Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013

Φιλιατρά: Παρουσιάστηκαν χθές επενδυτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ [ VIDEO ]

Παρουσιάστηκαν στην χθεσινή ημερίδα στο Βορρέειο Πνευματικό κέντρο Φιλιατρών 4 επενδυτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ από συμβούλους επιχειρήσεων της Εταιρίας "Ανέλιξη".

Η συμμετοχή ........

του κόσμου ήταν ελάχιστη κυρίως λόγω της ώρας που πραγματοποιήθηκε.
Μιλώντας στην κάμερα του φιλιατρά News ο Σύμβουλος Επιχειρήσεων Θανάσης Κυριαζόπουλος είπε ότι παρουσιάζονται σήμερα (σ.σ. Χθες) μια δέσμη τεσσάρων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ που είναι για ενίσχυση επενδύσεων σε τουρισμό μεταποίηση, εμπόριο και υπηρεσίες.

Είναι δυο προγράμματα από το υπουργείο Ανάπτυξης το LEADER (πεδινές περιοχές Μεσσηνίας) και το ΟΠΑΧΧ (Ορεινές περιοχές Μεσσηνίας) και δυο προγράμαμτα από το υπουργείο Ανάπτυξης με τα προγράμματα ΠΕΠ και το πρόγραμμα γυναικείας Επιχειρηματικότητας επιδοτώντας άνεργες γυναίκες ή αυτοαπασχολούμενες με μικρό εισόδημα για να ξεκινήσουν μια δική τους δουλειά.
(Tα μπλέ γράμματα αντιστοιχούν στις παρουσιάσεις των ανάλογων προγραμμάτων και μπορείτε να τις βλέπετε ταυτόχρονα.)

Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση των προγραμμάτων όπως την κατέγραψε η κάμερα του Φιλιατρά NewsΤσικνοπέμπτη στην Ανω πόλη Κυπαρισσίας

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, ο Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας διοργανώνει τη γιορτή της Τσικνοπέμπτης στην πλατεία της ιστορικής Αρκαδιάς μας!

Μια γιορτή που χάνεται στα βάθη των αιώνων,στο μέσο των τριών εβδομάδων της Αποκριάς και 11 μέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα. Η Τσικνοπέμπτη ήταν, παλιότερα, στην Άνω Πόλη, μέρα χαράς, κεφιού, γλεντιού.
Μια μέρα που η .......

ατμόσφαιρα γέμιζε από την τσίκνα του παστού και από το Κάστρο μέχρι την Κάτω Πόλη, μύριζε τσιγαριστό χοιρινό, ακούγονταν τραγούδια και ο κόσμος περνούσε όμορφα με φίλους και συγγενείς σε αυλές, κήπους και την πλατεία μας!

Αυτή τη γιορτινή μέρα της Τσικνοπέμπτης αναβιώνουμε εδώ και τέσσερα χρόνια στην Άνω Πόλη, όλοι μαζί! Όλοι μαζί οι Απανωπολίτες, με τις οικογένειές μας, με φίλους και συμπολίτες μας που αγαπάνε την Άνω Πόλη και θέλουν το καλό της και την ανάπτυξή της. Εμείς, στο Σύλλογο για την Προστασία για την Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας, τιμούμε τις παραδόσεις μας και τηρούμε τα ήθη και έθιμά μας,όπως είναι η Τσικνοπέμπτη!

Σας ευχαριστούμε που συμμετέχετε και στηρίζετε τις πρωτοβουλίες και τις εκδηλώσεις μας και ευχόμαστε σε όλους καλές απόκριες και του χρόνου να είμαστε καλά να μαζευτούμε ξανά να γλεντήσουμε και να περάσουμε όμορφα!
Ο Σύλλογός μας θα κάνει και άλλες εκδηλώσεις τους επόμενους μήνες και το καλοκαίρι και σας θέλουμε και σε αυτές κοντά μας! Χρόνια Πολλά!

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών: Συμμετοχή στο παναγροτικό Συλλαλητήριο της Τρίτης στην ΑθήναΟ Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών μισθώνει λεωφορείο για το παναγροτικό Συλλαλητήριο της Αθήνας την Τρίτη 5 Μαρτίου

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 697 44 17 680 και 693 24 66 555 Μέχρι την Δευτέρα το πρωί στις 8:00.


Φιλιατρά: Κλοπές χθές βράδυ σε σπίτι και μπακάλικο. [ VIDEO ]

Δυο κλοπές καταγράφηκαν χθες το απόγευμα και αργά το βράδυ στα Φιλιατρά από αγνώστους σε μπακάλικο και σπίτι στην Εθνική οδό Φιλιατρών Κυπαρισσίας στο ύψος του Χαλαζονίου.

Αναλυτικά:....


Κλοπή σε σπίτι Επιχειρηματία που βρίσκεται λίγο έξω από τα Φιλιατρά στην Εθνική Οδό Φιλιατρών - Κυπαρισσίας στο ύψος του Χαλαζονίου σημειώθηκε χθες το απόγευμα καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ άγνωστοι μπήκαν στην οικία Επιχειρηματία που διατηρεί μάντρα οικοδομικών υλικών στο Εξοχικό την ώρα που έλειπαν όλοι από το σπίτι και αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.
Όπως δήλωσε η σύζυγος του Επιχειρηματία το συμβάν έγινε σε περίπου από 20 λεπτά. Χθες το απόγευμα στις 19:50 επικοινώνησε από το σπίτι του μαζί της ο σύζυγος της για προσωπική υπόθεση.
Στις 20:20 επέστρεψε στο σπίτι διαπίστωσε ότι είχε παραβιαστεί το παράθυρο που βρίσκεται δίπλα στην σκάλα και μπαίνοντας στο σαλόνι αντίκρισε ένα συρτάρι από ένα μικρό έπιπλο ανοικτό και χαρτιά πεσμένα κάτω.
Μπαίνοντας στην κρεβατοκάμαρα, έπαθε σοκ αντικρίζοντας τα πάντα ανακατεμένα και πεταμένα συρτάρια ανοικτά, και όλα επάνω στην κρεβατοκάμαρα και τα χρήματα που υπήρχαν σε συγκεκριμένο σημείο σημείο να λείπουν.
Αμέσως ειδοποίησε τον σύζυγο της και του ανέφερε την κλοπή.

Αργά το βράδυ άγνωστος ή άγνωστοι καταφέρνοντας να σπάσουν και να αφαιρέσουν το τζάμι της εισόδου μπήκαν στο κατάστημα του κ. Σωτήρη Λύκου στα Φιλιατρά απέναντι από το Νέο λύκειο και αφαίρεσαν το συρτάρι της ταμειακής μηχανής όπου περιείχε περίπου 200 ευρώ χωρίς να προλάβουν να κλέψουν κάτι επιπλέον λόγω του συναγερμού.
Όπως μας είπε ο κ. Λύκος το κατάστημα δεν διέθετε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης κάτι το οποίο σκέφτεται να κάνει άμεσα.
Μεσσηνιακές εφημερίδες της 2ης Μαρτίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Έργα με έκπτωση από 50%- 60%!
ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ


Ο ανταγωνισμός χωρίς όρια θέτει ερωτηματικά ........

για την ποιότητα των μελετών

Με εκπτώσεις-ρεκόρ, που κυμαίνονται από 55 έως και 75% επί των αρχικών προϋπολογισμών, ανατίθενται τους τελευταίους μήνες οι μελέτες κατασκευής έργων που υλοποιούνται ή βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η τακτική αυτή, που παρατηρείται όχι μόνο σε έργα του νομού, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, απασχόλησε και το υπουργείο Υποδομών.

Πάντως, η συγκεκριμένη πραγματικότητα καταδεικνύει, εκτός των άλλων, τη δύσκολη φάση στην οποία βρίσκεται ο κατασκευαστικός και μελετητικός κλάδος, και ο ανταγωνισμός, τελευταία, φαίνεται όταν «χτυπούν» μελέτες και έργα.

Τεχνικοί παράγοντες αναφέρουν στο «Θ» ότι οι υπερβολικές εκπτώσεις, αφενός, προδίδουν τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει ο κατασκευαστικός και μελετητικός κλάδος, με αποτέλεσμα να επικρατεί μεταξύ των εταιρειών ανταγωνισμός χωρίς όρια και, αφετέρου, προκαλούν εύλογα ερωτήματα κατά πόσο επηρεάζουν την ποιότητα και πληρότητα των μελετών και εν συνεχεία των έργων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές για τη διαχείριση των σκουπιδιών. Αυστηρή προειδοποίηση από τον Πέτρο Τατούλη σε Δήμους και σκουπιδοεργολάβους.
Σε συνέντευξή του ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη πολιτική για τον τουρισμό και τα αποτελέσματα του ταξιδιού στη Νορβηγία. Δήλωσε ότι στηρίζει την τρικομματική κυβέρνηση για τη σωτηρία της χώρας και ότι επιθυμεί η κεντρική πολιτική σκηνή να έχει αναφορά στην Πελοπόννησο.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
● ΟΧΙ ΑΠΕΙΛΕΣ στην τρομοκρατημένη κοινωνία με τη συνεχή επίδειξη του δακτύλου. Αναφορές του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστα Μαργέλη σε συνέντευξή του για την άσκηση ποινικών διώξεων από την Εφορία και τις απαράδεκτες παρενοχλήσεις από εισπρακτικές εταιρείες σε δανειολήπτες.
● ΣΤΟΙΧΗΜΑ του ΠΑΣΟΚ είναι η μεγάλη κεντροαριστερά με ευρωπαϊκές αναφορές, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευαγ. Βενιζέλος, ενώ απηύθυνε, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο Συνέδριο, κάλεσμα σε ΔΗΜΑΡ και άλλες δυνάμεις του σοσιαλδημοκρατικού χώρου ακόμη και κοινή κάθοδο στις εκλογές.
● ΛΥΘΗΚΑΝ οι παρεξηγήσεις Μεσσήνης-Καλαμάτας για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και αποφασίστηκε συνεργασία και ανταλλαγή επισκέψεων. Με τον Βασιλιά Ασωτο αρχίζει αύριο το Νησιώτικο Καρναβάλι.
● ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΑΓΓΕΛΑΚΑ για τις εξελίξεις στο Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας. Με έγγραφό του θέτει σε αδράνεια τη Λ.Ε. ενόψει μεταβίβασης στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και ζητεί επειγόντως τα πρακτικά της πρόσφατης συνεδρίασης για την απογραφή που με 5-4 ανεβλήθη επ’ αόριστον…
● ΕΡΩΤΗΣΗ Λαμπρόπουλου για την κοινοτική Οδηγία σχετικά με τα καπνικά προϊόντα που χτυπά την καπνοβιομηχανία Καρέλια.
● ΣΤΟ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ χθες ο Αλευράς για τη συνέχιση των αντιδιαβρωτικών έργων με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και εκπρόσωπο του εργολάβου.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

Με 50 ένσημα η ασφάλιση στο ΙΚΑ

Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και της εκτόξευσης της ανεργίας, που έχει ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι ασφαλισμένοι να αδυνατούν να συμπληρώσουν τις απαιτούμενες 100 ημέρες ασφάλισης για τη θεώρηση του βιβλιαρίου, η διοίκηση του ΙΚΑ ανακοίνωσε ότι προωθείται ρύθμιση με την οποία θα μειώνεται σε 50 ο αριθμός ημερών ασφάλισης που απαιτείται για θεώρηση βιβλιαρίων από 01/03/2013 έως 28/02/2014.

