Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Κατασκευή Χαρταετού. Φτιάξτε τον δικό σας Χαρταετό

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ
+ VIDEO


Αγαπητοί φίλοι.

Η καθαρά Δευτέρα πλησιάζει, και όλοι μας λίγο πολύ θα πετάξουμε χαρταετό.
Οι έτοιμοι κοστίζουν ανάλογα με το μέγεθος τους αλλά.... είναι όλοι τους πανομοιότυποι.
Αστέρια κυρίως, κλπ κλπ
Γιατί να είσαστε τόσο κοινός με τους άλλους???

Τι θα λέγατε φέτος να φτιάξετε φέτος τον δικό σας χαρταετό??
Τον χαρταετό που θα είναι ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ, που στολίστηκε με την φαντασία σας και το κέφι σας??

Παρακάτω ακολουθούν οδηγίες για το πως θα φτιάξετε τον δικό σας χαρταετό. ......


Τι θα χρειαστούμε:

3 ελαφρά πηχάκια από ξύλο, περίπου 80 εκατοστά το καθένα
χαρτί ή πολύ λεπτό νάιλον
γερό σπάγκο
λεπτό σύρμα
κολλητική ταινία
χρωματιστά χαρτιά για την ουρά

Ξεκινάμε την κατασκευή:

Στα άκρα από κάθε πηχάκι κάνουμε δυο μικρές εγκοπές.
Δένουμε γερά μεταξύ τους τα τρία πηχάκια από την μέση με τον σπάγκο, και αφήνουμε περίπου μισό μέτρο ακόμα να κρέμεται (επόμενο σχήμα).



Στην άκρη από το ένα πηχάκι στερεώνουμε γερά το σύρμα, και το περνάμε περιμετρικά γύρω από τον σκελετό του χαρταετού, κάνοντας μια στροφή με το σύρμα σε κάθε πηχάκι, εκεί που έχουμε κάνει την εγκοπή.
Φροντίζουμε όπως θα γυρίζουμε το σύρμα, οι αποστάσεις μεταξύ των άκρων από τα πηχάκια να διατηρούνται σταθερές, έτσι ώστε στο τέλος να έχουμε ένα κανονικό εξάγωνο.
Ακουμπάμε τον σκελετό πάνω στο χαρτί ή το πλαστικό, και το κόβουμε γύρω - γύρω του, αφήνοντας ένα περιθώριο 3-5 εκατοστών (επόμενο σχήμα).



Σε αυτό το σημείο, μπορούμε ν’ αφήσουμε την φαντασία μας ελεύθερη και να διακοσμήσουμε την επιφάνεια του χαρτιού όπως μας αρέσει, έτσι ώστε να έχουμε έναν μοναδικό χαρταετό.
Μπορούμε να κολλήσουμε διάφορα διακοσμητικά, ή να ζωγραφίσουμε την σημαία της αγαπημένης μας ομάδας, πρόσωπα, πεταλούδες, πουλιά και ζώα.
Κατόπιν ξαναβάζουμε τον σκελετό πάνω στο χαρτί ή το πλαστικό, γυρίζουμε τα περιθώρια προς τα μέσα και τα κολλούμε με κολλητική ταινία.
Σε δυο άκρα (β & γ) στερεώνουμε σπάγκο, για να δέσουμε στην μέση του την ουρά. Προσέχουμε ώστε: αβ = αγ = γδ = βδ.
Η ουρά πρέπει να είναι 3-4 φορές μακρύτερη από το μήκος του αετού, έτσι ώστε να έχει σταθερότητα όταν πετάει (επόμενο σχήμα).



Την ουρά μπορούμε να την κατασκευάσουμε, από λωρίδες που θα έχουμε κόψει από εφημερίδες ή χρωματιστά χαρτιά μεγέθους 20 Χ 20 εκατοστά, τα οποία δένουμε στον σπάγκο σε απόσταση περίπου 15-20 εκατοστών το ένα από το άλλο.
Στα αντίθετα άκρα από αυτά που δέσαμε την ουρά, (ε & ζ), δένουμε τα ζύγια. Εδώ πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα. Όλη η επιτυχία για το πέταγμα του αετού, βρίσκεται στα ζύγια του.
Τα ζύγια, είναι δυο κομμάτια σπάγκος δεμένος στο άκρα ε και ζ, που το καθένα ενώνεται με τον σπάγκο που αφήσαμε να κρέμεται από το κέντρο του χαρταετού.
Τα ζύγια πρέπει να σχηματίζουν ένα ισοσκελές τρίγωνο.
Στο σημείο της ένωσης δένουμε ένα γερό σπάγκο, την καλούμπα.
Βρίσκουμε ένα πλάτωμα μακριά από ηλεκτροφόρα σύρματα, γυρίζουμε τον χαρταετό μας κόντρα στον άνεμο και ..... ΑΜΟΛΑ ΚΑΛΟΥΜΠΑ!



