ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Μεγάλη επιτυχία είχε το χθεσινό παρτυ της Γ΄Γυμνασίου Φιλιατρών στο ΒΟΡΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο.
Εμείς οι μαθητές, ευχαριστούμε όλους όσους μας ενίσχυσαν με την παρουσία τους, όλους αυτούς που πρόσφεραν τις χορηγίες τους ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό το πάρτυ, τους μεγάλους χορηγούς μας: Χωριάτης pack, Αφοί Σταθόπουλοι, Κορόβιλας Γιάννης Μότο SYM, και Παναγιωτόπουλος Νίκος (Κρεοπωλείο), καθώς και τον κύριο Στάμο Παναγιώτη για τις υπηρεσίες που μας προσέφερε!

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ


Εκδήλωση για την Παγκόσμια μέρα της Ποίησης στις 21 Μαρτίου

Την προσεχή Πέμπτη, 21 Μαρτίου, στο Αμφιθέατρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, ώρα 19:30, η Ένωσή μας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Φιλοξενούμενος ομιλητής θα είναι ο ποιητής και κριτικός λογοτεχνίας κ. Νίκος Λάζαρης με θέμα ομιλίας: «Ποίηση και ποιητικισμός».

Θα έχει προηγηθεί......

απαγγελία ποιημάτων Μεσσήνιων ποιητών και θα ακολουθήσουν ερωτήσεις προς τον κ. Λάζαρη και συζήτηση.

Είσοδος Ελεύθερη.

Φιλιατρά: Πρεμιέρα για το ΤΕΘ σε κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Φουρναράκειου Πνευματικού Κέντρου

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Φορναράκειου Πνευματικού Κέντρου στα Φιλιατρά πραγματοποιήθηκε χθες η πρεμιέρα του Θεατρικού έργου του Ντάριο ΦΟ Δεν πληρώνω Δεν πληρώνω σε διασκευή και σκηνοθεσία του Κώστα Δριμυλή.
Η πρεμιέρα ...........

ήταν πραγματικά λαμπερή και το γέλιο που χάρισαν στους θεατές οι ηθοποιοί ήταν πάρα πολύ καθώς οι κωμικές καταστάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη.

Στο καλοσώρισμα της προς τους θεατές η πρόεδρος του Τριφυλιακού θεάτρου κ. Νατάσα Παπαδάκη είπε ότι το αποτέλεσμα που θα δουν είναι δουλειά πάρα πολλών ωρών
για να καταφέρουν οι ηθοποιοί να παρουσιάσουν αυτό το αποτέλεσμα.
Το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό θέατρο αντλεί δύναμη από τον κόσμο που στέκεται δίπλα του, κοντά του, και το στηρίζει.

Στο τέλος της παράστασης η κ. Παπαδάκη μοίρασε επί σκηνής σε όλους τους ηθοποιούς από ένα τριαντάφυλλο για την επιτυχία τους η οποία πραγματικά καταχειροκροτήθηκε από όλο τον κόσμο που πήγε να δει την παράσταση.
Ακολούθησε κέρασμα προς τον κόσμο με λίγο κρασί για να συζητήσουν τις εντυπώσεις τους από την παράσταση.

Παρατάσεις ακόμα θα δοθούν:

Σάββατο και Κυριακή 16 και 17 Μαρτίου ωρα 21:00
και την επόμενη εβδομάδα
Παρασκευή Σάββατο Κυριακή 22 , 23 ,24 Μαρτίου Αντίστοιχα και ώρα 21:00

ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ.


Yπερβολές και αλήθειες από την αποτίμηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τουριστική έκθεση ΙΤΒ Βερολίνου

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Η Πελοπόννησος είναι ένας δυναμικός τουριστικός προορισμός, που έστω και με καθυστέρηση, βγήκε ενιαία και με το απαιτούμενο BRANDING στις τουριστικές αγορές και αυτό είναι κάτι που χαιρετίζουμε όλοι, ευελπιστώντας για τουριστική άνοδο.

Η πολυπόθητη αύξηση της .........

τουριστικής επισκεψιμότητας θεωρείται φέτος αναμενόμενη, μετά και από τις στοχευμένες ενέργειες του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.
Η ΙΤΒ, ήταν σημείο συνάντησης για περισσότερους από 100 Υπουργούς και Υφυπουργούς όλων των χωρών, ενώ περίπου 6.000 δημοσιογράφοι και 250 blogger από 80 χώρες, κάλυψαν δημοσιογραφικά όλα τα θέματα και τις παράλληλες εκδηλώσεις των εκθετών

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία εγκαινίασε τη Διεθνή Έκθεση ITB, κάλεσε τους επισκέπτες να προτιμήσουν για τις διακοπές τους τα «πάσχοντα» κράτη της Ευρωζώνης όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία , για να ενισχυθούν οι πληγείσες από την ύφεση οικονομίες τους.
Σημαντική η διαφοροποίηση από άλλες χρονιές και αυτό οφείλεται στην αλλαγή του κλίματος επί το θετικότερον για τη Χώρα μας.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, επέστρεψε από τη σημαντική αυτή διοργάνωση με κάποιο …παγκόσμιο βραβείο και μας ενημέρωσε, πως ήταν το μοναδικό βραβείο που έλαβε η Ελλάδα!
Καλοπροαίρετα και χωρίς ίχνος αντιπαράθεσης και κατανοώντας την ανάγκη όσων εργάζονται στο τομέα αυτό, να θέλουν να εμφανίσουν θετικά και ίσως θεαματικά αποτελέσματα των προσπαθειών τους, θα ήθελα να μπουν τα πράγματα στη σωστή τους βάση, διότι θεωρώ πως ακόμη και ο κ.Τατούλης δεν είναι γνώστης της πραγματικότητας, αλλά και οι Πελοποννήσιοι, πληροφορούνται τα τεκταινόμενα, με μεγάλη δόση υπερβολής.
Η Ελλάδα λοιπόν και παρά τα όσα περί του αντιθέτου ανέφερε η Περιφέρεια Πελοποννήσου ,βραβεύτηκε στην ΙΤΒ , για το πιο καλαίσθητο stand της Ευρώπης , στο διαγωνισμό «best of the best» και πήρε το 2ο βραβείο, μετά την Τουρκία.

Πολλές Περιφέρειες της Ελλάδος , Δήμοι και τουριστικές επιχειρήσεις ,συμμετείχαν σε διάφορους διαγωνισμούς, events, παρουσιάσεις και πολλά δρώμενα για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Εξ΄άλλου η καινοτομία και η ευρηματικότητα κυριαρχούν στην προβολή και είναι στοιχεία απαραίτητα για ν΄αναδειχθεί ένας προορισμός.
Από τις κορυφαίες στιγμές και εξαίρετες καινοτόμες κινήσεις προορισμών, ήταν η διαφήμιση της Κύπρου στα ταξί του Βερολίνου, το ευρηματικό περίπτερο της Ρόδου το οποίο είχε και μια εντυπωσιακή...παραλία καθώς και έναν hi tech Κολοσσό και το κυριότερο οι Κυκλάδες, που κατάφεραν και ενέταξαν τον προορισμό τους, στο επίσημο video – υλικό της TUI Travel (ο μεγαλύτερος Tour Operator της Ευρώπης).
Η Πελοπόννησος, που για πρώτη φορά συγκροτημένα παραβρέθηκε στο μεγάλο αυτό τουριστικό γεγονός, έκανε μία αρκετά έξυπνη κίνηση και συμμετείχε σε διαφημιστική πρωτοβουλία μίας διαφημιστικής εταιρείας στα πλαίσια της ΙΤΒ , τα GOLDEN GATE CITY, στα οποία η Ελλάδα δεν συμμετέχει σχεδόν ποτέ , ούτε άλλη Ελληνική συμμετοχή υπήρξε !
Με την κατάθεση ενός χρηματικού ποσού, λαμβάνουν μέρος στην αξιολόγηση διαφόρων κατηγοριών, Χώρες, επαρχίες, πόλεις, κοινότητες, ξενοδοχεία, αλυσίδες ξενοδοχείων, αεροπορικές εταιρείες, ναυτιλιακές εταιρείες, τουριστικά πρακτορεία και γραφεία εκδηλώσεων, μουσικές και κινηματογραφικές παραγωγές, σκηνοθέτες, κλπ
Οι κατηγορίες βραβείων είναι έντεκα (11)και περιλαμβάνουν βραβεία για διαφημιστικές ταινίες, ιστοσελίδες, καινοτόμες ιδέες μάρκετινγκ, μουσικές παραγωγές κλπ .

Οι τρεις καλύτερες συμμετοχές στις 11 κατηγορίες τιμούνται αντίστοιχα, με χρυσό City Gate, αργυρό ή χάλκινο.
Στην …κατηγορία που βραβεύτηκε η Πελοπόννησος δεν βραβεύτηκαν Χώρες, αλλά η επαρχία Κεράλα της Ινδίας και η επαρχία Αλμπέρτα του Καναδά!
Θετική η κίνηση αυτή , αλλά μόνο όταν μπει στη σωστή της διάσταση, χωρίς υπερτιμημένες προσδοκίες , υπερβολές και ανακρίβειες.
Εν αναμονή και άλλων πρωτοβουλιών , εύχομαι οι προσδοκίες των Πελοποννησίων να γίνουν πραγματικότητα και η φετινή τουριστική περίοδος για την οποία έχει εργασθεί σκληρά το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και προσωπικά η Υπουργός κ.Κεφαλογιάννη, να είναι η καλύτερη των τελευταίων ετών !

Αντωνία Μπούζα
Αναπλ.Γραμ.Γυναικείων Θεμάτων Ν.Δ
Μέλος Τομέα Τουρισμού Ν.Δ.

Με τις… ‘κάρτες στο χέρι’ & άλλα… ‘πιπεράτα’!...

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Βουίζουν από το πρωί σήμερα Σάββατο τα διεθνή ΜΜΕ για τους Κυπρίους και άλλους καταθέτες σε Κυπριακά Τραπεζικά Ιδρύματα που βρέθηκαν με την… ‘κάρτα στο χέρι’ ανήμποροι να αποσύρουν τα χρήματά τους μετά το κούρεμα στις καταθέσεις ιδιωτών.
Υπολογίζεται ότι το ‘κούρεμα’ θα αποφέρει σχεδόν 7 δις ευρώ στην δοκιμαζόμενη Οικονομία της Κύπρου.
Υπολογίζεται επίσης ότι πολλοί από τους καταθέτες είναι .........

Ρώσοι, Έλληνες και άλλοι ξένοι που είχαν εμπιστευθεί τόσο την μέχρι πριν λίγο οικονομικά υγιή Κύπρο και τις διαβεβαιώσεις του νεοεκλεγέντος Προέδρου ότι παρά τα λεγόμενα ΔΕΝ θα θιγούν οι καταθέτες!
Και υπάρχει η ειρωνεία στην σύμπτωση μαζί με το 3-ήμερο της Καθαράς Δευτέρας να ‘καθαριστούν’ σχεδόν κατά 10% και οι αποταμιεύσεις ιδιωτών…

ΕΛΛΑΔΑ

Δεν αποτελεί προτεραιότητα ούτε τον απασχολεί αυτή τη στιγμή τον Έλληνα πρωθυπουργό (τον πρώτο εκ των τριών) το θέμα Ανασχηματισμού της Κυβέρνησής του.
Εύλογα σχολίαζε στην παρέα που πίναμε, ως συνήθως, το καφεδάκι της παρηγοριάς και του παραπολιτικού κουτσομπολιού ο Μάκης:
‘Είναι δυνατόν να τολμήσει Ανασχηματισμό ο κ Σαμαράς εάν ΔΕΝ πούνε ΝΑΙ οι άλλοι δύο Συν-Πρωθυπουργοί κκ Βενιζέλος και Κουβέλης;’
- ΌΧΙ βέβαια, ήταν η επωδός της παρέας…
Πάντως η εισαγόμενη τρόικα έφυγε χωρίς να προσδιορίσει ημερομηνία της επιστροφής της και παραμένει ανοιχτό το θέμα ‘απολύσεων’ αφήνοντας ανοιχτό και το θέμα είσπραξης της επόμενης δόσης…

ΚΙΝΑ

Τελικά είναι ο κ XI JINPIN ο επόμενος πρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και ουσιαστικά πρόεδρος της διαρκώς ανερχόμενης οικονομικής δύναμης.
Οι προβλέψεις μάλιστα βλέπουν την Κίνα να ξεπερνά στην ανάπτυξη τις ΗΠΑ στα επόμενα 5 χρόνια ανατρέποντας προγενέστερες προβλέψεις που έβλεπαν την Κίνα να υπερκερνά την Οικονομία των ΗΠΑ μετά το 2020…
Αιτία της ανατροπής και επιτάχυνσης των εξελίξεων;
Μα, φυσικά, η Οικονομική θύελλα που προέκυψε απρόβλεπτα το 2008
Για την σύγκριση με την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν γίνεται λόγος καθότι η Οικονομία της Κίνας άφησε πίσω της την Οικονομία της Ευρώπης των 27 εδώ και πολύ καιρό…

ΒΑΤΙΚΑΝΟ

Ένας απλός άνθρωπος ο Νέος Πάπας των Ρωμαιοκαθολικών και πρώην Καρδινάλιος της Αργεντινής.
Λέγεται ότι συχνά πριν, αλλά ιδιαίτερα στα ‘μαύρα χρόνια’ της Οικονομικής καταστροφής της χώρας του και της καταδυνάστευσής της από το περιβόητο ΔΝΤ χρησιμοποιούσε τις Δημόσιες Συγκοινωνίες και τα Λεωφορεία…
Την επόμενη φορά που εσείς φίλοι αναγνώστες του blog θα δείτε να το προσπερνά το Λεωφορείο σας κάποια ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ κάποιου Δεσπότη μας να το θυμηθείτε αυτό!
Και όταν δείτε δικό μας Δεσπότη στο Μετρό, σε Τρόλεϊ ή Λεωφορείο σας παρακαλώ να μου το γράψετε εδώ στο blog…

ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Πρόσφατες αποφάσεις του Κοινοβουλίου της Ουγγαρίας που θέτουν, όπως λένε κύκλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε κίνδυνο την ελευθερία των ΜΜΕ, του Δικαστικού Σώματος και της Κεντρικής Τράπεζας.
Ήδη συζητείται η δυναμική παρέμβαση αρμοδίων Αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ στον αέρα, δειλά-δειλά, αλλά με προφανείς στόχους αιωρήθηκε και η πιθανότητα ΑΠΟΠΟΜΠΗΣ της Ουγγαρίας από την Ευρώπη των 27!...

