Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

( ΜΑΘΗΜΑ 1ο)

Καθημερινά εργάζεστε με κάποιον υπολογιστή ο οποίος καλείται από όλους Προσωπικός Υπολογιστής η PC (Personal Computer). Όμως πόσο καλά γνωρίζετε τον υπολογιστή σας και τι είναι αυτό που τον κάνει τέλος πάντων τόσο προσωπικό;
Ο υπολογιστής του.......

σπιτιού σας είναι σίγουρα προσωπικός. Σας ανήκει, είναι δικός σας. Σε αυτά υπάρχουν αποθηκευμένα τα οικονομικά στοιχεία σας, επιστολές, ίσως και το ημερολόγιο σας με λίγα λόγια, τα πράγματα δεν γίνονται πιο προσωπικά. Προσωπικός υπολογιστής, όμως, είναι πιθανόν και ο υπολογιστής της δουλειάς σας, ο οποίος ανήκει στην εταιρεία σας και ίσως χρησιμοποιείται από πέντε διαφορετικούς ανθρώπους. Μπορούμε λοιπόν να μιλάμε για προσωπικό υπολογιστή;
Ένας από τους λόγους που ο υπολογιστής της δουλειά σας ονομάζεται προσωπικός υπολογιστής οφείλεται στην γενική ιστορία των υπολογιστών.

Οι μέρες όπου δεν υπήρχε σε κάθε γραφείο ένας υπολογιστής μετατρέπονται σε μακρινές αναμνήσεις. Για μένα, η ανάμνηση τέτοιων ημερών είναι σαν την ανάμνηση των ασπρόμαυρων ταινιών. Δεν έχει σημασία πριν πόσο καιρό γυρίστηκε μια ασπρόμαυρη ταινία, αφού έτσι και αλλιώς δείχνει παλιά. Ακόμη και όταν οι υπολογιστές άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους σε γραφεία, αυτό γινόταν σε πολύ συγκεκριμένα μέρη, όπως τράπεζες, και ασφαλιστικές εταιρείες. Οι πράσινες φωτεινές οθόνες που τρεμόπαιζαν, εμφάνιζαν μόνο τις απολύτως απαραίτητες πληροφορίες των πελατών. Ισως να θυμάστε έναν τέτοιο υπολογιστή στο δικό σας γραφείο, η στο γραφείο κάποιου δικού σας προσώπου. Ωστόσο, δεν υπήρχε τίποτε το προσωπικό σε αυτόν.
Όταν εμφανίστηκαν οι πρώτοι υπολογιστές που ονομάστηκαν προσωπικοί στο τέλος της δεκαετίας του 1970, το όνομα είχε τη σημασία 'όχι υπολογιστής εταιρείας'. Οι εταιρείες όχι απλώς δεν τους έβλεπαν ως κάτι χρήσιμο, αλλά δεν ήθελαν να έχουν καμία σχέση με αυτούς. Η προσαρμογή του χρώματος της οθόνης και των ήχων που παρήγαγε ο υπολογιστής ήταν απλώς κάτι το αστείο. Το να γράψεις όμως δικά σου προγράμματα με τα οποία ο υπολογιστής θα κάνει αυτά που εσύ θέλεις να κάνει ήταν κάτι σημαντικό, το οποίο εκείνη την εποχή δεν ήταν εφικτό.

Μόνο κάποιοι διορατικοί άνθρωποι τριών εταιρειών, της IBM, της Microsoft, και της Apple Computers, συνειδητοποίησαν ότι ο υπολογιστής που θα μπορούσε να ελέγχεται πραγματικά από οποιονδήποτε - ένας πραγματικός προσωπικός υπολογιστής - ήταν αυτό που περίμεναν οι επιχειρήσεις.
Ο υπέροχος τρόπος λειτουργίας του υπολογιστή.
Κάπου παραπάνω ανέφερα τη Microsoft. Η εταιρεία έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της οικογένειας των PC - ίσως και πιο σημαντικό και από το ρόλο της Intel, της εταιρείας που κατασκευάζει τα τσιπ τα οποία βρίσκονται στην καρδιά σχεδόν κάθε υπολογιστή. Η IBM δημιούργησε ένα σημαντικό πρότυπο υπολογιστών, επιλέγοντας τη Microsoft ως δημιουργό του λογισμικού που ονομάζεται MS-DOS

Λειτουργικό σύστημα είναι μια συλλογή λογισμικού που ελέγχει τον τρόπο συνεργασίας των διαφόρων τμημάτων υλικού ενός υπολογιστή.
Σε συντομία, το λειτουργικό σύστημα είναι ένας ενδιάμεσος ανάμεσα στο υλικό του υπολογιστή και στις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε για να κάνετε τη δουλειά σας. Ισως να μην το σκέπτεστε με αυτόν τον τρόπο, όμως το λειτουργικό σύστημα στην πραγματικότητα είναι λογισμικό, το οποίο γεφυρώνει το κενό ανάμεσα στο υλικό του υπολογιστή και στο υπόλοιπο λογισμικό- τα προγράμματα σας και τα δεδομένα σας.
Η συνεργασία ανάμεσα στο υλικό του υπολογιστή και στο λειτουργικό του σύστημα συνέβαλε σημαντικά στην εξέλιξη των υπολογιστών.
Παρακάτω παραθέτω μια σύντομη λίστα των πιο συνηθισμένων εργασιών που κάνουμε στις μέρες μας με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, οι οποίες φάνταζαν ως επιστημονική φαντασία μια η δυο δεκαετίες πριν.

Λήψη και επεξεργασία ψηφιακών φωτογραφιών που συναγωνίζονται ως προς τη ποιότητα το φιλμ.
Διαχείριση χιλιάδων συναλλαγών από οπουδήποτε, μέσω μιας απλής τηλεφωνικής γραμμής.
Δυνατότητα ταυτόχρονης εργασίας στο ίδιο έργο με πολλούς συνεργάτες διασκορπισμένους σε ολόκληρο τον κόσμο, με συζήτηση σε πραγματικό χρόνο.
Επεξεργασία ψηφιακού βίντεο εκπληκτικής ποιοτητας.
Αποθήκευση ταινιών υψηλής ποιότητας σε δίσκους DVD.
Δυνατότητα πλήρους αλληλεπιδραστικής διδασκαλίας με 'ζωντανές' πανεπιστημιακές τάξεις, όπου ο καθηγητής βρίσκεται στο γραφείο του και οι μαθητές σε διάφορα σημεία της χωράς.
Δυνατότητα σύνθεσης, εκτέλεσης, παραγωγής, εγγραφής, και διανομής των μουσικών σας έργων χωρίς να σηκωθείτε από το γραφείο σας..
Το λειτουργικό σύστημα είναι αυτό που κάνει δυνατά και πρακτικά όλα αυτά που πραγματοποιούμε με το PC. Χωρίς να είναι λάθος, μπορούμε να πούμε ότι το λειτουργικό σύστημα είναι το PC. Φυσικά είναι αυτονόητο ότι το υλικό διαδραματίζει και αυτό το ρόλο του. Επειδή όμως το υλικό του υπολογιστή μπορεί να λειτουργεί με διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, είναι πιο σωστό να θεωρούμε το λειτουργικό σύστημα ως ένα από τα βασικά τμήματα του υπολογιστή.

