουλος σε δηλώσεις του είπε ότι, «γίνεται καθαρισμός της γραμμής από το Καλό Νερό μέχρι την Κυπαρισσία, για να μπορέσει το τρένο το εκδρομικό – τουριστικό να έρθει και στην Κυπαρισσία, και στις 14 Απριλίου να υποδεχθούμε τους πρώτους τουρίστες φίλους του Σιδηροδρόμου!». Αναφέρθηκε, επίσης, στην Επιτροπή για το σιδηρόδρομο που συγκροτήθηκε με απόφαση του δημάρχου Τριφυλίας για την ανάπτυξη του εκδρομικού τουρισμού. Με τη σειρά του, ο υπεύθυνος γραμμής Κωνσταντίνος Τρίμμης είπε ότι «σε καμία περίπτωση δε μπορεί να προηγηθεί αμαξοστοιχία αν δε γίνει έλεγχος ή καθαριότητα του χώρου, για να μπορεί να γίνεται η διέλευση σωστή. Αυτή τη στιγμή, με τη βοήθεια άλλων, τρίτων (σ.σ. του δήμου Τριφυλίας), γίνεται καθαρισμός της γραμμής για να είναι σε άρτια κατάσταση η γραμμή στις 14 του μηνός που είναι η εκδρομή με το τρένο».

Για την κατάσταση του δικτύου τόνισε πως, «η κατάσταση της γραμμής, σαν υποδομή, είναι αρίστη, εκτός από κάποιους θάμνους οι οποίοι εμποδίζουν κατ’ ελάχιστο και θα κοπούν».

Θάρρος

13ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο: Ασφαλής λύση οι γλυκαντικές ύλες

Η χρήση των ολιγοθερμιδικών γλυκαντικών υλών και η συμβολή τους στη βελτίωση των διατροφικών επιλογών, που έχουν στη διάθεσή τους τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, το 13ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο HILTON στην Αθήνα από τις 27 έως 31 Μαρτίου 2013.

Ξένοι διακεκριμένοι ομιλητές ........

και γνωστοί Έλληνες επιστήμονες που ασχολούνται με το Σακχαρώδη Διαβήτη σε κλινικό και ερευνητικό πεδίο συμμετείχαν, δίνοντας τη νέα γνώση και συζήτησαν την τρέχουσα πραγματικότητα και τις προοπτικές αντιμετώπισης της νόσου και των επιπλοκών της.

Για το σημαντικό αυτό θέμα στο συνέδριο συμμετείχε ο καθηγητής Βιοχημικής Φαρμακολογίας στο τμήμα Ιατρικής Imperial College του Λονδίνου και διευθυντής του Τμήματος Τοξικολογίας του Imperial, κ. Alan Boobis. Ο κ. Boobis σε ομιλία του με θέμα "Safety assessment of low calorie sweeteners" (Αξιολόγηση της ασφάλειας των ολιγοθερμιδικών γλυκαντικών υλών), υπογράμμισε με έμφαση την απόλυτη ασφάλεια των γλυκαντικών υλών.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο διακεκριμένος επιστήμονας σημείωσε: "ο κόσμος τρομοκρατείται χωρίς λόγο από πληθώρα λανθασμένων πληροφοριών και ιστοριών συνωμοσίας στο ίντερνετ σχετικά με τις γλυκαντικές ύλες, όπως η ασπαρτάμη, ή από έρευνες που έχουν αποδειχθεί ότι έχουν σημαντικά σφάλματα".
"Το ότι ένα συστατικό είναι φυσικής προέλευσης δεν το κάνει απαραίτητα πιο ασφαλές από ένα συνθετικό συστατικό. Για παράδειγμα, τόσο το γλυκαντικό που προέρχεται από το φυτό στέβια όσο και η ασπαρτάμη, έχουν αξιολογηθεί με ακριβώς τις ίδιες αυστηρές διαδικασίες για την ασφάλειά τους από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων" σχολίασε ο ίδιος.

