Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ανατροπές στις Αγροτικές επιδοτήσεις μετά το 2013 !

Σωρεία ερωτήσεων, απορίες και φοβερή δυσκολία στο να κατανοήσουν τα νέα δεδομένα που θα φέρει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και στο θέμα των επιδοτήσεων μετά το 2013, εμφάνισαν οι Σερραίοι αγρότες, που έδωσαν δυναμικό “παρών” σε συνάντηση-συζήτηση που διοργάνωσε η Ένωση Νέων Αγροτών της περιοχής.

Σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο της Πανελλήνιας 'Ενωσης ........

Νέων Αγροτών, Δημήτρη Μιχαηλίδη, οι αγρότες έδειξαν να έχουν φοβερή δυσκολία στο να κατανοήσουν ότι μάλλον μετά το 2013 οι επιδοτήσεις θα δίνονται με βάση τα καλλιεργούμενα στρέμματα που κάποιος διαθέτει και όχι βάσει του προϊόντος που παράγει. Μάλιστα, τα ποσά που θα δίνονται υπολογίζονται σε 38,5 ευρώ/ανά στρέμμα για γεωργικές εκμεταλλεύσεις και 23,7 ευρώ για κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.
Στο μεταξύ, οι νέοι αγρότες, κάτω των 35 χρόνων, διαμαρτύρονταν έντονα εκ νέου για την ψηφισθείσα πρόταση της Επιτροπής Γεωργίας του ΕυρωΚοινοβουλίου του Ιανουαρίου 2013 προς το Ευρωκοινοβούλιο για την Κοινή Γεωργική Πολιτική 2014-2020, βάσει της οποίας, εάν περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο, θα παραταθεί κλιμακωτά το θέμα της Ενιαίας Ενίσχυσης μέχρι το 2020.

“Αυτή η πρόταση, όπως ισχυρίστηκαν συνάδει σε ένα άδικο σύστημα, στέλνοντας στο 2020, τις όποιες ελπίδες των νέων αγροτών για καινούριες αγροτικές επαγγελματικές δυνατότητες και αφήνοντάς τους να επιβιώσουν με 1.200 ευρώ ετησίως, ενιαία ενίσχυση. Υπενθυμίζεται ότι όσοι δεν ελάμβαναν κάποιας μορφής επιδότηση από την τότε κοινή γεωργική πολιτική, τα έτη 2000, 2001 & 2002 “ατύχησαν” και δεν θα εισπράττουν μέχρι το 2020.

Όσοι όμως, εισέπραξαν κάποια επιδότηση για κάποιο λόγο τα προαναφερόμενα χρόνια,έστω και αν τώρα έπαψαν να έχουν οποιασδήποτε μορφής σχέση με τον αγροτικό τομέα, θα συνεχίζουν να εισπράττουν ενίσχυση.

Radio 936

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 19-3-2013 ]




Ψηφίστηκε ο νέος νόμος για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Πριν λίγες μέρες ψηφίστηκαν όλες οι αναθεωρημένες διατάξεις του νέου νόμου για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, και την προστασία τους από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό. Δείτε τι ισχύει πλέον στν χώρα μας:

Οι σημαντικότερες αλλαγές που πέρασαν τελικά είναι: ......

-η Διατήρηση της βάσης δεδομένων των microchips περνά πλέον στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ενώ μέχρι σήμερα την ευθύνη είχε ο Πανελ. Κτηνιατρικός Σύλλογος).

-δημιουργείται διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση microchips ώστε να μπορούν οι κτηνίατροι να καταχωρούν απευθείας ή να αναζητούν στοιχεία ζώου.

-προβλέπεται προαιρετικά από κάθε Δήμο να επιβάλλει τέλος σήμανσης για τα ιδιόκτητα ζώα έως 3 ευρώ, με σκοπό τα έσοδα που θα συγκεντρώνει να χρησιμοποιούνται για πρόγραμμα/καταφύγιο αδέσποτων

- ο ιδιοκτήτης ζώου θα πρέπει να δηλώνει μέσα σε 5 μέρες την απώλεια του ζώου, με τον αριθμό microchip (για να μην θεωρηθεί εγκατάλειψη αλλά και για να τον εντοπίσουν)

-ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ. (Μπαίνει έτσι ένα τέλος στους ακρωτηριασμούς αυτιών και ουρών).

-επιτρέπονται 2 ζώα ανά διαμέρισμα και ο κανονισμός της πολυκατοικίας δεν μπορεί να απαγορεύει ζώα - δεν υπάρχει περιορισμός στις μονοκατοικίες

- η ευθύνη διαχείρισης αδέσποτων δεν ανήκει πλέον μόνο στους Δήμους οι οποίοι οφείλουν να έχουν καταφύγια αλλά και στα φιλοζωϊκα σωματεία που μπορούν να συνεργάζονται με τους Δήμους- η δωρεάν στείρωση αδέσποτων από αλλοδαπούς εθελοντές κτηνιάτρων επιτρέπεται, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία

-η μεταφορά ζώων επιτρέπεται σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς (και ταξί) και πλοία, τα οποία μάλιστα υποχρεούνται να διαθέτουν καθαρά κλουβιά

-απαγορεύονται ρητώς τα τσίρκο και κάθε είδους θεάματα με ζώα για ψυχαγωγικούς σκοπούς, ακόμα και η παρουσία/διατήρηση ζώων σε πανηγύρια/συναυλίες κλπ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ καμία αλλαγή δεν προβλέπεται για ζωολογικούς κήπους, pet shops και εκτροφεία θηραμάτων, τα οποία μαζί με τα κέντρα περίθαλψης άγριων ζώων εξαιρούνται.