Τα μέρη του υπολογιστή

Αυτό που χαρακτηρίζει ένα PC ως προσωπικό υπολογιστή είναι η ελευθερία που σας δίνεται να επιλέξετε τα εργαλεία που θα χρησιμοποιείτε, και να προσαρμόζετε τον τρόπο λειτουργίας του. Και πιστέψτε με, οι επιλογες που έχετε είναι πάρα πολλές. Την τελευταία φορά που μπήκα σε ένα κατάστημα υπολογιστών, είδα πάνω από 20 κάρτες γραφικών στα ράφια. Η ιδία πληθώρα υπήρχε και στα ράφια των οθονών, των μόντεμ, και των καρτών ήχου. Επίσης είχε πάνω από 15 διαφορετικούς τύπους ποντικιών. Ευτυχώς όμως ο,τι εξάρτημα και να επιλέξετε θα είναι πλήρως συμβατό με τα υπόλοιπα.
Βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Το PC σίγουρα είναι ένα σύνολο συσκευών υλικού και λογισμικού, όπου όλα λειτουργούν αρμονικά. Όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους, οι σχέσεις μεταξύ των μερών ενός υπολογιστή πρέπει να καθοριστούν με αρκετή προσοχή και γνώση όσον αφορά τις ενέργειες που κάνετε, και με αρκετή διορατικότητα σχετικά με το τι θα χρειαστείτε στη πορεία. Αντίθετα όμως με τις ανθρώπινες σχέσεις, αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ένα εξάρτημα, αυτό δε θα σας ζητήσει να πάψετε να χρησιμοποιείτε τα υπόλοιπα, μπορείτε να κάνετε, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, όποια επιλογή θέλετε. Και με λίγη προσοχή, το PC σας μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο από ένα απλό σύνολο εξαρτημάτων.

Οι παρακάτω δυο συμβουλές αποτελούν κλειδιά για τη μέγιστη αξιοποίηση του υπολογιστή σας.
Επιλέξτε εξαρτήματα που είναι συμβατά με άλλα εξαρτήματα.
Ρυθμίστε με ακρίβεια τα εξαρτήματα που θα επιλέξετε ώστε να αποδίδουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.
Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στις βασικές συσκευές που υπάρχουν σε κάθε υπολογιστή. Οι παρακάτω περιγραφές αναφέρονται σε συνηθισμένους επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop PC), όμως τα ιδία ισχύουν και για τους φορητούς υπολογιστές (notebooks)

Γιάννης Πετσέλης
Ηλεκτρονικός

Κυριάκος Μητσοτάκης: Να καταργηθεί η εξέδρα των επισήμων στις μαθητικές παρελάσεις

«Η εξέδρα των επισήμων που στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται η αφορμή για επεισόδια και είναι η αιτία της ισχυρής αστυνομικής παρουσίας και του αποκλεισμού των χώρων των μαθητικών παρελάσεων, πρέπει να καταργηθεί».

Την πρόταση ........

αυτή κατέθεσε, σήμερα, ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με ερώτησή του στον υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ζητώντας παράλληλα να ενημερωθεί αν είναι στις προθέσεις του υπουργείου να προχωρήσει στην κατάργηση της εξέδρας των επισήμων στις μαθητικές παρελάσεις.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει στην ερώτησή του ότι «το νόημα μίας μαθητικής παρέλασης δεν μπορεί να εξαντλείται στην αποτελεσματική αστυνομική προστασία των επισήμων την ώρα που οι άμεσα ενδιαφερόμενοι πολίτες δεν μπορούν καν να πλησιάσουν στο χώρο διεξαγωγής της».

Ακόμη, χαρακτηρίζει θλιβερή την εικόνα της μαθητικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου στην πλατεία Συντάγματος «με τους χιλιάδες αστυνομικούς να αποκλείουν ουσιαστικά την ελεύθερη πρόσβαση σε πολίτες και κυρίως σε γονείς να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους».

Ακολουθεί η ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού:

Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο

ΘΕΜΑ: Κατάργηση της εξέδρας επισήμων στις μαθητικές παρελάσεις

Η θλιβερή εικόνα της μαθητικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην πλατεία Συντάγματος με τους χιλιάδες αστυνομικούς να αποκλείουν ουσιαστικά την ελεύθερη πρόσβαση σε πολίτες και κυρίως σε γονείς να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους, πρέπει πλέον να πάρει τέλος.

Το νόημα μίας μαθητικής παρέλασης δεν μπορεί να εξαντλείται στην αποτελεσματική αστυνομική προστασία των επισήμων την ώρα που οι άμεσα ενδιαφερόμενοι πολίτες δεν μπορούν καν να πλησιάσουν στο χώρο διεξαγωγής της.

Επί δύο σχεδόν χρόνια κλείνουμε τα μάτια σε αυτό το φαινόμενο που, εάν συνεχιστεί, κινδυνεύει να εκφυλλίσει την ουσία των μαθητικών εκδηλώσεων μνήμης ιστορικών επετείων. Γι΄αυτό είναι ανάγκη να αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων σε όλη τη χώρα αφού παρόμοια εικόνα επικρατεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Η εξέδρα των επισήμων που στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται η αφορμή για επεισόδια και είναι η αιτία της ισχυρής αστυνομικής παρουσίας και του αποκλεισμού των χώρων των μαθητικών παρελάσεων, πρέπει να καταργηθεί.

Είναι ένα μέτρο που πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα ώστε να αντιμετωπιστεί ένα θλιβερό φαινόμενο που τείνει να γίνει κανόνας τα τελευταία χρόνια. Έτσι θα ξαναποκτήσουν το πραγματικό τους νόημα οι μαθητικές παρελάσεις οι οποίες άλλωστε δεν γίνονται για λίγους επισήμους αλλά για τους χιλιάδες πολίτες, γονείς και κυρίως τους ίδιους τους μαθητές που συμμετέχουν. Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός Παιδείας

Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να προχωρήσει στην κατάργηση της εξέδρας των επισήμων στις μαθητικές παρελάσεις;

Τέλος το επίδομα γάμου από τον Απρίλιο για τους μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα

Μεγάλες μειώσεις της τάξης του 10% θα έχουν από τον Απρίλιο οι έγγαμοι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, καθώς από την 1η Απριλίου σταματά η καταβολή του επιδόματος γάμου.