Η ασπαρτάμη είναι ένα από τα πιο εκτενώς μελετημένα πρόσθετα τροφίμων. Η ασφάλειά της έχει επιβεβαιωθεί από περισσότερες από 200 μελέτες, μεταξύ των οποίων, συμπεριλαμβάνονται κλινικές και εργαστηριακές, μελέτες τοξικότητας και καρκινογένεσης σε πολλά ζωικά είδη και μελέτες πρόσληψης σε διάφορους πληθυσμούς.
Τα αποτελέσματα αυτών έχουν δείξει ότι η ασπαρτάμη είναι ασφαλής, για το σύνολο του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με διαβήτη, τις γυναίκες που είναι έγκυες ή θηλάζουν και τα παιδιά.

Ειδικά σε ό,τι αφορά στον σακχαρώδη διαβήτη έχει αποδειχθεί μέσω των ερευνών ότι οι ολιγοθερμιδικές γλυκαντικές ύλες είναι ένας βασικός σύμμαχος, καθώς μπορούν να προσφέρουν στα άτομα με διαβήτη περισσότερες επιλογές, δίνοντάς τους την ευκαιρία να απολαμβάνουν γλυκά τρόφιμα και ροφήματα, χωρίς να αυξάνουν το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα, εφόσον βέβαια δεν περιέχονται άλλοι υδατάνθρακες στο τρόφιμο, όπως π.χ. από αλεύρι.

Έρευνες

Στην Ευρώπη, η ασφάλεια της ασπαρτάμης έχει επανειλημμένως αξιολογηθεί από την Επιστημονική Επιτροπή για τα Τρόφιμα (SCF) και στη συνέχεια από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA), και έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC). Σήμερα περιέχεται σε περισσότερα από 6.000 προϊόντα σε όλο τον κόσμο, όπως ανθρακούχα αναψυκτικά, τσίχλες, γλυκά, ζελέ, κρέμες ζαχαροπλαστικής, παγωτά, κρύα επιδόρπια, επιδόρπια γιαουρτού, επιτραπέζια γλυκαντικά, αλλά και συμπληρώματα διατροφής όπως βιταμίνες.

Το 2012, ο Αμερικανικος Διαβητολογικός Σύλλογος (American Diabetes Association) και ο Αμερικανικος Καρδιολογικός Σύλλογος (American Heart Association) επιβεβαίωσαν με κοινή τους δημοσίευση τα οφέλη των γλυκαντικών υλών: <<όταν τα μη θερμιδογόνα γλυκαντικά αντικαθιστούν τα πρόσθετα σάκχαρα σε τρόφιμα και ροφήματα, μπορούν πιθανόν να συνεισφέρουν στην επίτευξη και τη διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους>>.

Στις αρχές του 2013, η EFSA δημοσίευσε προς δημόσια διαβούλευση την πιο πρόσφατη αξιολόγηση της ασπαρτάμης, που συμπεριέλαβε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες (δημοσιευμένες και μη) σχετικά με την ασπαρτάμη και τα προϊόντα διάσπασής της και κατέληξε ότι η σημερινή τιμή ADI (Αποδεκτή Ημερήσια Πρόσληψη) θεωρείται ασφαλής για το γενικό πληθυσμό, με εξαίρεση βεβαίως τα άτομα με φαινυλκετονουρία PKU, καθώς και ότι η έκθεση των καταναλωτών είναι κάτω από την τιμή Αποδεκτής Ημερήσιας Πρόσληψης (EFSA, 2013).

Κυριακές με Τέχνη στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Τριφυλίας

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας και οι Σύλλογοι Γονέων του 1ου, 2ου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών οργανώνουν από κοινού επισκέψεις των μαθητών των σχολείων τους στο ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ του Δήμου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία με στόχο τα παιδιά να περάσουν ένα δημιουργικό απόγευμα, να γνωρίσουν το περιβάλλον του ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓAΣΤΗΡΙΟΥ και να κατασκευάσουν το δικό τους έργο, πείθοντάς τα έτσι ότι η τέχνη είναι προσιτή σε όλους και όλοι οι άνθρωποι μπορούν να εκφραστούν με απλούς τρόπους και απλά υλικά μέσα από αυτήν.

Οι επισκέψεις έχει οριστεί να πραγματοποιηθούν :..........


Την Κυριακή 7/4/2013 και ώρα 5.00 μμ, για το 1ο Δημοτικό Σχολείο.

Την Κυριακή 14/4/2013 και ώρα 5.00 μμ, για το 2ο Δημοτικό Σχολείο.

