Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Αυτοκτόνησε πρώην αντιδήμαρχος Νέστορος

Τραγικό τέλος στη ζωή του έβαλε ο 53χρονος πρώην αντιδήμαρχος Νέστορος Γιώργος Κανελλόπουλος από την Χώρα, πίνοντας φυτοφάρμακο, ενώ σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες οικονομικοί λόγοι φαίνεται ότι τον οδήγησαν σε αυτή του την πράξη - τους οποίους πάντα βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν, φαίνεται να εξηγεί σε σημείωμα που βρέθηκε δίπλα του.

Ο 53χρονος είχε να δώσει σημεία ζωής από το βράδυ της ..........

Τρίτης, οπότε οι οικείοι του άρχισαν να ανησυχούν και να τον αναζητούν. Το πρωί της Τετάρτης ο γιος του τον βρήκε νεκρό μέσα στο αυτοκίνητό του σε αγρόκτημα μεταξύ Χώρας και Πύργου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλιατρά News ο Γιώργος Κανελλόπουλος ήταν Δημόσιος υπάλληλος και εργαζόταν στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών.

Η ομάδα Διαχείρισης εκφράζει στην οικογένεια του εκλιπόντος τα θερμά της συλλυπητήρια.

Χαρίζουν φόρους 100 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς

«Η πραγματική γενναιοδωρία προς το μέλλον έγκειται στο να τα δίνουμε όλα στο παρόν», έλεγε συχνά ο νομπελίστας γάλλος συγγραφέας Αλμπέρ Καμύ. Στην περίπτωση της κυβέρνησης και της Τράπεζας Πειραιώς η πραγματική γενναιοδωρία δεν έγκειται μόνο στο παρόν, αλλά στο παρελθόν και στο μέλλον.

Με μία σκανδαλώδη διάταξη την οποία αποκαλύπτει το .......

www.koutipandoras.gr, η κυβέρνηση επιχειρεί να χαρίσει στην Τράπεζα Πειραιώς, φόρο ακίνητης περιουσίας που ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ. Σε μια περίοδο που μισθοί και συντάξεις οδηγούνται στην κλίνη του Προκρούστη και οι έλληνες πολίτες καλούνται να σηκώσουν δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη.

Η σκανδαλώδης διάταξη εντάχθηκε σε νομοσχέδιο που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής με τίτλο «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης παροχής πιστώσεων».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου:

«Προτείνεται η τροποποίηση του άρθρου 63Δ του ν. 3601/2007 στη βάση της αναλογικής εφαρμογής των διατάξεων που ήδη υπάρχουν και έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία στο παρελθόν για τη συγχώνευση πιστωτικών ιδρυμάτων, δεδομένου ότι οι διαδικασίες εξυγίανσης των τραπεζών έχουν στενή ομοιότητα με συγχώνευση ή απόσχιση και απορρόφηση κλάδου (ων) πιστωτικού ιδρύματος.

Η ισχύς της διάταξης καλύπτει όλες τις μορφές εξυγίανσης πιστωτικού ιδρύματος από του χρόνου έναρξης ισχύος του άρθρου 63Δ, ώστε να λύσει χρονίζοντα προβλήματα στις εξυγιάνσεις των τραπεζών Proton, TT Bank και Αγροτικής καθώς και όσες πιθανώς θα γίνουν στο μέλλον».

Πιο απλά η εξαγορά της ΑΤΕ από την Πειραιώς, «βαφτίζεται» από την κυβέρνηση ως «συγχώνευση», προκειμένου η Τράπεζα Πειραιώς να μην πληρώσει καθόλου φόρο για τη μεταβίβαση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας της ΑΤΕ. Ο ν. 2515/1997 που αφορά συγχωνεύσεις τραπεζικών ιδρυμάτων ορίζει ρητά ότι απαλλάσσονται από κάθε είδους φορολογία. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Τράπεζα Πειραιώς δεν θα καταβάλει στο ελληνικό δημόσιο φόρο που ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ.

Ακόμη μεγαλύτερο σκάνδαλο

Το σκάνδαλο της εξαγοράς της ΑΤΕ από την Πειραιώς, λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διααστάσεις. Όπως είχε αποκαλύψει το HOT DOC, σε παλαιότερο τεύχος πως η ΑΤΕ εξαγοράστηκε από την Πειραιώς έναντι εξευτελιστικού τιμήματος που άγγιζε τα 95 εκατ. ευρώ. Όσο δηλαδή και ένα από τα ακίνητα της. Τι σημαίνει αυτο πρακτικά; Ότι η κυβέρνηση χαρίζει φόρους στην Τράπεζα Πειραιώς πολύ υψηλότερους από ότι την αγόρασε.

Το HOT DOC είχε αποκαλύψει επίσης και όλη τη μεθόδευση που ακολούθησε το πολιτικό σύστημα και η ΤτΕ προκειμένου να απαξιωθεί η ΑΤΕ και να ξεπουληθεί για ένα κομμάτι ψωμί.

Τα δωράκια όμως της κυβέρνησης προς την Τράπεζα Πειραιώς δεν έχουν τέλος. Με το ίδιο νομοσχέδιο καταργείται και ο Οργανισμός Προσωπικού της Αγροτικής Τράπεζας. Με την κατάργηση του Οργανισμού όμως καταργείται και το άρθρο 127, που προέβλεπε την καταβολή εισφορών στο Ταμείο Υγείας, το Εφάπαξ και τα ταμεία κύριας και επικουρικής σύνταξης.

Πιο απλά χαρίζονται στην Πειραιώς υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζομένους και τους συνταξιούχους της ΑΤΕ, που θα έπρεπε κανονικά να αναληφθούν από την ίδια. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ποινικοποιεί τις οφειλές των απλών πολιτών από 5.000 ευρώ και πάνω.

Λίστα Λαγκάρντ: Όλα τα ονόματα και τα ποσά

Πίνακα με ολα τα ονόματα που περιλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ και το χρηματικό ποσό που βρέθηκε στους λογαριασμούς τους έστειλε το ΣΔΟΕ στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής προκειμένου να σχηματιστεί εικόνα για γιο προφίλ των καταθετών. Στην ουσία το ΣΔΟΕ επεξεργάστηκε όλα τα αρχεία (τραπεζικές καρτέλες) που περιέχει το αρχείο και απομόνωσε ονόματα και ποσα.

Συγκεκριμένα, το ΣΔΟΕ έχει .......

καταρτίσει τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ ανάλογα με το ύψος του χρηματικού ποσού. Πρώτο στον κατάλογο, εμφανίζεται το όνομα «PANTELI MARIA» με ποσό ύψους 562.896.546 δολάρια. Πρέπει όμως να τονιστεί ότι όπως έχει δηλώσει η κυρία Παντελή, ο λογαριασμός δεν της ανήκει καθώς ήταν διαχειρίστρια (internet user). Ο συγκεκριμένος λογαριασμός ανήκει στο hedge fund του κ. Σάμπυ Μιώνη.
Ακολουθεί το όνομα «Levis Solomon» με ποσό 557.938.829 δολάρια και το «Sapountzi (Sapountsis) Pinelopi (Penelope) με 108.586.482 δολάρια ενώ η πρώτη τετράδα κλείνει με τον «Mionis Sampy (Sabby) (Saby) με 80.619.625 δολάρια.

Να σημειωθεί ότι τα πρωτα 79 ονόματα εμφανίζουν ποσά άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ 451 εμφανίζουν ποσά άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ. Συνολικά, 918 φυσικά πρόσωπα εμφανίζουν ποσά .
Μεταξύ των ονομάτων είναι των συγγενών του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Συγκεκριμένα, στην θέση 391 εμφανίζεται ο κ. Συμεών Σικιαρίδης με ποσό 1.226.899 δολάρια, αμέσως μετά η σύζυγός του Ελένη Παπακωνσταντίνου με το ίδιο ποσό ενώ στην 919η ο κ. Ανδρέας Ρωσσώνης με μηδενικό ποσό.

Δείτε την Λίστα Lagarde σύμφωνα με το Πρώτο θέμα


Η ΕΕΤΤ προωθεί τον πρώτο χάρτη ευρυζωνικής κάλυψης της Ελλάδας με το ΥΠΕΡΙΩΝ

Τη δημιουργία του πρώτου ψηφιακού χάρτη ευρυζωνικής κάλυψης της Ελλάδας προωθεί η ΕΕΤΤ, καλώντας τους συνδρομητές με ADSL ή VDSL συνδέσεις να συμμετέχουν στο ΥΠΕΡΙΩΝ, ένα καινοτόμο, αξιόπιστο και εύχρηστο «Σύστημα Αποτίμησης Ποιότητας Ευρυζωνικών Συνδέσεων».
Με το ΥΠΕΡΙΩΝ, στo www.hyperiontest.gr, οι ίδιοι οι ..........

συνδρομητές μετρούν, ελέγχουν και ταυτόχρονα συγκρίνουν την απόδοση, την πραγματική ταχύτητα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ευρυζωνικής τους σύνδεσης ανά γεωγραφική περιοχή.

Στο ΥΠΕΡΙΩΝ, οι συνδρομητές αποκτούν πλήρη εικόνα για τη σύνδεσή τους καθώς:

α. μετρούν, με το εργαλείο NDT, τις πραγματικές ταχύτητες πρόσβασης, κατά τη λήψη (download) και αποστολή (upload) δεδομένων, το χρόνο απόκρισης και τις απώλειες πακέτων σε συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή και χρονική στιγμή (π.χ. χαμηλές ταχύτητες στις ώρες αιχμής). Επίσης, συγκρίνουν την ταχύτητα που πραγματικά απολαμβάνουν με τη μέγιστη ταχύτητα που η σύνδεσή τους μπορεί θεωρητικά να υποστηρίξει, ανάλογα με την απόσταση από το πλησιέστερο αστικό κέντρο.

β. ελέγχουν, με το εργαλείο Glasnost, εάν ο πάροχος περιορίζει επιλεγμένες υπηρεσίες αποτρέποντας τη βέλτιστη αξιοποίηση της ταχύτητας.