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Προσωπικά πήρα μια μικρή χαρά, και ελπίζω να την αισθανθείτε και εσείς όταν στους διαδρόμους της ΕΕ σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο άκουσα για πρώτη φορά να αναφέρεται ο όρος «Ευρωπαϊκή κρίση»…
Πριν μερικά χρόνια είχαμε κουραστεί να ακούμε τον όρο P.I.G.S. (εάν δεν υπήρχαν οι τελείες θα νόμιζε κανείς ότι αναφερόμαστε σε…γουρούνια) ενώ ο όρος προσδιόριζε τις προβληματικές χώρες της Ευρωζώνης, τουτέστιν Πορτογαλία, Ιταλία, (και λίγη Ιρλανδία), Ελλάδα και Ισπανία με τη Λατινική γραφή. Τώρα τελευταία είχε προστεθεί και το ‘C’ για Cyprus…
Καιρός να ακούσουμε και ‘ευρωπαϊκή κρίση’ μήπως και ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ οι ‘άνετες’ οικονομικά χώρες και συνειδητοποιήσουν ότι εφόσον πλέουμε στο ίδιο καράβι που υπέστη ρήγμα στη νότια πλευρά της καρίνας του ΟΛΟΙ οι επιβαίνοντες κινδυνεύουν…
Τελικά και ο γιαλός στραβός και η ΕΥΡΩΠΗ στραβά…αρμενίζει!...

Κτηματολόγιο 2013. Ποιές περιοχές εντάσσονται.

ΤΡΙΠΟΛΗ ΣΠΑΡΤΗ ΠΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κατά τον ερχόμενο Ιούνιο αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία δεκαέξι νέων κτηματολογικών γραφείων στον νομό Θεσσαλονίκης και σε δέκα πρωτεύουσες νομών της επαρχίας, ενώ κατά το διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου 2013 υπολογίζεται να αρχίσουν να λειτουργούν κτηματολογικά γραφεία σε 17 περιοχές της Αττικής

Συνολικά, μέσα στην τρέχουσα χρονιά, 33 νέες περιοχές εντάσσονται ......

στο Εθνικό Κτηματολόγιο, στις οποίες αντιστοιχούν 1.491.615 δικαιώματα 621.507 πολιτών. Πρόκειται για την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης, η οριστικοποίηση των τίτλων ιδιοκτησίας γίνεται μετά την παρέλευση της δεκαετίας. Από την έναρξη της λειτουργίας των κτηματολογικών γραφείων, οι ιδιοκτήτες θα απευθύνονται σε αυτά για θέματα των ακινήτων τους ενώ σταματά η λειτουργία των υποθηκοφυλακείων.

Μέσα στο 2013, επίσης, αναμένεται να ξεκινήσει η δεύτερη φάση της κτηματογράφησης για 26 περιοχές της χώρας, με την ανάρτηση των κτηματολογικών πινάκων και διαγραμμάτων. Πρόκειται για οκτώ περιοχές της Αττικής, εννιά της Θεσσαλονίκης και εννιά της υπόλοιπης Ελλάδας. Η ανάρτηση αφορά 2,664 εκατομμύρια δικαιώματα, τα οποία ανήκουν σε 1,1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες.

Από τη στιγμή που θα γίνει η ανάρτηση, οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία τριών μηνών προκειμένου να υποβάλουν αντιρρήσεις ή ενστάσεις σχετικά με τα στοιχεία των ιδιοκτησιών τους. Με την ολοκλήρωση της ανάρτησης, ολοκληρώνεται η κτηματογράφηση και τίθενται σε λειτουργία τα κτηματολογικά γραφεία, κάτι που υπολογίζεται να γίνει έναν χρόνο μετά. (σήμερα λειτουργούν 12 κτηματολογικά γραφεία στην Αττική, πέντε στη Θεσσαλονίκη και 74 στην υπόλοιπη Ελλάδα).

Ολες οι παραπάνω περιοχές αφορούν το πρόγραμμα κτηματογράφησης των 107 δήμων και κοινοτήτων που ξεκίνησε το 2008, το οποίο αφορά 6,7 εκατομμύρια δικαιώματα ιδιοκτησίας και καλύπτει τα 2/3 του πληθυσμού της χώρας.

Ο πρόεδρος της Κτηματολόγιο ΑΕ, καθηγητής Απόστολος Αρβανίτης, δήλωσε στο «Εθνος» πως μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013 θα υπογραφούν 3-4 συμβάσεις για την κτηματογράφηση και άλλων περιοχών γύρω από την Αθήνα ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία πως σύντομα θα ολοκληρωθούν όλες οι αναθέσεις συμβάσεων που αφορούν το πρόγραμμα του 2008.

Οι αρμόδιοι της Κτηματολόγιο ΑΕ αναμένουν την κατάθεση, μέσα στον Μάρτιο, του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος, με το οποίο θα αναμορφώνεται η ισχύουσα νομοθεσία ώστε να επιταχυνθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και να συντομεύσει ο χρόνος για την κατάρτιση του Εθνικού Κτηματολογίου. Πιστεύουν επίσης πως το τέλος που επιβάλλεται με τον νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο στις ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων των διαγωνισμών θα αποτρέψει τις εταιρείες από τις χρονοβόρες προσφυγές.

Οι 33 περιοχές που εντάσσονται στο Εθνικό Κτηματολόγιο εντός του 2013

ΑΤΤΙΚΗ

γ’ τρίμηνο 2013

•Ανοιξη
•Δροσιά
•Εκάλη
•Κηφισιά
•Νέα Ερυθραία
•Νέα Πεντέλη
•Παλλήνη
•Πεντέλη
δ’ τρίμηνο 2013

•Αγιος Στέφανος
•Διόνυσος
•Μαραθώνας
•Ν. Μάκρη
•Ραφήνα
•Ανθούσα
•Ροδόπολη – Μπάλλα
•Σταμάτα
•Πικέρμι
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

β’ τρίμηνο 2013

•Αμπελόκηποι
•Ελευθέριο – Κορδελιό
•Εύοσμος
•Μενεμένη
•Ωραιόκαστρο
•πρώην Δ.Δ. Ιωνίας, νυν Τ.Δ. Νέας Μαγνησίας και Διαβατών του Δήμου Εχεδώρου
ΥΠ. ΕΛΛΑΔΑ

β’ τρίμηνο 2013

•Πρέβεζα
•Ηγουμενίτσα
•Πύργος
•Ζάκυνθος
•Σπάρτη
•Κόρινθος
•Τρίπολη
•Ναύπλιο
•Λάρισα
•Καρδίτσα
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
1.491.615
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
621.507

ΕΘΝΟΣ

Φιλιατρά: Εργαστήρι κατασκευής Χαρταετού στον Πεζόδρομο [ VIDEO ]

Ένα πρωτότυπο εργαστήρι κατασκευής Χαρταετού στήθηκε σήμερα τοο πρωί στον πεζόδρομο από τον Όμιλο Δράσεων και Πολιτισμού προκειμένου οι μικροί μας φίλοι να δουν πως φτιάχνεται ένας χαρταετός, αλλά και να φτιάξουν τον δικό τους.

Το ραντεβού .......

είχε καθοριστεί για τις 11 το πρωί όπου αρκετοί μικροί φίλοι βρέθηκαν στο σημείο και αφού είδαν πως φτιάχνεται ένας χαρταετός, δοκίμασαν την τύχη στην κατασκευή του δικού τους χαρταετού.
Η εκδήλωση μπορεί να μην μάζεψε πάρα πολλά παιδιά ήταν όμως κάτι το ξεχωριστό καθώς ένας σύλλογος ανέλαβε να δείξει την διαδικασία και να δώσει ενεργό ρόλο στα ίδια τα παιδιά να δημιουργήσουν μόνοι τους τον δικό τους χαρταετό.

Δείτε ένα μικρό video από την εκδήλωση.

Για κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι Εκπαιδευτικοί. Ανακοινώσεις της Β' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας [ VIDEO ]

Συνέντευξη τύπου με θέμα την εκπαίδευση και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών παραχώρησαν σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της Β΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας παντελής Μπαζάνος και ο Γενικός Γραμματέας της Β' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας Δημήτρης Στυλιανός.
Στην ομιλία ........

του ο Πρόεδρος της Β' ΕΛΜΕ κ. Παντελής Μπαζάνος είπε ότι σε μια περίοδο που η επίθεση ενάντια στα λαϊκά στρώματα και τις κατακτήσεις τους βρίσκεται στο αποκορύφωμά της επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας ότι επιδιώκεται η διάλυση του δημόσιου σχολείου.
Και τόνισε ότι τα σχολεία δεν έχουν χρήματα να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες όπως είναι η θέρμανση οι λογαριασμοί ρεύματος γραφική ύλη κλπ.

Η εκπαιδευτική κοινότητα με την ψήφιση του 3ου μνημονίου, (ν. 4093/12) δέχεται ενα ακόμα μεγάλο πλήγμα στα εργασιακά, μισθολογικά, συντάξεις και ασφαλιστικά προκειμένου να υποβιβαστεί ακόμα περισσότερο η ζωή μας, ανέφερε ο κ. Μπαζάνος.

H επίθεση που γίνεται στο δημόσιο σχολείο προκειμένου να υποβαθμιστεί συμβαδίζει με την επίθεση που δέχονται οι εκπαιδευτικοί που το στηρίζουν προσπαθώντας η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο να κρύψουν τις ευθύνες που έχουν για την διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της Β' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας Δημήτρης Στυλιανός, είπε ότι στην Ελλάδα του 2013 υπάρχουν εκπαιδευτικοί που διδάσκουν και μετακινούνται ακόμα και σε 6 σχολεία και από το ένα χωριό στο άλλο διανύοντας ατέλειωτα χιλιόμετρα.
όταν στις περισσότερες χώρες τείνουν να μειώνουν τον εβδομαδιαίο διδακτικό χρόνο των εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αναφέρθηκε στον Ευρωπαίκό μέσο όρο των διδακτικών ωρών ανα εβδομάδα λέγοντας ότι για το Γυμνάσιο είναι 19,1 για το γυμνάσιο και για το Λύκειο 18,4. Στην Ελλάδα είναι στο 18,5.
Για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων ο κ. Στυλιανός τόνισε ότι η ηγεσία του Υπ. Παιδείας σχεδιάζει να προχωρήσει σε ένα νέο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων.
Για να ακυρώσουμε τα σχέδια του Υπ. Παιδείας θα πρέπει να προχωρήσουμε σε συντονισμένες κινητοποιήσεις μαζί με τους γονείς, τους μαθητές, τους φοιτητές και φορείς της Αυτοδιοίκησης με αίτημα να μην κλείσουν σχολεία και γενικότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Για τις αξιολογήσεις των εκπαιδευτικών είπε ότι στην περίοδο αυτή προωθείται για υπογραφή το Π.Δ. για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Με τις ρυθμίσεις του σχεδίου που έχει δοθεί στη δημοσιότητα είναι πλέον πασιφανές το μέγεθος του κινδύνου για το επίπεδο διαβίωσής μας, για την επαγγελματική μας υπόσταση και αξιοπρέπεια και για την ποιότητα της ίδιας της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Οι στόχοι της κυβέρνησης είναι σαφείς:
• Να επιβάλει ένα καθεστώς χειραγώγησης, ιδεολογικής πειθάρχησης, υποταγής και εκφοβισμού, σε συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας και περιπλάνησης των εκπαιδευτικών,
• Να αποκρύψει τη βαριά ευθύνη της εξουσίας για τη δραματική κατάσταση της δημόσιας εκπαίδευσης και να μεταθέσει το βάρος της στις πλάτες των εκπαιδευτικών,
• Να χρησιμοποιήσει την αξιολόγηση για να δικαιολογήσει την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων,
• Να διαλύσει ότι έχει απομείνει από τις εργασιακές μας σχέσεις, επιβάλλοντας τη μισθολογική και υπηρεσιακή μας καθήλωση, την αυστηροποίηση του πειθαρχικού πλαισίου και τελικά την κατάργηση της μονιμότητας,
• Να προωθήσει περαιτέρω την ιδιωτικοποίηση στην εκπαίδευση.

Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών Α' Βάθμιας εκπαίδευσης Τριφυλίας Δέσποινα Στυλιανού είπε ότι η κοινή παρουσία των δύο συλλόγων δείχνει ότι η εκπαίδευση είναι μία και αδιαίρετη. ΔΟΕ & ΟΛΜΕ παλεύουν μαζί. Νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές βιώνουν την ίδια σκληρή πραγματικότητα.

Η χώρα μας βιώνει μια πρωτόγνωρη κρίση και είναι πραγματικότητα η τραγική κατάσταση που έχει βρεθεί ο εκπ/κός από τα συνεχή βάρβαρα μνημονιακά μέτρα που έχουν απαξιώσει το ελληνικό σχολείο και έχουν υποχρεώσει τους Έλληνες εκπ/κούς να βιώνουν πρωτόγνωρες οικονομικές καταστάσεις.
Αναδιάρθρωση της εκπ/σης δε γίνεται με αύξηση ωραρίου, μείωση μισθών και κονδυλίων,έλλειψη οράματος, κόψιμο επιμορφώσεων και αξιολόγηση με ποσοστώσεις, ανεξαρτήτως των ικανοτήτων μας.
Ο διάλογος με το υπουργείο Παιδείας είναι πάντα στη βάση προειλημμένων αποφάσεων. Γίνεται διάλογος για εμάς, χωρίς εμάς. Για την εκπ/ση, χωρίς την εκπ/ση.
Οι εκπ/κοί δε λένε ΟΧΙ άκριτα σε όλα. Δεν αρνούνται την αξιολόγηση. Λέμε ΝΑΙ όμως σε μια αξιολόγηση με καθαρά παιδαγωγικά κριτήρια και τελικό στόχο τη βελτίωση του παρεχόμενου εκπ/κού έργου. Αρνούμαστε τη σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική προαγωγή και τις απολύσεις και τον καθορισμό συγκεκριμένων ποσοστώσεων στις προαγωγές που στόχο έχουν τη μη εξέλιξη μεγάλου αριθμού εκπ/κών, ανεξάρτητα από την απόδοσή τους. Λέμε ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, γιατί "όπου κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει μια φυλακή."

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ Π..Α.Ο. ΚΑΛΟΝΕΡΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ 'ΘΑΛΑΣΣΑ'

ΤΟΝ ετήσιο Αποκριάτικο χορό του πραγματοποιεί το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013 στις 8 το βράδυ στο κέντρο 'Θάλασσα' στην παραλία του Καλονερού, ο Παντριφυλιακός όμιλος ΚΑΛΟΝΕΡΟΥ με μια αξέχαστη βραδιά καθώς θα υπάρχει ζωντανή ορχήστρα για να διασκεδάσουν τα μέλη του αλλά και ορισμένες εκπλήξεις...

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί όλους τους φίλους, φιλάθλους και ........

μέλη του να διασκεδάσουν παρουσία των παικτών, προπονητή αλλά και εκπροσώπων τοπικών και αθλητικών Αρχών που θα δώσουν το παρόν. Με αφορμή τα 30 χρόνια παρουσίας που κλείνει φέτος ο Σύλλογος θα ανακοινωθούν οι εκδηλώσεις του για το 2013 καθώς ήδη έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις του Δ.Σ. με φίλους του Σωματείου για το σκοπό αυτό ενώ θα ακολουθήσει πλούσια λαχειοφόρος αγορά για την οικονομική ενίσχυσή του.

Ο Π.Α.Ο. Καλονερού θα κάνει και φέτος την διαφορά καθώς αν και αποτελεί το μοναδικό αθλητικό Σωματείο στη Δ.Ε. Αυλώνα έχει αγκαλιαστεί από την ευρύτερη περιοχή. Περισσότερα το βράδυ 16 Μαρτίου στο κέντρο Θάλασσα της παραλίας.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 16ης Μαρτίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«Έξω οι ναζί» και «σούζα, κουμμούνια» στην Καρδαμύλη
Εθνικός διχασμός


Δέκτης αποδοκιμασιών έγινε χθες, την ώρα που κατέθετε .........

στεφάνι στο ηρώο των πεσόντων στην Καρδαμύλη, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την έναρξη της Επανάστασης του 1821, ο βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Κουκούτσης.

Κάποιος από το πλήθος ακούστηκε να φωνάζει «Έξω οι ναζί». Η αναφορά προκάλεσε την έντονη αντίδραση ενός άλλου, προφανώς οπαδού της Χρυσής Αυγής, ο οποίος πετάχτηκε και φώναξε: «Βούλωσέ το, κουμμούνι, προδότη, αλητοκούμμουνο».

«Θα μάθετε να είσαστε σούζα, κουμμούνια» συνέχισε...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ στο πέρασμα της θαλασσοταραχής το λιμάνι της Κυπαρισσίας, όπου κατέρρευσε τμήμα του προσήνεμου μόλου, λόγω των κακοτεχνιών.
Εφιαλτικές στιγμές στο ΚαλοΝερό με τη θάλασσα να φθάνει στα μαγαζιά κατατρώγοντας τις ακτές!
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• «ΦΡΕΝΟ-κομείο» με το Λιμάνι με τη γνωστή αντιπαράθεση Δήμου-Λιμενικού. Ο Μ. Αγγελάκας χθες ανακάλεσε(!) προχθεσινό έγγραφό του και ταυτίζεται τώρα με τον δήμαρχο, «αδειάζοντας» τη Λιμενική Επιτροπή με… παρακάλια!!!
• ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Μεσσηνία. Αύριο το επόμενο η Καλαμάτα όπου για πρώτη φορά το Καλαματιανό Καρναβάλι… σκίζει!
ΤΗΝ Καθαρά Δευτέρα το Νησιώτικο Καρναβάλι κλέβει την παράσταση και ρίχνει την αυλαία! Σε πόλεις και χωριά γίνεται το… έλα να δεις! Ξεφαντώστε γιατί χανόμαστε!!!
• ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ τουρισμού και τοπικών προϊόντων στο Ελσίνκι με πρωτοβουλία Τατούλη και συμφωνία του με τον Μεσσήνιο πρέσβη της Ελλάδας στη Φινλανδία Χρήστο Κοντοβουνήσιο.
• ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ η αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας της Πύλου.
• ΟΔΗΓΟΣ αγοράς ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων την περίοδο της Σαρακοστής.
• ΟΙ ΜΑΝΙΑΤΕΣ γιόρτασαν χθες στην Καρδαμύλη τον ηρωικό ξεσηκωμό της Μάνης το ’21.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 15-3-2013 ]
Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Κατασκευή Χαρταετού. Φτιάξτε τον δικό σας Χαρταετό

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ
+ VIDEO


Αγαπητοί φίλοι.

Η καθαρά Δευτέρα πλησιάζει, και όλοι μας λίγο πολύ θα πετάξουμε χαρταετό.
Οι έτοιμοι κοστίζουν ανάλογα με το μέγεθος τους αλλά.... είναι όλοι τους πανομοιότυποι.
Αστέρια κυρίως, κλπ κλπ
Γιατί να είσαστε τόσο κοινός με τους άλλους???

Τι θα λέγατε φέτος να φτιάξετε φέτος τον δικό σας χαρταετό??
Τον χαρταετό που θα είναι ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ, που στολίστηκε με την φαντασία σας και το κέφι σας??

Παρακάτω ακολουθούν οδηγίες για το πως θα φτιάξετε τον δικό σας χαρταετό. ......


Τι θα χρειαστούμε:

3 ελαφρά πηχάκια από ξύλο, περίπου 80 εκατοστά το καθένα
χαρτί ή πολύ λεπτό νάιλον
γερό σπάγκο
λεπτό σύρμα
κολλητική ταινία
χρωματιστά χαρτιά για την ουρά

Ξεκινάμε την κατασκευή:

Στα άκρα από κάθε πηχάκι κάνουμε δυο μικρές εγκοπές.
Δένουμε γερά μεταξύ τους τα τρία πηχάκια από την μέση με τον σπάγκο, και αφήνουμε περίπου μισό μέτρο ακόμα να κρέμεται (επόμενο σχήμα).Στην άκρη από το ένα πηχάκι στερεώνουμε γερά το σύρμα, και το περνάμε περιμετρικά γύρω από τον σκελετό του χαρταετού, κάνοντας μια στροφή με το σύρμα σε κάθε πηχάκι, εκεί που έχουμε κάνει την εγκοπή.
Φροντίζουμε όπως θα γυρίζουμε το σύρμα, οι αποστάσεις μεταξύ των άκρων από τα πηχάκια να διατηρούνται σταθερές, έτσι ώστε στο τέλος να έχουμε ένα κανονικό εξάγωνο.
Ακουμπάμε τον σκελετό πάνω στο χαρτί ή το πλαστικό, και το κόβουμε γύρω - γύρω του, αφήνοντας ένα περιθώριο 3-5 εκατοστών (επόμενο σχήμα).Σε αυτό το σημείο, μπορούμε ν’ αφήσουμε την φαντασία μας ελεύθερη και να διακοσμήσουμε την επιφάνεια του χαρτιού όπως μας αρέσει, έτσι ώστε να έχουμε έναν μοναδικό χαρταετό.
Μπορούμε να κολλήσουμε διάφορα διακοσμητικά, ή να ζωγραφίσουμε την σημαία της αγαπημένης μας ομάδας, πρόσωπα, πεταλούδες, πουλιά και ζώα.
Κατόπιν ξαναβάζουμε τον σκελετό πάνω στο χαρτί ή το πλαστικό, γυρίζουμε τα περιθώρια προς τα μέσα και τα κολλούμε με κολλητική ταινία.
Σε δυο άκρα (β & γ) στερεώνουμε σπάγκο, για να δέσουμε στην μέση του την ουρά. Προσέχουμε ώστε: αβ = αγ = γδ = βδ.
Η ουρά πρέπει να είναι 3-4 φορές μακρύτερη από το μήκος του αετού, έτσι ώστε να έχει σταθερότητα όταν πετάει (επόμενο σχήμα).Την ουρά μπορούμε να την κατασκευάσουμε, από λωρίδες που θα έχουμε κόψει από εφημερίδες ή χρωματιστά χαρτιά μεγέθους 20 Χ 20 εκατοστά, τα οποία δένουμε στον σπάγκο σε απόσταση περίπου 15-20 εκατοστών το ένα από το άλλο.
Στα αντίθετα άκρα από αυτά που δέσαμε την ουρά, (ε & ζ), δένουμε τα ζύγια. Εδώ πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα. Όλη η επιτυχία για το πέταγμα του αετού, βρίσκεται στα ζύγια του.
Τα ζύγια, είναι δυο κομμάτια σπάγκος δεμένος στο άκρα ε και ζ, που το καθένα ενώνεται με τον σπάγκο που αφήσαμε να κρέμεται από το κέντρο του χαρταετού.
Τα ζύγια πρέπει να σχηματίζουν ένα ισοσκελές τρίγωνο.
Στο σημείο της ένωσης δένουμε ένα γερό σπάγκο, την καλούμπα.
Βρίσκουμε ένα πλάτωμα μακριά από ηλεκτροφόρα σύρματα, γυρίζουμε τον χαρταετό μας κόντρα στον άνεμο και ..... ΑΜΟΛΑ ΚΑΛΟΥΜΠΑ!Γυμνός ο Δήμος Τριφυλίας σε στοιχειώδεις υποδομές

Η τελευταία κακοκαιρία ανέδειξε για άλλη μια φορά το έλλειμμα ακόμη και σε στοιχειώδεις υποδομές στο Δήμο Τριφυλίας.
Συγκεκριμένα ο μόλος του λιμανιού της Κυπαρισσίας κατέρρευσε και ουσιαστικά πια λιμάνι δεν υπάρχει.
Στο Καλό Νερό η έλλειψη Αντιδιαβρωτικής Προστασίας προκάλεσε τεράστιες ζημιές στην ακτή.

