Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΥΠΕΣ: Νέα… ήθη και έθιμα στις ληξιαρχικές πράξεις

Μια σειρά από οδηγίες προκειμένου να συμπληρώνονται σωστά η νέες φόρμες καταχώρισης ληξιαρχικών πράξεων, αποστέλλει με εγκύκλιό του το υπουργείο Εσωτερικών (ΕΔΩ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ).

Όπως σημειώνει ......

το υπουργείο προς τις αποκεντρωμένες διοικήσεις, όπου και αποστέλλεται το έγγραφο – εγκύκλιος και παρακαλείται η κοινοποίησή της στους δήμους, «μετά τη γενόμενη υποδιαίρεση της Ληξιαρχικής Περιφέρειας, κάθε Δήμου που προήλθε από συνένωση ΟΤΑ, δυνάμει της με αριθμ.: Φ.127080/57460/21-12-2010 (ΦΕΚ Β ́1984 ) απόφασης του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στην επιτροπή της παρ.1 του άρθρου 18 του ν.2119/1993, μετέχουν όλοι οι Ληξίαρχοι των Ληξιαρχείων που λειτουργούν στο Δήμο».

Οι οδηγίες…

- Κατά την κατάρτιση των Μητρώων Αρρένων το επώνυμο των γεννηθέντων αρρένων αναγράφεται απαραιτήτως με μικρά και όχι με κεφαλαία γράμματα. Σε περίπτωση που η αναγραφή του επωνύμου από τις επιτροπές γίνει με κεφαλαία γράμματα, τα σχετικά έντυπα αναπέμπονται σε αυτές, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις.

- Ονομαστικός κατάλογος (ετήσιο μητρώο αρρένων) καταρτίζεται και στην περίπτωση κατά την οποία δεν γεννήθηκε κανένα άρρεν, κατά το προηγούμενο έτος, προκειμένου, με τον τρόπο αυτό, να εξασφαλιστεί η τυχόν εγγραφή αδήλωτων ή μετεγγραφόμενων.

- το απόσπασμα της ληξιαρχικής πράξης γέννησης συντάσσεται σύμφωνα με το υπόδειγμα που συναποστέλλεται, με υποχρεωτική την ένδειξη του αύξοντα αριθμού δημοτολογίου κανονικής εγγραφής του Έλληνα γονέα.

Aftodioikisi.gr

Νέο δημοτικό τέλος για τα σκουπίδια από το 2014

Για μια ακόμη φορά θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους οι πολίτες, καθώς με την αυγή του 2014 θα κληθούν να καταβάλλουν νέο τέλος για τα σκουπίδια, ειδικό τέλος ταφής για τα μη επεξεργασμένα απόβλητα που οδηγούνται σε χώρους υγειονομικής ταφής, το οποίο θα πηγαίνει στο Πράσινο Ταμείο για περιβαλλοντικά έργα, όπως ανακοίνωσε σχετικά, σε ημερίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας για την ανακύκλωση συσκευασιών, η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) Κ. Λαζαρίδου.
Από το 2014, το τέλος θα προστίθεται στο ποσό που καταβάλλεται .........

ήδη σε κάθε περιοχή για τη λειτουργία των ΧΥΤΑ, και θα είναι 35 ευρώ τον τόνο. Θα αυξάνεται μάλιστα κατά 5 ευρώ κάθε χρόνο μέχρι να φτάσει τα 60 ευρώ τον τόνο.

Αυτό σημαίνει ότι για την Αθήνα, που «πληρώνει» σήμερα 45 ευρώ για κάθε τόνο, το ποσό θα φτάσει τα 80 ευρώ για το 2014, τα 85 για το 2015 κτλ. Αντίστοιχα, για τη Θεσσαλονίκη, που «πληρώνει» σήμερα 22 ευρώ για κάθε τόνο σκουπιδιών που καταλήγει στο ΧΥΤΑ, το ποσό αυτό θα φτάσει τα 57 ευρώ για το 2014, τα 62 ευρώ για το 2015 κτλ.

Ευρωπαϊκό λάθος χαρακτήρισε το ειδικό τέλος ταφής ο ομότιμος καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής Θ. Λέκκας, ο οποίος, κατά την ομιλία του στην ημερίδα, επισήμανε ότι η ανακύκλωση μπορεί να ενθαρρυνθεί με διάφορους τρόπους, εκτίμησε ότι δεν θα πρέπει οι πολίτες να τιμωρούνται για τα απορρίμματα που καταλήγουν στους ΧΥΤΑ, ενώ σχολίασε και ότι τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται είναι αμφίβολο ποιον σκοπό θα εξυπηρετούν.

Στο ίδιο πνεύμα, και ο αντιδήμαρχος Θέρμης Σωκράτης Φάμελλος ·υπογράμμισε την ανάγκη τα ποσά που θα προκύψουν από το ειδικό τέλος ταφής να καταλήγουν στους ΟΤΑ και όχι στο Πράσινο Ταμείο, καθώς όπως είπε, «τέτοια κονδύλια ήδη χρησιμοποιούνται για να καλύψουν «τρύπες» και άλλου είδους ελλείμματα».

Στόχος το 60% της ανάκτησης των αποβλήτων

Σε ό,τι αφορά την ανακύκλωση, η Κ. Λαζαρίδου επισήμανε ότι ο σχετικός στόχος προβλέπει την ανάκτηση του 60% του συνόλου των αποβλήτων στην Ελλάδα και την ανακύκλωση απορριμμάτων σε ποσοστό από 55 έως 80%. Από την πλευρά του ο Θ. Λέκκας ανέφερε ότι από τους μπλε κάδους συλλέγεται το 60% των υλικών συσκευασίας που διακινούνται με τα αντίστοιχα προϊόντα στην Ελλάδα, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό (40%) καταλήγει στους κάδους των απορριμμάτων. Προκειμένου δε να αυξηθεί το ποσοστό συλλογής υλικών συσκευασίας πρότεινε να δημιουργηθεί ένα διαφορετικό σύστημα κέντρων διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, β” τύπου, όπως το χαρακτήρισε, ώστε να συγκεντρώνονται περισσότερες συσκευασίες από τα σκουπίδια, αφού πρώτα απομακρύνονται από αυτά, τα οργανικά απόβλητα.

Μείον 34% τα έσοδα στην Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης

Σχετικά με τα αποτελέσματα της διαδικασίας ανακύκλωσης, ο Ι. Ραζής από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης γνωστοποίησε ότι το 2012 ανακυκλώθηκαν 240.000 τόνοι υλικών, ενώ η Εταιρεία μέχρι στιγμής καλύπτει το 82% του ελληνικού πληθυσμού και 240 από τους 325 ΟΤΑ της χώρας, με 28 Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών. Ωστόσο, λόγω κρίσης, τα έσοδα της εταιρείας μειώθηκαν κατά 34% από το 2008 μέχρι το 2012 καθώς μειώθηκε η κατανάλωση ενώ αυξήθηκαν και τα περιστατικά κλοπών ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους.

Ειδικά για την Κεντρική Μακεδονία, σημείωσε ότι η ανάκτηση υλικών βρίσκεται σε μεγαλύτερα ποσοστά από το σύνολο της χώρας, ενώ το υπόλειμμα που καταλήγει στους ΧΥΤΑ είναι μικρότερο από ό,τι σε άλλες περιοχές.

Aftodioikisi.gr

Πέτρος Τατούλης: «Πελοπόννησος: Ένα νέο Brand για τη διεθνή τουριστική αγορά»

Την άμεση επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν στην Πελοπόννησο και τη διεύρυνση των πηγών άντλησης τουριστών στον προορισμό, έχει θέσει ως στόχο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Τους κύριους........

άξονες επαναπροσδιορισμού του Brand «Πελοπόννησος» και τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί την προσεχή 10ετία για την ανέλιξη του τουριστικού κλάδου στην περιφέρεια, παρουσίασε ο κ. Τατούλης στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία της υπουργού Τουρισμού, κ. Όλγας Κεφαλογιάννη.

