Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Φιλιατρινών Αττικής "Η Εράνη"

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε χτες 30 Μαρτίου 2013, ο ετήσιος χορός της Αδελφότητας Φιλιατρινών Αττικής.

Παρά την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες της εποχής, η προσέλευση και η συμμετοχή των Φιλιατρινών, που ζουν στην Αττική, αλλά και αλλού, ήταν μεγάλη.

Συγκεντρωθήκαμε στο κέντρο «ΤΑΧΕΙΑ» στον Άλιμο, για μια όμορφη συνάντηση και γιορτή.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου, Στρατηγός κύριος Νίκος Βορρές, και .......

το διοικητικό συμβούλιο μας υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα, στον ζεστό χώρο του Κέντρου Ταχεία.

Ήταν μια ευκαιρία να συναντηθούμε με τους συμπατριώτες και να γλεντήσουμε, όλοι μαζί.

Την όμορφη γιορτή, ετίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας με την σύζυγό του, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Φιλοπροόδων», κ. Βιβή Παντελάκη, οι Πρόεδροι του Χαλαζονίου και του Κατσίμπαλι, με μέλη των συμβουλίων τους, άλλοι εκπρόσωποι του Τριφυλιακού Δήμου, η Πρόεδρος του Συλλόγου φίλων Αγρίλη Κ. Βάσω Μπακούρου, με όλα τα μέλη, που ήρθαν από την Τριφυλία μας, για να συμμετέχουν στον ετήσιο Χορό.

H Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Νεολαίας, Άθλησης του Δήμου Αθηναίων κ. Παναγιώτα Βρυσιώτη - Ψαρράκη, ο καθηγητής Μουσικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κ. Θανάσης Ζέρβας με την σύζυγό του, ο σπουδαίος Φιλιατρινός στιχουργός μας, κ. Βασίλης Παπαδόπουλος με την σύζυγό και την οικογένειά του, Φιλιατρινοί επιχειρηματίες, όπως ο Γιώργος Λεβεντάκης, που υποστηρίζει οικονομικά και πολύ ενεργά την προσπάθεια του Συλλόγου, στην διατήρησή του και άλλοι αγαπητοί συμπατριώτες με τις οικογένειές τους και τους φίλους τους.

Τα εδέσματα και τα ποτά, πλούσια και εξαιρετικά.

Την ψυχαγωγία μας, ανέλαβε η ορχήστρα με εκλεκτούς καλλιτέχνες, όπως ο Τάκης Σούκας, η Θεοδοσία Στίγκα, ο Φάνης Μεζίνης, ο Παναγιώτης Λάλεζας, ο Γιάννης Μάντης και η Χαρούλα Ντάνου, που ανέβασαν την διάθεση και κέφι των προσκεκλημένων.

Το γλέντι και ο χορός, μας κράτησε όλους εκεί μέχρι τις πρωϊνές ώρες.

Ευχόμαστε να ξαναβρεθούμε πάλι και του χρόνου, όλο και με μεγαλύτερη συμμετοχή.


Χρυσάνθη Λεβεντάκη Κοντέα.

ΤΟ TRIFYLIANEWS επιστρέφει και υπόσχεται πολλά

Το blog TRIFYLIANEWS επιστρέφει μετά από μεγάλη και παρατεταμένη περίοδο σιωπής.

Αυτό μας ενημερώνει η ομάδα διαχείρισης του καθώς όπως λένε επανέρχεται πρωταπριλιά επιστρέφει πρωταπριλιά καθώς όπως λένε οι απλοί παρατηρητές - ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ!

Οι απλοί θεατές - ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΣ!

Από απλά σκεπτόμενοι – ΞΑΝΑΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΝΕΡΓΟΙ!


ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ!

Η Ομάδα – ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ – ΑΛΛΑΞΑΜΕ – ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΑΜΕ – ΔΥΝΑΜΩΣΑΜΕ – .......

ΠΕΙΣΜΩΣΑΜΕ!

ΤΟ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ “TRIFYLIANEWS” ΕΡΧΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΚΟΝΤΑΣ ΣΑΣ!

ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ!

Ο χρόνος της απουσίας και της αποχής από τη μπλογκόσφαιρα ήταν μεγάλος και πολύς.

