Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Σε 5 μήνες η κατασκευή στο Λαγκούβαρδο σύμφωνα με την δημοπρασία

ΒΡΕΘΗΚΕ τελικά ανάδοχος έστω και αργά για το φονικό δρόμο που καταλήγει στον Λαγκούβαρδο μετά από υπομονή μηνών για τις απαιτούμενες μετρήσεις με μελέτες που ακολούθησαν.

Η δημοπρασία.......

για το έργο βελτίωσης του δρόμου Φιλιατρά - Μάραθος, στη γέφυρα του Λαγκούβαρδου, πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας με το συνολικό κόσρος εργασιών να αγγίζει τις 480.000 ευρώ. Οι προσφορές στη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας άγγιξαν τις 12 συνολικά όπου αναδείχθηκε ο προσωρινός μειοδότης αυτή την φορά με έκπτωση 37,67%.

Σύμφωνα με την μελέτη οι εργασίες βελτίωσης προβλέπουν την πλήρη αποκατάσταση με τεχνικά έργα του υφιστάμενου οχετού στο ρέμα Λαγκούβαρδου, προσβασιμότητα στον επαρχιακό δρόμο για ομαλή κυκλοφορία με διαπλάτυνση των πρανών, στο αναγκαίο μήκος καθώς οι απαιτούμενες εργασίες αφορούν περίπου 295 μέτρα. Ο άξονας παράλληλα θα έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίες με συνολικό εύρος καταστρώματος 10,50 μέτρα αλλά στο σημείο επαφής με το ρέμα προβλέπεται η ύπραξη κιβωτοειδή οχετού που αγγίζει τα 29,80 μέτρα. Η χρηματοδότηση σύμφωνα με τον κ. Αλευρά προέρχεται από τους ΚΑΠ 2012 ενώ έχει χρονοδιάγραμμα εργασιών μέσα σε 5 μήνες.

Kyparissiotis

Φιλιατρά: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ από το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ ΩΡΑ 21:00
Παραστάσεις:
Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Μαρτίου ΩΡΑ 21:00
και Παρασκευή 22, ΣάΒβατο 23 και Κυριακή 24 Μαρτίου ΩΡΑ 21:00
ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ


ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Σε μια κοινωνία που οι .......

τιμές ανεβαίνουν και οι μισθοί κατεβαίνουν, δυο απελπισμένες νοικοκυρές αποφασίζουν να περάσουν στην αντεπίθεση.
Η ξεκαρδιστική κωμωδία του νομπελίστα συγγραφέα σε μια σύγχρονη μετάφραση που φέρνει το έργο στην Ελλάδα του 2013.

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Κώστας Δριμυλής
Σκηνικά – Κοστούμια: Κώστας Δριμυλής

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:

Αλεξανδρόπουλος Γιάννης,
Βελισσάρη Τότα,
Βλαχαδάμη Ελίζα,
Γαραντζιώτη Άσπα,
Ζαχαροπούλου Γιούλα,
Μαγγανά Νάνσυ,
Μακρής Βασίλης,
Μερκούρη Ντίντα,
Μίχος Κωνσταντίνος,
Πετροπούλου Ελένη,
Ράλλης Λεωνίδας,
Σαρδέλη Ευγενία,
Σταθόπουλος Γιάννης,
Φιλντίσης Κωνσταντίνος,
Χριστοδουλοπούλου Μαρία,
Χρυσανθακόπουλος Τάκης.



Το πλήρες σχέδιο "Αθηνά" στη Βουλή: Καταργούνται 6 Ιδρύματα & 150 Τμήματα [ Συνημμένο Αρχείο ]

Μετά τις πρωτοφανείς αντιδράσεις, του άνευρου κατά τα άλλα φοιτητικού κινήματος, την οξεία κριτική όχι μόνο όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και των δύο της συμπολίτευσης, έρχεται αύριο στη Βουλή το περιβόητο σχέδιο «Αθηνά».

Πρόκειται για την.........

τελική πρόταση του σχεδίου για την αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης που καταθέτει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για επεξεργασία.