Το ΥΠΕΡΙΩΝ αναπτύχθηκε από την ΕΕΤΤ, χρησιμοποιώντας ως βάση την πλατφόρμα του Measurement Lab Partnership (M-Lab). Ακολουθώντας τις αρχές του Μ-Lab, το ΥΠΕΡΙΩΝ είναι διαθέσιμο από την ΕΕΤΤ σε μορφή ανοιχτού κώδικα, ώστε να είναι δυνατή η αξιοποίησή του από άλλες Ρυθμιστικές Αρχές ή φορείς που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Με την προάσπιση των δικαιωμάτων των καταναλωτών να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, η ΕΕΤΤ στοχεύει, με το ΥΠΕΡΙΩΝ, στη διαφάνεια στη σχέση συνδρομητή-παρόχου, στην προστασία από αθέμιτες πρακτικές, αλλά και την ισότιμη πρόσβαση σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες σταθερής ευρυζωνικότητας.

Εσύ πόσο γρήγορα τρέχεις στο internet; H συμμετοχή σου... μετράει!
Κάνε μια μέτρηση τώρα στο www.hyperiontest.gr

Digital TV info

Άνθρακας ο Ρωσικός....θησαυρός;

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Το ηρωϊκό ΟΧΙ των Κυπρίων, που συναισθηματικά όλοι επικροτήσαμε, μας έδειξε την ωμή πικρή αλήθεια!
Το ότι οι Ελληνικές δυνάμεις δηλ. Ελλάδα και Κύπρος, έχουν απέναντί τους όχι απαραίτητα εχθρούς όπως κραυγάζουν οι Εθνικιστές και οι Αριστερίζοντες Έλληνες πολίτες που ακόμη διακατέχονται από αντικαπιταλιστικά σύνδρομα, αλλά κράτη που κοιτάζουν μόνο το δικό τους συμφέρον!

Σκληροί διαπραγματευτές οι σύμμαχοί μας των δικών τους .........

συμφερόντων, καλοκοιτάζουν τον πλούτο των Ελλήνων και Κυπρίων, παίζουν σκληρό πόκερ για τα συμφέροντά τους και ξαναχτίζουν συμμαχίες, σε νέα βάση πλέον και με άλλα δεδομένα .
Εμείς οι Έλληνες, άνθρωποι μοναδικοί και ιδιαίτεροι, που πονέσαμε πολύ ηθικά και υλικά, από τις επιπτώσεις του ΟΧΙ απέναντι στο φασισμό το 1940, έχουμε μείνει ιδεοληπτικά στις τότε συμμαχίες και στην κρυφή ελπίδα πως ότι και να μας συμβεί, κάποιο αόρατο χέρι των τότε συμμάχων μας και ιδίως της Ορθόδοξης Ρωσίας, θα μας σώσει έστω και την τελευταία στιγμή.

Δεν μας έγινε μάθημα το πως μεταχειρίστηκε εμάς που χύσαμε το αίμα μας για την ιδέα της ελευθερίας, η διεθνής κοινότητα και πως την ίδια τη Γερμανία και τους τότε συμμάχους της.
Δυστυχώς όμως, λόγω της αλλοπρόσαλλης εξωτερικής μας πολιτικής που δεν έχει σταθερότητα και συνέχεια, ενώ ανάλογα με το ποιός κυβερνά προσαρμόζεται ανάλογα, δίνει την εικόνα αφερεγγυότητας, επιπολαιότητας και μας κάνει αδύναμους συνομιλητές.
Στο εσωτερικό μας, υπάρχουν διαφωνίες για τα παντα από τις αντιπολιτευτικές δυνάμεις, που εδώ και πολλές δεκαετίες ...το μόνο που κάνουν, είναι να ροκανίζουν την εκάστοτε Κυβέρνηση αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις, με αιχμή της αδιαλλαξίας, την έλλειψη συναίνεσης στα σοβαρά και ζωτικής σημασίας για τον Ελληνισμό ζητήματα.

Κοινή διαπίστωση λοιπόν είναι, πως ο κακός μας εαυτός, σωρεύει προβλήματα και μας καθιστά αδύναμους παίκτες στη διεθνή πολιτική κερδοσκοπική πλέον σκακιέρα.
Η Ευρώπη, όχι με τιμωρητική διάθεση όπως αρεσκόμεθα να λέμε θέτοντας τον εαυτό μας στο κέντρο του κόσμου, αλλά με στόχευση λόγω αδυναμίας μας, στην άλωση της ασθενικής μας οικονομίας, θέλει να έχει λόγο στον αμύθητο υπόγειο πλούτο της Ελλάδος και της Κύπρου, γι αυτό λόγω και των πολλών δικών μας αδυναμιών, εφαρμόζει σχέδιο φτωχοποίησής μας.
Εμφανές αυτό κάθε στιγμή που περνάει, με την αδιάλλακτη στάση των εταίρων μας και την διαφορετική αντιμετώπιση άλλων Χωρών με μεγαλύτερες παθογένειες από τις δικές μας.

Από την άλλη, η ισχυρή Ρωσία δεν φαίνεται διατεθειμένη να διαταράξει τις σχέσεις της με τους ισχυρούς της Ευρώπης, ενω διατηρεί προνομιακές σχέσεις με την ίδια τη Γερμανία!
Άρα τι μας μένει να κάνουμε;
Να τρωγόμαστε μεταξύ μας ή να καθήσουμε όλοι μαζί να βρούμε λύσεις και να αναπτύξουμε κι εμείς ο Ελληνισμός, ένα κοινό σχέδιο δράσης για τις επόμενες κινήσεις μας;
Είναι φανερό πως εκτός Ευρώπης, δεν έχουμε καμία τύχη και κανέναν δίπλα μας !
Εντός Ευρώπης, με τα δεδομένα του σήμερα, θα ζήσουμε μεν, θα εξαθλιωθούμε δε και ίσως μετά από πολλά χρόνια, ξανασταθούμε στα πόδια μας!
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα!
Οι τραγικές ώρες που περνάμε, ίσως έδωσαν ένα μάθημα και στον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.Τσίπρα,που ενορχηστρώνει αδιάκοπα εστίες πόλωσης και έντασης.

Δηλαδή, πως πρέπει μειώνοντας την ένταση στις αντιπολιτευτικές του κορώνες, να καθήσει να συζητήσει επί της ουσίας, αξιολογώντας τα νέα δεδομένα και παραμερίζοντας το φθηνό λαϊκισμό, να στηρίξει εν τέλει πολιτικές ή ν΄αναλάβει ακόμη και πρωτοβουλίες!
Όσα μας έχει πει, βασιζόμενα στην "άλλη" λύση των ....φίλων εκτός Ευρώπης, καταρρέουν! Ελπίζουμε πραγματικά, σε ανασύνταξη των Ελληνικών δυνάμεων σε νέα βάση και με άλλες συμμαχίες, που πρέπει από κοινού, να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε!

Εκδήλωση για την Παγκόσμια μέρα της Ποίησης

Απόψε στην Καλαμάτα.

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Σήμερα Πέμπτη, 21 Μαρτίου, στο Αμφιθέατρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, ώρα 19:30, η Ένωσή μας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Φιλοξενούμενος ομιλητής θα είναι ο ποιητής και κριτικός λογοτεχνίας κ. Νίκος Λάζαρης με θέμα ομιλίας: «Ποίηση και ποιητικισμός».

Θα έχει προηγηθεί......

απαγγελία ποιημάτων Μεσσήνιων ποιητών και θα ακολουθήσουν ερωτήσεις προς τον κ. Λάζαρη και συζήτηση.

Είσοδος Ελεύθερη.

Η Π.Ε. Μεσσηνίας δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο για τα πυρηνελαιουργεία

Αδυναμία να επέμβει δραστικότερα και να λάβει επιπλέον μέτρα, πέραν της παρακολούθησης των μετρήσεων και της τήρησης των περιβαλλοντικών όρων που έχουν τεθεί σε ισχύ από τις ειδικές υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παν. Αλευράς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Θάρρους» για τα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι της Σκάλας και της ευρύτερης περιοχής από τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων της ΒΙΠΕ Μελιγαλά.

Επισημάναμε στον κ. Αλευρά τις πάμπολλες διαμαρτυρίες κατοίκων της ........

περιοχής και σύμφωνα με την απάντησή του, οι δύο μονάδες αδειοδοτήθηκαν το καλοκαίρι για πρώτη φορά από τις υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. «Εμείς, ως Περιφέρεια και Περιφερειακή Ενότητα, ελέγχουμε τους όρους που τέθηκαν. Με μετρήσεις μας σε εργαστήρια, αλλά και με αυτές από τις συσκευές που έχουν τοποθετηθεί στις καμινάδες, δημοσιοποιούμε τα στοιχεία στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι είναι σε φυσιολογικά όρια», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Κατανοώ την αγωνία των κατοίκων, αλλά είναι θέμα χωροθέτησης της ΒΙΠΕ. Εμείς, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο, πλην της παρακολούθησης των μετρήσεων».

Όταν του θέσαμε το θέμα της δυσοσμίας, απάντησε πως «οι περιβαλλοντικοί όροι δεν αναφέρουν κάτι τέτοιο».

ΘΑΡΡΟΣ

Εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής στη Μεσσηνία

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος οκτώ Αλβανών, μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές, ενώ τρία μέλη της είχαν συλληφθεί την 18-1-2013

Συνολικά από την δράση τους, είχαν αφαιρέσει αντικείμενα που η αξία τους ξεπερνά τις -70.000- ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, υστέρα από εμπεριστατωμένη έρευνα της..........

Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, οκτώ περιπτώσεις κλοπών σε εξοχικές κατοικίες και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος οκτώ αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας, όλοι τους μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

Σε βάρος τους, είχε επίσης σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για - τα κατά περίπτωση – αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, κλοπή χρήσης, καθώς και παραβάσεις των Νομοθεσιών για ναρκωτικά, όπλα και αλλοδαπούς και είχαν εξιχνιαστεί τέσσερις περιπτώσεις κλοπών και τέσσερις κλοπές οχημάτων, ενώ την 18-1-2013 είχαν συλληφθεί στην Κορώνη Μεσσηνίας, τρία από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω αλλοδαποί, είχαν διαπράξει και τις ακόλουθες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής:

Την 3-12-2012, στην περιοχή Ασπροχώρτη Φοινικούντας Μεσσηνίας, αφού διέρρηξαν δύο εξοχικές κατοικίες ιδιοκτησίας αλλοδαπών, αφαίρεσαν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.
Κατά το χρονικό διάστημα από 19-12-2012 έως 24-12-2012, στη Σέλιτσα Βασιλιτσίου Μεσσηνίας, αφού διέρρηξαν εξοχική κατοικία , αφαίρεσαν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.
Κατά το χρονικό διάστημα από 5-1-2013 έως 7-1-2013, στο Ακριτοχώρι Μεσσηνίας, αφού διέρρηξαν εξοχική κατοικία , αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές και εργαλεία.
Κατά το χρονικό διάστημα από 4-1-2013 έως 7-1-2013, στο Ακριτοχώρι Μεσσηνίας, αφού διέρρηξαν δύο (2) εξοχικές κατοικίες, αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές.
Την 2-1-2013, στην περιοχή Σκάντζα Φοινίκης Μεσσηνίας, αφού διέρρηξαν τέσσερις εξοχικές κατοικίες, αφαίρεσαν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.
Κατά το χρονικό διάστημα από 20-12-2012 έως 3-1-2013, στην περιοχή Λαχανού Κορώνης Μεσσηνίας, αφού διέρρηξαν εξοχική κατοικία , αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές και εργαλεία.
Το τελευταίο τρίμηνο του 2012, στον Άγιο Ανδρέα Κορώνης Μεσσηνίας, αφού διέρρηξαν ενοικιαζόμενα δωμάτια αφαίρεσαν διάφορα εργαλεία.
Την 22-12-2012, στην περιοχή Λαχανού Κορώνης Μεσσηνίας, διέρρηξαν εξοχική κατοικία , χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.

Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει αντικείμενα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -70.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχή τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Θάρρος

Αλευράς: Απαράδεκτο που φεύγει η Λογοθεραπεία από την Καλαμάτα

Τα μηνύματα δεν είναι ευχάριστα για το Τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Καλαμάτας, σχολίασε χθες, ερωτηθείς σχετικά, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παν. Αλευράς, αναφερόμενος στο σχέδιο «Αθηνά» για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο κ. Αλευράς παρατήρησε ......

πως είναι μία από τις είκοσι έξι σχολές που τίθενται σε μεταβατική λειτουργία και θα συνεχίσει να λειτουργεί έως το 2018. Χαρακτήρισε απαράδεκτη την όλη κατάσταση, σημειώνοντας πως η σχολή θα πρέπει να μείνει στην Καλαμάτα, που διαθέτει και τις υποδομές, αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό, και πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου με απόφασή της ζητά την παραμονή του εν λόγω Τμήματος στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Ανέφερε, επίσης, πως, αν και έχει ζητηθεί συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, το αίτημα δεν έχει ακόμη ευοδωθεί, ενώ μίλησε για «διαβεβαιώσεις που διαψεύστηκαν», «φωτογραφίζοντας», χωρίς να κατονομάσει, σχετικές ανακοινώσεις του Δήμου Καλαμάτας και του προέδρου της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Ν.Δ., Περ. Μαντά.

Θάρρος

Συναυλία της αδελφότητας Φιλιατρινών Αττικής

Το Σάββατο 23/3/2013 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί βραδιά λυρικού τραγουδιού αφιερωμένη στην επέτειο της 25ης Μαρτίου και στην Άνοιξη, στην αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου Αθηνών (Ρηγίλλης και Βασιλέως Γεωργίου Β' 17-19, Αθήνα- στάση Μετρό " Ευαγγελισμός".

θα παρουσιαστούν ........

μελοποιημένα, από τον καταξιωμένο συμπατριώτη μας καθηγητή μουσικής επιστήμης και τέχνης του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αθανάσιο (Σούλη) Ζέρβα, ποιήματα που υμνούν το έπος του 21', των κλασσικών μας ποιητών: Α. Βαλαωρίτη, Κ. Κρυστάλλη, Δ. Σολωμού, Ρ. Φεραίου, και των σύγχρονων Γ. Θέμελη, Φ. Μαυρογιώργη, Χ. Πλακονούρη, Α. Πούλου καθώς και λυρικά ποιήματα των Κ. Βάρναλη, Γ. Κουβερτάκη, Λ. Σιώμου και Γ. Στάθη.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

Τραγουδά η διακεκριμένη μεσόφωνος Αγγελική Καθαρίου και συνοδεύει ο βιρτουόζος πιανίστας Αχιλλέας Γουάστωρ.
Λόγω του περιορισμένου χώρου της αίθουσας θα τηρηθεί σειράς προτεταιότητας.
Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ: 6974828923 Ν. Βορρές, 6945430833 Σ. Χαρτάλος, 6977711323 Γ. Ποταμνιάνος

«Aστεία τα κέρδη του περιπτερά από εφημερίδες και περιοδικά»

Έκκληση στην Πολιτεία να δώσει ποσοστό κέρδους 10% επί της τιμής των εντύπων απευθύνει το Δ.Σ.του Σωματείου Επαγγελματιών Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Μικρής Λιανικής.

Οι αποκαλύψεις........

αναφορικά με τα προβλήματα που ταλανίζουν τους περιπτερούχους συνεχίζονται, με το Σωματείο Επαγγελματιών Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Μικρής Λιανικής Αττικής να ανοίγει αυτή τη φορά το καυτό θέμα της διανομής των εφημερίδων. Τα μέλη του Δ.Σ του Σωματείου, Γιώργος Δούκας, Ηλίας Δημητρίου, Αναστάσιος Τσεσμελής, Κωνσταντίνος Αλεξίου και Γαβριήλ Στεργίου, μιλούν για όλα Στο ΧΩΝΙ και καταγγέλλουν τα πάντα.

Ερωτ: Υπάρχουν πολλά παράπονα αναφορικά με το θέμα της πώλησης περιοδικών και εφημερίδων. Τι ακριβώς συμβαίνει;

Γαβριήλ Στεργίου: «Το ποσοστό μας παραμένει στο 6%, ενώ θα έπρεπε να είναι 10%. Θεωρούμε πως αυτό το ποσοστό που μας δίνουν, είναι εγκληματικό, καθώς για μία ακόμη φορά ευνοούνται στις πλάτες μας άλλοι.

Ερωτ: Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;
Γαβριήλ Στεργίου: Συνήθως τα πρακτορεία διανομής μας φέρνουν άλλο αριθμό εφημερίδων από αυτόν που αναγράφεται στα χαρτιά. Επίσης, σε άλλους πηγαίνουν περισσότερα φύλλα και σε άλλους λιγότερα. Γίνονται διακρίσεις. Πολλές φορές πηγαίνουν αρκετά φύλλα σε κεντρικά σημεία, για διάφορους λόγους και αν ένας απλός περιπτεράς ζητήσει τον λόγο, στοχοποιείται.

Ερωτ: Υπάρχουν εφημερίδες που προωθούνται περισσότερο;
Αναστάσιος Τσεσμελής: Δεν έχει να κάνει μόνο με τις εφημερίδες. Το ίδιο συμβαίνει και με τα περιοδικά. Μας φέρνουν «λιμνάζοντα» περιοδικά. Τα δίνουν σε εμάς, επειδή δεν θέλουν να τα έχουν στις αποθήκες τους. Υπάρχουν φορές που έχουμε ξεπουλήσει κάποιες εφημερίδες την προηγούμενη ημέρα και την επόμενη, αντί να μας φέρουν περισσότερα κομμάτια, μας φέρνουν λιγότερα. Έτσι, όταν ο πελάτης μας θα έρθει μια-δυο φορές και δεν θα έχουμε την εφημερίδα που θέλει, δεν θα ξανάρθει σε εμάς. Θα πάει αλλού.

Ερωτ: Τι ακριβώς συμβαίνει με τις εφημερίδες που προσφέρουν δώρα;

Γιώργος Δούκας: Μέχρι τη στιγμή που ο υφυπουργός κ. Κεδίκογλου έβγαλε την εγκύκλιό του, υπήρχε ένα καθεστώς που λειτουργούσε με νόμους του 1936 και του 1947. Υπήρχε ένα συνδικάτο εφημεριδοπωλών, που είχαν ένα είδους κληρονομικής βασιλείας. Όλα αυτά τα χρόνια εκείνοι έκαναν κουμάντο στους εφημεριδοπώλες. Είχαν ζώνες, έπαιρναν και παίρνουν 18.5% συν ΦΠΑ ως έκπτωση από τα πρακτορεία διανομής Τύπου. Είδαν όμως κάποια στιγμή τα συμφέροντα αυτά οι εκδότες και τους σταμάτησαν.

Ηλίας Δημητρίου: Από την ώρα που βγήκε η διάταξη για την απελευθέρωση του Τύπου, αυτόματα με άλλη εσωτερική εγκύκλιο, τα πρακτορεία μαζί με τους εφημεριδοπώλες κλείδωσαν το επάγγελμα. Αυτό επειδή ένας εφημεριδοπώλης δεν μπορεί να πουλήσει σε άλλα σημεία, εκτός εκείνων που προμήθευε πριν. Ο περιπτεράς λοιπόν δεν έχει το δικαίωμα επιλογής εφημεριδοπώλη, που σημαίνει πως δεν είναι ανοικτό το επάγγελμα.


Ερωτ: Η αλλαγή αυτή όμως τι έφερε στα περίπτερα;
Γιώργος Δούκας: Για τα περίπτερα δεν άλλαξε τίποτα! Δεν άλλαξε αυτό που ο κ. Κεδίκογλου έλεγε. Κατάργηση των ζωνών και άπαντες να παίρνουν ένα 50%. Ισχύει ακόμη το ίδιο στα δικαιώματά μας. Αυτό καταγγέλλουμε...

Ερωτ: Ποια είναι τα άλλαπροβλήματα σας;
Γιώργος Δούκας: Η διακίνηση προϊόντων με τη μορφή δώρου, υπάρχει μόνο στην Ελλάδα και με αυτό κάνουν ξέπλυμα χρήματος. Αγοράζουν αντικείμενα με ΦΠΑ στο 23%, πουλάνε την εφημερίδα με 6.5% και στη συνέχεια παίρνουν επιστροφή Φ.Π.Α. Είναι ένα γνωστό παιχνίδι. Στο εξωτερικό αυτό απαγορεύεται. Τώρα που έπεσαν οι πωλήσεις τους, αντιλαμβάνονται πως δεν έγινε μόνο λόγω του ίντερνετ, αλλά και επειδή δεν μας προστάτεψαν. Δεν ζητάμε το κέρδος που έχουν τα πρακτορεία. Ζητάμε αυτό που δικαιούμαστε από τη διανομή.

Ερωτ:Τι θα έφερνε μια αλλαγή στο κέρδος των περιπτέρων από τον Τύπο;: Θα ήταν μεγάλη η διαφορά.
Γιώργος Δούκας: Είναι άλλο το να σου δίνουν επιπλέον 4% στην καθημερινότητα. Αν είχαμε το κίνητρο του 10% στον Τύπο, τότε θα τον προωθούσαμε και θα προστατεύαμε διαφορετικά. Δεν μας έδωσαν τα κίνητρα. Εμείς αυτό ζητάμε.