Η ανατροπή.......

με το επίδομα γάμου έρχεται ως συνέπεια της λήξης (στις 31 Μαρτίου) της τρίμηνης μετενέργειας ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς και όλων των προηγούμενων μη νομοθετικά κατοχυρωμένων ρυθμίσεων τις οποίες είχαν συνομολογήσει στο παρελθόν η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικές οργανώσεις του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ.

Μάλιστα, ούτε οι επιχειρήσεις οι οποίες είναι μέλη των συγκεκριμένων εργοδοτικών οργανώσεων υποχρεούνται να συνεχίσουν να καταβάλλουν το επίδομα γάμου, το οποίο παύει να μετενεργεί, δηλαδή «εξαφανίζεται» αν δεν προβλέπεται σε τυχόν ατομική συμφωνία.
Σημειώνεται ότι το επίδομα γάμου είχαν δικαίωμα να το καταργήσουν ήδη από τις 12 Νοεμβρίου του 2012 (με βάση τον Ν. 4093/12) επιχειρήσεις οι οποίες δεν ήταν μέλη του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Τα Νέα», το υπουργείο Εργασίας φέρεται να έχει ετοιμάσει το σχέδιό του για το νέο μηχανισμό ορισμού του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.
Η οριστική απόφαση για το πώς θα καθορίζεται στο εξής ο κατώτερος μισθός, θα ληφθεί μέχρι και το τέλος του Μαρτίου. Στο σχέδιο, που θα τεθεί σε ισχύ το 2017, προβλέπονται σημαντικές αλλαγές που ανατρέπουν τον τρόπο ορισμού του μισθού που ισχύει εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.

eklogika

Τρίτη πιο φτωχή χώρα στην ΕΕ των 27 η Ελλάδα σύμφωνα με γερμανική έρευνα

Το τραγικό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η πραγματική οικονομία της Ελλάδας έρχεται να καταδείξει συγκριτική έρευνα του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας (IW) μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η Ελλάδα βρίσκεται πραγματικά στον πάτο, καθώς είναι η τρίτη πιο φτωχή χώρα της ΕΕ, ξεπερνώντας μόνο τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία!

Όπως αναφέρει ..........

η Deutsche Welle, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της συγκριτικής έρευνας του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας για τη φτώχεια στις «27» χώρες της ΕΕ, η Γερμανία βρίσκεται στην 7η θέση, ενώ στις λιγότερο φτωχές χώρες περιλαμβάνονται επίσης η Δανία, η Σουηδία, η Φινλανδία, αλλά και το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία και η Αυστρία. Η Ελλάδα βρίσκεται μόλις στην 25η θέση της κατάταξης, ενώ στις δύο τελευταίες βρίσκονται η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

Η έρευνα του IW προσδιόρισε τη φτώχεια βασιζόμενη σε τέσσερις βασικούς δείκτες: Τη σχετική εισοδηματική φτώχεια, η οποία πλήττει όσους διαθέτουν εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου όρου της χώρας στην οποία ζουν, την υποκειμενική εισοδηματική φτώχεια, που βασίζεται στην ατομική εκτίμηση, τον λεγόμενο παράγοντα της στέρησης (χαμηλό επίπεδο διαβίωσης) και τέλος την οικονομική στενότητα, η οποία δείχνει το βαθμό επάρκειας του εισοδήματος ενός νοικοκυριού.

Βάσει της έρευνας πιο έντονο είναι το πρόβλημα της φτώχειας στις νεότερες χώρες-μέλη της ΕΕ, Λετονία, Βουλγαρία και Ρουμανία, στις οποίες έρχεται να προστεθεί η Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, μία πολύ σημαντική μέθοδος καταπολέμησης του φαινομένου της φτώχειας είναι η λήψη μέτρων στον εργασιακό τομέα, αλλά και η κοινωνική στήριξη ομάδων όπως, για παράδειγμα, οι ανύπαντροι γονείς, ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν με αξιώσεις μία πλήρη απασχόληση.

Eklogika

Το 50% της σύνταξης από τον πρώτο κιόλας μήνα!



Νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο όποιος βγαίνει στη σύνταξη θα μπορεί να πάρει αμέσως από τον πρώτο μήνα το 50% της σύνταξης του μέχρις ότου εκκαθαριστεί το συνολικό ποσό κατατίθεται αύριο στη βουλή όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών.

Σχετικές δηλώσεις.....

έκανε ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου αργά το βράδυ τον οποίο και ενημέρωσε και για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς τους οποίους και ενημέρωσε για τις εξελίξεις σχετικά με την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και για τη θωράκιση της ελληνικής οικονομίας.

Υστερόγραφα

Διαμαρτυρία συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας για θεώρηση συνταγών

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υγειονομικό διευθυντή του ΕΟΠΥΥ Καλαμάτας, Δημήτρη Καραγλάνη, έστειλε η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας σχετικά με τους ελεγκτές ιατρούς και τη θεώρηση συνταγών.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρεται:......

«Έχουμε διαπιστώσει ότι οι ελεγκτές γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν τηρούν το ωράριο εργασίας τους, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων. Αυτό, όμως, πρέπει να συμβαδίζει με το ωράριο εργασίας των ιατρών του ΕΟΠΥΥ. Έτσι θα υπάρξει καλύτερη εξυπηρέτηση, διαφορετικά πρέπει να καταργηθεί αυτή η γραφειοκρατία, αφού ουσιαστικά δεν προσφέρει κάτι το σημαντικό. Σε σοβαρές περιπτώσεις συνταγών η θεώρηση μπορεί να γίνεται από τον υγειονομικό διευθυντή του καταστήματος του ΕΟΠΥΥ».

Θάρρος

ΤΕΛΙΚΑ Παραιτήθηκε ο Γκούμας ! Παραλήρημα χωρίς τέλος - Παραιτήθηκε από την ΕΤΑΠ ο Γ. Γκούμας [ VIDEO ]

Πρωτοφανείς χαρακτηρισμοί ενάντια στον Δ. Μανιάτη

Την παραίτηση του κατέθεσε πριν λίγο ο πρόεδρος της ΕΤΠΑ και ειδικός σύμβουλος του επιμελητήριου Μεσσηνίας Γιώργος Γκούμας . Αυτό που προξενεί εντύπωση είναι ότι ο κος Γκούμας στην παραίτηση του αναφέρει ότι παραιτείται από πρόεδρος της ΕΤΑΠ που ως γνωστόν δεν έχει και την πλειοψηφία του πενταμελούς συμβουλίου της εταιρείας και δεν αναφέρει πουθενά ότι παραιτείται και από ειδικός σύμβουλος του επιμελητηρίου προκειμένου να μην ξαναγίνει και ψηφοφορία από τους 21 που αποτελούν το Δ.Σ του Επιμελητηρίου.