Ακόμα:
-προβλέπεται ''παράδοση'' ιδιόκτητου ζώου στο Δήμο αν κάποιος δεν επιθυμεί να κρατήσει το ζώο του, ώστε να μην το εγκαταλείψει. Αγνωστο βεβαίως τι θα γίνει με τους Δήμους που δεν έχουν εγκαταστάσεις και καταφύγια!-απαγορεύονται πλέον αγγελίες υιοθεσίας ή πώλησης σε εφημερίδες/αφίσες/Διαδίκτυο αν δεν αναφέρεται ο αριθμός microchip του ζώου
-προβλέπεται άδεια εκτροφής αλλά και άδεια εκπαιδευτή σκύλων
-προβλέπεται υπογραφή δήλωσης αγοράς ζώου από νέο ιδιοκτήτη όταν πωλούνται ζώα (για να μπει ένα τέλος στις απρόσωπες αγοραπωλησίες που καταλήγουν σε εγκαταλείψεις ζώων)
Ο εισαγγελέας μπορεί να δώσει διαταγή για να κατασχέσει ζώα αλλά και να απαγορεύσει μελλοντική απόκτηση ζώου από άτομα που τα κακομεταχειρίζονται και να ελέγξει καταγγελίες για κυνοκομεία ή εκτροφεία.

ΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ:
Η παράνομη εμπορία ζώων: φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτος και πρόστιμο 5.000-15.000 ευρώ
Η κακοποίηση ζώων: φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτος και 5.000 -15.000 ευρώ
Η κλοπή ζώου: φυλάκιση 6 μήνες και 3.000 ευρώ

adespoto.gr

Πολύτεκνοι Τριφυλίας: Αλλαγή τρόπου υποβολής δικαιολογητικών για την συμμετοχή στην δωρεάν διανομή τροφίμων

Με την Κ.Υ.Α. 279/23460/22-2-2013 ΦΕΚ Β΄ 414/2013 των των Υπ. Οικονομικών, Υπ. Εσωτερικών, και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΑΛΛΑΞΕ ο τρόπος υποβολής των δικαιολογητικών για την συμμετοχή στην δωρεάν διανομή τροφίμων για τα προϊόντα παρέμβασης της Ε.Ε. για άπορους και πολύτεκνους. Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Τριφυλίας καλεί τα μέλη του που θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, να περάσουν από το γραφείο, προκειμένου να ενημερωθούν για τα απαραίτητα δικαιολογητικά το συντομότερο δυνατόν. (Προθεσμία έως 31/ΜΑΡΤ/2013)

Για το έτος 2013 τα όρια εισοδήματος για την συμμετοχή έχουν ως εξής:........

Για το άπορο άτομο, το ατομικό εισόδημα μέχρι και 7.200 €.

1. Για την άπορη οικογένεια, το οικογενειακό εισόδημα, ως ακολούθως:
I. Για οικογένεια με 2 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος ή αιτών/ούσα και ένα προστατευόμενο μέλος): μέχρι και 10.700 €.
II. Για οικογένεια με 3 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύ­ζυγος μ’ ένα προστατευόμενο μέλος ή αιτών/ούσα και δυο προστατευόμενα μέλη): μέχρι και 11.520 €.
III. Για οικογένεια με 4 μέλη (αιτών/ούσα, και ο/η σύ­ζυγος με δυο προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τρία προστατευόμενα μέλη):μέχρι και 14.400 €.
IV. Για οικογένεια με 5 μέλη (αιτών/ούσα, και ο/η σύ­ζυγος με τρία προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τέσσερα προστατευόμενα μέλη): μέχρι και 17.280 €.
V. Για κάθε ένα προστατευόμενο μέλος, πέραν των 3, το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 2.880 €.

2. Στην περίπτωση άπορου ατόμου, που έχει αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο προσαυξάνεται κατά 3.600 €. Σε περίπτωση άπορης οικογένειας, με ένα ή και περισσότερα μέλη, που παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο, προσαυξάνεται άπαξ κατά το ίδιο ποσό.

Τηλ. επικοινωνίας: 6945555270, 6984068144, 6975884209

      Ο Πρόεδρος                                                       Η Γραμματέας
Κ.Κωνσταντόπουλος                                                 Κ. Αγγελινά

«ΛΑΜΠΑΔΗΦΟΡΙΕΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ»

H Τοπική Κοινότητα Σιδηροκάστρου υπό την αιγίδα του Δήμου Τριφυλίας οργανώνει για άλλη μια χρονιά τις «ΛΑΜΠΑΔΗΦΟΡΙΕΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013 και ώρα 19.30 στο Σιδηρόκαστρο Αυλώνος.
Η λαμπαδηφορία ........