Η τελική πρόταση:

Σήμερα υπάρχουν 85 σχολές και 534 Τμήματα εκ των οποίων στο Μηχανογραφικό Δελτίου της Ακαδημαϊκής χρονιάς 2012-2013 είχαν συμπεριληφθεί τα 481. Λειτουργούν 40 Ιδρύματα: 24 πανεπιστήμια και 16 ΤΕΙ

Μετά την αναδιάταξη του σχεδίου ΑΘΗΝΑ τα Τμήματα είναι 384: 134 στα ΤΕΙ και 250 στα Πανεπιστήμια. Δηλαδή καταργούνται συνολικά 150 ή 97 εκ του Μηχανογραφικού 2012. Με την εφαρμογή του θα λειτουργούν 47 σχολές στα ΤΕΙ και 100 σχολές στα Πανεπιστήμια. Συνολικά θα υπάρχουν 34 Ιδρύματα : 21 Πανεπιστήμια και 13 ΤΕΙ

Σημειώνεται ότι 28 Τμήματα εκ των 534 (εκτός των 384) έχουν μεταβατική λειτουργία έως την ολοκλήρωση του Ακαδημαϊκού έτους 2017-2018, για την αποφοίτηση των εισακτέων 2012-2013 και προηγούμενων ετών.

Δείτε εδώ αναλυτικά την πρόταση που κατατέθηκε από το υπουργείο Παιδείας στη Βουλή για την υφιστάμενη κατάσταση και το σχέδιο ΑΘΗΝΑ σε όλες στολές


Τρεις ελληνικές επιχειρήσεις κερδίζουν στο διαγωνισμό "Share your Success" της Cosmote

Ο τουρισμός, τα καινοτόμα ελληνικά προϊόντα και οι συμβουλευτικές υπηρεσίες για τη σταδιοδρομία των νέων, είναι οι τομείς από τους οποίους προέρχονται οι τρεις επιχειρήσεις που κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό της COSMOTE "Share your Success".

Το πρότυπο ξενοδοχείο στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας........

ΑPOLLO RESORT Art Hotel, η πρότυπη φάρμα που προωθεί το ελληνικό μέλι με βρώσιμο χρυσό STAYIA FARM και η εταιρεία επαγγελματικού προσανατολισμού ORIENTUM Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίθηκαν και κέρδισαν ένα ολοκληρωμένο πακέτο διαφημιστικής προβολής αξίας €20.000, η καθεμία.
Μέσα από την ενέργεια της COSMOTE “Share your Success” που έτρεξε στην επίσημη σελίδα της εταιρείας στο facebook από τις 28 Νοεμβρίου μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2013, εκατοντάδες χιλιάδες online χρήστες είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με 1.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που πρόβαλλαν τη δική τους πετυχημένη επιχειρηματική ιστορία online.
Τα δέκα καλύτερα success stories αναδείχτηκαν από το online κοινό, ενώ εξειδικευμένη κριτική επιτροπή της COSMOTE, επέλεξε τους τρεις τελικούς νικητές. Η COSMOTE στηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις και o διαγωνισμός “Share your Success” συμβάλλει στην τόνωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας στη σημερινή οικονομική συγκυρία.

bankingnews.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Σημειώνουμε ότι απο την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα σας είχαμε ενημερώσει πρώτοι στις 15 Φεβρουαρίου (κλίκ εδώ) τα αποτελέσματα και κυρίως την επιτυχία του ξενοδοχείου Apollo Resort Art hotel και με ηχητική δήλωση της κ. Χριστοδούλου.
Επίσης είχαμε προβάλει και μια Φιλιατρινή επιχείρηση που έπαιρνε μέρος στον διαγωνισμό (κλίκ εδώ)

Νίκας: Ζητά άμεση σύγκληση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ για τις καταδίκες αιρετών

Να συγκληθεί άμεσα το και μάλιστα με διευρυμένη σύνθεση (σ.σ. με τη συμμετοχή των προέδρων των 13 ΠΕΔ και ενδεχομένως των προέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης) ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο Κ. Ασκούνη, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας.

Ο κ. Νίκας ζητά να .........