Στην παραλία .......

Στομίου γκρεμίστηκαν οι βράχοι που την περιβάλλουν, κατέρρευσαν τα σημεία και οι σκάλες πρόσβασης προς την παραλία και ήδη εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι για όσους θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στην ακτή.
Το γεφύρι του Λαγκουβάρδου για άλλη μια φορά πλημμύρισε και όλοι οι παράκτιοι δρόμοι υπέστησαν σοβαρή διάβρωση.
Ο Δήμος Τριφυλίας μολονότι για όλα αυτά τα ζητήματα δεν έχει τυπική ή ουσιαστική αρμοδιότητα αγωνίζεται, αφότου η νέα Δημοτική Αρχή ανέλαβε τα καθήκοντά της, να απεγκλωβίσει τα απαιτούμενα έργα από τις γραφειοκρατικές και άλλες διεργασίες και να δρομολογήσει τις λύσεις του.
Είναι πια η ώρα όπου τα λόγια εξαντλήθηκαν, οι συζητήσεις έχουν ολοκληρωθεί, οι προτάσεις έχουν διατυπωθεί. Είναι η ώρα των αποφάσεων.
Κατανοούμε τις δυσκολίες της συγκυρίας που βιώνει η πατρίδα μας. Ωστόσο στον προκρούστη της δημοσιονομικής «πειθαρχίας» δεν μπορεί να θυσιάζονται τα στοιχειώδη δικαιώματα των πολιτών.

Ο Δήμος Τριφυλίας εκφράζει την ικανοποίησή του γιατί με την δημοπράτηση της γέφυρας του Λαγκουβάρδου δίνεται επιτέλους λύση σ’ ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή, καθώς και για το ότι μετά την δημοσίευση της απόφασης για την εξομοίωση του λιμένος Μαράθου δίνεται λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που επίσης για χρόνια ταλανίζει την περιοχή. Η Δημοτική Αρχή θα επιμείνει σε άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια και τις άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες, να δρομολογηθούν επιτέλους οι λύσεις τόσο για το λιμάνι της Κυπαρισσίας όσο και για την Αντιδιαβρωτική προστασία του Καλού Νερού.

Είχαμε δηλώσει ότι αναλαμβάνουμε τη διαχείριση του Δήμου Τριφυλίας όχι ως Εισαγγελείς για το παρελθόν αλλά ως αγωνιστές για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.
Έτσι θα συνεχίσουμε. Η μη αναμόχλευση όμως του παρελθόντος δε νομιμοποιεί τους συμπράξαντες ή τους σιωπήσαντες στο παρελθόν να γίνονται όψιμοι επικριτές.

Συγχαρητήρια από τον Δήμο Τριφυλίας στις ομάδες του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας

Ο Δήμαρχος Κώστας Κόλλιας και το Δημοτικό Συμβούλιο συγχαίρει τις ομάδες του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας για τις επιτυχίες τους στο σχολικό πρωτάθλημα Μεσσηνίας.

1)Μπάσκετ αγοριών 2η θέση
2)Βόλευ αγοριών ημιτελικός (3-4)
3)Ποδόσφαιρο ημιτελικός (3-4)
4)Στίβος (ανώμαλος δρόμος αγοριών 4 χλμ 1η, 2η, 4η & 5η θέση) Συμμετοχή του 1ου (Καλογερόπουλου Ιωάννη) στην τελική φάση Ελλάδας-Κύπρου που κατέλαβε την 18η θέση σε 60 μαθητές
'

Λιμάνι Κυπαρισσίας, τέλος! Κατέρρευσε πλήρως τμήμα του προσήνεμου μόλου. Ολοκληρωτική καταστροφή (Φωτογραφίες)

UPDATE VIDEO

Αυτό που όλοι φοβούνταν στην Κυπαρισσία, αλλά ήταν προδιαγεγραμμένο εξαιτίας ευθυνών Αρχών, υπηρεσιών και κακοτεχνιών στο λιμάνι Κυπαρισσίας, δυστυχώς έγινε τη νύχτα της Πέμπτης – ξημερώματα Παρασκευής.

Κατέρρευσε ........

πλήρως το τμήμα του μόλου που ένωνε τον παλιό με τον καινούργιο προσήνεμο μόλο. Το τμήμα, δηλαδή, που από προηγούμενες θαλασσοταραχές και κυματισμούς είχε σπάσει σε τρία κομμάτια και είχε πάρει επικίνδυνη κλίση.

Από την κατάρρευση του τμήματος αυτού και το γεγονός ότι και το κομμάτι στην άκρη του παλιού προσήνεμου μόλου είχε «απογυμνωθεί» από βράχους (στην εξωτερική του πλευρά) οι οποίοι τον προστάτευσαν από τους κυματισμούς, πλέον αποκόπηκε και αυτό το κομμάτι του παλιού προσήνεμου μόλου, πήρε επικίνδυνη κλίση και είναι έτοιμο να καταρρεύσει και αυτό.

14 εκατομμύρια ευρώ, πήγαν στο αέρα και τα πήρε η θάλασσα.

Αλιείς και κάτοικοι της περιοχής είναι θλιμμένοι και οργισμένοι με αυτή την τραγική εξέλιξη και ρίχνουν ευθύνες σε δημοτικές, νομαρχιακές, περιφερειακές Αρχές και υπηρεσίες, ενώ ζητούν να παρέμβει η δικαιοσύνη και να αναζητηθούν και καταλογιστούν ευθύνες για το έγκλημα που έγινε στο λιμάνι Κυπαρισσίας!

Ηλίας Γιαννόπουλος - ΘάρροςΠ.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ

ΓΕΝΙΚΑ:
Σωστή επιλογή των τροφίμων.
Μεταφορά στο σπίτι των τροφίμων που χρειάζονται ψυγείο όσο το δυνατό συντομότερα.
Η προσεκτική .........

χρήση τους από τον καταναλωτή στο σπίτι (π.χ. συντήρηση στην κατάλληλη θερμοκρασία, σχολαστικό μαγείρεμα) είναι απαραίτητα για την αποφυγή αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία.

1.Κεφαλόποδα (π.χ. χταπόδια, καλαμάρια, σουπιές, θράψαλα)
Τα βρίσκουμε στην αγορά είτε ως νωπά, είτε ως κατεψυγμένα, είτε ως αποψυγμένα
Απαγορεύεται η απόψυξη των αλιευμάτων στο λιανεμπόριο και κατά την
πώλησή τους πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν εμφανώς την ένδειξη της αποψυγμένης κατάστασής τους από εγκεκριμένη εγκατάσταση.

Για τα νωπά προσέχουμε:
-Την οσμή που πρέπει να είναι η οσμή της θάλασσας και όχι οσμή αμμωνίας ή οποιαδήποτε άλλη οσμή, ξένη προς το προϊόν.
- Την επιφάνεια του σώματος να είναι υγρή και γυαλιστερή.
- Τα πλοκάμια και τις βεντούζες να αντέχουν σε ελαφρύ τράβηγμα και να μην αποκολλώνται εύκολα.
- Τη σάρκα να είναι συμπαγής, ελαστική και γυαλιστερή.
- Τα μάτια να είναι γυαλιστερά, ζωηρά χωρίς κηλίδες.

Για τα κατεψυγμένα πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτά πωλούνται συσκευασμένα, χωρίς παραμορφώσεις του περιεχομένου και με ένα λεπτό στρώμα πάγου επάνω τους (επίπαγος). Όταν γίνεται η απόψυξη, το περιεχόμενο πρέπει να φέρει το χρώμα και την οσμή των νωπών.

2.Δίθυρα Οστρακοειδή (π.χ. μύδια, κυδώνια, γυαλιστερές, στρείδια, αχιβάδες, χτένια)
Εφόσον πωλούνται με κέλυφος θα πρέπει να είναι ζωντανά.
-Τα κελύφη που πρέπει να είναι κλειστά και να ανοίγουν πολύ δύσκολα ή αν είναι μερικώς ανοιχτά με την ελάχιστη πίεση πάνω στο κέλυφός τους να κλείνουν μόνα τους.
- Το περιεχόμενο που πρέπει να είναι υγρό, καθαρό και άοσμο.
- Τη σάρκα που πρέπει να είναι υγρή, γερά προσκολλημένη στο κέλυφος (με τσίμπημα καρφίτσας ή με λίγες σταγόνες λεμονιού να προκαλείται συστολή του σώματος).

Τα αποφλοιωμένα μύδια που πωλούνται πάνω σε πάγο θα πρέπει η σάρκα τους να είναι γυαλιστερή, συνεκτική και να έχει μυρωδιά θάλασσας.

Τα μύδια πωλούνται επίσης και κατεψυγμένα με κέλυφος ή χωρίς κελύφη. Επάνω στη συσκευασία πρέπει να υπάρχει υγειονομικό σήμα με τη σφραγίδα της εγκατάστασης. Η ημερομηνία ανάλωσης πρέπει να απέχει το πολύ 5 ημέρες από την ημέρα της αποκελύφωσης.

3.Μαλακόστρακα (π.χ. γαρίδες, καραβίδες, αστακοί, καβούρια)

Για τα νωπά πρέπει :
- Η οσμή να είναι ευχάριστη (σαν την οσμή της θάλασσας).
- Τα πόδια τους να είναι στερεά κολλημένα στο σώμα και σκληρά.
- Η μεμβράνη του θώρακα να είναι τεντωμένη, ανθεκτική και διαφανής.
- Το κεφάλι και ο θώρακας να είναι ανοιχτόχρωμα, όχι μελανού χρώματος και να μην έχουν μαύρες κηλίδες.

Γενικά οι φρέσκες γαρίδες γλιστρούν εύκολα από το χέρι ενώ οι αλλοιωμένες
δίνουν την αίσθηση της ζέστης όταν βυθίζουμε τα χέρια μας στο κιβώτιο που τις περιέχει.
Για τα κατεψυγμένα ισχύουν όσα αναφέρθηκαν και για τα φρέσκα.

4.Αχινοί
Πρέπει να είναι ζωντανοί και αυτό φαίνεται από την κίνηση των αγκαθιών τους.

5.Ταραμάς
Πρέπει να έχει χρώμα ομοιόμορφο, σύσταση μαλθακή και όχι πικρή ή όξινη γεύση.
Πιθανή αλλοίωση στον ταραμά διαπιστώνεται από την εμφάνιση μούχλας, την ξηρότητα ή την τάγγιση.

Φιλιατρά - Λιμενάρι. Βγήκαν βράχια και μπάζα στον δρόμο. [ VIDEO ]

Βράχια και μπάζα βγήκαν για μια ακόμα φορά στον δρόμο από Λιμενάρι προς Στόμιο στο ύψος της ταβέρνας "Ιόνιον" του κ. Κολομβάκη.
Η χθεσινοβραδινή κακοκαιρία σε συνδυασμό με τους δυνατούς Δυτικούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή και τα μεγάλα κύματα που είχαν σηκωθεί νωρίς το πρωί έφεραν κομμάτια από πορία αλλά και μπάζα που είναι πεταμένα στο σημείο στο δρόμο ο οποίος έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο.
Αναγνώστης που ........

επικοινώνησε με το Φιλιατρά News μας κάλεσε στο σημείο να καταγράψουμε την εικόνα που παρουσίαζε η περιοχή, τονίζοντας μας ότι κανένας οδηγός ΙΧ δεν διανοείται να περάσει από το σημείο καθώς τα λάστιχα του κινδυνεύουν να σκιστούν από τα αιχμηρά κομμάτια των ποριών που βγήκαν στον δρόμο.
Χαρακτηριστική είναι η δυσκολία με την οποία περνά ένα τρακτέρ από το σημείο όπως θα δείτε και στο video.
Ειδοποιήθηκε ο Δήμος ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έστειλε στην περιοχή εκσκαφέα και καθάρισε το σημείο από τις πέτρες και τα ξενόφερτα υλικά.

Μικρό όμως πρόβλημα υπήρξε και στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών καθώς στην απέναντι πλευρά του μώλου όταν -σύμφωνα με την μαρτυρία του Διευθυντή του γυμνασίου Φιλιατρών κ. Αθανασόπουλου- το πρωί το κύμα έφτανε τα 3 μέτρα με αποτέλεσμα να πετάξουν στον Δρόμο πέτρες και να μην μορεί να φύγει για το σχολείο.
Έτσι έκατσε εκείνος να παραμερίσει τις πέτρες μία προς μία για να μπορέσει να φύγει και να πάει στην εργασία του.