βασίζεται στην παράδοση του Σιδηροκάστρου, ενός χωριού με ιστορικές ρίζες και αποτελεί ένα πολιτιστικό γεγονός που γίνεται θεσμός για όλο το Δήμο Τριφυλίας.
Το έθιμο προέρχεται από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας και λέγεται ότι η φλόγα στις δάδες συμβόλιζε την προσδοκία της ανάστασης του Έθνους.
Οι λαμπαδηδρόμοι θα ξεκινήσουν από διαφορετικά σημεία του χωριού και θα καταλήξουν στην πλατεία όπου θα καούν όλες οι δάδες μαζί και θα ακολουθήσει τραγούδι και χορός.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης το Τοπικό Συμβούλιο και οι κάτοικοι του Σιδηροκάστρου θα φιλέψουν τους επισκέπτες με παραδοσιακά εδέσματα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΠΑΝΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Βροντερό «όχι» της Κύπρου στο... μονόδρομο του Βερολίνου


Η ψηφοφορία ενός μικρού κράτους ήταν ένα πλήγμα για τη ευρωζώνη των 17, μετά τις συνεχείς λήψεις των αντιλαϊκών μέτρων λιτότητας από την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Ιταλία, των τελευταίων τριών χρόνων.

Το σχέδιο των Ευρωπαίων δεν είχε ιστορικό προηγούμενο ........

στην Ευρωζώνη, όπως δεν υπάρχει και προηγούμενο άρνησης μιας χώρας μέλους του ευρώ να συμμορφωθεί με τα κελεύσματα των ισχυρών εταίρων της. Γεγονός που καθιστά εξόχως κρίσιμη τη συνέχεια.

Οι κύπριοι πολιτικοί αντιστάθηκαν στις πιέσεις των εταίρων τους και ψήφισαν “ΟΧΙ” στο σχέδιο κουρέματος των καταθέσεων, κάτι που απαιτούσε ο κυπριακός λαός από την πρώτη στιγμή.

Όσοι Ελλαδίτες παρακολούθησαν τη συζήτηση στο Κυπριακό Κοινοβούλιο μελαγχόλησαν γατί δεν είδαν τους θεατρινισμούς και τις υστερίες των «σταρ» του Ελληνικού αλλά πήραν ένα ισχυρό μάθημα εθνικής ομοψυχίας.

Δεν προσπάθησαν, να ρίξει το ένα κόμμα την ευθύνη στο άλλο, κριτική ασκήθηκε αλλά μπροστά στον κίνδυνο, με την ψηφοφορία παραμέρισαν τις κομματικές σκοπιμότητες και ψήφισαν αυτό που πίστεψαν ότι ήταν το καλύτερο για την πατρίδα τους.

Οι τελευταίες μέρες έδειξαν την ανικανότητα διαπραγμάτευσης της ελληνικής πλευράς , που σχεδόν έτρωγε «αμάσητες» τις εντολές της Τρόικας και τρέχοντας με τη μορφή του κατεπείγοντος τις ψήφιζε πριν από κάθε Γιούρογκρουπ.
Δεν βρέθηκε ούτε ένας βουλευτής να ψηφίσει «ναι»!

Δεν πέρασε και καιρός από το σχέδιο Ανάν, και οι Κύπριοι απέδειξαν ότι μπορούν να λένε ΟΧΙ στους εκβιασμούς. Θα το πληρώσουν; Σίγουρα ναι! Εννιακόσια χρόνια τώρα αυτό δεν συμβαίνει;

Οι Γερμανοί δεν επιχειρούν να βοηθήσουν την Κύπρο, αντίθετα χρησιμοποιούν την κρίση ως αφορμή για να πλήξουν την κυριαρχία της και να της επιβληθούν πολιτικά.

Μπορεί η Κύπρος να τιμωρηθεί από τη Μέρκελ και την παρέα της αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι αν γινόταν αποδεκτή η πρόταση για κούρεμα ,αυτό θα σήμαινε τον αφανισμό της χώρας από τον οικονομικό χάρτη της Ευρώπης.
Ο Κυπριακός λαός έχει μάθει σε κατοχή, σε προσφυγιά, στην φτώχεια, σε πολέμους και μπορεί να λέει όχι , αναλαμβάνοντας την ευθύνη του.

Καίει στα στήθη τους η φλόγα της λευτεριάς. Γιατί η Κύπρος δεν είναι λεύτερη, είναι η μίση σκλαβωμένη.
Είμαστε πολλοί αυτοί που κάθε φορά που ακούμε τον Μπιθικώτση να τραγουδάει γι' αυτό το «χρυσοπράσινο φύλλο» που είναι «ριγμένο στο πέλαγος» δεν μπορούμε να σταματήσουμε τα δάκρυά μας. Το βράδυ του δημοψηφίσματος για το σχέδιο Αναν, το κάναμε ακόμα μια φορά! Κάποιοι προσπάθησαν να σκλαβώσουν με ύπουλο τρόπο και το υπόλοιπο μισό αλλά και πάλι πήραν την απάντηση τους.

