Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Το αποψινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 23 - 3 - 2013 ]



Οι Έλληνες πολιτικοί που έχουν καταθέσεις σε Κύπρου και Λαϊκή

Τραπεζικοί λογαριασμοί εκατομμυρίων και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με καταθέτες αρχηγούς ελληνικών πολιτικών κομμάτων, νυν και πρώην υπουργούς, βρίσκονται μπλοκαρισμένοι

Το αίσθημα ..........

ασφάλειας που οδήγησε κάποιους Έλληνες πολιτικούς να τοποθετήσουν χρηματικά ποσά στην Τράπεζα Κύπρου και την Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου φαίνεται πως τώρα έχει μετατραπεί σε ανασφάλεια.

Αρχηγοί κομμάτων, νυν και πρώην υπουργοί και εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων βιώνουν στιγμές αγωνίας, καθώς βλέπουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς στα κυπριακά τραπεζικά ιδρύματα να βρίσκονται μπλοκαρισμένοι.

Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις, όπως προκύπτει από τις τελευταίες δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υποβλήθηκαν στη Βουλή, πολιτικά πρόσωπα έχουν καταθέσει όλα τα χρήματά τους σε κυπριακά υποκαταστήματα.

Ο Ευ. Βενιζέλος διαθέτει επτά λογαριασμούς

Στη συγκεκριμένη λίστα «φιγουράρουν» ηχηρά ονόματα, όπως του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Χρήστου Σταϊκούρα, της Έλενας Ράπτης, κ.ά.

Στην πρώτη θέση των μεγαλοκαταθετών βρίσκεται ο πρώην βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευτύχης Δαμιανάκης. Όπως προκύπτει από τη δήλωση του «πόθεν έσχες» του έχει λογαριασμό ύψους 1,3 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου.

Με επτά τραπεζικούς λογαριασμούς στην Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ορίσει δικαιούχους των συγκεκριμένων λογαριασμών που αγγίζουν τα 665.397,81 ευρώ τη σύζυγό του, την κόρη του και την πεθερά του. Παράλληλα, η σύζυγος του κ. Βενιζέλου διαθέτει 3.214,73 μερίδια αμοιβαίου κεφαλαίου Marfin Ελληνικό Μετοχικό.

Ο πρώην βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ κ. Αλέκος Αθανασιάδης διαθέτει έναν και μοναδικό λογαριασμό στην Τράπεζα Κύπρου ύψους 667.000 ευρώ, που αποτελούν τα μόνα κινητά περιουσιακά του στοιχεία.

Τραπεζικούς λογαριασμούς σε κυπριακά υποκαταστήματα διαθέτουν τόσο ο πρώην βουλευτής Λάρισας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χρήστος Ζώης, όσο και η σύζυγός του. Συγκεκριμένα, ο κ. Ζώης εμφανίζει με καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου ύψους 235.000 ευρώ, ενώ στη σύζυγό του ανήκει τραπεζικός λογαριασμός στην Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου. Την ίδια στιγμή έχει σημαντικό αριθμό μετοχών της ίδιας τράπεζας.

Πάνω από 50.000 ευρώ έχει τοποθετήσει στη Λαϊκή Τράπεζα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Το ποσό των 1.982,61 λιρών Αγγλίας στην Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου διαθέτει και η σύζυγος του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, Γεωργία Κρητικού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση της βουλευτή Α΄ Αθήνας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Έλενα Κουντουρά η οποία όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν έχει καταθέσει το ποσό των 103.976,64 ευρώ στη Λευκωσία.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης περιλαμβάνει στη δήλωσή του ποσό 170.537,84 ευρώ στη Λαϊκή Τράπεζα. Πρόκειται για χρήματα του πατέρα του με συνδικαιούχους τον πρώην υπουργό και τα δύο αδέρφια του. Παράλληλα, υπάρχει κοινός λογαριασμός με την κόρη του με κατάθεση ύψους 30.032,44 ευρώ.

Στην ίδια τράπεζα διαθέτει λογαριασμό και ο πρώην βουλευτής Β΄Αθήνας του ΚΚΕ, κ. Νίκος Παπακωνσταντίνου. Πρόκειται για ποσό που φθάνει τα 35.864,48 ευρώ.