Γυμνός ο Δήμος Τριφυλίας σε στοιχειώδεις υποδομές

Η τελευταία κακοκαιρία ανέδειξε για άλλη μια φορά το έλλειμμα ακόμη και σε στοιχειώδεις υποδομές στο Δήμο Τριφυλίας.
Συγκεκριμένα ο μόλος του λιμανιού της Κυπαρισσίας κατέρρευσε και ουσιαστικά πια λιμάνι δεν υπάρχει.
Στο Καλό Νερό η έλλειψη Αντιδιαβρωτικής Προστασίας προκάλεσε τεράστιες ζημιές στην ακτή.

Στην παραλία .......

Στομίου γκρεμίστηκαν οι βράχοι που την περιβάλλουν, κατέρρευσαν τα σημεία και οι σκάλες πρόσβασης προς την παραλία και ήδη εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι για όσους θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στην ακτή.
Το γεφύρι του Λαγκουβάρδου για άλλη μια φορά πλημμύρισε και όλοι οι παράκτιοι δρόμοι υπέστησαν σοβαρή διάβρωση.
Ο Δήμος Τριφυλίας μολονότι για όλα αυτά τα ζητήματα δεν έχει τυπική ή ουσιαστική αρμοδιότητα αγωνίζεται, αφότου η νέα Δημοτική Αρχή ανέλαβε τα καθήκοντά της, να απεγκλωβίσει τα απαιτούμενα έργα από τις γραφειοκρατικές και άλλες διεργασίες και να δρομολογήσει τις λύσεις του.
Είναι πια η ώρα όπου τα λόγια εξαντλήθηκαν, οι συζητήσεις έχουν ολοκληρωθεί, οι προτάσεις έχουν διατυπωθεί. Είναι η ώρα των αποφάσεων.
Κατανοούμε τις δυσκολίες της συγκυρίας που βιώνει η πατρίδα μας. Ωστόσο στον προκρούστη της δημοσιονομικής «πειθαρχίας» δεν μπορεί να θυσιάζονται τα στοιχειώδη δικαιώματα των πολιτών.

Ο Δήμος Τριφυλίας εκφράζει την ικανοποίησή του γιατί με την δημοπράτηση της γέφυρας του Λαγκουβάρδου δίνεται επιτέλους λύση σ’ ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή, καθώς και για το ότι μετά την δημοσίευση της απόφασης για την εξομοίωση του λιμένος Μαράθου δίνεται λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που επίσης για χρόνια ταλανίζει την περιοχή. Η Δημοτική Αρχή θα επιμείνει σε άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια και τις άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες, να δρομολογηθούν επιτέλους οι λύσεις τόσο για το λιμάνι της Κυπαρισσίας όσο και για την Αντιδιαβρωτική προστασία του Καλού Νερού.

Είχαμε δηλώσει ότι αναλαμβάνουμε τη διαχείριση του Δήμου Τριφυλίας όχι ως Εισαγγελείς για το παρελθόν αλλά ως αγωνιστές για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.
Έτσι θα συνεχίσουμε. Η μη αναμόχλευση όμως του παρελθόντος δε νομιμοποιεί τους συμπράξαντες ή τους σιωπήσαντες στο παρελθόν να γίνονται όψιμοι επικριτές.

Συγχαρητήρια από τον Δήμο Τριφυλίας στις ομάδες του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας

Ο Δήμαρχος Κώστας Κόλλιας και το Δημοτικό Συμβούλιο συγχαίρει τις ομάδες του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας για τις επιτυχίες τους στο σχολικό πρωτάθλημα Μεσσηνίας.

1)Μπάσκετ αγοριών 2η θέση
2)Βόλευ αγοριών ημιτελικός (3-4)
3)Ποδόσφαιρο ημιτελικός (3-4)
4)Στίβος (ανώμαλος δρόμος αγοριών 4 χλμ 1η, 2η, 4η & 5η θέση) Συμμετοχή του 1ου (Καλογερόπουλου Ιωάννη) στην τελική φάση Ελλάδας-Κύπρου που κατέλαβε την 18η θέση σε 60 μαθητές
'

Λιμάνι Κυπαρισσίας, τέλος! Κατέρρευσε πλήρως τμήμα του προσήνεμου μόλου. Ολοκληρωτική καταστροφή (Φωτογραφίες)

UPDATE VIDEO

Αυτό που όλοι φοβούνταν στην Κυπαρισσία, αλλά ήταν προδιαγεγραμμένο εξαιτίας ευθυνών Αρχών, υπηρεσιών και κακοτεχνιών στο λιμάνι Κυπαρισσίας, δυστυχώς έγινε τη νύχτα της Πέμπτης – ξημερώματα Παρασκευής.