Καιρό τώρα καλλιεργείται η αντίληψη, που προτείνει το «ναι» πάση θυσία, φτάνει να εκφράζεται και με ελάχιστα σοβαρές διατυπώσεις - όπως το «δεν γίνεται διαφορετικά, δεν υπάρχει άλλη λύση, θα χρεοκοπήσουμε», αλλά και για τον αναγκαίο ιστορικό «συμβιβασμό» σε όλα τα θέματα γιατί δεν μπορούμε να λέμε συνέχεια ΟΧΙ στους ισχυρούς. Θέσεις τέτοιου τύπου δεν θα ενδιέφεραν, αν δεν είχε κανείς την αίσθηση ότι απλώς διογκώνουν μέχρι σημείου αστείου μία επίσημη γραμμή, που εκφέρεται μεν σοβαρά, δεν παύει όμως να παραμερίζει και αυτή το ζητούμενο. H γραμμή υπέρ του «ναι» πάση θυσία ανιχνευόταν, έτσι, στη σπουδή, με την οποία οι κ. Σημίτης και Γ. Παπανδρέου έκριναν θετικά τα σχέδια Aνάν. Στη συνέχεια το ζήσαμε στο πετσί μας με τα μνημόνια και τα σχέδια σωτηρίας.

Με τους όρους αυτούς δεν νοείται χάραξη εθνικής στρατηγικής και οι ελληνικές κυβερνήσεις συμπεριφέρονται αμήχανα και είναι δέσμιες αποφάσεων που λαμβάνονται αλλού, από άλλους και με άλλα κριτήρια. Αυτής της σχολής είναι και ο Υπουργός Οικονομικών.

Επίσης υπάρχει θέμα με τον κ. Στουρνάρα ο οποίος έξω από το Μαξίμου δήλωνε ότι «δίνουμε» μεγαλύτερη ευελιξία στην Κύπρο για να αποφασίσει και ότι είναι «η λιγότερο επώδυνη λύση», πλήρως ευθυγραμμισμένος με τον κ. Σόιμπλε.
Ποιόν εκπροσωπεί ο διορισμένος κ. Στουρνάρας;

Λίγο αργότερα μετά τη σύσκεψη των αρχηγών ο κ. Βενιζέλος άδειαζε μεγαλοπρεπώς τον ΥΠΟΙΚ δηλώνοντας: «η Ευρωζώνη, το Eurogroup, με την απόφαση αυτή έκανε ένα ιστορικό σφάλμα. Τώρα αυτό πρέπει να διορθωθεί το ταχύτερο γιατί πρέπει να σταθεροποιηθεί η Ευρωζώνη, πρέπει να προστατευτεί η Κύπρος, πρέπει να αποτραπούν παρενέργειες».

Λίγο νωρίτερα και ο κ. Κουβέλης άδειαζε τον κ. Στουρνάρα: «Η Ευρώπη, οι εταίροι, οφείλουν να αναθεωρήσουν την απόφασή τους. Πρέπει να αντιληφθούν ότι συνολικότερα η Ευρωζώνη, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση, βρίσκονται σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Δεν είναι δυνατόν με τέτοιες αποφάσεις να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, όχι μόνο της Κύπρου, αλλά συνολικότερα των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου».

Το ερώτημα που τίθεται, μπορεί να σταθεί ο υπουργός Οικονομικών σε μια κυβέρνηση που οι βασικοί εταίροι έχουν διαμετρικά αντίθετες απόψεις σε κορυφαία ζητήματα;

Ο Πρωθυπουργός συνεχίζει να τον στηρίζει;

New Post

«Παγώνει» η online σύνδεση ΣΔΟΕ με καταθέσεις

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΟΥΝ ΝΟΜΙΚΑ ΕΜΠΟΔΙΑ

«Παγώνει» προς το παρόν το σχέδιο της απευθείας πρόσβασης των ελεγκτών του ΣΔΟΕ στους τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογούμενων που είναι ύποπτοι για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος». Ο αρχικός σχεδιασμός όπως αποκάλυπτε στην «ΗτΣ» κορυφαίο στέλεχος του ΣΔΟΕ προέβλεπε την online διασύνδεση των πιστοποιημένων ελεγκτών του σώματος με όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς, από χθες.
Ωστόσο, στη .......

σκιά των δραματικών εξελίξεων στην Κύπρο, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε χθες δυο επίσημες ανακοινώσεις με τις οποίες υποστηρίζει πως «η άμεση ηλεκτρονική πρόσβαση του ΣΔΟΕ σε τραπεζικά δεδομένα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα». Τονίζει όμως πως το υπουργείο εξετάζει την ενεργοποίηση αυτοματοποιημένου συστήματος παροχής πληροφοριών από το τραπεζικό σύστημα, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στα αιτήματα των ελεγκτικών αρχών προς τις τράπεζες, στο πλαίσιο της μάχης κατά της φοροδιαφυγής.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, έσπευδε χθες να σημειώσει πως θα απαιτηθεί ακόμη χρόνος για να ενεργοποιηθεί το σύστημα και θα χρειαστεί να ξεπεραστούν ορισμένα νομικά εμπόδια. Πάντως, δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς πως, ενώ το θέμα είχε δει το φως της δημοσιότητας από την προηγούμενη Παρασκευή, το υπουργείο Οικονομικών μόλις χθες «φρόντισε» να εκδώσει ανακοίνωση, εν μέσω της μεγάλης αναστάτωσης που έχει προκληθεί υπό το βάρος των δραματικών εξελίξεων στην Κύπρο.

Σύμφωνα μάλιστα με το υπουργείο, «το ΣΔΟΕ δεν έχει αρμοδιότητα για χορήγηση αναβολής έναρξης λειτουργίας οποιουδήποτε συστήματος». Μέχρι να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στα αρχεία των τραπεζών οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί από την υπηρεσία για τη λίστα Λαγκάρντ παραδίδονται από τις τράπεζες στους ελεγκτές υπό τη μορφή excel.