εξεταστεί η εικόνα της αυτοδιοίκησης στην κοινωνία με αφορμή τις καταδίκες και τις καταγγελίες κατά δημάρχων, ιδιαίτερα παρελθόντων ετών.

Aftodioikisi.gr

Γαργαλιάνοι: Αποκριάτικο party από το 1ο Νηπιαγωγείο

Σας περιμένουμε όλους , μικρούς και μεγάλους, να γιορτάσουμε την πρώτη Κυριακή της Αποκριάς με τραγούδια και χορό, παιχνίδια και γλυκά, καφέ και χυμό!

Στο γυμναστήριο του Β' Δημοτικού σχολείου Γαργαλιάνων από τις 11 το πρωί της Κυριακής 10 Μαρτίου. (Κλίκ στην εικόνα δίπλα)

Η είσοδος θα είναι δωρεάν και ΔΕΝ θα ακολουθήσει λαχειοφόρος αγορά!

Κάθε προσφορά φαγώσιμου ή ... πόσιμου ΔΕΚΤΗ! (Για να έχουμε πιο πλούσιο μπουφέ)!

Και αυτή τη φορά φυσικά οι μαμάδες μας θα βάλουν τα δυνατά τους και θα μας βγάλουν ασπροπρόσωπους!

Σας περιμένουμε λοιπόν!

Οι μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων


ΥΓ Μπορείτε να το προωθήσετε....!

-

Εναλλακτικό Εργαστήρι Τριφυλίας: Προβολή ταινίας "Ισως αύριο"




Κυπαρισσία: Ενημέρωση για τον Αξονα 3 «Ποιότητα Ζωής στις Αγροτικές Περιοχές & Διαφοροποίηση της Αγροτικής Οικονομίας»

Η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ στα πλαίσια υλοποίησης ενεργειών ενημέρωσης του κοινού για τον Άξονα 3 : «Ποιότητα Ζωής στις Αγροτικές Περιοχές & Διαφοροποίηση της Αγροτικής Οικονομίας» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, θα πραγματοποιήσει σχετική ενημερωτική εκδήλωση την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013 & ώρα 18.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία.


Φιλιατρά: Ντυθείτε μπαρμπούτες

Σκεφτήκατε τι θα ντυθείτε; Κάντε το γρήγορα και Ραντεβού την Κυριακή στις 6:30 στον Αγιο Αντρέα




ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ: Ημερίδα για την Κρίση - Απεξάρτηση και κοινωνική επανένταξη

Στα πλαίσια του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, Η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας συνδιοργανώνει με το ΚΕΘΕΑ Κύτταρο, εκστρατεία ενημέρωσης κατά των ναρκωτικών και του κοινωνικού αποκλεισμού στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.......

στις 5/3.2013 ημέρα Τρίτη σε Διαβολίτσι και Μελιγαλά
Στις 6/3/2013 ημέρα Τετάρτη σε Χώρα και Γαργαλιάνους
Στις 7/3/2013 ημέρα Πέμπτη σε Φιλιατρά και Πύλο.

Το Σάββατο 9 Μαρτίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κυπαρισσία θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα:

ΚΡΕΙΣΗ - ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

Χαιρετισμούς
Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενμότητας Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά,
Δημάρχου Τριφυλίας κ. Κωνσταντίνου Κόλλια

ΟΜΙΛΙΕΣ
Παναγιώτης Μπόζος Υποδιοικητής Νοσοκομείου Μεσσηνίας
Κρίση - Απεξάρτηση και κοινωνική επανένταξη

Γιώργος Παπαμακάριος Υπεύθυνος συμβουλευτικού κέντρου ΚΕΘΕΑ ΚΎΤΤΑΡΟ
"Ο κύκλος της Εξάρτησης - Ο ρόλος της οικογένειας"

ΕΛΈΝΗ ΦΟΥΣΙΈΚΗ Αναπληρώτρια Υπεύθυνη Θεραπευτικής κοινότητας ΚΕΘΕΑ Κύτταρο.
"¨Η πρόταση της θεραπευτικής κοινότητας (στεγνό πρόγραμμα)

Μαίρη Ζαχαράκη Υπεύθυνη προγράμματος ΚΕΘΕΑ Κύτταρο
Επανένταξη απεξαρτημένων και κοινωνικός αποκλεισμός

Απόφοιτοι προγράμματος - Μέλη Συλλόγου Οικογένειας
(Βιωματική εμπειρία)

Στο τέλος της εκδήλωσης θα γίνει διάλογος και θα ανταλλαχθούν απόψεις.