Μέρα που περνά – δεν ξαναγυρνά!

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ!

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ!

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ..................................

http://www.trifylianews.blogspot.gr/

Γαργαλιάνοι: Εδωσαν 10 λεπτά από τον χρόνο τους για την τράπεζα αίματος. [ Φωτό + Video ]

Εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του πρώην Δήμου Γαργαλιάνων που υπάρχει εδώ και μερικά χρόνια στο νοσοκομείο, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη από κλιμάκιο του τμήματος αιμοδοσίας του νοσοκομείου Μεσσηνίας (Κυπαρισσίας) αποτελούμενο από τον αιματολόγο του νοσοκομείου κ. Σταύρο Χυδεριώτη, την προϊσταμένη της αιμοδοσίας Δήμητρα Νικολοπούλου και την Νοσηλεύτρια Μαρία Καπράλου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση η εθελοντική αιμοδοσία είχε........

οριστεί για σήμερα Κυριακή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ καλή και όπως δήλωσε στην κάμερα του Φιλιατρά News o Αιματολόγος του Νοσοκομείου Μεσσηνίας (Κυπαρισσίας) η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι και αυτή την φορά θα πάνε πολύ καλά σε ότι αφορά την συλλογή ασκών αίματος όπως και τις προηγούμενες φορές. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέχρι τις 12 το μεσημέρι οι ασκοί που συλλέχθηκαν ήταν περίπου 10 και ο αριθμός τους αναμενόταν να αυξηθεί όσο περνούσε η ώρα που θα πλησίαζε η λήξη της διαδικασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο τελικός αριθμός σκών που συγγεντρώθηκε ανέρχεται στους 15 καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που για άλλους λόγους δεν μπορούσαν να δώσουν αίμα.

Ο Αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων κ. Στάθης Ανδρινόπουλος μιλώντας στην κάμερα του Φιλιατρά News είπε ότι η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από τον πρώην Δήμο Γαργαλιάνων με την δημιουργία τράπεζας αίματος και η οποία συνεχίζεται και τώρα, με σκοπό τη διατήρηση και ενίσχυση της για όσους συνδημότες τους το έχουν ανάγκη.

Την ικανοποίηση του για την μέχρι εκείνη την ώρα ανταπόκριση των πολιτών εξέφρασε και ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων Ανδρέας Μαθιουδάκης ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το επίπεδο ενημέρωσης των πολιτών όπου έγινε μεγάλη κινητοποίηση ενημέρωσης με αφίσες καταχώρηση στον τύπο, προσωπική ενημέρωση κλπ προκειμένου η τράπεζα αίματος Γαργαλιάνων να ενισχυθεί.
Σύμφωνα με τον κ. Μαθιουδάκη το ενδιαφέρον που εξέφρασαν οι νέοι των Γαργαλιάνων είναι μεγάλο και αναμένεται να εκφραστεί με την προσέλευση τους για την Εθελοντική αιμοδοσία.

Από την πλευρά των πολιτών ο κ. Χρήστος Αθανασόπουλος, δήλωσε ότι είναι εδώ και μερικά χρόνια Εθελοντής Αιμοδότης, ευχαρίστησε το κλιμάκιο του Νοσοκομείου για την παρουσία του στην πόλη και παρακίνησε και τους υπόλοιπους συμπολίτες του να ενεργοποιηθούν προκειμένου η τράπεζα αίματος της πόλης να μεγαλώσει.






ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Μάθημα 3ο
Ο εγκέφαλος: ο επεξεργαστής

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος ελέγχει τα πάντα. Όλες οι λειτουργίες έχουν να κάνουν με τον εγκέφαλο. Κατά μια έννοια, είναι η κεντρική μονάδα επεξεργασίας του ανθρώπινου οργανισμού. Παρόμοια, ο βασικός μικροεπεξεργαστής, η επεξεργαστής του υπολογιστή σας είναι ο εγκέφαλος του.
Το PC βέβαια, ούτε καν προσεγγίζει την ανθρώπινη σκέψη, .......

όμως ο επεξεργαστής είναι το σημείο όπου γίνεται το μεγαλύτερο μέρος της επεξεργασίας των δεδομένων.