Εφαρμογή
Υπενθυμίζεται ότι την άμεση διασύνδεση των ελεγκτικών υπηρεσιών με τις τράπεζες είχε προαναγγείλει με επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, στις 28 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με εκείνη την ανακοίνωση «στο πλαίσιο της αξιοποίησης περισσοτέρων στοιχείων τρίτων προς όφελος των ελεγκτικών υπηρεσιών, δρομολογείται, μέσα στο 2013, η δημιουργία εφαρμογής άμεσης διασύνδεσης με τα τραπεζικά ιδρύματα. Αυτή θα μειώσει στο ελάχιστο τις καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση αιτημάτων του ΣΔΟΕ και των λοιπών ελεγκτικών υπηρεσιών, για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών».

Σύμφωνα με το σχέδιο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών:

Οι ελεγκτές - πιστοποιημένοι χειριστές θα αναζητούν αυτόματα με ειδικό κωδικό τον ΑΦΜ του ελεγχόμενου με πρόσβαση σε κάθε λογαριασμό χωρίς να γνωρίζει η τράπεζα ποιος και πότε ελέγχεται.
Οι ελεγκτές θα έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς των ελεγχόμενων από το 2002 και μετά. Ωστόσο, οι κινήσεις λογαριασμού που θα διατίθενται θα είναι από το 2008.
Για τον έλεγχο παλαιότερων στοιχείων θα ακολουθείται η υφιστάμενη διαδικασία. Δηλαδή θα υποβάλλεται αίτημα στις τράπεζες για το άνοιγμα του λογαριασμού.
Οι πιστοποιημένοι ελεγκτές θα εντοπίζουν σε ποιες τράπεζες έχει λογαριασμό ο ελεγχόμενος, το υπόλοιπο του λογαριασμού και τις κινήσεις που έκανε.
Η πρόσβαση που θα έχουν οι ελεγκτές στους τραπεζικούς λογαριασμούς θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του μοναδικού κόμβου διασύνδεσης της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ). Οι πληροφορίες στον κόμβο της ΓΓΠΣ προέρχονται από τον κόμβο του τραπεζικού συστήματος και συγκεκριμένα τον Τειρεσία.
Οι τράπεζες καθημερινά θα αποστέλλουν στον Τειρεσία όλες τις κινήσεις που έγιναν στους λογαριασμούς που διατηρούν. Από τον server του Τειρεσία θα αποστέλλονται τα στοιχεία στον server της ΓΓΠΣ. Σε πρώτη φάση στα αρχεία των τραπεζών θα έχουν πρόσβαση πιστοποιημένοι ελεγκτές από το ΣΔΟΕ και σε επόμενη φάση θα αποκτήσουν πρόσβαση ελεγκτές από τα Διαπεριφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα, τη ΔΟΥ μεγάλων επιχειρήσεων, την Οικονομική Αστυνομία και την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Αντισυνταγματικές οι ρυθμίσεις

Αντίθετες στο Σύνταγμα και σε διεθνείς συμβάσεις είναι οι νομοθετικές ρυθμίσεις που επιτρέπουν χωρίς όρους και προϋποθέσεις στο ΣΔΟΕ να «μπλοκάρει» τραπεζικούς λογαριασμούς και περιουσιακά στοιχεία όταν υπάρχουν υποψίες για οικονομικά αδικήματα, μεγάλη φοροδιαφυγή, κ.λπ.

Με δικαστική απόφαση-σοκ κινδυνεύουν να βρεθούν στον αέρα ως αντισυνταγματικές όλες οι δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων που έχει επιβάλει το ΣΔΟΕ σε βάρος διαφόρων πολιτών που ελέγχονται για το αν έχουν διαρπάξει κάποιο οικονομικό έγκλημα και εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο ή σε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή. Ταυτόχρονα απειλούνται με «μπλόκο» και κάθε άλλου είδους εκκρεμείς ή μελλοντικές περιουσιακές δεσμεύσεις. Το Δ΄ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας υπό τον αντιπρόεδρο Σ. Ρίζο έκρινε αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου τη νομοθεσία (ν.3296/04 και ΠΔ 85/05) που δίνει στο ΣΔΟΕ την αρμοδιότητα για έναν τόσο σοβαρό περιορισμό της οικονομικής ελευθερίας και των περιουσιακών δικαιωμάτων, χωρίς να προσδιορίζονται προηγουμένως σαφείς προϋποθέσεις, κριτήρια αλλά και χρονικά όρια για τέτοιου είδους σοβαρές δεσμεύσεις.

Μολονότι το Δ΄ τμήμα ΣτΕ αναγνωρίζει ότι το μέτρο αυτό έχει ληφθεί για να υπηρετήσει σκοπούς δημοσίου συμφέροντος προκειμένου να διατηρηθούν στοιχεία που θα αποτελέσουν αντικείμενο του ελέγχου και για να διασφαλιστούν αξιώσεις και συμφέροντα το Δημοσίου, εντούτοις διαφωνεί με τον τρόπο που παραχωρείται η συγκεκριμένη «υπερεξουσία» στα χέρια των ελεγκτών του ΣΔΟΕ, καθώς με γενικές και αόριστες ρυθμίσεις επέρχεται σοβαρή επέμβαση σε αγαθά που προστατεύονται από το Σύνταγμα και το 1ο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ.