Σε ένα χωρίς τέλος παραλήρημα με μοναδικό στόχο να... προβάλει μια .......

άλλη πραγματικότητα από αυτήν που ο ίδιος.... προκάλεσε προχώρησε σήμερα ο Γιώργος Γκούμας. Ο πρώην Πρόεδρος της ΕΤΑΠ, αφού ανακοίνωσε την παραίτησή του από την θέση αυτή, παραχώρησε συνέντευξη τύπου, υβρίζοντας και κατηγορώντας τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρη Μανιάτη αναφέροντας ''είναι εκπληκτικό το που μπορεί να φθάσει η ανθρώπινη φιλοδοξία όταν αρχές και αξίες μπαίνουν στο τραπέζι των προσωπικών συνδιαλλαγών, στην συγκεκριμένη περίπτωση η μάσκα του φιλόδοξου Δ. Μανιάτη έπεσε...».

Αρχικά, χαρακτήρισε ως οριακή την χθεσινή απόφαση της Δ.Ε. για την ανάκληση της θέσης του Ειδικού Συμβούλου, αλλά και μη σύννομη!!! Ενώ στην συνέχεια άρχισε να... βλέπει συνωμοσίες και πολιτικές συνδιαλλαγές, σκοπιμότητες και σκοτεινές συμμαχίες για να τον... εξοντώσουν. Με το αίσθημα της ευθύνης να απουσιάζει, αλλά ξαφνικά να τον διακατέχει η ευθιξία προχώρησε στην συνέχεια σε προσωπικές αναφορές αναφορικά με την ''συμμαχία παλιών και νέων'' εναντίον του!!! Στα γαργαλιστικά που ανέφερε για τους παλιούς έκανε λόγο για τον Σ. Σαραντέα τον οποίο και χαρακτήρισε ''μετρ της καταστρατήγησης με τις εντολές Καραμπάτου'' και στους ''νέους'' ενέταξε τον Δ. Μανιάτη και Ν. Μπελογιάννη, μιλώντας μάλιστα για ανταρσία εναντίον του... Δεν σταμάτησε εκεί όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί μίλησε πως η θέση του Ειδικού Συμβούλου ήταν μέρος της... συμφωνίας!!! που είχε γίνει, ενώ καταφέρθηκε και ενάντια στον κ. Καραμπάτο σημειώνει πως για τα μέχρι τώρα φέρνει τη μεγαλύτερη ευθύνη.

Για το περιστατικό στη Δ.Ε. αναγνώρισε την ένταση αλλά έκανε λόγο για παραπληροφόρηση, αφού ο ίδιος είχε ρόλο ''ειρηνοποιού'', ενώ ο κ. Μανιάτης εμφανίστηκε αυταρχικός!!! Αυτά υπό το βλέμματα της 8άδας των συμβούλων του κου Γκούμα.
Μην ξεχάσουμε και την... συνηθισμένη επίθεση του κου Γκούμα στην τηλεόραση BEST.


Και μια προσωπική σημείωση από τον Θέμη Κανελλόπουλο:
Υγ1. Επειδή η λέξη ντροπή λείπει από το λεξιλόγιο του κου Γκούμα, του... προσφέρω λίγο από αυτήν που νιώθω εγώ σήμερα, γιατί κάποτε τον θεώρησα, φίλο μου. Και μια εκτίμηση για τον ίδιο... Όσο και εάν προσπαθείς δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να κερδίσεις την... μάχη με τις ερινύες σου.
Υγ2. Και επειδή είναι υποκρισία να κρύβεσαι από τις ευθύνες σου, τουλάχιστον, δεν βλάπτει να παραδέχεσαι τα αυτονόητα. Άκου ότι δεν τον είχαμε προσκαλέσει... Περισσότερες από 10 φορές είχε γίνει κάτι τέτοιο, και, δημόσια. Αλλά, τι να σου πώ μπροστά σου... τύφλα να έχει ο Βαρόνος Μινχάουζεν.



Δυστυχώς έχει τρύπα το…δίχτυ!..

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Όπως γνωρίζουν, μου λένε, ακροβάτες και διευθυντές τσίρκων κάθε φορά που ένας τολμηρός ακροβάτης θα δοκιμάσει μια νέα ακροβατική φιγούρα που θα καθηλώσει το κοινό στήνεται από κάτω ένα ειδικό δίχτυ έτοιμο να δεχτεί το σώμα του εάν κάποια αδέξια κίνησή του τον ρίξει από το σχοινί…Αυτό το γνωρίζουν οι άνθρωποι του τσίρκου οι οποίοι βεβαιώνονται ότι το δίχτυ ΔΕΝ έχει καμία, μα καμία απολύτως…τρύπα!

Στο τσίρκο της δήθεν «οικογενειακής αλληλεγγύης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης των .......

27 χωρών υπάρχει μου λένε οι αρμόδιοι και ειδική πρόβλεψη για την προσμέτρηση των επιπτώσεων στην υγεία των κατοίκων των 27 χωρών-μελών της κάποιας πολιτικής που εφαρμόζεται για πρώτη φορά!
Πρόσφατα δημοσιεύματα, όχι μόνο στα ευρεία κατανάλωσης ΜΜΕ αλλά και σε επιστημονικά περιοδικά αναμφισβήτητου κύρους έχουν αρχίσει να εμφανίζονται δειλά-δειλά οι πρώτες εκτιμήσεις για τις πρωτόγνωρες και έντονα δραματικές επιπτώσεις των ‘προγραμμάτων οικονομικής διάσωσης’ της «τρόικα» στους Λαούς της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και της νεόφερτης στην «παρέα» Κύπρου!
Οι αναφορές σε δραματική αύξηση των αυτοκτονιών (που σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είχαν μειωθεί σημαντικά μέχρι το 2007), σημειώνονται μετά την Παγκόσμια Οικονομική Κρίση του 2008…