Ο επεξεργαστής δεν είναι μόνο ο εγκέφαλος του υπολογιστή, αλλά και η καρδιά του. Ο ηλεκτρικός παλμός που παράγεται από τον επεξεργαστή, ο παλμός ρολογιού η απλώς ρολόι, καθορίζει την ταχύτητα με την οποία γίνεται η επεξεργασία του μεγαλύτερου μέρους των δεδομένων μέσα στον υπολογιστή. Τα ζωτικά στοιχεία του υπολογιστή, όπως η μνήμη, εξαρτώνται από το ρολόι του επεξεργαστή, και η ταχύτητα λειτουργίας τους καθορίζεται σε κτύπους ρολογιού η πολλαπλάσια τους. Το ρολόι του επεξεργαστή συγχρονίζει τα πάντα, ώστε η ταχύτητα μεταφοράς των δεδομένων ανάμεσα στα στοιχεία της μητρικής κάρτας να γίνεται με συγκεκριμένο ρυθμό.
Ο επεξεργαστής βασικά, είναι μια συλλογή από τρανζίστορ για την ακρίβεια από πολλά τρανζίστορ. Ο μικροεπεξεργαστής Intel Pentium 4 περιέχει περισσότερα από 55 εκατομμύρια τρανζίστορ, και μπορείτε να παρομοιάσετε καθένα από αυτά με μικροσκοπικό διακόπτη που είναι είτε ανοιχτός (και επιτρέπει τη διέλευση του ηλεκτρικού ρεύματος) είτε κλειστός (οπότε δεν επιτρέπεται η διέλευση του ηλεκτρικού ρεύματος).

Οι θέσεις του διακόπτη (ανοικτός-κλειστός) αντιστοιχούν στις τιμές 1 και 0, οι οποίες απαρτίζουν το δυαδικό αριθμητικό σύστημα και τη δυαδική γλώσσα που «καταλαβαίνει» ο υπολογιστής.
Παρόλο που οι εφαρμογές συνήθως γράφονται σε γλώσσες υπολογιστή τις οποίες μπορούν εύκολα να χειριστούν οι χρήστες, το PC καταλαβαίνει μόνο τη γλώσσα μηχανής, η οποία είναι ένα βασικό σύνολο εντολών που στέλνονται στον επεξεργαστή για να χειριστεί και να αποθηκεύσει τιμές, καθώς και για να απαντήσει σε λογικές ερωτήσεις που αφορούν τις τιμές Κατά τη δημιουργία ενός προγράμματος, ο αναγνώσιμος από τους ανθρώπους κώδικας που χρησιμοποιεί ο δημιουργός του μεταφράζεται σε κώδικα γλώσσας μηχανής που καταλαβαίνει το PC.

Συσκευές αποθήκευσης

Ανέφερα νωρίτερα ότι ορισμένα τσιπ της μητρικής κάρτας του υπολογιστή σας αποτελούν την κύρια μνήμη του υπολογιστή. Επίσης ένα μέρος του υπολογιστή σας είναι υπεύθυνο για την αποθήκευση όλων των εφαρμογών, δεδομένων, και αρχείων που δεν χρησιμοποιείτε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Αυτές οι συσκευές αποθήκευσης δεν αποτελούν τμήμα της μητρικής κάρτας, όπως συμβαίνει με τη RAM.. (Παρόλο που τα τσιπ της μνήμης RAM μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα, θεωρούνται τμήμα της μητρικής κάρτας). Οι συσκευές αυτές συνδέονται κατευθείαν στην μητρική κάρτα με επίπεδα, φαρδιά καλώδια, τα οποία ονομάζονται καλωδιοταινιες. Οι συσκευές αποθήκευσης στερεώνονται στο κουτί του υπολογιστή, και διαχωρίζονται σε τρεις τύπους.
Ο πιο συνηθισμένος τύπος, ο οποίος βρίσκεται στο εσωτερικό κάθε υπολογιστή, ονομάζεται σκληρός δίσκος. (hard disk). Οι σκληροί δίσκοι είναι σφραγισμένα κουτιά που περιέχουν μια η περισσοτερες πλάκες από σκληρό μέταλλο, περασμένες σε ένα άξονα όπως περίπου μια στοίβα δίσκων σε ένα παλιό τζουκ μποξ. Υπάρχει μια βασική διαφορά όμως: ανάμεσα σε κάθε πλάκα υπάρχει ένας μικροσκοπικός κενός χώρος, στον οποίο κινείται ένας μεταλλικός βραχίονας χωρίς να αγγίζει τις πλάκες, ανάμεσα στις οποίες μετακινείται.