Τα 100.000 ευρώ ξεπερνά και ο πρώην βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιάννης Βλατής, με πέντε οικογενειακούς λογαριασμούς στην Τράπεζα Κύπρου. Το συνολικό ποσό των λογαριασμών αγγίζει τα 157.932,48 ευρώ.

Καταθέτης επίσης της Τράπεζας Κύπρου εμφανίζεται και ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Δημήτρης Κουσελάς. Το ποσό του λογαριασμού ανέρχεται σε 139.238,65 ευρώ.

Ο πρώην βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, κ. Κώστας Κιλτίδης δηλώνει 100.983,65 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου.

Συνολικές καταθέσεις ύψους 76.264,54 ευρώ και στις δύο κυπριακές τράπεζες έχει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Παπανικολάου.

Δύο τραπεζικούς λογαριασμούς στην Λαϊκή Τράπεζα με ποσό 7.243,83 αγγλικές λίρες και 5.548,48 ελβετικά φράγκα διατηρεί η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, κ. Έλενα Ράπτη.

Στην Τράπεζα Κύπρου διαθέτει λογαριασμό ύψους 20.000 ευρώ ο πρώην βουλευτής Σερρών της ΝΔ, κ. Τάσος Καρυπίδης, όπως και ο σύζυγος της πρώην βουλευτή Δράμας του ΠΑΣΟΚ κ. Χαράς Κεφαλίδου με 30.203,36 ευρώ.

Η σύζυγος του πρώην βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκου Παπαδημάτου έχει τοποθετήσει στην Λαϊκή Τράπεζα 49.987,21 ευρώ.

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης έχει καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου 34.018 ευρώ.

Στην ίδια τράπεζα έχει τοποθετήσει όλες τις οικονομίες τη και η βουλευτής Δωδεκανήσου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τσαμπίκα Ιατρίδη, μέσω δύο λογαριασμών ύψους 39.658,73 ευρώ.

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και οι πρώην συνάδελφοί του, κκ. Στάθης Κουσουρνάς και Στέλιος Νικηφοράκης έχουν καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες που ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ.

Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δήμητρης Αβραμόπουλος, ο βουλευτής Α’ Αθήνας της ΝΔ κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος και οι πρώην βουλευτές κύριοι Σάββας Εμινίδης, Ιωάννης Κοραντής, Νίκος Λέγκας, Φραγκίσκος Παρασύρης, Γιώργος Πεταλωτής και η κ. Κατερίνα Μπαντζελή διατηρούν προσωπικούς ή οικογενειακούς λογαριασμούς κάτω των 10.000 ευρώ.

Στην Τράπεζα Κύπρου βρίσκονται 22.140,09 ευρώ της οικογένειας του πρώην υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Ντίνου Ρόβλια.

Τέλος, στην ίδια τράπεζα έχει τοποθετήσει το ποσό των 26.017,85 ευρώ και η σύζυγος του πρώην βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ, κ. Νίκου Ζωίδη.

newsbomb

Γιώργος Ασημακόπουλος: Βάζω ένα τέλος στις παραφιλολογίες και τους «κιτρινισμούς» σχετικά με την υποψηφιότητα μου.

Επιστολή με την οποία επιθυμεί να βάλει τέλος σε φαινόμενα ίντριγκας που επιχειρούν συγκεκριμένα ΜΜΕ να τον εμπλέξουν και παράλληλα να ξεκαθαρίσει ότι είναι αμέτοχος σε τέτοια φαινόμενα δημοσίευσε σήμερα ο Υποψήφιος από τα Φιλιατρά για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ Γιώργος Ασημακόπουλος.

Με την επιστολή του δηλώνει σεβασμό στην απόφαση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για άμεση Δημοκρατία αλλά και τη βούληση του εν ενεργεία προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκου, για ανοικτές και δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής προέδρου ΟΝΝΕΔ από τη βάση, δηλώνει ότι θα παραμείνει υποψήφιος για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ μέχρι το τέλος.

Αναλυτικά η επιστολή του Γιώργου Ασημακόπουλου αναφέρει: ......

Αγαπητοί φίλοι,
Με γνώμονα την ανάγκη για μια ΟΝΝΕΔ «ανοιχτή» σε όλες και όλους, με ιδεολογική ταυτότητα, έρεισμα και αναφορά στην κοινωνία, έλαβα στις αρχές Μαρτίου, την απόφαση να θέσω υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της παράταξής μας.