Σε πρόσφατες μελέτες γίνεται ειδικός λόγος τόσο για την κατάσταση στην Ελλάδα (που ήταν πάντα ουραγός στα στατιστικά στοιχεία των αυτοκτονιών) αλλά και την Ισλανδία η οποία όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με την οικονομική κατάρρευση όπως η δική μας Πατρίδα και οι δύο χώρες της Ιβηρικής Χερσονήσου, ουσιαστικά «έστειλε στο διάολο» τους ΣΩΤΗΡΕΣ που είχαν σπεύσει να τη σώσουν!!!
Στα τελευταία χρόνια η Ισλανδία, υπέφερε από ψηλό πληθωρισμό αλλά οι Ισλανδοί ΔΕΝ υπέφεραν αυτά που υποφέρουν οι Λαοί στο Ευρωπαϊκό Νότο με κατάρρευση των δομών υγειονομικής περίθαλψης, με απαξίωση της αλληλεγγύης με θεαματική αύξηση των αυτοκτονιών…

Το «πείραμα της τρόικας» που εφαρμόζεται σε εμάς, μου θύμισε την περίπτωση του τολμηρού ακροβάτη που αποφασίζει να κάνει νέες φιγούρες. Οι Ηγέτες και οι «ειδικοί» στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27, αντίθετα με τους μάνατζερ και τους ειδικούς σε κάθε τσίρκο ΔΕΝ σκέφτηκαν να ψάξουν το σχετικό δίχτυ και να βεβαιωθούν ότι ΔΕΝ υπάρχουν τρύπες…
Στο δίχτυ που έστρωσαν οι «Μεγάλοι Ηγέτες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λέγεται «πακέτο διάσωσης (Bail-out-plan) που η «τρόικα» εφαρμόζει σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία και τώρα Κύπρο ΚΑΝΕΙΣ δεν σκέφτηκε να ψάξει και να βεβαιωθεί ότι ΔΕΝ υπάρχει…τρύπα!...

Όπως βεβαιώνει η τραγική καθημερινότητα ΤΡΥΠΑ ΥΠΑΡΧΕΙ και σε αυτή πέφτουν και σκοτώνονται συνάνθρωποί μας «Ευρωπαίοι Πολίτες!!!»
ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ!...

Αποποιείται κάθε ευθύνη της Περιφέρειας για την κατάρρευση του λιμανιού της Κυπαρισσίας

Την ώρα που κάποιοι, οικονομικά πανίσχυροι, προβαίνουν σε παρεμβάσεις σε θαλάσσιες περιοχές της Μεσσηνίας χωρίς καμία άδεια (και κανένα έλεγχο), η Περιφέρεια Πελοποννήσου δικαιολογείται ότι δεν πρόλαβε να προστατέψει το λιμάνι της Κυπαρισσίας λόγω της γραφειοκρατίας και της καθυστέρησης έκδοσης των απαιτούμενων αδειών…

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, σε δηλώσεις για την ........

κατάρρευση του λιμανιού της Κυπαρισσίας, καταλόγισε την ευθύνη για τα προβλήματα στο έργο στην κρατική περιφέρεια και τόνισε ότι η αιρετή περιφέρεια δεν μπορεί να απολογηθεί για έργα που δεν έγιναν από την ίδια.
Ειδικότερα, ο κ. Αλευράς σημείωσε ότι πρόσφατα, πριν καταρρεύσει πλήρως το λιμάνι, επισκέφθηκε την περιοχή και σε επαφές με το Δήμο Τριφυλίας και τους αλιείς της περιοχής κατέληξαν σε συμφωνία που προέβλεπε τα εξής: Την άμεση προστασία του υπήνεμου μώλου με την τοποθέτηση φυσικών ογκολίθων, την εκπόνηση της απαιτούμενης μελέτης για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος και τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης (Περιφέρεια, Δήμος, Λιμενικό Ταμείο) για την εκπόνηση του προγραμματικού σχεδίου (master plan) του λιμανιού.

Ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι για την άμεση προστασία του υπήνεμου μώλου δεσμεύτηκε από την Περιφέρεια ποσό 74.000 ευρώ, ωστόσο τόνισε ότι η γραφειοκρατία δεν επέτρεψε να γίνει άμεσα η παρέμβαση, διότι χρειάζεται να εκδοθεί μια σειρά αδειδοτήσεων.
Σε ό,τι αφορά τη μελέτη για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος, τόνισε ότι αυτή είναι έτοιμη, επεσήμανε όμως ότι οι εργασίες δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκό πρόγραμμα, διότι το αρχικό έργο χρηματοδοτήθηκε από το Γ’ΚΠΣ και ως εκ τούτου θα διεκδικηθούν χρήματα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Σχετικά με το προγραμματικό σχέδιο σημείωσε ότι προχωράει η διαδικασία της υπογραφής της σχετικής προγραμματικής σύμβασης.
Για τη ζημιά στο λιμάνι ο κ. Αλευράς τόνισε ότι «για το κομμάτι που κατέρρευσε δεν έχει καμία ευθύνη η αιρετή περιφέρεια, γιατί ήταν έργο της κρατικής περιφέρειας. (…) Εμείς είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας και δεν μπορούμε να απολογηθούμε για έργα που έχουν συντελεστεί σε άλλο χρόνο και από άλλους αρμόδιους φορείς όπως ήταν η κρατική περιφέρεια. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να αποκατασταθεί το λιμάνι για να παρέχεται προστασία στα σκάφη των αλιέων αλλά και με το προγραμματικό σχέδιο να αναδειχθεί μετά από διαβούλευση τι είδους λιμάνι πρέπει να γίνει στην Κυπαρισσία».

Σχετικά με τους επιβλέποντες του έργου στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, οι οποίοι είναι σήμερα προϊστάμενοι υπηρεσιών της αιρετής περιφέρειας, ενώ και σε άλλα έργα τα οποία επέβλεπαν έχουν σημειωθεί ζημιές, ο κ. Αλευράς απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο, επιμένοντας ότι «η αιρετή περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τα έργα που έγιναν από το 2011 και μετά. Το λιμάνι της Κυπαρισσίας έχει γίνει σε προγενέστερο χρόνο».

Kalamata jurnal

Αίτημα σοκ για τη βρώσιμη ελιά Καλαμών: Ζητούν κατάργηση του ΠΟΠ «Καλαμάτα»!

ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ

Να ακυρωθεί η Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης «Καλαμάτα», για τις βρώσιμες ελιές Καλαμών, ζητάει με αίτημά της προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η ΠΕΜΕΤΕ (Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών-Τυποποιητών, Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών)…

Είναι μια είδηση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ........