Επίσης, η διοίκηση του Ιδρύματος ανακοίνωσε ότι......

θα παραταθεί για ένα μήνα ακόμη η ισχύς των βιβλιαρίων που έληξαν χθες, λόγω της αθρώας προσέλευσης των ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα. Συγκεκριμένα, τα βιβλιάρια θα ισχύσουν μέχρι τις 31/03/2013 για επίσκεψη σε γιατρούς και χορήγηση φαρμάκων, χωρίς θεώρηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Ο Στυλιανίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αναβολή των δημοτικών εκλογών

Ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης υποστήριξε πως το θέμα για την ενδεχόμενη αναβολή των δημοτικών εκλογών το έχει ανοίξει η ΚΕΔΚΕ και όχι η κυβέρνηση, αφού ο Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων υποστηρίζει πως είναι προσβλητικό να διεξαχθούν οι εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές.
Παράλληλα .......

εκφράστηκε και ο προβληματισμός ότι την ίδια περίοδο θα γίνει και η απορρόφηση του ΕΣΠΑ και ενδεχομένως να δημιουργηθούν προβλήματα.

Παράλληλα ο κ. Στυλιανίδης είπε πως η κυβέρνηση θα ζητήσει με όλους τους εμπλεκόμενους και μετά θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Στη συνέχεια όμως η Χρυσή Αυγή πέρασε στην αντεπίθεση με τον κοινοβουλευτικής της εκπρόσωπο Χρήστο Παππά επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως ούτε ο Αντώνης Σαμαράς, ούτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος θέλουν τις εκλογές, γιατί δεν θα μπορέσουν να εκλέξουν ούτε έναν κοινοτάρχη. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Χρυσή Αυγή από την πρώτη Κυριακή θα έχει εκλέξει δήμαρχο στην Αθήνα.

iefimerida.gr

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός θα παρουσιάσει απότομη μεταβολή από το βράδυ του Σαββάτου με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, ενώ τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τη Κυριακή το μεσημέρι.

Αναλυτικότερα:

Αύριο Σάββατο θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, οι οποίες βαθμιαία μέσα στη νύχτα και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, καθώς και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και από το μεσημέρι στα νησιά του Ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα

Παράλληλα, θυελλώδεις νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν από το Σάββατο αρχικά στο Ιόνιο και σταδιακά τη νύχτα και στο Αιγαίο, ενώ την Κυριακή και από α βορειοανατολικά, οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με ισχύ 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ.

Τέλος προβλέπονται κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις από το βράδυ του Σαββάτου στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Βελτίωση του καιρού προβλέπεται από το μεσημέρι της Κυριακής στα δυτικά και σταδιακά μέχρι το τέλος της ημέρας και στις υπόλοιπες περιοχές.

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 28-2-2013 ]

Μαραθούπολη: Στο ΕΣΠΑ εντάσεται το έργο του Αλιευτικού καταφυγείου. [ Video ]

Στο ΕΠΑΛ του ΕΣΠΑ εντάσσεται σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά το έργο του Αλιευτικού καταφυγίου Μαραθούπολης συνολικού προϋπολογισμού Έξι Εκατομμυρίων εκατόν πενήντα Χιλιάδων (6.150.000) ευρώ.
Το έργο υπογράφηκε από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης ......

Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα και αφορά την εξομοίωση της ζώνης λιμένος και αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης σε ΦΕΚ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς είπε ότι το έργο ήταν ενα χρόνιο αίτημα των κατοίκων για την δημιουργία ενός Αλιευτικού καταφυγίου. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το έργο θα γίνει, θα είναι έργο ανακούφισης για τους ψαράδες της περιοχής, θα διευκολύνει τις εργασίες τους και θα παρέχει ασφάλεια στα αλιευτικά σκάφη.

Δείτε το σχετικό Video από την ΝΕΤ TV Καλαμάτας.ΣΔΟΕ - "Φύλλο και φτερό" οι δήμοι λόγω ...Παπαγεωργόπουλου !

Η διαφθορά στους δήμους μπαίνει στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μετά τις αποκαλύψεις στη Θεσσαλονίκη και την φυλάκιση Παπαγεωργόπουλου.
Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι υπάρχουν μεγάλες εστίες διαφθοράς και σε άλλους δήμους σε ολόκληρη τη χώρα. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας καταγγελίες για κακοδιαχείριση δημόσιου χρήματος.

Ήδη, υπάρχουν....

παρόμοιοι υποθέσεις οι οποίες εξετάζονται και το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει το άνοιγμα 400 τραπεζικών λογαριασμών δημάρχων και υπαλλήλων σε ΟΤΑ.
Με εντολή εισαγγελέα, οι επιθεωρητές ψάχνουν τα οικονομικά στοιχεία πολλών δήμων αλλά και Πειφερερειών.
Ενδεικτικό είναι πως από τους 5.000 τραπεζικούς λογαριασμούς που έχει ζητήσει να ανοιχθούν, οι 400 ανήκουν σε αιρετούς άρχοντες και εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και σε σχετικό του ρεπορτάζ το Mega, πρώην αντιδήμαρχος μεγάλου δήμου της χώρας, υπεύθυνος για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, ελέγχεται επειδή επί των ημερών του, οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου κόστισαν 2,5 εκ. ευρώ και υπάρχουν ενδείξεις ότι έγιναν υπερκοστολογήσεις και σπατάλες.

Σε άλλη περίπτωση, αντιδήμαρχος σε δήμο της Στερεάς Ελλάδας, ελέγχεται γιατί ενώ χάριζε τον μισθό του στο δήμο και δούλευε αμισθί, είχε τεχνική εταιρεία μέσω της οποίας έπαιρνε εργολαβίες από το δήμο. Σε νησιωτικό δήμο, δημοτικός σύμβουλος, που είχε την ευθύνη για τη διαφήμιση του δήμου, πλήρωσε 160.000 ευρώ για διαφημιστικές δαπάνες και αφίσες. Ελέγχεται για εικονικές συναλλαγές, μιας και το διαφημιστικό υλικό δεν παραλείφθηκε ποτέ και διαπιστώθηκε ότι ο διαφημιστής-προμηθευτής ήταν έγκλειστος σε φυλακές.
Ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης ελέγχει οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται διαχειριστικός έλεγχος σε δήμο της Μακεδονίας όπου διαπιστώθηκε υπεξαίρεση ύψους 1.371.124 ευρώ. Σε νησιωτικό δήμο εντοπίστηκε «μαύρη τρύπα» 570.000 ευρώ αλλά και σε περιφερειακή ενότητα νησιού του Ιουνίου, διαπιστώθηκε ότι υπάλληλοι υπεξαίρεσαν 602.000 ευρώ χρησιμοποιώντας 458 πλαστές επιταγές.

BEST TV

Γελάνε και τα τσιμέντα! Ο Τσίπρας στήριξε την επένδυση που είχε καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Αυτός είναι ο ...επίδοξος πρωθυπουργός!

Γελάνε και τα τσιμέντα! Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελευθερος Τύπος, η επένδυση που υποστήριξε μετά... βαίων και κλάδων ο Αλέξης Τσίπρας στην Βουλή και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι την διώχνει, την είχαν ...προλάβει 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που τον Δεκέμβριο έκαναν λόγο για "φαραωνικού τύπου" επενδύσεις!

Συγκεκριμένα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ουζουνίδου, .......

Διώτη, Κοδέλας, Ζαχαριάς και Πετράκος κατήγγειλαν την συγκεκριμένη επένδυση, αφού όπως έλεγε η ερώτηση που κατέθεσαν "στην Πελοπόννησο αντυί να έχουμε ανάπτυξη μικρων και διεσπαρμένων ΑΠΕ υπάρχει εντελώς αντίθετος προσανατολισμός" .

Το ακόμα πιο αστείο είναι πως η επένδυση που έφερε στην Βουλή ο οικολόγος της αριστεράς και της προόδου, Τσίπρας έχει πρόβλημα χωροθέτησης για τις ...προστατευόμενες περιοχές!

Μιλάμε για τέτοια προχειρότητα από τον Αλέξη. Σου λέει θα πετάξω την φωτοβολίδα και ποιος θα το πάρει χαμπάρι....

ΑΞΙΖΕΙ: Αυτός ο άνθρωπος θέλει να γίνει πρωθυπουργός και ανεβαίνει στο βήμα, μπερδεύει τα ονόματα, τις επενδύσεις και δεν ξέρει τι έχουν ρωτήσει οι ίδιοι οι βουλευτές του

moriasnews.gr

ΣΧΟΛΙΟ
ΚΑΜΑΩΡΩΣΤΕ ΤΟΝ !!!!

Φιλιατρά: Σύλληψη για χασίς. Σύλληψη και στην Καλαμάτα

Συνελήφθη, σήμερα και πρώτες πρωινές ώρες, στο 2ο χλμ της Επ. Ο. Μαραθούπολης – Φιλιατρών, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, ένας 37χρονος, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων.

Συνελήφθη επίσης,....

χθες το απόγευμα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας (1) 67χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι κάνναβης.

Radio936

15 χρονος ανακάλυψε τεστ για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος!

Ο έφηβος Τζακ Αντράκα, ο οποίος στα 15 του χρόνια έγινε παγκοσμίως διάσημος με μια εφεύρεση καθόλου χαρακτηριστική για εφήβους: ένα τεστ για τη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος. Σε ένα συνέδριο στην Καλιφόρνια ο νεαρός "εφευρέτης" εξήγησε πώς κατάφερε, χάρη στο διαδίκτυο, να δώσει ελπίδες σε εκατομμύρια καρκινοπαθείς και να... βάλει τα γυαλιά στην ιατρική κοινότητα.

Ο Αντράκα είπε.....

ότι άρχισε να ενδιαφέρεται για τον καρκίνο του παγκρέατος πριν από 3 χρόνια, με αφορμή το θάνατο ενός συγγενούς του. Ανακάλυψε τότε ότι ο καρκίνος αυτός διαγιγνώσκεται πολύ αργά για να σωθεί ο ασθενής και ότι το διαγνωστικό τεστ που χρησιμοποιείται σήμερα είναι μια μέθοδος που εφευρέθηκε πριν από 60 χρόνια. "Είναι πιο γέρικο κι από τον πατέρα μου" αστειεύτηκε. "Όμως κυρίως, είναι πολύ ακριβό και όχι ιδιαίτερα αξιόπιστο", πρόσθεσε.

Για να πετύχει το σκοπό του, ο νεαρός στράφηκε "στους δύο καλύτερους φίλους ενός εφήβου: το Google και τη Βικιπαίδεια" και διαβάζοντας άρθρα έμαθε ότι στο αίμα ενός ανθρώπου που πάσχει από καρκίνο του παγκρέατος μπορούν να εντοπιστούν χιλιάδες πρωτεΐνες.

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μία από αυτές, η μεσοθηλίνη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την έγκαιρη διάγνωση και έφτιαξε ένα απλό τεστ αίματος, παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιούν οι διαβητικοί, για τον εντοπισμό της. Όπως είπε ο ίδιος, το τεστ του είναι "τόσο απλό όσο η συνταγή για να φτιάξεις μπισκότα". Επιπροσθέτως, το τεστ αυτό είναι πάμφθηνο -στοιχίζει μόλις 3 σεντς- διαρκεί λίγα λεπτά και, όπως υποστηρίζει ο Αντράκα, είναι αξιόπιστο 100%.