Κατέρρευσε ........

πλήρως το τμήμα του μόλου που ένωνε τον παλιό με τον καινούργιο προσήνεμο μόλο. Το τμήμα, δηλαδή, που από προηγούμενες θαλασσοταραχές και κυματισμούς είχε σπάσει σε τρία κομμάτια και είχε πάρει επικίνδυνη κλίση.

Από την κατάρρευση του τμήματος αυτού και το γεγονός ότι και το κομμάτι στην άκρη του παλιού προσήνεμου μόλου είχε «απογυμνωθεί» από βράχους (στην εξωτερική του πλευρά) οι οποίοι τον προστάτευσαν από τους κυματισμούς, πλέον αποκόπηκε και αυτό το κομμάτι του παλιού προσήνεμου μόλου, πήρε επικίνδυνη κλίση και είναι έτοιμο να καταρρεύσει και αυτό.

14 εκατομμύρια ευρώ, πήγαν στο αέρα και τα πήρε η θάλασσα.

Αλιείς και κάτοικοι της περιοχής είναι θλιμμένοι και οργισμένοι με αυτή την τραγική εξέλιξη και ρίχνουν ευθύνες σε δημοτικές, νομαρχιακές, περιφερειακές Αρχές και υπηρεσίες, ενώ ζητούν να παρέμβει η δικαιοσύνη και να αναζητηθούν και καταλογιστούν ευθύνες για το έγκλημα που έγινε στο λιμάνι Κυπαρισσίας!









Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος



Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ

ΓΕΝΙΚΑ:
Σωστή επιλογή των τροφίμων.
Μεταφορά στο σπίτι των τροφίμων που χρειάζονται ψυγείο όσο το δυνατό συντομότερα.
Η προσεκτική .........

χρήση τους από τον καταναλωτή στο σπίτι (π.χ. συντήρηση στην κατάλληλη θερμοκρασία, σχολαστικό μαγείρεμα) είναι απαραίτητα για την αποφυγή αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία.

1.Κεφαλόποδα (π.χ. χταπόδια, καλαμάρια, σουπιές, θράψαλα)
Τα βρίσκουμε στην αγορά είτε ως νωπά, είτε ως κατεψυγμένα, είτε ως αποψυγμένα
Απαγορεύεται η απόψυξη των αλιευμάτων στο λιανεμπόριο και κατά την
πώλησή τους πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν εμφανώς την ένδειξη της αποψυγμένης κατάστασής τους από εγκεκριμένη εγκατάσταση.

Για τα νωπά προσέχουμε:
-Την οσμή που πρέπει να είναι η οσμή της θάλασσας και όχι οσμή αμμωνίας ή οποιαδήποτε άλλη οσμή, ξένη προς το προϊόν.
- Την επιφάνεια του σώματος να είναι υγρή και γυαλιστερή.
- Τα πλοκάμια και τις βεντούζες να αντέχουν σε ελαφρύ τράβηγμα και να μην αποκολλώνται εύκολα.
- Τη σάρκα να είναι συμπαγής, ελαστική και γυαλιστερή.
- Τα μάτια να είναι γυαλιστερά, ζωηρά χωρίς κηλίδες.

Για τα κατεψυγμένα πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτά πωλούνται συσκευασμένα, χωρίς παραμορφώσεις του περιεχομένου και με ένα λεπτό στρώμα πάγου επάνω τους (επίπαγος). Όταν γίνεται η απόψυξη, το περιεχόμενο πρέπει να φέρει το χρώμα και την οσμή των νωπών.

2.Δίθυρα Οστρακοειδή (π.χ. μύδια, κυδώνια, γυαλιστερές, στρείδια, αχιβάδες, χτένια)
Εφόσον πωλούνται με κέλυφος θα πρέπει να είναι ζωντανά.
-Τα κελύφη που πρέπει να είναι κλειστά και να ανοίγουν πολύ δύσκολα ή αν είναι μερικώς ανοιχτά με την ελάχιστη πίεση πάνω στο κέλυφός τους να κλείνουν μόνα τους.
- Το περιεχόμενο που πρέπει να είναι υγρό, καθαρό και άοσμο.
- Τη σάρκα που πρέπει να είναι υγρή, γερά προσκολλημένη στο κέλυφος (με τσίμπημα καρφίτσας ή με λίγες σταγόνες λεμονιού να προκαλείται συστολή του σώματος).