Κυρίαρχο ρόλο στη δημιουργία ταυτότητας του προορισμού Πελοπόννησος θα αποτελέσουν οι «10 εμπειρίες», δράσεις με συγκεκριμένα προϊόντα, μέσα από τη σύνθεση των οποίων θα προσεγγιστούν νέες αγορές που θα τροφοδοτούν με τουρίστες την περιφέρεια όλο το χρόνο. Οι 10 εμπειρίες είναι οι : 1. Γεύσεις με ιστορία, 2. Συναρπαστικές διαδρομές, 3. Ανεκτίμητη κληρονομιά, 4. Γη των μύθων, 5. Φύση και δραστηριότητες, 6. Ευεξία και πολυτέλεια, 7. Μυθικές παραλίες, 8. Βουνά για κάθε εποχή, 9. Οικογενειακό ταξίδι, 10. Ρομαντικός προορισμός.

Βραχυπρόθεσμος στόχος της περιφέρειας δεν είναι μόνο η άνοδος του αριθμού των τουριστών, αλλά και η προσέγγιση αλλοδαπών επισκεπτών υψηλότερου εισοδήματος. Όπως αναφέρεται στο στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη τουρισμού στην Πελοπόννησο, η τουριστική σεζόν πρόκειται να διευρυνθεί σε βάθος τριετίας στους 7 μήνες, ενώ σταδιακά θα επιτευχθεί ο στόχος του 12μηνου τουρισμού. «Επιδιώκουμε και θα καταφέρουμε μια ολοκληρωμένη προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ως συνόλου προορισμών, που δικτυώνονται θεματικά και αποτελούν αλληλοσυμπληρούμενα στοιχεία» υπογραμμίζει ο κ. Τατούλης προσθέτοντας : «όραμα μας είναι να καταστήσουμε την
Πελοπόννησο, τον πιο ποιοτικό, πολυθεματικό προορισμό της Μεσογείου. Έναν προορισμό που θα σέβεται, τους κατοίκους του, τους επισκέπτες του, το περιβάλλον του».
Κύρια εργαλεία για την υλοποίηση του παραπάνω αναφερόμενου στόχου αποτελούν, η βελτίωση των υποδομών και η σύνδεση του τουριστικού προϊόντος με τον πρωτογενή τομέα δεδομένου ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαθέτει σήμερα το 12,6% των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων της χώρας.

Πελοποννησιακό Σύμφωνο Ποιότητας

Βασική παράμετρος του στρατηγικού σχεδιασμού που υλοποιείται με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη της Πελοποννήσου αποτελεί η διασύνδεση του τουρισμού με την παραγωγή και τον πρωτογενή τομέα. Για το σκοπό αυτό έχει εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο, το Πελοποννησιακό Σύμφωνο Ποιότητας που οριοθετεί τις προδιαγραφές για την ένταξη σε αυτό των χώρων διαμονής, της εστίασης, καθώς και των παραγόμενων προϊόντων. Το Πελοποννησιακό Σύμφωνο Ποιότητας θα αποτελέσει την δικτύωση εκείνη όπου ο ένας τομέας θα προωθεί και θα ενισχύει τον άλλον. Ήδη μέσω της σχετικής μελέτης που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έχουν τεθεί οι προδιαγραφές για τους χώρους διαμονής και εστίασης που θα μπορούν στο πλαίσιο του Συμφώνου Ποιότητας να χρησιμοποιούν Πελοποννησιακά προϊόντα, Πελοποννησιακές συνταγές, Πελοποννησιακό κέρασμα, Πελοποννησιακό πρωινό, καθώς και τα σημεία όπου θα προβάλλονται τα προϊόντα της Πελοποννήσου.
Επισημαίνεται ότι τα εξαγώγιμα προϊόντα της περιφέρειας θα προβάλλονται και στο νεόδμητο τουριστικό portal της Πελοποννήσου (http://www.mythicalpeloponnese.gr/) . Οι επιχειρήσεις και τα προϊόντα που θα πληρούν τις προδιαγραφές θα πιστοποιούνται με ειδική σήμανση ενώ η Περιφέρεια θα ενισχύει την προβολή αυτών που θα συμμετέχουν ως ανταποδοτικό όφελος. Υπογραμμίζεται ότι θα υπάρχει ενιαία ταυτότητα και για την τουριστική προβολή, και για τα προϊόντα καθώς και για το Πελοποννησιακό Σήμα Ποιότητας.

Υποδομές

Σε σχέση με τις υποδομές καθοριστικός αναπτυξιακός παράγοντας για την Περιφέρεια είναι η ολοκλήρωση του κυριότερου οδικού άξονα που διαπερνά την Πελοπόννησο και συνδέει την Καλαμάτα με την Τρίπολη και την Κόρινθο. Παράλληλα αυτή την περίοδο διενεργούνται συνομιλίες με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να τεθεί εκ νέου σε λειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή, υπό τη μορφή ενός σύγχρονου, ανταποδοτικού και βιώσιμου τουριστικού σιδηροδρόμου, μέσα από τη διαδικασία των ΣΔΙΤ.
Ήδη έχουν δεσμευτεί 25 εκατ. ευρώ για παρεμβάσεις στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, ενώ τις προσεχείς ημέρες δρομολογούνται εξελίξεις αναφορικά με τη μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης σε πολιτικό, με στόχευση την προσέλκυση εταιρειών low cost και την μετεξέλιξη του σε εμπορευματικό κόμβο για πτήσεις cargo. Επίσης σύντομα η μαρίνα της Μονεμβάσιας θα ενταχθεί στα ΣΔΙΤ. Οι προοπτικές ανόδου της τουριστικής κίνησης προς την Πελοπόννησο διαφαίνονται ευοίωνες αφού οι νέες επιβεβαιωμένες πτήσεις για το 2013 στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα είναι πάνω από 200 και θα μεταφέρουν επιπλέον 23.000 επισκέπτες στον προορισμό. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι πτήσεις θα ξεκινήσουν από τη Γερμανία και τη Σουηδία από το Μάρτιο.

ΕΣΠΑ

Στον άξονα ενίσχυσης των επενδύσεων αλλά και εκσυγχρονισμού της επιχειρηματικότητας, η περιφέρεια προχωρά άμεσα στη δημιουργία Περιφερειακού Επιχειρηματικού Ταμείου. Με στόχο την στήριξη μικρών επιχειρήσεων η Περιφέρεια Πελοποννήσου, έχει δεσμεύσει το ποσό των 22,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ. Παράλληλα στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο υπάρχουν δεσμεύσεις για έργα στον τομέα του πολιτισμού, συνολικού προϋπολογισμού 71 εκατ. ευρώ. Επίσης εκτός από το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, έχουν ολοκληρωθεί η μελέτες για τα έργα : «Χαρτογράφηση και σήμανση των μονοπατιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου», ενώ στον άξονα 8 που αφορά την αειφόρο ανάπτυξη η Περιφέρεια προγραμματίζει την ένταξη δυο έργων. Πρόκειται για το έργο ολοκληρωμένης εφαρμογής και κατασκευής ήπιων υποδομών υποδοχής και ενημέρωσης του τουρίστα (info kiosks), καθώς και το έργο προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ σε χώρους πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, πρωτοβουλία που εμπεριέχει και την διαδικτυακή ενημέρωση των τουριστών. Τέλος, καθοριστική είναι η παρέμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη διαμόρφωση της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, όπου έγκαιρα διαπιστώθηκε η έλλειψη που παρατηρείται στις πρωτοβουλίες των τομέων τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού, γεγονός που τέθηκε τόσο στην ευρωπαϊκή επιτροπή όσο και στην ελληνική κυβέρνηση. Ήδη τα πρώτα σημάδια των αναφερόμενων επαφών υποδηλώνουν την αλλαγή στάσης από την πλευρά της Ε.Ε. και ήδη ο αρμόδιος επίτροπος για την Περιφερειακή Ανάπτυξη Γιοχάνες Χαν κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του στην Πελοπόννησο σημείωσε ότι θεωρεί λάθος στη νέα προγραμματική περίοδο να μην αναδειχθεί ικανός αριθμός πρωτοβουλιών-ενισχύσεων για τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό και θα μεριμνήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Συνημμένο στο Upload Center μας: Διαβάστε την ομιλία του Πέτρου Τατούλη (Κλίκ)

Άναψε φωτιές ο Δραγασάκης: Δε θα καταργηθεί το χαράτσι, ίσως δεν επαναφέρουμε τον κατώτατο! [ VIDEO ]

Νέο γύρο αντιπαραθέσεων μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε η συνέντευξη του Γιάννη Δραγασάκη στην εκπομπή «Άλλη Όψη» του Μανώλη Κοττάκη στη ΝΕΤ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το χαράτσι δεν θα καταργηθεί για όλους αλλά για τους οικονομικά αδύναμους, υποστήριξε ότι η επαναφορά του κατώτατου μισθού που έχει κάνει σημαία ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως και να μην είναι εφικτή και πως η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης θα καταργηθεί μόνο εάν βρεθεί ένα «ισοδύναμο»!