Ερωτ:Το πρόβλημα με τα πρακτορεία τελειώνει εδώ;

Γιώργος Δούκας: Ένα ακόμη θέμα είναι το ότι δεν υπάρχουν έγγραφα με τα οποία κινούνται τα έντυπα. Δεν υπάρχουν κανονικά Δελτία, αλλά μπακαλοτέφτερα. Γιατί να μην υπάρχουν κανονικά δελτία επιστροφών, όπως γίνεται με τον ξένο Τύπο; Πολλά μπορούν να μαγειρεύονται... εσύ ως ΧΩΝΙ πως μπορείς να ελέγξεις που ακριβώς πήγαν τα φύλλα σου; Με μπακαλοτέφτερο ή με επίσημο έγγραφο;

Ερωτ: Υπάρχουν όμως και προβλήματα με την εφορία σε περιπτώσεις κλοπών...

Γεώργιος Παξιμάδης.: Ναι... Είναι ένα τρομερό. Αν μας κάνουν διάρρηξη, η εφορία δεν μας απαλλάσσει από τα κλοπιμαία. Αυτό σημαίνει πως η εφορία θα με φορολογήσει σαν να έχω πουλήσει όλα τα προϊόντα που θα μου κλέψουν.

Αναστάσιος Τσεσμελής.: Το έχω βιώσει αυτό. Η εφορία δεν δέχθηκε το χαρτί από την αστυνομία και φορολογήθηκα... κανονικότατα! Άλλο θέμα είναι αυτό της ασφάλειας. Ρώτησα και έμαθα πως έχουμε μεγαλύτερο βαθμό επικινδυνότητας από πυροσβέστες και αστυνομικούς. Έχουμε περισσότερες πιθανότητες να μας σκοτώσουν!

Ερωτ: Τι έχει συμβεί με τις αλλαγές στον τομέα του χονδρεμπορίου τσιγάρων;

Γιώργος Δούκας: Αλλάζει και καταργείται το χονδρεμπόριο στην Ελλάδα. Από τις 120 επιχειρήσεις που υπήρχαν σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη θα μείνουν 15. Μόνο στο νομό Αττικής η κατανάλωση του τσιγάρου είναι 1.3-1.4 δις ευρώ για όλες τις καπνοβιομηχανίες. Αυτός ο τζίρος από 120 χονδρεμπόρους μεταφέρεται σε 15 αντιπροσώπους. Με το «κλείσιμο» 105 επιχειρήσεων θα υπάρξει έκρηξη της ανεργίας. Υπολογίζω πως εμείς ως κλάδος θα έχουμε ένα ποσοστό αύξησης στα λουκέτα της τάξης του 50%.

Μαρκογιαννάκης σε Ζωή ..Είστε η προσωποποίηση της κακότητας, καημένη !

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ !

Συνεχίζεται εκ νέου η κατάθεση της Μαρίας Παντελή στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που είχε διακοπεί μετά από μία έντονη αντιπαράθεση που σημειώθηκε ανάμεσα στον πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη και την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο κύριος ........

Μαρκογιαννάκης κάλεσε την κυρία Κωνσταντοπούλου να είναι πιο σύντομη στις ερωτήσεις της καθώς ολοκληρώθηκε η εξέταση της μάρτυρας Μαρίας Παντελή η οποία εμφανίζεται να είναι δικαιούχος στη λίστα Λαγκάρντ, του επίμαχου λογαριασμού των 550 εκ. δολαρίων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ήταν έντονη η αντίδραση του κ. Μαρκογιαννάκη όταν η κυρία Κωνσταντοπούλου επέμεινε να ζητάει από την μάρτυρα διευκρινίσεις και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Χρήστος Μαρκογιαννάκης: Λυπάμαι που δεν σας μαζεύει το κόμμα σας.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Υποδείξεις στο ΣΥΡΙΖΑ αφήστε, δεν χρειάζεται να απευθύνετε εσείς.

Χρ. Μαρκογιαννάκης: Η προσωποποίηση της κακότητας είστε καημένη.

Ζωή Κωνσταντοπούλου Θέλετε να αποχωρήσετε;

Χρ. Μαρκογιαννάκης: Δεν αποχωρώ για να σας απολαμβάνω…

Σε άλλο σημείο, ο κ. Μαρκογιαννάκης απευθυνόμενος προς την μάρτυρα κ. Παντελή, την οποία η κ. Κωνσταντοπούλου εξακολουθεί να ρωτά της λέει:

Χρ. Μαρκογιαννάκης: Αν πρέπει να απαντάτε 10 φορές το ίδιο πράγμα …θα ήθελα να μην απαντάτε αλλά αν το επιβάλω θα δημιουργηθεί πρόβλημα…

Στην συνέχεια απευθυνόμενος στην κ.Κωνσταντοπούλου ανέφερε:

Χρ. Μαρκογιαννάκης: Ο κάθε άνθρωπος στη ζωή του έχει κάποια πράγματα που τον ευχαριστούν. Εσείς έχετε την ευχαρίστηση να ταλαιπωρείτε τους ανθρώπους. Συνεχίστε…

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κύριε Μαρκογιαννάκη σας είπα ότι δεν θα σας απευθύνω καν την προσφώνηση "κύριε πρόεδρε", διότι δεν σας αρμόζει. Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεστε, δεν συνάδει με τη λειτουργία την οποία ασκείτε….

Χρ. Μαρκογιαννάκης: Κυρία γόνε σας ακούμε. Εγώ δεν είμαι γόνος…

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Είπαμε εσείς είστε αυτοφυής και μας είπατε την άλλη φορά ότι δεν είστε και παιδί του πατρός σας, και θα μας γνωστοποιήσετε τίνος είστε. Περιμένουμε να μας το πείτε αυτό…

Χρ. Μαρκογιαννάκης: (προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα): Κύριε Δρίτσα την μαζεύετε ή δεν την μαζεύετε…

Θοδωρής Δρίτσας (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): Δεν σας είπε αυτό που νομίζετε...

Χρ. Μαρκογιαννάκης : ‘Όχι αυτό μου είπε… ότι περιμένει να δει ποιος είναι ο πατέρας μου. Αυτόν που με γέννησε εμένα δεν είστε ικανή να κοιτάξετε το νυχάκι του μικρότερου δαχτύλου του. Δεν είστε ικανή εσείς…

BEST TV

Αντικατάσταση προπληρωμένων καρτών της πρώην ΑΤΕ Bank με τη νέα κάρτα Πειραιώς Prepaid

Στο πλαίσιο της ενοποίησης των προϊόντων της Τράπεζας Πειραιώς και της πρώην ΑΤΕBank, ξεκίνησε η διάθεση της νέας προπληρωμένης κάρτας Πειραιώς Prepaid από το δίκτυο Καταστημάτων της πρώην ΑΤΕbank, και σταμάτησε η διάθεση της κάρτας ΑΤΕbank Prepaid.

Oι κάτοχοι των προπληρωμένων καρτών ΑΤΕbank Prepaid ........

καλούνται να τις αντικαταστήσουν ΔΩΡΕΑΝ με τη νέα κάρτα Πειραιώς Prepaid, έως τις 21 Ιουνίου 2013 σε οποιοδήποτε κατάστημα της πρώην ΑΤΕbank.

Η διαδικασία αντικατάστασης είναι πολύ απλή και διαρκεί μόνο λίγα λεπτά.

Η νέα κάρτα Πειραιώς Prepaid εκδίδεται επί τόπου και τυχόν χρήματα που υπάρχουν στην παλιά κάρτα μεταφέρονται αυτόματα στη νέα.

Best TV

1821 – 2013 Πανάκριβη 'πολυτέλεια η ‘λησμονιά!...’

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Την ερχόμενη Δευτέρα 25η Μαρτίου 2013 οι απανταχού της γης Έλληνες καλούμαστε, για μια ακόμη φορά, να αποτίσουμε τον πρέποντα φόρο τιμής στους αγωνιστές της ΕΘΝΙΚΗΣ Επανάστασης του 1821.

Υπενθυμίζω .........

στους φίλους και φίλες αναγνώστες του blog τα 4 γνώριμα στο Έθνος των Ελλήνων χαρακτηριστικά, Ανδρεία, Αυτοθυσία, Διχασμό και Διχόνοια, που αφορούν στη διαχρονική σημασία της κοινωνικής ψυχολογίας επώνυμων ηγετών και ανώνυμων, αλλά όχι λιγότερο γενναίων, αγωνιστών στους χρόνους της Επανάστασης…
Από τότε μέχρι σήμερα κάθε φορά που λησμονήσουμε τα διδάγματα της εθνικής μας ιστορίας δυστυχώς ξαναζήσαμε οδυνηρά τα αιώνια πάθη και μίση και τα πληρώσαμε με βαρύ φόρο αίματος και αλληλοσπαραγμών.

Το έγραψε με πικρό λυρισμό ο εθνικός μας ποιητής:
«η διχόνοια που βαστάει ένα σκήπτρο η δολερή
καθενός χαμογελάει πάρτο λέγοντας και σύ
Κειό το σκήπτρο που σας δείχνει έχει αλήθεια ωραία θωριά
Μην το πιάστε γιατί ρίχνει εισέ δάκρυα θλιβερά...»

Ποιος άλλος λαός στον πλανήτη έχει να επιδείξει συμπυκνωμένη μέσα σε τόσο μικρά χρονικά περιθώρια τέτοιες πράξεις ηρωισμού, ανδρείας και αυτοθυσίας όση οι Έλληνες με Αρκάδι, Κάσο, Ζάλογγο, Αραπίτσα, Χίο, Ψαρά και άλλα τόσα;
Ποιό άλλο εθνικό-απελευθερωτικό κίνημα είδε τους πρωταγωνιστές του να πέφτουν στα πεδία της μάχης μαζί με τους αφανείς αγωνιστές τους χωρίς να περιμένουν να «εισπράξουν» την επιβράβευση του αγώνα τους μετά τη δικαίωσή του και την επικράτηση της Επανάστασης;
Από τις πρώτες μέρες του ξεσηκωμού φάνηκε ότι ο δρόμος για τη λευτεριά θα ήταν βαμμένος με αίμα, πόνο και δάκρυα. Από τη σφαγή του «Ιερού Λόχου» στη Μολδοβλαχία μέχρι την προδοσία του Υψηλάντη, από τη θυσία του Γεωργάκη Ολύμπιου στον πνιγμό του Καρπενησιώτη στον Προύθο, από τον ανασκολοπισμό του Θανάση Διάκου, στη σφαγή του επισκόπου Σάλωνων Ησαϊα!