Τα αποφλοιωμένα μύδια που πωλούνται πάνω σε πάγο θα πρέπει η σάρκα τους να είναι γυαλιστερή, συνεκτική και να έχει μυρωδιά θάλασσας.

Τα μύδια πωλούνται επίσης και κατεψυγμένα με κέλυφος ή χωρίς κελύφη. Επάνω στη συσκευασία πρέπει να υπάρχει υγειονομικό σήμα με τη σφραγίδα της εγκατάστασης. Η ημερομηνία ανάλωσης πρέπει να απέχει το πολύ 5 ημέρες από την ημέρα της αποκελύφωσης.

3.Μαλακόστρακα (π.χ. γαρίδες, καραβίδες, αστακοί, καβούρια)

Για τα νωπά πρέπει :
- Η οσμή να είναι ευχάριστη (σαν την οσμή της θάλασσας).
- Τα πόδια τους να είναι στερεά κολλημένα στο σώμα και σκληρά.
- Η μεμβράνη του θώρακα να είναι τεντωμένη, ανθεκτική και διαφανής.
- Το κεφάλι και ο θώρακας να είναι ανοιχτόχρωμα, όχι μελανού χρώματος και να μην έχουν μαύρες κηλίδες.

Γενικά οι φρέσκες γαρίδες γλιστρούν εύκολα από το χέρι ενώ οι αλλοιωμένες
δίνουν την αίσθηση της ζέστης όταν βυθίζουμε τα χέρια μας στο κιβώτιο που τις περιέχει.
Για τα κατεψυγμένα ισχύουν όσα αναφέρθηκαν και για τα φρέσκα.

4.Αχινοί
Πρέπει να είναι ζωντανοί και αυτό φαίνεται από την κίνηση των αγκαθιών τους.

5.Ταραμάς
Πρέπει να έχει χρώμα ομοιόμορφο, σύσταση μαλθακή και όχι πικρή ή όξινη γεύση.
Πιθανή αλλοίωση στον ταραμά διαπιστώνεται από την εμφάνιση μούχλας, την ξηρότητα ή την τάγγιση.

Φιλιατρά - Λιμενάρι. Βγήκαν βράχια και μπάζα στον δρόμο. [ VIDEO ]

Βράχια και μπάζα βγήκαν για μια ακόμα φορά στον δρόμο από Λιμενάρι προς Στόμιο στο ύψος της ταβέρνας "Ιόνιον" του κ. Κολομβάκη.
Η χθεσινοβραδινή κακοκαιρία σε συνδυασμό με τους δυνατούς Δυτικούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή και τα μεγάλα κύματα που είχαν σηκωθεί νωρίς το πρωί έφεραν κομμάτια από πορία αλλά και μπάζα που είναι πεταμένα στο σημείο στο δρόμο ο οποίος έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο.
Αναγνώστης που ........

επικοινώνησε με το Φιλιατρά News μας κάλεσε στο σημείο να καταγράψουμε την εικόνα που παρουσίαζε η περιοχή, τονίζοντας μας ότι κανένας οδηγός ΙΧ δεν διανοείται να περάσει από το σημείο καθώς τα λάστιχα του κινδυνεύουν να σκιστούν από τα αιχμηρά κομμάτια των ποριών που βγήκαν στον δρόμο.
Χαρακτηριστική είναι η δυσκολία με την οποία περνά ένα τρακτέρ από το σημείο όπως θα δείτε και στο video.
Ειδοποιήθηκε ο Δήμος ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έστειλε στην περιοχή εκσκαφέα και καθάρισε το σημείο από τις πέτρες και τα ξενόφερτα υλικά.

Μικρό όμως πρόβλημα υπήρξε και στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών καθώς στην απέναντι πλευρά του μώλου όταν -σύμφωνα με την μαρτυρία του Διευθυντή του γυμνασίου Φιλιατρών κ. Αθανασόπουλου- το πρωί το κύμα έφτανε τα 3 μέτρα με αποτέλεσμα να πετάξουν στον Δρόμο πέτρες και να μην μορεί να φύγει για το σχολείο.
Έτσι έκατσε εκείνος να παραμερίσει τις πέτρες μία προς μία για να μπορέσει να φύγει και να πάει στην εργασία του.