«To χαράτσι και ......

η εισφορά αλληλεγγύης είναι υπό αίρεση. Υπό κατάργηση είναι το χαράτσι μόνο για κάποιες κατηγορίες όπως οι άνεργοι. Αν δε βρούμε το λογαριασμό τι να κάνουμε ; Ό,τι αφορά δημοσιονομικό μέγεθος, θα ήταν ανεύθυνο να πω καταργούμε αυτό χωρίς να πω τι θα βάλουμε στη θέση τους» υποστήριξε ο κ. Δραγασάκης.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στη συνέχεια στον κατώτατο μισθό, για τον οποίο ο κ. Τσίπρας έχει υποσχεθεί την επαναφορά του στα προ κρίσης επίπεδα (751 ευρώ), τόνισε ότι ίσως και να μην είναι πραγματοποιήσιμη υπόσχεση: «Προς το παρόν μπορούμε να το κάνουμε. Αν δε γίνει η αλλαγή και προχωρήσει η κατάρρευση της οικ0νομίας, μπορεί και να μην μπορούμε να το κάνουμε. Από τα 230 δισ. Ευρώ του ΑΕΠ, πήγαμε στα 180 δισ.. Αν συνεχιστεί αυτό, ενδεχομένως και να μην μπορούμε να το κάνουμε».

ΝΔ: Ποιος λέει τελικά αλήθεια; – ΣΥΡΙΖΑ: Διαστρεβλώνετε και πάλι τις θέσεις μας

Ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναπόφευκτος.

«Ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής κ. Δραγασάκης χαρακτήρισε επί της ουσίας ψεύτη τον αρχηγό του κ. Τσίπρα, αμφισβητώντας στην πράξη όλες τις δεσμεύσεις του κόμματός του» τονίζει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

«Ο κ. Δραγασάκης χθες, γκρέμισε το δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ακυρώσει με έναν νόμο το Μνημόνιο, αποκαθιστώντας κατώτατο μισθό και συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα και καταργώντας το λεγόμενο “χαράτσι της ΔΕΗ”. Περιμένουμε άμεσα να μας διευκρινίσουν τα λαλίστατα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αν καλύπτονται από τις δηλώσεις του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής τους» αναφέρει η Συγγρού σε ανακοίνωσή της και καταλήγει: «Ο κ. Δραγασάκης κάνει λόγο για δημιουργία “πολεμικού συμβουλίου”, σε περίπτωση που εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν γίνουν αποδεκτές οι θέσεις του από την Ευρώπη. Ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ γι αυτό; Συμφωνεί με την άποψη Δραγασάκη; Γιατί, αν συμφωνεί, τέτοιες απόψεις είναι απαράδεκτες, επικίνδυνες για τη διεθνή εικόνα της χώρας και μόνο διχόνοια σπέρνουν στον Ελληνικό λαό».

«Είναι προφανές ότι το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ. βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και δεν μπορεί να απαντήσει στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση μέσω της ακύρωσης της μνημονιακής πολιτικής. Περαστικά τους» τονίζει σε απάντησή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Δυστυχώς, όμως, για αυτούς, η διαστρέβλωση και η συκοφαντία είναι το τελευταίο προπύργιο μιας κυβέρνησης που καταρρέει υπό το βάρος της ισοπεδωτικής της πολιτικής» καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.


STAR.gr

ΟΓΑ: Την Πέμπτη η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων

Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013 θα καταβάλει ο ΟΓΑ τα οικογενειακά επιδόματα που οφείλει σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες για το 2012.

Όπως ανακοίνωσε το ασφαλιστικό ταμείο πρόκειται για τα οικογενειακά επιδόματα - επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα σε τρίτεκνες οικογένειες εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ, ισόβιες συντάξεις - τα οποία δίδονται σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Η πληρωμή αυτή, αφορά σε δικαιούχους με βάση την .........

ημερομηνία υποβολής της αίτησής τους - 1.11.2012 ή 1.1.2013, ανάλογα με το επίδομα - και μέχρι την κατάργηση των επιδομάτων με τις διατάξεις του ν. 4093/2012.
Τα ποσά που θα καταβληθούν άπαξ αντιστοιχούν στα αναδρομικά που δικαιούνται.

Επίσης, η πληρωμή αυτή, αφορά και πρόσωπα που ήταν δικαιούχοι επιδόματος και τους οφείλεται κάποιο ποσό από τον ΟΓΑ (π.χ. μετά από άρση αναστολής καταβολής του επιδόματος ή λόγω σπουδών τέκνων κλπ).

Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται σε 14.519.464,10 €

on air 24

Η ανάγκη αλλαγής «ρότας» των κομμάτων και η δεσπόζουσα θέση της Νέας Δημοκρατίας

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Η πολυπλοκότητα, σφοδρότητα και διάχυση της σοβαρής κρίσης που βιώνει η πατρίδα μας, αναδεικνύει εκτός των γνωστών παθογενειών της κρατικής μηχανής και το σαθρό υπόβαθρο στο οποίο είχαμε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια τους παραγωγικούς τομείς της ζωής μας.

Η άκρως υλιστική κατεύθυνση .........

της κοινωνίας μας, και οι αξίες που κυριάρχησαν στη ζωή μας τα τελευταία 30 χρόνια, οδήγησαν την κρίση στην οικονομία να μετεξελιχθεί σε γενικότερη κοινωνική, πολιτική και ιδεολογική.

Απόψεις που κυριαρχούν αυτήν την περίοδο, φέρουν εν πολλοίς, ως υπαίτιους της στρεβλής μας πορείας, τα Ελληνικά κόμματα.
Ισχύει άραγε αυτό; Ακολουθήθηκαν λογικές κομματικής πειθαρχίας και κομματικών συμφερόντων, ενίοτε και πάνω από ζητήματα της πατρίδας; Αρνούμαι να δεχθώ τόσο μηδενιστικές προσεγγίσεις, χωρίς όμως να αποκλείω και τέτοια ενδεχόμενα.
Αυτό που πιστεύω είναι πως τα κόμματα που εξακολουθούν να είναι φορείς ιδεών και παραγωγής πολιτικής, επιβάλλεται αυτήν την κρίσιμη ώρα να ξεφύγουν από τον κακό τους εαυτό, στρέφοντας την προσοχή τους στην ανάπτυξη υλοποιήσιμου σχεδίου ανασυγκρότησης της Χώρας, για να φύγουμε από την καθήλωση , τη μιζέρια και τη διάλυση του υγιούς κοινωνικού ιστού που μας καταστρέφει.

Από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, τα κόμματα στη Χώρα μας, παρέμειναν καθηλωμένα σε ιδεοληψίες, συστημικές παθογένειες, ενώ με την εκφορά στείρου πολιτικού λόγου και θολό ιδεολογικό στίγμα που πολλές φορές απλωνόταν ακόμη και σε ξένα..νερά, προσδοκούσαν αποκλειστικά διεύρυνση και αποδοχή, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις ανάγκες και το μέλλον του τόπου.
Αυτή δυστυχώς είναι η κυρίαρχη άποψη των πολιτών και αν δεν προσαρμοστούν γρήγορα τα πολιτικά κόμματα στις σημερινές συνθήκες, αφήνουν τους Έλληνες, βορά σε λανθάνουσας δημοκρατικής νομιμότητας πολιτικούς σχηματισμούς.
Όλα συνηγορούν πως έφτασε πλέον η ώρα, αλλαγών πολιτικής σκέψης, νοοτροπίας και εφαρμογής ριζοσπαστικών πολιτικών, που θα τις υπηρετήσει όχι πλέον το παλιό κομματικό-πολιτικό προσωπικό, αλλά άνθρωποι προερχόμενοι από την κοινωνία, όπου θα παλέψουν με άλλες ιδέες, άλλες προτεραιότητες, θα εφαρμόσουν νέους κανόνες και εν τέλει, θα υπηρετήσουν ουσιαστικά τον τόπο.