Δείτε Φωτογραφίες και ένα Video όπως το κατέγραψε η κάμερα του Φιλιατρά News


Πρόσκληση στον χορό της Αδελφότητας Φιλιατρινών Αττικής

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Φιλιατρινών Αττικής «Η ΕΡΑΝΗ» σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 και ώρα 21.00΄ στο κέντρο «ΤΑΧΕΙΑ» στον Άλιμο, οδός Δωδεκανήσου 37 (είσοδος από Βουλιαγμένης), τηλ. 210 9966141 και 693 0996466.
Το ψυχαγωγικό ........

πρόγραμμα περιλαμβάνει μεγάλη ορχήστρα και εκλεκτούς καλλιτέχνες (Τάκης Σούκας, Θεοδοσία Στίγκα, Φάνης Μεζίνης, Παναγιώτης Λάλεζας, Γιάννης Μάντης, Χαρούλα Ντάνου και Ελένη Φιλίνη).

Τιμή πρόσκλησης: 25 €
Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται φαγητό, ποτά (κρασί, μπύρα και αναψυκτικά) απεριόριστα και γλυκό.

Tα 5 τελευταία χρόνια ο χορός της αδελφότητας θυμίζει παλιές καλές εποχές, πολύ κόσμο, διασκέδαση και μεγάλη συμμετοχή νέων.
Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα
6974 828923 (Ν. Βορρές),
6945 490833 (Ε. Χαρτάλος) και
6977 711323 (Γ. Ποταμιάνος), μέχρι 28/3/2013.

Το ΔΣ σας περιμένει να διασκεδάσουμε όλοι μαζί!

Άδωνις σε Βαξεβάνη: Θα σου κάνω αγωγή και για το "μπουμπούκος"

Άγριος καυγάς ξέσπασε ανάμεσα στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη και τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη κατά τη διάκεια της προανακριτικής επιτροπής. Αφορμή για να ξεσπάσει ο "πόλεμος" και ο κ. Γεωργιάδης να απειλήσει ακόμη και με αγωγές ήταν τα λόγια του κ. Βαξεβάνη.

Ο κ. Βαξεβάνης μιλούσε με τους δημοσιογράφους και αποκάλεσε ........

τον κ. Γεωργιάδη "μπουμπούκο", πράγμα που το άκουσε ο βουλευτές και έγινε έξαλλος. Ακολουθεί η... απολαυστική συνομιλία μεταξύ των δύο αντρών:

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ωραίο επίπεδο. Εγώ δεν σε έχω πει ποτέ μπουμπούκο».

Κώστας Βαξεβάνης: «Ναι, γιατί εγώ δεν είμαι μπουμπούκος. Αυτοχαρακτηρισμός είναι».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν είναι και το ξέρεις. Δεν το μάθατε εκεί στη Λέσβο και στην ΚΝΕ που ήσουν ποιος το είπε. Κι εγώ ξέρω ποια ήταν τα παρατσούκλια που σε φώναζαν οι γκόμενες που είχες κατά καιρούς. Αλλά δεν τα λέω. Θέλεις να τα πω;».

Κώστας Βαξεβάνης: «Πες τα, αν τα ξέρεις. Η γυναίκα σου είναι στη λίστα».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Εξακολουθείς να λες ψέματα. Η γυναίκα μου σου έχει κάνει αγωγή. Αυτά θα τα πεις στο δικαστήριο. Η μετάφραση ήρθε και λέει ότι δεν είναι στη λίστα. Ως σχετιζόμενο πρόσωπο την αναφέρουν οι τράπεζες».

Κώστας Βαξεβάνης: «Κάνε μου τη χάρη τώρα».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Και το μπουμπούκος μην το ξαναπεις. Θα σου κάνω και για αυτό αγωγή εκτός από όλα τα άλλα».

Κώστας Βαξεβάνης: «Εντάξει παιδιά δεν είναι μπουμπούκος».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Εσύ μπουμπούκος μπορεί να μην είσαι αλλά ψεύτης είσαι».

Κώστας Βαξεβάνης: «Μόνο για τηλεπωλητής είσαι. Το είδες το tweet που σου έκανα χθες, είχε εκατό retweet».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Εχεις 100 ψεύτικα προφίλ. Για αυτό».

Κώστας Βαξεβάνης: «Μόνο για τηλεπωλητής κάνεις. Δέκα κιλά βιβλία πέντε ευρώ. Ντρέπομαι που σε έχουν εκλέξει στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ρε άντε κάνε μου τη χάρη τώρα».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Eχω κρατήσει όλα τα tweet που έχεις ότι έκανες μήνυση και αγωγή στον Ταγματάρχη που είπε ότι πήρες δύο εκατομμύρια ευρώ από την ΕΡΤ. Παπάρια έκανες».

Sofokleous in

Το μεγάλο κόλπο αγρότη με την επιστροφή ΦΠΑ 184 εκατ. ευρώ

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ έπεσε αγρότης από τη Θήβα που είχε φτιάξει μια “μηχανή” να εισπράττει εκατομμύρια ευρώ με το κόλπο της επιστροφής ΦΠΑ.

Τα χρήματα που ......

έβαλε στην τσέπη ο αδίστακτος καλλιεργητής έφθασαν στο αστρονομικό ποσό των 184.075.770 ευρώ.

Όπως προκύπτει από τον έλεγχο των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών , ο αγρότης εμφανίζονταν να κατέχει μια έκταση 50.000 στρεμμάτων στην περιοχή της Θήβας. Όπως αποδείχθηκε ο ... τσιφλικάς αγρότης δεν είχε ούτε ένα στρέμμα και η περιοχή που ...καλλιεργούσε ήταν μόνο στα χαρτιά , όταν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ του ζήτησαν να προσκομίσει τα μισθωτήρια συμβόλαια της έκτασης. Ο αγρότης δεν είχε να επιδείξει κανένα έγγραφο.

Τα στοιχεία των αρμοδίων Αρχών τον εμφάνιζαν να καλλιεργεί κρεμμύδια και πατάτες και τη συνολική παραγωγή την πωλούσε σε περισσότερες από 30 εταιρείες.

Ο επιτόπιος έλεγχος του ΣΔΟΕ απέδειξε ότι ο αγρότης είχε φτιάξει μια γεωργική επιχείρηση που ήταν στον αέρα , όταν του ζητήθηκε να προσκομίσει τα αντίστοιχα παραστατικά ανέφερε ότι δεν είχε να τους δώσει τίποτα.

Οι επιχειρήσεις που φέρονταν ότι συνεργάζονταν με τον τσιφλικά αγρότη του έχουν υποβάλει μηνύσεις για πλαστογράφηση του ονόματος της εταιρείας.

Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ όλες οι συναλλαγές του 55χρόνου ήταν πλαστές ούτε ένα κρεμμύδι ή μια πατάτα δεν είχε παράγει. Πάντως ο “επιχειρηματίας” αγρότης είχε αποκτήσει ότι επιθυμεί ένας άνθρωπος. Διέθετε πολυτελή βίλα πανάκριβα αυτοκίνητα και έκανε μια πλούσια ζωή αφού μπορούσε να αποκτήσει ότι ήθελε κλέβοντας το κράτος με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Τα στελέχη του ΣΔΟΕ έχουν ζητήσει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και των άλλων εμπλεκομένων που συμμετείχαν στην απάτη. Οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών μιλούν για μια “ομερτά” μεταξύ των μυημένων αγροτών στην απάτη των εικονικών τιμολογίων.

Το Έθνος της Τρίτης 12 Μαρτίου αποκάλυψε το κόλπο των 222,5 εκατ. Ευρώ από 48 αγρότες με την επιστροφή του ΦΠΑ. Οι έρευνες των διωκτικών Αρχών έφεραν στην επιφάνεια πακτωλό “μαύρου χρήματος” με αδήλωτα εισοδήματα , και εικονικά πλαστά τιμολόγια. Οι αγρότες καρπώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την παράνομη είσπραξη του ΦΠΑ και του φόρου πετρελαίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγρότης ήταν στη λίστα με τους 48 καλλιεργητές όπως έδειξε η έρευνα του ΣΔΟΕ.

Ημερησία

ΣΔΟΕ: Θα βλέπει τις καταθέσεις και τους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων

Απευθείας πρόσβαση για έλεγχο στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων αποκτούν από την ερχόμενη Τρίτη 36 εξειδικευμένοι υπάλληλοι από την κεντρική υπηρεσία του ΣΔΟΕ και δύο υπάλληλοι ανά περιφερειακή διεύθυνση.

Θα έχουν άμεση .....

πρόσβαση σε κάθε λογαριασμό που τηρείται σε 53 πιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και σε κάθε κίνηση κεφαλαίων σε βάθος δεκαετίας.

Αυτό θα γίνεται ως εξής: Δημιουργείται μία "πύλη εισόδου" στους τραπεζικούς λογαριασμούς από ειδικό μοναδικό κόμβο διασύνδεσης της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων με τον "Τειρεσία". Οι τράπεζες θα αποστέλλουν καθημερινά στον Τειρεσία όλες τις κινήσεις που έγιναν στους λογαριασμούς που διατηρούν. Από τον server του Τειρεσία τα στοιχεία θα μεταβιβάζονται στον server της ΓΓΠΣ, όπου οι εξειδικευμένοι υπάλληλοι με έναν ειδικό κωδικό θα μπαίνουν στην καρτέλα του ελεγχόμενου πατώντας απλά το ΑΦΜ του.

Το σύστημα είναι έτσι δομημένο που οι τράπεζες δεν θα γνωρίζουν ποιός και πότε ελέγχεται.

Οι ελεγκτές θα έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς των ελεγχόμενων φορολογουμένων από το 2002 και μετά. Οι κινήσεις λογαριασμών "φαίνονται" από το 2008 και μετά.

Για τον έλεγχο παλαιότερων τραπεζικών καταθέσεων θα υποβάλλεται αίτημα για άνοιγμα λογαριασμού, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Η αρχή θα γίνει με τα 2.062 άτομα της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ. Με το νέο όπλο ανά χείρας αρμόδια στελέχη του ΣΔΟΕ εκτιμούν ότι έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η διασταύρωση καταθέσεων και φορολογικών δηλώσεων των συγγενών του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου, δίδοντας πλέον τις πρώτες σαφές απαντήσεις για το αν τίθεται ζήτημα φοροδιαφυγής και κρυμμένου χρήματος.

Στη σειρά προτεραιότητας ελέγχου, μετά τους συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου ακολουθούν η σύζυγος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, Ρ. Κουράκου και η Μ. Παντελή, το όνομα της οποίας αποτυπώνεται στη λίστα δίπλα σε κατάθεση ύψους 550 εκατ. δολ.

Το ΣΔΟΕ εστιάζει όχι μόνο σε μεγαλοκαταθέτες, αλλά και σε "μικρότερους" καταθέτες που αδυνατούν να δικαιολογήσουν το πόθεν έσχες. θα ερευνηθούν σε βάθος δεκαετίας πρόσωπα που, ενώ εμφανίζονται να έχουν καταθέσεις για παράδειγμα 1 εκατ. ευρώ δηλώνουν στην εφορία προκλητικά χαμηλά εισοδήματα της τάξεως των 30.000 ευρώ.

Στελέχη του ΣΔΟΕ επισημαίνουν ότι με αυτό τον τρόπο η εργασία τους πλέον θα απλοποιηθεί. Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι σήμερα έχει ζητήσει το άνοιγμα περισσότερων από 5.000 τραπεζικών λογαριασμών, αλλά ούτε οι μισοί δεν έχουν "ανοίξει". Μόνο για 232 υποθέσεις που άνοιξαν οι λογαριασμοί και ολοκληρώθηκε ο έλεγχος, έχουν καταλογιστεί φόροι και πρόστιμα ύψους πάνω από 1 δισ ευρώ με τις εισπράξεις να φθάνουν τα 650 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως με βάση το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο το ΣΔΟΕ σε περίπτωση έρευνας για φορολογικές παραβάσεις έχει τη δυνατότητα να προχωρεί στην άρση του τραπεζικού απορρήτου των ελεγχόμενων προσώπων, χωρίς να απαιτείται να έχει προηγούμενως εξασφαλίσει την έκοδση σχετικής εισαγγελικής διάταξης.

Newsbomb

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 15-3-2013 ]
Σήμερα το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Σήμερα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης.

Σύμφωνα .......

με το υπουργείο Οικονομικών το ποσό ανέρχεται στα 37,7 εκατομμύρια ευρώ και αφορά 278.489 δικαιούχους σε όλη την Ελλάδα, ενώ συγκριτικά με την τελευταία πληρωμή, ο αριθμός των δικαιούχων αλλά και το ποσό πληρωμής έχει υπερδιπλασιαστεί.

Θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας μεχρι το 2014 σε ανέργους αλλά και σε όσους έχουν μόνο 50 ένσημα το 2012.