Στο άκρο αυτού του βραχίονα (υπάρχει ένας για κάθε πλάκα) βρίσκεται η κεφαλη ανάγνωσης/εγγραφής. Οι κεφαλές ανάγνωσης/εγγραφής τροποποιούν το μαγνητικό υλικό που είναι ενσωματωμένο σε κάθε πλάκα, και οι αλλαγές του υλικού ερμηνεύονται από το PC ως προγράμματα, δεδομένα, η το ίδιο το λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows XP που είναι αποθηκευμένο στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή.
Οι πλάκες των σκληρών δίσκων περιστρέφονται με απίστευτες ταχύτητες στους σημερινούς σκληρούς δίσκους, από 7200 μέχρι 10.000 στροφές ανά λεπτό. Όπως μπορείτε να υποθέσετε, όσο πιο γρήγορα περιστρέφονται οι πλάκες τόσο πιο γρήγορα μπορεί να ανακτηθεί το περιεχόμενο τους. ( Στην πραγματικότητα, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά). Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες- όπως το πόσο γρήγορα μπορεί να μετακινείται με ακρίβεια η κεφαλη ανάγνωσης/εγγραφής- που καθορίζουν τις επιδόσεις των σκληρών δίσκων. Εξαιτίας της κίνησης του αέρα που προκαλείται στο εσωτερικό του σκληρού δίσκου κατά την περιστροφή των πλακών, οι κεφαλες ανάγνωσης /εγγραφής σχεδόν αιωρούνται πάνω από τις επιφάνειες των πλακών.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οδηγούν σε βλάβες των σκληρών δίσκων, αν και στο παρελθόν ο πιο συνηθισμένος ήταν η τυχαία επαφή της κεφαλης ανάγνωσης/εγγραφής με κάποια πλάκα. Λογω των αυξημένων ταχυτήτων το συμβάν αυτό περιγράφεται καλύτερα με την αγγλική λέξη crash (σύγκρουση), γι αυτό και επικράτησε ο ορος αυτός (στα ελληνικά λέμε ότι ο δίσκος έχει «κρασαρει»). Οι σκληροί δίσκοι είναι συνήθως μόνιμα στερεωμένοι στο εσωτερικό του υπολογιστή, αν και υπάρχουν εξαιρέσεις. Επίσης, οι σκληροί δίσκοι δε χρησιμοποιούνται συχνά για τη μεταφορά δεδομένων.
Ο επόμενος πιο συνηθισμένος τύπος συσκευής αποθήκευσης, ξεπερασμένος όμως στα σημερινά PC, είναι η μονάδα δισκέτας που αποθηκεύει δεδομένα σε δισκέτες. Οι δισκέτες και οι σκληροί δίσκοι λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο, οι μονάδες δισκέτας χρησιμοποιούν και αυτές το μαγνητισμό για την αποθήκευση δεδομένων στο ειδικό υλικό που συνήθως καλύπτει και τις δυο πλευρές των δισκετών.
Ωστόσο υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις δισκέτες και στους σκληρούς δίσκους. Επομένως οι δισκέτες σήμερα δεν είναι πρακτικές για τους περισσότερους χρήστες και η συνεχής παρουσια τους στα PC οφείλεται κυρίως στην ιστορική αξία τους.
Ορισμένα PC, μάλιστα δεν έχουν καν μονάδα δισκέτας, και αν χρησιμοποιούνται ως σταθμοί εργασίας σε μεγάλα δίκτυα μπορεί να μην διαθέτουν κανέναν τύπο μονάδας δισκέτας.