"Χάρη στο διαδίκτυο, όλα είναι δυνατά", είπε ο Τζακ που τον Ιανουάριο γιόρτασε τα 16α γενέθλιά του. "Μπορούμε να κάνουμε μ' αυτό πολύ περισσότερα πράγματα από το να ανεβάζουμε αστείες φωτογραφίες μας. Αν ένας 15χρονος έφηβος που δεν ξέρει καν τι είναι το πάγκρεας κατάφερε να βρει έναν τρόπο για να εντοπίζει τον καρκίνο αυτού του οργάνου, φανταστείτε τι θα μπορούσατε να κάνετε εσείς", πρόσθεσε μιλώντας στο συνέδριο TED του Λονγκ Μπιτς.

Ο Τζακ Αντράκα βραβεύτηκε για την ανακάλυψή του με το Μεγάλο Βραβείο 2012 της Διεθνούς Έκθεσης Επιστήμης και Μηχανικής. Σήμερα συνεχίζει τις έρευνές του στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς του Μέριλαντ και ελπίζει ότι θα μπορέσει να εφαρμόσει το τεστ του για την έγκαιρη διάγνωση και άλλων μορφών καρκίνου ή σοβαρών ασθενειών.

News.gr

Πρόσκληση Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας
Γιατί “αρνιόμαστε» την οδυνηρή πραγματικότητά μας;

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Θα σας κουράσω λίγο περισσότερο σήμερα με το μέγεθος του κειμένου μου αλλά ζητώ την κατανόησή σας στην Ελλάδα της εισαγόμενης και εγχώριας τρόικα για να απαντήσω όσους και όσες εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων, αναρωτιούνται:
«…Καλά οι Έλληνες ακόμη ........

δεν συνειδητοποίησαν τι τους συμβαίνει, ποιοι το προκάλεσαν και προς τα πού πηγαίνουν όχι μόνο η οικονομία τους αλλά και οι υπόλοιποι θεσμοί και οι δομές της κοινωνίας τους;»

Εάν ζητήσουμε από τον μέσο Έλληνα με τη σύζυγο που ήδη απολύθηκε, τον πτυχιούχο γιό ή την κόρη του ΔΕΝ βρίσκει θέση απασχόλησης ενώ ο ίδιος αντιμετωπίζει την απειλή δραματικής μείωσης του μισθού του με κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και εφαρμογή των προγραμμάτων της «4-ωρης» απασχόλησης πόσο «χάλια» είναι τα πράγματα θα μας πει αυθόρμητα και άμεσα:
«Μαύρα Χάλια!...»
Εάν ρωτήσετε εμένα και τους άλλους συνταξιούχους πώς αισθανόμαστε μετά τις μειώσεις των συντάξεών μας από την 1η Ιανουαρίου του 2013 αφού προ πολλού μας στέρησαν την 13η και 14η δόση των αποδοχών μας, την κύρια σύνταξη αλλά και με το «κούρεμα του κ Βενιζέλου» που ρήμαξε τα αποθεματικά των Ταμείων μας και τις καταβολές από αυτά, θα σας πως απερίφραστα και άκομψα, και υποθέτω το ίδιο θα σας πούνε και όλοι οι υπόλοιποι:
«Σκατά… πατημένα!»
Δεν θα σταθώ στο «δήθεν» 27% των ανέργων στους ώριμους και το 61% στη νεολαία, που βιώνουν από το θέρος του 2010 την πρωτόγνωρα οδυνηρή πλέον καθημερινότητα…
Δεν θα αναφερθώ στο άγχος της αβεβαιότητας του αύριο χωρίς ελπίδα!..
Δεν θα σταθώ ούτε και στη γενικευμένη κατάθλιψη ενός μέχρι πρόπερσι χαρούμενου λαού, που με την αισιοδοξία και την ανέμελη συμπεριφορά του ξάφνιαζε τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους λαούς της γης…

Κοιτάζω μέσα μου, κοιτάζω γύρω μου στην Ελλάδα του 2013, περιμένω και δεν ακούω εκείνο το πάντοτε ελπιδοφόρο «έχει ο Θεός και βόηθα Παναγιά» αλλά αντίθετα ακούω για συνεχείς μειώσεις αποδοχών και συντάξεων, για επιμήκυνση του χρέους και των δανείων της τρόικα, για αποχωρήσεις επιχειρήσεων, για απολύσεις, για χιλιάδες ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ!...
Ακούω για λαμόγια, ακούω για επίορκους υπαλλήλους, ακούω για κλέφτες πολιτικούς, για επαγγελματίες όλων των ειδών που δήλωναν φτωχοί αλλά είναι πάμπλουτοι αλλά ακόμη ΔΕΝ άκουσα πόσοι πήγαν στη φυλακή ΑΦΟΥ ΔΗΜΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ (αυτές που απέκτησαν προφανώς τρώγοντας δημόσιο χρήμα παρέα με τον κ Πάγκαλο…)
Βλέπω «κουρασμένους» από τα χτυπήματα με αστυνομικά γκλομπς διαδηλωτές που με δάκρυα στα μάτια από τα χημικά της ΕΛ.ΑΣ. αγορασμένα με δικά μας λεφτά γυρίζουν στα σπίτια τους με τα πόδια ενώ οι 300 της Βουλής και οι παρατρεχάμενοί τους γυρίζουν στις βίλλες τους με τις αστραφτερές Μερσεντές και Μπε – Εμ - Βε , αφού πρώτα βεβαιωθούν ότι, αντίθετα με ότι έγινε στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο, έχει αδειάσει ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ η Πλατεία Συντάγματος από τους «διαδηλωτές».

ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ σε όλα τα μέτωπα, το παραδεχόμαστε, το χωνέψαμε και συνεχίζουμε λες και δεν συμβαίνει τίποτε…
Όταν με ρωτούν ως «κάπως ειδικό» σε θέματα των ανθρώπινων σχέσεων και τη δυναμική των κοινωνικών δομών απαντώ ότι ΜΟΝΟ μία ερμηνεία μπορώ να δώσω στην ΠΕΡΙΕΡΓΗ συμπεριφορά ΟΛΩΝ ΗΜΩΝ των Ελλήνων που παραμένει ακατανόητη στους άλλους λαούς, ιδιαίτερα σε εκείνους που είναι φιλικά αλλά και στους εχθρικά διακείμενους απέναντί μας:
ΕΜΕΙΣ δώσαμε τον Ιούνιο του 2012 την δυνατότητα στη «Νέα» Ν.Δ. και το «Νέο» ΠΑΣΟΚ να συνεχίσουν να μας Κυβερνούν όπως μας κυβέρνησαν και διαχειρίστηκαν εξουσία και πόρους, από το καλοκαίρι του 1974 και μετά…
ΕΜΕΙΣ συναινέσαμε όταν το ΠΑΣΟΚ ξεκινώντας με την άνοδο στην Εξουσία του Ανδρέα Παπανδρέου μετέτρεπε τη χώρα που, όπως είχε πει ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, «ανήκε στη Δύση» σε υπόδειγμα Σοβιετικού τύπου οικονομίας όπου κυριαρχούσε ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ Κρατικισμός και η εκάστοτε Κυβέρνηση ήταν ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ επενδυτής, με υποδειγματικό Σοβιετικού τύπου Συνδικαλισμό…
ΕΜΕΙΣ ευγνώμονες που τουλάχιστον ένα μέλος της οικογένειάς μας είχε βρει απασχόληση στον «στενότερο ή στον ευρύτερο» Δημόσιο τομέα εθελοτυφλούσαμε προσηλωμένοι στην Κομματική μας ιδεολογία όταν αυτή είχε προ πολλού πάψει να…υπάρχει στα κορυφαία στελέχη του Κόμματος που έβγαινε μπροστά σε διαδηλώσεις και πορείες…
ΕΜΕΙΣ, δεχόμασταν και συνεχίζουμε να δεχόμαστε άκριτα όσα οι ειδικοί «θεράποντες» της ραδιοτηλεοπτικής «τύφλωσης και προπαγάνδας» μας σερβίρουν…
ΕΜΕΙΣ παρακολουθούμε από τους καναπέδες μας τη νέα Συγκυβέρνηση των κκ Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη να ψηφίζει χωρίς να ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ όσα πρέπει για να σωθούμε φοβούμενη το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ, ενώ την ίδια ώρα η Αντιπολίτευση κοντράρει ελπίζοντας στο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ!
Είχαμε τυφλωθεί με πράσινα, μπλε, κόκκινα και πολύχρωμα Κομματικά γυαλιά και τώρα προσπαθούμε να ξεχάσουμε καθώς διαχειριζόμαστε την ΟΔΥΝΗΡΗ μας καθημερινότητα με παθολογική εμμονή στον «μηχανισμό ΑΡΝΗΣΗΣ της πραγματικότητας».
Τους ψυχολογικούς μηχανισμούς «άμυνας του εγώ» τους οφείλουμε στον πατέρα της ψυχοδυναμικής θεωρίας (της ψυχανάλυσης) Dr Sigmund Freud.

Οι μηχανισμοί «άμυνας του εγώ» βοηθούν το άτομο καθώς, σε μια εκλαϊκευμένη απόδοση του ρόλου τους, βοηθούν το άτομο να κρατήσει αλώβητο το εγώ του από επιθέσεις που προέρχονται από το προσωπικό του υποσυνείδητο ή από εξωγενείς παράγοντες. Με άλλα λόγια οι μηχανισμοί «άμυνας του εγώ» είναι φυσιολογικές λειτουργίες προστασίας του «εγώ».
Το πρόβλημα προκύπτει όταν το άτομο επίμονα και αποκλειστικά κάνει κατάχρηση ενός ή δύο μηχανισμών «άμυνας του εγώ» οπότε και αρχίζει η εμφάνιση μιας ψυχοκοινωνικά παθολογικής κατάστασης που επιβεβαιώνει η υιοθέτηση δυσλειτουργικών συμπεριφορών με αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική, κοινωνική ακόμη και φυσική υγεία του.
Η «άρνηση της πραγματικότητας», από τους πιο γνωστούς μηχανισμούς «άμυνας του εγώ», χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει καταστάσεις όπου τα άτομα αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα ή να παραδεχτούν μια προφανή αλήθεια ΑΡΝΟΥΜΕΝΑ Να δεχτούν γεγονότα και καταστάσεις που βιώνουν ή τους επιβάλλονται…

Οι Έλληνες θυμίζουμε ως λαός εκείνα τα εξαρτημένα άτομα, ναρκομανείς, αλκοολικούς, τζογαδόρους, που αρνούνται ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ότι η καθημερινότητά τους είναι καταστροφική για τους ίδιους και τις οικογένειές τους…
Μοιάζουμε με άτομα που βιώνοντας έντονα τραυματικές καταστάσεις ή όντας αυτόπτες μάρτυρες σε θανατηφόρες συγκρούσεις οχημάτων ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ και δεν δέχονται ότι είναι κοινωνοί τέτοιων γεγονότων.
«Αρνιόμαστε την πραγματικότητα»

Η απάντησή μου σε φίλους εκτός Ελλάδος είναι ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, να διαχειριστούμε τα δεδομένα της Ελλάδας της εισαγόμενης και εγχώριας τρόικα του 2013.
ΦΟΒΑΜΑΙ την ημέρα που θα ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ να κοιτάξουμε κατάματα την πραγματικότητα…

Φιλιατρά: Παρουσίαση Επιδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ στην Τριφυλία

Η ΑΝΕΛΙΞΗ διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των ενεργών χρηματοδοτικών προγραμμάτων στην Τριφυλία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Φιλιατρά, στο Βορρέειο πνευματικό κέντρο, την Παρασκευή 1 Μαρτίου, 5.00μ.μ.