Νέα σενάρια για «μαχαίρι» στις συντάξεις του ΙΚΑ

«Τρύπα» 1 δισ. ευρώ στα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΙΚΑ απειλεί με περικοπές τις χαμηλές συντάξεις, που αποτελούν το 80% του συνόλου των συνταξιούχων, καθώς από την κυβέρνηση εκτιμάται ότι δεν μπορεί να πέσει νέο «μαχαίρι» στις υψηλές συντάξεις, που έχουν πληγεί τα τρία τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπία», οι ..........

ελεγκτές μιλούν για σοβαρή υστέρηση στα έσοδα του ΙΚΑ που ξεπέρασε το 20% το τελευταίο τρίμηνο του 2012, ενώ θεωρούν ότι φέτος θα εισπραχθούν 500 εκατομμύρια ευρώ, αντί του 1 δισ. και άλλα τόσα το 2014.

Τα σενάρια που «πέφτουν» στο τραπέζι, σε περίπτωση που η νέα ρύθμιση της «νέας αρχής» δεν αποδώσει τα αναμενόμενα, είναι:

Μηνιαία μείωση 15 ευρώ στις χαμηλές συντάξεις που σήμερα κυμαίνονται στα 486 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή συγκεντρώνονται 513.216.000 ευρώ το έτος, καθώς η μείωση θα γίνει σε 2.851.200 χαμηλοσυνταξιούχους.
Μηνιαία περικοπή 10 ευρώ στους 776.000 συνταξιούχους του ΟΓΑ (από 360 ευρώ σε 350), ρύθμιση που θα αποφέρει 100 εκατ. ευρώ ετησίως.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύνταξη του ΙΚΑ ύψους 2.000 ευρώ το 2009, τώρα κυμαίνεται στα 1.180 ευρώ. Επιπλέον μια πρόσθετη μείωση σε όσους υψηλοσυνταξιούχους έχουν μείνει ακόμα, δεν θα είχε θεαματικά δημοσιονομικά οφέλη, μιας και ο αριθμός της συγκεκριμένης κατηγορίας είναι μικρός και αντιστοιχεί μόλις στο 20% των συνταξιούχων.

Πάντως νέες μειώσεις έχουν δρομολογηθεί και στις επικουρικές συντάξεις, όπου ανά τρίμηνο το νέο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης θα πρέπει να διεξάγει αναλογιστικές μελέτες.

Οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία φτάνουν στα 14 δισ., εκ των οποίων τα 9 δισ. είναι τα ανεξόφλητα στο ΙΚΑ.
Η απόκλιση εισφορών κινείται γύρω στο 14% και είναι διπλάσια των προβλέψεων, γεγονός που οφείλεται στην αύξηση της ανεργίας αλλά και στη μείωση των εσόδων από εισφορές λόγω της πτώσης των μισθών.

Την ίδια στιγμή, ένας στους δύο ασφαλισμένους έχει κάνει στάση πληρωμών στα Ταμεία.

Η ρύθμιση για τη νέα αρχή θα περιλαμβάνει:

Το πρώτο εξάμηνο θα καταβάλλονται μόνο οι τρέχουσες εισφορές για όσους μπουν στη ρύθμιση. Για οφειλές μέχρι 50.000 ευρώ θα πρέπει να παρουσιάζονται αναλυτικά οικονομικά στοιχεία, για οφειλές από 50.000 μέχρι 100.000 θα κατατίθεται χρηματοοικονομικός χάρτης (που αν δεν τηρηθεί θα διευκολύνει τη διαδικασία μέτρων αναγκαστικής είσπραξης) και για οφειλές πάνω από 100.000 θα απαιτούνται αναλυτικά οικονομικά στοιχεία τα οποία θα πιστοποιούνται από τρίτους.