«βόμβα». Σε μια περίοδο που η ποιοτική ταυτότητα των προϊόντων, την οποία πιστοποιεί η Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης, είναι η μόνη εγγύηση διατήρησης ενός σχετικά ικανοποιητικού εισοδήματος για τους παραγωγούς, έρχεται η ΠΕΜΕΤΕ με ένα καταστροφικό αίτημα να δημιουργήσει πρόβλημα, υποστηρίζοντας με αυτό τον «εκβιαστικό» τρόπο τα στενά της συμφέροντα.
Η ΠΕΜΕΤΕ ουσιαστικά πιέζει ώστε να αλλάξει ο φάκελος που έχει κατατεθεί στο υπουργείο για την επέκταση του ΠΟΠ «Καλαμάτα», όσον αφορά τις βρώσιμες ελιές Καλαμών, σε περιοχές και της Λακωνίας, της Αρκαδίας και της Ηλείας. Η ΠΕΜΕΤΕ επιδιώκει την επέκταση του ΠΟΠ μέχρι και την Αιτολοακαρνανία και τη Φθιώτιδα, διαφορετικά θα επιμείνει στην ακύρωση του ΠΟΠ «Καλαμάτα»!

Οι διαθέσεις της ΠΕΜΕΤΕ είχαν αποκαλυφθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε ρεπορτάζ του Κώστα Κοντοθανάση για τον ιστότοπο «olive news».
Η ΠΕΜΕΤΕ, στο αίτημά της προς το υπουργείο για την ακύρωση του ΠΟΠ «Καλαμάτα», υποστηρίζει μεταξύ άλλων: «Η ΠΕΜΕΤΕ από το 2003 καταβάλει συνεχείς προσπάθειες με όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προς την εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, καθώς και προς κάθε αρμόδιο φορέα για την ανεύρεση λύσης σχετικά με την ομαλή διακίνηση της ταυτόσημης - δημοφιλούς εμπορικής ονομασίας Kalamata olives που κυκλοφορεί νόμιμα από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα στις αγορές του εξωτερικού.

Δυστυχώς, λόγω των τελευταίων εξελίξεων κατέστη σαφές ότι, το Αίτημα Ακύρωσης της Π.Ο.Π.«ΚΑΛΑΜΑΤΑ»-ελιά Καλαμάτας αποτελεί την αναγκαία και σύννομη λύση, προκειμένου να μην αυξηθούν τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις εξαγωγές του προϊόντος το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα :
(1) Την μείωση του εισερχόμενου συναλλάγματος από τις πωλήσεις του στις διεθνείς αγορές
(2) Τον διαφαινόμενο κίνδυνο απαξίωσης του προϊόντος, με άμεσο αντίκτυπο στους έλληνες αγρότες – ελαιοπαραγωγούς
(3) Την απώλεια της προστιθέμενης αξίας από την χώρα μας καθώς την καρπούνται άλλες χώρες κάνοντας την μεταποίηση, τυποποίηση, επεξεργασία και συσκευασία του προϊόντος εκτός Ελλάδας

(4) Την παρακώλυση της ελεύθερης κυκλοφορίας του προϊόντος σύμφωνα με τους κανόνες του υγιούς και ελεύθερου ανταγωνισμού».
Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο δημοσιογράφος Κώστας Κοντοθανάσης σε ρεπορτάζ του στο «Olive news» είχε γράψει μεταξύ άλλων: «Την ακύρωση του ΠΟΠ Καλαμάτα όσον αφορά στη βρώσιμη ελιά ζητεί η ΠΕΜΕΤΕ, η Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών – Τυποποιητών – Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών, διά στόματος του προέδρου της Νέλου Γεωργούδη! Την πρόταση-σοκ κατέστησε γνωστή τηλεφωνικώς ο κ. Γεωργούδης στον γράφοντα, προβάλλοντας ως εναλλακτική λύση την καθιέρωση πανελλήνιου ΠΟΠ Καλαμάτα για τη βρώσιμη ελιά ποικιλίας Καλαμών, που θα περιλαμβάνει σχεδόν όλη την παραγωγή του προϊόντος, από τη νοητή γραμμή Φθιώτιδα – Αιτωλοακαρνανία και νοτιότερα.

Με την αποκάλυψη αυτού του διλήμματος, η ΠΕΜΕΤΕ καταδεικνύει την αντίθεσή της στο αίτημα επέκτασης σε όμορες με τη Μεσσηνία περιοχές της ζώνης ΠΟΠ για την ελιά Καλαμάτας, ένα από τα καλύτερα και γνωστότερα προϊόντα της Ελλάδας παγκοσμίως, αλλά και την απειλή που ελλοχεύει για το ΠΟΠ το οποίο έχει καθιερωθεί εντός των ορίων της Μεσσηνίας».

kalamata Jurnal

Συντάξεις ΟΓΑ: Στις 3 Απριλίου η καταβολή της σύνταξης Απριλίου .

Την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013 θα καταβληθεί σε 755.195 συνταξιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) η σύνταξη μηνός Απριλίου 2013 με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων.

Η συνολική δαπάνη .........

για την καταβολή των συντάξεων μηνός Απριλίου 2013 ανέρχεται σε 343.838.297 ευρώ.
Ο ΟΓΑ, σε σχετική ανακοίνωση, ενημερώνει τους 5.306 συνταξιούχους που έχουν επιλέξει υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, για να πιστώνεται η σύνταξή τους ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα και θα καταβληθεί κανονικά η σύνταξή τους.

Επενδύσεις, ανάπτυξη, ναι μεν αλλά.....

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Η αναγκαιότητα συμμαχιών είναι προφανής για μία Χώρα σαν την Ελλάδα που γεωπολιτικά ευρίσκεται στο επίκεντρο των ζητουμένων Ανατολής και Δύσης.
Προνομιούχα Χώρα η Ελλάς από πλευράς φυσικού πλούτου, κλιματολογικών συνθηκών, εδαφολογικής μορφολογίας, υπεδάφους, φυσικής ομορφιάς, θάλασσας κ.α.
Προνομιούχα, αλλά συγχρόνως και άτυχη.

Διότι διαχρονικά η διχόνοια που καλλιεργείται τεχνιέντως από .......

οικονομικά κέντρα, τη βοηθεία και Ελληνικών κέντρων, η πλασματική ευημερία που μας έστρεψε σε μαλθακότητα και σε υστέρηση αναζήτησης δημιουργικών διεξόδων, σε συνδυασμό με το υπάρχον μορφωτικό επίπεδο των Ελλήνων, είναι αιτίες που μας οδηγούν σε συνεχή τραγικά λάθη, σε έλλειψη ουσιαστικών συμμαχιών και άδολης και άριστης εκμετάλλευσης του πλούτου μας, προς όφελος της πατρίδας.
Έτσι λαμβάνονται αποφάσεις που δεν είναι εύπεπτες από το λαό, που διαταράσσουν την εμπιστοσύνη του στους θεσμούς και δημιουργούν μονίμως καχυποψίες που στο τέλος δυναμιτίζουν τη ζωή όλων μας.