Χωρίς να έχω συμπληρώσει ούτε ένα μήνα προεκλογικής δραστηριότητας, η επιθυμία και το αναφαίρετο δικαίωμα συμμετοχής μου στις δημοκρατικές διαδικασίες της ΟΝΝΕΔ, χρησιμοποιείται συνεχώς από συγκεκριμένα ΜΜΕ με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία ίντριγκας και τη διατάραξη των ισορροπιών εντός της παράταξης μας.
Με σκοπό λοιπόν την αποφυγή παρεξηγήσεων και παρανοήσεων, αλλά και τη διασφάλιση του καλού κλίματος που επικρατεί εντός της οργάνωσής μας, αποφάσισα, μέσω αυτής της ανοιχτής επιστολής, να βάλω ένα τέλος στις παραφιλολογίες και τους «κιτρινισμούς» σχετικά με την υποψηφιότητα μου στις επικείμενες εκλογές της ΟΝΝΕΔ.

Με σεβασμό στην απόφαση του προέδρου μας, Αντώνη Σαμαρά για «άμεση δημοκρατία» σε όλους τους θεσμούς της παράταξης αλλά και τη βούληση του εν ενεργεία προέδρου της οργάνωσής μας, Ανδρέα Παπαμιμίκου, για ανοικτές και δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής προέδρου ΟΝΝΕΔ από τη βάση, η συνείδησή μου, μου επιβάλει να παραμείνω υποψήφιος μέχρι το τέλος της διαδικασίας.

Στόχος μου η παγίωση της θέσης της ΟΝΝΕΔ στην κοινωνία, ως ένας φορέας με άποψη και αξιοπιστία, πρωταγωνιστής των εξελίξεων.
Στην κατεύθυνση αυτή συνεχίζω τον προεκλογικό μου αγώνα με διαφάνεια, ήθος, ευπρέπεια και σεβασμό στο συνυποψήφιό μου αλλά και στις δημοκρατικές διαδικασίες της οργάνωσής μας.

Με εκτίμηση,
Γιώργος Ασημακόπουλος

5 κοινά λάθη στην αγορά υπολογιστή

Οι περισσότεροι από εμάς όταν έρχεται η ώρα να αναβαθμίσουμε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή μας η να αγοράσουμε έναν καινούργιο, δεν δίνουμε σημασία στις λεπτομέρειες, γεγονός που στο μέλλον μπορεί να μας προκαλέσει αρκετά προβλήματα.
Τα περισσότερα.......

λάθη οφείλονται στην έλλειψη γνώσης. Είναι εύκολο να πάρετε μια λάθος απόφαση κατά την αγορά, όταν δεν είστε γνώστης του αντικειμένου. Ακόμα και αν έχετε διαβάσει πολλούς οδηγούς για την αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή, θα κάνετε ακόμα μερικά λάθη. Έτσι, αντί να σας πούμε τι πρέπει να προσέξετε κατά την αγορά ενός υπολογιστή, εδώ θα βρείτε μερικά πράγματα που πρέπει να αποφύγετε.

Αγορά επεξεργαστή

Ο επεξεργαστής, επίσης γνωστός ως CPU, είναι ο εγκέφαλος του υπολογιστή. Χειρίζεται όλους τους υπολογισμούς και τις λειτουργίες του συστήματος. Μια βασική αλήθεια είναι ότι μια ταχύτερη CPU ( δηλαδή υψηλότερο MHz /GHz) θα οδηγήσει σε ένα πιο γρήγορο σύστημα. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, η επίδοση μιας CPU δεν μπορεί να προσδιοριστεί από τους αριθμούς μόνο. Για παράδειγμα, μια AMD CPU και ένας επεξεργαστής Intel Core μπορεί και οι δυο να είναι χρονισμένοι στα 2.5 GHz με 4 πυρήνες ο καθένας, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί ο ένας να αποδίδει πολύ καλύτερα από τον άλλο. Γιατί; Και οι δυο επεξεργαστές μπορούν να λειτουργήσουν σε 2.500.000.000 κύκλους ανά δευτερόλεπτο, αλλά η τεχνολογία του επεξεργαστή Intel Core κάνει μεγαλύτερη χρήση από κάθε κύκλο, έτσι στην πραγματικότητα αποδίδει καλύτερα.
Εν συντομία: Μην κοιτάτε μόνο τους αριθμούς. Για να μάθετε ποια CPU είναι η καλύτερη για σας, θα χρειαστεί να κάνετε πρώτα κάποια σχετική έρευνα.