Σας γνωρίζουμε ότι λόγω της μεγάλης ανεργίας ή υποαπασχόλησης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συμπληρώσουν τις ελάχιστες χρονικές προϋποθέσεις για τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας και προκειμένου να μη μείνουν ανασφάλιστοι οι ίδιοι και τα μέλη οικογενείας τους, έχει ήδη καταρτιστεί και κατατεθεί στη Βουλή σχετική διάταξη νόμου, με την οποία προβλέπεται ότι:......

α. στους ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α-Ε.Τ.Α.Μ. και στα μέλη οικογένειας τους, για την περίοδο από 1.3.2013 έως 28.2.2014, είναι δυνατή η χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος, με τη συμπλήρωση τουλάχιστον πενήντα (50) ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2012), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου.

β. στους ανέργους ηλικίας άνω των 29 και έως 55 ετών, που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 5 του ν. 2768/1999 (Α΄273) όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν, η ασφαλιστική κάλυψη για παροχές ασθένειας σε είδος παρατείνεται έως την 28η Φεβρουαρίου 2014.

γ. στους εργαζόμενους της επιχείρησης με την επωνυμία «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε», καθώς και τα μέλη οικογένειας τους, για την περίοδο από 1.3.2013 έως 28.2.2014, είναι δυνατή η χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος, χωρίς την προϋπόθεση συμπλήρωσης ημερών ασφάλισης.

Μέχρι την ολοκλήρωση της σχετικής νομοθετικής διαδικασίας δεδομένου ότι μετά την 28η .02.2013 λήγει η ασφαλιστική ικανότητα των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τις αρμόδιες υπηρεσίες να προβαίνουν:

i. στη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας των ασφαλισμένων σας για τη χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος, εφόσον έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον πενήντα (50) ημέρες ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2012), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου.

ii. στην παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης για παροχές ασθένειας σε είδος έως 28.02.2014, των ανέργων που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 5 του ν. 2768/1999 (Α΄ 273) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει και

iii. στη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας για τη χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος στους εργαζόμενους της επιχείρησης με την επωνυμία «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε», χωρίς την συμπλήρωση των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης.

΄΄ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ΄΄
Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Μαρτίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Τρίτη και… καταϊδρωμένη η Μεσσηνία στις εξαγωγές
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως προέκυψε από τη διημερίδα «Εξάγοντας ποιοτικά αγροτικά προϊόντα» στην Costa Navarino


Τα μεσσηνιακά προϊόντα βρίσκονται στην ατζέντα μεγάλων .........

ξένων αγοραστών, όπως προέκυψε μετά από 240 επιχειρηματικές συναντήσεις στη διημερίδα, με θέμα «Εξάγοντας ποιοτικά αγροτικά προϊόντα», που διοργάνωσαν τα Ιδρύματα «Καπετάν Βασίλης» και «Γ. & Β. Καρέλια» στην Costa Navarino.

Ωστόσο, η Αργολίδα συνεισφέρει το 53% των εξαγωγών της Περιφέρειας, ακολουθεί ο Νομός Κορινθίας με 25% και ο Νομός Μεσσηνίας με 19%, που αφορά «βιομηχανικά προϊόντα διατροφής» και «λίπη & λάδια ζωικά ή φυτικά».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΦΡΑΓΜΟ στη σύγχυση για τις αρμοδιότητες και τη νομιμότητα στο Λιμάνι της Καλαμάτας βάζουν δύο έγγραφα του Υπουργείου Ναυτιλίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
- Με την έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, η Λιμενική Επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας ασκεί νομίμως όλες τις αρμοδιότητες (παραχωρήσεις χώρων, ενοικιάσεις κλπ.).
- Η απογραφή των ακινήτων της χερσαίας ζώνης πρέπει να γίνει με όλα τα νόμιμα μέσα.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ξεφάντωμα κόντρα στην κρίση και την εξαθλίωση με δεκάδες εκδηλώσεις σε πόλεις και χωριά της Μεσσηνίας. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή η συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας και της «Φάρις».
• ΕΦΙΑΛΤΗΣ η ανεργία με το δείκτη να «χτυπά» το 30% μέσα στο χρόνο, ενώ το Δ΄ Τρίμηνο του 2012 άγγιξε το 26% επίσημα καταγεγραμμένη από την ΕΛΣΤΑΤ.
• ΣΤΗΝ 4η ΘΕΣΗ ΕΞΕΛΕΓΗ χθες η Νάντια Γιαννακοπούλου στο νέο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας πίσω της «μεγάλα ονόματα». Νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρώτος σε ψήφους στο πρόσφατο Συνέδριο.
• ΗΜΕΡΙΔΑ για τη συκοκαλλιέργεια στη Μεσσηνία σήμερα στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.
• ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για το πρόβλημα των σκουπιδιών από τη Λαϊκή Συσπείρωση Μεσσηνίας. «Η Ελλάδα των αποβλήτων» είναι ο τίτλος άρθρο του Κ. Αποστολόπουλου.
• ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΞΕΣΠΑΣΜΑ από τη Μαρία Τούμπουρου, αδελφή του αείμνηστου Μιχάλη.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!


Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

Οι κίνδυνοι από τα κινητά τηλέφωνα για τα προσωπικά μας δεδομένα

Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από την«κλοπή» προσωπικών δεδομένων από τακινητά τηλέφωνα και οι υποχρεώσεις που έχουν οι σχεδιαστές εφαρμογών, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, περιλαμβάνονται στη γνώμη των Ευρωπαϊκών Αρχών Προστασίας Δεδομένων, για τις εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας (mobile apps) γνώμη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ........

γνωστοποίησε την κοινή γνώμη των Ευρωπαϊκών Αρχών Προστασίας Δεδομένων σχετικά με τους βασικούς κινδύνους των εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Η επίμαχη γνώμη αναλύει λεπτομερώς τις «συγκεκριμένες υποχρεώσεις των σχεδιαστών εφαρμογών και όλων όσοι εμπλέκονται στην ανάπτυξη και διανομή των εφαρμογών αυτών, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων».

Σε αυτούς περιλαμβάνονται τα καταστήματα εφαρμογών, οι πάροχοι διαφημιστικών υπηρεσιών και οι κατασκευαστές λειτουργικών συστημάτων και συσκευών. Μάλιστα ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στις εφαρμογές που απευθύνονται στα παιδιά.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Αρχής:

«Ο χρήστης μιας έξυπνης συσκευής κινητού κατεβάζει κατά μέσον όρο 37 εφαρμογές. Αυτές οι εφαρμογές «μπορούν να συλλέξουν από τη συσκευή μεγάλο όγκο προσωπικών δεδομένων, με την πρόσβαση, παραδείγματος χάρη, στο άλμπουμ φωτογραφιών ή με τη χρήση δεδομένων εντοπισμού θέσης».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομάδας Εργασίας Jakob Kohnstamm, «αυτό συχνά συμβαίνει χωρίς την ελεύθερη και κατόπιν ενημέρωσης συναίνεση των χρηστών, με αποτέλεσμα να παραβιάζεται η ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων».

Αναφορικά με τους κινδύνους που διατρέχει η ιδιωτική ζωή των πολιτών από τις εφαρμογές της κινητής τηλεφωνίας η Αρχή αναφέρει:

«Οι έξυπνες συσκευές κινητής τηλεφωνίας και οι ταμπλέτες περιέχουν μεγάλο όγκο προσωπικών δεδομένων που άπτονται της στενής ιδιωτικής τους σφαίρας και, αφενός, προέρχονται από τους χρήστες τους, αφετέρου, αφορούν τους ίδιους αυτούς χρήστες, όπως στοιχεία επικοινωνίας, πληροφορίες γεωεντοπισμού, τραπεζικές πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο. Επιπλέον, οι συσκευές αυτές μπορούν να αποθηκεύσουν ή να καταγράψουν σε πραγματικό χρόνο πλήθος δεδομένων από πάρα πολλούς αισθητήρες, όπως μικρόφωνα, πυξίδες ή άλλες συσκευές που χρησιμοποιούνται για να ανιχνεύουν την κίνηση του χρήστη.

Παρόλο που οι σχεδιαστές εφαρμογών επιθυμούν να παρέχουν νέες και καινοτόμες υπηρεσίες, οι εφαρμογές αυτές μπορεί να ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για την ιδιωτική ζωή και την υπόληψη των χρηστών των έξυπνων συσκευών κινητής τηλεφωνίας, εάν δεν συμμορφώνονται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων».

Newsit

Τρελή Αποκριά ξανά στα Φιλιατρά!

Με εντατικούς ρυθμούς γίνονται οι τελευταίες προετοιμασίες για το Καρναβάλι των Φούληδων, η παρέλαση του οποίου θα ξεκινήσει στις 4.00 το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία των Φιλιατρών!

Οι Φιλιατρινοί ........

καλούνται για μια ακόμη χρονιά να αποδείξουν πως, παρά την οικονομική κρίση και τα προβλήματα, διαθέτουν αστείρευτη δύναμη, ανεξάντλητο χιούμορ και με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο θα σατιρίσουν την επικαιρότητα, θα καυτηριάσουν και στηλιτεύουν πρόσωπα και καταστάσεις και θα στείλουν μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους!

Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Τριφυλίας δε συνδράμει οικονομικά αλλά μόνο οργανωτικά, το Καρναβάλι των Φούληδων, χάρη στη στήριξη των Φιλιατρινών και ιδίως της νεολαίας, χορηγίες ιδιωτών και επιχειρήσεων, με μεγαλύτερη εκείνη της Costa Navarino, χρόνο με το χρόνο γίνεται καλύτερο και μεγαλύτερο! Εκτός από το Καρναβάλι, το Σαββατοκύριακο στα Φιλιατρά οργανώνονται παράλληλες δράσεις από τον Όμιλο Δράσεων και Πολιτισμού. Το Σάββατο το πρωί, στον πεζόδρομο, θα λειτουργήσει εργαστήρι κατασκευής χαρταετού, ενώ το πρωί της Κυριακής από το Ρολόι θα ξεκινήσει το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού!

Σε δηλώσεις της χθες το μεσημέρι, το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής και ουσιαστικά η «ψυχή» των αποκριάτικων εκδηλώσεων, δημοτική σύμβουλος Βιβή Παντελάκη σημείωσε: «Βρισκόμαστε στις τελευταίες προετοιμασίες για το Καρναβάλι των Φούληδων, μια εκδήλωση που με πολύ κέφι και μεράκι συνδιοργανώνουν η Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών και φορείς της πόλης. Και λέγοντας φορείς, αναφέρομαι στους συλλόγους, στα σχολεία και σε μεμονωμένα άτομα. Σας προσκαλούμε, λοιπόν, την Κυριακή 17 Μαρτίου, στις 4.00 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών, για να περάσετε στιγμές χαράς, κεφιού, γλεντιού καμαρώνοντας ή συμμετέχοντας στην παρέλαση που θα γίνει και βλέποντας μετά τα γκρουπ να χορεύουν».

Για τις συμμετοχές, είπε: «Αυτή τη στιγμή είναι αρκετές. Είναι λίγο περισσότερες από πέρυσι, κυρίως από την πόλη, τα σχολεία, τους συλλόγους. Φέτος γίνονται αντίστοιχες εκδηλώσεις και στις υπόλοιπες άλλες πόλεις του Δήμου Τριφυλίας και γι’ αυτό δεν έχουμε συμμετοχή. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι παίρνουν μέρος. Ιδιαίτερα τα σχολεία, τους συλλόγους γονέων, που βγάζουν τους μαθητές με τα γκρουπ, τα παιδιά του Γυμνασίου, του Λυκείου, τον αγροτικό σύλλογο. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους εκείνους που στήριξαν οικονομικά αυτή τη δραστηριότητα, γιατι, όπως γνωρίζετε, ο Δήμος Τριφυλίας δεν ανέλαβε το οικονομικό βάρος αυτού του εγχειρήματος, όπως και την προηγούμενη χρονιά. Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω την Costa Navarino, που κάνει μια πολύ μεγάλη χορηγία, καθώς μας χορηγεί τα ηχητικά. Σε αυτό οφείλουμε και το γλέντι που θα γίνει μετά (σ.σ. μετά την παρέλαση) στην πλατεία των Φιλιατρών, αφού θα μας προσφέρει και 1.000 φιάλες κρασί από τη δική της παραγωγή, όπως και πέρυσι! Πιστεύω ότι θα περάσουμε πολύ όμορφα!».

Θαρρος

Τσακώνα – Καλαμάτα, ολοκλήρωση μέσα στο 2013

Με την προϋπόθεση να παραδοθούν έγκαιρα οι χώροι

Σημαντική πρόοδο σημείωσε η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Μορέα το 2012, όπως αυτό αποτυπώνεται στην ετήσια έκθεση του παραχωρησιούχου.
Όπως αναφέρει, .........