Δείτε Φωτογραφίες και ένα Video όπως το κατέγραψε η κάμερα του Φιλιατρά News














Πρόσκληση στον χορό της Αδελφότητας Φιλιατρινών Αττικής

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Φιλιατρινών Αττικής «Η ΕΡΑΝΗ» σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 και ώρα 21.00΄ στο κέντρο «ΤΑΧΕΙΑ» στον Άλιμο, οδός Δωδεκανήσου 37 (είσοδος από Βουλιαγμένης), τηλ. 210 9966141 και 693 0996466.
Το ψυχαγωγικό ........

πρόγραμμα περιλαμβάνει μεγάλη ορχήστρα και εκλεκτούς καλλιτέχνες (Τάκης Σούκας, Θεοδοσία Στίγκα, Φάνης Μεζίνης, Παναγιώτης Λάλεζας, Γιάννης Μάντης, Χαρούλα Ντάνου και Ελένη Φιλίνη).

Τιμή πρόσκλησης: 25 €
Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται φαγητό, ποτά (κρασί, μπύρα και αναψυκτικά) απεριόριστα και γλυκό.

Tα 5 τελευταία χρόνια ο χορός της αδελφότητας θυμίζει παλιές καλές εποχές, πολύ κόσμο, διασκέδαση και μεγάλη συμμετοχή νέων.
Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα
6974 828923 (Ν. Βορρές),
6945 490833 (Ε. Χαρτάλος) και
6977 711323 (Γ. Ποταμιάνος), μέχρι 28/3/2013.

Το ΔΣ σας περιμένει να διασκεδάσουμε όλοι μαζί!

Άδωνις σε Βαξεβάνη: Θα σου κάνω αγωγή και για το "μπουμπούκος"

Άγριος καυγάς ξέσπασε ανάμεσα στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη και τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη κατά τη διάκεια της προανακριτικής επιτροπής. Αφορμή για να ξεσπάσει ο "πόλεμος" και ο κ. Γεωργιάδης να απειλήσει ακόμη και με αγωγές ήταν τα λόγια του κ. Βαξεβάνη.

Ο κ. Βαξεβάνης μιλούσε με τους δημοσιογράφους και αποκάλεσε ........

τον κ. Γεωργιάδη "μπουμπούκο", πράγμα που το άκουσε ο βουλευτές και έγινε έξαλλος. Ακολουθεί η... απολαυστική συνομιλία μεταξύ των δύο αντρών:

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ωραίο επίπεδο. Εγώ δεν σε έχω πει ποτέ μπουμπούκο».

Κώστας Βαξεβάνης: «Ναι, γιατί εγώ δεν είμαι μπουμπούκος. Αυτοχαρακτηρισμός είναι».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν είναι και το ξέρεις. Δεν το μάθατε εκεί στη Λέσβο και στην ΚΝΕ που ήσουν ποιος το είπε. Κι εγώ ξέρω ποια ήταν τα παρατσούκλια που σε φώναζαν οι γκόμενες που είχες κατά καιρούς. Αλλά δεν τα λέω. Θέλεις να τα πω;».

Κώστας Βαξεβάνης: «Πες τα, αν τα ξέρεις. Η γυναίκα σου είναι στη λίστα».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Εξακολουθείς να λες ψέματα. Η γυναίκα μου σου έχει κάνει αγωγή. Αυτά θα τα πεις στο δικαστήριο. Η μετάφραση ήρθε και λέει ότι δεν είναι στη λίστα. Ως σχετιζόμενο πρόσωπο την αναφέρουν οι τράπεζες».

Κώστας Βαξεβάνης: «Κάνε μου τη χάρη τώρα».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Και το μπουμπούκος μην το ξαναπεις. Θα σου κάνω και για αυτό αγωγή εκτός από όλα τα άλλα».

Κώστας Βαξεβάνης: «Εντάξει παιδιά δεν είναι μπουμπούκος».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Εσύ μπουμπούκος μπορεί να μην είσαι αλλά ψεύτης είσαι».

Κώστας Βαξεβάνης: «Μόνο για τηλεπωλητής είσαι. Το είδες το tweet που σου έκανα χθες, είχε εκατό retweet».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Εχεις 100 ψεύτικα προφίλ. Για αυτό».

Κώστας Βαξεβάνης: «Μόνο για τηλεπωλητής κάνεις. Δέκα κιλά βιβλία πέντε ευρώ. Ντρέπομαι που σε έχουν εκλέξει στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ρε άντε κάνε μου τη χάρη τώρα».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Eχω κρατήσει όλα τα tweet που έχεις ότι έκανες μήνυση και αγωγή στον Ταγματάρχη που είπε ότι πήρες δύο εκατομμύρια ευρώ από την ΕΡΤ. Παπάρια έκανες».