Αγορά μνήμης RAM

Όπως και με τη CPU, οι καταναλωτές επιλέγουν συχνά RAM με βάση τους αριθμούς. Έτσι κι αλλιώς, 8 GB μνήμης RAM είναι υπέρ αρκετά, έτσι δεν είναι; Όχι ακριβώς. Είναι αλήθεια ότι όσο περισσότερη μνήμη RAM, τόσο μεγαλύτερες οι επιδόσεις του υπολογιστή σας, αλλά θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι τα τσιπ μνήμης RAM έχουν μια εσωτερική ταχύτητα. Τα 8 GB μνήμης RAM που τρέχουν στα 1000 MHz, θα είναι πιο αργά από ότι 8 GB μνήμης RAM που τρέχουν στα 1333 MHz.
Εν συντομία: Η μνήμη RAM είναι ένα από τα φτηνότερα εξαρτήματα ενός υπολογιστή, αλλά μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις του σε μεγάλο ποσοστό. Συνυπολογίστε όχι μόνο το μέγεθος αλλά και την ταχύτητα, επιλέγοντας το καλύτερο αλλά και οικονομικό για εσάς.

Αγορά σκληρού δίσκου.

Συχνά οι καταναλωτές κρίνουν την αξία ενός σκληρού δίσκου με βάση τον όγκο των δεδομένων που μπορεί να φιλοξενήσει. Σήμερα, οι «καλύτεροι» σκληροί δίσκοι έχουν προχωρήσει σε μεγέθη terabytes και αρκετοί καταναλωτές σκέπτονται ότι 2ΤΒ είναι αυτομάτως καλύτερα από 500 GB. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Οι σκληροί δίσκοι δεν έχουν μόνο μέγεθος αλλά και ταχύτητα. Ακούγεται γνώριμο, έτσι δεν είναι; Οι σκληροί δίσκοι που περιστρέφονται με 5400 RPM είναι αρκετά πιο αργοί από ότι εκείνοι στα 7200 η 11000 RPM, και αυτό σημαίνει ότι η πρόσβαση στα δεδομένα στο σκληρό δίσκο θα είναι πολύ αργή. Οι σκληροί δίσκοι είναι γνωστό εμπόδιο στην απόδοση ενός συστήματος, συνεπώς, αγοράζοντας κάποιον με μεγάλη ταχύτητα είναι μια καλή επένδυση. Παράλληλα να επισημάνουμε πως οι σκληροί δίσκοι είναι το εξάρτημα του υπολογιστή που είναι πιο επιρρεπές σε βλάβη.
Εν συντομία: Η χωρητικότητα είναι σημαντική, αλλά το ίδιο και η ταχύτητα και η διάρκεια ζωής. Αν χρειάζεστε ένα γρήγορο σύστημα, δώστε βάση στην ταχύτητα και όχι στο μέγεθος. Επίσης, μάθετε για τη διάρκεια ζωής του μοντέλου.

Αγορά οθόνης

Για τον μέσο καταναλωτή σημασία έχει μόνο το μέγεθος. Όταν ψάχνετε για οθόνη, θα παρατηρήσετε ότι υπάρχει μια πληθώρα προδιαγραφών που μπορείτε να επιλέξετε. Από το μέγεθος της οθόνης, τον τύπο, την αναλογία αντίθεσης τη συχνότητα ενημέρωσης το βάθος χρώματος κλπ. Οι περισσοτερες από αυτές τις προδιαγραφές μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση. Αν δεν είστε ειδικός, τότε μάλλον δεν θα παρατηρήσετε τη διάφορα μεταξύ των ιδιοτήτων της εικόνας, την αναλογία αντίθεσης τη διαφορά LED-LCD και άλλα χαρακτηριστικά. Ωστόσο θα μετανιώσετε με την αγορά μιας οθόνης που δεν θα έχει τις σωστές θύρες η που έχει έντονη αντανάκλαση.
Εν συντομία: Εξετάστε το μέγεθος, αλλά και τις πτυχές μιας οθόνης που θα επηρεάσουν την καθημερινή χρήση της. Βεβαιωθείτε ότι έχει καλή διάρκεια ζωής. Αν μπορείτε, δείτε τη σε ένα κατάστημα, ώστε να δείτε πως αποδίδει.