κατά τη διάρκεια του 2012 συνεχίστηκε η κατασκευή των υπολειπόμενων τμημάτων ολοκλήρωσης του αυτοκινητόδρομου, δηλαδή το τμήμα Τσακώνα – Καλαμάτα, ο κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη και η συνδετήρια οδός Μεγαλόπολης.

Σχετικά με τη φετινή πρόοδο, επιβεβαιώνει 100% το δημοσίευμα για παράδοση του πρώτου τμήματος του κλάδου Λεύκτρο-Σπάρτη σε μήκος 29 χλμ. και μέχρι την Πελλάνα το καλοκαίρι!

Συγκεκριμένα, η πρόοδος του έργου, όπως καταγράφηκε μέσα στο έτος, είναι η παρακάτω:

1. Α/Κ Λεύκτρου – Α/Κ Λογκανίκου 88,82%

2. Α/Κ Λογκανίκου - Α/Κ Πελλάνας 65,11%

3. Πελλάνα – Α/Κ Σπάρτης 60,97%

4. Α.Κ. Μεγαλόπολης 40,28%

5. Παραδείσια –Τσακώνα 49,15% (παραμένει υπό κατασκευή η μεταλλική γέφυρα)

6. Α/Κ Δυτ. Καλαμάτας –Α/Κ Νέδοντα 14,98% 7. Α/Κ Σπάρτης – τέλος περιμετρικής οδού Καλαμάτας 20,17.

Ο υφιστάμενος αυτοκινητόδρομος λειτουργεί για τα τμήματα Κόρινθος–Τρίπολη–Λεύκτρο -Παραδείσια και Τσακώνα –Καλαμάτα, συνολικού μήκους περίπου 137 χιλιομέτρων. Μέσα στο 2012 είχαμε τα νέα τμήματα Τσακώνα – Θουρία, Παραδείσια-Τσακώνα. Παράλληλα, είχαμε την λειτουργία των ΣΕΑ Αρφαρών και το Β ́ ΚΕΣ Αρφαρών.

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΛΕΥΚΤΡΟ-ΣΠΑΡΤΗ

Κατά το έτος 2012 πραγματοποιήθηκαν εργασίες σε όλο το μήκος του τμήματος, εκτός κάποιων μικρών τμημάτων της παραλλαγής Ευρώτα, όπου εκκρεμεί η παράδοση των χώρων εργασίας.

Στο τμήμα υπάρχει δέσμευση αρκετών χώρων, κυρίως λόγω των εκτεταμένων αρχαιολογικών ερευνών. Τα πρώτα περίπου 12 χλμ. είναι ουσιαστικά ολοκληρωμένα, συμπεριλαμβανομένης της αντιολισθηράς ασφαλτικής επιστρώσεως.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2013

Τα τμήματα που προβλέπεται να ολοκληρωθούν το έτος 2013 είναι:

Τμήμα Τσακώνα-Καλαμάτα

Για το ανωτέρω τμήμα, ήτοι του υπόλοιπου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Α/Κ Θουρίας (είσοδος Καλαμάτας)–τέλος του Έργου (περιμετρική Καλαμάτας), μήκους περίπου 11,5 χλμ., προβλέπεται η συνέχιση των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων έως το τέλος του 2013.

Η πορεία και η ολοκλήρωση εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των χώρων εκτέλεσης του έργου και, εφόσον οι χώροι παραδοθούν έγκαιρα, θα είναι εφικτή η ολοκλήρωση του υπολειπόμενου τμήματος στο τέλος του 2013.


Κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη

Σχετικά με το τμήμα Α/Κ Λογκανίκου –Α/Κ Πελλάνας (Χ.Θ. 0+000–Χ.Θ.~29+000), μήκους ~ 29 χλμ., αναμένεται η παράδοση του τμήματος στην κυκλοφορία το καλοκαίρι του 2013. Σχετικά με το τμήμα Χ.Θ. ~29+000 – Χ.Θ. 46+000, συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος της παραλλαγής του Ευρώτα, προβλέπεται η συνέχιση των εργασιών και στο υπόλοιπο τμήμα και η ολοκλήρωση εντός του 2013, με την προϋπόθεση να παραδοθούν οι χώροι και να αποδεσμευτούν σταδιακά όλοι οι δεσμευμένοι για αρχαιολογικές έρευνες χώροι.

Η πορεία και η ολοκλήρωση του κλάδου εξαρτάται από την έγκαιρη αποδέσμευση αυτών. Εάν οι χώροι παραδοθούν έγκαιρα, είναι εφικτή η ολοκλήρωση του υπολειπόμενου τμήματος στο τέλος του 2013 και η παράδοση στην κυκλοφορία του συνόλου του Κλάδου.Νέο τμήμα Παραδείσια –Τσακώνα

Σχετικά με την μεταλλική Γέφυρα Τ4 η οποία υπολείπεται από το συνολικό τμήμα, προβλέπεται η ολοκλήρωση και η παράδοση στην κυκλοφορία του συνόλου του τμήματος, συμπεριλαμβανομένου του υποτμήματος που περιέχει την εν λόγω Γέφυρα, το φθινόπωρο του 2013.Α/Κ Μεγαλόπολης και συνδετήρια οδός

Προβλέπεται η συνέχιση, η ολοκλήρωση των εργασιών και η παράδοση στην κυκλοφορία εντός του 2013, εφόσον παραδοθούν έγκαιρα οι χώροι που υπολείπονται προς παράδοση.

Θάρρος

Γαργαλιάνοι: «Τα λεφτά πίσω» από το Δήμο εξαιτίας της πολύμηνης αδράνειας!

Βαρύτατες πολιτικές ευθύνες καταλογίζουν κάτοικοι και φορείς των Γαργαλιάνων στη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας για την πολύμηνη αδράνεια στο μείζον θέμα του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού, εξαιτίας της οποίας ο Δήμος Τριφυλίας υποχρεούται, πλέον, να επιστρέψει τα 136.000 ευρώ της χρηματοδότησης που είχε λάβει ο Δήμος Γαργαλιάνων για τη σύνταξή του!

Κι αυτό, γιατί ως τελευταία και οριστική καταληκτική ημερομηνία........

– για να έχει πάρει αριθμό στο ΦΕΚ το ΓΠΣ και να είναι «εντάξει» με τη χρηματοδότηση – οριζόταν το τέλος Μαρτίου 2013, δηλαδή η τελευταία εργάσιμη μέρα, η οποία είναι η Παρασκευή 29η Μαρτίου! Αρχικά οριζόταν ως καταληκτική ημερομηνία η 30ή Ιουνίου 2012. Ωστόσο, αν και ο Δήμος Τριφυλίας δεν «έτρεξε» το θέμα του ΓΠΣ, δόθηκε παράταση μέχρι 31η Δεκεμβρίου 2012, μετά από επικοινωνία του Δήμου με τη Μονάδα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, για να μη ζητηθεί να επιστραφούν τα χρήματα της χρηματοδότησης και να δοθεί χρόνος να «τρέξουν» οι διαδικασίες. Τελικά, δόθηκε και νέα, αλλά καταληκτική ημερομηνία, με προφορική και σιωπηρή παράταση, για το τέλος Μαρτίου 2013! Σε κάθε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος Τριφυλίας υποχρεούται να επιστρέψει τα 136.000 ευρώ!

Και αναγκαστικά πια θα επιστρέψει τη χρηματοδότηση, καθώς αποκλείεται μέχρι τις 29 Μαρτίου το ΓΠΣ να έχει πάρει αριθμό στο ΦΕΚ! Για να γίνει – ή, καλύτερα, να γινόταν αυτό – θα έπρεπε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να έχουν ενσωματωθεί στο κείμενο οι παρατηρήσεις που έχει κάνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Παρατηρήσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επί της Β1 Φάσης του ΓΠΣ Γαργαλιάνων οι οποίες εστάλησαν στο Δήμο Τριφυλίας με Γνωμοδότηση των υπηρεσιών της από τις 11 Απριλίου 2012! Και παρατηρήσεις οι οποίες ανατρέπουν όλο το σχεδιασμό και επιβάλλουν πολλούς και πολλαπλούς περιορισμούς στις χρήσεις γης, τους συντελεστές δόμησης κ.ά. και αντί να αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης, ουσιαστικά, όπως έχει λεχθεί, θα έφερνε την καταστροφή.

Από τον Απρίλιο του 2012, όμως, μέχρι τις μέρες αυτές, ο Δήμος Τριφυλίας αδράνησε. Θυμίζουμε πως και στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει τεθεί πολλάκις το θέμα, μετά από ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων, αλλά και στον Τύπο – προ μηνός στο «Θ» είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου – έχει γραφτεί η αδράνεια του Δήμου, που όφειλε όλους αυτούς τους 11 μήνες να έχει καταλήξει τι τελικά θέλει σχετικά με το ΓΠΣ και αν, όντως, θέλει ΓΠΣ!

Προχθές βράδυ έγινε σύσκεψη στους Γαργαλιάνους, όπου μεταξύ των συμμετεχόντων, τώρα στο παρά 1’, διαπιστώθηκε διχογνωμία και διαφορετικές προσεγγίσεις για τις Παρατηρήσεις και την ίδια την ύπαρξη ΓΠΣ.

Για να μην υποχρεωθεί ο Δήμος να επιστρέψει τη χρηματοδότηση των 136.000 ευρώ, «θα» πρέπει ο μελετητής να ανασυντάξει το ΓΠΣ, να πάρει σχετική απόφαση αποδοχής για το ΓΠΣ το Δημοτικό Συμβούλιο, να στείλει την απόφαση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, να γνωμοδοτήσουν θετικά οι υπηρεσίες της, να υπογράψει ο γενικός γραμματέας, να σταλεί στο ΦΕΚ και να πάρει αριθμό μέχρι τις 29 Μαρτίου, πράγμα αδύνατο!

Θάρρος

Οδηγίες προστασίας από τη λύσσα, εξέδωσε το υπουργείο Υγείας

Το ΚΕΕΛΠΝΟ εφιστά την ιδιαίτερη προσοχή του κοινού στα μέτρα αποφυγής έκθεσης στον ιό, αλλά και στα μέτρα άμεσης προστασίας έπειτα από ενδεχόμενη έκθεση στο ιό, δηλαδή δάγκωμα άγριου ή οικόσιτου ζώου.

Το υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνουν να:.....

Αποφύγετε την επαφή με τα ζώα της άγριας πανίδας ή με ζώα που δείχνουν κατά κοινή αντίληψη άρρωστα ή συμπεριφέρονται με ασυνήθιστο τρόπο. Σε τυχόν εντοπισμό τέτοιων ζώων, να ειδοποιείτε το οικείο τμήμα Κτηνιατρικής, ή Θηροφυλακή ή Δασική υπηρεσία της περιοχής.

Εμβολιάζετε τα κατοικίδιά σας κατά της λύσσας (σκύλοι, γάτες ή άλλα κατοικίδια ζώα), σύμφωνα με τις οδηγίες του κτηνιάτρου σας. Ο εμβολιασμός κατά της λύσσας στα ζώα συντροφιάς είναι υποχρεωτικός.

Αποφύγετε την επαφή των κατοικίδιων ζώων σας με ζώα της άγριας πανίδας. Περιορισμός των δεσποζόμενων ζώων σε προστατευμένο χώρο (π.χ. αυλή). Χρήση λουριού περιορισμένου μήκους κατά τη διάρκεια της βόλτας. Εάν ένα κατοικίδιο ζώο δαγκωθεί ή δεχθεί επίθεση από ζώο της άγριας πανίδας ή ζώο με υπερβολικά επιθετική συμπεριφορά ή με εμφανή ασθένεια, να αναφερθεί το συμβάν στον κτηνίατρο που παρακολουθεί το ζώο και στο τοπικό τμήμα Κτηνιατρικής.

Μην αφήνετε εκτεθειμένα σκουπίδια ή ζωοτροφή, ιδιαίτερα αν υπάρχει παρουσία άγριων ζώων στην περιοχή, μπορεί να προσελκύσουν ζώα της άγριας πανίδας.

Τα παιδιά διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο έκθεσης τον ιό της λύσσας λόγω της έμφυτης αγάπης τους για τα ζώα. Επειδή όμως, η επαφή τους με οικόσιτο ή ζώο της άγριας πανίδας μπορεί να μη γίνει άμεσα αντιληπτή, οι ειδικοί προτείνουν τη λήψη των ακόλουθων μέτρων:

Σε περίπτωση δαγκώματος από ζώο, να εντοπίζονται όλες οι πληγές, να γίνεται άμεσα καλό πλύσιμό τους με άφθονο νερό και σαπούνι (για 15 λεπτά) ή έστω με νερό, αφού ξεπλυθούν να γίνεται καλή εφαρμογή αλκοολούχου («οινόπνευμα») ή ιωδιούχου αντισηπτικού («ιώδιο») και αναζητείτε το συντομότερο ιατρική βοήθεια (νοσοκομεία, κέντρα Υγείας).