Δεν θα επωφεληθούν πτωχευμένες επιχειρήσεις αλλά και όσες έχουν κατ' επανάληψιν μπει σε ρυθμίσεις, αλλά στην πορεία τα χρέη τους δεν έχουν ρυθμιστεί. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι επιχειρήσεις που απασχολούν τουλάχιστον ένα άτομο. Η υπαγωγή στη συγκεκριμένη ρύθμιση ισχύει για μία μόνο φορά.

Κανένα περιθώριο άλλων ανατροπών, λέει η διοίκηση του ΙΚΑ

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο άλλων ανατροπών σε ό,τι αφορά τα όρια ηλικίας, το ύψος των συντάξεων και το επίπεδο των παροχών», ξεκαθαρίζει η διοίκηση του ΙΚΑ, απαντώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» με τίτλο «Στρώνουν χαλί για ένα Ταμείο και σύνταξη 360 ευρώ».

Ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, σημειώνει ότι του αποδίδονται απόψεις που απέχουν από αυτές που υποστηρίζει δημόσια και παραθέτει το πλαίσιο των απόψεών του για το βασικό πυρήνα των αλλαγών, οι οποίες εκτιμά ότι απαιτούνται στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, πρέπει να επιδιωχθεί η επίτευξη των παρακάτω στόχων:

1ος στόχος: Δημιουργία ενός και μόνο Εθνικού Φορέα Συντάξεων με τους διακριτούς κλάδους (μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες) για παροχή
- Ενιαίας Εθνικής Σύνταξης 360 ευρώ προς όλους τους ασφαλισμένους, όπως αυτή ορίζεται στο Ν 3863/2010 και επιπρόσθετα στους ανασφάλιστους που δεν ξεπερνούν ένα κατώτατο όριο ετήσιου εισοδήματος με την ταυτόχρονη ισχύ της κατώτερης σύνταξης.

- Ανταποδοτικής σύνταξης, η οποία αθροίζεται στην ενιαία και θα προκύπτει από τις εισφορές εργοδότη και εργαζομένου για τους μισθωτούς και μόνο από τις εισφορές του αυτοαπασχολούμενου για το σύνολο της ομάδας αυτής.
(Την παροχή υπηρεσιών υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αντίστοιχα προς όλους τους ασφαλισμένους καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ)

2ος στόχος: Δημιουργία εναλλακτικών (προσωπικών) επιλογών θεμελίωσης επιπρόσθετων ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μέσω επαγγελματικών ταμείων για παροχή:
- Πρόσθετων τμημάτων σύνταξης
- Πρόσθετων υπηρεσιών υγείας
- Άλλων παροχών

3ος στόχος: Καθορισμός κανόνων που θα κατοχυρώνουν την επάρκεια των παροχών σύνταξης και υγείας, με κοινά αποδεκτούς όρους και προϋποθέσεις που θα εξισορροπούν την επάρκεια των συντάξεων και παροχών με τις δημοσιονομικές αντοχές της οικονομίας και την ίδια την ανταγωνιστικότητά της. Ο στόχος αυτός απαιτεί τη μελέτη ειδικού μαθηματικού τύπου (αλγορίθμου) που θα συνδυάζει το ετήσιο ΑΕΠ, το ποσοστό του ΑΕΠ που διατίθεται στη χρηματοδότηση των συντάξεων, το ύψος των συντάξεων, το ύψος των εργοδοτικών και εργατικών εισφορών, τους χρόνους ασφάλισης, τα όρια συνταξιοδότησης (Σουηδικό Μοντέλο).

4ος στόχος: Ανάπτυξη θεσμών λειτουργικής υποστήριξης των δομών Κοινωνικής Ασφάλισης που θα διασφαλίζουν
- βέλτιστο λειτουργικό κόστος
- προάσπιση πόρων από κάθε είδους παραβατικές συμπεριφορές
- καθολική είσπραξη των θεσμοθετημένων πόρων και εισφορών
- θωράκιση της οικονομικής λειτουργίας από αυστηρούς και αποτελεσματικούς μηχανισμούς εποπτείας και ελέγχου.