Οι εκπτώσεις δεν είναι πάντα συμφέρουσες

Είτε αγοράζετε ένα εξάρτημα είτε ένα πλήρες σύστημα, η τιμή πώλησης μπορεί να είναι παραπλανητική. Για παράδειγμα , ας υποθέσουμε ότι μια επιχείρηση λέει στην ιστοσελίδα της ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε 50% για την αγορά μιας οθόνης. Μερικές φορές, αυτή η διαφορά τιμών είναι μεταξύ της τιμής πώλησης και της αρχικής τιμής και όχι της τιμής πώλησης και της τρέχουσας τιμής αγοράς. Παραδείγματος χάρη, μια οθόνη μπορεί να είχε αρχική τιμή στα 300 ευρώ και τώρα μπορείτε να την αγοράσετε 100 ευρώ με την έκπτωση και έτσι φαίνεται σαν να κερδίζετε 200 ευρώ. Αλλά αν η οθόνη έχει κυκλοφορήσει εδώ και ένα χρόνο και η τρέχουσα τιμή αγοράς της είναι 150 ευρώ, τότε κερδίζετε μόνο 50 ευρώ. Μια άλλη περίπτωση είναι όταν δυο αντικείμενα είναι σε προσφορά. Το κάθε ένα είναι σαφώς καλύτερο στον τομέα του, αλλά μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα από την αγορά εκείνου με τα λιγότερο καλά χαρακτηριστικά. Βεβαίως, σε αυτή την περίπτωση θα ήταν καλύτερα μα δώσετε τα επιπλεον χρήματα.

Εν συντομία: Το φθηνότερο ναι μεν είναι καλύτερο για το πορτοφόλι σας, αλλά μερικές φορές η διαφορά στην απόδοση δεν αξίζει τον κόπο. Η καλή έρευνα θα σας προσφέρει και το καλύτερο κέρδος. Αν μπορείτε να επεκτείνετε τις γνώσεις σας και να αποφύγετε αυτά τα λάθη, τέλεια. Εάν δεν μπορείτε, τότε θα μπορούσατε να ζητήσετε βοήθεια για την αγορά ενός υπολογιστή από ένα φίλο σας η κάποιο συνάδελφο που πιθανώς να γνωρίζει κάποια πράγματα παραπάνω.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ-ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

Χρήστος Ζώης: Είμαστε όλοι Κύπριοι

Ο πρόεδρος της «Νέα ΜΕΡΑ» Χρήστος Ζώης με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα τούτη έχουμε στο μυαλό και στην καρδιά μας τους Κύπριους αδελφούς και αντλούμε δύναμη απ' το παράδειγμά τους. Ευχόμαστε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας να τα καταφέρουν.
Όσοι τους εγκατέλειψαν τώρα παραμονεύουν και εύχονται την .......

άνευ όρων υποταγή τους γιατί φοβούνται τη σύγκριση. Κάποιοι άλλοι ρίχνουν ανέξοδα πυροτεχνήματα προσδοκώντας μικροκομματικά οφέλη.
Εμείς αυτή την ώρα λέμε μόνο ότι είμαστε όλοι Κύπριοι. Αλληλέγγυοι στον αγώνα τους, παίρνουμε μηνύματα και μαθήματα. Και το μεγαλύτερο μάθημα είναι αυτό: Αν προσπαθήσεις μπορεί και ν' αποτύχεις. Αν δεν προσπαθήσεις έχεις ήδη αποτύχει.

Και ακόμα: ότι για να μην υποταχθείς οφείλεις να είσαι καλά προετοιμασμένος. Αυτή είναι η πρώτη υποχρέωσή μας, αυτή είναι και η δική μας δέσμευση.»

Ακόμη ο πρόεδρος της «Νέα ΜΕΡΑ» εξουσιοδότησε τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Γιαννάκη να συγκαλέσει την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 στις 18:00 μ.μ στα γραφεία του κόμματος την Πολιτική Γραμματεία.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματεία θα αφορά τα εξής θέματα:

Προετοιμασία Συνέντευξης Τύπου προς όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Οργανωτικά θέματα.
Ζητήματα τυπικής λειτουργίας του κόμματος.
Ορισμός επιτροπής διοργάνωσης Συνεδρίου.