Για όσο διάστημα διαρκεί η δέσμευση -τονίζει το ΣτΕ- ο ελεγχόμενος στερείται τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει και να διαθέσει περιουσιακά του στοιχεία και μάλιστα ρευστό χρήμα και κινητές αξίες (μετοχές, κ.λπ.) που φυλάσσονται σε πιστωτικά ιδρύματα, με συνέπεια το μέτρο αυτό να περιορίζει σοβαρά τα περιουσιακά του δικαιώματα, την οικονομική και επαγγελματική του ελευθερία, δηλαδή αγαθά την προστασία των οποίων κατοχυρώνουν οι συνταγματικές διατάξεις περί ιδιοκτησίας, οικονομικής ελευθερίας.

Ημερησία

Έτσι μας κλέβουν στη βενζίνη τα πρατήρια

Ενα βήμα εμπρός, πέντε ευρώ χασούρα για τους οδηγούς! Αυτό είναι το πιο διαδεδομένο κόλπο που χρησιμοποιούν πολλοί βενζινάδες για να κλέβουν τον καταναλωτή, κάθε φορά που ανοίγει το ρεζερβουάρ του για να γεμίσει με βενζίνη.

Τα στοιχεία.........

για τις πρακτικές, παλαιές και νέες, που χρησιμοποιούν αρκετοί πρατηριούχοι προέρχονται από τους ελέγχους που κάνουν στην αγορά οι υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με τους οποίους το δημοφιλέστερο τρικ κλοπής των οδηγών είναι όταν η ένδειξη της αντλίας δεν αρχίζει από το μηδέν.

Η ιδέα είναι απλή. Ο υπάλληλος βάζει σε ένα μηχανάκι βενζίνη αξίας π.χ. 5 ευρώ και στη συνέχεια τοποθετεί το πιστόλι στην αντλία κατά τρόπο ώστε να μην εφαρμόζει ακριβώς, με αποτέλεσμα να μη μηδενίζει ο μετρητής. Ετσι στον οδηγό που θα σταματήσει για βενζίνη, η αντλία συνεχίζει να μετρά από τα 5 ευρώ και μετά. Προκειμένου μάλιστα ο οδηγός να μην έχει οπτική επαφή με την ένδειξη της αντλίας, ο υπάλληλος τον καλεί να μετακινήσει το αυτοκίνητό του όσο το δυνατό πιο μπροστά, με το επιχείρημα ότι έτσι θα εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα οχήματα.

Το αποτέλεσμα είναι δεδομένο. Για παράδειγμα, αν ο οδηγός έχει παραγγείλει βενζίνη 20 ευρώ, στο ρεζερβουάρ του θα μπει καύσιμο αξίας 15 ευρώ. Μάλιστα το 50% των καταγγελιών που δέχεται το υπουργείο Ανάπτυξης για κλοπές στην αντλία αφορά ακριβώς τέτοια περιστατικά. Οπως λένε υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου, ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου άλλες φορές είναι συμμέτοχος στην απάτη, άλλες όμως όχι. Η κλοπή δηλαδή μπορεί να γίνεται εν τη απουσία του από τον υπάλληλο που έχει βάρδια. Το υπουργείο εκτιμά ότι το τρικ θα εξαλειφθεί με τη λειτουργία των συστημάτων εισροών - εκροών όγκου καυσίμων.

Το πιο καινούργιο ωστόσο κόλπο και πιο εξελιγμένο τεχνολογικά αφορά την κλοπή από απόσταση, ακόμη και από το σπίτι. Αρκεί κάποιος να έχει «πειράξει» στο πρατήριο το λογισμικό του ηλεκτρονικού υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος με τις αντλίες. Ο χειριστής μπορεί να δίνει εντολές στον συγκεκριμένο υπολογιστή από το Διαδίκτυο μέσω κινητού τηλεφώνου ή άλλου υπολογιστή ακόμη και από χιλιόμετρα μακριά, ευρισκόμενος για παράδειγμα στο σπίτι του.

Ετσι ακριβώς λειτουργούσε και το καλά οργανωμένο κύκλωμα νοθείας και λαθρεμπορίας καυσίμων που εξαρθρώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Αττική με τη σύλληψη 15 ατόμων, ανάμεσα στους οποίους πρατηριούχοι, υπεύθυνοι μεταφορικών εταιρειών κ.ά. Ολα τα πρατήρια που βρέθηκαν να συμμετέχουν στο κύκλωμα διέθεταν εξωτερικές κάμερες που παρακολουθούσαν την κίνηση ακριβώς μπροστά από το κατάστημα. Ετσι, σε περίπτωση ξαφνικών ελέγχων ο χειριστής ή οι χειριστές απενεργοποιούσαν από μακριά το «πειραγμένο» λογισμικό. Λέγεται μάλιστα ότι εκείνοι που είχαν πουλήσει στα μέλη της σπείρας τα συγκεκριμένα συστήματα, έπαιρναν ποσοστά από τα κλοπιμαία.

Η χρήση «πειραγμένου» software είναι η τελευταία λέξη της απάτης στην κλοπή καυσίμων και όπως λένε υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, πολύ δύσκολα εντοπίζεται.