Newpost

Φιλιατρά: Είναι ασφαλισμένο το όχημα της ανακύκλωσης που μαζεύει τα σκουπίδια;

Ερώτημα στο δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλιας για το αν είναι ή όχι ασφαλισμένα οχήματα και μηχανήματα και έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, μετά το σχετικό δημοσίευμα του «Θ», έκανε προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σαράντος Κουκούμης.

Ο κ. Κουκούμης .......

αναφέρθηκε στο δημοσίευμα για απορριμματοφόρα που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ και δεν έχουν ασφάλεια, τονίζοντας ότι αυτό εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους. Ρώτησε, δε, αν έχει αποκατασταθεί το θέμα και αν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, έχουν ασφάλεια και πετρέλαιο τα οχήματα.

Όμως, της προσοχής του κ. Κουκούμη διέφυγε η αναφορά στο σχετικό δημοσίευμα του «Θ» για το όχημα της ανακύκλωσης, η οποία εδώ και χρόνια έχει σταματήσει στην Τριφυλία. Το εν λόγω όχημα κυκλοφορεί στους δρόμους των Φιλιατρών μαζεύοντας τα σκουπίδια. Όχημα το οποίο δεν είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Τριφυλίας, αλλά έχει εδώ και χρόνια παραχωρηθεί στους Δήμους της Τριφυλίας από το Σύνδεσμο για την ανακύκλωση.

Έδωσε, έτσι, την «ευκαιρία» στο δήμαρχο να μην απαντήσει επί της ουσίας, αλλά να πει περιχαρής πως «τα αυτοκίνητα του Δήμου είναι σφαλισμένα!» και να συνεχίσει με μια κυνική ομολογία πως δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ: «ΚΤΕΟ πρόκειται να περάσουν σύντομα, αφού ψηφιστεί ο προϋπολογισμός!».

Ομολόγησε, δηλαδή, ο δήμαρχος ότι τα οχήματα δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο και είναι αμφίβολη η τεχνική τους κατάσταση και καταλληλότητα για να κυκλοφορούν στους δρόμους. Βεβαίως, το ερώτημα είναι αν μπορούν και πότε αυτά τα οχήματα και μηχανήματα να «περάσουν» από ΚΤΕΟ.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

«Η Σκιά του Ειδώλου», του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο Θέατρο εν Αθήναις..

Το πρωτόπαιχτο θεατρικό έργο «Η Σκιά του Ειδώλου», του συγγραφέα Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις που δόθηκαν στο «Θέατρο της Ημέρας», συνεχίζει δεύτερο κύκλο παραστάσεων, για το μήνα Μάρτιο, στο «Θέατρο Εν Αθήναις» στο Γκάζι.
Ένας νεαρός .....

ηθοποιός προσπαθεί να βρει το κουράγιο να εμφανιστεί στη σκηνή, στην πρώτη πρεμιέρα της ζωής του, όπου υποδύεται τη ζωή του Νικόλαου Δραγούμη, του άγνωστου Έλληνα ζωγράφου που έζησε στη Γαλλία και ονομάστηκε ο Βαν Γκογκ της Ελλάδος. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη καθώς η διελκυστίνδα μεταξύ επιβεβαίωσης και ανασφάλειας υποδαυλίζουν έντονα συναισθήματα και θέτουν ερωτήματα μέσα από μια βαθειά εσώτερη διαδικασία.
Ο πρωτότοκος Νικόλαος Δραγούμης, υπήρξε η πλέον ευαίσθητη και ευάλωτη μορφή της οικογένειας του πρωθυπουργού Στέφανου Δραγούμη, με τα έντεκα παιδιά, μεταξύ των οποίων ξεχώριζαν, ο Ίωνας, η Ναταλία, ο Φίλιππος και άλλα, όμως ο Νικόλαος ήταν εκείνος που παρέμεινε στην αφάνεια. Η καλλιτεχνική του έφεση, σε συνδυασμό με την άσκηση πίεσης από την πλευρά του πατέρα του να σπουδάσει την Νομική επιστήμη που δεν επιθυμούσε, επιβάρυναν την ήδη ταραγμένη ψυχή του και επίσπευσαν τον εγκλεισμό του στα διάφορα ψυχιατρεία. Το αυστηρό οικογενειακό κατεστημένο των Δραγούμηδων, τον ήθελε να ακολουθεί καριέρα διπλωμάτη, αλλά εκείνος, τύπος μποέμ, ανατρεπτικός και ασυμβίβαστος, είχε πάθος με τη ζωγραφική. Πέθανε στο Δρομοκαΐτειο με την παράνοια να συνοδεύει το θεϊκό του ταλέντο κι αφού προηγουμένως βίωσε τον εγκλεισμό του σε αρκετά ευρωπαϊκά ψυχιατρεία. Υπήρξε εκπρόσωπος στην Ελλάδα της τεχνοτροπίας των κηλιδιστών (πουαντιλισμός).