Στη Νάουσα ο Ζώτος βάζει μπουρλότο στο μπαρούτι και γίνεται κομμάτια, ο Μάρκος Μπότσαρης πέφτει στο κεφαλόβρυσο του Καρπενησίου, ο Παπαφλέσσας θανατώνεται στο Μανιάκι, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος αφήνει την τελευταία του πνοή στον ιερό λόφο της Ακρόπολης όπου πέφτει και ο Γιώργος Καραϊσκάκης.
Παραδείγματα σαν τα παραπάνω είναι μικρά μόνο δείγματα ανδρείας και αυτοθυσίας που μας καλούν να σκύψουμε ευλαβικά πάνω στα ιστορικά κείμενα και χωρίς φόβο και πάθος να αναπλάσουμε τα διδακτικά παραδείγματα εκείνων των ανδρών και γυναικών.
Είναι πολύ δύσκολη αυτή η εποχή των δικών μας ‘ακαριαίων’ ΝΑΙ στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και του ‘απρόβλεπτου’ ΟΧΙ των Κυπρίων που περνάνε δύσκολες αλλά περήφανες ώρες. Εκείνοι υποχρεώνουν τους μεγάλους να βλέπουν με δέος και σεβασμό το ΟΧΙ της Κύπρου ενώ εμείς περιμένουμε να δούμε πότε θα τιμωρηθούν οι κλέφτες και μαζί τους οι άσχετοι διαχειριστές του εθνικού μας πλούτου, οι επίορκοι πολιτικοί, οι ανεύθυνοι δημόσιοι λειτουργοί, κάποιοι αργυρώνητοι δημοσιογράφοι… Εμείς μείναμε άφωνοι με το δεύτερο ΟΧΙ της Κύπρου μετά από εκείνο το ιστορικό ΟΧΙ του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου στο σχέδιο Ανάν…Καθηλωμένοι άνδρες και γυναίκες μπροστά στις οθόνες της εθνικής μας τηλετύφλωσης αποχαύνωσης, και αποβλάκωσης
Πιστεύω ότι μόνο εάν ψηλαφίσουμε ως σύγχρονοι άπιστοι Θωμάδες «τους τύπους των ήλων» επί του σώματος της μητέρας μας Ελλάδας θα μπορέσουμε να θυμηθούμε και να μάθουμε για να μην... ξαναπάθουμε!

Σύμφωνα με μια αξιοπρόσεκτη προσέγγιση ο αγώνας του 1821 μπορεί να διαιρεθεί σε τρείς σημαντικές περιόδους -
Στην πρώτη περίοδο (1821 - 1825) κυριάρχησε ο ενθουσιασμός, απερίγραπτου μεγαλείου πράξεις ανδρείας και αυτοθυσίας, βοήθεια από φιλέλληνες της Δύσης και Ανατολής και κόντεψε να χαθούν τα πάντα όταν ενεπλάκησαν σε εμφύλιο σπαραγμό Ρουμελιώτες και Μοραΐτες!
Στη δεύτερη περίοδο (1825 - 1827) η Επανάσταση έφτασε στα πρόθυρα της καθολικής κατάρρευσης όταν ο Αντιβασιλέας της Αιγύπτου Μεχμέτ Αλί ήρθε να ενισχύσει το Σουλτάνο με χερσαίες και ναυτικές δυνάμεις έχοντας επικεφαλής τον γαμπρό του στρατηγό Ιμπραήμ.
Στην Τρίτη περίοδο (1827 - 1829) με την επιλογή του Ιωάννη Καποδίστρια ως πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας με επταετή θητεία γεννήθηκε το μικρό ελεύθερο ελληνικό Κράτος με σύνορα μέχρι τη Θεσσαλία και την Άρτα...
Σκύβοντας σήμερα ευλαβικά πάνω από τις ιστορικές μνήμες εκείνων των ανδρών και γυναικών και εκείνων των ιστορικών γεγονότων ας είμαστε βέβαιοι ότι θα βρούμε αμέτρητα δείγματα ΑΝΔΡΕΙΑΣ και ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ όπως θα βρούμε και αρνητές της απώλειας της ζωής τους για κάποιο θαμπό, απόμακρο ιδεώδες που δεν είχε για αυτούς άγγιγμα χειροπιαστό, άγγιγμα σαρκικό.

Θα βρούμε ανεξίτηλα σημάδια, επίσης, διχασμού και διχόνοιας όπως και σημάδια πράξεων έμπνευσης και ομόνοιας προερχόμενα όχι μόνο από Έλληνες αλλά και από κάθε εθνότητας φιλέλληνες.
Και όλα αυτά γιατί τα παραπάνω 4 χαρακτηριστικά της ανδρείας, της αυτοθυσίας του διχασμού και της διχόνοιας είναι κοινά γνωρίσματα του ελληνισμού όπως και μέλη αναπόσπαστα από την συμβολική σάρκα του Έθνους ήταν και οι ηγέτες και αγωνιστές της Επανάστασης του 1821.
Σίγουρα μπορούμε, κατόπιν εορτής, να επερωτήσουμε και άτομα και πράξεις και γεγονότα και φαινόμενα. Με την ίδια όμως σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι φέτος, παραμονές 25ης Μαρτίου 2013, υπάρχουν ΣΑΦΕΙΣ κίνδυνοι ΔΙΧΑΣΜΟΥ και ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ όπως υπάρχουν, δυστυχώς, εμφανέστατοι και οι εξ Ανατολών κίνδυνοι και τα εκ Δυσμών σε βάρος μας «οικονομικά παιχνίδια» ακριβώς επειδή οι πολιτικοί μας τους έδωσαν αυτό το δικαίωμα που καλούμαστε να πληρώσουμε ΟΛΟΙ...
Υπάρχει η ΚΥΠΡΟΣ και όπως κοιτάζω γύρω μου διαπιστώνω ότι και σήμερα εποχή του άκρατου ατομικισμού, της επιδερμικότητας των διαπροσωπικών μας σχέσεων και της έλλειψης οραμάτων και αφοσίωσης σε ιδεώδη δεν έπαψαν να υπάρχουν ανάμεσά μας, στην Ελλάδα της τρόικα και του ΔΝΤ, άνδρες γυναίκες και παιδιά που τρέχουν ΠΡΟΣ την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ την ίδια ώρα που λαοί και άτομα εγκλωβισμένοι στον ευδαιμονισμό της παραπαίουσας Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Οικονομίας αποφεύγουν τις ευθύνες που συνεπάγεται η πραγμάτωση, η βίωση της Ελευθερίας...

Στις δύσκολες αυτές μέρες για άτομα, οικογένειες, για το Έθνος, για την Κύπρο, σκύβοντας ευλαβικά πάνω από τις άγιες μνήμες επώνυμων ηγετών και αφανών αγωνιστών που ελλοχεύουν στο κοινό ελληνικό μας υποσυνείδητο επιτρέψτε μου να προτρέψω:
Χαρείτε αδέλφια και αδελφές μου και μαζί εσείς τα παιδιά μας τη Μεγάλη διπλή του Ελληνικού Έθνους «γιορτή της πίστης και της λευτεριάς...»

Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821 --- Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων!..

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Έρχονται καταιγίδες

Σήμερα σε όλο τον κόσμο διεξάγονται πολλές εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Μετεωρολογίας. Το θέμα του φετινού εορτασμού που επιλέχθηκε από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό είναι «50 χρόνια παρατήρησης του καιρού για την προστασία της ζωής και της περιουσίας».

Ο καιρός βέβαια δεν ........

σταματά πριν από λίγο εκδόθηκε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ . Όπως δήλωσε στο real.gr o μετεωρολόγος Π. Γιαννόπουλος εκτός από τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που αναμένονται από το μεσημέρι και μετά στη δυτική, βαθμιαία στην κεντρική και βόρεια χώρα και τη νύχτα στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν και πολύ θυελλώδεις άνεμοι που θα δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες σήμερα στο ανατολικό αιγαίο και αύριο στο Ιόνιο. Μάλιστα, καθώς το σύστημα θα κινηθεί ανατολικά οι βορειοδυτικοί άνεμοι που θα πνέουν στο νότιο Ιόνιο θα φτάσουν και τα 10 μποφόρ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, οι νότιοι άνεμοι που θα φθάνουν σήμερα στο Αιγαίο τα 8 και τα 9 μποφόρ από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το μεσημέρι της Παρασκευής.

Παράλληλα, από τις μεσημεριανές ώρες στη δυτική και βαθμιαία στην κεντρική και βόρεια χώρα προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στις βόρειες Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες από τα δυτικά και σταδιακά μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής σε όλες τις περιοχές.

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 20-3-2013 ]




Θανάσης Πετράκος: Πρέπει επιτέλους να πληρώσουν όσοι ευθύνονται για την καταστροφή του λιμανιού της Κυπαρισσίας

Με οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε και διαπιστώσαμε την πλήρη καταστροφή του Λιμανιού της Κυπαρισσίας. Ένα έργο που στοίχησε στον ελληνικό λαό πάνω από 10 εκατ. Ευρώ δεν υπάρχει πια. Με αποτέλεσμα οι κάτοικοι και οι αλιείς της περιοχής να στερούνται ένα ασφαλές δημόσιο έργο και εργαλείο ανάπτυξης για να βγάζουν το ψωμί τους (για κάθε άλλο μέρος η θάλασσα και το λιμάνι είναι ευλογία για την Κυπαρισσία κατάντησε κατάρα).

Τα προβλήματα από την ........

απαράδεκτη και παράλογα κακότεχνη κατασκευή του έργου τα έχουμε διαπιστώσει και αναδείξει, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τους ιδιαίτερα μαχητικούς αλιείς, ακόμη και σε πρόσφατη επίσκεψη. Η καταστροφή του Λιμανιού ήταν αναμενόμενη, αφού ο καθ’ ύλην αρμόδιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης παρά τις ανακοινώσεις και δεσμεύσεις για κατ’ επείγουσα επέμβαση αποτροπής της πλήρους καταστροφής, δεν έκανε τίποτα. Προφανώς δεν «πρόλαβε» απορροφημένος από τα «μεγάλα Deals» που ετοιμάζει (ΕΟΖ, σκουπίδια, τουριστική προβολή). Δεν κατάφερε ούτε με τα πενιχρά 74.000€, που ανακοίνωσε, να εκτελέσει τις κατ’ επείγουσες εργασίες προστασίας.