Την Κυριακή 21/4/2013 και ώρα 5.00 μμ, για το 3ο Δημοτικό Σχολείο.

Οι μαθητές που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό πρέπει να το δηλώσουν το συντομότερο στο Σύλλογο γονέων του σχολείου τους προκειμένου να οργανωθούν καλύτερα οι επισκέψεις.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΥΤΟYΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Το ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΥΤΟYΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ανακοινώνει στους πατατοπαραγωγούς τα εξής:

Εν όψει της .........

συγκομιδής της ανοιξιάτικης πατάτας, η οποία αρχίζει στο Νομό μας το προσεχές διάστημα, και για την αποφυγή ποιοτικών προβλημάτων που επηρεάζουν αρνητικά τη ζήτηση του προϊόντος στις αγορές, παρακαλούνται οι παραγωγοί πατάτας να τηρούν πριν και κατά τη συγκομιδή τα παρακάτω μέτρα, ώστε το προς εμπορία προϊόν να είναι άριστης ποιότητας για να μην αντιμετωπίσει προβλήματα τιμών και διάθεσης.

1. Δεν πρέπει να γίνεται συγκομιδή πριν οι πατάτες μπουν στο στάδιο ωρίμανσης, δηλαδή πριν «ψηθούν», όπως λέμε.

2. Η προστασία από τον περονόσπορο, όταν είναι απαραίτητο, να συνεχίζεται μέχρι μια εβδομάδα πριν από τη συγκομιδή για να μην μολυνθούν οι κόνδυλοι. Πατάτες που προέρχονται από μολυσμένα χωράφια είναι ακατάλληλες για εμπορία, έστω και αν οι κόνδυλοι δεν φέρουν ακόμη συμπτώματα προσβολής .

3. Υποβοηθητικά στο «ψήσιμο» του φλοιού της πατάτας, και στην αντιμετώπιση του όψιμου περονόσπορου μπορεί να συνεισφέρει το «κάψιμο» των στελεχών της πατάτας πριν την συγκομιδή με τα κατάλληλα εγκεκριμένα σκευάσματα, όταν η καλλιέργεια έχει συμπληρώσει το βιολογικό της κύκλο.

4. Να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση του απαραίτητου χρονικού διαστήματος μεταξύ του τελευταίου ψεκασμού και της συγκομιδής, όπως αυτό προκύπτει από τα αναγραφόμενα στην ετικέτα του χρησιμοποιημένου σκευάσματος.

5. Τα ποτίσματα να σταματήσουν τουλάχιστον 4-5 ημέρες προ της συγκομιδής και οπωσδήποτε όχι συγκομιδή μετά από βροχή.

6. Ο πατατοεξαγωγέας να εργάζεται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και να είναι καλά συντηρημένος.

7. Μια πρώτη διαλογή να γίνεται στο χωράφι, ώστε να απομακρύνονται οι πατάτες που είναι τραυματισμένες, κομμένες, πράσινες κ.λ.π.

8. Τα κιβώτια συσκευασίας (κλούβες) να μη γεμίζονται μέχρι επάνω, ώστε να μην συμπιέζονται και τραυματίζονται οι κόνδυλοι κατά τη μεταφορά τους.

9. Οι πατάτες παραμένουν 2-3 ώρες μετά την εξαγωγή τους στο χωράφι, ώστε να στεγνώσουν και μετά να τοποθετηθούν στις κλούβες.

10. Η μεταφορά στο συσκευαστήριο να γίνεται αυθημερόν για να αποφεύγεται το πρασίνισμα από τον ήλιο. Αν παραμείνουν στο χωράφι γεμάτες κλούβες να σκεπάζονται με πανί ή μαύρο πλαστικό και ποτέ με πατατόφυλλα.

11. Να μην ανακατεύονται διαφορετικές ποικιλίες στα ίδια μέσα συσκευασίας.

Η καλή μεταχείριση του προϊόντος συνεχίζεται στο συσκευαστήριο και τα μέσα μεταφοράς με ευθύνη των συσκευαστών και εξαγωγέων, σύμφωνα με σχετικές οδηγίες μας.
Επειδή η πρώιμη πατάτα είναι ένα ευαίσθητο νωπό προϊόν, πρέπει όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία παραγωγής, συσκευασίας και μεταφοράς της, να φροντίσουν ο καθένας στον τομέα του, ώστε η μεσσηνιακή πατάτα να φθάσει στους καταναλωτές σε άριστη κατάσταση, πράγμα που θα έχει οικονομικό όφελος για όλους.