Θα γίνει παρουσίαση των ενεργών προγραμμάτων:

» Ενίσχυση επιχειρήσεων μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου & υπηρεσιών

» Ενίσχυση γυναικείας επιχειρηματικότητας

» Τοπικό πρόγραμμα Leader


Η παρουσίαση των προγραμμάτων θα γίνει από στελέχη της ΑΝΕΛΙΞΗΣ και θα δοθεί η δυνατότητα να απαντηθούν ερωτήσεις. -

Ηλίας Κασιδιάρης: Ο Βενιζέλος βγήκε Ι3 στο στρατό!

Σκηνικό έντασης δημιουργήθηκε σήμερα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της τροπολογίας για τις στρατιωτικές σχολές, η οποία τελικά αποσύρθηκε.

Ο Ηλίας ........

Κασιδιάρης αποκάλεσε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά «λουφαδόρο» και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο «παχύσαρκο».

«Δεν είναι ο λόγος η τήρηση του κανονισμού της Βουλής. Εδώ δεν σέβεστε κανέναν κανόνα ποτέ στη Βουλή. Ο μόνος λόγος είναι κάποιες μικροκομματικές σκοπιμότητες, γιατί ο πρωθυπουργός άγεται και φέρεται από το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ και από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που τον πήρε τηλέφωνο και του είπε ότι έχει συνέδριο και να μην φέρει τώρα.

Δεν πρέπει να γίνεται κάτι τέτοιο από λουφαδόρους με τον πρωθυπουργό που πλήρωσε 21 μήνες και τον Βενιζέλο που ήταν Ι3 παχυσαρκία. Είστε παρωδία, άγεστε και φέρεστε», είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

1η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας

Η 1η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα Πολιτικής Προστασίας από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Άμυνας (ICDO).

Αποτελεί ένα θεσμό με ιδιαίτερη σημασία στις μέρες μας, που αποβλέπει στην προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών από φυσικές, τεχνολογικές και λοιπές καταστροφές.

Οι καταστροφές αυτές, ......

προκαλούν καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης κατά την διάρκεια ειρηνικής περιόδου.

Σήμερα υπάρχει δυνατότητα, με τη χρήση δορυφορικής τεχνολογίας, να παρακολουθούμε τόσο φυσικούς, όσο και ανθρωπογενείς κινδύνους.

Πάνω σε αυτές τις τεχνολογίες, η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας αξιοποιεί και αναβαθμίζει το σύστημα παρακολούθησης και καταγραφής τέτοιων φαινόμενων με σκοπό την πρόληψη και την καλύτερη εφαρμογή σε ώρα κρίσης. Σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις και προγράμματα που ενισχύουν τη λειτουργία του Γ.Π.Π. αναβαθμίζοντας την επιχειρησιακή ετοιμότητα αυτού.
Συμβάλλει στην ενημέρωση των πολιτών για τις εξελίξεις και τις καλές πρακτικές που καταγράφονται στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας σε διεθνές επίπεδο , αλλά και στο πως αυτές μπορούν να μεταφερθούν και να εφαρμοσθούν σε τοπικό επίπεδο.

Ωστόσο, οποιαδήποτε αναφορά στο θεσμό της Πολιτικής Προστασίας δεν θα πρέπει να παραγνωρίζει τη σημαντική συνεισφορά των εθελοντών, των ανθρώπων που, είτε στο πλαίσιο εθελοντικών οργανώσεων, είτε μεμονωμένα, την κρίσιμη στιγμή είναι εκεί για να προσφέρουν.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 1ης Μαρτίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«Ξεφλουδίζουν» οι πλάκες στην κεντρική πλατεία
ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ, ΟΜΩΣ, Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Μόλις ολοκληρωθεί το έργο, όλα θα είναι όπως πρέπει, απαντά


Όσο η κεντρική πλατεία Βασιλέως Γεωργίου ελευθερώνεται ........

από το εργοτάξιο που έχει στηθεί για την ανάπλαση, τόσο εμφανίζονται προβλήματα, κι ας επιμένει η Δημοτική Αρχή ότι το έργο εκτελείται με ικανοποιητικό ρυθμό αλλά και ποιοτικό τρόπο.

Περπατώντας χθες στο χώρο, διαπιστώσαμε ότι μεγάλος αριθμός από τις έγχρωμες πλάκες που έχουν στρωθεί εμφανίζουν σοβαρά προβλήματα, καθώς έχουν αρχίσει να «ανοίγουν»…

Από την πλευρά της, η Δημοτική Αρχή, δια των αρμόδιων αντιδημάρχων, αλλά και του ιδίου του δημάρχου Παν. Νίκα, διαβεβαιώνει ότι το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και, ως εκ τούτου, τα όποια προβλήματα θα διορθωθούν. (…)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΞΑΝΑΡΧΙΖΟΥΝ τα λιμενικά έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας στο Ακρογιάλι. Ξεπεράστηκε το πρόβλημα με τα υλικά από το Βενέτικο. Αποκατάσταση των κακοτεχνιών στο Λιμάνι Καλαμάτας.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ», στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΓΚΑΦΑ ΤΣΙΠΡΑ στη Βουλή με τη γερμανική επένδυση φωτοβολταϊκών στην Πελοπόννησο, που προ διμήνο ο Πετράκος και άλλοι 4 βουλευτές «εξόρκιζαν» με πολλές καταγγελίες κατά του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για προώθηση «φαραωνικού» τύπου ενεργειακές επενδύσεις! Μας δουλεύουν ή αλληλοδουλεύονται στο ΣΥΡΙΖΑ;
• ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ Τατούλη στη Σκανδιναβική τουριστική αγορά. Το Σεπτέμβριο εκδήλωση στο Οσλο για τα Πελοποννησιακά προϊόντα.
• Η ΙΣΤΟΡΙΑ της Εμπορικής Σχολής Καλαμάτας μέσα από ένα βιβλίο του Παν. Γκλεγκλέ που παρουσιάστηκε χθες στο Επιμελητήριο.
• ΕΝΤΟΝΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ενδιαφέρον για τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα της Μεσσηνίας.
• ΟΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ δεν έφεραν την… άνοιξη στην αγορά, που παραμένει σε χειμερία νάρκη και ασφυκτιά από έλλειψη ρευστότητας.
• ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ στους Γαργαλιάνους για την τουριστική προβολή της Τριφυλίας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων καθημερινότητας ενόψει της τουριστικής περιόδου.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Πρόσκληση σε αποκριάτικο χορό

Κλίκ στην πρόσκλησηκαι η αφίσα (Κλίκ)
Αντιπεριφέρεια: Συζήτηση για την "Πατάτα Καλαμάτας" ως ΠΟΠ.

Αύριο Παρασκευή και ώρα 12:30, κατόπιν πρόσκλησης του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Καλαμάτας και Μεσσήνης, υπηρεσιακούς παράγοντες και τους μελετητές με ......

θέμα «Πρόσθετα στοιχεία για τη συμπλήρωση του φακέλου που έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την καταχώρηση της ονομασίας ‘πατάτα Καλαμάτας’, ως προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ).

ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ: Συζήτησαν για το ΑΤΕΙ Καλαμάτας Αλευράς - Βελισαρίου

Τoν Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά επισκέφτηκε στο γραφείο του ο Πρόεδρος- Πρύτανης του ΑΤΕΙ Καλαμάτας κ. Δημήτριος Βελισσαρίου, προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με το νομοσχέδιο «ΑΘΗΝΑ» και τις προτεινόμενες από το Υπουργείο Παιδείας αλλαγές στο χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Ο Πρύτανης .....

ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για τις θέσεις της Διοίκησης του Ιδρύματος σχετικά με τις μέχρι τώρα εξελίξεις που αφορούν το ΑΤΕΙ Καλαμάτας. Τόνισε δε ότι άμεσος στόχος είναι η διατήρηση της ακαδημαϊκής φυσιογνωμίας του ΑΤΕΙ και ο επαναπροσδιορισμός του ως σημαντικού πόλου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Για αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντική η διαδικασία διαβούλευσης και η επίτευξη των αναγκαίων προσαρμογών, όπως καταδεικνύεται και στο αναλυτικό υπόμνημα με τις προτάσεις και τις ιδέες που έχει υποβάλει το Συμβούλιο του Ιδρύματος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον το οποίο επιδεικνύει για το ζήτημα η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο ίδιος προσωπικά, εν όψει και της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Άμεσος στόχος είναι να ληφθούν οι βέλτιστες αποφάσεις για την ενδυνάμωση και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ΑΤΕΙ Καλαμάτας, προκειμένου να συνεχίσει τον σημαντικό εκπαιδευτικό,επιστημονικό και κοινωνικό του ρόλο.

Χαλαζόνι: Κυκλοφορεί χαμένο στο χωριό σκυλάκι ράτσας.

Ενημέρωση από Αναγνώστη του Φιλιατρά News

Ενα σκυλάκι ράτσας τσόου τσόου από αυτά με την μπλέ γλώσσα κυκλοφορεί εδώ και 3 μέρες στο χωριό Χαλαζόνι Φιλιατρών.
Ο αναγνώστης μας, ζήτησε από το Φιλιατρά news να το δημοσιεύσουμε μήπως κάποιος το έχει χάσει και να το βρει εύκολα.

Όποιος το έχει ......

χάσει ας το αναζητήσει στο Ζαλαζόνι.

ΣΗΓΜΕΙΩΣΗ. Η Εικόνα του σκύλου είναι απλά για την ράτσα.

Ουράνιο τόξο στο Ρίο - Αντίρριο [ VIDEO ]

Μια μαγική εικόνα κατέγραψε ο φακός του Nafpaktianews.gr.

Oυράνιο τόξο εμφανίστηκε για μερικά δευτερόλεπτα στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, μετά την απογευματινή βροχόπτωση.

Δείτε το σχετικό Video
Το χρονικό της καταδίκης του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου σε ισόβια

Σοκ έχει προκαλέσει στον πολιτικό κόσμο η ισόβια καταδίκη του πρώην δημάρχου θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ο οποίος πέρασε χθες την πρώτη του νύχτα στις φυλακές Διαβατών.

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης πήρε το δρόμο για .......

τις φυλακές το μεσημέρι της Τετάρτης μετά την ποινή της ισόβιας κάθειρξης που του επιβλήθηκε από το δικαστήριο για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση, διά παραλείψεως.

Μέχρι την τελευταία στιγμή ο πρώην δήμαρχος επέμεινε στην αθωότητα του το ίδιο και η σύζυγός του Ελένη η οποία ήταν συνεχώς στο πλευρό του. «Δεν συμμετείχε καθόλου. Δεν ήταν η δουλειά του. Αυτός που έκλεβε ήταν ένας πολύ χαμηλόβαθμος υπάλληλος ο οποίος έπρεπε να ελέγχεται από τους διευθυντές του. Δεν έφτανε τίποτα από αυτά τα χαρτιά στο δήμαρχο».

Με χειροπέδες ο πρώην δήμαρχος – αμίλητος – μπήκε στην αστυνομική «κλούβα» με προορισμό την φυλακή των Διαβατών, όπου μένει με ακόμη εννέα κρατούμενους.

Με τους συνήγορούς του εξετάζει πλέον την έφεση που θα ασκήσει και στην οποία στηρίζει όλες του τις ελπίδες για να καταπέσει η ποινή. Η σύζυγος του τον επισκέφθηκε στην φυλακή προκειμένου να του πάει τα απαραίτητα και να τον στηρίξει ψυχολογικά.

«Κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις»

Λίγη ώρα μετά τη μεταφορά του στις φυλακές Διαβατών, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έκανε λόγο για πολιτική δίκη, με αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση ενός κλίματος που ζητά αίμα πολιτικών.

Όπως αναφέρει, του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και ενώ αποδεδειγμένα ο επίορκος υπάλληλος υπεξαιρούσε χρήματα, πολλά χρόνια πριν αναλάβει δήμαρχος ο ίδιος.

«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ενδόμυχα κανένας Θεσσαλονικιός και κανένας Έλληνας δεν πιστεύει ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος τους πρόδωσε. Θα περιμένω την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. Κάποιοι θα πεθάνουν με τις τύψεις τους» καταλήγει ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

ειστικό κριτήριο την ικανοποίηση ενός κλίματος που ζητά αίμα πολιτικών.

Όπως αναφέρει, του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και ενώ αποδεδειγμένα ο επίορκος υπάλληλος υπεξαιρούσε χρήματα, πολλά χρόνια πριν αναλάβει δήμαρχος ο ίδιος.

«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ενδόμυχα κανένας Θεσσαλονικιός και κανένας Έλληνας δεν πιστεύει ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος τους πρόδωσε. Θα περιμένω την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. Κάποιοι θα πεθάνουν με τις τύψεις τους» καταλήγει ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε τον τέως δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο σε ισόβια κάθειρξη για κατ' εξακολούθηση άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεση στην υπηρεσία. Η ίδια ποινή επιβλήθηκε στο δεξί του χέρι, Μ. Λεμούσια, για ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση, και επιπλέον φυλάκιση 18 μηνών για ψυχική συνδρομή στην πλαστογραφία.

Ο τέως υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας, Π. Σαξώνης, καταδικάστηκε, επίσης, σε ισόβια κάθειρξη για υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση προς την υπηρεσία, συν 9 έτη κάθειρξη συνολικά για την πλαστογραφία και για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Σε βάρος του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 1.779.000 ευρώ.

Οι δύο διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας, Θ. Γκόλας και Γ. Γκαϊδατζής, καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 15 και 10 ετών, αντίστοιχα, για παροχή κατ' εξακολούθηση άμεσης συνδρομής προς τον αυτουργό της υπεξαίρεσης.

Οι δύο τελευταίοι αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς αποφασίστηκε η έφεσή τους να έχει αναστέλλουσα δύναμη, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Αθώοι κρίθηκαν οι τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών, Μ. Ζορπίδης, Α. Γερογιάννης και Θ. Αθανάσαρος, καθώς δεν αποδείχτηκε καμία ανάμειξή τους στην εγκληματική δραστηριότητα, ενώ αθωώθηκαν και οι δέκα κατηγορούμενοι υπάλληλοι διαφόρων υπηρεσιών του δήμου.
- See more at: http://newpost.gr/post/194867/to-xroniko-tis-katadikis-toy-vasili-papageorgopoyloy-se-isovia-vinteo/#sthash.9nCXU63D.dpuf

NEWPOST

Δ' Εθνική 6ος όμιλος. Οι διαιτητές της 16ης Αγωνιστικής

Ανακοινώθηκαν από την ΚΕΔ της ΕΠΟ οι διαιτητές των παιχνιδιών της 16ης αγωνιστικής στον 6ο όμιλο της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας.

Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή και θα ξεκινήσουν στις 3 το μεσημέρι.

Αναλυτικά:


ΑΧΑΪΚΗ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Παπαγεωργίου, Γιαννουγλίδης - Αργυρός (Αθηνών)


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ - ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Αστέρης, Σεφέρης - Πυργάκης (Κορινθίας)

ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ
Παναγιωτόπουλος, Πυλαρινός - Κολοσιώνης (Αιτωλοακαρνανίας)

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ
Σταθόπουλος, Φαρμάκης - Καπρέτσος (Δυτικής Αττικής)

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΔΟΞΑ Ν. ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ
Ανούσος, Παυλέρου - Αγρανιώτης (Λακωνίας)


Σημαντική Βελτίωση του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας στο νομό Μεσσηνίας το 2011

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, το 2011 στα κράτη της Ευρωπαικής Ένωσης, 1,3 εκατομμύρια τροχαία ατυχήματα προκαλεσαν 43.000 θανάτους και 1,7 εκατομμύρια τραυματισμούς, καθιστώντας τα οδικά ατυχήματα ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας.

Η Ελλάδα παρά τη συνεχή μείωση τόσο του αριθμού των .......

οδικών ατυχημάτων όσο και του αριθμού των νεκρών και τραυματιών σε οδικά ατυχήματα, καταλαμβάνει σταθερά μία από τις 2-3 χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη. Οι πιό κρίσιμοι παράγοντες που συμβάλουν στην προκληση των οδικών ατυχημάτων και ειδικά των σοβαρών ατυχημάτων στην Ελλάδα είναι:

• η οδήγηση με υψηλές ταχύτητες
• τα υψηλά ποσοστά κυκλοφορίας μοτοσυκλετιστών
• τα χαμηλά ποσοστά χρήσης ζώνης και κράνους
• η οδήγηση υπό την επήρρεια αλκοόλ
• η επιθετική οδήγηση

Όσον αφορά το νομό Μεσσηνίας, όπως φαίνεται στο διάγραμμα που ακολουθεί, παρατηρείται μια ακανόνιστη πορεία στο αριθμό των οδικών ατυχημάτων την τελευταία δεκαετία, γεγονός που υποδεικνύει ότι το πρόβλημα της οδικής ασφάλειας δεν αντιμετωπίζεται σωστά ούτε από τους χρήστες της οδού αλλά ούτε και από τις αρμόδιες αρχές.

Ωστόσο, ιδιαίτερα ενθαρρυντική είναι η επίδοση Οδικής Ασφάλειας του νομού για το έτος 2011 (τελευταίο έτος για το οποίο υπάρχουν στατιστικά στοιχεία). Πιο συγκεκριμμένα ο αριθμός των οδικών ατυχημάτων στη Μεσσηνία παρουσιάζει τη χαμηλότερη τιμή της τελευταίας δεκαετίας με 139 οδικά ατυχήματα παρουσιάζοντας σημαντική πτώση 24% συγκριτικά με τον αριθμό των οδικών ατυχημάτων που συνέβησαν 2010. Εξίσου σημαντική πτώση 29% παρατηρείται στον αριθμό των νεκρών (από 38 το 2010 σε 27 το 2011) και 21% στον αριθμό των τραυματιών (από 225 το 2010 σε 177 το 2011) καθιστώντας το 2011 την ασφαλέστερη χρονιά της δεκαετίας.Πηγή: Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.)

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και επιμέρους παράμετροι των οδικών ατυχημάτων που συνέβησαν στο νομό Μεσσηνίας το 2011. Πιο συγκεκριμμένα, το 1/3 των ατυχημάτων έλαβαν χώρα τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο) γεγονός που εξηγείται σε μεγάλο βαθμό από τον μεγάλο αριθμό των επισκεπτών το καλοκαίρι και τον συνεπαγόμενα υψηλό φόρτο οχημάτων που παρατηρείται στο νομό. Επιπρόσθετα, μακράν πιο επικίνδυνη μέρα αποδεικνύεται ότι είναι η Παρασκευή καθώς συνέβη το 26% των ατυχημάτων του έτους δεδομένο που επιβάλει στη λήψη αυστηρότερων μέτρων και την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης τη συγκεκριμμένη μέρα. Αναφορικά με τον τύπο των ατυχημάτων, περισσότερα από τα μισά οδικά ατυχήματα (55%) οφείλονται σε πλαγιομετωπική σύγκρουση οχημάτων και εκτροπή οχήματος από την οδό ενώ ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το αυξημένο ποσόστό παράσυρσης πεζού (14%) γεγονός που αποδεικνύει την έλλειψη παιδείας απο τους διαφορετικούς χρήστες της οδού (οδηγούς – πεζούς).

Αναφορικά με τη γεωγραφκή κατανομή των ατυχημάτων στο νομό, το 29% των οδικών ατυχημάτων έλαβε χώρα στο δήμο Καλαμάτας και το 19% στο δήμο Μεσσήνης. Ακολουθούν με σειρά περισσότερων ατυχημάτων οι δήμοι Λεύκτρου, Πύλου, Γαργαλιάνων και Κυπαρισσίας με μονοψήφιους ωστόσο αριθμούς ατυχημάτων.

Η σημαντική βελτίωση του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας το 2011 στο νομό όχι μόνο δεν πρέπει να εφησυχάσει του αρμόδιους φορείς αλλά πρέπει να δώσει επιπλέον κίνητρα για την όσο πιο άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος. Αποτελεσματικότερη δράση για τη μείωση των ατυχημάτων αποτελεί η εντατικοποίηση της αστυνόμευσης για την οδική ασφάλεια από την Τροχαία με έμφαση στις περισσότερο επικίνδυνες παραβάσεις συμπεριφοράς, όπως η ταχύτητα, η χρήση ζώνης και κράνους και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή με χρήση κινητού τηλεφώνου.

Παράλληλα είναι υποχρέωση κάθε δημοτικής αρχής ένας σχεδιασμός οδικής υποδομής και κυκλοφορίας σε κάθε πόλη για την προστασία των ευάλωτων χρηστών της οδού (πεζοί, δικυκλιστές) προστατεύοντάς τους από τα λάθη τα δικά τους αλλά και των άλλων χρηστών. Τέλος είναι επιβεβλημένο να αναπτυχθεί η οδηγική συμπεριφορά των οδηγών μέσα από διαφημιστικές καμπάνιες και άλλους τρόπους προβολής από την Τροχαία σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς (Δήμοι, Περιφέρεια, Σχολεία).

Στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που υιοθετήθηκε και από τη χώρα μας, είναι ο αριθμός των νεκρών στα οδικά ατυχήματα το έτος 2020 να είναι μειωμένος κατά 50% σε σχέση με το έτος 2010. Ο στόχος για το νομό δε μπορεί να είναι άλλος από την διαρκή μείωση του αριθμού των ατυχημάτων τα επόμενα χρόνια.


Παναγιώτης Παπαντωνίου
Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, MSc
Υπ. Διδάκτωρ ΕΜΠ
http://www.nrso.ntua.gr/ppapant

Εράνη: Πρόσκληση για συνεστίαση που διοργανώνει την Τσικνοπέμπτη

Κλίκ στην πρόσκληση
Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 27-2-2013 ]
KYPΑΡΙΣΣΙΑ: ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ- ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΣΕ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ...

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ οι κλοπές που παρουσιάζουν έξαρση τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας μετά μάλιστα την σύλληψη 2 αλλοδαπών Ρουμάνων με διαρρηκτικά εργαλεία οι οποίοι είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό να κάνουν παραβατικές πράξεις.

Η κλοπή ........

διώροφης κατοικίας στην περιοχή Μούσγα Κυπαρισσίας όταν απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες αλλά και οι κλοπές αλκοολούχων ποτών από κεντρικό μπαρ στην Αποβάθρα ήταν μόνο από τα τελευταία περιστατικά που σημειώθηκαν αυξάνοντας το αίσθημα ανασφάλειας στην περιοχή.