Το Λιμάνι της Κυπαρισσίας κατέρρευσε λοιπόν. Οι ευθύνες της εταιρείας, των επιβλεπόντων του έργου και της πολιτικής ηγεσίας της Περιφέρειας είναι τεράστιες. Τονίζουμε ότι και στο λιμάνι της Κυπαρισσίας όπως και στο Σκούρα-Πυρί η εταιρεία είναι η ίδια, η Ντι Ες ΑΕ, καθώς και οι επιβλέποντες. Θυμίζουμε ότι οι συγκεκριμένοι ελέγχονται σύμφωνα με την έκθεση (2011) του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιτζή. Φαίνεται ότι η διαφθορά μπορούν, ιστορικά, να αναπαράγονται στο «βαθύ κράτος» της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν μπορούν όμως να ξεγελάσουν τη φύση και τη θάλασσα. Επειδή επιτέλους πρέπει να πληρώσουν όσοι ευθύνονται με τις πράξεις τους και τις παραλήψεις τους για την καταστροφή του λιμανιού της Κυπαρισσίας και τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος τουλάχιστον 10 εκ. ευρώ. Για τούτο τις επόμενες μέρες θα προβούμε πέραν της δημόσιας καταγγελίας που κάνουμε σήμερα:

1. Σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για γίνει άμεσα ο έλεγχος και η αναζήτηση ευθυνών για την μη αποτροπή της καταστροφής του Λιμανιού. Ο κ. Τατούλης οφείλει να εξηγήσει στον λαό της Τριφυλίας και τους φορείς της περιοχής, γιατί δεν έπραξε ότι όφειλε για να προστατεύσει τη δημόσια περιουσία και ένα σημαντικότατο έργο. Να τον πληροφορήσουμε ότι εκτός από τμήμα του «νέου έργου» που καταστράφηκε, επιπλέον καταστρέφετε εκτεθειμένος πια στην ορμή των κυμάτων και ο παλαιός βραχίονας που άντεξε έναν αιώνα, ακόμη και στους βομβαρδισμούς των Ιταλών. Είναι επίσης υποχρεωμένος να εξηγήσει γιατί για τρίτο χρόνο δεν τολμά να ελέγξει το έργο, αρμοδιότητάς του και να μας δώσει εξηγήσεις για το όργιο διαφθοράς και κατασπατάλησης 10 εκατ. Ευρώ δημόσιων πόρων.

2. θα προβούμε σε προσφυγή στη δικαιοσύνη με κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου, ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να σπάσει το απόστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής (διοίκησης, πολιτικών προσώπων και επιχειρηματικών - εργοληπτικών ομάδων). Είναι ηθική και πολιτική μας υποχρέωση να επέλθει η κάθαρση και να δικαιωθούν οι συνεχείς αγώνες των κατοίκων και των συλλόγων των αλιέων της περιοχής.

Θανάσης Πετράκος
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Ν. Μεσσηνίας

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας θα έχουμε στις 26 Μαρτίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα του δημοτικού Συμβολυλίου Τριφυλίας.

Στην Διπλή πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μπασδάνης περιλαμβάνονται για συζήτηση και λήψη αποφάσεων τα παρακάτω θέματα: .......

1. Ψήφιση προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας έτους 2013

2. Προγραμματισμός πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου για τον καθαρισμό σχολικών μονάδων Δήμου Τριφυλίας για το διδακτικό έτος 2013-2014

3. Προγραμματισμός πρόσληψης προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα μέγιστης διάρκειας οκτώ (8) μηνών έτους 2013

4. Πρόσληψη προσωπικού δίμηνης σύμβασης έτους 2013

Επανάληψη δημοτικών εκλογών που κρίθηκαν από τη παράνομη συμμετοχή εκλογέων τρίτων χώρων ζητά ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Σαμπαζιώτης με αφορμή την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας 460/2013 σύμφωνα με την οποία κρίθηκαν σχεδόν ομόφωνα αντισυνταγματικές οι διατάξεις του Ν. 3838/2010 (νόμος Ραγκούση) που έδωσαν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα κατέθεσε μαζί με άλλους 9 Βουλευτές ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών ζητώντας να επαναληφθούν οι εκλογές της Β' Κυριακής, σε όσους Δήμους κρίθηκε το αποτέλεσμα με διαφορά η οποία είναι μικρότερη από τους παράνομα συμμετέχοντες εκλογείς τρίτων χώρων ή με οριακή πλειοψηφία.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:......

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη

ΘΕΜΑ: Επανάληψη εκλογικής διαδικασίας σε όσους Δήμους κρίθηκε το αποτέλεσμα από τη συμμετοχή εκλογέων τρίτων χώρων, βάσει της Απόφασης του ΣτΕ 460/2013

Με την Απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας 460/2013 «Ιθαγένεια τέκνων αλλοδαπών και δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις Δημοτικές εκλογές», κρίθηκαν σχεδόν ομόφωνα αντισυνταγματικές οι διατάξεις του Ν. 3838/2010 (νόμος Ραγκούση) που έδωσαν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα με τη χορήγηση ιθαγένειας.

Η Ολομέλεια με την απόφασή της, έκρινε ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι επιφυλάσσεται από το Σύνταγμα μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, αν δεν γίνει αναθεώρηση της σχετικής διάταξης του Συντάγματος. Όπως συγκεκριμένα αναφέρεται στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας: «Με τα δεδομένα αυτά οι διατάξεις του ν. 3838/2010 καθ' όσον αναγνωρίζουν σε αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών, μη έχοντες καν την ιδιότητα του ομογενούς, δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι κατά τις εκλογές των οργανισμών τοπικής αυτοδιοικήσεως α' βαθμού, παραβιάζοντας έτσι την αρχή ότι τα πολιτικά αυτά δικαιώματα ανήκουν αποκλειστικά σε Έλληνες πολίτες, δεν είναι σύμφωνες προς το Σύνταγμα».

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ακόμη ότι η πολιτογράφηση που προβλέπει ο Ν. 3838/2010 γίνεται με βάση τυπικές προϋποθέσεις, όπως είναι χρόνος νόμιμης διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειας του, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, κ.ά και χωρίς να γίνεται εξατομικευμένη κρίση. Δηλαδή, προβλέπεται χορήγηση ιθαγένειας χωρίς να εξετάζεται αν υπάρχουν πραγματικοί δεσμοί του αλλοδαπού που υποβάλλει την αίτηση πολιτογράφησης με το ελληνικό έθνος.

Στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές του 2010 συμμετείχαν αλλοδαποί και υπήκοοι τρίτων χωρών που διαμένουν στην Ελλάδα, μέσω της χορήγηση ιθαγένειας, βάσει της με Αριθ. Πρωτ.: 24592/ 7- 5-2010 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών «Άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι από τους ομογενείς και τους νομίμως διαμένοντες υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης».

Όμως με την απόφαση του ΣΤΕ 460/2013 «Ιθαγένεια τέκνων αλλοδαπών και δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις Δημοτικές εκλογές», χαρακτηρίζεται ότι «οι διατάξεις του ν. 3838/2010 δεν είναι σύμφωνες προς το Σύνταγμα».

Ως εκ τούτου, σε όσους Δήμους κρίθηκε το αποτέλεσμα με διαφορά η οποία είναι μικρότερη από τους παράνομα συμμετέχοντες εκλογείς τρίτων χώρων ή με οριακή πλειοψηφία, πρόκειται για ξεκάθαρη αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος και της γενικής βούλησης των εκλογέων και σύμφωνα με την απόφαση του ΣΤΕ, θα πρέπει να επαναληφθούν οι εκλογές της Β' Κυριακής.
Κατόπιν των ανωτέρω

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να καταγραφεί η βούληση του εκλογικού σώματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, στις περιπτώσεις που καταφανώς αλλοιώθηκε από την εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου 3838/2010;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Δημήτρης Σαμπαζιώτης
Βουλευτής Μεσσηνίας Ν.Δ.
Πρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών

Νηστεία: Συμβουλές για να μην πάρετε κιλά

Τι τρώτε όταν νηστεύετε; Βραστά λαχανικά και θαλασσινά, όσπρια και «κοφτό» με λογικές ποσότητες ταραμά και χαλβά ή τηγανητές πατάτες και τηγανητά καλαμαράκια σερβιρισμένα με μπόλικο ταραμά, άφθονο χαλβά και ατέλειωτα νηστίσιμα σιροπιαστά;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα μπορεί να κάνει τη..........

διαφορά ανάμεσα στη νηστεία που θα ρίξει τη χοληστερόλη και τα κιλά σας, και εκείνη που θα κάνει τη ζυγαριά, τα λιπίδια του αίματος αλλά και την πίεσή σας να… στενάξουν.

Με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, η Μεγάλη Τεσσαρακοστή που αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα και ολοκληρώνεται σε ακριβώς 48 ημέρες, αποτελεί μοναδική ευκαιρία για αποτοξίνωση του οργανισμού και βελτίωση της υγείας.

Μελέτες του Πανεπιστημίου Κρήτης κατ’ επανάληψιν έχουν δείξει ότι η αποφυγή του κρέατος, των αυγών και των γαλακτοκομικών προϊόντων για οκτώ εβδομάδες και η αντικατάστασή τους μεόσπρια, φρούτα, λαχανικά, χόρτα, ψωμί, θαλασσινά, πατάτες, λίγο κρασί με το φαγητό και περιστασιακά κάποιο νηστίσιμο γλυκό (συνήθως χαλβά), μπορεί να ωφελήσει σημαντικά την υγεία.

Έτσι, αν κάποιος νηστέψει σωστά μπορεί να δει μείωση της ολικής αλλά και της «κακής» (LDL) χοληστερόλης του (είναι αυτή που προκαλεί στενώσεις στις αρτηρίες), ελάττωση του σωματικού βάρους και περιορισμό του οξειδωτικού στρες - μίας αντίδρασης του οργανισμού που θεωρείται γενεσιουργός αιτία της αθηροσκλήρωσης και του καρκίνου.