Sofokleous in

Το μεγάλο κόλπο αγρότη με την επιστροφή ΦΠΑ 184 εκατ. ευρώ

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ έπεσε αγρότης από τη Θήβα που είχε φτιάξει μια “μηχανή” να εισπράττει εκατομμύρια ευρώ με το κόλπο της επιστροφής ΦΠΑ.

Τα χρήματα που ......

έβαλε στην τσέπη ο αδίστακτος καλλιεργητής έφθασαν στο αστρονομικό ποσό των 184.075.770 ευρώ.

Όπως προκύπτει από τον έλεγχο των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών , ο αγρότης εμφανίζονταν να κατέχει μια έκταση 50.000 στρεμμάτων στην περιοχή της Θήβας. Όπως αποδείχθηκε ο ... τσιφλικάς αγρότης δεν είχε ούτε ένα στρέμμα και η περιοχή που ...καλλιεργούσε ήταν μόνο στα χαρτιά , όταν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ του ζήτησαν να προσκομίσει τα μισθωτήρια συμβόλαια της έκτασης. Ο αγρότης δεν είχε να επιδείξει κανένα έγγραφο.

Τα στοιχεία των αρμοδίων Αρχών τον εμφάνιζαν να καλλιεργεί κρεμμύδια και πατάτες και τη συνολική παραγωγή την πωλούσε σε περισσότερες από 30 εταιρείες.

Ο επιτόπιος έλεγχος του ΣΔΟΕ απέδειξε ότι ο αγρότης είχε φτιάξει μια γεωργική επιχείρηση που ήταν στον αέρα , όταν του ζητήθηκε να προσκομίσει τα αντίστοιχα παραστατικά ανέφερε ότι δεν είχε να τους δώσει τίποτα.

Οι επιχειρήσεις που φέρονταν ότι συνεργάζονταν με τον τσιφλικά αγρότη του έχουν υποβάλει μηνύσεις για πλαστογράφηση του ονόματος της εταιρείας.

Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ όλες οι συναλλαγές του 55χρόνου ήταν πλαστές ούτε ένα κρεμμύδι ή μια πατάτα δεν είχε παράγει. Πάντως ο “επιχειρηματίας” αγρότης είχε αποκτήσει ότι επιθυμεί ένας άνθρωπος. Διέθετε πολυτελή βίλα πανάκριβα αυτοκίνητα και έκανε μια πλούσια ζωή αφού μπορούσε να αποκτήσει ότι ήθελε κλέβοντας το κράτος με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Τα στελέχη του ΣΔΟΕ έχουν ζητήσει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και των άλλων εμπλεκομένων που συμμετείχαν στην απάτη. Οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών μιλούν για μια “ομερτά” μεταξύ των μυημένων αγροτών στην απάτη των εικονικών τιμολογίων.

Το Έθνος της Τρίτης 12 Μαρτίου αποκάλυψε το κόλπο των 222,5 εκατ. Ευρώ από 48 αγρότες με την επιστροφή του ΦΠΑ. Οι έρευνες των διωκτικών Αρχών έφεραν στην επιφάνεια πακτωλό “μαύρου χρήματος” με αδήλωτα εισοδήματα , και εικονικά πλαστά τιμολόγια. Οι αγρότες καρπώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την παράνομη είσπραξη του ΦΠΑ και του φόρου πετρελαίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγρότης ήταν στη λίστα με τους 48 καλλιεργητές όπως έδειξε η έρευνα του ΣΔΟΕ.

Ημερησία

ΣΔΟΕ: Θα βλέπει τις καταθέσεις και τους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων

Απευθείας πρόσβαση για έλεγχο στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων αποκτούν από την ερχόμενη Τρίτη 36 εξειδικευμένοι υπάλληλοι από την κεντρική υπηρεσία του ΣΔΟΕ και δύο υπάλληλοι ανά περιφερειακή διεύθυνση.

Θα έχουν άμεση .....

πρόσβαση σε κάθε λογαριασμό που τηρείται σε 53 πιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και σε κάθε κίνηση κεφαλαίων σε βάθος δεκαετίας.