Εδώ υπάρχει σε όλους το ερώτημα για το ποια ιδεολογία και ποιά πολιτική θα μας βγάλει από την κρίση.
Μη αμφισβητούμενο πια από κανέναν, είναι πως η μακροχρόνια ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς οδήγησε την κοινωνία μας σε λογικές «ποινικοποίησης» ακόμη και σκέψεων περί του Εθνικού συμφέροντος, με εμμονή στην υπηρέτηση αξιών που οδήγησαν σε διογκωμένο κράτος, λαϊκισμό ,«ταξικές» αντιλήψεις και εν γένει ισοπεδωτικές λογικές περί της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.
Η «άτυπη» αυτή κυριαρχία, καθώς και η ανάγκη να κλείσουν αιματηροί προμεταπολιτευσιακοί κύκλοι, οδήγησε τον αείμνηστο ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή το Μάιο του 1975 να ορίσει ως ιδεολογική πλατφόρμα της Νέας Δημοκρατίας το «Ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό».
Δηλαδή κάτι ανάμεσα στο φιλελευθερισμό και το δημοκρατικό σοσιαλισμό.

Τα χρόνια που ακολούθησαν η Ν.Δ. ακροθιγώς πέρασε ακόμη και από το «σκληρό» Νεοφιλελευθερισμό για να καταλήξει στον Κοινωνικό Φιλελευθερισμό που πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία της αγοράς αλλά με ρυθμιστική κρατική παρέμβαση για να εξισορροπούνται οι κοινωνικές ανισότητες.
Το επικείμενο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας τον Ιούνιο, είναι μία αναγκαία διαδικασία που θα επιτρέψει την ανασύνθεση του κόμματος, τη διεύρυνσή του με πρόσωπα φορείς νέων ιδεών , πιθανώς και με συνολική ανασυγκρότηση της Κεντροδεξιάς παράταξης. Μίας παράταξης που παρά τις όποιες αδυναμίες, ουδείς πλέον αμφισβητεί πως είναι η παράταξη των μεγάλων ιστορικών επιλογών.

Οι ανάγκες της εποχής λοιπόν στην ατζέντα του συνεδρίου, που θα σηματοδοτήσουν το άλμα προς τα εμπρός, «παντρεύοντας» τα θετικά του παρελθόντος με τα προσδοκούμενα του μέλλοντος. Το μόνο βέβαιο είναι, πως η Νέα Δημοκρατία παρά τις υπαρκτές δυσμενείς συνθήκες, είναι ο σημαντικότερος παράγοντας σταθεροποίησης της Χώρας.

Ελπίδα όλων, είναι οι ακραίες δυσκολίες που επικρατούν στην Ελληνική οικονομία και οδηγούν σε αναθεώρηση των όποιων σταθερών υπάρχουν, να είναι και το εφαλτήριο για θεμελίωση υγιών βάσεων σε όλα τα κόμματα, στην εργασία, στη δημόσια διοίκηση, στην πολιτική και εν γένει στην κοινωνία.
Μέχρι τότε ζώντας σε σκηνικό έντονης ρευστότητας και πρωτοφανών δυσκολιών, οφείλουμε να κρατηθούμε όρθιοι, αναζητώντας το σωστό και το άριστο και όχι το εύηχο αλλά επικίνδυνο.

Αντωνία Μπούζα
Αναπλ.Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Νέας Δημοκρατίας


Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Δευτέρα 4 Μαρτίου και ώρα 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας στην Κυπαρισσία.
Στην πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Μπασδάνης περιλαμβάνονται για συζήτηση και λήψη αποφάεων 15 θέματα.

Αναλυτικά: .....


1. Δακοκτονία έτους 2013 (Έγκριση αποφάσεων Τοπικών Συμβουλίων Δ. Τριφυλίας).

2. Σύναψη πρωτοκόλλου συνεργασίας Δήμου Τριφυλίας, με το τμήμα Δομής Απασχόλησης και σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ.), Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

3. Αποδοχή παραχώρησης τμήματος γης σε κοινή χρήση για τη διάνοιξη αγροτικού δρόμου στην Τ.Κ. Εξοχικού Δ.Ε. Φιλιατρών, ιδιοκτησίας Αντωναρόπουλου Δημητρίου του Διονυσίου (Έγκριση της αριθ. 7/2013 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής και 3/2013 απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Τριφυλίας).

4. Παραχώρηση χρήσης αιθουσών παλαιού κτιρίου Λυκείου Φιλιατρών στο Σύλλογο Διαφύλαξης Σχολικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Ο Μαυροπίνακας» (Έγκριση της
αριθ. 5/2013 απόφασης Τοπικού Συμβουλίου Δ.Κ. Φιλιατρών).

5. Μετονομασία οδού «ΠΑΤΡΩΝ» Δ.Κ. Γαργαλιάνων, σε οδό «ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΩΡΑΪΤΗ» (Έγκριση της αριθ. 2/2013 απόφασης Δ.Κ. Γαργαλιάνων).

6. Ορισμός μελών των πιο κάτω Επιτροπών Δήμου Τριφυλίας έτους 2013:
α. Επιτροπή παραλαβής εργασιών και μεταφορών - υπηρεσιών (άρθρα 67,70 Π. Δ/τος 28/80),
β. Επιτροπή διενέργειας δημοπρασιών για εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων του Δήμου (άρθρα 1 & 2 του Π. Δ/τος 270/81),
γ. Επιτροπή καταλληλότητας (άρθρο 7 του Π. Δ/τος 270/81).

7. Ορισμός μελών Επιτροπών υγειονομικού ενδιαφέροντος Δήμου Τριφυλίας.

8. Σύσταση Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών, έτους 2013.

9. Αντικατάσταση μέλους της Α΄/θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας λόγω παραίτησης του Δ.Σ. Μπασδάνη Δημητρίου.

10. Αίτηση Αθλητικού Ιππικού Ομίλου Τριφυλίας «Η ΑΙΘΗ» για παραχώρηση χρήσης και εγκαταστάσεων γηπέδου Δ.Κ. Φιλιατρών (Έγκριση της αριθ. 9/2013 απόφασης Τοπικού Συμβουλίου Δ.Κ. Φιλιατρών).

11. Αίτηση Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Συστήματος Φιλιατρών για παραχώρηση χώρου στέγασης (Έγκριση της αριθ. 10/2013 απόφασης Τοπικού Συμβουλίου Δ.Κ. Φιλιατρών).

12. Αίτηση Σαλαβούρα Κων/νου του Ιωάννη, για απαλλαγή της οικίας του στη Δ.Κ. Φιλιατρών, από τα δημοτικά τέλη.

13. Παραχώρηση χρήσης αίθουσας τ. Κοινοτικού Γραφείου Σελλά Δ.Ε. Τριπύλης, στον Αθλητικό Όμιλο Σελλά.

14. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περάτωσης του έργου «Ολοκλήρωση δικτύου ύδρευσης Φιλιατρών».

15. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Στατική ενίσχυση και αναβάθμιση του Γυμνασίου Κοπανακίου».

Ηλίας Μαμαλάκης: «Οι αγρότες ποτίζουν με τηλεκοντρόλ από το καφενείο»

Περί ανίκανων πολιτικών, τεμπέληδων αγροτών και χλιδής μίλησε ο Ηλίας Μαμαλάκης σε συνέντευξη που έδωσε σε εβδομαδιαία εφημερίδα.

«Πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή. Είμαστε τεμπέληδες. Μας έκαναν τεμπέληδες. Δεν ξεκουνιόμαστε. Οι αγρότες ποτίζουν με τηλεκοντρόλ, από το καφενείο. (...)
Ο λόγος που .......

διαμαρτύρονται είναι γιατί δεν βγαίνουν οικονομικά. Διότι τους έβαλαν και επένδυσαν σε εξοπλισμό που δεν χρειάζονταν. Ένα χωριό με συνολική περιουσία 2.000 στρεμμάτων έχει τόσα τρακτέρ που θα έφταναν να οργώσει τον κάμπο της Θεσσαλίας ολόκληρο. Τρακτέρ με λέιζερ, με καμπίνες ισοθερμικές και δορυφορικές κεραίες, ίντερντετ, τηλεόραση. Είναι πράγματα αυτά; Όλοι έχουμε βάλει το χεράκι μας. Όλοι βοηθήσαμε να φτάσουμε ως εδώ». Αυτό δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο Ηλίας Μαμαλάκης στην εφημερίδα Real News.