Δυστυχώς, όμως, οι περισσότεροι από εμάς δείχνουμε τις απόψεις που έχουμε για τη νηστεία με το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας, στο οποίο την τιμητική του κατά κανόνα έχει το τηγάνι. Πατάτες, καλαμαράκια και γαρίδες συνήθως δεν νοούνται εάν δεν είναι τηγανητά, ενώ ο ταραμάς και ο χαλβάς πρέπει να… ρέουν εν αφθονία. Ωστόσο αυτές οι διατροφικές προτιμήσεις τροφοδοτούν τον οργανισμό με λίπος και θερμίδες, και ανεβάζουν την αρτηριακή πίεση.

Όπως εξηγεί ο κλινικός διαιτολόγος-βιολόγος Χάρης Δημοσθενόπουλος, προϊστάμενος του Διαιτολογικού Τμήματος στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας, τα σαρακοστιανά έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

«Ας δούμε το σήμα-κατατεθέν της Καθαρής Δευτέρας, την ταραμοσαλάτα», λέει. «Το αυγοτάραχο, που αποτελεί το βασικό συστατικό του ταραμά, αποτελεί πλούσια πηγή πολλών σημαντικών ιχνοστοιχείων, όπως το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος και ο φώσφορος». Την ίδια στιγμή, όμως, είναι πλούσιο σε αλάτι οπότε η υπερκατανάλωσή του μπορεί να ανεβάσει την πίεση, ενώ περιέχει και πολλές θερμίδες. Συνεπώς όποιος προσέχει το βάρος του, πρέπει να καταναλώνει ταραμοσαλάτα σε λογικές ποσότητες.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και με το ταχίνι, το οποίο αποτελεί το κύριο συστατικό του χαλβά. Το ταχίνι από μόνο του αποτελεί πλούσια πηγή φυτικών ινών, ασβεστίου, πρωτεϊνών και βιταμινών – συνεπώς είναι ό,τι πρέπει για να φτιάξει κάποιος μία ωραία ταχινόπιτα ή μία σούπα.

Για να γίνει, όμως, ο χαλβάς ή άλλο γλύκισμα, απαιτείται προσθήκη ζάχαρης – και οι θερμίδες εκτινάσσονται στα ύψη, με μία λεπτή φέτα χαλβά να μπορεί να φτάσει τις 300 θερμίδες, ιδίως εάν περιέχει και σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς.

Και μετά είναι τα θαλασσινά. Αυτά είναι πλούσια σε βιταμίνες και σε καρδιοπροστατευτικά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ενώ οι θερμίδες τους είναι λογικές – αρκεί να μην τα τηγανίσουμε.

«Τα 100 γραμμάρια ψητό καλαμάρι έχουν μόνο 90 θερμίδες, ενώ η ίδια ποσότητα τηγανητά καλαμαράκια έχουν τις τριπλάσιες», λέει ο κ. Δημοσθενόπουλος. «Αντίστοιχα, μία μερίδα εστιατορίου βραστές γαρίδες δύσκολα θα ξεπεράσει τις 150 θερμίδες, ενώ μία μερίδα τηγανητές γαρίδες έχει τουλάχιστον τις διπλάσιες».

Τι να κάνετε

Η νηστεία δεν πρέπει να είναι συνώνυμη της πείνας, αλλά ούτε και η… χαρά του αλατιού και των θερμίδων. Ο κ. Δημοσθενόπουλος έχει τις εξής συμβουλές:

* Να καταναλώνετε θαλασσινά με προσοχή. Αποτελούν τη βασική πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας στη θέση του κρέατος, του ψαριού και των γαλακτοκομικών. Είναι χαμηλά σε κορεσμένο λίπος και αποδίδουν περίπου 135 θερμίδες ανά 120 γραμμάρια, εάν δεν τους προσθέσετε λίπος και δεν τα τηγανίσετε.

Προσέξτε επίσης πως τα μαγειρεύετε με αμυλούχα τρόφιμα όπως το ρύζι και τα ζυμαρικά: μπορεί να αυξήσετε πολύ τις θερμίδες τους (λ.χ. μία μερίδα κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι έχει 370 θερμίδες).

* Να προτιμάτε τα όσπρια. Είναι πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών και φυτικών ινών. Φροντίστε να τρώτε ποικιλία οσπρίων. Θέλουν προσοχή στο λάδι και καλό είναι να μη συνοδεύονται με ψωμί. Υπολογίστε τις θερμίδες τους γύρω στις 250-300 ανά μερίδα.

* Να τρώτε λίγο χαλβά. Αν και είναι εξαιρετικό τρόφιμο, πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά, βιταμίνη Ε, σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, σελήνιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο, έχει πολλές θερμίδες (ανά 100 γρ. είναι γύρω στις 500).

* Με… ρέγουλα η ταραμοσαλάτα. Ο ταραμάς είναι πολύ πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά (περιέχει βιταμίνες Α και D, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, φώσφορο και κάλιο), αλλά δυστυχώς είναι πλούσιος σε αλάτι. Επίσης η ταραμοσαλάτα αποδίδει 120 θερμίδες ανά κουταλιά της σούπας, και συνεπώς παχαίνει.

* Μην το παρακάνετε με τις ελιές. Αποτελούν εξαιρετική πηγή μονοακόρεστου λίπους, βιταμινών Ε και Α, καροτενοειδών, καλίου, ασβεστίου, φωσφόρου και μαγνησίου, αλλά περιέχουν αλάτι (λόγω άλμης) και μπόλικες θερμίδες (πέντε ελιές παρέχουν 45 θερμίδες).

* Να τρώτε άφθονα λαχανικά (βραστά ή σαλάτες). Παρέχουν φυτικές ίνες που «κόβουν» την όρεξη, καθώς και βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Αν δεν «κολυμπάνε» στο λάδι, έχουν σχετικά λίγες θερμίδες.

* Βάλτε σόγια. Αποτελεί πολύ καλό υποκατάστατο του κρέατος που περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, καλής ποιότητας πρωτεΐνες και φυτικές ίνες με έντονη αντιοξειδωτική δράση.

Real.gr

Ο Σωτήρης Γιαννόπουλος για την καταστροφή του λιμανιού Κυπαρισσίας

«Με θλίψη και οργή, είδα και είδαμε όλοι στην Κυπαρισσία την κατάρρευση του νέου προσήνεμου μόλου και την καταστροφή του λιμανιού, εξέλιξη για την οποία εδώ και χρόνια λέγαμε ότι δε θα αργήσει να 'ρθει αφού στο τμήμα εκείνο του μόλου η προστασία του με μπλόκια και φυσικούς ογκόλιθους ήταν ελλιπέστατη, ενώ η ανάδοχος εταιρία του έργου «ξεγύμνωσε» από φυσικούς ογκόλιθους και τμήμα του παλιού προσήνεμου μόλου, το οποίο καταρρέει.

Κι ενώ από το 2001, επί .........

των ημερών του αείμνηστου Περιφερειάρχη Αντώνη Ματσίγκου, όταν εντάχθηκε η α' φάση του λιμανιού στο Γ' ΚΠΣ, όλοι κάναμε το σταυρό μας και ελπίζαμε πως μετά και την ένταξη της β' φάσης από την Περιφερειάρχη Αγγέλα Αβούρη, η Κυπαρισσία, η Τριφυλία και η Μεσσηνία θα αποκτούσαν ένα λιμάνι στο Ιόνιο σύγχρονο και ασφαλές που θα έδινε ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη όλης της περιοχής, το λιμάνι αυτό, από κακοτεχνίες, και στην α' και τη β' εργολαβία δεν παρείχε καμία ασφάλεια ελλιμενισμού και ο κυματισμός που έμπαινε στο εσωτερικό της λιμενολεκάνης προκαλούσε πολλά προβλήματα, βουλιάζοντας σκάφη και βάρκες ενώ άλλα πάθαιναν μεγάλες ζημιές. Στην α' εργολαβία, έγκαιρα, μαζί με τους αλιείς, είχαμε επισημάνει τον «ανορθόδοξο» τρόπο εκτέλεσης του έργου και το μπάζωμα του λιμανιού που γινόταν, ενώ στη συνέχεια επισημαίναμε κακοτεχνίες και παραλείψεις, με οφθαλμοφανέστατη την εκβάθυνση που δεν είχε γίνει στη λιμενολεκάνη και ο βράχος προεξείχε κατά πολύ της στάθμης των υδάτων, ενώ εμφανιζόταν στα χαρτιά της Περιφέρειας, σύμφωνα με όσα ανάφερε η ανάδοχος εταιρία του έργου ότι έχει γίνει εκβάθυνση!

Στη β' εργολαβία, από την αρχή που έγινε ο νέος προσήνεμος μόλος και ιδιαίτερα προς το τέλος της εργολαβίας, που κατασκευάστηκε το τμήμα - τοιχίο - που ακουμπούσε και συνέχιζε από τον παλιό προσήνεμο μόλο, όλοι, με πρώτους τους αλιείς, φωνάζαμε πως ιδίως εκείνο το τμήμα δεν προστατεύεται στην εξωτερική του πλευρά και δεν έπεσαν ογκόλιθοι που θα αποτελούσαν ένα μεγάλο πρίσμα ανασχέσεως του κυματισμού, ενώ φωνάζαμε και για το «ξεγύμνωμα» τμήματος του παλιού μόλου από φυσικούς ογκόλιθους που ο εργολάβος μετέφερε στο νέο μόλο. Οι αλιείς με τους συλλόγους τους έκαναν πολλές αναφορές στο δήμο, τη νομαρχία, την Περιφέρεια και τη Δικαιοσύνη για κακοτεχνίες και προβλήματα στο λιμάνι. Στο, δε, δημοτικό συμβούλιο Κυπαρισσίας, πολλές φορές συζητήσαμε τα προβλήματα και της α' και της β' φάσης, ζητώντας από τις υπερκείμενες Αρχές να παρέμβουν με τις υπηρεσίες τους για άρση των προβλημάτων και αποκατάσταση των κακοτεχνιών. Κακοτεχνίες, ελλείψεις και παραλείψεις, που, από τότε, φωνάζαμε πως θα έχουν ως συνέπεια αφενός το λιμάνι να μην είναι λειτουργικό και αφετέρου να καταστραφεί, όπως και δυστυχώς έγινε. Η θλίψη μου μεγάλωσε και ακόμα περισσότερο οργίστηκα ακούγοντας και διαβάζοντας τις δηλώσεις του δημάρχου Τριφυλίας για τον «επικήδειο» που εκφώνησε για το λιμάνι.