Αυτό θα γίνεται ως εξής: Δημιουργείται μία "πύλη εισόδου" στους τραπεζικούς λογαριασμούς από ειδικό μοναδικό κόμβο διασύνδεσης της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων με τον "Τειρεσία". Οι τράπεζες θα αποστέλλουν καθημερινά στον Τειρεσία όλες τις κινήσεις που έγιναν στους λογαριασμούς που διατηρούν. Από τον server του Τειρεσία τα στοιχεία θα μεταβιβάζονται στον server της ΓΓΠΣ, όπου οι εξειδικευμένοι υπάλληλοι με έναν ειδικό κωδικό θα μπαίνουν στην καρτέλα του ελεγχόμενου πατώντας απλά το ΑΦΜ του.

Το σύστημα είναι έτσι δομημένο που οι τράπεζες δεν θα γνωρίζουν ποιός και πότε ελέγχεται.

Οι ελεγκτές θα έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς των ελεγχόμενων φορολογουμένων από το 2002 και μετά. Οι κινήσεις λογαριασμών "φαίνονται" από το 2008 και μετά.

Για τον έλεγχο παλαιότερων τραπεζικών καταθέσεων θα υποβάλλεται αίτημα για άνοιγμα λογαριασμού, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Η αρχή θα γίνει με τα 2.062 άτομα της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ. Με το νέο όπλο ανά χείρας αρμόδια στελέχη του ΣΔΟΕ εκτιμούν ότι έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η διασταύρωση καταθέσεων και φορολογικών δηλώσεων των συγγενών του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου, δίδοντας πλέον τις πρώτες σαφές απαντήσεις για το αν τίθεται ζήτημα φοροδιαφυγής και κρυμμένου χρήματος.

Στη σειρά προτεραιότητας ελέγχου, μετά τους συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου ακολουθούν η σύζυγος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, Ρ. Κουράκου και η Μ. Παντελή, το όνομα της οποίας αποτυπώνεται στη λίστα δίπλα σε κατάθεση ύψους 550 εκατ. δολ.

Το ΣΔΟΕ εστιάζει όχι μόνο σε μεγαλοκαταθέτες, αλλά και σε "μικρότερους" καταθέτες που αδυνατούν να δικαιολογήσουν το πόθεν έσχες. θα ερευνηθούν σε βάθος δεκαετίας πρόσωπα που, ενώ εμφανίζονται να έχουν καταθέσεις για παράδειγμα 1 εκατ. ευρώ δηλώνουν στην εφορία προκλητικά χαμηλά εισοδήματα της τάξεως των 30.000 ευρώ.

Στελέχη του ΣΔΟΕ επισημαίνουν ότι με αυτό τον τρόπο η εργασία τους πλέον θα απλοποιηθεί. Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι σήμερα έχει ζητήσει το άνοιγμα περισσότερων από 5.000 τραπεζικών λογαριασμών, αλλά ούτε οι μισοί δεν έχουν "ανοίξει". Μόνο για 232 υποθέσεις που άνοιξαν οι λογαριασμοί και ολοκληρώθηκε ο έλεγχος, έχουν καταλογιστεί φόροι και πρόστιμα ύψους πάνω από 1 δισ ευρώ με τις εισπράξεις να φθάνουν τα 650 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως με βάση το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο το ΣΔΟΕ σε περίπτωση έρευνας για φορολογικές παραβάσεις έχει τη δυνατότητα να προχωρεί στην άρση του τραπεζικού απορρήτου των ελεγχόμενων προσώπων, χωρίς να απαιτείται να έχει προηγούμενως εξασφαλίσει την έκοδση σχετικής εισαγγελικής διάταξης.

Newsbomb

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 15-3-2013 ]




Σήμερα το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Σήμερα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης.

Σύμφωνα .......

με το υπουργείο Οικονομικών το ποσό ανέρχεται στα 37,7 εκατομμύρια ευρώ και αφορά 278.489 δικαιούχους σε όλη την Ελλάδα, ενώ συγκριτικά με την τελευταία πληρωμή, ο αριθμός των δικαιούχων αλλά και το ποσό πληρωμής έχει υπερδιπλασιαστεί.

Θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας μεχρι το 2014 σε ανέργους αλλά και σε όσους έχουν μόνο 50 ένσημα το 2012.

Σας γνωρίζουμε ότι λόγω της μεγάλης ανεργίας ή υποαπασχόλησης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συμπληρώσουν τις ελάχιστες χρονικές προϋποθέσεις για τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας και προκειμένου να μη μείνουν ανασφάλιστοι οι ίδιοι και τα μέλη οικογενείας τους, έχει ήδη καταρτιστεί και κατατεθεί στη Βουλή σχετική διάταξη νόμου, με την οποία προβλέπεται ότι:......

α. στους ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α-Ε.Τ.Α.Μ. και στα μέλη οικογένειας τους, για την περίοδο από 1.3.2013 έως 28.2.2014, είναι δυνατή η χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος, με τη συμπλήρωση τουλάχιστον πενήντα (50) ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2012), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου.