Προσθέτοντας, όσον αφορά την ανικανότητα των πολιτικών, ένα -όχι και τόσο politically correct- παράδειγμα «Εάν εγώ σήμερα ανοίξω περίπτερο, θα δω 50 Αλβανούς για να διαλέξω τον έναν που θα κάνει πρωινή βάρδια. Θα τον θέλω εμφανίσιμο, καθαρό, να μιλάει καλά ελληνικά και να είναι σε θέση να πουλάει αυτό που δεν μπορεί να πουληθεί από μόνο του. Αν όμως είμαι υποχρεωμένος να βάλω στη θέση αυτού κάποιον επειδή είναι φίλος, συγγενής, αδελφός ή παιδί μου, το περίπτερο θα αποτύχει».

Στα πλαίσια της ίδιας συνέντευξης ο δημοφιλής σεφ μίλησε για την παγίδα της χλιδής «Το μάρκετινγκ των τελευταίων είκοσι χρόνων μας έβαλε σε ένα παιχνίδι πολυτέλειας και χλιδής, το οποίο και περιττό είναι και σε οδηγεί σε δρόμους άνομους. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια έπιανε ένα νέο παιδί δουλειά σε έναν επιχειρηματικό όμιλο και οι τράπεζες του χορηγούσαν δέκα κάρτες. Και αγόραζε πέντε κουστούμια επώνυμων μαρκών που κόστιζαν 2.000 ευρώ το ένα, χώρια τα πουκάμισα και τα αξεσουάρ. Και στο τέλος έπαιρνε 1.500 ευρώ μισθό και χρωστούσε 30.000 μόνο για τα ρούχα του. Αυτό ήταν απαράδεκτο. Η μεγαλύτερη παγίδα του ανθρώπου είναι η χλιδή. Όλοι θέλουν την ετικέτα. Armani, χαρμάνι και ούτω καθεξής. Η εικόνα έχει πολλή μεγάλη δύναμη. Όταν βλέπεις μια πανέμορφη κοπέλα, λεπτή και αεράτη που ισχυρίζεται ότι έχει γίνει κουκλάρα τρώγοντας ένα συγκεκριμένο γιαούρτι, θα το φας κι εσύ για να γίνεις "κούκλαρος". Αποκλείεται να γλιτώσεις από την υποβολή».

iefimerida.gr

Ανακύκλωση λαμπτήρων

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Οι κάδοι με την ένδειξη «Φωτοκυκλωση» εξυπηρετούν την ανακύκλωση των φωτιστικών, λαμπτήρων και μικροσυσκευών που όλοι έχουμε στο σπίτι μας (όπως ηλεκτρικά μάτια, τηλέφωνα, ανεμιστήρες κτλ). Διαβάστε πως μπορείτε να κάνετε και εσείς.. «φωτοκυκλωση», συμμετέχοντας έτσι ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Με τη φωτοκυκλωση δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για εξοικονόμηση .......

ενέργειας, μείωση του όγκου των απορριμμάτων και γενικότερα, επιτυγχάνονται καλύτερες και ποιοτικότερες συνθήκες διαβίωσης για όλους μας. Στόχος της φωτοκυκλωσης είναι να συνεισφέρει στην εθνική ανακύκλωση και στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε, είναι ότι μπορεί κανείς να «φωτοκυκλωσει λαμπτήρες και φωτιστικά πολύ εύκολα και χωρίς κόστος.

Ποια είναι τα ανακυκλώσιμα είδη;

Όλα τα είδη φωτιστικών ανακυκλώνονται και από τα υλικά τους προκύπτουν μέταλλα σιδηρούχα, χαλκός, αλουμίνιο, γυαλί, πλαστικό κλπ. Τα υλικά αυτά μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό και εν συνεχεία, τα προϊόντα που προκύπτουν προωθούνται σε ειδικά αδειοδοτημενες εταιρείες για την περαιτέρω επεξεργασία τους. Στα ανακυκλώσιμα είδη συμπεριλαμβάνονται τα φωτιστικά, οι λαμπτήρες φθορισμού, οι λαμπτήρες πυρακτώσεως οι λαμπτήρες εκκενώσεως υψηλής πιέσεως, συμπεριλαμβανόμενων των λαμπτήρων νατρίου, υδραργύρου και των λαμπτήρων αλογονουχων μέταλλων και οι λαμπτήρες οικονομίας και LED παντός τύπου και ισχύος.

Σχετικά με τους λαμπτήρες LED, επειδή ορισμένοι περιέχουν υδράργυρο, θα πρέπει να τοποθετούνται σε ειδικό κάδο, καθώς υπόκεινται σε ειδικές διεργασίες. Είναι σημαντικό να μεταχειρίζονται σωστά, αφού τυχόν σπάσιμο τους απελευθερώνει υδράργυρο στο περιβάλλον, με βλαβερές συνέπειες. Ανακυκλώνοντας λαμπτήρες μπορεί κανείς να βοηθήσει σημαντικά το περιβάλλον. Οι μεταχειρισμένοι λαμπτήρες προωθούνται σε ειδικές βιομηχανίες ανακύκλωσης και από αυτούς μπορούν να προκύψουν διάφορα υλικά, όπως γυαλί (η ποσότητα γυαλιού που προκύπτει χρησιμοποιείται για την κατασκευή καινούριων λαμπτήρων), μέταλλα (η ποσότητα μετάλλου που προκύπτει ανακυκλώνεται πλήρως), πούδρα φθορισμού (οι πούδρες φθορισμού εξουδετερώνονται και στη συνέχεια θάβονται σε ειδικά κέντρα αποθήκευσης) και υδράργυρος, τα οποία αφού επεξεργαστούν και καθαριστούν επαναχρησιμοποιούνται.

Τι θα πρέπει να προσέχετε

Οι λαμπτήρες οικονομίας η εξοικονόμησης ενέργειας που θα χρησιμοποιούνται πλεον ευρέως, όπως ειπώθηκε και παραπάνω, ενδέχεται να περιέχουν υδράργυρο. Ο υδράργυρος και τα παράγωγα του μπορεί να εισέλθουν στο οικοσύστημα μας αν απελευθερωθούν από τους λαμπτήρες. Καταρχήν, πρέπει να προσέχετε το βίδωμα και το ξεβίδωμα των λαμπτήρων, κρατώντας τους από την πλαστική βάση που έχουν και όχι από το γυάλινο κάλυμμα. Αφού κάνετε την αλλαγή, τοποθετήστε τον καμένο λαμπτήρα στο κουτί του καινούργιου με ιδιαίτερη προσοχή και τέλος, αφήστε τον σε έναν από τους κάδους συλλογής λαμπτήρων της φωτοκυκλωσης.
Σε περίπτωση που κατά τη διαδικασία περισυλλογής σπάσει κάποιος λαμπτήρας είναι σημαντικό να ανοίξετε τα παράθυρα για να αεριστεί καλά ο χώρος για αρκετές ώρες. Κατά την περισυλλογή των θραυσμάτων μην ξεχάσετε να φορέσετε γάντια και αφού τα μαζέψετε, κλείστε τα σε αεροστεγή συσκευασία. Τα μικροθραυσματα από τους λαμπτήρες καλό είναι να συλλεχτούν με μια αυτοκόλλητη ταινία και όχι με κάποιο άλλο μέσο. Η χρήση ηλεκτρικής σκούπας δεν ενδείκνυται σε αυτή την περίπτωση γιατί ο υδράργυρος που περιέχουν οι λάμπες θα απλωθεί στον χωρο και στην σκούπα.

Ανακύκλωση μικροσυσκευών

Οι ανακυκλώσιμες μικροσυσκευές είναι τα ηλεκτρικά μάτια, οι ηλεκτρικές θερμάστρες, τα ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα (ηλεκτρικά καλοριφέρ), οι ηλεκτρικοί ανεμιστήρες, οι αριθμομηχανές τσέπης και επιτραπέζιες, τα τηλεφωνά (ενσύρματα και ασύρματα), τα ραδιόφωνα, κάμερες μαγνητοσκόπησης (βιντεοκάμερες), οι συσκευές ηχογράφησης υψηλής πιστότητας οι συσκευές MP3 και πάρα πολλές άλλες.
Οι μικροσυσκευές, οι λαμπτήρες και τα φωτιστικά περιέχουν βλαβερές ουσίες και αν δεν ανακυκλωθούν είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Οι ειδικοί κάδοι υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, μπορείτε να βρείτε τους κάδους στα καταστήματα με ηλεκτρολογικό υλικό, στα super market, σε τράπεζες, σε δημοτικά σημεία σε σχολεία κλπ.