Ο τρίτος τύπος συσκευής αποθήκευσης, που σίγουρα θα διαθέτει ο υπολογιστής σας είναι η μονάδα οπτικής αποθήκευσης, οι γνωστές μονάδες DVD η CD που χρησιμοποιούν ακτίνα λέιζερ για την ανάγνωση (και την εγγραφή, αν πρόκειται για μονάδες εγγραφής) πληροφοριών σε πλαστικούς δίσκους 5 ιντσών. Ένας δίσκος DVD μπορεί να έχει αποθηκευτικό χώρο ισο με το 1/15 περίπου ενός σκληρού δίσκου, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος ενός δίσκου CD είναι ισος με το 1/10 περίπου ενός δίσκου DVD.
Αντίθετα με τις δισκέτες οι δίσκοι CD και DVD κρίνονται επαρκείς ως προς τη χωρητικότητα τους για τη μεταφορά μεγάλου όγκου δεδομένων. Η μεγάλη διάδοση τους οφείλεται στο γεγονός ότι οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύουν πληροφορίες σε εγγράψιμους δίσκους CD, τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιούν σε οποιονδήποτε υπολογιστή, αφού όλες σχεδόν οι μονάδες CD είναι συμβατές με όλα τα CD. Όσον αφορά τους δίσκους DVD, αυτοί ακόμα εξελίσσονται αλλά οι συνηθισμένοι δίσκοι DVD μόνο για ανάγνωση (read-only) κυκλοφορούν παντού, και έτσι μπορείτε να παρακολουθείτε ταινίες στο φορητό υπολογιστή σας η να παίζετε υπέροχα παιχνίδια με εκπληκτικής ποιότητας γραφικά σε πλήρη οθόνη.

Ένας τέταρτος τύπος αποθήκευσης είναι τα USB Flash Drive (φλας ντραιβ η φλασακι η στικακι μνήμης) τα οποία είναι φορητά.
Το USB flash drive είναι μια πολύ μικρή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων. Συνδέεται με τον υπολογιστή μέσω θύρας USB και αποθηκεύει δεδομένα σε ολοκληρωμένα κυκλώματα (τσιπ) μνήμης που βρίσκονται στο εσωτερικό του. Το είδος αυτών των τσιπ ονομάζεται «μνήμη flash» ( φλας - 'flash memory') και γι αυτόν το λόγο η συσκευή ονομάζεται flash drive. Όση ώρα είναι συνδεδεμένο στον υπολογιστή μπορούμε σε αυτό να γράψουμε η να διαβάσουμε δεδομένα με μεγάλη ταχύτητα ενώ όταν το αποσυνδέσουμε τα δεδομένα μας παραμένουν στο τσιπ μνήμης για απεριόριστο χρόνο. Είναι πολύ πρακτικό επειδή έχει πολύ μικρό μέγεθος και επειδή δεν είναι τόσο ευαίσθητο σε χτυπήματα, θερμοκρασιακές μεταβολές κλπ, όσο άλλα μέσα αποθήκευσης.

Συνηθισμένες χωρητικότητες USB flash drive είναι 2-4-8 και 16 GBytes ενώ υπάρχουν και μεγαλύτερες.

Συμβουλή: δυστυχώς όσο πιο πολύ χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας, τόσο πιο πιθανό είναι να μειωθεί ο αποθηκευτικός χώρος. Ποιο μέγεθος αποθηκευτικού χώρου είναι αρκετό; Η απάντηση εξαρτάται από το πώς χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή και τις αναγκες σας στο παρόν και στο μέλλον. Να μια πολύ χρήσιμη γενική οδηγία: αν πιστεύετε ότι δε θα χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή σας μόνο για την ανταλλαγή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αγοράστε όσο πιο πολύ αποθηκευτικό χωρο μπορείτε. Δε χρειάζεται πάντως να αγοράσετε το μεγαλύτερο και γρηγορότερο δίσκο που κυκλοφορεί. Όταν λογαριάζετε το συνολικό κόστος του υπολογιστή που θέλετε να αγοράσετε, σκεφτείτε πόσα θα διαθέσετε για ολόκληρο το σύστημα, πόσα προτίθεστε να διαθέσετε για την αγορά σκληρού δίσκου, και βρείτε σε πόσο αποθηκευτικό χωρο αντιστοιχούν τα χρήματα αυτά. Στη συνέχεια, αγοράστε το μεγαλύτερο δίσκο που μπορείτε ανάλογα με τα χρήματα που διαθέτετε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ
Ηλεκτρονικός

Παράταση δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των Ο.Ε., Ε.Ε κ.λπ

Νέα προθεσμία και υποχρεωτική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των Ο.Ε., Ε.Ε κ.λπ.