β. στους ανέργους ηλικίας άνω των 29 και έως 55 ετών, που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 5 του ν. 2768/1999 (Α΄273) όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν, η ασφαλιστική κάλυψη για παροχές ασθένειας σε είδος παρατείνεται έως την 28η Φεβρουαρίου 2014.

γ. στους εργαζόμενους της επιχείρησης με την επωνυμία «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε», καθώς και τα μέλη οικογένειας τους, για την περίοδο από 1.3.2013 έως 28.2.2014, είναι δυνατή η χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος, χωρίς την προϋπόθεση συμπλήρωσης ημερών ασφάλισης.

Μέχρι την ολοκλήρωση της σχετικής νομοθετικής διαδικασίας δεδομένου ότι μετά την 28η .02.2013 λήγει η ασφαλιστική ικανότητα των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τις αρμόδιες υπηρεσίες να προβαίνουν:

i. στη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας των ασφαλισμένων σας για τη χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος, εφόσον έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον πενήντα (50) ημέρες ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2012), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου.

ii. στην παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης για παροχές ασθένειας σε είδος έως 28.02.2014, των ανέργων που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 5 του ν. 2768/1999 (Α΄ 273) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει και

iii. στη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας για τη χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος στους εργαζόμενους της επιχείρησης με την επωνυμία «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε», χωρίς την συμπλήρωση των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης.

΄΄ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ΄΄




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Μαρτίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Τρίτη και… καταϊδρωμένη η Μεσσηνία στις εξαγωγές
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως προέκυψε από τη διημερίδα «Εξάγοντας ποιοτικά αγροτικά προϊόντα» στην Costa Navarino


Τα μεσσηνιακά προϊόντα βρίσκονται στην ατζέντα μεγάλων .........

ξένων αγοραστών, όπως προέκυψε μετά από 240 επιχειρηματικές συναντήσεις στη διημερίδα, με θέμα «Εξάγοντας ποιοτικά αγροτικά προϊόντα», που διοργάνωσαν τα Ιδρύματα «Καπετάν Βασίλης» και «Γ. & Β. Καρέλια» στην Costa Navarino.

Ωστόσο, η Αργολίδα συνεισφέρει το 53% των εξαγωγών της Περιφέρειας, ακολουθεί ο Νομός Κορινθίας με 25% και ο Νομός Μεσσηνίας με 19%, που αφορά «βιομηχανικά προϊόντα διατροφής» και «λίπη & λάδια ζωικά ή φυτικά».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΦΡΑΓΜΟ στη σύγχυση για τις αρμοδιότητες και τη νομιμότητα στο Λιμάνι της Καλαμάτας βάζουν δύο έγγραφα του Υπουργείου Ναυτιλίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
- Με την έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, η Λιμενική Επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας ασκεί νομίμως όλες τις αρμοδιότητες (παραχωρήσεις χώρων, ενοικιάσεις κλπ.).
- Η απογραφή των ακινήτων της χερσαίας ζώνης πρέπει να γίνει με όλα τα νόμιμα μέσα.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ξεφάντωμα κόντρα στην κρίση και την εξαθλίωση με δεκάδες εκδηλώσεις σε πόλεις και χωριά της Μεσσηνίας. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή η συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας και της «Φάρις».
• ΕΦΙΑΛΤΗΣ η ανεργία με το δείκτη να «χτυπά» το 30% μέσα στο χρόνο, ενώ το Δ΄ Τρίμηνο του 2012 άγγιξε το 26% επίσημα καταγεγραμμένη από την ΕΛΣΤΑΤ.
• ΣΤΗΝ 4η ΘΕΣΗ ΕΞΕΛΕΓΗ χθες η Νάντια Γιαννακοπούλου στο νέο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας πίσω της «μεγάλα ονόματα». Νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρώτος σε ψήφους στο πρόσφατο Συνέδριο.
• ΗΜΕΡΙΔΑ για τη συκοκαλλιέργεια στη Μεσσηνία σήμερα στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.
• ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για το πρόβλημα των σκουπιδιών από τη Λαϊκή Συσπείρωση Μεσσηνίας. «Η Ελλάδα των αποβλήτων» είναι ο τίτλος άρθρο του Κ. Αποστολόπουλου.
• ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΞΕΣΠΑΣΜΑ από τη Μαρία Τούμπουρου, αδελφή του αείμνηστου Μιχάλη.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!