Φυσικά πρέπει να υπολογιστούν οι κλοπές που δεν καταγγέλλονται στις αστυνομικές αρχές ή όσες έχουν ελάχιστα ευρήματα. Μια ακόμα διάρρηξη σημειώθηκε κοντά σε κεντρικό δρόμο το πρωί. Οι δράστες φαίνεται ότι είχαν αδυναμία στα καφενεία καθώς στη περιοχή του Νοσοκομείου εισήλθαν από την πίσω πόρτα του καταστήματος που βρίσκεται σε ακάλυπτο χώρο δίπλα σε πολυκατοικία και αφού την παραβίασαν μπήκαν τα ξημερώματα στο καφενείο. Τελικά δεν ήπιαν καφέ αλλά παραβίασαν την ταμειακή μηχανή παίρνοντας χαρτονομίσματα ελάχιστα που ήταν εκεί αλλά και πολλά κέρματα τα οποία σύμφωνα με δήλωση του ιδιοκτήτη αγγίζουν τα 300 ευρώ. Έκπληκτοι οι θαμώνες του καφενείου έμαθαν για την κλοπή και αδιάψευστος μάρτυρας ο οφαλός της κλειδαριάς που παραβιάστηκε. Να δούμε που θα πάει η υπόθεση των διαρρήξεων...

Kyprisiotis

Γαργαλιάνοι: σύσκεψη για την τουριστική προβολή της Τριφυλίας [ VIDEO ]

Η ανάγκη σωστής οργάνωσης στην προβολή, υποδοχή και διαμονή των τουριστών στην περιοχή μας, με την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων προς αυτή την κατεύθυνση ήταν το αποτέλεσμα της χθεσινής σύσκεψης της Επιτροπής Τουριστικής προβολής της Τριφυλίας που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μέσα στο 2013,στην Μπρίσκειο βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων παρουσία του Δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια με κύριο αντικείμενο την συζήτηση και το σχέδιο δράσης του Δήμου Τριφυλίας για τον τουρισμό, την προβολή της περιοχής μας και την προώθηση των αγροτικών προϊόντων για το 2013.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν............

ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο Αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων Στάθης Ανδρινόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τριφυλίας Γιάννης Φλιντίσης, ο Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Τριφυλίας Γιώργος Σαμπαζιώτης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας Κώστας Αγγελόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής προορισμού της COSTA NAVARINO Γιώργος Χατζηιωσήφ, και ο Ιδιοκτήτης Τουριστικού Γραφείου Γιώργος Δασκαλάκης.

Όπως είπε στην εισήγηση του ο Αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων Στάθης Ανδρινόπουλος, οι δυο πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής μας είναι ο τουρισμός και η Γεωργία και σε αυτούς ο δήμος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία.
Ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση του Δήμου και της χώρας η περιοχή μας έχει καλούς οιωνούς για ανάπτυξη τουριστικά της Τριφυλίας.

Ο Ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου Γιώργος Δασκαλάκης είπε πως οι προτάσεις του κ. Ανδρινόπουλου είναι θετικές.
Επεσήμανε ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη στην σήμανση καθώς πολλοί τουρίστες έρχονται στην χώρα μας οδικώς με τα αυτοκίνητα τους και πρότεινε να υπάρχουν κάποια σημεία που θα λειτουργούν ως info spots όπου ο τουρίστας θα βρίσκει πληροφορίες ακόμα και τηλέφωνα καταλυμάτων.
Ζήτησε μια κοινή ποιότητα για όλους τους επιχειρηματίες που εμπλέκονται με τον Τουρισμό και από εκεί και μετά ο κάθε καταστηματάρχης να προσθέτει αξία την επιχείρηση του.
Τα παιδιά θα πρέπει να δουν τον τόπο τους ειδικά τώρα με την ανεργία που υπάρχει στην χώρα μας σαν τόπο επένδυσης. Να δουν τον τόπο τους ως το μέλλον τους.

Ο Γενικός Διευθυντής προορισμού της COSTA NAVARINO Γιώργος Χατζηιωσήφ είπε ότι υπάρχουν μερικά πράγματα στον νομό τα οποία είναι προβληματικά και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πρόβλημα με τα κουνούπια που την περσινή περίοδο δημιούργησε παράπονα από τους πελάτες της COSTA NAVARINO.
Τα θέματα που έθεσε στην σύσκεψη ο κ. Χατζηιωσήφ ήταν το πρόβλημα με τον κατσίγερο που ρίχνουν στα ποτάμια την περίοδο της σύνθλιψης του Ελαιοκάρπου, τα κουνούπια, την σήμανση την καθαριότητα, τον διχασμό των ξενοδόχων της Μεσσηνίας και την βασική αρτηρία που συνδέει Κυπαρισσία με Πύλο δεν υπάρχει.
Οι επισκέπτες όσο ωραία και αν είναι η περιοχή, χαρακτηρίζει την περιοχή.
Εξέφρασε την πεποίθηση του ότι φέτος αναμένεται αύξηση κατά 30% σε τουριστική κίνηση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων Τριφυλίας Κώστας Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στην έλλειψη ιστοσελίδας του Δήμου Τριφυλίας η οποία θα βοηθήσει στην τουριστική προβολή της περιοχής, και ανέφερε ότι η συνεδρίαση της επιτροπής έπρεπε να γίνει Σεπτέμβρη με Οκτώβρη, γιατί τώρα όλα έχουν τελειώσει. Και έθεσε πρόταση να αποφασιστεί αν θα υπάρξει παρουσία σε εκθέσεις Τουριστικών προορισμών.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Τριφυλίας Γιώργος Σαμπαζιώτης είπε ότι θα πρέπει να δούμε τις δυνατότητες του Δήμου όχι μόνο οικονομικά αλλά και θεσμικά για την τουριστική προβολή του Δήμου.
Πρότεινε να γίνουν κάποια σεμινάρια πάνω στις παρεχόμενες υπηρεσίες τα οποία θα αποδώσουν την επόμενη χρονιά.
Χαρακτήρισε την COSTA NAVARINO ως δώρο εξ ουρανού και πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Δήμος και να υπάρξουν συνεργασίες ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος είπε ότι ο χρόνος μετάβασης από Αθήνα στην περιοχή μας είναι δυο ώρες.
Επεσήμανε ότι η Επιτροπή ξεκίνησε με 10 μήνες καθυστέρηση. Πρέπει τόνισε να ξεκινούν οι συζητήσεις με το που τελειώνει η σαιζόν.
Επεσήμανε την έλλειψη καλωσορίσματος στον ξένο και πρότεινε να γίνουν σεμινάρια ως προς αυτήν την κατεύθυνση.
Πρότεινε να μεταφερθεί το υπουργείο Τουρισμού απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο και στην αίθουσα στο ισόγειο να μπουν και οι 52 νομοί της χώρας με 52 κοπέλες που αν ξέρουν να δώσουν πληροφορίες για Τουρισμό πολιτισμό και με τον τρόπο αυτό να κατευθύνουν τους τουρίστες στην περιοχή μας.
Έθεσε σαν πρωτεύον ζήτημα την καθαριότητα, την αναβάθμιση του λιμανιού, την επαναλειτουργία του τρένου, ενώ εξέφρασε την αγανάκτηση του για τον φραγμό στην ανάπτυξη της περιοχής που επιβάλει μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση (Μ.Κ.Ο.)
Συνυπήρξαμε, συνυπάρχουμε και θα συνυπάρχουμε με την χελώνα καρέτα καρέτα. Μπορούμε να δείξουμε στους τουρίστες τις φωλιές της Χελώνας. Να δουν ότι στην περιοχή μας υπάρχει η Χελώνα καρέτα καρέτα.

Ο Αντιδήμαρχος Τριφυλίας Γιάννης Φλιντίσης είπε ότι σαν χώρα δεν αναδείξαμε σωστά αυτά που διαθέτουμε. Τουριστικό προϊόν και Αγροτικό τομέα.

Ο Αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων Στάθης Ανδρινόπουλος είπε ότι ακούστηκαν πολλά χρήσιμα και χρήσιμες προτάσεις και τόνισε ότι η Περιφέρεια και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης βλέπει την Πελοπόννησο ως προορισμό. Και αυτό φάνηκε από την εκδήλωση που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας ανέφερε ότι έχουμε βάλει ψηλά τον πήχη αλλά περνάμε από κάτω.
Τα σχεδία τουριστικού σχεδιασμού , ανάπτυξης και προβολής της περιοχής μένουν μόνο μεγαλεπίβολα.
Τουριστικό σχεδιασμό κάνει το κεντρικό κράτος.
Έγινε μια προσπάθεια προβολής της Πελοποννήσου στο Μέγαρο μουσικής και όλα αυτά θα πρέπει να τα στηρίξουμε για να προβληθεί η Μεσσηνία.
Η Τριφυλία σε σχέση με την Πυλία Τουριστικά είναι πολύ κάτω. Κάτι το όνομα Πύλος, κάτι το Ναυαρίνο κάτι οι ναυμαχίες τα κάστρα κλπ κλπ τραβούν τους ξένους προς αυτά τα μέρη.

Δείτε ένα ενδιαφέρον Video από την χθεσινή εκδήλωσηΣτρατηγική για τον τουρισμό της Πελοποννήσου!

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Eπιτέλους μετά 2 χρόνια ακινησίας και ερασιτεχνικών πρωτοβουλιών, η Πελοπόννησος έκανε στοχευμένα βήματα στην προώθηση του τουριστικού της προϊόντος.
Ήταν μία απαραίτητη και επιβεβλημένη κίνηση, διότι η ανταγωνιστικότητα στον τουριστικό τομέα είναι μεγάλη και δεν μπορούμε εμείς να πηγαίνουμε με το γαϊδουράκι, όταν οι ανταγωνιστές μας κινούνται με Πόρσε!

Επιβεβλημένη η συνολική τουριστική μας στρατηγική, το ........

νέο BRAND, αλλά δεν αρκούν μόνο αυτά, για την αύξηση της επισκεψιμότητας!
Ούτε φυσικά τα ευχολόγια για την πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Πελοπόννησο που για να επιτευχθεί, απαιτούνται συγκεκριμένες δράσεις, ρηξικέλευθες πρωτοβουλίες, ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και στόχευση συγκεκριμένων κατηγοριών τουριστών και όχι απλά έωλη πεποίθηση για το θετικό αποτέλεσμα, που δεν βασίζεται σε συγκεκριμένα στοιχεία.

Επειδή όμως επιβάλλεται να μην προτρέχουμε και ίσως γίνουμε άδικοι ,καλόπιστα θα αξιολογήσουμε τα επόμενα βήματα, διότι όσα μέχρι τώρα είχαν γίνει την προηγούμενη διετία ήσαν επιεικώς.. μετέωρα και άνευ στρατηγικής!
Βέβαια, εκεί που πρέπει να δοθεί βάση για να αλλάξει η επικρατούσα νοοτροπία, είναι πως ανταγωνιστικές δεν είναι οι περιοχές της Πελοποννήσου, διότι ο κάθε τόπος έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και απευθύνεται σε άλλη τουριστική "πελατεία", ενώ τυχόν αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην Πελοπόννησο, θα επηρεάσει θετικά όλες τις περιοχές της.

Αυτό που επιβάλλεται είναι να εμπεδωθεί κοινή Πελοποννησιακή συνείδηση και πεποίθηση, πως "η ισχύς εν τη ενώσει" , παραδειγματιζόμενοι σ΄αυτό από άλλες πρωτοπόρες τουριστικά περιοχές της πατρίδας μας, που εδώ και πολλά χρόνια είχαν αντιληφθεί τη δύναμη της ενότητας και της τουριστικής συμπόρευσης, όπως είναι η Κρήτη!
Με αυτές τις σκέψεις ,ελπίζω για το καλύτερο για την Πελοπόννησο που επιτέλους θ΄ακολουθήσει μία στοχευμένη τουριστική πολιτική βασιζόμενη στις επιταγές του σύγχρονου μάρκετινγκ!