Με απόφαση .......

του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των φορολογουμένων, δίδεται νέα προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους τηςτης παραγράφου 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ(Ο.Ε., Ε.Ε., κοινωνίες, κοινοπραξίες, κ.λπ.), που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 64 του ΚΦΕ.

Οι δηλώσεις των ανωτέρω υπόχρεων υποβάλλονται υποχρεωτικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου.

H προθεσμία υποβολής τους και ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, η οποία λήγει στις 15 Απριλίου 2013, παρατείνεται έως και τις 31 Μαίου 2013.

Νέοι φόροι και για τα μικρομεσαία Ι.Χ.;

Ποια αυτοκίνητα πιάνονται στο δόκανο της Εφορίας σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου θέματος

Μεγάλες ανατροπές στη φορολόγηση των Ι.Χ. αυτοκινήτων εξετάζει ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.
Για να ..........

αντιμετωπίσει τις …απώλειες κρατικών εσόδων από τις μαζικές καταθέσεις πινακίδων, ετοιμάζει νομοσχέδιο που προβλέπει να φορολογούνται τα αυτοκίνητα όχι βάσει του κυβισμού τους, αλλά βάσει της εργοστασιακής αξίας τους.
Το χτύπημα προβλέπεται να είναι διπλό καθώς πολλοί ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν και την έκτακτη εισφορά «πολυτελείας», αλλά και αυξημένο φόρο εισοδήματος λόγω τεκμηρίων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», στο «δόκανο της εφορίας αναμένεται να πιαστούν πρώτα τα «οικολογικά» Ι.Χ. με turbo κινητήρες και χαμηλές εκπομπές ρύπων, τα αυτοκίνητα που κινούνται με πετρέλαιο και υγραέριο και τα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών.

Έτσι το κράτος υπολογίζει να εισπράξει τα διπλάσια χρήματα από όσα θα εισέπραττε μόνο από τον φόρο πολυτελείας, ο οποίος θα επιβάρυνε ιδιοκτήτες μεγάλων αυτοκινήτων. Από το νέο σχέδιο θα επιβαρυνθούν πολύ περισσότεροι ιδιοκτήτες, ακόμη και Ι.Χ. των 1200 κυβικών!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αλλαξε η ώρα από σήμερα. Μπήκαμε στην θερινή.


Εσείς αλλάξατε τα ρολόγια σας για να τα πάτε μία ώρα μπροστά; Από σήμερα και μέχρι τις 27 Οκτωβρίου θα είμαστε στην θερινή ώρα.

Συντονίστε τα ρολόγια σας με την νέα ώρα για να είστε συνεπείς στα ραντεβού σας.





Μεσσηνιακές εφημερίδες της 31ης Μαρτίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Εκτιμούν οι ξενοδόχοι για το καλοκαίρι στη Μεσσηνία βάσει των κρατήσεων
Έρχονται οι Ρώσοι, φεύγουν οι Έλληνες


Μεγαλύτερη προσέλευση τουριστών από το εξωτερικό αναμένουν .........

οι Μεσσήνιοι ξενοδόχοι για το φετινό καλοκαίρι σε σχέση με το 2012, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έκαναν χθες στο «Θ» οι πρόεδροι της Ένωσης Μεσσηνίας, Σπύρος Λαγωνικάκος και της Ένωσης Τριφυλίας, Κώστας Αγγελόπουλος. Ωστόσο, από τα μέχρι τώρα δεδομένα προβλέπουν ότι η μείωση των Ελλήνων τουριστών θα είναι δραματική.

«Σε σχέση με το 2012, τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν καλύτερα. Βέβαια, οι κρατήσεις που γίνονται είναι, κυρίως, από το εξωτερικό».