Υπενθυμίζουμε τέλος την υποχρέωση των παραγωγών και διακινητών πατάτας για την εγγραφή τους στο σχετικό μητρώο που τηρείται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας, διότι η διακίνηση πατάτας χωρίς αριθμό μητρώου είναι παράνομη και στους παραβάτες επιβάλλονται κυρώσεις.

Φιλιατρά: Κλοπές σε Πιτσαρία και Μίνι Μάρκετ. [ VIDEO ]

Ψίχουλα η λεία τους.

Ενα μίνι μάρκετ και μια πιτσαρία ήταν ο στόχος αγνώστων διαρρηκτών χθες βράδυ στα Φιλιατρά. Η λεία τους μπορεί να μην ήταν μεγάλη καθώς μιλάμε για συνολικά περίπου στα 40 με 50 ευρώ αλλά οι ιδιοκτήτες τους σκέφτονται περισσότερο την "μαγάρα" από την πράξη της κλοπής.
Να τα πάρουμε με την σειρά.

Στόχος διαρρηκτών έπεσε νωρίς το πρώι η πιτσαρία ......

"Mamma Bossa" στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα Φιλιατρών όταν άγνωστοι παραβίασαν την γυάλινη πόρτα, εισήλθαν στο εσωτερικό και αφαίρεεσαν από μέσα ενα πορτοφόλι που άνηκε στον σύζυγοι της ιδιοκτήτριας κ. Ιωάννας Φωτεινέα.
Όπως μας είπε η ίδια μιλώντας στην κάμερα του Φιλιατρά News από το ταμείο αφαίρεσαν κάτι ψιλά περίπου στα 10 ευρώ ενω τα χαρτιά (ταυτότητες διαβατήρια κλπ βρέθηκαν μπροστά σε άλλο μαγαζί χωρίς όμως να βρούν το πορτοφόλι.
Η σήμανση που επισκέφθηκε το κατάστημα πήρε αποτυπώματα τα οποία θα αποστείλει για επεξεργασία στα εργαστήρια της Αστυνομίας.

Επίσης τις πρωϊνές ώρες (σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου 04:30) άγνωστοι παραβίασαν την πόρτα από το Μίνι Μάρκετ "Λεμονίτσα" ιδιοκτησίας της κ. Καραχάλιου Μαρίας που βρίσκεται στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στα Φιλιατρά λίγο παραπάνω από το Δημαρχείο.
Όπως είπε μιλώντας στην κάμερα του Φιλιατρά News ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας κ. Χαράλαμπος Κατσούλης η κλοπή έγινε περίπου στις 4:30 το πρώι και αυτό γιατί η κάμερα ασφαλείας γειτονικού καταστήματος αγροτικών προϊόντων κατέγραψε κινήσεις έξω απο το κατάστημα νωρίς το πρωί. Αφαίρεσαν πολύ μικρό χρηματικό ποσό, αλλαντικά απορρυπαντικά γάντια κήπου ενώ δεν πείραξαν τίποτε άλλο.
Η αγανάκτηση του κ. Κατσούλη είναι μεγάλη και όπως είπε νιώθει ανασφαλής και τον προβληματίζει το τι θα γίνει στην πόλη αν φύγει το Αστυνομικό τμήμα από τα Φιλιατρά.
Εξήρε την στάση της αστυνομίας καθώς μόλις αντιλήφθηκε τι συμβαίνει στο κατάστημα της συζύγου του περίπου στις 6:15 ειδοποίησε την αστυνομία η οποία έσπευσε στο σημείο.
Η σήμανση βρήκε κάποιο αποτύπωμα το οποίο θα αποστείλει για επεξεργασία στα εργαστήρια της αστυνομίας.



Προ των πυλών μετατάξεις και μεταθέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία

Σε ανακατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας, καθώς διαπιστώθηκε μέσω ηλεκτρονικής καταγραφής ότι σε άλλα σχολεία υπηρετούν υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί, ενώ την ίδια στιγμή σε κάποια άλλα διαπιστώνονται σημαντικά κενά.