Μην εγκαταλείπετε λοιπόν τις άχρηστες μικροσυσκευές σας στο πεζοδρόμιο γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τις πάρει κάποιος πλανόδιος και να μην καταλήξουν στην ανακύκλωση. Κάτι τέτοιο θα ήταν τρομερά επιζήμιο για το περιβάλλον, για τους λόγους που έχουμε ήδη αναφέρει παραπάνω. Ας προστατέψουμε και ας σεβαστούμε λοιπόν όλοι μαζί το περιβάλλον.

Απόδοση ΦΠΑ αυθημερόν από όλες τις επιχειρήσεις

Ένα φιλόδοξο και με ιδιαίτερο ρίσκο σχέδιο επεξεργάζεται η κυβέρνηση, για την πάταξη της φοροδιαφυγής, όπως αποκαλύπτει στο “Βήμα της Κυριακής” ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης.

Σύμφωνα με τον .....

υπουργό, το σχέδιο περιλαμβάνει:

Την αποκάλυψη των πραγματικών ιδιοκτητών 6.500 off shore εταιρειών με ακίνητα
Τη φορολόγηση 24.700 πολιτών, που φέρονται να έχουν βγάλει μαύρο χρήμα σε τράπεζες του εξωτερικού
Τη σύγκριση των πραγματικών δαπανών και εσόδων για να φανούν τα αληθινά εισοδήματα όλων των φορολογουμένων
Το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών
Τον εντοπισμό των ανασφάλιστων ΙΧ προκειμένου να πληρωθούν οι αναλογούντες φόροι και τέλη.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο αναζητά κίνητρα, ώστε να ζητούν οι πολίτες αποδείξεις.

Ένα από αυτά, που σύμφωνα με τον υπουργό εφαρμόζεται με επιτυχία και σε άλλα κράτη, προβλέπει την αποστολή με SMS του αριθμού απόδειξης από τον πολίτη, σε μία βάση δεδομένων που θα έχει το υπουργείο Οικονομικών.

Στη συνέχεια, το υπουργείο θα κάνει κλήρωση ηλεκτρονικά και εφόσον κληρώνεται ο αριθμός της απόδειξης, τότε το κράτος θα επιστρέφει μέρος ή ακόμη και ολόκληρο το ποσό αυτής στον καταναλωτή.

Η πιο φιλόδοξη παρέμβαση για την αύξηση των εσόδων και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής είναι η online σύνδεση όλων των ταμειακών μηχανών των καταστημάτων με τις τράπεζες και το σύστημα Taxis και η καθημερινή απόδοση ΦΠΑ από όλες τις επιχειρήσεις για την αύξηση των εσόδων.

Το σύστημα αυτό, αναμένεται να έχει κατά τον υφυπουργό άμεσα αποτελέσματα και θα λειτουργεί ως εξής:

Όταν μία συναλλαγή γίνεται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, το κράτος θα κρατάει τον ΦΠΑ που αντιστοιχεί στην απόδειξη ή το τιμολόγιο και όταν αργότερα θα υποβάλλει ηλεκτρονικά ο επιτηδευματίας περιοδική δήλωση ΦΠΑ, θα του επιστρέφεται μέρος του ποσού βάσει των πραγματικών συναλλαγών (αγορών – πωλήσεων).

Στη περίπτωση δε, που δεν χρησιμοποιεί κάποιος πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, θα υπάρχει άμεση διασύνδεση της ταμειακής μηχανής με τον τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησης και την επόμενη ημέρα θα γίνεται η μεταφορά του ποσού που αντιστοιχεί στον ΦΠΑ και αφορά την κάθε απόδειξη.

Εφημερίδα Φοροτέχνης

Τι προβλέπει η απόφαση για το επίδομα ανεργίας των ελεύθερων επαγγελματιών – Τα κριτήρια για τους δικαιούχους

Τι προβλέπει η απόφαση για το Επίδομα ανεργίας των Ελεύθερων Επαγγελματιών. Δικαιούχοι του επιδόματος θα είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενοι ασφαλισμένοι στους φορείς ΟΑΕΕ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, οι οποίοι διακόπτουν αποδεδειγμένα το επάγγελμά τους, δεν αυτοαπασχολούνται, δεν αναλαμβάνουν μισθωτή… απασχόληση και δεν λαμβάνουν σύνταξη από οποιαδήποτε αιτία από φορέα κύριας ασφάλισης, τον ΟΓΑ, το ΝΑΤ, ή το Δημόσιο, ή φορέα κύριας ασφάλισης της αλλοδαπής. Δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας όσοι χρωστούν εισφορές.

Για τη χορήγηση βοηθήματος απαιτείται σωρευτικά:

1. Η πραγματοποίηση τουλάχιστον τριών ετών ασφάλισης στον ασφαλιστικό φορέα που υπάγονται κατά τη διακοπή του επαγγέλματος, με αντίστοιχη καταβολή της ειδικής εισφοράς.

Ειδικότερα, για όσους ήταν ασφαλισμένοι κατά την 1/1/2011, απαιτείται καταβολή εισφορών για ένα τουλάχιστον έτος στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας, εφόσον διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα μετά τη 1/1/2012 η καταβολή εισφορών για 2 τουλάχιστον έτη στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας για όσους διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα μετά την 1/1/2013, ενώ για όσους διακόψουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα από 1/1/2014 και εφεξής απαιτείται η καταβολή εισφοράς για τρία τουλάχιστον έτη.

Οι παραπάνω ελάχιστες προϋποθέσεις ισχύουν και για ασφαλισμένους που είχαν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα πριν από την 1/1/2011 και επαναδραστηριοποιούνται εκ νέου μετά την ημερομηνία αυτή. Στις περιπτώσεις αυτές ο απαιτούμενος χρόνος καταβολής της ειδικής εισφοράς προσδιορίζεται από την ημερομηνία επανέναρξης δραστηριότητας.

2. Το συνολικό ατομικό καθαρό ετήσιο εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή των δύο οικονομικών ετών που προηγούνται της υποβολής της αίτησης να μην υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 20.000 ευρώ και το συνολικό οικογενειακό καθαρό ετήσιο εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή των δύο ετών που προηγούνται της υποβολής της αίτησης, να μην υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 30.000 ευρώ.

3. Αποδεδειγμένη διακοπή του επαγγέλματος από την 1η Ιανουαρίου 2012 και εφεξής, για τρεις τουλάχιστον μήνες πριν από τη λήψη του βοηθήματος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα.

4. Ο δικαιούχος να μην έχει υπαχθεί στην προαιρετική ασφάλιση του φορέα του, μετά τη διακοπή επαγγέλματος και να μην έχει υποβάλει αίτηση για συνταξιοδότηση για οποιαδήποτε αιτία, σε οποιοδήποτε φορέα ημεδαπής ή αλλοδαπής.

5. Ο δικαιούχος να μην έχει μεταβιβάσει την επιχείρησή του ή το μερίδιό του ή τις μετοχές του στην επιχείρηση στην οποία ανήκε, σε πρόσωπο α΄ και β΄ βαθμού συγγένειας.

6. Ο δικαιούχος να έχει εξοφλήσει ολοσχερώς τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές ή τυχόν οφειλές από οποιαδήποτε αιτία προς τον ασφαλιστικό φορέα στον οποίο υπάγεται.

7. Ο δικαιούχος να διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα.

8. O ασφαλισμένος που πραγματοποιεί διακοπή δύο ελευθέρων επαγγελμάτων, δικαιούται βοηθήματος από ένα μόνο φορέα, τον οποίο επιλέγει ο ίδιος με υπεύθυνη δήλωσή του.Προϋποθέσεις και διάστημα καταβολής

Για την καταβολή του επιδόματος των 360 ευρώ τον μήνα θα δοθεί προθεσμία 3 μηνών από τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης προκειμένου να υποβληθούν αιτήσεις (υποχρεωτικά με ΑΜΚΑ και ΑΦΜ). Το επίδομα θα καταβάλλεται για χρονικό διάστημα 3 – 9 μηνών ως εξής:
•Για χρόνο ασφάλισης 3 έως 4 πλήρη έτη για 3 μήνες.
•Για χρόνο ασφάλισης 5 έως 6 πλήρη έτη για 4 μήνες.
•Για χρόνο ασφάλισης 7 έως 8 πλήρη έτη για 5 μήνες.
•Για χρόνο ασφάλισης 9 έως 10 πλήρη έτη για 6 μήνες.
•Για χρόνο ασφάλισης 11 έως 12 πλήρη έτη για 7 μήνες.
•Για χρόνο ασφάλισης 13 έως 14 πλήρη έτη για 8 μήνες.
•Για χρόνο ασφάλισης 15 πλήρη έτη και εφεξής, για 9 μήνες.