Συγγραφέας: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος
Σκηνοθεσία: Μαρίκα Θωμαδάκη
Σκηνογραφική επιμέλεια: Ανδρομάχη Μοντζολή
Μουσική: Φίλιππος Περιστέρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Φωτεινή Παπαδάκη
Φωτισμοί: Μιχάλης Μπούρης
Φωτογραφίες: Ευαγγελία Σπηλιωτοπούλου
Δημόσιες σχέσεις: Γιάννα Ακριβού
Παραγωγή: Κίρκη Καραλή

Ερμηνεύει ο Βασίλης Παπαδημητρίου

Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη ώρα 9:00μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου: γενική είσοδος 10 € ( μειωμένο 5 € )
Έναρξη παραστάσεων: Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

«ΘΕΑΤΡΟ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ»
Οδός: Ιάκχου 19, Γκάζι,
50 μέτρα από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ,
ΤΗΛ. ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 6937887273 - 2103425170


Φιλιατρά: Ξανά φόλα στην πλατεία.

Του πρώην Διαχειριστή μας

Νέα φόλα έριξε στην πλατεία των Φιλιατρών άγνωστος "φιλόζωος....." με παρολίγον θύμα μια σκυλίτσα που εμφανίστηκε στην πλατεία των Φιλιατρών πριν λίγο καιρό.

Συγκεκριμένα .......

σήμερα το πρωί το μέλος της Φιλοζωϊκής ομάδας Τριφυλίας, κ. Κωνσταντίνα Κανελλοπούλου, ενημερώθηκε ότι ένα σκυλί είναι σε κακή κατάσταση έχοντας φάει κατά πάσα πιθανότητα φόλα.
Αμέσως η κ. Κανελλοπούλου μετέβη στο σημείο όπου παρείχε τις πρώτες βοήθειες στην άτυχη σκυλίτσα που βλέπετε στην φωτογραφία.
Αφού αντέδρασε ο οργανισμός της στα φάρμακα που της παρασχέθηκαν, ξεπερνώντας τον θάνατο, την μετέφερε την σκυλίτσα στον κτηνίατρο για περισσότερη βοήθεια.
Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος "πολιτισμένος" συνάνθρωπος μας ρίχνει φόλες στην πλατεία με σκοπό να ικανοποιήσει τα άρρωστα αισθήματα του για τα άκακα σκυλιά που είχαν την ατυχία αν τα εγκαταλείψουν κάποιοι άλλοι "φιλόζωοι" συμπολίτες μας.

Η κ. Κανέλλοπούλου σε λίγη ώρα θα καταγγείλει το γεγονός στην Αστυνομία, και θα υποβάλει μήνυση κατά αγνώστου.