Ναι, να εκμεταλλευθούμε τον πλούτο της πατρίδας μας, να γίνουν επενδύσεις, να υπάρξουν δουλειές, αλλά όταν υπάρχει η καχυποψία ότι εξυπηρετούνται με λεόντειες συμφωνίες τα συμφέροντα των επενδυτών και όχι της Ελλάδος και του λαού, τότε υπάρχει αναβρασμός, ενώ η συσσώρευση τέτοιων περιστατικών και η έλλειψη εμπιστοσύνης που απορρέει από τα διασταυρούμενα πυρά των πολιτικών σχηματισμών της πατρίδας μας ,αμαυρώνουν τις σωστές και ειλικρινείς προσπάθειες.
Ένα παράδειγμα θα αναφέρω: Για την επένδυση των Καναδών στη Χαλκιδική, καίτοι ακούσαμε για την ανάγκη επενδύσεων και την αξιοποίηση του Ελληνικού πλούτου, καλό είναι να γνωρίζουν οι ιθύνοντες πως αυτό, δεν έχει περάσει θετικά στην κοινωνία και επιβάλλεται για να μην υπάρχουν σκιές να δοθούν περαιτέρω στοιχεία και επεξηγήσεις.

Αυτό, διότι είναι εμφανής η αναντιστοιχία πώλησης-αξίας του υπόγειου πλούτου που δημιουργεί ερωτηματικά που προβληματίζουν ακόμη και τους θιασώτες των επενδυτικών προσπαθειών.
Δηλαδή πως η αγοράστρια εταιρεία έδωσε μόλις 11.000.000,ενώ η χρηματιστηριακή αξία έχει ανέβει στα 2,5 δισ. και τα εκτιμώμενα μεταλλεύματα είναι 15.20 δις.
Τα λοιπά που αφορούν το περιβάλλον είναι προφάσεις και φυσικά η μόνιμη "επωδός" κυρίως της Αριστεράς, που πλέον κούρασαν το λαό , όταν σε όλα τα επενδυτικά σχέδια έχουν να πουν μονίμως ένα ΟΧΙ .
Την αγωνία δε, για τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος υποκριτικά και με στόχο τα εκλογικά ποσοστά, κάποιοι τη μονοπωλούν, ενώ φυσικά είναι ένα ζήτημα, που αγγίζει όλους τους ανθρώπους.

Πως θα ξεφύγουμε όμως, από τη μέγγενη της ύφεσης αν δεν εκμεταλλευτούμε όσους φυσικούς πόρους απλόχερα χαρίστηκαν στην Ελλάδα;
Αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή, δηλαδή να μην κατηγορούνται κάποιοι πως ξεπουλούν και κάποιοι δογματικά να λένε όχι σε όλα, ποινικοποιώντας κάθε προσπάθεια, δυστυχώς δεν θα κάνουμε τίποτα και θα χάσουμε κάθε ευκαιρία ανάκαμψης αξιοποιώντας τις δικές μας δυνάμεις.

Ας αντιδράσουμε δημιουργικά στη μοίρα που χάραξαν άλλοι για εμάς και με συνένωση των δυνάμεων του Ελληνικού Έθνους, να κάνουμε το θαύμα!
Μπορούμε, αλλά πρέπει ν΄αλλάξουμε νοοτροπία και να πιστέψουμε πως εκτός των ακραίων θέσεων υπάρχει και η μέση βατή οδός.
Ας μην οδηγήσουμε μόνοι μας στην κερδοσκοπική κινούμενη άμμο όλη την πατρίδα μας και τις ζωές μας !

Κυπαρισσία: Ψηφίστηκε από την πλειοψηφία ο Προϋπολογισμός του 2013 [ 3 VIDEO ]

Ψηφίστηκε χθες βράδυ με ψήφους 18 υπέρ 11 κατά και μία αποχή ο προϋπολογισμός του Δήμου Τριφυλίας για το 2013.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Καλκαβούρας της σύμπολίτευσης στην τοποθέτηση του είπε ότι καταψηφίζει τον προϋπολογισμό αλλα κατα την ώρα της ψηφοιφορίας λόγω τροποποίησης του θέματος αποφάσισε να απέχει απο την ψηφοφορία.
Πολλοί από τους συμβούλους της συμπολίτευσης εξέφρασαν τον ........

προβληματισμό τους για το αν θα έπρεπε να ψηφίσουν ή να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό ενώ κοινή ήταν η διαπίστωση ότι γενικά η Δημοτική ομάδα δεν πάει καθόλου καλά ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έχει αποτύχει στο να καλυτερεύσει την καθημερινότητα του πολίτη, έχει αποτύχει να μαζέψει έσοδα για τον Δήμο από οφειλές σε Δημοτικά τέλη Δημοτικό φόρο καθώς το φαινόμενο αυτό δεν περιορίζεται σε οφειλές ενός έτους αλλα σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και τριών ετών.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας είπε ότι είναι ένας προϋπολογισμός ρεαλιστικός και ισοσκελισμένος καθώς οι κανόνες σύνταξης του είναι ασφυκτικοί και ελέγχονται από το παρατηρητήριο της Τρόϊκας. Η ΚΕΔΕ για αυτό έχει αντιδράσει και ούτε καν εκπρόσωπο της δεν έχει στείλει.
Χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό Λογιστικό κείμενο και όχι πολιτικό (επ αυτού υπήρξαν διαφορετικές απόψεις από όλους τους συμβούλους) και παραδέχτηκε ότι καθυστέρησαν την ψήφιση του προϋπολογισμού προκειμένου να μπορέσουν να τον ισοσκελίσουν.
Ρεαλίστικό και ισοσκελισμένο χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό και ο Πρόεδρος της της Οικονομικής επιτροπής Στάθης Ανδρινόπουλος.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από τις τοποθετήσεις Κόλλια Ανδρινόπουλου και Σαμπαζιώτη.



Ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σωτηρόπουλος στην δική του τοποθέτηση είπε ότι συμφωνεί με τις κινήσεις του υπουργείο για το παρατηρητήριο και θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει το φαγοπότι καθώς γνωρίζει γιατί και εκείνος που είχε διατελέσει Δήμαρχος, κατάρτιζαν φανταστικούς προϋπολογισμούς με κάτι εκατομμύρια, που στην πραγματικότητα τα χρήματα που υπήρχαν να είναι μερικές χιλιάδες ευρώ.
Ο ισοσκελισμένος προύπολογισμος είναι η βασική αρχή κατάρτισης ενός προϋπολογισμού ανέφερε ο κ. Σωτηρόπουλος.