Η Μεσσηνία αναμένει να λάβει το δικαιωματικό μερίδιο επισκεψιμότητας που της αναλογεί, ενώ οι νέες πτήσεις χαμηλού κόστους που έστω και καθυστερημένα υποστηρίχθηκαν, μπορούν να "εκτοξεύσουν" την ευρύτερη περιοχή, αλλά κυρίαρχα την πόλη της Καλαμάτας σε μοναδικό προορισμό CITY BREAK .
Eκμετάλλευση λοιπόν όλων των δυνατοτήτων του τόπου μας στο έπακρον, διότι ο τουρισμός είναι ίσως η μοναδική πηγή ανάπτυξης που βλέπουμε μπροστά μας αυτές τις δύσκολες ώρες που διανύει η πατρίδα μας!

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Φεβρουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΣΠ. ΙΩΑΝΝΟΥ
Ισόβια στο Βορειοηπειρώτη, 20 χρόνια στον Αλβανό


Για ανθρωποκτονία από πρόθεση που τέλεσαν σε ήρεμη ........

ψυχική κατάσταση καταδικάσθηκαν για δεύτερη φορά αργά χθες βράδυ από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας ο Βορειοηπειρώτης και ο Αλβανός, οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο για τη δολοφονία του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου, στην Κυπαρισσία, τον Ιανουάριο του 2009.

Σε μια εξαντλητική διαδικασία, χθες, λίγο πριν από τις 11.00 το βράδυ, σε ό,τι αφορά το Βορειοηπειρώτη, που εξακολουθεί να αρνείται κάθε συμμετοχή, το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία…

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΠΡΟΣ ΑΔΕΙΔΟΤΗΣΗ της μεταβατικής εγκατάστασης διαχείρισης απορριμμάτων στο «Παλιοροβούνι». Εντός 10 ημερών στην Περιφέρεια η ΜΠΕ. Παραιτήθηκε από τον ΕΣΔΙΣΑ ο Στάθης Αναστασόπουλος.
Αυτό είναι το σημαντικό πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
● ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΑΜΑΡΑ καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Marc, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται βραχεία κεφαλή στην πρόθεση ψήφου, ενώ κυριαρχεί η ΝΔ στην παράσταση νίκης.
● ΑΓΓΛΙΑ, ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΒΕΤΙΑ, υπέβαλαν τις ενστάσεις για την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας στην Ε.Ε. Ερώτηση από τη ΔΗΜΑΡ για την αντιμετώπισή της.
● ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ η «Μυθική Πελοπόννησος» στη Νορβηγία, όπου ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης παρουσίασε το πρόγραμμα.
● ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ονομασία το Στρατόπεδο Παπαφλέσσα, δήλωσε χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας. Απλά ένα κτίριο θα ονομασθεί «Σύνταγμα-Γιαννιτσά».
● ΨΗΦΙΣΜΑ για το Σχέδιο «Αθηνά» από τη Γενική Συνέλευση του Τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του ΑΤΕΙ Καλαμάτας.
● ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ θέματα της Μεσσήνης προωθούνται με επιτυχία μετά από συναντήσεις του δημάρχου Στ. Αναστασόπουλου στην Αθήνα.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Απίστευτο γκολ μετά από κόρνερ

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε για την Πατσούκα και τον Ντάνιελ Λουντουένια η εντός έδρας αναμέτρηση για το μεξικανικό Κύπελλο κόντρα στην Ατλάντε.

Ο Αργεντινός επιθετικός μέσος άνοιξε το σκορ στο τέταρτο λεπτό με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση κόρνερ, ενώ η ομάδα επικράτησε τελικώς με 4-2.

Δείτε το Video που ακολουθεί
iefimerida.gr

Στην Φυλακή οδηγήθηκε ο Παπαγεωργόπουλος

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Το μεσημέρι .......

οδηγήθηκε στις φυλακές Διαβατών. Αρκετός κόσμος ήταν δίπλα του για να του συμπαρασταθεί, ενώ κάλυψε τις χειροπέδες με το παλτό του.Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε και στον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, ενώ ισόβια και επιπλέον εννέα χρόνια κάθειρξη επιβλήθηκαν στον πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη. Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας είχε στο πλευρό του τη σύζυγό του. Μετά την ανακοίνωση της ποινής ο κ. Παπαγεωργόπουλος ανέφερε: «Χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και ενώ αποδεδειγμένα ο επίορκος υπάλληλος υπεξαιρούσε πολλά χρόνια πριν αναλάβω δήμαρχος, μου επέβαλαν ποινή ισόβια. Είναι φανερό ότι η δίκη εξελίχθηκε σε πολιτική δίκη και με αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση ενός κλίματος που ζητά αίμα πολιτικών. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ενδόμυχα κανένας Θεσσαλονικιός και κανένας Έλληνας δεν πιστεύει ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος τους πρόδωσε. Θα περιμένω την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.
Κάποιοι θα πεθάνουν με τις τύψεις τους.»Το Δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους καταδικασθέντες για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης.Για τους δύο διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου, στους οποίους επιβλήθηκε κάθειρξη 15 και 10 ετών αντίστοιχα, το Δικαστήριο αποφάσισε να δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης, κάθε μήνα, στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής.Τι προηγήθηκε

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του δικαστηρίου Γιώργος Αποστολάκης, ανακοινώνοντας την απόφαση, έκρινε ένοχο τον Β. Παπαγεωργόπουλο, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για την πράξη της άμεσης συνεργείας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, δια παραλείψεως, ενώ έκρινε ένοχο τον Μ. Λεμούσια, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση.

Επιπλέον, ο Μ. Λεμούσιας κρίθηκε ένοχος για το πλημμέλημα της παροχής ψυχικής συνδρομής στην πράξη της πλαστογραφίας. Ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση, πρώην ταμίας του Δήμου Παναγιώτης Σαξώνης, καταδικάστηκε για τις πράξεις της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, κατ' εξακολούθηση, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς επίσης για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και για πλημμεληματικού χαρακτήρα πλαστογραφία.


Εξάλλου, ένοχοι της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κρίθηκαν οι δύο άλλοτε διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου. Αντίθετα, αθωώθηκαν οι τρεις αντιδήμαρχοι Οικονομικών και όλοι οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι.

Ο εισαγγελέας της έδρας Βασίλης Χαλντούπης πρότεινε να αναγνωριστούν σε όλους ελαφρυντικά. Ειδικότερα, για τους Β. Παπαγεωργόπουλο και Μ. Λεμούσια, αλλά και για τους δύο πρώην διευθυντές, ζήτησε να δοθεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ για τον Π. Σαξώνη αυτό της καλής συμπεριφοράς που επέδειξε μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, αλλά και τη συνδρομή που παρείχε στις Αρχές κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Εφόσον το δικαστήριο χορηγήσει ελαφρυντικά στους κατηγορουμένους θα "σπάσουν" τα ισόβια δεσμά.

Το σκεπτικό της απόφασης

Στην κατάμεστη αίθουσα του Κακουργιοδικείου και κάτω από ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέπτυξε διεξοδικά, επί σχεδόν μιάμιση ώρα, το σκεπτικό της απόφασης επί της ενοχής ή μη των συνολικά 18 κατηγορουμένων για την υπόθεση.

"Ο δήμαρχος όρισε ως γενικό γραμματέα τον στενό συνεργάτη του. Οι δυο τους συνδέονταν στενότατα και ταυτίστηκαν στην κοινή γνώμη. Ο Μ. Λεμούσιας αναζητούσε μία 'πηγή' χρημάτων στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου. Ο γενικός γραμματέας προέτρεψε τον Π. Σαξώνη να υπεξαιρεί κατ' εξακολούθηση και για αόριστο χρόνο χρήματα για την ενίσχυση της δημοτικής παράταξης 'Αναγέννηση', της οποίας ηγείτο ο Β. Παπαγεωργόπουλος. O γενικός γραμματέας έκαμψε τις αντιρρήσεις που είχε ο ταμίας, διαβεβαιώνοντάς τον ότι στον Δήμο ασκεί διοίκηση αυτός. Γνώστης όλων των σχεδιασμών ήταν και ο Β. Παπαγεωργόπουλος. Παρέμενε στο παρασκήνιο, προσποιούμενος άγνοια. Ο δήμαρχος άφησε την εκτέλεση του σχεδιασμού στον γενικό γραμματέα. Έτσι, έβαλαν μπροστά τη 'μηχανή' της υπεξαίρεσης. Η διανομή του μερίσματος γινόταν μεταξύ τους. Ύστερα, ζήτησε ο Σαξώνης ένα ποσοστό 10% από τα υπεξαιρεθέντα ποσά" τόνισε ο πρόεδρος, ανακοινώνοντας την απόφαση.

"Οι σχέσεις τους δεν διερράγησαν ούτε όταν βγήκαν στη δημοσιότητα υποθέσεις που βάρυναν τον Μ. Λεμούσια. Αυτό σημαίνει ότι είχαν ένα δυνατό μυστικό που τους κρατούσε αλληλέγγυους" πρόσθεσε.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την ενοχή, ο Μ. Λεμούσιας απευθύνθηκε στο δικαστήριο λέγοντας - μεταξύ άλλων: "Χύνεται αίμα αθώων για την κοινή γνώμη".

Σύμφωνα με την απόφαση, το ύψος της υπεξαίρεσης ξεπερνάει τα 17,9 εκατ. ευρώ. "Το χρήματα που έλαβε ο Π. Σαξώνης από το 1999 έως και το 2008 ήταν 21.156.794 ευρώ, οπότε το ποσό της υπεξαίρεσης δεν μπορεί να υπερβαίνει αυτό το ποσό. Υπεξαίρεσε συνολικά 17.962.336 ευρώ. Λάμβανε τα χρήματα αυτά άφθονα και απροβλημάτιστα. Μία εντολή του δημάρχου αρκούσε να κλείσει η 'στρόφιγγα' των μετρητών. Εντύπωση προκαλεί η ιλιγγιώδης αύξηση των μετρητών που έπαιρνε ο Π. Σαξώνης μετά το 1999, που - κατά μέσο όρο - υπεξαίρεσε το 84,88% των μετρητών που αναλάμβανε" σημείωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, μετατρέποντας το υπεξαιρεθέν ποσό από ευρώ σε δραχμές. "Αντιστοιχεί σε 6,1 δισ. δραχμές. Πόσα χρόνια πρέπει να εργαστεί ένας καθηγητής για να βγάλει αυτά τα χρήματα;" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τον Π. Σαξώνη είπε ότι τα πλαστά παραστατικά που προσκόμιζε για να καλύψει την υπεξαίρεση ήταν κακότεχνα και εξόφθαλμα πλαστά. "Ήταν ασύδοτος και είχε ασυλία" τόνισε ο πρόεδρος, ενώ για τους δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας είπε ότι "παρείχαν ηθελημένα συνδρομή και άφθονα μετρητά, γνωρίζοντας ότι δεν θα πληρώσει ο Σαξώνης".

Αναφορικά με τους αντιδημάρχους Οικονομικών, ο πρόεδρος είπε ότι δεν είχαν καμία ανάμειξη στην εγκληματική δραστηριότητα του Σαξώνη. "Ούτε μπορούσαν να το αντιληφθούν ούτε περιήλθε στην κατοχή τους μέρος των χρημάτων από την υπεξαίρεση" σημείωσε.