Με έγγραφο.........

που εστάλη από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας προς τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης ζητείται να καταθέσουν άμεσα τις απόψεις τους για τις περιπτώσεις σχολείων που εμφανίζουν υπεράριθμους εκπαιδευτικούς.

Όπως ανέφεραν ανώτερα στελέχη του υπουργείου Παιδείας στόχος είναι να τεθεί σε εφαρμογή η κινητικότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς μέσα από την καταγραφή στοιχείων για τον αριθμό καθηγητών και μαθητών θα προκύψει πού υπάρχουν υπαραριθμίες εκπαιδευτικού προσωπικού και πού παρατηρούνται ανάγκες για πρόσθετο προσωπικό.

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο έχει ήδη μελετήσει σχέδιο που περιλαμβάνει μετατάξεις και μεταθέσεις και μόνο αν χρειαστεί αύξηση του ωραρίου 1 ή 2 ώρες.

Ωστόσο, η Διδασκαλική Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της κατήγγειλε την κίνηση αυτή, κάνοντας λόγο για επιχείρηση «συρρίκνωσης των θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία, που είναι βέβαιο ότι δημιουργείται στη βάση της υλοποίησης των αντιλαϊκών πολιτικών».

in.gr - Θάρρος

Η μεγάλη αλλαγή που ανακοίνωσε το Facebook

Μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία του Facebook ανακοίνωσε απόψε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, με την αποκάλυψη εφαρμογής για κινητά με τεχνολογία Android, που θα επιτρέψει στο κοινωνικό δίκτυο που ο ίδιος δημιούργησε, να γίνει το “σπίτι” κάθε συσκευής Android.

Η πλατφόρμα ..........

ονομάζεται “Facebook Home”, και προορίζεται να φέρει το περιεχόμενο του Facebook απευθείας στην οθόνη μιας συσκευής Android, αντί να πρέπει ο χρήστης να αποκτήσει σε πρόσβαση σε μια εφαρμογή που θα τον διευκόλυνε να κάνει κάτι τέτοιο.

Οι χρήστες του Facebook θα μπορούν να βλέπουν εικόνες, status updates και σημαντικά γεγονότα από την οθόνη της συσκευής τους, ενώ θα έχουν ακόμη τη δυνατότητα αλληλόδρασης με φίλους τους, ενώ θα χρησιμοποιούν άλλες εφαρμογές, μέσω του Chat Heads, μιας υπηρεσίας που συνδυάζει μηνύματα του Facebook και sms.

Υστερόγραφα

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 4-4-2013 ]



ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΒΛΑΣΤΟΥ VIDEO

Ένα συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο φέρνει στο φως της δημοσιότητας το nocomments.gr, στο οποίο καταγράφεται λεπτό προς λεπτό η κινηματογραφική απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές των Τρικάλων.

Στο βίντεο.......

φαίνεται ο Παναγιώτης Βλαστός να βρίσκεται μια ανάσα από την ελευθερία σκαρφαλωμένος πάνω στην ανεμόσκαλα του ελικοπτέρου αλλά το συρματόπλεγμα που ήταν τοποθετημένο πάνω από το προαύλιο , εμπόδισε μια ακόμα εντυπωσιακή απόδραση.

Ο Παναγιώτης Βλαστός ρίσκαρε την ίδια του τη ζωή. Έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος και τραυματίστηκε. Η κάμερα κατέγραψε καρέ καρέ όλο το χρονικό της απόπειρας απόδρασης.

Στις εικόνες που δημοσιεύει αποκλειστικά το nocomments.gr φαίνονται οι κρατούμενοι στο προαύλιο των φυλακών. Κάποιοι μάλιστα παίζουν και μπάσκετ. Ανάμεσά τους και ο Παναγιώτης Βλαστός ο οποίος κάνει βόλτες υπομονετικά μαζί με ένα φίλο του και περιμένει να ακούσει τον ήχο του ελικοπτέρου. Και όταν αυτό συμβαίνει , φαίνονται οι κρατούμενοι που καταλαβαίνουν τι θα ακολουθήσει να τρέχουν προς το εσωτερικό της φυλακής.