Για το συμβάν οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να ενημερώνουν την οικεία Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Συγκρατείστε στη μνήμη σας και περιγράψτε στον θεράποντα και τους επαγγελματίες υγείας τα χαρακτηριστικά του ζώου (είδος, μέγεθος, χρώμα κ.λπ.), τη συμπεριφορά του, αν πρόκειται για προκλητική επίθεση -φυσιολογική αντίδραση του ζώου σε εξωτερικό ερέθισμα (π.χ. σε ενόχληση, απειλή, αίσθηση εισβολής στην περιοχή του, σε προσπάθεια να το ταΐσουν ή να το χαϊδέψουν μη επαρκώς γνωστά του πρόσωπα), αν έχει εκδηλώσει και στο παρελθόν επιθετική συμπεριφορά, την τοποθεσία όπου έγινε το συμβάν και που κατευθύνθηκε το ζώο μετά.

Πάρτε τα στοιχεία επικοινωνίας του ιδιοκτήτη του ζώου (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), και ενδεχομένως του κτηνίατρου που το παρακολουθεί, σε περίπτωση που είναι δεσποζόμενο, Ρωτήστε τον ιδιοκτήτη αν παρατήρησε τις τελευταίες ημέρες ενδείξεις ασθένειας ή αλλαγής συμπεριφοράς του ζώου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική σελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ: www.keelpno.gr

NOW 24

Φορολογικός-τραπεζικός έλεγχος σε όλους τους αιρετούς ΟΤΑ από 2003 και μετά.

Το «μάτι» του ΣΔΟΕ εισβάλλει στα άδυτα των φορολογικών και τραπεζικών απορρήτων όλων των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά (όσοι εξελέγησαν το 2002 και μετά δηλαδή) καθώς και όλων των επιθεωρητών μεταφορών, υγείας, εργασίας, περιβάλλοντος.

Η εντολή των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και .........

Σπ. Μουζακίτη είναι σαφής και χαράσσει τη γραμμή της νομιμότητας που θα πρέπει να ακολουθούν όσοι διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα και είναι υπεύθυνοι για τους ελέγχους σε ευαίσθητους τομείς. Η παραγγελία των εισαγγελέων δεν στηρίζεται σε καταγγελίες σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων απλώς εντάσσει στο προγραμματισμό της Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ, τον έλεγχο όλων των προσώπων αυτών, κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο για όσους καταλαμβάνουν δημόσια αξιώματα. Η έρευνα αφορά κατά αρχήν πλήρη φορολογικό έλεγχο, άρση όλων των περιοριστικών απορρήτων (τραπεζικών κλπ) και εφόσον υπάρξουν στοιχεία, τότε η έρευνα μπορεί να επεκταθεί και για τυχόν διάπραξη του αδικήματος του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Το ΣΔΟΕ λοιπόν θα κάνει φύλλο και φτερό:
- Δημάρχους, αντιδημάρχους οικονομικών υπηρεσιών, μέλη οικονομικών υπηρεσιών και ταμίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά.
- Περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και οικονομικές επιτροπές των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων καθώς και πρώην νομάρχες των πρώην νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.
- Επιθεωρητές: Σώματος επιθεωρητών Ελέγχου Υπουργείου Μεταφορών, Ειδικής Υπηρεσίας περιβάλλοντος, Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, Επιθεωρητών Υγείας Πρόνοιας και Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας.
Οι εισαγγελείς έχουν αποστείλει και CD με τα προσωπικά στοιχεία των περισσοτέρων από τα υπό έλεγχο πρόσωπα, ενώ η διαδικασία θα ξεκινήσει πρώτα από τους μεγάλους Δήμους και περιφέρειες.

capital

Αλλάζει ριζικά η φορολόγηση των αυτοκινήτων

Ριζικά αναμένεται να αλλάξει πάλι η φορολόγηση των αυτοκινήτων και ειδικά των οχημάτων μεγάλου κυβισμού σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη στη Βουλή.
Οπως ανέφερε ........

χαρακτηριστικά: «Τα μεγάλα κυβικά δεν συνεπάγονται απαραιτήτως και την πραγματική αξία ενός αυτοκινήτου. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να υπάρξουν σοβαρές αλλαγές σε αυτό το κομμάτι της φορολόγησης».

Το θέμα προέκυψε μετά από ερώτηση από την βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου και ο κ. Μαυραγάνης τόνισε πως υπάρχουν σκέψεις για αναπροσαρμογή στα κριτήρια φορολόγησης των αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης ενόψει της υιοθέτησης ενός νέου σταθερού φορολογικού νομοθετικού πλαισίου.

Ειδικότερα, ανάφερε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο το κριτήριο φορολόγησης των ΙΧ να μην βασίζεται αποκλειστικά στον κυβισμό του οχήματος αλλά και στην εργοστασιακή του αξία.

«Πολλές φορές τα κυβικά δεν έχουν σχέση με την εργοστασιακή αξία. Κι είναι ένα θέμα που εξετάζουμε για να δούμε αν μπορούμε σε αυτό το κομμάτι της νομοθεσίας να υπάρξουν σοβαρές αλλαγές» τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Οικονομικών.

Αναφερόμενος στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για τα οχήματα μεγάλου κυβισμού, ο κ. Μαυραγάνης παρέπεμψε για το μέλλον ενδεχόμενο επανεξέτασής τους με «ισοδύναμες προτάσεις».

Σύμφωνα πάντως με την απάντηση του υφυπουργού εξετάζονται μειώσεις τόσο στις τιμές των αυτοκινήτων όσο και στο κόστος χρήσης τους...

Κανείς δεν γνωρίζει

H «Η» κατόπιν επικοινωνίας που είχε με φορείς από τον κλάδο του αυτοκινήτου οι απαντήσεις ήταν ίδιες και όπως φαίνεται κανείς δεν γνώριζε τίποτα...

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα τόσο του Τέλους Ταξινόμησης όσο και του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης σε ΙΧ με κινητήρες άνω των 1.929 κ.εκ. έχει «φοβίσει» τα κυβερνητικά στελέχη καθώς υπάρχει ο κίνδυνος μαζικών καταθέσεων πινακίδων κυκλοφορίας τα οποία θα δημιουργήσουν νέο έλλειμα στο προϋπολογισμό.

Επίσης το θέμα των ΙΧ με μεγάλους κινητήρες έχουν θίξει στον υπουργείο Οικονομικών τόσο ο Σύνδεσμος των Εισαγωγέων όσο και των Εμπόρων οι οποίοι έχουν βεβαιώσει πως με όλη αυτή την φοροεπιδρομή ο μόνος που χάνει είναι το κράτος...

Παράλληλα το θέμα των Εργοστασιακών Αξιών έχει επίσης τεθεί και από τους δύο φορείς καθώς όπως επεσήμαναν στα κυβερνητικά στελέχη κάποιες εισαγωγικές με «τεχνάσματα» μειώνουν τόσο πολύ τις εργοστασιακές αξίες των μοντέλων τους με αποτέλεσμα να μην καταβάλλουν Φόρο Πολυτελείας που επιβάλεται σε ΙΧ με εργοστασιακή αξία άνω των 20.000 ευρώ!

Νέα αναταραχή στην αγορά

Η είδηση της επανεξέτασης του φορολογικού καθεστώτος από το υπουργείο Οικονομικών στα αυτοκίνητα προκάλεσε μεγάλη αναταραχή σε έναν ολόκληρο κλάδο που βλέπει κάθε μήνα τις πωλήσεις τους να μειώνονται. Ειδικότερα το θέμα φορολόγησης των ΙΧ με βάσει όχι τον κυβισμό του κινητήρα τους αλλά την Εργοστασιακή ή Λιανική Αξία ανατρέπει πλήρως το μέτρο της απόσυρσης που έχει τεθεί σε ισχύ από τα τέλη Ιανουαρίου και θα ισχύει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου του 2013.

Αν λοιπόν αλλάξει ο τρόπος φορολόγησης των αυτοκινήτων θα επηρρεάσει και το μέτρο της απόσυρσης το οποίο θα πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα.

Από την άλλη μεριά κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι πρόκειται να γίνει στη φορολόγηση των εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ που επίσης και εκεί υπάρχουν «ανοικτά» μέτωπα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Πάντως αν είναι να αλλάξει ο τρόπος φορολόγησης των αυτοκινήτων καλό θα ήταν τα κυβερνητικά στελέχη να «ακούσουν» για μία φορά τους φορείς του κλάδου ώστε να έχουν μια καλύτερη ενημέρωση για το θέμα και να μπορέσουν επιτέλους να βρουν τη «χρυσή τομή» που θα είναι προς όφελος όλων.

Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο όποια απόφαση ληφθεί χωρίς την συνδρομή των φορεών του κλάδου μάλλον θα οδηγήσει σε περιπέτειες ένα ολόκληρο κλάδο πάλι...

Ημερησία

Καλαμάτα: Ενημέρωση για τις διατροφικές συνήθειες στο 10ο Δημοτικό Σχολείο

Πραγματοποιήθηκε χθές Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013 στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας παιδαγωγική ενημέρωση των μαθητών των Α και Β τάξεων από τις επισκέπτριες υγείας του Γ.Ν. Καλαμάτας κυρίες Ευαγγελία Τσουλάκου και Αγάπη Αναστασίου με θέμα τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών και την ανάγκη υγιεινής διατροφής.

Η ενημέρωση ........

έγινε στα πλαίσια του προγράμματος ΄΄διατροφή και διατροφικές συνήθειες ΄΄ που επιμελείται η εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής Αθανασία Κατσαριώτη για δεύτερη σχολική χρονιά και έχει στόχο την διαπαιδαγώγηση των μαθητών στη υγιεινή διατροφή και την καθιέρωσή της ως καθημερινής συνήθειας.
Την ενημέρωση παρακολούθησαν ο διευθυντής του σχολείου Γιάννης Χριστόπουλος και ο υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Δημήτρης Σαρρής.

Χορηγία του Μητροπολίτη Τριφυλίας στο Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας

Χορηγία 200 ευρώ στο Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας για την αγορά πολυμηχανήματος, έκανε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος.

Η Σχολική ..........

Κοινότητα του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας τον ευχαριστεί πολύ και του εύχεται να αντλεί δύναμη και να έχει υγεία για να συνεχίζει το φιλανθρωπικό και όχι μόνο έργο στο ποίμνιο της Μητρόπολης του.

Αποκριάτικο party στην πάνω Πόλη Κυπαρισσίας
Πρόγραμμα πεντάμηνης απασχόλησης των ανέργων στους δήμους από τον ΟΑΕΔ

Πεντάμηνη απασχόληση στους δήμους που ζουν σε νοικοκυριά χωρίς ούτε έναν εργαζόμενο προβλέπει πρόγραμμα που σχεδιάστηκε από τον ΟΑΕΔ και υποβλήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Το πρόγραμμα ......

εκπονήθηκε στο πλαίσιο της εφαρμογής του Σχεδίου Απασχόλησης του υπουργείου για την αντιμετώπιση της ανεργίας και προβλέπει τη δημιουργία θέσεων εργασίας γενικών καθηκόντων σε δήμους για χρονικό διάστημα πέντε μηνών με αμοιβή 490 ευρώ το μήνα για τους ανέργους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ για όσους είναι κάτω των 25 ετών και «κάλυψη» των εισφορών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ημερησία, όσοι ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα θα μπορούν να απασχοληθούν σε:

- Έργα κοινωφελούς χαρακτήρα όπως διαμόρφωση και φροντίδα πάρκων και λοιπών έργων πρασίνου, αναδάσωση, δασοπροστασία και φύλαξη περιοχών υψηλού φυσικού κάλλους, καθαριότητα παράλιων περιοχών, καθαρισμοί και μικρές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε ρέματα, δράσεις διατήρησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς κ.λπ.

- Υπηρεσίες φροντίδας, μέριμνας ηλικιωμένων, ΑμεΑ και παιδιών κ.λπ.

- Κοινωνικές δράσεις όπως κοινωνικά παντοπωλεία, συλλογή και διάθεση χρησιμοποιημένου ρουχισμού, ξενώνες αστέγων και κοινωνικά ιατρεία.

- Οδική ασφάλεια μαθητών, σίτιση σε ολοήμερα σχολεία φτωχών περιοχών.

Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν άνεργοι (υποχρεωτικά εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ π.χ. ακόμη κι αν είναι σύζυγοι, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών) μέσω του συστήματος της μοριοδότησης και με συγκεκριμένα κριτήρια.

Eklogika.gr