Ημερησία

Από τις εφορίες η είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών

Από τη φορολογική διοίκηση θα εισπράττονται οι ασφαλιστικές εισφορές οι οποίες το 2012 ανήλθαν στα 24,1 δισ. ευρώ, μειωμένες κατά 2,6 δισ. σε σύγκριση με το 2011.
Όλο το .......

σχέδιο του ΔΝΤ. Μεταβατικό στάδιο από τον Ιούλιο, μέσω του ΙΚΑ.Σύμφωνα με σχέδιο του ΔΝΤ που… δημοσιεύει η «Καθημερινή της Κυριακής», η μεταβίβαση της είσπραξης των εισφορών στο φορολογικό σύστημα αποτελεί μονόδρομο για τη βιωσιμότητα των Ταμείων στα οποία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν έως 300%.

Η πολυετής ανοχή μέσω 52 «καθεστώτων ρύθμισης» μετά το 2002 αφαίρεσε από το ασφαλιστικό σύστημα τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τη βαθιά ύφεση. Μόνο στο ΙΚΑ οι οφειλές (συν τα πρόσθετα τέλη) υπολογίζονται σε 11,7 δισ. ευρώ.

Το ΔΝΤ προτείνει η ενοποίηση φόρων και εισφορών να γίνει την 1η Ιουλίου 2017 με ενδιάμεσο σταθμό τον Ιούλιο του 2013, οπότε το ΙΚΑ θα αναλάβει, μεταβατικά, την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα άλλα Ταμεία.

Εφημερίδα Φοροτέχνης

Τι θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου

Διορία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να πληρώσουν τη δεύτερη δόση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) του 2010.Ωστόσο, όσοι δεν έχουν λάβει ακόμα το σχετικό ειδοποιητήριο από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για τον ΦΑΠ του 2010 δεν χρειάζεται να μεταβούν στις εφορίες ή τις τράπεζες για την… πληρωμή του φόρου.

Θα περιμένουν μέχρι να τους ταχυδρομηθεί το σχετικό ειδοποιητήριο.......

στο οποίο θα αναγράφονται και οι ημερομηνίες πληρωμής του φόρου.Σύμφωνα με την Καθημερινή το οικονομικό επιτελείο στηρίζεται στα έσοδα από τους φόρους στα ακίνητα δεδομένου ότι πλέον αποτελούν τη «σίγουρη» πηγή για τον προϋπολογισμό. Ειδικότερα, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν:

- Τη δεύτερη δόση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2010.

- Την τρίτη ή τέταρτη δόση του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) του 2012 που επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

- Την έβδομη και τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος του 2012.

Αμέσως μετά η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αποστείλει τα σημειώματα για την πληρωμή της τρίτης δόσης του ΦΑΠ του 2010 που θα καταβληθεί στα τέλη Μαρτίου.

Με την ολοκλήρωση της πληρωμής του ΦΑΠ του 2010 θα ξεκινήσει η διαδικασία για την είσπραξη του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για το 2011 και το 2012. Επίσης μέσα στον Μάρτιο θα καταβληθεί κατά περίπτωση η τέταρτη ή πέμπτη δόση του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων το οποίο καταργείται.

Θα αντικατασταθεί από τον ενιαίο φόρο ακινήτων (θα αντικαταστήσει τον ΦΑΠ και το ΕΕΤΗΔΕ) με το σχέδιο νόμου να κατατίθεται στη Βουλή προς ψήφιση το δεύτερο εξάμηνο του 2013. Από τον ενιαίο φόρο στα κρατικά ταμεία θα εισέλθει το τρέχον έτος μόνο ένα μικρό ποσό και τα υπόλοιπα θα καταβληθούν το 2014. Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να εξαιρεθούν τα αγροτεμάχια που καλλιεργούν οι αγρότες από τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Μάλιστα ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης ανέφερε τις προηγούμενες μέρες ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να επιβαρύνει τα αγροτεμάχια που καλλιεργούν οι αγρότες σημειώνοντας ότι θα πρέπει «να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τους αγρότες». Τόνισε ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι ο ενιαίος φόρος ακινήτων να ελαφρύνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων και όχι να επιβαρυνθούν, ενώ ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει μέριμνα για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Εφημερίδα Φοροτέχνης

ΙΚΑ: Στις 27 Φεβρουαρίου οι συντάξεις Μαρτίου

Την Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαρτίου σε περίπου 1.200.000 δικαιούχους του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με .......

σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος, την ίδια ημερομηνία θα καταβληθεί και το επίδομα παραπληγίας μηνός Μαρτίου 2013, καθώς και τα αναδρομικά ποσά μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2013, που αντιστοιχούν σε δώρα εορτών και επίδομα αδείας και τα οποία έχουν επιμεριστεί σε 12μηνη βάση, προσαυξάνοντας το μηνιαίο ποσό του επιδόματος.

Sofokleous in

ΤΙ ΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ;

Ως μια από τις θεμελιώδεις αιτίες της οικονομικής κατάστασης της χώρας, θεωρείται το ότι η Ελλάδα δεν παράγει. Η όποια ανάπτυξη υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια βασιζόταν στον υπερδανεισμό, με αρνητικό πάντα το ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών.

Το πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας εστιάζεται στην απουσία παραγωγικής βάσης. Δεν παράγουμε ούτε αρκετά προϊόντα, ούτε ανταγωνιστικά, ώστε να εξαχθούν στο εξωτερικό.
Εάν αυτό δεν αλλάξει, δεν πρόκειται.......

να δρομολογηθεί η αντιστροφή της οικονομίας σε αναπτυξιακή πορεία.

Η διάλυση της αγροτικής παραγωγής, είναι το πρώτο που έρχεται στο μυαλό, η γραφειοκρατία και η πολιτική ανικανότητα όμως αποτελούν τις περισσότερες φορές αξεπέραστα εμπόδια, για ανθρώπους που έχουν φαντασία και θέληση να δουλέψουν για να πετύχουν.
Ακούμε όμως συνέχεια από πρωθυπουργούς και υπουργούς των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής τρικομματικής κυβέρνησης, εκτιμήσεις για το πότε θα φτάσει η ανάπτυξη στην Ελλάδα, δηλώσεις συνεχείς και αλληλοσυγκρουόμενες.

Μπορεί ακόμα η κυβέρνηση να μιλά για ανάπτυξη;

Για ποια ανάπτυξη; Γνωρίζουν τη σημασία της λέξης; Γνωρίζουν πως γίνεται;

Ανάπτυξη με κλειστά μαγαζιά και επιχειρήσεις, με μισθούς πείνας, με 1,5 εκατομμύρια ανέργους, με την ανεργία των νέων στο 60%, με ύφεση 5% γίνεται;

Πώς βοηθάει το κράτος τους αγρότες, προκειμένου να αυξηθεί η αγροτική παραγωγή όταν στο εμπορικό μας ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων με όλο τον κόσμο υπάρχει έλλειμμα άνω των 2 δις ευρώ; Ακόμα και το ελαιόλαδο που αποτελεί εθνικό μας προϊόν, πουλιέται ανακατεμένο με ισπανικό και ιταλικό ελαιόλαδο, αντί να το πουλάμε εμείς το κάνουν άλλοι και κερδίζουν πολλαπλάσια.