Γιώργος Φιντικάκης,
ΤΑ ΝΕΑ


Παραμένει το Λογοθεραπείας στο ΤΕΙ Καλαμάτας μέχρι το 2018

Σύμφωνα με το τελικό σχέδιο «Αθηνά» του Υπουργείου Παιδείας, που δόθηκε στη δημοσιότητα απόψε, το τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Καλαμάτας παραμένει μέχρι το 2018, έως ότου δηλαδή, αποφοιτήσουν οι εισαχθέντες του 2012-13.

Συνημμένα:
Τα Μεταβατικά τμήματα και O Νέος Ακαδημαϊκός χάρτης

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας: .......

Μετά την ολοκλήρωση της Διαβούλευσης, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, των Παραγωγικών Φορέων και Κοινωνικών Εταίρων και των Πολιτικών Κομμάτων, καθώς και της συζήτησης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει το νέο Ακαδημαϊκό Χάρτη της χώρας. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, προωθούνται προς έκδοση τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα. Οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων του 2013 θα κληθούν να επιλέξουν Τμήματα με βάση το νέο Ακαδημαϊκό Χάρτη, που ανακοινώνουμε σήμερα.

Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δήλωσε σχετικά:

«Με στόχο την αναβάθμιση της Δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κάνουμε σήμερα ένα αποφασιστικό βήμα διόρθωσης των παθογενειών, που όλοι συνομολογούμε».

«Ο νέος Ακαδημαϊκός Χάρτης λογοδοτεί σε επιστημονικά και αναπτυξιακά κριτήρια, απαντά στις προσδοκίες της Νέας Γενιάς για πτυχία με αντίκρισμα και έχει σημαντικό δημοσιονομικό όφελος για τη χώρα, σε μια περίοδο βαθειάς οικονομικής κρίσης. Η τελική πρόταση ελαχιστοποιεί το κόστος για την ελληνική οικογένεια, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις πρωτόγνωρες συνθήκες, που βιώνει η ελληνική κοινωνία».

«Ο νέος Ακαδημαϊκός Χάρτης είναι αποτέλεσμα της μέγιστης εφικτής σύνθεσης και συναίνεσης όλων των συμμετασχόντων στη διαβούλευση, καθώς ενσωματώνει όλες τις δημιουργικές και τεκμηριωμένες προτάσεις, οι οποίες κατατέθηκαν από τα Ιδρύματα, τα Κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση, αλλά και τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής».

Ο νέος Ακαδημαϊκός Χάρτης διαθέτει πλέον 405 Τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ συνολικά, έναντι 534 Τμημάτων πριν την εφαρμογή του Σχεδίου «Αθηνά», δηλαδή ο αριθμός αυτών που καταργήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν είναι 129. Σε μεταβατικότητα, δηλαδή σε λειτουργία έως την αποφοίτηση των εισαχθέντων 2012-2013, τίθενται 26 Τμήματα.

Θάρρος

Ηλεία: Νεκρή Caretta-Caretta στην παραλία της Ζαχάρως

Νεκρή στην παραλία της Ζαχάρως βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή στην παραλία της Ζαχάρως μια ακόμα Careta-Careta.

Την θαλάσσια .......

χελώνα βρήκαν κάτοικοι της περιοχής και -σε συνεργασία με την διεύθυνση του γνωστού καταστήματος «Παρά Θιν Αλός»- ήρθαν σε επικοινωνία με τον Σύλλογο «Αρχέλων» ο οποίος και θα παραλάβει το κουφάρι του νεκρού ζώου.

Patris News

8ο Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας Δυτικής Ελλάδας


«Η πρόληψη του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νόσων αποτελεί κοινό μοντέλο;»

                                       Διοργάνωση:
                   Ελληνική Εταιρεία Προληπτικής Ογκολογίας
                               22 και 23 Μαρτίου 2013
                               Πάτρα, Ξενοδοχείο Astir

Η Ελληνική Εταιρεία Προληπτικής Ογκολογίας με Πρόεδρο τον κ. Παναγιώτη Γκινόπουλο Συντ. Διευθυντή της Μονάδας Χημειοθεραπείας στο Γ.Ν. Πατρών, οργανώνει το 8ο Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας Δυτικής Ελλάδας με θέμα «Η πρόληψη του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νόσων αποτελεί κοινό μοντέλο;» στις 22 & 23 Μαρτίου 2013, στο Ξενοδοχείο Αστήρ, στην Πάτρα.

Το Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας Δυτικής Ελλάδας, οργανώνεται .....

κάθε 2 χρόνια, που ως γνωστό πρωταρχικό στόχο έχει την πρόληψη ενάντια στον καρκίνο, προσεγγίζοντας εκατοντάδες Παθολόγους-Ογκολόγους, Ακτινοθεραπευτές – Ογκολόγους, Καρδιολόγους Βιολόγους, Αιματολόγους, Χειρουργούς, Γενικούς Ιατρούς, Ακτινολόγους, Πνευμονολόγους, και Διατροφολόγους.