Ο Παναγιώτης Βλαστός σηκώνει το χέρι του και κάνει νόημα στους συνεργάτες του μέσα στο ελικόπτερο να του πετάξουν τη σκάλα. Το ελικόπτερο κατεβαίνει χαμηλά και η ανεμόσκαλα πέφτει προς το προαύλιο. Πιάνεται όμως στα συρματοπλέγματα.

Γίνεται και δεύτερη προσπάθεια. Ρίχνουν και πάλι την ανεμόσκαλα και ο Παναγιώτης Βλαστός την αρπάξει με δύναμη. Έχει όμως και αυτή την φορά πιαστεί στο συρματόπλεγμα. Αποφασίζει να ρισκάρει αν και γνωρίζει ότι παίζει κορώνα γράμματα την ίδια του τη ζωή.

Ανεβαίνει πάνω στην ανεμόσκαλα και βρίσκεται μια ανάσα από την ελευθερία. Όταν όμως το ελικόπτερο αρχίζει να ανεβαίνει , η σκάλα δεν ξεκολλά από το συρματόπλεγμα, κάνει μια δυνατή ταλάντωση και ο Παναγιώτης Βλαστός πέφτει στο κενό από μεγάλο ύψος.

Κάποιοι κρατούμενοι τρέχουν από πάνω του. Τρεις από αυτούς τον παίρνουν στα χέρια και τον μεταφέρουν στο εσωτερικό των φυλακών.

Μια ακόμη εντυπωσιακή απόδραση από τις φυλακές με ελικόπτερο, μόλις είχε αποτραπεί.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί το οποίο καταγράφει όλο το χρονικό



Καφέ - Ψητοπωλείο Μ' άλλη γεύση.

Προσφορά Απριλίου. Κλικ  στην εικόνα για λεπτομέρειες



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Απριλίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ… ΜΗΝΥΜΑ
Έκαψαν αυτοκίνητο τσιγγάνου στη Μεσσήνη με αυτοσχέδιο μηχανισμό
Κίνδυνος μετατροπής σε εμπόλεμη ζώνη


Τα επίχειρα της-επί μήνες- κρατικής αδράνειας στην αντιμετώπιση .........

της παραβατικότητας, αλλά και της ανεπαρκούς πολιτικής διαχείρισης του προσωπικού της Αστυνομίας, φαίνεται να πληρώνει η πόλη της Μεσσήνης και, μάλιστα, με επικίνδυνο τρόπο.

Χθες τα ξημερώματα, λοιπόν, ενημερώθηκαν οι Αστυνομικές Αρχές και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, για εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ι.Χ. φορτηγό όχημα στη Μεσσήνη, ιδιοκτησίας 23χρονου τσιγγάνου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ με τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ. Ο Μεσσήνιος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καθόρισε χθες τους βασικούς άξονες της περιόδου 2014-2020. Σημαντικοί πόροι για την αγροτική ανάπτυξη και τις αγροτικές επιδοτήσεις της νέας ΚΑΠ.
Αυτό είναι το σημερινό πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ φορτηγού στη Μεσσήνη! Αρχισαν τα όργανα και η βεντέτα με τους τσιγγάνους με την κατάσταση να είναι εκτός ελέγχου και αστυνόμευσης.
• ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του Δήμου Τριφυλίας για την τήρηση της νομιμότητας στην παραλία της Ελαίας. Αίσθηση από το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Φ».
• ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ σήμερα ο καθαρισμός της σιδηροδρομικής γραμμής Καλόνερο-Κυπαρισσία. Επιτροπή Εκδρομικού Τουρισμού συγκρότησε ο Δήμος Τριφυλίας.
• ΤΩΡΑ ή ΠΟΤΕ ο δρόμος Καλαμάτα-Ριζόμυλος που είναι μελετητικά ώριμος για ένταξη στο ΕΣΠΑ. Εκκληση Νίκα να πρυτανεύει το κοινό έναντι του ατομικού συμφέροντος. Να αξιοποιηθεί η πολιτική βούληση για την υλοποίηση του έργου.
• ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ οφειλών προετοιμάζεται ο Δήμος Καλαμάτας, σε μια εποχή που η τοπική αγορά έχει στεγνώσει κυριολεκτικά.
• ΕΛΠΙΔΑ κατά του Αλτσχάιμερ το ελαιόλαδο, σύμφωνα με Αμερικάνικη έρευνα.


● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!