Η αναφορά του σε «επικήδειο» είναι τουλάχιστον προκλητική και προσβλητική αλλά και απαράδεκτη! Ο δήμαρχος - ο κάθε δήμαρχος - δεν είναι για να εκφωνεί «επικήδειους», αλλά για να μάχεται και να παλεύει, να διορθώνει και να προλαμβάνει, να βελτιώνει και να αποκαθιστά προβλήματα σε υποδομές και την καθημερινότητα. Τι έκανε ο δήμαρχος και η δημοτική Αρχή Τριφυλίας για να μην καταρρεύσει το λιμάνι; Δικαιολογία ή πρόφαση άγνοιας, δεν έχουν, επειδή από τότε που ανέλαβαν το δήμο, το 2011, είχαν ενημερωθεί για τα προβλήματα και τον κίνδυνο κατάρρευσης του μόλου. Δεν έκαναν απολύτως τίποτα! Τίποτα ουσιαστικό, τίποτα για να προστατεύσουν το λιμάνι! Συσκέψεις και δηλώσεις σε εφημερίδες και κανάλια, μόνο για δημοσιότητα και τίποτα άλλο! Δυστυχώς! Η Περιφέρεια, τι έκανε; Τίποτα, όπως και ο δήμος! Συσκέπτονταν και έκαναν δηλώσεις! Λένε, τώρα, για μελέτη! Μα ούτε καν την εισήγηση της τεχνικής έκθεσης του διευθυντή της Τ.Υ. της Π.Ε. Μεσσηνίας, για επείγουσες παρεμβάσεις, με ογκόλιθους για προστασία του τμήματος που είχε υποστεί ζημιές πριν από ένα χρόνο, δεν υλοποίησαν.

Τώρα, λένε, για μελέτη ανακατασκευής. Γιατί δύο χρόνια τώρα, που υπήρχαν προβλήματα στο τμήμα που κατέρρευσε, ο δήμος και η Περιφέρεια, δεν άνοιγαν τα συρτάρια τους για να βγάλουν τις προτάσεις του πρώην πρύτανη του ΕΜΠ Κωνσταντίνου Μουτζούρη που, μετά από ανάθεση του τότε νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκου, έχει μελετήσει τα προβλήματα και έχει παρουσιάσει, από το Φεβρουάριο του 2009, το φυσικό προσομοίωμα του λιμανιού καταθέτοντας προτάσεις για την προστασία του λιμανιού, με επιμήκυνση του προσήνεμου μόλου, αύξηση του ύψους του τοιχίου του μόλου και ενίσχυση της προστασίας του με ογκόλιθους; Ρώτησαν μία φορά, ο δήμος Τριφυλίας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον κ. Μουτζούρη, τι χρειάζεται το λιμάνι για να προστατευθεί; Τον «ενόχλησαν» μία φορά για να του ζητήσουν τη βοήθειά του, από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής που κατέχει τους τελευταίους μήνες; Επειδή, δεν πρέπει να λησμονούμε τι έχει συμβεί, θυμίζω πως την περίοδο 2007 - 2010, όταν και ενώ εκτελείτο η β' φάση του λιμανιού, δηλαδή ο νέος προσήνεμος, τα προβλήματα φαίνονταν, όπως και οι κακοτεχνίες και η ελλιπής προστασία του, στο τμήμα που ενωνόταν με τον παλιό, στις επίμονες παρεμβάσεις και ερωτήσεις της Αντιπολίτευσης του Δ.Σ. (Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση) με επικεφαλής τον Θανάση Πετρόπουλο αλλά και των αλιέων, ο τότε δήμαρχος Γ. Σαμπαζιώτης, έλεγε και δήλωνε και στα ΜΜΕ πως επίκειται και γ' φάση για το λιμάνι, τάχα για την εκβάθυνση και εργασίες προστασίας με προϋπολογισμό 2,5 εκ. ευρώ, καθησυχάζοντας και διαβεβαιώνοντας πως θα εντάξει αυτή την υποτιθέμενη γ' φάση η Περιφέρεια σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα! Είδε κανένας γ' φάση; Για την καταστροφή του λιμανιού, υπάρχουν ευθύνες και είναι διαχρονικές!

Σε πολιτικούς - αυτοδιοικητικούς παράγοντες, στον Φορέα εκτέλεσης των εργασιών της α' και β' εργολαβίας, που ήταν η Περιφέρεια, στην επιβλέπουσα αρχή, τη ΔΕΚΕ, αλλά και στην αιρετή Περιφέρεια και το δήμο Τριφυλίας για την αδράνεια που επέδειξαν τα δύο τελευταία χρόνια, όταν το λιμάνι σιγά - σιγά κατέρρεε και ιδιαίτερα από τον Απρίλιο του 2012, όταν ξηλώθηκε η βάση του και στη συνέχεια «έσπασε» το τοιχίο. Ο δήμαρχος Τριφυλίας, αντί να εκφωνεί «επικήδειο» για την καταστροφή του λιμανιού, έπρεπε να είχε «τρέξει» για να προλάβει την κατάρρευση του μόλου και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, αντί να λέει ότι οι ευθύνες ανήκουν στους θεσμικούς του παρελθόντος και στην τότε νομαρχία, ας αντιληφθεί ότι τα τελευταία δύο χρόνια η αιρετή Περιφέρεια και ο ίδιος ως Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Μεσσηνίας έχουν την ευθύνη των υπηρεσιών και της πρώην νομαρχίας και ιδίως της πρώην κρατικής Περιφέρειας και της ΔΕΚΕ, δηλαδή των φορέων και υπηρεσιών που υλοποίησαν και επέβλεπαν τα έργα στο λιμάνι (και όχι η νομαρχία). Ας αναζητήσουν, λοιπόν, στις υπηρεσίες τους τις ευθύνες, στα πλαίσια και του δημοσιουπαλληλικού κώδικα και του πειθαρχικού δίκαιου. Ας αναλογιστούν, επίσης, τις ευθύνες τους σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο γιατί δύο χρόνια δεν έκαναν τίποτα για να προστατεύσουν το λιμάνι από την κατάρρευση και την καταστροφή που πλησίαζε! Ο Δήμος Τριφυλίας, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του και των υποχρεώσεών του για τις υποδομές στο δήμο, και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθ' ύλην αρμόδια θεσμική Αρχή, ας κάνουν το αυτονόητο, που ζητούμε όλοι, κάτοικοι και αλιείς, στην Κυπαρισσία: Να ανοίξουν το φάκελο των εργασιών και των δύο φάσεων και να ελέγξουν πλήρως και ενδελεχώς, βήμα - βήμα, τι προέβλεπε η μελέτη, τί έχει γίνει και τι δεν έγινε!

Και, παράλληλα, να πάρουν άμεσα όλες τις αποφάσεις που απαιτούνται για την ανακατασκευή του κατεστραμμένου μόλου, την προστασία του λιμανιού, την εκβάθυνση και ό,τι άλλο χρειάζεται για να γίνει το κατεστραμμένο πλέον λιμάνι - λιμάνι, συμβουλευόμενοι και ζητώντας τη βοήθεια και του Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Κωνσταντίνου Μουτζούρη! Κακοτεχνίες στην κατασκευή και δύο χρόνια αδράνειας δήμου Τριφυλίας και Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ κατέρρεε ο προσήνεμος μόλος, στοίχισαν την καταστροφή του λιμανιού. Ας «τρέξουν», έστω και τώρα, για την ανακατασκευή του. Το χρωστάνε στην Κυπαρισσία και την Τριφυλία, στους αλιείς και τους κατοίκους της περιοχής, όσους αγωνίστηκαν στο παρελθόν, όλους όσοι ήλπιζαν στην προοπτική και την ανάπτυξη με το λιμάνι!».

Την ως άνω δήλωση - τοποθέτηση κατέθεσε και εγγράφως ο Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δ.Κ. Κυπαρισσίας το απόγευμα της Τετάρτης 20 Μαρτίου 2013, θέτοντας εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα προς συζήτηση την καταστροφή του λιμανιού Κυπαρισσίας. Ομόφωνα το Σώμα έκανε αποδεκτό το περιεχόμενο της τοποθέτησης του κ. Γιαννόπουλου και μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε όπως το κείμενο της τοποθέτησης του κ. Γιαννόπουλου να σταλεί στο δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια ζητώντας του να κάνει ό,τι απαιτείται για το λιμάνι!

Αλλάζει ριζικά από την Τρίτη ο τρόπος αποζημίωσης των φαρμάκων

Τίθεται σε ισχύ η νέα λίστα

Μεγαλύτερη συμμετοχή θα πληρώνουν από την ερχόμενη εβδομάδα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ για πολλά φάρμακα.

Από την ερχόμενη ........

Τρίτη -οπότε τίθεται σε ισχύ η νέα λίστα φαρμάκων- η αποζημίωση του Ταμείου θα καθορίζεται με βάση την ασφαλιστική τιμή η οποία έχει υπολογιστεί για κάθε κατηγορία φαρμάκων.

Για σκευάσματα μέχρι αυτή την τιμή, ο ασθενής θα πληρώνει την συμμετοχή που είχε μέχρι τώρα.

Αν όμως είναι ακριβότερο τότε θα επιβαρύνεται επιπλέον και με το 50% της διαφοράς.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς κάλεσε τους γιατρούς να ενημερώνουν τους ασθενείς για τα φάρμακα που δεν τους επιβαρύνουν οικονομικά.

in.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21ης Μαρτίου 2013




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«Ο Αλβανός ομολόγησε τη δολοφονία Μεσάι
Ο 49χρονος φερόμενος ως αρχηγός υπέδειξε ως δολοφόνους του Ψυχόπαιδα τους Αλβανούς «Νίκο» και Μεσάι


Με τον κατηγορούμενο Αλβανό, που χρησιμοποιούσε το .........

όνομα «Νίκο», να δηλώνει μέσω της διορισμένης δικηγόρου του, Σ. Εξουσίδου, ότι παραδέχεται πως διέπραξε τη δολοφονία του 35χρονου Φελίμ Μεσάι για διαφορές που είχαν μεταξύ τους και όχι γιατί του το ζήτησε ο 49χρονος κατηγορούμενος ως αρχηγός, ξεκίνησε η χθεσινή δεύτερη ημέρα της πολύκροτης δίκης για την εγκληματική οργάνωση.

Tαυτόχρονα, ο «Νίκο» αρνήθηκε τη δολοφονία του γιου του 35χρονου Αλβανού. Στη συνέχεια, ο 49χρονος φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης δήλωσε προς το Δικαστήριο ότι ο Αλβανός «Νίκο» με τον 35χρονο Αλβανό Φελίμ Μεσάι δολοφόνησαν τον Σωτήρη Ψυχόπαιδα.