REAL.gr

Αλαλούμ στις ΔΟΥ με τα δικαιολογητικά για τις δόσεις

Αλαλούμ στις εφορίες της χώρας από το πρωί σήμερα, λόγω της σύγχυσης που έχει προκαλέσει η εγκύκλιος Θεοχάρη για τα δικαιολογητικά και τους όρους χορήγησης των επιπλέον δόσεων για την πληρωμή χρεών στην εφορία.

Το σκηνικό που παρουσιάζουν τα γκισέ των........

εφοριών από το πρωί είναι πανομοιότυπο σχεδόν παντού. Πολίτες προσέρχονται για να ζητήσουν με νέα αίτηση τις επιπλέον δόσεις που προβλέπει η εγκύκλιος Θεοχάρη, αλλά οι έφοροι φοβούνται να τις δώσουν λόγω των επιπλέον δικαιολογητικών που απαιτεί η ίδια εγκύκλιος.

Με την εγκύκλιο αυτή, οι πολίτες καλούνται να μαζέψουν ένα βουνό από δικαιολογητικά προκείμενου να καταθέσουν την αίτησή τους, τα οποία όμως ο έφορος συνήθως δεν τους τα ζητούσε ούτε για την αρχική αίτηση –αν και προβλέπονταν από τον ν.2648/1998- με αποτέλεσμα οι διευθυντές των ΔΟΥ να μένουν εκτεθειμένοι και υπόλογοι και για όσες ρυθμίσεις έδιναν ως τώρα!

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι πλέον η καταβολή παραβόλου υπέρ του Δημοσίου ίσο με 5 τοις χιλίοις της βασικής οφειλής το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα:

1. Δικαιολογητικά. Στον προς εξέταση φάκελο που συνοδεύει την αίτηση για χορήγηση διευκόλυνσης τμηματικής πρέπει τουλάχιστον να υπάρχουν:

• Η πρωτότυπη αίτηση του οφειλέτη

• Το πρωτότυπο παράβολο

• Το ειδικό κατά περίπτωση έντυπο συμπληρωμένο

• Αντίγραφα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των τριών τελευταίων ετών

• Αντίγραφα ισολογισμών των τριών τελευταίων ετών (για επιχειρήσεις)

• Πρόσφατο δευτεροβάθμιο ισοζύγιο με το αντίστοιχο του προηγούμενου έτους

2. Παράβολο: Προϋπόθεση για την έκδοση απόφασης χορήγησης διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής είναι να έχει ήδη πληρωθεί το προβλεπόμενο παράβολο.

3. Δόσεις: Η απόφαση της διευκόλυνσης «υλοποιείται»-με την πληρωμή της πρώτης δόσης, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί οποτεδήποτε εντός τριμήνου από την έκδοση της σχετικής απόφασης.

4. Απώλεια ρύθμισης. Αν η σχετική απόφαση δεν υλοποιηθεί μέσα στο προβλεπόμενο τρίμηνο, η διευκόλυνση θεωρείται απωλεσθείσα και, εφόσον επιθυμείται η ρύθμιση του συγκεκριμένου χρέους, θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση για νέα διευκόλυνση.

5. Αίτηση επανεξέτασης. Προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων απαιτείται η υποβολή αίτησης από την οποία να προκύπτει αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία καταβολής των δόσεων

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, κατά την υποβολή αιτήματος επανεξέτασης θα πρέπει να εξετάζεται:

• Πρώτον, εάν το αίτημα έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα, ήτοι εντός δύο μηνών από την τελευταία εμπρόθεσμη καταβολή δόσης και

• Δεύτερον, εάν η διευκόλυνση τμηματικής καταβολής παραμένει ενεργή και δεν έχει απωλεσθεί.

Market Beast

Απίστευτη γκάφα του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλνει στο ΕΣΡ, Site και blogs!!!!!! [ VIDEO ]

Του πρώην Διαχειριστή μας

Γέλασε και το παρδαλό κατσίκι στο άκουσμα της είδησης ότι ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, κατήγγειλε στο ΕΣΡ την σελίδα του BEST TV Καλαμάτας αλλα και Blogs(!!!!!!) με την κατηγορία αλλοίωσης δηλώσεων που είχε κάνει στην Καλαμάτα ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης.

Αιτία της "καταγγελίας" στο ΕΣΡ ήταν -όπως ισχυρίζεται το .......

γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- αλλοίωση των δηλώσεων του Γιάννη Δραγασάκη σχετικά με τον κατώτατο μισθό.
Τα αρχικά ΕΣΡ σημαίνουν Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Τι σχέση έχει το ΕΣΡ, με internet και ιστοσελίδες?
Δεν καταλαβαίνουν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ ότι καθημερινά ΕΚΤΙΘΟΝΤΑΙ με τις καθημερινές άστοχες δηλώσεις των στελεχών τους (Τατσόπουλου και Λαφαζάνη) και άλλων, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τελείως την μπάλα και να κάνουν σπασμωδικές κινήσεις?? Που πήγε η σοβαρότητα ενός κόμματος που είναι αξιωματική Αντιπολίτευση????
Τώρα στέλνουν από άγνοια σας Site και blogs στο ΕΣΡ??? Με ποιά αρμοδιότητα θα ασχοληθεί το ραδιοτηλεοπτικό???

Με το θέμα ασχολήθηκε και το kontra Channel όπου στο δελτίο Ειδήσεων με τον Γιάννη Παπαγιάννη βγάζοντας στον αέρα τον Ιδιοκτήτη και διευθυντή του BEST TV Νίκο Μπελογιάννη ο οποίος είπε ότι δεν υπήρξε καμία παραποίηση των δηλώσεων Δραγασάκη.
όπως είπε ο κ. Μπελογιάννης, ο Γιάννης Δραγασάκης έκανε δήλωση στην Καλαμάτα και οι υπεύθυνοι του σταθμού έγραψαν στην ιστοσελίδα τους ότι Ο Δραγασάκης "προσγείωσε" στην πραγματικότητα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σας παραθέτουμε το δημοσίευμα από την ιστοσελίδα του BEST


Ο Δραγασάκης ''προσγείωσε'' στην πραγματικότητα τον ΣΥΡΙΖΑ - ''Δύσκολο να υλοποιηθεί η δέσμευσή μας να ανέβει ο κατώτατος μισθός''

Είναι δύσκολο να υλοποιηθεί η δέσμευσή μας να ανεβάσουμε τον κατώτατο μισθό...'', σημείωσε ο Γ. Δραγασάκης μεταφέροντας με ρεαλιστικό τρόπο και χωρίς... ακραίες αναφορές τόσο την πολιτική όσο και την κοινωνική πραγματικότητα, μιλώντας για τα όσα συμβαίνουν σήμερα. Ο Υπεύθυνος Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από την Καλαμάτα, σημείωσε μάλιστα πως ''...ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμη καταστεί σε ενιαίο και συμπαγές κόμμα και είχε να αντιμετωπίσει και τα εσωτερικά του προβλήματα'', δηλώνοντας όμως έτσι την ικανοποίηση του για την... κατάταξη των δημοσκοπήσεων. Για τον... συνασπισμό εξουσίας που αναζητά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε πως ''κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εικόνα των πραγμάτων μετά από 6 μήνες ή ένα χρόνο, αφού το σκηνικό μοιάζει με κινούμενη άμμο...'', ενώ προχώρησε σε ανοικτή πρόσκληση για έναν εποικοδομητικό διάλογο για να ''...αναζητηθούν τρόποι για την σύμπραξη κινήσεων ή δυνάμεων''. Έκπληξη προκάλεσε και η ταυτόσημη - ακριβώς - αναφορά του με την περασμένη από τις Βρυξέλλες του κου Δρούτσα του ΠΑΣΟΚ πως εξουσία, πολιτική και ΜΜΕ φταίνε για την μέχρι τώρα πορεία. Τέλος κατέγραψε την απορία του για την... ταυτότητα των γεγονότων της Χαλκιδικής.

και ο κ. Μπελογιάννης αναρρωτήθηκε ότι δεν κατάλαβε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τους έστειλε στο ραδιοτηλεοπτικό. Για την τηλεόραση ή για το Site??

Δείτε το σχετικό Video από το Kontra Channel.ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισόβια κάθειρξη στον Παπαγεωργόπουλο

Το τριμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, μετά από πέντε μήνες δίκης, έκρινε σήμερα ένοχους για την υπόθεση του σκανδάλου υπεξαίρεσης στον Δήμο της πόλης, τον πρώην Δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, τον πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου Μιχάλη Λεμούσια και τον πρώην ταμία του Δήμου - και κεντρικό κατηγορούμενο - Παναγιώτη Σαξώνη καθώς και τους δυο προϊσταμένους της οικονομικής υπηρεσίας.

Ο Σαξώνης κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση και πλαστογραφία ..........

κατ' εξακολούθηση με την επιβαρυντική διάταξη περί καταχραστών δημοσίων , και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κρίθηκε ένοχος για άμεση συνέργεια κατ' εξακολούθηση στην υπεξαίρεση ενώ ο Μιχάλης Λεμούσιας κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση και απλή συνδρομή σε πλαστογραφία.

Αθώοι κρίθηκαν οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αναστάσιος Γερογιάννης, Μιχάλης Ζορπίδης και Θόδωρος Αθανάθαρος.

Το δικαστήριο επίσης όρισε το συνολικό ποσό της βεβαιωμένης υπεξαίρεσης στο ποσό των 21,1 εκατ. ευρώ.

Στην ετυμηγορία τους οι δικαστές ανέδειξαν ως κεντρικούς πρωταγωνιστές το δίδυμο Παπαγωργόπουλου- Λεμούσια.

«Δυνατά μυστικά τους κρατούσαν αλληλέγγυους», είπε ο πρόεδρος του Δικαστηρίου.

Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας ο Λεμούσιας ξέσπασε στο εδώλιο, φωνάζοντας ότι είναι «αθώος». «Εδώ μέσα χύνεται αίμα αθώων για την κοινή γνώμη», είπε.

Οι υπόλοιποι δέκα αθωωθέντες χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι ξέσπασαν σε κλάματα.

Πριν από λίγο ο εισαγγελέας της έδρας, πρότεινε να αναγνωριστεί στον ταμεία του δήμου Π. Σαξώνη το ελαφρυντικό ότι συνεργάστηκε με τις αρχές για να εξιχνιαστεί η υπόθεση, ενώ στους υπόλοιπους τέσσερις πρότεινε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.


Το δικαστήριο απέρριψε όλα τα αιτήματα των κατηγορούμενων για ελαφρυντικά, με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας της έδρας να προτείνει ποινή ισόβιας κάθειρξης για Παπαγεωργόπουλο, Λεμούσια και Σαξώνη.

Αναλυτικά ο εισαγγελέας πρότεινε για Σαξώνη ισόβια κάθειρξη, κάθειρξη 8 ετών και φυλάκιση τριών ετών, και χρηματική ποινή 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Για τον Παπαγεωργόπουλο πρότεινε ισόβια κάθειρξη, για το Λεμούσια ισόβια κάθειρξη και 18 μήνες φυλάκιση ,ενώ για τους δυο προϊσταμένους της ταμειακής υπηρεσίας κάθειρξη 12 και 17 χρόνια αντίστοιχα.

Το δικαστήριο διέκοψε για την τελική ετυμηγορία.

ΤΑ ΝΕΑ