Εντρυφώντας στο προηγούμενο συνέδριο με το ειδικό θέμα «Διατροφή και Καρκίνος», διαπιστώθηκε η ολοένα και μεγαλύτερη ταύτιση της πρόληψης του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νόσων όσον αφορά το θέμα της διατροφής. Όπως υπογραμμίζει ο Πρόεδρος Δρ. Παναγιώτης Γκινόπουλος «Στο φετινό μας συνέδριο προσπαθούμε να διευρύνουμε αυτή την ταύτιση της πρόληψης ώστε όταν μιλάμε για πρόληψη να εννοούμε δεδομένα πράγματα και απλά, που εάν υιοθετηθούν θα μπορούν πράγματι να επηρεάσουν θετικότατα όχι μόνο τον καρκίνο αλλά και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τα οποία μαζί, αποτελούν τη μεγαλύτερη γκάμα της ανθρώπινης παθολογίας σήμερα», και συνεχίζει «Ιδιαίτερα σήμερα που η κρίση κυρίως των αξιών που διέπει τις κοινωνικές μας δομές και εξ αυτών προκύπτει η οικονομική ανεπάρκεια, μας επιτάσσει έντονα να ευρεθούν οικονομικότερα και ορθολογικότερα αλλά κυρίως ολοκληρωμένα και μεστά, σοφίας, μοντέλα διαβίωσης που βασίζονται στην πρόληψη των νόσων, όταν μάλιστα η πρόληψη μπορεί να απλοποιηθεί και να ενταχθεί σε ένα κοινό πρόγραμμα που θα ανταποκρίνεται στις αναγκαίες προληπτικές δράσεις για την πλειοψηφία των νόσων του παρόντος και του άμεσου μέλλοντος. Βλέπετε, για άλλη μια φορά, επαληθεύεται το «Κάλλιον το προλαμβάνειν του θεραπεύειν».

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει τις εξής Θεματικές Ενότητες:
• Πρόληψη - πρώιμη διάγνωση του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νόσων
• Παράγοντες που επηρεάζουν την επίπτωση και την πρόληψη του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νόσων
• Νέες προοπτικές από την πρόληψη έως και τη θεραπεία στον καρκίνο του μαστού
• Ο ρόλος και η θέση της Υπερθερμίας στην αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενών
• Μηχανοργάνωση πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων ιατρικών υπηρεσιών και έρευνας
• Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και πρόληψη του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νόσων
• Η διατροφή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην πρόληψη του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νόσων
• Πρόληψη καρδιαγγειακών νόσων και νεοπλασιών από καρδιολογική σκοπιά
• Διερεύνηση ύπαρξης γονιδιακής προδιάθεσης για καρκίνο και καρδιαγγειακά νοσήματα
• Οριοθέτηση των προβλημάτων καρκίνου και καρδιαγγειακής νόσου και η υπάρχουσα αποτελεσματικότητα της πρόληψης
• Παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχή εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νόσων
• Οι μελλοντικές προοπτικές ανήκουν στη θεραπεία ή στην πρόληψη ενόψει των νέων επιστημονικών δεδομένων αλλά και της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης;

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την γραμματεία οργάνωσης του Συνεδρίου:

E.T.S. Events & Travel Solutions Α.Ε.
Ελ. Βενιζέλου 154, Τ.Κ. 171 22
Νέα Σμύρνη, Αθήνα
Tηλ.: 210 98 80 032
Φαξ: 210 98 81 303

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Μαρτίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«Δεν είμαι αγγελούδι, αλλά δεν έχω κάνει αυτά που λένε», τόνισε ο 49χρονος φερόμενος ως αρχηγός
Δρακόντεια μέτρα στη δίκη για Μεσάι


Υπό δρακόντεια και πρωτοφανή, για την Καλαμάτα, μέτρα.........

ασφαλείας ξεκίνησε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για τη στυγερή δολοφονία του 35χρονου Αλβανού Φελίμ Μεσάι και του 2,5χρονου γιου του, το Νοέμβριο του 2011, η οποία είχε συνταράξει το πανελλήνιο.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με 19 βαρύτατες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων εκβίαση καταστηματαρχών και διακίνηση ναρκωτικών, κάθονται συνολικά 16 άτομα, ανάμεσά τους και ένας πρώην αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Μετά από αίτημα κατηγορουμένων, να συνεννοηθούν με τους συνηγόρους που τους διόρισαν, η εκδίκαση της υπόθεσης διεκόπη για σήμερα το πρωί.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ ξέσπασε μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΣΥΡΙΖΑ.
Η αντιπεριφερειάρχης Ντ. Νικολάκου απάντησε με βολές τόσο στη δήλωση του βουλευτή Θανάση Πετράκου, όσο και στην ερώτηση του Νίκου Πατσαρίνου.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΣΕ «ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ» Λογοθεραπεία… το Τμήμα Καλαμάτας παραμένει μέχρι (2018) που θα κλείσει…
• ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ το αποκριάτικο τριήμερο στη Μεσσηνία! Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία των εκδηλώσεων και η συμμετοχή κόσμου, ιδιαίτερα στην Καλαμάτα, αλλά και στις άλλες πόλεις που διοργάνωσαν καρναβάλια.
• ΤΡΑΓΩΔΙΑ χωρίς τέλος στην Κύπρο! Σε νεκρική σιγή οι αγορές, με τους Γερμανούς και τους Ρώσους σε… ακήρυχτο πόλεμο!
• ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ από την ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη μεταφορά σκουπιδιών στη Φυλή από Τρίπολη και Ερμιονίδα.
• Η AEGEAN βασικός πυλώνας του Τουρισμού στην Ελλάδα (πρόσφατα εγκαινίασε και τη βάση στο αεροδρόμιο Καλαμάτας).


● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!