Αξίζει να τονίσουμε κάποια πράγματα σχετικά με τις φόλες.
Όταν κάποιο ανθρωπόμορφο τέρας ρίξει φόλα και με τον οποιονδήποτε τρόπο απομακρυνθεί, στο σημείο το φάρμακο παραμένει. Δεν φεύγει.
Καλό θα ήταν λοιπόν τα ανθρωποειδή τέρατα να έχουν στο μυαλό τους ότι κάποιο από τα παιδάκια που παίζουν και τρέχουν στην πλατεία, ενδέχεται να σπάσει το πόδι του ο διάβολος και να ακουμπήσει το σημείο με το υπόλειμμα του φαρμάκου και να το βάλει στο στόμα του.
Μπορεί να σκεφτεί ο άνθρωπος αυτός την συνέχεια???

Εράνη: Πρόσκληση για συνεστίαση που διοργανώνει την Τσικνοπέμπτη

Κλίκ στην πρόσκληση




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 6ης Μαρτίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2011, μεταξύ των Ευρωπαίων οι Έλληνες υπερτερούν
Από τα υψηλότερα ποσοστά μακροζωίας


Από τα υψηλότερα ποσοστά μακροζωίας και υγείας στην.....

Ε.Ε. εμφανίζουν οι Έλληνες, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες και αναφέρονται στο 2011.

Ειδικότερα, το προσδόκιμο υγιούς βίου κατά τη γέννηση στην Ελλάδα ήταν, το 2011, στα 66,9 χρόνια για τις γυναίκες και στα 66,4 χρόνια για τους άνδρες. Η Ελλάδα εμφανίζει, μαζί με την Ιρλανδία, το τρίτο υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε. μετά τη Μάλτα (70,7 χρόνια για τις γυναίκες και 70,3 χρόνια για τους άνδρες), τη Σουηδία (70,2- 71,1 χρόνια, αντίστοιχα) και το Λουξεμβούργο (67,1- 65,8 χρόνια).

Στην Ε.Ε., τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στη Σλοβακία (52,3- 52,1 χρόνια) και τη Σλοβενία (53,8- 54 χρόνια), ενώ ο μέσος κοινοτικός όρος για την Ε.Ε. των 27 είναι 62,2 για τις γυναίκες και 61,8 για τους άνδρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΤΟΝ… ΑΕΡΑ μένει το Τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Καλαμάτας, αφού ο υπουργός Παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος, κατέθεσε χθες εσπευσμένα στη Βουλή την τελική πρόταση για το σχέδιο «Αθηνά», ενώ η διαβούλευση είχε παράταση στις 13 Μαρτίου. Αγανάκτηση στο ΤΕΙ με τη διοίκηση να αποστέλλει σήμερα την τελική της πρόταση μετά τη διαβούλευση με τοπικές αρχές και φορείς.
Πάντως πληροφορίες από κυβερνητικούς παράγοντες επιμένουν ότι δεν πρόκειται επί Σαμαρά να καταργηθεί το πιο δυναμικό Τμήμα του ΤΕΙ Καλαμάτας.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ», στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ο πολιτικός πολιτισμός, υποχωρεί μπροστά στην αντιπολιτευτική μανία. Μια επίκαιρη πολιτική ανάλυση από τον Θανάση Κουκοβίστα με αφορμή τις τελευταίες ακρότητες και την προσπάθεια εκμετάλλευσης του θανάτου των δύο φοιτητών στη Λάρισα.
• ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ διεκδίκησαν χθες αιτήματά τους στην Αθήνα. Εκεί και Μεσσήνιοι αγρότες κοντά στους οποίους βρέθηκε ο βουλευτής Θαν. Πετράκος.
• ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ των παράκτιων Ευρωπαϊκών Περιφερειών στην Αλεξανδρούπολη ο Απ. Παπαφωτίου, εκπροσωπώντας Περιφέρεια και Περιφερειάρχη.
• ΤΟ… ΣΙΡΙΑΛ με τα σκουπίδια καλά κρατεί στην Τριφυλία και στο Δημοτικό Συμβούλιο υπήρξε έντονος προβληματισμός και διαφωνίες.
• ΑΡΧΙΖΟΥΝ αύριο Τσικνοπέμπτη οι αποκριάτικες εκδηλώσεις της «ΦΑΡΙΣ».
• ΑΦΙΕΡΩΜΑ στην Τσικνοπέμπτη, το Τριώδιο και τις Απόκριες.


● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!