Ο επικεφαλής της Ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης είπε ότι ο Καλλικράτης για να υπηρετήσει το βάρος των λαϊκών στρωμάτων έχουν δρομολογηθεί εδώ και μια 20ετία σε όλα τα κράτη είτε έχουν είτε όχι μνημόνια.
Εξέφρασε την πεποίθηση του ότι θα έχουμε περαιτέρω συρρίκνωση των όποιων κοινωνικών παροχών και υπηρεσιών είναι τώρα στους δήμους και την παραχώρηση τους στους ιδιώτες.

Δείτε το σχετικό απόσπασμά



Η κ. Πανουσοπούλου αππ την συμπολίτευση, είπε οτι σαν Δήμος εχουμε απποτύχει και εξεφρασε τον προβληματισμό της για το αν πρέπει ή όχι να ψηφίσε τον προύπολογισμό.
Ο Σωτήρης Μπακούρος αναρωτήθηκε αν κάναμε τις ενέργειες που δίνει σαν εργαλεία ο νόμος για να κάνουμε κάτι μεγάλο. Και κατέληξε λέγοντας οτι δεν τα εκμεταλλευτήκαμε και κάναμε μια συρραφή κάνοντας μια αυτοδιοικητική κουρελού.
Για το προσωπικό είπε ότι δεν έχει οργανωθεί σωστά καθώς οι υπηρεσίες είναι σκόρπιες και όχι συγεντρωμένες στην έδρα του Δήμου για καλύτερο συντονισμό.
Για την καθημερινότητα είπε οτι αν και είμαστε στον τρίτο χρόνο δεν καταφέραμε να διασφαλίσουμε την καθημερινότητα των πολιτών.

Ο Γιάννης Μερκούρης μίλησε για τα ποσά που δίνονται για πολιτισμό καθώς όπως είπε είναι ντροπή να μην υπάρχει ένας προύπολογισμός ενός ποσού που να πηγαίνει σε σχολικές επιτροπές.

Ο Γιάννης Καλκαβούρας είπε ότι δεν κάνανε τίποτα σαν δήμος για να εισπράξουν. Και αναφέρθηκε στο πολιτιστικό τέλος που πληρώνουν οι πολίτες καθώς παρατήρησε ότι τα χρήματα αυτά δεν πάνε για τον σκοπό που εισπράττονται αλλά πάνε για άλλους σκοπούς και να καλύπτουν άλλα πράγματα αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα χρήματα αυτά πάνε να καλύψουν μαύρες τρύπες χρεών του Δήμου.

Ο Παναγιώτης Σουρέτης είπε ότι ακούστηκε πως ο Δήμος Τριφυλίας είναι ο τελευταίος που δεν ψήφισε προϋπολογισμό. Δεν ακούστηκε όμως ότι πουθενά δεν υπάρχουν τρεις μεγάλες πόλεις σε εάν Δήμο για να διοικηθεί να συνενωθούν και να μπουν σε μια σειρά ωστε να μπορούν να δουλέψουν ρολόϊ.
Εξέφρασε το δίλημμα αν πρέπει ή όχι να ψηφίσει τον προϋπολογισμό γιατί ο δήμος δεν έχει βρει ακόμα βηματισμό.
Αναρωτήθηκε αν έχει δικαίωμα να στερήσει από τους πολίτες την καθαριότητα, το δικαίωμα να υπάρχουν.

Δείτε το σχετικό Video που περιλαμβάνει και την απάντηση του Δημάρχου.



Το Χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 26-3-2013 ]



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 27ης Μαρτίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Στη Μεσσηνία από 2009 έως 2012, φόβοι για νέο κύμα λόγω της κυπριακής κρίσης
«Πέταξε» το 30% των καταθέσεων


Ταυτόχρονα με την ευρωπαϊκή «διάσωση» της Κύπρου έχει .........

αρχίσει μια πρωτόγνωρη περίοδος αβεβαιότητας για την ελληνική και, κατ’ επέκταση, τη μεσσηνιακή οικονομία, η οποία αναπόφευκτα θα συνοδευτεί από μια μακρά περίοδο ύφεσης.

Είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία από την Τράπεζα Ελλάδος, τον Ιούνιο του 2009 οι καταθέσεις στο νομό μας έφταναν στα 2 δισεκατομμύρια 479 εκατομμύρια. Τρία χρόνια αργότερα, εν μέσω κρίσης, οι καταθέσεις έπεσαν στο ένα δισεκατομμύριο 743 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«ΦΑΜΠΡΙΚΑ» 244 εκατ. ευρώ με επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες. Χρόνια κρατούσε το «πάρτι» σε αγροτικούς συνεταιρισμούς, αγρότες και «εμπόρους» με βιομηχανία πλαστών τιμολογίων.
Ελέγχονται από το ΣΔΟΕ 5-6 συνεταιρισμοί στην Πελοπόννησο (Μεσσηνία, Αργολίδα, Λακωνία).
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΞΗΛΩΜΑ ΓΚΟΥΜΑ! Η Δ.Ε. αποφάσισε να ανακαλέσει την απόφαση για τον ειδικό σύμβουλο στο Επιμελητήριο, μετά την προσβλητική στάση και συμπεριφορά εναντίον του προέδρου Δημ. Μανιάτη.
• ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ για την εθνική επέτειο του ’21 στην Καλαμάτα (απελευθέρωσης και 25η Μαρτίου), σε πόλεις και χωριά της Μεσσηνίας.
• ΠΡΕΜΙΕΡΑ σήμερα για τους «Δαίμονες» στο «Παλλάς». Θριαμβευτική επιστροφή μετά από 22 χρόνια με αποθέωση για την Άννα Βίσση στην επίσημη πρώτη το περασμένο Σάββατο. Μια κριτική παρουσίαση από την Αφροδίτη Σπυροπούλου.
• Η ΠΑΡΑΖΑΛΗ της κρίσης αποτυπώνεται και στις 3 τελευταίες δημοσκοπήσεις. Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ βραχεία κεφαλή στην πρόθεση ψήφου, με υπεροχή Σαμαρά στην καταλληλότητα και την τρικομματική κυβέρνηση να παίρνει παράταση χρόνου αφού οι πολίτες δεν βλέπουν εναλλακτική…
• ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ στην τυραννία του Βορρά! Μια επίκαιρη ανάλυση από τον Θανάση Κουκοβίστα.
• ΠΡΕΜΙΕΡΑ σήμερα από τη Θεατρική Διαδρομή με τη «Μαντάμ Σουσού» στο Πνευματικό Κέντρο.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!