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 22 - 3 - 2013 ]



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 23ης Μαρτίου 2013




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Νοσοκομείο Καλαμάτας
«Στην Εντατική» λόγω παραίτησης γιατρών


Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας .........

όσον αφορά στον ιατρικό, κυρίως, τομέα. Οι γιατροί με αναρρωτικές άδειες λόγω ασθενείας έχουν αυξηθεί, με αποτέλεσμα να μένουν ακάλυπτες θέσεις, ενώ υπάρχουν και παραιτήσεις συναδέλφων τους.


ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ E - MAIL ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΡΕΥΝΑ
Με ακρόαση των επίμαχων συνομιλιών συνεχίζεται η πολύκροτη δίκη
Οι συνομιλίες των κατηγορουμένων που καταγράφηκαν στα κεντρικά της Αστυνομίας στην Αθήνα το 2011 άρχισαν να αναπαράγονται από τους πρωτότυπους ψηφιακούς δίσκους χθες στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας, όπου για τέταρτη ημέρα συνεχίστηκε η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης για τη διπλή δολοφονία πατέρα και γιου Μεσάι.

Η διαδικασία το πρωί ξεκίνησε με τα αναγνωστέα έγγραφα της υπόθεσης, ενώ από το μεσημέρι και μετά το Δικαστήριο αποφάσισε πως πρέπει να αναπαραχθούν ηχητικά οι συνομιλίες, προκειμένου να ακουστούν όπως έχουν καταγραφεί και όχι να διαβαστούν μόνο οι απομαγνητοφωνήσεις που έχουν επιλεγεί από την ομάδα των αστυνομικών που τις επεξεργάσθηκε. Προσωρινά αποφασίσθηκε να ακουστούν μόνο ολόκληρες οι συνομιλίες που έχουν επιλεγεί ότι έχουν ποινικό ενδιαφέρον (και είναι αυτές που απομαγνητοφωνήθηκαν) και όχι όσες έχουν καταγραφεί και είχε εκτιμηθεί από τους αστυνομικούς ότι δεν παρουσίαζαν κανένα ενδιαφέρον για την υπόθεση.

Η εκδίκαση της υπόθεσης διεκόπη χθες το βράδυ και αναμένεται να συνεχισθεί στις 4 Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ του Νοσοκομείου με σημαντικά έργα! Συνεχίζεται η πορεία «πρωταθλητισμού» στις απορροφήσεις πόρων του ΕΣΠΑ.
Συνέντευξη-απολογισμός με τα μετρήσιμα αποτελέσματα από τον διοικητή Γεώργιο Μπέζο.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» που σήμερα συμπληρώνει 13 χρόνια κυκλοφορίας ως καθημερινή, στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε ακόμη:
● «ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ» για το Λιμενικό από τον Αγγελάκα που παρέστη στη συνεδρίαση της Λ.Ε. Προχωρεί η μεταβίβαση στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο με εξαίρεση των κτιρίων, ενώ το Κρατικό Λιμενικό συνεχίζει να ασκεί πλήρως τις αρμοδιότητές του.
● ΣΗΜΕΡΑ η Καλαμάτα γιορτάζει την επέτειο της απελευθέρωσης με εκδηλώσεις και αναπαράσταση.
Η Μεσσηνία τιμά τον ξεσηκωμό του γένους και την Επανάσταση του ’21.
● ΤΟ ELITE CITY RESORT γιορτάζει αύριο τα 15 χρόνια του με ένα εκρηκτικό πάρτυ με μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου.
● ΕΛΠΙΖΕΙ ακόμη ο Νίκας για το Τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ, που συναντήθηκε με τους σπουδαστές.
● ΕΠΙΣΤΟΛΗ Μεσσηνίων για την τύχη της ΑΝΕΝ στη Βουλή από τη Μαρία Ρεπούση της ΔΗΜΑΡ.
● ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ο φάκελος για το Λιμάνι Κυπαρισσίας. Συνέντευξη Τύπου για τις ευθύνες, τις παραλείψεις και τι μέλλει γενέσθαι!

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!