Τι κάνει το κράτος για την ανάπτυξη περιοχών που ασχολούντο με την μεταποίηση και τώρα έχουν καταστραφεί; (Νάουσα, Πέλλα, Πάτρα, Ξάνθη κλπ)

Πως αξιοποιούνται τα ναυπηγεία όταν, οι Έλληνες εφοπλιστές ναυπηγούν τα καράβια τους στο εξωτερικό;

Πως είναι δυνατόν η Ελλάδα που έχει όλο το χρόνο αέρα και ήλιο, να περιμένει τους Γερμανούς να στήσουν ηλιακά πάρκα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ανεμογεννήτριες;

Είναι δυνατόν η Ελλάδα με τα εκατοντάδες νησιά, τις χιλιάδες χιλιόμετρα εκπληκτικές παραλίες, τους ανεκτίμητους αρχαιολογικούς και θρησκευτικούς θησαυρούς, να μην έχει μια υποτυπώδη τουριστική πολιτική ώστε να γίνει τουριστικός προορισμός;

Για ποια ανάπτυξη μιλάνε; Όταν το κράτος απαξιώνει την περιουσία του για να την χαρίσει στους δανειστές; Όταν απαξιώνεται ο ορυκτός πλούτος;

Για ποια ανάπτυξη μιλάνε όταν αυτό το άθλιο κράτος δεν έχει επιλύσει το πρόβλημα των απορριμμάτων, ενώ άλλα κράτη έχουν βρει εκεί έσοδα και θέσεις εργασίας;

Ανάπτυξη είναι η κατασκευή μεγάλων έργων, που σκοπό μόνο έχουν να γεμίσουν τις τσέπες εργολάβων;

Η ανάπτυξη θα έλθει, με ενεχυροδανειστήρια και καταστήματα αγοράς πολυτίμων μετάλλων;

Η ανάπτυξη θα έλθει, με εξαθλιωμένους, που ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό και μαθητές που σιτίζονται στα Σχολεία;

Η ανάπτυξη θα έλθει με λαθρομετανάστες να καθαρίζουν τζάμια στα φανάρια και να μαζεύουν τα μέταλλα από τους κάδους ανακύκλωσης;

Η ανάπτυξη θα έλθει με φορολογία 40%, όταν στα όμορα κράτη ισχύει φορολογία 10%;

Η ανάπτυξη θα έλθει με τις κατασχέσεις κατοικιών μισθών και συντάξεων πολιτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τους δυσβάστακτους επιβαλλόμενους φόρους;

Η ανάπτυξη θα έλθει με την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, στον κάθε απίθανο και απίθανη που έρχονται στην Ελλάδα πουλώντας μας εκδούλευση και τους δεχόμαστε ως υποτελείς;

Ποιον κοροϊδεύει ο κ. Πρωθυπουργός, με τις επενδύσεις που ψάχνει τάχα στο Κατάρ, όταν με ενέργειές του έδιωξε και τις τελευταίες υγιείς επιχειρήσεις.

Τι επενδύσεις θα φέρει στην Ελλάδα ο κ. Πρωθυπουργός όταν, η αγοραστική δύναμη των πολιτών έχει πέσει κατακόρυφα; Μήπως επενδύσεις για να δουλεύουν οι Έλληνες με Κινέζικους μισθούς των 150 ευρώ στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ);

Αυτή είναι η ανάπτυξη που θέλουν οι κυβερνώντες; Όροι όπως Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), φυσικό αέριο, πετρέλαιο, είναι άγνωστοι για αυτούς. Δεδομένα που μπορούν να αλλάξουν την οικονομική κατάσταση να δώσουν θέσεις εργασίας και να σώσουν την Ελλάδα από την χρεωκοπία, δεν απασχολούν την κυβέρνηση. Το μόνο που κάνουν είναι περικοπή μισθών, συντάξεων και απολύσεις καταδικάζοντας το λαό σε αργό θάνατο.

Η Ελλάδα που από τη δεκαετία του 1920 κατασκεύαζε και συναρμολογούσε, αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, ποδήλατα και γεωργικά μηχανήματα, σταμάτησε να παράγει στα μέσα της δεκαετίας 1980 εξαιτίας της εγχώριας νομοθεσίας και γραφειοκρατίας, αλλά και της απουσίας ουσιαστικής στήριξης από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, σήμερα δεν κατασκευάζουμε ούτε καρφίτσα.

Για να υπάρξει ανάπτυξη απαιτείται:

να επιστρέψουμε στη γη, στην πρωτογενή αγροτική παραγωγή, στην τυποποίηση, να κάνουμε ανταγωνιστικά και εξαγώγιμα τα ποιοτικά αγροτικά μας προϊόντα,

να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά, με την σταδιακή αποκατάσταση μισθών συντάξεων

να εκμεταλλευτούμε την τεχνογνωσία μας όπως στην κατασκευή πλοίων,

να εκμεταλλευτούμε τον τόπο μας, τους πολιτιστικούς μας θησαυρούς, τις καιρικές συνθήκες ώστε να κάνουμε την Ελλάδα τουριστικό προορισμό.

να αναβαθμίσουμε την δημόσια διοίκηση, δημιουργώντας ένα κράτος που να υποδέχεται τους ιδιώτες επενδυτές (Έλληνες και ξένους) χωρίς να τους μισεί και να τους ταλαιπωρεί.

μείωση φορολογίας προσώπων και επιχειρήσεων, σταθερό οικονομικό περιβάλλον για να παραμείνουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα να μην χαθούν και άλλες θέσεις εργασίας

να αναδείξουμε και εκμεταλλευτούμε τις καινοτομίες και τα δημιουργικά μυαλά στην Ελλάδα και να μην τα στέλνουμε στο εξωτερικό.

εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου των υποθαλασσίων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, βάζοντας ΕΜΕΙΣ όμως στο παιχνίδι όλους τους μεγάλους διεθνείς παίκτες.

Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, να λερωθούμε να ιδρώσουμε, δεν υπάρχουν πλέον εύκολες λύσεις.

Να δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, παραγωγικό, εξωστρεφές ανταγωνιστικό, που θα υποστηριχθεί από φιλικές προς την επιχειρηματικότητα δομές. Μια επιχειρηματικότητα, βασισμένη σε νέες ιδέες, σε καινοτόμες τεχνολογίες, σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα, είναι η μόνη απάντηση για την απαγκίστρωση της χώρας από την οικονομική καταβαράθρωση.

(Ομιλία στο προσυνέδριο ΛΑΜΙΑΣ 23/02/13)

ΠΑΝ. Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ Π.Α. ε.α
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ"
ΑΝ. ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΤΟΜΕΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 25 Φεβρουαρίου έως 03 μαρτίου 2013 εφημερεύει το φαρμακείο:

Βασίλη Παπαθεοδοσίου

Tηλ: 2761 - 0 - 32229
Κιν. 693 - 2337104


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 25ης Φεβρουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» πίσω από το έργο προστασίας των ακτών στο ,........

Ακρογιάλι! Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ ο ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία.
● Ο Πατσαρίνος ψήφιζε τον Αύγουστο υπέρ της αλίευσης βράχων από το Βενέτικο!
● Ο Πετράκος τον Οκτώβριο με αναφορά και ερώτηση στη Βουλή ήταν εναντίον!!!
● Οργή Τατούλη που διέταξε ΕΔΕ και καταγγέλει πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ της Δευτέρας» που αποκαλύπτει τη μεγάλη αντίφαση και πολιτική υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην πρώτη σελίδα της «Φ» διαβάζουμε ακόμη:
• ΞΕΠΕΡΑΣΕ όλες τις προσδοκίες η χθεσινή συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων, στο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Μπόνους αντιπροσώπων, λόγω μεγάλης συμμετοχής σε Καλαμάτα, Τριφυλία και Μεσσήνη.
• ΜΕ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ θέσεις ο Γιάννης Δραγασάκης στην Καλαμάτα, όπου παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του για την οικονομική κρίση και τη διέξοδο από αυτή.
• Η «ΦΑΜΠΡΙΚΑ» εικονικών τιμολογίων για επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες «ακουμπά» και τη Μεσσηνία. Η υπόθεση στα δίχτυα του ΣΔΟΕ.
• BRAND NAME και στον Πολιτισμό με την ανάδειξη και προστασία αρχαιολογικών χώρων και μνημείων. Άρθρο του αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Απ. Παπαφωτίου.
• ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΗΣΑΝ οι φορείς για την τύχη του Τμήματος Λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Καλαμάτας; Μια παρουσίαση του θέματος από τον Θαν. Κουκοβίστα.
• ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ απέκλεισαν χθες αυτοκίνητο τυροκομικής εταιρείας γιατί έχουν μείνει απλήρωτοι. Το αυτοκίνητο «απελευθερώθηκε» μετά από δέσμευση της εταιρείας για εξόφληση μέσα στην εβδομάδα.


● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!